Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μερικές χρυσές κουβέντες, για τη Χρυσή Αυγή. [Στα σχόλια: Πολιτικά κόμματα & Ιερατεία, Τα 3Ε, Ο Τρικέφαλος Κέρβερος & ο Σείριος, Ο αριθμός 50, Ατλαντίδα, Η σημασία του ονόματος του Καταχθ. Δαίμωνα, Τυφών VS Στυγξ, Εκπύρωση, Ο(ύ)λυμπος ]

Γράφει ο Ερίωπας

 Αν και απολιτικός 100% ευχαρίστως να σου την πω σαν παρατηρητής από το εξωτερικό με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, μιας και έχω χαρακτηριστεί γριφώδης.
 Η Χ.Α. μπορεί να εξυπηρετήσει θαυμάσια μία πτέρυγα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής όπως προσπαθούν να το κάνουν και πολλές άλλες παρατάξεις αμφιβόλου ποιότητος, αν αποβάλει πρώτα τον εσωτερισμό που την καταστρέφει και την λανθασμένη εικόνα που άφησε να της διαφύγει για κάποια μέλη της, σε μιά εποχή που όλοι είχαν πνευματικές αναζητήσεις.
 Πριν 25 χρόνια μίλαγα για τον Σωκράτη πάνω σε ένα πλοίο για την Τήνο και κάποιες θεούσες με ξόρκιζαν ότι μιλάω για ειδωλολατρίες και άλλα κουφά. Κοίταξε πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση σήμερα.
 Σήμερα όμως αν μιλήσεις για τον Παν πάλι τα ίδια θα πάθεις. Η άγνοια βασανίζει τον Ελληνικό λαό σαν κακιά αρρώστια. Άσε που λίγοι γνωρίζουν ποιός ήταν ο πραγματικός Παν ή Μιν. Αρκεί να βγεί κάποιος και να πει ότι ο Παν ήταν τραγοπόδαρος και αμέσως έχει αδειάσει η αίθουσα.

 Αν στους ίδιους ανθρώπους που κατηγορούν τον Παν τους πεις ότι οι Παναγείς ή Παναγές ήταν ιέρειες της Αρτέμιδος θα γουρλώσουν τα μάτια τους και θα σου πουν ότι είσαι ανισόρροπος. Τι κάνεις λοιπόν; Δεν μιλάς για τον Πάν διότι καλά- καλά εάν εσύ ο ίδιος δεν είσαι σίγουρος για το ποιος ήταν ο Παν.
 Απλά η Χ.Α. βιάστηκε να έλθει σε ιδεολογική σύγκρουση με τους πάντες και τα πάντα χωρίς να διαθέτει βαρύ πυροβολικό και αυτό της εστοίχισε πολύ ακριβά. Η πολιτική είναι παλιά π...τάνα και ο θεός να σε φυλάγει από παλιά π..τάνα και καινούργιο έμπορα λέγανε παλιά οι έμποροι της Ερμού.


 Η Χ.Α. χρειάζεται δασκάλους, ερευνητές και επιστήμονες και μακροχρόνια στρατηγική. Δεν χρειάζεται δυνατά μπράτσα και μόστρες. Σήμερα όλα γίνονται με τους αριθμούς που διαθέτεις και την δουλειά που κάνεις. Ουδείς βλάξ. 

 H X. A. δεν έχει ανάγκη να κατηγορεί και να απασχολείται με κανένα πολιτικό της αντίπαλο. Όσο ασχολείσαι με τον πολιτικό σου αντίπαλο τον δυναμώνεις. 
Εκεί χάνει πόντους η Χ.Α.. Έχει καθαρά χέρια και αυτό ήταν το μεγαλύτερο ατού της, το καλύτερο χαρτί της. Κοντεύει όμως να το χάσει για το τίποτα. 
Η πολιτική είναι διπλωματία δεν είναι σύγκρουση. 

 Δεν κάνεις ολοκληρωτικό πόλεμο για ψήλου πήδημα. Ο ενθουσιασμός και ο ιδεολογικός πόλεμος δεν μπορεί να είναι οδηγός της πολιτικής.
 Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη να συγκρούονται ιδεολογικά με κανένα. Για ποίο λόγο να το κάνουν; Μπορούν θαυμάσια να είναι φίλοι με όλους. Μας καταθέτουν οι πάντες στα πόδια μας την αναγνώριση ενός λαού με ιδιαίτερα χαρίσματα και ένδοξο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να κυνηγάμε φαντάσματα του παρελθόντος ή να λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Περίμενε μέχρι να σου το πουν αυτοί και μετά ευχαρίστησέ τους για την τιμή που σου έκαναν.

 Χωρίς υπεροψία χαιρετάμε και τον πλέον ταπεινό.
Σκίζεται ο άλλος να έλθει από τα βάθη της Αφρικής ή της Ασίας στην Ελλάδα. 
Θαυμάσια. Πάρε τον εκπαίδευσέ τον και κάνε τον έμπορο ή αντιπρόσωπο Ελληνικών προϊόντων στην χώρα του. Δώσε του και πίστωση. Κάνε τον θαυμαστή και όχι εχθρό του Έλληνα. Άπλωσε τον πολιτισμό σου με φιλανθρωπία και σεβασμό όχι με αντιπαραθέσεις.

 Η Χ.Α. μπορεί να παραμείνει στην πολιτική σκηνή και να κερδίσει τις καρδιές των απλών ανθρώπων όταν παρουσιάσει πρόγραμμα με κάποια οικονομική και κοινωνική βάση και όταν πάψει να πιστεύει ότι η επίδειξη δύναμης συγκινεί όλο τον κόσμο. Η επίδειξη δύναμης ενοχλεί πάρα πολλούς ανθρώπους διότι τους αφαιρεί την άνεση της κρατικής ασφάλειας στην οποία είναι εθισμένοι και ας είναι ανύπαρκτη.
Εύχομαι φίλε μου να ψηφίσεις αυτό που σου προστάζει η καρδιά σου και να μην απογοητευτείς από το αποτέλεσμα των εκλογών όποιο και αν είναι αυτό. 

ΕΡΙΩΠΑΣ

95 σχόλια:

  1. Το κόμμα της Χ.Α., αποτελεί πράγματι έναν πυλώνα του νεοελληνικού πολιτικού συστήματος, αναγκαίο ως προς την απαίτηση για έκφραση του δεξιού άκρου. Η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας και η χρεοκοπία των συστημικών κομμάτων εξουσίας που έχουν και την κύρια ευθύνη για αυτήν, έδωσε πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση διαφόρων αντισυστημικών κομμάτων. Λόγω της αριστερής ροπής της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτικών που χρεώθηκαν την οικονομική καταστροφή, ο δεξιός-πατριωτικός χώρος, είχε μείνει ουσιαστικά ανέκφραστος ως πολιτική παρουσία.
    Έτσι το κενό αυτό, αφού απέτυχε να πληρώσει το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη (έγινε και αυτό συστημικό),έπρεπε να εκφραστεί από έναν νέο και αμόλυντο χώρο, την Χρυσή Αυγή.
    Ήταν μοιραίο, ένα μεγάλο μέρος των συντηρητικών πολιτών που κατέκριναν τις αριστερές ή φιλελεύθερες πολιτικές, να συσπειρωθούν πίσω από το πολλά υποσχόμενο χώρο της Χ.Α., προσβλέποντας σε μια δύναμη που θα αντιδρούσε στο νεοταξικό σχεδιασμό και που ήθελε την Ελλάδα αδύναμη και εξαρτημένη.
    Η ιδέα της εθνοκεντρικής Ελλάδας, που θα προάσπιζε τα εθνικά της δίκαια και θα εμπόδιζε τον λαθροεποικισμό, που θα επανέφερε τα ιδεώδη του έθνους και θα τιμωρούσε τους εθνικούς προδότες, ενθουσίαζε πολλούς Έλληνες (περίπου 500.000 το 2012).
    Το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτιμήθηκε ζημιογόνο για τον κεντροδεξιό φορέα (ΝΔ) και αποφασίστηκε η παντί τρόπω εκδίωξη της Χ.Α. από τον πολιτικό στίβο. Αυτό οδήγησε σε μεθόδευση που συνιστά συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή, όνειδος για την δικαιοσύνη και υποβάθμιση του πολιτικού μας πολιτισμού.
    Αν και το ο αδικημένος και κατατρεγμένος πάντοτε έλκει την συμπάθεια, πολλοί απ' τους ψηφοφόρους της Χ.Α. θα παραμείνουν πιστοί στην ψήφο τους (χωρίς να είναι απαραίτητα ιδεολογικά ταυτισμένοι), πολλοί όμως έχουν ήδη αλλάξει γνώμη, επιρρεασμένοι από την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ και δεν θα την ξαναψηφίσουν.
    Εξάλλου στις προσεχείς εκλογές, τίθεται το μέγα και εκβιαστικό δίλημμα: "Ψηφίστε Ν.Δ. για να μην βγει κυβέρνηση ο επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ".
    Είναι βέβαιο ότι θα παρατηρήσουμε μια σημαντική διαρροή από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. προς τη Ν.Δ. προκειμένου να επιλεχθεί "το μη χείρον βέλτιστον".
    Από την άλλη μεριά, ο γ.γ. Ν. Μιχαλολιάκος δεν έχει και πολλές επιλογές, μέσα από την φυλακή.
    Δεν θα δοθεί τηλεοπτικός χρόνος σε κανέναν από τους κρατούμενους, ούτε θα έχουν τη δυνατότητα προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών. Ακόμα χειρότερα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τους υποψηφίους σε κάθε νομό και να διοργανώσουν τον προεκλογικό αγώνα τους. Ουσιαστικά τελούν σε μια πολιτική ομηρεία, πράγμα που τους καθιστά αδρανείς και αδύναμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μιχαλολιάκος είχε στόχο να μεταστρέψει το αρχικό κλίμα που δημιούργησε η πρώτη εικόνα του κόμματος, κάνοντας βαθιές αλλαγές, σε πολιτικές και πρόσωπα. Συγκεκριμένα είχε στόχο να φέρει στο κόμμα νέα πρόσωπα μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας και αξίας, από τους αρχικούς αγροίκους.
    Είχε σκοπό να εντάξει στις τάξεις του κόμματος, καθηγητές, νομικούς, επιστήμονες εγνωσμένης αξίας και ταυτόχρονα να αποκτήσει μια ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση σε όλο το φάσμα των κοινωνικών, στρατηγικών, οικονομικών, κτλ θεμάτων, έχοντας πλέον πλήρες πολιτικό πρόγραμμα.
    Όμως αυτή η προοπτική αναχαιτίστηκε έγκαιρα, από το δίδυμο Δένδιας-Αθανασίου, βάζοντας στη φυλακή, όλο το στρατηγικό επιτελείο του κόμματος. Τους συνέφερε να μην εμφανιστεί η νέα εικόνα της Χ.Α., ώστε να την κατακρεουργήσουν βάσει της πρώτης και πολύ τρωτής εικόνας τους.
    Η αλήθεια είναι ότι η Χ.Α. επισήμως δεν υιοθετεί ναζιστικές ιδεολογίες (όπως της καταλογίζουν οι εχθροί της), σε αντίθεση με τα επίσημα μανιφέστα των κομμάτων του αντίπαλου δέους της, που απορρίπτουν την δημοκρατία και ορέγονται δικτατορίες του προλεταριάτου.
    Απ' την άλλη, φαίνεται να έχουν κρυφή ιδεολογική ατζέντα, που έχει να κάνει κυρίως με το παρελθόν της, όταν ήταν ακόμα μια μικρή οργάνωση. Η προσπάθεια κάποιων να δείξουν ότι ξέκοψαν από το παρελθόν τους, δεν φαίνεται να πείθει και πολλούς. Η σχέση των παλαιών στελεχών με μυήσεις του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να απέχει από την αλήθεια. Όμως δεν πρόκειται παρά για ένα μυστικιστικό Τάγμα, που δεν υπάρχει πιά.
    Αντίθετα, ο κανόνας θέλει την πλειονότητα των συστημικών πολιτικών,να είναι ενεργά μέλη τεκτονικών στοών και κρυφά μέλη οργανώσεων που μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά επικίνδυνα σήμερα.
    Φαίνεται ότι η Χ.Α., δεν είναι ένα κόμμα που θα εκλείψει σύντομα. Πάνω σε αυτό, επενδύουν ξένοι παράγοντες τη μεθόδευση των δικών τους στρατηγικών, όπως οι Ρώσοι. Φαίνεται πως υπάρχει κάποια διασύνδεση, σε επίπεδο πληροφοριών με το ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αναζητώντας μια συμμαχία μέσα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, διαβλέπει προοπτικές μέσα αν όχι απ' τη Χρυσή Αυγή, σίγουρα όμως από τον ακροδεξιό χώρο.
    Ελπίζω να κάλυψα αρκετό μέρος από το ερώτημά σου, φίλε Παρατηρητή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ φίλε Ερμόλυκε,με την επιφύλαξη ότι κάποιος απ' αυτούς τους "παλαιούς", όντως είχε σχέση με τον μυστικισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι και η ιδεολογία των Ναζί της Γερμανίας, ξεκίνησε από το μυστικιστικό Τάγμα "εταιρία της Θούλης" που είχε άμεση σχέση με την Golden Dawn. Μπορεί το όνομα της τέως οργάνωσης και νυν κόμματος να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι... Σίγουρα πάντως δόθηκε για να κάνει τον εύλογο συνειρμό!
      Όπως και να 'χει πάντως, δικαιούνται να εκφράζονται πολιτικά, εφόσον ήδη εκφράζονται και ο Σταλινιστές, του εξίσου ακραίου σοβιετικού κομμουνισμού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και είμαι υπόχρεος. Ερίωπα, όμως θεωρώ οτι όσα γράφεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα της Χ.Α. Πιο πολύ για ελπίδα και ευχή μου φαίνονται όσα λες, γιατί δεν νομίζω οτι αυτοί που απαρτίζουν σήμερα τη Χ.Α. μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό το γνώμονα, ούτε καν στη θεωρία. Πως θα γίνει να κάνουμε εμπόρους ελληνικών προϊόντων 5000000 μεταναστών ; Πως θα τους στείλουμε πίσω, αφού δεν θέλουν να γυρίσουν και με τι λεφτά; Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν και ήρθαν εδώ, για να εγκληματίσουν και να μας κατακλέψουν. Σαν ιδέες λοιπόν και σαν ευχές , ακούγονται πολύ ωραίες αυτές, αλλά δεν πιστεύω ότι εφαρμόζονται και στη πράξη. Αυτό που λέει ο Λύκιος με προβληματίζει. Το επιχείρημα για ψήφο στο μη χείρον βέλτιστον, συνεπώς μιλάμε για χιλιάδες διαρροές από τη Χ.Α. προς Ν. Δ. που τελικά θα δικαιώσει τη Ν.Δ. αν και αδίκησε και εκδικήθηκε το κόμμα της Χ.Α. Πιστεύω οτι όσοι ψήφισαν Χ.Α. στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα πρέπει τώρα να ψηφίσουν Ν.Δ. γιατί εκτός ότι θα δικαιώσουν τον εχθρό τους, θα ψηφίσουν και ένα συστημικό κόμμα που υποτίθεται οτι αντιστρατεύονται.
    Και πάλι όμως σας ευχαριδτώ όλους σας.
    Για το αν ανήκουν στο Κάδμειο ιερατείο, δεν χρειάζεται να ξαναρωτήσω, γιατί απάντησε ήδη ο Ερμόλυκος.
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΡΦΗ ΧΑΦΙΕ ΨΥΧΗ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!!!!!MPEN XIRAM XAVA NAGKILA TOYRKOGLOY GEFRY MINEIKO TSAINDERMPAUM KARA-ZAFERI KOEMTZOGLOY KALER LOYERDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!H EΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα ερπετα τα γλειωδη ερπετα βρωμερα σκουληκια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!EΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φαινόμενο της Χ.Α. αποτέλεσμα της ύπαρξης της κατά το δοκούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Πατρίδα μας .

    Είναι άκρως τραγελαφικό , αν σκεφτούμε ότι αυτοί που επένδυσαν στην δίωξη και εξέγερση κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και φώναζαν ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , να μας έχουν δώσει απλόχερα και με το αζημίωτο και τα τρία από αυτά .
    Ποιός δεν γνωρίζει πλέον πόσοι από αυτούς καπηλεύτηκαν εκείνον τον υποτιθέμενο αγώνα και εξαργύρωσαν με Παρίσια και χλιδάτη ζωή και με βαστάζους τον Εθνάρχη Καραμανλή τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μίκη Θεοδωράκη και τα 100,000,000 δολάρια από την αντίπερα όχθη μας έφεραν μια Δημιοκρατία καταδυναστεύοντας ότι υγιή υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο ;

    24 αυτοκινητονιομηχανίες https://ellas2.wordpress.com/2011/04/26/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84/
    Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα Πίτσος, Ιζόλα , ΕΛΑΪΣ, Κλωστοϋφαντουργία , Χαλυβουργική

    Το κυριότερο όμως απ'όλα όμως είχαμε ένα Εθνικό νόμισμα της δραχμής , με ισοτιμία που πλέον ανήκει στην σφαίρα της Επιστημονικής φαντασίας 7 δραχμές 1 δολάριο .....

    Όλα αυτά καταδυναστεύτηκαν και απαξιώθηκαν από Δημοκράτες που σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα υφαρπάζουν τα όνειρα των Ελλήνων και των Ελλήνων που θα έρθουν .

    Σαφέστατα λοιπόν η Χ.Α. υπάρχει εξαιτίας αυτών των αλλότριων συμπεριφορών των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ της μεταπολίτευσης .
    Μια μεταπολίτευση που υπήρξε εξαιτίας εκείνου το θερμού παρακαλετού του Γέρου Γεωργίου Παπανδρέου, πως εδέχθη εκτροπή η Δημοκρατία της Ελλάδος και ένας συνασπισμός αξίων στρατιωτικών θα έφερνε το ποθούμενο αποτέλεσμα, την επιστροφή στην βιομηχανική δυναμικότητα της Ελλάδος εκείνην την εποχή και στον υγιή ανταγωνισμό και σε ένα εξωτερικό χρέος που ήταν μηδενικό και πραγματικά βιώσιμο , πράγμα και το οποίο επετεύχθη
    Ακούω πολλές φορές πως η Χ.Α. είναι Εθνικιστικό κόμμα
    Και που το κακό δηλαδή πρέπει να είμαστε όλοι μας ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ ;

    Φασίστες κατά τα λεγόμενα αυτών των Δημοκρατών είμαστε όλοι όσοι δεν επιθυμούμε την Παγκόσμια Διακυβέρνηση ή την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΤΑΓΜΑΤΩΝ .

    Πιστεύω πως καλώς υπάρχει η Χ.Α. για να εκφράσει όχι μόνον τους αγανακτισμένους Δημοκράτες αλλά και τους πραγματικά Εθνικόφρονες ,δυστυχώς όμως για αυτήν ο μέσος Έλληνας επιθυμεί να ακούσει και το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει στο πλάνο του και η Χ.Α. δεν έχει θέσει επί τάπητος οικονομικό πρόγραμμα .

    Από την άλλη όμως κανένα κόμμα από τα υπάρχοντα στο Ελληνικό ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ δεν έχει δικό του οικονομικό πρόγραμμα γιατί όλοι στηρίζονται στις ξένες και αλλότριες επιθυμίες και επιταγές .

    Θα ήταν προς συμφέρον της Ελλάδος ένας συνασπισμός Χ.Α. ΑΝΕΛ και άλλων Εθνικιστικών κομμάτων με την επιθυμία να εξέλθουμε κάποια στιγμή από τον κυκεώνα τον οποίο βιώνει η Ελλάδα η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ αλλά ποιο από αυτά τα κόμματα το επιθυμεί πραγματικά ;

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΛΙΣ ΧΑΡΑΞΕΙ Η ΑΥΓΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΑΥΓΟΥΛΑΣ
    ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΝΤΟΛΜΑΣ
    ΨΙΨΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απόψεις σας. Μου προκαλέσατε όμως απορίες σχετικά με το τι ρόλο παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του. Από αυτά που ξερω, είναι ότι δεν υπάρχει μια ενιαία κοινη ιδεολογική γραμμμη και υπάρχουν πολλές απόψεις που φαίνονται αντίπαλες, για παράδειγμα ευρώ-δραχμή! Αυτό το κόμμα όμως έχει πάρει την έγκριση των Αμερικάνων, των Γερμανών και των Εβραίων, αλλά οι αγορές φαίνονται να μην θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ελληνική κυβέρνηση. Αφού φαίνεται πως πρόκειται να μας κυβερνήσει, πως γίνεται να μην τον θέλουν οι αγορές αλλά να τον θέλουν οι κεντρικές κυβερνήσεις (ΗΠΑ, Ισραήλ και Γερμανία); Υπάρχει πιθανότητα τα στελέχη του να είναι μασώνοι σε αποστολή να καταστρέψουν τη χώρα μας; Και θα ξανακάνω την κλασσική μου ερώτηση περισσότερο για τον Ερίωπα, σε ποιό Ιερατείο ανήκουν , στο Κάδμειο ή σε αυτό του Διός;
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κάδμος είναι η ρίζα των Ατλαντείων μέσα στον κόσμο την Μ.Ανατολής και Μεσογείου. Κρόνος και Κάδμος λοιπόν εν και το αυτό. Σύμβολο του Κρόνου η σκύθη ή το δρεπάνι. Σκέψου ποιοί είχαν το δρεπάνι για σύμβολο μέχρι χθες το βράδι και βγάλε συμπέρασμα μόνος σου που ανήκει ο καθένας. Σου το φωνάζει, δεν σου το δηλώνει απλά ο αντιπρόσωπός του.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκυθη. Δεν βρισκω πουθενα, ουτε στον Ησυχιο την ετοιμολογια της λεξης. Τι σημαινει Σκυθη;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ο Λυκιος μου ειχε πει οτι ο Κρονος ειναι ο ιδιος με τον Ατλαντα, τον Ποσειδωνα, τον Ιαπετο και τον Προμηθεα και οτι εκπροσωπουν το Κρονειο Ιερατειο. Τωρα ομως δεν μπορουμε νομιζω να ξεχωρισουμε τις ζωνες επιρροης του Κρονειου Ιερατειου απο το αλλο του Διος, πανω στους συγχρονους χαρτες των λαων. Δεν παιζει το ¨"Αμερικη vs Ρωσια". Ειναι παντου! Εξαλλου ο Μαρξ τετοιος γονος ηταν οταν επινοησε τον κομμουνισμο.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΕ....ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΙΟ ΛΟΦΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΦΟ....ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ...ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΚΡΟΝΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΔΙΟΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ.
      ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ...
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%82#mediaviewer/File:Mont_Croni_%28Kronion%29,_Ol%C3%ADmpia.JPG

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Και βεβαια ειναι πολυ λογικο και εχω και εγω την ιδια απορια. Ισως ο Εριωπας να γνωριζει ποση επιρροη εχει το ενα και ποση το αλλο Ιερατειο, στις δυο ηπειρους.

      Διαγραφή
    7. Κολουρη πυραμιδα ή μηπως διαδρομο απογειωσης αεροσκαφων (καταπελτης);

      Διαγραφή
    8. ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΑΛΛΑ 4.....ΚΑΙ ΤΟ Maracanã ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.....ΜΕΣΟΣΓΕΙΟΣ,ΑΙΓΑΙΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ......ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΕΙ ΤΥΠΟΙ" ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.....ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΓΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΠΑΣΑ" ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ....ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΦΩΝΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ....

      ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ...ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΚΡΟΝΟΥ.....BEBAIA EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ η ΣΥΡΑΓΓΕΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. @ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

      ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Holy Grail ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    12. Μέσα σε αυτά τα λίγα σχόλια γράψατε ιστορία. Επιτρέψτε μου μόνο να σας πω ότι ο πατέρας του Κάδμου ήταν ο Σκύθης.
      Σκύθες και οι ακολουθούντες τον Αττίλα.
      Καρχηδων πολις Αρμενιας. [Στέφανος Βυζαντ.] Για να καταλάβετε πως και μέχρι που αναπτύχθηκαν οι Σκυθροί την όψιν.
      Σκυθικός Πόντος: η Μαύρη θάλασσα.
      Σκυθόπολις Παλαιστίνης:η Σκυθών πόλις, ή Beth Shean, δηλαδή "ο ναός του Οδόντος"

      Ερμόλυκε υπέγραψες μιά μέρα με ΕΕΕ

      Είσαι διατεθιμένος να τιμήσεις αυτόν τον βαρύ σταυρό που έβαλες στους ώμους σου;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    15. ...χαχαχα, γι' αυτό Ερμόλυκε γουστάρω να σου απευθύνω συνέχεια τον Λόγο. Έχεις πάντα τον νού σου για καλό και για κακό. Γνήσιος Ακταίων Λύκος. [Λυκόφρων 505]

      Ο Κοσμικός Ταξιδευτής STAR LORD νομίζω, (δεν είμαι σίγουρος), ότι μπορεί να σχολιάσει την απορία σου και να σε ανεβάσει στους Δελφούς. χαχα
      Για να δούμε αν έχει όρεξη.
      Σου χρωστάει και κάτι που τον έσωσες κάποτε από τον Δράκο, χαχα


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    16. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΕΕ ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ.....Ε=5 ΑΛΛΑ ΕΙ=15
      ΤΟ ΑΙ=11 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΙ ΕΙ=15 ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ...ΕΝΩ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 1115 ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΙΕ....

      "…Ότι πάντων των εν τω ναώ προγραμμάτων όντων παραγγελμάτων, ως εκ προσώπου του Θεού: οίον το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ κ.λ.π. το ΕΙ ετέθη ως εκ προσώπου των εκείσε απερχομένων και προσαγορευόντων τον Θεόν δια του δευτέρου ενικού προσώπου του ενεστώτος της οριστικής εγκλίσεως του υπαρκτού ρήματος, ως της θεότητος μάλιστα εμφαινομένης εν τε τω ΕΙΝΑΙ και τω ΑΙΕΙ ενεστώτι, και ταύτης ούσης κατηγορίας ακροτάτης της θείας φύσεως… "

      Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 15 ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΟΚΤΑΒΕΣ ...Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ 7 ΦΘΟΓΓΟΥΣ (ΕΠΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ)...Η ΔΕΥΤΕΡΙ ΜΕ 5 ΦΘΟΓΓΟΥΣ...ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕ 3 ΦΘΟΓΓΟΥΣ

      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ "ΦΥΛΑΚΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ....ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.....ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΚΤΑΒΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ....ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟ(ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΙΣΙΔΑ)...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΚΤΑΒΑ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ,ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.

      ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΥΛΑΧΤΟ EXEI ....ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΡΟ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕ 3 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ .....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    17. https://www.youtube.com/watch?v=k9RHyeL7JFA&feature=related

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  9. Φίλε Παρατηρητή, ο Τσίπρας δεν μετέβη στις ΗΠΑ και τη Γερμανία για να λάβει το χρίσμα. Τον κάλεσαν, όπως θα καλούσαν οποιονδήποτε πλησίαζε να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του και να του θέσουν τα δικά τους όρια ανοχής. Συνεπώς δεν πρόκειται περί "εγκρίσεως". Η αγωνία των ΗΠΑ και της Γερμανίας, είναι ποιος απ' τους δύο θα ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή και έλεγχο στην χώρα μας. Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα, η βασική γραμμή που θα ακολουθηθεί έχει ήδη σκιαγραφηθεί μέσα από αυτές τις διερνευνητικές συναντήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε και οι Γερμανοί εμπιστεύονται 100% τον αδοκίμαστο Τσίπρα, γι' αυτό και έχουν δρομολογήσει το πιθανό σχήμα συγκυβέρνησης που θα είναι συμβατό με τις δικές τους επιδιώξεις.
    Αναμένονται να συμβούν πολλές καραμπόλες στις επόμενες ημέρες, μέχρι τελικά να σχηματιστεί μια βιώσιμη κυβέρνηση.
    Ο χώρος της Αριστεράς και ιδιαίτερα ο Κομμουνισμός, είναι σαφώς μια Κάδμεια (ή Κρόνεια ή Ατλάντεια) συνωμοσία ελέγχου και υποταγής των ανθρώπινων συνειδήσεων.
    Ο φίλος Ερίωπας, τοποθετήθηκε ήδη πολύ ορθά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Λυκιε, βαλε καμια δημοσκοπηση να δουμε τι κυβερνηση βγαζει ο Καταχθονιος Δαιμονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλυτερα να γινει ενα γκαλοπ μεταξυ μας να δουμε ποια κυβερνηση μπορει να βγει δλδ με ποιο σχηματισμο. Π.χ. Συριζα-Πασοκ-Αν.Ελ. , Συριζα-ΝΔ, Συριζα-Ποταμι-Πασοκ, Συριζα-Χ.Α.!!## χαχαχαχα! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΨΑΡΙ...ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ....ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ,ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΠΙΛΑ,ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ...ΚΑΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ....ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ..ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ...ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ "ΣΑΡΚΑ";;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Ναι γιατι ειμαστε ενας λαος με πολλα ελλατωματα φιλε STAR LORD. ΚΑι οι ξενοι τα ξερουν και τα εκμεταλλευονται σε βαρος μας. Ευκολα φανατιζομαστε , μισουμε, ειμαστε εγωισταροι, παρτακηδες, κομπλεξικοι και εχουμε πολυ μικρη μνημη. Ε. δε θελει και πολυ για να μας φερουν εδω που ειμαστε.

      Διαγραφή
    3. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

      ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ "ΜΝΗΜΗ" Ο ΜΕΣΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ....ΑΠΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ...ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ "ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.....ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΙΔΙΟ" ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  12. Φίλοι μου, τοποθέτησα όπως μου ζητήσατε δύο ψηφοφορίες σχετικά με το ποιο κόμμα θα ψηφίσετε και ποιος συνδυασμός κομμάτων πιστεύετε ότι μπορεί να συγκυβερνήσει σε μια βιώσιμη κυβέρνηση. Στην δεύτερη ψηφοφορία όπως θα διαπιστώσετε, μπορείτε να δώσετε πολλαπλή ψήφο.
    Στην πρώτη όμως , μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά. Η ψηφοφορία ισχύει μέχρι τις 19:00' της 25-1-2015, ημέρα των εκλογών και μετά το αποτέλεσμα, θα αναλυθεί-σχολιαστεί το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας.
    Καλή σας ψήφο!
    ΛΥΚΙΟΣ.
    Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από τον πρώτο που ψήφισε και αμέσως μετά κατάργησα τον πρώτο πίνακα, αλλά το έκανα γιατί είχα παραλείψει το νέο κόμμα του ΚΙΔΗΣΟ. Ο φίλος μας, ας επαναλάβει την ψήφο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρατηρητή φίλε ανήσυχε συσχολιαστή μου ...
    Αναφέρεις πως δεν βλέπεις κοινή και ενιαία στάση σε πολλά ζητήματα από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και σαφώς αυτό για τον απλό σκεπτόμενο πολίτη είναι ένα πρόβλημα για το κόμμα αυτό .

    Ή μήπως όμως είναι η λύση για ένα δυνατό πανδαιμόνιο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ . ( και θα εξηγήσω όσο πιο απλοϊκά γίνεται ) έτσι ώστε να υφαρπάξει περισσότερους ψήφους ;

    Και γιατί θα έλεγα εγώ να μην υπάρχει σαφέστατα στον Ελλαδικό χώρο μια Κόκκινη παράταξη που :
    Κάποιο της κομμάτι θα είναι αντίποδας της κυβέρνησης ( βλέπε την αντίδραση του Κ.Κ.Ε. όταν προσπάθησαν πολίτες να μπούνε στην Βουλή ) ,
    κάποιο άλλο να φωνασκεί υποτιθέμενα για καταδυνάστευση του Ελληνικού λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα και ότι θα καταφύγει στα ειδικά δικαστήρια για λόγους σαφώς ψηφοθηρικούς
    και ένα άλλο της κομμάτι να είναι φανατισμένο με την στήριξη της λαθρομετανάστευσης και αλλότριων συμφερόντων όπως ο ΑΝΤΑΡΣΙΑ ;

    Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ( αν και όχι τόσο πλέον κρυφή ) θα έχει δυσάρεστα εμφανή αποτελέσματα από την πρώτη κατ΄εμένα

    Όταν θα βγει ένα από αυτά τα ΚΟΚΚΙΝΑ κομμάτια και κυβερνήσει τότε ο Έλληνας πολίτης θα εμπεδώσει τι πάει να πει ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( όχι ότι μέχρι τώρα δεν έχει γευθεί μεγάλη δοσολογία από αυτήν ).
    Δεν με φοβίζει όμως εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ..... μόνο με ανησυχεί αυτήν η αγανάκτηση που θα προκύψει και ο τρόπος που θα ξεσπάσει ο Ελληνικός λαός γιατί οι υπομονές του έχουν φτάσει σε τέλμα και μια εκλογική νίκη της Χ.Α. μετά από ατυχή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εδραιώσει ένα εφιαλτικό σκηνικό εντός των Πυλών της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας και μιλάω για έναν νεότερο Εμφύλιο Πόλεμο .

    Σε κάθε περίπτωση οι κόκκινες παρατάξεις χρησιμοποίησαν ( και πρόκειται να το πράξουν και στο μέλλον ) κάθε αγώνα του Ελληνικού λαού ως επίτευγμα τους Εργατικά δικαιώματα , συνδικαλισμός , Πολυτεχνείο κ.α

    Όμως όσοι γνωρίζουμε και θυμούμαστε λίγο από της Ελληνική Ιστορία δεν απορούμε για τα όσα θα προκύψουν από μια τέτοια κυβέρνηση .
    Δυστυχώς λαός που δεν θυμάται πρόκειται να αναβιώσει ξανά όσα ξέχασε...

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλέ δεν υπάρχει πια το κόμμα ΕΛΙΑ. Που ζείτε;;;; Η Ελιά δημιουργήθηκε σκοπίμως για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που με προθυμία μου δίνετε. Ας μη σας κουράσω άλλο με ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου, παρόλο που προβληματίζομαι πολύ. Όμως θα ρωτήσω κάτι πιό κοντά στις συζητήσεις σας, που τις παρακολουθώ καιρό τώρα. Μίλησα ο STAR LORD για 4 Ιερατεία. Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει ξαναειπωθεί και σπάει τα ταμεία! Αν ζητούσα να μας πεις ποια είναι, θα ήμουν πολύ πιεστικός;
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Ερμόλυκε, σήμερα ο δείκτης της αριθμητικής Πύρωσης έχει φτάσει πολύ ψηλά.
    Διάβασε τα όσα γράφει ο Κοσμικός Χορευτής STAR LORD και μετά εσύ πάρε το Ε και κάνε και εσύ ένα θαύμα. Κάνε το 5.000 ιχθείς και τάϊσε τους φτωχούς των πνεύματι.
    ,Ε=5.000

    Βλέπεις ο ΕΡΙΩΠΑΣ δεν προδίδει ποτέ τους φίλους του.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς, έλεγε ότι η "Πεντηκοντάς" των Θεραπευτών της Αλεξάνδρειας είναι ιερός και φυσικός αριθμός.
    Καμμία αλληγορία στον αριθμό 50, κανένας εσωτερίστικος χαρακτηρισμός. Φυσικός Αριθμός ο 50.

    Αυτό για όσους "εσωτερίζουν" ακόμα και χάνονται στά σκοτεινά πηγάδια του εσωτερισμού.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα θα ήθελα να σου κάνω κάποιες τολμηρές ερωτήσεις.

      Σε παλαιότερο μήνυμά σου είπες,πως σύμφωνα με τον Φίλωνα τον Αλεξανδρέα η "Πεντηκοντάς" των Θεραπευτών της Αλεξάνδρειας προέρχεται από το αλληγορικό "Ιερό Ορθογώνιο Τρίγωνο" και ότι είναι ιερός και φυσικός αριθμός,

      Θα μπορούσε αυτό το "Ιερό Ορθογώνιο Τρίγωνο" να είναι ο Κέρβερος,δηλαδή ο τριπλός αστέρας Σείριος?Σημειωτέον ότι σε 50 χρόνια ο Σείριος Β ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον Σείριο Α.

      Υπάρχει περίπτωση η Ατλαντίδα να είναι ο πλανήτης που βρίσκεται στο αστρικό σύστημα του Σειρίου?

      Μήπως η Παννυχίς όφειλε την ύπαρξή της στο ασφαλές Τέκμωρ του Πόρου μέσα στο Σκότος,δηλαδή στην ευτυχή έκβαση του ταξιδιού των ανθρώπων από τον πλανήτη του αστρικού συστήματος του Σειρίου στον πλανήτη μας?

      Θα μπορούσε το θέμα των ΕΕΕ να έχει σχέση με τον Τρικέφαλο Κύνα,δηλαδή τον Σείριο?

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΚΥΩΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ ΝΟΜΙΖΩ,ΟΤΙ Ο ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΥΝΑΣ-ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ ΗΛΙΟ ΣΕΙΡΙΟ....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ....ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΤΟ ΑΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ Ε Μ Φ Α Ν Η Σ Η ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ=ΣΥΜΠΑΝ ΑΝΤΙΥΛΗΣ.....ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

      Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΝΟΗΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ......ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  18. Το 50 ειναι φυσικος αριθμος, οπως το 49 και το 51, χωρις καμια "εσωτεριστικη" ερμηνεια; Τοτε γιατι τοσος λογος για το 50 και το τι συμβολιζει, αν τελικα δεν συμβολιζει τιποτε; Αν ομως ειναι ιερος αριθμος, τοτε σαφως και συμβολιζει. Το οτι ειναι και φυσικος αριθμος, το ξερουμε, χαρηκαμε πολυ. Οτιδηποτε χρησιμοποιειται σαν συμβολο, δηλαδη εχει μια αλλη ερμηνεια απο αυτη που φαινεται, τοτε αρχιζουμε να μιλαμε για εσωτερισμο. Αυτος ειναι ο εσωτεριμος φιλε Εριωπα και εσυ δεν κανεις τιποτε αλλο απο το να "εσωτεριζεις" και βεβαια, καλα κανεις.
    Φιλε STAR LORD ομολογω οτι δεν καλοκαταλαβα αυτα που εγραψες για το ΕΕΕ και δεν καταλαβα εντελως τιποτα για τα αστερια-φυλακτα (5ακτινα, 6ακτινα κτλ). Αν μπορεις να τα ξαναγραψεις πιο κατανοητα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να έχεις δίκιο φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ, δεν αντιλέγω.
      Εγώ νόμιζα ότι ο φυσικός αριθμός αφορά κάτι το τρισδιάστατο και όχι το μεταφυσικό. Ας πούμε Αστροφυσική, Κβαντική Φυσική, κάποιο Αστρονομικό φαινόμενο. Κάπως έτσι.

      Δεν μας χαλάει όμως αν έχουμε διαφορετικές απόψεις. Μάλλον το αντίθετο. Μας βοηθά να το δούμε απ' όλες τις οπτικές γωνίες.

      Το ότι έχω διαφορετική άποψη από τους εσωτεριστές δεν σημαίνει ότι έχω χάσει τον σεβασμό μου για αυτούς. Κάθε άλλο.

      Τα σέβη μου ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ



      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

      ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ,ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ" ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΙΑΤΡΟΥ....ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ....ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΒΙΒΛΙΟ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ,ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. @ ΕΡΜΟΛΥΚΕ
      ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΙ;; ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;; Η ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ;;ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ....ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "Δράκαινα" ΚΑΙ "άρσην μεν και θύλυς εφυς" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΥΡΟΕΙΔΗΣ Η ΚΟΝΤΣΙΤΑ;;;ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ....ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΟΓΟ.....

      "ΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΕΕ ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ.....Ε=5 ΑΛΛΑ ΕΙ=15
      ΤΟ ΑΙ=11 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΙ ΕΙ=15 ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ...ΕΝΩ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 1115 ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΙΕ....

      "…Ότι πάντων των εν τω ναώ προγραμμάτων όντων παραγγελμάτων, ως εκ προσώπου του Θεού: οίον το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ κ.λ.π. το ΕΙ ετέθη ως εκ προσώπου των εκείσε απερχομένων και προσαγορευόντων τον Θεόν δια του δευτέρου ενικού προσώπου του ενεστώτος της οριστικής εγκλίσεως του υπαρκτού ρήματος, ως της θεότητος μάλιστα εμφαινομένης εν τε τω ΕΙΝΑΙ και τω ΑΙΕΙ ενεστώτι, και ταύτης ούσης κατηγορίας ακροτάτης της θείας φύσεως… "

      Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 15 ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΟΚΤΑΒΕΣ ...Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ 7 ΦΘΟΓΓΟΥΣ (ΕΠΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ)...Η ΔΕΥΤΕΡΙ ΜΕ 5 ΦΘΟΓΓΟΥΣ...ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕ 3 ΦΘΟΓΓΟΥΣ

      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ "ΦΥΛΑΚΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ....ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.....ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΚΤΑΒΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ....ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟ(ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΙΣΙΔΑ)...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΚΤΑΒΑ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ,ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ."

      ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΨΥΧΟΓΟΝΙΚΟ ΚΥΒΟ...ΤΟ 666....ΤΟ ΤΡΕΙΣ ΕΞ ΣΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ....ΤΟ DNA ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΔΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ...ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΔΑΝΑΗ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 54 ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3252.html

    Προσεγγίζει την αλήθεια, ή είναι παραπλανητικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε/η ΚΥΩΝ, με ρωτάς αν υπάρχει περίπτωση η Ατλαντίδα να ήταν ο πλανήτης που βρισκόταν στο αστρικό σύστημα του Σειρίου και σου απαντώ.

    Κάθε σοβαρός μελετητής θα απέρριπτε αυτή την υποθετική σκέψη που καταθέτεις σαν ερώτημα διότι δεν διαθέτει την παραμικρή στοιχείωση για να σου απαντήσει. Την απάντηση όμως την γνωρίζουν όλα τα μεγάλα ιερατεία πολύ καλά αφού όλα ανεξαιρέτως είναι διαχρονικά θεσμικά παρακλάδια της.
    Αν θες να ανιχνεύσεις την Ατλαντίδα πρέπει να αρχίσεις από τις αρχαίες θρησκείες και μέσα από τις διαρκείς μεταρρυθμίσεις τους να φτάσεις στα σημερινά τους υποκαταστήματα.
    Διάλεξε από που θες να αρχίσεις.

    Ίσως ο «Καταχθόνιος Δαίμων» και οι διαχειριστές του να μπορούν να σου ανοίξουν τον πρώτο διάδρομο επικοινωνίας αφού αυτός ο ίδιος ο χαρακτηρισμός «Καταχθόνιος Δαίμων» είναι άμεσα συνδεδεμένος/η με μία από τις αρχαίες θρησκείες που αγγίζουν τον επανιδρυμένο Ατλαντισμό.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερινύες: αι θεαί τιμωροί των πατρικών ασεβημάτων, [...καταχθονία γαρ η δαίμων] ...ων τα ονόματα Αλεκτώ , Τισιφόνη, Μεγαίρα.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ο Λύκιος έχει επανειλημμένα διευκρινίσει την προέλευση του ονόματος του ιστολογίου ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με τον προλαλησαντα και μου κανει εντυπωση που ο Εριωπας θελει να ερμηνευσει οπως ο ιδιος θελει, κατι που ο Λυκιος εχει εξηγησει. Και μαλιστα το κανει με τροπο που θελει να θιξει τον Λυκιο. Του λεει δηλαδη πως ειναι Ατλαντιο ιερατειο!!! Χαχαχα!ξεφυγαμε.... Κωστας

      Διαγραφή
    4. Φίλε Ερίωπα, ως πολυμαθής και φιλομαθής που είσαι, δεν θα σου έχουν διαφύγει τα Χρυσά Έπη των Πυθαγορείων και ιδιαίτερα ο τέταρτος στοίχος...
      Τώρα, περί της ερμηνείας του τι εστί "καταχθόνιος δαίμων" μας το εξηγεί ο Ιεροκλής, αλλά πιθανών να τον απορρίπτεις ως ..."εσωτεριστή"! Δεν θα μπω στον κόπο να στο εξηγήσω, αφού συνηθίζεις να μελετάς επισταμένως και σίγουρα δεν θα σε έβλαπτε αν αναζητούσες στο αρχείο του παρόντος ιστολογίου την σχετική ανάλυση που έχω δώσει.
      Θεωρώ ότι ο "επανιδρυμένος Ατλαντισμός", το υποκατάστημά του οποίου είμαστε εμείς(!), είναι αρκετά ανεκτικός και ξέρει να δίνει βήμα στον οιονδήποτε...
      Δεν θα σηκώσω το γάντι φίλε μου. Συνέχισε να εκφράζεσαι όπως επιθυμείς. Το "Ατλάντειο Ιερατείο" δεν θα σε εμποδίσει.
      ΛΥΚΙΟΣ.
      Υ.Γ. Ο διαχειριστής είναι ένας, το έχω ξαναπεί.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Λύκιε, πως κατάλαβες ότι σου πέταξα γάντι;
      Έγραψα ότι ο χαρακτηρισμός "Καταχθόνιος Δαίμων" είναι ο κρίκος που συνδέει το θέμα της Ατλαντίδος με κάποια γεγονότα.
      Η θεά Δήμητρα, η Μεγάλη Ερινύς, η επιστροφή της στην Ελλάδα, κλπ είναι η μαγιά για κάποια έρευνα για όσους επιθυμούν να κάνουν μιά ανίχνευση για το θέμα της Ατλαντίδος.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Φίλε Ερίωπα, αν και πιστεύω ότι θα μου επέτρεπες να ορίζω ελεύθερα την άντληση της ερμηνείας για το όνομα του ιστολογίου που δημιούργησα, θα έλεγα ότι έχει ενδιαφέρον και η δική σου εκδοχή, την οποία δεν απορρίπτω. Όμως θέλω να διατηρώ την δική μου εκδοχή στην ερμηνεία, διότι αυτή με εκφράζει καλύτερα (αυτοπροσδιορισμός).
      Η ουσιαστική διαφορά στις δύο ερμηνείες είναι κυρίως στη λέξη "δαίμων".
      Κατά τον Ιεροκλή, "Τας ανθρωπίνους ψυχάς τας κοσμηθείσας δι' αλήθειας και αρετής, ο λόγος αποκαλεί ΔΑΙΜΟΝΑΣ, ως δαήμονας και επιστήμονας. Περαιτέρω, ίνα δικαρίνηι από τους φήσει ΔΑΙΜΟΝΑΣ οι οποίοι ανήκουν εις το μέσον γένος, προσθέτει το επίθετον ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥΣ, δια να νοηθούν εκείνα τα όντα τα οποία δύνανται να υπεισέρχονται εις τα γήινα πράγματα και να κατοικούν επί της γης.Δια της ονομασίας ΔΑΙΜΟΝΕΣ, διακρίνει ο λόγος αυτούς από των φαύλων και ανεπιστημόνων, ως αδαημόνων και ουχί ΔΑΙΜΟΝΩΝ. Προς τούτοις προσθέτων το επίθετον ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ, διαστέλλει αυτούς από εκείνους που είναι μεστοί φωτός και επιστήμης και δεν είναι εκ φύσεως προορισμένοι να ζουν επί της γης και να συζούν μετά γηίνων σωμάτων.Η ονομασία του ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΣ ανήκει εις άνθρωπον εκ φύσεως, κατά συνήθειαν δε και σχέσιν καταστάντα δαίμονα, ήτοι γνώστην των θείων πράγματων. Το τρίτον γένος αποκαλείται απλώς και κυρίως χθόνιον, αφού είναι το έσχατον μεταξύ των λογικών ουσιών και δεδομένον ολοκληρωτικώς εις την γηίνηςν ζωήν..."
      Αντίθετα όμως, οι Ερινύες (γνωστές και ως Ευμενίδες) είναι χθόνιοι δαίμονες σε ρόλο τιμωρού και εκδικητή των ανθρωπίνων αδυναμιών (οργής, μανίας, μίσους, φθόνου και της εκδίκησης του φόνου). Εδώ το "δαίμονες" έχει άλλη ερμηνεία. Είναι θεϊκές οντότητες, δύσμορφες και φρικιαστικές. προκαλούν δέος και τρόμο. Ακόμα και ως Θεά Δήμητρα, πάλι αναφερόμαστε σε θεότητα και όχι σε καταχθόνιο δαίμονα, κατά Ιεροκλή.
      Νομίζω η διαφορά είναι σαφής, για να έχω επιλέξει την μια και όχι την άλλη εκδοχή.
      Το γάντι σου ξέπεσε (ίσως κατά λάθος) όταν μας περιέγραψες ως υποκατάστημα Ατλάντειας θρησκείας, ένας αυθαίρετος προσδιορισμός που θα μπορούσες να είχες αποφύγει αν δεν ήθελες να ήσουν νηκτικός.
      Όμως, το προσπερνώ κι αυτό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου ήθελα να το "ακούσω" ξανά έτσι όπως το είπες.
      Διότι "Λύκιος" και "Λύκος" σύμφωνα με τον Λυκόφρονα είναι μόνο ο Ελεύθερος ΕΛΛΗΝ.
      Η "Καταχθόνιος Δαίμων" είναι αποκλειστικά η Ερινύς Θεά Δήμητρα σύμφωνα με πολλές αναφορές στην Ελληνική Γραμματεία και συνάδει με την επανίδρυση του Ατλαντικού Ιερατείου στην Ελλάδα έτσι όπως σου εξηγώ στο νέο Aναψυκτήριο.
      Φίλε μου σου επαναλαμβάνω, τα πάντα πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη είναι προϊόντα της επανιδρυμένης Ατλαντίδος πλην των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ.
      Χαμογελώ που αφήνεις να εννοηθεί ότι ανήκεις στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  21. Καλη χρονια σε ολους σας .Αξιζει να το δουν ολοι..
    Συνταρακτική ανατροπή στην επίθεση στο Charlie Hebdo! Δεν εκτέλεσαν τον αστυνομικό (;) - Η ανάλυση του βίντεο που κόβει την ανάσα
    http://www.newsit.gr/kosmos/charlie-hebdo-epithesi-parisi-astynomikos-1301

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε μου φαινεται οτι εισαι spam. Οταν βλεπεις δημοσιογραφους να προσπαθουν να το παξουν αστυνομικοι και ειδικοι να κρατας μικρο κσλαθι και να ψιλιαζεσαι πολιτικο παιχνιδι. Ξυπνα! Κωστας

      Διαγραφή
  22. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.....ελπιζω καποια στιγμη να ξυπνησω....μου φαινεται οτι καποιοι θα ονειρευονται εν παντι
    ευχαριστω κ παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νομίζω ότι όλη η ανθρωπότητα έτσι όπως είναι σήμερα είναι μιά επανίδρυση του Ατλαντισμού.
    Οι Άτλαντες δεν ήσαν όλοι μοχθηροί και δόλιοι. Η περιγραφή του Πλάτωνος δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
    Οι Άτλαντες είχαν κοινή θρησκεία με τους Έλληνες για παράδειγμα.
    Η Θεά Δήμητρα, δηλαδή οι θεσμοί της Ατλαντίδος κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά τον Κατακλυσμό (βλ. ιστορία Τριπτολέμου) και απ' εκεί απλώθηκαν πάλι σ' όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
    Η Θεά Δήμητρα είναι η Καταχθόνιος Δαίμων, ή Ερινύς που ζητά εκδίκηση για το κακό που της έκαναν οι αδελφοί της.
    Το Τρομερό Μυστικό των Ελευσινίων Μυστηρίων ήταν το "τρομερό σφάλμα" που είχαν διαπράξει οι "Άπληστοι" ή "Νεφελίμ" στην Αραβική γλώσσα εξουσιαστές της Ατλαντίδος σε βάρος της ανθρωπότητας.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε Κώστα, θα ήθελα να είχα και εγώ ένα τόσο πιστό φίλο σαν και εσένα αλλά όχι τόσο απόλυτο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦιλεΕριωπα νομιζω οτι εχεις ηδη ενα τετοιο φιλο. Τον STAR LORD που σου ειναι τελειως πιστος φιλος οσο και απολυτος. Ναι εγω ειμαι πιστος φιλος του Λυκιου αν και δεν τον ξερω προσωπικα. Τον θαυμαζω τοσα χρονια για αυτο που ειναι περα απ' τα λογια και τις θεωριες γιατι εχει αποδειξει οτι αυτ που λεει τα κανει και στη πραξη. Οσα εχει πει μεχρι τωρα αποδειχτηκαν ολοσωστακαι γιαυτο τον σεβομαι πολυ. Κωστας.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι φίλε Κώστα που νιώθεις έτσι. Κανένας δεν αμφισβήτησε τον φίλο μας Λύκιο. Τα θέματα όμως με τα οποία καταπιανόμαστε είναι ναι μεν γλυκά στο στόμα, βαραίνουν όμως γρήγορα στην κοιλιά.
      Είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και απαιτούν δυνατά νεύρα για να τα παρακολουθήσεις.
      Ο STAR LORD και ο Ερμόλυκος, που τώρα θα νιώθει υπερήφανος για το "Λύκος" πολλές φορές ξημέρωσαν μαζί μου σε ώρες Ελλάδος όταν γιά μένα ήταν ώρες ημέρας.
      Σε κάποια φάση φαινόντουσαν ότι βρισκόντουσαν σε πνευματική έκσταση. Γιά μένα είναι παιχνιδάκι, γιά κάποιον όμως που δηλώνει ότι δεν το κατέχει σε βάθος το θέμα είναι δοκιμασία σκληρή, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζει τις προθέσεις του άλλου που του είναι άγνωστος. Θα το είδες πως με αντιμετώπισε αρκετές φορές. Πιστεύω όμως ότι αυτό το φαντασιακό πνευματικό ταξίδι που κάναμε οι τρείς μας Ερμόλυκος, STAR LORD και εγώ δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.
      Το ίδιο νομίζω ότι ισχύει και για τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν την εξέλιξη του διαλόγου διακριτικά επί εβδομάδες.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  25. Φίλε Κύων, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να σκιαγραφήσεις τον κόσμο της Ατλαντίδος, ξεκίνα με την θεά Δήμητρα ή την Δερκετώ όπως την έλεγαν οι Σύροι.
    Ξετυλίγοντας το νήμα υπομονετικά κάποια στιγμή θα φτάσεις αναγκαστικά και στα σημερινά.
    Καλά είναι επίσης να γνωρίζεις ότι ή ονομασία ΑΤΛΑΣ σημαίνει αποκλειστικά ΑΞΩΝ.
    Ο Άτλας δεν ήταν φυσικό πρόσωπο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.Το θέμα με ενδιαφέρει πραγματικά.Ενδιαφέρομαι επίσης να μάθω για την κακή χρήση του πυρός,τι κρύβεται πίσω από την ιστορία του Προμηθέα,τι κρύβεται πίσω από την Τιτανομαχία,γιατί οι άνθρωποι άρχισαν κάποτε να λατρεύουν τον Ήλιο,την Σελήνη και τα άστρα,ποιος ο ρόλος του Σειρίου και άλλα παρόμοια.Ίσως κάποια από αυτά να σχετίζονται,άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο,ίσως και όχι.

      Αντιλαμβάνομαι πως είναι ζητήματα,που χρειάζονται μελέτες χρόνων και εγώ μόλις αρχίζω οπότε προσπαθώ να συγκεντρώνω όσο περισσότερα στοιχεία μπορώ.

      Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κόσμος όπως μου τον πουλούν οι διάφοροι "ποιμένες" δεν μου αρέσει καθόλου και πιστεύω πως ως επί το πλείστον είναι ένα ψέμα και κάτι θέλω να κάνω γι'αυτό.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Φίλε Κύων, το "Τρομερό Μυστικό" των Ελευσινίων Μυστηρίων ήταν ο λόγος που Πολέμησε ο Ζεύς τον οχταποδόμορφο "Τυφώνα" και όσα ακολούθησαν από την Τιτανομαχία μέχρι την Γιγαντομαχία.
      Μην ξεχνάς ότι σ' αυτό τον πόλεμο Ο Τυφών τελικά νικήθηκε. Όχι βέβαια από ανθρώπινη επέμβαση αλλά από την επέμβαση της Συμπαντικής Θείας Δίκης που ονομάζεται Στύγξ.
      Στην εποχή του Ιησού όμως επανήλθε πάλι και αφάνισε λαούς και λαούς.
      Όταν ο Ιησούς πολεμά τα σπέρματα της Έχιδνας πολεμά την κόρη του Τυφώνα, την Έχιδνα. Πολεμά αυτούς που έλεγαν ότι είναι Ιουδαίοι ενώ δεν ήσαν Ιουδαίοι.
      Πριν από λίγη ώρα κάποιοι γνωστοί μου έδειξαν μιά σειρά από μονταρισμένα βίντεο με θέμα τα Ερπετοειδή που κυνήγησε ο Ιησούς.
      Μεταφράζουν την Έχιδνα σε Ερπετοειδή και εκστασιάζονται με την ιδέα ότι ο Ιησούς πολεμούσε τα Ερπετοειδή. Αν είναι δυνατόν.
      Ο Λυκόφρων μας πληροφορεί ότι ο Ζευς (Οι Έλληνες) μπήκε μέσα στα υπόγεια ή εσωτερικό του Τυφωνείου [.......] και εκεί δυσκολεύτηκε πολύ.
      Η Τριτωνίδα και το Τυφώνειο βρισκόντουσαν μέσα σε εκείνο τον χάρτη που σας κατέθεσα με τον κύκλο και τα 6 περιφερειακά σημεία. Η τελική μάχη δόθηκε πάνω στο όρος Ερμών.
      Αυτά λέει και η Βίβλος.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ερίωπα,σε μερικά από τα μηνύματά σου έχεις αναφερθεί σε "Εκπύρωση".Δεν είμαι σίγουρος σε αυτό το στάδιο αν θα πρέπει να λάβω την λέξη κυριολεκτικά,δηλαδή ως "ανάφλεξη","μετατροπή σε φωτιά" ή μεταφορικά.Αν σκεφτώ τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην διεθνή σκηνή μάλλον κυριολεκτικά πρέπει να την λάβω,αφού το ολοκαύτωμα που θα άφηνε ένας πιθανός 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "Εκπύρωσις".

      Η Θεά Δήμητρα σύμφωνα με αρκετούς αλληγορείται εις την Γη πράγμα αρκετά πιθανό αφού οι καρποί και οι σπόροι έχουν σχέση με αυτή.Στην Ωγυγία του Αθ.Σταγειρήτου αναφέρεται πως σύμφωνα με τον Ξενοκράτη υπήρχαν στο ναό της Δήμητρας στην Ελευσίνα τρεις προτροπές του νέου Τριπτόλεμου,δηλαδή του ιερέα της Δήμητρας,οι οποίες είναι οι εξής "Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου.Λάτρευε τοις θεοίς.Απέχου της σαρκός".Τι κρύβει όμως αυτό το "Απέχου της σαρκός"?

      Και τώρα βάζω την φαντασία μου να δουλέψει.

      Θα μπορούσε το "Τρομερό Μυστικό" των Ελευσινίων Μυστηρίων να έχει σχέση με ένα παλαιότερο ολοκαύτωμα της Γης,το οποίο την άφησε ξερή και άγονη?Υπάρχει περίπτωση οι άνθρωποι σε μια πολλή παλιά εποχή ζώντας σε άγονα εδάφη και έχοντας ξεχάσει πως να καλλιεργούν την γη βιώνοντας συχνά έντονη πείνα να ξεκίνησαν τις ανθρωποθυσίες με σκοπό την ανθρωποφαγία πράγμα που σταμάτησε με την διάδοση της καλλιέργειας της γης?

      Στο λεξικό του Ησυχίου βρίσκουμε τα εξής:
      Τυφών:ο μέγας άνεμος.τινές εκ τις αναθυμιάσεως
      Τυφώνος:πυρώδους δαίμονος
      τυφώσαι:πνίξαι,απολέσαι
      Τυφωεύς:θεός τις γηγενής εναντιωθείς,εναντιωθείς τω βασιλεί των θεών

      Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Τυφών υπονοεί,τουλάχιστον σε κάποιο επίπεδο,τους καταστρεπτικούς καυτούς ανέμους,πράγμα που απαντάται και στον Πλούταρχο στο έργο του "Περί Ίσιδος και Οσίριδος".

      Ο Κατακλυσμός ήταν το αποτέλεσμα της δράσης της Στυγός?

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Όχι Ερμόλυκε,σωστά κατάλαβες.Βέβαια η φράση μπορεί να έχει σχέση με τις γνωστές σε εμάς νηστείες στις οποίες υπάρχει αποχή για κάποιο χρονικό διάστημα από την βρώση ζωικών οργανισμών και προϊόντων που παράγονται απ'αυτά.
      Όμως σε κάποια παλαιότερη εποχή όταν η καλλιέργεια της γης είχε ξεχαστεί οι άνθρωποι με τι τρέφονταν?Και είχαν πάντοτε την δυνατότητα να βρίσκουν τροφή και να μην ξεμένουν?

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή


  26. Φίλε Ερμόλυκε γράφεις στις 14 Ιανουαρίου 2015 - 3:10 μ.μ.

    -Αν και είναι λίγο δύσκολο για μένα να διαβάζω σκληροπυρηνική καθαρεύουσα, απ' ότι κατάλαβα ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το "ΕΙ" στην πραγματικότητα είναι τα δύο πρώτα γράμματα του εβραϊκού Τετραγράμματου. Ότι είναι το όνομα του Διονύσου, και ότι το επίθετο του θεού "ειραφιώτης" δεν προέρχεται από το ελληνικό "ερράφθαι" (το οποίο σαφώς είναι "γελοία" άποψη κατά τον Καραθεοδωρή) αλλά εκ του εβραϊκού "ραφιώτ".

    Και άλλα πολλά.

    Συμφωνείς με αυτά STAR-LORD;

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -Ο Ειραφιώτης θεός έχει καθαρά Ελληνική ετυμολογία. Προέρχεται από το Έρι+Αφαίω, δηλαδή το "δυνατό φως στον ουρανό". Παραπλήσια λέξη το Ερράφθαι, δηλαδή το Έριν (πολύ) + φαίνειν.
    Η ονομασία αυτή συναντάται σ' όλη την Ασία μέχρι τα βάθη της Ινδίας.
    Δεν έχει καμία σχέση όμως με τον Ήλιο.
    Αν θες συζητάμε και για το Εβραϊκό Ραφιώτ. Έχει πολύ ενδιαφέρον.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ερμόλυκε,στην Ωγυγία του Αθ.Σταγειρήτου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι Αρκάδες έλεγαν εριννύειν το οργίζεσαι.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. "…το πυρ πρώτον τρέπεται σε θάλασσα , το ήμισυ δε της θαλάσσης γίνεται γη και το άλλο ήμισυ πρηστήρ… θάλασσα διαχέεται και έχει ως μέτρον τον ίδιον ακριβώς λόγον ο οποίος ήδη υπάρχει πριν να γίνει γη… "

      "…Το πυρ το οποίον είναι η λεπτοτέρα φάσις της ύλης τρέπεται εις το υγρόν στοιχείον, η περαιτέρω δε πορεία οδηγεί εις την γην και τον πρηστήρα. Το υγρόν θεωρείται το σ π έ ρ μ α της δ ι α κ ο σ μ ή σ ε ω ς, της δημιουργίας δηλαδή του κόσμου και αυτό το σπέρμα, κατά τον Κλήμεντο, ο Ηράκλειτος ονομάζει θ ά λ α σ σ α ν από την οποία προέρχεται η γη, ο ουρανός και τα εμπεριεχόμενα. Άρα η θάλασσα είναι η πρωταρχική κατάστασις της ύλης δια την δημιουργίαν του κόσμου, ενώ το αίτιον αυτής είναι το πυρ…. Η θάλασσαν λοιπόν υπό την επίδρασιν του ήλιου είναι μεσότης μεταξύ θερμού – ψυχρού και ξηρού – υγρού, εκ της οποίας τελικώς διαχωρίζονται θερμόν υγρόν, ο πρηστήρ, και ξηρόν ψυχρόν, η γη…. Η θάλασσα είναι ύδωρ ξηρόν και υγρόν, όπως αναφέρει ο Ιπποκράτης… το υγρόν παρουσιάζει σταθερότητα όγκου εις τον χώρον αλλά και ρευστότητα και κινητικότητα εις τον χώρον του. Όταν έκαστον μόριον παγή, τοποθετηθή δηλαδή εις θέσιν ισορροπίας, γίνεται γη… Ακριβώς αυτάς τα δυο αντιθέτους πορείας εκφράζουν αι εικόνες του Διονύσου αναπηδώντος εκ του έλους η της θάλασσης η καταδυομένου εις το έλος η την θάλασσαν. Και ενώ εις την Ήλιδα η την Λέρναν αι γυναίκες τον καλούν να έλθη από το υγρόν στοιχείον, εις το επεισόδιον του Λυκούργου, αντιθέτως, ο Διόνυσος πηδά εις το υγρόν στοιχείον και χάνεται. "

      OΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ

      ΨΥΧΗΣ-ΥΔΑΤΟΣ-ΓΗΣ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ(ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ)
      ΓΗΣ-ΥΔΑΤΟΣ-ΠΥΡΟΣ=ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ(-Ε Κ Π Υ Ρ Ω Σ Ι Σ)
      "….ενώ αντίθετος πορεία εκ της γης προς την ψυχήν είναι η πορεία η οποία μυθολογικώς παρίσταται με την εικόνα του φοίνικος πτηνού, του ανεγεννωμένου εκ της τέφρας, κατ’ αναλογίαν του φοίνικος δέντρου, του φυόμενου εις την ξηρότατην γην την άμμον… (βλ. και Λαμπίδη Α. Χ. Ηράκλειτος σελ, 185, 186, 187, 209).

      ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ....ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ....=Ε Κ Π Υ Ρ Ω Σ Ι Σ
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
      Η ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ.....

      Y.Γ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΑ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. @ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

      Η ΕΚΠΥΡΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ(ΣΥΜΠΑΝ-ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ)...ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ)....ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ,ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΤΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΓΕΝΗ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.......ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΔΥΝΗΡΕΣ....ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΠΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.....

      ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΚΠΥΡΩΣΗ ..ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΣΕ ΦΩΣ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΚΠΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ-ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.....ΚΟΙΝΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ "ΚΑΨΟΥΜΕ" ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟ..ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΛΟΥΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ....ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  27. http://olympusgaia.blogspot.gr/
    Η άγνωστη αρχαιολογία
    Εγώ αυτά τα βαριέμαι. Ρίξτε μια ματιά να μου πείτε, να τα διαβάζω ή να τα γλυτώνω?

    DREAMER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΓΑΠΗΤΗ DREAMER....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή DREAMER, καλά είναι να μάθουμε πρώτα τι αντιπροσωπεύει ο Όλυμπος ή Ούλυμπος και ποιές οι ιδιότητές του πριν ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα.
      Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το ανιχνεύσετε αυτό το θέμα στους κύκλους των συζητήσεών σας.

      Διότι ο Ούλυμπος δεν είναι το βουνό που όλοι νομίζουν.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΒΟΥΝΟ ΕΡΙΩΠΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Είπαμε η πνευματική αμεριμνησία στην εποχή μας βασιλεύει.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Ερμόλυκε διάβασε με προσοχή τον Όμηρο και θα καταλάβεις.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Ερμόλυκε να μην υποθέτεις τίποτα. Διάβασε τι γράφει ο Όμηρος για την είσοδο/έξοδο της Αυηνάς στον Όλυμπο και θα καταλάβεις.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  28. @ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

    "Αὐτὰ σὰν εἶπε, μίσεψε ἡ θεὰ ἡ γαλανομάτα
    στὸν Ὄλυμπο, ποὺ τῶν θεῶν εἶναι καθέδρα στέρια,
    τὶ μήτε ἄνεμοι τὴ φυσοῦν, μήτε βροχὴ τὴ δέρνει,
    καὶ μήτε χιόνι ἀγγίζει την, παρὰ καθάριο ἀγέρι
    45 πέπταται ἀνέφελος, λευκὴ δ᾽ ἐπιδέδρομεν αἴγλη·
    τῷ ἔνι τέρπονται μάκαρες θεοὶ ἤματα πάντα.
    ἔνθ᾽ ἀπέβη γλαυκῶπις, ἐπεὶ διεπέφραδε κούρῃ. ἁπλώνεται ἀσυννέφιαστο, καὶ φῶς λευκὸ τὴ λούζει·
    κεῖ μέσα αἰώνια χαίρουνται οἱ ἀθάνατοι. Ἐκεῖ πῆγε
    τῆς κόρης σάνε μίλησε ἡ θεὰ ἡ γαλανομάτα.'

    ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑ....ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝ ΧΩΣΕ.(ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΕ ΩΜΕΓΑ)....ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ωραία, Ερμόλυκε, τα λες.
      Αναζήτησε λοιπόν την "γυναικεία αιχμή" σε όλο αυτό το πανηγύρι και έλα να τα ξαναπούμε. χαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.