Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οι ΗΠΑ «τελειώνουν» τα σχέδια Ερντογάν και Μέρκελ – Ο μαφιόζος απειλεί τον Ομπάμα!

Οι ΗΠΑ «τελειώνουν» τα σχέδια Ερντογάν και Μέρκελ – Ο μαφιόζος απειλεί τον Ομπάμα!
Αισθανόμενος το φρικτό τέλος του νεοοθωμανικού του ονείρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάνει τον έλεγχο και φτάνει στο σημείο να κατηγορεί μέχρι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ότι συνεργάζεται με τους «τρομοκράτες».
Οι «τρομοκράτες», που ο Ερντογάν κατηγορεί τον Ομπάμα ότι συνεργάζεται, είναι οι Κούρδοι, οι Άραβες δημοκρατικοί και οι Ασσύριοι χριστιανοί της Συρίας, που έχουν συστήσει από κοινού το συμμαχικό στράτευμα Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος.
Για τον Ερντογάν το πρόβλημά του, ο φόβος του, ο μεγαλύτερος εφιάλτης του είναι οι Κούρδοι.
Οι Κούρδοι αποτελούν το 1/4 του πληθυσμού της Τουρκίας. Οι Κούρδοι είναι ένα αρχαίο έθνος που διεκδικεί την εθνική του ανεξαρτησία.
Για τον Ερντογάν δεν υπάρχουν Κούρδοι, όπως δεν υπάρχουν Πόντιοι, Λαζοί, Αλεβίτες, Ασσύριοι, Αρμένιοι κ.α., όπως δεν υπάρχει δηλαδή καμία από τις 72 εθνικές μειονότητες της Τουρκίας.
Για τον Ερντογάν (ο οποίος είναι Πόντιος στην καταγωγή, γενίτσαρος δηλαδή), υπάρχει μόνο ένα έθνος, το τουρκικό, και μόνο μια θρησκεία, το σουνιτικό Ισλάμ.
Όσοι δεν δέχονται να είναι Τούρκοι και σουνίτες, για τον Ερντογάν θεωρούνται εχθροί της Τουρκίας. Μόνο που έτσι και κάνει κάποιος την αριθμητική πρόσθεση, το άθροισμα όλων αυτών που ο Ερντογάν θεωρεί εχθρούς της Τουρκίας, μέσα στην Τουρκία, είναι περισσότεροι από τους «πραγματικούς» Τούρκους.
Ο Ερντογάν, που έχει αποδειχθεί ότι εξόπλισε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο ίδιος ο Ερντογάν που οι Ρώσοι βομβάρδισαν τα βυτιοφόρα του που μετέφεραν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία, ο «σουλτάνος» που οι Ιρακινοί ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο γιος του έκανε δουλειές με τους τζιχαντιστές [διαβάστε εδώ: Το Ιράκ έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις Ερντογάν – Ισλαμικό Κράτος], αυτός ο ισλαμιστής μαφιόζος , θεωρεί ότι είναι αρκετά ισχυρός για να τα βάλει με ΗΠΑ και Ρωσία μαζί.
Πώς όμως ο Ερντογάν τολμά να τα βάζει με ΗΠΑ και Ρωσία μαζί; Πέρα από την ιδεοληπτική παράνοια που τον έχει κυριεύσει, από που αντλεί θάρρος και υποστήριξη;
Ο Ερντογάν έχει έναν σύμμαχο. Τη Σαουδική Αραβία. Οι Σαουδάραβες τον χρηματοδοτούν με δισεκατομμύρια δολάρια. Με αυτά τα χρήματα χτίζει τα παλάτια του, από αυτά τα χρήματα στήνει δουλειές, από τα ίδια κεφάλαια χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές σε Συρία, Λιβύη και όπου αλλού χρειαστεί.
Ο Ερντογάν, υποκρινόμενος τον σύμμαχο της Δύσης και με την ιδιότητα του κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, λειτούργησε ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στη δυτική συμμαχία για να γιγαντώσει το τζιχαντιστικό κίνημα.

Αδελφοί Μουσουλμάνοι και χαλιφάτο

Μην ξεχνάμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι ή Μουσουλμανική Αδελφότητα. Από τους κόλπους της εν λόγω αδελφότητας γεννήθηκαν η Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος, ο παγκόσμιος τζιχαντισμός. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θέλει να αναβιώσει το χαλιφάτο.
Το χαλιφάτο ήταν αραβικό, θα αναρωτηθεί κάποιος, που κολλάει ο Ερντογάν;
Πράγματι, το χαλιφάτο ήταν η αραβική αυτοκρατορία στα χρόνια του μεσαίωνα αλλά από το 1517 ο τίτλος του χαλίφη πέρασε στον Οθωμανό Σουλτάνο.

Τελευταίος Οθωμανός χαλίφης του Ισλάμ ήταν ο Αμπντούλ Μετζίτ Β΄ (1922-1924).
Το χαλιφάτο καταργήθηκε το 1924 από τον Κεμάλ Ατατούρκ και ο τελευταίος χαλίφης πέθανε εξόριστος στο Παρίσι στις 23 Αυγούστου 1944, σε ηλικία 76 ετών.
Όταν ο Ερντογάν μιλά για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μιλά συνάμα και για αναβίωση του χαλιφάτου.
Και ποιοι πολεμάνε για την αναβίωση του χαλιφάτου; Οι τζιχαντιστές.
Και ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έχει αυτοανακηρυχθεί χαλίφης;
«Προσωρινός», θα απαντούσε με πονηρό ανατολίτικο χαμόγελο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εάν τον ρωτούσε κάποιος που μπορούσε να εκμαιεύσει μια ειλικρινή του απάντηση. Διότι ο πραγματικός χαλίφης θα είναι όποιος ανακηρυχθεί σουλτάνος και θα βασιλεύει από τη Νέα Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτές τις μούρλες έχει μέσα στο κεφάλι του.

Τι παίζει με τη Μέρκελ

Ο Ερντογάν έχει χρηματοδότες και συμμάχους τους Σαουδάραβες και από κοντά και το κρατίδιο του Κατάρ. Έχει όμως ακόμα έναν φίλο στον κόσμο, τη Γερμανία.
Γερμανοί και Οθωμανοί ήταν σύμμαχοι στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ήττα τους από τους δυτικούς συμμάχους ήταν βαριά. Και οι δύο είδαν τις αυτοκρατορίες τους να τεμαχίζονται και να καταργούνται.
Οι Γερμανοί προσπάθησαν να πάρουν τη ρεβάνς προκαλώντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ηττήθηκαν ξανά. Οι Τούρκοι δεν συμμετείχαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έμειναν ουδέτεροι. Φρόντισαν όμως να κηρύξουν πόλεμο στη Γερμανία λίγο πριν τη συνθηκολόγησή της, για τα μάτια του κόσμου και για να ενταχθούν στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ, επειδή απλά το ΝΑΤΟ χρειαζόταν την Τουρκία απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.
Από την αρχή της ελληνικής κρίσης φάνηκε ότι η Γερμανία είχε κάποια κοινή κρυφή ατζέντα με την Τουρκία σε ο,τι αφορούσε την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο.
Οι ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ), μια εκ των οποίων θα ήταν η Θράκη, συμφωνίες για κοινές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, το ενδιαφέρον της Γερμανίας για τους ελληνικούς και κυπριακούς υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ, τα αντιαναπτυξιακά μνημόνια που το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν την οικονομία της Ελλάδας, να διογκώσουν το δημόσιο χρέος, για να αναγκαστεί στο τέλος να παραδώσει η Ελλάδα τους υδρογονάνθρακες της στους δανειστές, δηλαδή στη Γερμανία.
Η Γερμανία θέλει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες γιατί η Γερμανία δεν έχει ενεργειακές πηγές. Είναι ένας βιομηχανικός γίγαντας δίχως δική του ενέργεια. Ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Επειδή η Γερμανία δεν είχε πετρέλαιο έχασε εξάλλου και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτά είναι γνωστά.
Η Γερμανία για να χτίσει το νέο της Ράιχ χρειάζεται ενέργεια. Αυτή βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ενέργεια χρειάζεται και ο Ερντογάν για να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα συμφωνήσανε εδώ και καιρό να τα μοιραστούν. Καιρό πριν την το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης. Η κρίση ήταν απλά το μέσο για να γονατίσουν την Ελλάδα. Και όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που τους πήραν χαμπάρι οι Αμερικανοί…

Οι ΗΠΑ εμπόδιο στις γερμανικές και τουρκικές… ονειρώξεις

Οι ΗΠΑ είναι η ηγέτιδα δύναμη του δυτικού κόσμου επειδή ελέγχει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Οι ΗΠΑ φυσικά και δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν «υποτελή» τους με αυτοκρατορικές βλέψεις να τους πάρει την κοσμοκρατορία τους.
Οι ΗΠΑ είπαν ότι τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου θα τα εκμεταλλευτούν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και η Αίγυπτος με τον Σίσι πρόεδρο της χώρας. Έτσι φτιάχτηκε και η συμμαχία, με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν τα κάνει μπάχαλο στη Συρία

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία ο Ερντογάν στην αρχή ήταν ουδέτερος. Παρίστανε τον φίλο του Άσαντ. Μετά άλλαξε γνώμη, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του Άσαντ, και είπε στους Αμερικανούς να μην «ανησυχούν», εκείνος θα «καθάριζε» τη Μέση Ανατολή για λογαριασμό τους. Οι Αμερικανοί τον άφησαν, να δουν τι θα κάνει…
Από το 2014 και μετά φάνηκε ότι Ερντογάν και Σαουδική Αραβία είχαν δική τους ατζέντα στην περιοχή που δεν «συμβάδιζε» με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.
Το 2014 ξέσπασε και η κρίση στην Ουκρανία. Η Μέρκελ, όπως ο Ερντογάν στη Μέση Ανατολή, είπε και εκείνη στους Αμερικανούς ότι θα «καθάριζε» για λογαριασμό τους. Και στην περίπτωση της Μέρκελ αποδείχτηκε ότι είχε δική της ατζέντα.
Στο 2015 ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι Ερντογάν και Μέρκελ τα είχαν κάνει μπάχαλο σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Προώθησαν δικούς τους σχεδιασμούς, όχι σύμφωνους με εκείνους της Ουάσιγκτον, με γνώμονα να αναβιώσουν τις αυτοκρατορίες τους. Σιγά μην άφηνε η Αμερική να αναδυθούν ξανά το Ράιχ και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Αυτοκρατορία στη Δύση είναι μία και δεν χωρά άλλες.

Οι Κούρδοι στο παιχνίδι

Οι ΗΠΑ αναζητούσαν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη Μέση Ανατολή που να εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις. Τον βρήκαν στους Κούρδους. Οι Κούρδοι, που επιθυμούν την ανεξαρτησία τους, σε χρόνο αστραπή συμμάχησαν με τους Αμερικανούς. Ο Ερντογάν τρελάθηκε, αλλά εκεί που τα είδε όλα ήταν όταν ενεπλάκησαν και οι Ρώσοι στον πόλεμο της Συρίας, όπως και το Ιράν.
Οι Κούρδοι μάχονται ανατολικά και δυτικά του Ευφράτη. Δυτικά τους υποστηρίζουν οι Ρώσοι, ανατολικά οι Αμερικανοί. Ο Ερντογάν χάνει τον πόλεμο στη Συρία γιατί οι Ρώσοι ανέλαβαν να ξεπαστρέψουν τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές συμμάχους του στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, την Αχράρ Αλ Σαμ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και άλλες μικρότερες ισλαμιστικές συμμορίες.
Οι Αμερικανοί, που για λόγους ισορροπιών με Τουρκία και Σαουδική Αραβία δεν μπορούσαν να βομβαρδίσουν αυτούς που μέχρι εχθές έλεγαν «μετριοπαθείς», παρότι ήξεραν πολύ καλά με ποιους είχαν να κάνουν, άφησαν τον Πούτιν να καθαρίσει. Και ο Πούτιν καθαρίζει.
Ο Ερντογάν έριξε το ρωσικό βομβαρδιστικό για να προκαλέσει πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Δεν τα κατάφερε. Η προβοκάτσια του δεν πέτυχε. Η Συρία έχει μοιραστεί. Δυτικά του Ευφράτη οι Ρώσοι, ανατολικά του Ευφράτη οι ΗΠΑ. Η Τουρκία εκτός. Έξαλλος ο Ερντογάν.

Ο εκβιασμός με το προσφυγικό

Ο Ερντογάν τώρα χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι θέλει από την ΕΕ; Να τον υπολογίσει, να τον «επαναφέρει» στο παιχνίδι που τον πέταξαν απέξω ΗΠΑ και Ρωσία.
Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, με τους εκβιασμούς Ερντογάν προς την ΕΕ, είναι χαρακτηριστικά. Ο Ερντογάν μόνο που δεν πιάστηκε στα χέρια με τον Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ είναι άνθρωπος των Αμερικανών.
Η Μέρκελ, που επίσης βλέπει ότι θα έχει την ίδια μοίρα με τον Ερντογάν, σκάνδαλα αυτοκινητοβιομηχανιών, προσφυγικό, η Πολωνία προωθείται από τις ΗΠΑ ως νέα ατμομηχανή της Ευρώπης, τρέχει να τα βρει με τους Τούρκους, να διασωθούν από κοινού. Πλήττοντας την Ελλάδα, που έχει συμμαχήσει με το Ισραήλ, και εμποδίζει ως αμερικανική «σφήνα» τα αυτοκρατορικά όνειρα Βερολίνου και Άγκυρας.
Πώς θα πλήξουν την Ελλάδα; Αμφισβητώντας, καταργώντας, την εδαφική της κυριαρχία στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό. Την ίδια ώρα, αυτός ο Τσίπρας, τι δουλειά έχει στο Ιράν;
Πράγματι, γιατί άραγε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα «έκλεισαν» δουλειές με το Ιράν; Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, η αμερικάνικη συμμαχία του νότου, γιατί άρχισε τα νταλαβέρια με το Ιράν; Τι ετοιμάζουν οι Αμερικανοί με το Ιράν; Αυτά πονοκεφαλιάζουν Μέρκελ και Ερντογάν, τους δύο μπαχαλάκηδες του ΝΑΤΟ.
Το παιχνίδι είναι μεγάλο. Ποιο μεγάλο δεν γίνεται. Φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με κάποια «ενεργειακή Γιάλτα», όπως σχολιάζουν οι καλά γνωρίζοντες.
Για την Ελλάδα οι αμερικανικοί σχεδιασμοί είναι προς όφελός μας. Εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί μας στηρίζουν. Τα συμφέροντά τους είναι ευνοϊκά για την Ελλάδα.
Γερμανία και Τουρκία θα χάσουν για μια ακόμη φορά τον πόλεμο. Η Ελλάδα από ό,τι φαίνεται θα είναι ξανά στο στρατόπεδο των νικητών. Όμως επειδή και στο παρελθόν αν και βρεθήκαμε στο στρατόπεδο των νικητών δεν κερδίσαμε τίποτα, ας φροντίσουμε τώρα να είμαστε και εμείς έμπρακτα κερδισμένοι. Να τελειώσει η κρίση στη χώρα μας, να επιστρέψει η ανάπτυξη, να σταματήσει η μνημονιακή κατρακύλα, γερμανικό σχέδιο που υλοποιήθηκε και με τη συνεργασία ντόπιων γερμανοτσολιάδων δοσίλογων.
Η Ελλάδα είναι Δύση, αλλά η σχέση της με τη Δύση πρέπει να περνά μέσω Ουάσιγκτον, όχι μέσω Βερολίνου. Απλά πράγματα. Λογικά.
Συμπληρωματικά παραθέτουμε την αποκάλυψη του EuroToday με τίτλο Χοντρό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας. Ας διαβαστεί όμως έχοντας υπόψιν σας την παραπάνω ανάλυση.
Το TRIBUNE δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το TRIBUNE όμως ανησυχεί γιατί η γερμανόφιλη συνωμοσία μέσα στη χώρα συνεχίζεται και δεν θα διστάσει να θυσιάσει την Ελλάδα για τα συμφέροντα κάποιων κύκλων γερμανοτσολιάδων.
Το TRIBUNE ζητά από την πολιτική ηγεσία της χώρας να αποκαταστήσει άμεσες, δίχως ενδιάμεσους, ειλικρινείς σχέσεις με την Ουάσιγκτον και ας αφήσει τα γερμανικά τζάκια να σβήσουν μια για πάντα… Η Ελλάδα είναι ναυτική δύναμη και μπορεί να είναι σύμμαχος μόνο τα έθνη της θάλασσας… Απλά πράγματα.

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό άρθρο του EuroToday:

Στη γωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει αφενός τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης και τις συντεταγμένες και αφετέρου, αυξανόμενες πιέσεις για νέες υποχωρήσεις στο προσφυγικό. Αμφότερες αναμένεται να τεστάρουν την αντοχή της, εν μέσω κοινωνικής αναταραχής, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες υφίστανται επικρίσεις από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων τους ώστε να μη δέχονται μετανάστες στους κόλπους τους.
Κι ενώ κάποιοι θέλουν για τη χώρα μας τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, με το επιχείρημα ότι δεν έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ανακόψει τη ροή των προσφύγων, η ηγεσία της ΕΕ σιωπά εδώ και μήνες για την πραγματική κατάσταση που δεν είναι άλλη από τις ωμές απειλές της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου η Ευρώπη να υποχωρήσει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της γείτονος χώρας.
Αποκαλυπτικά εμπιστευτικά έγγραφα του Euro2day.gr δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι από τις 16 Νοεμβρίου και όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το λεγόμενο Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν, ο κ. Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, απείλησε ότι εάν η ΕΕ δεν συνδέσει το προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θα:
1. Στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να… πνίγονται στις ακτές της.
2. Δεν αποδέχεται τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.
3. Ζητά άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν.
4. Η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές.
Οι διάλογοι της συνάντησης είναι σοκαριστικοί (δείτε αναλυτικά στο τέλος του κειμένου τα σχετικά έγγραφα), και όπως μετέφερε ανώτερη πηγή, ο κ. Ερντογάν ήταν αλαζονικός, εριστικός και οι τόνοι της συζήτησης είχαν ανέβει επικίνδυνα, σε σημείο που η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία. Εκανε λόγο για αποστολή προσφύγων με… λεωφορεία και ζήτησε περισσότερα χρήματα, λέγοντας ότι… η Ελλάδα πήρε βοήθεια 400 δισ. ευρώ από την Ευρώπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό, που δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η στάση της Τουρκίας, αποσιωπήθηκε από την ΕΕ. Τα κράτη-μέλη δεν ενημερώθηκαν ως έπρεπε (ούτε ο Ελληνας πρωθυπουργός που είχε επίσημο ταξίδι στη Τουρκία την επόμενη μέρα!), ενώ στους δημοσιογράφους δόθηκε διαφορετική ενημέρωση, ότι «η μπάλα κυλάει» καθώς διατάχθηκε πλήρης συσκότιση.

Οι νέες πιέσεις

Eκτoτε οι πιέσεις προς την Ελλάδα εντάθηκαν και αναμένεται να κλιμακωθούν εκ νέου από αυτή την Τετάρτη, καθώς η ΕΕ διεκδικεί ενεργό ρόλο στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και θέλει να φέρει χιλιάδες ξένους αστυνομικούς και φύλακες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούμε μόνοι μας. Το σχέδιο για την Ελλάδα, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, ξετυλίγεται σιγά σιγά και αναμένεται να κορυφωθεί τον Μάιο.

Οι νέες απαιτήσεις της Τουρκίας και η «κακή» διαπραγμάτευση της ΕΕ

Από τα εμπιστευτικά έγγραφα διαφαίνεται ότι η Άγκυρα έφερε την ΕΕ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, έκανε μια συμφωνία βασισμένη σε υποσχέσεις και έκτοτε εκβιάζει και ζητάει περισσότερα προκειμένου να την υλοποιήσει. Υπάρχει από την πλευρά Ερντογάν η «καχυποψία» ότι η ΕΕ δεν θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και πατάει εκεί ώστε να μην κάνει τίποτα για να ανακόψει τις ροές των προσφύγων. Αντιθέτως μάλιστα.
Η Γερμανία ρίχνει το φταίξιμο στην Κομισιόν για τις λάθος διαπραγματεύσεις. Η Ανγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται για τρίτη φορά σήμερα στην Τουρκία και έχει λάβει τα ηνία της διαπραγμάτευσης, φαίνεται να κινείται στη λογική ότι μόνο εάν ικανοποιηθεί η Τουρκία θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές. Οσοι γνωρίζουν την τουρκική διπλωματία, αντιλαμβάνονται ότι η λογική αυτή είναι λανθασμένη.
Αντιθέτως, προκαλεί απορία γιατί δεν γνωστοποιήθηκαν στα κράτη-μέλη οι απειλές της Τουρκίας, ώστε τα πυρά να πηγαίνουν προς την Άγκυρα και όχι την Ελλάδα και να αποδυναμωθεί η λογική εκβιασμού της γείτονος χώρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νέο τουρκικό πλάνο θέλει να εμπλέξει την ΕΕ και στις στρατιωτικές επεμβάσεις που κάνει στη Συρία, με πρόσχημα το προσφυγικό, θέλει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από «παγκόσμιους δωρητές» για να κρατήσει τους πρόσφυγές στα εδάφη της ενώ φέρνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να «λάβει» και από εκεί υποχωρήσεις που δεν άπτονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η στάση της Ελλάδας

Η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να γνωρίζει αυτή τη διάσταση, ενώ ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να περιμένει «συμπάθεια και υποστήριξη» στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό σε δύο εβδομάδες, ακόμα και αν εμφανιστεί πλήρως έτοιμη στο θέμα των hot spots.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να λαμβάνει τα μηνύματα ακόμα και μετά το Λονδίνο, ότι η χώρα μας θα βρεθεί υπό ασφυκτική πίεση, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί η αξιολόγηση της οικονομίας. Η διαρροή ότι είπε στην Ανγκελα Μέρκελ ότι δεν μπορεί να σηκώσει η Ελλάδα δύο κρίσεις ταυτόχρονα, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
Ο πρωθυπουργός αναμένει τις πιέσεις. Και προσπαθεί τουλάχιστον να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα, ώστε να μη συμπέσει με το αναθεωρημένο Action Plan για το προσφυγικό. Όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο.
Παρά τις διαρροές ότι οι δανειστές ζητούν και πιέζουν, ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα και στις συζητήσεις με τα ελληνικά κλιμάκια, το κουαρτέτο δεν έμπαινε στην ουσία της διαπραγμάτευσης, άκουγε, ζητούσε διευκρινίσεις, στοιχεία, αλλά δεν «έδινε γραμμή», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν βιάζεται να κλείσει την αξιολόγηση. Αυτό ήταν και το ερώτημα που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός στην Ανγκελα Μέρκελ.
Πάντως, αξιωματούχος του ΔΝΤ μάς ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ έχει βάλει στο παζλ και το προσφυγικό, μετά από πίεση της Ουάσινγκτον.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος εξέπεμψε μήνυμα «κρατήστε την Ελλάδα μέσα», αναφερόμενο στις πιθανές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ένας προσωρινός αποκλεισμός από τη Σένγκεν. Και ενώ οι ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε στο Euro2day.gr ότι οι διαρροές στα ελληνικά μέσα για τις απαιτήσεις των δανειστών είναι απλά «το σημείο στο οποίο σταματήσαμε τον Νοέμβριο».
«Δεν βλέπω κάτι καινούργιο και απορώ για τον θόρυβο που έχει προκληθεί», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως η ΕΚΤ και ο ESM σπρώχνουν για να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι τον Απρίλιο, με τον Μάριο Ντράγκι να κτυπάει το καμπανάκι για αυξημένους κινδύνους στην Ευρωζώνη από το εξωτερικό, ενώ τα στελέχη της Κομισιόν και του ΔΝΤ αναμένουν εντολές από τους επικεφαλής.
Η μεν Κομισιόν θέλει να εντάξει και το προσφυγικό στη διαπραγμάτευση, δίνοντας κάποια ανάσα στον κ. Τσίπρα και το ΔΝΤ αναμένει την τοποθέτηση της κ. Λαγκάρντ, που όμως δεν φαίνεται να υποχωρεί ως προς τις σκληρές απαιτήσεις σε ασφαλιστικό – δημοσιονομικό.
Ο πρόεδρος της Κομισιον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει διαβλέψει τη λάθος στροφή που πήραν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία (και ως ένα μεγάλο μέρος η Κομισιόν έχει την ευθύνη για την κακή διαπραγμάτευση και την τεράστια ανοχή που έδειξαν οι συνεργάτες του) και αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη διάσκεψη του Λονδίνου, ρίχνοντας πλέον το μπαλάκι στη κ. Μέρκελ και τον κ. Τουσκ.
Ήδη οι σχέσεις του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο. Επιπλέον, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ερωτώμενος για το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι στη χειρότερη περίπτωση, «καλό είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως του κ. Παπαδήμου, που θα υιοθετήσει όλες τις αντι-λαϊκές αποφάσεις, αποφορτίζοντας το κλίμα».
Βεβαίως η σκέψη αυτή προέρχεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και έχει διπλή ανάγνωση, όμως τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος και στους δορυφόρους του Σόιμπλε, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τι έγινε στο κρίσιμο ραντεβού του Νοεμβρίου

Αποκαλυπτικοί για τη στάση της Τουρκίας είναι οι διάλογοι για το ραντεβού του Νοεμβρίου, τότε που Γιούνκερ και Τουσκ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν.
«Εάν μας δίνετε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.
Όταν ο κ. Τουσκ προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν δάνεια ώστε να διασφαλιστεί και η Ευρωζώνη και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, ο κ. Ερντογάν τον διέκοψε λέγοντας ότι η χώρα του ήδη δαπάνησε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων που είναι «υπόδειγμα» και ότι ο ίδιος δεν επιδέχεται συστάσεις.
Ο κ. Ερντογάν έδειξε πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι η ΕΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήδη κάποια κράτη-μέλη ήταν έτοιμα να καταργήσουν τη Συνθήκη Σένγκεν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Σε αυτό το σημείο ο Τούρκος πρόεδρος και πάλι διέκοψε λέγοντας ότι η Σένγκεν είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν τον αφορά. Αναφέρουν τα έγγραφα: «Ο κ. Ερντογάν ρώτησε ρητορικά: Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες, εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε μια αμφιλεγόμενη απάντηση, λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να κάνει τον εαυτό της λιγότερο ελκυστικό για τους πρόσφυγες «αλλά αυτή δεν είναι η λύση που θέλουμε».
Ο κ. Ερντογάν σήκωσε κι άλλο τους τόνους λέγοντας ότι εάν δεν κλείσει η συμφωνία με την Τουρκία, τότε η ΕΕ θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα μικρό αγόρι πνιγμένο στις ακτές της Τουρκίας. «Θα είναι 10 και 15 χιλιάδες. Πώς θα το χειριστείτε αυτό το φαινόμενο;» είπε στους κ.κ. Τουσκ και Γιούνκερ.
«Οι επιθέσεις στο Παρίσι αφορούν τη φτώχια και τον αποκλεισμό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι αλλά θα συνεχίσουν να είναι τρομοκράτες για την Ευρώπη», συνέχισε.
Τότε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε υψηλούς τόνους, είπε στον κ. Ερντογάν ότι εάν διαλυθεί η Σένγκεν, τότε η Τουρκία δεν θα επωφεληθεί από την άρση της βίζας προς την ΕΕ και ότι η Άγκυρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αποκάλυψε δε ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, ώστε να βοηθηθεί ο κ. Ερντογάν στις εκλογές.
«Δεχθήκαμε κριτική για αυτή την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης. Και όσον αφορά στα κονδύλια ούτε εγώ, ούτε ο Ντόναλντ (Τουσκ) μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τους αριθμούς. Χρειαζόμαστε διαύγεια μέσα σε δύο εβδομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε να ανοίξουμε νέα ενταξιακά κεφάλαια όπως το κεφάλαιο 17».
Ο Τούρκος πρόεδρος θεώρησε τα σχόλια του κ. Γιούνκερ προσβλητικά και διέκοψε για ακόμα μια φορά λέγοντας ότι η καθυστέρηση της έκθεσης δεν τον βοήθησε να κερδίσει τις εκλογές. Με θυμό είπε ότι «η έκθεση είναι μια προσβολή» και ότι η χώρα του έχει αποκλειστεί από τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ εδώ και 11 χρόνια.
«Ποιος έγραψε αυτή την έκθεση; Πώς μπορέσατε και γράψατε αυτά τα πράγματα; Αυτή δεν είναι η πραγματική Τουρκία. Δεν ήρθατε ποτέ σε μένα να μάθετε την αλήθεια. Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει ανοίξει κανένα κεφάλαιο», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι η έκθεση προόδου καθυστέρησε μετά από αίτημα του ιδίου του κ. Ερντογάν, σήκωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους καθώς ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται τώρα «εξαπατημένος».
«Είχα την εντύπωση ότι θέλατε να συμφιλιωθείτε με την Ευρώπη, γιατί πραγματικά σταθήκαμε στο ύψος των προκλήσεων», είπε ο κ. Γιούνκερ για να διακοπεί για ακόμα μια φορά από τον κ. Ερντογάν, ο οποίος τον προκάλεσε να «αναφέρει έστω και μια παραχώρηση που έκανε η ΕΕ προς την Τουρκία».
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε τη δυνατότητα παροχής κονδυλίων, την επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών, τη φιλελευθεροποίηση της βίζας, αποφάσεις οι οποίες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τα κράτη-μέλη.
Ο κ. Ερντογάν επέμεινε ότι η ΕΕ δεν έκανε τίποτα για την Τουρκία, ότι τα κονδύλια ήταν για τους πρόσφυγες και όχι για τη χώρα. «Χρησιμοποιείτε προ-ενταξιακά κονδύλια. Πραγματικά αυτό είναι τίποτα. Δεν έχετε ανοίξει κεφάλαια. Περιμένουμε 53 χρόνια. Μας κοροϊδεύετε», φώναξε.
Ο κ. Γιούνκερ ανταπάντησε ότι οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν τον Τούρκο πρόεδρο «σαν πρίγκιπα», για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο «Σαν πρίγκιπα; Βεβαίως! Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα». Γυρνώντας προς τον κ. Τουσκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν «ασεβής» και ότι κατά την άποψή του η ΕΕ δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της.
«Αν δεν μας θέλετε, πείτε το καθαρά. Απλά θέλετε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες», ανέφερε και σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, «θα στείλουμε τους πρόσφυγες με λεωφορεία στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία».


Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Πολεμιστές με αποστολή, Το Πέμπτο Στοιχείο των Ελλήνων, Δωριείς-Μυρμιδόνες&Αχιλλεύς, ‘Ιριδα & βιομετρικά στοιχεία, Αγαμέμνων(Κράτος)-Αχιλλέας(Έθνος), Περιοδικότητα του Ηλιακού συστήματος & ‘πλήρωμα του χρόνου’, Αρκαδία-Πρώτος Άνθρωπος Πελασγός, Ανάκληση αρχετύπων-εντροπική μεταβολή & ‘θεϊκή’ παρέμβαση, Ενέργεια αίματος για άνοιγμα οπής, Στροβιλισμός του αιθέρα&εκπύρωση, Τριτογένεια, Γωνία ‘Camper’, Δι-Γενείς ημίθεοι, ΑΛ-ΕΞ-ΑΝΔΡΟΣ & σημειολογία ονομάτων

79 σχόλια:

  1. Οι μουσουλμάνοι χωρίζονται στους Σιίτες και στους Σουνίτες,όπως γνωρίζεις πολύ καλά αγαπητέ ΛΥΚΙΕ... ο πληθυσμός των Σιιτών επί του μουσουλμανικού κόσμου, ανέρχεται μόλις στο 15%!! Το 85% αποτελείται από Σουνίτες.. ανάμεσα σε αυτούς και ο τωρινός Πρόεδρος των Η.Π.Α. !!
    Αιχμή των πολεμικών γεγονότων θα είναι η Ρωσία, αργά η γρήγορα ως πρώτο βήμα θα ενωθεί η Χερσόνησος του Αίμου (Βαλκάνια) και η Μέση Ανατολή… έπεται η ένωση ολόκληρης της Μεσόγειου και της Ευρώπης, μέχρι την Γαλλία.
    Στο βάθος των ετών που εμείς δεν θα ζούμε για να τα δούμε…..όπως και να έχει είτε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ,είτε κάποιος άλλος από την Λευκή Φυλή ...θα οδηγήσουν την Αργεία Πελασγική – λευκή φυλή σε σύγκρουση με τους Σίνες..Κάπου εκεί η Ραμαγιάνα και η Μαχαμπαράτα θα ξανά γραφτούν.

    Από αυτόν τον νεώτερο Ατλαντικό Πόλεμο πόλεμο, όπως και στο παρελθών θα καταστραφεί και αυτός ο «πολιτισμός», αλλά όχι η ζωή στον πλανήτη. Όλοι μας έχουμε να εκτελέσουμε ένα Γαλαξιακό χρέος στην Αι– Γα, πριν φύγουμε από αυτή την ζωή.Καιρός να πράξουμε αυτό για το οποίο γεννηθήκαμε.

    ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ο υφιστάμενος πολιτισμός, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Πολλά σημεία των καιρών, δείχνουν πως η ανθρωπότητα οδεύει ολοταχώς σε ενα τέλμα. Δεν ξέρω αν θα είναι το τελειωτικό, αλλά σίγουρα πρόκειται για μεγάλη νίκη του Κρόνιου Ιερατείου.
      Ή μήπως ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα;
      Οι δυνάμεις του ανέσπερου Φωτός, είναι ακόμη ισχυρές και ψάχνουν συμμάχους. Η τελική μάχη, η Μάχη των μαχών, δεν δόθηκε ακόμη. Πλησιάζει.
      Και αυτές οι μάχες, όπως συνηθίζω να λέω, δεν δίνονται μόνο στον αισθητό κόσμο, αλλά πρωτίστως δίνονται στον υπεραισθητό (λεπτοφυή πεδία). Εκεί κρίνεται πρώτα η μάχη και έπειτα προβάλλεται στον αισθητό κόσμο (υλικό πεδίο). Είναι όπως συμβαίνει με τις ασθένειες. Πρωτα νοσεί το ψυχικό και έπειτα το φυσικό σώμα!
      Άρα, οι μαχητές δεν αρκεί να γνωρίζουν να μάχονται στο υλικό πεδίο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι πάνοπλοι και στο ψυχονοητικό.
      Μπορεί λοιπόν να φαίνονται όλα ερεβώδη και απογοητευτικά, όμως τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.
      Όσοι είναι πάνοπλοι με όλες τις έννοιες, ας προετοιμάζονται για την Αποστολή τους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕ ΔΑΙΜΩΝ. ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΤΑΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ.
      ΦΡΟΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΔΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Μαθουσάλα, σε χαιρετίζω. Όντως πολεμούν για μας, αλλά αυτό το "μας" θα πρέπει να διευκρινισθεί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι ανήκουμε εκεί που νομίζουμε πάντοτε. Μόνο όσοι έχουν καλή αυτογνωσία, μπορούν να καταλάβουν προς τα που κλίνουν. Επίσης ας μην θεωρούμε δεδομένο, ότι όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι Έλληνες. Εξίσου, πολλοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό είναι πραγματικοί Έλληνες, χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Άρα το "εμείς" είναι σχετικό και ισχύει υπό προϋποθέσεις.
      Αλλά εγώ, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στους Έλληνες, αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα που ανήκει σε αυτό που εσύ λες "Καλό". Γιατί βεβαίως ενα σημαντικό μέρος της, ανήκει σε αυτό που ονομάζεις, "Κακό"!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Ο Γ΄Π.Π. έχει αρχίσει από το 1991, τόσο με την εισβολή στο Ιράκ… όσο και στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία… ήδη βρισκόμαστε πολύ βαθιά στο τούνελ.
    Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει επιτάχυνση χρόνου και γεγονότων… σε τέτοιο βαθμό όπου οι μέρες περνάνε πολύ γρηγορότερα, από όσο πρέπει.
    Έχει ξεχωρίσει ήδη η ήρα από στάρι… το Ον από το μη Ον… αυτό είναι κάτι που φαίνεται, και όσο μπαίνουμε στην δίνη, τόσο τα αντίρροπα υλικά θα ξεχωρίσουν μεταξύ τους… πάντα έτσι γίνεται.
    Τόσο ο Α΄αλλά και ο Β΄Π.Π. στην ουσία δεν ήταν παγκόσμιοι. Ονομάστηκαν έτσι διότι μετείχε η λευκή φυλή στο μοίρασμα της πίτας του πλανήτη, κάτι το οποίο έχει αλλάξει επί των ημερών μας, όπου θα υπάρξει (υπάρχει) πραγματικά μια παγκόσμια σύγκρουση.

    Το χάος θα είναι για όλους, αλλά μόνο λίγοι λειτουργούν μέσα από αυτό, ως αυτοενεργούμενα. Από εκεί και μετά,εγώ δεν θέλω κανένας διδάσκαλος να δίνει τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΑΧΕΣ. Ούτε και είμαστε όλοι ίδιοι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη,σε αυτό συμφωνώ με τον ΛΥΚΙΟ.Ακόμα και οι Έλληνες μεταξύ τους έχουν διαφορά...οι γνήσιοι Έλληνες έχουν το ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (fifth element) μόνο που κάποιοι έχουν ΗΔΗ "αναβαθμιστεί" και έχουν πάρει και το ΕΚΤΟ. Όπως το D.N.A. του Ατρέα σε σχέση με τα ελληνικά φύλα; Δεν υπάρχει καμία σχέση!

    Όσο για τις δυνάμεις του φωτός....Το «φως» έχει ανάγκη να θριαμβεύει, το δε «σκότος» έχει ανάγκη να υπάρχει… αλλά για να θριαμβεύσει το φως έχει ανάγκη το σκότος, έτσι σε κοινή άτυπη συμφωνία το «φως» αφήνει μέχρι ενός ορίου το «σκότος» να προελαύνει.
    Ακόμα και όταν έρθει η στιγμή της επικράτησης και νίκης του «φωτός» επί του «σκότους»… το «φως» ουδέποτε θα εξαλείψει εντελώς το «σκότος»! Και όσοι είναι άνθρωποι του «φωτός», ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουν το «φως», γιατί δεν εξαλείφει το «σκότος»! Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Τιτάνες μετά την ήττα τους δεν εξολοθρεύτηκαν,αλλά μόνο φυλακίστηκαν στα τάρταρα.

    ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Ή ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΝΤΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΙΑΣ. ΜΗ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΦΙΛΕ. ΠΟΙΟ DNA ΤΟΥ ΑΤΡΕΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ; ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 20ΚΛΩΝΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 2 ΚΛΩΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.αΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 23-12-2012 ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΓΕΛΙΟΙ. ΕΛΕΓΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΑΜΕ.
      ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕ ΔΑΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΛΟΓΟ.

      Διαγραφή
    2. "ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ "

      Δεν μίλησα για ΔΙΑΣΤΑΣΗ αλλά για πέμπτο και έκτο στοιχείο....έχει μεγάλη διαφορά.Το πέμπτο στοιχείο είναι ο ΑΙΘΕΡΑΣ....
      Άλλο ύδωρ+γή =(ΗΟΜΟ δηλαδή)
      Άλλο ύδωρ+γη+αηρ =(δίχως dna)
      'Αλλο ύδωρ+αήρ+πύρ =(χάλκινο γένος)
      Και άλλο ύδωρ+γή+αήρ+πύρ+αιθέρας =ΕΛΛΗΝ

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Οι Ατρείδες είχαν «βαρβαρική» καταγωγή

      " «...Πλυνός πόλις Λιβύης όθεν ήν Άτλας. Πληιόνης και Άτλαντος επτά θυγατέρες, ων μία και Στερόπη. Στερόπης δε και Υπερόχου ή Αρπίνης της Ασωπού θυγατρός και Άρεος, Οινόμαος. Οινομάου δε Ιπποδάμεια, ης και Πέλοπος Ατρεύς ος εν Λακωνική κατώκησεν. Ατρέως και Αερόπης Αγαμέμνων και Μενέλαος. Η δε Αερόπη θυγάτηρ ήν Κατρέως του Κρητός, όθεν τον Μενέλαον Ημικρήτα είπεν. Βάρβαρον, ότι ο Πέλοψ κατά τινάς μεν Λυδός, κατά τινάς δε Παφλαγών. Βάρβαροι δε οί τε Λυδοί και οι Παφλαγόνες...»

      ο Πλυνός είναι/ήταν πόλη της Λιβύης.....καμμία σχέση το DNA τους με το EΛΛΗΝΙΚΟ DNA ...Άλλοι λένε ότι ο Ατρέας ήταν Φρύγας Πελασγός εκ του πατρός του, Πέλοπα. Οι Φρύγες κατοικούσαν στην Μικρά Ασία είχαν για ιερείς του Γάλλους… Επί των ημερών μας έχουν φτιάξει την Ε.Ε.
      Καμία μυθολογική σχέση και γενεάς των Φρύγων με τα φύλλα του Έλληνα, Δωριείς Αιολείς και τους απόγονους του Ηρακλή, παρά μόνο ότι άπαντες άνηκαν στην μεγάλη λευκή Πελασγική φυλή.

      Και κάτι τελευταίο η Ιφιγένεια ΔΕΝ ήταν κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας,αλλά κόρη της Ελένης και του Θησέα....για αυτό και την "θυσίασε" τόσο εύκολα,βλέπεις ΔΕΝ ήταν δικό του ΑΙΜΑ.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Φίλε ΜΑΘΟΥΣΑΛΑΣ

      Είναι γνωστή η «κατάρα των Ατρειδών»… οικογένεια κανιβάλων, αδελφοκτόνων, δολοφόνων και αιμομικτών! Ο προπάππους του Αγαμέμνονα, ο Τάνταλος (κατά ΑΘ. Σταγειρίτη)στην Μικρά Ασία θυσίαζε «Έλληνες»… αυτά τα κάνουν "γαργάρα" αλλά δεν είχαν το ίδιο dna Αχιλλέας και Αγαμέμνων.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λύκαστρε, οφείλω να σου αναφέρω ότι προσωπικά κρατώ αποστάσεις από τις θεωρίες μιας μερίδας "ερευνητών" (όπως ο Σκουρτέλης), οι οποίοι στηριζόμενοι με έργα ιουδαίων της ελληνιστικής κυρίως περιόδου (οι οποίοι αλλοίωσαν αρχαιότερους συγγραφείς) και βυζαντινών λόγιων, όπως ο Ισαάκ Τζέτζης με τα αναφερόμενα στον κάδμειο Λυκόφρονα! Αυτής της σχολής, υπήρξε και ο επισκέπτης στον Καταχθόνιο Δαίμονα, με το ψευδώνυμο "Ερίωπας". Η προσπάθεια κάποιων κέντρων να "αποδείξουν" ότι η αξία του ελληνικού πολιτισμού είναι μικρή και ότι ο εβραϊκός πολιτισμός είναι ο ...πατέρας του ελληνικού, όπως και ότι η ελληνική θρησκεία είναι Κρόνια, Κάδμεια, κτλ. είναι εκ του πονηρού και βεβαίως για να πετύχουν την επιχειρηματολογία τους κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν, εδάφια και χωρία από διάφορες πηγές, ενώ ότι δεν τους βολεύει, απλά το απορρίπτουν. Επίσης δρέπουν δάφνες στην παρετυμολογία λέξεων, ενώ ερμηνεύουν την μυθολογία με όποιο τρόπο εξυπηρετεί τον στόχο τους.
      Εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε τέτοιο διάλογο και ...κρατώ αποστάσεις, χωρίς βεβαίως να απορρίπτω συλλήβδην κάποιους απ΄τους ισχυρισμούς αυτών των θεωριών.
      Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για την αρχαία εποχή και βεβαίως η αποκρυπτογράφηση των αρχαίων μύθων, δεν γίνεται με την κοινή λογική, αλλά με μύηση και κλειδιά. Αυτά τα κατέχουν λίγοι και να είσαι σίγουρος ότι δεν κοινοποιούν τίποτα.
      Προσωπικά, παραμένω στην συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Μαθουσάλα, ο ελληνικός λόγος είναι πράγματι θεϊκός και η εκφορά του (αλλά και η σκέψη πάνω σε αυτόν) "ξεκλειδώνει" θύρας πολλάς! Όμως Έλληνες υπάρχουν γονιδιακά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ασχέτως αν έχουν ή όχι ελληνική συνείδηση. Το αντίστροφο ισχύει και για μερικούς ελληνόφωνους, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες.
      Θα ήθελα όμως να μου πεις από πια αφορμή εμπνεύσθηκες το ψευδώνυμο "Μαθουσάλας", το οποίο έχει ιουδαϊκή προέλευση (χωρίς να σημαίνει ότι το κατακρίνω βεβαίως)!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ....η πληροφορίες για την καταγωγή των Ατρείδων,υπάρχουν μέσα στην Ελληνική αρχαιοελληνική γραμματεία...την οποία ούτε ο Τζέτζης ούτε ο Σκουρτέλης ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ άσχετα με τα σχόλια που έκαναν.Και όσο "ερευνητές" ήταν αυτοί,άλλο τόσο "ερευνητής" και Μασόνος ήταν και ο Γράβιγγερ.Ευτυχώς ο Λυκόφρων όταν έγραψε το έργο του Αλεξάνδρα, δεν ήταν ούτε "ερευνητής" αλλά ούτε και Μασόνος.

      Αν αρχίσουμε να λέμε τι ήταν ο κάθε ένας δεν θα έχουμε τελειωμό,βλέπεις η ΣΑΠΙΛΑ στην κοινωνία μας χτυπάει ΚΟΚΚΙΝΟ.Σε όλους αυτούς θα πρότεινα να διαβάσουν το έργο του συγγραφέα Κ. Διακογιάννη «Οι Σάπιοι».

      http://www.antibaro.gr/article/10712


      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Και θα το ξαναπώ το D.N.A. του Ατρέα σε σχέση με τα ελληνικά φύλα Δεν έχει απολύτως καμία σχέση!

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    9. Εντάξει αγαπητέ Λύκαστρε, δεν θα αντιμαχήσω για αυτό το ζήτημα. Παραμένω στις θέσεις μου, όπως τις εξέφρασα ήδη. Αν δεχτούμε την υπόθεση ότι ο Ατρέας δεν ηταν Έλληνας, θα πρέπει να το δεχτούμε και για τα μισά πρόσωπα της μυθολογίας και της ελληνικής ιστορίας. Πηγές από την αρχαιότητα υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες, ώστε να παρέχουν εφόδια για να στηριχθεί οποιαδήποτε άποψη θέλουμε. Παρ'όλα αυτά, δεν απορρίπτω την ορθότητα καμίας αρχαίας πηγής, αλλά δεν σπεύδω να βγάλω συμπεράσματα γιατί αγνοώ τους λόγους που είχαν τότε κάποιοι να γράψουν ότι έγραψαν. Όπως γνωρίζεις, απ' την ελληνιστική περίοδο (στην οποία ανήκει και ο Λυκόφρων), υπήρχε η προσπάθεια από τους Ιουδαίους να αλλοιώσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να επιβάλλουν τον δικό τους ως ανώτερο και αρχαιότερο. Αυτή η επιδίωξη, φτάνει μέχρι τις ημέρες μας.
      Αυτά απλώς να τα έχουμε υπ' όψιν, όταν διαβάζουμε διάφορες θεωρίες.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Να ζητήσω συγνώμη για την παρέμβαση μου φίλε μου ΛΥΚΙΕ ( οχι δεν έλειψα ούτε στιγμή απο εδώ μέσα ) και να χαιρετήσω τους συνσχολιαστές μας .

    Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή , μα ...ενόψει της απώλειας για ακόμη μια φορά τριών Ηρώων ..αλλα και της εν λόγο ανάρτησης , θα μου επιτρέψετε να αφήσω ένα σχόλιο .

    Λάθος κάνουμε και μας συμπαρασύρει αυτήν η κακεντρέχεια και η συνωμοσιολογία και είναι πραγματικά τυχαίο που συμπίπτει με την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία και Απειλή πολέμου οι ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/669289/apeili-polemoy-oi-notam-tis-toyrkias
    Απλά δεν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός πως υπάρχει το Ελληνικό φαινόμενο μετακινούμενου τρίγωνο των Βερμούδων που τυγχάνει να επεκτείνεται από την τοποθεσία που << πήρε ο αέρας την σημαία >> Ίμια έως και Κίναρο...

    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΘΑ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΡΩΕΣ

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Αρμαγεδών,
      χαίρομαι πολύ που σχολιάζεις ακόμα και παρακολουθείς τον Καταχθόνιο Δαίμονα, από τα ...γεννοφάσκια του!
      Δυστυχώς το σχέδιο των Τουρκογερμανών προχωρά! Δίνουν αντάλλαγμα στους Τούρκους το Αιγαίο και βεβαίως η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ (η οποία θα αργήσει να επιβεβαιωθεί επισήμως) του Augousta Bell του Π.Ν., έγινε προκειμένου να δώσει το άλλοθι για επαναφορά των Τουρκικών διεκδικήσεων με τις "γκρίζες ζώνες" και βεβαίως μια de facto απώλεια κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με την "άδεια" και του ΝΑΤΟ πλέον!
      Οι τρείς νεκροί μας, είναι μόνο η αρχή για αυτά που έρχονται!
      Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας ήρωες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα ή τα ύδατα που θα τους σκεπάσουν.

      Αγαπητέ Αρμαγεδών, δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για την "παρέμβαση"! Τα σχόλια είναι ανοιχτά για όλους και κανείς δεν μονοπωλεί τον χώρο. Ειδικά για εσένα, υπάρχει πάντοτε μια τιμητική θέση καλέ μου φίλε.
      Ελπίζω να είσαι καλά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση με τα γεωπολιτικά σχέδια των Η.Π.Α. έναντι της Ρωσίας… όσο αφορά το μέλλον της χώρας των Ελλήνων. Στην ουσία αποτελεί μια κίνηση ματ στην στρατηγική σκακιέρα, εκ μέρους των Η.Π.Α. ώστε να ωθήσουν περισσότερο την Ρωσία να εισβάλει στην Τουρκία, χωρίς να δημιουργηθεί εσωτερικό θέμα μέσα στην Ατλαντική συμμαχία.
      Βεβαίως με μια τέτοια κίνηση οι Η.Π.Α. ουσιαστικά μας θυσιάζουν για δεύτερη φορά… η πρώτη ήταν όταν μας έδωσαν στο Δ΄Ράιχ! Ενώ τώρα μας δίνουν στο Β΄Οθωμανικό κράτος.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς επειδή οι Τούρκοι ξέρουν τι τους δίνουν ως αντάλλαγμα...χρησιμοποίησαν αυτό.Τι νομίζαμε...θα μας άφηναν για πολύ ακόμα να πετάμε πέρα από τον 25ο παράλληλο;;Εδώ και χρόνια τα λέω...αλλά τζάμπα καίει η λάμπα..από το 1997 υπογράψαμε για ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ....με την Συνθήκη της Μαδρίτης.

      http://www.armyrecognition.com/idef_2015_show_daily_news_coverage_report/impressive_koral_land_based_radar_electronic_warfare_system_on_aselsan_booth_at_idef_2015_07051509.html

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Και κάποτε βεβαίως αγαπητέ Λύκαστρε, όλοι οι πολιτικοί οι οποίοι συνειδητά πρόδωσαν την χώρα με υπογραφές, συμφωνίες πάνω και κάτω απ' το τραπέζι, μεθοδεύσεις και αμοιβαίες "εξυπηρετήσεις", θα πρέπει να πληρώσουν (όσοι τουλάχιστον είναι εν ζωή). Η άποψη που θέλει τους πολιτικούς ελεύθερους να ενεργούν όπως θέλουν, δήθεν στο όνομα του λαού που τους παραχώρησε την εξουσία και να μην λογοδοτούν στην Δικαιοσύνη για ενέργειες και αποτελέσματα που προέκυψαν απ' αυτές, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους προκειμένου να έχουν το ...ακαταδίωκτο!
      Η πολιτική (βουλευτική) ασυλία και το ανεύθυνο των Υπουργών, έρχεται η ώρα να καταργηθεί στην πράξη από τις εξελίξεις.
      Βέβαια κάποιοι νομίζουν ότι θα την γλυτώσουν αν αποδράσουν απ' τη χώρα στο παρά ένα. Ξεχνάνε βέβαια ότι δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούν από τους Έλληνες.
      Το καλό της υπόθεσης, είναι ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν την διαδικασία της απόδοσης δικαιοσύνης μέσω των διεφθαρμένων δικαστών, αφού στο ίδιο σκαμνί θα κάθονται κι αυτοί μαζί τους.
      Μπορεί η Ελλάδα να μικρύνει σύντομα σε μέγεθος, όμως σίγουρα θα προκύψει μια γενναία, αλλά επώδυνη κάθαρση από την κόπρο του Αυγεία.
      Όσο για την Τουρκία, φαίνεται πως δεν της είναι γραφτό να χαρεί για πολύ τα λάφυρα που θα αρπάξει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΑΘΟΥΣΑΛΑΣ" ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΧΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
      ΦΙΛΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΡΙΔΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ?

      Διαγραφή
    6. Φίλε ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ..οι Δωριείς πάντα Έλληνες ήταν και είναι,και είχαν Έλληνες βασιλιάδες,απλά άλλο το Πελασγικό Άργος του Αχιλλέα και άλλο του Αχαιομυκηναικό Άργος του Αγαμέμνονα... υπάρχουν πολλοί Τρωικοί πόλεμοι, και όλοι τους ήταν προθάλαμος των Ατλαντικών πολέμων.
      Η ιστορία πάει πολύ μακριά και δεν είναι για τους πολλούς, μιας και οι πολλοί θέλουν την ησυχία τους, η την διασκέδαση τους. Οι Δωριείς έχουν σχέση με τους Μυρμιδόνες και τον Αχιλλέα,για μένα οι Δωριείς και συγκεκριμένα οι Μακεδόνες είναι γεννετικά και βιολογικά οι συνεχιστές των Μυρμιδόνων.

      η περίπτωση των Μυρμιδόνων έχει μεγάλο ενδιαφέρον,υπάρχουν πολλές αναφορές στον Όμηρο που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.Οι Μυρμιδόνες είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΙΓΑΙΚΟ (δηλαδή ελληνικό)ΦΥΛΟ που αναφέρεται με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ...ο Όμηρος χρησιμοποιεί τους όρους "Αχαιοί","Αργείοι",και "Δαναοί" για να περιγράψει τους πληθυσμούς του Δυτικού Αιγαίου....ΟΜΩΣ για την περίπτωση των Μυρμιδόνων ο Όμηρος αναφέρει ότι αυτοί ήταν Αχαιοί ΑΛΛΑ αποκαλούνταν και ΕΛΛΗΝΕΣ.!!!..και αυτή είναι και η πρώτη χρήση του όρου αυτού.Η πρωτεύουσα του Πελασγικού Άργους (του Αχιλλέα) ονομαζόταν Ελλάς.!!

      Δηλαδή στον Όμηρο υπάρχει κάτι το ξεχωριστό για αυτούς ,είναι το ΜΟΝΟ Αχαικό φύλο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ενώ ο όρος Αργείοι σαν γενικός όρος για όλους τους άλλους.Δεν νομίζεις ότι κάτι "περίεργο" συμβαίνει εδώ;;;;Με άλλα λόγια οι Μυρμιδόνες μοιάζουν να έχουν έρθει ΕΜΒΟΛΙΜΟΙ αναμεταξύ των παλατικών στρατών των άλλων βασιλείων....ο Αχιλλέας με το ΖΟΡΙ πήγε στην εκστρατεία...και μάλιστα ΔΕΝ είναι βασιλιάς σε κάποιο παλάτι,όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι αλλά ΚΡΥΒΕΤΑΙ.!!!Κάτω από γυναικεία φουστάνια στο παλάτι του βασιλιά της Σκύρου.

      Επίσης κάτι πολύ βασικό...ΟΛΗ η Ιλιάδα ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στον ΘΥΜΟ του Αχιλλέα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Αγαμέμνονα η του ΚΑΥΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.Απο τον οποίο και προήλθαν όλα τα κακά και άσχημα στο στρατόπεδο των Ελλήνων.....ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ....ΜΕΤΑΞΥ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΙΕΩΝ...Μιας και ο Αχιλλέας εκτιμούνταν ως επί το πλείστον απο τους Δωριείς (Αλέξανδρο) και ειδικότερα απο τους Μακεδόνες και τους Ηπειρώτες (ολυμπιάδα).Το οχτάκτινο αστέρι του Αχιλλέα και το δεκαεξάκτινο των Μακεδόνων ΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.Οπότε όταν μιλούμε για τους Δωριείς στην πραγματικότητα μιλάμε για την βιολογική και γεννετική συνέχεια των Μυρμιδόνων...κάτι το οποίο έχει ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ με την βιασύνη των Αμερικάνων σήμερα (πριν την έναρξη του νέου Τρωικού Πολέμου), για την βιομετρική κάρτα του πολίτη ,ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ με την ίριδα του ματιού.

      Η ίριδα του οφθαλμού (όφεως θάλαμος) έχει άμεση σχέση με την "έδρα της ψυχής" την επίφυση κ.λ.π αφού πήραν και τα οστά των Μαραθονομάχων...άλλα πράγματα ψάχνουν οι Η.Π.Α ανάμεσα στους κατοίκους της Χώρας των Ελλήνων....

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    7. Στην Ιλιάδα η Ίριδα ήταν η αγγελιοφόρος των θεών,σε αντιδιαστολή με την Οδύσσεια όπου εκεί ο αγγελιοφόρος ήταν ο Ερμής.Αυτά που γίνονται και θα γίνουν επί των ημερών μας όλα είναι γραμμένα μέσα στα κείμενα που μας άφησαν οι προγονοί μας.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ έγραψες "Η πολιτική (βουλευτική) ασυλία και το ανεύθυνο των Υπουργών, έρχεται η ώρα να καταργηθεί στην πράξη από τις εξελίξεις. '

      Συμφωνώ απόλυτα,όπως και στο υπόλοιπο μέρος του σχολιασμού σου,μόνο που εγώ θα συμπληρώσω,ότι όταν θα έρθει η ώρα για την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ...τότε θα πάρουμε πίσω ότι είχαν πάρει από τον Αχιλλέα,μπορεί να του πήραν την "Βρισηίδα" αλλά μετά του τα γύρισαν ΟΛΑ πίσω και μάλιστα με "τόκο".Στην Ιλιάδα ο πρωτοέλληνας Αχιλλέας εκπροσωπούσε την έννοια ΕΘΝΟΣ ο δε πελασγός Αγαμέμνων την έννοια ΚΡΑΤΟΣ για αυτό και μετά φυσικά υπήρξε σύγκρουση.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Λύκαστρε, μου αρέσουν οι αναλύσεις σου σχετικά με τους Τρωικούς πολέμους και τους συμβολισμούς που δίνεις.
      Αν θες, αναπτύξου λίγο ακόμη στην αντιδιαστολή έθνους-κρατους κατά την συμβολική των Αχιλλέα και Αγαμέμνονος. Ο Αγαμέμνων προφανώς ως ηγέτης των Ελλήνων (δηλαδή όλων μαζί, Αχαιών, Δαναών και Μυρμιδόνων) εκπροσωπούσε την έννοια του ενιαίου οργανισμού (κράτος), ενώ ο Αχιλλεύς, την εθνοτική καθαρότητα και την παράδοση;
      Σχετικά με τα επερχόμενα όμως, η αντεπίθεσή μας, θα έχει δυο στόχους ταυτόχρονα. Τον εσωτερικό εχθρό (οι δοσίλογοι και προδότες) και τον εξωτερικό (εισβολείς εντός και εκτός συνόρων). Η ισχύς εν τη ενώσει, αλλά ακόμα βλέπω πολλές πρακτικές δυσκολίες στην συνένωση αυτή...
      Θέλω να είμαι ρεαλιστής και να μην μεταθέσω την δυσκολία σε ...μεταφυσικές καταστάσεις του τύπου "θα ενωθούμε αυτόματα με την παρέμβαση της Αθηνάς" κτλ.
      Σαφώς και υπάρχει μεταφυσική διάσταση και εδώ, αλλά ας ξεκινάμε πάντα από τα δεδομένα και την αντιμετώπιση των δυσκολιών, με απτό και ρεαλιστικό τρόπο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ ,το κράτος τι είναι τι σημαίνει;;Μια δύναμη,εξουσία,διοίκηση,και κυριαρχία...δηλαδή το κράτος είναι η προσωποποίηση της δύναμης και ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗς ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ΧΩΡΑΣ....Ο Αισχύλος στο έργο του "Προμηθέας Δεσμώτης" αναφέρει πως το Κράτος και η Βία ήταν υπηρέτες του Διός και μαζί με τον Ήφαιστο ΕΔΕΣΑΝ τον Προμηθέα στον Καύκασο.!!

      Με τον όρο Έθνος δηλώνουμε και προσδιορίζουμε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων το οποίο έχει ΚΟΙΝΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ,αλλά ο κυριότερος σύνδεσμος αρμός που τους ενώνει είναι μια σειρά κοινών στοιχείων και χαρακτηριστικών όπως κοινή ιστορία,κοινές θεογονικές θρησκευτικές παραδόσεις,κοινές αξίες και ιδανικά,κοινά ήθη και έθιμα,αλλά το κυριότερο συνδετικό στοιχείο τους είναι το ΑΙΜΑ...το κοινό τους αίμα,από ανθρωπολογικής πλευράς....αυτό είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ που του δίνει ΖΩΗ.

      Ο Αχιλλέας σαν διαγαλαξιακό ελληνικό Αρχέτυπο "κουβαλάει" μέσα του αυτή την ΕΝΕΡΓΕΙΑ,άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η μητέρα του η Θέτις τον βούτηξε στα ύδατα της Στυγός για να είναι αθάνατος.Αυτή την ενέργεια την έχουν μέσα τους οι Έλληνες,και κυρίως αυτός σαν Ημίθεος,άλλωστε είναι διπλός,δηλαδή κατάγεται από πατέρα θνητό και μητέρα θεά. Σίγουρα στην πορεία πολλοί έχουν χάσει τον δρόμο τους απο αυτούς τους Έλληνες,άλλα η ΜΝΗΜΗ επανέρχεται με δυο τρόπους στους Έλληνες(το παράδειγμα του Αχιλλέα αυτό μας δείχνει)...ο πρώτος είναι ο ΘΥΜΟΣ (εκεί στηρίζεται όλη η Ιλιάδα)...και δεύτερον με τον ΠΟΝΟ...μέσω της οδού του πόνου ο Αχιλλέας κατάλαβε,θυμήθηκε τι έπρεπε να κάνει(όταν έχασε τον Πάτροκλο)...όλοι μας έχουμε έναν "Πάτροκλο" που κάποια στιγμή θα χάσουμε.

      Σίγουρα έχουμε χάσει μάχες,αλλά δεν χάσαμε ακόμα τον πόλεμο....ακόμα και όταν οι Τρώες/Τούρκοι φτάσουν μέχρι τα "καράβια" των Ελλήνων και βάλουν φωτιά,θα έρθει η ώρα για την ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ...θα έρθει η ώρα που ο Αχιλλέας θα σηκώσει το Σκήπτρο της Ηγεσίας της Παναστρατιας των Ελλήνων,και αυτό δεν το λέω εγώ...αλλά ο Όμηρος μέσα στην Ιλιάδα.

      ..."εκ τοι ερέω και έπι μέγαν όρκον ομούμαι, ναι μα τόδε σκήπτρον, το μεν ου ποτέ φύλλα και όζους φύσει, επειδή πρώτα τομήν εν όρεσσι λέλοιπεν, ουδ΄ αναθηλήσει περί γαρ ρα ε χαλκός έλεψε φύλλα τε και φλοιόν, νυν αύτε μιν υίες Αχαιών εν παλάμης φορέουσι δικασπόλοι, οι τε θέμιστας προς Διός ειρύαται, ο δε τοι μέγας έσσεται όρκος, η ποτ΄Αχιλλήος ποθή ίξεται υίας Αχαιών σύμπαντας, τότε δ΄ ου τι δυνήσεαι αχνύμενος περ χραισμείν, εύτ' αν πολλοί υφ' Έκτορα ανδροφόνοιο θνήσκοντες πίπτωσι, συ δ' ένδοθι θυμόν άμυξεις χωόμενος ο τ' άριστον Αχαιών ουδέν έτεισας"...
      (Ομήρου Ιλιάς, α 233 - 243).

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    11. Ο ηγέτης και η εκλεκτικότητα βγαίνουν μέσα από ακραίες κοινωνικές η εθνικές ρίξεις, όπου το κάλεσμα της ιστορίας του κάθε λαού είναι επιτακτικό, και αναζητά μοιραία έναν ηγέτη… η ώρα έχει έρθει.Τα ακραίως επιταχυνόμενα γεγονότα που ζούμε, διακρίνονται από το πέρασμα της ταχύτητας των ημερών. Η Νέμεσις έχει έλθει εδώ και αρκετά χρόνια... αναμένεται η Ανάγκη, ώστε ο παρόν χρόνος (όχι έτος), να εκμηδενιστεί* να μετασχηματιστεί και να ξεκινήσει από τις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ. Αυτό ακριβώς ετοιμάζεται αυτή την στιγμή στο Ιράν, στο Ιράκ και στην Συρία, με ταχύτατη επεκτατική διάθεση... προς Τουρκία, Κύπρο, και Ελλάδα..

      *Εκμηδενίζω. Στην γραμματική η λέξη έχει την έννοια της τέλειας καταστροφής. Αλλά δεν είναι έτσι με την φυσική, όπου η έννοια εκμηδενίζω σηματοδοτεί την καταστροφή της μορφής, αλλά όχι της ενέργειας... μιας ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που παρουσιάζεται ΞΑΝΑ με άλλη ΜΟΡΦΗ.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ.

      Διαγραφή
    12. Αγαπητέ Λύκαστρε, κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τον χρόνο που διαθέτεις για να μου απαντάς.
      Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου και συμφωνώ.
      Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου τι ακριβώς σηματοδοτεί και το τοποθετείς ως χρονικό ορόσημο για επανεκκίνηση και μετασχηματισμό των Ελλήνων;
      Επίσης η αναφορά σου στον συνασπισμό Συρίας, Ιράκ και Ιράν με επεκτατικές βλέψεις σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα, χρειάζεται καποια επεξήγηση, διότι τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν το ...ερμηνεύουν επαρκώς.
      Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, διαθέτει ανθρώπους με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και προσωπικότητες ικανές να εμπνεύσουν τους Έλληνες και να οδηγήσουν το έθνος, σε ασφαλείς και νικηφόρους ατραπούς.
      Οι άνθρωποι αυτοί βεβαίως, αναμένουν την κατάλληλη στιγμή.
      Το σύστημα όμως, έχει την δυνατότητα να τους εντοπίζει και να τους εξουδετερώνει.
      Αυτό έχει όμως και μια θετική πλευρά. Από αυτούς, αυτός που θα απομείνει να ηγηθεί του έθνους, θα είναι ο καλύτερος των καλυτέρων, αφού θα έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να είναι αόρατος στο σύστημα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    13. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ το σύστημα ετοιμάζεται για reset και αυτή την φορά θα είναι παγκόσμιο.Αφού όπως λες διαθέτουμε ανθρώπους με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες,τότε γιατί φτάσαμε σε αυτό εδώ το χάλι;;Όλα τα συστήματα έχουν κάποια "κλειδιά" για να λειτουργεί με επιτυχία.Αυτά τα "κλειδιά" το αναζωογονούν...βέβαια και αυτό το σύστημα λειτουργεί ΕΝΤΟΣ ενός μεγαλυτέρου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ....στο ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

      Το Ηλιακό σύστημα όπου υπάρχει ο πλανήτης μας, αποτελείται από αμιγείς περιοδικούς μαθηματικούς νόμους κανόνες, όπου σε πολλές περιπτώσεις εκτός χρωμάτων, παράγουν είδος μουσικής. Αυτό το κλειστό πεδίο, διέπεται από συμμετρία σύμφωνα με τον "νόμο J. Bode".
      Κατά τον τελευταίο Φιλόσοφο – Επιστήμονα Jules Henri Poincaré, …"Αν ένας μετασχηματισμός εφαρμόζεται κατ’ επανάληψη σ’ ένα μαθηματικό σύστημα, και το σύστημα δεν μπορεί να βγει έξω από μια φραγμένη περιοχή, τότε αυτό θα πρέπει να επιστρέφει άπειρες φορές σε καταστάσεις κοντά στην αρχική του κατάσταση"…
      Αυτή ακριβώς για παράδειγμα, είναι η κατάσταση ενός καρκινοπαθούς. Ο καρκίνος είναι ο μετασχηματισμός - τροπή, το δε μαθηματικό σύστημα ο ανθρώπινος οργανισμός του… για αυτό ακόμα και μετά από την όποια θεραπεία, ο καρκίνος επανεμφανίζεται, κοντά στην αρχική του κατάσταση, με σχέση λόγου. Όταν διαρραγεί αυτή η σχέση λόγου, τότε επέρχεται η ενεργειακή νίκη.

      …"Και εγώ τον αριθμό, την ποιο τρανή σοφία, και των γραμμάτων τα συνθέματα τους βρήκα, της μνήμης της μητέρας των Μουσών, εργάτες"… Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης.

      Τα γραφόμενα του Αισχύλου περί του Προμηθέα, δεν αναφερόταν στην προσφορά του, προς τους μη πλαστούς Έλληνες… αλλά προς τους πλαστούς μη Έλληνες, αυτοί που πλάστηκαν (πλαστουργήματα) από τις στάχτες των Τιτάνων, μετά την Τιτανομαχία.
      Συνήθως οι θεωρήσεις του Poincaré, έχουν σχέση με τις θεωρίες χαοτικών συστημάτων του Edward Lorenz. Χαοτική συμπεριφορά μπορεί να παρατηρηθεί σε πολλά φυσικά κλειστά συστήματα, όπως αυτό των καιρικών φαινομένων, της ατμόσφαιρα, του ηλιακού συστήματος κ.λ.π. Πίσω όμως από το πέπλο, το χάος δεν είναι παρά μια άλλη επερχόμενη τάξη, την οποία εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε λόγο λήθης και τυφλότητας.

      …"Πύρρα Δευκαλίων τε Παρνασσού καταβάντε δόμον έθεντο πρώτον, άτερ δ' ευνάς ομόδαμον κτισσάσθαν λίθινον γόνον·"…

      Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμεθα ότι ζούμε σε ένα Ηλιοκεντρικό κλειστό Σύστημα – Κύκλωμα, που επαναλαμβάνει σε μεγακύκλους μετασχηματίζοντας – τρέποντας προς την αρχική του κατάσταση, περιοδικά τον εαυτό του, άπειρες φορές. Αυτή η λειτουργία από θεολογική άποψη καλείται «Πλήρωμα του Χρόνου», έστω και αν ο χρόνος είναι ένα μεγάλο δισδιάστατο κάτοπτρο. Πέραν του γεγονότος ότι σε αυτό το συμπαντικό νομοτελειακό θεώρημα, βασίστηκαν οι Έλληνες φιλόσοφοι, παραδίδοντας την ελληνική γραμματεία, επί το πλείστον άνευ ουσίας, για τις επόμενες γενεές… αντιλαμβανόμεθα ακόμα για ποιο λόγο στην ελληνική μυθολογία υπάρχουν πολλοί Τρωικοί, Ατλαντικοί κ.λ.π. πόλεμοι, καθώς και Ηρακλήδες, Διόνυσοι κ.λ.π. ένας από αυτούς ήταν στους ιστορικούς για εμάς χρόνους, ο Αλέξανδρος Γ΄ του Φιλίππου, ο μόνος στους ιστορικούς χρόνους που κατείχε έστω και για λίγο τόσο τον Παρνησσό, όσο και τον Καύκασο.
      Οι εκστρατείες που έλαβαν χώρα κατά τους περιοδικούς αυτούς κύκλους μέσα στο πέρασμα των χιλιετηρίδων επί του πλανήτη, ήταν εκστρατείες εκπολιτισμού, και επιβολής την ισορροπίας… και πάντα σε καθορισμένους παράλληλους. Αυτές οι εκστρατείες ήταν οι παγκόσμιοι πόλεμοι του απώτατου παρελθόντος. Ακόμα και τα ινδικά έπη Μπαγκαβάτ Γκιτά, Ραμαγιάνα, και Μαχαμπαράτα αναφέρονται σε αυτούς.
      …"Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει"… Αριστοτέλης.
      Κατά την περιοδικότητα, επαναληπτικότητα του κλειστού μας ηλιακού συστήματος, όταν έρθει το «πλήρωμα του χρόνου», του κάτοπτρου - καθρέπτη… τότε ανακαλούνται λόγο εντροπίας, αρχέτυπα στον Χώρο. Αυτή η ανάκληση των αρχέτυπων πληρώνετε με ενέργεια, η ενέργεια αυτή είναι το αίμα… η σχέση Λόγου που παράγεται διαποτίζει όλους τους συνδυασμούς του χωροχρόνου, που έχει μυθιστορικές διαστάσεις.

      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    14. Έτσι αν είναι να θυσιαστεί ένας για τους πολλούς, τότε το ανακαλούμενο αρχέτυπο μετουσιώνεται σε Θεό… όταν όμως θυσιάζονται πολλοί για τον έναν, τότε το ανακαλούμενο αρχέτυπο μετουσιώνεται σε Ημίθεο η Ήρωα. Για αυτό και στις απώτατες ιστορίες των πολιτισμών, υπάρχουν πολλοί Θεοί… πολλοί Ημίθεοι… και πολλοί Ήρωες… με το ίδιο όνομα, ως ιδιότητα εκ πορεύομενη του Λόγου προ πάντων των αιώνων. Επί των ημερών μας… και εκ των φαινομένων αίματος, δηλαδή ενεργειακού υλικού προς πλήρωση του χρόνου… έχει καλεστεί Ημίθεος η Ήρωας.

      …"Ως επίτριτος πυθμήν πεμπάδι συζυγείς δυο αρμονίας παρέχεται τρις αυξηθείς, την μεν ίσην ισάκις, έκατον τοσαυτάκις, την δε ισομηκή μεν τη, προμηκή δε, εκατόν μεν αριθμών από διαμέτρων ρητών πεμπάδος, δεομένων ενός έκαστων, άρρητων δε δυοίν, εκατόν δε κύβων τριάδος"… Πλάτων – Πολιτεία.

      Στην άνωθεν πρόταση του Πλάτωνα, διακρίνουμε με ευκολία την ακριβή μαθηματική νομοτέλεια και λειτουργία κάθε περιοδικής επανάληψης ενός κλειστού μαθηματικού συστήματος. Ότι δηλαδή μέσα στην πεμπάδα – πεντάγραμμο, οι αριθμοί είναι μνήμες, οι μνήμες νότες… οι νότες σκέψεις… η σκέψη φως… η Ιθάκη θα βρεθεί και πάλι… έτσι όταν συμβεί κάτι 2 φορές ως γεγονός, ανά 100 αριθμούς – κύκλους… τότε νομοτελειακά επέρχεται και ένα ακόμα τρίτο όμοιο γεγονός που θα εμπερικλείεται όμως μέσα στους 100 αριθμούς – κύκλους, για να ολοκληρωθεί η ενέργεια των τριών αρχών του έργου (6.6.6. μαθηματικός Λόγος), και το πρώτο γεωμετρικό σχήμα του ορατού υλικού μας κόσμου (βλ. και Πυθαγόρειο θεώρημα).
      Οι Τριαδικότητες κάμπυλες η γραμμικές, κυριαρχούν με συμμετρία στην συμμετρία, στον Τόπο και στον Χώρο κατά το Πλήρωμα του Χρόνου.
      ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝ.

      …Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… Τιτανομαχία… Γιγαντομαχία… Ατλαντικοί πόλεμοι… Τρωικοί πόλεμοι… Υκσώς… εκστρατείες Ηρακλή… Διονύσου… Αλέξανδρου Γ΄… Ρωμαίοι… Σταυροφορίες… Μογγόλοι… Οθωμανοί… Α&Β Βαλκανικοί… Α&Β Παγκόσμιοι… deja vu.
      …"Αιών παις εστί παίζων πεσσεύων παιδός η βασιληίη"… Ηράκλειτος.

      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    15. Υπάρχει από τους Τεγεάτες, ένας ναός στους Δελφούς με άγαλμα, που είναι αφιερωμένος στην Καλλιστώ, στην κάλλιστη όλων.
      Στην απώτατη Αρκαδία… σύμφωνα με τους λόγους και τις παραδόσεις, ο Πελασγός ήταν ο πρώτος άνθρωπος, και έτσι η Αρκαδία αυτομάτως μετουσιώνεται στον "χαμένο παράδεισο", ο δε Πελασγός κατά μια άλλη παράδοση φέρεται και ως βασιλεύς του Άργους.

      Κατά τον Παυσανία, υιός του Πελασγού, ήταν ο Λυκάων… πρώτος βασιλεύς της Αρκαδίας, όπου απατώνται και η πρώτες ιστορίες περί λυκανθρωπίας…. το λυκόφως των θεών κ.λ.π. ο Λυκάων με διάφορες ερωτικές συνευρέσεις απέκτησε 50 υιούς… και αρκετές κόρες, ανάμεσα σε αυτές και την Καλλιστώ που ήταν νύμφη. Η Καλλιστώ που είχε δώσει όρκο παρθενίας ήταν συνοδός της θεάς Αρτέμιδας… όταν όμως συνευρέθηκε ερωτικά με τον Δία και γέννησε τον Αρκά, η Άρτεμης την μεταμόρφωσε σε Άρκτο (αρκούδα)… ενώ η Μαία (μια από τις 7 αδελφές – Πλειάδες) πήρε υπό την προστασία της, τον μικρό Αρκά. Τα χρόνια πέρασαν… ο Αρκάς έγινε άντρας, και όταν τριγυρνούσε για κυνήγι στην Αρκαδία, συνάντησε την μητέρα του, που ήταν μεταμορφωμένη σε Άρκτο (Ρωσία)… η Άρκτο (Ρωσία) που είχε κρατήσει ακόμα την μνήμη… γνώρισε τον υιό της, όπου και τον πλησίασε για να τον αγκαλιάσει, ο Αρκάς με το που την είδε να τον πλησιάζει τρόμαξε και τόξευσε για την σκοτώσει διότι έβλεπε μια αρκούδα… τότε με παρέμβαση του ο Δίας, μεταμόρφωσε την Άρκτο και τον Αρκά, σε αστερισμούς… την Καλλιστώ – Άρκτο, στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου (Ρωσία), και τον Αρκά στον αστερισμό της Μικρής Άρκτου (Γερμανία), έβαλε δε τον Αρκτούρο (Αγγλία - Η.Π.Α.), ώστε να τους φυλάει.

      Απόγονοι του Πελασγού, στα Ομηρικά έπη, θεωρούνταν τόσο οι Αργείοι όσο και οι Τρώες… ο Δάρδανος βασιλεύς και γενάρχης των Τρώων, έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία. Δαρδάνιες Πύλες καλούνται και επί των ημερών μας, για την Ευρώπη το.. Κόσσοβο - Σκόπια, και για την Ασία η…. Γεωργία - Κολχίδα.
      Έξω από τις Σκαιές Πύλες της Τροίας, ο Παλαμήδης διδάσκει στους βασιλείς, το «ακίνητο παιχνίδι» τη κυβεία… το παιχνίδι όλων των πιθανών συνδυασμών του χωροχρόνου.
      Για άλλη μια φορά μέσα στις χιλιετηρίδες… Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… ξανά χάντρες απλωμένες πάνω σε ένα χαρτί που απεικονίζει χώρες… το πεντάγραμμο επί του Τόπου, και οι νότες γραμμένες για άλλη μια φορά… περιμένουν για την αρχαία τραγωδία.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    16. Και κάτι που νομίζω ότι ταιριάζει με τα παραπάνω....

      https://www.youtube.com/watch?v=paTLce-Eg54

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    17. Φίλε Λύκαστρε, η συζήτηση έγινε πολύ ενδιαφέρουσα.
      Κατ΄αρχήν να εξηγήσω, ότι οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρομαι, δεν είναι πολιτικά πρόσωπα και βεβαίως δεν μπορούμε να τους χρεώσουμε το χάλι που έχουμε, διότι πρώτον δεν έχουν καμία ευθύνη γι΄αυτό και δεύτερον δεν κατέχουν καμία εξουσία ώστε να μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις.
      Όπως είπα, το σύστημα χρησιμοποιεί ανθρώπους που προέρχονται μόνο από τις δικές του «δεξαμενές σκέψης» και αποκλείει ανθρώπους με αντισυστημική λογική. Όχι μόνο τους αποκλείει, αλλά τους καταδιώκει κιόλας. Ως εκ τούτου, αν κάποιος τέτοιος εκδηλωθεί φανερά, εξουδετερώνεται αυτομάτως. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες για το πώς γίνεται αυτό.
      Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και εσύ εξηγείς πιο κάτω, υπάρχουν ας το πούμε εν υπνώσει (στην πραγματικότητα είναι εν εγρηγόρσει) και απλά αναμένουν τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αναδειχθούν ως οι νέοι ηγέτες. Αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από τον όλεθρο και την κατάρρευση του συστήματος (είτε μιλάμε για πόλεμο, είτε για εξέγερση, είτε για καταστροφή, κτλ).
      Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν να έχουν ρόλο ακόμα.
      Πάμε τώρα στα υπόλοιπα, αγαπητέ Λύκαστρε.
      Αναφέρεσαι σε «σχέση λόγου». Στα μαθηματικά, «λόγος» είναι η αναλογία που συγκρίνει δυο μέρη. Το «σχέση λόγου» δεν το κατανοώ, εκτός αν εννοείς γενικότερα ένα συγκεκριμένο μέγεθος λόγου (π.χ. 1:8) που πάντα θα είναι σταθερό.
      Αν λοιπόν διαρραγεί αυτή η σχέση λόγου (δηλαδή η αναλογία), τότε επέρχεται η «ενεργειακή νίκη». Εννοείς την εντροπική αλλαγή, που επανεκκινεί μια νέα τάξη από μια χαοτική κατάσταση;
      Πολύ σωστά. Θέλω να μου πεις τώρα, πως μπορεί να διαρραγεί αυτή η σχέση λόγου.
      Συμμετέχει ή όχι η πνευματική αφύπνιση (η οποία έχει και γονιδιακή προβολή);
      Είναι σημαντικό να απαντήσουμε σε αυτό το καίριο και ουσιώδες ερώτημα.
      Η μαθηματική ακολουθία της αενάου κύλισης του ανθρώπινου χρόνου (δηλαδή της ιστορίας της ανθρωπότητας), δεν έχει κυκλική μορφή (ουροβόρος όφις), αλλά σπειροειδή, δηλαδή ναι μεν επαναλαμβάνεται, δεν περνά όμως από τα ίδια σημεία, αλλά μετατοπισμένα κάθε φορά κατά μια σπείρα προς την περιφέρεια (έχουν δηλαδή γωνιακή ταυτοσημότητα, αλλά όχι και ακτινική). Αυτή η σπειροειδής ακολουθία, δείχνει μιαν εξέλιξη. Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί την ροπή που Θείου Σχεδίου. ‘Άρα ναι μεν υπάρχει περιοδικότητα στα ιστορικά γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν με πανομοιότυπο τρόπο, όμως ποτέ αυτός δεν είναι ακριβώς ο ίδιος. Γι’ αυτό και ο Αριστοτέλης λέει «Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει»
      Βέβαια αυτό έχει μικρή αξία στην κουβέντα μας.
      Λες λοιπόν πιο κάτω ότι «η ανάκληση των αρχέτυπων πληρώνεται με ενέργεια, η ενέργεια αυτή είναι το αίμα»
      Για να συμβεί όμως η πλήρωση με ενέργεια-αίμα, στον Χώρο (προφανώς εννοείς τον χώρο-σύστημα το οποίο υπόκειται σε εντροπική αλλαγή) την ώρα που η εντροπία μεγαλώνει (άρα αυξάνεται ο κατακερματισμός των δομικών στοιχείων του συστήματος, και γίνεται ομογενοποίηση-χάος-prima materia) πρέπει να συμβεί μια ολοσχερής καταστροφή ΚΑΙ σε υλικό επίπεδο (όπως ο «κατακλυσμός» που αναφέρεις, ο οποίος μπορεί να είναι και πόλεμος με πυρηνικά ή οτιδήποτε άλλο).

      Διαγραφή
    18. Πριν από αυτό αναφέρεσαι στην εντροπία, η οποία ανακαλεί αρχέτυπα στον χώρο. Μέσα σε ένα σύστημα στο οποίο επέρχεται η εντροπία, υπάρχουν όλα τα στοιχεία σε μια τάξη, μεταξύ των οποίων και τα αρχέτυπα. Όταν επέλθει η εντροπία, τότε όλα ομογενοποιούνται και έπειτα προκύπτει μια νέα τάξη (αναδιατεταγμένη όμως σε σχέση με την αρχική τάξη) την οποία πολύ πετυχημένα αναφέρεις ως μετασχηματισμό. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκληση αρχετύπων, αφού αυτά κατά την εντροπία ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και χάνουν την ταυτότητά τους, μέχρι τελικά να ανασχηματιστούν.
      Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό που λες, είναι αν πρόκειται για αρχετυπικά στοιχεία που βρίσκονται ΕΞΩ από το σύστημα που υπόκειται σε εντροπική αλλαγή (ή μεταβολή). Άρα αυτά υπεισέρχονται ΜΕΤΑ την εντροπική αλλαγή, με ρυθμιστικό ρόλο. Εδώ λοιπόν, έχουμε «θεϊκή» παρέμβαση, από ένα άλλο σύστημα ΕΥΡΥΤΕΡΟ από αυτό που αναφερόμαστε και το οποίο περιλαμβάνει και το δικό μας.
      Η ίδια «θεϊκή»παρέμβαση έγινε για να διασωθεί από την καταστροφή, ο Δευκαλίων με την Πύρρα. Διαφορετικά η μοίρα τους θα ήταν να ομογενοποιηθούν μαζί με τους υπόλοιπους!
      Άρα δεν είναι η ανάκληση των αρχετύπων που πληρώνεται με ενέργεια-αίμα, αλλά καθεαυτή η εντοπία ή «πλήρωμα του χρόνου» που αναφέρεις.
      Και βέβαια κατά την εντροπία δεν υπάρχει σχέση λόγου, διότι χάνεται και αυτή μέσα στην δύνη του Χάους! Ανακύπτει όμως εκ νέου, αμέσως μετά.
      Πράγματι, η μυθολογική-γεωστρατηγική σου ανάλυση, είναι πολύ καλή και δείχνει τα μελλούμενα.
      Μέσα από αυτόν τον κυκεώνα των εξελίξεων που αναμένονται, σίγουρα θα επαληθευτεί η «αρχετυπική ανάκληση στον χώρο» ως μια εξωσυστημική παρέμβαση, η οποία θα επιβάλλει την ρύθμιση-νίκη-αλλαγή της αναλογίας (σχέσης λόγου), που αναφέρεις.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    19. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ να να εξηγήσω ότι η λέξη εντροπία βγαίνει από τις Ελληνικές λέξεις «εν +τροπή»...εντροπία μπορούμε να έχουμε είτε στην Φύση, είτε στον άνθρωπο,είτε στην κοινωνία και στην πολιτική.Στα κοινωνικά και πολιτικά συστήματα, εντροπία είναι «το μέτρο της αποδόμησης των κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων». Μεγάλη εντροπία σημαίνει μεγάλη αποδόμηση του συστήματος.Το βλέπω δηλαδή από την κυριολεκτική και φυσική του πλευρά και όχι ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ.

      Επίσης έχουμε εντροπία στην Στατιστική και Κβαντική Μηχανική,η στην Πληροφορική...η Κβαντική Μηχανική παίζει σπουδαίο ρόλο για ένα Αρχέτυπο...και εδώ να πούμε ότι Αρχέτυπο είναι το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ όχι δηλαδή αντίγραφο.Στην φύση όμως αυτή η εντροπία υπάρχει ως υπερβολή η μη υπερβολή.Συνήθως σε μια συνεχιζόμενη επί της φύσεως υπερβολική λειτουργία, η αντίληψη του χρόνου από τυπικά γραμμικού, μετουσιώνεται από υπερβολικού - έως καμπύλου/σπειροειδούς, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση των μέχρι πρότερων γραμμικών γεγονότων. Αυτή η επιτάχυνση στους καθαρά γραμμικούς εγκέφαλους εμφανίζεται ως χάος... ενώ στην πραγματικότητα είναι μια επιταχυνόμενη και επερχόμενη νέα τάξη. Όταν στην επιταχυνόμενη και επερχόμενη οποιαδήποτε νέα τάξη, εμπεριέχεται μέσα της η Ύβρις, τότε είναι όπου την όποια διευθέτηση της ισορροπίας του πεδίου, αναλαμβάνουν δύο κοπέλες... αρχικά η Νέμεσις, ενώ έπεται η Ανάγκη.

      Συνήθως η Νέμεσις εμφανίζεται στην παρθένο Επτάδα, ενώ δε η Ανάγκη στην τελεία, η κλειδούχο Δεκάδα.
      Η Ανάγκη στην ορφική θεολογία, αλλά και στους πλατωνικούς φιλοσόφους, φέρεται ως βίαιη αναπόφευκτη θεϊκή δύναμη... με τέτοια επιρροή στα επιταχυνόμενα δεδομένα, όπου ακόμα και οι θεοί πείθονται.
      Αυτή η επιρροή της Ανάγκης επί των ταχύτατων υπερβολικών γεγονότων, παρουσιάζει εμβόλιμη στρέβλωση στον χρόνο χώρο, επί του τόπου και του πεδίου αυτού. Με χρονοχωροτοπικά ηλιακά αποτελέσματα, που σε αρκετές περιπτώσεις επαναπροσδιορίζουν επί του μέλλοντα χρόνου, παρελθόντα ιστορικά αρχέτυπα και γεγονότα, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος εκμηδενίζεται λόγο του ταυτόσημου ανακλαστικού του πρόσημου, και αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να συνεχίζεται επ΄άπειρον συνδέοντας το με το θείο. Η δράση της Ανάγκης στην φυσική προσδιορίζεται ως "χωροχρονική ανωμαλία"... αλλά κατά ουσία, αποτελεί ακραίο μέρος της λειτουργίας του Θείου, μιας και ο Λόγος, έχει άμεση σχέση με τον χρονοχώρο.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    20. Μου γράφεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ ..."Συμμετέχει ή όχι η πνευματική αφύπνιση (η οποία έχει και γονιδιακή προβολή);"

      Το γονίδιο είναι που κάνει την διαφορά το DNA ,για να εισέλθει το ΑΡΧΕΤΥΠΟ σε ε΄να κλειστό κύκλωμα όπως το δικό μας εδώ στο Ηλιακό μας σύστημα χρειάζεται ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,ναι αλλά η ενέργεια έχει 2 μορφές,δηλαδή άσχετα από την προέλευσή της η ενέργεια που χρησιμοποιεί ένας οργανισμός χωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες.Έτσι στην πρώτη κατηγορία έχουμε τη διαμορφωμένη/ορατή ενέργεια, που εκδηλώνεται με διάφορες επιμέρους μορφές ως συμβατική πλέον ενέργεια: χημική, ηλεκτρική, ακτινική, θερμική, κινητική κ.λπ.. Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε την περισσότερο ή λιγότερο αδιαμόρφωτη/αόρατη ενέργεια, η οποία και αυτή εκδηλώνεται με διάφορες μορφές: ψυχική, παραψυχική, βιοχρονική, ψυχοκινητική κ.λπ. Ανεξάρτητα κατηγορίας, οι μορφές που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στη ζωή ονομάζονται βιοτροπικές.

      Αυτή η ενέργεια χρειάζεται για το ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΥΛΗσ/ΟΠΗΣ ...το ΑΙΜΑ όπως είπαμε το κατάλληλο DNA είναι φορέας και ΜΝΗΜΗΣ αλλά και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,πόσο μάλλον όταν τα γονίδια είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ και έχουν το κατάλληλο "δοχείο"...το άνοιγμα Πύλης δεν είναι παρά μια "Οπή" μέσα από έναν "θεικό πομπό" ΤΡΙΓΩΝΟ μέσα απο μια Ουράνια Μηχανική,που δημιουργεί Κβαντικά Φαινόμενα,όπως το φαινόμενο σήραγγας ή κβαντοσηράγγωσης,το οποίο έχει άμμεση σχέση με την Κβαντική Χρωμοδυναμική και την Θεωρία του Πεδίου .Εδώ να αναφέρω ότι συμφωνώ σε αυτό που έγραψες ότι ο χρόνος δεν έχει κυκλική μορφή αλλά σπειροειδή,ακριβώς όπως το VORTEX της καρδιάς ....όπως Άνθρωπος έτσι και Σύμπαν,όπως μικρό έτσι μεγάλο.
      https://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU

      Αυτή η Κβαντική Χρωμοδυναμική έχει άμμεση σχέση με τα ΓΛΟΥΟΝΙΑ και το SPIN..τα γλουόνια συνεισφέρουν στο spin του πρωτονίου ,όλα είναι ένα αιθερικού spin ,όπου μεταβάλλεται η συχνότητα στροβιλισμού (σπειροειδή κίνηση vortex),όταν παγώνει ο χρόνος τότε παγώνει και ο χώρος παρελθόν-παρόν-μέλλον όλα είναι ΕΝΑ....απλά αλλάζει η πυκνότητα του χώρου.Η λέξη SPIN είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα της ύλης καθαρά Κβαντική..η κατανόηση της δομής της ύλης είναι αδύνατη χωρίς το SPIN το μέγεθος του Σύμπαντος δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.ΤΟ SPIN KAI Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

      SPIN=Η ΙΔΙΟΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΣΠΕΙΡΟEIΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ...ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟ VORTEX ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ(ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ).ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ =ΕΛΑΝ ΤΟΥ ΠΗΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ....

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ


      Διαγραφή
    21. Στο συγκεκριμένο θέμα ΛΥΚΙΕ έχω κάνει ολόκληρη διατριβή....βέβαια μόνο για μένα και για κανέναν άλλον,το μόνο που θα πω είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν την έχει λάβει υπόψιν του κανένας επιστήμονας μέχρι στιγμής....απλά το ανακάλυψα ψάχνοντας μια μέρα...το dna παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο για την έλευση ενός αρχέτυπου...έγραψα πόσο σημαντικά είναι τα γλουόνια και το spin ...Τα γλουόνια είναι ταυτόχρονα φορείς του ισχυρού πυρηνικού φορτίου ("φορτίο χρώματος") και μεσάζοντες της ισχυρής πυρηνικής δύναμης. Υπάρχουν σε ΟΚΤΩ ποικιλίες, που αποτελούν όλους τους δυνατούς συνδυασμούς "χρώματος" και αντι-"χρώματος" ...Ο αριθμός 8 μου θύμισε το 8κτινο άστρο του Αχιλλέα...και το 16ακτινο του Αλέξανδρου που στην ουσία είναι διπλασιασμός του 8..

      8κτινο άστρο Αχιλλέα
      16κτινο άστρο Αλέξανδρου
      24ακτινο άστρο ????

      Έχουμε δηλαδή 8+8+8 δηλαδή .. οι αριθμητικοί λόγοι της οκτάβας... (1/2, δια πασών), της τετάρτης καθαρής (3/4, συλλαβά), της πέμπτης καθαρής (2/3, δι' οξείαν) και του μείζονος τόνου (8/9, επόγδοος, που είναι η διαφορά μεταξύ τετάρτης καθαρής και πέμπτης καθαρής).

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ




      Διαγραφή
    22. Επίσης αγαπητέ ΛΥΚΙΕ μου γράφεις..."Πράγματι, η μυθολογική-γεωστρατηγική σου ανάλυση, είναι πολύ καλή και δείχνει τα μελλούμενα."

      Θα σου πω τι θα γίνει στο μέλλον,μιας και μιλάμε για Αρχέτυπο...Το παράδειγμα της Συρίας, η ισχύς εν την ενώσει, σύντομα θα το ακολουθήσουν και άλλες χώρες… τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και στην Χερσόνησο του Αίμου (Βαλκάνια), όπου τελικά θα ενωθούν σε μια συνομοσπονδία με κεφαλή(όχι τους Τούρκους,αυτοί πάει το κλείνουν το μαγαζί) την Κωνσταντινούπολη. 2.500 χρόνια θα γυρίσουν πίσω… μέσα σε μια νύκτα και μέχρι τα ξημερώματα ένας άντρας θα ζητήσει πίσω, όλα αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν. Με σκοπό την ένωση ολόκληρης της Μεσογείου και την νότιας Ευρώπης, εναντίων των νεότερων Ατλάντων… την Κίνα. Το Πελασγικό Άργος(Ο Αχιλλέας) θα εδραιωθεί έναντι του Αχαϊκού… και θα οδηγήσει την λευκή φυλή. Αυτά όμως δεν θα γίνουν χωρίς να ματώσουμε η να ιδρώσουμε...άλλωστε είπαμε το ΑΙΜΑ κινεί την ιστορία.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Αν κσι τα greeklish εδώ απαγορεύονται, το αφήνω κατ' εξαίρεση γιατί είναι ελληνοπρεπές και επίκαιρο!
      Το επόμενό σου σχόλιο, θα είναι στα ελληνικά.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Περπατώ εις το δάσος όταν ο Ερίωπας δεν είναι εδώ! Starlord και Ερίωπα είστε εδώ; Παίρνω πα παπούτσια μου και την κοπανώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε απ' τα παλιά, δεν νομίζω ότι έχει "ψωμί" αυτή η παρέμβαση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε δύσκολα θα βγει ο μήνας Φεβρουάριος για σένα και για άλλους με τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν... καταλαβαίνω ότι κάποιους τους στεναχωρώ, αλλά έτσι είναι η ζωή... Shit happens.Από εκεί και μετά...αυτή την στιγμή αυτό που θα έπρεπε να σε ένοιαζε είναι ότι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ..και εσύ ασχολείσαι με το ποιος είναι εδώ και ποιος όχι.Σου συνιστώ και εσένα να διαβάσεις το βιβλίο του Κ. Διακογιάννη «Οι Σάπιοι» νομίζω θα σου κάνει καλό..τουλάχιστον ίσως μετά να στέλνεις μουσικά βιντεάκια με διαφορετικό "επίπεδο".

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Το πικρό και φαρμακερο σου χιούμορ μου θυμίζει STARLORD. Βρε για κοίτα κάτι συμπτώσεις!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 15 Φεβρουαρίου 2016 - 9:04 μ.μ.

      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ο Αλκιρέας...ούτε τον ξέρω,ούτε με ξέρει...ούτε φυσικά και κανείς άλλος.Δεν είμαι ούτε ελλαδέμπορος,ούτε πωλητής βιβλίων,οπότε ότι λέω η γράφω δεν τα λέω γιατί θα αποκομίσω κάποιο κέρδος.Δεν είμαι όμως ούτε μασόνος,ούτε ιλλουμινάτος,ούτε φωσφωριζέ,ούτε λαμέ....Δεν ανήκω σε κόμματα,ομάδες,σέχτες,παρατάξεις και τα ρέστα...μόνος μου είμαι και ΔΕΝ ανήκω σε κανέναν...ΔΕΝ με ελέγχει κανένας...και ΔΕΝ μπαίνω και δεν χωρώ σε κανένα κουτάκι κατάταξης...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ....που πάει να πει πως ότι λέω δεν τα λέω γιατί θέλω να δείχνω ανώτερος σας..αλλά ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ...Δεν ανήκω στην μάζα...ΔΕΝ καταπίνω την "τσίχλα" αμάσητη.

      Αυτή η στάση έχει αρκετά καλά και αρκετά άσχημα... τα άσχημα είναι ότι προκαλείς τους άσχετους... τα συνήθει πρόβατα και ίσως σπάνιες φορές και τους λυκόσχημους πολιτικούς η και θρησκευτικούς ποιμένες τους. Τα καλά όμως είναι ότι μπορείς να κοιμάσαι τα βράδια χωρίς τύψεις συνειδήσεως, ότι ήξερες και δεν μίλησες... ότι μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια το μέλλον μέσα από τις επόμενες γενεές, μιας και οι επιλογές σου δεν αφορούσαν το καλό το δικό σου αλλά και των υπολοίπων... Έχω δηλαδή την συνείδηση μου ΚΑΘΑΡΗ και ΗΣΥΧΗ και αυτό γιατί ξέρω ότι η συνείδηση δημιουργεί τον υλικό κόσμο,και τότε όποιος μπορεί να χαλιναγωγεί την συνείδηση, χαλιναγωγεί τον υλικό κόσμο.!!

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Λύκαστρε, δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν. Ασφαλώς και είσαι ένα Ελεύθερο Ελληνικό Πνεύμα, που θέλει να μοιραστεί με άλλους τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις ιδέες του.
      Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος εδώ και θα παραμείνουμε ...συντονισμένοι, όσο και αν ενοχλεί κάποιους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ αγαπητέ ΛΥΚΙΕ...απλά ξεκαθάρισα κάποια πράγματα σχετικά με μένα,από εκεί και μετά,αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να μας "καίει" είναι τα εθνικά μας θέματα,και όχι ποιός είναι ποιος...έτσι λοιπόν τα κράτη που βρίσκονται στα βόρια και δυτικά μας, θα κλείσουν τα σύνορα τους... από την Συνθήκη Sengen δεν πρόκειται ακόμα να μας διώξουν, διότι θέλουν οι "εταίροι" μας, να ενεργοποιήσουν την Συνθήκη Δουβλίνο 2, ώστε να στείλουν πίσω στην χώρα εισόδου χιλιάδες "πρόσφυγες". Έτσι το 2016 αναμένεται ένα ακόμα "ελληνικό" φαινόμενο με παγκόσμια μοναδική εμβέλεια. Να δεχόμαστε ολόκληρες ορδές "προσφύγων"από τα βόρια και δυτικά σύνορα μας, εφόσον θα έχει ενεργοποιηθεί η Συνθήκη Δουβλίνο 2... ενώ ταυτόχρονα θα δεχόμαστε και άλλες ορδές "προσφύγων"από τα ανατολικά (βλ. Τουρκία) και νότια (βλ. Λιβύη) σύνορα μας!

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμε φίλε, πρέπει να καταλάβεις το πως παίζεται αυτό το "παιχνίδι". Εδώ είμαστε όλοι μας ανώνυμοι και χρησιμοποιούμε κάποια ψευδώνυμα, μόνο και μόνο για να μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε ευκολότερα.
    Κανείς δεν γνωρίζει κανέναν στην πραγματική ζωή (χωρίς βέβαια να το αποκλείουμε αυτό), ενώ η σχέση μας είναι μόνο ψηφιακή.
    Τι έχει αξία σε όλο αυτό;
    Οι ιδέες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και ο διάλογος, που όλα μαζί μας βοηθούν να επικοινωνούμε και να ανταλλάσουμε γνώσεις και πληροφορίες.
    Δεν έχει σημασία αν σήμερα κάποιος ή κάποια εμφανίζεται σαν "Μητσος", αύριο σαν "Γιώργος" και μεθαύριο σαν "Τζούλια". Σημασία εχουν τα λόγια του.
    Δεν έχει λοιπόν σημασία να ανακαλύψουμε αν η "Τζούλια" είναι αυτός που εμφανιζόταν ως "Μήτσος" κτλ! Και τι έγινε ακόμα και έτσι να είναι, τι αλλάζει;
    Πάλι έχουμε κάποιον που μας λέει τις απόψεις του. Και έχει αυτό το δικαίωμα, δηλαδή αυτό ενός νεου ξεκινήματος, απηλλαγμένου από το προφίλ του παρελθόντος.
    Νομίζεις ότι κι εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα;
    Αντιλαμβάνομαι περισσότερα απ' όσα φαίνεται, αλλά δεν με πειράζει καθόλου αυτό. Έτσι παίζεται το παιχνίδι...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλτατε Λύκαστρε, το φαινόμενο της εντροπίας δεν αφορά όπως σωστά λες, μόνο την επιστήμη της Φυσικής (Θερμοδυναμική), αλλά όλες τις εκφάνσεις της Φύσης!
    Όλα όσα σου ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου, αφορούν αμιγώς την κυριολεκτική και φυσική πλευρά της Εντροπίας και όχι την Φιλοσοφική. Απλά μιλώντας με όρους Φυσικής, κάνω και αναγωγές σε όρους Φιλοσοφικούς, χωρίς να μειώνεται η αξία και το νόημα της Εντροπίας. Αυτό δεν θα πρέπει να σε ενοχλεί, διότι προάγει την συζήτηση.
    Εσύ βεβαίως χρησιμοποιείς δική σου ορολογία, η οποία διαστέλλεται τα μάλα από αυτήν της Φυσικής επιστήμης και την οποία προσπαθώ να παρακολουθήσω. Λέγοντας «δική σου», εννοώ ότι παντρεύεις όρους της Μυθολογίας, της Θεογονίας και της Πυθαγόρειας Αριθμοσοφίας, με αυτούς της φυσικής, προκειμένου βεβαίως να θεμελιώσεις την θεωρία σου.
    Ομολογώ ότι κάποιες φορές δεν γίνεσαι κατανοητός, διότι χρησιμοποιείς λέξεις και όρους που δεν συνδέονται νοηματικά. Παρόλα αυτά όμως, κατανοώ την σκέψη σου συνολικά.
    Δεν αντιλαμβάνομαι όμως πως σχετίζεις την Ύβρη με την Εντροπία (νέα τάξη), που σε αντιστάθμισμα επέρχεται η Νέμεσις και η Ανάγκη. Επίσης δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Αρχέτυπο ή Πρότυπο. Δεν αντιλαμβάνομαι δηλαδή μια σειρά που όλα αυτά να «κουμπώνουν» μεταξύ τους.
    Και εδώ αρχίζει η φαντασία μου. Μήπως με την «Ύβρη», εννοείς την δράση μιας αντίρροπης δύναμης, μέσα στο σύστημα (δηλαδή την διαφορά δυναμικού Καλού-Κακού);
    Μήπως ως «Αρχέτυπο» εννοείς το Θείο Σχέδιο;
    Αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω αγαπητέ Λύκαστρε, είναι αν όλα αυτά απαντούν στο ερώτημα «πως μπορεί να διαρραγεί αυτή η σχέση λόγου» που είχες αναφέρει αρχικά.
    Αν όχι, θα ήθελα μια απάντηση σε παρακαλώ.
    Πιο κάτω, αναφέρεσαι στην μετενέργεια (ορολογία Γ. Μπαλάνου) η οποία χρειάζεται για να προσεγγίσουμε την Δίνη, δηλαδή τον Μετακόσμο, δηλαδή την Χαοτική αταξία (μεγάλη εντροπία) και την παρομοιάζεις με το Αίμα.
    Κατά τα λεγόμενά σου λοιπόν, το Αρχέτυπο για να εισέλθει μέσα μας (προφανώς να ενεργοποιηθεί γονιδιακά, αφού είναι ήδη εγκατεστημένο στο DNA μας), πρέπει να κινηθούμε προς την Εντροπία, άρα να ΔΙΑΛΙΣΟΥΜΕ την λογική και να λειτουργήσουμε ΧΑΟΤΙΚΑ, χρησιμοποιώντας την βιοτροπική μετενέργεια.
    Με λίγα λόγια, πρέπει να μπορέσουμε να χειραγωγήσουμε την μετενέργειά μας (η οποία περιορίζεται από το Συνειδητό μας), ώστε να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε τις ικανότητες που εγγενώς έχουμε γονιδιακά μέσα μας. Έτσι μπορούμε να ορίζουμε και να επιβαλλόμεθα στην Ύλη, αφού οι πραγματικές δυνάμεις μας είναι υπέρτερες αυτής. Η κίνηση σε ανώτερα χωροχρονικά πεδία, σαφώς και είναι μέσα στις δυνατότητες του ανθρώπου και όπως υπονοείς, είναι θέμα εξέλιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμως εσύ θέλεις να οδηγήσεις την συζήτηση στο Αίμα. Δηλαδή στο ότι μέσα από μια Χαοτική κατάσταση της ανθρωπότητας (όπως αυτή που επίκειται) και από το αίμα που θα χυθεί (δηλαδή ενεργειακή Θυσία που θα επισπεύσει την Εσωτερική Τροπή-Εντροπία), ο άνθρωπος που φέρει το Ελληνικό γονιδίωμα, θα ξεχωρίσει από τα Ανδροειδή (ανθρώπους μη ελληνικού γονιδιώματος) και θα ανακτήσει το πέμπτο και έκτο του πεδίο.
    Το spin, είναι ο στροβιλισμός του Αιθέρος, ο οποίος δημιουργεί Πεδίο. Είναι η αρχή της Ύλης η οποία είναι η ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ενέργεια. Γι αυτό και μιλάμε για Μορφογεννετικό Πεδίο ή κόσμο των μορφών.
    Ο μηδενισμός του spin καταργεί την μορφοποιημένη Ύλη και επαναφέρει την ακαθόριστη ενέργεια (ή μετενέργεια).
    Και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ελπίζω το 24άκτινο άστρο να μην αντιστοιχεί στον …Αλέξη! (αρχίζει κι αυτό από Άλφα!)
    Αγαπητέ Λύκαστρε, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, με την διαφορά ότι ο καθένας αναλόγως τις δικές του αναφορές, χρησιμοποιεί και διαφορετική ορολογία για να καταλήξουμε όμως τελικά, περίπου στα ίδια συμπεράσματα.
    Ελπίζω να συμφωνείς!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αίμα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ είναι όμως και υλικό ΕΝ-σάρκωσης....και το ελληνικό γονιδίωμα έχει στο αίμα του μέσα μια "ουσία" που μπορεί να δημιουργήσει "εκπύρωση"...αυτή η "εκπύρωση" έχει άμμεση σχέση και με τον αιθέρα αλλά και με το spin...τα γλουόνια συνεισφέρουν στο spin του πρωτονίου...και όπως έχουμε "εκπύρωση" στο Σύμπαν έτσι έχουμε "εκπύρωση" και στον Άνθρωπο...πρόσεξε στον Άνθρωπο και όχι στον άνθρωπο...αν δεν έχει κανείς μέσα του το 5 στοιχείο τον Αιθέρα δεν μπορεί να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση.

      Ο Αλέξης ΔΕΝ είναι Έλλην...άρα δεν έχει σχέσει με το Άστρο...δεν ξέρουμε αν το όνομα του θα αρχίζει από "Α" ..πάντως το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σημαίνει ΑΛ-ΕΞ ΑΝΔΡΟΣ δηλαδή ο ΑΛ που πηγάζει μέσα απο τον Άνδρα....

      Ναι έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές συμφωνούμε...απλά τα λέω με δική μου ορολογία...και μερικά τα μπερδεύω επίτηδες...οι Ορφικοί μιλούσαν για τις ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος(πύρ) που έκαναν τότε οι πλαστοί άνθρωποι.Επίσης έχεις δίκιο ο Μπαλάνος μιλάει για μετενέργεια...αλλά εγω το ονομάζω απλά ενέργεια που βλέπεις και ενέργεια που δεν βλέπεις όπως ακριβώς έχουμε το Σύμπαν της ύλης έχουμε και το Σύμπαν της Αντιύλης ...βέβαια ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει και τρίτο και Σύμπαν και ΤΡΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ όπως ακριβώς το Σύμπαν/Ενέργεια έτσι και ο Άνθρωπος είναι δομημένος σε ΤΡΙΑΔΕΣ.....κοινώς Τρίγωνα...Η λέξη Τριτογένεια δεν είναι τυχαία...το Τρίγωνο είναι η αρχή της γέννησης αλλά και της διαμόρφωσης των Όντων ....Ετσι με Ισόπλευρο τρίγωνο απεικονίζονται οι θείες ψυχές, με ισοσκελές τρίγωνο οι δαιμονικές ψυχές ( και γενικά τα ανώτερα γένη που κατευθύνουν την υλική φύση ) και με σκαληνό τρίγωνο οι επιμέρους ψυχές που ανεβοκατεβαίνουν στον κόσμο της γένεσης.

      Υ.Γ Υπάρχει και ένα ΤΡΙΓΩΝΟ μέσα στο κεφάλι μας το οποίο παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στους λευκούς άριους πολεμιστές και λέγεται γωνία CAMPER ...οι απλοί λευκοί άριοι πολεμιστές έχουν γωνία CAMPER 80 μοιρών....η ανώτατη ηγεσία Ημίθεοι και Ήρωες έχουν 90 μοιρών όπως ακριβώς και του θεού Απόλλωνα.

      http://psychclassics.yorku.ca/Baldwin/Dictionary/defs/facialfig.JPG

      Και αυτό για απόψε...μια και μιλάω για πολεμιστές...μόνο που είμαστε πολεμιστές για πολύ περισσότερες χιλιάδες χρόνια...
      https://www.youtube.com/watch?v=KxS00hRGRig

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Οι Μαχητές με γωνία CAMPER είναι οι καλύτεροι Μαχητές με δυνατότητες και ικανότητες αφάνταστες όπως να μπορούν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση ακόμα και στρέβλωση του Χωροχρόνου ,να μιλούν Τηλεπαθητικά μεταξύ τους δίχως χρήση ασυρμάτων η άλλης συσκευής επικοινωνίας μεταξύ τους...και τεχνικές μάχης που ακόμα είναι άγνωστες.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Τι κοινό έχουν όλοι οι Ήρωες και Ημίθεοι της Ελληνικής Μυθολογίας;;;

      Ηρακλής=Μητέρα Αλκμήνη(θνητή)+πατέρας Δίας(θεός)
      Διόνυσος=Μητέρα Σεμέλη(θνητή)+πατέρας Δίας(θεός)
      Αχιλλέας=Μητέρα Θέτις(θεά)+Πατέρας Πηλέας(θνητός)
      Περσέας=Μητέρα Δανάη(θνητή)+Πατέρας Δίας(θεός)
      Αλέξανδρος=Μητέρα Ολυμπιάδα(θνητή)+Πατέρας Δίας(θεός) τον αποκάλεσαν παις Διός.
      Θησέας=Μητέρα Αίθρα(θνητή)+Πατέρας Ποσειδώνας(θεός) δεν ήταν γιός του Αιγέα για αυτό και το όνομα Θησέας σημαίνει ο "θετός" .

      Το ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ σε ΟΛΟΥΣ είναι ότι κατάγονται από ΔΥΟ ΓΕΝΗ ,θνητό και θεϊκό γένος.!!!Άρα για να φέρεις σε πέρας μια αποστολή τόσο σημαντική όπως οι ελληνικές οικουμενικές εκστρατείες πρέπει να έχεις κάτι παραπάνω από απλό ελληνικό γόνο, dna και καλές προθέσεις.Τώρα το ΠΩΣ γίνεται αυτή η μείξη αυτών των 2 στοιχείων είναι ένα άλλο ΠΟΛΥ μεγάλο θέμα.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Λύκαστρε, ο Αλέξανδρος αναλύεται από το -αλέξω (προστατεύω ή αποκρούω) και το -άνδρας ή -ανδρεία. Σημαίνει αυτός που αποκρούει τους άνδρες, ή αυτός που προστατεύει την ανδρεία. Αντίστοιχα παραδείγματα αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξήλιο, κτλ. Αυτή είναι η κανονική ετυμολόγηση του αρχαιοελληνικού ονόματος.Το -Αλ που προτείνεις ότι προέρχεται "εξ ανδρός", δεν το κατανοώ.
      Σχετικά με την γωνία Camper (αρχικά μπερδεύτηκα με αυτή των αυτοκινήτων), όπως την περιγράφει το σχήμα που παρέθεσες, με έβαλες στον πειρασμό να μετρήσω και την ...δική μου! Βρήκα λοιπόν, ότι είναι σχεδόν 90 μοίρες (σχεδόν, γιατί μπορεί να υπάρχει απόκλιση 1-2 μοιρών λόγω δερματικού και μυικού ιστού)...
      Για το θέμα της διπλής φύσης των Ηρώων και των Ημίθεων, έχω να πω ότι το μεν υλικό τους σώμα απέθνησκε (όλοι αυτοί πέθαναν τελικά), αλλά η αθάνατη φύσις τους, ήταν η μη υλική. Ή διαφορετικά, ήταν η ικανότητά τους να μεταβαίνουν σε υπερβατικούς κόσμους και να επιστρέφουν αλώβητοι (Πύλες μεταξύ σύμπαντος και μετασύμπαντος κατά Μπαλάνο) ή πιο απλά, μπορούσαν να ταξιδεύουν στον Κοσμικό χώρο (κοσμικό ταξίδι).
      Είναι αυτό που λες και συ, για τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές ικανότητες των Μαχητών που ανέφερες (και όχι μόνο)!
      Αυτά που λες αγαπητέ Λύκαστρε, τα γνωρίζω πολύ καλά και τα επιβεβαιώνω.
      Όμως, ας δούμε πως γίνεται η μίξη αυτών των δύο στοιχείων που αναφέρεις στο τελευταίο ερώτημά σου.
      Πως δηλαδή κάποιος μπορεί να αποκτήσει την ικανότητα της "αθανασίας", όντας θνητός;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Και για να φιλολογήσουμε περί τριγώνων, η τριτογενής Αθηνά συμβολίζει την τριαδική της φύση με κορυφή του τριγώνου προς τα Άνω, αφού γεννήθηκε τρίτη και απο την κεφαλή του πατέρα Διός.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Ήμουν σίγουρος όταν σου έγραφα ότι ΑΛ-ΕΞ-ΑΝΔΡΟΣ=Ο ΑΛ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ότι θα μου έγραφες ως απάντηση το "-αλέξω (προστατεύω ή αποκρούω) και το -άνδρας ή -ανδρεία. Σημαίνει αυτός που αποκρούει τους άνδρες, ή αυτός που προστατεύει την ανδρεία. Αντίστοιχα παραδείγματα αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξήλιο, κτλ. "

      Μόνο που και το αλεξίπτωτο,και το αλεξίσφαιρο και το αληξήλιο είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ και όχι Άνδρας,και ναι αυτά μας προστατεύουν από όλα αυτά...ο Αλέξανδρος όμως ποιους προστάτευε;;Και αν κάποιους τους προστάτευε άλλους τόσους τους εξόντωσε όπως τους Θηβαίους...την Θήβα την ισοπέδωσε τελείως. Τώρα στην λέξη ΑΛ ότι είναι η λέξη ΕΛ η ΗΛ είναι για τους Δωριείς η λέξη ΑΛ και όλο το όνομα του ΑΛ-ΕΞ-ΑΝΔΡΟΣ σημαίνει το Φώς Που Πηγάζει Εκ του Ανδρός....Για αυτό και από την λέξη ΗΛ έχουμε την Ηλ-ακάτη=Φωτεινή Άκατος/Σκάφος, την λέξη Ήλ-εκτρο=αυτό που λάμπει που ακτινοβολεί ,άρα η λέξη ΑΛ σημαίνει Φώς που ακτινοβολεί από ψηλά.Άρα έχει άμεση σχέση με την Ψυχή του....και του ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΨΥΧΗ ήταν.Σημαντικό επίσης να ξέρουμε ότι το όνομα του το έδωσε η μητέρα του Ολυμπιάδα...και το μέρος σύλληψης και την διαδικασία αυτής.

      Αυτή η Ψυχή του ξεχώριζε σε ότι έκανε... Από 18 ετών το κορμί του ήταν γεμάτο τραύματα! Στα 13 του ήταν ήδη εκπληκτικός ιππέας. Στα 18 εφαρμόζει στα 2/3 της Βαλκανικής ένα bliezkrieg που πρώτος πλησίασε στο να το κάνει ο Τζάκσον στο Σεντανόα και μόνο στο Β Παγκόσμιο ξαναείδαμε. Στα 20 γίνεται ορεινός καταδρομέας στο όρος Λίβανο για να εξασφαλίσει ξυλεία για τον βραχίονα που θα έκανε την Τύρο στεριά από νησί. Στο Αφγανιστάν σάρωσε ορεινά οχυρά και Κοιλάδες, ο μοναδικός σταθερός κατακτητής στην ιστορία της περιοχής. Στην έρημο της Γερδωσίας μόνο πέτρες δεν έφαγε, έχυσε και το νερό που του έφεραν οι στρατιώτες για να μη δείχνει προνομιούχος.

      Ο Φίλιππος ήταν πολύ μεγάλος στρατηγός και στρατιώτης και πολιτικός. Όμως ο Αλέξανδρος ήταν καλύτερος. Καλύτερος τακτικός στο πεδίο μάχης. Αναμφισβήτητα. Καλυτερος στο επιχειρησιακό επίπεδο. Αναμφισβήτητα (Βαλκανική Εκστρατεία και Αφγανιστάν, που τότε το έλεγαν Σογδιανή). Καλύτερος στο στρατηγικό επίπεδο (εκπληκτική η σύλληψη να νικήσει το Περσικό ναυτικό καταλαμβάνοντας τις χερσαίες βάσεις του και να στραφεί προς Αίγυπτο αντί για Βαβυλώνα). Εξίσου καινοτόμος σε θέματα στρατιωτικής καινοτομίας-δομής-οργάνωσης-εξοπλισμού (πρώτα Σώματα Στρατού στην Ιστορία-βλ. Σογδιανή, πειραματική μικτή φάλαγγα). Μεγαλύτερος πολιτικός ακόμα και από τον πατέρα του...ο Φίλιππος την Ολυμπιάδα την φοβόταν χαχαχα.

      Σε όλα τα άλλα συμφωνώ....επίσης ναι μπορούν κάλλιστα αυτοί οι Μαχητές να μεταβαίνουν και σε υπερβατικούς Κόσμους,να ταξιδεύουν μέσα από Πύλες...

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    7. Επίσης με ρωτάς αγαπητέ ΛΥΚΙΕ ..."Πως δηλαδή κάποιος μπορεί να αποκτήσει την ικανότητα της "αθανασίας", όντας θνητός;"

      Θα πρέπει να διαρρήξεις το σύστημα ασφαλείας που συγκρατεί τους χωροχρονικούς αρμούς συμπίεσε τη διασπαστική κίνηση του κύκλου του ετέρου και μεταβλητού ( 8 ) στο άσχιστο κέντρο δυναμικής ισορροπίας με το ταυτό και αμετάβλητο ( 27 ), προσπάθησε και άγγιξε τον αριθμό του τέλειου χρόνου, βούλιαξε σε ένα ασώματο χώρο όπου χίλια και δέκα χιλιάδες μέρη αποτελούν ένα μέρος, όπου άπαντες οι αιώνες συμπίπτουν εις μια στιγμή, αυτό είναι το μυστικό του Οκταπέταλου - Χρυσού - Λωτού του αναγεννημένου Ώρου.
      Εν ολίγοις εκμηδένισε το μεγάλο μονόχορδο του Πλάτωνος.

      Αλλά ποιος θέλει να είναι "αθάνατος";;

      https://www.youtube.com/watch?v=_TsOPjZEF6E

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Περί Τριτογένειας.....Τριτώ στα λεξικά μας λένε ότι ονομάζεται η "κεφαλή" άρα ορθώς η Αθηνούλα βγήκε "πάνοπλη" μέσα από την κεφαλή του πατρός της ,άρα ο ΖΕΥΣ εκτός απο ΚΕΦΑΛΗ έχει και ΤΡΙΓΩΝΑ....3 ΤΡΙΓΩΝΑ για την ακρίβεια.Μιας και το Ισοσκελές Τρίγωνο ονομάζεται Τριτώ.

      ΤΡΙΤΩ ΕΣΤΙ=2025

      Ο ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ=2025

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Λύκαστρε, θέλω να μου πεις αν η αριθμολεξία που κανονικά ισχύει στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ισχύει και στην νεοελληνική. Σε περίπτωση που εφαρμόζεται και στην νεοελληνική (δημοτική), σε ποιά γραμματική και ορθογραφία αναφερόμαστε; Διότι άλλο αριθμό δίνει η λέξη "αυγό" και άλλο η λέξη "αβγό"!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. ΑΥΓΟ=474 ΑΒΓΟ=76

      Ναι συμφωνώ δίνουν διαφορετικό λεξάριθμο...εγώ το γράφω αυγό...τώρα στα σχολεία μαθαίνουν τα παιδάκια να το γράφουν αβγό...έχουν αλλάξει την γραμματική πολλές φορές κατά το παρελθών.Η δομή όμως της ελληνικής γλώσσας είναι και μαθηματική .Διότι στην αρχέγονη πρώτο-ελληνική γλώσσα και αρχαία κλασική Ελλάδα τα Γράμματα του Αλφαβήτου - οι Έννοιες - ΚΑΙ οι Αριθμοί ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.
      Το "Α" ήταν το 1, το "Β" το 2, το "Γ" το 3 κλπ

      Θα μου πει κάποιους ότι σήμερα καμία σχέση η γλώσσα που μιλάμε με τότε...για αυτό και σήμερα δεν βγάζουμε σωστά νοήματα,ναι αλλά αν το ψάξεις κάποιοι λεξάριθμοι δίνουν αρχέγονα νοήματα.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    11. Άρα λοιπόν, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, δεν θα λέγαμε "Ο ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ", αλλά "ΖΕΥΣ ΠΑΤΗΡ ΜΟΙ ΕΣΤΙ". Δίνουν τον ίδιο λεξάριθμο;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. ΖΕΥΣ ΠΑΤΗΡ ΜΟΙ ΕΣΤΙ=1736

      ΑΘΑΝΑΤΟ ΥΔΩΡ=1736
      ΑΝ θΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ θΕΟΣ ΑΚΟΛΟΥθΗΣΕ ΜΕ=1736 ρωτούσες περί Αθανασίας χαχαχα
      Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΥ=1736
      ΤΟ ΥΠΕΡ ΣΥΝ ΠΑΝ=1736
      ΥΦΗΛΙΟΥ ΗΛΙΟΣ=1736 μιλούσαμε για ΕΛ -ΗΛ- ΑΛ

      ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ=1736

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    13. Χαχα! Μπράβο βρε Λύκαστρε! Θαυμάζω το κέφι σου να ψάχνεις και να πειραματίζεσαι με τις λέξεις (αλλά και γενικότερα με τις γνώσεις). Μπράβο σου φίλε μου.
      Όμως θέλω να σου υπενθυμίσω, να βρίσκεις φράσεις στην αρχαία και όχι στην δημοτική γλώσσα, διότι όπως είδαμε μπορεί με το ίδιο νόημα να προκύπτει διαφορετικό άθροισμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Λύκαστρε, ο λόγος αξιώνεται όταν εκπορεύεται από τον Νου μας, ως αποτέλεσμα της δικής του διάνοιας και της δικής του εμπειρίας. Όχι όταν τον δανειζόμαστε από άλλους. Βεβαίως μπορούμε να μεταφέρουμε αυτούσια αποσπάσματα από ρηθέντα άλλων, αλλά αναφέρουμε την προέλευση, εκτός κι αν οι "άλλοι" είμαστε πάλι εμείς!
    Επίσης θέλω να πω ότι είναι γόνιμος ένας διάλογος, όταν υπάρχει αμοιβαίος αλληλοσεβασμός. Αυτό σημαίνει ότι σεβόμενος τον συνομιλητή μου και τον διάλογο, χρησιμοποιώ όρους, λέξεις και σημείο αναφοράς, κοινώς αποδεκτά και γνωστά (το "κοινώς" αφορά τις κοινές γνώσεις μεταξύ των δυο συνομιλητών). Αλλιώς κινδυνεύω να γίνω βερμπαλιστής.
    Με λίγα λόγια, όταν μιλώ με ενδιαφέρει ο άλλος να καταλάβει τι του λέω και όχι να πετάξω ένα συνονθύλευμα λέξεων που στα αυτιά του συνομιλητή μου, δεν απηχούν σε καταληπτές έννοιες.
    Έτσι, θα σε παρακαλούσα να ξαναγράψεις με κατανοητό λόγο τις απόψεις σου για τα περί "αθανασίας", ώστε να μιλάμε επί ίσοις όροις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε δεν θα απολογηθώ για πράγματα τα οποία δεν ισχύουν...ξέρεις κατά το παρελθών έχω γράψει η γράφω και αλλού,δεν είναι απαραίτητο να γράφω μόνο εδώ...και φυσικά δεν είμαι και ο μόνος που το κάνει αυτό.Άρα μπορεί κάτι το οποίο έγραψα αλλού να το μεταφέρω και εδώ...ποιο το πρόβλημα;;Και δεν τίθεται θέμα αλληλοσεβασμού από πλευράς μου,διότι πάντα σέβομαι αυτόν/ους που με σέβονται.Αν κάποια πράγματα το δίνω λίγο μπερδεμένα ,όπως έχω ξαναπεί το κάνω ΕΠΙΤΗΔΕΣ αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι δεν σέβομαι κάποιον,αλλά γιατί κάποια πράγματα δεν γίνεται και δεν πρέπει να ειπωθούν δημόσια....

      Το "Βουνό με Θέα από την Καλιφόρνια" βλέπει και παρακολουθεί τα πάντα...και όχι μόνο αυτό.!!

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία, αγαπητέ Λύκαστρε. Δέχομαι ότι αντιγράφεις δικά σου κείμενα. Όμως το να απαντάς επίτηδες, με τρόπο που γνωρίζεις ότι δεν θα γίνει αντιληπτός, ποιο το νόημα να το κάνεις; Καλύτερα να πεις "δεν μπορώ να απαντήσω δημόσια", θα είναι πιο ειλικρινές. Και εγώ θα μπορούσα απ΄την πλευρά μου να χρησιμοποιήσω γλώσσα και ορολογία, την οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταλάβεις λέξη. Τι νόημα θα είχε στον διάλογό μας, αν το έκανα. Προσπαθώ αντίθετα να μιλάω απλά και κατανοητά, ώστε να προλάβω τυχών απορίες και διευκρινήσεις επί το σαφέστερον!
      Με αυτή την έννοια, ομιλώ περί σεβασμού. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να λεχθούν (και εγώ τότε απλά ...δεν τα λέω). Γνωρίζω καλά και το ΤΟΝΙΖΩ συχνά, ότι εκεί στο "βουνό που βλέπει" δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για τον Καταχθόνιο Δαίμονα και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς "το βουνό που βλέπει" το τσάκωσα να είναι πάλι εδώ και να διαβάζει την συζήτηση μας....ακριβώς μόλις είχα γράψει ένα σχόλιο....είσαι πολύ ευφυής άνθρωπος,και ειλικρινά μου δίνει ευχαρίστηση η κουβέντα μαζί σου,είναι τόσο σπάνιο να μπορεί κανείς να κάνει μια τόσο αξιόλογη κουβέντα σήμερα..είμαστε ένα ολόκληρο αναψυκτήριο οι δύο μας...δες πόσα σχόλια γράψαμε χαχαχα.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Ναι, μπορεί να συνομιλούμε οι δυο μας, όμως θα σου πω ότι εχθές έγιναν 1185 επισκέψεις, εκ των οποίων το 85% ήταν τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση! Συνεπώς είναι πολλοί αυτοί που μας διαβάζουν (καλοί και ...κακοί) Χαχα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Το ξέρω ότι μας διαβάζουν πολλοί...πολλοί μπαίνουν και με απόκρυψη,δηλαδή μπορεί να δείχνει ότι μας διαβάζει κάποιος από Η.Π.Α αλλά να βρίσκεται εντός της Ελλάδος...και με αυτά που γράφουμε μάλλον θα συνεχίσουν να μας διαβάζουν.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    6. Έτσι είναι αγαπητέ Λύκαστρε. Δεν εμπιστεύομαι τις αναγνωρίσεις χωρών που δίνουν οι στατιστικοί πίνακες, γιατί εύκολα παραπλανούνται! Οι επισκέψεις όμως, είναι σωστές.
      Η αλήθεια είναι ότι είχα καταστείλει την λειτουργία που Καταχθόνιου Δαίμονα για πολύ καιρό και ο κυρίοτερος λόγος ήταν ότι είχε (και έχει ακόμα) στοχοποιηθεί από εκείνο το ...βουνό! Δεχθήκαμε απίστευτες επιθέσεις. Δεν τολμούσα να δημοσιεύσω κάτι και έπεφτε βροχή...
      Αυτό ισχύει ακόμα φίλε.
      Με παρέσυρες σε νέους διαλόγους, αλλά το γεγονός ότι δεν βγάζω νέα αναψυκτήρια και άρθρα, περιορίζει την "ηδονοβλεψία" τους!
      Πάντως η γνώμη μου είναι ότι ο Καταχθόνιος Δαίμων έπαιξε τον ρόλο που είχε να παίξει και όποιος είχε ευήκοα ώτα και ανοιχτούς οφθαλμούς, ήκουσεν και είδεν.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Να ξέρεις φίλε ΛΥΚΙΕ ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα άρθρα ούτε για την σελίδα....τα άτομα και αυτά που σχολιάζουμε,αυτό είναι που τους ενδιαφέρει...ξέρεις ΨΑΧΝΟΥΝ να βρούν συγκεκριμένα άτομα,δεν είναι τυχαία αυτή την χρονική στιγμή η βιασύνη των Αμερικάνων να μας δώσουν την βιομετρική ταυτότητες και μάλιστα με ίριδα ματιού.!!!!Αυτό που ψάχνουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ.Και αυτό για το "Βουνό".

      https://www.youtube.com/watch?v=Ck8k4aaQv_0

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    8. Χμμ! Έχω παρατηρήσει ότι γίνεται 'βομβαρδισμός", αμέσως μόλις αναρτήσω οποιαδήποτε ανάρτηση (άρθρο). Για πολλή ώρα, γίνεται χαμός.
      Τα σχόλια τα βλέπουν αραιότερα συγκριτικά!
      Τέλος πάντων, δεν πρέπει να επεκταθώ σε περισσότερη ανάλυση.
      Που ΄ναι όμως το ...δαχτυλίδι; Δεν θα το βρούν εκεί που είναι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Ας απαντήσω λοιπόν, στα περί Αλεξάνδρου λεγόμενα:
    Ερωτάς:"ο Αλέξανδρος όμως ποιους προστάτευε;;Και αν κάποιους τους προστάτευε άλλους τόσους τους εξόντωσε όπως τους Θηβαίους...την Θήβα την ισοπέδωσε τελείως"
    Το ρήμα -αλέξω σημαίνει προστατεύω από κάτι, αμύνομαι σε κάτι ή και προστατεύω κάτι. Το δεύτερο συνθετικό, -ανδρος σημαίνει άνδρας-ανήρ, αλλά και ανδρεία (γενναιότητα).
    Συνεπώς η σύνθεση των δύο μερών σημαίνει τα ακόλουθα:
    α) Αυτός που διώχνει, αποκρούει ή απωθεί τους άνδρες, δηλαδή τους εχθρούς.
    β) Αυτός που προστατεύει τους (δικούς του) άνδρες.
    γ) Αυτός που προστατεύει την ανδρεία, δηλαδή ο ανδρείος και ο ηθικός εμπνευστής της.
    Άρα το ότι ο Μ. Αλέξανδρος ισοπέδωσε την Θήβα, δεν έχει να κάνει με την δικαίωση ή όχι του ονόματός του, αλλά με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του, ιδίως μάλιστα όταν τους θεώρησε εχθρούς της ελληνικής ενότητας και τους τιμώρησε. Είπαμε, ...αποκρούει τον εχθρό!
    Η ετυμολόγηση από τον δωρικό τύπο -Αλ του λήμματος -Ηλ ή -Ελ, δεν νομίζω ότι πετυχαίνει να ετυμολογήσει το όνομα Αλέξανδρος, καθότι το δεύτερο συνθετικό, η πρόθεση -εξ (εξ ανδρός) δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται στην ονοματολογία, δηλαδή στην σύνθεση ονομάτων (εκτός κι αν έχεις κάποιο παράδειγμα να αναφέρεις). Με λίγα λόγια, κανένα όνομα δεν αναλύεται σε λέξεις που αποτελούν ολοκληρωμένη πρόταση, όπως αυτή που προτείνεις: Αλ εξ ανδρός (δηλαδή "φως εκ του ανδρός").
    Λέμε δηλαδή: "ο Πυρ-φόρος" και όχι "ο Φερωντοπύρ".
    Έπειτα, τι ακριβώς σημαίνει "φως εκ του ανδρός";
    Φωτεινός; Λύκειος; Πυρφόρος; Φαέθων; Φαεινός; Ηλιακός; Απαστράπτων; Σέλλας; Σε κάθε περίπτωση, δηλώνεται ότι αυτός που φέρει το όνομα, "έχει φως". Συνεπώς το να διευκρινίσουμε ότι είναι και άνδρας, είναι εκ του περισσού. Είναι πλεονασμός και οι αρχαίοι δεν πλεόναζαν στο λόγο τους.
    Στην ανάλυσή μου, συμφωνεί και η πλειονότητα των γλωσσολόγων-φιλολόγων, όπως και των αρχαιολόγων.
    Τέλος η ετυμολόγηση της λέξης "Ηλ-ακάτη=Φωτεινή Άκατος/Σκάφος", δεν συμφωνεί με καμία γλωσσολογική πηγή. Διότι το -ακάτη, δεν προέρχεται από την λέξη -άκατος(=βάρκα, σκάφος) παρότι μοιάζει. Εξάλλου Ηλακάτη σημαίνει ρόκα γνεσίματος!
    Εκτός κι αν υπάρχει και κάποια άλλη Ηλακάτη, μυστική, με άλλη σημασία (ανέφερε πηγή)!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ μου γράφεις..."β) Αυτός που προστατεύει τους (δικούς του) άνδρες."

      Ναι αλλά ενώ ο ο Κλείτος ήταν ο εταίρος που έσωσε την ζωή του Αλεξάνδρου στον Γρανικό κόβοντας το χέρι του Σπιθριδάτη που ύψωσε το ξίφος του να χτυπήσει το κεφάλι του Αλεξάνδρου....ο Αλέξανδρος τον Κλείτο τον έκανε "σουβλάκι"..δηλαδή τον σκότωσε με την λόγχη που πήρε απο κάποιον σωματοφύλακα...και ας μην ξεχνάμε και τον θάνατο 70.000 Μακεδόνων στρατιωτών που πέθαναν στην έρημο της Γερδωσίας...για τους οποίους θανάτους μετά έφερε την "ρετσινιά".Άρα το ότι βγαίνει το -αλέξω ως προς την προστασία προς τους άνδρες του για μένα τουλάχιστον είναι άκυρο.

      Με ρωτάς επίσης..."Έπειτα, τι ακριβώς σημαίνει "φως εκ του ανδρός"; "

      Μα το Φώς που πηγάζει μέσα από την Ψυχή του Άνδρα....η ψυχή μας τι είναι;;Μήπως συγκέντρωση φωτονίων;;Κάθε γενιά Ελλήνων έχει κάποιες ψυχές ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ για την κάθε γενιά...Υπάρχουν ψυχοπνευματικές οντότητες που διαφέρουν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ η μια από την άλλη,όπως ο Αλέξανδρος...Ύλη,Ενέργεια και Χρόνος όλα βρίσκονται μέσα μας.

      Επίσης μου γράφεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ..."Τέλος η ετυμολόγηση της λέξης "Ηλ-ακάτη=Φωτεινή Άκατος/Σκάφος", δεν συμφωνεί με καμία γλωσσολογική πηγή. Διότι το -ακάτη, δεν προέρχεται από την λέξη -άκατος(=βάρκα, σκάφος) παρότι μοιάζει. Εξάλλου Ηλακάτη σημαίνει ρόκα γνεσίματος!
      Εκτός κι αν υπάρχει και κάποια άλλη Ηλακάτη, μυστική, με άλλη σημασία (ανέφερε πηγή)!"

      "ΗΛΑΚΑΤΗΝ τέλος και το άγκιστρον είναι έξ αδάμαντος, τον δε σφόνδυλον μεικτόν εκ τε τούτου (αδάμαντος) και άλλων γενών."ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10-616

      ΑΔΑΜΑΣ:Γένος Σιδήρου σύμφωνα με τον Ησύχιο...και αν δώσεις στο google την λέξη Σφόνδυλος θα σου δώσει αυτό:
      https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCMDDgfSp9cYCFQZyFAodyOoM-w&biw=1366&bih=608

      Η λέξη Άκατος=Α-κατος=Α-κήτος=ελαφρύ,γρήγορο σκάφος/πλοιάριο που έχει στρόγγυλο σχήμα,και έχει μέσα στο κήτος της στο σκάφος κάποιου είδους ΕΝΕΡΓΕΙΑ όπως αυτή του ΗΛ-λιου δηλαδή σχάση Η σύντηξη.

      Τώρα αυτά που λένε οι σημερινοί γλωσσολόγοι,φιλόλογοι και αρχαιολόγοι της ΜΠΟΥΡΔΑΣ και του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ είναι για γέλια,φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να τους πιστεύει.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Επειδή η αναζήτηση της Αληθείας, απαιτεί την αμφισβήτηση, θα ξανακάνω τον "συνήγορο του διαβόλου" σχετικά με την ετυμολόγηση του ονόματος "Αλέξανδρος" και θα πω ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τον φορέα ενός ονόματος να πράττει κατά την σημειολογία του (ονόματος)! Για παράδειγμα ο Ιπποκράτης, δεν πήρε το όνομά του επειδή κρατούσε άλογα, ούτε όμως περιμέναμε να δικαιώσει το όνομά του ως σταυλίτης(!) και να κρατά άλογα σε όλη του τη ζωή!
      Εξάλλου το όνομα δεν δίδεται σε κάποιον μετά το πέρας της ζωής του, ώστε να ταιριάζει με τον βίο του, αλλά δίδεται από την γέννηση! Ναι τον σηματοδοτεί, αλλά συμβολικά και όχι κυριολεκτικά! Το όνομα Αλέξανδρος προϋπήρχε και του ιδίου του Μ. Αλεξάνδρου...
      Τώρα το ότι "ευθύνεται" για τον θάνατο 70.000 μακεδόνων, θα το αφήσω ασχολίαστο.
      Για την Ηλακάτην που αναφέρει ο Πλάτων, επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν το ερευνήσω κι εγώ.
      Ας μην είμαστε όμως επικριτές των επιστημών όπου αυτές δεν μας συμφέρουν και τιμητές όπου μας συμφέρουν. Οι γενικεύσεις δεν είναι ίδιον ενός ερευνητή της αλήθειας, καθότι αυτή, βρίσκεται μέσα σε όλα (αλλά από λίγη)!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ σειρά μου να κάνω τον "συνήγορο του διαβόλου",μου γράφεις ..."Επειδή η αναζήτηση της Αληθείας, απαιτεί την αμφισβήτηση, θα ξανακάνω τον "συνήγορο του διαβόλου" σχετικά με την ετυμολόγηση του ονόματος "Αλέξανδρος" και θα πω ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τον φορέα ενός ονόματος να πράττει κατά την σημειολογία του (ονόματος)! "

      Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι τώρα) ,ότι υπάρχει ένα αξίωμα 1ου Φωτοδυναμικού Λόγου Περί Πρωτοελληνικής Γλώσσας σύμφωνα με το οποίο ο καθένας είναι υποχρεωμένος εξαναγκασμένος από την ελληνοπαγή καμπυλότητα του χώροχρόνου να ευφεύρη-δημιουργήσει-να γίνει αυτό που δηλώνει το όνομα του στην Ελληνική Γλώσσα π.χ ο Bell εφεύρε το bell=πέλλαν δηλαδή κώδωνα η τηλεφωνική συσκευή.

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Ναι, έτσι είναι φίλε Λύκαστρε! Τα ονόματα δεν επιλέγονται τυχαία, αν και φαίνεται ότι επιλέγονται τυχαία! Όπως και οι συνθήκες τις οποίες καλούμαστε να βιώσουμε, φαίνονται, αλλά δεν είναι τυχαίες.
      Αυτό εξάλλου το σημείωσα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, όταν ανέφερα: "Ναι τον σηματοδοτεί, αλλά συμβολικά και όχι κυριολεκτικά!".
      Τι εννοώ:
      Το όνομα που επιλέγουν φαινομενικά άλλοι για εμάς, δεν είναι τυχαίο αλλά επηρεάζει την πορεία μας, μέσα από το φαινόμενο της συγχρονικότητας και της αλληλεπίδρασης των κβαντικών κόσμων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιπποκράτης θα κρατάει άλογα στην κυριολεξία, αλλά ότι θα ελέγχει (κρατά τα χαλινάρια) τον ατίθασο χαρακτήρα των ορμέμφυτων και του θυμικού (το άλογο), του, με ότι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό. Για τον ιατρό Ιπποκράτη, σήμαινε τον έλεγχο στην ολιστική ισορροπία σώματος, ψυχής και πνεύματος, μέσα απ΄την ιατρική του.
      Για τον Αλέξανδρο, μπορεί να σήμαινε ότι ήταν ο τολμηρός άνδρας που θα επιχειρούσε να κατακτήσει τον κόσμο (προστάτης της ανδρείας= τολμηρός και γενναίος), χωρίς να θέλω βεβαίως να απαξιώσω και την δική σου εκδοχή ως "Φωτεινός Ανήρ" (γιατί ΚΑΙ αυτό υπήρξε ο Αλέξανδρος).
      Συμφωνούμε λιγάκι τώρα;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Ναι συμφωνούμε...απλά τα λέμε με άλλη ορολογία ο καθένας,και από άλλη οπτική γωνία του πρίσματος.Το "ουράνιο τόξο" έχει πολλά "χρώματα" όχι μόνο ένα...όπως και ένα μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με περισσότερες από μία λύσεις.

      Για απόψε αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=lP8pfcZMbso

      ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

      Διαγραφή
    6. Χαίρομαι και εγκρίνω το μουσικό αφιέρωμα! (όπως και εκείνο το δικό σου...)
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.