Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (3-12-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

130 σχόλια:

  1. Συνεχεια απο το προηγ αναψυκτηριο
    Μ'αρεσεις, μια στο τοσο μια παρενθεση με "σου 'πα, μου 'πες" δεν κανει κακο. Αλλωστε "ο συντομοτερος τροπος για να γνωρισεις εναν ανθρωπο ειναι να διαφωνησεις και να λογομαχησεις μαζι του".

    Χρειαζεσαι την αδεια μου για να γινεις πιο καυστικος απο οσο ησουν, γιατι πιο καυστικος απο ειρωνικος σημαινει υβριστικος και αυτο δεν μπορεις να το κανεις απο σεβασμο στον Λυκιο και στους κανονες του που ειναι τα σχολια να μην ειναι υβριστικα. Με την αδεια που σου δινω, αποποιουμαι της προστασιας του συντονιστη δηλωνοντας πως δεν θα διαμαρτυρηθω καθως δεν με πειραζει αν δεχτω υβρεις, δινοντας ετσι το ελευθερο. Ο συντονιστης δρα ως νηπιαγωγος. Χωρις να εχει καμια ορεξη, οταν τσακωνονται δυο νηπια επεμβαινει για να τα χωρισει, δρωντας προληπτικα ωστε να μην πληγωθει καποιο απο αυτα, ειτε σωματικα ειτε ψυχικα. Οταν εγω δηλωνω απροσβλητος και δινω το ελευθερο, ειναι σαν να κανω νοημα στο νηπιαγωγο που παρακολουθει απο μακρια προστατευοντας μας απο...εμας και να του λεω "μην επεμβαινεις, ολα καλα, ασε μας, θα τα βρουμε μονοι μας". Σιγουρα ο νηπιαγωγος θα παρακολουθει μηπως και "πιαστουμε στα χερια" για να δωσει τελος. Αν μιλαμε για συντονιστη, πιθανον να παρακολουθει απο περιεργεια να δει πως θα εκτυλιχθει, μεχρι εκει ομως.

    Ωστοσο, παρατηρω πως δεν εχεις πολλα να μου πεις ακομα και εδω ισως φταιω εγω, γιατι δεν προκαλεσα οσο θα επρεπε, ημουν αρκετα διαλλακτικος. Ειχα γραψει κατι στο στυλ "Αλλα κολωνεις, δεν εχει τα αντερα να μου τα πεις ευθεως σαν αντρας" αλλα τοσβησα γιατι μου φανηκε αστειο και θεωρησα πως δεν θα γινει πειστικο οτι το εννοω. Δεν επρεπε να το σβησω.

    "Ποια ειναι μακραν πιο εντιμη σταση;"
    " Δυστυχως δεν εχουμε συνηθισει την ειλικρινεια και μας ξενιζει οταν την ακουμε. Ειναι ωστοσο μακραν πιο εντιμη σταση, οσο και αν πληγωνεται το "εγω" και το εκλαμβανει ως επιθεση εναντιον του"
    Πιο εντιμη σταση ειναι η ειλικρινεια απο τη... μη ειλικρινεια. Αναφερομαστε φυσικα στην ηθικη αρετη της αληθειας που αποτελει το μεσον(επιδιωκουμε την μεσοτητα). Ειλικρινεια υπαρχει οταν καποιος λεει την αληθεια, οπως την νομιζει τουλαχιστον. Ελλειψη της ηθικης αρετης της αληθειας αποτελει η ειρωνια (καλη ωρα), και υπερβολη η αλαζονια (πχ πού να σου εξηγω τωρα..αστο).

    (Ειρωνια) ΑΛΗΘΕΙΑ (Αλαζονια)
    Μεταξυ βεβαια της ελλειψης και της υπερβολης υπαρχουν ποσοστωσεις ας πουμε απο το 1 ως το 100, με το 50 να αποτελει την επιδιωκομενη μεσοτητα. Πχ Ειλικρινεια δηλ αληθεια ειναι να πεις "βαριεμαι να σου απαντησω στην ερωτηση σου διοτι πρεπει να πω πολλα ή δεν ξερω απο που να αρχισω και πρεπει να ασχοληθω". Αυτο ομως δεν το λεμε, επειδη ο αλλος θα τσαντιστει. Ειλικρινεια ειναι οταν ειπα "Δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου ομως" Ειλικρινεια θα ηταν να απαντησεις "ποσώς με ενδιαφερει αν ειναι στις προτεραιοτητες σου ή οχι" αντι να απαντησεις φουλ ειρωνικα. Απαντησα ηδη ομως και στο γιατι δεν το θεωρω προτεραιοτητα αλλα και στο γιατι το ανεφερα, αντι να μην το σχολιασω καθολου, και αυτο ηταν για να δικαιολογησω την αποπειρα απαντησης μου που ηταν μονο σε θεωρητικο επιπεδο και χωρις να εχω ολα τα δεδομενα, γιατι βαριομουν οχι τοσο να τα διαβασω, οσο να τα αναζητησω και να τα βρω. Προσεφερα αυτο το κομματι ομως ως κομματι εργασιας, πανω στην οποια θα "πατησει" καποιος που ενδιαφερεται. Και θεωρω πως επεσα "μεσα". Διευκρινηση μονο χρειαζεται το casual. Επιμενω σε αυτο. Μπορει η απολογια να ηταν μια περισταση "ορισμος μη casual", ο Σωκρατης ομως ηταν σε καποιο βαθμο casual, χωρις προεργασια του λογου του, χωρις τιποτα. Και αυτο γιατι και αυτος (αν οχι αυτος, ποιος αλλωστε) πιστευε πως live ειλικρινεια ηταν ο σωστος τροπος. Ο σωστος τροπος ηταν, ομως ανθρωποι ψηφιζαν για την ενοχη, και δεν ειχαν ολοι το επιπεδο για να το διακρινουν. Ειλικρινης ειμαι οταν λεω πως βαριεμαι να κατσω να διαβασω ολοκληρη την απολογια καθως δεν την θεωρω αρκετα ενδιαφερουσα.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δεν σημαινει πως δεν σεβομαι τον Σωκρατη. Τουναντιον ο Σωκρατης αποτελει προτυπο το οποιο προσεγγιζω ψυχικα επειδη διαισθανομαι πως ψυχικα συνηχουμε. Αυτο ομως δεν σημαινει πως θα αντιγραψω καθε του πιστευω, αντιληψη, τροπο ζωης οπως αυτα μας μεταφερονται απο εξωτερικους παρατηρητες. Παντα δουλευω με το "πνευμα του νομου" και οχι με το "γραμμα του νομου".

    Λιγο αλαζονας (γυρω στο 60+)ειμαι οταν λεω "που να σου εξηγω τωρα, πρεπει να σου πω ενα σωρο", και πολυ αλαζονας (85+) οταν λεω "που να σου εξηγω τωρα, δεν θα καταλαβεις, αστο". Η ειλικρινεια συχνα εχει κοστος. Ο ειλικρινης δεν γινεται συμπαθης απο τους πολλους, γι αυτο και ο σοφος προτιμαει να σιωπα για να μην τους ταραζει. Αυτη η σταση ομως παλι δεν ειναι απολυτως σωστη. Διοτι εαν αδιαφορει ο σοφος, ποιος θα τσιγκλαει τους πολιτες οπως εκανε ο Σωκρατης επιδεικνυοντας την αγνοια τους; Το κοστος αυτης της επιλογης φτανει ως το κωνειο. Εαν ο ανθρωπος δεν φιλοσοφησει ειλικρινως, και ειπαμε ηδη πως ο εξωτερικος τροπος ειναι ο διαλογος του συμφιλοσοφειν, τοτε το "εξαιφνης" ειναι θεμα χρονου να τον βρει. Και αυτο ειναι καλο, μπας και τον ταρακουνησει. Εαν πχ η ασθενεια δεν κανει εναν ανθρωπο να αναθεωρησει και φιλοσοφησει τη σταση και νοοτροπια του, τοτε η ασθενεια θα οδηγησει στο θανατο. Συνφιλοσοφειν λοιπον οπως κανουμε εδω. "Εαν τα παθη της ψυχης τα θεωρησουμε ως ασθενειες, τοτε η φιλοσοφια ειναι η ιατρικη". "Γιατι φιλοσοφια λοιπον; Μα για τον ιδιο λογο που προτιμουμε την προληπτικη ιατρικη" Πώς τα λεω ο ατιμος, φτου μου. (Ειλικρινια πως ειμαι ψωνιο)

    Ειναι αληθεια πως ησουν ειλικρινης οταν ειπες πως θιχτηκες, το εκανες ομως αφοτου σε "τζιγκλισα" λιγο και ησουν ηδη πολυ ειρωνικος. Αρα βρισκεσαι καπου μεταξυ ειρωνιας και αληθειας. Δεν ειναι προσβολη αυτο και εγω καπου εκει βρισκομαι, αρκετα πιο κοντα ομως στο 50. Θα λεγα στο 40. Το δουλευω συνεχως ομως και ανεβαινω, που να μεβλεπες πιο πριν. 3 διδακτωρικα στη ειρωνια. Ναι ειναι ειλικρινες να λεμε πως δεν μας ενδιαφερει κατι, αλλα ξοδευουμε το χρονο μας με ενα προβλημα που δεν μας ενδιαφερει. Γι αυτο κατεθεσα το παραπονο μου πως οι στιχομυθιες του Εριωπα και Star Lord=Αφεντη των αστρων (και οχι Lord Star=Αφεντη Αστερι, αυτο ακουγεται πολυ gay) δεν μου ειναι καθολου ευκολο να τις παρακολουθησω, και αν δυσκολευομαι να τις παρακολουθησω εγω τοτε το 95% πρεπει να φλερταρει με την ιδεα να τραβηξει πιστολι.

    Αυτη η μη λογικη σταση (του να ασχολουμαστε με ενα θεμα που δεν μας ενδιαφερει) λεγεται προσφορα στη κοινοτητα. Αναγνωριζω πως αλλους τους ενδιαφερει. Ακομα και αν εχω δικιο και δεν ειναι σημαντικη και δυναμικη γνωση για τον ανθρωπο, η απαντηση αυτου του γριφου, αν βαλω ενα χερακι και βοηθησω με τον οβολο μου στην απαντηση του, θα βοηθησω συνερευνητες να προχωρησουν παρακατω. Αλλωστε η δικια μου προσεγγιση της αρχαιας ελληνικης γραμματειας εχει καποια πλεονεκτηματα που θεωρω σημαντικα καθως επιτρεπουν το "out-of-the-box thinking", την σκεψη εξω απο την πεπατημενη. Το οτι δεν γνωριζω τις προσεγγισεις των αλλων μελετητων εχει το πλεονεκτημα πως διατηρω φρεσκο νου και καταθετω πρωτογενη σκεψη. Αυτο μπορει να μεγαλουργησει αν συνδυαστει με τερατα γνωσης, ανθρωπους που εχουν εντρυφησει σε αρχαιους συγγραφεις (Πλουταρχος,Πλωτινος κτλ) οπως δειχνεις εσυ, ο star lord, ο Εριωπας, ακομα και ο Ουλαν Μπατορ (που σιγουρα του αρεσουν οι out of the box τροποι).

    Κουραστηκα καπως με το "Σου 'πα, μου 'πες" και ειμαι μολις στην πρωτη παραγραφο σου Ερμολυκε. Συμπαθα με αλλα απαντω συνοπτικα πλεον και οχι σε ολα.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σωκρατης που εφτασε σε δυσθεωρητα υψη σοφιας, δεν το εκανε μελετωντας σε βαθος τους αλλους συγγραφεις. Καποτε νομιζω του δωσανε να διαβασει απο ενα εργο του Ηρακλειτου για να τους πει την γνωμη του. Νομιζω ειχε απαντησει καπως ετσι "Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που καταλαβα, ακομα πιο πολυ δε, αυτα που δεν καταλαβα". Ο λογιος που μελετα πολλα, πεφτει ευκολα στη παγιδα να συγκεντρωνει ολο και περισσοτερες γνωσεις, και να μην της εφαρμοζει στον εαυτο του. Τοκανα καποτε αυτο το λαθος και συνειδητα το σταματησα. Σε καθε περιπτωση αυτος ειναι ο δικος μου τροπος, δεν σημαινει πως πρεπει να ειναι και ο δικος σου ή ολων. Σιγουρα ομως ολοι σε καποιο βαθμο ειναι σωστο να επηρρεστουν απο αυτην την προσεγγιση.

    Ανεφερα πως ειτε το εκανε για να υιοθετησει τους τροπους των συμπολιτων σε καποιο βαθμο, ειτε επειδη καποιοι του ειπαν να το κανει ωστε να μην προκαλει για να μην τον θανατωσουν, ειτε και τα δυο. Θεωρω βεβαιο πως οι μαθητες του του το ειπαν χωρις να το εχω διαβασει. Θεωρω βεβαιο πως οι μαθητες του φοβοντουσαν πως καποιοι θα επιχειρουσαν να τον βγαλουν απο την μεση επειδη ηταν "ενοχλητικος" χωρις να το εχω διαβασει. Θεωρω βεβαιο πως θα το μετεφεραν στο Σωκρατη "διπλωματικα" και οχι "γινε λιγο υποκριτης για να την γλυτωσεις" διοτι γνωριζαν πως κατι τετοιο θα ειχε το αντιθετο αποτελεσμα. Γνωριζω πως ο Σωκρατης ηθελε να αποτελει μελος της πολης των Αθηνων, αλλωστε γι αυτο συμμετειχε σε πολεμους που πιθανοτατα θα διαφωνουσε. Σεβομενος την βουληση της δημοκρατιας. Πρωτα πρεπει να ζησεις τη ζωη των αλλων και μετα δικαιουσαι να τους δινεις συμβουλες για να την κανεις καλυτερη. Οχι εξω απο το χορο. Ολα αυτα μαζι τον εκαναν να υιοθετει τροπους συμπεριφορας των αθηναιων της εποχης.

    Προσωπικα θεωρω πως το ερωτημα απαντηθηκε. Εγω τουλαχιστον καλυφθηκα. Ειναι προφανες δικαιωμα σου να διαφωνεις σε αυτο και να επιχειρησεις να το απαντησεις καλυτερα αν νομιζεις πως κατι δεν σου καθεται καλα. Ισως και να εχεις δικιο. Σου ευχομαι ειλικρινα καλη επιτυχια. Εγω δεν θα ξοδεψω αλλο χρονο σε αυτο το ερωτημα εκτος και αν βρεθει κατι νεο που με κανει να αναθεωρησω. Πιθανον να εισαι εσυ που θα φερεις αυτο το νεο. Τοτε θα σε ευχαριστησω. Οπως ισως με ευχαριστησει καποιος αλλος που βρει την απαντηση που εδωσα ικανοποιητικη και χρησιμη. Ετσι παει. Το κανουμε για εμας και για το συνολο των συνερευνητων και οχι για το ευχαριστω, ωστοσο το ευχαριστω ειναι παντα ενα ευχαριστο bonus.

    Τελος, οχι δεν θα το θεωρησω ειλικρινες αν πεις πως ολο και περισσοτερο δεν ξερω γιατι μιλαω, διοτι αντικειμενικα μεταξυ των τριων απαντησεων γινομουν ολο και πιο "ενημερωμενος" αφου εμπαινα ολο και πιο βαθια στο προβλημα που συζητουσαμε και αυτο ειναι αντικειμενικα ευδιακριτο. Στην αρχη το προσεγγισα επιφανειακα και οχι ολοκληρωμενα αλλα το εξηγησα γιατι. Μετα που ασχοληθηκα περισσοτερο αν και δεν το σκοπευα, η απαντηση ηταν ολο και πιο ικανοποιητικη εως πληρως ικανοποιητικη.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι δεν ειναι απο την απολογια το "Μα τον Κυνα, τον θεο των Αιγυπτιων" το γνωριζω, το διαβασα στο αποσπασμα,δεν εχει σημασια. Οταν σε κατηγορουν για καινα δαιμονια, ε, δεν τους τριβεις στη μουρη την ατακα, "τον θεο των Αιγυπτιων για να μην ξεχνιομαστε". Το οτι το εχει αναφερει αλλου, ειναι αρκετο, καθως ειναι επεξηγηματικη προταση πανω στη λεξη κυνα. Υπαρχει το σεναριο να υπαρχει και αλλος θεος κυνας απο αλλο πολιτισμο και να τον γνωριζε ο Σωκρατης και να τον σεβοταν και και και, αλλα και παλι αναφερομαστε στον ψυχοπομπο θεο, αρα ποιο το νοημα να το ψαχνουμε; Ασε που αν το ακουγε ο Οκκαμ θα με πυροβολαγε επιτοπου
    Κλεινει η παρενθεση

    Βεβαια, το οτι απαντησαμε στο γιατι λεει "μα τον κυνα" δεν σημαινει τελος αναζητησης. Θα πρεπει οπως ξανα ανεφερα να βρουμε τι συμβολιζει ο σκυλομορφος θεος που δρα και ως ψυχοπομπος, γιατι του βαλανε κεφαλι σκυλου. Ο star lord λεει πως ειναι αναφορα στον Σειριο. Θα μπορουσε. Ισως ο τροπος που λειτουργει ο "ψυχοπομπος θεος", να ειναι μια επεμβαση, μια επιδραση του πλανητη Σειριου στις ψυχες οσων πεθαινουν. Πώς, γιατι, για πού, δεν γνωριζω. Το κραταμε σαν σκεψη και προχωραμε σε αλλα. Ισως το ξαναβρουμε μπροστα μας, εμεις ή καποιος αλλος ερευνητης

    Εριωπα, την βλεπω τη πασα σου, βλεπω και την κινηση του star lord στον ανοιχτο χωρο, αλλα δεν ξερω πως να κινηθω. Μηπως οτι χτιζεται εδω, εχει αντικτυπο στην "αλλη πλευρα", την πιο πραγματικη πλευρα; Εαν ναι τι επιτυγχανεται ετσι, εκει; Η μηπως καθισταται ευκολος ο ελεγχος εδω; Περα-δωθε η δουλεια; Τα σινατα πως τα λενε του Κωνσταντινου, αυτου του καλου παιδιου, τι ειναι και τι κανουν;
    Στοχαστης

    ΥΓ. Γραφω πολλα οχι γιατι μ'αρεσει, αλλα για να καθιστω κατανοητη την σκεψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια νομιζω πως δεν βγαζει πουθενα συτος ο διαλογος!! Αν τον συνεχισετε θα ξεφυγετε απ τα ορια της ευπρεπειας που εχει θεσει σωστα ο Λυκιος και πρεπει να σεβομαστε . Ερμολυκε κα Στοχαστη ειστε και οι δυο πολυ εξυπνοι και ευγενικοι οποτε ας μη ριξετε το επιπεδο σας ματαια. Στοχαστη φιλε μου , μην απανυησεις. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και οπως περιμενα, η παρασταση ελαβε τελος! Περιμενω κατι ακομα και επειτα θα κανω το δικο μου τελικο σχολιο. Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιλάτε για τον Λόγο και για εσωτερισμό. Ο Λόγος δεν διαβάζεται, ούτε γράφεται, ούτε ακούγεται, αλλά παίζεται στο πεδίο της μάχης όποιο και αν είναι αυτό, μου είχε πει κάποτε ο Ερίωπας.
    Στην άνεση του καναπέ και της καρέκλας που θέλουν να στροιμώξουν τον Λόγο κάτι ξενέρωτοι φιλοσοφάδες, τον κάνουν να αγριεύει και μπορεί στο τέλος να αρχίσει να μοιάζει στον the star lord , λέω και εγώ με την σειρά μου.
    The star lord, απέχεις έτη φωτός από τον κόσμο που συνδιαλέγεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε νομιζω πως ο Λογος με κεφαλαιο δεν ειναι η λογικη που εννοεις μα η νομοτελεια. Κωστας

      Διαγραφή
    2. Λόγος είναι πάνω απ' όλα η έρευνα, η κατανόηση και η εφαρμογή (αν χρειαστεί και με την χρήση των όπλων) του μεγάλου Νόμου (όλα σ' ένα), ενώ η νομοτέλεια (νεωτερίστικος όρος) είναι η απλή υπαγωγή ή εφαρμογή του Νόμου.

      Διαγραφή
    3. ΝΑι ναι αυτο εννοω νομοτελεια, εννοω τον Θειο Νομο η Μεγαλο Νομο οπως λες και εσυ. Αντε, πεστον και Συμπαντικο, ε; Κωστας

      Διαγραφή
  9. Και κάτι ακόμα. Συντελεστές,παίκτες κατά τον Ερίωπα, ηθοποιοί, μιας μοναδικής συγχρονικότητας, με ξεπουλημένα τα εισιτήρια , μπροστά από ένα κοινό κουλό δειλό και φοβισμένο που αδυνατεί να αγγίξει την σκανδάλη, μην αφήσετε τον ουλανμπατορ να έχει το πάνω χέρι και τον τελευταίο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννης κερναει , ....Γιαννης πινει! (η οπως λεμε Λουκας).
      Τι εχεις να φοβηθεις και σε τρομαζει ο δικος μου επιλογος;
      Δεν ειμαι εναντιον κανενος.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος5 Δεκεμβρίου 2014 - 2:57 π.μ. ΕΓΡΑΨΕΣ..."The star lord, απέχεις έτη φωτός από τον κόσμο που συνδιαλέγεσαι. "

      ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΩ;;;ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ....ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ....
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ Ο Γ Ο ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΛΙΓΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΡΞ....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΡΞ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ...

      @ ΟΥLΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ..."...και οπως περιμενα, η παρασταση ελαβε τελος! Περιμενω κατι ακομα και επειτα θα κανω το δικο μου τελικο σχολιο. Καληνυχτα."

      ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.."ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ"....ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ "ΞΟΥΡΙΣΜΑ" ΚΟΝΤΡΑ ΧΑΧΑΧΑ .....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ....ΧΑΧΑΧΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΟΥΤΕ ΤΙΤΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΗΓΑΙΟΣ!!!! ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  10. @ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕΣ"....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΛ ...(ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ...ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΧΟΡΔΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ) ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΛΑΓΓΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ...ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ -ΜΙΑ- ΜΟΝΟ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ -ΜΥΑΛΟ-.....ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!!!

    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ 1000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΛ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ...ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ANTIΠΑΛΟ..

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφ'ης στιγμης (απο τη στιγμη) που ανεφερα πως δεν υπαρχει προβλημα, τοτε Κωστα δεν δημιουργειται λογος να συνιστας ψυχραιμια. Οταν τουλαχιστον το ενα μερος διατηρει ψυχραιμια, τοτε η κατασταση δεν δυναται να εκτραχυνθει. Το παν λοιπον στο "συμφιλοσοφειν", που οπως ειπαμε ειναι ο μονος τροπος να γινουμε σοφοτεροι, καθως ετσι τηρειται το οτι "η ψυχη πρεπει να χρησιμοποιει τις ιδιες τις τις δυναμεις, αν θελει η γνωση που αποκτα να ειναι αληθινη και πραγματικη και να διαρκει", ειναι η οξυδερκεια να διατυπωνουμε τις καταλληλες ερωτησεις και μετα αυτες να τις ελεγχουμε. Πολυ σημαντικη αυτη η προταση.

    Ξεκινωντας λοιπον απο την ευγενικη σου προτροπη για "ηρεμια", θα ρωτησω "γιατι ακριβως θελεις να το ληξουμε;" Στον πραγματικο κοσμο, εμπειρικα εχουμε μαθει πως καθε κατασταση που εκτραχυνεται πρεπει να λαβαινει συντομα τελος, διοτι αργα ή γρηγορα καποιος θα πληγωθει και μαλιστα σοβαρα. Κουβεντα στη κουβεντα, ο Ερμολυκος ή εγω, μπορει να τραβηξουμε μαχαιρι και να το μπηξουμε σε καποιον. Εδω δρα η ηλιθιοτητα των ανθρωπων, που επιτρεπει στον εαυτο τους να οριζεται απο κομματια του εαυτου του που δεν αναγνωριζει καν, και συνηθως εδω αναφερομαι στον εγωισμο του καθενος που οταν θεωρει πως πληγωθηκε, αναλαμβανει τον ελεγχο ολου του ανθρωπου μεχρι να "ικανοποιηθει" ή να ξεπλυθει η ντροπη (ακομα και με αιμα) και επειτα αποχωρει απο το πηδαλιο του ανθρωπου. Μετα που επανερχεται ο συνηθης ανθρωπος μονολογει, "θεε μου τι εκανα;" αποδειξη της μηχανικοτητας του κακου και επιβεβαιωση του Γκουρτζιεφ πως δεν υπαρχει κακο και του Σωκρατη με το "ουδειν εκων κακος", πως δηλαδη κακο ειναι το μηχανικο και καλο ειναι το συνειδητο. Βεβαια στο ιντερνετ λογω και ψευδωνυμιας δεν υπαρχουν οι σωματικοι κινδυνοι παρα σπανιως, αλλα μονοι οι ψυχικοι.

    Αφου λοιπον ετσι εχουν τα πραγματα οποιος διατηρει τον ελεγχο του εαυτου του και παραμενει συνειδητος, δεν μπορει να εκπεσει σε "μοιραια λαθη". Αυτος ομως που εκνευριζεται, δεν ειναι ο εαυτος του, και οσο δεν ειναι ο εαυτος του, μπορει να πει και να κανει πραγματα που δεν τον εκφραζουν και που ειναι ανεπανορθωτα. Παμε τωρα στο δια ταυτα. Γιατι ομως καποιος εκνευριζεται; Ποτε επαναστατει ο εγωισμος; Διοτι για να "τα παρει στο κρανιο" καποιος, πρεπει να εχει χτυπηθει νευρο. Το παν για το καθενα μας ειναι ο εντοπισμος αυτου του νευρου και η αναγνωριση του. Εαν με πεις "μωρη αδερφω" δεν θα εκνευριστω γιατι ξερω πως δεν ειμαι. Θα απαντησω "τι θες μωρη λουλου;"

    Θα πω μια ιστορια τωρα οχι γιατι εχω καμια ορεξη να γραφω σεντονια, αλλα επειδη καποια κομματακια σοφιας που απεκτησε η ψυχη μου, μονο ετσι μπορουν να κοινοποιηθουν και σε αλλους ωστε και αυτοι με τη σειρα τους ισως να απαλλαχθουν απο αντιστοιχους ρυπους στις ψυχες τους. Το ιδιο κανω και εγω μελετωντας αλλους, διοτι ο ευφυης μαθαινει απο τα λαθη των αλλων. Ο ξεροκεφαλος ανθρωπος μονο οταν τα κανει ο ιδιος και αν. Μακαρι να μπορουσα να μετεφερα οσα ηθελα, με δυο προτασεις. Μπορω να το κανω, αλλα δεν θα το κατανοησει κανεις. Οποτε δεν εχει νοημα αν ειναι απλη επιδειξη ξερολισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιο μικρος ειχα συνεχως προβλημα με περιττα κιλα. Για μενα δεν με πειραζε ιδιαιτερα βεβαια καθως δεν μου φαινοταν και τοσο λογω σωματοδομης. Μετα τα 20 ξεκινησα προσπαθειες να τα χασω παρολααυτα. Καποιες απο αυτες ηταν επιτυχημενες, μια φορα εχασα τα 30 απο τα 50 αλλα τα ξαναπηρα, μια αλλη και τα 50 περιττα. Ολη η γειτονια με μενα ασχολιοταν. Τα ξαναπηρα ομως. Οταν σταματουσα να παρατηρω και να ελεγχω συνειδητα την διατροφη μου, το γιο-γιο στα κιλα γινοταν γεγονος. Και αυτο ειναι κακο για την υγεια. Καπου εκει εχοντας πεσει στο ιδανικο βαρος και επιστρεφοντας στο μεγιστο ξανα, αρχισα να το φιλοσοφω. Δεν μπορει να συμβαινει αυτο σε μενα, οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα επειδη η θεληση μου ειδικα τοτε υπηρξε σιδερενια και ακλονητη. Θυμαμαι ειπα ξαφνικα μια μερα ξεκιναω διαιτα απο την Δευτερα, και μετα απο 5 μηνες δεν ειχα ουτε ενα περιττο κιλο βαρους. Εαν εγω λοιπον επανερχομουν στα ιδια, τοτε υπηρχε προβλημα. Το 95% πληθυσμου που αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα, θα ηταν χαμενο απο χερι. Δεν ηθελα απλως να τα ξαναχασω, που μου ηταν ευκολο με λαθος ή ελλιπη τροπο, ηθελα να τα χασω μονιμα, ωστε να το μοιραστω με ολους. Και το καταφερα. Και θα το μοιραστω μαζι

    Η αρχη του τελους υπηρξε το γογονος της αποδοχης. Ακουμε συνεχεια αυτη τη λεξη,αλλα δεν καταλαβαινουμε πως δουλευει. Το κλειδι για την πυλη του καστρου των πεποιθησεων που εχουμε χτισει και μας κραταει μακρια απο τον Εαυτο μας, ειναι η λεξη αποδοχη, εγραφε ο Αλκιρεας. Δυσνοητο εκτος εαν καποιος το εχει κανει ηδη στον εαυτο του. Την πρωτη φορα που ενα παιδακι με ειπε χοντρο (απο μικρο και απο τρελο) ενοχληθηκα και το κρυψα. Την επομενη ξανα ενοχληθηκα. Πώς μπορει να ειναι τοσο αγενες, σκεφτηκα, αλλωστε σιγα τα παραπανω κιλα που εχω, δεν φαινονται και τοσο (οντως δεν φαινονταν, αντε να φαινονταν τα +20 και αν). Καποια στιγμη με πλησιασε ενα παιδακι χαμογελαστο,.(το θυμαμαι σαν τωρα) και μου λεει σε μια πλατεια "εισαι χοντρος". Τοτε κατι συνεβη. Παρατηρησα πως δεν ενοχληθηκα. Ειχε παψει να με ενοχλει. Ειχα παψει να το κρυβω στον εαυτο μου. Ειχα παψει να κρυβω το προβλημα κατω απο το χαλι. Δεν απαντησα ειρωνικα στον πιτσιρικά. Αντιθετα, γελασα. Μου φανηκε τοσο αστειο. Δεν με ενοιαζε τι θα πει ο κοσμος ή αν τον ακουσαν πολλοι. Χαμογελωντας ειλικρινα, του απαντησα "Γιατι φευγεις τρεχοντας οταν το λες;" Ο πιτσιρικας θα φοβηθηκε μην του τραβηξω καμια σφαλιαρα ισως, και αποτραβιοταν καμια 10αρια μετρα οταν τολεγε. "Ελα κοντα βρε να σε ρωτησω κατι, μην φοβασαι, δεν θα σου κανω τιποτα" του ελεγα γελαστος και γελαγε και αυτος. Δεν πλησιασε βεβαια γιατι σαστισε, δεν ηταν συνηθισμενη αντιδραση αυτη απο καποιον που τον "προσβαλλεις", οποτε και εγω τον χαιρετισα και εφυγα και δεν τον ξαναειδα ποτέ. Ο μικρος αυτος "τυραννος", υπηρξε θειο δωρο για μενα. Τοτε συνειδητοποιησα πως ειναι οκ που εχω καποια παραπανω κιλα. Ειμαι ικανοποιημενος με τον εαυτο μου, και τον αποδεχομαι πληρως οπως ηταν. Αυτη ηταν η αρχη του τελους. Χωρις διαιτα ή ιδαιτερη ασκηση τα κιλα αρχισαν να φευγουν σιγα σιγα. Το οτι τον αποδεχτηκα δεν σημαινε πως δεν θα τον βελτιωσω. Τουναντιον. Η αγαπη σημαινει πως αγαπας χωρις ορους και οχι απλα το φαινεσθαι αλλα την ουσια. Σημαινει ομως πως και επειδη αγαπας, θελεις και το καλυτερο για αυτο. Αρα θα προσπαθεις συνεχως να το κανεις το σωμα υγιεστερο, δυνατοτερο, ομορφοτερο. Πώς λυνεται το προβλημα των περιττων κιλων; Συνοπτικα χωρις επεξηγηση
    1. Αποδοχη 2.Κοψιμο του σιταριου 3. Ελαχιστοποιηση ζαχαρης. Με τα γευματα πρεπει να αποφευγονται οι τροφες που ανεβαζουν πολυ τον γλυκαιμικο δεικτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιστρεφω. Το ζητημα ειναι να βρουμε γιατι εκνευριζομαστε. "Αυτες τις μαλακιες τις γραφω" για να σε εκνευρισω, ωστε να ερθει στημ επιφανεια πιο ευκολα ο λογος για τον οποιο σε εκνευριζω. Τι σου την δινει με την παρτη μου; Τι σε εκνευριζει; Στο περιβαλλον μου θυμαμαι καποιοι εκνευριζονταν επειδη ημουν παντα αδιαβαστος και εγραφα παντα 17+. Γιατι να σε εκνευριζει (δεν αναφερομαι σε σενα Ερμολυκε, το εσυ ειναι γενικο) αν καποιος τα καταφερνει εξισου καλα ή καλυτερα, χωρις να κοπιαζει εξισου; Νομιζω ειναι θεμα εγωισμου. Δεν το ανεχεται ο εγωισμος μας. Εδω ομως δεν ανταγωνιζομαστε για μια θεση εργασιας ή μια θεση στο κολλεγιο, ερευνουμε μαζι ως κοινοτητα αναζητωντας την γνωση και ταυτοχρονα ο καθενας πρεπει να την εφαρμοζει στον εαυτο του. Εαν πεταξα τουβλο, ειπα κοτσανα, θα μπορουσατε να μου ειχατε πει και εσυ Ερμολυκε και ο Star lord: Οχι φιλε ειναι λαθος αυτο επειδη αυτο και αυτο. Δεν ισχυει ουτε αυτο επειδη αυτο και αυτο. Ποσο μαλλον οταν ο ιδιος ανεφερες πως στο προβλημα του Σωκρατη, γενικως οι ιστορικοι και οι μελετητες, οι "επαγγελματιες", ταχουν ψιλο χαμενα. Ωστοσο, η συνπεριφορα ηταν "ασε μας ρε τσουτσεκι, τραβα εξαφανισου, ποιος εισαι εσυ" χωρις να υπηρξα προκλητικος.Σε καθε περιπτωση το σταματω εδω γιατι παντα το "σου 'πα, μου 'πες" με κουραζει διοτι το βαριεμαι.

    Η παρατηρηση μου ειναι οταν καποιος εκνευριζεται ή βρισκει κατι να τον ενοχλει, να μην το καταπιεζει μεν, να το εκφραζει ειλικρινως και χωρις να ειναι προσβλητικος(να ειναι καλος και ευγενικος) αν δεν χρειαζεται (μεση οδος, ουτε ειρωνικα, ουτε αλαζονικα) ωστε να μην συσσωρευει στη σκια του υλικο, και μετα να εντοπιζει ακριβως τι ηταν αυτο που τον ενοχλησε, ωστε να δουλεψει σε αυτο,και ωστε να επιτυχει να δρα συνειδητα σε οποιαδηποτε κατασταση και οχι να αγεται απο το θυμικο του. Τοπα σε μια προταση. Καταληγει στο ρητο του Σωκρατη για το ποιους θεωρει μορφωμενους. Αυτους που ελεγχουν δυσαρεστες καταστασεις, αντι να ελεγχονται απο αυτες. Ελπιζω να εδειξα τον τροπο ωστε να επιτυγχανεται αυτο και να εγινε αντιληπτος ο λογος για τον οποιο ασχοληθηκα τοσο. Το να ειμαστε καλοι και ευγενικοι δεν λεει και δεν προσφερει τιποτα απο μονο του, εκτος και αν μπαινει στο πλαισιο που ανεφερα 2 προτασεις πιο πανω. Καποιες φορες ειναι καλυτερα να μην υπαρχει, αν ειναι να υπαρχει απλα για να αποφευγονται προστριβες. Χωρις συγκρουσεις ο ανθρωπος σπανια βρισκει τον ζωτικο του χωρο. Αυτη η παραγραφος ειναι πολυ σημαντικη και θελει την προσοχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και για να το ολοκληρωσουμε.
    " Το ότι αποκτήσαν όλοι άποψη για σοβαρά θέματα από τότε που εμφανίστηκε το Google, είναι επίσης γεγονός. Τέλος"
    Γιατι οχι φιλε; Γιατι να μην εχουν ολοι αποψη για σοβαρα θεματα και ειδικα για θεματα που αφορουν την ζωη τους; Ειναι καλυτερα να εχουν καποιοι λιγοι, μια ελιτ, και να διαφεντευει την ζωη μας, να μας λενε τι να πιστευουμε, πως να ζουμε και τι να κανουμε; Ευτυχως που υπαρχει το google και η wikipedia, διοτι γραφεις Ανουβις και βλεπεις τι σημαινει. Μας γλυτωσε απο απειρους αποπροσανατολισμους. Θεωρειτε Χ κυριε, πως ο Ανουβις εκφραζει την λχ σεξουαλικοτητα; Θεωρειτε πως τα Σκοπια ειναι η πατριδα του Μ.Αλεξανδρου; Μπειτε στη.λ wikipedia, ανατρεξτε στις πηγες σας και τριψτε το στα μουτρα ολων των αλλων. Απο εκει βρηκα πως ο Ανουβις δρουσε ως ψυχοπομπος. Δεν θα κανω debate πανω σε αυτο. Εαν διαφωνει καποιος, ας δοκιμασει να φερει αντιρρηση σε αυτο. Εαν επιτυχει, τοτε η ιδιοτητα αυτη, θα αφαιρεθει απο το λημμα. Εγω δουλευω με το 99% αληθες. Μου ειναι επαρκεστατο σε πρωτη φαση

    Σωκρατολογοι υπαρχουν πολλοι. Πρωτος εγω χαιρετισα την ευρυμαθεια σας του αρχαιου κοσμου, εφιστωντας παραλληλα και την προσοχη της λαθος χρησης αυτης της γνωσης. Προσωπικα, θελω ολοι να γνωριζουν τις 15 σελιδες του εγκυκλοπαιδικου λεξικου του Ηλιου για τον Σωκρατη. Το θεωρω επαρκες. Διοτι ειμαστε Ελληνες, δεν εχουμε μονο ενα Σωκρατη που πρεπει να γνωρισουμε, αλλα αλλους 100.

    Ουλαν Μπατορ, εδω εχει δικιο ο Ερμολυκος και ειναι ειλικρινης, αν και παλι λιγο αποτομος, πλησιαζει παντως περισσοτερο την μεσοτητα στην υπο εξεταση ηθικη αρετη (ελλειψη=ειρωνια) Μεσοτητα= Αληθεια δηλ ειλικρινεια (υπερβολη=αλαζονια). Μια απο τις 12 θυμιζω, αρα εχουμε πολλη δουλεια να κανουμε με τον εαυτο μας. Μπαινεις στο τριπακι να παρουσιαζεις τον εαυτο σου ανακοινωνοντας πως σε λιγο θα μιλησεις. Δειχνει ασχημα σαν να επιχειρεις εκβιασμο ή καποιοι να συμμορφωθουν οσο ειναι καιρο. Πες το ειλικρινως και ανοιχτα, τελειωσαμε με το "σου 'πα, μου 'πες", διαφορετικα θα... ψυχαναλυσω και εσενα. :-)

    ΥΓ. Οι 12 ηθικες αρετες συντομα εδω http://eaglestefanos.blogspot.gr/2011/04/12.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην παρεξηγηθω, "Τελειωσαμε με το σουπα, μουπες" εννοω πως τελειωσαμε στη συζητηση μας με τον Ερμολυκο να εξηγουμε τις παρεξηγησεις μας.

      Διαγραφή
  15. Λυκιε, θα ηθελα ενα σχολιο σου στο εξης. Επειδη αναφερθηκα σε ελλειψη -μεσοτητα-υπερβολη, ηρθε στο νου μου το συμβολο που ειχε εμφανιστει ως της ομαδας Ε. (Google εικονα ομαδα ε) Ειναι μια γραφικη αναπαρασταση υπερβολης επι του αξονα χψ. Η υπερβολη ομως εκτος των αλλων ειναι "συγγενης" της ελλειψης. Ο ορισμος και των δυο προκυπτει απο δυο σημεια Ε και Ε'. Οχι Α και Β, αλλα Ε και Ε'. Σαν να λεμε το ενα εδω (το Ε) και το αλλο "απο την αλλη πλευρα" (το Ε')

    Υπερβολη
    http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B100/491/3190,12938/

    Ελλειψη
    http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B100/491/3190,12937/

    Απο την επισημη επιστημη:
    "Είναι γνωστό από την Αστρονομία ότι οι τροχιές των πλανητών γύρω από τον Ήλιο είναι ελλείψεις, των οποίων τη μία εστία κατέχει ο Ήλιος. "

    Δυο ερωτησεις μου γεννουνται και πιστευω πρεπει να τις ελεγξουμε. Πρωτον, δεν ειναι ολοφανερο πως ο Ηλιος κατεχει το σημειο Ε, αρα μεσω μαθηματικων υπολογιζουμε το Ε' και την υποθεσια του "αλλου Ηλιου" ητοι του νοητου Ηλιου της αντιυλης;

    Δευτερον, αναζητωντας την πρακτικη σημασια του θεματος, πώς μεταφραζεται σε αυτο το επιπεδο η κατακτηση της μεσοτητας μεταξυ ελλειψης και υπερβολης, που ειναι το ζητουμενο κατα τον Αριστοτελη απο τον ανθρωπο; Εχουμε τις τροχιες των πλανητων και εν προκειμενω την τροχια της Γης που αποτελει ελλειψη μεταξυ Ε και Ε'. Οποιος ειδε την ταινια Υπατια, θα διαπιστωσε πως αυτη ηταν η τελευταια ανακαλυψη της Υπατιας πριν την σκοτωσουν μαρτυρικα. Το οτι η τροχια των πλανητων ειναι ελλειπτικη και πως δεν υπαρχει ενα κεντρο μονο (ο ηλιος), αλλα δυο! Και εχουμε και το διπλο γραφημα της υπερβολης που ολοι ξερουμε λογω του συμβολου της ομαδας Ε,τα δυο αναποδα Ε.

    Τα στοιχεια ειναι μπροστα μας και ευδιακριτα. Το ερωτημα ειναι τι υποτιθεται πως πρεπει να κανουμε με αυτα. "Να κατακτησετε την μεσοτητα", φωναζει ο Αριστοτελης. Να δουλεψουμε στον εαυτο μας. Αυτο ειναι μια σταθερα. Αλλα και κατι αλλο μεγαλο υπαρχει εδω, που δεν το λεει κανεις ανοιχτα. Λιγο τα Ομηρικα Επη, λιγο η αλλη πλευρα, λιγο το ειδωλο της Ελενης και οχι η ιδια που ηταν στην ..Αιγυπτο, λιγο οι υπερβολες και οι ελλειψεις, λιγο τα Ε και Ε', λιγο η ομαδα Ε... Κατι σιγοτραγουδιεται εδω και η μελωδια εχει αρχισει σιγα σιγα να ακουγεται.

    Εριωπα, θα ηθελες να προσθεσεις κατι επ αυτου;
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ ρε φιλε, τζαμπα εγραφα τοση ωρα; Υποτιθεται το κανω για να ξεδιπλωνω την σκεψη μου, γι αυτο και βαζω και παραδειγματα μεσα και ενα σωρο. Για να μην παρεξηγουμαι αν τα γραψω με δυο λεξεις.Εαν επιμενεις να νομιζεις πως το κανω για να στη πω, τοτε παω πασο.

    Απο ολα αυτα που ανεφερα, μου παρεθεσες ακριβως οσα δεν επρεπε να συγκρατησεις. Δεν επρεπε να συγκρατησεις τα εξωτερικα στοιχεια, αυτα τα ανεφερα για υποβοηθηση,ειναι ολα αχρηστα αν ειναι σκετα. Το νοημα και το ηθικο διδαγμα των ιστοριων μετρανε και αυτα πρεπει να θυμομαστε

    Ειλικρινα πιστευω αυτο για τον εγωισμο που ειπα. Ισως να κανω λαθος, ειναι η αποψη μου ομως. Ολοι οι ανθρωποι ανεξαιρετως τον εχουμε. Ολοι ανθρωποι ανεξαιρετως ειμαστε "ταξι" συμφωνα με τον Γκουρτζιεφ και ειναι αληθεια αυτο (αμαξα χρησιμοποιει στο παραδειγμα ο ιδιος).

    Οντως φταιω εγω παντως που σου εβγαλα αυτην την πλευρα αλαζονιας, ηταν επιτηδευμενο. Φταιει ο πολυ Γκουρτζιεφ που διαβαζω. Εαν δεν ενδιαφερομουν θα ελεγα μια εξυπναδα τυπου "τραβα να δεις αν ερχομαι" θα λεγες και συ δυο τρεις και θακλεινα με αλλη μια ad hominem ατακα, οπου θα την ελεγα στο ατομο σου αντι στο υπο εξεταση επιχειρημα και τελος σε 3 προτασεις και 2 λεπτα. Σε καθε περιπτωση παντως τωρα ληγει.

    Copy paste ανεκδοτο για το νοημα γιατι δεν γραφω αλλα λογια, εχω κανει τρελη υπερβαση σημερα για τα δεδομενα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Το τσίρκο Μεντράνο έρχεται στην Αθήνα τακτικά εδώ και πολλά χρόνια. Πριν 10 χρόνια που είχε ξανάρθει, πήγε ένας τύπος και αγόρασε 10 εισιτήρια κολλητά στην πρώτη σειρά και άραξε φαρδύς πλατύς, τα πόδια πάνω στη μια καρέκλα, το σακκάκι στην άλλη, τη τσάντα στη παράλλη...

    Σε λίγο πλάκωσε πολύς κόσμος, ήτανε βλέπεις και η πρώτη μέρα. Τίγκα το τσίρκο και μερικοί δοκιμάσανε να καθίσουν στις άδειες θέσεις του τύπου.
    Μουλάρωσε αυτός και δείχνοντας τα εισιτήρια δεν άφηνε κανένα. Όρθιοι πολλοί, αραχτός αυτός, έγινε το έλα να δεις. Επεισόδια, φασαρία, βρισιές, γενική αγανάκτηση αλλά οι θέσεις παρέμεναν άδειες.
    Σβήνουν τα φώτα και βγαίνει ένας κλόουν, βλέπει το τύπο, παίρνει χαμπάρι την όλη κατάσταση και λέει από τα μικρόφωνα, δείχνοντάς τον με το δάκτυλο: 
    - Μήπως ο κύριος είναι το πίσω μέρος ενός γαϊδάρου;
    Γενική χαρά στο νοήμον κοινόν. 
    - Μπράβο φίλε. Πές του τα του παλιομαλάκα. Μας έπρηξε τ αρχίδια ο πούστης, φωνάζανε διάφοροι αγανακτισμένοι. 

    Ο τυπάς κόμπλαρε τελείως και προσπαθούσε να βρεί κάτι να πει στον κλόουν. Ήτανε και μαλακία η ερώτηση, τον γιουχάριζε και η γαλαρία, τάπαιξε τελείως και με νευρικές κινήσεις, φανερά τσαντισμένος τα μαζεύει και φεύγει άρον- άρον.
    Από τότε η απάντηση στο σχόλιο του κλόουν του έγινε έμμονη ιδέα. Το έκανε σκοπό ζωής. Δίνει για πρώτη δέσμη, μπαίνει στη νομική και τελειώνει με άριστα. Στη συνέχεια κάνει ένα master στη γλωσσολογία δύο χρόνια και καπάκι άλλα δύο ένα PHD στην ειδική ετυμολογία και ρίζες της γλώσσας. 
    Παρακολουθεί και καμμιά δεκαριά εξειδικευμένα σεμινάρια για αρχαίους συγγραφείς, διαβάζει και ένα τόνο βιβλία και γίνεται κινητή εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Γλώσσας. Διακεκριμένος επιστήμονας που λένε.
    Γεμάτος αυτοπεποίθηση, του την είχε στημένη του κλόουν. Που θα πάει, δεν θα ξανάρθει...σκεφτότανε, θα τον σβήσω. Τι σκατά σπουδάζω τόσο καιρό!

    Πράγματι, προχθές ήλθε πάλι το τσίρκο Μεντράνο, δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα που σημάδεψε τη ζωή του. Τα ίδια σκηνικά επαναλαμβάνονται: 
    Δέκα εισιτήρια στη πρώτη γραμμή ο δικός σου, της πουτάνας από κόσμο, οι γνωστοί τσακωμοί κλπ. Ο τύπος ... το παπί.
    Βγαίνει πάλι ο κλόουν (δέκα χρόνια πιο γερασμένος), τον κόβει και του ρίχνει τη μαγική ατάκα: 
    - Μήπως ο κύριος είναι το πίσω μέρος ενός γαϊδάρου;
    Ο άνθρωπός μας, τον κοιτάει με ύφος υπεροπτικό και γεμάτος πια σιγουριά και αυτοπεποίθηση του λέει: 
    - Αει γαμήσου ρε μαλάκα"

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τωρα που ξαναδιαβασα το σχολιο σου, μου αφησε μια πολυ ευχαριστη γευση. Το απολαυσα και εγω, δειχνει αντιδιαμετρικη η διαθεση με τα πρωτα. Και αυτο περναει ακομα και απο τον γραπτο λογο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι τσαντισμενος, ολα ειναι καλα. Το ανεκδοτο εκανα copy paste για το νοημα του. Για το νοημα του το εγραψα, πως συμπεριφερεται καποιος τσαντισμενα. Φανταζομαι απο την απαντηση σου πως καταλαβες πως σε βριζω υποχθονιως και πλαγιως μεσω του πρωταγωνιστη του ανεκδοτου. Δεν το κανω. Αλλα τα παρατω, πλεον.Πιστευε οτι νομιζεις
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειαζεται η αναφορα και ουτε προκειται να το τσεκαρω,ειμαι βεβαιος πως το αναφερουν ως ταξι αφου το αναφερεις. Το νοημα θελουν να περασουν, και αυτο επιτυγχανεται με εκσυγχρονισμο της μεταφορας της αμαξας σε ταξι, καθως οι μαθητες του μπορει να τα εγραψαν και με 50 χρονια διαφορα. Ωστοσο, αν και διατηρειται το νοημα της λεγεωνας χανονται αρκετα αλλα εξισου σημαντικα που ισχυουν με την αμαξα. Γι αυτο το ανεφερα, και οχι για να στην πω πως εγω τα ξερω καλυτερα

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Η αλληγορια της αμαξας μας γνωστοποιηθηκε απο τον Γκουρτζιεφ και σε αυτον χρωσταμε την γνωση της. Ωστοσο δεν την σκεφτηκε αυτος, μας ερχεται απο πολυ παλια και απο μυστικες αποκρυφες σχολες. Και ο Σωκρατης την εχει χρησιμοποιησει αναφεροντας πως η αμαξα δεν εχει 1 αλογο, αλλα 2, λεγοντας πως η ψυχη αποτελειται απο 2 στοιχεια, 2 ορμεφυτα, ενα καλο και ενα κακο.

      Το ταξι μεταφερει το μηνυμα πως δεν ειμαστε ενας οπως νομιζουμε αλλα λεγεωνα,αλλα αδυνατει να εξηγησει τον ανθρωπο οσον αφορα τα στοιχεια που τον αποτελουν. Αλογα=ψυχη, σωμα=αμαξα, οδηγος της αμαξας=νους, Εαυτος=αυτος που ειναι μεσα στην αμαξα, και ειναι το αφεντικο που "γνωριζει". Σε αυτο το παραδειγμα μπορουμε να κατανοησουμε τι πρεπει να κανουμε, πως συνδεονται τα διαφορετικα μερη μεταξυ τους και τι χρειαζεται να κανουμε για να τα βελτιωσουμε κτλ
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  21. Αγαπητέ Στοχαστή και υπόλοιπα αγαπητά μέλη και φίλοι του Ιστολογίου «Καταχθόνιος Δαίμων», την καλημέρα μου.
    Το είχα προβλέψει, φίλε Στοχαστή, χωρίς να δηλώνω προφήτης, ότι κάποια στιγμή θα «κλωτσήσεις» με πουπουλένιο παπούτσι. Ένα κλώτσημα που γενικά δεν θεωρείται μεσότητα όπως θα συμφωνήσεις και εσύ. Διέκρινα σε σένα μια λιμνάζουσα μεσότητα ενώ στο υπόστρωμα υπάρχει ένας Ροναλτίνιο τον οποίο θέλω να αξιοποιήσω με τρίπλες, με σκουντήματα, με κεφαλιές και στην κερκίδα τους οπαδούς με ροκάνες.
    Διασκεδάζεις φίλε μου με την άνεση που νομίζεις ότι διαθέτεις με βάση κάποια στοιχείωση « Γραμματειακή», και τι κάνεις μονίμως; Σταματάς μπροστά από το τέρμα με την μπάλα στα πόδια, χωρίς αντίπαλο, κάθεσαι κάτω, γυρίζεις την πλάτη στο τέρμα, παίρνεις την μπάλα στα πόδια , τα σηκώνεις ψηλά και διασκεδάζεις με την αγωνία των αντιπάλων που ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι θα σκοράρεις εσύ κρατάς βασανιστικά την μπάλα μετέωρη ανάμεσα στα πόδια και λατρεύεις την στιγμή αυτή διότι σου υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει την μεσότητα σου.
    Μέσα σου σκέφτεσαι «Δεν σκοράρω, ενώ μπορώ να το κάνω όποτε θέλω, τρελαίνομαι με την αγωνία σας , και θα σκοράρω όποτε και όπως θέλω».
    Σε βλέπει και ο Ουλάν Μπατόρ και σε μιμείται και κάνει τα ίδια νάζια. «Δεν κλωτσάω- δεν κλωτσάω» φωνάζει συνέχεια, «μην με βλέπετε με το σορτσάκι μέσα στο γήπεδο, εγώ είμαι δημοσιογράφος και κριτικός της τέχνης του λακτίσματος και θα παρουσιάσω τον αγώνα όποτε θέλω εγώ και όπως θέλω».

    (συνεχίζεται – παρακαλώ να μην προστεθούν σχόλια μέχρι την ολοκλήρωση)

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (συνέχεια από το προηγούμενο)
    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους φίλε Στοχαστή. Εγώ σου δηλώνω προκαταβολικά, έτσι για να είμαστε εξηγημένοι, τον Λογοκλόπο Αριστοτέλη δεν τον συμπαθώ καθόλου, κρατάω και μικρό καλάθι με τους εσωτεριστές. Μας έπρηξαν με τα «ψυχολογικά» τους. Κόλλησα όμως ανεπανόρθωτα στο μεγάλο Σωκράτη τον οποίο ο Πλάτων κυριολεκτικά ξευτέλισε χρησιμοποιώντας τον εκ των υστέρων για μουλάρι πάνω στο οποίο φόρτωσε όλη του την αμάθεια. Σου θυμίζω μόνο την λέξη Πυρ την οποία ο Πλάτων αδυνατεί να ετυμολογήσει και φορτώνει την άγνοιά του στον Σωκράτη, ότι τάχα ο Σωκράτης δεν γνώριζε την ετυμολογία της και την θεωρούσε βαρβαρική.
    Περνώντας κάποτε το κατώφλι της Φιλοσοφικής Σχολής, κουβαλούσα μαζί μου και τον Γοργία από τους Πλατωνικούς Διαλόγους έκδοση 1872, έκδοση η οποία θεωρείται μία, αν δεν είναι η πρώτη όπως δηλώνει ο εκδότης της ο καθηγητής Γεώργιος Μιστριώτης, από τις πρώτες εκδόσεις Κλασικών Ελλήνων συγγραφέων στην ελεύθερη Ελλάδα.
    Νόμιζα λοιπόν ότι θα συζητούσα ένα θέμα αρκετά γνώριμο με τον καθηγητή μου αναφέροντας πρώτα το όνομα του καθηγητή Μιστριώτη. Η βιαστική και υπεροπτική αντίδραση του καθηγητή μου ήταν μια στιχομυθία περίπου ως εξής:
    -…ποιος είναι αυτός ο Μιστριώτης;
    -… δεν τον γνωρίζετε; Ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να μας θυμίσει ότι υπάρχουν Έλληνες συγγραφείς και ίσως όπως καταγράφει ο ίδιος, ήταν ο πρώτος που τόλμησε να μεταφράσει αρχαίο συγγραφέα χωρίς να πατήσει πάνω στις γερμανικές μεταφράσεις.
    -Είσαι πολύ αυθάδης. Πριν απομακρυνθείς δώσε μου την φοιτητική σου ταυτότητα. Θα σε ειδοποιήσει η Γραμματεία γραπτώς για την επιστροφή της.
    Έτσι έληξε και μάλιστα τόσο άδοξα η προσπάθεια μου για διάλογο με ένα καθηγητή. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Καλύτερα να μην τα καταθέσω.
    Διαβάζω λοιπόν φίλε για μεσότητα και μου σηκώνεται η τρίχα. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από τον λογοκλόπο Αριστοτέλη. Όταν προέρχεται από ανθρώπους που κάθονται με την μπάλα στα πόδια μπροστά από τα δίχτυα και αρχίζουν τα ακροβατικά. Όταν προέρχεται από καλοθελητές διαφωτιστές αβασάνιστα σκεπτόμενους (όχι εσύ βέβαια).
    Αντιγράφω από τον πρόλογο του Γοργία του καθηγητή Γ. Μιστριώτη μία φράση:
    «το κατ’ εμέ ουδόλως διστάζω να ομολογήσω, ότι ουδένα των αρχαίων Ελλήνων ποιητών δύναμαι να μεταφράσω, εκ δε των πεζογράφων μόλις ηδυνάμην να εκλέξω τινά προς μετάφρασιν, αν είχον το θάρρος να καταστρέψω το πλείστον του κάλλους και της ακριβείας…. ….Πως δε είναι δυνατόν να αντικατοπτρισθεί τούτο εν τη πτωχή ημών γλώσση;»
    Τολμάς λοιπόν φίλε μου να σμπαραλιάσεις την ιερή σου μεσότητα και να τραβήξεις ρομφαία, κοντάρι, ντουντούκα, ροκάνα, ή ακόμα να μπείς στην κλούβα χωρίς γάντια, να λερωθείς με πιτσιλίσματα για να αυτοπροσδιοριστείς μέσα σε ένα κάποιο ρόλο θεμοτοφύλακα κάποιας σχολής σκέψης;
    Εγώ θα κάτσω δίπλα στο Ηράκλειτο που υποστήριζε τον Πόλεμο και πίστευε ότι όλα είναι προϊόντα του πολέμου.
    Θα φωνάξω και τον Ησύχιο που έλεγε ότι ο Λόγος σήμαινε πόλεμος.
    Θα καλέσω και τον Ευαγγελιστή που θεωρούσε τον Ιησού Πόλεμο και Λόγο. «Εγώ ήλθα για να φέρω Πύρ και πόλεμο και όχι την ειρήνη»
    Θα φωνάξω και τον Όμηρο, τον μέγιστο ποιητή του Πολέμου.
    Για ποιο πόλεμο όμως μιλούσε ο Όμηρος; Για ποια Ελένη; Για ποιους Τρώες; Για ποιο θησαυρό;
    Για ποια ομάδα Ε και ποιους απατεώνες συγγραφείς μιλάμε; Ο Φουράκης λίγο πριν αποσυρθεί σε μια συνέντευξή του δήλωσε «Είμαστε απατεώνες όλοι εμείς που σας λέγαμε τόσα παραμύθια τόσο καιρό για Ομάδες Ε και άλλα φρικτά».
    Υλικό νομίζω ότι υπάρχει πολύ, κατεβασμένο από τον Στάρ Λόρντ και εμένα. Ας ανατρέξουμε πίσω στα τρία τελευταία Αναψυκτήρια. Υπάρχεις και ένας γνωστός μου που έχει αρχίσει διακριτικά να συμμετέχει. Ας τον σεβαστούν οι υπόλοιποι.
    Αν το θέμα λοιπόν του Ε ή των ΕΕΕ ενδιαφέρει τα μέλη να το συζητήσουμε ανοιχτά και ωραία.
    Η άποψή μου είναι ότι το θέμα των ΕΕΕ έχει άμεση σχέση με τον Τρωικό Πόλεμο και την Οδύσσεια, μαζί με όλους τις ήρωες που αναφέρονται από τους λαϊκούς ποιητές και την λαϊκή παράδοση.

    Η μπάλα στην παρέα. Δεκτά τα σχόλια και τα γκόλ και τα αυτογκόλ και καλό ξεκόλλημα από την μίζερη σκέψη της μεσότητας.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον , επειδη βλεπω οτι σας απασχολω περαν του δεοντος, θα σας "καθησυχασω" λεγοντας οτι δεν εχω να πω κατι κακο για κανεναν σας. Ο δικος μου "επιλογος" θα ερθει στην ωρα του και δεν προκειται να θιξει κανεναν. Ειναι η δικη μου τοποθετιση που τα τεθει με σεβασμο προς ολους. Το γιατι θελω να αργησει αυτη η στιγμη, ειναι γιατι δεν ειμαι ακομα ετοιμος και περιμενω κατι συγκεκριμενο. Οποτε μην σας ιγκριγκαρουν τα λογια μου φιλοι μου. Καλημερα!

      Διαγραφή
    2. Πολυ ωραια λοιπον! Σε αναμενουμε με ενδιαφερον
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  24. Μου αναζωπυρωθηκε το ενδιαφερον με το σχολιο σου Εριωπα. Ενταξει, ειμαστε μπροστα απο το τερμα, ειμαστε ετοιμοι να σκοραρουμε, πού στην ευχη ειναι ομως το τερμα; Χανεται στα δαιδαλωδη μονοπατια νεομυθολογιων και φανταστικων ιστοριων. Προς τα πού σουταρουμε; Δεν με ενδιαφερει η ομαδα Ε, αναγνωριζω ομως πως το συμβολο κατι λεει, κατι σημαινει, κατι εκφραζει, κατι δηλωνει. Νομιζω πως ειναι σποντα στο συμπαντικο, να σκεφτουμε δηλαδη οπως ανεφερα, και να οδηγηθουμε στην αντι-υλη. Κλειδι για να τα δουμε απο αυτην την πλευρα.

    Θεωρω βεβαιο πως εχει σχεση με τα Επη, τα Επη τα θεωρω ανωτερα και της Αγιας Γραφης απο πολλες εννοιες, και σιγουρα εχει σχεση με τη λαικη παραδοση ηρωων της εποχης εκεινης της αρχαιας ελλαδας. Πιθανοτατα ομιλουμε για πολεμο, για δυο αντιθετες παραταξεις, δυο διαφορετικες κοσμοθεωριες. Ο Alan Watts ελεγε πως υπαρχουν δυο κοσμοθεωριες στη δυση, η ελληνικη (πχ ορφικοι,.νεοπλατωνικοι) που πιστευει στον δυισμο, δηλαδη υλη και πνευμα και η σημιτικη (εβραικη και μουσουλμανικη) που την ενδιαφερει κυριως η υλη.

    "Οι αρετές χωρίζονται σε διανοητικές (σοφία, σύνεση, φρόνηση) που αναφέρονται στην ενεργητικότητα του νου και του λόγου και 12 ηθικέςπου αναφέρονται στην πρακτική ενεργητικότητα του ανθρώπου στις οποίες επιζητάται η απόκτηση της μεσότητας, με τα άκρα να ορίζουν τις αρνητικές έννοιες της έλλειψης και της υπερβολής."

    Στις διανοητικες αρετες δεν υπαρχει μεσοτητα. Τερματισε το, μας λεει.

    Συμφωνω μαζι σου ομως αν αντι για μεσοτητα την πουμε μετριοτητα. Η χριστιανικη ανατροφη εδω μας εχει μπουχτισει. Εκει κανει μεγαλο κακο η εκκλησια, που μας διδασκει ταπεινοφροσυνη. Μας εχει κρατησει, χαμηλα στο εδαφος, ενω θα επρεπε ηδη να πετουσαμε ψηλα. Δεν υπαρχει αυτη η εννοια στον Αριστοτελη. Ας διαβασει οποιος θελει αυτο για να δει τις αρετες στη σωστη τους διασταση
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/o.html?m=1

    Την μετριοτητα λοιπον ειμαι πανετοιμος απο καιρο να την σμπαραλιασω. Ποτέ δεν μου ταιριαζε, αλλα φορουσα την μασκα της πολλα χρονια. Οχι πλεον. Ηδη εχω αρχισει και το τηρω απο σεβασμο στον εαυτο μου. Προσπαθω παραλληλα να τηρω και την μεσοτητα στο ηθος για να μην ξεφευγω του μετρου, οσο μπορω τουλαχιστον χωρις να ακυρωνω την βασικη μου επιλογη.

    Αφου τα ειπαμε αυτα και τα ξεκαθαρισαμε, μηπως να αρχιζατε και εσεις να μιλατε πιο ανοιχτα; Πυρ ομαδον λοιπον
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με Ερμολυκο. Αυριο λοιπον κοουτς Εριωπα βαλε τις φωνες στην ομαδα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωριζω κατι για τον "φιλο" στον οποιο αναφερεσαι και δεν παιρνω θεση. Μ'αρεσεις ολο και περισσοτερο ομως.

      Θετεις ξεκαθαρα τα ορια σεβομενος τον εαυτο σου και τον χωρο στον οποιο συμμετεχεις ισοτιμα, κατονομαζοντας ευθεως τα πραγματα οπως τα βλεπεις, ενω ταυτοχρονα δεν χανεις καθολου απο την ευγενεια σου ισως μαλιστα αυτη να ειναι υπερ το δεον. Ειναι ομως η πρωτη φορα που το αναφερεις οποτε ειναι δικαιολογημενη η ευγενεια. Ο τονος ομως δειχνει σαφως, πως θα υπαρξει και δευτερη φορα αν χρειαστει, και δεν θα ειναι τοσο ευγενικη.

      Ξαναλεω δεν μιλαω για τον τριτο φιλο, καθως εγω δεν εχω παρατηρησει κατι. Σχολιαζω ομως αυτο που εχω αρχισει και διακρινω. Μια κουβεντα, μια συζητηση που αρχιζει και γινεται πιο πραγματικη, πιο ειλικρινης, στοιχεια απαραιτητα για το συμφιλοσοφειν, καθως αυτο απαιτει απο τους συμμετεχοντες να συμμετεχουν και οχι απλα να παρακολουθουν παθητικα. Και η σταση που σχολιασα, εχει αρχισει να το διεκδικει ευθεως, ισως πλεον και να το απαιτει. Και αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  26. Αγαπητέ Στοχαστή και φίλοι του Καταχθόνιου Δαίμονα, ας με συγχωρήσετε για την απουσία μου αυτό τον καιρό και μάλιστα σε μια φάση που διεξάγονται πολύ σημαντικές συζητήσεις, αλλά σοβαροί προσωπικοί λόγοι, δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι με το ιστολόγιο.
    Βέβαια όποτε ευκαιρώ διαβάζω τους διαλόγους σας, ώστε να διασφαλίσω τουλάχιστον την ομαλή διεξαγωγή των διαλόγων. Ευτυχώς βλέπω ότι δεν με χρειάζεστε ως "χωροφύλακα", μιας και ξέρετε να διαφυλάσσετε το κύρος και το καλό επίπεδο του χώρου μας!
    Ζητώ συγνώμη λοιπόν απ' όλους σας για την απουσία μου και την απουσία νέων αναρτήσεων και άρθρων. Δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε και διάθεση για να ασχοληθώ.
    Ελπίζω να επανέλθω σύντομα στα επίπεδα που με γνωρίζατε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε Λυκιε δεν χρειαζεται να απολογεισαι σε μας για τετοιους λογους. Ευχομαι να μην ειναι σοβαροι οι λογοι και οτι κι αν σου συμβαινει να περασει γρηγορα και να ξαναβρεις υο κεφι σου να γραφεις και να βαζεις νεα αρθρα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σταρλορντ, να σε εγκωμιάσω ήθελα και τίποτα παραπάνω. Φαίνεται δεν τα καταφέρω καλά με τα Ελληνικά μου. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η -Σ.Π- ΝΑ ΜΕ ΕΓΚΩΜΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;;; ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΕΓΚΩΜΙΑΣΜΟΥ.....ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

      Υ.Γ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΩ ΣΤΕΡΗΣΗ ΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ....https://www.youtube.com/watch?v=JLiv0AiQ5Lw

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. KAI MIA ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ (Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ)....ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.....ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ...ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.

      https://www.youtube.com/watch?v=2N31ZmvQcvw
      Triarii - We Are One ...

      Out of the darkness we will rise
      Into the light we will dwell
      We came to rule the world with muse in arms
      We are the (thousands of skies)
      We are the storm and the tides
      We are the wind and the rain
      The sun and moon
      And the end of all time

      We are the gods of a new world order
      We are the soldiers (in legend of light)
      We are the (centres that dismount the sun)
      Fire and flame, we are one (X2)

      Out of the darkness we will rise
      Into the light we will dwell

      We came to burn the earth with muse in arms
      We are the source of all (saints)
      We are the star and the sky
      (Definitely birth in a lion/light)
      The sun and moon
      The end of all time

      We are the gods of a new world order
      We are the soldiers in legend of light
      We are the centers that dismount the sun
      Fire and flame, we are one (X2)

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Ρίξε μιά ματιά και πες μου τη γνώμη σου.

      Https://www.youtube.com/watch?v=zf721079GAQ&list=TLBPGEf5CTOWk

      Από Σ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΙΝΚ ME TO ΙΔΙΟ ΒΙΝΤΕΟ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  29. https://www.youtube.com/watch?v=zf72l079GAQ&list=TLBPGEf5CTOWk

    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Drunvalo Melchizedek( ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ...

      ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ....ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (ΠΥΡ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ.....ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ(ΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100.000 ΧΡΟΝΩΝ ,ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ)...

      Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ- ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...ΟΠΩΣ ΜΙΚΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ...ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

      ΑΡΑ ΣΩΜΑ=ΔΗΜΗΤΡΑ
      ΠΝΕΥΜΑ-ΑΙΘΗΡ=ΔΙΟΝΥΣΟΣ
      ΨΥΧΗ-ΠΥΡ=ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ.....ΑΠΟ ΤΗΝ συ-ΖΕΥ-ξη ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

      ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ;; Η ΔΟΝΗΣΗ ,ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΟΝΕΙΤΑΙ...ΖΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ "ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ" ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ....Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑ-ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡ-ΗΝΟΣ.....

      ΤΗΝ ΜΑΖΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ--ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ "πάντεχνης φωτιάς το άνθος"=ΦΛΟΓΑ=ΠΥΡ Η ΟΠΟΙΑ "κινεί τα σώματα" ΕΊΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΛΑ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ..ΩΣ ΥΙΟΙ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ θεων =ΓΟΝΟΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΕΝΝΕΑΔΕΣ 3χ9=27
      Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΝΕΑ 9 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.....ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ...ΕΝΝΕΑ ΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ...ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ..Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ" ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ....ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΠΥΡ" ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ...ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η Σ.Π......ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΡΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Drunvalo Melchizedek ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...ΟΣΟ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΕΝΟΙΩΣΑ" ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.....ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ....ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. H ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ....ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ....ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΟΣ...

      ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ "ΔΕΝΤΡΑ"....ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΔ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΔΕΝ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ η ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ "ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ".......ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ "ΘΕΟΙ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ......ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  30. Γιατι μου σβησατε (το μπεκε μπεκε μπεεεεεεεεε) ετσι λοιπον με αναγκαζεται να φανερωθω.......ειμαι η βατραχινα κουαξ κουαξ λυκε λυκε εισαι εδω;;;μπεεεεεεεεεε πιασε το αυγο στοχαστη και κουρευτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να λες σε μια συζητηση και συγκεκριμενα σ εμενα "πιαστο αυγο και κουρευτο" (δηλ καληνυχτα, δεν θα καταφερεις κατι) χωρις να εξηγεις πού αναφερεσαι, ειναι trolling, τρολιά, αποπροσανατολισμος.

      Ειμαι διατεθειμενος να συζητησω ανοιχτα μαζι σου, αλλα θα πρεπει να εισαι και εσυ ειλικρινης. Διαβασε την συζητηση με τον Ερμολυκο περι ειρωνιας-αληθειας-αλαζονιας και τοποθετησε αντικειμενικα τον εαυτο σου στη κλιμακα 1-50-100. Επιχειρησε ξανα προσπαθωντας για το 50 και εγω με χαρα θα συμμετασχω σε ενα συμφιλοσοφειν
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε διέγραψα το σχόλιό σου, διότι ήταν κενό περιεχομένου!
      Εκτός αυτού, ο χώρος σχολίων του Καταχθόνιου Δαίμονα δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους ειρωνικούς και βλακώδεις "σχολιασμούς".
      Αν δεν διέγραψα και τώρα το σχόλιό σου, είναι γιατί με πρόλαβε ο Στοχαστής που σου δίνει την ευκαιρία να απαντήσεις με ...λόγο και όχι με βρυχηθμούς!
      Καλά θα κάνεις να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία, ώστε να αρθρώσεις λόγο!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Το εγραψα και δεν απεστειλα, διοτι δεν μου αρεσε το υφος. Δεν ηθελα να δειξει καπως ξερολιστικο, ειδικα σε ενα θεμα που πρεπει να δουλεψω πολυ με τον εαυτο μου. Εχοντας αυτο υποψιν το στελνω τωρα

    Εχει δικιο ο Κωστας. Ο Λυκιος δεν χρωσταει καμια απολυτως συγνωμη και το γνωριζει πολυ καλα και ο ιδιος. Χρωσταμε συγνωμη αν αμελησουμε ενα "χρεος" και οχι αν προσφεραμε καποια φορα 10% λιγοτερο. Αυτο θα ηταν εκτος μετρου.Η ευγενεια και η αριστοκρατικη(με τη καλη εννοια) καταρτιση ενος πραγματικα μορφωμενου ανθρωπου ειναι ομως εκδηλη σε καθε εκφανση της ζωης του.

    Ακομα και τις στιγμες που ειναι για διαφορους λογους"πεσμενος", θα τις περασει μονος του ή στο πολυ πολυ κλειστο του περιβαλλον. Θα αποτραβηχτει. Τωρα δεν μιλαω για τον Λυκιο αλλα για μενα. Δεν νομιζω ομως αυτο να ειναι καλο. Χρειαζεται πάντα να υπαρχει τουλαχιστον ενας ανθρωπος στον οποιο θα εκμυστηρευομαστε οτι μας πληγωνει, ενοχλει, πορωνει κτλ. Το φορτιο "μοιραζεται" και νιωθουμε πως φευγει ενα βαρος απο πανω μας, χωρις να το περνει ο αλλος στο ολοκληρο παρα ισως ενα μικρο μερος του. Συμφωνα με τον Χαμερ, ενας ανθρωπος που αρρωσταινει ακολουθει 5 λαθος νοοτροπιες. Μια εξ αυτων ειναι να μην επικοινωνει τα προβληματα του, να μην τα λεει σε κανενα. Αυτη ειναι μια παγιδα στην οποια πεφτουν συνηθως οι ευφυεις ανθρωποι. Ο ψιλοχαζουλης δεν σκεφτεται καν τα εαν και τα εφοσον, δεν σκεφτεται πανω απο 1-2 κινησεις μπροστα, γι αυτο και σπανιως μελαγχολουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ειναι δυσκολο να βρεθουν ατομα ή ατομο εμπιστοσυνης για να εκμυστηρευτουμε τις μυχιες σκεψεις μας και θελω, μηπως ομως τελικα εμεις ειμαστε αυτοι που δυσκολα εμπιστευομαστε; Επαναλαμβανω προσπαθω να ψυχολογησω τον εαυτο μου. Παντως το καλο ειναι πως η διαθεση και τα συναισθηματα ειναι σαν το καιρο. Μια λιακαδα, μια συννεφια. Τι κανουμε οταν εχει κακοκαιρια; Καθομαστε μεσα και περιμενουμε να περασει ωστε να ξαναβγουμε εξω. Δεν μας ευχαριστει ιδιαιτερα που θα κατσουμε μεσα, δεν μας στενοχωρει ομως διοτι ξερουμε πως ο καιρος θα "γυρισει".

    Προσωπικα, εχω παρατηρησει πως την μεγαλυτερη προοδο στην αυτογνωσια, την εχω κανει σε δυσκολες στιγμες. Τοτε ειναι που ρωτουνται τα μεγαλα "γιατι;" και υπαρχει το "νευρο" να δοθουν σκληρες απαντησεις. Ελπιζω και προσευχομαι μονο, να μην υπαρχουν ανεπανορθωτες καταστασεις, οπως "αποχωρησεις", σχεδον ολα τα αλλα φτιαχνονται αρα δεν υπαρχει λογος να στενοχωριομαστε. Απο την αλλη βεβαια, εαν δεν φτιαχνονται σε καμια περιπτωση γιατι να στενοχωριομαστε; Προχωρουμε στο επομενο κεφαλαιο αφου ρωτησουμε τι συνεβη και γιατι και τα απαντησουμε.

    Ωστοσο, ο μονος τροπος για να θυμαται ενας ανθρωπος να ζει, ειναι καθημερινα να θυμιζει στον εαυτο του πως θα πεθανει. Το στεναχωρο δεν ειναι ο θανατος ενος ανθρωπου, αλλα το να μην εχει ζησει και δυστυχως εδω βρικομαστε σημερα η πλειονοτητα. Προσωπικα με φοβιζει ο θανατος των δικων μου ανθρωπων, οχι τοσο ο δικος μου, αρκει να μην μετανοιωνω λιγο πριν για τη ζωη που δεν εζησα. Star Lord εχεις δικιο για τους Ελληνες εδω, αρκει αυτοι να ζουν ως Ελληνες. Δυστυχως δεν ζουμε ως Ελληνες, αλλα εχουμε.υιοθετησει εξ ολοκληρου την αντιθετη κοσμοθεωρια, την σημιτικη, αυτης της υλης και η εκκλησια αν και δεν φαινεται το ενισχυει αυτο. Επομενως, η μελαγχολια μας για το θανατο γινεται διπλη. Με την απειλη και συνεχη σκεψη και επιγνωση ομως του θανατου, αναγνωριζουμε πως δεν ζουμε την.ζωη που θελουμε και μπορει να κανουμε κατι προς αυτο. Πρεπει να σκεφτομαστε συνεχως τον θανατο μας, μονο ετσι εχουμε ελπιδα να ξυπνησουμε.

    Ας φανταστουμε εναν ανθρωπο, (προς θεου μην το κανετε), που καθε Δευτερα παιζει ρωσικη ρουλετα με ενα οπλο που εχει μια σφαιρα ενω παιρνει 20 σφαιρες. Αυτος θα ειναι ζωντανος. Δεν θα ανεχεται ουτε τρολιές, ουτε δηθενιες, ουτε αποπροσαντολιστικες επιπλαστες ευγενειες, ουτε τιποτα. Με αυτο το σκεπτικο χρειαζεται να ζουμε. Δεν ηταν χαζοι οι Ελληνες που πολεμουσαν με το παραμικρο.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΧΑΣΤΗ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΟΥΤΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...ΟΥΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ....

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "αποχωρησεις" ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ....Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ...ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ...ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΕΟΙ...ΤΟ Π Ω Σ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ.

      Υ.Γ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΒΙΑΙΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνησω με τον βιαιο μετασχηματισμο της υλης, ωστοσο αυτη η μεταλλαξη θεωρειται ηττα αν η ψυχη δεν εχει βιωσει αυτα που οφειλε και χρειαζοταν στο δρομο προς την ολοκληρωση της. Μια ηττα που δεν ληγει με το θανατο, παρα γινεται διαρκης και αμεταλλαχτη και επιπονη. Πώς ειναι να ζεις σε ενα εφιαλτη οπου κατι που θες πολυ δεν το αποκτας ποτέ πραγματικα; Ετσι ειναι ο θανατος, μια διαρκη σταση σε ενα αχρονο σημειο οπου το "προβλημα" διαιωνιζεται. Στην τωρινη ζωη ειναι που μπορουμε να ανελθουμε περα απο ψευδες επιθυμιες, οπως δοξα, χρημα, αναγνωριση, μαιλταιοδοξια κτλ. Και ο Σωκρατης διδασκε αυτο ακριβως. Την μακαριοτητα της ψυχης του φιλοσοφημενου ανθρωπου μετα τον θανατο. Ο μη φιλοσοφημενος δεν απαλλασεται απο τα βασανα της ζωης, τα φερει μαζι του η ψυχη. Αρα "φιλοσοφος γινου".

      Τι εστι φιλοσοφημενος ανθρωπος,λοιπον; Θα αναφερω μονο ενα στοιχειο γιατι ειναι πολλα. Να ζεις χωρις να μετανιωνεις. Την επιασες και την επιασα τις εμμεσες αναφορες στο βιβλιο "ο ειρηνικος μαχητης". Η ταινια λεγεται peaceful warrior και ειναι εξαιρετικη, διδασκει να ζουμε στο παρον, ως τον τροπο ωστε να ζουμε πραγματικα.

      Δεν δεχομαι ομως την μοιρολατρια του "οτι ο θανατος μας εχει συμβει" αν και καταλαβαινω πως δεν το εννοεις ετσι. Εαν ειναι αναγκη ο ανθρωπος να μην πεθανει επειδη δεν εχει ολοκληρωθει καποιο μαθημα που πρεπει η ζωη να του δωσει, τοτε μπορει ακομα και να "επιστρεψει" απο το νεκροκρεβατο. Δεν εχει ερθει ακομα η ωρα του, σημαινει πως δεν εχει μαθει ακομα ουτε το ελαχιστο. Η συνειδητοποιηση και μονο αυτου του γεγονοτος, αρκει για να δημιουργηθει η αναγκη, κατω απο την οποια και οι "θεοι πειθονται" πως θα χρειαστει να περιμενουν. Τιποτα δεν ειναι γραμμενο σε πετρα, αρκει να υπαρχει "αφυπνιση συνειδησης", μια συνειδητοποιηση και αυτη μπορει να γινει σε οποιαδηποτε χρονικη στιγμη στη ζωη ενος ανθρωπου
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οταν χαρακτηριζεις καποιον ανθρωπο, οφειλεις να τεκμηριωνεις τον ισχυρισμο σου, διαφορετικα εισαι υβριστης και συκοφαντης. Δεν λεω κατι καινουργιο, αυτο ειναι αυτονοητο. Επειδη δεν νομιζω να το κανεις ποτέ αυτο, (να τεκμηριωσεις τον ισχυρισμο σου) θα σε βοηθησω εγω κανοντας το για σενα. Με λες λοιπον αναιδη, "γνωστη σου αναιδεια".
    Αναιδεια= ξεδιαντροπιά, θράσσος, έλλειψη σεμνότητας και σεβασμού. Για να δουμε ομως, ειμαι;

    Εχουμε μπροστα μας την ηθικη αρετη της ανδρειας, μια απο τις 12 ηθικες αρετες στις οποιες επιζηταμε την μεσοτητα.
    (Δειλια) ΑΝΔΡΕΙΑ (θρασος). Με κατηγορεις για ξεδιαντροπια επειδη αποπροσανατολιζω την συζητηση απο αυτο που θες εσυ να μαθεις απο τον Εριωπα, που παρεπιπτοντως θελω και εγω και πιθανοτατα ολοι μας, επειδη εκανα αλλα σχολια 1,5 μερα μετα την τοποθετηση του ερωτηματος και ενω εχει παρεμβληθει πληθος αλλων σχολιων αλλων σχολιαστων, ενω βρισκομαστε σε ενα αναψυκτηριο οπου μπορουν ολοι να συζητουν ελευθερα με σεβασμο μεταξυ τους. Αρα δηλαδη με κατηγορεις πως δεν σεβομαι εσενα και τα θελω σου, που ειναι να μαθεις την απαντηση στην ερωτηση που εκανες. Πρεπει ηδη να καταλαβες ποσο ανοητος (ανευ νου) φαινεσαι και ποσο κακομαθημενη συμπεριφορα επεδειξες (απαιτωντας πρακτικα να σκασει καποιος αλλος, για να παρεις αυτο που θελεις εσυ). Προφανως δεν υπαρχει και αποπροσανατολισμος, καθως ο Εριωπας 1,5 με 2 μερες μετα δεν εχει απαντησει στο ερωτημα σου ωστε να παρεμβληθω. Αλλωστε, μονο ο star lord και εγω εχουμε επιχειρησει τοποθετηση στο θεμα.

    Οπως καταλαβες το αγενες (χωρις λογο) σχολιο σου ηταν εκτος τοπου και χρονου. Εαν δεν μπορεις να δικαιολογεις τους χαρακτηρισμους σου, μην τους κανεις.

    Στο αλλο θεμα, ειναι ενδιαφερον το "να δημιουργεις μουσικη και να εργαζεσαι". Αν δεχτουμε πως
    "Μουσικη ειναι η τεχνη του συνταιριασματος ηχων ωστε να δημιουργειται στην ψυχη αισθηση αρμονιας και ρυθμου" θα μπορουσαμε να αποδεχτουμε την αποψη του Σωκρατη πως με την φιλοσοφια αυτο ακριβως επετυχε. Νομιζω πως αυτο το ονειρο το ειδε και τις τελευταιες μερες του στη φυλακη. Δημιουργησε οντως "μουσικη", δημιουργωντας στις ψυχες μας αισθηση αρμονιας, οταν εδειξε φιλοσοφικα την αθανασια της ψυχης.

    Περα βεβαια απο αυτο, νομιζω πως πρεπει να υπαρχει και κατι αλλο. Δεν μπορω να βγαλω απο το μυαλο μου την ρηση του Τεσλα " Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε με όρους ενέργειας, συχνότητας και δόνησης". Οι συχνοτητες και δονησεις ομως μεταφερονται και τις μιμειται το ανθρωπινο σωμα. Συγχρονιζομαστε δηλαδη στις συχνοτητες και δονησεις στις οποιες εκτιθομαστε. Αυτο ειναι τεραστιο γεγονος, διοτι εκτος του νου που γνωριζουμε πως δουλευει σε συχνοτητες και στις οποιες μπορει να συχγρονιστει με εξωτερικο τροπο (φωτορυθμικα, ηχους πχ binaural), πιθανοτατα και η ψυχη ανταποκρινεται στις δονησεις και συχνοτητες του ηχου και της μουσικης.

    Αρα εχουμε μια γλωσσα επικοινωνιας ή εστω ρυθμισης του νου και της ψυχης στο επιπεδο που επιθυμουμε. Εκτος απο πολυ σημαντικο, αυτο ειναι και πολυ επικινδυνο. Η εμπειρια δηλωνει πως εαν αυτο ισχυει(που ισχυει), τοτε σημερα ειναι ηδη σε ισχυ σε μαζικη κλιμακα εναντιον της ανθρωποτητας ωστε αυτη να ελεγχεται καλυτερα. Αυτη ομως θα ειναι μια κακη χρηση αυτης της γνωσης. Η λογικη μας λεει πως εαν μια τεχνολογια καθιστα δυνατο τον ελεγχο των ανθρωπων, τοτε αυτη η τεχνολογια θα μπορει να χρησιμοποιηθει ωστε να επιτευχθει και η απολυτη απελευθερωση τους.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ναι, ενταξει το τεκμηριωσες επαρκεστατα. Αναρωτηθηκα μηπωε κανεις χιουμορ, αλλα δεν μπορουσα να το διακρινω. Ακομα και ετσι ομως αυτο ειναι κατι που δεν "κανει" να το κανουμε σε εναν αλλο. Οταν γινεται συνηθεια, και γινεται συνηθεια οταν ο αλλος το δεχεται με το να μην διαμαρτυρεται , ειναι μειωτικο προς τον αλλο. Δεν μπορουμε να "πειραζουμε" καποιον αλλο με μειωτικους χαρακτηρισμους, ειναι επιβλαβες για τον αλλο. Θα μπορουσε ισως να συμβαινει αν οι χαρακτηρισμοι ηταν αστειοι, η εστω αν το εκανες live οποτε εβλεπα το προσωπο σου. Στο γραπτο λογο δεν "περναει" τοσο πολυ ως πειραγμα

      Εχω ενα γνωστο που θυμαμαι που στο ιδιο στυλ πειραγματος, σχολιαζε συνεχεια "χαχα τι ηλιθιος που ειναι ο μαλακας", "πωπω τι βλακας που εισαι" οταν ελεγα μια αστεια ιστορια, η κατι αστειο που μουβσυνεβη, σε κοινη παρεα. Προφανως του ειπα πως δεν μπορει να συνεχιστει και απαντησε πως το εκανε καλοπροαιρετα. Το θεωρω αρκετα πιθανο, θεωρω ομως σιγουρο πως (ισως μη συνειδητα) αυτο συνεβαινε ωστε χρησιμοποιωντας μειωτικους χαρακτηρισμους προς εμενα, να "ανεβαζει" τον εαυτο του "πιο ψηλα" στη παρεα.
      Οπως και ναναι αυτο δεν θα μπορουσε να συνεχιστει. Στην περιπτωση μας, απεχουμε ετη φωτος προς αυτη την περιπτωση, ωστοσο ξεκαθαριζοντας το σαφως απο την αρχη, δεν προκειται επ ουδενι να πλησιασουμε σε μια τετοια κατασταση. Και αυτο γιατι "οι καλοι (και καθαροι) λογαριασμοι κανουν τους καλους (και ειλικρινεις) φιλους".
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  36. Σωστα, αλλα ποσο κανετε πραξη τη θεωρεια σας; Τα μουσικα παραδειγματα που κομιζετε στις συζητησεις σας, φερουν συχνοτητες αποδομητικες και οχι συνενωτικες της ψυχικης σας αρτιμελειας, ητοι της ψυχικης σας αδιαβλητοτητας (συχνοτητες heavy metal)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Λοιπον, αφου ολα τα βιντεακια απ' το youtube που εχετε ποσταρει ειναι στα πλαισια του χαβαλε (γιατι ολα ειναι heavy metal) και πειδη και μενα μ' αρεσει αυτη η μουσικη, κι ας ειναι "δυσαρμονικη", θα προτεινα να υποδειξουμε καποιο παραδειγμα ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ μουσικης, ετσι για να ξερουμε γιατι μιλαμε.....

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

      https://www.youtube.com/watch?v=mQcaolUfo48

      ENA ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΜΟΝΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΗΧΩΝ

      THE STAR-LORD.



      Διαγραφή
    5. KAI AYTO

      https://www.youtube.com/watch?v=Ta_XfyXAEho

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. TI ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ;;;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

      https://www.youtube.com/watch?v=_lmk9tOkQUE

      THE STAR-LORD......

      Διαγραφή
    7. Για μενα αρμονικη μουσικη δεν σημαινει χαλαρη μουσικη. Ισα ισα που πρεπει να εχει ρυθμο, αλλιως ειναι παθητικη, που αρμοζει στη θηλυκη αρχη και οχι στην κινητικη αρσενικη. Θα ελεγα ενα παραδειγμα αυτο https://www.youtube.com/watch?v=cn-VBSixBhc

      Δεν χρειαζεται βεβαια να παμε στο απολυτο παραδειγμα μουσικης τετοιου τυπου οπως του Πολυδουρη-Κοναν https://www.youtube.com/watch?v=UyN3Z-LTSc8

      Υπαρχουν και Zimmer, Vangelis.Ο Einaudi παιζει ωραιο πιανο ειχε βαλει ο Λυκιος μια ωραια επιλογη παλιοτερα, κτλ
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    8. AΠΟ Two Steps From Hell ΑΚΟΥΓΑ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΑΝ ΑΚΟΥΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΣΥ...ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

      ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ
      https://www.youtube.com/watch?v=j5mv1FiRwUA

      ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΩΡΑ...ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ...Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΔΟΝΗΣΗ η ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ.....ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ....OΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ

      ΥΠΕΡΗΧΟΣ-ΑΠΟΗΧΟΣ-ΗΧΟΣ= ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ
      ΥΛΗ-ΑΝΤΙΥΛΗ-ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. Σκοτεινη υλη... Υλη σε αλλο επιπεδο δονησης. Ενδιαφερον

      Διαγραφή
  37. Η heavy metal εχει συχνοτητες χαμηλες; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κωστα, ναι. Ο Ουλαν Μπατορ εχει δικιο σε αυτο. Δεν τις κομιζω εγω ομως αυτες τις μουσικες προτασεις γιατι δεν ακουω τετοιου τυπου μουσικη. Ανταυτου ακουω epic μουσικη. Δεν θα πω βεβαια σε καποιον και τι να ακουει, διοτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και χρειαζεται να ακουει διαφορετικου τυπου μουσικη
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο αρκει να μην γινεται συνηθεια ή εστω να "ισοφαριζεται" και με την μουσικη που αρεσει στο αλλο αλογο, το καλο.
    Αλλωστε το κακο αλογο ειναι και ολιγον... κουφο, αρα τι γιυστο να εχει;
    Το καλό άλογο είναι φιλότιμο, συνετό και σεμνό, αγαπάει την αληθινή δόξα, δεν έχει ανάγκη τα χτυπήματα, αλλά καθοδηγείται από το Λόγο και το παράγγελμα. Ενώ το άλλο ρέπει προς την ύβρη και την αλαζονεία, είναι κουφό και δεν υπακούει στα χτυπήματα και στα κεντρίσματα του ηνίοχου"
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα μουσικα κομματια που κατεβασατε ολοι σας, ειναι υπεροχα και μ' αρεσουν πολυ. Ομως αν και εχουν αρμονια, δεν κραδαζουν πολυ ψηλα, οσο ισως να νομιζετε. Αν θελετε να γευτειτε μουσικα κομματια πολυ υψηλης κραδασμικοτητας που να μας συντονιζει στα ορια της πεδιακης της υλης, δοκιμαστε να ακουσετε κλασσικη μουσικη, οπως Μπαχ, Μπετοβεν, Στραους, Σοπεν, Τσαικοφσκυ, Μοτσαρτ, Ραβελ. Αν θελετε ακομη πιο ψηλες κραδασμικοτητες, ακουστε (ναι!) βυζαντινη μουσικη ή τα γρηγοριανα μελη. Προκειται για απ' ευθειας εξελιξη της ελληνικης μυστικιστικης μουσικης αρμονικης. Δοκιμαστε και ακουστε, σε φαση που θα ειστε απολυτα ηρεμοι και χαλαροι. Βυθιστειτε συντονιζομενοι στους κραδασμους τους και θα νιωσετε τι εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Επισης αν θελετε να νιωσετε λιγο απο την μουσικη εκστατικη της διονυσιακης αρμονικης, ακουστε σκωτσεζικη, η ιρλανδικη (κελτικη) γκαϊντα ή την πιπιζα της Θρακης και της Ηπειρου. Ο μακροσυρτος πνευστος ηχος, ξεκλειδωνει μεθεξιακες εκστατικες καταστασεις του εσωτερου υποσυνειδητου (αρχετυπικες μνημες ηχων και τελετων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προσπαθηστε να βρειτε μουσικη που να κυμαινεται απο τα 4.5 μεχρι 7.0 Hz. Παραδειγμα:
    https://www.youtube.com/watch?v=pZ7XIWgseJ0
    και βεβαια η επιλογη του THE STAR LORD
    https://www.youtube.com/watch?v=mQcaolUfo48
    αλλα και το δυναμικο Μπολερο που εχει ενταση αλλα και αδηρητη αρμονια (για τον Στοχαστη)
    https://www.youtube.com/watch?v=3KgpEru9lhw
    Και τελος υπαρχουν Μουσικες που αν συντονιστεις ακουγοντας τες, ενας μεσος ανθρωπος θα αυταναφλεχθει (αυτοματη αναφλεξη).
    Η ιδιοσυχνοτητα του υλικου μας σωματος ΑΛΛΑΖΕΙ αν αλλαζουμε τα chanells συντονισμου του ψυχικου μας σωματος και του νου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγονται ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά πώς μπορείς να πείσεις τον Βέλγο;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ποιος ειναι ο Βελγος δεν ξερω, αλλα και ποτε δεν προσπαθω να πεισω κανεναν. Οποιος θελει μπορει να ψαξει τους ισχυρισμους μου. Εγω απλα κεντριζω το ενδιαφερον οπως κανετε και εσεις αλλωστε.

      Διαγραφή
    3. @ ΕΡΙΩΠΑ

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΓΟΣ;;;; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
      https://www.youtube.com/watch?v=iGbddNNeeLY

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  43. Πως σας φαινεται να λεπτυνουμε την πυκνοτητα του σωματος μας απο δικη μας επιθυμια και να περναμε μεσα απο τοιχους;; Συχνοτητα ανθρωπινου σωματος ειναι μεταξύ 62 και 68 MHZ. Αν διπλασιαστει μπορει να διαπερασει αυτη του σιδήρου που ειναι στα 8,078ΜΗΖ. Τοτε θα περασουμε μεσα απο σιδερενιο τοιχο χωρις να εχει "χαθει" το υλικο μας σωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Οχι οχι, εννοω το υλικο σωμα!!! Το οποιο ομως μπορει να γινει τοσο λεπτοφυες που να διαπρασει το μεταλλο. Το αστρικο σωμα ειναι ηδη λεπτοφυες και περναει τα παντα εξ ορισμου.

      Διαγραφή
  44. THE STAR-LORD γράφεις:
    ΥΠΕΡΗΧΟΣ-ΑΠΟΗΧΟΣ-ΗΧΟΣ= ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ
    ΥΛΗ-ΑΝΤΙΥΛΗ-ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ.

    -Ερώτηση: Πως δημιουργεί ο ήχος;
    -Μήπως από το αποτέλεσμα του ήχου που είναι ο κραδασμός;
    Αλλά και πάλι ο κραδασμός δημιουργεί μόνο πυραμίδες.
    Μήπως αυτές τις πυραμίδες εννοούσε ο Πλάτων όταν έλεγε ότι οι δημιουργοί θεοί ήταν τρίγωνα;


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρινηση: Αποηχος ή υποηχος λεει ο STAR LORD;
      Ο Ηχος μπορει να συντονιζεται και να ενεργοποιει μεταταξεις στην μοριακη δομη των ενωσεων. Δεν μπορει ομως να δημιουργησει εκ του μηδενος Υλη!!!!

      Διαγραφή
    2. @ ΕΡΙΩΠΑ ΚΑΙ @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

      ΝΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ....ΗΧΟΣ=ΛΟΓΟΣ=ΠΑΛΜΟΣ=ΔΟΝΗΣΗ
      Η ΔΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(=ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ) ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ....Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ η ΠΑΛΜΟΔΟΝΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ.....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΜΟΣ,ΔΟΝΗΣΗ,ΚΥΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΕΙΡΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΑΝ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ).

      Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΔΟΝΕΙ,ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΩΤΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΥΜΜΑΤΟΕΙΔΩΣ
      ΦΩΤΟΝΙΟΝ=ΚΥΜΜΑΤΟΕΙΔΕΣ=1850 ΤΟ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟ

      ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ (Η ΨΥΧΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΝΙΑ) ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ 3 ΕΙΔΩΝ ΤΡΙΓΩΝΑ
      ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ=ΘΕΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ
      ΙΣΟΣΚΕΛΕΣ ΤΡΙΓΩΝΟ=ΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΨΥΧΕΣ
      ΣΚΑΛΗΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ=ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

      ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,Η ΦΥΣΗ,ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΙΣΘΗΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΑΙΣΘΗΤΑ η ΜΗ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΥΝΟΛΟ ...ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ "ΜΕΤΑΣΥΜΠΑΝ"...ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΑΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ.....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ...ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΩΣ ΤΡΙΣ-ΔΙΑΣΤΑΤΟ.!!!

      ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ "ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ" ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΥΜΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ......ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΜΑΤΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ...."ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,ΑΣΤΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ.....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΥΜΜΑΤΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ....ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ).....ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΛΟΓΟΥ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΡΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ....

      ΣΥΝΕΧΙΖΩ...ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    3. ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ Η (ΚΒΑΝΤΙΚΗ) ΚΥΜΜΑΤΟΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ "ΛΟΓΟΥ" ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΔΟΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΕΔΙΩΝ ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ,ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ....

      Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ ΑΣΤΡΟΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) ..ΜΕ ΚΥΜΜΑΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΜΜΑΤΙΚΗ......ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ "ΚΥΜΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ...ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ η ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ......ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΘΕΑΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΙΑ "ΝΗΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ....

      ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ (Δ)ΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ (ΟΙ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ 60 ΜΟΙΡΕΣ=ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ).....ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟ "Δ" η ΠΥΛΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ HIN-NEU ΔΗΛΑΔΗ "ΚΛΩΘΟΥΣΑ ΚΟΡΗ" η "ΥΦΑΙΝΟΥΣΑ ΑΔΕΛΦΗ".

      ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ η ΝΗΜΑΤΩΝ η ΧΟΡΔΩΝ ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.....ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ η ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΑΜΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ.....ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ....ΟΠΩΣ ΜΙΚΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.....

      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ "ΝΗΜΑΤΑ" ,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ η ΔΙΝΕΣ....ΑΥΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΑ ΛΟΓΟΥ=ΗΧΟΥ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΧΗΤΙΚΑ...Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ...ΔΟΝΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΩΣ η ΟΛΙΚΩΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΙΟΠΕΔΙΟ.!!!!

      Διαγραφή
    4. Εχει δικο ο STAR LORD. Τα λεγομενα ιερα λογια των διαφορων ιερατειων, οπως και του χριστιανισμου, και μονο η εκφορα τους ενεργοποιουν μηχανισμους και καταστασεις (μετουσιωση αρτου και οινου). Ομοιως η εκφορα και μονο συγκεκριμενης καταρας (οχι οποιασδηποτε βεβαια) μπορει να ενεργοποιησει μηχανισμους και καταστασεις. Αραο λογος οταν γινεται ηχος, δημιουργει συντονισμους (με κραδασμικοτητα που λεει και ο Εριωπας) που με τη σειρα τους αρκει να ειναι δομημενος προς μια κατευθυνση ("μαγικες" λεξεις) για να λειτουργησουν πανω στην υλη.
      Φιλε STAR LORD εχεις διαβασει το "κοσμικο ταξιδι "του Γ. Μπαλανου , ειμαι σιγουρος. Το εχω καταλαβει απο καιρο, το ιδιο και για τον Εριωπα. Θεωρω μαλιστα πως εχετε προχωρησει και παρα περα! Αν θελετε μιληστε μας λιγο για αυτο.

      Διαγραφή
    5. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

      ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΩ "ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ".....ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ;;;ΜΕΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ η ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ η ΘΑΛΑΣΣΑ;;ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...ΒΕΒΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ....KAI TO ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ, χωρίς να σημαίνει ότι υποτιμώ κανένα ερευνητή, δυστυχώς τον Μπαλάνο δεν τον έχω διαβάσει. Είναι αρκετά διαφορετικό το μονοπάτι που έχω τραβήξει. Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου στην πορεία.

      Πάντως σε βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρων.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  45. Ο Ηχος ειναι υλη οπως και το Φως.Ειναι συχνοτητες πεδιου που δημιουργουν κραδασμους. Κραδασμοι δεν παραγονται εξω απο την υλη και την ενεργεια. Ο υπερηχος και ο υποηχος ειναι ηχητικες συχνοτητες (κραδασμοι) που δεν μπορει να τις ακουσει το ανθρωπινο αυτι. Το αυτι μας ακουει απο 20ΗΖ μεχρι 16.000-20.000ΗΖ. Μετα τους 20.000ΗΖ ειναι οι υποηχοι και πριν τους 20ΗΖ ειναι οι υποηχοι. Μερικα ζωα ακουνε υποηχους και υπερηχους. Το ιδιο γινεται με τις οπτικες συχνοτητες που αυτες που δεν βλεπουμε κατω απο το ορατο φασμα λεγονται υπερυθρες δηαδη περα απο το ερυθρο χρωμα και υπεριωδεις περα αποτο ιωδες χρωμαπου ειναι και τα δυο φασματικα ορια που πιανει το ανθρωπινο ματι. Τα ζωα βλεπουν και στο υπερυθρο και στο υπεριωδες φως.Ο κραδασμος δημιουργει πυραμιδες; Ποιος το λεει αυτο; Μηπως εννοεις διαγραμματικες πυραμιδες; Και παλι δεν ισχυει.
    Τριγωνοι θεοι για μενα σημαινει τριαδικοι ή τρισυποστατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -.Ο κραδασμος δημιουργει πυραμιδες; Με ρωτάς φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ, που δεν πιστεύω να με κακίζεις που σε τράβηξα απ' τα "αυτιά" για να σε φέρω μέσα στον διάλογο.

      -Μπορείς να το διαπιστώσεις με ένα σχεδόν πρωτόγονο τρόπο. Τοποθετείς πάνω σε μία ξύλινη ή μεταλλική επιφάνεια λίγη διάσπαρτη άμμο. Στην συνέχεια δημιουργείς κάποιο συνεχή κραδασμό με ένα σφυράκι (αυτό το γράφω για να σε υποψιάσω με τα σφυράκια του Ήφαιστου Tubal-cain, του Κύνα και της Ιεριχούς). Το αποτέλεσμα θα είναι, αν δεν τινάξεις την άμμο στο ταβάνι, η δημιουργία πολλών μικρών τρισδιάστατων πυραμίδων.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  46. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ :..."Κραδασμοι δεν παραγονται εξω απο την υλη και την ενεργεια. "

    O KΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ.....ΚΑΙ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ...ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAI MIA KAI MIΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟ=ΗΧΟ=ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ" ΝΟΗΤΙΚΑ....

      https://www.youtube.com/watch?v=8e6kPaWjPws

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν παίδες ή τραβάμε την Γλαύκη απ' τα "αυτιά" ή κάποια άλλη θηλική οντότητα να συμμετέχει στον διάλογο ή θα αρχίσω να Λογοκρίνω βορειοκορεάτικα την μουσική του Star Lord. χαχα
      Πραγματικά ταξιδιάρικο κομμάτι.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. @ EΡΙΩΠΑ

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ;;;ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ....ΣΤΕΙΛΕ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΣΜΑ...

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    4. ...THE STAR-LORD, θα βουτήξω τα σφυριά του Ήφαιστου και θα καταφύγω σε νέα μέθοδο καλέσματος του Γκαούρ και του Ταρζάν με κύνες, με ταμπούρλα και λοιπά.
      Το κομμάτι που έβαλες, σου γράφω και προηγουμένως, ήταν πολύ καλό και μέσα στο θέμα.
      Γράψε τώρα και ένα πολύ σπάνιο για τον Ήφαιστο για να δεις τι κομμάτι σου αφιερώνω.

      "Πρίηπος ο κόσμος, ή ο προεστώς αυτού ΛΟΓΟΣ " [Phurnutus]

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΟΜΩΣ ;;;ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ "ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΘΗΚΕ" Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ "ΠΑΝΟΠΛΙΑ" ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ....ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΕΚΤΩΡΑΣ.....Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ "ΧΡΥΣΟ"...ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....EDV EXOYME NA KANOYME KAI ME MOΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

      https://www.youtube.com/watch?v=iGbddNNeeLY

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. The Star Lord, είπες τίποτα για τον Βορειοκορεάτη;

      http://www.protothema.gr/world/article/433257/o-kim-giong-oun-einai-o-pio-sexi-adras-ston-kosmo/

      Δεν κατάλαβα; Εσύ μπορείς; χαχαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. @ EΡΙΩΠΑ

      ΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ...ΑΚΟΥ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΠΟΙΟ ΣΕΞΥ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.....ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΑΚΙΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΛΕΠΙΔΙ....

      ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.....ΔΕΣ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ......ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ...ΕΙΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΕΙΤΕ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΧΑΧΑ
      https://www.youtube.com/watch?v=yc5o1ZjMEjA

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  47. ..και κάτι ακόμα
    -Τριγωνοι θεοι για μενα σημαινει τριαδικοι ή τρισυποστατοι, γράφεις φίλε Ο.Μπ.και σε ρωτώ με τη σειρά μου:
    -Ο Τρίωπας ΖΕΥΣ ήταν τρισυπόστατος ή ποιητικό δημιούργημα των αρχαίων Ελλήνων; Πρόσεξε άλλο πράγμα ο ΕΡΙΩΠΑΣ.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή σε τριγωνική διάταξη. Ή μήπως τελικά δεν μιλάμε για μάτια.
      Θα μπορούσε ήταν σε διάταξη 3 ομόκεντρων κύκλων;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. ΤΡΙΩΠΑ ΖΕΥΣ ...ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ(ΥΛΑΙΟ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ)...ΣΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ(ΑΙΘΕΡΙΟ-ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ)...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΕΡΟ (ΕΜΠΥΡΙΟ-ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ);;; ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...

      KAΛΗΣΠΕΡΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ερμόλυκε, σεβαστή η γνώμη σου. Μόνο που εγώ με βάση αυτά που έχουν γράψει οι αρχαίοι συγγραφείς δεν τοποθετώ τον Άδη στον κάτω κόσμο σε καμία περίπτωση, Το θεωρώ μάλιστα αστείο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Ερμόλυκε, ο Άδης συνεχίζει να βρίσκεται εκεί ψηλά, ακόμα μέχρι σήμερα, εκεί στην "γειτονιά" του χαμένου Παραδείσου.

      Πρόσεξε αυτό το "εκεί ψηλα".

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οκ, και κάτι ακόμα πριν αφήσουμε τον Phurnutus ήσυχο.
    Αναφέρομαι στο κατασυκοφαντημένο Πρίηπο ή Ήφαιστο ή Φως ή ΛΟΓΟ

    "Ίσως δ' αν ούτος και ο Πρίηπος ειη καθ' ον προείσιν εις ΦΩΣ τα πάντα των αρχαίων δ' είσι Δαιμόνων.

    Πολύ σχετικό με το τραγούδι https://www.youtube.com/watch?v=iGbddNNeeLY
    που έβαλες


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΙΩΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.....ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ..ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  50. Φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ μιάς και έφτασες και αναφέρθηκες στην μουσική και είπες:

    -"Επισης αν θελετε να νιωσετε λιγο απο την μουσικη εκστατικη της διονυσιακης αρμονικης, ακουστε σκωτσεζικη, η ιρλανδικη (κελτικη) γκαϊντα ή την πιπιζα της Θρακης και της Ηπειρου"

    Σε πληροφορώ ότι ο Διόνυσος και ο Πρίαπος (Ήφαιστος) ήταν ο ίδιος θεός μόνο που και οι δύο ήταν ο αρχαιότατος Αιγύπτιος Ώρος (Ελευθέριος).
    Προς επιβεβαίωση σου καταθέτω τι έγραφε ο Αθήναιος
    "Τιμάται δε παρά Λαμψακηνοίς ο Πρίαπος, ο αυτός ων τω Διονύσω"

    Μετά καταφεύγουνμε στο λεξικό Σουΐδα στο εξής:

    " Το άγαλμα Πριήπου, του και Ώρου παρ΄ Αιγυπτίοις"

    Τι λες λοιπόν;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μιὰς καὶ πιάσατε τὸ θέμα τῆς μουσικῆς ὁρίστε κἀτι ἁπλὸ καὶ ἁρμονικό : https://www.youtube.com/watch?v=DTAAeqG0y9Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ευρυφάη, ορίστε και κάτι ενημερωτικό:

    Παρ' Αιγυπτίοισι δε ΠΑΝ μεν αρχαιότατος και των οκτώ των πρώτων λεγομένων θεών [Ηρόδοτος]

    Η μουσική της "Δαιμόνιας Νύμφης" που σε κατευθύνει;

    Έχεις ποτέ ταξιδεύσει στην χώρα των Μηρών;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.