Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (3-3-2015) [Η έννοια του Καλού, του Κακού & του Δικαίου, Περί Αγάπης, Σύνδεση Ελληνισμού-Χριστιανισμού, ‘Πτώση με Εύα - Γνώση με Πανδώρα’, Ινδικός Μύθος για Μπράχμα-Μάγια, Προπατορικό Αμάρτημα-Πυρ Προμηθέως & Σεξουαλική Ενέργεια, Βαρθενώς-Αμφίπορο Ουράνιο Όχημα & Σελήνη, Στόχος η Ιδεώδης και όχι η Ζωώδης Έκφραση]


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

"Υπάρχουν ψυχές και ψυχές, 
μα όλες .... δεν είναι ίδιες.
Κάποιοι τρέφονται από πληγές που σ' άλλονε ανοίγουν, 
μα όλου του κόσμου οι ψυχές στο ίδιο καταλήγουν."


Αρμαγεδών

98 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=LdnAbtIF3YM

    Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ.

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι ωραίος STAR-LORD.

    Tην καληνύχτα μου φίλε μου.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ερίωπα, κανείς μας δεν αφαίρεσε τον λόγο από την Δ.
    Αν και εδώ και αρκετό καιρό μας στέλνει υβριστικά μηνύματα, τα οποία και διαγράφω για να μην προκληθεί αντίδραση από τους θιγέντες, αυτή τη φορά σεβάστηκα τον λόγο της, έστω κι αν αυτός έγινε στην γλώσσα των προγόνων της (όπως μας είπε και η ίδια). Γι αυτό και τα άφησα όπως ήταν. Αν και της ζητήθηκε να τα ερμηνεύσει, η ίδια φαίνεται να αρνείται πεισματικά να το πράξει, προφανώς για τους λόγους που μας εξήγησε.
    Δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την επιθυμία της και να μην την πιέσω άλλο.
    Πιστεύω πως ότι ήθελε να μας πει, μας το είπε ήδη.
    Εκτός αυτού μας απείλησε εμμέσως για διεμβολή μέσω του υποσυνειδήτου μας. Αυτό δεν το επέτρεψα, διότι κάτι τέτοιο θα "χόντραινε" πολύ το παιχνίδι της.
    Από τα λεγόμενά της, δεν διαπίστωσα κάποια "γνωστική δυσαρμονία", αλλά ξεκάθαρη θέση απόρριψης εκ πεποιθήσεως.
    Δεν διαπίστωσα πρόθεση συζήτησης και σύνθεσης.
    Βαλτή είναι σίγουρα φίλε Ερίωπα. Αν θεωρείς ενδιαφέρουσα την "πρόκληση", δεν έχεις παρά να ανταποκριθείς.
    Μόνο που το βάρος, θα γείρει στην πλάτη σου.
    Από εμάς δεν ισχύει κανένα απαγορευτικό σε επίπεδο διαλόγου. Απαγόρευση όμως επεβλήθη στην ύπουλη επίθεση που επιχειρήθηκε μέσω άλλων πεδίων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι κακοβουλη η Δ. Τουλαχιστον αυτη ειναι η δικια μου προσεγγιση, η οποια ομοιαζει με του Λυκιου. Υπαρχει ωστοσο σαφως "γνωστικη δυσαρμονια" στη Δ, μεταξυ των γνωσεων της για το παρελθον και οσα αναφερονται απο Εριωπα-StarLord. Δεν ξερω αν βαζει και μενα μεσα, διοτι εγω δεν ξερω για το παρελθον, προσπαθω να το συνθεσω μεσα απο διαφορετικες αποψεις πολλων. Προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω την οπτικη της και την προσεγγιση της για την Ατλαντιδα. Οπως ανεφερα προηγουμενως στην γνωση "ολα παιζουν". Εαν οι πηγες σου αγαπητη Δ, ειναι ονειρικες, αυτο δεν μειωνει καθολου την αξια τους. Τουναντιον, εμενα μου κεντριζουν το ενδιαφερον. Ειχα και εγω αντιστοιχη εμπειρια στο παρελθον και γνωριζω πως η ονειρικα εκμαιευομενη γνωση ξεπερνα τους χρονικους περιορισμους.

    Πρεπει ομως να διαθετουμε κριση και μια καλη καχυποψια. Τη δυναμη και το σθενος καποια στιγμη να ακουμε την διαισθηση μας και να λεμε "οχι", διοτι μια τετοια πηγη μπορει να μετατραπει σε κατευθυντη. Ειναι ο τροπος της να "ζησει" μεσω αυτου που ελεγχει. Μην παρεξηγησεις αυτο που εγραψα περι γνωστικης δυσαρμονιας. Ολοι τις εχουμε. Αν δεν τις ειχαμε, θα κατειχαμε ηδη την απολυτη γνωση. Η πρωτη αντιδραση μας οταν βρισκομαστε σε μια τετοια θεση, ειναι να λεμε πως ο αλλος λεει μπουρδες, καθως εμεις εχουμε δικιο. Αυτο δεν ειναι απολυτο. Ακομα και αν ειναι ετσι, στις "μπουρδες" του αλλου υπαρχει μια λογικη, μια αληθεια. Εαν δεν υπηρχε κανενα κομματι αληθειας, ο αλλος δεν θα τις πιστευε. Για να τις πιστευει, κατι "ειδε", κατι που εμας ισως μας διαφευγει.

    Μπορει να φαινεται σαν να τσακωνομαστε μεταξυ μας προσπαθωντας ο ενας να πεισει τον αλλο πως αυτος ειναι λαθος, αλλα στην πραξη προσπαθουμε να συνθεσουμε την αληθεια. Το θεμα με τις γνωστικες δυσαρμονιες ειναι πως ο αλλος πρεπει να μας τις δειξει, διοτι εχουμε την ταση να τις εξαφανιζουμε στον εαυτο μας καθως ετσι αισθανομαστε λιγοτερο πνευματικο στρες αρα καλυτερα. Μεσα μας λοιπον ολοι λεμε σε ενα βαθμο "μα τι μπουρδες λεει ο αλλος,εγω θα του πω πως ειναι τα πραγματα". Το τιθασσευουμε ομως αυτο, διοτι αν δεν το κανουμε θα μεινουμε στασιμοι. Το σωστο ειναι να "παιρνουμε" κατι απο την σοφια του αλλου, διοτι ολοι κατεχουμε ενα κομματι σοφιας και να δινουμε κατι απο την δικια μας, προσπαθωντας να την διατυπωσουμε οσο μπορουμε σαφεστερα. Δες αλλωστε το Λυκιο. Θεωρω πως γνωριζει τα περισσοτερα απο ολους μας. Παρατηρησε ομως πως ακουει προσεκτικα τον καθενα μας, και μαλιστα προσπαθει να τον βοηθησει να ολοκληρωσει την σκεψη του. Το γνωριζει αυτο που ανεφερα και το τηρει. Αυτο ειναι το "μυστικο"της σοφιας του. Πως την συνθετει απο ολους.

    Θελω ειλικρινα πολυ να ακουσω τι εχεις να πεις, διοτι πιστευω πως εχεις να προσφερεις κατι. Και θελεις να το προσφερεις,το διακρινω, σε αντιθεση με αυτο που εγραψες, πως δεν θελεις να μιλησεις. Ειναι εμφυτο να το θελουμε και ειναι και σωστο. Δεν προδιδεις τους "προγονους" σου αν το κανεις, αντιθετως τους τιμας. Αλλωστε μπορει να ειναι και δικοι μας προγονοι, αλλα εσυ να ειχες το χαρισμα να τους ακουσεις. Θα ηταν ωραιο ενας μουσικος να εγραφε μουσικη μονο για τον εαυτο του; Δεν θα ηταν φτωχοτερη η ανθρωποτητα χωρις μουσικη αν δεν μοιραζονταν μαζι μας οι μουσικοι τα εργα τους; Δεν βγαινουμε ολοι κερδισμενοι απο αυτο; Δεν θα αισθανοταν λειψος ο StarLord αν δεν εβρισκε τραγουδια στο youtube για να μας ανεβαζει;

    Ξαναπροσπαθησε λοιπον να διαμορφωσεις το Λογο σου, εδω ειναι το ιδανικο περιβαλλον για να το κανεις. Τι γνωριζεις για το παρελθον; Που διαφωνεις με τους προηγουμενους; Εδω θα βρεις κοινο που ενδιαφερεται. Αλλωστε 10 νοματαιοι σε αναψυκτηριο ειμαστε, και λαθος να κανεις, σιγα το πραγμα. Τι ειχαμε,τι χασαμε
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΗ. ΩΘΟΥΜΑΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΦΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΧΕ ΧΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ΄ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΑΠ΄ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΙΣ ΣΠΑΣΩ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΕΣ ΜΟΥ. ΓΚΡΡΡΡ!
      ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΝΟ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ. ΕΡΙΩΠΑ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΗ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΜΟΥΡΛΟΙ. ΛΥΚΙΕ ΕΣΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΣ . ΣΤΑΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩ
      Δ.

      Διαγραφή
    2. Εισαι οντως μουρλη Δ!!! Κωστας

      Διαγραφή
    3. Είναι στο χέρι σου Δ, να μην βασανίζεσαι. Η επιλογή είναι δική σου. Δοκίμασε να δοκιμάσεις και την "καλή" σου εκδοχή, μπας και νοιώσεις καλύτερα. Όσο θέλεις να ταυτίζεσαι με την "κακή" σου πλευρά, θα πληρώνεις το τίμημα. Επέλεξε το καλύτερο για σένα.
      Πες μας όμως τι εννοείς για τους Έλληνες και τους ζωντανούς προγόνους σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Στο αλλο σχολιο σου Λυκιε, σε ευχαριστω πολυ και σε συγχαιρω για την διακριση. Ειναι απολυτως ευστοχο και χρησιμο. Το επεξεργαζομουν μεχρι τωρα. Ωστοσο, θα πρεπει να αποδεχτεις πως ισως ανηκεις στις "μοναδικες περιπτωσεις" οποτε δεν ειναι δοκιμο να κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Εαν δεν ισχυει αυτο, τοτε ειμαστε παρομοια περιπτωση.

    Ποιος καλος σημερα δεν ειναι καλος επειδη "ετσι πρεπει", "ετσι ειναι το σωστο"; Ποιος εχει γνωρισει και τις δυο πλευρες στον εαυτο του και εχει επιλεξει την καλη; Ειναι προσφατη παρατηρηση μου, πως το καλο ειναι δεν ειναι δικαιο. Επομενως, δεν μπορει να ειναι μια παροδικη δοκιμη, αλλα κατι μονιμο. Το "καλο παιδι" αναποφευκτα θα εχει καταχωνιασει στη σκια του την αλλη πλευρα του, με το να μην την εχει αναγνωρισει στον εαυτο του. Το "καλο παιδι" αδικει κυριως τον εαυτο του, με το να μην του προσφερει οσα δικαιουται, θεωρωντας πως με αυτον τον τροπο ειναι καλος και "σωστοτερος", ενω αυτο ειναι μια πλανη, μια κατασκευασμενη πεποιθηση. Θεωρω πως καποιος που ειναι καλος απο τη φυση του, δεν μπορει να αλλαξει ευκολα, ειναι πολυ δυσκολα. Θεωρητικα λοιπον, χρειαζεται να μαθει απλα να εκφραζει την "κακη" του πλευρα. Αυτο δεν τον κανει κακο, αλλα ισορροπημενο. Πιστευω πως θα ειναι μεγαλειωδες το αποτελεσμα.

    Ενας "καλος" δασκαλος που ασχολειται με τα αδυναμα παιδια της ταξης του. Τι καλος που ειναι, λεμε. Ενδιαφερεται για ολα, να καταλαβουν το μαθημα. Και ομως ειναι αδικος. Ειναι αδικος ως προς τα δυνατα παιδια της ταξης του. Τους στερει το δικαιωμα να προχωρησουν.
    Υπαρχουν πολλα παραδειγματα σε αυτο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Στοχαστή, δεν ξέρω αν ανήκω στις "μοναδικές περιπτώσεις", ούτε ξέρω αν και πόσο πραγματικά "καλός" είμαι!
      Επίσης δεν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί δεν έκρινα κάποιον.
      Η έννοια του καλού, δεν είναι και τόσο απόλυτη. Είναι περισσότερο σχετική όπως γνωρίζεις. Διακλιμακώνεται σε πολλά επίπεδα. Το ατομικό καλό, το συλλογικό καλό, το οικουμενικό καλό, το συμπαντικό καλό, κτλ ενώ κάποια απ΄αυτά συνδέονται με τα κοινωνικά μοτίβα κάθε εποχής. Το καλό ως αγαθό (αγνότητα), είναι πιο απόλυτο, δίοτι ενέχει την έννοια του αμόλυντου, του άσπιλου.
      Η έννοια του δικαίου είναι εξίσου διακλιμακούμενη και εξαρτώμενη από τα κοινωνικά μοτίβα της κάθε εποχής.
      Το δίκαιο, είναι ανθρώπινη επινόηση που προσπαθεί να αναδείξει την υπεροχή του κοινού οφέλους. Συνεπώς υπηρετεί την ευρυθμία μιας κοινωνίας, που προτάσσει την ανάγκη για ισορροπημένες σχέσεις μεταξύ των μελών της.
      Ένας άνθρωπος μόνος, εκτός κοινωνίας, δεν θα είχε ανάγκη από την αρχή του δικαίου. Όμως η αρχή του καλού θα τον απασχολούσε με την μορφή της αγάπης προς την φύση. Καλό=σεβασμός και προστασία της φύσης, κακό= ασέβεια και καταστροφή της. Από αυτές τις δύο επιλογές θα εξαρτώταν και η δική του επιβίωση.
      Να το συνοψίσουμε τώρα:
      Το σωστό ή καλό, είναι αυτό που συντάσσεται με την φυσική νομοτέλεια και υπηρετεί την ζωή, το φως, την ειρήνη, την αγάπη, την εξέλιξη.
      Το κακό είναι αυτό που συντάσσεται με την ανάστροφη νομοτέλεια, δηλαδή με την εναντίωση προς τις ανωτέρω καταστάσεις.
      Το δίκαιο είναι αυτό που βοηθά να ζούμε ειρηνικά, πολλοί άνθρωποι μαζί. Πλησιάζει τις αρχές του καλού, αλλά υφίσταται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, άρα είναι έννοια σχετική.
      Δυνητικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θεία νομοτέλεια είναι δίκαιη, με την συμπαντική έννοια για την αρμονική λειτουργία της Δημιουργίας. Για αυτό και μιλάμε για θεία Δίκη.

      Στην πράξη φίλε μου, η διάρκεια του πειράματος, ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για κάποιους δεν χρειάζεται καν να συμβεί, ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να τους χρειαστεί ολόκληρη η ζωή τους.
      Για τους μεν πρώτους, η "εμπειρία" τους είναι ήδη δεδομένη (από προηγούμενες ενσαρκώσεις) και δεν χρειάζεται να επανέρχονται σε παλινδρομήσεις, ενώ για τους δεύτερους έχουν ανάγκη να βιώνουν αναγνωριστικές εμπειρίες πάνω στις βασικές δομές της ύλης. Οι μεν πρώτοι δηλαδή είναι "παλαιοί" και εξελιγμένοι, ενώ οι δεύτεροι είναι "νεόφυτοι" στη ζωή.
      Αυτός λοιπόν που είναι όπως λες "καλός από την φύση του" δεν έχει καμία ανάγκη για να εκφράσει την κακή του πλευρά, ούτε και να "αλλάξει". Αυτό το έχει ήδη βιώσει σε πολύ πρώιμη φάση του και έχει ήδη επιλέξει.
      Εδώ φίλε μου, είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτούμε την εξέλιξη μέσω των μετενσαρκώσεων.
      Στο παράδειγμά σου με τον δάσκαλο, θα σε βάλω στον εξής προβληματισμό:
      Βάλε στην σκέψη σου την έννοια της αγάπης και της θυσίας και αμέσως θα δεις πως αναμειγνύονται με τις έννοιες του καλού και του δίκαιου...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Παρα πολυ ωραια. Διαφωνω με το οτι ο "καλος απο τη φυση του" δεν εχει αναγκη να εκφρασει την "κακη"του πλευρα. Θεωρω πως ειναι υποχρεωμενος να την εκφρασει εαν θελει να εξελιχθει και να μην μεινει στασιμος. Και θα την εξηγησω αναλυτικοτερα πιο μετα αυτη την θεση, την οποια θεωρω βομβα, αν και δεν με "συμφερει", διοτι εμπειρικα και βιωματικα καταληγω εκει. Θα ξανασυστησω την αμερικανικη σειρα "breaking bad" η οποια εξηγει αυτο ακριβως. Την στροφη ενος "καλου" ανθρωπου στο "κακο", η οποια γινεται αδεξια και σε υπερβολη και με λαθος τροπο, ομως.

      Πριν επιχειρησω να το "δειξω", θελω οντως να δουμε την παραμετρο αγαπης και θυσιας. Οροι που αντιπροσωπευουν την μερια του "καλου" κυριως. Ας το δουμε στο παραδειγμα του δασκαλου που εφερα. Ας μην ξεχναμε πως τα "αγαθα" στην υλη ειναι πεπερασμενα. Πολυ σημαντικη παραμετρος. Δεν διαθετεις απειρο χρημα, δεν διαθετεις απειρο χρονο, δεν διαθετεις απειρη αγαπη-ενεργεια (παρα μονο αν ανελθεις παρα πολυ), δεν,δεν. Επομενως πώς βλεπεις τις παρανετρους αγαπη-θυσια στο παραδειγμα του δασκαλου; Αν θεωρησουμε δοκιμη την επιλογη του δασκαλου να ασχολειται παραπανω με τα αδυναμα παιδια λογω αγαπης του να τα βοηθησει, πώς δικαιολογειται το οτι δεν επιτρεπει στους ηδη καλους να γινουν αριστοι;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Φίλε Στοχαστή, όπως σου είπα θα πρέπει να συμφωνήσεις στην εξέλιξη μέσω των μετενσαρκώσεων, δηλαδή της διαρκούς εξέλιξης των ανθρώπων μέσα μια επαλληλία ενσαρκώσεων, όπου ο άνθρωπος δύναται να βιώνει υπό διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά, βιωματικά την αυτεπίγνωση και την ανέλιξή του, σε πλήρη Άνθρωπο.
      Μόνο έτσι θα σου λυθεί η απορία, για ποιόν λόγο αυτόν που βλέπεις "καλό", είναι έτσι επειδή εξελίχθηκε σε τέτοιον όχι απαραίτητα σε αυτό τον βιωματικό κύκλο (ζωή), αλλά σε παρελθόντα. Θα μπορέσεις να καταλάβεις, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία και γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες, ικανότητες , δεξιότητες και χαρίσματα. Τότε ίσως καταλάβεις ότι υπάρχουν εγγενώς καλοί και κακοί και όχι μόνο όσοι οδηγήθηκαν όψιμα σε αυτές τις επιλογές.
      Σε αυτό που θα συμφωνήσουμε όμως, είναι ότι όλοι μπορούν να αλλάξουν την πορεία τους οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν, διότι το δικαίωμα της επιλογής ποτέ δεν αφαιρείται από άνθρωπο.
      Πίστευα ότι θα σε οδηγούσε σε κάποιες σκέψεις η αγάπη και η θυσία, στο παράδειγμά σου με τον δάσκαλο.
      -Ο δάσκαλος λοιπόν, αγαπώντας τα παιδιά και θέλοντας να τα εκπαιδεύσει, βοηθά τα αδύναμα στο να κατανοήσουν το μάθημα, στερώντας την επιτάχυνση της εκπαίδευσης σε αυτούς που είναι καλύτεροι μαθητές.
      -Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο δάσκαλος δεν έχει την δυνατότητα να διαχωρίσει σε επίπεδα δυσκολίας το μάθημα (δηλαδή να κάνει ξεχωριστό μάθημα για τους μεν και τους δε). Βλέπει λοιπόν τον ρόλο του σαν ένας δάσκαλος που διδάσκει (άρα προσφέρει) συλλογικά και όχι εξατομικευμένα.
      -Είναι δεδομένο ότι από την ενέργειά του να βοηθήσει τους αδύναμους, τους ευνοεί χωρίς όμως να ζημιώνει τους δυνατούς σημαντικά. Γιατί ο αδύναμος αν δεν βοηθηθεί, δεν θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση με μεγάλο κόστος για την ζωή του. Ο δυνατός μαθητής οπωσδήποτε θα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, χωρίς να χάσει την ευκαιρία να σπουδάσει αργότερα, αφού η ικανότητά του να αφομοιώνει εύκολα, δεν θα χαθεί.
      -Όμως ο δάσκαλος,εκτός από το να βοηθά τους αδύναμους, διδάσκει και κάτι πολύ σπουδαιότερο τους μαθητές του:
      Τους μαθαίνει την αξία της προσφοράς, του αλτρουισμού, της αλληλοβοήθειας και της θυσίας. Όλα αυτά είναι συστατικά της Αγάπης.
      Τα μηνύματα που προσφέρει στους δυνατούς μαθητές, είναι ότι η θυσία του να υπομένουν τον αργότερο ρυθμό μάθησης, ωφελεί τους άλλους (αλτρουισμός) και αποδυναμώνει την ιδιοτέλεια και τον εγωισμό που πιθανόν να ανέπτυσσαν. Μαθαίνουν να μην ανταγωνίζονται, αλλά να σέβονται την αδυναμία ή τα ελλείμματα των άλλων.
      Στους αδύναμους μαθητές μαθαίνει ότι η προσπάθειά τους θα αξιοποιήσει την θυσία που κάνουν οι άλλοι για αυτούς, άρα έχουν ένα ακόμα κίνητρο για να προσπαθήσουν, αφού έτσι νοιώθουν αλληλένδετοι με την ομάδα και βρίσκονται "υπόλογοι" σε αυτήν. Μαθαίνουν ότι αντίστοιχα θα θυσιάσουν και αυτοί κάτι δικό τους, όταν θα απαιτηθεί από το συλλογικό όφελος ή την ανάγκη των άλλων.
      Για παράδειγμα, ο Α είναι καλός μαθητής αλλά δεν είναι καλός στο μπάσκετ. Ο Β είναι καλός στο μπάσκετ αλλά αδύναμος μαθητής. Ο Α στηρίζει τον Β στα μαθήματα (αφού δέχεται τους αργότερους ρυθμούς διδασκαλίας) αλλά ο Β στηρίζει στον αγώνα μπάσκετ τον Α που δεν μπορεί να αποδώσει και "καθαρίζει" για αυτόν νικηφόρα!
      Ο δάσκαλος λοιπόν, αφού διακατέχεται από τέτοιες αξίες και θέλει να τις μεταβιβάσει τους μαθητές του, τους μαθαίνει κάτι πολύ σπουδαιότερο από το απλό και στείρο μάθημα. Τους μαθαίνει να αγαπάνε και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο.
      Κερδισμένοι βγαίνουν όλοι για το μέλλον τους, σε όποιον τομέα και αν ακολουθήσουν ως ενήλικες.
      Αν ο δάσκαλος προχωρούσε με τους δυνατούς και εγκατέλειπε τους αδύναμους στην τύχη τους, τι θα τους δίδασκε;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Σ'ευχαριστω, το διατυπωσες πολυ ωραια και κατανοητα. Σ'εμενα γινεται εμφανες, ακομα περισσοτερο, πως το "καλο" πρεπει να ισορροπηθει απο το "κακο" αν δεν θελει ο φορεας του να μεινει στασιμος. Το "κακο" ειναι αναγκαιο. Η χριστιανικη λογικη που καταθετεις δειχνει προφανως σωστη, κι ομως δεν ειναι. Το "καλο" απο μονο του ειναι αδικο, και το δικαιο ειναι ανωτερο απο το "καλο" ή "κακο". Στο παραδειγμα του δασκαλου οπως και σε καθε παραδειγμα αυτο που αναφερω πρεπει να βρισκει εφαρμογη, αλλιως ειμαι λαθος. Απο το επιμερους παμε στο γενικο, ή ο γενικος κανονας πρεπει να βρισκει εφαρμογη στα επιμερους, διαφορετικα δεν ειναι κανονας, αλλα μια κοτσανα, μια αρλουμπα. (Το λεω για την δικια μου θεωρια-θεση)

      Η χριστιανικη λογικη λοιπον που καταθετεις στο παραδειγμα του δασκαλου, μου θυμιζει αυτο. "Αχ, κριμα το ελαφι χτυπησε το ποδι του, ας το παρουμε στο σπιτι μεχρι να γινει καλα, γιατι διαφορετικα θα το φαει το κακο λιονταρι, καθως δεν θα μπορει να του ξεφυγει". Σωζοντας το ελαφι, καταδικαζουμε πχ το λιονταρι σε ασιτεια και θανατο, ή καποιο αλλο ζωο που θα φαει το λιονταρι σε θανατο. Αρα δεν ειμαστε δικαιοι, απλα εχουμε την ψευδαισθηση πως ειμαστε "καλοι" και κανουμε το "καλο". Αυτος δηλαδη που θα επεμβει, χρειαζεται να επεμβει ολοκληρωτικα. Πχ "Σωζεις το ελαφι; Τουλαχιστον θα πρεπει να αναλαβεις να ταιζεις το λιονταρι για αυτες τις 5 μερες. Αν το ταισεις με μπριζολες, γινεται εκδηλη η υποκρισια στην οποια βρισκεσαι, καθως για να γινουν αυτες οι μπριζολες εχουν θανατωθει 3 αλλα ζωα. Αν το ταισεις με μπιφτεκια σογιας που ειναι για χορτοφαγους, και μετατρεψεις το λιονταρι σε vegetarian, τοτε ναι, οκ, μαζι σου." Βεβαια απο τη πεινα μετα το λιονταρι, οταν σταματησεις, μπορει να φαει 3 ελαφια σερι.

      Τι θελω να πω; Ο δασκαλος οταν πραττει ετσι, δεν διδασκει αγαπη και συλλογικο πνευμα. Σε καμια περιπτωση. Για να δημιουργηθει συλλογικο πνευμα πρεπει να υπαρχει συλλογικο ορατο οφελος. Πχ το σχολειο να αποκομιζει ορατο οφελος. Αυτο απαιτει να διαγωνιζονται τα σχολεια μεταξυ τους για χρησιμα, απτα και αμεσα βραβεια, κατι στο οποιο οχι μονο συμφωνω, αλλα θεωρω σημαντικο. Ετσι, ο δυνατος μαθητης μπορει να κανει μια μικρη παραχωρηση προς οφελος του αδυνατου, ωστε να γινει πιο ολοκληρωμενος, διοτι ας πουμε ο αδυνατος μαθητης ειναι δυνατος αθλητης.

      Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, εαν πχ ζητουμε απο το σχολειο πνευματικη μορφωση αυτο ειναι λαθος. Εαν καποιος ειναι αδυναμος, υποχρεωτικα θα μεινει πισω. Εαν θελει να ακολουθησει, απααγορευεται ο δασκαλος να στερησει χρονο διδασκαλιας απο τα υπολοιπα παιδια. Γι αυτο και η ενισχυτικη διδασκαλια εγινε μονο για μετα το μαθημα. Αμα θες δασκαλε να το παιζεις "καλος", παιξτο απο το προσωπικο σου χρονο, με θυσια του δικου σου χρονου.

      Τα μαθηματα αυτα ζωης που ανεφερες δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ευχολογιο. Δεν διδασκονται ποτέ. Αυτο που σιγουρα διδασκεται ειναι η μη αξιοκρατια. "Γιατι να προσπαθησω; Αφου ο κοπος μου δεν επιβραβευεται; Δεν προσπαθω λοιπον". Μολις στερησαμε απο την κοινωνια τους επιφανεστερους επιστημονες της και την καταδικασαμε στη μετριοτητα. Ισως εδω να χαθηκε ο επιστημονας που θα εβρισκε το φαρμακο κατα του καρκινου,.διοτι τον καναμε και αυτον μετριο και ντελιβερά για τα σουβλακια μας. Μετριο επειδη ποτέ δεν του δωσαμε τη δυνατοτητα να διαπρεψει. Ασχοληθηκαμε με το ζορι να κανουμε μετριους μαθητες, οσους ηταν να γινουν αθλητες ή καλλιτεχνες, και αυτοι που ηταν χαρισματικοι μαθητες τους καταδικασαμε στη μετριοτητα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Ο καλος δασκαλος ειναι αναποφευκτα ο αυστηρος δασκαλος, οσο και αν δεν μας συμφερει διοτι ειμαστε μια υποκριτικη εν γενει κοινωνια. Ενα χρεος εχει ο δασκαλος. Να επιβραβευει δικαια τους μαθητες του, διοτι αυτο ειναι υποχρεωτικο για να συνεχιζουν αυτα την προσπαθεια. Δεν λεω να τιμωρει οσους δεν τα καταφερνουν καλα, αρκει να επιβραβευει οσους το κανουν, διοτι αυτο δρα ταυτοχρονα και ως κινητρο για προσπαθεια για τους υπολοιπους. Αυτο που λεω το γνωριζω καλα και μπορω να φερω πολλα (και προσωπικα) παραδειγματα.

      Δεν μπορουμε ναμαστε παντα καλοι. Αυτο ειναι μαθημα ζωης. Μπορεις να εισαι παντα καλος με το παιδι σου; Να του επιτρεπεις λχ να τρωει και να πινει παντα οτι θελει; Το κατεστρεψες...

      " Αν ο δάσκαλος προχωρούσε με τους δυνατούς και εγκατέλειπε τους αδύναμους στην τύχη τους, τι θα τους δίδασκε"
      Τι σημαινει εγκαταλειπω στη τυχη του; Θα τους διδασκε τη ζωη. Πως δεν υπαρχει τυχη, μονοι τους φτιαχνουν την τυχη τους. Εαν δυσκολευεται να τα καταφερει,χρειαζεται να προσπαθησει περισσοτερο. Ο ιδιος. Θα τους διδασκε πως στη ζωη, οταν συναντουν δυσκολια, δεν ειναι χρησιμο να κοιτουν το ταβανι και να μυξοκλαινε "τι δυσκολη που ειναι η ζωη". Θα τους διδασκε να μην περιμενουν το Θεο ή τους ΕΛ ή τον χαρισματικο πρωθυπουργο ή να φτιαξουν μαγικα τα πραγματα, ωστε να ζησουν. Θα τους διδασκε πώς να ζησουν, ενα πραγματικο μαθημα ζωης. "Μα δεν θα τα διδαξουμε καλοσυνη;" Φυσικα. Με καλοσυνη και αγαπη, θα τους πει ο δασκαλος "Μπορεις να τα καταφερεις αν προσπαθησεις λιγο παραπανω. Εχω εμπιστοσυνη στις δυναμεις σου. Μπορεις,αρκει να το θελεις". Θα τους διδασκε το δικαιο και την αξιοκρατια. Αυτος ειναι ο ρολος του και οχι του Θεου, με το ζορι να κανει τα πραγματα οπως θα ηθελε να ειναι. Ακομα και ο Θεος δεν εκβιαζει ποτέ καταστασεις. Αφηνει τα πραγματα να παρουν το δρομο τους

      Φυσικα και μπορεις να το παιζει καποιος καλος. Υπαρχει οριο ομως που ο πολυ καλος, γινεται κακος για καποιους αλλους. Σιγουρα οι "λαθρο" μεταναστες ειναι ταλαιπωρημενοι ανθρωποι, αλλα ποσους θα αφησεις να ερθουν στη χωρα μεχρι να πεις Στοπ; 2 εκατομμυρια; 20; Οσοι θελουν; Ο χωρος και η χωρα οπως τα παντα ειναι πεπερασμενα. Αν θελει ας πουμε ο καθε κυβερνητης να το παιξει καλος, ας το παιξει με τα δικα του πεπερασμενα αγαθα,χωρου,χρονου,χρηματος και οχι με των αλλων. Οπως και ο δασκαλος, διαχειριζονται πεπερασμενα αγαθα της κοινωνιας, και η κοινωνια απαιτει κατι συγκεκριμενο απο ολους αυτους και μονο αυτο. Να ειναι δικαιοι. Προς ολους οσοι αποτελουν την ηδη υπαρχουσα κοινωνια.

      Το δικαιο λοιπον ειναι ανωτερο του καλου και το καλο παντα καποιον αδικει, κυριως τον αξιο (αν αυτος που κανει τον καλο ειναι υποκριτης) ή αδικει αυτον που κανει τον καλο (αν αυτος δεν ειναι υποκριτης). Βαρυ ε; Κι ομως ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα. Αρα ο χριστιανος ειναι υποκριτης. Ας παρουμε λοιπον τους δυο κανονες που ανεφερα και ας προσπαθησουμε να τα εφαρμοσουμε στη ζωη μας, με οσο μπορουμε περισσοτερη αγαπη και καλοσυνη,χωρις υποκρισιες ομως (και ας ειναι αυτες μη συνειδητες)

      Μα γιατι τα λεω αυτα; Μηπως ειμαι κακος ανθρωπος και προσπαθω να με δικαιολογησω; Ακριβως το αναποδο ισχυει. Ομως δεν θα σταματησω σε καμια πεποιθηση στην αναζητηση της αληθειας. Και η αληθεια συνηθως ειναι αυτη που μας ξεβολευει
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    6. Για την μετενσαρκωση εχεις δικιο. Εχω ομως ενστασεις. Καταρχας τι ισχυει; Μετενσαρκωση; Μετεμψυχωση; Επανεμφανιση; Υπαρχουν πολλες θεωριες,.διαφορετικες μεταξυ τους. Επι της αρχης δεχομαι το επιχειρημα σου, που ηταν και επιχειρημα του Ωριγενη, πως οι διαφορετικοτητες στους ανθρωπους εξηγουνται σε ενα βαθμο απο την εξελιξη της ψυχης τους.

      Με ποιους κανονες ομως εφαρμοζονται αυτες; Ναι οντως οι ψυχες δεν χανονται, αυτος ειναι ενας γενικος κανονας με τις ελαχιστες εξαιρεσεις του. Οι κατακτησεις της ψυχης εχουν μια διαρκεια, μια μνημη. Πεπερασμενη ομως. Διοτι αν καθυστερησει πολυ, τοτε περνει καθοδικη πορεια οπως περιγραφει ο Δαντης, ωστε ως αποτυχημενη να ξεκινησει απο το μηδεν, οπως ο Σισυφος. Η προσπαθεια δηλαδη δεν αρκει, πρεπει να ειναι συνεχομενη,διαρκης και κυριως με αποτελεσμα. Και συνηθως στο ακουσμα της υπαρξης της μετενσαρκωσης ο αλλος επαναπαυεται και μενει στασιμος, καταδικαζοντας τον εαυτο του στη καταστροφη του. Οποτε ισως ειναι καλυτερα να μην ξερει πως υπαρχει με καποιο τροπο μετενσαρκωση, αλλωστε ουτε εμεις ξερουμε με ποιο τροπο η ψυχη επανεμφανιζεται.

      Αυτο που ξερουμε ειναι πως στον υλικο κοσμο που ζουμε μονο ενα πραγμα μενει. Η "μορφωση"της ψυχης, που πρακτικα σημαινει απαλλαγη της ψυχης απο ρυπους, δηλ παθη, πεποιθησεις, προσκολλησεις. Και σε αυτο συμβαλλει η φιλοσοφια και τα σκληρα μαθηματα της ιδιας της ζωης.

      Ο θανατος ειναι ο μεγαλος αδερφος του υπνου. Οταν κοιμομαστε δεν εχουμε αισθηση του χρονου. Αυτην την "αιωνιοτητα" του υπνου και του θανατου λοιπον, την περναμε σε μια στιγμη ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ η ψυχηνδεν εχει παθη. Διοτι εαν εχει παθη τοτε ο υπνος γινεται εφιαλτης, καθως αυτο που μαε λειπει περναμε μια αιωνιοτητα να το ποθουμε χωρις ποτέ να το αποκτουμε. Αυτη ειναι η κολαση και ειναι ο θανατος.

      Εαν ομως καταφερουμε κατα τη διαρκεια της ζωης μας να απαλλαγουμε απο καθε παθος, και η ψυχη μας να μην υπαρχει κατι που να ποθει (δοξα,αγαθα, κτλ), τοτε ο υπνος του θανατου ειναι μια παρενθεση μη αισθητη, ειναι σαν να μην υοαρχει θανατος, αφου οταν κοιμομαστε θα απουσιαζουμε. Η ψυχη θα ειναι καθαρη και μονη με τον εαυτο της και την θεικη της φυση,.αρα θα ειναι στο παραδεισο.

      Επομενως, οτι και να ισχυει, ακομα και αν ζουμε μονο μια φορα, η σταθερα ειναι μια. Ενα χρεος εχουμε, να καθαρισουμε τη.ψυχη μας απο καθε ρυπο. Και εχουμε πολυ δρομο προς τα πανω αφου ανθρωπος>φιλοσοφος>δαιμων (δηλ γνωστης των παντων>ηρωας>ημιθεος>θεος. Ας μην ομως απογοητευομαστε καθως και η τωρινη μας πορεια δειχνει καποιες κατακτησεις του ψυχισμου μας. Ας κοιταμε ομως μονο προς τα πανω και ας γρηγορουμε, διαφορετικα μπορει να μας παρει η κατω βολτα και οι ρυποι να γινουν τοσοι πολλοι, που αναγκαστικα να πρεπει να ακολουθησουμε ενα δαντικο ταξιδι μεχρι το απολυτο μηδεν ωστε η ψυχη ξανα απο την αρχη, ενα ενα τα βηματα να ξαναξεκινησει σαν το Σισυφο την προσπαθεια της να ανεβασει το βραχο της στην κορυφη του βουνου.

      Αυτο που θελω να πω ειναι πως μαλλον δεν υπαρχουν saves και checkpoints οπως στα παιχνιδια, ακομα και αν υπαρχουν ζωες, και αυτες οχι απειρες. Γι αυτο δεν μου αρεσει να την αναφερω καν την μετενσαρκωση, αν και εχω πεισθει πως με καποιον τροπο και σε ενα ποσοστο, υφισταται
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    7. Φίλε Στοχαστή, θα σου απαντήσω λακωνικά σε τόσα που θέτεις:
      -Ο άνθρωπος δεν ανήκει στο κόσμο των ζώων. Συνεπώς ο "νόμος της ζούγκλας" που ισχύει στον φυσικό κόσμο, διέπεται από διαφορετικούς κανόνες απ΄ότι η κοινωνία των ανθρώπων. Αν παίρνουμε ως παράδειγμα το τι συμβαίνει στα ζώα που λειτουργούν αποκλειστικά με το ένστικτο, τότε θα απολέσουμε την ανθρώπινη ιδιότητα.
      Επέλεξε που θέλεις να ανήκεις. Αν θέλεις να ορίζεσαι από το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης και της διαιώνισης, που προέχει η κυριαρχία του Εγώ σου, τότε δεν θα διαφέρεις καθόλου από το λιοντάρι ή το ...ποντίκι! Άλλα είναι τα ανθρώπινα ιδεώδη.
      - Δεν χρειάζεται να βαπτίζεις με "κλισέ" εκφράσεις τις ιδέες μου ("χριστιανική λογική"). Νομίζω ότι δεν μπορείς να συγκρατήσεις την εμπάθειά σου για την διδασκαλία του Χριστού. Αν θεωρείς ότι εξελίσσεσαι αν αφήνεις να κυριαρχεί το θυμικό σου, θα σου έλεγα ότι αυτή η πρακτική αντί μπροστά, μάλλον θα σε πάει πίσω. Η λογική μου, ας μείνει "η λογική του Λύκιου"... ώστε να μην βραχυκυκλώνεσαι από παραλληλισμούς.
      - Ο σκληρός κόσμος ανήκει στην ζούγκλα. Ο κόσμος των ανθρώπων πρέπει να ξεφύγει από εκεί να γίνει ανθρώπινος. Συνεπώς ο σκληρός και αδυσώπητος ανταγωνισμός για την επικράτηση των ισχυρότερων, δεν ανήκει στην ανθρώπινη φύση, αλλά στην ζωώδη. Η προσπάθειά μας πρέπει να επικεντρώνεται στο να ενθαρρύνουμε τα ανθρώπινα ιδεώδη και να παραγκωνίσουμε τα ζωώδη. Ο δάσκαλος λοιπόν, πρέπει να διδάσκει την ιδεώδη και όχι την ζωώδη ζωή. Το σχολείο οφείλει να βελτιώνει και όχι να αναπαράγει την λανθάνουσα μορφή της ζωής.
      - Ο καλός δάσκαλος λοιπόν, τοποθετεί κίνητρα ευγενούς άμιλλας και όχι κακού ανταγωνισμού. Η επιβράβευση πάντοτε υπάρχει καθώς και η τιμωρία, όταν το παράπτωμα γίνεται από δόλο. Η βαθμολογία θα είναι αντικειμενική. Η βοήθεια του δασκάλου, δεν συνίσταται στο να χαρίσει βαθμούς, αλλά στο να βοηθήσει ώστε τα μάθημα να γίνει κατανοητό κι απ' τους πιο αδύναμους.Ένα σπουδαίο μάθημα λοιπόν, είναι η ατομική προσπάθεια, αρκεί να δίνεται στον καθένα η ευκαιρία για να αγωνιστεί. Την γενική παιδεία δεν πρέπει να την στερηθεί κανείς, ούτε και ο αυριανός εργάτης φάμπρικας, διότι η κοινωνία αναβαθμίζεται όταν όλα της τα μέλη έχουν καλό επίπεδο παιδείας και σκέψης. Εδώ, στον Καταχθόνιο Δαίμων, δεν κάνουμε διάλογο μόνο με τους "δυνατούς παίκτες", αλλά με όλους, ακόμα και τους πιο αδαείς. Εσύ ο ίδιος εξάλλου το έχεις απαιτήσει επιτακτικά, πολλές φορές και δεν σου αρέσει η διάκριση. Είσαι υπέρ της διασποράς της γνώσης προς όλους ανεξαιρέτως. Είμαστε υποκριτές;
      - Μετ-ενσάρκωση ναι. Μετεμψύχωση ή επανεμφάνσιση, όχι. Το πνευματικό σώμα ίδιο, αλλά αλλάζει το κατώτερο ψυχικό και το υλικό σαρκίο. Το αθάνατο και το θνητό. Η διαδρομή μας μέσω των μετενσαρκώσεων ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι γίνονται Σίσυφοι και βασανίζονται πολύ μέχρι να τελειωθούν. Κάποιοι άλλοι προχωρούν συνεχώς ανοδικά. Κάποιοι άλλοι παγιδεύονται και μπλοκάρουν την πορεία τους για πολύ καιρό (ή πολλές ζωές). Κάποιοι τέλος, αν και έχουν ολοκληρωθεί, επιστρέφουν στην ανθρωπότητα (ύλη) για να βοηθήσουν και τους άλλους να εξελιχθούν.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Αποτι καταλαβα τοθεμα μας ειναιη αγαπη σαν δυναμη ενεργειας. Αλλα που πηγε η εικονα Λυκιε απο τον τιτλο; Σαμποταζ μας κανανε; χεχε Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα, έπεσε μέσα ως προς το θέμα του Αναψυκτηρίου μας! Η εικόνα του φωτισμένου (Λύκιου) Απόλλωνα χάθηκε από δικό μου λάθος και τώρα δυσκολεύομαι να το ξαναβάλω γιατί έχουν αλλάξει την παραμετροποίηση στον Blogger. Πάντως κάτι θα κάνω τελικά...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Και πολυ καλα το εφτιαξες Λυκιε και μαλιστα μ αρεσει το καινουργιο φοντο με τ αστρα. Κωστας

      Διαγραφή
  7. Τα σέβη μου σε όλη την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα και σε εσένα ΛΥΚΙΕ φίλε μου .

    Ερίωπα συνσχολιαστή μου :

    Υπάρχουν ψυχές και ψυχές ,
    μα όλες .... δεν είναι ίδιες .
    Κάποιοι τρέφονται από πληγές που σ' άλλονε ανοίγουν ,
    μα όλου του κόσμου οι ψυχές στο ίδιο καταλήγουν .

    Πιστεύω πως μέσα από τους στίχους μου έχεις την δυνατότητα να εισπράξεις αυτό που θέλω να αφήσω .

    Αγαπημένε φίλε μου ΛΥΚΙΕ προ ημερών διάβασα για ακόμη μια φορά ένα άρθρο πολυδιαβασμένο από εμένα για τον μεγαλύτερο Έλληνα εφευρέτη με τίτλο : " ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ:ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. "
    http://www.xorisorianews.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B5-48-%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

    Πιστεύω πως αξίζει να αναρτηθεί στον φιλικό μας ιστότοπο και να σχολιαστή από τους ανήσυχους συνσχολιαστές μας .

    Παρεμπιπτόντως είμαι πάντα παρόν έστω και εάν δεν σχολιάζω και παρακολουθώ τις συζητήσεις που ανοίγονται προσθέτοντας νέα δεδομένα στην απεραντοσύνη των σκέψεων μας .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφέ κουβέντες, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, λες περίπου αυτό που έγραψε και ο Στοχαστής. Ψυχές που ζητούν αγάπη και ρουφούν λάιμαργα την καλή ενέργεια ακόμα και αν δεν τους την προσφέρεις.

      Εντάξει, λέω εγώ, αλλά στο θέμα της Αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους (άνδρας-γυναίκα) άλλα πράγματα ισχύουν.

      Ερίωπας

      Διαγραφή
  8. Καποια στιγμη ειχε γραψει καποιος στο facebook. "Να κρατατε διπλα σας οσους σας αγαπανε". Φαινομενικα μοιαζει σωστο. Δεν ειναι ομως, διοτι ειναι μισο. Για να υπαρχει αγαπη πρεπει να ειναι "διπορτη", να εκπορευεται και απο τα δυο μερη, διαφορετικα ειναι βαμπιρισμος ενεργειας. Ειχε σχολιασει τοτε ο Αλκιρεας. "Το θεωρω τραγικο. Και εσυ ποιον θα αγαπας; Τον αλλο, επειδη σε αγαπαει; Μηπως η αγαπη του, θα ειναι η φυλακη σου;"

    Δεν μπορουμε φυσικα να ψεξουμε καποιον επειδη μας αγαπαει. Αν ειναι δυνατον. Φυσικα οχι. Αυτο ειναι το ωραιοτερο δωρο που μπορει να μας προσφερει. Εαν ομως δεν τον αγαπαμε, απο εκτιμηση και σεβασμο και "αγαπη", δεν τον εκμεταλλευομαστε. Ειναι λεπτο το ζητημα αλλα ενας πνευματικος ανθρωπος, φροντιζει να μην επιτρεπει στον εαυτο του να δεχεται υπερμετρα τις αγαπες των αλλων, φροντιζει να τις μετριαζει και να επιστρεφει και αγαπη πισω. Κραταει μια ισορροπια, ενα "ισοζυγιο εισαγωγων-εξαγωγων". Ενας πνευματικος ανθρωπος δεν επιτρεπει στον εαυτο του να καθισταται αντικειμενο λατρειας. Σε αντιθεση με τον πνευματικο ανθρωπο, ειναι ολοι οι υπολοιποι που σχεδον κραυγαζουν να τους λατρεψουμε, ειτε μεσω twitter, facebook,instagram ειτε μεσω ΜΜΕ. Ολες οι TV περσονες. Attention whores ιεροδουλες της προσοχης τριτων) ,τις/τους λενε στην Αμερικη.

    Το ζητημα της αγαπης ειναι κομβικο διοτι ειναι ενεργειακο. Η αγαπη ειναι κατασταση, ομως γινεται αντιληπτη σε εμας απο το συναισθημα το οποιο βιωνουμε οταν βρισκομαστε σε μια τετοια κατασταση. Κατι σαν το δρακο που ισως να μας γινεται αντιληπτος απο τη σεξουαλικοτητα ενεργεια. Μαθαινουμε απο μικρα παιδια μεσω μιμησης των μεγαλυτερων το παιχνιδι αυτο και ισως το συνεχιζουμε υποσυνειδητα. Ισως και να ειναι εμφυτο.

    Το παρατηρουμε σε μικρα παιδια, σε σκυλακια, σε μεγαλους ανθρωπους. Το "προσεξε με, αγαπησε με,ασχολησου μαζι μου, δες με τι αξιαγαπητος που ειμαι". Ειναι μεγαλη μαγκια και ελευθερια να ειναι καποιος Διογενης. Να μην σκοτιζεται γι αυτα. Διοτι αυτος που δεν επαιτει εστω και υποσυνειδητα την αγαπη των αλλων, μπορει να αγαπησει πραγματικα, να αγαπησει ελευθερα και οχι κτητικα. Να αγαπησει χωρις προσδοκια ανταλλαγματος, απλα να αγαπησει. Και οταν βρεθουν δυο που να μπορουν να το κανουν αυτο, και αγαπηθουν μεταξυ τους, τοτε θα υπαρχει μαγεια. Απεριοριστη ενεργεια που θα βιωνεται στα σωματα τους και θα κανει τα δυο, ενα. Ισως αυτο που ελεγε ο Εριωπας

    Το προβλημα στην Ελλαδα Αρμαγεδων, ειναι πως ειμαστε καλοι εκ πεποιθησεως, πολιτικα ορθοι μην μας πουνε κακους. Ετσι συνεχιζουμε να αδικουμε εμας τους ιδιους. Διοτι η καλοσυνη παντα καποιον αδικει, συνηθως αυτον που δεν θα επρεπε, ειτε τον εαυτο της (αυτον που ειναι καλος) ειτε τον αξιο. Πρωτα δικαιος προς ολους (και τους εαυτους μας) και μετα καλοι. Η κοροιδια της χριστιανοσυνης (εκκλησιας) ειναι πως λεει πως πρεπει να ειμαστε καλοι στα ματια του Θεου. (και ας αδικουμαστε εμεις). Δεν διαφερει πολυ αυτο το παραμυθι με αυτο που λενε στους ταλιμπαν αυτοκτονιας "τραβα ανατιναξου με 50 απιστους και ο Αλλαχ θα σε αποζημιωσει στο παραδεισο, με χαρεμι απο παρθενες". Το εχουμε φαει ομως και εμεις αμασητο. Φυσικα και δεν κερδιζουμε σεβασμο ετσι. Τον yes man, δεν τον σεβεται ουτε αυτος στον οποιο του λεει παντα ναι. Ειναι αληθεια αυτο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με το άρθρο περί «Αγάπης» που αναρτήθηκε παράλληλα με το τρέχον αναψυκτήριο έχω να πω λακωνικά αυτά τα λίγα σε πολύ απλά Ελληνικά:

    Άγα + Άπας = ο μέγας τροφοδότης, ο προμηθέας της ενέργειας, ο μέγας πατήρ

    Άγα +Άπη = η μεγάλη τροφοδότρια, η τροφεύς, η μεγάλη μητέρα.

    Πάρτε τα φίλοι Λύκιε και Στοχαστή και απλώστε τα όσο θέλετε όχι μόνο σε 24.000 μυστηριακά χρόνια όπως λέτε αλλά σ’ όλες τις ροές του Σύμπαντος. Τα υπόλοιπα περί βαμπίρ και ενεργειακές παγίδες και πράσινες τρύπες σε μωβ σοκάκια τα ακούω κουροφέξαλα και είναι όλα χιλιοειπωμένες εσωτερίστικες κοτσάνες περί Αγάπης.
    Κουβέντα να’ χουμε να λέμε που λένε.


    Ερίωπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εριωπα νομιζω "you are reaching" ητοι "παρα-τεντωνεσαι", κανεις αλμα λογικης. Ισως να κανω λαθος βεβαια. Μπορεις να μου το δειξεις αν θελεις.
    Ποθεν (απο πού) προκυπτει η ισοδυναμια Άγα +Άπη = η μεγάλη τροφοδότρια;

    Η λεξη αγαπη δεν εχει επισημη ετυμολογια. Ωστοσο πότε κωλωσαμε σε αυτο για να το κανουμε τωρα; Αν την βαλουμε κατω νομιζω πιθανες ερμηνειες ειναι να προερχεται απο το "αγω" που σημαινει "οδηγω, κατευθυνω" ή το "αγαν" που σημαινει "πολυ". Στο δευτερο συνθετικο ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα, ισως να ειναι το "απω" που σημαινει "πολυ μακρια". Αν ισχυει "αγω" και "απω" τοτε σημαινει "κατευθυνω (απο,σε,προς) πολυ μακρια". Το "μακρια" πιθανον να εννοει το "οχι στο υλικο επιπεδο". Αρα να δικαιωνεται η εξηγηση που προτεινει ο Αλκιρεας.

    Εαν εχεις εναλλακτικη προταση-θεση, να τη συζητησουμε. Θυμιζω πως χαρακτηριστικο μιας θεσης ειναι να ειναι αντικρουσιμη-αμφισβητησιμη. Εαν καταφερουμε να δειξουμε λαθος τον Αλκιρεα, θα εχουμε καταφερει κατι πολυ σημαντικο. Να φτασουμε ακομα πιο κοντα στην αληθεια. Αλλα μην προτρεχουμε. Ποια ειναι η εναλλακτικη θεωρια-θεση; Αυτο "Άγα + Άπας = ο μέγας τροφοδότης" δεν το καταλαβαινω. Πιθανον να απανταει στο "απο που" προερχεται αυτη η ενεργεια. Πως προκυπτει αυτο, απο το Απας; Δεν υπαρχει τετοια λεξη. Υπαρχει "πας" που σημαινει "ολοκληρος", το "παν". Αρα "κατευθυνω τον παν", ή γινομαι αγωγος του "πας", του παντος.

    Σε καθε περιπτωση δεν βλεπω πουθενα αναιρεση των προηγουμενων
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει φίλε Στοχαστή με τέτοια δημοτικότητα που έχεις αποκτήσει τουλάχιστον στον χώρο μου εδώ με ...αναγκάζεις να εφαρμόσω κάτι παλιά κόλπα από την Ινδία για να σε μαξέψω λιγάκι.
      Λοιπόν ο Ησύχιος λέει ότι "΄Αππας" σημαίνει "ο τροφεύς". Σημαίνει βέβαια και "πατέρας".
      Άγα λοιπόν ό μέγας και Άππας ο πατέρας/τροφοδότης, μας κάνουν το πρωταρχικό έτυμο Άγα+άπας.
      Από το άγω και το ανάγω βγαίνει η Ανάγκη του Πλάτωνα, δηλαδή η "μετακόμιση" από τον ...Παράδεισο.

      Ο Πας είναι ο ΩΠΑΣ. χαχα.

      Ο Αλκιρέας πρέπει να αρχίσει ασκησούλες με ελαφρά πηδηματάκια για καμιά εβδομάδα και μετά να σκεφτεί να μας την "πέσει". Δεν μασάμε πες του. χαχα, δεν ξέρει με τι παιδιά έχει μπλέξει. Και που να τον παραλάβει η Δράκαινα τον καημένο.

      Ερίωπας

      Διαγραφή
    2. Ναι και το "πας" ταιριαζει και το "πα" που ειπε ο Κωστας ως σημειο. Κατευθυνω ενεργεια απο τον Ων ή κατευθυνω προς ενα σημειο ή γινομαι αγωγος της ενεργειας του "πας", του Πατερα, του Ων
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Αυτό το "Κατευθύνω ενέργεια" από και προς είναι πράγματι όλο το ¨Μυστικό"
      Καταπληκτική αυτή η θέση του Κώστα.

      Ερίωπας

      Διαγραφή
  11. Θεωρω πολυ πιθανον να ισχυει η προσεγγιση του Αλκιρεα για διαφορους λογους, θα πω δυο. Ενας ειναι πως απο εσωτεριστη εχω διαβασει πως η αγαπη που νιωθουμε για ενα ανθρωπο ειναι ενα πολυ μικρο παραδειγμα και πεπερασμενη ενεργεια. Ο στοχος και σκοπος ειναι να υπαρξει αυτη η κατασταση-συναισθημα ως προς το ανεξαντλητο-το Αγαθο, το αιωνιο. Τοτε η αγαπη ειναι απειρως μεγαλυτερη. Και ταιριαζει σε αυτο

    Δευτερον, εχω ξανααναφερει κατι πολυ σημαντικο που εχω παρατηρησει εμπειρικα. Η αληθεια και το σωστο απιτει παντα την δικια σου συμμετοχη. Πολυ σημαντικο αυτο. Οταν λεει καποιος σημερα "θελω να με αγαπησει η Ταδε, γιατι να μην με αγαπαει;" κανει λαθος. Ξεφευγει. Ριχνει το μπαλακι αλλου. Το να μην με αγαπαει σημαινει πως εγω κανω κατι λαθος. Εγω πρεπει να δουλεψω στον εαυτο μου. Εαν δουλεψω εγω λοιπον στον εαυτο μου και μαθω να αγαπαω εγω, αντι να ζητιανευω αγαπη, τοτε θα παρατηρησω πως η αναγκη μου να με αγαπουν θα μετριαστει και οι αλλοι θα αρχισουν να ζητανε την δικια μου αγαπη, ζητωντας την αυτοι τωρα απο μενα. Πολυ σημαντικο αυτο. Η αγαπη δεν μπορει να ειναι κτητικη.

    Βεβαια, οντως μας ξενιζει πολυ αυτο. "Ασε μας ρε φιλε που θα μας πεις πως δεν ξερουμε να αγαπουμε.. Ποιος ειναι αυτος ο αχρηστος που τα γραφει; Ασχετος. Λεει μπουρδες". Νατη η πρωτη αντιδραση και η επιβεβαιωση πως ειμαστε ενωπιων μιας "γνωστικης δυσαρμονιας". Εαν δεν μπορουμε να καταθεσουμε λογικα επιχειρηματα για να τον ανατρεψουμε τον Αλκιρεα σε αυτο που λεει, τοτε μαλλον το νομιζαμε λαθος τοσα χρονια. Ειμασταν λαθος. Δεν θα πρεπει να μας λυπει αυτο. Αυτο ειναι αφορμη μεγαλης χαρας. Διοτι αν ξεβολευτουμε και τολμησουμε να αλλαξουμε το λαθος στον εαυτο μας, θα βρεθουμε μπροστα σε μια μεγαλη εξελιξη του εαυτου μας. Θα προοδευσουμε. Και αυτο θα ειναι πολυ σπουδαιο. Επικο

    Μπορουμε παντα βεβαια, καθως αντιληφθουμε πως μας κουραζει και ειναι βαρετο (επειδη ξεβολευει και ανατρεπει μια πεποιθηση μας) να το αγνοησουμε το κειμενο περι αγαπης και να μην το φιλοσοφησουμε. Να αλλαξουμε site και να δουμε καμια χαζομαριτσα να σκοτωσουμε λιγη ωρα, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΣΙΜΟΙ σε μια καθε αλλο παρα εν ευδαιμονια κατασταση..
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγω =πορευομαι , πα= σημειο. Αρα πορευομαι προς τον στοχο μου που ειναι η ανελιξη. Τι λετε καλο; Το πα ειναι η δωρικη αποδοση του σημειου. Αρα η λεξη αγαπη δε σημαινει ενεργεια αλλα εμεις καταλαβαινουμε οτι για να πας στο στοχο σου χρειαζεσαι ενεργεια. Τωρα, βρε Εριωπακο γιατι την πεφτεις στο Λυκιο και το Στοχαδτη επειδη εχουν τις αποψεις τους; Αν κσι του Λυκιου την αποψη για την αγαπη δεν την ειδα πουθενα θα ηθελα να τη διαβασω. Στοχαστη μου φαινεται πως αμα παινευεις τον Λυκιο ο Εριωπας τσαντιζεται,χαχαχα. Οποτε μη τον παινευεις γιατι θα ξαναφυγει!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μου, σήμερα κατέβασα το πανέρι του Στοχαστή στο παζάρι. 14 λατομα διάβασαν και σχολίασαν τις απόψεις του. Άσε δεν σου λέω τίποτα. Άνδρες γυναίκες έπαθαν την πλάκα τους. Προηγείται με 70-80% στις προτιμήσεις. Όλοι ήθελαν να μάθουν για τον φίλο μου. Τι να τους πω ότι του τα σούρνω κάθε μέρα;
      Με καταλαβαίνεις τι έχω πάθει;

      Ερίωπας

      Διαγραφή
  13. Εριωπα αυτα τα 24000 μυστηριακα χρονια που ειπες αφορουν την περιοδο που περασε απο την αφικη των ατλαντων στη γη; δλδ τον μυστικισμο τον εφεραν αυτοι; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα δεν σε πιστεύω. Οι Άτλαντες ήταν απόγονοι του Κρόνου/Πολλειδώνα, δεν ήλθαν στην γη αλλά αναπτύχθηκαν στην ............
      Εμένα ...μου έχουν πει άλλα.

      Ερίωπας

      Διαγραφή
    2. Στην ατλαντιδα..... Οποτε τα 24000 χρονια τι σημαινουν; Κωστας

      Διαγραφή
  14. Κωστα, κανεις δεν την πεφτει σε κανεναν, αλλα ταυτοχρονα ολοι την πεφτουμε σε ολους. Για να υπαρχει διαλογος, πρεπει να μην υπαρχει υποκρισια. Να ειναι ειλικρινης. Τοτε ο διαλογος ειναι πραγματικος, μπορει να ξεβολεψει, να ενοχλησει ακομα και να πονεσει. Ετσι ειναι ο διαλογος και ετσι το συμφιλοσοφειν. Τοτε μονο νοειται διαλογος, οταν λειπουν οι πολλες αβροτητες.

    Διαφορετικα
    -Καλημερα, τι μου κανετε;
    -Υπεροχα, ευχαριστω. Εσεις, πως περνατε;
    -Θαυμασια, ναστε καλα
    -Να πατε στο καλο
    Και λιγο αργοτερα, ενας απο τους δυο φουνταρει απο τον πεμπτο.

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να μην το ξεχασω. Ακομα δεν εχω ολοκληρωσει την εικονα, του τι,πως,που,ποτε,γιατι, ωστοσο θελω να καταθεσω την αρχικη υποθεση εργασιας επειδη το ανεφερε ο StarLord.

      Πανδωρα=Ευα

      Απο αυτο ξεπηδαει ενας ολοκληρος νεος κοσμος σκεψεων
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Εύα η Βαρθενώς, φίλε Στοχαστή. Και Νώε ο Νώχος ή Ναύς. Σε παραδίδω τώρα στον "τροχό" του STAR LORD


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Βαρθενώς η γυναίκα του Νώε σύμφωνα με τον Επιφάνιο.

      Τώρα αν την ονομάσω "κτυπημένο πλοίο" εκ του "βάρις" και "θείνω" θα εκτροχιαστούμε?χαχαχα.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
  15. Καταρχας αναφερομενος στη Δ. να θυμισω το σπουδαιο "ουδεις εκων κακος". (Κανεις δεν ειναι κακος με τη θεληση του/συνειδητα). Εδω ως κακος νοειται ο κακοβουλος. Η αγνοια ειναι αυτη που τον κανει κακοβουλο και οχι η φυση του.

    Εν προκειμενω. Η Δ. θεωρει πως ειναι κακοβουλη, διοτι παρατηρει πως οι σκεψεις της (και κατ επεκταση οι ορμες) ειναι κακοβουλες. Αυτο φυσικα και δεν ισχυει. Καπου στο βιβλιο ταινια Ειρηνικος Μαχητης αναφερει:

    -"Οι ανθρωποι νομιζουν πως ειναι οι σκεψεις τους και αυτο τους φερνει καθε μορφης θλιψεις.
    -Μα.. δεν ειμαστε;
    -Οχι φυσικα. Οι σκεψεις σου δεν λενε τιποτα παραπανω για εσενα, απο οσα λεει μια μυξα στην ακρη της μυτης σου"

    Ο εγκεφαλος ειναι ενα αντανακλαστικο οργανο. Αντιδραει στα παντα γυρω του. Τα σπιραλ σκεψεων του που ξετυλιγονται ειναι λιγο-πολυ αυτοματα. Για αυτο υπαρχει ο διαλογισμος, ως μια τεχνικη παρατηρησης και κατανοησης της λειτουργιας του νου. Τιθασσευσης του απο το ατομο. Εαν καποιος δοκιμασει μερικες φορες τον διαλογισμο, θα τα παρατηρησει ο ιδιος αυτα που λεμε.

    Αλλωστε αναφεραμε πως η αρχη του κακου, το κακο, δεν ειναι κακο. Ειναι αναγκαιο, απαραιτητο, χρησιμο για την ολοκληρωση. Πρεπει εμεις να το συνθεσουμε στον εαυτο μας. Και για να συμβει αυτο, χρειαζεται να το κατανοησουμε. Πολυ σημαντικο αυτο. Μπες λιγο στην θεση του αλλου. Κατανοησε τον. Εαν καταλαβουμε το "γιατι" εχουμε κανει ενα τεραστιο βημα προς την κατανοηση του θεματος υπο διερευνηση. Και τωρα παμε να καταφερουμε κατι που δεν εχει καταφερει κανεις στην ανθρωπινη ιστορια

    Θα αποπειραθουμε να συνθεσουμε τον ελληνισμο με τον χριστιανισμο ωστε να σωσουμε την ανθρωποτητα. Δοκιμασαν και απετυχαν οι κορυφαιοι διανοητες του διαφωτισμου, θα το καταφερουμε εμεις; Κι ομως μονο εμεις μπορουμε να το καταφερουμε. Για μας μονο το εγχειρημα αυτο ειναι βατο, διοτι μονο εμεις δεν εχουμε καψει εντελως τις γεφυρες που μας συνδεουν με τον ελληνισμο, και αρα διατηρουμε ζωντανες καποιες ελαχιστες πιθανοτητες να το καταφερουμε. Αν θελουμε να επιτυχουμε,χρειαζεται να κατανοησουμε την δυσκολη πλευρα, αυτη που σχεδον κανεις δεν καταλαβαινει. Την ελληνικη

    Ειπαμε η ιστορια ειναι μια, αυτη της προελευσης της ανθρωποτητας. Η μια οπτικη της διασωζεται απο τη γενεση και η αλλη απο την ελληνικη τεχνη και μυθο και που ειναι αποτυπωμενη στον Παρθενωνα. Δεν τιθεται θεμα σωστης και λαθος. Και οι δυο, ειναι σωστες αλλα και λαθος. Αυτο που εμεις πρεπει να κανουμε ειναι να μπουμε στο πετσι της οπτικης των αρχαιων ελληνων. Γιατι δεν ειδαν "πτωση και αμαρτημα" αλλα "προσφορα και γνωση"; Πώς γινεται να ισχυουν και τα δυο εξισου; Πώς γινεται ταυτοχρονα να ισχυει οφις=σατανας=εωσφορος=προμηθεας=ζευς=ανδρας=αδαμ; Πανδωρα=Ευα=Αθηνα; Νωε=Νηρεας με γαμπρο τον Ποσειδωνα; Γιατι οι θεοσεβουμενοι Ελληνες απορριπτουν-δεν αναγνωριζουν τον Θεο-Γιαχβε ως Θεο;

    Για να δουλεψουμε στην κατανοηση της ελληνικης πλευρας, σε πρωτη φαση πρεπει να βγαλουμε εντελως απο το μυαλο μας την εξηγηση "επειδη ειναι κακοι" , "ειναι σαταναδες", "μακρια απο αυτους" "666" και αλλες Λουκά-ιστικες ανοησιες. Το μυστικο του κακου δεν ειναι πως μας επεισε πως δεν υπαρχει, αλλα πως ειναι μεσα μας και ειναι απαραιτητο και "δεν ειναι κακο". Το μυστικο ειναι να απανταμε στα "γιατι".
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατι ανοιξε η Πανδωρα το κουτι; Απο περιεργεια... αν και δεν μας καλυπτει απολυτα, τουλαχιστον ειναι μια εξηγηση. Σιγουρα παντως δεν το ανοιξε επειδη ηταν... καργιολα. Οπως λεμε σημερα "Α ρε πουτ... Ευα τι μας κανεις, εσυ φταις για ολα" οταν ταλαιπωρουμαστε. Ψαχνουμε το λογο σε καθε συμβαν, ωστε να βοηθηθουμε να κατανοησουμε τα πραγματικα κινητρα και την κατασταση που επικρατουσε. Εστω πως ο λογος υπηρξε οντως η περιεργεια. Ας σκεφτουμε λιγο. Τι μας θυμιζει αυτη η ιστορια ετσι οπως αρχιζει να διαμορφωνεται;

    Εχουμε μια Ευα=Πανδωρα που βαριεται και θελει να "παιξει", και αναμοχλευει ενα "κουτι" που βρισκεται μπροστα της, το οποιο της εχουν πει. "Το νου σου κακομοιρα μου μην το ανοιξεις. Κανε οτι θες, αλλα αυτο μην το ανοιξεις". Αντιστοιχα, μια Ευα που της λενε "Κανε οτι γουσταρεις, αλλα μην φας απο αυτο το δεντρο. Απο ολα τα αλλα φαε. Ουαι και αλιμονο αν φας απο το δεντρο της γνωσης του καλου και του κακου". Και οι δυο βαριουνται. Πώς να μην βαριεσαι αμα εχεις τα παντα, εκτος απο ενα; Πως γινεται να αδιαφορησεις γι αυτο το ενα; Δεν κανει μπαμ πως ηταν στημενο; Κατασκευασμενες οι συνθηκες ωστε να γινει το... εγκλημα; Μηπως ο οφις επιστρατευτηκε διοτι το "εγκλημα" αργουσε να γινει; Η Ευα ηταν πολυ χαζη για να σκεφτει πονηρα, ετσι οπως θελαμε να σκεφτει;

    Καποτε συζητωντας φιλοσοφικα με το Λυκιο ειχαμε καταληξει σε ενα συμπερασμα. Πως η "πτωση" δεν μπορει να μην ηταν εν γνωσει και εντος του "θεικου σχεδιου" εαν αυτο τελικα υφισταται. Αρα ολο ηταν ενορχηστρωμενο. Γιατι; Ισως τελικα οντως να ειναι ολο ενα παιχνιδι επειδη καποιος... βαριοταν. Μα αν ειναι ετσι, δεν μας ερχεται στο μυαλο η ιστορια με το Μπραχμα (Θεος) και τη Μαγια(ψευδαισθηση-γυναικα;). Να την ξαναβαλω να ειναι γκουγκλισιμη ξανα στον καταχθονιο δαιμονα. Εαν ισχυει το σεναριο που καταθετω, τοτε ο ανδρας μηχανευτηκε την "πτωση" και ολο το σχεδιο αλλα την "εριξε" στη γυναικα. Ευα=Μαγια. Και σε αυτην την περιπτωση οπως και στην ελληνικη εκδοχη ο Θεος οπως τον γνωρισαμε στη γενεση απουσιαζει, δεν υφισταται. Θεος ειναι ο ανδρας; Ανδρας=οφις=ζευς. Ειναι τελικα δυνατον αραγε Εωσφορος και Θεος να ειναι ενα και να εννοειται ο ανδρας;!
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένας παλιός μύθος από την Ινδία εξιστορεί ότι ο θεός Μπράχμα ήταν ολομόναχος. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από αυτόν, με αποτέλεσμα να βαριέται αφάνταστα. Ήθελε να παίξει ένα παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε κανείς για να παίξει μαζί του.

    Για να διασκεδάσει λοιπόν σκέφτηκε να δημιουργήσει μια όμορφη θεά. Στρώθηκε λοιπόν στη δουλειά και έφτιαξε τη Μάγια. Μόλις η Μάγια απέκτησε υλική υπόσταση και ο Μπράχμα της εξήγησε το σκοπό της ύπαρξης της, εκείνη του απάντησε. Ωραία, αλλά αν θέλεις να παίξουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, θα πρέπει να κάνεις ότι σου λέω. Εκείνος συμφώνησε και ακολουθώντας τις ιδέες της Μάγια δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν. Δημιούργησε τον ήλιο και τα αστέρια, τη σελήνη και τους πλανήτες. Στη συνέχεια δημιούργησε τη ζωή στη γη - την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τα ζώα.

    Η Μάγια τότε του είπε: «Πολύ ωραίος ο κόσμος των ψευδαισθήσεων που δημιούργησες! Τώρα θέλω να πλάσεις ένα είδος ζώου που να διαθέτει ευφυΐα και να επίγνωση να εκτιμήσει το δημιούργημα σου». Έτσι ο Μπράχμα έπλασε τους ανθρώπους και αφού ολοκλήρωσε τη δημιουργία, ρώτησε τη Μάγια πότε θα άρχιζε το παιχνίδι.

     «Αρχίζουμε αμέσως» του απάντησε εκείνη. Πήρε τότε τον Μπράχμα και τον έκοψε χιλιάδες μικροσκοπικά κομματάκια. Τοποθέτησε ένα κομμάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο και του είπε: « Τώρα αρχίζει το παιχνίδι! Εγώ θα σε κάνω να ξεχάσεις τι είσαι, και εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις τον εαυτό σου».

    Η Μάγια δημιούργησε το όνειρο, και ακόμα και σήμερα ο Μπράχμα προσπαθεί να θυμηθεί ποιος είναι. Ο Μπράχμα ζει μέσα μας και η Μάγια μας εμποδίζει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.

    Όταν κάποιος ξυπνήσει από το όνειρο θα γίνει πάλι ο Μπράχμα και θα διεκδικήσει ξανά τη θεία φύση του. Εύλογα όμως ο Μπράχμα που αφυπνίστηκε θα πει: «Εντάξει, με εμένα τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα κομμάτια μου;»

    Τώρα πια που γνωρίζεται το κόλπο της Μάγια μπορείτε να μοιραστείτε την αλήθεια με τους άλλους ώστε να ξυπνήσουν και αυτοί με τη σειρά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν εγραψα "η ευα=πανδωρα αναμοχλευε το κουτι επειδη βαριοταν" ο νους μου πηγε σε κατι ..σοκινγκ, κατι μη πρεπον να γραφει. Κατι που θυμιζει γλειφιτζουρι (χαχα). Θυμηθηκα και πως ο λογος που ονομαστηκε οφις ο διαβολεας ειναι επειδη το.. μοριο του ανδρος προσομοιαζει οφι.

    Σε αυτο το σεναριο αν και πρωτοτυπο "ολα κολλανε". Και ο ανδρας που επεισε την γυναικα να αμαρτησει, και η γυναικα που πειστηκε, και ο οφις διαβολεας, και ο δρακος=εωσφορος=οφις=ζευς με τη σεξουαλικη του ενεργεια, και ο καρπος που "εφαγε" η γυναικα (εεε, ντροπη)

    Ρε λετε; Να δειτε που αυτο ειναι το "προπατορικο αμαρτημα" που οι ελληνες ως μη υποκριτες γουσταρουν και γιορταζουν. Το πυρ που εκλεψε ο Προμηθεας ειναι η σεξουαλικη ενεργεια που την εκρυψε σε καλαμι, ητοι στη σπονδυλικη μας στηλη. Αυτο που λεγαμε πως μπορει να ανελθει στην σπονδυλικη στηλη και να φωτισει τον ανθρωπο μεσα απο τα τσακρα που ενεργοποιει.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δουλεια ειχες μαρη να γυριζεις εκει στο δεντρακι και να νταραβεριζεσαι με τον οφι; Εε; Δεν ηξερες που θα οδηγησει αυτο; Το φιδακι ειναι πειστικο το ατιμο.. Ο Αδαμ κατα τα αλλα μας εκανε και το δυσκολο, πως δεν ηθελε... τρομαρα του. Ηταν υπερανω, ζεν μαστερ. Για την... φουκαριαρα τη μανα του τοκανε
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Και μου ταλεγε οταν ημουν ο μικρος ο τρελιαρης θειος, αλλα δεν τον ειχαμε πιστεψει εντελως.

      -"Τι σας λενε εκει στο σχολειο οτι εφαγε η Ευα;
      -Μηλο
      -Τι μηλο ρε χαζε; Μπανανα ηταν. Χαχαχα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Επομενως αν το σεξ και η "εκτονωση" ηταν το προπατορικο αμαρτημα, και ο λογος της πτωσης, τοτε ειναι λογικο να πουμε πως ο τροπος πτησης που θα αντισταθμισει και αντιστρεψει την πτωση, θα ειναι παρομοιος του τροπου πτωσης.
      Αρα για να φωτιστει ενας ανθρωπος και να επιστρεψει στη πηγη, πρεπει να τιθασσευσει τον δρακο-οφι του, καθως η "πτωση" προεκυψε απο την αδυναμια να τον τιθασσευσει

      Αυτα που συζητουσαμε περι δρακου. Πολυ ενδιαφερον
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Ε ναι, πως θα μπορουσε να τον φαει ο ανδρας τον απαγορευμενο καρπο.. Χλωμο. Η γυναικα επρεπε να τον φαει. Αλλα κακως το χρεωσαμε σε αυτη. Ο ανδρας ευθυνεται. Αλλα απο την αλλη, τι ευθυνη και κουραφεξαλα. Μας κακοπεσε δηλαδη; Μηπως δεν μας αρεσει σε εμας τους ανδρες;Αμα δεν μας αρεσει, να το κοψουμε οπως ο Ωριγενης. Αε μην ειμαστε υποκριτες και να μην κατηγορουμε τη γυναικα. Ο ανδρας το εκανε 100%. Μπροστα στη χαρη της υπεροχης γυναικας φυσικα

      Συγνωμη για την πολυλογια, αλλα μου ερχονται ολα στο μυαλο ενα ενα τωρα.

      Τωρα θελω να κατανοησω αυτο που η γυναικα παταει στο κεφαλι τον οφι και αυτος την πληγωνει στη φτερνα. Πολυ kinky μου ακουγεται
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. ΨΙΤ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ..ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ MHN MOY ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.

      https://www.youtube.com/watch?v=H4Ltax1IYiY

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Τρια πουλακια, δεν λες τιποτα. Να το θυμηθουμε

      Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι
      το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι,
      το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει.
      -Πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα.
      Μην ο Καλύβας έρχεται, μην ο Λεβεντογιάννης;
      -Νουδ' ο Καλύβας έρχεται, νουδ' ο Λεβεντογιάννης.
      Ομέρ Βρυώνης πλάκωσε με δεκαοχτώ χιλιάδες.
      Ο Διάκος σαν τ' αγροίκησε πολύ του κακοφάνει.
      Ψηλή φωνή εσήκωσε, τον πρώτο του φωνάζει.
      -Τον ταϊφά μου σύναξε, μάσε τα παλικάρια,
      δώσ' τους μπαρούτη περισσή και βόλια με τις χούφτες,
      γλήγορα και να πιάσουμε κάτω την Αλαμάνα,
      που 'ναι ταμπούρια δυνατά κι όμορφα μετερίζια.
      Παίρνουνε τ' αλαφρά σπαθιά και τα βαριά τουφέκια,
      στην Αλαμάνα φτάνουνε και πιάνουν τα ταμπούρια.
      -Καρδιά παιδιά μου, φώναξε, παιδιά, μη φοβηθείτε!
      Σταθείτε αντρειά σαν Έλληνες και σα Γραικοί σταθείτε

      Βεβαια υπαρχει και η εκδοχη που ρωταει:
      Μην ειναι χιλιοι, να παρω το σπαθι μου;
      Μην ειναι δυο χιλιαδες, να παρω το τουφεκι μου;
      Μην ειναι περισσοτεροι, να παρουμε τον πουλο;

      Και εμεις για...πουλακια συζηταμε.
      Κατι σαν αυτο.

      Τρια πουλακια καθονταν στην ακρη στο ποταμι, ψηλα σε ενα δεντρακι θαμνο απεριποιητο,
      νατη ζυγωνει η Ευα, καμαρωτη καμαρωτη, βαριεται λεει και θελει με κατι να ασχοληθει,
      Γλυκολογο το μεσαιο πουλακι αρχιζει και της κελαηδα,
      -Ελα εδω καλη μου, ελα εδω χρυση μου, γιατι δεν πλησιαζεις;
      -Μου ειπανε να απεχω, και κοντα σας να μην ερθω
      -Βρε κουτο μην εισαι χαζο, εδω αν πλησιασεις πολλα θα μαθεις,
      -Και τι πρεπει να κανω;
      -Να φας απο τον καρπο, αλλα να μην τον εδαγκωσεις
      -Καλα θα δοκιμασω πρωτα λιγο τη γευση
      -Ναι δοκιμασε, δοκιμασε, μονο μην σταματησεις. Καποια στιγμη θα πεταχτει ο καρπος...

      Χαχαχα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  19. Χα χαχχαχαχα!!! Στοχαστη εχεις πολυ γελιο!!!! Αλλα αμα κοψουμε το σεξ θα φτασουμε στη θεωση; Δλδ οι μοναχοι που απεχουν απ το σεξ φτανουν σε θεωση; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και οχι. Το σεξ δεν το κοβουμε με το ζορι. Εαν κοπει με το ζορι, τοτε γινεται απωθημενο και γιγαντωνεται στη σκια, τοτε ο δρακος θεριευει και καθισταται αχαλινωτος.

      Πολυ πολυ σωστοτερο ειναι να υπαρχει υγιης εκφραση του σεξ. Ο δρομος ειναι πολυ συντομοτερος ετσι. Η ολικη αποχη σημαινει πως φοβομαστε τη γυναικα. Τη γυναικα δεν πρεπει να την φοβομαστε, αλλα να την θαυμαζουμε και να τη λατρευουμε. Το να την φοβομαστε και να λεμε "ειναι του διαβολου" σημαινει πως δεν εχουμε μπει καν να παιξουμε το παιχνιδι που πρεπει να παιξουμε. Ισως να κανω λαθος και να υπαρχει τροπος να βγει κανεις εκτος παιχνιδιου με το να λεει εγω δεν παιζω καθολου. Υπαρχουν καποιες λιγες πιθανοτητες σε αυτο. Η αποψη μου ειναι ωστοσο πως οτι ειναι να τιθασσευσουμε πρεπει να το τιθασσευσουμε εδω, στο υλικο επιπεδο, ειναι το ευκολοτερο. Αμα κλεινουμε τα ματια εδω, τοτε στο επομενο, το αστρικο επιπεδο των επιθυμιων τι θα γινει; Κολαση, αρα τζαμπα χρονο χασαμε αρνουμενοι την φυση μας. Θα κυλησουμε στο 0 οπως ο Σισυφος. Φτου και απο την αρχη. Εαν ζουσαμε 500 χρονια ισως να ηταν διαφορετικα. Τωρα ομως σε (και αν) 80 χρονια ζωης μεσο ορο δεν προλαβαινουμε ουτε να ... κλασουμε. Αρα δεν παιζει να φτασουμε σε μια ζωη μεχρι τερμα πανω

      Θεωρω μακραν σιγουροτερη και σωστοτερη επιλογη, να ανακαλυπτουμε τον εαυτο μας μαζι με το εταιρο ημισυ, ενω ταυτοχρονα απολαμβανουμε τη διαδικασια. Αλλωστε γι αυτο δεν ηρθαμε; Για να περασουμε καλα επειδη βαριομασταν; Για το ταξιδι, οχι τον προορισμο; Τοτε, γιατι να παμε να χακεψουμε τη νικη και τον τερματισμο;

      Αρα κομματι κομματι, με υγιη σεξουαλικη ζωη, ανασυνθετουμε τον εαυτο μας, χωρις απωθηση. Τωρα, που φιλοσοφικα καταληξαμε σε αυτο και που διαισθητικα οι νεοι γνωριζουν θελω να πω κατι αφου ζητησω συγνωμη απο το Λυκιο και μονο απο αυτον.

      Αντε και γαμησου εκκλησια για το χρονο που μου στερησες. Και εσυ κοινωνια, βαλε τα πρεπει σου εκει που δεν πιανει φως. Κυριως το πρωτο γιατι για το δευτερο, φταιμε και ολοι μας. Και τριτον και καλυτερον, ξανα το πρωτο.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Ειμαι σιγουρος ωστοσο πως ολοι θελουν να χαρουν το παιχνιδι και να το κερδισουν παρα να καθονται και να μυξοκλαινε "οοο, τι δυσκολα που ειναι. Τι κακος που ειναι ο κοσμος που ζουμε". Φυλακη μεν, αλλα μπορει να ιδωθει και σαν φαρμα, μπορει και σαν θερετρο, grand resort. Εμεις ειμαστε οι ιδιοκτητες, απο εμας εξαρταται να παρουμε την τυχη στα χερια μας απο τους νταβατζηδες που μας κατσικωθηκαν με το ζορι και μας εχουν κανει τη ζωη κολαση. Ενας τροπος ηταν και το ΣΑΔ που ειχα προτεινει, αλλα και με το σημερινο συστημα γινεται. Αρκει να το αποφασισουμε
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=yi1cdbRWQao

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  20. Φίλε Κύων

    Υπάρχει μιά σχολή κατά Ερίωπα μεριά που βγάζει ακόμα ένα σπάνιο έτυμο για την "Παρθένο Αθηνά."
    Την λέει και Βαρθενώς και Βαρθάνω.
    Μισό Ελληνικό το "Βάρις", το ουράνιο όχημα και μισό Καδμιακό, το Θενώς ή Θάνω, δηλαδή ο αριθμός δύο ή ο διπλός/ή (Δίο Δία).
    Διπλό αμφίπορο ουράνιο όχημα, αν το μεταφράσεις.

    Βέβαι σε κάποια φάση στην διάρκεια της Τιτανομαχίας ή εμφυλίου πολέμου η καημένη η Παλλάδα έπεσε κτυπημένη από το δόρυ της Αθηνάς.


    Ερίωπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ ΣΑΣ ΜΙΣΩ!! ΛΥΚΙΕ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΜΗ Μ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ....
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αμφιπορο σημαινει οτι κινειται σε δυο δρομους; δλδ σε δυο διαφορετικα πεδια; Η Παλλαδα δεν ειναι η Αθηνα; γιατι αν η Αθηνα χτυπησε τη Λαλλαδα τοτε μηπως η Παλλαδα ειναι το οχημα Βαρθανω; και ποιος υο οδηγουσε αυτο το οχημα;
    Μουρλοδελτα καλα κανεις κσι μας μισεις αλλα γιατι τον φοβασαι το ν Λυκιο;Πως σε αφηνει δλδ, εγκυο; χαχαχαχαχσ!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΧΑΖΟΚΩΣΤΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΧΑΖΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ! ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΝΟΗΤΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ. ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΧΑΖΟΚΩΣΤΑ! ΕΧΤΕΡΕΘ ΕΤ ΖΑΣΙΜ ΤΕΘΜΕΠΟΤ.
      Δ.

      Διαγραφή
    2. Τωρα με απειλεις; Τι θα μου κανεις δλδ; Τι σου κανει ο φιλος μου και υποφερεις μουρλοδελτα; Σου παταει τα κουμπακια σου; χαχαχαχσ! Κωστας

      Διαγραφή
  23. Υπάρχει μια ιστορία που αναφέρει πως,αφού γεννήθηκε η Αθηνά,άρχισε να αναθρέφεται κοντά στον Τρίτωνα ο οποίος είχε κόρη του την Παλλάδα.Καθώς λοιπόν εξασκούνταν και οι δύο στην πολεμική τέχνη κάποτε φιλονίκησαν.Τότε η Παλλάδα ύψωσε το δόρυ της και ήταν έτοιμη να πλήξει την Αθηνά.Ο Δίας όμως πρόβαλλε την αιγίδα και εκείνη φοβήθηκε και με μεγάλη προσοχή σήκωσε το βλέμμα της προς τα πάνω.Και έτσι η Αθηνά κτυπώντας την με το δόρυ της την σκότωσε.Τότε όμως λυπήθηκε πολύ και κατασκεύασε ένα άγαλμα όμοιο με την Παλλάδα,έβαλε την αιγίδα που την είχε φοβήσει στο στέρνο του αγάλματος και το τοποθέτησε δίπλα στον Δία.

    Αργότερα όταν ο Ίλος έκτεισε το Ίλιον ζήτησε σημάδι από τον Δία,για να του φανερωθεί αν άρεσε στον θεό η πόλη.Την επόμενη ημέρα είδε έξω από την σκηνή του αυτό το άγαλμα,το οποίο ονομάστηκε Διϊπετές Παλλάδιον,διότι έπεσε εκ του Διός.

    Επιπλέον αναφέρεται ότι ο Φερεκύδης έλεγε Παλλάδια όλα τα χειροποίητα μορφώματα και κάθε πράγμα που έπεφτε εξ Ουρανού.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΛΛΑΔΑ ΕΣΤΙ=662
      ΕΣΤΙΝ Η ΛΙΛΙθ=662
      Η θΗΛΥΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ=662
      ΑΡΤΗΡΙΑΚΟ ΑΙΜΑ=662 ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ...ΑΠΟ ΤΟΝ Π Α Λ Μ Ο ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ....

      ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ΠΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ...ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΕΡΟ....ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΙΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΗ....ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ε.Ι.Δ.Ω.Λ.Ο.Ν.=ΣΕΛΗΝΗ...ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΥΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  24. "Πανδώρα=Εύα" γράφει ο φίλος Στοχαστής και ο αγαπητός Ερίωπας του γράφει "Εύα η Βαρθενώς",το οποίο (Βαρθενώς) αν θέλουμε να το μεταφράσουμε σημαίνει διπλό αμφίπορο ουράνιο όχημα.

    Στην Θεογονία του Ησιόδου αναφέρεται πως,όταν ο Προμηθέας έκλεψε την ακούραστη φωτιά μέσα σε κούφιο καλάμι,ο Δίας έστειλε στους ανθρώπους ένα μεγάλο κακό ως αντάλλαγμα.Ζήτησε από τον Ήφαιστο να φτιάξει με υλικό "χώμα" ομοίωμα σεβαστικής παρθένας.Ο κουτσός θεός το έκανε και η θεά Αθηνά την ύψωσε και την στόλισε με ασημόλαμπρο φόρεμα και της έριξε καλύπτρα κάτω απ'το κεφάλι,η οποία ήταν θαυμαστή ως προς την ομορφιά.Επιπλέον της έβαλε γύρω απ'τό κεφάλι χρυσό στεφάνι που ήταν φτιαγμένο από τον Ήφαιστο.Μέσα στο στεφάνι δε υπήρχαν πολλά και θαυμάσια σχέδια από ζώα κάθε είδους.

    Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της,την έβγαλε εκεί όπου ήταν οι άλλοι θεοί,αλλά και οι άνθρωποι.Και τότε την θαύμασαν θνητοί και αθάνατοι βλέπωντας,λέει,τον δόλον,που ξεπέρναγε τους ανθρώπους (αμήχανον ανθρώποισιν αναφέρει το αρχαίο κείμενο).

    Πολλή ενδιαφέρουσα η συνέχεια,καθώς αναφέρεται πως από αυτήν κρατάει το γένος των θηλυτεράων γυναικών.

    Την μόνη μου γνωρίζω να κατοικεί μεταξύ θεών και ανθρώπων,να φοράει ασημόλευκο φόρεμα,να έχει χρυσό στεφάνι και να έχει καλύπτρα στο πρόσωπο,καθώς βλέπουμε μόνο την μια πλευρά της είναι η Σελήνη.

    Αγαπητέ Ερίωπα κάτι είχες αναφέρει στον φίλο Ερμόλυκο για την "γυναικεία αιχμή".Μήπως τελικά η Σελήνη ήταν και το πρώτο χαρέμι (Har-em) ?

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενδιαφερον. Ο φιλος Κυων γραφει
    Στην Θεογονία του Ησιόδου αναφέρεται πως,όταν ο Προμηθέας έκλεψε την ακούραστη φωτιά μέσα σε κούφιο καλάμι,ο Δίας έστειλε στους ανθρώπους ένα μεγάλο κακό ως αντάλλαγμα.Ζήτησε από τον Ήφαιστο να φτιάξει με υλικό "χώμα" ομοίωμα σεβαστικής παρθένας."

    Και καταθετει την θεση πως η "σεβαστη παρθενα" μπορει να ειναι η Σεληνη. Θα ριξω καποιες σκορπιες σκεψεις. Ενα αλλο στοιχειο ειναι πως η Σεληνη τρεφεται απο μια ενεργεια των ανθρωπων και ζώων. Ας αποπειραθουμε να συνθεσουμε τις θεσεις συνεχομενα και απο τις δυο κοσμοθεωριες, ελληνικη και ιουδαιοχριστιστιανικη.

    Ο Προμηθεας εκλεψε την ακουραστη φωτια απο τους θεους και την εδωσε στους ανθρωπους. Πριν ή μετα την "πτωση" του προπατορικου αμαρτηματος; Μπορουμε να καταλαβουμε πότε συνεβη αυτο απο τον Ησιοδο; Θα ειχε λογικη αν συνεβη μετα την πτωση για να εχει νοημα πως "λυπηθηκε" τον "χαζο" χωρις αυτην ανθρωπο. Πριν την πτωση δεν βλεπω πως θα μπορουσε να γινει, αρα πιθανοτερο ειναι να συνεβει ΜΑΖΙ με την πτωση, αυτη να υπηρξε καπως η αιτια της πτωσης. Το γεγονος της πτωσης τοποθετειται απο την Αγια Γραφη μαζι με την υπαρξη του Αδαμ, καπου στο 4500 πχ, χρονολογια που ηδη υπαρχουν ανθρωποι, χωριζοντας τους πλεον σε Αδαμικους και προΑδαμικους, αφηνοντας να εννοηθει πως πλεον οι ανθρωποι φερουν καποια διαφορα. Η Σεληνη ομως πρεπει να εχει τοποθετηθει πολυ πολυ παλαιοτερα. Απο την αλλη η Αγια Γραφη γραφει πολλες κοτσανες διοτι προσπαθει να "διαστρεβλωσει" τα γεγονοτα ετσι ωστε να την "συμφερουν", κοινως να μην ειπωθει κουβεντα για τους αλλους. Ισως παλι και οχι

    Παμε καλυτερα απο την ελληνικη πλευρα και τον ελληνικο μυθο που ειναι πιο σοβαρη. Ο Προμηθεας εκλεψε την ακουραστη φωτια μεσα σε κουφιο καλαμι. Βασει της προηγουμενης θεσης που κατεθεσα, το πυρ αυτο πρεπει να ειναι καποια ενεργεια, ισως η ψυχικη ή σεξουαλικη ενεργεια. Οταν την εκρυψε, πιθανον να εννοειται πως την εκρυψε μεσα στον ανθρωπο, και ως καλαμι να εννοειται το διαστημα μεταξυ γεννητικων οργανων μεχρι πανω, μεσω σπονδυλικης στηλης. Εκει υπαρχει χωρος ωστε αυτη να ανελθει, αρα κουφιος. Πιθανον ο τροπος που "κλαπηκε" το πυρ να ηταν το προπατορικο αμαρτημα αυτο καθαυτο και ο Αδαμ το μεσο, το καλαμι, και με την πτωση του ανθρωπου εδω, εδω να ηρθε και το πυρ, αλλα αφου επεσε ο ανθρωπος απο τον Ουρανο, πλεον δεν βρισκεται στον Ουρανο αλλα εδω στην υλη, αρα το πυρ δεν ειναι εκει αλλα εδω. (Εκτος και αν ειναι ανεξαντλητο). Τοκλεψε ο Προμηθεας χρησιμοποιωντας τον ανθρωπο, οχι ακριβως για να το δωσει στον ανθρωπο, αλλα ο μονος τροπος ηταν μεσω του ανθρωπου.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Προμηθεας-Εωσφορος καταδικαστηκε να ζει εδω, μαζι μας. Αυτο ισως να ηταν αναποφευκτο να συμβει. Ισως εκει να αποσκοπουσε. Να ειναι βασιλιας εδω, ως ανθρωπος. (Αν ισχυει Αδαμ=Ζευς)Πολυ σημαντικο στοιχειο για να βγαλουμε ακρη ειναι τι συμβαινει με το πυρ. Αφου κλαπηκε, πλεον ειναι εδω με τους ανθρωπους ή ειναι και στους θεους και στους ανθρωπους; Ειναι μοιρασμενο ή δεν ειναι πεπερασμενο;

      Αν η Σεληνη υπηρξε η "απαντηση" στο γεγονος της πτωσης, θα πρεπει να ειναι ενας τροπος ελεγχου του "πυρος" μεσα μας. Ισως εως οτου μαθουμε να το χρησιμοποιουμε ορθα, να ειναι ενας τροπος ωστε αυτο να μην μας καταστρεφει ή αν ιδωθει αλλιως, να ειναι ενας τροπος που να μας εμποδιζει να χρησιμοποιησουμε το πυρ ορθα. Εαν λοιπον το πυρ ειναι η σεξουαλικη ενεργεια, τοτε η Σεληνη να μας κανει να την "εκτονωνουμε" στην υλη. Πώς θα μπορουσε η Σεληνη να το κανει αυτο; Πώς επιδραει πανω μας; Νομιζω με το συναισθημα, οπως οταν "αλυχτουν τα σκυλια".

      Νομιζω πως το πιο δυσκολο παθος και εθισμος του ανθρωπου ειναι οντως το σεξουαλικο. Πανω απο ουσιες, φαγητα ή... ιντερνετ. Αρα η πιο δυσκολη νηστεια ειναι η... αποχη. Εαν ισχυουν ολα αυτα που ανεφερα, τοτε λχ ενας μηνας σεξουαλικης αποχης (μη εκσπερματωση, επιτρεπεται σεξ χωρις εκσπερματωση), αποχης απο βαρυ κρεας, (κυριως πολυ νεκρες τροφες), αλκοολ, θα δημιουργει τετοιο πλεονασμα ενεργειας που θα τροφοδοτει νεες δυναμεις στον ανθρωπο, πχ βολτες στο αστρικο, αστρικες προβολης,.εξωσωματικες εμπειριες κτλ.

      Ιδου η Ροδος...
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Και ο φαλλος εχει "κουφιο καλαμι"μεσα στο σωμα του
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Να παμε λες κοντρα στην φυση μας που εχει το αισθημα της διαιωνησης του ειδους. Δλδ η Σεληνη μας κραταει φυλακισμενους στα ενστικτα καιμας τρωει την ενεργεια. Αρα πρεπει να παμε κοντρα στα ενστικτα για να απελευθερωθουμε φιλε Στοχαστη. Συμφωνω και γω. Κωστας

      Διαγραφή
    4. Και ναι και οχι. Με εχει προβληματισει αρκετα το θεμα αυτο και στο παρελθον. Πλεον πιστευω πως η αντιμετωπιση θα πρεπει να ειναι οπως και στους αλλους εθισμους,.ειτε μιλαμε για ουσιες, φαγητο ακομα και ιντερνετ. Δεν λεμε οχι.σε αυτα. Αλλα να επαναπροσδιορισουμε τη σχεση μας μαζι τους. Να τη βαλουμε σε νεα βαση

      Εστω ενας βουλιμικος ή εθισμενος στο ιντερνετ. Μιλαμε για εθισμους που δεν κανουν μονο κακο στον ανθρωπο. Σε αυτους που κανουν μονο κακο, ας πουμε και ολικο οχι πχ τσιγαρο.

      Στους υπολοιπους, και βαζω και το σεξ μεσα, δεν κανουμε αποχη. Θεωρω θεωρητικα σωστοτερη προσεγγιση μια που θα ειναι αντιστοιχη με αυτη του φαγητου ή ιντερνετ σε καποιον εθισμενο. Σπασιμο του εθισμου και ποιοτικη χρηση αντι ποσοτικη. Εστω ενας 200 κιλα ή καποιος που δεν μπορει χωρις ιντερνετ. Γιατι το κανουν; Επειδη αισθανονται εφημερα καλυτερα οταν τρωνε ή μπαινουν στο ιντερνετ. Αρα γεμιζουν υποσυνειδητα ετσι το κενο που υπαρχει μεσα τους. Τι πρεπει να κανουν; Να δουν απο τι κρυβονται, και για τι χρησιμοποιουνται αυτα ως ημιμετρα και αντικαταστατα.

      Σε πρωτη φαση, οταν διερευνω τους δικους μου εθισμους, κανω το τεστ της εβδομαδας. Εαν δεν μπορω χωρις κατι για μια εβδομαδα, τοτε ειμαι εθισμενος σε αυτο, οτι και αν ειναι.αυτο. Μετα θα επιχειρησω μηνα αποχης. Τοτε, συμβαινει κατι πολυ ωραιο. Η δυναμη του εθισμου αρχιζει και.χανεται. Μπορει να επανελθει το προιον του εθισμου, αλλα πλεον σε αλλη βαση. Ελεγχομενη και ποιοτικη αντι ποσοτικη

      Κατι αντιστοιχο πρεπει να γινει και εδω. Μπορει να θεωρειται ο ισχυροτερος εθισμος, αλλα η αντιμετωπιση του ειναι ιδια, σαν να κοβεις κατι, και μετα να το επαναφερεις σταδιακα, οπως ας πουμε το φαγητο ή και το τζογο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  26. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ

    ΓΥΝΑΙΚΑ...Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΔΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουρδες λεω γω. Οι γυναικες γιορταζουν κσθε μερα γιατι η ζωη ειναι πιο ευκολη γι αυτες. Εκμεταλλευοντσι την ομορφια τους το πραμα τους τη πονηρια τους την και καλα αδυναμια τους κσι πετυχαινουν με πλαγιο τροπο οσα εμεις δεν μπορουμε με την αξια μας. Π.χ. ποσες πιθανοτητες εχει να προσληφθει σε μια εταιρια ενας αντρας αν υπαρχει υποψηφια και μια ωραια γκομενα που πουτ@νιζει; καμια! Πας στο κλαμπ και τρως πορτα μονος σου κσι η γκομενα που ερχετσι μονη της περναει αερα! Πας για ζητησεις αυξηση και παιρνεις τα @ρχ@@ μου και μευα παει η γκομενα που το ξυνει ολη μερα και την παιρνει αερα! Εγω σπουδασα και εφερα λεφτα στην ετσιρια με δουλεια 10-11 ωρες τη μερα κσι η γκομενα αποφοιτη λυκειου διπλα μου πηρε μες τη κριση αυξηση 250 ευρω λογω βυζιων!!χαχα! Η λεγαμενη δεν δουλευει αλλα μας δουλευει ολους ψηλο γαζι....... Ποια γιορτη λοιπον κσι πιο αδυνατο φυλο οι γυναικες. Κανονικα εμεις θα πρεπε να γιορταζουμε οι καημενοι...... Κωστας

      Διαγραφή
    2. Πως κανεις ετσι ρε Κωστα. Ο προισταμενος σου, διδασκει τον αλτρουισμο, την αγαπη, βοηθωντας την αδυναμη εργαζομενο να αποδωσει περισσοτερο, για το κοινο οφελος.της εταιριας! Εξ ου και η αυξηση. Εσυ που εισαι δυνατος εργαζομενος,κανε μια παραχωρηση στο ασθενες φυλο!

      Αστειακι ολιγον τι ειρωνικο. Ενταξει κανω λιγο χιουμορ. Προφανως και συμφωνω μαζι σου Κωστα. Ο καθε δασκαλος και προισταμενος ενα καθηκον εχει. Να τηρει την αξιοκρατια. Τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

      Εν προκειμενω, η μεροληπτικη συμπεριφορα δειχνει πως οι αντρες συνηθως ζητουν εντονως μεσα απο "καλοσυνες" την "αγαπη" των ωραιων γυναικων. Και συχνα οι γυναικες την προσφερουν σε ανταλλαγμα των καλοσυνων. Αυτο δεν ειναι αγαπη βεβαια, ειναι βραχυπροθεσμη εμπορικη συναλλαγη. Η μεν αποκταει οικονομικα οφελη και ο δε, πιστευει πως θα "πηδηξει". Χαχα. Τετοια σχεση βασισμενη στο οφελος, ειναι προσκαιρη. Οταν το οφελος (ομορφια-λεφτα) δεν υφισταται, η σχεση θα ληξει, αρα δεν ειναι πραγματικη σχεση. Μην την ζηλευεις την γυναικα που διαπραγματευεται την ομορφια της, να την λυπασαι. Αστην να το ευχαριστηθει οσο μπορει, οσο καταφερει να το κανει να διαρκεσει ή οσο νομιζει πως θα διαρκει
      Οσο για την αξιοκρατια, εγω εχω αρχισει πλεον να την απαιτω, ευγενικα, ηπια και με αγαπη. Στην αρχη
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  27. Λυκιε, απαντω εδω για να συμμετασχει και καποιος αλλος αν θελει.

    Αυτο που θελω να καταδειξω ειναι κατι πολυ σημαντικο, που η θεωρω πως η ψυχη μου κατεκτησε με τις δικες τις δυναμεις πολυ προσφατα, αρα ειναι ασφαλης και διαρκης γνωση. Ειμαι πολυ χαρουμενος γι αυτο. Το συμπερασμα ειναι επαγωγικα (απο το επιμερους παραδειγμα μου, παμε στο γενικο) πως ο καλος, μεσα στη καλοσυνη του, επειδη ισως δεν διεκδικει αφου ειναι υπερανω, διαπραττει το εγκλημα να αδικει τον εαυτο του. Μπορει να πιστευει πως δεν θελει, ωστοσο ειναι δικαιωμα που πρεπει να τηρειται, να "αμοιβεται" αξιοκρατικα ανεξαρτητως αν ζηταει ή οχι. Σχεδον παντα γινεται αντικειμενο εκμεταλλευσης.

    Αντιστοιχα, στο αλλο ακρο, εχουμε τον κακο, τον κακομαθημενο, που θεωρει πως πρεπει να αμοιβεται πολλαπλασια της αξιας του, αφου ειναι καλυτερος των αλλων. Ο καλος γινεται αντικειμενο εκμεταλλευσης απο τον κακο, και αυτο μπορει να διαρκει για παντα, εκτος και αν ο καλος "ξυπνησει" και πει "οκ δεν με πειραζε μεχρι τωρα, αλλα ζητω πλεον δικαιοσυνη και ισοτιμη αντιμετωπιση, την απαιτω". Οταν και εαν συμβει αυτο, τοτε οι σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων αλλαζουν αρδην. Αυτο το πολυ σημαντικο και σωστο γεγονος, θα γινει οταν ο καλος σταματησει να βαυκαλιζεται πως κανει θυσιες λογω αγαπης. Διοτι αυτες οι θυσιες που πραγματι κανει ο καλος, πανε στο βροντο. Οι αλλοι, "οι κακομαθημενοι" , τις εκμεταλλευονται για χιλιους δυο λογους και σχεδον ποτέ δεν τις αναγνωριζουν ή εστω τις αναγνωριζουν αφου τους ζητηθει να τις αναγνωρισουν, αρα φουλ υποκριτικα, αρα οι θυσιες ειναι αχρηστες και ζημιωνουν τον "καλο".

    Αυτο ηταν το γενικο που επαγωγικα βγαζω απο το επιμερους βιωματικο παραδειγμα που κατεκτησε η ψυχη μου με τις δυναμεις της. Απαγωγικα τωρα, σαν κανονα το κατεβαζουμε και προσπαθουμε να το εφαρμοσουμε με το νου μας, σε ολα τα επιμερους, για να βρουμε ποιο ειναι το σωστο, παντα μιλαμε για την ολοκληρωση μας χωρις να αδικουμε καποιον αλλο.

    Αυτο συμβαινει ακομα και στην Ελλαδα σημερα αν το δουμε σε γενικοτερο επιπεδο, περα απο το ατομικο. Οι πολλοι κανουν θυσιες που πανε στο βροντο ως καλοι, ενω καποιοι λιγοι κακοι (ως κακομαθημενοι) ζουν υπερπολυτελη ζωη βγαζοντας εκατομμυρια εξω, τα οποια και αυγατιζουν μεσα στην τεχνητη "κριση", την οποια χρησιμοποιουν ως λογο στους καλους, ωστε αυτοι να μαζευτουν και να κανουν και αλλες θυσιες. Πώς αντιμετωπιζεται αυτο; Με αξιοκρατια. Και τιμωρια σε οσους κακομαθημενους το παρακαναν. Και με το να σταματησουν επιτελους οι καλοι να θυσιαζονται αβερτα για ενα ανυπαρκτο γενικοτερο καλο. Το να δινει ο καλος τα αγαθα που δικαιουται στον κακομαθημενο, δεν ειναι για το γενικοτερο καλο. Σε βαρελι διχως πατο πανε. Η αγαπη ειναι και αυτη πεπερασμενη, δεν μπορει να προσφερεται ακριτως επι μονιμου βασεως, οταν ποτέ δεν αναγνωριζεται, διοτι φθειρει τον καλο που την προσφερει. Ο καλος αδικει τον εαυτο του ετσι. Ο κακομαθημενος θα "μαζευτει" εξ αναγκης και οχι επειδη θα αναγνωρισει τις θυσιες του καλου.

    Ο καλος λοιπον που ειναι καλος, και οχι κακομαθημενος που νομιζει πως ειναι καλος, τι πρεπει να κανει; Να απαιτησει να λαμβανει αυτα που δικαιουται. Πώς θα το κανει αφου μονιμως θυσιαζεται και ζηταει παντα ελαχιστα; Με το να θεωρησει πως ο ιδιος ειναι καποιος αλλος, καποιος τριτος, και πως εχει υποχρεωση απεναντι του να μην τον εκμεταλλευεται καθολου. Αυτο σημαινει πως θα αρχισει να γινεται "κακος", "κακομαθημενος" κατα τους αλλους που τον παρατηρουν. "Χαλασε και αυτος", θα λενε. Εδω χρειαζεται προσοχη για τον καλο. Πρεπει να ειναι προσεκτικος, να μην πεσει με τα μουτρα στην κακη του πλευρα, διοτι ευκολα μπορει να γινει ο χειροτερος κακος-κακομαθημενος. Χρειαζεται να αναγνωρισει πως αυτο που κανει ειναι το σωστο και δεν το κανει για ιδιοτελη λογο, αλλα για δικαιο λογο. Εαν το κανει σωστα και φιλοσοφημενα, αυτη θεωρω πως θα ειναι η μεγαλυτερη κατακτηση της ζωης του.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εαν δεν το κανει, θα καταστρεψει τον εαυτο του, αργα ή γρηγορα. Ειτε μεσω ασθενειας, ειτε μεσω γιγαντωσης της σκιας σε ανεξελεγκτα επιπεδα. Εδω βρισκεται το μεγαλο πληθος της πλειονοτητας των γυναικων, διοτι για εμας τους ανδρες η δραση ειναι πιο ευκολη, ακομα και αν ειναι κοντρα σε θεους και δαιμονες. Εδω νομιζω βρισκεται και η εξηγηση του απιστευτου στατιστικου στοιχειου πως "3 στις 4 γυναικες γουσταρουν ή φαντασιωνονται τον βιασμο". Διοτι η "καλη" γυναικα που ειναι τυπος και υπογραμμος (επειδη δεν ζηταει για τον εαυτο της και γινεται θυσια), δεν αναγνωριζει την "κακη" της πλευρα, πως και αυτη εχει αναγκες και δικαιουται ανταμοιβες οπως ολοι. Βαζει την οικογενεια, το παιδι, το τι θα πει ο κοσμος, πανω απο ολα. Η "κακη" της πλευρα που απωθειται στην σκια της προφανως δεν εξαφανιζεται αλλα καταπιεζεται. Προβαλλεται επομενως εξω απο την ιδια. Στον ανδρα που γουσταρει σεξουαλικα. Τον θελει επομενως πολυ "κακο", να μην την λογαριαζει καθολου, να την βιαζει. Με αυτο τον λαθος τροπο, τουλαχιστον η σκια εκτονωνεται, οποτε η υγιης σεξουαλικη της ζωη, της κανει καλο. Εαν δεν συμβαινει ουτε αυτο, τοτε η ασθενεια ή η καταθλιψη θα χτυπησει την πορτα.

    Ειμαι αραγε εμπαθης προς την εκκλησια; Χαλασα και εγω; Ισως. Δεν εχω αρνητικα συναισθηματα με παθος παντως. Θελω ψυχραιμα να ισχυσει το δικαιο. Η κοινωνια εχει αναγκη τους ιερεις της. Αυτη η ολιγαρχια που εχει κατσικωθει σε αυτο το ποστο, για το οποιο κανενα λογο δεν εχει ο λαος, εκμεταλλευεται τον λαο. Ολους μας. Και δεν μας σεβεται. Και μπορω να αναφερω 10 σοβαροτατους λογους. Το ερωτημα δεν ειναι γιατι να ειμαι εγω μη συμπαθης, αλλα γιατι δεν ειστε και εσεις. Γιατι ανεχεστε την κοροιδια και την εκμεταλλευση. Ποιος φταιει λοιπον; Οι παπαδες-παπαγαλακια; Οχι και τοσο. Οι πιστοι; Οχι και τοσο. Ο Χριστος; Οχι. Ειναι σαν την πολιτικη. Ποιος θα εφταιγε αν ειχαμε ολιγαρχικο πολιτευμα ανευ εκλογων σημερα για τα οσα βιωνουμε; Οι ολιγαρχες ή καλυτερα το ολιγαρχικο πολιτευμα. Φταιει βεβαια και ο Παυλος αλλα με αυτον δεν μπορουμε να τα βαλουμε. Αρα φταιει το "πολιτευμα" της εκκλησιας. Ειναι κλειστο στο λαο. Υποτιθεται πως το σχισμα εγινε για να απαλλαγουμε απο τις αυθαιρεσιες του Παπα, αλλα απλα αλλαξαμε τον Παπα με ενα χαλαροτερο Πατριαρχη. Τι θα ηθελα; ΣΑΔ και στην εκκλησια.

    Συγνωμη αν σε ενοχλησε το οτι εβαλα στη λογικη σου την ετικετα "χριστιανικη". Νομιζω ομως πως το επιθετο "χριστιανικη" δεν εχει κακη χροια. Ισως παλι απο τις αρνητικες εννοιες, να μπορει να μπει η "απλοικη",τωρα που το σκεφτομαι, οποτε μαλλον κανω λαθος. Οταν το ειπα παντως, το ειπα απλα, επειδη ειδα τον παραλληλισμο. Δεν το σκεφτηκα ιδιαιτερα. Για τη χριστιανικη διδασκαλια παντως, γιατι να ειμαι εμπαθης; Για το "αγαπατε αλληλους"; Μπορω να διαφωνησω στο "μην τσακωνεστε"; Η ζωη ομως δεν ειναι ασπρο-μαυρο. Αν τσακωνεται μαζι σου ο αλλος ομως, τι κανεις; Τον αγνοεις ενω σε βαραει; Γινεσαι θυσια στον να εκτονωνει ο αλλος τα νευρα του πανω σου; Οχι βεβαια. Διοτι αυτο δεν σεβεται τον εαυτο σου. Ειπαμε πως το σωστο ειναι ο καλος να μεταχειριζεται τον εαυτο του σαν να ηταν καποιος αλλος. Αρα, τι θα εκανες αν εβλεπες ενα παιδι, να βαραει ή να βριζει ή να καταφερεται εναντιον αλλου; Θα το σταματαγες. Με τον ιδιο τροπο που θα τον σταματαγες,θα σταματησεις οποτε και αυτον που καταφερεται εναντιον σου. (Το β'ενικο ειναι γενικο). Ελπιζω να μη κουρασα πολυ και ελπιζω να εγινε κατανοητο αυτο που ηθελα να περασω, ακομα και αν δεν τα καταφερα μεσα απο το παραδειγμα του δασκαλου.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι υποκριτης στη θεση για τη γνωση, τουλαχιστον προσπαθω να μην ειμαι. Θελουμε την συμμετοχη ολων, και ναι θελω τη γνωση διαθεσιμη στον καθενα. Η γνωση ομως δεν ειναι σοφια. Η γνωση εχει την δυνατοτητα να αλλαξει και να βελτιωσει τον ανθρωπο, αλλα δεν το κανει απο μονη της. Θελω ολοι οι ανθρωποι να εχουν ολη τη γνωση και να εναποκειται στις προσπαθειες τους και στην επιτυχια αυτων, η ποση εξελιξη θα εχουν και η ποση σοφια θα αποκτησουν. Δεν θελω εμπορακους της γνωσης, οπως καλη ωρα η εκκλησια, που σου λενε τοσα οσα βολευουν τους εμπορικους σκοπους του εμπορακου. Αντιστοιχα ο δασκαλος σε ολους δινει τη γνωση οσο ευκολοτερα μπορει, το ποση θα αφομοιωσει ο καθενας εξαρταται απο τις δυνατοτητες του και αποτυπωνεται στο βαθμο του. Δεν ειναι καλυτερος ανθρωπος ο μαθητης του 20 απο αυτον του 10, οπως δεν ειναι καλυτερος ο ομορφοτερος, ο γρηγοροτερος ή ο δυνατοτερος. Δεν θα τους κανουμε ομως ολους μποντιμπιλντερ ή αθλητες ή μοντελα. Το να θελουμε να κανουμε ολοι τα παιδια μας επιστημονες, αυτο ναι, ειναι υποκρισια της κοινωνιας. Δεν ειναι οι επιστημονες καλυτεροι ανθρωποι απο τους υπολοιπους, αλλα ολοι οι γονεις αντι να θελουν τα παιδια τους να ειναι ευτυχισμενα, θελουν πιο πολυ να ειναι γιατροι και δικηγοροι. "Εχω κορη βουλευτινα" λεει η αλλη. "Στα @@ια μας".

      Ο ανθρωπος ειναι και ζωο εκτος απο πνευματικο ον. Διποδο ζωο. Το σωμα μας ειναι σωμα ζωου.
      Η ζουγκλα δεν ειναι κακη, οσο και να την θεωρουμε κακη και ακαρδη. Και αυτο επειδη η ζουγκλα ειναι δικαιη. Αυτο ειναι μεγαλο πραγμα και ανωτερο απο εννοιες καλου ή κακου. Η οικονομια μας λχ ειναι πολυ χειροτερη της ζουγκλας. Στην ζουγκλα το λιονταρι δεν κανει συμμαχιες με τους ελεφαντες για να εξουσιασουν ολους τους αλλους. Δεν βαζουν τους αλλους να τους προσφερουν φορο υποτελειας, ωστε να μην κυνηγουν. Δεν αποθηκευουν τη λεια τους σε ψυγεια, ωστε αυτοι να αραζουν και να μην κυνηγουν. Εμεις τι κανουμε; Οι δυνατοι ενωνονται και διαπλεκονται, κοντρα στο συμφερον των πολλων. Τα μικρα ζωακια της ζουγκλας δεν χρειαζεται να αποφευγουν το λιονταρι (λεγε με αγορες), δουλευουν ηδη ως σκλαβοι κατω απο την "δουλεψη" του, ωστε να μπορουν να εχουν στοιχειωδη αγαθα. Αλλα νομιζουμε τρομαρα μας, πως δεν ειμαστε ζουγκλα αρα κοινωνια ανθρωπινων αξιων. Παραμυθια φουρναρης. Υποκριτες ειμαστε εδω. Παντως αξιζει να θυμομαστε πως το σωμα μας αντιδραει με ζωικους μηχανισμους πχ στις ασθενειες. Και εχει και ενστικτα. Καλο θα ηταν να μην τα παραβλεπουμε
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Απαντώ συνοπτικά φίλε Στοχαστή:
      -Κακώς θεωρείς ως δεδομένο ότι ο κακός εκμεταλλεύεται τον καλό. Καλός δεν σημαίνει οπωσδήποτε αφελής και αδύναμος. Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον καλό, αλλά έξυπνο και δυνατό; Νομίζεις ότι η άμυνα δεν είναι στοιχείο του καλού; Ακόμα λοιπόν και η αμυντική επίθεση, δεν αποτελεί κακή πρακτική. Καλός δεν σημαίνει έλλειψη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Αν θεωρείς εμένα «καλό» όπως έχεις δηλώσει, σε πληροφορώ ότι δεν θα ήθελες να με είχες αντίπαλο στην πραγματική ζωή. Δεν θα σε αδικούσα, δεν θα σε εκδικούμουν, αλλά δεν θα σου επέτρεπα να με πλήξεις πέρα από κάποια όρια ανοχής. Εν ανάγκη θα σε φόνευα, χωρίς αυτό να με κόλαζε ως «κακό» άνθρωπο!
      Είμαι «καλός», αλλά διατηρώ την αμυντική μου δύναμη σε σημείο που να σου είναι αδύνατον να την αγνοήσεις. Αν υπερβείς τα εσκαμμένα, θα το πληρώσεις με μεγάλο κόστος. Αυτό απαιτεί η δική μου επιβίωση, σωματική, ψυχική και πνευματική. Η θυσία, γίνεται μόνο για το γενικό όφελος και ποτέ για να τροφοδοτήσουμε τα ταπεινά ένστικτα των κακών. Εξάλλου για να είσαι καλός, οφείλεις να είσαι μαχητής. Πρέπει να ξέρεις να μάχεσαι με τα πιο δυνατά στοιχεία της φύσης, εντός και εντός σου. Όταν τα νικήσεις, μπορείς να πεις ότι αρχίζεις να γίνεσαι καλός.
      Εσύ μάλλον, «καλό» ονομάζεις τον αφελή και τον αδύναμο. Εδώ, έχεις εξαπατηθεί.
      Ο πραγματικά καλός, είναι τέτοιος που ίσως να τον φοβόσουν φίλε μου…
      - Όταν μιλάς για αδικία, στην πραγματικότητα δεν αναφέρεσαι στο πραγματικό δίκαιο της κοσμικής δικαιοσύνης (ισορροπίας), αλλά στο ιδιοτελές, ατομικό «δίκιο» που τρέφεται από το ταπεινό εγώ. Με τέτοια κριτήρια, πράγματι θα παρατείνουμε την κοινωνία-ζούγκλα.
      Το γεγονός ότι η κοινωνία μας έχει στοιχεία ζούγκλας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αναπαράγουμε και να τα ενισχύσουμε. Δεν πρέπει να παραιτούμαστε από τους ιδεώδης στόχους μας. Βάζουμε ένα στόχο. Όπως σε ατομικό επίπεδο μας ενδιαφέρει (όσους ενδιαφέρει) η ανέλιξη, έστι και σε συλλογικό επίπεδο πρέπει να έχουμε ανελικτική πορεία.
      Όπως υπάρχει το ατομικό κάρμα, έτσι υπάρχει και το συλλογικό κάρμα. Αν επιλέγουμε να οπισθοδρομούμε χάνοντας τον προσανατολισμό μας, τότε θα επανέλθουμε στην ζωώδη κοινωνία. Θα πάνε χαμένες οι προσπάθειες τόσων χιλιετιών, από κάποιους άξιους πολιτισμούς (όπως των Ελλήνων), που μόχθησαν για να εξελίξουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.
      Η ζούγκλα λειτουργεί με απλούς νόμους που κανένα ζώο δεν μπορεί να τους παραβιάσει, διότι δεν έχει ελευθερία βούλησης και λόγο. Έτσι τα ζώα προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους, ήτοι «οι κανόνες της ζούγκλας». Αντίθετα ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμόζει αυτός το περιβάλλον στα δικά του μέτρα, άρα να διαμορφώνει αυτός τους κανόνες. Γι΄αυτό και είναι ανώτερο όν απ΄ όλα τα άλλα της Δημιουργίας.
      Στον άνθρωπο λοιπόν, δεν μπορούμε να καταξιώνουμε το κατώτερο ζωώδες στοιχείο του αλλά το ανώτερο πνευματικό. Αυτό είναι που τον κάνει να διαφέρει.
      Οι αρχαιοελληνικές αρετές και οι ηθικές αξίες, αν μπορέσουμε να τις τηρήσουμε στην ζωή μας, τότε είμαστε σε καλό δρόμο, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.
      - Φίλε Στοχαστή, πουθενά στον λόγο μου δεν ανέφερα ότι είσαι εμπαθής με την εκκλησία.
      Έχουμε πολλές φορές ξεχωρίσει τον ρόλο της εκκλησίας από την διδασκαλία του Χριστού.
      Μίλησα λοιπόν για τη διδασκαλία του Χριστού, που βεβαίως δεν διαφέρει από τον νεοπλατωνισμό.

      Διαγραφή
    3. -Τέλος θα σου πω ότι η ανάγκη για καταξίωση, επιβράβευση, αναγνώριση, αποτελούν στοιχεία ματαιοδοξίας που ανήκουν σε αδύναμους ανθρώπους. Ο δυνατός άνθρωπος, γνωρίζει ποιος είναι και δεν έχει ανάγκη προβολής, αναγνώρισης και επιβράβευσης από τους άλλους. Είναι ταπεινός και δεν τροφοδοτείται από το περιβάλλον του. Αντίθετα, αυτός το τροφοδοτεί….
      Το να λες λοιπόν, ότι νιώθεις υπερήφανος που καταφέρνεις κάτι και ότι χαίρεσαι για τον εαυτό σου, σε κάνουν να ματαιοδοξείς και να επαίρεσαι για κάτι που νομίζεις ότι κέρδισες.
      Αυτό αμέσως σου στερεί την δυνατότητα να αυτοαναιρεθείς από το επόμενο μάθημα που σου επιφυλάσσει η ζωή. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να κερδίσει περισσότερα, όσο πιο ταπεινός και πιο δεκτικός είναι σε κάθε του βήμα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  29. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΓΙΑΒΡΙΜ ΠΟΘΕΝ ΠΟΥΛΟΠ ΕΙΣΑΙ; ΘΕΡΠΕΤΝΟΣ ΕΝ ΑΡΘΕΤ ΕΧΤΕΡΕΘ ΕΤ ΤΕΘΜΕΠΟΤ ΣΤΟΧΑΣΤΗΝ.
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, δυο Στοχαστη και ενα Πουλοπ. Αυτο δεν φαινεται καλο

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΓΙΑΒΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ; ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗΝ.
      Δ.

      Διαγραφή
  30. ΦΙΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ....ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΝ ΣΤΗΝ "Δ"...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...ΘΑ ΜΑΣ "ΚΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ" ...ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ

    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ ...I AM A BIG BAD WOLF

    https://www.youtube.com/watch?v=vElpdDpLPx0

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. STAR LORD ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!! ΟΤΑΝ ΞΕΚΛΕΙΔΟΘΩ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΟΠΛΟΣ. ΚΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΣΟΣ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ. ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΚΕΤΟΣ. ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!! ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕΕΕΕΕ. ΛΥΚΙΕ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΑΛΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!
      Δ.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΥΧΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ "Δ"....ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ "ΚΡΑΤΑΕΙ" Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.....ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ....ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ....ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  31. Πόσο εύκολα μπορεί να πέσει η ποιότητα ενός ιστολογίου με την παρουσία ατόμων σαν εσάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΝΩΝΥΜΕ 9 Μαρτίου 2015 - 3:01 μ.μ.

      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΗΝ "Δ"....ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ....ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ...ΜΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜ...ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ( ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ) ..ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.....ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ....ΕΧΟΥΜΕ Η ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΘΝΙΚΟΣ... ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ "ΧΩΡΕΣ"...ΟΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΠΛΙΤΙΚΟ!!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.... ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΚΕΙ.....ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΑ ΛΑ ΒΙΣΤΑ BABY.

      ΤΗΕ STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. Εσύ, είμαι σίγουρος ότι θα επιβιώσεις με την ψυχεδέλεια που σε διακατέχει και την διπολική σου προσωπικότητα! Καλό βόλι......
      Α........Ω

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣ Α.......Ω

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ/Η.....ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ.....Η ΦΥΛΗ ΜΟΥ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ....O ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει γνωστός-άγνωστος. Όλοι είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων Λύκιε. Μην προσπαθείς να ανακαλύψεις ποιος κρύβεται πίσω από ψευδονυμα γιατί σίγουρα θα πέσεις στην παγίδα ενός πλασματικου κόσμου κάτι το οποίο σου ααφαιρεί την ορθή σου κρίση και την επαφή με την πραγματικοτητα

      Διαγραφή
    5. Ωστόσο δεν επιχειρώ να ανακαλύψω αληθινές ταυτότητες, αλλά "γνωστές" που υπήρχαν εδώ και αποχώρισαν. Γνωρίζω ότι δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται κανένα ψευδώνυμο, μέσα στο διαδίκτυο, αλλά σε ευχαριστώ που μου έσωσες να καταλάβω ποιος ...δεν είσαι!
      Καλώς ήλθες και θα πρότεινα να αποκτήσεις ένα ψευδώνυμο για να σε αναγνωρίζουμε. Πες μας τι άποψη έχεις για το ιστολόγιό μας λοιπόν.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Γεια σου φιλε Α...Ω. Κι απο μενα καλωσηρθες αλλα γιατι την λες τοσο προσβλητικα στον φιλο μας τον STAR LORD; δεν ειναι ευγενικο για εναν που γραφει τοσο στρωτα κσι με τονους σαν εσενα!!! Κωστας

      Διαγραφή
    7. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ...ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΥΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ.....ΣΗΜΑΣΊΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ η ΟΧΙ...ΜΕ ΜΙΚΡΑ η ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ...ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ nic name "Α...Ω" ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΙΝ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΩΝ....ΑΠΛΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ...ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΥΤΟ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  32. Προς Δ:
    Είναι κρίμα να επιμένεις επί ματαίω κοπέλα μου. Δεν θα καταφέρεις τίποτα εδώ.
    Έχεις δύο επιλογές:ξ
    α) προσαρμόζεσαι και αντιλαμβάνεσαι ότι η παραμονή σου εδώ μπορεί να γίνει μόνο αν αποβάλλεις την ερπετική σου φύση (όσο κι αν σε πονάει αυτό), ή
    β) αποχωρείς και ψάχνεις για άλλους χώρους που να δέχονται τις πρακτικές σου.
    Ο χώρος του Καταχθόνιου Δαίμονα, όπως βλέπεις είναι άτρωτος από προσπάθειες διαβολής (σε όλα τα επίπεδα) και σε αποδέχεται σε διάλογο για οποιοδήποτε θέμα θέλεις να συζητήσουμε. Όλοι οι φίλοι μας εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις εμπειρίες και τις απόψεις σου, τόσο για την γλώσσα, όσο και για όσα μας είπες για τους προγόνους σου.
    Εμείς ακόμα σε περιμένουμε με φιλική διάθεση για κουβέντα.
    Εσύ διαλέγεις.
    Υ.Γ. Μην με παρακαλάς για τίποτα. Είναι θέμα νομοτέλειας...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΛΥΚΙΕ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ Β. ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ!!!!
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παρ' όλο που γενικά δεν γράφω στα ιστολόγια αλλά επιλέγω να αναγνώσκω, καθ΄ότι είμαι συλλέκτης γνώσεων απο πολλές πηγές και μου αρέσει να μένω στην σιωπή της ανάγνωσης και μόνο, θα αναφέρω τα εξής:
    Επέλεξα να κάνω μια παρέμβαση για την φθορά που αρχίζει να έχει το ιστολόγιο απο κάποια άτομα του χώρου αυτού. Δεν επιδιώκω να προσβάλλω κανέναν παρόλο που εξετράπη για λίγο λόγω του ύφους κάποιον σχολιαστών. Παρ' όλα αυτά, επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι μετριοπαθής, δεν πρόκειται να συνεχίσω να γράφω γιατί δεν είμαι λάτρης της συγγραφής, σας απευθύνω τους φιλικούς μου χαιρετισμούς απο έναν πραγματικά άγνωστο.
    Και σημειωτέον δεν γνωρίζω αυτόν/ήν την Α-Ω που αναφέρεστε όλοι σας. Απλά μου βγήκε συνειρμικά το "δήθεν" ψευδόνυμο απο την/τον "Δ".
    Λύκιε σ' εχω σε μεγάλη εκτίμηση αλλά νομίζω δεν θα έπρεπε να αφήνεις να αρραδιάζονται βωμολοχίες και τέτοιου είδους "κατινίστικες" συμπεριφορές. Κράτα το πολύτιμο σου ιστολόγιο ΨΗΛΑ γιατί αξίζεις να είσαι ΕΣΥ ΨΗΛΑ!!!
    Ενας φίλος και αναγνώστης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."Παρ' όλο που γενικά δεν γράφω στα ιστολόγια αλλά επιλέγω να αναγνώσκω, καθ΄ότι είμαι συλλέκτης γνώσεων απο πολλές πηγές και μου αρέσει να μένω στην σιωπή της ανάγνωσης και μόνο,"

      ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΝΩΣΗ....ΑΛΛΑ Δ Ε Ν ΔΙΝΕΙΣ ΓΝΩΣΗ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

      ...."Επέλεξα να κάνω μια παρέμβαση για την φθορά που αρχίζει να έχει το ιστολόγιο απο κάποια άτομα του χώρου αυτού. Δεν επιδιώκω να προσβάλλω κανέναν παρόλο που εξετράπη για λίγο λόγω του ύφους κάποιον σχολιαστών. Παρ' όλα αυτά, επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι μετριοπαθής,"

      ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ.."Δ=STAR-LORD" ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΛΑΣΠΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η "Δ" ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΝ.!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ...ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ..ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΟΤΙ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ...ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ..

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι............Μόνο αυτό μπορώ να πώ! Προσπάθησε να ξεπεράσεις τις εμμονές σου φίλε μου. Μπορείς να πορευτείς σε σωστότερο δρόμο χωρίς εμπάθειες. Νομίζω ότι εγώ αποδέχτηκα την παρεκτροπή μου. Πέραν αυτού αφού είσαι μόνιμος σχολιαστής του ιστολογίου αυτού, προσπάθησε να διοχετεύεις μόνο γνώσεις και απόψεις χωρίς να σχολιάζεις άτομα και καταστάσεις. Στο λέω πραγματικά χωρίς εμπάθεια και φθόνο. Δεν έχω να κερδίσω απολύτως τίποτα εγώ. Το κέρδος έρχεται απο εσάς τους σχολιαστές οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν στα ύψη το ιστολόγιο αυτό αλλά και να το κατεβάσουν ισοβαθμίζοντας το με άλλα blogs αντίστοιχου επιπέδου.
      Δυστυχώς είπα πάρα πολλά για τα δικά μου δεδομένα.
      Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη....

      Διαγραφή
    3. ..."Λυπάμαι............Μόνο αυτό μπορώ να πώ! Προσπάθησε να ξεπεράσεις τις εμμονές σου φίλε μου"

      ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΙΛΑΣ;;; ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ..ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ..ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ..ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ...ΣΕ ΤΟΣΑ ΩΡΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ,ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ..ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ "ΧΑΛΑΜΕ" ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΩΝ....ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΨΥΧΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  35. ..."Λύκιε σ' εχω σε μεγάλη εκτίμηση αλλά νομίζω δεν θα έπρεπε να αφήνεις να αρραδιάζονται βωμολοχίες και τέτοιου είδους "κατινίστικες" συμπεριφορές. Κράτα το πολύτιμο σου ιστολόγιο ΨΗΛΑ γιατί αξίζεις να είσαι ΕΣΥ ΨΗΛΑ!!!
    Ενας φίλος και αναγνώστης σου. "

    KAI AΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΩΝ..ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ...ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ) ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ "Α...Ω" ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....ΑΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΕΙΤΕ ΠΑΛΙΑ ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ....ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ,ΑΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙΡΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ "ΞΕΨΑΧΝΙΣΕΙ" ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...ΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "Α..Ω" ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειρήνη υμίν!
    Ανώνυμε φίλε και STAR LORD, ας μην δώσουμε συνέχεια στην διένεξη αυτή. Από τα λεγόμενα του ανώνυμου "Α...Ω", αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιθυμεί να γράφει σχόλια, παρά μόνο όταν κρίνει αυτός την ανάγκη.
    Θέλω όμως να επισημάνω, ότι η παρατήρηση πως επιτρέπω να "αραδιάζονται βωμολοχίες και κατινίστικες συμπεριφορές", δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
    Οι βωμολοχίες (ύβρεις) και οι προσβολές προσώπων, απαγορεύονται σε αυτό το ιστολόγιο. Αυτό είναι ήδη γνωστό και σεβαστό απ' όλους τους σχολιαστές μας.
    Οι ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιοι παρεκτράπηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, όσο βέβαια αυτό ήταν εφικτό απ΄ εμένα.
    Όμως πολλές φορές τα όρια της ανοχής πρέπει να είναι λίγο ελαστικά. Κάποιες φορές πρέπει να ανεχόμαστε και κάποιο θυμό ή κάποια υπερβολή σχολιαστών, που όμως είναι ήδη γνωστοί για τον ήπιο τρόπο που εκφράζονται. Δεν μπορούμε να τιμωρούμε σκληρά με διαγραφή κάποιον σχολιαστή με το πρώτο του ατόπημα. Είναι καλύτερο να προηγείται μια προειδοποίηση ή μια επίπληξη. Πολλές φορές πρέπει να επεμβαίνω "πυροσβεστικά", πριν μια "φωτιά" φουντώσει.
    Ο χώρος των διαλόγων φιλοξενεί ανθρώπους, ας μην το ξεχνάμε αυτό.
    Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζονται τακτικά σε αυτό τον χώρο και αυτό σημαίνει ότι εκφράζονται και τα στιγμιαία ψυχικά τους φορτία, που προκύπτουν από την συζήτηση, την σύνθεση, την αντίθεση, την διαφωνία, την κόντρα και τον καταναγκασμό που υφιστάμεθα από το ενδόμυχο εγώ μας. Παρ όλα αυτά, όλοι σέβονται ικανοποιητικά τα όρια της ευπρέπειας που πρέπει να διατηρούμε σε αυτό τον χώρο.
    Η Δ μπορεί να είναι γνωστή, όσο μπορεί να είναι και άγνωστη (στα πλαίσια του τι εννοούμε γνωστός-άγνωστος στο διαδίκτυο). Δεν μας απασχόλησε αυτό, όπως δεν μας απασχολεί αν κι εσύ είσαι γνωστός ή άγνωστος με την ίδια έννοια.
    Μας ενδιαφέρει ο λόγος του καθενός και όχι η πραγματική του ταυτότητα. Αν θέλεις να εμφανίζεσαι με πέντε πρόσωπα και να έχεις πέντε διαφορετικούς ρόλους, είναι δικαίωμά σου (αναφέρομαι στον οποιονδήποτε). Αν θες να εμφανίζεσαι ως γυναίκα ενώ είσαι άνδρας, και πάλι κανένα πρόβλημα. Αν θες να εμφανίζεσαι ως νεκρός ή εξωγήινος, ενώ είσαι ζωντανός και γήινος, και πάλι κανένα απολύτως πρόβλημα! Το πρόβλημα θα είναι δικό σου, στο πως θα σταθείς, πως θα υποστηρίξεις τον ρόλο που επέλεξες. Πως θα αντέξεις στον διάλογο και την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων σου.
    Η Δ αποχώρησε διότι δεν άντεξε την πίεση. Κανείς δεν την κακολόγησε και αυτό την συνέτριψε!
    Εμείς όμως πάντα θα έχουμε τις πόρτες μας ανοιχτές και θα δίνουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε οποιονδήποτε θέλει να δοκιμαστεί, ακόμα και στον πιο "κακό". Δεν μας φοβίζει το Κακό γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε.
    Το Κακό ήρθε πολλές φορές εδώ να δοκιμαστεί. Το τι συνέβη, θα το αποκαλύψεις μόνος σου...
    Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, να σχολιάζεις όποτε νιώθεις ότι χρειάζεται, αλλά με σεβασμό σε όλους τους συνσχολιαστές μας. ΟΙ χαρακτηρισμοί, δεν προσφέρουν κάτι θετικό, ειδικά να προέρχονται από κάποιον που δεν συμμετέχει ισότιμα στους διαλόγους.
    Αν θελήσω να χαρακτηρίζω τον STAR LORD με κάποιο τρόπο, πιστεύω ότι θα το αποδεχτεί ευκολότερα απ' ότι αν το κάνει ένας ανώνυμος περαστικός, ουρανοκατέβατος! Λογικό, γιατί η καλή μου προαίρεση έχει φανεί στο βάθος χρόνου του παρελθόντος μου εδώ μέσα. Νομίζω τώρα έγινε πιο εύκολα καταληπτό.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ελπίζω να δούμε σχόλιό σου επί της ουσίας των θεμάτων μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο βρε Λυκιε παντα με συναρπαζει ο λογος σου και οι ιδεες σου. Ειμαι τυχερος που βρεθηακ εδω μεσα. Κωστας

      Διαγραφή
    2. Μου αρκεί που συμφωνείς φίλε Κώστα και που χαίρεσαι να γράφεις εδώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  37. Στοχαστη μου φαινεται πως πηρες σοβαρα τη Δ και εχεις ψαρωσει!!!χαχαχα!! Πως κα σταματησες να γραφεις τις σεκψεις σου;;καλημερα φιλε!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μουρλη ρε εισται ολοι σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.