Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μπρεζίνσκι: Αν η Ελλάδα πλησιάσει κι άλλο τη Ρωσία, θα παραλύσει το ΝΑΤΟ


Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι
Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη, αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ζέση τα γεωπολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από μια πιθανή προσέγγιση Αθήνας-Κρεμλίνου.


Το έχει καταστήσει σαφές ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το υποσημειώνουν όλα τα στελέχη της Ουάσιγκτον όταν αναφέρονται στην ελληνική κρίση χρέους, καθώς δεν ξεχωρίζουν το οικονομικό σκέλος του θέματος από το γεωστρατηγικό.


Από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σημειώνει πως μια περαιτέρω προσέγγιση Ελλάδας και Ρωσίας, ενδέχεται να παραλύσει το ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα «Dziennik Gazeta Prawna», ο κ. Μπρεζίνσκι σημειώνει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο, κάτι που θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να υπάρξει αργή ανταπόκριση της συμμαχίας στη ρωσική επιθετικότητα στο χώρο της Βαλτικής.

Το πρώην «γεράκι» επί εποχής Ψυχρού Πολέμου (κατά την προεδρική θητεία του Τζίμι Κάρτερ από το 1977 έως το 1981), επισήμανε πως ο ρωσικός επεκτατισμός μπορεί να απειλήσει ακόμη και την Πολωνία, ενώ άφησε εκτός τη Μολδαβία, τη Γεωργία και το πλούσια σε πετρέλαια Αζερμπαϊτζάν.

Ο Μπρεζίνσκι θύμισε πως σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, η συμμαχία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε ενέργειες αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των 28 κρατών. «Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η δέσμευση. Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να παραλύσει για αρκετό καιρό, αν η Ελλάδα πλησιάσει φιλικά τη Ρωσία και ως εκ τούτου ασκήσει βέτο».
 

iefimerida

1 σχόλιο:

  1. ΤΡΕΛΗ ΧΑΖΑΡΟΦΑΤΣΑ Ο ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ....ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΙ Η ΗΠΑ
    ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ....ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ...ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ...ΕΙΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ...ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ...ΕΝΩ ΤΟ ΙΡΑΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ) ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ...ΔΗΛΑΔΗ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!...ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=DtF-hk2cbGc

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.