Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;



Γράφει ο Λύκιος.

Οι μυστικές εταιρίες είναι μια αρχαία πρακτική για την διατήρηση της αρχαίας γνώσης και την μετάδοσή της σε αυτούς που επιλέγονται για να την υπηρετήσουν. Με αυτή την έννοια, η αρχαία γνώση παλαιότερων πολιτισμών δεν χάθηκε ποτέ, αλλά μεταφέρεται ως «μαγιά» που μπορεί να αναδομεί, νέους πολιτισμούς της ανθρωπότητας!

Είναι αλήθεια ότι στο απώτατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί ανθρώπινοι πολιτισμοί, η ανάμνηση των οποίων διατηρείται και σήμερα σε αρκετά σημεία της μυθολογίας και των εσωτερικών παραδόσεων των πιο αρχαίων λαών (Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ινδοί, κτλ).
Έτσι, με κωδικό τρόπο, διασώζονται ιστορικά μηνύματα από παρελθόντες πολιτισμούς, οι οποίοι χάθηκαν από συγκεκριμένους λόγους.

Αυτοί οι λόγοι, είναι και το κύριο θέμα των μυστικών δοξασιών, των μυήσεων και των κατευθύνσεων που έχουν όλες οι μυστικές εταιρίες.
Όλη η προσπάθεια των μυστικών εταιριών ή ταγμάτων, είναι να καθορίσουν την έννοια του θεού-δημιουργού, και να της προσδώσουν ταυτότητα, όνομα και να προσδιορίσουν την Δύναμη η οποία την διέπει.

Έπειτα, τα μέλη τα οποία απαρτίζουν αυτά τα τάγματα, πορεύονται μέσα από μια διαδικασία μύησης,  ώστε σταδιακά να μπορέσουν να κοινωνηθούν στα μυστικά του παρελθόντος (τα οποία είναι διαχρονικά και ανεπηρέαστα από τις ανθρώπινες εξελίξεις) και εν συνεχεία να αναλάβουν ρόλους και δράσεις στα τεκταινόμενα της σύγχρονης εποχής.
Ουσιαστικά δηλαδή, διαιωνίζουν την αρχέγονη πανανθρώπινη οδηγία του θεού τους, προς διαρκή εφαρμογή και υλοποίηση σε κάθε εποχή!

Είναι επίσης αλήθεια, ότι όλες οι μυστικές εταιρίες που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, έχουν αφετηρία τον Ερμητισμό στην αρχαία Αίγυπτο. Αν και το πρώτο «Τάγμα» με την γνωστή «εσωτερική» μορφή, ξενικά από το Πυθαγόρειο «Ομακοείον» στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας (που ήταν ελληνική να μην ξεχνάμε!) και το οποίο παρέδωσε την σκυτάλη μέχρι και στα τεκτονικά τάγματα του σήμερα, η πραγματική πηγή των γνώσεων αυτών, υπήρξε το ιερατείο της Μέμφιδας, στην Αίγυπτο.

Αυτοί με την σειρά τους, διέσωσαν την γνώση ενός πρωθύστερου (προκατακλυσμιαίου) πολιτισμού, αφού εκεί διεσώθησαν κάποιοι από εκείνον.
Ο προηγούμενος πολιτισμός, ο οποίος κατεστράφη από την διεξαγωγή μαχών, είχε κατορθώσει να φτάσει σε ύψιστο σημείο τεχνολογικής εξέλιξης (πολύ ανώτερο της σημερινής) , άρα και πολλών γνώσεων κοσμικού επιπέδου. Παρόμοια εξέλιξη είχε επιτευχθεί και σε πνευματικό επίπεδο, ενώ οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει ασύλληπτες για τα σημερινά δεδομένα δυνάμεις (τηλεπάθεια, τηλεκινησία, προαίσθηση, αστρική προβολή, κτλ). Όμως, κάποιες δυνάμεις διέβαλαν αυτή την πνευματικότητα και λοξοδρόμησαν την ηθική πορεία του ανθρώπινου γένους. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να στραφούν εναντίον των υπολοίπων λαών και να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν, ώστε να εκτρέψουν την πορεία της ανθρωπότητας προς άλλη κατεύθυνση. Αυτό οδήγησε σε τρομερό πόλεμο, με τελικό αποτέλεσμα να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας και να πληγεί σημαντικά η βιόσφαιρα του πλανήτη. Αναφέρομαι βέβαια σε πυρηνικό ολοκαύτωμα σε κάποιες περιοχές, με καταβύθιση ολόκληρων περιοχών και βεβαίως σε εξολόθρευση πληθυσμών και ολόκληρων φυλών.

Τελειώνω την μικρή αναφορά στο παρελθόν και πάμε στα Τάγματα.
Η γνώση που διασώζουν αυτά τα Τάγματα, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε την κατέχει. Όποιος την κατέχει, μπορεί να εξουσιάζει την ανθρωπότητα, όσο τουλάχιστον η γνώση αυτή κρατιέται κρυφή από τις μάζες, οι οποίες πρέπει να παραμένουν μακριά από την αλήθεια, ώστε να εξουσιάζονται εύκολα.


Άρα έχουμε να κάνουμε με μια ελίτ ανθρώπων που γνωρίζουν τα αληθή (όχι την Απόλυτο Αλήθεια), και με τα πλήθη των λαών που ζουν υποταγμένα μέσα στην άγνοια και την ψευδαίσθηση.
Η ελίτ, σκόπιμα επιδιώκει την άγνοια των λαών και την δημιουργία ψευδαισθήσεων.
Ελέγχει την παιδεία, τις επιστήμες, τις τέχνες, τις ιδεολογίες, τις θρησκείες, τις τάσεις, τα ΜΜΕ και όλους τους μηχανισμούς της προπαγάνδας. Ελέγχει επίσης τους τομείς της υγείας και των τροφίμων.
Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να ξεφύγει από τον κλοιό της προπαγάνδας και των ψευδαισθήσεων μέσα στα οποία μεγαλώνει και κοινωνικοποιείται.

Η τέχνη της ελίτ, εστιάζεται στο να υπεραναπτύσσει την ερπετική φύση του ανθρώπινου νου και να ατροφεί την «θεϊκή» του, ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί τίποτα περισσότερο από αυτά που του επιτρέπουν οι πέντε του αισθήσεις (αισθητός κόσμος).
Θεωρούμε λοιπόν, ότι ο σημερινός άνθρωπος τελεί εν υπνώσει, με την έννοια ότι έχει ξεχάσει την πραγματική του φύση, η οποία έχει περισσότερο «θεϊκές» ιδιότητες, από αυτές που νομίζει ότι έχει.

Οι μυστικές εταιρίες λοιπόν, είναι οι δεξαμενές ανθρώπων που εκπαιδεύονται και προορίζονται, για να επανδρώσουν τους μυστικούς ή φανερούς ηγέτες της ανθρωπότητας.
Μυούνται στην γνώση, η οποία τους δίνει την δύναμη να εξουσιάζουν.
Αυτό από μόνο του δεν είναι αναγκαία κακό.

Το ζήτημα εστιάζεται στην ταυτότητα της δύναμης που κρύβεται πίσω απ΄αυτό και στην πρόθεση που έχει για την ανθρωπότητα.
Πολύ απλά, αν η δύναμη αυτή είναι η ίδια που προκάλεσε την καταστροφή της προηγούμενης ανθρωπότητας, τότε είναι προφανές το τι επιφυλάσσει για το μέλλον και της παρούσας.
Αν απέτυχε να κυριαρχήσει στον πλανήτη τότε, επιδιώκει να το πετύχει εκ νέου τώρα, μετερχόμενη νέας στρατηγικής, πιο εξελιγμένης!

Κατά την διάρκεια των μυητικών τυπικών, γίνονται τελετουργίες οι οποίες έχουν έντονο συμβολισμό. Αυτός ο συμβολισμός γίνεται βιωματικός για τους μυούμενους, ώστε να μπορέσουν να αποβάλλουν την ψευδαίσθηση του αισθητού κόσμου (με τα ψευδά πρότυπα που μεγάλωσαν) και να βιώσουν τον κόσμο με μια πιο διευρυμένη αντίληψη και πιο κοντά στην αλήθεια.

Βεβαίως, ούτε και εκεί η γνώση μοιράζεται σε όλους ισομερώς και απλόχερα. Υπάρχει διαβάθμιση και επιλογή. Η γνώση κατανέμεται με ιεραρχικό τρόπο, όπου μόνο λίγοι κατορθώνουν να αναρριχηθούν στο ανώτερο σημείο.
Από ανώτατος σε μια «στοά», μπορεί να βρεθεί κανείς κατώτερος σε ένα επόμενο «τάγμα» ή «κύκλο» ή «αδελφότητα», κτλ.

Έτσι υπάρχουν μεγάλες οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν ως βασικές και υποδέχονται νέα μέλη. Αυτά αυτομάτως γίνονται υποψήφια για την επόμενη οργάνωση, που αποτελεί το επόμενο σκαλί στην ιεραρχία της μύησης.
Για παράδειγμα ο προσκοπισμός, οι ερυθροσταυρίτες, οι Rotarians  και οι Lions, αποτελούν τεράστιες δεξαμενές, από τις οποίες επιλέγονται για το επόμενο βήμα κάποιοι που ξεχώρισαν. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα στελέχη της Γενικής Εφορίας των προσκόπων, αποτελούν και μέλη Τεκτονικών στοών, καθώς και του Ερυθρού Σταυρού, των Rotary και Lions.

Όσοι μεταβούν στην πιο κλειστή Τεκτονική Στοά (υπάρχουν πολλών ειδών), αρχικά αλληλοβοηθούνται ώστε να καταξιωθούν στους επαγγελματικούς τους τομείς (όπου ο καθένας ανήκει) και να βρεθούν στην κορυφή του τομέα τους. Στην συνέχεια καταλαμβάνουν θέσεις ισχύος και εξουσίας, είτε σε συνδικαλιστικούς φορείς, είτε σε οργανώσεις μη κυβερνητικού χαρακτήρα, ώστε να ασκούν πιέσεις στην εξουσία, την εκπαίδευση και τους επιστημονικούς, οικονομικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εύκολα πλέον, καταφέρνουν να ελέγχουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων μιας οργανωμένης κοινωνίας. Κατορθώνουν να καταλαμβάνουν όλες τις κρίσιμες θέσεις εξουσίας, μέσα σε τράπεζες, εκκλησία, οργανισμούς, εταιρίες, δημόσιο, αστυνομία, στρατό, πανεπιστήμια, συνδικαλισμό, κτλ.

Η πολιτική είναι ένας χώρος, ο οποίος κατά κανόνα προσφέρεται για την δική τους δράση. Ένας τέκτονας, έχει διαβατήριο για κάθε είδος πολιτικής καριέρας.
Σε αυτό το επίπεδο, οι τέκτονες δεν χρειάζεται να είναι υψηλόβαθμοι στην ιεραρχία της Στοάς. Οι τελευταίοι, προορίζονται για άλλους ρόλους, πιο κρυφούς αλλά ισχυρούς.

Οι μυστικές υπηρεσίες, είναι επίσης ένα πεδίο που ελέγχεται από ανθρώπους της ελίτ (όχι της οικονομικής αλλά των μυημένων).  Υπηρετούν τον σχεδιασμό της παγκόσμιας ελίτ, υπό τον μανδύα της μυστικότητος, του απορρήτου, των «εθνικών συμφερόντων», των μυστικών προγραμμάτων και της κρυφής χρηματοδότησης, για δράσεις που εξυπηρετούν τον σχεδιασμό και δεν πρέπει να φανερωθούν.  Βεβαίως οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών, εξυπηρετούν πολιτικά και εθνικά συμφέροντα, αλλά πίσω απ΄αυτά, εξυπηρετούνται και τα σχέδια της παγκόσμιας (υπερεθνικής) εξουσιαστικής ελίτ, μέσω των Τεκτόνων που τις στελεχώνουν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι δεν μπορεί να ασκηθεί καμία εξουσία σε κράτος, αν δεν υπάρχει σύνδεση με κάποια τεκτονική στοά. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 και οι ηγέτες της,  μπροστά στην αναγκαιότητα να καθιερωθούν και στο χώρο των στοών, προσέτρεξαν να γίνουν μέλη στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, απ΄όπου και άντλησαν το σύμβολο του Φοίνικα. Όχι ότι μέχρι τότε, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών στην Μεγάλη Στοά, αλλά δεν υπήρχε εκπρόσωπος της επαναστατικής κυβέρνησης. Έτσι, ο ταξίαρχος Παττακός με μια ομάδα αξιωματικών της επιρροής του, έγιναν μέλη της στοάς, ώστε η νέα κυβέρνηση να αποκτήσει το ανάλογο έρεισμα αποδοχής στον κρίσιμο αυτόν χώρο.

Σήμερα, που επιταχύνεται η πορεία της παγκοσμιοποίησης και ειδικά η ένωση της Ευρώπης σε μια υπερεθνική ομόσπονδη κοινότητα, όλα τα στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων, τα οποία είναι διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, είναι άνθρωποι επιλεγμένοι και προωθημένοι μέσα από στοές ή ανάλογες δεξαμενές σκέψης!

Διακαής στόχος, είναι η συγκέντρωση της παγκόσμιας εξουσίας σε ένα φανερό πλέον κέντρο, μια υπερκυβέρνηση που θα ελέγχει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το γεγονός όμως, ότι αυτή η κρυφή μέχρι τώρα εξουσιαστική ελίτ, επιθυμεί να εξουσιάσει όλο και πιο φανερά την ανθρωπότητα, μας δείχνει ότι πλησιάζουμε σε ένα κομβικό και κρίσιμο σημείο, όπου το σχέδιό τους τείνει να ολοκληρωθεί.

Αν λοιπόν, στο παρελθόν απέτυχαν να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα, διότι κάποιο στοιχείο τους εμπόδισε, θα αναρωτιόταν κανείς αν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στην παρούσα εποχή.
Αν πλησιάζουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους, τι θα μπορούσε και πότε να τους εμποδίσει;

Αυτό ας αποτελέσει τροφή για τις επόμενες συζητήσεις μας!


ΛΥΚΙΟΣ.


Στον χώρο των σχολίων, αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Γνώση των αιγυπτιακών Ιερατείων σε στοές & Η ΓΝΩΣΗ μιας ελάχιστης ελίτ, Η διαβολή ως επιλογή του «Θείου Σχεδίου», Αθάνατες βιολογικά οντότητες, Ατόν Vs Άμμων, Μαγεία-Ψυχουργία-Θεουργία, Αλλοίωση των μυήσεων για αποτροπή από την θέωση, Απουλήιος περί μυστηρίων Ίσιδος

45 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν επεδίωξα να αποδώσω όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις μυστικές εταιρίες και τα απόκρυφά τους, ούτε να αποκαλύψω όλα όσα γνωρίζω (και έχουμε εξηγήσει τον λόγο παλιότερα). Η προσπάθειά μου εδώ, σχετίζεται με τα σχόλια που προηγήθηκαν και αποδίδει πολύ συνοπτικά μεν, αλλά χωρίς να χάνεται η ουσία της πληροφορίας σχετικά με το πως λειτουργούν και απο που προέρχονται. Θα μπορούσα ενδεχομένως να γράψω βιβλίο με λεπτομέρειες, αλλά τώρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Πέραν αυτού όμως, στον χώρο των σχολίων μπορεί να γίνει εκτενής ανάλυση στα πεδία που θα υπάρξει ενδιαφέρον. Το άρθρο είναι μόνο το έναυσμα. Νομίζω ότι σου έκανα ήδη την πρώτη ...πάσα φίλε μου.
    Τώρα, σχετικά με το ότι "από την Μασονία βγαίνεις μόνο νεκρός", θα σου πω ότι αυτό είναι μύθος. Ο Τέκτονας δεν αποχωρεί ποτέ από τις τάξεις του τεκτονισμού, με την έννοια ότι μπορεί να επιστρέψει οποτεδήποτε θελήσει, διότι ποτέ δεν διαγράφεται (επειδή δεν ακυρώνεται η μύηση που έλαβε). Με λίγα λόγια, μπορεί να αποχωρήσει οπότε θέλει και να μην επιστρέψει ποτέ στην Στοά, αλλά για τους Αδελφούς του και την ίδια την Στοά, παραμένει "εν υπνώσει Αδελφός"! Τώρα στο θέμα των τελετών δεν υπεισέρχομαι, διότι ανοίγουμε τεράστιο κεφάλαιο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για τα δυο αιγυπτιακά Ιερατεία, ναι όντως ήταν δύο και διαμετρικά αντίθετα. Το ένα στην υπηρεσία του Ατόν και το άλλο στην υπηρεσία του Άμμωνος. Μοιράζονταν τις ίδιες υψηλές γνώσεις του προκατακλυσμιαίου παρελθόντος, αλλά και τους διαμετρικά αντίθετους πόλους. Η γραμμή της λατρείας του Ατόν, ακολούθησε την πορεία της "εξόδου των Εβραίων", υπό τον Μωυσή, ενώ στην Αίγυπτο επικράτησε η θρησκεία του Όσιρη και της Ίσιδος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μύηση λοιπόν που λαμβάνουν οι Τέκτονες στις ανώτερες μυήσεις, αφορούν τις λεπτομέρειες και τις γνώσεις εκείνης της εποχής, όπως έχουν διασωθεί από τα αιγυπτιακά Ιερατεία. Δεν μαθαίνουν όμως τα πάντα! Τα πάντα γνωρίζει μια ελάχιστη ελίτ παγκοσμίως, που πάντοτε κρατούσε τα κλειδιά της πλανητικής εξουσίας. Ούτε ένα όνομα δεν είναι γνωστό δημοσίως από αυτούς. Ούτε οι Rothchild, ούτε οι Rockefellers, ούτε άλλοι "διάσημοι" είναι...
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Ο πολιτισμός εκείνος καταστράφηκε διότι αλλοτριώθηκε από κάποια διαβολή. Χάθηκε η πνευματική ισχύς που μπορούσε να εγγυηθεί την αγαθή χρήση των δυνάμεων που υπήρχαν. Η διαβολή αυτή, είχε λόγο που κυριάρχησε και διάβρωσε την αγαθή ηθική. Έγινε επιλογή! Επιλογή μεταξύ αντίθετων πόλων. Σύμφωνη με το "Θείο Σχέδιο". Ο Εωσφόρος, η αρνητική πλευρά του Ηλιακού Φωτός, διέβαλε από καθήκον. Ως Απολλύων-καταστροφέας, κατέστρεψε την ανθρωπότητα για να την εξαναγκάσει σε μια νέα εντροπική αλλαγή! Η αρχέγονη διένεξη καλού-καλού, πάντοτε υπήρχε και θα υπάρχει στον κόσμο της δημιουργίας και των μορφών...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πω ότι υπάρχουν οντότητες που είναι αθάνατες βιολογικά, δεν θα γινόμουν και πολύ πιστευτός. Αν πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να υλοποιούνται και να αφυλοποιούνται, να αλλάζουν εμφάνιση ή να βρίσκονται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία, σίγουρα θα με θεωρούσατε γραφικό! Αν πω μάλιστα ότι κάποιοι μπορούν να κινούνται μπρος και πίσω στον χρόνο ή ότι μπορούν να ταξιδεύουν ακαριαία μέσα στο ηλιακό σύστημα, ακόμα και στον καυτό Ήλιο, θα με κοροϊδεύατε. Γι'αυτό και δεν θα τα πω. Ο αγαπητός συνομιλητής μου όμως, δεν θα με αποπάρει! Ε, φίλε Λύκαστρε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς αυτά που θέλησε να επαναλάβει ο "καταραμένος" Ακενατόν, όταν θέλησε να εφαρμόσει την παραφυσική ισοπέδωση της φυσικής ιεραρχίας, με την ισότητα των ανθρώπων εκείνης της εποχής στην Αίγυπτο. Εφάρμοσε αυτά που στη σύγχρονη ιστορία ευαγγελίζεται ο κομμουνισμός! Κατάργηση προνομίων, ισότητα όλων των πολιτών, αναδασμός γης, κατάργηση θρησκειών και επιβολή του μοναδικού εγωιστικού, απόλυτου και άπληστου Θεού. Του Ατόν!...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι ο Ακενατόν, αρχικά είχε το όνομα Φαραώ Αμένοφις IV, αλλά και Αμενχοτέπ ΙV. Το όνομα Ακεν-Ατόν το έλαβε ως βασιλιάς και σημαίνει "αυτός που υπηρετεί τον θεό Ατόν", προφανώς για να δείξει ότι είναι εκπρόσωπός του. Ουσιαστικά εγκαθίδρυσε την μονοθεϊστική θρησκεία του Ατόν, δηλαδή του θεού του Ηλίου.
    Όμως όπως λες και εσύ, ο Ακενατόν δεν ανατράφηκε από το (σύνηθες για ανατροφή βασιλέων) ιερατείο του Άμμωνος (που είναι ο Δίας), αλλά από το άλλο ιερατείο, αυτό του Ρα!
    Ο Ρα ήταν ο πατέρας των αιγυπτιακών θεών. Παιδιά του ήταν ο Ώρος και ο Σετ. Ο πρώτος εκπροσωπούσε το Φως και ο δεύτερος το Έρεβος (το καλό και το κακό). Άρα ο Ρα, είναι και τα δύο μαζί. Συνεπώς μιλάμε για τον θεϊκό Λόγο.
    Από αυτό, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ανατροφή του μικρού Ακενατόν (ο οποίος διέφερε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του βιολογικά), έγινε από ένα ιερατείο το οποίο είχε αμφίσημο προσανατολισμό, δηλαδή μπορούσε να εκπροσωπεί το καλό, αλλά και το κακό. Και επειδή το ιερατείο του Άμμωνος εξέφραζε το Φως, το ιερατείο του Ρα έπρεπε να δημιουργήσει το αντιστάθμισμα. Δημιούργησε λοιπόν τον Θεό Ατόν μέσω του Ακενατόν, ώστε να εκπροσωπηθεί και το Έρεβος!
    Άκεσις στα ελληνικά σημαίνει "ο θεράπων" δηλαδή αυτός που θεραπεύει.
    Αν ενοείς ότι το Ακεν (-Ατόν), προκύπτει από το ελληνικό -Άκεσις, τότε εύκολα συμπεραίνουμε ότι Ακενατόν, σημαίνει "ο Θεός θεραπευτής"! Από τι "θεραπεύει" όμως; Από την ασθένεια του Φωτός ή από την ασθένεια του Ερέβους; Αναλόγως από ποια πλευρά είσαι, θεωρείς και την ασθένεια αναλόγως...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και συνεχίζω:
    Ο Ρα ή Ρε είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, δημιουργός των ανθρώπων.Βασίλεψε στην Γη, αλλά επειδή οι άνθρωποι ασέβησαν στην ιερότητά του (δηλαδή εξετράπησαν από τους κανόνες του), τους ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ και αποσύρθηκε στο Σεκέτ-Χετετέπ, τον ουράνιο κύκλο των Ηλυσίων Πεδίων. Στην θέση του όμως, άφησε την Χαθώρ (τον οφθαλμό του) η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας!
    Όμως ο ίδιος ρόλος αποδίδεται και στον Φθα ή Πτά, ως δημιουργός των ανθρώπων και του Σύμπαντος κόσμου.
    Όταν λοιπόν ο Φθά ή Πτά ολοκλήρωσε το έργο του, παραχώρησε την εξουσία του στον Άμμων-Ρα. Όμως ο Άμμων και ο Ρα, ήταν διαφορετικοί αλλά πανίσχυροι θεοί, οι οποίοι ενώθηκαν σε έναν: τον Άμμων-Ρα (γενικά στην Αιγυπτιακή μυθολογία, είναι συχνές οι συγχωνεύσεις θεών).
    Την κυριαρχία όμως του Άμμωνα-Ρα, ήρθε να αμφισβητήσει ο "επαναστάτης-αναμορφωτής" Φαραώ Αμένοφις ΙV, ο γνωστός Ακενατόν (ή και Άκνατον), που όμως δεν κατάφερε να καταργήσει τον Άμμων-Ρα. Κατάργησε όμως όλους τους υπόλοιπους θεούς, εκτός του Άμμων-Ρα, για όσο χρόνο βασίλεψε. Μετά τον θάνατό του, οι διάδοχοί του αποκατέστησαν τους θεούς, όπως παλιά.
    Ο Ακενατόν, είχε και άλλα ονόματα: Ιχμοτέπ και στα ελληνικά, Ιμούθης. Στα αιγυπτιακά Αμενχοτέπ, σημαίνει "καλλίμορφος θεός".
    Προσοχή τώρα: Ο Ακενατόν έκτισε ένα μέρος στον ναό του Καρνάκ, σε μορφή αλυσωτού σταυρού. Αυτό το μέρος, το κατέστρεψαν οι διάδοχοί του. Ο αλυσωτός σταυρός με το ρόδο, είναι σύμβολο των ροδόσταυρων.
    Τα λεγόμενα "απόρρητα του Ακενατόν", διδάσκονται στον 9ο βαθμό μυήσεως στην ροδοσταυρική στοά ΑΜΟΡΚ.
    Ο λόγος που δεν εικονίζεται ο Ακενατόν στις παραστάσεις με τα μέλη της οικογένειάς του, πρέπει μάλλον να αποδοθεί στην αφαίρεσή τους από τους διαδόχους, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν την παρουσία του από τον κόσμο (πρακτική που είχε εφαρμόσει και ο ίδιος ο Ακενατόν, εναντίων των αιγυπτιακών θεοτήτων και του Άμμωνος)!
    Όποιος τυχερός μπορέσει να ανακαλύψει το βιβλίο HISTORIE DES ROSECROIX του WITTEMANS, (εκδ. 1919) μπορεί να διαβάσει την μύηση του 9ου βαθμού, στα "απόρρητα του Ακενατόν".
    Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι το ψευδώνυμο "Αμένοφις", έχει ο Ε.Ρ.Η. BARTH της FRATERNITAS SATURNI (Κρόνιας Αδελφότητος), μετέπειτα ιδρυτής της FRATERNITAS URANUS (Ουράνιας Αδελφότητος)...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λύκαστρε, θα μου επιτρέψεις σήμερα να απέχω από την συζήτηση, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και Καθαρής Δευτέρας! Θα επανέλθω αύριο. Καλή Σαρακοστή και καλά κούλουμα σε όλους τους φίλους!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Το υπέροχο αυτό ποίημα, δεν μιλά απλά για την ελεύθερη ελληνική ψυχή. Κρύβει την ορμή του ανήσυχου πνευματικά ανθρώπου, να ανακαλύψει την αλήθεια, πίσω και πέρα από τον απτό κόσμο.
      Αυτή είναι η τάση ενός ανθρώπου με θεϊκή καταγωγή. Ο χωμάτινος άνθρωπος δεν την έχει και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα πέραν του εφήμερου και των υλικών απολαύσεων!
      Σαφώς ο Κ. Παλαμάς, αναφέρεται στον πνευματικό άνθρωπο, δηλαδή στον γνήσιο Έλληνα. Λέγοντας "γνήσιος Έλληνας", δεν αποκλείουμε κανέναν άνθρωπο διαφορετικής εθνικότητας. Απλά μέσα από την ιστορική του διαδρομή, ο Έλληνας απέδειξε την έντονη πνευματικότητά του ποικιλοτρόπως.

      Παίρνοντας την ωραία "πάσα" που μου έδωσες φίλε Λύκαστρε με το ποίημα, θα καταθέσω ότι ο άνθρωπος των αιγυπτιακών μυστηρίων και κατ΄επέκτασιν ο άνθρωπος των τεκτονικών στοών, δεν διαφέρει κατ΄αρχήν από τον πνευματικό άνθρωπο στον οποίο αναφερόμαστε.
      Η μύηση που λάμβανε στα μυστήρια των αιγυπτιακών ιερατείων (τα ελάσσονα μυστήρια της Ίσιδος και τα μείζονα του Σεράπιδος και του Οσίριδος), τον οδηγούσαν στην κατάκτηση της Γνώσης μέσω της βιωματικής και της συμβολικής εμπειρίας, ακριβώς επειδή διψούσε για να την κατακτήσει! Η πρόσβαση στα μυστήρια, ήταν κατ΄αρχήν ανοιχτή σε όποιον επεδείκνυε ανάλογο ενδιαφέρον. Όμως η διαδικασία της πρώτης μύησης περιελάμβανε τόσες δυσκολίες, που μόνο αυτός που είχε πραγματική ζέση (πύρωμα) για μάθηση, θάρρος και δίψα για εξέλιξη, θα τα κατάφερνε, αφού θα έπρεπε να κατανικήσει τον φόβο του θανάτου, ως πρώτη ατομική κατάκτηση!

      Η Γνώση στην οποία μυούντο οι μύστες εκείνοι, όχι απλά τους άνοιγε τους εσωτερικούς οφθαλμούς τους, αλλά τους επέτρεπε να κυριαρχούν πλήρως πάνω στην Ύλη-Φυσικό πεδίο (με την "μαγεία"), στην Ψυχή-Αστρικό πεδίο (με την "ψυχουργία") και τέλος στο Πνεύμα-Νοητικό πεδίο (με την "θεουργία"). Οι μύστες οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει και τα τρία επίπεδα της μύησης, ονομάζονταν "Μέγας Μάγος Ιεροφάντης" και κατείχαν πλέον τα Μεγάλα Μυστικά (τα οποία παραμένουν απόρρητα)!

      Στην αρχαία Αίγυπτο υπήρχαν δυο κύριες σχολές μυήσεως, αυτή του Βορρά (ή της Μέμφιδος) και αυτή του Νότου (ή των Θηβών και της Αβύδου), αν και υπήρχαν κι άλλες μικρότερες σχολές (Ηλιουπόλεως, Θηβών, κτλ), οι μυήσεις ήταν περίπου οι ίδιες.
      Σήμερα, ανάλογες μυήσεις υπάρχουν για τους τέκτονες, αν και ένα μέρος των μυήσεων εκείνης της εποχής, χάθηκε στην πάροδο του χρόνου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Η διαφορά των μυητικών σχολών της αρχαίας Αιγύπτου και των μετέπειτα στοών και μυστικών εταιριών, είναι ότι στις μεν πρώτες, οι μύστες όντως έφθαναν στην ολοκλήρωση της εξέλιξής τους (στην θέωση), ενώ στις δεύτερες, κάτι είχε αλλάξει! Τι είχε συμβεί;
      Υπήρξε διαμεσολάβηση του Κρονίου ή Ατλάντιου ιερατείου ή αλλιώς του Σήθ-Τυφώνα ή Σετ ή Σεθ ή Σουτέκ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Ένας μύστης των Αιγυπτιακών μυστηρίων, ο Απουλήιος (2ος π.Χ. αιώνας), στο βιβλίο του "Μεταμορφώσεις" περιγράφει συγκεκαλυμένα τα μυστήρια της Ίσιδος. Ο ήρωας του έργου του, ο Λούκιος συνομιλεί με την Ίσιδα:
      "Ιδέ Λούκιε, παρακινουμένη από τις παρακλήσεις σου, εγώ η ίδια, που είμαι η Φύση, η αρχική πηγή όλων των πραγμάτων, η βασίλισσα όλων των αιώνων, η κυρίαρχος των πνευμάτων των νεκρών, η πρώτη των ουρανίων υπάρξεων, η παγκόσμιος Ύλη, ......Όλη η γήινη σφαίρα λατρεύει την θεότητά μου κατά ποικίλους τρόπους, με διάφορα δόγματα και υπό διάφορα ονόματα. Οι Φρύγες με αποκαλούν Πεσινουντίκα μητέρα των θεών. Οι ιθαγενείς της Αττικής, Κεκρώπιον Αθηνά. Οι Κύπριοι, Αθηνά της Πάφου. Οι βέλη φέροντες Κρήτες, Άρτεμη Δίκτυνα. Οι τρίγλωσσοι Σικελιανοί, Περσεφόνη. Οι Ελευσίνιοι αρχαία θεά Δήμητρα. Άλλοι με ονομάζουν Ήρα ή θεά του πολέμουΕνυώ ή Εκάτη ή Ραμνουσία. Οι Αιθίοπες, Άρειοι και Αιγύπτιοι, οι οποίοι είναι ειδήμονες της αρχαίας σοφίας, απονέμουν σε εμένα το αληθές μου όνομα: Ίσις βασίλισσα!

      Για εμάς, η Ίσιδα είναι η Δήμητρα, αλλά και η Αθηνά!
      Οι αντιστοιχίες με το ελληνικό πάνθεον, είναι συγκεχυμένες αν και σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούμε ότι π.χ. ο Όσιρις είναι ο Διόνυσος, ο Ώρος είναι ο Απόλλων, ο Θεύθ είναι ο Ερμής, ο Σήθ είναι ο Τυφώνας και ο αρχαίος Φθα είναι ο Ήφαιστος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορούμε να τους ταυτοποιήσουμε και διαφορετικά.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ αγαπητέ Λύκαστρε!
      Μολώχ (και στα εβραϊκά "Μελέκ") ήταν ο κυριότερος θεών ΚΑΙ των Φοινίκων, αλλά και των Αμμωνιτών (προφανώς και υπήρχε συνάφεια Άμμων-Μολώχ, αφού Μολώχ σημαίνει "βασιλιάς" στα εβραϊκά). Στον βωμό του Μολώχ στα Ιεροσόλυμα, γίνονταν ανθρωποθυσίες. Οι Καρχηδόνιοι τον οποίον επίσης λάτρευαν, τον ονόμαζαν και Χρόνο ή ΚΡΟΝΟ!
      Να λοιπόν που οι επίγονοι των Ατλάντων, οι Σημίτες, τιμούσαν τον Μολώχ ή Κρόνο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    14. Τυφώνας, Ποσειδών, Κρόνος, Άτλας, Μολώχ, Προμηθεύς, Ιαπετός και Ιαφέθ. Ξεχάσαμε κάτι; Μα τον Κάδμο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. Όμως αγαπητέ Λύκαστρε, μιας και το έφερε η κουβέντα, θα συμφωνείς ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συμβαίνει εδώ, συμβαίνει και πάνω καθώς και κάτω! Μήπως λοιπόν θα πρέπει να εισάγουμε στην κουβάντα μας και τις αντιστοιχίες των επίγειων και στα πέραν της χθόνας; Δηλαδή, τι συμβαίνει στον πλανήτη Κρόνο; Τι στο άστρο Ήλιος;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    17. Βέβαια, οι αντιστοιχίες υπάρχουν και σε άλλα πεδία, πέραν της ύλης. Αλλά ανοιγόμαστε πολύ!

      Το ερώτημα όμως στο οποίο καταλήγει το άρθρο, είναι:
      "Αν πλησιάζουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους, τι θα μπορούσε και πότε να τους εμποδίσει;"

      και νομίζω ότι εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα επόμενα σχόλιά μας, διότι αυτό αφορά το παρόν και το μέλλον!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ? ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ? ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ. ΑΠΛΑ ΛΥΚΙΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΝΑ ΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΟΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΜΗ ΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ!!! ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΥΖΑΣ ΣΤΟΝ ΗΣΙΧΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΡΟΜΠΑ ΕΓΙΝΕΣ!!!!
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΒΥΖΗΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΩΣ, ΑΘΡΟΩΣ, ΠΥΚΝΟΣ, ΕΠΑΛΛΗΛΩΣ, ΠΛΗΡΟΣ. ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΒΥΖΟΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟΝ, ΣΥΝΕΤΟΝ, ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑ. ΤΙ ΑΠ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΒΥΖΑΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ , ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ?
      ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΕ? ΑΝΤΕ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!! ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ!!! ΜΗΠΩΣ ΑΡΝΗΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ?
      ΜΗ ΩΝ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ZOUROYBABEL)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητό ΜΗ ΩΝ, τι νόημα θα είχε να εμφανίζομαι με δύο πρόσωπα που συμφωνούν, αφού όπως και ο ίδιος λες, θα μπορούσα να τα γράψω όλα αυτά στο άρθρο μου; Ο αγαπητός Λύκαστρος όμως, είναι εδώ και αρκετό καιρό μαζί μας, συζητώντας και αποκαλύπτοντας πληροφορίες και γνώσεις, όπως και δεκάδες άλλοι έκαναν εδώ, πριν απ' αυτόν. Εκτός λοιπόν απ' τον Λύκαστρο, συμφώνησα και με πολλούς άλλους. Τι θα πει αυτό, ότι όλοι αυτοί ήταν το ...alter ego μου; Μάλλον λάθος αντίληψη έχεις αγαπητέ...
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΒΡΗΚΑΑΑ!!!!
      Ο ΒΥΖΑΣ ΕΙΧΑ ΠΥΚΝΑ ΒΥΖΙΑ (ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ)!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
      ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!
      ΜΗ ΩΝ

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.