Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δείτε πως λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην χώρα μας!


Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής για τον "κώδικα των δικηγόρων", στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!
Έτσι αντιλαμβάνεται η πολιτική μαφία της Ελλάδας, την δημοκρατία και τις διαδικασίες της!

Πηγή: https://www.youtube.com/

12 σχόλια:

  1. Οντως το πολιτικο συστημα πασχει απο δημοκρατια. Αυτο ειναι γνωστο. Εν προκειμενω ομως το προβλημα δεν ειναι τοσο πολυ ο τροπος ψηφοφοριας, ή η ανοησια και ανικανοτητα του προεδρου, αλλα η προπαγανδα της Κωνσταντοπουλου. Γνωριζει πολυ καλα πως οι ψηφοι εχουν δοθει απο πιο πριν και απλα τωρα τηρειται το τυπικο. Εαν ηθελε να αλλαχθει αυτο, υπηρχαν ευκολοι και αλλοι τροποι

    Ο στημενος τροπος με τον οποιο κανει σοου και δινει παρασταση δειχνει ενα ατομο με μεγαλη διψα για ποστο εξουσιας και μεγαλομανια. Τετοιοι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι σε δημοκρατικα πολιτευματα. Το δε ολο συστημα προβολης του βιντεο δειχνει ποσο ενορχηστρωμενο ηταν. Διαρροη, μονταζ ηχου κτλ. Σαφως υπηρξε πολιτικο κερδος για τον Συριζα και γι αυτο εγινε, για δημιουργια εντυπωσεων
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Στοχαστή, ο πρόεδρος λέει επ΄ ακριβώς: "έχουν κατατεθεί οι απόψεις των εκπροσώπων και των εισηγητών". Αυτό όμως δεν αποτελεί ψηφοφορία, κατά το γράμμα της διαδικασίας. Για το "τυπικό της υπόθεσης", οφείλουν να παρίστανται όλοι οι βουλευτές της επιτροπής, προκειμένου να ψηφίσουν. Έχει μεγάλη σημασία για την Δημοκρατία να τηρείται το τυπικό μέρος, για πολλούς λόγους. Επίσης δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι επειδή έχουν κατατεθεί από πριν οι απόψεις των βουλευτών, ισοδυναμούν με θετική ψήφο. Δεν καταγράφηκε καμία διαφωνία, ούτε στο σύνολο, ούτε και στα επιμέρους. Συνεπώς η αντίδραση της Κωνσταντοπούλου, θεωρώ ότι ήταν δικαιολογημένη αν και αγνοήθηκε επιδεικτικά και προκλητικά από τον ανεπαρκέστατο Βιρβιδάκη. Ο τελευταίος όφειλε (όσο κι αν τον εκνευρίζει η βουλευτής) να εξηγήσει τον λόγο που ακολουθεί αυτή τη διαδικασία και να υπολογίσει τις αντιρρήσεις της και την αρνητική της ψήφο.
      Διαρροή δεν υπήρχε, διότι οι συνεδριάσεις των επιτροπών δεν είναι κεκλεισμένων των θυρών, ούτε είναι απόρρητες.Η λήψη γίνεται από επίσημες κάμερες του καναλιού της βουλής και μεταδίδονται πολλές φορές ζωντανά. Το μοντάζ ήχου από που προέκυψε; Υπάρχουν ενδείξεις ηχητικής νόθευσης;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Ειναι τοσο εξοφθαλμα στρεβλος ο τροπος λειτουργιας της συνεδριασης, που θεωρω αδιανοητο να μην αντεδρασε καποιος απο τους αλλους παρευρισκομενους, ακομα και αν οντως ο προεδρος υπηρξε ανεπαρκεστατος(που ηταν οντως). Ακομα και αν ολοι υπηρξαν τοσο χαζοι και πολιτικα αυτοχειρες, ο συριζα σαν κομμα θα το ειχε παρει και θα το ειχε κανει σημαια. Δεν το εκανε, αλλα επελεξε τον τροπο της "διαρροης" μεσω "ανακαλυψης" του απο φιλικο μεσο.

    Το μονταζ ηχου εχει να κανει με την φωνη της Κωνσταντοπουλου που ακουγεται υπερβολικα καθαρα και δυνατα. Εαν ισχυαν οι πρακτικες παρανομων ψηφοφοριων που αφηνονται να εννοηθουν, τοτε σαφως θα της ειχαν κλεισει το μικροφωνο, αφου απο τη διαδικασια δεν εχει το δικαιωμα να πεταγεται καθε 10 δευτερολεπτα σαν την τσουτσου, ενω αν το συνεχιζε οπως στο βιντεο θα την εγκαλουσαν στην ταξη.

    Η αλλη πλευρα σαφως φταιει διοτι βαριουνται να πανε. Εμενα δεν με ενδιαφερει τοσο ο τυπος, αλλα η πραξη. Ποτέ να μην παρευρεθουν, αρκει να ψηφιζουν ορθα. Αποτυγχανουν βεβαια και στα δυο. Τι θα αλλαζε στην πραξη αν πηγαιναν ολοι; Τιποτα περα απο τους τυπους.

    Φυσικα και οφειλε να σταματησει και να εξηγησει ο προεδρος. Αλλα ειναι τοσο λιγος, που θα σκεφτοταν "πω, δεν της απαντω γιατι μετα θα αρχισει και θα μπλεξουμε,.ας την αγνοω να ξεμπερδευουμε μια ωρα αρχυτερα.". Το οτι θα επρεπε να ειναι ολοι εκει μα ψηφισουν ειναι φουλ υποκριτικο, διοτι εαν το πιστευαν αυτο στο Συριζα θα ειχαν παει και απο το Συριζα ολοι εκει, ενω εγω ειδα μονο την Κων/λου.

    Λεπτομερειες για τα τυπικα δεν γνωριζω, αλλα δεν χρειαζεται για να διακρινω την υποκρισια. Την καταλαβαινω απο μακρια
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οσο και αν με θλιβει που τον υπερασπιζομαι, οχι, δεν οφειλε ο προεδρος να σταματησει να εξηγησει στην Κων/λου αυτο που ηδη πολυ καλα γνωριζει. Διοτι η εν λογω βουλευτης ειναι ορισμος του attention whore. Ψοφαει για προβολη. Το οτι επρεπε να σταματησει και να της πει ευθεως "τι φωναζεις και διαμαρτυρεσαι για να κανεις σοου; Εαν διαφωνεις επι της διαδικασιας, υπαρχουν πολυ τροποι το κομμα σου ως αξιωματικη αντιπολιτευση αν το επιθυμει, να την αλλαξει κτλ κτλ" ειναι υποχρεωση του να το κανει ως ανδρας που σεβεται τον εαυτο του.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα οι αλλοι δυο βουλευτες ειναι των συστημικων κομματων βρε Στοχαστη! Γισυτο δε μιλανε γιατι ειναι στο παιχνιδι. Αυτα που λες για τον ηχο δεν ισχυουν φιλε. Το οτι ακουγεται πιο δυνατα η Κωσταντοπουλου ειναι γιατι ειναι πιο κοντα στο μικροφωνο ή γιατι απ την κονσολα της ηψοληψιας ειναι πιο ψηλα το μικροφωνο της και πιο χαμηλα του προεδρου. Τεσπα εχω 100 λογους να σου το δικαολογισω αλλα το ηχητικο μονταζ αποκλειεται. Καποιος που θελει να μονταρει τουλαχιστον φροντιζει να ρυθμισει τον ηχο στο επιπεδο των υπολοιπων. Και οπως σου ειπε ο Λυκιος εχει σημασια η τηρηση των τυπικων κανονων σε αυτες τις διαδικασιες γιατι ολα εχουν τη σημασια τους ασχετως αν την καταλαβαινεις εσυ ή οχι. Οι κανονες στη δημοκρατια δεν ειναι αλα καρτ για να παραγγελνεις του γουστου σου Στοχαστη. Αλλα απ την αλλη δεν μπορω να πιστεψω οτι εγραψες εσυ αυτα τα λογια που σταζουν φαρμακι και καχυποψια γιατι απο σενα περιμενα ανωτεροτητα και πο πλλυ ωριμοτητα. Απορω! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε φιλε δεν πινω τιποτα, γιατι αγαπω αρκετα τον εαυτο μου ωστε να θολωνω τον νου μου. Φυσικα και δεν ειμαι παραφρονας, ουτε εντελως παραφρονας κατα το "εντελως" εγκυος. Νιωσε λοιπον λιγο και προσπαθησε οι κουβεντες σου να στοιχειοθετουνται. Οταν καλεις καποιον με ενα χαρακτηρισμο, πρεπει να μαθεις να τον αιτιολογεις, διαφορετικα εισαι απλως ενας ακομα υβριστης. Μπορει να σου φανηκε αποτομο,.αλλα αυτο ειναι μαθημα ζωης. Εαν δεν σου αρεσει, μπορεις παντα να μπεις στο youtube, και να σχολιαζεις στα αντιστοιχα βιντεο "ουγκ, καρκινο στις οικογενειες τους, ουγκ!"

    Αυτο που επισης εχω παψει να ειμαι, ειναι ενα προβατο που καθοδηγειται. Το ενορχηστρωμενο προπαγανδιστικο τρικ του Συριζα, στο δικο μου το νου προκαλει το γελωτα, τοσο αστειο ειναι.

    Ξαναλεω, απο τις πραξεις μας κρινομαστε και οχι απο τα λογια. Στα λογια οι 9 στους 10 ειναι υποκριτες. Εαν ο Συριζα πιστευε στην ολομελεια της ψηφοφοριας, (που κανονικα σαφως επρεπε να ειναι ολοι εκει), θα ηταν εκει. Ακομα και αν ηταν μονο οι 3 τους στην επιτροπη, ειναι δυνατον ο προεδρος να παιρνει την ψηφο των αλλων 2 χωρις να του την δωσουν; Το οτι ο προεδρος ηταν φερεφωνο της τοτε κυβερνησης, ειναι γεγονος. Και ο αντιστοιχος στις επιτροπες του Συριζα το ιδιο θα ειναι,.κομματικο συμφερον καλειται να εξυπηρετησει. Το οτι το συστημα ειναι σαπιο και μη δημοκρατικο ειναι γνωστο. Θεωρεις ομως πως ο συριζα που το καταγγελει θα το αλλαξει; Οχι βεβαια.

    Τελοσπαντων,.υπαρχουν χιλια υποθετικα σεναρια που μπορω να κανω, δεν θα τα αναλυσω φυσικα. Οταν ομως κρινεις μια κατασταση Κωστα, εαν δεν θελεις να γινεσαι κατευθυνομενος απο τριτους, θα πρεπει να ακους και την αλλη αποψη. Αυτο το βιντεο δεν ειναι δημοσιογραφια,.αλλα προπαγανδα. Εαν ηταν δημοσιογραφια, θα ειχε ζητηθει απο τον προεδρο να καταθεσει την αποψη του και οχι να τον βριζουν ερημην. Εαν γινοταν λοιπον δημοσιογραφικη ερευνα, το βιντεο θα ειχε μικρο ενδιαφερον και αυτο δεν βολευε. Και γι αυτο δεν εγινε. "Μηδενι δικη δικασεις, πριν αμφοιν μυθο ακουσεις"

    Εαν η μονη ενσταση σου ειναι η λεξη μονταζ, τοτε την αποσυρω. Το νοημα και το πνευμα του σχολιου μου, παραμενει ως εχει. Να ξερεις ομως πως ευκολα γινεται να ανεβαζεις την φωνη,.ενος μονο συνομιλιτη ωστε να ακουγεται καλυτερα και τα μονταζ ποτέ δεν αποδεικνυονται, γι αυτο χρησιμοποιουνται συχνα. Εαν ακουστει απο το αρχειο το βιντεο, μπορει να γινει συγκριση. Αναγνωριζω ομως πως ειναι εξισου και ισως λιγο πιθανοτερο, να μην εχει γινει
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν σκοπευαν απο πριν σε αυτο, που σε αυτο σκοπευαν,.εξ ου και ο χρος εντυπωσεων, τοτε η Κων/λου γνωριζε καλα τι επρεπε να κανει και γι αυτο θα φροντιζε να μιλαει δυνατα,.καθαρα, και απο κοντα. Ξαναλεω ομως, εαν ηθελε ο προεδρος να το αποτρεψει,.ηταν πανευκολο. Της εκλεινε το μικροφωνο συμφωνα με το κανονισμο. Διοτι εαν καποιος θελει να μιλησει ζηταει το λογο. Εαν μιλουσαν ολοι καφενειακα οπως στο βιντεο, θα γινοταν χαωδια και πολεμος εντυπωσεων. Φαντασου Γεωργιαδη, Κανελλη, Κων/λου, Κασιδιαρη να μιλανε ετσι. Φυσικα και δεν παει ετσι
      "Οι κανονες στη δημοκρατια δεν ειναι αλα καρτ για να παραγγελνεις του γουστου σου Στοχαστη".
      Τι λες ρε Κωστα; Για ποια δημοκρατια μιλας; Τι εστι δημοκρατια για να σου τη θιξω εγω, που μου την υπερασπιζεσαι; Το σημερινο πολιτευμα θεωρεις δημοκρατια; Τι σχεση εχει η διορισμενη επιτροπη της πλακας με την δημοκρατια; Μηπως εχουμε μπερδεψει λιγο τα μπουτια μας;

      Οσον αφορα την ανωτεροτητα, δεν το καταλαβαινω αν θελεις εξηγησε το μου λιγο. Τι περιμενες να πω δηλαδη; Την προκατ σπαντηση που επιδιωκει η προπαγανδα που η πλειονοτητα αδυνατει να αναγνωρισει; Οριστε λοιπον παρτην, και χρεωσε μου ανωτεροτητα και ωριμοτητα.

      "Αν ειναι ποτέ δυνατον. Δεν υπαρχει δημοκρατια σημερα. Αυτοι που κυβερνουν ειναι δοσιλογοι. Κοιτα πραγματα που κανουν οι ανθρωποι. Ψηφιζουν νομους με εικονικες ψηφοφοριες. (Ασχετα αν δεν ειναι ψηφοφορια τετοια). Κατι πρεπει να γινει πια. Δεν παει αλλο. ΤΟ ΒΡΗΚΑ. Θα ψηφισω τους τιμητες και υπερασπιστες της δημοκρατιας, των διαδικασιων της και της διαφανειας. Ε μα πια, θα ψηφισω Συριζα και Κων/λου. Θα αντιδρασω στο φασισμο και θα πω ενα μεγαλο ναι, στη δημοκρατια"
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Μα θα πει καποιος, "κατσε ρε φιλε. Αυτοι τωρα του Συριζα, δεν κανουν κατι παραπανω, δεν ειναι καλυτεροι απο τους προηγουμενους;"
      Ναι ειναι, θα του πω. Με διαφορα
      "Ε, τοτε τι γκρινιαζεις;"
      Γκρινιαζω, διοτι βλεπω την μεγαλυτερη εικονα. Επισης γνωριζω την ιστορια του Χοτζα απο την Αλβανια. Ας την γνωρισουμε ολοι.
      Στην Αλβανια του κομμουνισμου λοιπον, ερχοταν το κομμα και σου εβαζε αλλα 6 ατομα να ζησουν στο σπιτι σου, μαζι με σενα. Χαμος, κακο,.δυσφορια,.φωνες,διαμαρτυριες κτλ. Μετα τον κακο χαμο, ερχοταν ο "τιμητης του δικαιου", εν προμειμενω ο Χοτζας, ως ο ανθρωπος που θα διορθωσει την αδικια κτλ. Ανεβαινε λοιπον στην εξουσια ο Χοτζας και σου εβγαζε τους 3 απο το σπιτι σου, που ειχαν μπει με το ζορι (απο τους 6 συνολο). Αυτο ηταν μεγιστη ανακουφιση και ο λαος ελεγε παλι καλα που ηρθε ο Χοτζας, και βελτιωθηκαν τα πραγματα.

      Πού ειναι το προβλημα; Στο οτι δεν θα επρεπε να συμβιβαζοσουν ποτέ με το να ζεις στο σπιτι σου με αλλους 3 ξεμπαρκους, πως επεσες στην παγιδα και το αποδεχτηκες ως αναγκαιο κακο, με τη μεθοδο του μη χειρον βελτιστον. Σε τουμπαρανε φιλαρακο. Και αν νομιζεις πως δεν ηταν συνεννοημενοι, ΓΕΛΙΕΣΑΙ. Η παρασταση ηταν πολυ καλη. Πως να μην το ετρωγες;

      Ε, λοιπον, δεν το εχουμε φαει ολοι.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  6. "Τι λες ρε Κωστα; Για ποια δημοκρατια μιλας; Τι εστι δημοκρατια για να σου τη θιξω εγω, που μου την υπερασπιζεσαι; Το σημερινο πολιτευμα θεωρεις δημοκρατια;"
    Στοχαστη μπορει να μην εινια μια ιδανικη δημοκρατια αλλα αν καταργησουμε και οποιο στοιχειο της απεμεινε ορθιο οπως οι κανονες (οσοι εμειναν) τοτε θα παμε ακομα χειροτερα. Δλδ αν θελουμε οπως ειμαστε π.χ.50 χρονια για να φτιαξουμε σωστη δημοκρατια, αν διαλυσουμε και τα υπολειμματα που εμειναν θα χρειαστουμε 200χρονια. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπωε και 500; Οι αρχαιοι αθηναιοι πως την φτιαξανε δηλαδη; μπορει να ηταν λιγοτεροι, αλλα δεν ειχαν τιποτα απο τεχνολογια. Ουτε ιντερνετ, ουτευπολογιστες, ουτε smartphone, ουτε ειδησεις, ουτε, ουτε , ουτε. Αλλα εμεις σημερα ειμαστε πολυ κακομαθημενοι και τα θελουμε ολα ετοιμα και χωρις να κουνησουμε το κωλο μας. Αυτη ειναι η αληθεια. Οπως η Ελλαδα σε 6 μηνες γινεται αυταρκης αν θελει, ετσι και η δημοκρατια στηνεται σε 3 μηνες αν το αποφασιζαμε και δεν ημασταν κοτες.
    Αν δεν επιτραπει στο παλιο και σαπιο να πεθανει, δεν μπορει να γεννηθει το καινουργιο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιαφερον το οτι η Κων/λου δικαιωσε τον ισχυρισμο μου, ουτε μια μερα μετα. Η γυναικα ειναι παθολογικα εξουσιομανης.

    Απο την αλλη βεβαια, εχουμε τα λαμογια. Μπορει να ειναι λαμογια, ηλιθιοι ομως δεν ειναι. Δεν ειναι δυνατον να ανεχονται να τους κανει ντα καποια που δεν ειναι η γυναικα τους. Ασχετως του ποιος εχει δικιο σχετικα με τον κανονισμο, η Κων/λου το προκαλεσε αυτο.

    Δεν ξερω αν το κανει επιτηδες ωστε να την ριξουν και να γινει και καλα η προσωποποιηση της "καθαρσης", αν αποβλεπει δηλαδη στο μελλον. Ή αν την παρασερνει ο αυτο ηδονισμος της. Πιθανολογω το δευτερο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.