Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Θα επαναλάβει ο Αλ. Τσίπρας τα λάθη της ΝΔ ή θα αρπάξει την ευκαιρία;

Ολόκληρη η χώρα περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, παρότι στο παρελθόν, επρόκειτο μάλλον για μια τυπική διαδικασία. 
Ο λόγος είναι προφανής. 

Η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή και οι «εταίροι» και δανειστές, την περιμένουν «στη γωνία» έτοιμοι – έτσι δηλώνουν – να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της, εάν δεν συμφωνήσει στη συνέχιση του προγράμματος, το οποίο είτε ονομάζεται Μνημόνιο είτε όχι, θα έχει την ίδια ακριβώς ουσία…


Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ καλείται να ισορροπήσει επικίνδυναανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταστεί σαφές ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός και την εξάρτηση της χώρας από την εξωτερική χρηματοδότηση, η οποία συνδέεται με την εφαρμογή πολιτικής η οποία θα έχει σαν στόχο να εξορθολογήσει τη λειτουργία του κράτους και να βάλει τέρμα στο «πάρτι με δανεικά» της περασμένης δεκαετίας, για το οποίο οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος, από το ένα άκρο του φάσματος έως το άλλο, ασχέτως διαβαθμίσεων στην ευθύνη των επιμέρους κομμάτων, είναι τεράστιες.

Η συμβατική – αριστερής προελεύσεως – σοφία, θέλει το κυβερνών κόμμα να αντιμετωπίζειπρόβλημα με 
την αριστερή του «πτέρυγα», καθώς η στροφή προς τον ρεαλισμό και τη δυσμενή πραγματικότητα που αργά αλλά σταθερά υλοποιεί, την αποξενώνει, με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος «αποσταθεροποίησης εκ των έσω».


Δεν χρησιμοποιούμε τον όρο «κωλοτούμπα», καθότι θα πρέπει να εντοπίσουμε πρώτα, έστω ένα κόμμα που να κυβέρνησε και να μην έκανε το ίδιο και μάλιστα σε πολύ πιο ευνοϊκές οικονομικά συνθήκες.

 Σε κάθε όμως περίπτωση, το επιχείρημα του παρόντος σχόλιου, είναι ότι οι ψύχραιμοι και νουνεχείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση ορθά και να αποφύγουν λάθος υπολογισμούς τους οποίους έκανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να διστάσει να πει την αλήθεια που συνάντησε από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

 Είναι ίσως η πρώτη φορά, που ένα σημαντικό – και εκλογικά κρίσιμο – τμήμα της χώρας δεν ακούν με ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία περί «κωλοτούμπας», καθώς ορθά διαγιγνώσκουν ότι είτε ισχύει είτε δεν ισχύει, στη σημερινή συγκυρία είναι παντελώς αδιάφορο, αφού το μέλλον όλων μας είναι κατά πολύ σημαντικότερο από τις πολιτικές «ξιφομαχίες», τις οποίες, λόγω του ανερμάτιστου ενίοτε περιεχομένου τους, τις πλήρωσε ο τόπος και η ελληνική κοινωνία πολύ ακριβά, καθότι κακοποιούσαν τη λογική και οδηγούσαν σε μονοπάτια άκρατου λαϊκισμού.



Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά τη στάση που τήρησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι – κυρίως ο Γιάνης Βαρουφάκης – στις πρώτες διεθνείς επαφές, έχουν οδηγήσει σε θεαματική διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στον κρίσιμο εκλογικά χώρο του κέντρου, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλώς επωφελές για τον Αλέξη Τσίπρα. 
Αρκεί να δει και να αρπάξει την ευκαιρία.

Είχαμε υποστηρίξει πριν αρκετό διάστημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει κάποια στιγμή να προσδιορίσει επακριβώς την πολιτική του ταυτότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατό ένα κόμμα να καταλαμβάνει όλο το πολιτικό φάσμα από το κέντρο μέχρι την άκρα Αριστερά και πως θα πρέπει να επιλέξει που θα εστιάσει:  
Στο κέντρο, ή στην άκρα Αριστερά, η οποία, παρεμπιπτόντως, εκπροσωπείται από διάφορες «συνιστώσες» που ενσυνειδήτως έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, σε διάφορα επίπεδα της «ιδεολογίας» τους.

Με απλά λόγια, η συγκυρία έχει δώσει μια τεράστια ευκαιρία, η οποία δεν θα παραμείνει στο διηνεκές. 

Λέγοντας ξεκάθαρα πόσα από αυτά που υποσχόταν ότι θα κάνει, μπορεί υπό τις συνθήκες να υλοποιήσει και πόσα όχι, θα εξασφαλίσει την υποστήριξη πολλών «νοικοκυραίων» οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, χτυπημένοι άγρια από τη φορολογία, δείχνουν να έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης.



Όσο συντηρητικοί και να είναι, δεν έμειναν καθόλου αδιάφοροι στο θέαμα ενός «χαλαρού» Έλληνα πολιτικού να υποστηρίζει «εκτός έδρας» σε μια ξένη γλώσσα, όσα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί σωστά, ασχέτως εάν τα θεωρεί ή όχι εφικτά. 

Το να λέει κάποιος κατάμουτρα στον εξαιρετικά αντιπαθή στην ελληνική κοινωνία Σόιμπλε, ότι η Γερμανία ενώ ευαγγελίζεται την κάθαρση έχει παίξει και ρόλο «διαφθορέα», εξακολουθώντας να μη συνεργάζεται σε υποθέσεις υψηλής συμβολικής σημασίας (βλ. Χριστοφοράκος), αλλά και να σπάει ένα διεθνές «ταμπού», αυτό μιας αναφοράς που αφορά το ναζιστικό της παρελθόν, συγκλόνισε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού.

Η ειλικρίνεια που απέπνεε η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη, μεταλαμπάδευσε τον χαρακτηρισμό και στις κυβερνητικές προθέσεις
Ακόμα και άνθρωποι που σε καμία των περιπτώσεων δεν επρόκειτο να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε σήμερα «άσε τους να κυβερνήσουν να τους δούμε». 
Δηλαδή, έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό «ανοχής» από τμήματα του εκλογικού σώματος που δεν διάκεινται φιλικά προς την ιδεολογία που εκπροσωπεί συνολικότερα το κυβερνών κόμμα.


Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις των υπουργών έχουν αρχίσει σταδιακά να μαζεύονται και όλοι θα καταλάβουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του ευκταίου. 
Άλλο η αντιπολίτευση με τις υπερβολές της και άλλο οι κυβερνητικές ευθύνες.
 Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, είναι επιτακτικό να ξεπεραστούν το συντομότερο ιδεοληψίες που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη ζημιά, όχι κομματική, αλλά στη χώρα την ίδια.

Όσο όμορφα και να ακούγεται στο παραδοσιακό ακροατήριο της Αριστεράς, καλό θα ήταν, στον δυτικό κόσμο ο Τσίπρας να μη μείνει ως ο… «κομπανιέρο Αλέξης», όπως τον αποκάλεσε ο τραγικά αποτυχημένος Νίκολας Μαδούρο της Βενεζουέλας. 

Άλλο πράγμα κάποιες κοινές ιδεολογικές καταβολές και άλλο ο κόσμος της εφαρμοσμένης πολιτικής, όπου ο Μαδούρο τα έχει κάνει «θάλασσα», καθώς όσα μοίραζε προερχόντουσαν από τα πετρελαϊκά έσοδα.  

Ασχέτως του ποιος ευθύνεται και με ποιο κίνητρο, η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου έδειξε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της Βενεζουέλας.

Η περίπτωση της Ρωσίας έχει διαφορές για την Ελλάδα, ακόμα κι εκεί όμως, οι χειρισμοί πρέπει να αλλάξουν, χωρίς απαραίτητα να αλλάξει δραματικά η ουσία, η επιθυμία – ορθή κατά τη γνώμη μας – να διατηρεί η χώρα ένα καλό επίπεδο σχέσεων με τη Μόσχα, όπως και με άλλες σημαντικές πρωτεύουσες ανά τον κόσμο. 

Διότι οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες, κάτι για το οποίο η συναίσθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν είναι επαρκής
Λόγω απειρίας στις διεθνείς υποθέσεις πιθανότατα.


Για να μη μακρηγορούμε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια σπάνια ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση του πραγματοποιώντας στροφή προς τη λογική. 

Όταν φθάνουν ακόμα και οι πιο ακραίοι ιδεολογικοί σου αντίπαλοι να δηλώνουν τηνπικρία τους διότι τη στάση στο εξωτερικό δεν την τήρησαν αξιωματούχοι της δικής τους κυβέρνησης αλλά ο ιδεολογικός τους αντίπαλος, δηλώνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στην πατριωτική αυτή προσπάθεια, είναι προφανές ότι τα δεδομένα της πολιτικής εξίσωσης είναι στην παρούσα συγκυρία εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει και η παραδοσιακή πόλωση έχει σπάσει καθοριστικά.

Όταν ο πιο ακραίος αντίπαλος σου βγάζει έντιμα το καπέλο (ή στέκεται προσοχή… κατά Τάκη Μπαλτάκο), πόσο άραγε πιο θερμός είναι ο μέσος κεντρώος ψηφοφόρος; 

 Αυτός που σήμερα δεν έχει χάσει την ελπίδα να μη διαρραγούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακούστηκαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, ενώ κάποια από τα φιλολαϊκά μέτρα που έμοιαζαν εντελώς εκτός πραγματικότητας προεκλογικά,θα καταφέρουν να περάσουν. Αυτό λέει η διαπραγματευτική λογική, κάποια θα επιτρέψουν στο τέλος!

Ασφαλώς, εξακολουθούν να υπάρχουν και ορισμένοι (αρκετοί;) μειωμένου καταλογισμού, που δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται και να ονειρεύονται κάτι ομιχλώδεις επαναστάσεις που θα ανατρέψουν το παγκόσμιο σύστημα, που ενοχλούνται και ανησυχούν όταν ο αντίπαλος τους συγχαίρει

Με αυτούς πρέπει να σταματήσει να ασχολείται ο Τσίπρας. Όχι να τους απομονώσει. Όποιος θέλει φεύγει μόνος του.


Σε περίπτωση εκλογών, όχι στο πλαίσιο πολιτικάντικης κίνησης, αλλά επειδή θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων, εκτιμούμε ότι η πιθανότητα άνετης αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 
Πλέον δεν έχει λόγο να φοβάται τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε «νέο ΠΑΣΟΚ» ο Τσίπρας. 
Αυτό που θα πρέπει να φοβάται, είναι η επανάληψη του σφάλματος της Νέας Δημοκρατίας (η οποία θα συντριβεί χειρότερα με την παθητική στάση που τηρεί). 
Στράφηκε στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά για να αντλήσει ψήφους που θα τη διατηρούσαν στην εξουσία και έχασε τον κρίσιμο χώρο του Κέντρου. 
Έτσι και ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με τους αντίστοιχους…

Αρκεί να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της πελατειακής σχέσης με ψηφοφόρους, αρκεί να μην λερωθούν χέρια… 

Εκτός κι αν ισχύει ο ισχυρισμός αναλυτών, ότι η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ προσφέρει ισχυρό άλλοθι, έως ότου ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας με πιο μόνιμα και όχι συγκυριακά χαρακτηριστικά.

 Εν αναμονή λοιπόν των προγραμματικών δηλώσεων, ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι έχοντες εικόνα του διεθνούς περιβάλλοντος και όσοι έχουν… βίτσιο να σκέφτονται χωρίς παρωπίδες.
Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ:

Μήπως τελικά δεν πάψαμε να αναζητούμε ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ για ακόμη μια φορά ;

Ακούω πυκνά συχνά πλέον είμαστε μαζί σας , ζητήστε οικονομική βοήθεια από την Ρωσία για να σωθούμε και να ξεκινήσουμε με μια νέα συνεργασία και την Ελπίδα που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από τους Διεθνείς τοκογλύφους .

Και ρωτώ εγώ ο αδαής:
1) Με ποιόν λογιστικό έλεγχο θα γνωρίζουμε τι χρωστάμε σε ποιόν και γιατί ;
2) Χρωστάει ο Ελληνικός λαός ή τα ανώνυμα πιστωτικά ιδρύματα ( οι τράπεζες ) και θα καλεστούμε να αποχρεώσουμε ένα νέο δάνειο από φίλη χώρα ( όπως η Ρωσία );
3) Αν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή δεν είναι φρονιμότερο να αποσυνδέσουμε το Εθνικό χρέος από το χρέος της κάθε ανώνυμης εταιρίας -τράπεζας , η οποία φυσικά βγάζει στο σφυρί ακόμη και την κύρια κατοικία και λυσσομανά κατά των χρεών των πολιτών προς αυτές ;

4) Ποια κυβέρνηση που διαθέτει κοινωνική συνοχή και πρόσφατη λαϊκή εντολή ενδιαφέρεται ακόμη να κινηθεί διασώζοντας τα αυριανά τερτίπια του κάθε πιστωτικού ιδρύματος με τις πλάτες του Ελληνικού λαού , που δεν έχει βιώσει και λίγα τα τελευταία χρόνια ;

Πρέπει α γιγαντώσουμε ακόμη τα ανώνυμα πιστωτικά ιδρύματα για να μπορούν να κινούν τα νήματα κάθε χώρας καλύτερα και να αποδεχόμαστε την κατά καιρούς χασούρα τους ;
Ποιά λογική το λέει αυτό ;
Σίγουρα η λογική των Παγκόσμιων τοκογλύφων ...
Και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε ή να ζητήσουμε αποσύνδεση του Εθνικού χρέους από χρέος της κάθε τράπεζας ;

Μια κυβέρνηση που κινήθηκε με την λογική της επανίδρυσης της ΜΟΜΑ κατακεραυνώνοντας τους Μπόμπολες αυτής της χώρας , πως μπορεί και αποδέχεται την μελλοντική χασούρα των ανώνυμων πιστωτικών ιδρυμάτων που ελλιμενίζονται τον κόπο και τον μόχθο του βασανισμένου Ελληνικού λαού;

Μήπως είναι αυτήν λάθος λογική ή λάθος κινείται για ακόμη μια φορά μια Ελληνική κυβέρνηση με πρόσφατη λαϊκή εντολή , που ζητά από εμάς να την στηρίξουμε για να υποστηρίξουμε πως αυτός εδώ ο τόπος δεν πρέπει να έχει μέλλον ;

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

15 σχόλια:

  1. Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΜΙΖΩ...Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ;;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΚΙΝΗΣΕΙΣ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ "ΣΚΑΚΙΕΡΑ"....Η ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.....ΚΑΙ ΕΧΕΙ 64 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΔΙΚΟΝΙΑ.



    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%80-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82

    ΤΗΕ STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε ξερω αν ειναι αναβαθμιση η νεα υπηρεσια στη θεση της ΕΥΠ αλλα μυριζομαι εξοδο προς Ρωσια μερια....Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσιπρας ειπε το αυτονοητο:
    Η νεα ΕΥΠ θα εχει ρολο κατασκοπειας αντικατασκοπειας και τιποτ' αλλο. Η εσωτερικη ασφαλεαι ειναι δουλεια της αστυνομιας και ειδικοτερα της Κρατικης Ασφαλειας και της ΔΑΕΒ. Θα κοπει η χρηση της για παρακολουθηση των κομματικων αντιπαλων οπως γινοταν μεχρι τωρα.
    Ενας πρωην υπαλληλος ΕΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΗΣ ΕΥΠ.....ΝΑΙ ΡΟΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ η ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ....ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΕΒ(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ)....ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ "ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ,ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" ΤΗΣ ΙΣΙΣ ..ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΟΣΣΟΒΟ,ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ....ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ;;; Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ;;;

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ...

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν μιλαμε για αντικατασκοπεια, αφορα εντοπισμο και παρακολουθηση ξενων που ενεργουν κατασκοπεια για τις χωρες τους στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. Με αυτη την εννοια η νεα ΕΥΠ, θα εχει εσωτερικη δραση. Δεν θα εχει ομως για την παρακολουθηση κομματικων φιλων και αντιπαλων. Στο παραδειγμα σου, η Ασφαλεια κανει ολα αυτα που ειπες εξισου καλα ή και καλυτερα απο την ΕΥΠ. Η ΔΑΣ, η ΙNTERPOL και η EUROPOL, ανταλλασουν πληροφοριες και μπορουν να εχουν μεγαλες επιτυχιες. Ετσι κι αλλιως, η ασφαλεια βγαζει ολες τις υποθεσεις μεχρι τωρα. Εμεις διναμε πληροφοριες για βοηθεια και θα το συνεχισουμε, αυτο δεν θα αλλαξει, γιατι υπαρχουν δικτυα πληροφοριων ανοιχτα για την ΕΥΠ με αλλες αντιστοιχες υπηρεσιες του εξωτερικου. Τον τελικο χειρισμο, ο αποδεκτης ειναι παντα η ασφαλεια. Δεν υπαρχει "ασφαλεια αττικης" οπως νομιζεις φιλε. Η ΓΑΔΑ και οι ειδικες υπηρεσιες , εχουν πανελληνια εμβελεια και οχι μονο στην Αττικη. Μη σε φοβιζει αυτη η αλλαγη, ειναι για καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο για τον διοικητη, αυτος παντα διοριζεται με την εγκριση των αμερικανων. Ποτε δεν υπηρχε ικανος και "καταλληλος" για συτη τη θεση. Παντα επελεγαν καποιον βολικο και προθυμο. Μη το ψαχνεις φιλε, η χωρα ποτε δεν ηταν, ουτε και θα ηινει ποτε ανεξαρτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΗΣ ΕΥΠ..ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ..ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ....Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΛΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ...ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΕΥΠ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ "ΒΙΤΡΙΝΑ"...ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ....ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΒΙΤΡΙΝΑ" ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ..ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ....ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΟΡΑΤΗ" ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. H ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ..ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ....ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ,ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ "ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ....ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!!

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  7. Πολυ καλο το αρθρο του κ. Βασιλειου .
    Φιλε Αρμαγεδων το χρεος απο ιδιωτικο (των τραπεζων) έγινε δημοσιο επι ΓΑΠ.Αρα χρωστανε τα ελληνικα νοικοκυρια και οχι οι τραπεζες. Ολα τα ερωτηματα σου λοιπον ειναι ακυρα. Φροντησαν για αυτο οι μεχρι τωρα κυβερνησεις που ψηφιζεις και ψηφιζουμε. Το ερωτημα θα πρεπει να ειναι αν η νεα κυβερνηση Τσιπρα θα μπορεσει να κανει το χρεος βιωσιμο χωρις να καταστραφει ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας. Μη νομιζεις οτι αν κανουμε σταση πληρωμων, φυγουμε απο το ευρω, απ΄την Ευρωπη και απ' το ΝΑΤΟ θα γλυτωσουμε απ΄το χρεος. Απ΄αυτο δεν γλυτωνουμε με τιποτα και ειναι λογικο γιατι μας εχουν δανεισει λεφτα οι πολιτες των υπολοιπων ευρωπαικων κρατων και πρεπει να τους τα επιστρεψουμε. Το θεμα ειναι με τα παλιοτερα χρεη που ειναι φορτωμενα με μεγαλα τοκογλυφικα επιτοκια και τοκοχρεολυσια. Φιλε Αρμαγεδων απο τις τραπεζες δεν γινεται να ξεφυγουμε γιατι τις εχουμε αναγκη. Δεν λειτουργει οικονομια χωρις τραπεζικο συστημα.
    Παλιε υπαλληλε της ΕΥΠ πολλες δουλειες εκανε η υπηρεσια σου υπερ και κατα ελληνων πολιτικων. Ομως πως σχολιαζεις οτι η κυβερνηση πριν ακομα ζεστανει την κυβερνητικη καρεκλα εσπευσε να καταργησει το κλιμακιο της ΕΥΠ στη Θρακη; Αυτο δεν ειναι λιγο υποπτο; Το κλιμακιο εκει εκανε καλη δουλεια παρακολουθοντας και ενημερωνοντας τις αρχες για τις ενεργειες του Τουρκικου προξενιου και των ψευτομουφτιδων.Μηπως η κυβερνηση ηδη ξεγραφει σιγα σιγα τη Θρακη απο τον χαρτη της Ελλαδας και την κανει δωρακι στους Τουρκους για ανταλλαγμα στο Αιγαιο η τη Κυπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε STAR LORD, φαίνεται πως γνωρίζεις αρκετά πράγματα για τα συμβαίνοντα στην ΕΥΠ. Δυστυχώς είσαι απόλυτα σωστός στις παρατηρήσεις σου.
    Όμως καλό θα είναι για λόγους εθνικού συμφέροντος, να μην επεκταθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την υπηρεσία. Βεβαίως απευθύνομαι σε όλους και κυρίως στον τέως υπάλληλο της ΕΥΠ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φιλε Λυκιε αυτα που ειπωθηκαν μεχρι τωρα , δεν απειλουν το εθνικο απορρητο και την μυστικοτητα της ΕΥΠ. Αυτα λεγονται και στα καφενεια.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ, αυτά που ήδη ειπώθηκαν λέγονται και στα καφενεία. Εγώ θέλω να αποτρέψω ενδεχόμενες περεταίρω αποκαλύψεις, ιδίως από τον επισκέπτη που μας συστήθηκε ως "πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ"! Αν μείνουμε σε αυτά που λέτε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως κατάλαβες, επεμβαίνω προληπτικά.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΩ Η ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΔΙΑ-ΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ....ΑΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΣΤΟ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    4. Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα ολισθούσες σε τέτοιο ατόπημα, φίλε STAR LORD. Γι' αυτό και δεν αναφερόμουν σε εσένα. Φαίνεται πως ο αποδέκτης, πήρε ήδη το μήνυμά του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Εχεις δικιο φιλε Λυκιε και μπραβο που μπορεις να προβλεπεις εγκαιρα . Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.