Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δεν τον πιάνεις πουθενά το σύντροφο...



Περίεργο ον ο Αριστερός.

1. Όταν η ιδεολογία αποτυγχάνει παντού: "δεν εφαρμόστηκε καλά"
 
2. Αν δικοί μας κάψουν όλη την πόλη: "είναι παρακρατική προπαγάνδα"
 
3. Αν μας πιάσουν με το χέρι στο μέλι: "είναι πολιτική δίωξη"

4. Αν οι εργάτες είναι εναντίον μας: "δεν έχουν εργατική συνείδηση"
 
5. Και αν τα κάνουμε εντελώς σκατά: "Ναι, αλλά αυτό δεν είναι Αριστερά"

Δεν τον πιάνεις από πουθενά ρε τον σύντροφο!!!

Και δεν τον πιάνεις, διότι δεν θέλει να αποδεχθεί ποτέ την πραγματικότητα.

Ότι δηλαδή, ΑΥΤΟ είναι η Αριστερά, ότι ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα, ότι ΔΕΝ τους καταδιώκει και ΔΕΝ τους προπαγανδίζει κανείς (τα τελευταία 40 χρόνια).

Ότι με λίγα λόγια το σύστημά τους είναι αποτυχημένο, διότι η ιδεολογία είναι εσφαλμένη και οπουδήποτε εφαρμοστεί θα φέρει μόνο φτώχεια, περιορισμό ελευθεριών και δυστυχία.

Όμως γιατί δεν μπορεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα ο σύντροφος?


Διότι σε αντίθεση με άλλες ιδεολογίες, ο Αριστερός ταυτίζει απόλυτα το πιστεύω του με την ίδια του την υπόσταση και δένει τη ζωή του με αυτό. Αν λοιπόν δεχθεί πως η ιδεολογία είναι εντελώς εσφαλμένη, είναι σαν να δέχεται πως έχασε τη ζωή του πολεμώντας για έναν λανθασμένο σκοπό.


Στο Γυμνάσιο που οι άλλοι παίζουν μπάλα, αυτός μοιράζει Ριζοσπάστη. Στο Λύκειο που οι άλλοι κυνηγάνε γκόμενες, αυτός αφήνει μούσι και κυκλοφορεί με την Καλλιόπη την αξύριστη. Στο πανεπιστήμιο που οι άλλοι διασκεδάζουν στα κλαμπ και τα πάρτι, αυτός μουχλιάζει σε σκοτεινά μπαρ των δέκα ατόμων σχολιάζοντας τη θεωρία του Μαρξ. Μετά πάει να βρει δουλειά και εκεί που οι άλλοι έχουν βιογραφικό, και πάνε κουστουμάτοι, αυτός σκάει στη συνέντευξη με βερμούδα, τατουάζ, σκουλαρίκι στο αυτί και ρωτάει το αφεντικό αν πληρώνει υπερωρίες.

Περνάει λοιπόν έτσι σιγά σιγά η ζωή του και ποτέ δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο είναι αποτυχημένος σε όλα, αφού ζει στο μύθο της παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον του.

Κάποια στιγμή εκεί γύρω στα 50 αρχίζουν να του μπαίνουν υποψίες, αλλά πλέον είναι αργά για να αποδεχθεί οτιδήποτε.

Τον καταλαβαίνω απόλυτα.

Είναι αδύνατο ψυχολογικά για έναν άνθρωπο να αποδεχθεί πως σπατάλησε τη ζωή του, τη μοναδική ζωή που έχει, για ένα λάθος.

Από μια άποψη, τον λυπάμαι κιόλας.

6 σχόλια:

  1. ΝΕΚΡΩΝΕΙ το Βέλγιο: ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΛΕΣ οι μετακινήσεις! ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ στους δρόμους! ΚΙ ΑΛΛΕΣ εκρήξεις σε διαφορετικούς σταθμούς (;;;) 23 συνολικά ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ από τις έκρηξεις σε Μετρο και αεροδρόμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι που ο ΜΗ ΟΝ τους θεωρει καλους και ειρηνικους ανθρωπους που ειναι ακινδυνοι!!Χεχε! Να χαρω εγω τους αριστερους ηλιθιους!!
    Ελληνιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τομολαγνεία ε ΜΗ ΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ευκαρπία σήμερα στη Θεσσαλονίκη μουσουλμάνοι μοιραζαν μικρα φυλλαδια μεταφρασμενα στα Ελληνικα που έλεγαν τα εξής:
    «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΦΘΟΝΟ…
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ»

    http://hellas-now.com/prosoxh-stin-efkarpia-thessalonikis-mousoulmani-mirazan-mikra-fylladia-metafrasmena-sta-ellinika/

    Αρχισαν τα οργανα με τους ισλαμιστες του ΙΣΙΣ και δω στην Ελλαδα! Ξεκιναει ο πολεμος με τους τρομοκρατες στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν αντιμετωπίζουμε ΑΚΡΑΙΕΣ καταστάσεις,όπως σήμερα...τότε ΑΚΡΑΙΕΣ θα είναι και οι αντιδράσεις προς αντιμετώπιση της κατάστασης...θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σε ΚΡΙΣΙΜΕΣ στιγμές ΖΩΗΣ η ΘΑΝΑΤΟΥ ενός λαού,έθνους και χώρας ,δεν γίνεται να κολλάμε σε διλήμματα "ευγένειας" η "ανθρωπισμού"...εκτός απο το ΑΜΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των συνόρων της χώρας...θα πρέπει να γίνει ΓΝΩΣΤΟ σε όσους εισβολείς ότι τα σύνορα ΔΕΝ θα ανοίξουν στον αιώνα των άπαντα είδικά μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες στην κάρδιά της Ευρώπης.....εάν συνεχίσουν να επιμένουν να παραμένουν εδώ...για αρχή θα πρέπει να πέσει "σκούπα" και μετά υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ...αρκεί να υπάρχει θέληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ρωτάς ΜΗ ΟΝ γιατί θέλουν να Ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα...από το 1990 έχουν αποφασίσει την αλλαγή της Ανθρωπογεωγραφίας,στην πατρίδα μας....δεν τους ενδιαφέρουν οι θρησκείες ...αλλά η αλλαγή των ανθρώπων στον συγκεκριμένο τόπο....άλλωστε στόχος τους είναι στο μέλλον να επαναφέρουν την θρησκεία του Σέτ/Σήθ κατά τους Αιγυπτίους,η Τυφώνα σύμφωνα με τους Έλληνες....η Σατανά για τους Χριστιανούς.Όταν για κάποιους λόγους ΔΕΝ μπορεί κανείς να αλλάξει την γεωγραφία ενός τόπου....παράδειγμα να πάρει μια χώρα και να την μεταφέρει αλλού....μεταφέρεις τότε τους πληθυσμούς...αλλάζεις τον πληθυσμό μιας χώρας με άλλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.