Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Σώματα Ασφαλείας - Τι θα κάνει εάν βγει κυβέρνηση...


elas - lyste.blogspot

Μια Αστυνομία χωρίς «στρατοκρατικά κατάλοιπα», όπως «βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση», χωρίς ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις (σ.σ.: όπως έχουν όλες οι Αστυνομίες του κόσμου) και με καθήκον -μεταξύ άλλων- την «ταχεία διαδικασία νομιμοποίησης μεταναστών και προσφύγων χωρίς χαρτιά» και υπό την εποπτεία «διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής», σχεδιάζουν οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κερδίσουν τις επόμενες εκλογές!

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν το απόρρητο προσχέδιο που έχουν ήδη έτοιμο τα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία ασχολούνται με τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον τίτλο «Ασφάλεια πολιτών. Ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας».

Οι προτάσεις, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν ως τελικό σχέδιο για να παρουσιαστούν προεκλογικά στους πολίτες, εφόσον τελικά υιοθετηθούν πλήρως, αλλάζουν ριζικά τη μορφή της Αστυνομίας και δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο τα Σώματα Ασφαλείας θα μπορούν να αντεπεξέρχονται στα σοβαρά τους καθήκοντα, με κυριότερο την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Μέσα στις τέσσερις σελίδες του προσχεδίου αποκαλύπτεται το σχέδιο της Κουμουνδούρου για υπαγωγή της Ελληνικής Αστυνομίας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία θα επιλέγει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και για την οποία «θα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια αστυνομικής και επιστημονικής επάρκειας…». Οι προσλήψεις αστυνομικών θα γίνονται αποκλειστικά από τις παραγωγικές σχολές, με εξαίρεση τη στελέχωση των επιστημονικών υπηρεσιών, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εφόσον έχουν τα αναγκαία επιστημονικά προσόντα.

Όμως, αν και όλα αυτά ενδεχομένως ακούγονται πρωτοποριακά μεν, συζητήσιμα δε, υπάρχουν σημεία του προσχεδίου που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις τόσο από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από μεγάλο μέρος της κοινωνίας:


Η Ελληνική Αστυνομία θα απαλλαγεί σταδιακά από όλα τα στρατοκρατικά κατάλοιπα (βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση) και θα μετατραπεί σε πολιτική υπηρεσία υψηλής εξειδίκευσης, με επιστημονικές υπηρεσίες, διατηρώντας βέβαια την πειθαρχία που απαιτείται για Σώματα που μπορούν να ασκήσουν βία και να φέρουν όπλα.
Οι ειδικές κατασταλτικές αστυνομικές δυνάμεις καταργούνται και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Οι ειδικές μονάδες εντάσσονται στα ειδικά αστυνομικά τμήματα και δημιουργείται μια αποκεντρωμένη υπηρεσία αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Η χρήση μέσων που είναι επικίνδυνα για την υγεία, όπως χημικά, εκτοξευτήρες νερού κ.λπ., απαγορεύεται…
Οι ειδικές ομάδες θα πάψουν να συμμετέχουν στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων και θα συγχωνευτούν σε μια ταχυκίνητη Αστυνομία, που θα βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο πλευρό του πολίτη.

Ενα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίζονται επεισόδια σε μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς όλες οι σύγχρονες Αστυνομίες του κόσμου έχουν δυνάμεις καταστολής και μάλιστα πολύ ισχυρότερες και περισσότερο «δυναμικές» από τις αντίστοιχες ελληνικές. «Τι θα γίνει -για παράδειγμα- αν σε μια διαδήλωση οι συμμετέχοντες αποφασίσουν να εισβάλουν στη Βουλή; Ποιος και με ποιον τρόπο θα τους εμποδίσει; Θα πετάνε… σοκολατάκια οι αστυνομικοί;», λέει στα «Π» ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Απορίες προκύπτουν ακόμα από την αλλαγή της εμφάνισης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., για να μη θυμίζει στρατοκρατικό κατάλοιπο, αλλά και από τις αλλαγές στους βαθμούς.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στο προσχέδιο της Κουμουνδούρου επισημαίνεται ότι πρέπει να πάψει η ώθηση στην παρανομία ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, όπως οι τοξικοεξαρτημένοι, ενώ αίσθηση προκαλεί η αποστροφή για τους παράνομους μετανάστες: «Χρειάζεται ακόμα μέριμνα και ταχεία διαδικασία νομιμοποίησης για μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά, ώστε να διευκολύνεται η ένταξη στην κοινωνία και να μη γίνονται λεία του οργανωμένου εγκλήματος». Η θέση αυτή αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην ΕΛ.ΑΣ., όπως και η υποχρεωτική ψυχολογική υποστήριξη στο σύνολο του προσωπικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκτάκτως, όσες φορές απαιτείται, στο προσωπικό που εμπλέκεται σε βίαια περιστατικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του (σ.σ.: αυτό το τελευταίο συμβαίνει ήδη, αλλά όχι σε τακτική βάση για όλους).

Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο στο προσχέδιο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και σε αυτό για τις Ενοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για την οικονομική αντιμετώπιση των χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν σε αυτές.

Για τις Ενοπλες Δυνάμεις, ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει αριθμητική συρρίκνωσή τους: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η χώρα είναι μικρότερου σχήματος και υποδομών και μικρότερου κόστους. Εστιάζουν όχι στα αριθμητικά μεγέθη, αλλά σε ποιοτικούς δείκτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, αξιοποιούν στο μέγιστο το αμυντικό δυναμικό της χώρας και την αμυντική βιομηχανία, έχουν στέρεο δημοκρατικό προσανατολισμό και ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία».

Αοριστίες για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα μοντέλο «δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων (!)», που, όπως λέει, περιλαμβάνει: Την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, με ουσιαστική ενίσχυση αρμοδιοτήτων, τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Ε.Δ. σε αναβαθμισμένο ρόλο, τον Συνήγορο του Στρατιωτικού και τον γενικό επιθεωρητή Οικονομικών-Αμυνας. Επίσης, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει -γενικώς και αορίστως- «την άμεση καθιέρωση διαφανούς, αδιάβλητου πλαισίου για προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις ευθύνης». Κι ακόμα:

Την κατάργηση «των αναχρονιστικών περιορισμών και τον εκδημοκρατισμό του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας».

Την αναθεώρηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και τον περιορισμό δικαιοδοσίας των στρατιωτικών δικαστηρίων σε καθαρά στρατιωτικά αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας, μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στη θέση της περιφερειάρχου, είναι πλέον ο Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσουκαλάς είναι ο αρμόδιος για τα θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πηγή ➤Parapolitika 
elas-lyste

2 σχόλια:

 1. Πολυ ωραια!!!! "Η Ελληνική Αστυνομία θα απαλλαγεί σταδιακά από όλα τα στρατοκρατικά κατάλοιπα (βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση) "
  Δηλαδη δεν θα υπαρχουν βαθμοι, οργανωση εμφανιση και εκπαιδευση!!!!! Θελω να δω την εμφανιση των συριζαιων αστυνομικων, θα χει μεγαλη πλακα!!!! Σκουλαρικια, μουσια, τατουαζ, μαλλια, βρωμα και σχισμενα παντελονια η νεα στολη τηα αστυνομιας.Χαχαχαχα!!!
  Η εκπαιδευση πως θα αλλαξει δηλαδη, θα κατσρηγθει και θα αντικατασταθει με αριστερη προπαγανδα περι αδελφων λαθρομεταναστων και κακοποιων; Οι βαθμοι τι θα γινουν , θα ειναι ολοι ισιοι και θα συναποφασιζουν δημοκρατικα; Χαχαχαχα!!!!
  Θα καταργησουν τα χημικα και το νερο επειδη βλαπτουν την υγεια!!!!! Χαχχαχαχα!!!1
  Οταν οι χρυσαυγητες και ο λος ο λαος θα θελησουν να μπουν στη βουλη να τους λιντσαρουν με τι θα τους αντιμετοπισουν, με λουλουδια που κανουν καλο στην υγεια; Ή θα πιαστουν χερακι χερακι και θα κανουν ενα κυκλο γυρω απ τη βουλη και θα χορευουν το δεν περνας κυρα Μαρια;
  Ή μηπως θα τους απομεινει να χρησιμοποιουν τα γκλοπ, που κανουν καλο στην υγεια!!!! Χαχαχα. Γιατι αν πους παρουν οπλα γκλοπ δακρυγονα νερο κρανη και ασπιδες , το μονο που θα απομεινει ειναι να τους δωσουν βαζελινη και προφυλακτικα για να τους σκιζει το Κ@λ@ ο καθε αναρχοφασιστας και αλλος ευαγης πολιτης!!!!
  Λυπαμαι τους καη μενους αστυνομικους και στρατιωτικους που θα τους παρει και θα τους σηκωσει αν κυβερνησει ολη η κομπλεξαρια της αριστερας, που θελει να τους τιμωρισει που υπηρετουν τη πατριδα!!
  Αρε τι μας περιμενει...........!!!!!
  Θα ριξουν και το φραχτη για να μπαινουν οι αδελφοι μας λαθροκαφροι ελευθερα και η αστυνομια θα τους δινει αμεσως χαρτια. Και επειδη η Ευρωπη δεν προκειται να τους δεχτει, θα τους φαμε ολους στη μαπα!!!! Επισης ο Τσιριζα θα γ@μησει τις αγορες και θα τους βαραει το ντεφι να χορευουν. Θα τις χορεψει στο ταψι!!!!! Επισης θα ..........
  Αρε Ελληνα του σου μελλει να παθεις ακομα......Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε Κωστα, μας περιμενει μεγαλη συμφορα αν κυβερνησει εστω και με συνεργασια αλλων κομματων ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ολα τα θεματα (οικονομια, εθνικα, ασφαλεια, μεταναστευτικο, στρατος και αστυνομια, ενεργειακο) αυτα που εξαγγελουν ειναι καταστροφικα. Προσωπικα δεν πιστευω οτι προκειται να εφαρμοσουν αυτα που λενε, γιατι απλα δεν εφαρμοζονται. Αυτα που λενε δεν ειναι απλα ανωριμα, ειναι παρανοϊκα!
   Το επικινδυνο ειναι η κρυφη ατζεντα που κρυβουν πισω απο αυτα που λενε, δηλαδη αυτα που πραγματικα θα κανουν, που δεν λενε. Και γι αυτο ειναι επικινδυνοι. Αλλα οπως λες και εσυ, ο λαος ειναι ηλιθιος που θελει να τους αναδειξει σε κυβερνηση.

   Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.