Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μνημονιακό rock n’roll, και η επανάσταση της γραβάτας...



Πριν ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου σε σχέση με τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα, λίγες  αναγκαίες αρχικές  διαπιστώσεις:

·         Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, όλοι το γνωρίζουν αυτό. 

·         Η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία γεωπολιτικά,  η θέση και οι  κίνδυνοι που απορρέουν από  την θέση αυτή,   περιορίζουν τις επιλογές  που υπάρχουν. Οι συμμαχίες είναι αναγκαίες.

·         Η πολιτική αλλά  και  κοινωνική ηθική και παιδεία όπως αυτή έχει διαμορφωθεί  από την μεταπολίτευση και μετά, δεν εμπνέει  καμία ασφάλεια, για υποστήριξη ρηξικέλευθων στρατηγικών σχεδιασμών και εφαρμογών από οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση.

·          Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης  εκτός των  προβεβλημένων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τηλεαστέρες του Γιώργου Παπαδάκη,  έκανε εξαιρετικές  επιλογές στα  πάνελ του!.

·         Ιστορικά σε όλες  τις μεγάλες κρίσεις του Ελληνισμού, χρειάστηκαν δέκα έτη για να αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις στον τόπο.

·         Εθνική και πολιτική κυριαρχία δεν υπήρξε ποτέ, πάντα είμασταν αποικία μεγάλων δυνάμεων.


·         Ιστορικά επίσης,   στις αρχές  κάθε αιώνα ( όπως τώρα) , σε παγκόσμιο επίπεδο  υπάρχουν συγκρούσεις , ανατροπές, αποδομήσεις κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων, λόγω του ότι αλλάζουν οι κοινωνίες, συνεπώς και οι ανάγκες των κοινωνιών. Τα συμφέροντα  όμως  πάνω στα οποία έχουν δομηθεί οι κοινωνίες  δεν δέχονται να απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους. Ως αποτέλεσμα υπάρχουν συγκρούσεις, επαναστάσεις, και πόλεμοι.  Έως ότου οι ανθρώπινες κοινωνίες βρουν το νέο σημείο ισορροπίας  και νέα συστήματα διαχείρισης των αναγκών τους, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.




Στο δια ταύτα. Ποτέ δεν ήμουν θιασώτης των συνωμοσιλογιών θεωριών.  Τα πράγματα όμως αυτή την φορά είναι εξαιρετικά κρίσιμα, και ο κόσμος αλλά και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εδώ και πολλούς μήνες ήταν γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ πως  μία νέα κυβέρνηση - του Σύριζα εν προκειμένω-,  στην προβληματική Ελλάδα,  ήταν προ των πυλών. 

Το κλίμα  ήταν γνωστό πως δεν μπορούσε να ανατραπεί, καθώς νέα μέτρα έπρεπε να παρθούν και το κόστος για την προηγούμενη κυβέρνηση θα ήταν τεράστιο. Θα έπρεπε  λοιπόν η καυτή πατάτα για ακόμη μία φορά να δοθεί στον επόμενο, επ’ ευκαιρίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.  


Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την άνοδο αντίστοιχων αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων στην Ισπανία βλέπε κίνημα Podemos. 

Έτσι  ο κίνδυνος διεύρυνσης της αμφισβήτησης στον προβληματικό νότο των P.IG.S,  ίσως διευρυνόταν επικίνδυνα. 


Ξένα Think tanks λοιπόν αποφάσισαν  πως κάτι έπρεπε να γίνει για να τελειώνουν μία και καλή με την Ελλάδα και τους υπολοίπους  αντιδραστικούς και φτωχούς Νοτίους, που αμφισβητούν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της ευημερίας των αριθμών.

Μία Ελλάδα που για μία ακόμη φορά θα παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας, το παράδειγμα δηλαδή προς αποφυγή. Η λαϊκή σοφία λέει: «όταν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις τουλάχιστον απόλαυσε το..». Έκλεισαν  λοιπόν  οι ξένοι, πονηρά το μάτι στην αντιπολίτευση - νυν κυβέρνηση - , και η ελπίδα  έγινε πραγματικότητα...

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα σε αυτό το σενάριο. Οι δικοί μας το παίζουν σκληροί, οι άλλοι» δεν «τσιμπάνε» ηθελημένα, και αρχίζει το rock n’roll.  Η Ελλάδα όμως δεν θα  έπρεπε να είναι η  πρώτη που θα έμπαινε σε μια τέτοια αντιπαράθεση διότι θα συγκέντρωνε χωρίς ισχυρές συμμαχίες το μένος  της Γερμανίας.



Καταρχάς τα πράγματα δεν είναι όπως το 2009. Το 80 % και πλέον του χρέους της Ελλάδος είναι πια διακρατικό και υπόκειται στο Αγγλικό δίκαιο, άρα θέμα μονομερούς διαγραφής δεν μπορεί πια να τεθεί τουλάχιστον με όρους του 2009. 

Το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 300+% του Α.Ε.Π, και η ανεργία στο 28 %. Έξοδος με οποιοδήποτε επώδυνο τρόπο απο την Ε.Ε θα σήμαινε βουτιά στον ωκεανό με δέκα μποφόρ και καρχαρίες, σε μία γειτονία με πειρατές (βλέπε  νέο- οθωμανική Τουρκία), και δίχως συμμαχίες...

Αν η κυβέρνηση δεν κάνει κολωτούμπες και επιμείνει σε τσαμπουκά και εξώθησει  στα άκρα τις διαπραγματεύσεις δίχως αποτέλεσμα, πολύ σύντομα θα πρέπει να βρει χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Αν σταματήσει η ροή από την Ε.Κ.Τ τότε ένας μόνο τρόπος υπάρχει να βρεθούν χρήματα, εσωτερικός δανεισμός,  ότι δηλαδή έγινε στην Κύπρο...


Ακόμα και έτσι όμως το πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά η λύση αυτή είναι βραχυχρόνια. Αν μεθοδευθεί μία τέτοια επιλογή η κυβέρνηση θα έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο ζωής, και ταυτοχρόνως θα παραδειγματιστούν αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εάν θέλουμε να συμμετέχουμε  στην παρέα της Ευρωπαϊκής ένωσης... 


Μία  τέτοια  μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία, είναι πιθανόν να επιταχύνει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά θα έχει εξαιρετικά  ακριβό τίμημα  για μας.

Ο πολιτικός διαμελισμός θα είναι καθολικός και νέες πολιτικές δυνάμεις θα  αναδειχθούν μέσα από την πλήρη αποδόμηση της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, εφόσον η λύση εκτός μνημονίων θα είναι εκ του αποτελέσματος ανέφικτη...Μία χώρα δίχως συμμαχίες  και ταπεινωμένη.  Το τρίτο μνημόνιο θα είναι αμείλικτο και ταπεινωτικό. Και  θα ζήσουν  αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...


Υπάρχει και το άλλο σενάριο, του αστάθμητου παράγοντα. Όπως είπε και ο Καζαντζάκης η Ελλάδα επιζεί μέσα από μία σειρά από θαύματα. Κάτι συμβαίνει και όλα πάνε κατ’ ευχή, όλοι θα μάθουν να χορεύουν συρτάκι..!!!. 


18 σχόλια:

  1. Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες ήρθα να σου ευχηθώ ένα καλό σαβ/κο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά φίλε Νικόλα, σε ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο!
      Ο Θεός, βοηθός μας φίλε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΧΑΜΟΣ...ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΡΟ-ΠΟ ..ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ...ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ....ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΗΡΑΝ "ΦΩΤΙΑ" ...ΧΑΧΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;;;ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ...Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  2. KAI EKTOΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΡΟΚ...ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΟΚ...ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΧΑΧΑΧΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=dTaD9cd8hvw

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γερμανια περνα δυσκολες ωρες γιατι φοβαται μην γενικευτει η τακτικη Τσιπρα σε ολο το νοτο. Η Ισπανια σε λιγο θα εχει τον δικο της Τσιπρα κσι μετα εχει σειρα η Ιταλια. Μετα που θα πουλαει τα προιοντα της η Μερκελ; Η Αμερικη εχει θορυβηθει και ο Τσιπρας βαζει στο παιχνιδι κσι Αμερικανους κσι Ρωσους. Με την αντιδραση Κοτζια οι αμερικανοι φοβουνται ρηξη στο Νατο οποτε εχουν αναγκη απο συνοχη της Ελλαδας πριν την ακολουθησει η Τσεχια και η Αυστρια που δεν βλεπουν με καλο ματι τις κυρωσεις κατα Ρωσιας. Με λιγα λογια ο Τσιπρας καταφερε σε 6 μερες να αναστατωσει ολο το κοσμο και να προκαλει ανατροπες σ ολες τις ισορροπιες, κοινως τους τα εκανε πουτ@ν@!!! Εμενα με φοβιζει οτι ρπειδη ειμαστε ανισχυροι μπορουν να μας βουλωσουν υο στομα τωρα που ειναι νωρις. Π.χ. νσ βαλουν του τζιχαντιστες στην Αθηνα να σπειρουν τον τρομο με τυφλα χτυπηματα και εξεγερσεις ισλαμιστων. Αυτο που εγινε στο Παρισι δε θα ειναι τιποτα μπροστα σ αυτο που μπορουν να κανουνε εδω. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ..ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΙΣΣΟΠΕΔΩΣΕΙΣ....ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ 7 ΡΙΧΤΕΡ.....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ"....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟ-ΠΟ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ..ΘΑ ΜΑΣ "ΦΩΤΙΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ....4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΤΣΙΡΠΑ...4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ!!!!! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
    http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/176047/oi-theseis-toy-syriza-sth-synanthsh-tsipra-papa-s.html

    KAI EΔΩ :
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=397424

    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 ΕΑΝ ΖΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ.

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού καλησπερίσω πρώτα τους-τις θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα και τον φίλο μου ΛΥΚΙΟ θα έλεγα φίλε μου Κώστα πως η τοποθέτησή σου επάνω στο θέμα της Γερμανίας έχει κάποια βάση ως προς τις αντιδράσεις της .

    Η Γερμανία φίλε μου Κώστα έχει καταφέρει με τον μισΕλληνισμό της, αλλά και το μίσος για όλο τον Νότο να ανοίξει πολλά μέτωπα , που αυτήν την στιγμή θα ήταν παράταιρο να ξεκινήσει εντός των τειχών μιας χώρας ( και συγκεκριμένα της Πατρίδας μας) ένα πόλεμο με τους Τζιχαντιστές , ίσως και από μόνος του αν δρομολογούνταν ένας τέτοιος πόλεμος θα έπεφτε στην "πλάτη" της Γερμανίας η οποία επιμένει ότι οι χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν το ελεύθερο δικαίωμα να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση.
    Πάρε παράδειγμα την Αγγλία όταν ο Κάμερον μίλησε για έξοδο των λαθρομεταναστών από την Αγγλία η Γερμανία της κούνησε επιδεικτικά το χέρι και της έθεσε την αποπομπή ακόμη και απο την Ε.Ε.

    Η Γερμανία κατάφερε εντός της Ε.Ε. να θυμίζει για ακόμη μια φορά το 3 Ράιχ...
    Από την μια η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική την οποία επέβαλε στον Νότο τιμωρώντας τις κακές χώρες , την λαθρομετανάστευση βάση και την συνθήκη Σέγκεν που βγαίνει αλώβητη καταστρέφοντας όμως δημοσιονομικά τις χώρες οι οποίες βάλλονται φανερώνει θα έλεγα ( όπως και προανέφερα ) την θέλησή της να επιβληθεί, αδιαφορώντας σαφέστατα για το δικαίωμα κάθε χώρας να επιλέξει .

    Είναι πολλά τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Γερμανία φίλε μου Κώστα και παλεύει από μόνη της για ένα εξωτερικό χρέος πάνω από επτά τρις ευρώ μα από την άλλη γνωρίζει πολύ καλά πως είναι από της ωφελημένες χώρες της Ε.Ε. και του ευρώ .

    Θα έλεγα πως η Γερμανία έχει βρει την κότα που παράγει τα χρυσά αυγά εντός της Ε.Ε. και αποστραγγίζει με τις εταιρίες της αλλά και την επιβολή στα πρέπει και στα θέλω της τις αδύναμες χώρες κάνοντάς τες να δουλεύουν για αυτήν .

    Όμως η πλεονεξία φίλε μου Κώστα έχει πλέον ορατά αποτελέσματα .

    Τώρα όσον αφορά για την έξοδο της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, τόσο εμείς , αλλά τόσο περισσότερο οι χώρες που βρίσκονται εντός της δεν θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο, όπως σωστά προανέφερες χάνοντας ένα κομβικό σημείο με πολλές δυνατότητες όπως την Μεσόγειο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ)....ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ"...ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 1999;;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ"...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΕΙΩΣ...

    ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ "ΤΡΟΠΟ" ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ,ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΕΙΝΑΙ "ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ".
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ "ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ"....ΔΕΝ "ΤΙΜΩΡΕΙΣ" ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ... ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΒΕΙΣ! ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ "ΑΧΤΙ"... ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ "ΣΤΗΜΕΝΗ"... ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ "ΣΤΗΜΕΝΗ"...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ Α' ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β' Π.Π. ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΝΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ... ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ Β΄ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ Γ΄ΡΑΙΧ!! ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ....ΟΙ ΣΕΡΒΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΕ ΑΙΜΑ....ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ' ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ :-))

    ΤΗΕ STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα στο ν πρωτο αλλα στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο ποτε νικησαμε τους Γερμανους και δε το ηξερα βρε STAR LORD; Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ...ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ Α' Π.Π ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β' Π.Π Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ...Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...
      ΣΤΟΝ Α' Π.Π ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΑΝΤ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ .

      Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΩΣΤΑ;; ΣΩΣΤΑ....
      Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ;;;ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.....ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  9. Ναι αλλα οταν λες
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ....ΟΙ ΣΕΡΒΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΕ ΑΙΜΑ....ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ...
    ειναι σαν να λες οτι μονο εμεις και οι Σερβοι τους νικησαμε κι τωρα μας εκδικουνται. Αν ηταν ετσι θα επερπε να εκδικουνται και τους Αμερικανους Ρωσους Καναδους Αυστραλους Νεοζηλανδους Πολωνους Γαλλους Αγγλους ακομα και τους Ιταλους ποιυ τους προδωσαν στο τελος. Αρα δε μας εκδικουνται γι αυτο αλλα για κατι αλλο. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟΝ 2 Β'Π.Π ΤΗΝ "ΠΛΗΡΩΣΑΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1991-1995 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1992-1995.....ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ "ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ" ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 1999...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ.....ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

      ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...ΤΙ ΕΝΝΟΩ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ....ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΩΣ "ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ....ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΤΩΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ....ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ...ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΖΙΝΟ) ..ΕΔΩ ΚΑΥΘΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΙΣΘΕΝ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ,ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ..ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ!!!

      ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ...ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ....ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.....Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ' ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ.....ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ....ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ!!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. KAI KATI AKOMA ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ....ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ....ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.....ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η Β.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ...ΤΟ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ...OΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ.!!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω φιλε σ αυτα που λες εμεις καθυστερησαμε τους Γερμανους να χτυπησουν τη Ρωσια. Και οντως οι Γερμανοι αυτη τη στιγμη εφαρμοζουν το Δ' Ραιχ σε βαρος του Νοτου και ειδικα της Ελλαδας. Αν ο Τσιπρας-Βαρουφακης καταφερουν να παρασυρουν το Νοτο στο να αμφισβητησουν την κυριαρχια των γερμανοναζι της Μερκελ, τοτε τι θα κανουν αυτοι; Αν μαλιστα θυμηθουν και οι Ρωσοι τη χαρη που μας χρωστανε που καθυστερησαμε τη γερμανικη επιθεση στη χωρα τους με σποτελεσμα να κερδιδουν το πολεμο τοτε, και μας ανταποδωσουν με οικονομικο κσι στρατιωτικο οφελος, τοτε θα εχουμε και τη νεα συντριβη του γερμανικου ραισταχ για τεταρτη φορα! Αν εχει τα καρυδια ο Τσιπρας να το πετυχει, τοτε εγω θα γινω συριζαιος μεχρι κοκκαλο.......!! Αλλιως μαυρο φιδι που μας εφαγε STAR LORD..... Κωστας

      Διαγραφή
  10. Καλλιστα μπορει να βαλουν τους Τουρκους να χτυπανε απο ανατολικα και ταυτοχρονα να χτυπανε οι τζιχαντιστες και οι ουτσεκαδες αλβανοι απο μεσα. Δηλαδη να ξεκινησουν τυφλα χτυπηματα σε πολιτες και κυβερνητικους η στρατιωτικους στοχους σε οποιοδηποτε σημειο της χωρας. Γιατι οπως ξερετε οι Τουρκοι ελεγχουν τους τζιχαντιστες και τους αλβανους ουτσεκαδες. Τι θα κανει τοτε ο Τσιπρας; Τι θα κανουμε και 'μεις ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν βάζαμε κάτω τα πράγματα και μιλούσαμε για αυτά που μας περιμένουν Κώστα και ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ φίλο συνσχολιαστές μου και θέταμε μια ορθή βάση , όπως με τυχαία ερωτήματα , τύπου :

    Η νέα κυβέρνηση γιατί δεν προέβη σε λογιστικό έλεγχο ; ( αυτό που πολλές φορές διεμήνυσαν προεκλογικά )
    Γιατί απέσυραν τον λόγο τους για σκίσιμο των μνημονίων ;
    Γιατί συζητάνε με τους δανειστές και τους καρπωτές των οινείρων ολόκληρου του Ελληνικού λαού ;
    Γιατί διεμήνυσαν πως θα απαγορεύσουν την πρωινή προσευχή στα σχολεία ;
    ΟΧΙ φίλοι μου δεν ξεκινήσαμε καλά , ίσως αρχίζαμε με περισσότερες υποχωρήσεις και πλανώμαστε πλάνην οικτράν αν θα βαλθούμε ως κράτος εξωτερικά , την στιγμή που ο πόλεμος είναι εντός των Πυλών τις χώρας μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα οποιος πιστεψε κατα λεξη αυτα που ελεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ειναι αφελης και ανοητος. Φυσικα και δεν προκειτο να γινουν αυτα που ελεγαν προεκλογικα , γιατι δεν ηταν ρεαλιστικα. Τωρα που η κυβερνηση ηρθε σε επαφη με τη πραγματικοτητα προσαρμοζει τις θεσεις της σε πιο ρεαλιστικη βαση. Εγω νομιζω οτι στοχευουν να μεινουν ανυποχωρητοι και αν δεν κερδισουν τα πεντε απ' τα δεκα που βαζουν στο τραπεζι, θα μας βγαλουν απο την ευρωζωνη και απο το ΝΑΤΟ ακομα για να μας δεσουν στο αρμα της Ρωσιας. Δε θα διστασουν να κανουν σταση πληρωμων που θα κρατησει απο δυο εως εξι μηνες με οτι προκυψει (Βενεζουελα). Ταυτοχρονα θα δυαλυσουν τον παραδοσιακο κοινωνικο ιστο με τον διαχωρισμο κρατους και θρησκειας και γαμους ομοφυλοφυλων, νομιμοποιηση λαθρομεταναστων και αλλαγη των συμβολων του εθνους.Ειναι σιγουρο οτι δεν ξεκινησαμε καθολου καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.