Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (25-3-2015) [Περσέας & Μέδουσα, Άϊδος Κυνέην & Αρχαίος Οπλισμός, Αποκάλυψη Ιωάννου:Γυνή Περιβεβλημένη τον Ήλιον, Αθηνά & Αιγίς/Ασπίς, Μέδουσα-Γοργώ & Σελήνη, Γνώση για όλους-Εφαρμογή απο τον Σοφό]

Ο Περσέας Σκοτώνει την Μέδουσα

Οι Γριές είπαν στον ήρωά μας να πάει στον Άδη (τον κάτω κόσμο) και να βρει τις Νεράιδες. Οι Νεράιδες του έδωσαν την περικεφαλαία του Άδη που έκανε όποιον την φορούσε αόρατο, φτερωτά σανδάλια για να μπορεί να πετάει γρήγορα, και ένα μαγικό σακί που μπορούσες να βάλεις οτιδήποτε μέσα.
   Ο Περσέας φόρεσε την περικεφαλαία και τα σανδάλια και πέταξε μακρυά. Ταξίδευε για κάμποσο καιρό. Τώρα μπορούσε να δει το νησί των Γοργόνων. Ο Περσέας πλησίασε το νησί. Πέταξε γύρω και είδε τις Γοργόνες να κοιμούνται πάνω σε ένα βράχο. 

   Όταν ήρθε πιο κοντά ο ήρωάς μας γύρισε το κεφάλι του προς την άλλη μεριά. Ήξερε τι θα γινόταν άν έβλεπε τα πρόσωπά τους. Ο Περσέας σήκωσε την ασπίδα που του έδωσε η Αθηνά. Από την ασπίδα είδε τις τρεις Γοργόνες. Αλλά πια ήταν η Μέδουσα; Και οι τρεις φαίνοταν το ίδιο. Στάθηκε εκεί και σκεφτόταν. Ξαφνικά, ο Ερμής παρουσιάστηκε και του έδειξε την Μέδουσα. Συμβούλεψε τον Περσέα πάλι να μην κοιτάξει τα πρόσωπά τους.

   Ο Περσέας κοίταξε από την ασπίδα και έβγαλε το σπαθί του Ερμή. Με μια γρήγορη κίνηση, απόκοψε το κεφάλι της Μέδουσας. Το πήρε και το έβαλε στο μαγικό σακί και γρήγορα άρχισε να πετά πίσω προς την Σέριφο. Μαύρο αίμα άρχισε να χρωματίζει τα νερά. Με το αίμα, ένα φτερωτό άλογο βγήκε από το κορμί της Μέδουσας. Ήταν ο Πήγασος. Το άψυχο σώμα της Μέδουσας έπεσε στο νερό. Ο θόρυβος ξύπνησε της άλλες δύο Γοργόνες τη Σθενώ και την Ευρυάλη. Άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν γύρω από το νησί σαν δαιμόνια, να βρουν το φονιά της αδελφής τους. Αλλά δεν μπορούσαν να δουν τίποτε, Ο Περσέας ήταν αόρατος. 

   Ο Περσέας πετούσε γρήγορα. Μετά από λίγο έφτασε στις ακτές της Λιβύης. Ένας μύθος λέει ότι από το αίμα που έσταζε από το σακί, βγήκαν δηλητηριώδη φίδια. Αυτά τα φίδια μετέτρεψαν ένα μέρος της Λιβύης σε έρημο... 
Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.
 Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ.
   

95 σχόλια:

  1. Γραίες, grahes, δορυφόροι, Χαχα...
    Ίσως και Πέτραι...ναοί...
    Τυφώνεια και Σφίγγες και ιερές ζώνες...
    Αγνό Πρότυπο και απομιμήσεις...


    ΕΡΙΩΠΑΣ
    Τα τρία ΚΚΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΚΚΚ, τα ΚΚ, η Κ;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Καππαδόκες,Κύλικες,Κάρες τρία κάππα κάκιστα" χαχα

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. EYΓΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΥΩΝ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. ΠΕΡΙ ΤΡΙΠΛΟΥ ΚΑΠΠΑ ή Κ Κ Κ

      Στους Χάλκινους Πίνακες της Νεκρής Θάλασσας βρέθηκε και το παρακάτω κείμενο σε 7 χωριστές ενότητες με την εξής σειρά:

      (ΚΕΝ) (ΧΑΓ) (ΗΝ) (ΘΕ) (ΔΙ) (ΤΡ) (ΣΚ)

      Οι Χάλκινοι Πίνακες που κατέληξαν στα χέρια των Εσσαίων, όπως απέδειξε ο ιστορικός ερευνητής, και μεταλλειολόγος ROBERT FEATHER, The Copper Scroll Decoded, παρήχθησαν στην Αίγυπτο το 1300-1700 π.Χ. και όχι στην Παλαιστίνη.

      Άπαντες οι μελετητές, σχολιαστές, ιστορικοί ερευνητές, θεολόγοι και φιλόλογοι έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα αδυναμία στην αποκωδικοποίηση αυτού του κειμένου.

      Απλώς υποψιάζομαι ότι αυτή την φορά οι φίλοι μου ΚΥΩΝ και STAR LORD θα διαφωνήσουν μαζί μου για τα ΚΚΚ.
      Είπα λοιπόν να κάνω ένα δωράκι στους φίλους του Αναψυκτηρίου και να τους παρουσιάσω μία άποψη. Τίποτα περισσότερο.
      Αρχικά πήρα τα ΑΑΑ και τα ΙΙΙ που χρησιμοποιούσαν οι ιερείς ιεροτελεστικά στους ναούς του ΑΓΝΟΘΕΟΥ Απόλλωνα στην αρχαία Αίγυπτο και τα πρόσθεσα στο κείμενο. Το σύνολο αυτών των γραμμάτων είναι 33.
      Το αρχικό αποτέλεσμα είχε ως εξής:

      Α(ΚΕΝ) Α(ΧΑΓ) Α(ΗΝ) (ΘΕ)Ι (ΔΙ)Ι (ΤΡ)Ι (ΣΚ) με λογάριθμο 1385 ακριβώς όσο δίνει και ο ΑΓΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ=1385

      Στην επόμενη προσπάθεια το κείμενο αναπτύχθηκε ως εξής:

      ΑΚΕΝΑΧ ΑΓΑ ΗΝ ΘΕΪ ΔΙΪ ΤΡΙΣ Κ

      Αν κάποιος δυσκολεύεται στην μετάφραση αυτού του κειμένου συνιστώ και τα βιντεοπαιχνίδια ως εναλλακτική ενασχόληση.

      Η λέξη ΑΚΕΝ δίδει αριθμό 76 όσο δηλαδή η λέξη ΑΘΗΝΗ. Η λέξη ΚΑΠΠΑ δίδει 182 (κάτι μας θυμίζει αυτός ο αριθμός)

      Η ΑΚΕΝΑ δίδει τον αριθμό 84 όσες και οι στάλες «στήλες» του Παρθενώνα.

      ΑCENA ή ACANA έγραφαν οι Λάκωνες την θεά Αθηνά.


      ΕΡΙΩΠΑΣ


      Διαγραφή
    4. ΤΑ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΜΑΡΚΑΣ ΚΚΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!

      Διαγραφή
    5. Και η Κου Κλουξ Κλαν!
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    6. Αυτό είναι άποψή σου για αυτά που κατάθεσα φίλε Στοχαστή;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. Συμπλεω με το χιουμορ του ανωνυμου φιλου, ωστε να καταδειξω πως αυτα που κατεθεσες δεν γιναν κατανοητα φιλε Εριωπα απο κανεναν που δεν γνωριζει τι θελεις να πεις. Ισως να το καταλαβε ο StarLord που τα γνωριζει εξισου, αλλα επισης δεν λεει. Ποιο λοιπον το νοημα να καταθετεις κατι που να μην γινεται κατανοητο;

      Ξερω πως δεν ειμαι χαζος, ωστοσο δεν σε καταλαβαινω. Αφου επιθυμεις να μας μεταδωσεις καποιες γνωσεις που εχεις αποκτησει (και ειλικρινα σε συγχαιρω γι αυτο), θα πρεπει να αναθεωρησεις ισως τον τροπο με τον οποιο το κανεις. Αλλοι κανουν ποιηματα, αλλη ζωγραφικη, αλλοι αλλες τεχνες. Εγω παντα θεωρουσα τον Λογο την ανωτερη τεχνη. Ο Λογος ομως πρεπει να διεπεται απο την λογικη, το κειμενο μας δηλαδη να εχει μια λογικη συναφεια και συνδεση. Απο το Α, στο Β, στο Γ κοκ. Ειναι θεμιτο να επιλεξεις οτι θελεις, αλλα δεν δικαιουσαι αν δεν επιλεξεις τον Λογο, να αναρωτιεσαι γιατι δεν γινεσαι κατανοητος απο τον αναγνωστη.

      Περα απο το χιουμορ, ειλικρινα με τα Κ, δεν καταλαβα τιποτα. Αρα μπορω να συμπλευσω με τον ανωνυμο στο χιουμορ του
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    8. Το χιουμορ ειναι ενας ευθυμος τροπος, να δειχτει πως η θεωρια αυτη παρα ηταν αυθαιρετη. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι ντε και καλα λαθος,.αλλα πως προς το παρον δεν στοιχειοθετειται επαρκως
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    9. ΑΚΕΝΑΧ ΑΓΑ ΗΝ ΘΕΪ ΔΙΪ ΤΡΙΣ Κ
      Αυτό είναι το κείμενο, φίλε Στοχαστή, από τους Χάλκινους Πίνακες.
      Κάνε και εσύ μιά προσπάθεια δεν θα γελάσει κανείς μαζί σου. Από τον διάλογο θα βγεί κάτι από εμένα και όχι από τηλεγραφικό συμπέρασμα της μιάς ή της μισής σελίδας.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    10. Δεν εχω προβλημα να κανω λαθος. Κανω συχνα. Με καθε λαθος ομως, ερχομαι πιο κοντα στο σωστο.

      Ευχαριστως να δοκιμασω. Ωστοσο, μπορει να ειναι ανευ σημασιας. Εχουμε σιγουρευσει πως ειναι σημαντικο; Ξερουμε σε ποια γλωσσα ηταν γραμμενα; Ηταν αρχαια ελληνικα ή κατι αλλο; Αμα ειναι αλλη γλωσσα, δεν μπορω να βοηθησω.Θα μπορουσε απλα να ειναι μια αριθμηση. Να μην λεει κατι δηλαδη
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    11. Το Ελληνικό κείμενο ήταν χαραγμένο όπως έχω ξαναγράψει και έχει βρεθεί μέσα στους Χάλκινους Πίνακες για τους οποίους μάλιστα κατέθεσα και συγκεκριμένο βιβλίο και συγγραφέα.ROBERT FEATHER, The Copper Scroll Decoded.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  3. Τεχνολογια STEALTH σε σκαφη μαχης και καταστροφη υπολογιστων πλοηγησης και διακυβερνησης με EMP. Η σημερινη τεχνολογια οπλικων πλησιαζει την τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη σαχλαμαριζετε αλλο με φαντασιακες ονειρωξεις. Ολα ειναι θεμα τεχνολογιας του παρελθοντος που στην ιστρορια χαθηκαν απο πολεμους και καταστροφες και καποιοι που ταξιδευουν απο το παρελθον στο μελλον μας την επιστρεφουν σημερα. Τι νομιζατε , οτι τα τελευταια 100 χρονια απογειωθηκε η επιστημη μονη της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε ή ανώνυμη, βλέπω με χαρά, ότι θες να μπεις στην κουβέντα. Για την διευκόλυνση του διαλόγου, καλά θα ήταν αν διάλεγες ένα ψευδώνυμο της αρεσκείας σου, για να υπογράφεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 26 Μαρτίου 2015 - 7:37 π.μ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 26 Μαρτίου 2015 - 7:41 π.μ.

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΑ...ΠΕΡΝΩ ΤΗΝ "ΜΠΑΛΑ" ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΓΚΟΛΑΚΙ..ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΣΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΣΕΑ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Η ΚΥΝΕΗ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ (ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ) ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΛΗΘΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....ΤΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΝΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΟΓΟΥ!!!

      ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο Β Ρ Α Χ Ι Ο Ν Α ..ΤΗΝ Α Ι Γ Ι Δ Α ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙΟ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΣΠΙΔΑ.....'…ενίοτε δε, ως εις το εν Νεαπόλει αρχαϊκόν άγαλμα (ιδ. Αθηνά) και εις τον αριστερόν βραχίονα αντί αγάλματος…."
      ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΩΘΕΝ...ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ Fleur de Lys…(ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΔΡΑΚΟΥ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ο Π Ι Κ Η Ι Σ Η Μ Ε Ρ Ι Α Ε Π Ι Τ Ρ Ι Ω Ν Τ Ο Π Ω Ν!!!

      ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΝΕΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ...ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΦΟΤΗΤΑΣ...ΚΑΙ Η ΚΟΥΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΕΗΣ,ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ...ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΛΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ....ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Ε Κ Μ Η Δ Ε Ν Ι Σ Μ Ο Υ Τ Η Σ Μ Α Ζ Α Σ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΩΣ ΕΙΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ!!!

      ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
      1) http://www.theogonia.gr/images/cosmo/kourites.jpg

      ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΝΑ ΙΠΤΑΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΜΑΤΩΝ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥΣ....

      2) http://www.explorecrete.com/mythology/images/kourites.gif

      3) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Curetes.png/350px-Curetes.png

      ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΤΕΡΟΤΟ ΚΡΑΝΟΣ!!!!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΙΠΤΑΝΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ.

      ΕΔΩ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΡΕΑΣ...Η ΟΠΟΙΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ..ΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ...ΤΙ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΙΩΡΗΣΗ...ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤΩΝΕΣ ΤΟΥΣ....ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΤΕΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ...ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΤΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ.

      http://www.eleysis-ellinwn.gr/images/usrImage/0255121001360934022.jpg

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. @ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 26 Μαρτίου 2015 - 7:29 π.μ.
      @ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 26 Μαρτίου 2015 - 9:32 π.μ.

      ΒΡΕ ΤΙ "ΤΣΑΚΜΑΚΟΠΕΤΡΕΣ" ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΞΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΥΣΩ..ΜΑ ΤΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ...ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ..ΧΑΧΑΧΑΧΑ....

      ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....

      https://www.youtube.com/watch?v=F0_8aMDZMLA

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Η κυναιη ειναι το καλυμα της κεφαλης φτιαγμενο απο δερμα σκυλου, δεν ειναι το κρανος. Για τα φτερα που λες ομως, πρεπει τωρα να εξηγησεις γιατι οι Γαλατες εφεραν φτερα στα κρανη τους, ενω οι Βικινγκς κερατα. Επισης γιατι το κερας-αμμωνιον που φοραγε ο Αλεξανδρος στη λεωντη του, οπως και ο Ηρακλης, συμβολιζε τον Δια.
      Ομως η τεχνολογια των αρχαιων οντως υπηρξε ανωτερη της σημερινης αφου και ο Σταγειρητης Αριστοτελης αφησε πληροφοριες για το σκαφος με το οποιο ταξιδευει και τωρα προς το Σειριο. Το ψευδωνυμο θα το σκεφτω αργοτερα παιδια......

      Διαγραφή
    4. Λέξη "κυναίη" δεν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα, ορθώς ο STAR-LORD γράφει "κυνέη".
      Υπάρχει η πάγχαλκος κυνέη, η χαλκήρης, η χαλκοπάρηος, η χρυσείη, και η κυνέη Άϊδος, δηλαδή της Αθηνάς το κράνος, που την έκανε αόρατη.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. ΑΓΑΠΗΤΕ Ανώνυμος26 Μαρτίου 2015 - 10:02 μ.μ. ΛΕΣ..."Για τα φτερα που λες ομως, πρεπει τωρα να εξηγησεις γιατι οι Γαλατες εφεραν φτερα στα κρανη τους, ενω οι Βικινγκς κερατα. Επισης γιατι το κερας-αμμωνιον που φοραγε ο Αλεξανδρος στη λεωντη του, οπως και ο Ηρακλης, συμβολιζε τον Δια"

      ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ/ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ...ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ....ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ-ΟΠΙΤΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΓΙΣΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ...ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ....ΠΟΥ ΕΥ-ΤΥΧΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ...Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ' ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΣ...ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΣΦΥΡΙ" ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ...ΤΟ ΖΩΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ..ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ...ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΥΜΦΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΠΥΡ) ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΖΩΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ.

      http://users.sch.gr/vvoulgari/autosch/joomla15/images/al04.jpg

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  6. Δικο μου λαθος, κυνεη ηθελα να γραψω. Μου κανει εντυπωση που απαντα ο Εριωπας αντι για THE STAR-LORD στο λαθος μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε ΕΡΙΩΠΑ,έκανα ένα γρήγορο πέρασμα την Αποκάλυψη του Ιωάννου,οπότε μπορούμε να συζητήσουμε.

    Επίσης με ενδιαφέρει πολύ και το θέμα των τριών Κ.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΥΩΝ..ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

      Αποκάλυψη 12:1 Και ένα μεγάλο σημείο φάνηκε στον ουρανό· μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, και το φεγγάρι ήταν κάτω από τα πόδια της, κι επάνω στο κεφάλι της είχε ένα στεφάνι από 12 αστέρια·"
      "5 Και γέννησε αρσενικό παιδί, το οποίο πρόκειται να ποιμάνει όλα τα έθνη με σιδερένια ράβδο·"

      ΜΥΡΤΑΛΗ ΕΣΤΙ=1394=ΓΥΝΗ ΠΕΡΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ...ΜΥΡΤΑΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝ -ΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.

      ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 36:47
      https://www.youtube.com/watch?v=FuJ_zTmToLs

      ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ;; ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ Η ΦΩΤΕΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ...Η ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Φ Ω Σ .....ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ "Ω ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΚΥΟΣ ..ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ..ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ..ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΡΑ...ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ...ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ...
      https://www.youtube.com/watch?v=eb491wGAslI

      ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΠΩΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ.
      Δ.

      Διαγραφή
  8. ΚΟΥΚΛΟΣ Ο ΠΕΡΣΕΑΣ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΡΩΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μονο που δεν ειναι αρχαιο αγαλμα αλλα προσφατο ευρωπαϊκο. Πολλοι αναγεννησιακοι γλυπτες, μιμηθηκαν τους αρχαιους και επλασαν αγαλματα με θεματα απ την ελληνικη μυθολογια.

      Διαγραφή
    2. ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ,,,

      Διαγραφή
  9. Μυθολογια ομως ισουτε με ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλκάεσσά τε Παλλάδος Αιγίς μυρίων φθογγάζεται κλαγγαίς δρακόντων [Πίνδαρος]

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ "ΜΙΛΑΝΕ" ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ.
      Δ.

      Διαγραφή
    2. Το ισχυρό βλέμμα "οφθαλμός" της ασπίδος της Αθηνάς κάνει τους δράκοντες να βγάζουν αμέτρητα ουρλιαχτά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  11. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

    Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ EMAIL ΣΤΟΝ STAR LORD ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ. Ο ΚΥΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΡΕΑ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
    "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΣΗΣ Ο STAR LORD ΚΑΙ Η Δ EΙΝΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ. ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ "ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΕ"....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ε Σ Υ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΩΣ ΣΩΣΤΑ η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΗΔΙΑ....ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΔΕ...Ο STAR-LORD ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ...Ο ΚΥΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ....ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ Η ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΧΑΤΕ Η ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ Η ΚΟΝΤΡΕΣ.....ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΔΑΧΤΥΛΟ" ΤΟ "ΦΕΓΓΑΡΙ" ..ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ..ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΝΥΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΙΝΑΙ "ΒΡΩΜΙΚΟ"....ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ...Ο ΝΙΚΟΣ..Η ΜΑΡΙΑ...Ο ΚΩΣΤΑΣ..Ο ΜΗΤΣΟΣ..Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ....ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ....ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....

      Υ.Γ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η "ΚΛΙΚΑ" ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ....ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ...ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ "ΤΕΧΝΙΚΗ" ΔΙΑΦΟΡΑ η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΡΦΕΑΣ.....ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ "ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ"...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Οι πληροφοριες ομως φιλε StarLord ειναι πολυ ατακτως εριμμενες. Κοινως,φεξε μου και γλιστρισα. Ειναι σχεδον σιγουρο πως στους 99,9 απο τους 100, απο το ενα αυτι θα μπουν και απο το αλλο θα βγουν. Αρα δεν μπορουμε να πουμε πως φταινει οι αναγνωστες

      Στα πανεπιστημια για παραδειγμα, υπαρχει ενα οριο φοιτητων που πρεπει να περνανε ενα μαθημα. Εαν πχ δεν περασει ουτε το 20% τοτε η βαση πεφτει κατω απο το 5,.ωστε να περασει το αντιστοιχο ποσοστο. Σαν να λεμε με λιγα λογια στο καθηγητη, δεν διδασκεις καλα το μαθημα σου. Διδαξε το καλυτερα

      Εγω ευθεως αμφισβητω πως γνωριζεις κατι σημαντικο. Κατθετω την αποψη πως η πλειονοτητα των πληροφοριων που μας μεταφερετε, ειναι αποπροσανατολιστικες. Σας δωθηκαν για να σταματησετε να ψαχνετε. Για να χαθειτε σε ενα κυκεωνα αχρηστων και ασυνδετων πληροφοριων. Οι πληροφοριες δεν ειναι λαθος, αλλα χωρις τα κλειδια ειναι σαν αχρηστες. Εαν δεν μπαινουν σε ολοκληρωμενο πλαισιο ειναι σαν αχρηστες. Εαν δεν βρισκουν εφαρμογη στον εαυτο ειναι σαν αχρηστες

      Ωστοσο, ειναι κατι. Αλλα πορω απεχουν απο το να γινουν χρησιμες. Ελλειψει κατι αλλου ομως, ας δουλεψουμε παρεα μηπως και καταφερουμε να βγαλουμε κατι απο αυτες. Ας ειμαστε ομως ειλικρινεις. Ξεραδια ξερουμε. Ετσι;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ STAR LORD ΤΣΙΜΠΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΝΕΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΜΟΡΦΕΑ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΦΕΑ ΤΟΥ ΕΡΙΩΠΑ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ?
      "Ο ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟΣ"

      Διαγραφή
  13. Τρομαχτικε, για ξεκινημα καλη η προσπαθεια σου. Δεν ξερω ποσο πολυ πασχει απο αποψη αληθειας και δεν με ενδιαφερει για να ειμαι ειλικρινης. Ποσως με απασχολει εαν η Δ εχει τσακωθει σε αλλο μπλογκ με τον Ε, και αν ειναι τριτοξαδερφα με τον Ζ, ή αν εχει παραλληλη συνομιλια με τον Η. Σημασια εχει τι λενε και αν αυτο που λενε ειναι χρησιμο για σενα.

    Μ'αρεσει ομως που επιχειρησες να πεις την αποψη σου. Οσο περισσοτερο το κανεις, τοσο καλυτερος θα γινεσαι. Θα πω αυτο που γνωριζω και με αφορα, για να δεις ποσο "μεσα" ή "εξω" επεσες στην προσπαθεια σου να ψυχολογησεις.

    Τον Αλκιρεα δεν τον γνωριζω καθολου. Τον γνωριζω λιγοτερο απ οσο γνωριζω τον Λυκιο, διοτι με τον Λυκιο εχουμε ανταλλαξει και δυο email. Τους θεωρω αμφοτερους φιλους και συνοδοιπορους, διοτι ειναι και οι δυο συνερευνητες που εχουν βρει χρησιμες γνωσεις στην πορεια τους στην αναζητηση μεσω διαφορων πηγων. Επειδη ομως εγω δεν σκοπευω να ακολουθησω τις ιδιες πηγες, για διαφορους λογους, εχω την σωφροσυνη να μαθω απο τους ανωθι οσα εμαθαν και θελουν να μοιραστουν μαζι μας. Αλλωστε ειναι ωραιο να συζητας με ανθρωπους που γνωριζουν να κανουν διαλογο. Ειναι σπανιο σημερα

    Με τον Αλκιρεα λοιπον, εχω "συζητησει" 2-3 φορες πολυ συνοπτικα μεσω σχολιων στο παλιο του μπλογκ που επεσε. Εχει κανει σαφως λαθη, δεν ειναι παντογνωστης. Γνωριζει ομως αρκετα απο αποκρυφες γνωσεις που λεγονται σε λιγους. Προσωπικα και μονο που το γραφω αυτο παθαινω αλλεργια. Τι θαβπει λιγους; Ποιος κρινει ποιοι θα ειναι αυτοι; Οι αλλοι τι ειναι; Ζωα; Τελοσπαντων. Μεσα απο την διαφορετικη προσωπικοτητα του καθενος, μπορεις να μαθεις πολλες γνωσεις, αρκει να μπορεις να κατανοεις αυτον που σου τις περιγραφει ωστε να τις αξιολογεις ταυτοχρονως. Ο τροπος γραφης του Αλκιρεα ειναι λογικος μεν, αλλα πολυ δυσκολα κατανοητος απο τους πολλους. Εγω τον καταλαβαινω πολυ καλα ομως και αντλω την γνωση που τον διδαξαν

    Στις 2-3 "συνομιλιες διαφωνησαμε σε ολες. Ενδεικτικα, στη μια προτεινε πως θα ηταν χρησιμο να αλλαξουμε το ελληνικο αλφαβητο με το λατινικο ωστε να ερθουμε πιο κοντα στους ξενους και θελω να πιστευω πως του εδωσα να καταλαβει γιατι αυτο θα ηταν μεγα λαθος και εγκλημα, και σε μια αλλη συζητουσαμε για τον αιθερα, διαφωνησαμε ως προς το με ποια λεξη θα πρεπει να αναβιωθει, ως αιθερας ή αλλιως, εγω ελεγα αιθερας, αλλα μπορει και να ειχα αδικο κτλ. Τελος,.δεν τον εχω δει ποτέ, ουτε γνωριζω ποιος ειναι, που μενει κτλ, οπως και τον Λυκιο. Τι θα αλλαζε βεβαια αν συναντιομασταν; Το "ευχαριστω" που νιωθω πως οφειλω το εχω δωσει σε αμφοτερους.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ειναι η Αιγιδα ειπαμε;
    Το στοιχειο σου Εριωπα, το κραταμε. Σ'ευχαριστω Δ, για την αποδοση του. Εαν δεν σου κανει κοπο, γραφε μας και την αποδοση για να βοηθιομαστε στη κατανοηση. Τι σημαινει αλκαεσσα;
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο StarLord καταθετει την θεση πως Αιγιδα=Αιθερας
      Αν ομως η Αιγιδα ειναι ο Αιθερας, τοτε η Αθηνά τι ειναι;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Το ισχυρό βλέμμα "οφθαλμός" της ασπίδος της Αθηνάς κάνει τους δράκοντες να βγάζουν αμέτρητα ουρλιαχτά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Όταν τελείωσε η Τιτανομαχία τα χέρια της Αθηνάς ήταν γεμάτα αίματα Τιτάνων (δρακόντων).


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. Η αρχαια ελληνικη γλωσσα ισως ειναι η μονη που καταφερνει να τηρησει την συμβουλη που καποτε μου ειχε δωσει ο Ιεραρχης γι αυτο αλλωστε και την χρησιμοποιει ο ιδιος. Σε αυτον τον χαιρομαι και ισως τον "ζηλευω"λιγο. Θα προσπαθησω να το κανω κι εγω
      "Να λες πολλα με λιγα λογια, και οχι λιγα με πολλα λογια". Η νεοελληνικη σε αντιθεση ειναι περιγραφικη. Ωστοσο, ενα αρνητικο της αρχαιας ειναι πως σε ξενους σε αυτη, οπως ειμαστε εμεις σημερα, δεν γινεται πληρως κατανοητη χωρις κοπο. Να προσπαθουμε ομως για να βελτιωνομαστε

      Αλκάεσσά τε Παλλάδος Αιγίς μυρίων φθογγάζεται κλαγγαίς δρακόντων [Πίνδαρος]
      Αν το αλκαεσσα ειναι επιθετο στο Αιγις, τοτε
      Η αλκαεσσα αιγις της παλλαδος, φθογγαζεται κλαγγαις μυριων δρακοντων.
      Δηλαδη
      Η αλκαεσσα (ισχυρη)αιγιδα της παλλαδας Αθηνας, βγαζει αναρθρους ηχους απο κλαγγες μυριων (αναριθμητων, μυριαδων, 10.000;) δρακοντων.
      Νομιζω πως η αποδοση της Δ ηταν πιο κοντα απο την δικια σου Εριωπα. Νομιζω καποιες λεξεις ειναι καπως αυθαιρετες και τροποποιουν το μηνυμα, οπως ουρλιαχτα. Το αλκαεσσα το αποδιδεις ισχυρο βλεμμα, εγω στα αρχαια δεν ειμαι καλος, οποτε το δεχομαι
      Αρα
      Το ισχυρο βλεμμα της αιγιδας της παλλαδας βγαζει ηχους απο κλαγγες μυριων δρακοντων.
      Η διαφορα αυτου με την δικια σου ειναι πως η Αθηνα δεν υποχρεωνει τους δρακους να ουρλιαζουν, απλα οι ηχοι τους ακουγονται. Η Αθηνα δειχνει να τους ελεγχει, οχι να τους πολεμα.

      Τιτανες=Δρακοντες; Ποθεν προκυπτει; Αυτο δεν το δεχομαι μεχρι να το δουμε καλυτερα

      Εαν δεχτουμε ως υποθεση εργασιας πως ο ατομικος δρακος ειναι κατι σαν την σκια μας που μεσα της βρισκεται και η αρχεγονη φυση μας, το κακο ορμεφυτο μεταξυ αλλων, τοτε οι κλαγγες μυριων δρακοντων, ισως παραπεμπει σε κατι σαν το συλλογικο ασυνειδητο της ανθρωποτητας. Η Αθηνα ειναι αυτη που ξερει να το ελεγχει και κατευθυνει. Η χρηση της λεξης παλλαδας δειχνει μεσα απο το χαρακτηριστικο του επιθετου της Αθηνας,.και τον τροπο με τον οποιο αυτο το επιτυγχανει. Παλλαδα ειναι αυτη που παλλεται, παλμος, δονηση, συχνοτητα.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  15. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΓΙΑΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ. ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα μην το λες, προσπαθω παντως οπως ολοι μας. Σε αλλα ποστ τσακωνομαι και εγω

      Ασχετα με μενα, το να μπορει ομως κανεις να επαινει καποιον αλλο, δειχνει πως ο ιδιος ειναι αρκετα δυνατος και αξιος ωστε να το κανει. Στην ουσια, αν ο επαινος ειναι δικαιος, επαινει τον εαυτο του. Επαινει αρετην, διδασκει το δελφικο. Βλεπουμε στον αλλο, κατι το οποιο βρισκεται μεσα μας

      Τα χαλασες ομως με την μπηχτη σου στο τελος, εδωσες μια στην καρδαρα με το γαλα και την εχυσες. Παραλιγο παντως
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  16. Φίλε SonnetiGR, η ΑΙΓΙΣ είναι η ΑΣΠΙΣ.
    Τώρα το τι ήταν η ΑΣΠΙΣ και ποιές οι ιδότητές της, είναι άλλη ιστορία.
    Γραμματικά την λέξη ΑΙΓΙΣ θα την συναντήσεις στο ρήμα Αΐσσω.
    Αΐσσω: κινούμαι στον αιθέρα, ορμώ,
    Έχεις ακούσει την λέξη ΑΙΞ; σημαίνει πυρώδες μετέωρον.
    Λίγη φαντασία και έφτιαξες γλυκό.




    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ....ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ....ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

    https://www.youtube.com/watch?v=0fq6_hm6bL4

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες στον Στοχαστή ότι Ασπίδες εμφανίστηκαν στον ουρανό και πάνω από το στράτευμα του Μ.Αλεξάνδρου.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  18. Ωραία, STAR LORD, μου θύμισες ακόμα μιά έννοια της Αιγίδος. "Την Περιστρεφόμενη ορμή πυρός". χαχα...
    Θα παραγίνει το γλυκό του Στοχαστή,


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρα ας πουμε καταληγουμε σε αυτο που ειπε ο StarLord. Πως η αιγιδα ειναι ο αιθερας, ή εστω παραπεμπει στον αιθερα. Αρα το γλυκο ειναι πως η Αθηνα μαχεται στο αιθερικο επιπεδο, στο πραγνατικο μη υλικο συμπαν.
    Οκ,αυτο ηταν ολο; Σαν να λεμε η Παναγια ειναι στον Ουρανο δηλαδη. Αυτο λιγο πολυ ολοι το ξερουμε
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' εδώ το πας απ' εκεί το πας, στα εσωτερίστικα σοκάκια πάλι θέλεις να με πας...
      Ααααααααααααχ τι να σου κάνω που μου είσαι και δημοφιλής στο γυναικείο ακροατήριό μου και δεν μπορώ να σε ζορίσω πολύ.
      Άκου τώρα, αφού δεν σου καλοκάθεται το " ΑΙΞ: σημαίνει πυρώδες μετέωρον", πάρε την MINERVA και τράβα της μιά ετυμολογική ακτινογραφία.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Σε συμβατικη γλωσσα (αγγλικη) δεν εχει νοημα να χανουμε τον χρονο μας αναζητωντας ετυμολογια. Σπανια δουλευει
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  20. Φίλε στοχαστή γράφεις "μυριων (αναριθμητων, μυριαδων, 10.000;) δρακοντων. ".
    Νομίζω ότι μπερδεύεις το "μυρίος" με το "μύριος". Δύο διαφορετικά πράγματα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια η διαφορα;
      Εαν υπαρχει, τοτε αφου οι αρχαιοι δεν βαζαν τονους, πως ξερουμε ποιο ειναι ποιο;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Απαντώ για τρίτη φορά και εύχομαι να μην χαθεί πάλι.
      Αυτοί που έβαζαν τους τόνους κάποιο άκουσμα δεν θα είχαν; Ή τους έβαλαν έτσι στα κουτουρού;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  21. Να το παρει το ποταμι. Πες το

    Παναγια=Αθηνά δεν ειναι εσωτερισμος. Ειναι ξεκαθαρη παρατηρηση
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις αυτό;
      Για την ΜΙΝΕRVA?

      Ξέρεις τι σημαίνει MINERVA;



      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Minerva λενε οι ξενοι την Αθηνά. Minerva ηταν και αυτες οι κιτρινες που σκαγαμε μικροι, μερα ειχαμε τις κοκκινες τις "καλες" που καναν πολυ μπαμ.
      Οι ξενοι ομως στην Αγγλικη κυριως δουλευουν συμβατικα. Τι ειναι αυτο; Μηλο. Πώς θα το πουμε; Πες το apple. Οκ γραψτο να το πουμε σε ολους πως θα το λεμε ετσι να το ξερουν
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. MINERVA ονόμαζαν οι Ρωμαίοι την Αθηνά και όχι οι Άγγλοι. Σήμαινε όμως στην Λατινική γλώσσα "περιστρεφόμενη ορμή πυρός".
      Νιάου νιάου, τίποτα;
      Που είσαι STAR LORD να βάλλεις κανένα ώμο γιατί εδώ παραπολλαπλασιάστηκαν οι " ΥΨΗΛΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ"

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. Minerva στα λατινικα σημαινει
      Που περιστρεφεται, που υφαινει, που δουλευει, που εργαζεται, που μαθαινει, ικανοτητα, ιδιοφυια συμφωνα με τη μεταφραση.
      Εστω ομως πως σημαινει περιστρεφομενη δυναμη πυρος. Που οδηγειται το μυαλο σου;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Στην Κωπτό.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Δεν μου λεει κατι αυτο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  22. Φίλοι μου, καλή συνέχεια απ' αύριο πλέον....

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θεωρω μεγαλο λαθος αν αποχωρησεις. Θεωρω λαθος γενικα να αποχωρουμε οριστικα, οταν μιλαμε για χωρους που εμεις τους διαμορφωνουμε και αποτελουμε, οπως καλη ωρα το αναψυκτηριο που παραχωρει σε ολους τους αναγνωστες του ο Λυκιος. Αντιστοιχα, ειναι λαθος να φυγουμε απο την Ευρωπη ως Ελλαδα. Και εμεις ειμαστε οι Ευρωπη. Αν φυγουμε, την χαριζουμε στους αλλους. Ο μονος λογος που δικαιολογουμαστε να φυγουμε ειναι οταν οι αλλοι που συνδιαμορφωνουν τον χωρο γινονται παραλογοι. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, εμεις ειμαστε αυτοι που πρεπει να προσαρμοστουμε ή να διαμορφωσουμε το χωρο οπως νομιζουμε καλυτερα για το συμφερον ολων.

    Δεν γινομαστε παραλογοι λοιπον. Απλα κουραζει ο μυστικιστικος τροπος γραφης, καθως δεν γινεται κατανοητος. Πιστευω πως πρεπει να το εχεις αντιληφθει και να κανεις προσπαθειες να το μειωσεις. Αυτο επιτυγχανεται μεσω συναναστροφης. Εαν αποχωρησεις, που αλλου θα το εξασκησεις; Αρα ειναι προς το συμφερον σου να μεινεις. Μην παραχωρεις την "Ευρωπη" στους αλλους. Και εσυ εισαι η Ευρωπη. Εχεις δικαιωμα σε αυτη. Διεκδικησε τη με πειθω λοιπον και με το Λογο σου.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανεκδοτο
    Μια φορά ήταν ένα παιδί και είδε στο όνειρό του το μαύρο βελούδο. πάει στη μητέρα του και λέει :
    - Μαμά , είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ;
    Τον πλακώνει στο ξύλο .
    Μετά , πάει στον πατέρα του και λέει :
    - Μπαμπά , είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ; Είσαι σίγουρος ;
    - Ναι .
    Τον πλακώνει στο ξύλο και τον διώχνουν από το σπίτι . Καθώς βγαίνει έξω , συναντάει έναν αστυνόμο και του λέει :
    - Κύριε αστυνόμε , είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ;
    Τον πλακώνει στο ξύλο και τον πάει στο τμήμα . Εκεί, ο ταξίαρχος τον ρωτάει :
    - Γιατί ήρθες εδώ ;
    - Γιατί είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ; Γρήγορα στο δικαστήριο .
    Πάει , λοιπόν , στο δικαστήριο και του λέει ο δικαστής :
    - Γιατί ήρθες εδώ, παιδί μου ;
    - Γιατί είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ;
    Γρήγορα στη φυλακή για δέκα χρόνια . Μετά από δέκα χρόνια , βγαίνει από την φυλακή και συναντάει ένα φίλο του και τον ρωτάει ( ο φίλος του ) :
    - Γιατί μπήκες στη φυλακή ;
    - Γιατί είδα στο όνειρό μου το μαύρο βελούδο .
    - Τι , το μαύρο βελούδο ;
    ( Αλλά επειδή ήταν προετοιμασμένος για το ξύλο που θα έτρωγε , άρχισε να τρέχει ) .
    καθώς έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα , κοιτάει πίσω αν τον ακολουθούσε ο φίλος του . Δεν ειδε ενα αυτοκινητο που περναγε, το οποιο και τον πατησε και τον σκοτωσε...
    Ηθικο διδαγμα: Να προσεχετε πως περνατε τους δρομους
    Μηνυμα του ανεκδοτου: Μην χανετε χρονο προσπαθωντας να καταλαβετε τα μυστικα της ζωης. Και ειδικα οταν ζητατε να σας τα πουνε τριτοι οταν το αποφευγουν. Ζηστε τη ζωη. Ειναι ο καλυτερος δασκαλος. Εχετε τα ματια σας ανοιχτα ομως, ωστε να βλεπετε τα μαθηματα που η ζωη σας στελνει
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ :-)

      Διαγραφή
  25. Φιλε Εριωπα αν σε ενδιαφερει να μεταδιδεις γνωση τοτε πρεπει να το κανεις συμφωνα με τις δυνατοτητες των ανθρωπων που σε παρακολουθουν. Οταν δλδ σου ζητανε να τα λες με πιο κατανοητο τροπο και εσυ δεν το κανεις νομιζω οτι δεν τους σεβεσαι και τους περιγελας αφ υψηλου. Ειναι σωστο αυτο; Αν το ευχαριστιεσαι η αν νομιζεις οτι με αυτο τον τροπο τους κανεις εξυπνοτερους εισαι λαθος φιλαρακο. Το μονο που πετυχαινεις ειναι να κουραζεις και τελικα να σε απαξιωνουν οσοι θα ηθελαν να σε καταξιωνουν. Πες οτι αυτο ειναι ετσι κι ετσι κι ετσι, με αρχη και τελος, ετσι μαθαμε να καταλαβαινουμε τον λογο. Ολα τ αλλα ειναι παιχνιδακια που δειχνουν κολληματα με την εξυπναδα σου και την εξυπναδα μας. Μαλλον θα πιστευεις οτι εισαι ο εξυπνοτερος απ΄ολους μας και γιατυο το διασκεδαζεις. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΤΟΡΕΥΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ? ΕΡΙΩΠΑ ΠΡΟΧΩΡΑ........
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ φίλε STAR-LORD,αρχικώς με συγχωρείς για το καθυστερημένο της απάντησής μου.Οι τελευταίες μέρες ήταν λίγο περίεργες για μένα.

    Βρίσκω ενδιαφέρουσα την θέση σου περί του χωρίου που μας κατέθεσες,αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω ακόμη.
    Κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα την αποκάλυψη του Ιωάννου,κατάλαβα πως,αν θέλεις να εκφέρεις έστω και την παραμικρή άποψη,το κείμενο χρειάζεται ενδελεχή μελέτη και επεξεργασία.Εγώ ακόμη το μελετώ.

    Ας αναφέρω τουλάχιστον,πως αυτά που συνάντισα μέσα στο κείμενο,νομίζω πως έχουν σχέση με ουράνια φαινόμενα.Επίσης,πιστεύω πως τα περισσότερα γεγονότα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη είναι πράγματα τα οποία έχουν συμβεί πολύ πριν την χρονολογία γραφής του κειμένου.Τέλος,αν κάποια από αυτά που περιγράφονται έχουν προφητικό χαρακτήρα,θεωρώ πως είναι πολύ λίγα.

    Η λέξη "γυνή" εμφανίζεται σε τρία κεφάλαια της Αποκάλυψης.Για την μια γυνή αναφέρεται πως είναι η Βαβυλών.Για την άλλη πως είναι η Ιερουσαλήμ.Η τρίτη,αυτή δηλαδή του αποσπάσματος που μας κατέθεσες,νομίζω πως είναι κάποια πόλη ή χώρα ή κάποιο άστρο.Δεν νομίζω πως είναι κάποια πραγματική γυναίκα.

    Γενικά,φίλε μου,εμένα το κείμενο μου έδωσε την αίσθηση ότι εκτυλίσσεται στον Ουρανό.

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΥΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ...ΓΡΑΦΕΙΣ .."Γενικά,φίλε μου,εμένα το κείμενο μου έδωσε την αίσθηση ότι εκτυλίσσεται στον Ουρανό."

      ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ...ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΛΕΩ ΝΟΜΟΥ ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ!!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ...ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.....ΟΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΟΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΝΣΡΑΡΚΩΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ....ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ,...ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ η ΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΣΣΟΗ η ΦΑΣΣΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΡΖΑΒΑ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ...ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΕΛΕΙΑΔΕΣ(ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ) ...ΚΑΙ ΠΕΛΛΑ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ....ΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ.....Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.




      ΑΣΤΡΑΡΧΟΣ-STAR-LORD.


      Διαγραφή
  28. Φίλε ΚΥΩΝ, τα σέβη μου,

    Φαίνεται ότι το έπιασες πολύ σωστά το θέμα και έκανες θαυμάσιους συνδυασμούς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κάτι που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα αφού μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μικρό αλλα καλό ξεκίνημα.

    Τρείς λοιπόν οι γυναίκες της Αποκάλυψης και εδώ μπαίνουμε αμέσως στο πυρήνα του θέματος.

    Τρείς και οι Γοργόνες ή Γραίες.

    Οι Γραίες, απ' ό,τι μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς είχαν λαιμό κύκνου.

    Οι Γοργόνες ή τρείς γυναίκες...

    "αι τοσαύτον είχον φοβερά τα πρόσωπα ως τους ορώντες θνήσκειν"

    ...μας πληροφορούν και πάλι οι αρχαίοι συγγραφείς.

    Η λέξη Γοργός σημαίνει "φοβερός".

    Γοργείον ονόμαζαν και το κεφάλι της Μέδουσας η οποία κατά την γνώμη μου ήταν το Κυβερνείον από το μέδω που σημαίνει κυβερνώ.

    Απομένει τώρα να κάνουμε και την τελευταία διασύνδεση όλων αυτών των στοιχείων και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με τον Πλούταρχο και τον Ορφέα που έλεγαν ότι το Γοργόνειον είναι η Σελήνη.

    Αν συμφωνήσουμε τότε η Αποκάλυψη που γράφτηκε από Ελληνικά χέρια καλά κρατά προς το παρόν και μας ανοίγει ένα πολύ φωτεινό μονοπάτι.

    Ο φίλος μας STAR LORD έχει έτοιμα όλα τα χειρουργικά εργαλεία να συνδράμει ενεργά ως μαίτρ πλέον μόλις αγγίξουμε την Αριθμολογία της Αποκάλυψης.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι θα πει Δ, πως δινει την γνωση σε οσους την αξιζουν; Οι ευφυεστεροι ανθρωποι αξιζουν περισσοτερο απο τους λιγοτερο ευφυεις; Οι ομορφοτεροι αξιζουν περισσοτερο; Αυτοι που τρεχουν γρηγοροτερα μηπως; Ποιος μας δινει το δικαιωμα και το θρασσος να αποφασιζουμε ποιοι αξιζουν να παρουν την γνωση;

    Δεν υπαρχουν καλυτεροι και χειροτεροι ανθρωποι. Η ανθρωποτητα ειναι ενα συνολο. Θα εκμεταλλευτει τα επιμερους χαρακτηριστικα των επιμερους ανθρωπων, ετσι ωστε να εξυπηρετηθει το καλο του συνολου. Τον ευφυη θα τον κανει ερευνητη, ωστε απο τα ευρηματα του να ωφεληθει το συνολο. Τον ομορφο θα τον κανει μοντελο, τον γρηγορο αθλητη, κοκ. Δεν τοποθετει τους ανθρωπους σε ποστα ωστε μετα αυτοι να το παιζουν θεοι και να επιλεγουν. Οταν δεν κρινει και επιλεγει ο Θεος ο ιδιος, θα επιλεξουμε εμεις τα βλαχαδερα; Οπως ο Ηλιος δεν επιλεγει που θα δωρισει τις ακτινες του, ετσι και εμεις δεν δικαιουμαστε να γινομαστε εμπορακοι και μανατζερ της γνωσης. Δωρεαν λαβατε, δωρεαν δωστε.

    Η γνωση προσφερεται απλοχερα σε ολους. Αυτο δεν σημαινει τιποτα. Ειναι ευκολο να σου πω τι ειναι χρησιμο για το σωμα σου και τι δεν ειναι. Αυτο ειναι γνωση. Θα στη δωσω απλοχερα. Σου λεω λοιπον κοψε ζαχαρη, σιταρι, καλαμποκι, και επεξεργασμενες τροφες. Πρεπει να φανεις αξια προηγουμενως; Οχι βεβαια. Να το εφαρμοσεις ομως, θελει α..ντερα. Εδω σε θελω μαστορα

    Οι ορφικοι ηταν αλανια. Λεγανε αληθειες. Αν το λεγανε οι ορφικοι, ετσι ειναι. Οταν λεγανε λοιπον οι ορφικοι πως "η Σεληνη ειναι γοργονος κεφαλη" αυτο το κραταμε ως δεδομενο. Δεν χανουμε χρονο με μα,μου,σου,του.
    Μεδουσα αποδιδεται συχνοτερα ως "φυλακας", αφου φερει εξουσια, εξουσιαζει, ελεγχει. Η Μεδουσα λεγοταν και Γοργω και το κεφαλι της γοργονειο. Ηταν γοργονα και η μονη θνητη απο τις 3, αρα υλικη, αφου θνητος ειναι αυτος που μπορει να πεθανει, που υποκειται στους νομους της φθορας που ισχυουν στον υλικο κοσμο.

    Οι γοργόνες κατοικούσαν μακριά, στις εσχατιές της νύχτας, πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό, εκεί όπου κατοικούσαν οι Εσπερίδες. Που κατοικουσαν οι εσπεριδες; Οι Εσπεριδες ηταν νυμφες που φυλαγαν τα χρυσα μηλα των εσπεριδων στον κηπο των εσπεριδων, ητοι στον κηπο της Εδεμ, που οπως ειχε επιχειρηματολογησει παλιοτερα ο Λυκιος και συμφωνω αν και τοτε "διαφωνουσα", δεν βρισκεται στον υλικο κοσμο.

    Ομως τα αλανια οι ορφικοι λεγανε πως η Σεληνη ειναι γοργονος κεφαλη. Μαλλον εννοουσαν την Γοργω-Μεδουσα λεγοντας "γοργονος". Αρα η Σεληνη ειναι το κεφαλι της Μεδουσας που εκοψε ο Περσεας!
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΡΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΕΛΗΝΗ Ή ΜΗΝΗ Ή ΓΟΡΓΕΙΟΝ Ή ΓΟΡΓΟΝΙΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΥΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΦΕΡ ΕΙΠΕΙΝ. Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΘΕΛΕ. ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ.
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα έλεγες φίλη Δ, ότι μπορεί να ήταν ο Περσεύς και ποιές οι ιδιότητές του;

      Μεγάλο κεφάλαιο αυτός ο Κύριος. χαχα...


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.
      Δ.

      Διαγραφή
    3. Αυτο που ανεφερα ειναι πως Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΥΣ δεν μπορει να γινεται απο εμας. Μπορει να γινεται μονο απο τους ιδιους τους ανθρωπους και απο τη δυναμη της θελησης τους. Δηλαδη απο το ποσο πολυ γνωση θα καταφερουν να εφαρμοσουν στον εαυτο τους. Εκει κρινομαστε ολοι. Το δια ταυτα ειναι να γινουμε σοφοι απο φιλοσοφοι. Και ο σοφος εφαρμοζει την γνωσει, δεν την στοχαζεται απλα. Εαν δεν προσπαθουσα να εφαρμοζω οσα πιστευω, θα ημουν ενας υποκριτης στοχαστης.

      Παρε το παραδειγμα της διατροφης. Εαν δεν τηρω (οσο μπορω) τις προτασεις διατροφης τοτε ειμαι υποκριτης. Εαν προτεινα στους αλλους να κοψουν το σιταρι και εγω δεν το τηρουσα, θα ημουν υποκριτης. Δεν ειναι δυνατον να λεω στους αλλους τι ειναι καλο γι αυτους,.εαν εγω παραλληλα δεν προσπαθω να το εφαρμοζω στον εαυτο μου, τον οποιο οφειλω να αγαπω και να προστατευω και οχι να θυματοποιω. Εκει λοιπον κρινεται αξιοσυνη φιλη Δ, στην ικανοτητα εφαρμογης της γνωσης στον εαυτο. Και μονο. Αυτο ειναι το στοιχειο που καθιστα τον ανθρωπο σοφο.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Το αληθες ειναι αυτο που συμπεριλαμβανει παντα και την δικια σου συνειδητη συμμετοχη. Οταν λεμε "πως καποτε θα ξαναρθει" υπαρχει προβλημα διοτι δεν τηρειται το Συν Αθηνα και χειρα κινει". Ακομα και ετσι ναναι, το σιγουρο ειναι πως "δεν θαρθει" απο μονο του σαν το ιπταμενο δελφινι στις 03.15. Εαν ειναι ναρθει, ανθρωποι θα το φερουν, ανθρωποι σαν και εσενα και εμενα πρεπει να πανε να το φερουν, μονο του δεν ερχεται, βαριεται
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  31. Εγώ, τώρα μπορώ να πηγαίνω, φίλε Στοχαστή;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παντα εισαι ελευθερος να κανεις οτι επιθυμεις φιλε Εριωπα, δεν σε κραταει κανενας με το ζορι και φυσικα οχι εγω. Πως θα μπορουσα αλλωστε; Εισαι ωστοσο επιθυμητος στον παρον κυκλο και αυτο ειναι εμφανες. Αποτελεις σημαντικο μελος του

    Αυτο που ωστοσο λεω ειναι πως αποτελει "αμοιβαια επωφελη λυση" (που ειναι εκφραση της μοδας) η παραμονη σου στο χωρο. Κατι σαν το Γερμανια-Ελλαδα-Ευρωπη. Σιγουρα μπορει καποιος να αποχωρησει (η Γερμανια ειναι πιο πιθανο απο την Ελλαδα μαλιστα), αυτο ομως δεν θα ειναι καλη επιλογη ουτε γι αυτον που αποχωρει, συμφωνα παντα με τη θεωρια παιγνιων. Θα ηταν μη λογικη επιλογη ως επιλογη με λιγοτερο οφελος. Αυτο καταθετω ως φιλικη προτροπη, γνωριζοντας και την ψυχολογια μας του εγω.

    Οπως βλεπεις ο σχολιασμος εχει αρχισει να γινεται "αδυσωπητος" που πρακτικα σημαινει ειλικρινης, κατι φανταστικο για την εξελιξη του καθενος μας μεσω απο την χρησιμη τριβη που προκαλει. Μια μικρη "δυσφορια" που γινεται αισθητη στον καθενα μας ειναι το αλανθαστο σημαδι πως παμε καλα, βρισκουμε στοχο, πλησιαζουμε στο κεντρο. Αρκει να κανουμε στον εαυτο μας τις καταλληλες ερωτησεις παρατηρητικοτητας που ξεκινανε με το "γιατι;".

    Προσωπικα εγω πλεον οχι μονο δεν αποφευγω τις "προστριβες" στη καθημερινη μου ζωη αλλα ισως τις υποθαλπτω και λιγο ωστε να εκδηλωθουν γρηγοροτερα. Δεν ημουν "πολυ καλος" και αγιος που τις απετρεπα παντα, ακομα και στους αλλους, διοτι οι αλλοι καλομαθαν απο αυτο (μαλλον κακομαθαν). Δεν μπορει λχ καποιος να ειναι προκλητικος στον δρομο, γνωριζοντας πως θα καθαρισει ο συνοδηγος του. Αν θελει να ειναι προκλητικος και θρασυς, το να φαει καποτε "μια σφαλιαρα" απο καποιον αλλο, εχει την χρησιμοτητα του διοτι θα τον προσγειωσει στην πραγματικοτητα. Η ζωη θα διδαξει αυτο που ο ξεροκεφαλος αρνειται να κατανοησει ως σωστο. Αρα ο "καλος" αν αποτρεπει παντα τις συγκρουσεις, δεν ειναι σωστο,.διοτι καθυστερει το αναποφευκτο.

    Πως ξερω πως αυτο που λεω ειναι αληθεια, αν και δεν με "συμφερει" καθολου; Η ασθενεια αποτελει αδεκαστο κριτη. Δεν χρειαζεται να ειναι καποια σοβαρη ασθενεια. Η ασθενεια κανει παντοτε τον ανθρωπο ειλικρινη οσο ξεροκεφαλος και αν ειναι στις πεποιθησεις του, οπως καλη ωρα ημουν εγω. Η χρονια (ηπια) αλλεργια στη οικιακη σκονη δειχνει εναν ανθρωπο που αποφευγει τις προστριβες και δεν τις αναγνωριζει στον εαυτο του, οι δε φλεγμονες καθε ειδους δειχνουν πως η μη εκφραση των προστριβων αυτων βυθιζεται και εκδηλωνεται στο σωμα

    Η πραγματικη ιαση σφυρηλατειται μονο στο καμινι της συνειδησης και αυτο που ανεφερα το εχω αποδειξει στον εαυτο μου, στο μεγεθος που καταφερα, οχι μεγαλο και πληρες, αλλα σημαντικο. Οταν συνειδητα και ειλικρινα αντιμετωπισουμε το προβλημα που αρνουμαστε να αναγνωρισουμε, αυτο εκλειπει διοτι το ιδιο σωμα σταματαει να το αναπαραγει. Η ομοιοπαθητικη παιζει ενα τρικ εδω. Δινει την πληροφορια μιας ουσιας που ξεγελα το σωμα με κατι αλλο, ωστε να νομιζει πως το προβλημα που εξακολουθει να μην αναγνωριζει ο ανθρωπος, πως αντιμετωπιζεται,.ενω δεν συμβαινει, με αποτελεσμα το σωμα να μην εκδηλωνει την ορατη του αντιδραση οσο διαρκει η "θεραπεια". Αυτο παλι δεν ειναι σωστο,.ειναι ενα βημα ομως μπροστα απο την αντιμετωπιση των συμπτωματων

    Καταθετω κατι πολυ σπουδαιο, η αληθεια του οποιου θα αποτελεσει επανασταση. Θα δωσει την δυναμη σε καθε ανθρωπο να "ελεγξει" την πορεια της υγειας του και να μην εξαρταται απο "το Θεο", ωστε να παψω να ακουω τις ανοησιες "μα γιατι ο θεος του εστειλε την ταδε αρρωστια;". Οταν μαθουμε πως η στενομυαλια μας δημιουργει την αρρωστια μας,.τοτε θα κατανοησουμε πως εχουμε και την δυναμη να σταματησουμε να την δημιουργουμε στον εαυτο μας. Μεγιστη σημαντικοτητα να ειμαστε ειλικρινεις στον εαυτο μας. Σχεδον κανεις μας δεν ειναι. Γινομαστε ομως με το ζορι με τα σκληρα μαθηματα της ζωης, εξ αιφνης και εξ αναγκης
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. για τον σταρ λορδα

    https://youtu.be/esDN-_mHsQk


    ''Ξ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΟΛΕΜΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΑΥΤΟΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΟΝ ΕΠΙΣΤΕΙΣΑΙ ΤΑΣ ΑΡΕΤΑΣ ΩΣ ΑΤΡΑΠΟΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝ, ΨΥΧΗΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Η ΔΕ ΣΑΡΞ ΥΠΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΝΑ ΕΥΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΔΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΜΕΘΕΞΕΙΣ.
    ΣΤΟΧΑΣΤΑ, ΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΛΩΤΤΑΝ ΑΡΧΕΙΝ ΛΑΚΟΝΙΖΩΝ ΤΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΟ ΡΗΘΕΝΤΩΝ ΠΟΙΕΙ.
    ΕΡΙΩΠΑ, ΧΡΗΣΙΜ' ΕΙΔΩΣ ΟΥΧ Ο ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΩΣ ΣΟΦΟΣ (ΑΙΣΧΥΛΟΣ).
    ΔΕΛΤΑ, ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟ ΛΕΓΕΙΝ ΕΚ ΤΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙΝ. ΕΥΓΕ.
    ΑΣΤΡΑΤΧΕ, ΜΗ ΜΕΓΑ ΕΠΑΡΘΗΣ ΙΝΑ ΜΗ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΤΑΝΕΧΘΗΣ. ΠΡΟΤΙΜΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΗΝ ΕΝ ΤΗ ΔΙΑΒΟΛΗ.
    ΛΥΚΙΕ, ΟΨΕ ΘΕΩΝ ΑΛΕΟΥΣΙ ΜΥΛΟΙ ΑΛΕΟΥΣΙ ΔΕ ΛΕΠΤΑ. ΑΡΧΕ ΤΩ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΩ ΔΑΙΜΩΝΙ ΑΡΜΟΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O δίκαιος αταρακτότατος, ο δ’ άδικος πλείστης ταραχής γέμων. Είμαι ήρεμος και άρχω φύσει τη τάξει.
      Με σεβασμό,
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  35. Ενταξει, τα αρχαια ειναι αλλη κλαση, τι να λεμε τωρα. Και μονο η εικονα λχ που ζωγραφιζει στο νου η φραση "φθογγαζεται κλαγγες μυριων δρακοντων" πο ανεφερε ο Εριωπας, ειναι επος. Επος με 4 λεξεις! Μονο η αρχαια ελληνικη μπορει να το κανει αυτο, κρατωντας μια επιφυλαξη για τις γλωσσες ιδεογραμματων επειδη δεν εχω ασχοληθει.

    Ιεραρχη. θα προσεφερες μεγαλο εργο αν εγραφες συχνοτερα. Δεν χρειαζεται να γραφεις μονο οταν εχεις κατι βαθυστοχαστο, αλλα και απλες σκεψεις ή παρατηρησεις. Ηδη εχω αρχισει να σκεφτομαι ποιες αρχαιες λεξεις να σου κλεψωδανειστω. Ποσο "τα σπαει" αυτο το απαρεμφατο. Το γραφειν εις αρχαια ελληνικην, εστι φιλοσοφειν και ουχι το λακωνιζειν μονο. Κατι καναμε

    Πολυ ευστοχο αυτο. Ο δικαιος αταρακτοτατος εστι. Θα συμπληρωνα επεξηγηματικα, ο δικαιος που γνωριζει πως ειναι οντως δικαιος προς ολους, του εαυτου του συμπεριλαμβανομενου, ειναι αταρακτοτατος, διοτι μπορει καποιος να μην ειναι δικαιος αλλα να θεωρει λανθασμενα πως ειναι, ενω καποιος να ειναι δικαιος αλλα να εχει αμφιβολιες και γι αυτο να ειναι σε ταραχη ή τελος να αδικει τον εαυτο του.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ιεράρχη,
    "Θοραίου πτώου ωρίτη θεού" ...άνις τεράμνων ανώροφος στέγη η σκέψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΕΡΑΡΧΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΑΤΩ ΔΟΛΙΩΣ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΩ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ φίλε ΕΡΙΩΠΑ,

    Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα την μικρή αναφορά μου στην Αποκάλυψη.

    Προσωπικά,συμφωνώ με τις πληροφορίες που μας κατέθεσες σχετικά με την Μέδουσα Γοργώ και το κεφάλι της Γοργείον,καθώς και με την διασύνδεση όλων αυτών με την Σελήνη.Ο Πλούταρχος αναφέρει πως το πρόσωπο της Σελήνης προκαλεί φόβο σε όσες ψυχές την πλησιάζουν,ενώ οι Ορφικοί εξαιτίας αυτού του προσώπου ονομάζουν την Σελήνη Γοργόνειον.

    Κύκνους ονόμαζαν οι αρχαίοι και κάποια πλοία,διότι η πλώρη τους ήταν κυρτή σαν τους λαιμούς των κύκνων,πληροφορία που μας επιτρέπει να συνδέσουμε τις Γραίες με τα πλοία και ιδιαίτερα τα αστρόπλοια,εφόσον έχουμε ήδη κάνει την διασύνδεση Σελήνης και Μέδουσας.Αστρόπλοια σε σχήμα και διαστάσεις πλανητών.

    Τώρα,το πιο πιθανό είναι όντως η Αποκάλυψη να έχει γραφτεί από Ελληνικά χέρια,καθώς το ίδιο το όνομα Ιωάννης(Γιουνάν) αυτό ακριβώς μαρτυρεί.

    Ο Ιωάννης αναφέρεται συνεχώς στην Βαβυλώνα την μεγάλη,την μητέρα των πορνών και των βδελυγμάτων της γης,καθώς και,κατά την άποψή μου,στα υποκαταστήματά της.

    Βαβυλών σημαίνει "η Πύλη του Θεού" ή " Πύλη των Θεών" ή "Πύλη του Ουρανού".Πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για "διακεκαυμένα πεδία" και τελεσίγραφα έξωσης.Για την ανάγκη των ανθρώπων να αλλάξουν τόπο διαμονής.

    Θα ήταν νωρίς να συνδέσω αρχικώς την Σελήνη με την Βαβυλώνα την μεγάλη που αναφέρεται στην Αποκάλυψη?

    ΚΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΛΕΞΗ ΓΟΡΓΟΝ(Ε)ΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕ:
      1) ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΝ
      2) ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΩΣ
      3) ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΝ
      4) ΦΑΝΤΑΣΜΑ
      5) ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ...(1161=ΑΡΓΥΡΟΡΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΟΔΡΑΚΟΝΤΙΣ Η ΣΕΛΗΝΗ )
      Η ΑΠΟΚΟΠΕΙΣΑ ΟΦΙΟΥΧΟΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΓΟΡΓΑΔΟΣ η ΓΟΡΓΕΙΑ η ΓΟΡΓΕΙΟΝ ...ΤΟ ΔΕΙΝΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΟΠΛΟ ..ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ..ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ,ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΓΟΡΓΟΝΙΟΝ (=431) η ΓΟΡΓΩΝΕΙΟΝ (=1161) ΑΛΛΑ Ο ΟΡΘΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΓΟΡΓΟΝΙΟΝ"....

      Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΩΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΓΟΡΓΩΝΕΙΟΝ" ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ...ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΤΡΕΥΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΦΙΟΥΧΟΣ,ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΤΟ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο ΤΗΣ ΧΕΡΙ!!!! ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ η ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΟΦΙ !!!

      THE STAR-LORD ΑΣΤΡΑΡΧΟΣ

      Διαγραφή
    2. Η "ΣΕΙΩΜΕΝΗ ΑΙΓΙΣ" ΘΕΛΓΕΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ...ΣΤΗΝ ΚΕΑΡ-ΔΙΑ (Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ) ...ΑΡΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΙΓΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΟΠΛΟ...ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ....ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ (ΓΟΡΓΟΝΕΙΟΝ=ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΝ) ..ΤΗΣ ΑΤΡΟΠΟΥ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ..ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΟ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΕΩΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΒΡΟΤΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ..ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΠΕΡ-ΚΥΜΜΑΤΑ ..ΚΥΜΜΑΤΑ ΑΙΘΕΡΟΣ..ΚΑΙ ΚΥΜΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ....ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΗΧΟΦΩΤΑΥΓΕΙΑ ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ...Η ΛΕΞΗ ΑΙΓΙΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΙΞ ,ΑΙΓΟΣ=ΓΙΔΑ ..ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΣΥΧΙΟ ΑΙΓΕΣ=ΚΥΜΜΑΤΑ ...ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΙΓΙΣ ,ΚΑΙ ΑΙΞ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ:
      AIΣΣΩ=ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ
      ΑΙΓΔΗΝ=ΟΡΜΗΤΙΚΩΣ, ΤΑΧΕΩΣ
      ΑΙΓΛΗ=ΛΑΜΠΡΟΤΗΣ

      ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΥΚΝΩΣΕΩΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΙΘΕΡΙΚΩΝ ΚΥΜΜΑΤΩΝ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΑΡ-ΔΙΑ....ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ....ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  39. Δυο σκεψεις. Η μια πως ισως το γοργονιο να μετατραπη απο τον Περσεα απο εχθρικο σε χρησιμο προς την ανθρωποτητα οπλο, με την λογικη πως παραδοθηκε στην Αθηνα και κατεστη υπο τον ελεγχο της.

    Και δευτερον, κατι με τους παλμους και τις δονησεις που αναφερονται.και στο επιθετο Παλλαδα. Η λειτουργια του γοργονιου εχει να κανει με παλμους. Αυτο ειναι σαφες, επειδη οι ορφικοι επελεξαν το επιθετο παλλαδα , ουτε καν Αθηνά δεν ανεδεραν. Αρα παμε να σκεφτουμε πως μας επηρεαζει η θεα Αθηνα ή η Παναγία, που ειναι το ενα και το αυτο. Με παλμους.

    Ο StarLord αναφερει κυματα αιθερος και πιστευω πως ειναι στη σωστη κατευθυνση και πολυ κοντα. Αναποφευκτα, πρεπει να ερθει στο νου μας το αντικτυπο αυτων των κυμματων-δονησεων-παλμων στον κοσμο μας, το αποτελεσμα που φερουν σαν προβολη ή εικονα εδω, στον κατωτερο κοσμο απο αποψη διαστασεων. Νομιζω η αντιστοιχια και η ορατη επιδραση αφορα τις γραμμες δυναμης. Ειχε κυκλοφορησει ενα πολυ καλο κειμενο στα μπλογκ λιγο παλιοτερα, οπου ενας ελληνας σχολιαζε αυτην την επιδραση των αορατων γραμμων στους βιολογικους οργανισμους. Μελετουσε την επιδραση στα υποβρυχια υπερατλαντικα καλωδια και ειχε καταληξει σε αυτο το αορατο δικτυο-πλεγμα. Και η οργονη κατι αντιστοιχο ηταν, με τους συσσωρευτες οργονης προσπαθουσαν να επιτυχουν συσσωρευση της ενεργειας αυτης διοτι επεφερε ιαση και η ελλειψη της ασθενεια.

    Τωρα μιλαμε ομως για το φυσικο (;) πλεγμα της Γης. Τοχε πει αλλωστε ο Τεσλα πως για να ξεκλειδωσουμε τα μυστικα του κοσμου πρεπει να σκεφτουμε με ορους δονησεων, συχνοτητας κτλ. Ακτινα Ραιφ,.Βιλχελμ Ραιχ κτλ
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστη ταυτιζεις Αθηνα_Παναγια. Αν ειναι ετσι τοτε επειδη ιστορικα η Παναγια ηταν μανα του Χριστου και εσυ την ταυτιζεις με αρχαια θεοτητα, θα πρεπει να ειναι ενα απ τα δυο. Αν ειναι η Αθηνα τοτε δεν υπηρξε ιστορικο προσωπο Παναγιας και συνεπως ουτε Χριστος, αρα ο Χριστος ειναι συμβολικο προσωπο κσι ο χριστιανισμος το ιδιο. Ωραια, αν ειναι ετσι τοτε θα πρεπει να υπαρχει αντιστοιχεια σε ολα τα υπολοιπα.οπως στο αν η Παναγια ηταν η Αθηνα τοτε ο γιος της Χριστος ποιος ηταν εκ μερους Αθηνας που δεν ειχε κανενα παιδι; Κωστας

      Διαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Περίεργο δεν είναι Στοχαστη ένας ΕυρυΜΕΔΩΝ (Ο Περσεύς έτσι όπως τον φώναζε η ...μανούλα του) να αποκεφαλίζει την δύστυχη Γοργόνα ΜΕΔΟΥΣΑ με την βοήθεια τριών άλλων σακατεμένων γυναικών και να αφήνει το αίμα της Μέδουσας να πέφτει στην Λιβύη και απ' αυτό να δημιουργείται το γένος των φαρμακερών οφεων;
    Αυτό στα κιτάπια των εσωτεριστών πως μεταφράζεται;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν μπορω να ξερω, διοτι οι 2-3 εσωτεριστες των οποιων τα βιβλια εχω διαβασει, δεν εχουν αναφερθει και μαλλον δεν γνωριζουν ελληνικη μυθολογια. Περιεργο ειναι οντως διοτι ο μυθος θελει να μας φανει περιεργος, ωστε να αναρωτηθουμε τι εννοει. Εχεις καμια θεωρια να προτεινεις;

    Ξεχασες παντως πως απο το αιμα βγηκε και ο Πηγασος και ο Χρυσαωρας. Αρα δεν ηταν και τοσο ζουρλο το αιμα που επεσε στη.. Λιβυη. Γιατι βαλαν Λιβυη στην ιστορια τωρα.. Τι αντιληψη και γνωμη ειχαν για την Λιβυη οι αρχαιοι αραγε;

    Περα απο τη πλακα εσυ πρεπει να θεωρεισαι αρχιεσωτεριστης, με τις απαντησεις που δεν δινεις. Για να το αλλαξουμε αυτο, προτεινω σε καθε παραγραφο που γραφεις να νιωθεις αναγκασμενος να χρησιμοποιεις τουλαχιστον μια φορα την λεξη "διοτι". 1 φορα ανα παραγραφο. Η μια ανα σχολιο για αρχη

    Παρεπιπτοντως μολις εγραψα ενα μεγαλο σχολιο σαν ολοκληρωση της συζητησης με τον Λυκιο και χωρις να εχω ακομα διαβασει το λινκ για τους δυο Εωσφορους. Επειδη θα περιμενω το νεο αναψυκτηριο, θα αναφερω τωρα μια προκληση που σου εχω. Θελω να δω αν θα με βγαλεις λαθος σε μια εκτιμηση. Θα το επιτυχεις, εαν βρεις ενα ψεμμα που ειπε ο Εωσφορος ή Προμηθεας, ειτε απο αγια γραφη ειτε απο μυθολογια (που εμπιστευομαι και καλυτερα)
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σωστο και λογικο το σχολιο σου Κωστα. Προφανως η αντιστοιχια πρεπει να ισχυει σε ολα. Το συνολο της ιστοριας της Παναγιας πρεπει να συμπεριλαμβανεται σε αυτο της Αθηνάς και οχι μονο. Η θστορια της Αθηνάς πρεπει να λεει και παραπανω, διοτι οι αρχαιοι ελληνες δεν μασαγαν και ελεγαν παρα πολλα, οχι σαν σημερα αλλα ας μην το ανοιξω.

    Προφανως και ο "γιος" της Αθηνάς ειναι τεραστιο ζητημα. Κομβικο. Ειχε, εχει ή μηπως θα εχει; Τι γινεται ακριβως; Εδω δεν το εχω κατανοησει ακομα τι συμβαινει. Τι εστι ερεχθεας, εριχθονιος, χριστος, αντιχριστος, δρακων αποκαλυψης, που θα κυοφορηθει κτλ. Αυτο που ξερω ομως ξεκαθαρα ειναι πως Αθηνά=Παναγια και πως εχεις δικιο οταν λες πως οι δυο ιστοριες πρεπει να ταυτιζονται αφου ειναι ιδιες.
    Ο Τραιανου κατι λεει αλλα δεν τον καταλαβαhttp://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2014/10/to-xrysafi-tou-tafou-tis-amfipolis.html?m=1
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.