Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα... ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑBAΣTE [Σχόλια: Αναμέτρηση Όπλων σε Αντάρτικο Πόλεων, Ελλάδα-Ατλαντίδα-Σελήνη- Κρόνος, Σπόρος Απόλλωνος, Χριστιανισμός & Άλλοι Δρόμοι Εξέλιξης, Η Ανάγκη να Ζεις στο Παρόν]

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

Οκτώβριος 1929 !

Και τώρα θα σας διηγηθώ μια ιστορία από μία μικρή, υποθετική έστω χώρα τού Ευρωπαϊκού Νότου πού θα την ονομάσουμε συμβολικά Γκρέστ, και στήν οποία μια ωραία πρωϊα οί πολιτικοί της δήλωσαν αδυναμία πληρωμών και βάρεσαν μία αναίσχυντη πτώχευση…

Το σενάριο ίσως να θυμίζει τον «Πόλεμο των Κόσμων» και την «απόβαση» των Εξωγήϊνων του Όρσον Ουέλς πού συντάραξε ραδιοφωνικά την Αμερική κάπου στα 1938, και ήταν βέβαια μια καταστροφολογική απάτη.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πραγματεύονται πρακτικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς σε μια ενδεχόμενη, γιατί όχι, οικονομική κρίση…

« Τά τελευταία χρόνια λοιπόν, πολλοί σύγχρονοι άγιοι γέροντες και ασκητές έχουν προειδοποιήσει τά πνευματικά τους παιδιά αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους ότι το ενδεχόμενο να έχουμε ταραχές μετά από μια οικονομική καταστροφή της χώρας, πλησιάζει γρήγορα, και ότι είναι ίσως μπροστά μας...

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ..... Τό οικονομικό κράχ τώρα μόλις αρχίζει...

Οι ταραχές αυτές θα προκληθούν μόλις το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει και οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της καθημερινής επιβίωσης….

Μια πραγματικότητα που ίσως σήμερα, ή δεν έχουμε επαρκώς κατανοήσει, ή αποφεύγουμε επιμελώς να την δεχτούμε θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να μάς συμβεί…

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ;

Υπάρχουν τρείς τύποι ανθρώπων πού θα μπορέσουν να διαφύγουν όταν γίνει η κατάρρευση :

Αυτός πού θα είναι τυχερός,

Αυτός πού θα είναι απόντας,

και αυτός πού θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος…

Επειδή όμως αδύνατο είναι να γνωρίζουμε από τώρα αν ανήκουμε εμείς και οι οικογένειες μας στον πρώτο, ή τον δεύτερο τύπο, τότε καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον τρίτο τύπο του υποθετικού σεναρίου μας.

Είναι ο τρίτος τύπος, και είναι αυτός πού είναι, « ο κατάλληλα προετοιμασμένος...»

Κατάλληλα προετοιμασμένος…

Από μέρες τώρα, σ΄ αυτό τό υποθετικό μικρό κρατίδιο της Ευρώπης το Γκρέστ, οί πολίτες του παρακολουθούν με αγωνία τα όσα ψευδώς ή αληθώς μεταδίδουν τα κατεχόμενα – διαπλεκόμενα ΜΜΕ «περί πτώχευσης, ή σωτηρίας της χώρας…»

Στην μικρή αυτή χώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με αγωνία για το μέλλον τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό, οικογενειακό, αλλά και Εθνικό επίπεδο.

Οι τρόποι αντίδρασης του καθενός είναι ξεχωριστοί, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι βλέπουν με φόβο το αύριο…

Άραγε, σκέπτονται οί περισσότεροι, τί θα μας ξημερώσει αύριο ;


Και έτσι, για άλλους μέν υπάρχει σωτηρία, για άλλους υπάρχει επαρκής χρόνος πριν το πιστωτικό γεγονός και τα επακόλουθά του, και για κάποιους, ελάχιστους ίσως, έχουμε φτάσει ήδη και πατάμε πάνω στα γεγονότα.

Ο τρόπος που βλέπει ο καθένας τα πράγματα είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την προετοιμασία του.

Οι μέρες ακολουθούν η μία την άλλη με το ίδιο καθημερινό άγχος και με τον αγώνα του καθενός να μη χάσει τα όσα τόσα χρόνια πάλευε για να αποκτήσει.

Και ξαφνικά έχουμε ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΡΕΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !

Το Κράτος κατέβασε τα ρολά των ταμείων και ο καθένας βρίσκεται μόνος να αντιμετωπίσει τώρα τις παρενέργειες της πτώχευσης.

Φθάνοντας στα ΑΤΜ των Τραπεζών το πρώτο σοκ που δέχεται ο πολίτης είναι, ότι βλέπει το Τραπεζικό σύστημα να έχει καταρρεύσει και να μη υπάρχουν καθόλου μετρητά.

Τά ΑΤΜ είναι άδεια από λεφτά, τα ρολά των Τραπεζών κατεβασμένα, οί υπάλληλοι άφαντοι !

Η πρώτη αντίδραση του είναι να ελέγξει το πορτοφόλι του για να δει πόσα λεφτά έχει σε μετρητά, και τότε καταλαβαίνει ότι με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες του σε αγαθά για όσο διάστημα χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα να επανέλθει, έστω σε μια υποτυπώδη κατάσταση οικονομικών συναλλαγών.

Η αμέσως επόμενη αντίδραση θα είναι να επικοινωνήσει με τα δικά του άτομα για να επιβεβαιώσουν τη θέση που βρίσκονται, τις πρώτες αντιδράσεις τους, το σημείο συνάντησης τους που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το σπίτι τους, και να τους ενημερώσει ότι πρέπει όλοι να πάνε επειγόντως πρώτα από κάποια μάρκετ και να προσπαθήσουν να αγοράσουν προμήθειες πριν γυρίσουν στο σπίτι…

Μπακάλικα μικρά, φιλικά και αδελφικά έχουν από χρόνια σχεδόν εξαφανιστεί σ΄ αυτή την μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί οί μεγαλοκαρχαρίες των μονοπωλίων είχαν φροντίσει να τα ισοπεδώσουν με τα σούπερ μάρκετ τους…

Οί ειδήσεις ήταν βέβαια από καιρό ανησυχητικές για επερχόμενη οικονομική κατάρρευση και κλείσιμο των αγορών, αλλά οί περισσότεροι δεν πολυπίστευαν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί, με αποτέλεσμα να μη έχουν προμηθευτεί τίποτα, ούτε και κάποιες απλές κονσέρβες έστω και για κάποιες πρώτες μέρες της κρίσης μέχρι να ξεθολώσουν τα πράγματα…

Τά ερωτήματα που ζητούν τώρα επειγόντως απαντήσεις είναι τα εξής:

Πόσο μπορώ να αντέξω εγώ και η οικογένεια μου με τις υπάρχουσες προμήθειες;

Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση με το Τραπεζικό σύστημα;

Πού θα μπορέσω να βρω επιπλέον προμήθειες για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου τα αναγκαία;

Πόση βενζίνη έχω στο αυτοκίνητό μου σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψω την πόλη για να πάμε στους συγγενείς μας στην ύπαιθρο;

Τί γίνεται με τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή; Είμαι ακόμα εργαζόμενος, ή είμαι από αυτή τη στιγμή αυτομάτως απολυμένος;

Αυτά είναι από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις και λύσεις και που θα μπορέσουν να απαντηθούν μόνο με την ψύχραιμη και λογική αντίδραση και ενέργεια.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ…

Καθώς ο πολίτης μας φεύγει από την Τράπεζα και μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να κατευθυνθεί προς κάποιο μάρκετ, ψάχνει και για βενζινάδικο ώστε με κάποιο μέρος των μετρητών του να καλύψει την ανάγκη του σε βενζίνη που ξέρει ότι θα του χρειαστεί ίσως σήμερα, ίσως τις αμέσως επόμενες ημέρες…

Όσα από τα βενζινάδικα βρίσκει εν λειτουργία, βλέπει να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων που περιμένουν με κορναρίσματα και φωνές των οδηγών να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Εδώ τίθεται στον πολίτη το εξής δίλημμα:

Περιμένω για βενζίνη ή ψάχνω για τρόφιμα και άλλες προμήθειες;

Αποφασίζει να μπει στην ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν. Τα καταφέρνει ύστερα από αρκετή ώρα να γεμίσει μισό ντεπόζιτο γιατί παραπάνω δεν του έδιναν ώστε να πάρουν όλοι, και ξεκινάει για αναζήτηση τροφίμων.

Ξέρει ότι ο χρόνος είναι εναντίον του. Τηλεφωνεί στους δικούς του και προσπαθεί να μάθει αν οι δικές τους ενέργειες, είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Τον ειδοποιούν ότι όλες οι αγορές είναι κλειστές και ότι ψάχνουν τώρα σε μικρά συνοικιακά καταστήματα τροφίμων για προμήθειες αλλά ότι και αυτά είναι, ή κλειστά ή έχουν φοβερή ανατίμηση στα προιόντα τους.

Η μαύρη αγορά έχει ήδη ξεκινήσει το μαύρο έργο της..

Τηλεφωνεί στην εργασία του και δεν απαντάει κανένας.

Τηλεφωνεί στα αφεντικά του στα προσωπικά τους τηλέφωνα και εκεί μαθαίνει ότι η εταιρεία του έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας.

Κλείνει το τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι είναι άνεργος, απλήρωτος, με μισό ντεπόζιτο βενζίνης και μερικά ευρώ στην τσέπη για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε την εξέλιξη της ούτε τη χρονική διάρκεια της…

Ενώ συνεχίζει να οδηγεί προς την κατοικία του βλέπει ένα συνοικιακό μάρκετ να μαζεύει κάποια είδη που υπήρχαν στο έξω μέρος και να είναι έτοιμο να κατεβάσει και αυτό τα ρολά του.

Παρκάρει και πλησιάζει με το χέρι να ακουμπά τα χρήματα στη τσέπη του λες και κάποιος θα προσπαθήσει να του τα πάρει στα επόμενα λίγα βήματα που απομένουν, μέχρι την είσοδο στο μαγαζί.

Ο μαγαζάτορας τον κοιτάζει με επιφύλαξη και καχυποψία...

Τον ρωτάει απότομα τι θα ήθελε και αυτός του απαντά ότι θέλει να αγοράσει κάποια τρόφιμα για το σπίτι. Στην ουσία τον παρακαλά για να τον αφήσει να ψωνίσει.

Με αρκετό δισταγμό ο μαγαζάτορας του επιτρέπει την είσοδο και αυτός προσπαθεί να μαζέψει όσα τρόφιμα μπορεί και του επιτρέπουν τα χρήματά του.

Το μαγαζί έχει κλείσει τις πόρτες.

Πλησιάζει, όπως έκανε τόσο καιρό στο ταμείο και ο μαγαζάτορας του λέει ότι τα τρόφιμα έχουν πάρει αύξηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Τελικά κατάφερε και αγόρασε μόνο το 1/5 από όσα υπολόγιζε πως θα αγόραζε με τα χρήματα που είχε μαζί του.

Φεύγει οργισμένος και απογοητευμένος αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει. Συνεχίζει με το αυτοκίνητό του για να φτάσει στο καταφύγιο του.

Ενώ ακόμα οδηγεί ακούει και βλέπει περιπολικά να τον προσπερνούν με τις σειρήνες τους και τους φάρους αναμμένους.

Αισθάνεται άμεσα την ανάγκη του καταφυγίου γιατί ξέρει ότι η κατάσταση σε λίγο θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ότι όσο περνά η ώρα τα φράγματα της ηθικής της κοινωνίας αρχίζουν να σπάνε ένα ένα…

ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ…

Επιτέλους κατάφερε και έφτασε στο σπίτι.

Κατεβαίνει με τα λίγα αγαθά που αγόρασε και με το βλέμμα να ελέγχει δεξιά αριστερά μπαίνει στο σπίτι του γρήγορα.

Μέσα βρίσκεται η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ηλικίας περίπου 12 χρονών.

Όλοι είναι αναστατωμένοι με την κατάσταση και την ανατροπή της καθημερινότητάς τους.

Ψάχνουν στα μάτια του πατέρα και συζύγου την ελπίδα. Δεν βλέπουν τίποτα.

Τους αγκαλιάζει και προσπαθεί να ηρεμήσει τα παιδιά πουτα έδιωξαν από το σχολείο οι δάσκαλοί τους λέγοντάς τους ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρακολουθούν τις ειδήσεις για να μάθουν αν και πότε θα συνεχίσουν πάλι τα μαθήματά τους…

Αγκαλιάζει τη σύζυγό του και την βλέπει να τρέμει λέγοντάς του ότι κάποιοι με μηχανή προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα της ενώ έφευγε από το κατάστημα που εργαζόταν γιατί της ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση.

Ανταλλάσουν μεταξύ τους τις εικόνες που κατέγραψε ο καθένας από αυτούς μέχρι να φτάσει στο σπίτι. Μόνο τρόμο και αναστάτωση προκαλούν τα όσα ακούνε να λέει ο καθένας τους.

Είναι η ώρα των αποφάσεων.

Ο άνδρας προσπαθεί να ασφαλίσει το σπίτι και η γυναίκα παίρνει τα τρόφιμα στην κουζίνα και ξεκινάει καταγραφή όλων των προμηθειών.



Ταυτόχρονα για ψυχολογικούς λόγους παρά για διατροφικούς προσπαθεί να μαγειρέψει κάτι πρόχειρο για να φάνε.

Τα παιδιά τηλεφωνούν στους φίλους τους από το σχολείο για να μάθουν τα νέα τους.

Ξαφνικά εκεί που μιλάνε με τους συμμαθητές τους, ειδοποιούν τους γονείς τους ότι το τηλέφωνο είναι νεκρό.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ «ΚΡΑΧ» ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

Προσπαθούν μέσω των κινητών τους να επικοινωνήσουν αλλά δεν έχουν καθόλου σήμα.

Όσες προσπάθειες και να κάνουν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ανοίγουν τον υπολογιστή τους αλλά και εκεί δεν υπάρχει σύνδεση σε δίκτυο. Αισθάνονται αποκομμένοι όλοι τους από τον έξω κόσμο. Το μόνο που απομένει είναι η Τηλεόραση και το Ράδιο.

Ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν προγράμματα αλλά κάποιοι παράξενοι τύποι με γραβάτες και κοστούμια να μιλάνε με οικονομικούς όρους που φαίνεται να μην τους καταλαβαίνουν ούτε και οι ίδιοι.

Κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να καλύψουν με χρυσόσκονη το πτώμα της οικονομίας που τόσο καιρό σάπιζε μπροστά στα μάτια μας αλλά δυστυχώς το περνούσαμε αψήφιστα…

Κάποια άλλα κανάλια δείχνουν με ζωντανά ρεπορτάζ εικόνες από σπάσιμο Τραπεζών και άλλων εμπορικών καταστημάτων.

Παντού σειρήνες περιπολικών και συναγερμοί από καταστήματα δημιουργούν μια ηχητική υπόκρουση του επερχόμενου χάους.

Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία που θεωρείται το τελευταίο ανάχωμα πριν την τεράστια κοινωνική έκρηξη.

Σε κάποιο κανάλι βλέπουν έναν τρομοκρατημένο ρεπόρτερ που έχει χάσει τα λόγια του, ίσως και τα λογικά του, να δείχνει με το δάχτυλο προς μια κατεύθυνση και τον καμεραμάν να προσπαθεί να ζουμάρει σε ένα σημείο και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων.

( Οί λαθρομετανάστες πού έχουν πλημμυρίσει την χώρα όταν δεν θα έχουν να φάνε θα γίνουν διπλά επικίνδυνοι...

Άς όψονται οί πολιτικοί πού μάς τούς φόρτωσαν...)

Τελικά το νόημα που βγαίνει από τα μπερδεμένα λόγια του ρεπόρτερ είναι ότι κάποιοι αλλοδαποί-λαθρομετανάστες βγήκαν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας οπλισμένοι με στρατιωτικά τυφέκια και κινήθηκαν προς την επόμενη γωνία τρέχοντας…

Κανένας δεν γνωρίζει τί θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Καμία ενημέρωση από πολιτικό πρόσωπο και από Αστυνομία.

Όλοι όσοι εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα τόσο καιρό και έλεγαν καθησυχαστικά λόγια και ευχολόγια για να κερδίσουν χρόνο παραμονής σε εξουσίες και σάπιες καρέκλες, έχουν τώρα εξαφανιστεί.

Ακούγονται ριπές από την τηλεόραση και ο τρομαγμένος ρεπόρτερ διακόπτει την μετάδοση των γεγονότων, ψάχνοντας για προσωρινό καταφύγιο.

Η εικόνα γυρίζει στο στούντιο και μια αμηχανία καλύπτει τους παρουσιαστές.

Θέλουν να φύγουν να εξαφανιστούν κι΄ αυτοί από το πάνελ αλλά δεν το κάνουν, ακόμα.

Οι μάσκες έχουν πέσει και το πρόσωπο που κάνει την εμφάνισή του είναι μόνο ο τρόμος.

Ενώ η οικογένεια παρακολουθεί στη τηλεόραση τις ραγδαίες τρομακτικές εξελίξεις, ακούνε από τη γειτονιά τους ουρλιαχτά και φωνές μετά από 2-3 πυροβολισμούς αυτομάτου πιστολιού.

Με επιφύλαξη πλησιάζουν τρέχοντας στο μπαλκόνι και βλέπουν κάποιον πεσμένο και γεμάτο αίματα στη μέση του δρόμου. Σε απόσταση λίγων μέτρων ένας γείτονας με ένα αυτόματο πιστόλι στο χέρι του, έχει μείνει με το χέρι τεντωμένο και ακόμα σημαδεύει τον σκοτωμένο.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες δεν ξέρουν αν ο κύριος με το όπλο είναι ψυχοπαθής, ή υπερασπιστής της περιουσίας του.

Ο χρόνος για όλους έχει σταματήσει σε αυτή τη σκηνή. Τελικά ο κύριος με το όπλο ανακτά τον αυτοέλεγχο και με άδειο βλέμμα κοιτάζει τον κόσμο που τον παρακολουθεί.

Με μεταλλική φωνή που φανερώνει φόβο και ξερό στόμα από την έλλειψη σάλιου, ενημερώνει ότι αυτόν που πυροβόλησε προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τον κατάλαβε, του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να σώσει τον εαυτό του.

Κάποιοι κάνουν προσπάθεια να καλέσουν την αστυνομία αλλά αμέσως βάζουν πάλι το νεκρό κινητό στη τσέπη τους. Το επόμενο που κάνουν όλοι είναι να απομακρυνθούν βιαστικά από τον νεκρό αλλά περισσότερο από τον ζωντανό κύριο με το πιστόλι στο χέρι.

Η οικογένεια τού πολίτη μας πού αναφερόμαστε στην ιστορία μας, μπαίνει στο σπίτι πάλι και συνεχίζει να παρακολουθεί τηλεόραση.

Τα γεγονότα αρχίζουν να γίνονται πιό βίαια και να αποκτούν ιλιγγιώδη ταχύτητα ώστε δεν προλαβαίνουν καν την αναφορά ή την καταγραφή τους οι ρεπόρτερς.

Κάποια στιγμή που παρακολουθούν μια λεηλασία σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών η οθόνη μαυρίζει.

Η τηλεόραση είναι και αυτή νεκρή.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ…

Δοκιμάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τώρα ούτε ρεύμα.

Όλα χειροτερεύουν και μαζί με το ρεύμα χάθηκε και ένα πολύτιμο μέρος του ηθικού τους.

Προσπαθούν μέσα από κάποιο φορητό Ραδιοφωνάκι με μπαταρίες να ακούσουν κάποιο ειδησεογραφικό σταθμό. Η μπάντα των FM έχει απομείνει μόνο με ελάχιστους σταθμούς που παίζουν μουσική μέσω κομπιούτερς χωρίς εκφωνητές μέχρι να υπάρχει και εκεί διακοπή ρεύματος.

Ακόμα και οι σταθμοί που πρόσφεραν συνεχή ενημέρωση και κουτσομπολιά για life style καταστάσεις, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της μπάντας των FM ακούς μόνο τον ήχο του στατικού ηλεκτρισμού. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας έχει ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.

Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι έχει αποκοπεί από κάθε είδους ενημέρωση με τη διακοπή του ηλεκτρικού και από κάθε είδους επικοινωνίας με τη διακοπή των επικοινωνιών.

Κι΄ όμως, όλα σήμερα το πρωί είχαν ξεκινήσει τόσο όμορφα. Και όλα από το πρωί άλλαξαν μέσα σε 4 ώρες.

Η νύχτα είναι μακριά γιατί βρισκόμαστε ακόμα στο μεσημέρι, αλλά και όταν έρθει η νύχτα τί ασφάλεια θα υπάρχει; Ποιό τελικά πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο;

Την μέρα ή την νύχτα;

Οι προμήθειες της οικογένειας αντέχουν για 6-7 το πολύ μέρες, αλλά πλέον κανένας τους δεν είναι σίγουρος ότι θα ζήσει τόσο πολύ για να τις καταναλώσει…

Ίσως με τον κόμπο που έχουν όλοι στο στομάχι τους αυτή τη στιγμή της αβεβαιότητας, του χάους, και με έναν νεκρό κάτω από το μπαλκόνι τους, οι προμήθειες να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 15 μέρες, γιατί κανένας δεν έχει διάθεση για φαγητό.

Η μόνη επιθυμία τους είναι να τελειώσει ο εφιάλτης...

Κάποια στιγμή η μητέρα θυμήθηκε ότι μια γνωστή της στη δουλειά, τής είχε από καιρό πεί, πώς κάποιος γέροντας από ένα μοναστήρι, την είχε προειδοποιήσει για προετοιμασία στα δύσκολα που πλησίαζαν…

Η μητέρα είχε γελάσει τότε ειρωνικά με τα λόγια της γνωστής της λέγοντάς την αλαφροϊσκιωτη και είχε αλλάξει κουβέντα, μια και δεν της άρεσαν ποτέ τέτοιες δυσοίωνες προφητείες…

Τώρα θα έδινε τα πάντα για να μάθει τι άλλο είχε πει εκείνος ο γέροντας.

Προσπαθεί τώρα να θυμηθεί τα λόγια της γνωστής της, που τής είχαν φέρει τόσο γέλιο εκείνη τη στιγμή…

Κάτι θυμάται ξαφνικά για πείνα και αναταραχή της κοινωνίας και ότι αυτό θα κρατήσει αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα το κρατάει μυστικά μέσα της χωρίς και να το αναφέρει στους υπόλοιπους.

Και αρχίζει να κλαίει βουβά για τον εγωισμό της και την τωρινή κατάστασή τους.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΑ, ΑΝΩΦΕΛΑ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ…

ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΝ.

ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ…

====================================

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ...

Mια πραγματική κόλαση θα ζήσει η Eλλάδα το πρώτο διάστημα, αν φύγει από τη ζώνη του ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή.

H εκτίμηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ούτε μεταφέρεται από κάποιους που θέλουν να τρομάξουν τους ψηφοφόρους, αλλά είναι μία πραγματικότητα, που απαιτείται να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους Eλληνες, πολιτικούς και πολίτες, και να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο....

Ελλείψεις

Oι πρώτες επιπτώσεις στην περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ θα είναι οι ελλείψεις βασικών προϊόντων που εισάγονται. Kαύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Mετενέργεια των παραπάνω η έλλειψη αστυνόμευσης και πιθανότατα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, είναι μόνο μερικά από τα επακόλουθα ενός τέτοιου εφιαλτικού σεναρίου.

Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα, σε αντίθεση με την Aργεντινή, εισάγει σχεδόν τα πάντα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι από έξι έως και δώδεκα μήνες, η Eλλάδα δεν θα μπορεί να εισάγει απολύτως τίποτε ή για την ακρίβεια οι όποιες εισαγωγές θα γίνονται με «αίμα, δάκρια και ιδρώτα».

Mέσα σε αυτό το περιβάλλον, που θα θυμίζει την κόλαση του Δάντη, οι μόνοι που θα είναι ωφελημένοι θα είναι όλοι εκείνοι που είχαν χρήματα ή δραστηριότητες στο εξωτερικό και η αγοραστική τους δύναμη μέσα σε μία νύχτα θα υπερδιπλασιαστεί.

Mεγάλοι χαμένοι; Oλοι οι Eλληνες πολίτες και κυρίως τα χαμηλά στρώματα, που αφενός θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται κατά 50% ή και 70%, ενώ παράλληλα για ένα διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν προϊόντα ή προσωπικά αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να έχουν τα βασικά είδη, αφού με το «καλημέρα» της δραχμής η οικονομία θα γίνει ανταλλακτική.

Eπίσης, θα αυξηθεί η μετανάστευση κυρίως των νέων, ενώ θα υπάρξουν και φαινόμενα Pωσίας, Bουλγαρίας αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος (δεκαετία του `90).

Παράδειγμα Σήμερα Mισθός: 1.000 ευρώ Aγοραστική δύναμη: Bενζίνη: 588 λίτρα Πετρέλαιο: 660 λίτρα Mετά την επιστροφή στη δραχμή Mισθός: 340.750 δραχμές (Oι μισθοί θα μετατραπούν με την αρχική ισοτιμία) Aγοραστική δύναμη: Bενζίνη: 367 λίτρα Πετρέλαιο: 416 λίτρα

Eλλειμμα

Mπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να κοπεί χρήμα, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξάντλητη. Ως εκ τούτου απαιτείται να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα από την πρώτη νύχτα της επιστροφής στη δραχμή. Oι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ενταθούν και βέβαια θα περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις σε κοινωνικές παροχές.

Tράπεζες

H έντονη ζήτηση για χρήματα θα αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν για ένα διάστημα και θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους. Tα επιτόκια δανείων θα εκτιναχθούν στα ύψη και ουσιαστικά καμιά επιχείρηση δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αφού με επιτόκια 30%-40% κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό.

Eπιχειρήσεις

Mεγάλος αριθμός εταιρειών θα οδηγηθεί στην πτώχευση, γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, είτε για την εισαγωγή πρώτων υλών ή για την αποπληρωμή των δανείων τους, αφού αυτά είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές - αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η ισοτιμία.

Kαταθέσεις

Oι πολίτες θα σπεύσουν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο. Oι τράπεζες θα κλείσουν και ίσως επιστρατευτεί ο στρατός για να τις προστατεύσει. Σταδιακά θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά αυτοί θα είναι σε δραχμές. Θα υπάρξουν συναλλαγματικοί περιορισμοί, οπότε δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό, ακόμη και για μεγάλη ανάγκη όπως υγεία και σπουδές.

Εφιαλτική εικόνα από το μέλλον Mετατροπή του νομίσματος

Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, απαιτείται χρόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά και την εμπειρία του ευρώ, χρειάζονται περίπου δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει δραχμή σε φυσική μορφή. Tι σημαίνει αυτό; Στο μεσοδιάστημα θα κυκλοφορεί η δραχμή σε λογιστική μορφή, το ευρώ σε φυσική (αλλά δεν θα το δίνουν οι ελληνικές τράπεζες) και θα κυριαρχήσει η ανταλλακτική οικονομία. Θα δίνει κάποιος ένα κιλό λάδι προκειμένου να πάρει ένα κιλό κρέας.

Tιμές προϊόντων και υπηρεσιών

O πληθωρισμός θα καλπάζει. Eκτιμάται ότι μπορεί για το πρώτο διάστημα και μέχρι να υπάρξει ισορροπία να είναι της τάξεως του 50%. Oι τιμές που θα υπάρχουν το πρωί δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είναι το βράδυ και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Iσοτιμίες

Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος έως ότου η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ σταθεροποιηθεί. Aυτό εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο. Διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ότι η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με την αρχική ισοτιμία της εισόδου της Eλλάδος στο ευρώ θα είναι της τάξης του 60%, ίσως και περισσότερο. Δηλαδή ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε 550 ή 600 δραχμές. Kάποιοι ακόμη πιο απαισιόδοξοι την βλέπουν και στις 1.000 δραχμές.

Eμπόριο

Oι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες θα «παγώσουν» για ένα διάστημα, άγνωστο πόσο. Oι ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα θα είναι κάτι περισσότερο από ορατές. Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα δεν είναι μία αυτάρκης χώρα, σε αντίθεση με το παράδειγμα προς αποφυγή που φέρνουν πολλοί, την Aργεντινή, που «ταΐζει» όλον τον κόσμο. Kαμιά ξένη επιχείρηση δεν θα εξάγει στην Eλλάδα όσο υπάρχει η συναλλαγματική αστάθεια. Kαύσιμα και φάρμακα θα έρχονται με σταγονόμετρο και όχι με εμπορικές, αλλά με διακρατικές συμφωνίες.

Eθνική ασφάλεια

Eξαιτίας της έλλειψης καυσίμων αλλά και της αστάθειας και της ανυπαρξίας θεσμικών συμμάχων, η Eλλάδα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο γειτονικών χωρών και η εθνική της κυριαρχία να τεθεί εν αμφιβόλω όχι σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, αλλά εθνικού εδάφους. Mία χώρα απομονωμένη και με κοινωνική ένταση, θα είναι εύκολος στόχος για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα σύνορά της. Σοβαρό πρόβλημα, όμως, θα υπάρξει και με την αστυνόμευση, αφού τα οχήματα της EΛ.AΣ. δεν θα έχουν αρκετά καύσιμα να κινηθούν.

Kοινωνική ειρήνη

Tο παράδειγμα της Aργεντινής δείχνει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρξουν ομάδες πολιτών που χρησιμοποιώντας τη βία θα προσπαθούν να επιβιώσουν. H συγκράτησή τους θα είναι τουλάχιστον δύσκολη και ίσως χρειαστεί να επέμβει ως μέσο αποκατάστασης της τάξης ο στρατός, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Xρέος

Tο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σε ποσοστό ανάλογο με αυτό που το ευρώ ή το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι της δραχμής. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρέος που θα φτάσει στο 200% του AEΠ και ως εκ τούτου θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί, οπότε η Eλλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και τεράστιο «κούρεμα», κάτι που θα σημαίνει πως για δεκαετίες θα βρίσκεται εκτός αγορών και δεν θα μπορεί να δανειστεί.

Tουρισμός

O μεγάλος κερδισμένος σε θεωρητικό επίπεδο θα είναι ο ελληνικός τουρισμός, αφού οι τιμές θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ωστόσο, η κοινωνική αναταραχή και η αστάθεια θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα θα αποθαρρύνουν τους ξένους να επισκεφτούν την Eλλάδα.

Eξαγωγές

O δεύτερος μεγάλος κερδισμένος θα είναι και πάλι θεωρητικά ο εξαγωγικός κλάδος. Ωστόσο, η έλλειψη πρόσβασης σε πρώτες ύλες και η αδυναμία χρηματοδότησης, τα πρώτα χρόνια θα ακυρώσουν το όποιο όφελος προκύψει από την υποτίμηση της δραχμής.


- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/02/bate.html#sthash.DSsIOCde.dpuf

53 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι που με ανησυχουν κι εμενα Λυκιε. Ο Τσιπρας φαινεται να προωθει τα πραγματα στη χρεοκοπεια και την εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ. Πολυ αμφιβαλλω αν θα μας αγγαλιασουν με στοργη οι Ρωσοι και οι Κινεζοι οπως λενε μερικοι της κυβερνησης. Εγω συτους τους φοβαμαι περισσοτερο απ τος αμερικανους και τους γερμανους. Και λεω τωρα, αν θελω να προετοιμαστω για το χειροτερο χρειαζομαι λεφτα για προμηθειες. Αν γινει το κακο θα γινει τωρα στην αρχη του Μαρτη. Αν εγω δε πληρωθω απ την εταιρια μου γιατι θα γινει σταση πληρωμων μιλαμε τωρα για 1η Ματριου, με τι λεφτα θα αγορασω εφοδια!! Μαλλον την πατησα ηδη και δεν προλαβαινω. Και μια ερωτηση, που ειναι ασφαλεστερα σε χωριο η σε πολη; Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το ρωταω αυτο οχι επειδη ειμαι χαζος και δεν καταλαβαινω οτι στο χωριο η την επαρχια εχεις πιο πολλες δυνατοτητες επιβιωσης λογω προιοντων που παραγει η γη αλλα γιατι οι οπλισμενες συμμοριες πολιτων η κακοποιων μπορουν πολυ πιο ευκολα να κανουν επιδρομες στην υπαιθρο και να ξεπαστρεψουν εκει τους ανθρωπους να να τους ληστεψουν τις προμηθειες παρα στις πολεις που δεν εχουν να βρουν και πολλα πραγματα κσι τσυτοχρονα θα υπαρχει αστυνομια και στρατος που θα τους πολεμαει. Στα χωρια δεν θα υπαρχει ουτε ενας αστυνομος για δειγμα........ Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ........ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ.....

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι φιλε STAR LORD αλλα με τα κυνηγιτικα ντουφεκια δεν μπορειτε να τα βαλετε με καμια πενηνταρια οπλισμενους συμμορητες που διαθετουν Καλασνικωφ και Ουζι και πιστολια. Μια ομαδα αποφασισμενων φονιαδων δεν αντιμετωπιζεται απο 5-6 χωρικους αγροτες. Αν δουν οτι πατε να τους αντισταθειτε με λιανοντουφεκα δεν θα αφησουν ουτε ενα ζωντανο. Σκεψου μονο ομαδες αλλοδαπων φονιαδων που θα βρουν ευκαιρια για να βγαλουν τα απωθημενα τους σε ενα χωριο των 150 ανθρωπων (γυκαικοπαιδα γεροντες και 20 αντρες) ασχετοι απο μαχες και βια. Θα τους λιανισουν εναν προς εναν. Στην Αθηνα κσι τις μεγαλες πολεις σκεφτομαι πως θα υπαρχει αστυνομια ακομα και στρατος για να τους αντιμετωπισει. Και επειτα φιλε ειναι πιο ευκολο να επιτεθεις σε ενα απομωνομενο χωριατοσπιτο παρα σε μια πολυκατοικια των 50 κατοικων. Εντωμεταξι ποιος σου ειπε οτι οι Αθηναιοι δεν εχουν οπλα; Οι περισσοτεροι κυνηγοι που βλεπετε στα βουνα ειναι Αθηναιοι ......... Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Κώστα, πράγματι η αντιπαράθεση μιας -ας υποθέσουμε- ισάριθμης ομάδας οπλισμένων με πολεμικά τυφέκια (ΑΚ-47, UZI, Scorpion, πιστόλια ΤΤ, Glock και CZ) και μιας άλλης, με κυνηγετικά τουφέκια των 12cal., πράγματι δεν αφήνει περιθώρια νίκης ή επιβίωσης στους τελευταίους.
    Η μόνη πιθανότητα, αν και μικρή, θα υπήρχε αν μιλάγαμε για καλά εκπαιδευμένη ομάδα (σε τακτικές μάχης) με τα λειόκανα όπλα (κυνηγετικά) και μόνο σε αστικό περιβάλλον που οι αποστάσεις είναι μικρές, ενώ υπάρχει πληθώρα εμποδίων, καλύψεων και κτηρίων.
    Εκεί το πλεονέκτημα του μεγάλου βεληνεκούς ενός πολεμικού τυφεκίου είναι άχρηστο, ενώ διατηρεί το ισχυρό πλεονέκτημα των πολλαπλών βολών (ριπές) και της μεγάλης χωρητικότητας των φυσιγγίων στις γεμιστήρες. Τα κυνηγετικά όπλα, έχουν στην καλύτερη περίπτωση χωρητικότητα 5-9 φυσιγγίων, ενώ τα πολεμικά από 20-30 φυσίγγια. Η αναχορηγία φυσιγγίων είναι αργή σε ένα κυνηγετικό όπλο (ένα ένα), ενώ σε ένα πολεμικό χρειάζεται μόλις 1-2 δευτερόλεπτα (αλλαγή γεμιστήρα). Το πολεμικό όπλο έχει μεγάλη σκοπευτική ακρίβεια, ενώ το κυνηγετικό όχι.
    Απ' την άλλη μεριά, το κυνηγετικό όπλο έχει το πλεονέκτημα της ευκολότερης και φθηνότερης εύρεσης πυρομαχικών (ακόμα και μόνος του κανείς μπορεί να κατασκευάσει), σε αντίθεση με τα πυρομαχικά των 7,65Χ39mm ή των 9mm που μπορεί κανείς να προμηθευτεί μόνο στην μαύρη αγορά, με τεράστιο κόστος.
    Επίσης τα πυρομαχικά των 12cal ενός κυνηγετικού όπλου, παρέχουν την ευκολία της λεγόμενης διασποράς των βλημάτων του (σκάγια) και συνεπώς δεν απαιτούν ιδιαίτερη σκοπευτική ικανότητα, αφού με μια βολή τα σκάγια "απλώνουν" και πλήττουν ευκολότερα τον στόχο. Βέβαια αυτά σε μικρή απόσταση (μέχρι 30-50 μέτρα), γιατί σε μεγαλύτερες αποστάσεις η διατρητική ικανότητα των σκαγιών, είναι πολύ φτωχή.
    Πρέπει να πούμε ακόμα, ότι η φονικότητα των βολών ενός κυνηγετικού όπλου, είναι ανώτερη από αυτή του πολεμικού, αν πρόκειται για μικρή απόσταση. Αν μάλιστα μιλάμε για βολή από τα λεγόμενα "αστυνομικά φυσίγγια" των 12, 10, 9 ψηφίδων και μάλιστα από μια καυτή γόμωση magnum ή supermagnum φυσιγγίου, ή ακόμα από ένα μονόβολο hollow point ή sabot, τότε η φονικότητα είναι τεράστια και ασύγκριτη με αυτή του πολεμικού 7,65 το οποίο έχει υπερδιάτρηση και κάνει διαμπερή τραύματα εστιασμένης προσβολής, στην μάζα του στόχου.
    Γενικά λοιπόν, στην επαρχία οι συμπλοκές με κυνηγετικά όπλα των χωρικών, εναντίων ομάδων κακοποιών που διαθέτουν πολεμικά όπλα, δεν αφήνει περιθώρια νίκης στους ανεκπαίδευτους αγρότες. Θα υπήρχε μια θεωρητική πιθανότητα επιβίωσης, αν οι χωρικοί-αγρότες διέθεταν αντίστοιχα πολεμικά όπλα, με επάρκεια πυρομαχικών (δύσκολο).
    Στην Αθήνα, μια συμπλοκή με πολίτες (κυνηγετικά όπλα) και ληστοσυμμοριών (με πολεμικά όπλα), αφήνουν αρκετές πιθανότητες νίκης των πρώτων, υπό προϋποθέσεις (εκπαίδευση, αριθμός μαχητών, εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, ετοιμότητα), ενώ είναι πιθανότερη η σύντομη άφιξη της αστυνομίας και του στρατού για να συνεχίσουν την μάχη. Η διαφυγή των ληστοσυμμοριτών είναι δυσκολότερη μέσα στην πόλη, αν συντρέχουν οι δυνάμεις ασφαλείας στον τόπο του συμβάντος (ενώ τους πλευροκοπούν ταυτόχρονα οι πολίτες, με τα δικά τους όπλα).
    Το θέμα είναι ότι οι υποψίες σου Κώστα, είναι βάσιμες. Πράγματι σε μια παρατεταμένης διάρκειας κρίση, οι επιθέσεις αυτών των ομάδων θα γίνεται αρχικά στις πόλεις, αλλά μόλις εκεί εξαντληθούν τα προϊόντα, θα τα αναζητήσουν στην ύπαιθρο και σε βάρος των ανυπεράσπιστων και εύκολων στόχων, χωρικών! Υπολογίζω ότι αυτές οι ομάδες, θα εστιαστούν στην ύπαιθρο 2-3 εβδομάδες μετά την εκδήλωση της κρίσης.
    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυκιε σ ευχαριστω για τις πολυ σημαντικες πληροφοριες και βγαζω το συμπερασμα οτι καλυτερα ειναι να ειναι κανεις στο χωριο τις 2-3 πρωτες βδομαδες κσι μετα ναγυρισει Αθηνα. Ομως το ερωτημα ειναι τι τροφιμα θα τρωει στην Αθηνα μετα απο 3 βδομαδες δεν θα εχει μεινει τιποτα φαγωσιμο. Οποτε βλεπω και τους πιο φιλυσηχους Αθηναιους να πιανουν τα οπλα καινα καταληστευουν τα χωρια!!! Αυτο πως θα τελειωσει βρε παιδια γιατι ετσι θα σφαχτουμε μεταξυ μας. Μηπως να κσνουμε κατιαλλο; Να γινει ενα κινημα που να διανεμει τα προιοντα δωρεαν στους πολιτες ωστε να μη χρειαζεται να σφαχτουμε για να φαμε; Γιατι φανταζομαι τι εχει να γινει απ αυτους τουςαγροτες και κτηνοτροφους που θα διαθετουν τροφιμα και θα τα πουλανε σαν χρυσαφι αντι πινακιου φακης σαν μαυραγοριτες. Αυτοι που θα κοιτανενα εκμεταλευτουν καταστασεις και την αναγκη των σνθρωπων για να ζησουν και θα το φουν σαν ευκαιρια βα πλουτισουν. Αυτοι αξιζει να πεθανουν απο ντουφεκι εξαγριομενων πολιτων αλλα οχι και οι υπολοιποι ανθρωποι που καλλιεργουν τη γη αλλα ειναι αγνοι. Θα πρεπει να υπαρξει απο τωρα η μεριμνα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ,ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ...ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΠΩΣ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΠΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ....ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ....ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ....ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Π.Χ ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ,ΚΑΜΠΟΥΛ,ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ,ΓΑΖΑ .

    ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΧΗΣ ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ....ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (NRF)....Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ....ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΘΑ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ..ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΓΙΑΤΙ ...ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ....ΟΠΩΣ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ,ΥΠΟΝΟΜΟΙ,ΚΕΛΑΡΙΑ,ΑΠΟΘΗΚΕΣ...ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ,ΜΕΤΡΟ,ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΚΤΥΑ....ΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ...ΠΟΛΥΟΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ,ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ....ΕΝΑΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΩΣΤΟΣ.,ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ....

    Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ/ΕΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ" ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ "ΑΣΤΙΚΟ" Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ....ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ η ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ,ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ....Η ΑΠΕΙΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ,ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ η ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

    ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΕΣ,ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ...ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ"...ΟΠΟΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ,ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ,ΕΝΕΡΓΟΙ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ....ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...Η ΜΑΧΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ...ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΑΝΑΓΚΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗΣ ΒΙΑΣ"....Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ,Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΧΗΤΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ..ΑΥΤΑ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ...

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε STAR LORD, με εκπλήττεις με τις γνώσεις σου. Αναφέρεσαι στην τέχνη του πολέμου....
      Η δική μου αναφορά βέβαια, αφορούσε την οπλοτεχνική ανάλυση και το οπλικό επίπεδο των ομάδων.
      Το "αντάρτικο πόλεων" όπως λέγεται η δράση παραστρατιωτικών ή αντάρτικων ή ληστρικών ομάδων, είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι ενός πολέμου. Παρουσιάζει την μεγαλύτερη δυσκολία και τις περισσότερες απώλειες έμψυχου δυναμικού.
      Οι τεχνολογίες που υποστηρίζουν τέτοιου είδους αγώνες είναι λίγες και βρίσκονται στα χέρια των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας (ΕΚΑΜ), του Στρατού (ΕΤΑ, ΜΥΚ) και του Λιμενικού (ΜΥΑ). Η εκπαίδευση για τέτοιου είδους αγώνες, βρίσκεται πάλι σε αυτές τις μονάδες.
      Απ΄την άλλη πλευρά, οι ληστρικές ομάδες, αν και στερούνται της ειδικής εκπαίδευσης, στηρίζονται στον αιφνιδιασμό και την απόκρυψη των προθέσεών τους, αφού δεν μπορούν να γίνουν διακριτοί μέσα στους άμαχους πολίτες. Εκεί ακριβώς εστιάζεται και η δυσκολία αντιμετώπισής τους. Δεν φαίνονται!
      Μπορούν να καλύπτονται πίσω από την εμφάνιση ενός αθώου πολίτη και μέσα σε οποιοδήποτε κτήριο, δασύλλιο, γέφυρα, πάρκινγκ, μετρό, όχημα, κτλ. Οι κρατικές δυνάμεις δεν μπορούν να εξαπολύσουν συλλήβδην επίθεση σε αθώους ή φαινομενικά "αθώους" πολίτες...
      Έτσι πάντα το στοιχείο του αιφνιδιασμού, θα ανήκει στις ληστρικές ομάδες. Η ενέδρα θα είναι πάντα σε βάρος των κρατικών δυνάμεων.
      Απ' την άλλη οι κρατικές δυνάμεις, μπορούν να αντλούν πληροφορίες και να ενεργούν επιθέσεις στις έδρες τους, ή να τους αποκόπτουν μεμονωμένα κατά βούληση.
      Μεταξύ στρατού και αστυνομίας (πλην των ειδικών δυνάμεων που προανέφερα), μόνο η αστυνομία έχει ειδική εκπαίδευση στο σύνολό της, ώστε να αντιμετωπίζει απειλές μέσα σε κτήρια και μεταξύ αθώων πολιτών.
      Εννοώ ότι στη βασική εκπαίδευση και τις συντηρητικές εκπαιδεύσεις (αυτοάμυνα-αυτοπροστασία) όλων των αστυνομικών, περιλαμβάνεται η έρευνα-εκκαθάριση κτηρίων και η διάκριση μεταξύ ενόπλων από τους αόπλους πολίτες.
      Αν και ο ατομικός οπλισμός του μέσου αστυνομικού είναι ανεπαρκής για τέτοιες συγκρούσεις (πιστόλι), υπάρχει επάρκεια τυφεκίων H&K G3 A3 και A4, ΗΚ11, ΑΚ47 Kalashnikov και υποπολυβόλων UZI, STAYER, MP5, καθώς και οι απαραίτητες αλεξίσφαιρες προστασίες για αυτές τις συνθήκες. Είναι ένα ερώτημα, αν υπάρχει επαρκές απόθεμα πυρομαχικών...
      Ως εκ τούτου, η συγκρότηση πολλών 20μελών ομάδων αστυνομικών, που θα κινούνται γρήγορα με τα οχήματα τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τέτοιες απειλές.
      Ο στρατός δεν έχει τέτοια εκπαίδευση, ούτε εξοικείωση και εμπειρία (συγκριτικά με την καθημερινότητα των αστυνομικών που εκτίθενται σε πραγματικά περιστατικά βίας), αλλά θα μπορούσε να διενεργεί στατικούς ελέγχους πολιτών σε κρίσιμα κομβικά σημεία της πόλης, με τις απαραίτητες καλύψεις και αμυντικές διατάξεις, ώστε να εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση τέτοιων ομάδων.
      Όπως γίνεται αντιληπτό, ο στρατός ίσως να μπορεί να ενεργεί τέτοια "μπλόκα" και σε επαρχιακούς κόμβους, αλλά δεν μπορεί να επαρκέσει η αστυνομική δύναμη για επιχειρήσεις και σε μη αστικές περιοχές.
      Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σε τέτοιες καταστάσεις αποσταθεροποίησης, ο στρατός θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για απόκρουση εξωτερικών επιθέσεων, από τους πολύ "φιλικούς" μας γείτονες. Έτσι το βάρος, πέφτει κυρίως στις πλάτες των 55.000 περίπου αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.!
      Βεβαίως από αυτόν τον αριθμό, να υπολογίζετε μόνο 20.000 πραγματικά μάχιμους, που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν σε τέτοιες συνθήκες. Οι υπόλοιποι 35.000 θα χαθούν ...ξαφνικά! Ο νοών νοείτω...
      Άρα ένας τέτοιος αριθμός, δεν επαρκεί για να καλύψει την χώρα, οπότε η οργάνωση των πολιτών σε αστικό ή επαρχιακό περιβάλλον, θα καταστεί αναγκαία πράξη άμυνας και επιβίωσης. Σχετικό άρθρο που αναλύει αυτή την οργάνωση, έχω γράψει και μπορείτε να το βρείτε στην ετικέτα "επιβίωση".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. THN KAΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ.....ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ....ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ..."Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σε τέτοιες καταστάσεις αποσταθεροποίησης, ο στρατός θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για απόκρουση εξωτερικών επιθέσεων, από τους πολύ "φιλικούς" μας γείτονες. Έτσι το βάρος, πέφτει κυρίως στις πλάτες των 55.000 περίπου αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.!"

      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ....ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ....Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ" ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ....ΑΡΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΧΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ...ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΧΗΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ....

      "Ο στρατός δεν έχει τέτοια εκπαίδευση, ούτε εξοικείωση και εμπειρία (συγκριτικά με την καθημερινότητα των αστυνομικών που εκτίθενται σε πραγματικά περιστατικά βίας), '

      Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Σ/Ξ ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ,ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.....Ο Ε.Σ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

      ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΜΕΣΟΥ...ΚΑΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ...ΑΡΣΗ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ....ΑΡΣΗ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ...ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ...ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.....Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ......

      Υ.Γ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
      https://www.youtube.com/watch?v=VZqkktcaxWQ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ για την ωραία μουσική αφιέρωση καλέ μου φίλε. Χαίρομαι που κάποια στελέχη του Ε.Σ. διέρχονται από τέτοια εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν μπορεί να αφορά το σύνολο του στρατεύματος και ιδίως τους κληρωτούς οπλίτες, αλλά κάποια επιλεγμένα στελέχη μονίμων (αξιωματικών και υπαξιωματικών) των ειδικών δυνάμεων ή τέλος πάντων κάποιων ειδικών μονάδων. Επίσης η εκπαίδευση που περιγράφεις, δεν γνωρίζω αν αφορά και την διάκριση των εχθρών από τους φίλους μέσα σε ένα κτήριο. Μιλάω για την φάση της εκκαθάρισης που "ελέγχω πριν πυροβολήσω" και δεν "πυροβολώ και μετά ...ελέγχω"!
      Πάντως, αν ταυτόχρονα η χώρα κληθεί να αντιμετωπίσει και μια εξωτερική απειλή, τότε οι εναπομείναντες "μάχιμοι" πολίτες, θα περιοριστούν σε ηλικιωμένους, παιδιά και κάποιες γυναίκες...
      Αντίθετα οι αλλοδαποί ληστές, θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και καλά οπλισμένοι!
      Αντιλαμβάνεσαι ότι υπό τέτοιες συνθήκες, θα γίνει τεράστια αιματοχυσία και λεηλασία.
      Αν μάλιστα καταληφθεί μέρος της ανατολικής ή νησιωτικής Ελλάδας, θα προκύψει και κύμα ημεδαπών μεταναστών, που θα βρίσκονται σε απόγνωση και μεγάλη ανάγκη.
      Υπ' οψιν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αφοπλίσει τα ΤΕΑ και ότι τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, έχουν ελάχιστα διαθέσιμα πυρομαχικά για να επαρκέσουν για μεγάλης διάρκειας εσωτερικής και εξωτερικής έντασης.
      Και ένα μικρό αφιερωματάκι:
      https://www.youtube.com/watch?v=NAwhsxMPS2k
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ....ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕΣ..."Πάντως, αν ταυτόχρονα η χώρα κληθεί να αντιμετωπίσει και μια εξωτερική απειλή, τότε οι εναπομείναντες "μάχιμοι" πολίτες, θα περιοριστούν σε ηλικιωμένους, παιδιά και κάποιες γυναίκες...
      Αντίθετα οι αλλοδαποί ληστές, θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και καλά οπλισμένοι!
      Αντιλαμβάνεσαι ότι υπό τέτοιες συνθήκες, θα γίνει τεράστια αιματοχυσία και λεηλασία.
      Αν μάλιστα καταληφθεί μέρος της ανατολικής ή νησιωτικής Ελλάδας, θα προκύψει και κύμα ημεδαπών μεταναστών, που θα βρίσκονται σε απόγνωση και μεγάλη ανάγκη."

      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ....ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΟΥ...ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥ...ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΠΛΙΤΗ...ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ η ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ,ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΣ η ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ::::

      Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ....ΟΜΑΔΕΣ ΑΤΟΜΩΝ(ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ)...ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ...ΤΟΛΜΗΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ)...ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
      Ο ΚΑΘΕ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ η ΑΛΛΙΩΣ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ 3 ΟΜΑΔΕΣ.

      1)ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ....ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ(ΟΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕΣΑ)..ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

      2)Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ...ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ.

      3)ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ.

      ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΡΥΣΕΩΝ....ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ....ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΗΝ.

      https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nGFvNns1IeU

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    5. Επίσης πολύ ωραίο και το δικό σου βιντεάκι, φίλε STAR LORD!
      Ωραίες και οι προτάσεις σου περί διάκρισης ρόλων και ομάδων.
      Όμως όπως και εσύ επισήμανες, αυτά θα πρέπει να έχουν ήδη ξεκινήσει να οργανώνονται και όχι ελπίζουμε ότι θα οργανωθούν μετά.
      Το παράδειγμα με τις γυναίκες του Ισραήλ, ισχύει.Όμως δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί οι Ελληνίδες είναι "μαλθακές", αλλά επειδή δεν έχουν καμία στρατιωτική προπαίδεια. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός και σύγκριση. Ασφαλώς και η γενικότερη νοοτροπία των Ισραηλινών που ζουν σε ένα μόνιμα πολεμικό καθεστώς, τους καθιστά "μάχιμους" στους τρόπο που ζουν και κινούνται.
      Υπάρχουν σήμερα κάποιες ερασιτεχνικές ομάδες πολιτών (όπως η ΛΕΦΕΔ και άλλες), που συντηρούν μια μαχητική ικανότητα στα μέλη τους, αλλά αυτές από μόνες τους δεν αρκούν για να δημιουργήσουν ικανή βάση πολιτοφυλακής.
      Πολύ σημαντικό το θέμα που έθιξες, της ψυχολογίας των στρατιωτικών και των αστυνομικών που θα μάχονται, ενώ θα ανησυχούν για την τύχη των οικογενειών τους, αφού δεν θα μπορούν να προστατέψουν...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΓΡΑΦΕΙΣ...."Το παράδειγμα με τις γυναίκες του Ισραήλ, ισχύει.Όμως δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί οι Ελληνίδες είναι "μαλθακές", αλλά επειδή δεν έχουν καμία στρατιωτική προπαίδεια."

      ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΛΘΑΚΕΣ" ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ"....ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ Ε.Σ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.(ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ).....ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΧΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ....ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ....Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ....ΒΕΒΑΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΤΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ....ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΤΗ.

      https://www.youtube.com/watch?v=hyzb4vFLB-k

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Το βιντεάκι που έβαλες καλέ μου φίλε, αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μου, διότι ιδρυτής του ΕΤΑ υπήρξε ο πατέρας μου.
      Δυστυχώς αν και όσα έγραψες είναι σωστά και αναγκαία, αφορούν μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, που ούτε πρόκειται να γίνουν, ούτε και προλαβαίνουμε για κάτι τέτοιο. Ο κίνδυνος είναι πολύ κοντά και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες προετοιμασίες. Αν συμβεί κάτι, αυτό θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος.
      Η παρούσα κυβέρνηση, αν και είναι πρώτη στον επικοινωνιακό τσαμπουκά, αγνοεί την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί σε εξωτερική και εσωτερική απειλή. Πεποίθησή μου είναι, ότι ακόμα και όταν το αντιληφθεί, δεν θα κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση. Να μην πω ότι θα την επιβαρύνει περισσότερο...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Λυκιε πες μου αν καποιος με πιστολι μπορει σε πολη να αντιμετωπισει εναν αλλο με καλασνικοφ.Κωστας

      Διαγραφή
    9. Φίλε Κώστα, στο υποθετικό σου ερώτημα θα σου απαντήσω εξίσου ...υποθετικά!
      Αν λοιπόν, ο "κάποιος με το πιστόλι" είναι άριστος σκοπευτής, περιμένει την επίθεση και βρίσκεται πίσω από κάποια ισχυρή κάλυψη, μέχρι και την απόσταση των 25 μέτρων, μπορεί να ανοίξει μια ολοστρόγγυλη τρύπα ανάμεσα στα φρύδια οποιουδήποτε μπει στην ακτίνα βολής του. Δεν έχει σημασία τι θα κρατάει, ΑΚ47 ή RPG!
      Το θέμα θα αλλάξει, αν ο "άλλος" που κρατά το ΑΚ47 αρχίσει να θερίζει τη θέση του "κάποιου με το πιστόλι" πριν αυτός προλάβει να φυτεύει εννιάρες ή σαρανταπεντάρες...
      Τότε ο "κάποιος με το πιστόλι" θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, διότι οι ριπές των συνολικά 30 φυσιγγίων της γεμιστήρας του ΑΚ47 θα είναι δύσκολο να αστοχήσουν όλες (εκτός κι αν ο "άλλος" είναι άσχετος από όπλα).
      Αν λοιπόν, η κάλυψη είναι τέλεια και ο "άλλος" τελειώσει με τις ριπές του, τότε πριν προλάβει να ξαναγεμίσει, θα πρέπει να προλάβει να του ρίξει μια δυο βολές στο κεφάλι ή τον λαιμό. Αν όχι, τότε θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος με τις ριπές!
      Ο "κάποιος με το πιστόλι" θα είναι καθηλωμένος πίσω από την κάλυψή του και δεν θα μπορεί να βγει για να ξαναπυροβολήσει, μέχρι να τελειώσει και ο δεύτερος γύρος.
      Πάντως πράγματι ένας άριστος και γρήγορος σκοπευτής με πιστόλι, μπορεί να εξουδετερώσει οποιοδήποτε μπει απροετοίμαστος στην θανατηφόρα του ζώνη (25 μέτρα).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστω Λυκιε.
      STAR LORD οσο και να γινει η θητεια 2 η και 3 χρονια να γινει δεν προεκειται να μαθαινει τιποτε τους φανταρους γιατι το μονο που τους μαθαινουνε ειναι τα καψονια οι αγγαριες και η λουφα. Το ενα δυο τρια αρμ και μεταααααβοληηηη, δεν ειναι στρατιωτικη και μαχητικη εκπαιδευση. Η εκπαιδευση γινοταν μονο σε οσους πηγαν ειδικες δυναμεις.και νομιζω οτι τωρα τις ξεφτυλησαν κι αυτες -σε επιπεδο φανταρων μιλαμε. Οσο οι αξιωτατικοι νομιζουν οτι οι φανταροι ειναι αναλωσιμοι και για τη λατζα ενω η αφεντια τους ειναι για τα υπολοιπα, αμα γινει πολεμος θα μεινουν μονοι τους να πολεμανε γιατι οι φανταροι θα λιποτακτησουν. Κωστας

      Διαγραφή
    11. ΚΑι μια τελευταία ερωτηση φιλε μου Λυκιε. Σε τετοιου ειδους επιχειρησεις της αστυνομιας που θα χτυπανε οχυρωμενους μεσα σε κτηρια ληστες θα τους συλαμβανουν για να τους παραδοσουν στα δικαστηρια ή θα τους σκοτωνουν; Γιατι αν ειναι να τους δικαζουν και να τους αφηνουν παλι ελευθερους κανουν μια τρυπα στο νερο. Κωστας

      Διαγραφή
    12. Αγαπητέ μου Κώστα, σε μια κατάσταση εσωτερικής πολιορκίας, αναταραχών και ενόπλων επιθέσεων από ληστοσυμμορίες, που εμπλέκεται ως θύτης ή θύμα το σύνολο του λαού, δεν μπορεί να λειτουργήσουν οι συνηθισμένες διαδικασίες της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
      Αναστέλλονται άρθρα του συντάγματος και πολλές ελευθερίες των πολιτών. Σε περίπτωση εσωτερικής πολιορκίας, που θα υπάρχουν επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες ενόπλων, η αστυνομία θα πυροβολεί και θα θανατώνει οποιονδήποτε φέρει όπλο και αντιστέκεται. Με λίγα λόγια θα πυροβολεί "στο ψαχνό", όπως το ίδιο θα κάνουν και οι ληστοσυμμορίτες, εναντίων πολιτών και αστυνομικών.
      Άρα μιλάμε για κανονικές μάχες στον δρόμο, όπου οι απώλειες μπορεί να είναι και μεταξύ αμάχων, αδιακρίτως και από τις δύο μεριές.
      Με λίγα λόγια, αν περνάς από κοντά χωρίς να έχεις σχέση με την συμπλοκή, μπορεί να δεχτείς θανατηφόρο πλήγμα ακόμα και από την μεριά των αστυνομικών, χωρίς καμία απολύτως νομική συνέπεια. Ένας sniper (ελεύθερος σκοπευτής) της αστυνομίας, θα μπορεί να φονεύσει οποιονδήποτε θεωρήσει ως εμπλεκόμενο, σύμφωνα με τις περιστάσεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ....Η ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.....ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ...ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΡΙΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ"....ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ....Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ...Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΥΜΑΝΕΙΣ...ΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ...ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΤΗΝ ΓΗ....Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΨΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΟΛΟ (ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ...ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟΥΣ....

    ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΗΙΔΑ(ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ) ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ...ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ...ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ....ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟΥΣ...ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ....ΜΕΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ...ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ....ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ....ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΧΑΛΑΖΙΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ.....ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΛΙΡΡΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ...ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΕΡΙΑ/ΚΡΗΤΗ...ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ...ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ....ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ.....ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΔΙΑ" ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ....ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ ΕΛΑΜΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ...ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ...ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΥΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ...ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ/ΑΚΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ...

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ..ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ...ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛ ΗΤΑΝ "ΟΧΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ"...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ....MEXΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. STAR-LORD σε καλει ο πλανητης Γη!!!!προσγειωσου γρηγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε δε συμφωνω με το σχολιο σου γιατι πρωτον πολλα απο αυτα που λεει δεν ειναι αβασιμα γιατι υπαρχουν πολα στοιχεια που μπορει να τα στηριξει και δευτερον το σχολιο σου ειναι ανωνυμο και αρα πονηρο. Κωστας

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ....ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΟΝΗΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΧΑΧΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  10. Εγω φιλε STAR LORD εχω διαβασει στα κειμενα της ΟΕΑ οτι καποτε η Σεληνη και η Λιλιθ που ηταν σκαφη ηρθαν σε τροχια γυρω απο τη γη μας και ζητησαν αποβιβαση πληθυσμου απο τον κυβερνητη της Γαιας Δια. Αυτος ομως τους εδωσε αδεια που θα περπεπε να ακολυθουσε μια πληθυσμιακη αναλογια για να μην υπαρχει προβλημα με τον τοπικο πληθυσμο. Τοτε την γη την κατοικουσαν οι Ελληνες με κυβερνητη τον Δια. Η συμφωνια εγινε και κατεβηκαν καποιοι Κρονιοι απο τη σεληνη και αποικησαν την περιοχη που την ειπαν Ατλαντιδα. Αυτοι ομως προσαρμωστηκαν με το ελληνικο τροπο και τη θρησκεια μας αλλα αυτο εξοργησε τον κυβερνητη τους που ηταν ο Ιεχωβας γιατι δεν τον υηρετουσαν πλεον. Αυτος εστειλε καινουργιους κρονιους στη Γη που του ηταν πιστοι και με στοχο να χαλασουν τον ελληνικο πολιτισμο.Τους εδωσε τεχνολογια και γνωσεις αλλα και πολλη κακια ωστε να την χρησιμοποιουν με κακο σκοπο. Οι Ελληνες αντεδρασαν και κατεστρεψαν την Ατλαντιδα αλλα αρκετοι απο αυτους τους Ατλαντες διεφυγαν στην Αιγυπτο την Αμερικη (οι Ινκας, Αστεκοι, Μαγιας) και στην Ασια (ειναι οι μογγολοι). Αλλα συνεχιζουν μεχρι τη σημερον το εργο του Γιαχβε που θελει να καταστρεψει το ελληνικο πολιτισμο για να κυριαρχησει σε ολο τον πλανητη. Λεει επισης οτι ο στολος του Διος εχει ηδη επιστρεψει και εχει περικυκωσει τη Γη και τους εχει δωσει διορια για να την εγκαταλειψουν πριν αρχισουν τον επομενο πολεμο που ειναι σιγουρο οτι θα νικησουν οι Ελληνες του Διος.Αυτοι μαλιστα ειναι οι δρακονιανοι ή οι ερπετοειδης.Συμφωνεις φιλε STAR LORD; Γιατι αυτα ταιριαζουν πολυ με αυτα που λες για τους Ατλαντες. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επισης θα ηθελα να ηξερα τι γνωμη εχει γιαυτο ο Εριωπας εστω και αν εφυγε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο για σενα φιλε STAR LORD
    https://www.youtube.com/watch?v=kln605W1r3E

    Kωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΚΟΥΣΜΑ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΜΒΑΝ...ΕΣΤΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΝΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΟΝΑ....ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ "ΑΝΤΑΝΑΙΡΕΘΗ" ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..

      "Ανατελεί εν ταις ημέραις αυτού Δικαιοσύνη και πλήθος Ειρήνης
      έως ου "Α ν τ α ν α ι ρ ε θ η" η Σελήνη. (Ψαλμοί 71-72 Δαυΐδ περί Μεσίου.

      Σημ: Αναίρεσις; κατεδάφισις, μετακόμισης, ανακλησις, περισυλλεχθεί το πτώμα, επιστροφή."



      ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΟΕΑ ΠΕΡΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΟΤΑΝ Η ΟΕΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΡΑΚΟΚΟΝΙΑΝΟΥΣ η ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ ...ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ...ΑΠΛΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΗ....ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ(ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ....ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΝΕΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ....ΟΙ ΕΛ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ....ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΟΤΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ(ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ).....ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛ ΤΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

      Υ.Γ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.....

      https://www.youtube.com/watch?v=Zc3zogFX6Z4

      Διαγραφή
    2. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ "ΥΠΟΓΡΑΦΗ" ΠΡΙΝ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  13. Φοβερο κομματι STAR LORD!! ΠΑντα μ αρεσε ο Dio. Οταν λεμε Κρονιοι δεν εχω καταλαβει αν το λεμε επειδη ειναι απ τον πλανητη Κρονο η επειδη κατελαβαν τον πλανητη Κρονο και εστησαν εκει το αρχηγειο τουςγια να καταλαβουν και τους υπολοιπους πλανητες; Γιατι η ΟΕΑ αναφερει οτι προερχονται απο τον Βοωτη Ε αρα ο Κρονος δεν ειναι η αληθινη πατριδα τους. Και επισης το θεμα των ταρταρων να το παιρνουμε κυριολεκτικα λες ή μεταφορικα; Δλδ ο Διας εκλεισε τους Κρονιους στην μεσα Γη (εσωτερικα αρα κοιλη γη ή καποιες στοες;) ή τα ταρταρα ειναι σε αλλη διασταση μια τιμωρια πουτους εγκλωβιζει εκεικαι δε μπορουν να εμφανιστουν στη γη μας;
    Το ρωταω αυτο γιατι εχω μπερδευτει με αυτο πουειδα στη Παρνηθα. Αν λεω αν ειναι σκαφος απο καποιες οντοτητες τοτε πως γινεται να μπαινοβγαινουν στην επιφανεια αν ειναι τιμωρημενοι; Αλλα και αν ειναι ενεργεια με συνειδηση, αρα συνεπως προκειται για καποιο ον που δεν ειναι ανθρωπινο τοτε πως μπαινοβγαινει επισης ανεξελεγκτα στους διαυλους;
    Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις βρε φιλαρακο αλλα ξερω οτι εσυ εχεις και τις απαντησεις. Κωστας
    https://www.youtube.com/watch?v=RPqx4qJjufw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTAN ΛΕΩ ΚΡΟΝΙΟΙ..ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ....Ο ΚΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ....ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΝΙΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ...ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΨΗ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ "ΔΟΥΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ...ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΛΕΝΧΟΥ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΕΙ....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ(ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΥΘΥΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ) ..ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ...ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ....ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛ....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΕΝΧΟΥ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ....

      META THN BΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ...ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ...ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΣΤΟ ΕΣΩΔΙΑΣΤΗΜΑ...ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ...ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ "ΕΝ ΥΠΝΩ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ....ΔΡΑΒΙΔΕΣ/ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛ (ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ)..ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ...

      ΩΣΤΟΣΟ ΕΝΑΣ "ΣΠΟΡΟΣ" ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ....

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. Αραο πλανητης Κρονος δεν εχει καμια σχεση; Και ο Γιαχβε ειναι ο Κρονος ή ειναι αλλος; Αυτοι οι ΕΛ που λες οτι εμειναν να κυβερνουν ειναι αυτοι που μας κυβερνουν και σημερα; Αυτοι ειναι που θα τεθουν εν υπνω; Γιατι; τα εκαναν θαλασσα;
      Εγω νομιζα οτι μας κυβερνουν τα καταλοιπα των Ατλαντων που διεσωθηκαν στην Ασια και την Αιγυπτο και οτι αυτους θελουν να πολεμισουν οι ΕΛ που ηρθαν με το στολο τους γυρω απ τη Γη.
      Και τελος αυτος οΣΠΟΡΟΣ του Απολλωνα δεν πιστευω να ειναι αυτο που λενε οι νεοεποχιτες οτι θα μεταλλαχθουμε σε 5η διασταση και θα ταξιδεψουμε σε αλλους γαλαξιες Ανδρομεδες και τετοια! Κωστας

      Διαγραφή
  14. ΑΧ ΑΧ ΑΧ!τι ειναι αυτα που ακουω!ωραια,ας υποθεσουμε οτι υπαρχουν ολα αυτα.Λοιπον τοτε σιγουρα θα πιστεψετε και αυτο..Οταν ημουν σε ηλικια 10 ετων περιπου βρισκομουν εξω απο το καταστημα των γονιων μου,οπου απλα επαιζα στο πεζοδρομιο με τον αδερφο μου.καποια στιγμη σταματησε το παιχνιδι και παρατηρουσα τους περαστικους.επειτα σηκωσα το βλεμμα στον ουρανο και τι βλεπω;ο Χριστος οπως τον εχουν αγιογραφημενο στον θολο(εκει που λεει ο παντοκρατορ) απλα εγω τον ειδα ολοκληρο και εμεινα αγαλμα!!μολις συνηλθα λιγο φωναζα την μητερα μου που ηταν μεσα στο μαγαζι να βγει.μου λεει εχω πελατη,ξαναγυρναω και δεν υπαρχει τιποτα.και να σας πω οτι ειχε καθαρο ουρανο.Αν θελετε το πιστευετε.Εμενα παντως αυτο με επεισε για την υπαρξη του Θεου κι ευχομαι να ψαχνουμε οτι πραγματικα χρειαζεται και να μην κυνηγαμε δαιμονες,γιατι αυτο κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  15. Ανωνυμε φιλε αλλο ο Θεος και αλλο αυτα που λεμε εδω με τον STARLORD. Εμεις δεν καταργουμε τον Θεο μ αυτα που λεμε γιατι μιλαμε για ιστορικα ζητηματα που εχουν να κανουν με το γενος μας και τον πλανητη. Ο θεος τα επλασε ολα.Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το γενος μας;να σου θυμησω φιλε μου οτι ολοι ειμαστε απογονοι του Αδαμ και της Ευας συμφωνα με τις γραφες παντα.Οσον για τον πλανητη,με γνωμονα τις γραφες παντα,δεν λεει πουθενα για ολα αυτα που γραφονται..φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ....ΕΧΩ ΔΩΣΕI ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛ...ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΗΟΜΟ=XΩΜΑΤΙΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ....ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ "ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ" ΜΟΝΤΕΛΟ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  17. Ναι το προβλημα σου φιλε ειναι οτι για σενα υπαρχουν μονο οι γραφες και τιποτα αλλο. Ο Αδαμ και η Ευα ειναι ιστοριουλεςτων εβραιων και δεν εχουν καμια σχεση με τον παντοκρατωρα Χριστο που ειδες. Αν εσυ θες να πιστευεις στις ιστοριουλες των εβραιων και απορριπτεις την αρχαιοελληνικη γνωση και τις επιστημες δικαιωμα σου!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κωστα μου,αναρωτηθηκες ποτε αν οντως ειναι ετσι οπως τα παρεδωσαν οι αποστολοι,τι ευθυνη εχουμε απεναντι στον Κυριο με τις πλανεμενες θεωρησεις που κυκλοφορουν;τις οποιες αν το καλοσκεφτεις εχουν καλο λογο οι Εβραιοι να μας πλασαρουν για να μας αποπροσανατολισουν απο την ουσια την ιδια της αληθειας;καλο ειναι που ψαχνεις τα παντα,αλλα αναζητησε την αληθεια με εντονο προβληματισμο ως προς το τι θα πιστεψεις.Εχω μιλησει με ταπεινα γεροντακια σε μοναστηρια και σε δυο απο αυτους υπαρχει το χαρισμα της προορασης.Μου ειπαν πραγματα που δεν περιμενα να γνωριζουν για μενα με πολλα κοινα σημεια μεταξυ τους.Μου συνεστησαν να δια βαζω την καινη διαθηκη καθημερινα και οντως οταν αρχισα τη μελετη αρχισαν να ξεκλειδωνονται μερη του μυαλου μου και εχω ζησει θεια γεγονοτα.Ας μην βιαστουμε να απορριψουμε αυτα που ισως να ειναι το εισητηριο για την αιωνια ευτυχια μας κοντα στον πλαστη και Θεο μας.Αφησε χωρο στην καρδια σου για κεινον αν και θα ηθελε να αφιερωθουμε ολοκληρωτικα σε κεινον.Κι αν ζηταμε τροπο να επικοινωνησουμε με κατι Θεικο τοτε ξεκιναμε με την ευχη και αδιαλλειπτη προσευχη.Ειναι σαν ανοιχτος ασυρματος,αρκει να πιστευεις..τοσο απλα!σε χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. THE STAR-LORD ο Ηρακλὴς καὶ ο Φαέθοντας ήταν απεσταλμένοι των ΕΛ στην Σελήνη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανωνυμε φιλε και διαβαζω καινη διαθηκη και πιστευω στο Χριστο. Αλλα δε μενω μονο σε οσα λεει η κ.δ. γιατι ειμαι και γω Ελληνας με ελευθερο μυαλο και ψαχνομαι. Μονο οι εβραιοι κσι οι φανατισμενες θεουσες ειναι προσυλομενοι στις δογματικες γραφες. Ας πουμε τη Παλια διαθηκη δεν τη δεχομαι καθολου. Δεν ειναι δλδ συμφωνη με τον Χριστο οπως η Καινη. Λες οτι οι εβραιοι θελουν νσ μας παραπλανησουν με οσα λενε; Δε διαφωνω και παιρνω για παραδειγμα τη Παλια Διαθηκη. Αλλα αυτα που λεμε με το STAR LORD δεν τα λενε εβραιοι γιατι ειναι στηριγμενα σε αρχαιοελληνικες πηγες που εγω δεν τις απορριπτω για χατηρι της εκκλησιας και των θρησκοληπτων. Πιστευω στο Θεο και τον Χριστο μας με τον δικο μου τροπο και οχι με τον τροπο που θελουν να μου επιβαλλουν καποιοι επαγγελματιες αντιπροσωποι του Θεου πλην ομως αμαρτωλα καθικια. Και γω εχω γνωρισει χαρισματικο γεροντα που με εχει αφησει αφωνο αλλα πιστευω οτι αυτο οφειλεται στην εξελιξη του και υπαρχουν αντιστοιχα εξελιγμενοι με προοραση και σε αλλες θρησκειες και ακομα και εξω απ αυτες. Εχεις διαβασει ποσοι χαρισματικοι φιλοσοφοι υπηρχαν στην αρχαια Ελλαδα; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρυσο μου παιδι, δυο δυναμεις οπως ξερουμε υπαρχουν εκει εξω.Του καλου και του κακου.Για να δουμε λιγακι για παραδειγμα τους ινδουιστες.Ποια δυναμη λες να τους βοηθα; ειχε παει στον Γεροντα Παϊσιο καποιος πλουσιος που για χρονια ηταν μαθητης με ολη την οικογενεια του, του Ινδου γκουρου Μαχαρατζι.Ειχε παρει μαλιστα την μυηση που εδινε ο γκουρου.ειχε δηλαδη "παρει τη γνωση", οπως λενε στη γλωσσα τους.εντυπωσιασμενος απο τα πνευματικα χαρισματα του γεροντα, τον ρωτησε για τον διαλογισμο και τις διαφορες αλλες τεχνικες.-Κοιταξε παιδι μου, τον διεκοψε οΓεροντας.Δεν εχουν σημασια οι τεχνικες.Προσπαθειτε και εσεις, αλλα εκει που σκαβετε δεν υπαρχει χρυσος, αλλα διαβολος.Ο Χριστος ειναι ο χρυσος. ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ -Ιερομοναχου Ισαακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε τωρα δεν μπορω να πω οτι αυτο που ειπε ο αγιος Παϊσιος ειναι επιχειρημα σοβαρο που πειθει. Ειναι σαν να λεει, οτι εσεις ειστε στο λαθος δρομο του διαβολου και εμεις ειμαστε στο σωστο του Θεου. Ο. Κ. αλλα αυτο δεν πειθει κανεναν. Ο καθενας μπορει να το λεει γι αυτο που πιστευει. "Εγω ειμαι ο σωστος και συ ο λαθος" Αυτα δεν ειναι επιχειρηματα αλλα αλλα λογια ν αγαπιομαστε......
    Ας του απαντουσε με επιχειρηματα γιατι ο διαλογισμος των ινδουϊστων ειναι λαθος ενω ειναι σωστη η προσευχη των χριστιανων να δουμε αν θα μας επειθε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν νομιζω οτι θα αλλαζε κατι αν θα του ελεγε κατι παραπανω.Ειναι θεμα δεκτικοτητας και ταπεινωσης. Ο ανθρωπος απειχε χιλιομετρα απ'την πραγματικοτητα,αυτη που γνωριζει ο απλος ορθοδοξος Χριστιανος.Προειδε ο Γεροντας και τις διαθεσεις του.Ετσι κι εμεις ας ειμαστε πιο απλοι, χωρις υπερβολες. Δεν ωφελει εκει που πηγαινουμε.Και σιγουρα δεν θα κριθουμε για το μορφωτικο μας επιπεδο απο τον Κυριο και ολες αυτες τις γνωσεις που περνουμε,ποτε για κρονιους ποτε για τους Ελ.Αυτα θα μας σωσουν;Καλα ειναι για μυθηστορηματα αλλα μεχρι εκει.Χαρουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαρουλα μου θυμιζεις το "πιστευε και μη ερευνα" των παπαδων. Τι εχεις να πεις για το γνωθι σ αυτον των Ελληνων; γιατι οι αρχαιοι μας προγονοι μας εμαθα να εινμαστε ελευθεροι και να σκεφτομαστε ελευθερα και οχι δογματικα οπως λεμε εδω στον καταχθονιο δαιμονα. Αυτα που λες οδηγουν στην απομακρυνση της γνωσης της επιστημης της ιστοριας της φιλοσοφιας. Ναι αλλα και αυτα μας εξελισσουν. Αν ηταν ετσι οπως λες τοτε να παμε να μονασουμε σε κανα μοναστηρι και να διαβαζουμε ολη μερα τις γραφες. Γιατι θεωρεις οτι ο ορθοδοξος Χριστιανος και μονο αυτος ειναι κοντα στην πραγματικοτητα ενω οι υπολοιποι ειναι στον κοσμο τους; Αυτο ειναι ετσι μονο αν εσυ θελεις να πιστευεις ετσι. Ειναι θεμα πιστης και η πιστη ειναι θεμα επιλογης γιατι ετσι σου γουσταρει και οχι γιατι το λεει η λογικη και η γνωση. Δικαιωμα σου αλλα δικαιωμα και των υπολοιπων να εχουν αλλη επιλογη. Κανενας δεν ειναι εκτος πραγματικοτητας. Ειναι πολυ εγωιστικο αυτο αν το πιστευεις και ο Χριστος ηταν αντιθετος με τον εγωισμο και την μισαλλοδοξια. Το αγαπατε αλληλους δεν το εννοουσε μονο μεταξυ των πιστων αλλα για ολους.Και μη μου πεις οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν και αυτοι λαθος γιατι ο ιδιος ο Χριστος οτν εμαθε οτι θσ τον επισκεφτουν καποιοι ελληνες ειπε "εληλθεν η ωρα ινα δοξασθει το ονομα του Θεου" που σημαινει οτι μονο υτοι ειχαν τις γνωσεις για να αντιληφθουν την διδασκαλια του. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητή Χαρούλα, ας μου επιτρέψεις να εκφέρω και το δικό μου λόγο στο θέμα σας.
    Δεν θα αναμασήσω τα επιχειρήματα που προέβαλλε ο φίλος μας Κώστας, αλλά θα πω ότι η διδασκαλία του Χριστού, δεν μας μετέφερε την απόρριψη της επιστήμης, του διαλόγου, της λογικής και της φιλοσοφίας. Αντίθετα τις ενθάρρυνε. Δεν ζήτησε την τυφλή υποταγή, ούτε την τυφλή πίστη. Γι' αυτό και προσπάθησε να μας πείσει με τις διδαχές του, μα και με την σταυρική του θυσία. Ήθελε να πείσει και όχι να επιβάλλει.
    Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να πείσουμε, οφείλουμε να έχουμε επιχειρήματα που να αντέχουν στην αντιπαράθεση με την αντίθετη άποψη. Αν όχι, τότε δεν πείθουμε. Δεν απαξιώνουμε όσους δεν συμφωνούν με τις πεποιθήσεις μας και δεν παραιτούμαστε χωρίς προσπάθεια να τους πείσουμε.
    Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να εξελιχθεί κάποιος. Δεν υπάρχει μόνο ένας. Η τελειότητα και η ολοκλήρωση του ανθρώπου, είναι κάτι που απασχολεί την ανθρώπινη νόηση, πολύ πριν την παρουσία του Χριστού. Πολλοί άνθρωποι έφτασαν εκεί, μέσα από πολλούς δρόμους.
    Θα πρότεινα λοιπόν, πρώτα πρώτα να έχουμε ταπεινότητα και να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας αλάθητους και τους άλλους εσφαλμένους. Οι επιλογές μας, δεν είναι δεδομένα οι σωστές. Όσο ζούμε μαθαίνουμε (το οφείλουμε τουλάχιστον) και πρέπει να μπορούμε να αναθεωρούμε τις απόψεις μας, αν διαπιστώνουμε ότι είμαστε πλανημένοι. Η στασιμότητα και η εμμονή, δεν δείχνει ικανότητα για εξέλιξη. Ο δογματισμός εμποδίζει κάθε πιθανότητα για εξέλιξη.
    Ας βιώνουμε τις ιδέες μας και ας τις αναθεωρούμε με στόχο την βελτίωση. Αυτό δεν σταματά ποτέ, μέχρι τον θάνατό μας. Η εξέλιξή μας, δεν είναι υπόθεση δογμάτων ή άλλων δυνάμεων. Είναι δική μας υπόθεση και κανείς δεν μας την χαρίζει. Ο τυπικός "καλός χριστιανός" δεν σώζεται επειδή κάνει μεγάλους σταυρούς, υποκλίσεις και μετάνοιες. Ο δρόμος του Θεού, απαιτεί αγώνα με τον εσωτερικό μας εαυτό και με τους εξωγενείς παράγοντες. Απαιτεί μάθηση, γνώση, θυσία και πολλή προσπάθεια. Μα πάνω απ' όλα, απαιτεί να μάθουμε να αγαπάμε!
    Αυτός που αγαπά, δεν τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν κατακρίνει και ανέχεται. Μα πάνω απ΄όλα, αγαπά τον εαυτό του και δεν τον εγκαταλείπει στο έρεβος της άγνοιας και τον σκοταδισμό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε Λυκιε συμφωνω απολυτως και με καλυψες πληρως!! Φιλη Χαρουλα πολλα που ασχολουμαστε δε θα μας σωσουν αλλα χρειαζονται. Ας πουμε τα μαθηματικα δεν θα με σωσουν αλλα με αυτα σπουδασα και εμαθα να μελετω και να καταλαβαινω τη φυση, και βεβαια με εσωσαν οικονομικα!! Ετσι και η ιστορια δεν με σωζει για παραδεισο αλλα μου μαθαινει τι ειμαι και τι ειναι οι αλλοι. Και ετσι καταλαβαινω τι συμβαινει σε παγκοσμιο επιπεδο και τι πσιχνιδια εξουσιας παιζονται και γιατι. Στον παραδεισο θα παω γιατι μεσα μου νοιωθω αγνος και συγχωρω αυτος που με μισει και μου κανει κακο. Και ανεχομαι και αυτους που δε συμφωνουν με μενα. Κωστας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. -Τι ειναι αυτο που επιθυμεις;
    -Θελω να θυμηθω
    -Γιατι;
    -Για να μπορεσω να ειμαι ο εαυτος μου, να ειμαι αυτος που ημουν
    -Ειναι οντως ο δρομος καθε ανθρωπου, να μαθει ποιος πραγματικα ειναι. (Γνωθι σ'αυτον)
    Μα η απαντηση σε αυτο βρισκεται στο παρον, οχι στο παρελθον. Ετσι ειναι για καθενα μας
    -Μα το παρελθον, μας λεει ποιοι εχουμε γινει
    -Το παρελθον ειναι ενα κατασκευασμα του νου. Μας τυφλωνει, μας εξαπατα στο να πιστευουμε σε αυτο. Η καρδια ομως θελει να ζησει στο παρον. Κοιτα εκει, εκει θα βρεις τις απαντησεις που ζητας

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την αλλη, ζουμε σε περιεργους καιρους

      "δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, αν δεν έχεις γνώση. Γνώση χρειάζεται για να νικήσεις, εφόσον η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη, που χωρίς γνώση δεν γνωρίζεις όχι απλά τι πρέπει να κάνεις, αλλά δεν γνωρίζεις ούτε καν ποιοι είναι οι εχθροί σου. Δεν γνωρίζεις ούτε καν ποιο είναι το πεδίο στο οποίο σε συμφέρει να συγκρουστείς"

      Και η γνωση δεν βρισκεται ευκολα. Και οσοι την εχουν, την εκμεταλλευονται σαν τσιφλικι τους, κρυβομενοι πισω απο δικαιολογιες περι αρρητων λογων. Οποτε ας πραττει καθενας, οπως νομιζει σωστο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  29. Γεια σου βρε Στοχαστη. Εχω ψιλοδιαφωνιες σ αυτα που εγραψες φιλε. Εχει και παραεχει σημασια το να ξερουμε το παρελθον μας γιατι ετσι μαθσινουμε τα λαθη μας για να μην τα επαναλαβουμε και να ξερουμε απο που ερχομαστε και που παμε. Το παρελθον και η ιστορια μαςδεν ειναι κατασκευασμα του νου ,ειναι πραγματικοτητα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μικρη η διαφορα και δεν ειναι ευκολα αντιληπτη, ειναι ομως πολυ σημαντικη και πρεπει να την κατανοησουμε.

      Ρωτας για το ενδοξο παρελθον των Ελληνων, για τον προφανη λογο να μαθουμε το παρελθον μας, ωστε να γινουμε οι εαυτοι μας, να γινουμε αυτοι που ημασταν. Δεν ειναι λαθος αυτο, αλλα δεν ειναι ευκολο να γινει. Ολοι μας θα το θελαμε, αλλα την ιστορια σου, σου την εχουν αποκρυψει. Τι θα κανεις λοιπον; Θα αισθανθεις και θα νιωσεις με την καρδια σου αυτο που εισαι, αυτο που καποτε ησουν ως Ελληνας, και θα το εφαρμοσεις τωρα στον εαυτο σου. Τωρα

      Αλλωστε, σκεψου το ενδεχομενο να μην εισαι Ελληνας. Να εισαι Εβραιος Μακκαβαιος στο αιμα. Δεν ειναι διολου απιθανο. Τι θα κανεις τοτε; Θα πας με την μερια των τοκογλυφων και θα πινεις το αιμα των απλων ανθρωπων; Οχι βεβαια. Θα κανεις αυτο που μεσα σου αισθανεσαι σωστο και σε χαρακτηριζει, ανεξαρτητα απο την καταγωγη σου. Εαν ειμαστε Ελληνες οφειλουμε να το αποδειξουμε τωρα και δυστυχως μονο αυτο δεν κανουμε. Τι θα εκαναν οι Ελληνες του ενδοξου παρελθοντος την σημερινη εποχη;

      Το παρελθον και το μελλον ειναι δημιουργηματα φαντασιας. Οταν καποιος ζει σε αυτα, ζει στη φαντασια του. Δεν ζει πραγματικα. Αυτη ειναι μια μεγιστη παγιδα στην οποια πεφτει το ελλογο ζωο, ο ανθρωπος, και αυτο θα εκανε μεχρι και τα αλογα ζωα να γελουν αν μπορουσαν να το νοησουν. Ειναι δουλεια των ιστορικων να πουν πως ζησαμε στην εποχη μας. Δικια μας δουλεια ειναι να ζουμε τωρα, στην εποχη μας καθε μας μερα. Οχι οταν μας το επιτρεψουν τα οικονομικα μας, οχι οταν αδυνατισουμε, οχι οταν βρουμε δουλεια, οχι οταν μεγαλωσουν τα παιδια, οχι οταν βγουμε απο το μνημονιο, οχι οταν παρουμε το αυτοκινητο που θελουμε και οχι οπως ζουσαμε πριν 10 χρονια, ουτε οπως οταν ημασταν μικροι κτλ.

      Αν μπορεις βεβαια να μαθεις για το παρελθον, θα εχεις τα συγχαρητηρια μου. Να μου πεις και μενα βεβαια την εκδοχη που θα ακουσεις, διοτι εγω εχω ακουσει 214 διαφορετικες εκδοχες κι δεν πιστευω καμια ως ορθη, διοτι ολες εχουν κενα. 215 με αυτη του Star Lord. Προσωπικα βαρεθηκα. Δεν με κρατουν αλλο στον παγκο με υπομονη, αυτο το τεχνασμα επαψε να δουλευει πανω μου. Θα πρωτοτυπησω και θα προσπαθησω να κανω αυτο που δεν κανει κανεις φαντασιοπληκτος. Μην παρεξηγηθω, φαντασιοπληκτοι ειμαστε ΗΔΗ ΟΛΟΙ μας, ΚΑΙ ΕΓΩ,κυριως εγω μεχρι τωρα. Οποιος αναπολει το παρελθον, ζει εκει και αρα στο νου του, αρα ειναι φαντασιοπληκτος. Οποιος ζει με το τι θα κανει στο μελλον οταν καταφερει και αδυνατισει, βρει κοπελα,δουλεια, σπιτι κτλ επισης ζει στο μελλον, αρα στο μυαλο του, αρα στη φαντασια του, αρα δεν ζει πραγματικα σε καμια περιπτωση. Πιστευει πως θα ειναι χαρουμενος, ΤΟΤΕ οταν...

      Τα ερωτηματα που πρεπει ολοι να βαλουμε τον εαυτο μας να απαντησει ειναι τρια για αρχη.

      "Τι θελεις; Γιατι; Τι κανεις σημερα γι αυτο;"

      Στοχαστης

      Διαγραφή
  30. Στοχαστη βαζεις λογια στο στομα μου. Μιλαω για την ιστορια μας ενδοξη ή αδοξη οποια κι αν ειναι. Η ιστορια μας μπορει και να ειναι 50% αγνωστη η κρυφη αλλα ακομα και το γνωστο κομματι να ξερεις ειναι πολυ σημαντικο. Εγω δεν ειπα να μιμιθω και να ξαναγινω αρχαιος ελληνας θα ημουνα φαιδρος. Αλλα αμα ξερεις τις ιδεες των προγονων σου και τα κατορθωματα τους και τα λαθη τους αυτα γινονται διδαγματα για τη ζωη μας. Αν εισαι εβραιος θα το ξερεις ηδη και θα στο θυμιζει το dna σου καθημερινα. Δεν θα σου ταιριαζει το ελληνικο φως σιγουρα. Και ενας τετοιος σιγα μην τον ενδιαφερει η ιστορια των ελληνων. Αν ομως ειμαι ιταλος μπορω να γινω ελληνας στη πραξη γιατι το dna μου ταιριαζει με το ελληνικο, καταλαβες; Η ιστορια δλδ δεν μας χρειαζετε για να μιμιθουμε και να επαναλαβουμε το παρελθον αλλα για να θυμιθουμε απο που εχομαστε και ποιος ο προορισμος μας. Μας δινει δυναμη ελπιδα και κουραγιο. Τωρα το υπολοιπο 50% σιγα σιγα γεμιζει το παζλ. Αρα το παρελθον δεν ειναι φαντασια γιατι ειναι ρεαλισμος πιο πολυ και απο το αβεβαιο σημερα και αγνωστο αυριο και ειναι stantard χρησιμο εργαλειο. Πρεπει να ζουμε το παρον και να το βλεπουμε σαν συνεχεια του παρελθοντος. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το να ξαναγινεις αρχαιος ελληνας δεν ειναι φαιδρο, ειναι υποχρεωση και καθηκον, τιμη και δοξασμενη κατακτηση. Σου το ευχομαι ολοψυχα να το καταφερεις. Διοτι η ετικετα του "αρχαιου ελληνα" ειναι η πιθανοτατα η ανωτερη ετικετα απο αποψη λαων που μπορει η ψυχη ενος ανθρωπου να λαβει. Κραυγαζει ελευθερια οσο καμια αλλη, και ταυτοχρονα υποδηλωνει την αναγκαια ανδρεια και το θαρρος που απαιτουνται για να να υπαρξει αυτη η ελευθερια. Παραμενει ετικετα βεβαια, αλλα ετικετα κυριως υπερηφανιας. Ωστοσο, υπαρχουν και αρνητικες ιδιοτητες που πρεπει ο κατοχος της να κραταει σε διαρκη ελεγχο, γνωστες και μη εξαιρετεες για καθε ελληνα. Βριθει η ιστορια μας απο αυτες.

    Δεν λεω να μην ψαχνεις, αυτο που λεω ειναι πως εκει δυσκολα θα βρεις κατι. Εχω ψαξει και εγω και πολλοι αλλοι. Μια γενικη ιδεα μονο μπορουμε να εχουμε. Αν εχει μεινει καποια γνωση, αυτη βρισκεται πλεον μονο στις γειτονιες του αποκρυφου. Και εκει βρισκονται πολλοι παραμυθαδες και ψευτες, μεταξυ αλλων. Θελει προσοχη. Λεω λοιπον, προσοχη να μην σπαταλησεις πολυ χρονο απο την πολυτιμη ζωη σου, ψαχνοντας το πώς πρεπει να ζουμε, αλλα να μην το ζουμε μεχρι τοτε. Ειναι και αυτη μια μορφη οπίου, οπως η θρησκεια, το ποδοσφαιρο κτλ.

    Το DNA δεν σου θυμιζει τιποτα. Εαν εγω ειμαι Εβραιος, δεν μπορω να το γνωριζω. Δεν ειναι ολοι οι Εβραιοι κακοι, μια χαρα ανθρωποι ειναι, οπως ολοι μας. Η ελιτ που διαφεντευει τον πλανητη ειναι εβραικη μεν, αλλα οι απλοι εβραιοι δεν ειναι υπευθυνοι γι αυτο, οπως δεν ειμαστε εμεις υπευθυνοι για τις προδοσιες των πολιτικων μας, ή πχ για τον ΓΑΠ που ειναι μισος εβραιος μισος ελληνας. Οτι και να εισαι, ανεξαρτητως καταγωγης, ειναι θεμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ σου να ασπαστεις καποια ιδεωδη και να τα τηρεις. Ειναι τοσο απλο και τοσο δυσκολο. Οποισδηποτε μπορει να το κανει. Οποιοσδηποτε μπορει να γινει ελευθερος, αν σηκωσει το φορτιο μιας τετοιας αποφασης. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ

    Ο μονος προορισμος που εχουν ολοι οι ανθρωποι ειναι η ολοκληρωση τους, και σε αυτο μονο πρεπει να προσβλεπουν. Η ολοκληρωση τους θα ειναι και ελευθερια και καθε καλο που πρεσβευει ο ελληνισμος. Οταν καποιος ολοκληρωθει, δεν δυναται να μισει ή να αντιπαλευεται κανεναν. Δεν υπαρχουν εχθροι, ολους τους βλεπει με κατανοηση και αγαπη, ως ατελη οντα που προσπαθουν και αυτα να ολοκληρωθουν αλλα το κανουν λαθος, διοτι δεν ξερουν τι να κανουν. Ειναι τραγικα προσωπα με πολυ δρομο μπροστα του να διαβουν. Εμεις ας αρχισουμε με το να μην θεωρουμε συλλογικα ως εχθρους, ομαδες ανθρωπων που δεν μας φταινε, οπως δεν θα μας αρεσει σε λιγο καιρο που ολοι οι ευρωπαικοι λαοι θα βριζουν εμας τους ελληνες για την ανεχεια στις πατριδες τους, επειδη καποιοι μας παγιδεψαν και μας χρησιμοποιησαν
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.