Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (1-1-2015) [Ελλάδα και ελληνισμός, Καλό και κακό, Το φυλαχτό του Δράκου, Πολικότητα, Η Γυνή και ο Δράκος της Αποκάλυψης, Αστήρ Μυρτούς]


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

98 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά σε όλους!
    Ξεκινάμε το πρώτο Αναψυκτήριο του 2015, με αφορμή το σχόλιο του φίλου μας STAR-LORD, σχετικά με το τι ορίζουμε ως Ελλάδα και Ελληνισμό. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνεχίζεται ο σχολιασμός και στα προηγούμενα θέματα που έχουν ανοίξει.
    Ποστάρω λοιπόν, το σχετικό σχόλιο από το προηγούμενο Αναψυκτήριο:
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΙΛΕ ΛΥΚΙΕ...ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ....ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΣΚΕΤΟΜΑΙ ΠΟΙΟΣ η ΤΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;; ΕΝΝΟΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ,ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ,ΤΙΣ ΣΕΧΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ.....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΜΨΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;ΠΟΙΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ;;

    ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΥΠΑΡΞΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ(ΠΟΡΕΙΑ,ΕΞΕΛΙΞΗ,ΔΙΕΥΡΙΝΣΗ,ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΣΗ) ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΣΕΙΡΑΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΖΗΣΑΝ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.....ΑΡΑ

    ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΝ ΘΕΟΓΟΝΙΚΩΝ ,ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΚΩΝ,ΝΟΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ,ΕΛΛΟΓΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ,ΕΝΟΡΑΤΙΚΩΝ,ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ....ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Μ Ο Ν Ο ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.!!!

    Υ.Γ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΑ....EΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..."-κακό, τότε θα εξηγήσω κι εγώ την δική μου θέση. Μέχρι τότε, θα περιμένω.
    Ο Ελληνισμός και οι διαχρονικές του αξίες (των οποίων είμαι υπέρμαχος), έχουν εκφραστεί ακόμα και μέσα στον τεκτονισμό (από τον Σπυρίδονα Νάγο).
    Επίσης αναμένω να θέσουμε τις έννοιες, τι είναι αληθώς Ελληνικό κι ανόθευτο από το Ατλάντειο Ιερατείο. "

    MA NOMIΖΩ ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ..ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ..ΜΑΓΕΙΕΣ...ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ....ΑΡΑ ΑΦΟΥ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΓΡΑΝΑΖΙ" ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ;;;ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ ,ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ "ΥΠΗΡΕΤΗΣ" ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ,ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Και σημείον μέγα ώφθει εν τω ουρανώ,
    γυνή περιβεβλημένη τον Ήλιον,
    και η Σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής,
    και επί της κεφαλής αυτής στέφανος
    αστέρων δώδεκα.

    3. και ώφθει άλλο σημείον εν τω ουρανώ
    και ιδού δράκων πυρρός μέγας,
    έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα
    και επί τας κεφαλάς αυτού επτά διαδήματα


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Ο [..........] λένε ότι ξεκίνησε από το Θιβέτ και τον ονόμαζαν "Ο Μεγάλος Κόκκινος (πυρρός)".

    Δώσε μιά μάσκα σ΄ενα άνθρωπο και θα σου πεί ποιός είναι [Oscar Wilde]

    O [............] που ξεκίνησε από το Θιβέτ φορούσε ένα κολιεδάκι με το σχήμα των αντεστραμμένων τριγώνων του σχεδίου του Λυκίου.

    Ο [.........] έχει βγεί στην θάλασσα του Πειραιά κρυμμένος σε μία κιβωτό.

    Η βασίλισσα του Βορρά τον καλεί όποτε έχει γάμο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γυνή περιβεβλημένη τον Ήλιον η φέρουσα στέφανον 12 Ηλίων νικά και τσακίζει τον Δράκον τον Πυρρόν τον Μέγα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τον Σωτήρα του κόσμου [Αποκάλυψις Ιωάννου ΙΒ:2]


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. AΡΑ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΙΩΠΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ...ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. Να το δουμε. Βεβαια να γεννηθηκε το "κακο" στο Θιβετ, δειχνει λιγο οξυμωρο. Ε, δεν τους λες τους Θιβετιανους και συμμορια κακων.

      Δωσε λιγες πληροφοριες ακομα Εριωπα.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  7. Πολυ ωραια. Πιο παλια ειχα γραψει και το ξανα αναφερω επειδη ειναι σχετικο με την εικονα " Ο ελληνισμος ειναι σημαντικος γιατι ειναι ο φορεας που κραταει ζωντανη μια ολοκληρη κοσμοθεωρια και αντιληψη του κοσμου και της ανθρωποτητας. Ειναι επικινδυνος γιατι οσο υπαρχει σε οσοδηποτε ποσοτητα διατηρειται η πιθανοτητα αναβιωσης παγκοσμιως αυτης της κοσμοθεωριας. "

    Ο StarLord αναφερει πως ελληνικα ειναι τα των ελληνων. Σωστο, αλλα στριβειν δια του αρραβωνος, μεταθετει την απαντηση. Ποια ειναι αυτα που δημιουργουν οι ελληνες; Σε πρωτη φαση βεβαια, θα ηθελα να πω πως ελληνικον ειναι το ανοικτον σε ολους αξιοκρατικα. Ελληνες σε ψυχη και πνευμα τα δημιουργησαν, αλλα για ολους τους ανθρωπους, αρκει αυτοι να ειναι μη βαρβαροι.

    Εδω να αναφερω την ατακα απο το πατερα του Man of steel (superman) που θεωρω σαφη και ευθεια αναφορα στον ημιθεο Ηρακλη.

    " "The symbol of the house of el means hope. Embodied within that hope is the fundamental belief in the potential of every person to be a force for good."
    Το συμβολο του οικου των Ελ σημαινει ελπιδα. Ενσωματωμενη σε αυτο ειναι η θεμελιωδης πεποιθηση στη δυνατοτητα καθε ανθρωπου να γινει μια δυναμη καλου.

    Αυτο για μενα ειναι ο ορισμος του ελληνικου. Βεβαια, πιανουμε ενα θεμα και ξαφνικα ολα μαζι πεφτουν στο τραπεζι. Μια παρενθεση λοιπον. Να και το θεμα καλου-κακου. Ετσι θαπρεπε ναναι ομως, διοτι ολα συνδεονται. Τι σημαινει καλο;

    Καλο για τον ανθρωπο, περα απο τα κλισε πως καλο ειναι το χρησιμο για τον συνανθρωπο, το μη κακο και επιβλαβες ειναι το συνειδητο, η δυνατοτητα να πραττει καποιος απο μονος του και οχι επηρεασμενος απο μηχανικες πεποιθησεις ή πλαστα πιστευω που του εχουν "περασει" μεγαλωνοντας, ανεπηρεαστος απο δηθεν αυθεντιες.

    " Πρώτα απ' όλα μπορείτε ν' αρνηθείτε κάθε αυθεντία; Αν μπορείτε, σημαίνει ότι δεν είστε πια φοβισμένοι. Τότε τι συμβαίνει; Όταν αρνείστε κάποια πλάνη που κουβαλάτε για γενιές και γενιές, όταν απαλλάσσεστε από οποιοδήποτε βάρος, τότε τι συμβαίνει; Έχετε πιο πολύ ενέργεια, έτσι δεν είναι; Έχετε περισσότερες ικανότητες, μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερη ένταση αισθήματος, περισσότερη ζωτικότητα"
    http://alttherapy.blogspot.gr/2012/09/krishnamurti.html?m=1#axzz28PRbZQUx

    Αυτο δεν σημαινει πως δεν μελετουμε σοφους και αποφθεγματα. Τουναντιον, αυτο κανουμε. Αλλα δεν ακολουθουμε τυφλα το ρητο επειδη το ειπε καποιος. Το μελετουμε και το φιλοσοφουμε στον εαυτο μας, μεχρι η σοφια που κρυβει να γινει αποκτημα της δικιας μας ψυχης και των δικων μας πιστευω. Παραδειγμα ενας αφορισμος (παραγγελμα) του Γκουρτζιεφ.

    "Ο συνειδητος ερωτας προκαλει ιδια αποκριση. Ο συναισθηματικος ερωτας αντιθετη αποκριση. Ο φυσικος ερωτας εξαρταται απο τον τυπο και την πολικοτητα."
    Δουλευω σε αυτο καιρο. Επιβεβαιωσα το πρωτο, εμπειρικα παρατηρω το δευτερο, λιαν προσφατως κατανοησα τα περι πολικοτητας(φανταστικη γνωση εδω περι σχεσεων), τα περι τυπου ακομα το δουλευω για να το κατανοησω πληρως"

    Ελληνικον δηλαδη ειναι και η απελευθερωση απο καθε μορφης αυθεντια, οσο παραδοξο και αν ακουγεται οταν Ελληνες υπηρξαν οι μεγαλυτερες αυθεντιες σε καθε τομεα. Και ομως περα απο την μεταξυ τους εκτιμηση ως σοφοι ανθρωποι, οταν καταπιανονταν σε επιμερους ζητηματα φιλοσοφιας, ο ενας εβγαζε λιγο πολυ τον αλλον ως... μυρωδια. Γι αυτο πολυ δυσκολα κανανε χωριο. Ο σοφος δεν αναγνωριζε αυθεντια σε κανενα. Οι πραξεις του ηταν δικες του και μονο δικες του. Επηρεασμενες ισως απο αλλους σοφους, μονο στο βαθμο που τα αποσπασματα σοφιας των αλλων, τα ειχε ο ιδιος βρει ο ιδιος με τις δικες του δυναμεις οπως εδειξα στο παραδειγμα με Γκουρτζιεφ. Ακομα και απο το Θεο τον ιδιο να προερχεται, το ιδιο ισχυει. Ο ανθρωπος δεν δεχεται αυθεντια απλα επειδη αυτη ειναι αυθεντια. Αυτος ειναι ο ελληνικος τροπος. Οπως λεει ο Μπουκοφσκι
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. And beware those who only take instructions from their God, for they have failed completely to live their own lives.
      Και προσεξτε οσους παιρνουν εντολες μονο απο το θεο τους, διοτι εχουν αποτυχει εντελως να ζησουν τις δικες τους ζωες.

      Ξερω πως μενουμε σε ενα μονο στοιχειο του τι εστι ελληνικον, αλλα επιμενω διοτι ειναι σημαντικο.
      Μα το θεικο σχεδιο;, θα πει καποιος. Για μενα αν υπαρχει θεικο σχεδιο, αυτο ειναι να μαθει ο ανθρωπος να ζει χωρις θεικο σχεδιο. Διοτι οταν καποιος ζει βασει θεικου σχεδιου, καποιου ανωτερου σχεδιου εχει πεσει σε μεγαλη παγιδα, εχει πατησει σε μπανανοφλουδα που εχει τοποθετηθει για τους πιο ξυπνιους.
      Στο Batman-Σκοτεινο Ιπποτη, αναφερεται μια πολυ σημαντικη παρατηρηση απο τον Τζοκερ. Λεει σε μια στιγμη στον Twoface (Διπροσωπο) πριν ανατιναξει το νοσοκομειο.
      "Noone panics when things go as planned, no matter how catastrophic things get."
      Κανενας δεν πανικοβαλλεται οταν τα πραγματα πανε βαση σχεδιου, ασχετως ποσο καταστροφικα τα πραγματα γινονται.

      Το εχουμε παρατηρησει σημερα αυτο; Γινεται εδω στην Ελλαδα. Παμε βαση σχεδιου, μνημονια και ιστοριες. Οταν ειμαστε εντος σχεδιου καθε χρονο, ολα ειναι καλα και ειμαστε ηρεμοι. Που μας οδηγουν ομως αυτα αν οχι στην καταστροφη μας; Γιατι εμεις ηρεμοι συμπλεουμε στη καταστροφη μας; Μα επειδη παμε συμφωνα με το σχεδιο.. Τινος το σχεδιο, τι λεει, που οδηγει, δεν ξερουμε. Αλλα ειμαστε εντος σχεδιου... Αναλογως υποπτο ειναι και το θεικο σχεδιο ΕΚΤΟΣ και εαν το σχεδιο ειναι να μαθει ο ανθρωπος μεσα απο τα βασανα του, να δρα ανεξαρτητως ανωτερων σχεδιων.

      Τελος, για να παραχωρησω το βημα, να σχολιασω κατι περι δρακου. Αναμενω με ενδιαφερον τη τοποθετηση του Εριωπα περι δρακου, διοτι εχω την εντυπωση πως εαν το συμφιλοσοφησουμε, ο δρακος μπορει να βγει ο "καλος" της υποθεσης, αλλα εμεις να ειμασταν παντα πολυ τυφλοι για να το δουμε. Θαχει ενδιαφερον...
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. ΥΓ. Λυκιε σ' ευχαριστω πολυ για μια ακομα φορα για τις πληροφοριες, ειναι παρα πολυ χρησιμες. Η σιωπη μου σημαινει πως το επεξεργαζομαι,δεν εχω αποφασισει ακομα. Ο StarLord εξεφρασε αρκετες απο τις αιτιασεις μου
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  8. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΥΛΑΧΤΟ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ....

    ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΛΑΟ....ΤΟ ΕΝΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB

    ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ.

    THE STAR-LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην βιαστουμε να το βαφτισουμε "κακο" επειδη δειχνει εβραικο. Τα δυο τριγωνα εξ οσων γνωριζω ειναι μια εναλλακτικη του σταυρου. Ο σταυρος κατα Αιβανοφ συμβολιζει την ενωση της αρσενικης αρχης (κατακορυφη γραμμη-φωτια που ανεβαινει προς τα πανω) και της θηλυκης αρχης (οριζοντια γραμμη-νερο).

    Αντιστοιχα το τριγωνο με την μυτη προς τα πανω συμβολιζει την αρσενικη αρχη (βλεπει προς τα πανω, προς το πνευματικο) και το τριγωνο προς τα κατω συμβολιζει την θηλυκη αρχη (βλεπει προς τα κατω, προς την υλη). Ολο μαζι συμβολιζει την ορθη ενωση τους που αποτελει το δια ταυτα, το σκοπο του ανθρωπου.

    Το ζητημα ειναι το πώς επιτυγχανεται αυτο. Σιγουρα χρειαζεται ισοτιμη αντιμετωπιση των δυο αρχων και οχι επιβολη της μιας στην αλλη. Την Σεληνη στο κεντρο δυσκολευομαι να την κατανοησω τι σημαινει, οπως και τα σανσκριτικα επειδη δεν εχω ιδεα απο σανσκριτικα

    Κατι ενδιαφερον και σχετικο, που διαβαζα μολις τωρα
    http://renakomninou.blogspot.gr/2013/03/blog-post_12.html
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποσπασμα στο ανω λινκ ειναι πολυ πολυ σημαντικο και ειναι απο το καταπληκτικο βιβλιο "Η ασθενεια ως πορεια της ψυχης" των Ντετλεφσεν-Νταλκε το οποιο συνιστω ανεπιφυλακτα και δεν το κανω ευκολα αυτο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Μολις συνειδητοποιησα κατι πολυ σημαντικο, αφου διαβασα το πληρες κεφαλαιο απο το ανω βιβλιο. Πως οι Ντετλεφσεν-Νταλκε εχουν δικιο.

      Καταρχας υποστηριζουν πως ο Διαβολος δεν ειναι τιποτα αλλο απο την πολικοτητα. Η πτωση του ανθρωπου, ηταν η εισοδος στην πολικοτητα απο μια ανδρογυνη κατασταση. Ο ιδιος ο ανδρογυνος ανθρωπος εξεφρασε την επιθυμια να αυτογνωσθει και να διαχωριστει. Ο οφις του εδειξε κατα παραγγελια του ιδιου, το πως θα γνωρισει το καλο και το κακο, με το να φαει τον απαγορευμενο καρπο. Απορροια αυτου υπηρξε η πτωση στον κοσμο της πολικοτητας στον οποιο δεν υπαρχει κακο, διοτι το κακο ΕΙΝΑΙ η ιδια η πολικοτητα. Η θρησκευτικη αποψη του να κανουμε το καλο ειναι ΛΑΘΟΣ, διοτι ο τροπος υπερβασης της πολικοτητας δεν ειναι η επιλογη ενος πολου, αλλα η βιωση και των δυο, ωστε να καταφερουμε να τις ενσωματωσουμε και τις δυο, ωστε να οδηγηθουμε στην ολοκληρωση.

      Σε παρομοια συμπερασματα ειχα καταληξει φιλοσοφικα και εγω, τωρα ομως βλεπω πως η εικονα ολοκληρωνεται. Εδω ειναι η ουσια και δεν υπαρχει τροπος να το φωναξω αρκετα. Το ιδιο συμβαινει και στην αρσενικη-θηλυκη αρχη. Πρεπει να ενσωματωθουν και οι δυο πολοι, να τους βιωσει ο καθε ανθρωπος και τους δυο, ωστε να ξεκινησει το εργο της ενωσης τους και η επιστροφη απο την πολικοτητα στην ενοτητα.

      Ο Γκουρτζιεφ ομως εχει μιλησει για Νομο των Τριων. Ενα Νομο που ισχυει καθολικα, συμφωνα με τον οποιο καθε τι στον κοσμο μας για να δουλεψει, δημιουργηθει, πραγματωθει ΑΠΑΙΤΕΙ την υπαρξη τριων δυναμεων. Μια που θα δρα ως αρσενικος πολος, μια ως θηλυκος πολος, και μια τριτη δυναμη, συνηθως αορατη που θα καταστησει εφικτη την ενωση, εναν "καταλυτη" με ορους χημειας.

      Ποια δυναμη ειναι αυτη εδω; Η δυναμη της αγαπης. Χρειαζεται να αγαπησουμε τον καθε πολο μεσα μας ωστε να τον κατανοησουμε, αποδεχθουμε, ενσωματωσουμε. Ισως λοιπον η Σεληνη να συμβολιζει στο εν λογω σχημα, το συναισθηματικο πεδιο της καρδιας, υπονοωντας την αγαπη.

      PROBLEM S O L V E D. Oh yeah

      ΥΓ.Παρεπιπτοντως, απο αυτο που αναφερθηκε δυναται να προκυψει ενα απιστευτο σπιραλ επιμερους συνειδητοποιησεων απο το οποιο θα μπει ο καθε κατεργαρης στον παγκο του.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Παραδειγμα 1ο. Ελληνισμος οριζεται πλεον καθε τι που θα επιτρεψει στον ανθρωπο να υπερβει την πολωση, την πολικοτητα.

      Παραδειγμα 2ο. Δεν υπαρχει σωστο, στο αριστερος ή δεξιος. Πρεπει καποιος που μεχρι τωρα εβλεπε τον ενα πολο, ειχε βιωσει δηλαδη την μια πλευρα, να ΒΡΕΙ την αγαπη να κοιταξει αντιστοιχα και τον αλλο πολο. Γνωριζοντας τον και κατανοωντας τον, ειναι βεβαιο πως θα τον αγαπησει και αυτον τον πολο. Οταν το καταφερει αυτο, θα εχει επιτυχει να βιωσει και ενσωματωσει και τους δυο πολους. Σε περιβαλλον αγαπης λοιπον, μετα θα μπορει να ξεκινησει το εργο της ισορροπησης των δυο πολων μεσα του και να επιστρεψει στην ολοκληρωση. Θα εχει επιτυχει να συνθεσει τον εαυτο του.

      Μετα παιρνοντας το σαν παιχνιδι, χρειαζεται να κανει το ιδιο ΣΕ ΚΑΘΕ πολωμενη πλευρα που διαπιστωνει πως υιοθετει, μεχρι να επιτυχει ολοκληρωτικη ολοκληρωση των δυο αρχων (αρσενικη και θηλυκη) μεσα του. Η τελευταια πιστα θα πρεπει να ειναι η σχεση ανδρα-γυναικας οπως λενε τα συμβολα. Ολα αυτα προκειμενου να εχουν επιτυχια, θα πρεπει να συμβουν σε κλιμα και καθεστως αγαπης για καθε "αντιπαλο" πολο, διαφορετικα το εγχειρημα ειναι καταδικασμενο σε αποτυχια

      Τωρα γινονται περισσοτερο κατανοητες ατακες στον εν λογω βιβλιο και λινκ που παρεθεσα, οπως "το μυστικο του Κακου ειναι σε τελευταια αναλυση πως δεν υπαρχει κακο" ή "Αγαπατε το Κακο. Θα το λυτρωσετε". "Ο Θεος (η Ενοτητα) δεν διαφοροποιει το Καλο απο το Κακο, γι αυτο ο Θεος ειναι η Αγαπη.Ο Ηλιος θερμαινει με τις ακτινες του ολους το ιδιο και οχι αναλογα ποσο αξιζει ο καθενας"

      Ωστοσο, ο Εριωπας δεν κανει λαθος. Υπαρχουν οντοτητες (καμια σχεση με Θεο ή Διαβολο) που επιθυμουν οι ανθρωποι να μεινουν ες αει στην πολικοτητα, διοτι απλουστατα τρεφονται ενεργειακα απο αυτους. Αλλες καλυτερες, αλλες χειροτερες. Κατα μερικους τετοιος ηταν και ο Διας, ενας Αρχοντας του Φωτος. Αρχοντας μεν, αλλα καλος. Σε σχεση με τους αλλους εστω. Οποτε εξακολουθω να αναμενω την τοποθετηση του
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΦΙΛΕ ΕΡΜΟΛΥΚΕ, ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.....

      https://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  11. Στοχαστή μου, άρχισες να ζωγραφίζεις. Παραμελείς όμως τον Στόχο σου.
    Σχετικά με αυτό http://alttherapy.blogspot.gr/2012/09/krishnamurti.html?m=1#axzz28PRbZQUx
    που κατέθεσες θέλω γιά μιά στιγμή να αποσπάσω την προσοχή σου από τον Στόχο σου και να σε προσγειώσω στην γυνή ΜΥΡΤΙΝ του Πινδάρου η οποία ήταν και η διδάσκαλός του.
    Τι λες κάθεται η ΜΥΡΤΙΣ του Πινδάρου με τον ΚρισναΜύρτιν πάνω στην Αργώ του Ερίωπα που έχει για κατάρτι μιά ΜΥΡΤΙΑ;

    Μπορεί να ανέβει στην Αργώ ένας μιγάς Ινδός που μπαινόβγαινε στους ναούς του Δράκου;

    Ερίωπας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαρτανω στα ελληνικα αν και δεν ξερω πως προκυπτει, ετσι λενε οι ξενοι τουλαχιστον αρα ολο και καποιο λεξικο θα εχουν συμβουλευτει, σημειανει "αστοχω", δεν πετυχαινω τον στοχο, που εν προκειμενω ειναι η ενοτητα. Αρα αμαρτωλος θεωρειται ο πολωμενος,ο αστοχος, αυτος που εχει επιλεξει "πλευρα".

      Αυτο που αφηνεις να αιωρειται ειναι κατι ομως στο οποιο δεν διαφωνω απαραιτητα. Ερχεται σιγουρα σε αντιθεση με την πεποιθηση που ανεφερα (απο ταινια του Χολυγουντ ειναι οκ το παραδεχομαι) πως ο ελληνισμος διατηρει την πεποιθηση πως καθε ανθρωπος μπορει να γινει δυναμη "καλου". Μιλαμε παντα για πεποιθηση, αρα αυτο δεν σημαινει γεγονος. Μπορει η πεποιθηση να ειναι λαθος. Ωστοσο, ο Ελληνας "θελει" να το πιστευει αυτο γι αυτο και αποπειραθηκε να εξαγει τον πολιτισμο του σε ολους. Μπορει και να εχεις δικιο και να μην ειναι συμβατοι ολοι. Να μην μπορουν ολοι να καταφερουν το εργο της ολοκληρωσης. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε πως δεν μπορουν ολοι. Διεκρινε καποιους τυπους ανθρωπων και ελεγε πως οι 3 πρωτοι, συγνωμη δεν μπορουν να πραττουν, ειναι μηχανικοι ανθρωποι, "ρομποτ" και ας μην χανουμε το χρονο μας προσπαθωντας να τους βοηθησουμε. Λιγο σκληρο

      Αυτο θυμιζει αλλο ενα αφορισμο του που ακομα επεξεργαζομαι, τον εξης
      "Ευτυχής αυτός που έχει ψυχή. Ευτυχής αυτός που δεν έχει. Δυστυχία και πόνος γι αυτόν που δεν έχει παρά μόνο το σπέρμα της."

      Νομιζω κατι αντιστοιχο λες. Επαναφερεις το θεμα των Οργανικων Πυλων κατα Μαγγο ή αψυχων ανθρωπων. Το παρακολουθω το θεμα, και αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να ειναι οι sociopath των Αμερικανων. Τους μελετουν στην ψυχολογια, βρισκουν και τροπους να τους διακρινουν (ψιλο αστειοι βεβαια τροποι). Εγω θα ελεγα πως ειναι αυτοι οι ανθρωποι που ειναι ανικανοι να πραξουν οτιδηποτε που δεν θα ειναι με καποιον τροπο για το ατομικο τους συμφερον και μονο.

      Εστω πως υπαρχουν. Ειναι υπερβολη τα νουμερα που αναφερονται. πχ 1 στους 3. Υπαρχει και επικινδυνοτητα βεβαια, καποια στιγμη μπορει να τους μαζεψουν και να τους εκτελεσουν μαζικα, αν βρουν κανα τροπο διακρισης. Τραγικα πραγματα. Απο την αλλη και ετσι να ειναι, και αυτοι οι ανθρωποι ως αψυχοι να επιβιωνουν ρουφωντας βαμπιρικα της ψυχικες ενεργειες αλλων ανθρωπων απομυζωντας τους ή ζωων, δεν μπορει να γινει κατι οταν μιλαμε για τον διπλανο μας ανθρωπο,για μελη της ιδιας οικογενειας μας, καθως πλεον εχουν ανακατευτει οι πληθυσμοι οποτε καθαροτητα τελος. Δεν ειναι στην Κινα το προβλημα (αν υπαρχει τετοιο προβλημα) αλλα και διπλα μας.

      Ο Ελληνισμος δεν πρεπει να ξεχωριζει γενετικα αλλα αξιοκρατικα. Ακομα και ετσι ναναι, η εννοια του ελληνισμου ακομα και αν δεν μπορει με αυτη την λογικη να γινει ελληνας, επιτρεπει και προωθει τον ελληνιζοντα, διοτι ειναι προς το συμφερον ολων μας. Εαν δεν το κανει, τοτε τους στρεφει προς την αλλη πλευρα και τους καθιστα εν δυναμει εχθρους, ενω δεν ειναι
      Αρα ναι, φυσικα και μπορει ενας Ινδος να επιστρεψει απο την πολικοτητα στην ολοκληρωση. Ακομα και σε ολα λαθος να ειμαι, μπορει να ειχε προπροπροπαππου εναν Ελληνα, αρα να ειναι Ελληνας. Δεν μπορουμε να το ξερουμε, αρα δεν αποκλειουμε. Δεν θα ανοιξουμε βεβαια τα συνορα στους Κινεζους οπως ο Σαμαρας στους βορειο Ηπειρωτες και πρακτικα σε ολους τους Αλβανους, αλλα ναι θα τους κανουμε φιλους μας.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Δεν εννοω βεβαια να τους παντρευτουμε. Εαν ισχυουν οι ΟΠ και ανακαλυψεις πως η κοπελα σου ειναι ΟΠ, τοτε τι κανεις; Απομακρυνεσαι και της επιτρεπεις να βρει νεο "θυμα". Ωστοσο, δεν ειναι απαραιτητα θυμα ο αλλος. Μπορει να ειναι θυμα ενεργειακα, αλλα να ειναι χρησιμοτατο βημα για την εξελιξη του και για την κατανοηση του εαυτου του.

      Αλλωστε σε 3 στις 4 σχεσεις υπαρχει ενεργειακο θυμα. Θελει προσοχη ομως απο το ανυποψιαστο θυμα, γιατι μπορει να αποστραγγιστει ενεργειακα τοσο πολυ, που να ειναι δυσκολο να επανελθει. Ακομα και οταν επανελθει, θα ζητησει επανασυνδεση και ξανα στα ιδια. Χρειαζεται προσοχη
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  12. Μεγαλειότατε STAR LORD την καλημέρα μου. Η μουσική σου μιλά σήμερα για κάποιο αόριστο είδωλο (IDOL/DOLL) δηλαδή για μια άψυχη αντιγραφή ενός θαυμασίου Προτύπου.
    ΟΙ στίχοι είναι καταπληκτικοί. Αξίζει να το ακούσουν όλοι αυτό το παράξενο τραγούδι.
    Το είδωλο της MURTI (Ινδική θεότητα είδωλο) στον Ινδουϊσμό είναι φτιαγμένο από πέτρα, ξύλο, και μέταλλο και έχει 8 χέρια. Και ο Δράκος της Κθούλου έχει ΜURI με 8 πόδες. Είναι δηλαδή Οκτώπους.
    Χαχαχα, και ο LOVECRAFT που κατασκεύασε το είδωλό του, το λέει και το όνομά του Love+craft, έφτιαξε τον έρωτά του στα εσωτερικά του πρότυπα. Έφτιαξε έναν τεράστιο χαμένο θεό πρόγονο που γέννησε ο εσωτερικός του κόσμος. Έναν Κθούλου οχταποδοκέφαλο.
    Αυτός έχει θέση πάνω στην Αργώ;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΙΩΠΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΤΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΞΥΔΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΟ.!!!
      ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΥΛΑΧΤΟ" ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΣΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ...ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΟΛΥΚΟΣ ΤΟ ΡΩΤΑΕΙ ΑΥΤΟ.....ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Περίμενε STAR LORD διότι ξαφνικά ο Στοχαστής τράνταξε το φόρουμ και πρέπει να τον πάμε λάου - λάου με την πολικότητα που έβαλε στο τραπέζι δίπλα από τον Κθούλου το Κρισναμούρτη, την Αργώ και τα υπόλοιπα.
      Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί να με βάλει στο εδώλιο και να ανακρίνει για "Πολικότητα"
      Εγώ όμως θα καβαλήσω τον Πόλο και θα γίνω Λούης μέχρι να κουλάρει ο Στοχαστής.
      Εσύ τώρα ανυπομονείς για το φυλαχτό του "..έτσι πως τον είπαμε".

      Τι λόγο έχεις και μου χολοσκάς. Χαχαχα

      Ο Ηρακλής και ο Ιόλαος να είναι καλά που πρόσφεραν «μυρτιές» στους νικητές των Ιολείων.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Και εγω θελω να το ακουσω αυτο για να καταλαβω τι εννοουμε ως δρακο. Οπως αναφερει εδω http://www.katohika.gr/2013/02/eisai-fylaki-apla-den-to-thymasai.html ποιος ειναι ο δρακος; Ο Αετος κατά τον Χουάν Μάτους στον Καστανέντα, ο Δημιουργος του Ματριξ, οι Αρχοντες των γνωστικων, ο Κθουλου ή μηπως ο Παναγιωτης Γιαννακης;

      Ο Ηρακλης και ο Ιολαος τον νικησαν; Εννοεις πως βγηκαν απο την φυλακη της δημιουργιας;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ...Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ( + ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ (-) ,ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΩΣΗ ,ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ.....ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΠΑΝΣΟΦΙΑΣ....ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ....ΑΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

      ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΚΟΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΙΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ..ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟ..ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ....ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Καλά είπα εκείνη την φορά που σε σταμάτησα απότομα, ότι δηλαδή δεν είχεςς καταλάβει τι είχες γράψει.

      Ευτυχώς δηλαδή.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΦΥΛΑΧΤΟ" ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ,ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ....ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΥΛΑΧΤΟ" ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  13. Στοχαστή, καλέ μου φίλε, οι Οργανικές Πύλες είναι το κλειδί σ' όλες τις επιστήμες. Μόλις τώρα και μάλιστα πολύ δειλά διακρίνουν το ρόλο του Ω και του Ι στην αντιμετώπιση του Καρκίνου.
    Τους λείπει ακόμα το π (ακτίνα) για να ολοκληρώσουν τον ΣΤΟΧΟ τους δηλαδή την ΩΠΙ(ν)
    Θα θυμάσαι όταν έγραφα ΕΡΙΩΠΑΣ-ΕΡΙΩΠΙΣ-ΕΡΙΩΠΑΣ και τι μου σουρνε ο Ερμόλυκος.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεχρι να βρω τι θελει να πει ο ποιητης εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Epic_of_Gilgamesh μπορει να περασει αρκετος καιρος. Οποτε, επειδη Εριωπα δειχνεις να γνωριζεις, δωσε μια χειρα βοηθειας

    Την ωπιν δεν την καταλαβα
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστή, καλέ μου φίλε, αν σε ενδιαφέρει η ορθή μετάφραση του κειμένου και όχι αυτή που δίνουν στην κ. Βίκη παιδεία.
      Για το έπος του Gilgamesh (τροχός πορευόμενος), σημείωσε ότι
      Shūtur eli sharrī : Ο Ακτινοβόλος Σωτήρ, το σπινθηροβόλο βλέμμα,
      Sha naqba īmuru: Ο ιερέας που κατέβηκε στον Άδη
      Νομίζω ότι ο STAR LORD μπορεί να σε βοηθήσει και να σου θυμίσει ποια ήταν η ΏΠΙΣ που πήγε στο Βορρά, τότε που ήμασταν στην Θηβαΐδα, κλπ.
      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  15. Εγώ είμι το Α και το Ω,

    O STAR LORD εύκολα και πολύ γρήγορα θα σου το μετατρέψει σε 1 και Ω.
    Οι κομπιουτεράδες το έπιασαν το μυστικό πριν πολύ καιρό με το 0 και το 1
    Το μόνο που δεν μας λένε όμως οι μάγκες είναι ότι το 0 δεν είναι 0 αλλά Ω
    Κύκλος με πορτάκι για να υπάρχει εσωτερική επικοινωνία. χαχαχα
    Και ο ΈΡΩΣ αγαπητέ μου φίλε στην ίδια βάση στηρίζεται.

    Χρειάζεται να περάσεις από μία Χρυσή Πύλη Ενεργειακή για να μετουσιωθείς.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε μου STAR LORD, να σου υπενθυμίσω μόνο θέλω τι λέγαμε στις:

    Ανώνυμος24 Νοεμβρίου 2014 - 2:01 μ.μ. Συγκεκριμένα σου είχα γράψει:

    THE STAR-LORD,

    ...και μιάς και φτάσαμε στο YODH και στο ΕΙ για κάνε μιά προσπάθεια και με τον στίχο 18 (ΙΗ) στο Ε Κεφάλαιο (Κατα Ματθαίον) με το κρυπτογραφημένο ΕΙ ή Yodh I

    Αυτό το κεφάλαιο αναφέρει τα εξής:

    ΑΜΗΝ ΓΑΡ ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ ΕΩΣ ΑΝ ΠΑΡΕΛΘΗ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ Ι Ω Τ Α ΕΝ Ή ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΟΥ ΜΗ ΠΑΡΕΛΘΗ ΑΠΌ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΩΣ ΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΕΝΗΤΑΙ.


    Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Αυτά σου είχα γράψει, αν θυμάσαι. Στο ΙΗ-Ε, στίχο/κεφάλαιο.
    Ούτε ένα Ι-Ω-Τ-Α και μετά βάζει το Ε-Ν, (το ΕΛ-ΕΝ ). Δεν το τοποθετεί πριν το Ι-Ω-Τ-Α αλλά μετά.

    Δεν λέει ΕΝ ΙΩΤΑ αλλά λέει Ι-Ω-Τ-Α ...Ε-Ν

    Διάβασε όμως και τα δικά σου που έγραφες λίγο πριν εκείνη την μέρα και τα ξαναλέμε.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλοι STAR LORD και Στοχαστή, αν σας δυσκολεύουν οι παραπάνω λόγοι σας θυμίζω αυτό :

    "Παν το κινούμενον ουκ Έν (αλλά) δύο σώματα φέρη" [Ερμού εκ του προς Ασκληπιόν]

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πορτα χρυση ενεργειακη πιθανον να παραπεμπει σε Κοσμικη Βιοδυναμικη του Μπαλανου. Προσωπικα κουραστηκα το γριφωδη τροπο γραφης σου Εριωπα και δεν σκοπευω να σε ακολουθησω αλλο, θα αφησω τη συνεχεια στους υπολοιπους συμπαικτες. Το προβλημα δεν βρισκεται στο οτι δεν μπορω ή δεν θελω, αλλα στο οτι εσυ μαλλον δε θελεις να μας πεις αυτο που αφηνεις να εννοηθει πως γνωριζεις. Πολλα απο τα στοιχεια που αναφερεις ειναι απο χωρο που δεν γνωριζω καλως οποτε δεν μπορω να τα κρινω. Οσα ηταν απο χωρο που γνωριζω επαρκως, δεν επαληθευτηκαν

    Πιστευω πως οντως γνωριζεις κατι αλλα εισαι σιγουρος πως αυτο ειναι χρησιμο ή σωστο; Και αν ειναι παραμυθι φουρναρης η δουλεια; Πώς μπορεις να το γνωριζεις; Σιγουρα οταν κατι δεν το μοιραζομαστε ευθεως, το προστατευουμε ταυτοχρονα απο τη κριτικη. Ισως ενδομυχα να φοβομαστε μηπως οι αλλοι μας δειξουν πως τελικα δεν ειχαμε βρει το μυστικο. Ισως παλι να ειναι αυτο που νομιζουμε, αλλα να μην θελουμε να το μοιραστουμε ετσι απλα με τους αλλους, διοτι εμεις κοπιασαμε αφανταστα να το βρουμε.Σε καθε περιπτωση ειναι στην δικια σου ευχερεια και δικαιωμα σου, το εαν και πως θα το μοιραστεις μαζι μας.

    Θα προτιμησω να παιξω στα σιγουρα και δυσκολα οπως εχω συνηθισει. Πλεον ειμαι πιο κοντα απο ποτέ στο να κατανοησω τον εαυτο μου και στο συγκεκριμενο εχω να ευχαριστησω τα κειμενα του Αλκιρεα, τα οποια πλεον δεν υπαρχουν, αλλα ξετρυπωσα καποια σημαντικα που εχουν διασωθει. Θα συνιστουσα σε ολους να τα αποθηκευσουν διοτι δεν θα ειναι εκει για παντα

    http://renakomninou.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%98%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%A9%CE%A3%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%99

    http://renakomninou.blogspot.gr/search?q=%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%9F+%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F+%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%A8%CE%A5%CE%A7%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%91%CE%A3&max-results=20&by-date=true

    ΥΓ. Τον Κρισναμουρτι τον θεωρω φιλο μου, διοτι με βοηθησε να συνειδητοποιησω 3-4 πραγματα
    ΥΓ2.Το επος του Γκιλγκαμες ξερω πως ειναι συναφες και με των υπολοιπων λαων, ωστοσο δεν ξερω ακριβως την ιστορια που κρυβει.Το λεω ομως ευθεως. Η ιστορια παντως μοιαζει με του Ηρακλη στην οποια ξερω καποια πραγματα. Αλλα την πληρη εικονα ακομα δεν την εχω
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΚΙΡΕΑΣ;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ....ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΜΗΡΟ,ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ,ΣΠΑΪΚΜΑΝ,ΧΑΟΥΣΧΟΦΕΡ,ΜΑΚΙΝΤΕΡ,ΡΑΤΣΕΛ, ΧΑΟΥΣΧΟΦΕΡ.....ΗΦΑΙΣΤΟ,ΜΑΖΗ....ΚΛΠ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΙΦΩΔΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΙΩΠΑ ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΡΙΩΠΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΑΧΑ.

    https://www.youtube.com/watch?v=QuVfrLh9Oz4

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Παν το κινούμενον ουκ Έν (αλλά) δύο σώματα φέρη" [Ερμού εκ του προς Ασκληπιόν]

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.....ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ...ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΔΩ...ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο "ΙΩΑΝΝΗΣ" ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΔΩ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ....ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΡΙΩΠΑ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Ετσι ειναι ή ετσι θα ηθελες να ειναι; Γιατι με με μας ξεκινουν και τελειωνουν ολα; Τι το διαφορετικο εχουμε; Γιατι τα παντα στη Γη πρεπει να αφορουν το 0,5% που αποτελουν οι Ελληνες;

      Ποιος ειναι ο Δρακων και η γυνη που ειναι μαλιστα εδω;

      Μην τις εκλαβεις ως επιθεση τις ερωτησεις απλα καταθετω καποιες ενστασεις πανω στις οποιες πρεπει να βαλουμε το μυαλο μας να σκεφτειΤο "επειδη ετσι ειπε ο Ταδε πως ειναι" δεν αποτελει απαντηση

      Διαγραφή
    4. OΛΕΣ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ...ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 28/12/2014 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΤΕ...."Καταχθόνιος Δαίμων ΛΥΚΙΟΣ28 Δεκεμβρίου 2014 - 4:22 μ.μ.

      Φίλοι μου, σας απολαμβάνω πραγματικά! Σήμερα είμαι μακρυά απ'το σπίτι μου και γράφω δύσκολα από κινητό. Το σύμβολο που βλέπετε, δεν υπάρχει παρά μόνο σε ελάχιστα χέρια."
      ΛΥΚΙΟΣ.

      ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΛΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ...ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;; ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ....ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  20. Νόμιζα φίλε Στοχαστή ότι θα μιλούσαμε για τον Ερμή και αυτά που δίδαξε.
    Δεν με ενδιαφέρει σε τι σε βοήθησε ο Κρισναμούρτης, αλλά αν θυμάσαι στο τέλος τους πήρε όλους με τις κλωτσιές.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μούγκα λοιπον για την Μυρτιά όλοι. Καλαααααά....
    Αγοράστε τότε ένα σανσκριτικό Musaka και φροντίστε να μην τον φάτε όπως κάνουν οι Γάλλοι. Εκπαιδεύστε τον καλά να έλθει να κλέψει τα μυστήρια του Ερίωπα και μετά να τον κάνετε προφήτη και θεό τον Μουσακά.



    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού μου είναι όλοι βιαστικοί τι να κάνω;

    Πάνω στον Musaka κάθεται αυτός που έχει το φυλαχτό αστέρι στον λαιμό.

    Ιδού:


    http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse



    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΡΙΩΠΑ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΜΙΝΘΕΑΣ(ΑΠΟ ΤΟ ΣΜΙΝΘΟΣ=ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ)...ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΙΚΥ-ΜΑΟΥΣ.....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Πρόσεξες την φωτογραφία ; που κάθεται ο Ganesha?

      Τι μούρη έχει o Ganesha; Πόσο μοιάζει στον Κθούλου τον Οκταποδομούρη; Λένε ότι ο Ganesha κατέβηκε από το Θιβετ.

      Αχά, εδώ σε θέλω.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. ΛΟΙΠΟΝ Ο Ganesha ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΣΙΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. O Ganesha συχνά παρουσιάζεται με το κολιέ του Λύκιου στον λαιμό. Αχα!!!

      Να δεις που ο Στοχαστής θα γυρίσει με τα 8 του ( 2 οχήματα 4Χ4) για να σε πολεμήσει αν υποστηρίζεις ότι η Αποκάλυψη είναι Ελληνική υπόθεση και ας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Τον καίει κυριολεκτικά σου λέω.
      Σου τον αφήνω για σέρβις. Αγοράζει ακριβά 4Χ4 και απαιτεί σούπερ σέρβις. χαχαχα
      Εγώ θα παρακολουθώ διακριτικά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. Στην φωτο της Wiki κάθεται πάνω σε ένα ποντικό

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. O Ganesha OΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ(MYΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)....ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ..."Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ " ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ;;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Η κατοικία του ονομαζόταν MUSA-KARAHANA, χαχαχα
      Αν γνωρίζεις κανένα Αραβόφωνο ρώτησέ τον τι σημαίνει η δεύτερη λέξη.
      Ετοιμάσου για γέλια...

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    8. ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΑΡΑΒΙΚΑ karahana => μπουρδέλο ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ Μ-USA KARA=ΜΑΥΡΟ/Η HANA

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. Τέλειος, όπως πάντα STAR LORD.χαχαχα
      Άφησε το ΜUSA έτσι όπως το εννοούν προς το παρόν οι Ινδουϊστές οι οποίοι λένε ότι εκτός από ποντικός σημαίνει και κλέφτης, χαραμής.
      Εμείς βέβαια κρατάμε τους καλούς μας τρόπους και το λέμε "Ερμής".

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Ηρέμησες τώρα λιγάκι; χαχαχα

      Διαγραφή
    10. HΡΕΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΙΩΠΑ..ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ "ΚΟΛΛΑΩ" ΜΕΤΑ ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ....ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ,ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    11. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ "ΦΑΛΑ ΜΠΑΚΜΑΚ"=ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΟΥ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ,ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΛΟΠΗΣ,ΛΗΣΤΕΙΑΣ,ΑΠΑΤΗΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΔΙΚΗΣ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  23. Τι εννοεις τους πηρε με τις κλωτσιες στο τελος ο Κρισναμουρτι; Ποιους;
    Δεν θελω να νομιζεις πως θιχτηκα επειδη δεν σ'αρεσει ο Κρισναμουρτι. Παιρνω απο οποιονδηποτε οτι προσφερει που να αξιζει και ο Κρισναμουρτι εχει δωσει καποιες παρα πολυ ομορφες απαντησεις για το πως πρεπει να ζουμε. Δεν θα τον κανω και ινδαλμα βεβαια. Αλλα του αναγνωριζω πως εχει βρει και διδαξει καποια σημαντικα πραγματα και τον σεβομαι γι αυτο.

    Δεν αποχωρω απο το διαλογο, απλα δεν προκειται να μπω στη διαδικασια να σε ρωταω τι εννοεις εδω, που το πας εκει. Για παραδειγμα δεν θα σε ρωτησω τι εννοεις με τις μυρτιες, τι συμβολιζουν και σημαινουν. Ουτε θα σε ρωτησω τι σκεφτεσαι για τον Ερμη. Εγω οταν θελω να πω κατι, το λεω ανοιχτα. Αυτο μου θυμιζει τη λογικη στο facebook. "Καντε 1000 like και θα σας πω τις επομενες 20 γραμμες του βιβλιου μου". Εαν θελεις πες το, εαν δεν θελεις δεν θα παρακαλεσω. Εαν θελεις να συζητησουμε για τη μυρτια, γιατι δεν αναφερεσαι εσυ; Αυτο μου θυμιζει τον Αναστοπουλο "Αλλα δεν τα λετε, δεν τα γραφετε και αναγκαζομαι να τα λεω εγω"

    Αυτος ειναι και ενας λογος που δεν γουσταρω να παω σε στοες και σε σχολες πχ τυπου Οσσο. Διοτι ο καθε υπευθυνος εκει, την εχει δει εμπορακος της γνωσης. "Γινε πιστος ακολουθος και θα σε προτεινω για να πας στο 3ο επιπεδο. Εχει 33 σκαλια συνολο"

    Η δικια μου νοοτροπια οσον αφορα τετοιου τυπου σχολες; Στον πατο σας και τα 33 σκαλια σας. Εγω τουλαχιστον δεν θα γινω προβατο στο κοπαδι που θα τρεφει τα υπαρξιακα σας και το εγω σας, ωστε να αισθανεστε καλυτερα.

    Τα αρχαια μυστηρια ηταν ξακουστα και επιθυμητα απο ολες τις χωρες πχ Βρετανια, για ενα και μονο λογο. Διοτι οι ανθρωποι που ειχαν μυηθει σε αυτα, διακρινονταν για την ωραιοτητα τους. Τους θαυμαζαν οι εξω για την ποιοτητα τους. Εγω δεν γνωριζω κανα τετοιο παραδειγμα, αν εξαιρεσουμε ισως το Λυκιο που δεν ξερω ακριβως απο που εχει περασει(και εχει προχωρησει). Απο μασονους ξερω κατι τυπους σαν τον Δενδια. Αυτο τα λεει ολα.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα αρχαια μυστηρια ηταν ξακουστα και επιθυμητα απο ολες τις χωρες πχ Βρετανια, για ενα και μονο λογο. Διοτι οι ανθρωποι που ειχαν μυηθει σε αυτα, διακρινονταν για την ωραιοτητα τους. Τους θαυμαζαν οι εξω για την ποιοτητα τους. Εγω δεν γνωριζω κανα τετοιο παραδειγμα, αν εξαιρεσουμε ισως το Λυκιο που δεν ξερω ακριβως απο που εχει περασει(και εχει προχωρησει). Απο μασονους ξερω κατι τυπους σαν τον Δενδια. Αυτο τα λεει ολα.
    Στοχαστης
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Εαν θελεις να συζητησουμε για τη μυρτια, γιατι δεν αναφερεσαι εσυ; Αυτο μου θυμιζει τον Αναστοπουλο "Αλλα δεν τα λετε, δεν τα γραφετε και αναγκαζομαι να τα λεω εγω"
    Στοχαστής

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ερίωπας: Εσύ μιλάς για αρχαία Μυστήρια και εγώ σου κλείνω ματάκι για την Μυρτιά Στοχαστή μου.

    Σε Εσκιμώους να μιλούσα θα είχαν καταλάβει που το πάω με την Μυρτιά. Πόσον μάλλον εσύ που γνωρίζεις τα αρχαία μυστήρια.

    Το αποφεύγεις όμως διότι φοβάσαι ή θέλεις να μην το πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω τι συμβολιζει η μυρτια διοτι δεν ξερω για τα αρχαια μυστηρια. Θα ηθελα να ξερω αλλα δεν ξερω. Πως θα μπορουσα αφου δεν υπαρχουν σημερα;

      Φανταζομαι πως τα μυστηρια διδασκουν την αληθεια για τον κοσμο μας. Πως ειναι δηλαδη εικονικος κατα την σπηλια του Πλατωνα και πως η ψυχη μπορει να ανελθει της υλικης της φυσης. Πως, δεν ξερω.

      Στοχαστης

      Διαγραφή
  25. http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse#mediaviewer/File:Ganesh_sits_affectionately_with_his_vahana,_Mushika_another_version.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Στοχαστή αν σου ικανοποιούσε την απορία, θα σου έλεγα ότι προσωπικά δεν έχω περάσει από καμία "μύηση". Και λέγοντας "μύηση" εννοώ ότι δεν έχω περάσει από καμία δογματική ή συστημική μυητική διαδικασία. Ούτε τάγματα, ούτε στοές, ούτε μυστήρια, ούτε καν "βιβλία"! Δεν είμαι καν επιστήμονας, ούτε και στοιχειωδώς έξυπνος. Είμαι ένας πολύ απλός άνθρωπος, μέσης νοημοσύνης.
    Το "φυλακτό" που είδατε αποτελεί όμως ένα από τα κληροδοτήματά μου. Ένα μέρος από τα υπόλοιπα κληροδοτήματά μου (τα οποία δεν μου "ανήκουν"), τα έχω ήδη εκθέσει εδώ, από τον Δεκέμβριο του 2011.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως Λύκιε ζητάς απαντήσεις από εμάς. Ή κάνω λάθος; Εγώ απλά σας είπα πάρτε διαβήτη και χάρτες και μετά είδες τι έγινε.
      Σου έβαλα και την μύτη του διαβήτη στο όρος Ερμών εκεί που άραξε για λίγο ο Ερμής/Κάδμος πριν την κάνει για Ελλάδα.

      Περίμενα ανταπόκριση και γι' αυτό δεν είπα τίποτα περισσότερο. Κάτι που εκνεύρισε αφάνατστα τον Στοχαστή.και κούρασε και τους υπόλοιπους.

      Μέχρι και τον μακαρισμό για τους υπομένοντες τους κατέβασα αλλά μου φαίνεται δεν μπορώ να τους συγκρατήσω άλλο. χαχαχα
      Θα εισβάλουν αγανακτησμένοι στην πλατεία και μετά ο Δένδριας θα τους πλακώσει πάλι στα χημικά.

      Για πες μας και συ κάτι.

      Ερίωπας

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΙΩΠΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΕΡΜΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΥΨΙΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΥΝΕΙ ΑΙΜΑ....ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΡΙΩΠΑ ...ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ....ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΦΥΛΑΧΤΟΥ" ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Ερίωπα, ίσως παρερμήνευσες το σχόλιό μου. Δεν ζήτησα καμία απάντηση, γιατί δεν έθεσα κανένα ερώτημα. Την ερμηνεία του συμβόλου την γνωρίζω, όπως και τη χρήση του.
      Όμως στην συμβολική οι ερμηνείες μπορεί να είναι άπειρες, αφού έχουν να κάνουν με τον εκάστοτε νου που ερμηνεύει. Το ίδιο και η Αποκάλυψη του Πατήρ Γιοχανάν!
      Ο Δράκος πάντως λαμβάνει την δυναμική του μορφή και τείνει προς κυριαρχία, μέσα από το διαδίκτυο, όπως ευστόχως μας εξηγεί ο Θεόδωρος Νικητάκης στο περιοδικό Τρίτο Μάτι (τεύχος 203) σεμια πιθανή εξήγηση του ΙΓ' Κεφαλαίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. ENNOEΙΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΛΥΚΙΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΑΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012;;;
      http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=215089&option=com_virtuemart&Itemid=89&lang=el

      ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΣΤΟ ΑΡΑΧΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ η ΑΤΟΜΟ...ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ....ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ "ΜΥΡΩΔΙΑ" ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΔΩ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστά φίλε STAR-LORD! Με εντυπωσιάζεις με την ακρίβειά σου. Όμως ο Δράκος, ακόμα και έτσι, κάνει την δουλειά του....
      Θέλει όμως προσοχή, διότι λειτουργεί συγκεκαλυμμένα και εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα. Είναι δε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ευφυής!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. TO ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ -ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ- ΕΥΦΥΗΣ....ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  27. Γράφεις STAR LORD: ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ "ΦΑΛΑ ΜΠΑΚΜΑΚ"=ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΟΥ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ,ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΛΟΠΗΣ,ΛΗΣΤΕΙΑΣ,ΑΠΑΤΗΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΔΙΚΗΣ....

    THE STAR-LORD.



    -Ερίωπας: βλέπεις ότι σιγά σιγά καταλήγουμε στον Ερμή τον Χαραμή που λέγανε οι παλιοί ότι σήκωσε το ταμείο και έφυγε;

    Οί Άραβες ονόμαζαν το όρος αυτό Gabal Haramioun, κάτι που αύκολα ονομάζω το όρος των κλεφτών.

    Επομένως επανερχόμαστε πάλι στην κλοπή του Θησαυρού και τα υπόλοιπα γνωστά.
    Λένε ότι τρείς γενιές του Ερμή πολέμησαν στον Τρωϊκό πόλεμο που έγινε γαι τον Θησαυρό της ανύπαρκτης γυνής Ελένης.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΕΡΙΩΠΑ....ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ....

      ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΧΩ "ΚΟΛΛΗΣΕΙ" ΑΛΛΟΥ.....ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Δεν ζήτησα καμία απάντηση, γιατί δεν έθεσα κανένα ερώτημα. Την ερμηνεία του συμβόλου την γνωρίζω, όπως και τη χρήση του."

      ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ....ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΩ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ;;ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  28. Φίλε μου STAR-LORD, ο λόγος που τοποθέτησα αυτή την εικόνα, ήταν για να τροφοδοτήσω την συζήτηση που κάνετε. Η επιλογή της εικόνας και την στιγμής, δεν ήταν τυχαία. Παρακολουθώ τον Ερίωπα και τους διαλόγους και θεώρησα ότι ήρθε η στιγμή να προκαλέσω με αυτό τον τρόπο, την αποδέσμευση των δικών του θεωριών και των απόψεων για ένα θέμα κατ' εξοχήν "εσωτεριστικό" και μυστικιστικό. Σαφώς έχει να κάνει με την θεώρηση των εννοιών καλού-κακού.
    Αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που μεθοδεύει ο φίλος Ερίωπας, προκειμένου να μας οδηγήσει στο επίδικο ζήτημα. Θέλει να εκμαιεύσει την απάντηση, βάζοντας στο παιχνίδι το νου όλων των συμμετεχόντων.
    Αν και έχει μεγάλη αξία η διαδρομή, κάποτε πρέπει να φτάσουμε και στο τέλος της (Πόρος και Τέκμωρ).
    Όπως είπα και προηγουμένως, η ερμηνεία των συμβολισμών δεν είναι ποτέ μια και μόνη.
    Ένας ζωγραφικός πίνακας, μπορεί να δημιουργήθηκε από τον ζωγράφο θέλοντας να εκφράσει τον πόνο (για παράδειγμα). Βλέποντας τον πίνακα σε μια γκαλερί και απόντος του δημιουργού, ο καθένας θα δώσει την δική του ερμηνεία. Όλες είναι σωστές! Διότι η εικόνα, αποκωδικοποιείται στο νου του καθενός, σύμφωνα με τους δικούς του κρυφούς (υποσυνείδητους) κώδικες που ήδη είναι εγκατεστημένοι εντός μας. Άλλος θα το δει σαν ηδονή, άλλος σαν χαρά, άλλος σαν φόβο, άλλος σαν οδύνη και άλλος δεν θα δει ...τίποτα!
    Ο δημιουργός του συμβόλου, είχε γνώσεις εσωτερισμού. Η χρήση του, είναι η προστασία από το "κακό". Αλλά η ερμηνεία των συμβόλων που επιδιώκει να δώσει ο Ερίωπας, ένας άνθρωπος που απορρίπτει τον εσωτερισμό, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και μπορεί να αποτελεί μια νέα εκδοχή, εξίσου ορθή με αυτή του δημιουργού του. Αναμένω να την δω, καθώς και ποιο είναι το κακό κατά την δική του άποψη!
    Οι δικές σου γνώσεις φίλε STAR-LORD, επαρκούν για να ερμηνεύσουν το σύμβολο κι ας μην γνωρίζεις σανσκριτικά. Η δυσκολία σου προκύπτει επειδή προσπαθείς να μπεις στους συλλογισμούς του Ερίωπα. Σκέψου το λίγο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε

      Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση σχετικά με το παράδειγμα σου με τον καλλιτέχνη.Έστω ότι ο δημιουργός του έργου θέλει να εκφράσει τον πόνο.Έρχεται μετά κάποιος που δεν γνωρίζει τον πραγματικό συμβολισμό και αντιλαμβάνεται το έργο ως χαρά,όπως είπες και εσύ.Έστω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τον πραγματικό συμβολισμό και αυτός που τον αντιλαμβάνεται ως χαρά αρχίζει και διαδίδει το έργο "ως χαρά",κάτι που ανταποκρίνεται στην δική του αντίληψη αρχικώς πριν την υιοθετήσουν και άλλοι.Δεν χάνεται η αρχική οπτική του δημιουργού και ο λόγος δημιουργίας του έργου?

      Κάτι ανάλογο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί και με κάποια σύμβολα?

      Ο Ερίωπας αν θυμάμαι καλά είπε πως το σύμβολο που μας κατέθεσες έχει να κάνει με τις Πλειάδες.Σε κάποιο από τα προηγούμενα Αναψυκτήρια μίλησε για την γεωδαισία του Ωρίωνος-Σειρίου στην περιοχή της Μέκκας και στο προηγούμενο Αναψυκτήριο κάλεσε τους αναγνώστες να πάρουν χαρτί και διαβήτη...

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Ερμόλυκε δεν καταλαβαίνω γιατί μου λες να πω στον Εριώπα ότι αυτά που λέει δεν στέκουν πολύ εύκολα,ενώ μπορείς να το κάνεις ο ίδιος.Μήπως παρεξήγησες κάτι?

      Προφανώς δεν θα έχει αποτυπωθεί ολόκληρος ο αστερισμός ως ισοσκελές τρίγωνο αλλά κομμάτι του.Όταν ο Ερίωπας μιλούσε για τις πόλεις αυτές δεν ανέφερε κάτι για Ζώνη αλλά μάλλον για το άστρο Betelgeuse.

      Η ερώτηση που έκανα στον Λύκιο σχετίζεται με την γενικότερη απορία μου για την ουσία της τέχνης.Αφορμή ήταν ακόμη πως στην συζήτηση μπήκαν κάποιοι κλέφτες.

      Μάθατε και το όνομά μου.Χεχε

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Ερμόλυκε πιστεύω ότι για να μπορέσει κανείς να ανιχνεύσει με σοβαρότητα όλα αυτά που λέει ο Ερίωπας χρειάζεται πάρα πολύ μελέτη και φυσικά υπομονή.Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πει ότι δεν βγάζουν νόημα,όμως έτσι είναι?Ας μην ξεχνάμε όλοι ότι ο δρόμος της Αρετής,αυτός που διάβηκε ο Ηρακλής ήταν γεμάτος δυσκολίες.

      Όσον αφορά την θεωρία για γεωδαισία της Ζώνης σε σχέση με τις Πυραμίδες,αυτή αναφέρει πως το γεγονός αυτό έγινε περίπου 10.000 με 12.000 χρόνια πριν.Υπάρχει ένα φαινόμενο στην αστρονομία που ονομάζεται μετάπτωση των ισημεριών,το οποίο,αν δεν το γνωρίζεις,θα σου έλεγα να το μελετήσεις.Θα προσπαθήσω πολύ σύντομα να σου δώσω μια εικόνα.Ο ήλιος όταν παρατηρείται από την Γη φαίνεται να κινείται από την ανατολή προς την δύση.Αντίθετα τα άστρα της ζωδιακής ζώνης κινούνται κυρίως από την δύση προς την ανατολή.Σήμερα λέμε πως μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου και αφήσαμε πίσω μας τους Ιχθύες.Στην κανονική σειρά των ζωδίων όμως (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Υδροχόος βρίσκεται πριν του Ιχθύες.Από αυτήν την σκοπιά η θεωρία αυτή δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που είπε ο Ερίωπας.

      Ο Ερίωπας είχε πει πως η Tanum είναι πόλη που κάθεται γεωδαιτικά στο τρίγωνο του Betelgeuse.Μίλησε λοιπόν για τρίγωνο.Τρείς και οι πόλεις.

      Επίσης έγινε αναφορά σε όρος των κλεφτών και κλεμμένο θησαυρό.

      Ερμόλυκε την απάντηση δεν την ξέρω,αλλά είπα μια σκέψη μου μήπως και γυρίσει λίγο ο τροχός.

      Αν θα μου επέτρεπες να σου δώσω μια συμβουλή,τότε θα σου έλεγα να μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα αλλά να συλλέγεις σιγά σιγά τα κομμάτια του παζλ.Ο Πόλεμος χρειάζεται υπομονή και όχι βιαστικές κινήσεις.Πιστεύω πως τα μηνύματα του Ερίωπα χρειάζονται χαρτί και μολύβι για να επεξεργαστούν,όπως ακριβώς και τα μαθηματικά.

      ΚΥΩΝ

      Διαγραφή
    7. Φίλε Κύων, οι γνώσεις μου στην αστρονομία, την αστρολογία και την γεωδαισία, δεν είναι τέτοιες που να μου επιτρέπουν να τοποθετηθώ στους ισχυρισμούς του Ερίωπα. Στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, αναμένω να μάθω κάτι που δεν γνωρίζω. Είπα και προηγουμένως ότι έχει ενδιαφέρον η οποιαδήποτε οπτική και ερμηνεία μπορεί να δώσει μια διάνοια πάνω σε ένα θέμα (έργο τέχνης) αφού όλες μπορούν να σταθούν, αν δομούνται πάνω σε μια λογική ή γνωστική αλληλουχία. Αυτό ισχύει, ακόμα και αν αυτή αποκλίνει από την "πρωτότυπη" (αυτή του καλλιτέχνη). Η έκφραση, είναι μια ιδιότητα ισοδύναμη με την μορφογενετική ικανότητα του Δημιουργού. Είναι έργο της διάνοιας, η οποία εκπορεύεται από Θεϊκό σπινθήρα (λογοϊκή εκπόρευση).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  29. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ...ΕΓΡΑΨΕΣ..." Η επιλογή της εικόνας και την στιγμής, δεν ήταν τυχαία.' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΥΚΙΕ,ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΜΟΥ "ΤΑΡΑΞΕ" ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΥΔΑΤΑ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ....ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ "ΚΑΘΡΕΦΤΗ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΔΕΞΙ....ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ....ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΕΧΩ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.....

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε STAR-LORD, δεν έχεις μαύρα μεσάνυχτα από εσωτερισμό. Ας μην προσπαθούμε να εντάξουμε τόσο εύκολα και απλοϊκά,τα πάντα σε καλό και κακό. Για παράδειγμα, δεν ισχύει ότι εσωτερισμός=κακό, θεοσοφία=κακό, μαγεία=κακό, ερμητισμός=κακό, πυθαγορισμός=καλό, νεοπλατωνισμός=κακό, χριστιανισμός=καλό, ινδουϊσμος=κακό, ισλαμ=κακό, σατανισμός=κακό, ορφισμός=καλό, φιλοσοφία=καλό, κοκ...
      Γενικά όλες αυτές οι έννοιες, κομίζουν ποσότητες αληθείας και γνώσης. Τίποτε δεν πρέπει να απορρίπτουμε συλλήβδην. Είναι ατόπημα. Από όλα έχουμε να πάρουμε χρήσιμες γνώσεις.
      Φίλε STAR-LORD, είσαι ανήσυχο πνεύμα και αυτό σε κάνει να ψάχνεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ως αναζητητής, έχεις βρει και έχεις κατανοήσει πολλά πράγματα.
      Πολλά από αυτά, όπως φαίνεται από τις θέσεις σου, είναι κοινά με όσα πρεσβεύει ο εσωτερισμός, έστω κι αν το αγνοείς. Ας μην τον αντιμετωπίζεις λοιπόν με επιφύλαξη.
      Το τρίγωνο που δείχνει πάνω, συμβολίζει το "άνω" και το τρίγωνο που δείχνει κάτω, συμβολίζει το "κάτω". Το τι είναι "άνω" το έχεις εκφράσει πάρα πολλές φορές, καθώς και το τι είναι το "κάτω". Η συνύπαρξή τους, επίσης συμβολίζει κάτι που το έχεις ήδη εκφράσει. Το φιδάκι που τυλίγεται στο "κάτω" τρίγωνο, είναι εύκολο να βρεις τι σημαίνει. Το τι συμβολίζει η Σελήνη, το έχετε ήδη πει (αν και ο Ερίωπας δεν έχει πάρει ακόμα σαφή θέση). Οι σταυροί που είναι μόνο στο άνω τρίγωνο, κάτι έχουν να μας πουν και αυτοί... Αλλά οι σταυροί τι συμβολίζουν,κι αυτό το ξέρεις ήδη. Άρα λοιπόν, οι γνώσεις σου ήδη καλύπτουν την εσωτερική ερμηνεία. Για μένα, δεν χρειάζεσαι βοήθεια καλέ μου φίλε.
      Αν θελήσουμε να φιλοσοφήσουμε πάνω στο σύμβολο, μπορούμε να γράψουμε βιβλία...
      Αν μάλιστα ο καθένας το βλέπει μέσα από τον δικό του "καθρέπτη", τότε θα γράψουμε βιβλιοθήκες....
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα ποιος ειναι ο ρολος της Σεληνης. Ειναι καλη ή κακη; Γιατι αν ειναι κακή τοτε αυτο το συμβολο απο τι προστατευει; Απο το καλο;

      Διαγραφή
  30. ΕΡΙΩΠΑΣ ΕΓΡΑΨΕ...'O [............] που ξεκίνησε από το Θιβέτ φορούσε ένα κολιεδάκι με το σχήμα των αντεστραμμένων τριγώνων του σχεδίου του Λυκίου."

    ΛΥΚΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ..."Ο δημιουργός του συμβόλου, είχε γνώσεις εσωτερισμού. Η χρήση του, είναι η προστασία από το "κακό"..."

    ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΩ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΧΤΑΠΟΔΟΜΟΡΦΟΣ ΦΥΛΑΧΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ;;;ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΑΕΙ;;

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο μαλλον θα εννοει ο Λυκιος οταν βαζει το κακο σε εισαγωγικα. Ειναι σχετικο το ποιο ειναι το καλο και ποιο το κακο. Αναλογως απο ποια μερια εισαι.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ.....ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΕΨΙΛΟΝ....ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΘΕΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ...ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ....AΡΑ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕΤΟΣ..Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ....ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Ναι, το ειπε μολις τωρα ο φιλος Λυκιος: η συνυπαρξη των ανω και κατω τριγωνων. Θυμασαι το δικεφαλο αετο; Δυση vs Ανατολη. Αρα ολα αυτα τα συμβολα συμβολιζουν το ιδιο πραγμα, την ισορροπια οπως και το συμβολο ΖΕΝ. Αυτο που λεει ο Στοχαστης για την τριτη δυναμη την αγαπη που ειναι ο συνδετικος ιστος.

      Διαγραφή
    4. NAI ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ....ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ...ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.....ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.....ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ.....ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "12 ΗΛΙΟΙ" ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ "ΔΕΙ" ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ "ΠΡΑΞΕΙ" ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ....AYTOΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΩΝ "12 ΗΛΙΩΝ" ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΑ....ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΝΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ...ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΗΣ... ΕΠΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΟΥ... ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ... ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  31. Ο πνευματικος σπινθηρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι ο Δρακος με την κεφαλη της μεδουσας τελικα θα παραδοσει την εξουσια οπως λεει και η Αποκαλυψη, αλλα μερχι τοτε εχει να γινει της τρελης. Ποσοι και προπαντως ΠΟΙΟΙ θα επιβιωσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι 12 Ηλιοι εχουν καμια σχεση με τους 12 θεους ή τους 12 μαθητες του Ιησου; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φιλε Λυκιε τι εννοεις οτι κληρονομησες τα συμβολα; Καταλαβα οτι αυτα που εχεις κληρονομησει ειναι οι φοβερες σου γνωσεις που τις εχει ξετυλιξει στον καταχθονιο δαιμονα. Ενταξει, κανενα δεν επεισες οτι εισαι αμυητος και απλος ανθρωπος μεσης νοημοσυνης και εχω καταλαβει οτι εννοεις οτι οι γνωσεις δου ειναι πανω απο στοες και ταγματα και μυστηρια κσι μυησεις γιατι σκεφτεσαι ελευθερα. Αλλα τα συμβολα πως τα κληρονομισες; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συμφωνω με τον Κωστα εχω ιδιες αποριες. Ποιοι ειναι οι 12 Ηλιοι; Τι εστι δρακος που εχει απλωσει τα πλοκαμια του στο ιντερνετ; Εγω βγαινω και λεω γουσταρω δρακο, ειμαι ο DragonLord. Θα εχω δικιο; Αν ειμαι λαθος, μπορει καποιος να μου εξηγησει το γιατι;

    Να σας πω τι καταλαβαινω τελικα. Η Πυθια και ο καθε "προφητης" τυπου Ιωαννη δεν μιλαει δυσνοητα επειδη δεν θελει για καποιο λογο να αποκαλυψει αρρητες αληθειες, αλλα επειδη ουτε ο ιδιος ξερει και παρα πολλα. Συνηθως αναμασαει προφητειες των προηγουμενων. Ειναι ωραιο να πιστευουμε πως υπαρχουν οι "κακοι", διοτι αυτοματα εμεις θεωρουμαστε οι "καλοι".

    Οσο περισσοτερο το φιλοσοφω, τοσο περισσοτερο καταληγω στο να επιβεβαιωνω το βιβλιο που ανεφερα παραπανω, πως δεν υπαρχει κακο. Ειναι ωραιο και βολικο να πιστευω πως για τις κακες σκεψεις που μου ερχονται φταιει ο κακος Σατανας, διοτι απαλλασσομαι εγω απο τις ευθυνες μου.

    Καθε καλο παραμυθι εχει το δρακο του. Γιατι; Μα γιατι ετσι ο πρωταγωνιστης γινεται ηρωας και ο "καλος". Ποιο ειναι το εγκλημα του δρακου για το οποιο πρεπει να θανατωθει; Το οτι κραταει φυλακισμενη τη πριγκιπισσα; Και αυτη πως βρεθηκε εκει;

    Μια λογικη απαντηση μονο βλεπω και δεν μου την εχει δωσει κανενας "γνωστης", πιθανοτατα διοτι δεν γνωριζουν οι ιδιοι και οχι επειδη δεν θελουν ή προστατευουν την αρρητη και καλα γνωση.

    Η λογικη με οδηγει στο εξης. Ο δρακος ειναι ο κοσμος της υλης που κραταει την πριγκιπισσα δηλ ψυχη φυλακισμενη. Ο ηρωας θα πρεπει να εξοντωσει το δρακο, δηλ τη επιθυμια για τη σαρκα, ωστε να ελευθερωθει το πιο αγνο του μερος. Το εγκλημα του δρακου ειναι η υλικη ζωη. Ας το σκεφτομαστε αυτο καθε φορα που βλεπουμε μια ομορφη γυναικα και την επιθυμουμε, ως αρχετυπο του κοσμου της υλης.

    Πως το καταλαβαινω εγω; Ελα δω κυριε υποψηφιε ηρωα. Την εχεις δει ανωτερος και φυλακισμενος εδω με το ζορι; Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα. Κανε την υπερβαση σου και υπερνικησε την ελξη της υλης και τοτε μπορεις να βαδισεις στα βηματα του Ηρακλη και να "νικησεις το κακο το δρακο".

    Ολα τα αλλα τα ακουω περι κακου δρακου και καλων ελληνων ειναι ευχολογια και αλλα λογια να αγαπιομαστε. Πιθανοτατα ψευτικα λογια παρηγοριας στον αρρωστο. Εγω δεν θελω υποκριτικες παρηγοριες. Θελω να ακουω ποσο αρρωστος ειμαι, την αληθεια, διοτι τοτε μονο εχω ελπιδα να βρω την ιαση. Αλλο η παρηγορια που σε κανει αδρανη, και αλλο η αγαπη. Αγαπη σημαινει ειμαι εδω για σενα οτι χρειαστεις, παρε θαρρος και δυναμη και τολμα και οτι και αν συμβει θα σε στηριξω επειδη θαμαι εδω για σενα.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν αποτυχεις σε ενα ονειρο σου, δεν ειναι παρηγορια να σου λεει ο αλλος, "δεν ηταν αυτα για σενα ετσι κι αλλιως". Αυτο κρυβει πια ικανοποιηση του αλλου επειδη απετυχες, διοτι και αυτος εχει αποτυχει. Η οριστικη αποτυχια ομως οταν σταματησουμε να τολμαμε. Διαφορετικα καθε αποτυχια δεν ειναι παρα ενα σκαλοπατι που θα μας φερει πιο κοντα στο στοχο. Αλλο λογια παρηγοριας και αλλα λογια αγαπης, ενισχυσης, υποστηριξης. "Παμε ξανα, ειμαι μαζι σου" λες σε καποιον οταν αποτυγχανει.

      Οταν ακουω εμεις ειμαστε οι καλοι επειδη ειμαστε Ελληνες, και ο δρακος ο κακος ψαχνει να μας βρει, αλλα θαρθει καποιος με το κεφαλι της μεδουσας, θα δωσει την σκυταλη εξουσιας σε καποιον αλλο, που θα νικησει τους κακους κτλ, τοτε μου ερχεται να χτυπησω το κεφαλι μου στο τοιχο. Ωραια τα παραμυθια, αρκει να μην τα τρωμε. Φιλοσοφικα εχω καταληξει σε ενα κριτηριο διαχωρισμου της αληθειας απο τη πλανη και ειναι το εξης. Ας το σκεφτουμε πολυ καλα. Η αληθεια και ο πραγματικος δρομος που οδηγει στην ελευθερια, ΑΠΑΙΤΟΥΝ παντα την δικια σου συνειδητη συμμετοχη. Αν δεν κοπιασεις στο εν λογω σχεδιο, τοτε σε παραμυθιαζουν, σε κοροιδευουν. Οι αλλοι δεν θα δουλεψουν για σενα, εσενα θα σε δουλεψουν.

      Οποτε ξαναρωτω. Ποιος ειναι ο δρακος, τι εννοουμε οταν λεμε 12 ηλιοι, τι εννοουμε ως κεφαλι της μεδουσας κτλ.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  36. ΑΣΤΗΡ ΜΥΡΤΟΥΣ

    Γιά να μη κουράζω περισσότερο τους φίλους, μέλη και αναγνώστες του αγαπητού Λύκιου (Kαταχθονίου Δαίμονα) σχετικά με αυτά που έγραψα για κάποιο αστέρι σε μεγαλύτερη γεωδαιτική διάσταση και μάλιστα σε συγκεκριμένο γεωγραφικο χώρο έχω να δηλώσω τα εξής:

    Με κέντρο την Ιερουσαλήμ (ΙΕΥ) και ακτίνα περίπου 1200 χιλιομέτρων αναπτύσσεται κύκλος ο οποίος αγγίζει :
    1. την Μέκκα
    2. την Ur (αρχαίο Ωρίωνα) σημερινό Κουβέϊτ
    3 την κορυφή του όρους Αραράτ
    4. την Κωνσταντινούπολη
    5 την Απολλωνία στις ακτές της Λιβύης
    6 την Θηβαΐδα στην Αίγυπτο

    Αν ενώσετε το Αραράτ με την Μέκκα και την Απολλωνία σχηματίζεται το πρώτο τρίγωνο εντός του κύκλου.

    Κατόπιν αν ενώσετε την Κωνσταντινούπολη με το UR(Ωρίωνα/Κουβέϊτ) και την Θηβαΐδα στην Αίγυπτο θα δημιουργήσετε το δεύτερο τρίγωνο.

    Αυτό το γεωδαιτικό σχήμα που θα δείτε ότι ταιριάζει απόλυτα με το σχέδιο του Λυκίου αντιπροσωπεύει τα όρια του αρχαίου Ελληνικού κράτους του ΙΕΥ/Ζευ.

    Έγιναν όμως πολλά στραβά από τον σεληνολάτρη Μ. Αλέξανδρο και αυτό το κράτος χάθηκε και έπεσε στα χέρια του Ατλαντο-Σκύθη Ηρώδη Ηρώδου (δυναστεία Ηρώδηδων Ατλαντο-Σκυθο-Αράβων).
    Ο Ηρώδης οικειοποιείται αυτόν χάρτη επωφελούμενος της απουσίας των Ελλήνων από το τραπέζι των ισχυρών μετά την πτώση και της Αλεξάνδρειας και προσπαθεί να επανιδρύσει αυτό το κράτος.

    Οι Ρωμαίοι του είχαν δώσει την εντολή από τότε που ο πρόγονος Ηρώδης Ηρώδου ξεπούλησε του Ίωνες και βοήθησε τους Ρωμαίους να πνίξουν στο αίμα την επανάσταση του Αριστόνικου στην Ιωνία 131π.Χ.
    Αυτή η ενέργεια έβαλε από τότε τους Άραβες Ηρώδηδες σε διαρκή σύγκρουση με τους Έλληνες και τους Ελληνιστές Ιουδαίους με όλα τα γνωστά συμβάντα. Οι Ελληνιστές Ιουδαίοι πλήρωσαν τότε πολύ ακριβά την συμπόρευσή τους με τους Έλληνες. 1.000.000 ανθρώπου έχασαν την ζωή τους με τον πιο άγριο τρόπο μέσα και έξω από την Ιερουσαλήμ από την σφαγή των Αράβων. Διαβάστε Ιώσηπο και θα καταλάβετε.
    Για τους μελετητές σήμερα αυτός ο χάρτης είναι γνωστός ως το «κράτος κύκλος του Ηρώδη». Η Barbara Thiering αναλύοντας την παρουσία των Ελληνόφωνων Εσσαίων στο Κουμράν κάνει κάποια νύξη και για αυτόν τον χάρτη ως «Χάρτη κράτος του Ηρώδη».
    Το όρος Ερμών ήταν κάποτε το κέντρο του πρώτου κύκλου πριν από τον κατακλυσμό. Εκεί έγινε η τελική φάση της Γιγαντομαχίας.
    Μετά τον Κατακλυσμό το κέντρο του κύκλου μεταφέρθηκε λίγο δυτικότερα, στην πόλη του Ιευός ή Ιερουσαλήμ. Να σας θυμίσω μόνο ότι, πριν φτάσουν εκεί οι λαοί της Εξοδου, η πόλη ονομαζόταν Πόλις του Ιευός και οι κάτοικοί της Ιευουσίτες.
    Εύχομαι να σας βοήθησαν αυτά τα ολίγα τα οποία όπως βλέπετε δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τον ολέθριο ναρκωτή των μαζών εσωτερισμό και την ανόητη φιλοσοφία της μισής δεκάρας.
    Αν υπάρξει διάθεση μπορούμε να δούμε τον ίδιο κύκλο τόσο σε μικρότερες όσο και σε μεγαλύτερες διαστάσεις στην γη και στον ουρανό.
    Το θέμα αυτό αγγίζει και την Αποκάλυψη στην οποία συναντάται πάλι ο ίδιος γεωδαιτικός αστέρας.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ Ερίωπα, η εκδοχή που μας παρουσιάζεις για την ερμηνεία του "άστρου του Δαυίδ" (ή όπως αλλιώς θέλεις να το πούμε) είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ εκδοχή, η οποία όμως δεν αναιρεί τις υπόλοιπες. Όπως έχω αναφέρει ήδη, τα σύμβολα μπορούν να ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως και ανάλογα με την διάνοια του ερμηνευτή. Δεν υπάρχει μια και μοναδική ερμηνεία. Ελπίζω να δεχτείς αυτή την παραχώρηση και στις υπόλοιπες διάνοιες, χωρίς να τις απαξιώνουμε.
    Ακόμα και αν γνώριζες τον ίδιο του δημιουργό των "αντίρροπων τριγώνων" και σου είχε εκμυστηρευτεί την ερμηνεία, και πάλι πάνω στο ίδιο σύμβολο μπορούν να εγκατασταθούν πολλαπλές ερμηνείες.
    Συνεπώς η ερμηνεία σου, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την ερμηνεία που δίνουν οι εσωτεριστές.
    Η επίθεσή σου στον εσωτερισμό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της παρέας μας και αναμένουμε την στιγμή που θα θελήσεις να πάρεις θέση, για να μας πείσεις για τα πιστεύω σου.
    Πέραν αυτών και επειδή έχω μάθει να σέβομαι όλες τις απόψεις, θα ήθελα να στιρίξω τον ισχυρισμό σου με τον εξής τρόπο:
    α)Σου δίνω το e-mail μου (αλλά και σε όποιον άλλον το επιθυμεί) για να μπορείς να μου στέλνεις εικόνες, μηνύματα ή ότι άλλο νομίζεις ότι θα βοηθούσε να προβάλουμε τις ιδέες σου.
    Αυτό είναι : -------------------
    β) Θα προσπαθήσω να βρω έναν χάρτη που να περιέχει τις πόλεις του αναφέρεις και θα σχεδιάσω τις γεωδαιτικές γραμμές, όπως τις περιγράφεις, για να το αναρτήσω στο επόμενο αναψυκτήριο.
    γ) Είμαι ανοιχτός σε άλλες ιδέες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.