Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (25-12-2014) [Αρβανίτες, Αλβανοί, Ιλλυρία, Σκεπετάριοι, Οίκος Ερμού/Σώκου, Κάδμος, Δράκων]


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

101 σχόλια:

  1. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του φίλου Ερίωπα, να προλογίσω τα όσα θέλει να μας καταθέσει ή αποκαλύψει για τους Αρβανίτες, έχω να πω τα εξής:
    Αρβανίτες καλούνται οι Έλληνες που προέρχονται από την περιοχή της νοτίου Αλβανίας, οι οποίοι μετακινήθηκαν νοτίως κατά την βυζαντινή περίοδο του 13ου ως και του 15ου αιώνα.
    Ήταν σκληροί μαχητές και πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν ως μισθοφόροι από διάφορους στρατούς, κυρίως όμως από τον βυζαντινό.
    Ανήκουν στο φύλο των Τόσκα (Τόσκηδες), δηλαδή στον Νότιο Αλβανικό φύλο το οποίο συγγενεύει με το Ελληνικό.
    Οι Αρβανίτες ήταν δίγλωσσοι και μιλούσαν την Ελληνική και την Αρβανίτικη (μια μίξη Αλβανικών και Ελληνικών).
    Κύριο χαρακτηριστικό τους, το οποίο τους διαχώριζε από τους Αλβανούς, ήταν ότι είχαν ασπαστεί τον Ορθόδοξο βυζαντινό Χριστιανισμό, σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους Αλβανούς. Αυτό τους έκανε σκληρούς πολεμιστές εναντίων των λεγόμενων Τουρκαλβανών (εξισλαμιθέντες Αλβανοί στο πλευρό των Οθωμανών).
    Αποίκησαν την Αχαΐα, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια, και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί σπουδαίοι πολεμιστές της Επαναστάσεως ήταν Αρβανίτες, ενώ η παραδοσιακή εμφάνιση των φουστανελάδων, είναι σαφώς Αρβανίτικη.
    Όμως τι σχέση έχουν οι Αρβανίτες με αυτούς που λέγονται Αλβανοί;
    Στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας, υπήρχε το Ιλλυρικό κράτος. Το ιλλυρικό φύλο, κατατάσσεται στα ελληνικά, καθώς ο Ιλλυριός (γενάρχης των Ιλλυριών) ήταν γιός του Κάδμου και της Αρμονίας. Αδέλφια του, ήταν ο Κέλτης και ο Γαλάτης! Προστάτες τους, η Άρτεμις, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας.
    Όμως οι σημερινοί Αλβανοί, δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, παρά κατά ένα μικρό ποσοστό.
    Ίσως το νότιο τμήμα, οι Τόσκηδες να αποτελούν τα απομεινάρια του ιλλυρικού φύλου, σαφώς και οι Αρβανίτες της Ελλάδας.
    Όμως στα χρόνια του Βυζαντίου ένα έθνος βορειοανατολικά των βυζαντινών συνόρων στην Καυκασία, ονομαζόταν Αλβανία. Επρόκειτο για αυτόχθων φύλο, συγγενές με τους Αζέρους και τους Χαζάρους. Χρησιμοποιήθηκαν απ' τους Βυζαντινούς για να αποκρούουν τις σφοδρές επιθέσεις των Χαζάρων και για αντάλλαγμα, τους επέτρεψαν να εισέλθουν και να αποικήσουν την περιοχή της σημερινής Αλβανίας. Έχουν έντονα διναρικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά.
    Έτσι λοιπόν, οι Αρβανίτες ως φυλετικά προσκείμενοι στους Τόσκα, δηλαδή στους Ιλλυριούς που απέμειναν στην περιοχή, δεν σχετίζονται με αυτούς της φυλής Γκέγκες που αποτελούν τους βόρειους Αλβανούς (της Χαζαρικής προέλευσης).
    Αφήνω τα υπόλοιπα στον φίλο Ερίωπα, ο οποίος φαίνεται πως έχει να μας αποκαλύψει πολλά σχετικά με αυτούς και την Πελασγική τους καταγωγή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΛΥΚΙΕ.

    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΓΚΗΔΕΣ....ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΦΥΛΟ...ΟΙ ΓΚΕΓΚΗΔΕΣ(ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ) ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΝ ΑΛΑΝΙΑ=ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΚΕΓΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ
    http://www.videotex.gr/uploads/2013/02/MPERISA.jpg

    ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΣΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΤΟΣ ΝΑΝΟ
    http://www.dw.de/image/0,,1319153_4,00.jpg

    Ο ΘΑΤΣΙ Χ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ....ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΦΙΔΙ"......ΑΝ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ UCK ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΔΑΡΔΑΝΙΑΣ ...Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ.....KAI MIA KAI MIΛΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ UCK ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΤΡΩΕΕΣ;;;ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΥΡΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayrarat, γράφει στον χάρτη που κατέθεσε ο φίλος και οικοδεσπότης Λύκιος, ο οποίος για να μου κάνει το χατίρι και να ανοίξει το θέμα με τους Αρβανίτες σημαίνει ότι ενέκρινε την βίζα μου επ' αόριστο χρόνο. Εύχομαι λοιπόν η παραμονή μου στον Κ.Δ. να είναι ευχάριστη για όλους ανεξαιρέτως και πιο πολύ στον ίδιο τον Λύκιο.
    Αυτή η ονομασία, γνωστή σήμερα ως Αραράτ, είναι και το κλειδί για την καταγωγή των Αρβανιτών τους οποίους όπως ξαναέγραψα συμπαθώ ιδιαίτερα, αν και δεν είμαι Αρβανίτης, έτσι όπως εννοείται σήμερα.
    Το σκηνικό που θέλω να δημιουργήσω, χωρίς να βιαζόμαστε να τα πούμε όλα σε μια μέρα, είναι ότι εκεί στον Καύκασο και στην σημερινή Αρμενία παίχθηκαν και τα τελευταία κεφάλαια του δράματος του παλαιού κόσμου πριν τον κατακλυσμό.
    Κάποτε πριν πολλά χρόνια είχα συναντήσει ένα Αρβανίτη, υπόδειγμα ανθρώπου, σοβαρότητας και ήθους, ο οποίος παρ’ όλο που τα γραμματάκια του ήταν πολύ λίγα ονόμαζε τα σκουπίδια «σκύβαλα».
    Είναι μια λέξη που σπάνια ακούς σήμερα αφού όλοι μας προτιμούμε την λέξη σκουπίδια.
    Μια φορά σαν τον ρώτησα αν πράγματι εννοούσε τα σκουπίδια και όχι κάτι άλλο, εκείνος μου επιβεβαίωσε ότι εννοούσε τα σκουπίδια και τίποτα άλλο. Χρησιμοποιούσε όμως την λέξη σκουπίδια όποτε ήθελε να πεί ότι κάποιες ιδέες ή λόγια κάποιων ανθρώπων ήταν ανόητα και άχρηστα έτσι ακριβώς όπως χρησιμοποιούν στην εποχή μας οι Αγγλόφωνοι την λέξη rubbish.
    Το περίεργο είναι ότι οι Αιγύπτιοι μέχρι σήμερα τα σκουπίδια τα λένε Zybala, φανερός βατταρισμός του «Σκύβαλα» λέξη που κρύβει έντεχνα τον κύνα.
    Ο άνθρωπος αυτός, ντροπαλός και μετρημένος στα λόγια του και στις εκφράσεις του, ήταν ένας καταπληκτικός μήστωρ στις πολεμικές τέχνες και ιδιαίτερα στην χρήση του ξίφους. Την τέχνη απ’ ότι που είπε του την είχε διδάξει ο παππούς του σε ένα χωριό κοντά στις Σέρρες όταν ήταν ακόμη μικρό παιδί.
    Αυτή ήταν μόνο η αρχή για να ξεκινήσω μια έρευνα για τους Αρβανίτες, που εμφανίζονται μονίμως να παίζουν τον ρόλο του πολεμιστή φύλακα, η οποία τελικά με προσγείωσε πάνω στην Αργώ και μετά με ταξίδεψε στην Αίγυπτο και σε πολλούς άλλους τόπους και λαούς.
    Αυτό το Ayr το πρώτο έτυμο στην ονομασία Ayrarat, είναι και το κύριο έτυμο των Ιλλυριών που ακολούθησαν τον Κάδμο/Ερμή στην Ευρώπη ως «Υιοί» δηλαδή φύλακες, συνοδοί, υπηρέτες του ναού, Ναΐτες.
    Στην Ελληνική αντιστοιχεί στο Αώρ ή Αόρ και Αορτεύς ο φέρων το ξίφος[Ησύχιος] Ιωρόν επίσης έλεγαν τον φύλακα οι Κύπριοι. [βλέπε Άορον –Ησύχιος]
    Άορες, επίσης ήταν και οι τρίποδες [Ησύχιος]
    Αωρείν, επίσης σημαίνει φυλάσσειν [Ησύχιος]
    Βάζω λοιπόν αυτά τα ολίγα στο μεταχριστουγεννιάτικο φιλόξενο τραπέζι του φίλτατου STAR LORD που ανταποκρίθηκε πρώτος στο θέμα μου και καλώ και τους υπόλοιπους/ες που έχουν κάποιο μεράκι συλλογής λαογραφικών παραδόσεων ή φιλολογικό background να συνεχίσουν τον διάλογο αν «βλέπουν» ή «Ακούν» κάτι και να μας το «πούν». Θα επανέλθω αύριο για την νέα μου ανάρτηση.
    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ.....ΤΟ ΣΤΟΠ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ... ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Ο άνθρωπος αυτός, ντροπαλός και μετρημένος στα λόγια του και στις εκφράσεις του, ήταν ένας καταπληκτικός μήστωρ στις πολεμικές τέχνες και ιδιαίτερα στην χρήση του ξίφους. Την τέχνη απ’ ότι που είπε του την είχε διδάξει ο παππούς του σε ένα χωριό κοντά στις Σέρρες όταν ήταν ακόμη μικρό παιδί."

      ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝ.ΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΩΝ) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙ....ΝΕΑ ΠΕΤΡΑ...ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ...ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΗ...

      ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ "ΚΟΛΕΟ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟΣ ...ΕΝΩ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΗΡΟ(ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;) ΑΠΟ ΙΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ"....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ "ΑΟΡΤΗΡΑΣ" ...Η ΛΕΞΗ ΑΟΡΤΗΡΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ ΑΙΡΩ=ΣΗΚΩΝΩ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ (=ΦΕΡΕΙ) ΤΟ ΞΙΦΟΣ ...ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΟΡ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ.

      ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΩΣ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΑΟΡ" ΑΠΟ ΤΟ αείρω-αίρω=ΣΗΚΩΝΩΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ....ΕΔΩ ΟΜΩΣ Η ΛΕΞΗ "ΑΟΡ" ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΟΡΤΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ...ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΟΡ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΑΟΡΤΗ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. ΑΟΡ γεν.ΑΟΡΟΣ=ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ η ΚΡΕΜΑΜΕΝΟ ΟΠΛΟ ΠΡΟΣ ΑΜΥΝΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΞΙΦΟΣ ..ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟ Αείρω....ΕΠΙΣΗΣ
    ΑΟΡΤΗ=Ο ΓΥΛΙΟΣ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΑVERTA...EΠΙΣΗΣ ΑΟΡΤΗΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Η Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ η ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Ο ΓΥΛΙΟΣ ,ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ...Η ΤΟ ΞΙΦΟΣ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΡΜΟΛΥΚΕ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Η Αλβανική άποψη για την ετυμολογία της "Ιλ-λυρίας" είναι ότι η λέξη προέρχεται από το liri (ελευθερία) και σημαίνει "Γη των Ελεύθερων", όμως η λέξη αυτή φαίνεται να έχει σχέση και με την ελληνική "λύρα"."

    ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΛΥΣ -ΙΛΟΣ = ΠΗΛΟΣ ΛΑΣΠΗ ΑΡΑ Ο ΙΛΛΥΡΙΟΣ=Ο ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ....EAN ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΚΡΑΝΙΟ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΥΙΝΙΑΣ....ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΠΛΑΤΥΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ...ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΥΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ...ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ....ΠΛΑΤΥΙΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΛΗ ΣΤΑ ΔΩΡΙΚΑ ΙΛΑ=Η ΟΜΑΔΑ,ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ,ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Αυτό το Ayr το πρώτο έτυμο στην ονομασία Ayrarat, είναι και το κύριο έτυμο των Ιλλυριών που ακολούθησαν τον Κάδμο/Ερμή στην Ευρώπη ως «Υιοί» δηλαδή φύλακες, συνοδοί, υπηρέτες του ναού, Ναΐτες. '

    ΣΥΜΦΩΝΩ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ...ΜΗΠΩΣ Η ΟΣΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ;;ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΝΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ;;ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΑΡΑΤ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ Η ΚΙΒΩΤΟΣ/ΠΛΟΙΟ/ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ;; ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΝΑΣ Ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ;;

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αιρία, η Αίγυπτος, και Αιρινιούτ, οι κάτοικοί της στην εποχή του Κάδμου. Το όνομα αυτό εκτός της Ελληνικής διατηρήθηκε και στην δημώδη γλώσσα πολλών σημιτικών διαλέκτων. Kατέληξε ως Αρναούτ στην Τουρκική γλώσσα. Το οποίο θεωρώ ορθότερο του Αρβανίτου. Αν και ο Άρβηλος (το στρογγυλό μαχαίρι) ο υιός του Αιγύπτου δεν είναι τελείως ξένος στην συλλογιστική μας.
    Ένα από τα πολλά ονόματα της Θήβας από την οποία ξεκίνησε ο Κάδμος/Ερμής ήταν η Αρόν. Διατηρήθηκε μόνο στην Εβραϊκή γλώσσα και σημαίνει Θήβα, Αργώ και Κιβωτός. Πέρασε στην Ευρώπη ως Αρβών στην Ιλλυρία και Άρβανος στην Ήπειρο.
    Σίγουρα οι αναγνώστες θα γνωρίζουν ποιά ήταν η Αύριον [βλέπε Ωρίωνα Θηβαίο] και ποιος ο Άρβιος που είχε σύμβολο τον αετό. Οι Αλβανοί, δεν γνωρίζω τι λένε οι Αρβανίτες, λένε ότι είναι αετοί και έχουν για σύμβολό τους τον αετό. Μα Αετία και πάλι ονόμαζαν την Αίγυπτο.
    Ο θεσμός του Κάδμου, ή ο Κάδμος, όπως τον θέλει ο μύθος, που τους έφερε μαζί του στην Ευρώπη από την Θήβα της Αιγύπτου ξεκίνησε μαζί με τον Δαναό/Ερμή.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα Αρναούτ, για τους Aέτιους ταξίδεψε από ό,τι φαίνεται ακόμα πιό βαθειά μέσα στην Ευρώπη. Ό Arnauld και ο Arnault σημαίνει αετός.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΕΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Ο θεσμός του Κάδμου, ή ο Κάδμος, όπως τον θέλει ο μύθος, που τους έφερε μαζί του στην Ευρώπη από την Θήβα της Αιγύπτου ξεκίνησε μαζί με τον Δαναό/Ερμή."

      ΤΟΤΕ ΕΡΙΩΠΑ ΑΦΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤ=ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΜΟ/ΔΑΝΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΟΙ ΗΛΙΑΚΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ)...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΔΑΝΑΟΙ=ΑΤΛΑΝΤΕΣ .....ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΔΑΝΑΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΙΞΗ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.....ΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΑΦΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΙΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΙΟΥΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ MIΣΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.!!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. ΕΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Σίγουρα οι αναγνώστες θα γνωρίζουν ποιά ήταν η Αύριον [βλέπε Ωρίωνα Θηβαίο] και ποιος ο Άρβιος που είχε σύμβολο τον αετό."

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΡΒΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ....ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΡΒΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ..ΑΡΒΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΖΕΥΣ .."εστί και εν Κρήτη Άρβιον όρος, ένθα τιμάται Άρβιος Ζευς"...Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΡΗΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ....ΚΑΙ Ο ΖΕΥΣ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  10. Φιλε STAR-LORD γραφεις πιο πανω: ΙΛΛΥΡΙΟΣ=Ο ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ
    Η εξαγωγη συμπερασματος για την "καταγωγη απο τη Θηβα" πως προκυπτει; Μηπως επειδη οι Καδμιοι Θηβαιοι προερχονται απο τους Καυκασιους του Προμηθεα;
    Η λεξη Shqipëria σημαινει "η χωρα των αετων" δηλαδη των ελευθερων ανθρωπων, ενδειξη οτι ειναι ανθρωποι που δεν δεχονται την εξουσια και την υποταγη. Γιαυτο και ηταν σκληροι πολεμιστες.
    Ομως με ολα αυτα που λεμε, μας προκυπτει ενα μπερδεμα.
    Αν οι Ιλλυριοι ηταν Πελασγοι ή Καδμιοι, τοτε οι Αρβανιτες που ηρθαν στην Ελλαδα ηταν οι απογονοι τους.
    Ομως την ιδια εποχη που οι Αρβανιτες κατεβηκαν στην Ελλαδα, οι Αλβανοι του Καυκασου μεταφερθηκαν απο το βυζαντινο κρατος στην ιδια περιοχη, δηλαδη αυτη της Δαλματιας και εφτιαξαν τους σημερινους Αλβανους.
    Λεμε τωρα οτι οι Αλβανοι του Καυκασου ειναι υπολειμματα αυτων που διασωθηκαν απο τον προηγουμενο ανθρωπινο πολιτισμο (των Ατλαντων;) με την κιβωτο που σταματησε στο ορος Αραρατ, ή τελοσπαντων ειναι αυτοι που παρεμειναν σωοι απ' τον κατακλυσμο.
    Λεει επισης ο Εριωπας οτι αυτοι ακολουθησαν τον Καδμο, προφανως μεχρι την περιοχη της Ιλλυριας.
    Μας βγαινει ενα μπερδεμα με τις εποχες και το χρονο.
    Εκτος και αν δεχτουμε οτι οι Καδμιοι Ιλλυριοι πηγαν στην περιοχη της Δαλματιας πριν χιλιαδες χρονια και αργοτερα οι Βυζαντινοι ξαναστειλαν στο ιδιο μερος της Ευρωπης, τα ξεχασμενα αδελφια τους που ειχαν παραμεινει στον Καυκασο (τη σημερινη Οσετια και Αρμενια) καπου στον μεσαιωνα!!! Αυτο δεν θα ηταν περιεργο αν πιστεψουμε οτι οι βυζαντινοι αυτοκρατορες ή το ιερατειο τους γνωριζαν την προελευση των μεν και των δε, οποτε οι Ιλλυριοι ειναι οι ιδιοι φλετικα μετους Καυκασιους Αλβανους.
    Αλλα η ανθρωπολογια εδω διαφωνει οπως μας λεει και ο STAR-LORD. Γιατι η πλατυινια ειναι διναρικο και αρμενοειδες χαρακτηριστικο που ειχαν πραγματικα οι Χαζαροειδης του Καυκασου και εχουν και οι σημερινοι Γκεγκηδες της Αλβανιας. Ενω οι Αρβανιτες Τοσκηδες που ζουν στην Ελλαδα, δεν εχουν τετοια χαρακτηριστικα και σιγουρα μπορουμε να πουμε οτι ειναι απογονοι των Ιλλυριων.
    Αρα οι Ιλλυριοι δεν μπορουν να ταυτιζονται με τους Αλβανους του Καυκασου φυλετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΣ...ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΛΛΥΡΙΟΣ.
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ....ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  11. Καλη η σκεψη σου STAR-LORD, για τον Αλεξανδρο αλλα πως εξηγεις οτι πιο πριν ειχε καταστρεψει του Θηβαιους αν εκτιμουσε την μιση καταγωγη του (την Καδμεια δηλαδη);
    Αρναουτης ειναι ο Αλβανος κατα τους Τουρκους και νομιζω οχι ο Αρβανιτης.Θαρρω πως η λεξη Αρβανιτης, δωθηκε εδω στην Ελλαδα για τους Αλβανους που εγιναν Ορθοδοξοι.
    Επισης ο αετος που εχουν στη σημαια τους, ο δικεφαλος, ηταν συμβολο του βυζαντιου και εκτος απο αυτους τον πηραν πολλες αλλες χωρεςως εμβλημα. Τωρα, τυχαιο ειναι οτι το βυζαντιο ειχε για σημαια του τον δικεφαλο αετο; Οι Ρωμαιοι επισης ειχαν τον αετο, οπως και ο Μ.Αλεξανδρος ως εμβλημα στις εξτρατειες του. Και μαλιστα δικεφαλο (ανατολη και δυση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OYΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ.....Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ....Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΔΜΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ....ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.....ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΟΥΑ.....ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ....ΟΛΟΙ Η ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ,ΠΕΡΣΕΑΣ,ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.....ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ.....ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΗΛΙΑΚΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου STAR-LORD αν και διαισθανομαι την διαφορα μεταξυ Ηλιακων και Σεληνιακων Ατλαντων, θα ηθελα να μου την διευκρινησεις με ακριβεια καθως και την προελευση τους.

      Διαγραφή
  12. Για το όνομα Ιλλύριοι η απάντηση νομίζω ότι βρίσκεται αποκλειστικά στην Ελληνική ονομασία της Αύριον (ILL+AURA).
    Για όσους δεν θυμούνται η Αύριον ή Αύω ήταν η ΗΩ η αδελφή της Σελήνης η οποία προσγειώθηκε (άραξε) στο ΑYRARAT του Καυκάσου.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΡΙΩΠΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ...ΟΤΙ Η "ΑΛΕΛΦΗ" ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑYRARAT ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΦΟΣ/ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Αυτο το"αδελφη της Σεληνης" μου θυμιζει λιγο σκαφος Λιλιθ. Λες;

      Διαγραφή
    3. Φίλε STAR LORD, η ΑΥΡΙΟΝ ή ΗΩ ήταν ένας εφαπτόμενος κύκλος δια Σύριγγος στον Τρικάρηνο αυχένα.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  13. ΕΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Το όνομα Αρναούτ, για τους Aέτιους ταξίδεψε από ό,τι φαίνεται ακόμα πιό βαθειά μέσα στην Ευρώπη. Ό Arnauld και ο Arnault σημαίνει αετός.'

    ΕΔΩ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ
    http://www.kokkonis-flags.gr/eshop/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________4fffcb8c5e229.jpg

    ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQw-05nI89NU5iPwzjo3DLt7YLGKSgnE6b87bBcoRtL03_IiW0N

    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΑΕΤΟΥΣ.....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝΕ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ Ο ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΔΥΟ ΑΕΤΟΥΣ ,ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ...AΡΑΓΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΕΤΟΣ;;;

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η γιαγιά του Μ. Αλεξάνδρου (μητέρα του Φιλίππου) ήταν από την Ιλλυρία.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ....ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΥΓΚΗΣΤΙΔΟΣ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ.
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ(H EYΡΙΔΙΚΗ) ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ(ΠΕΡΙΟΧΗ) ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BB%CE%BB%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1#mediaviewer/File:IllyriansGR.jpg

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  15. Γλουπ! Αν δειτε τον χρονο που ποσταρουμε τα σχολια μας, δα δειτε οτι ειμαστε συγχρονισμενοι στην ιδια σκεψη και πριν πει καποιος κατι εχει ηδη απαντησει ή επαναλαβει ο αλλος στο ιδιο πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXA AKΡΙΒΩΣ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ...ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! Η ΕΣΥ ΜΕ ΕΜΕΝΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Φοβερο φιλε μου, φοβερο!

      Διαγραφή
  16. Αγήν Ωρ ο πατέρας του Κάδμου.
    Αιητός ή Αιήτης, σημαίνει ο αετός και όλα αυτά είναι ονόματα του Αιγύπτου του "Οίκου του Φθά" ή Ηφαίστου.
    Ο Ήφαιστος εκαλείτο "Πέλ Ωρ" Αίητος. [Liddell&Scott]

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://books.google.gr/books?id=chM0fpGHv4wC&pg=PA516&lpg=PA516&dq=%CE%A0%CE%AD%CE%BB%CF%89%CF%81+%CE%97%CE%A6%CE%91%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3&source=bl&ots=j31zSHN-XL&sig=sIqcsTA8HnfIZuZ_zzmjBqAYuCk&hl=el&sa=X&ei=HHidVKr5FoTaPa_ggPAH&ved=0CCkQ6AEwAg#v=onepage&q=%CE%A0%CE%AD%CE%BB%CF%89%CF%81%20%CE%97%CE%A6%CE%91%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3&f=false

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  17. Νάνας ήταν ο Μυθικός ήρωας των Πελασγών.
    Νάνος όμως ήταν και ο Οδυσσεύς, αντίπαλος των Τρωών, [βλέπε Λυκόφρων στ. 1244]
    Ναναία ήταν και η Σελήνη, στην οποία ο Μ. Αλέξανδρος ήταν ψυχή και σώματι αφιερωμένος.
    Το όνομα Νάνο τι σας λέει;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ "ΠΑΤΑΜΕ" ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.....ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ....ΓΙΑΤΙ ΑΥΧΕΝAΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΛΑΙΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ ΑΛΛΑΑΑΑΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι, στο τραπέζι σας με τα δώρα και τις κιβωτούς σας, τρισόλβιοι αναζητητές της επικεκρυμμένης Τηθύος.
      Περιμένατε η Θήβα/Κιβωτός του Ερίωπα όταν ανοίξει να έχει ευχές, φιλάκια, τραγουδάκια, φιλοφρονήσεις, αγγελουδάκια, αλληλοκαλέσματα και αντ' αυτού τι έγινε;
      Πήρε ο Ερίωπας τον καλύτερό του φίλο, τον STAR LORD μέσα σε μιά βάρκα μέσα στην νύχτα και μετά τον πήγε και τον πέταξε στην μέση του ωκεανού για να τον σώσει.
      Πάγωσε η Φόρος μπροστά από το Τρικάρηνο άγαλμα του Σινάτου που έστησε ο Μ. Κωνσταντίνος ο Ιλλυριός για να μιμηθεί τον πρόγονο τον ένδοξο.
      Μα τόσο άκαρδος, φώναξαν όλοι, είσαι ακατανόητε Ερίωπα;
      Ούτε μιά ευχή, ούτε ένα δώρο, ούτε καν ένα καλό λόγο ακόμα και στον καλό σου φίλο τον STAR LORD δεν του είπες έστω ένα ευχαριστώ; Και το χειρότερο, τον πέταξες μέσα στον τρικυμισμένο Ωκεανό και μάλιστα μ’ αυτό το κρύο;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Εριωπα εκτος των αλλων εισαι και σπουδαιος λογοτεχνης!!! Χρονια πολλα! Κωστας

      Διαγραφή
    4. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΕΡΙΩΠΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΣ"...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΘΕΛΕΙΣ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΩ....ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ.....ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΗ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ....ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ... ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  20. The novel conCERNs the three Knights but it conCERNs us all
    ConCERN: to sift together.
    Τηθύος όνομα: το ηθούμενον, το κοσκίνισμα το Σινίον, η διήθηση.

    Φίλε σεβαστέ Κώστα, κοσκίνισες ποτέ τις ρίζες του "Κωνσταντίνου";

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟ Α ΤΟΝ "ΧΛΩΜΟ" ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ....ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΧΛΩΜΟΣ ΑΡΑΓΕ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Διότι είχε γεννηθεί στην Bar-Ittania και δεν τον έλεγαν Κωνστάντιο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  21. Ερμόλυκε "Σινιάρισε" τον Λόγο τού Ερίωπα. Σου το επιτρέπω, γιά ένα και μοναδικό λόγο. Συμμετέχεις ζωντανά στην Νου-βέλα και έχεις αδιαπραγμάτευτη και no limit VISA για το ταξίδι στην Ανταρκτική. χαχαχα
    Αρχίζω και συνέρχομαι μετά το "κατέβασμα" του STAR LORD. Μέχρι τώρα τον έχει σώσει η πλατυποδία του Δράκου αλλά και αυτός το παρακάνει προκαλώντας συνέχεια τον Δράκο. Νομίζει ότι είναι ο μπουνταλάς εκείνης της εποχής. Άλλαξαν όμως τα πράγματα και ο Εριχθόνιος Όφις ήλθε και στρώθηκε πάλι μέσα στην πατρίδα μας. Έχουν όμως γνώσιν οι "Φύλακες".

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ;;;;ΧΑΧΑ ΣΕ ΠΟΙΟ "ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ" ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;;

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ...στην νουβέλα που αφορούσε τους τρείς Ιππείς Ιππότες της Ίππης.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. EΡΙΩΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΠΠΕΙΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΠΠΗΣ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΖΩ ΣΑΝ ΑΛΟΓΟ ,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΔΡΑΚΟ ΕΕΕ ;; ΜΟΥ ΛΕΣ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  22. STAR LORD στις 24 Δεκεμβρίου 2014 - 10:42 μ.μ.έγραψες αυτό:

    ΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ...ΒΑΣΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΝΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ (VORTEX) ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ....ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑ ...ΚΑΘΕ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΤΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

    Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ....ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΡΙΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΠΑΛΛΑΣ....ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ...Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΝΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ...ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΝ ΝΟΥ.

    THE STAR-LORD.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Σε αυτό αναφέρομαι..

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΡΙΩΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΠΑΛΛΑΣ....ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ

      ---------------------------------------------------------------------
      αυτά λες STAR LORD, και σου προσθέτω ότι την Αθηνά την έλεγαν και ΊΠΠΗ και όποιος ήταν φίλος της και ΙΠΠΟΤΗΣ της ήταν και Φίλιππος και Αρβιος και (ΠΗ/Φ)Αραωνίτης και Αρβανίτης.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. EKEINH THN MEΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ....ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ η ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ...ΧΑΧΑΧΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  23. TΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.

    THE STAR-LORD.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Σωστό είναι, σου γράφω φίλε μου, αλλά λίαν επικίνδυνο αν το κοσκινίσει ο Δράκος.

    Ευτυχώς όμως που είμαστε τουλάχιστον 1000 χρόνια μπροστά απ' αυτόν σ' αυτό το στάδιο και έτσι μην ανησυχείς.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ....ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....
      ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ
      https://www.youtube.com/watch?v=ecvD7M-4cwM

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  24. STAR LORD φίλε μου καλέ μου φίλε, κάνε μου την χάρη και σταμάτα εδώ.
    Η καρδία αν δεν αναπαυθεί για τουλάχιστον 8 ώρες κινδυνεύει να πέσει στα χέρια του Δράκου ο οποίος την παραδίδει συνήθως στους τσεβδούς ιερείς και αυτοί την θυσιάζουν στον βωμό του Μολώχ και του Μαστιφάμ.

    Αρκετά τα κατεβάσματά σου. Κουλάρησε. Αν δεν μου υποσχεθείς λογοτιμήδικα ότι ρίχνεις τουλάχιστον 8 ώρες ύπνο, την επόμενη φορά ο παγωμένος Ωκεανός θα σου φαντάζει παιδική χαρά με αυτό που θα σου κάνω.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ....ΞΑΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΑΩρ-αία λοιπόν πάρε τώρα την Σταρ Λόρδα αγκαλιά και καλή νύχτα, διότι με τόσα ξενύχτια και ταξίδια δεν θα κάτσει για πολύ καιρό να πλέκει και να ξεπλέκει.
      χαχαχα.

      Τα σέβη μου σε όλους στην φιλόξενη Κιβωτό σου.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  25. Σε αυτό το στάδιο αγαπητοί φίλοι θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους διαβάζουν τα "κοσκινίσματα" του Ερίωπα και να τους ζητήσω μιά απλή χάρη.
    Αν πράγματι τα απολαμβάνετε κάνετε τον κόπο και λύστε την σιωπή σας. Τολμήστε και μπείτε στον διάλογο. Θα σας κάνει καλό πιστέψτε με. Αρκεί να είστε δίκαιοι.
    Ένα κέρμα στο τζούκ μπόξ κάνει τον ΕΡΙΩΠΑ χαρούμενο και του δίνει κουράγια να κρατάει την Αργώ μακριά από τον "Δράκο" που τρωγει τις ψυχές και τις καρδιές των ανθρώπων.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε Εριωπα πολυ θα θελα να συμμετασχω στη κουβεντα που ειναι και μυηση αλλα δεν εχω τις γνωσεις για να το κανω αυτο!! Ομως παιρνω τις γνωσεις σας και προσπαθω να τις αφομοιωσω οσο τα καταφερνω. Οι ερωτησεις που βαζεις ειναι με αινηγματικο τροπο και μονο οι 2-3 συνομιλητες σου μπορουν να απαντανε. Σας ευχαριδτω ομως για τις γνωσεις που μου δινετε. Κωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για τον Κωνσταντινο και τον Κωσταντιο ξερω μονο οσα λεει η ιστορια του σχολειου. Νομιζω μαλιστα πως ο Κωνσταντινος ηταν μανιχαϊστης ή ζωροαστρης πριν το παιξει χριστιανος. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα, νομίζω ότι υπάρχει αρκετό υλικό διάσπαρτο στο διαδίκτυο για τον Κωνστάντιο και τον Κωνσταντίνο. Συγκέντρωσέ το σε μιά ενότητα και αν θές μπορούμε να το επισυνάψουμε στην παρούσα ενότητα σαν παράλληλο θέμα και προέκτασή του παρόντος. Συγχρόνως θα καταθέτουμε και εμείς τις απόψεις και το υλικό που διαθέτουμε. Καλή πηγή για τον Κωνσταντίνο είναι ο Γίββων στα Αγγλικά. Υπάρχουν και άλλες πολλές. Βυζαντινή Ιστορία Γεωργίου Κωδινού, για παράδειγμα, στα Ελληνικά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  28. Φιλε Εριωπα, συμφωνω με την προτροπη να συμμετεχουμε περισσοτεροι στο διαλογο και οποσδηποτε ολοι απολαμβανουμε τα "κοσκινισματα" σου. Αλλα να θυμισουμε στους αναγνωστες οτι ο Εριωπας ειναι μελετητης του Λυκοφρονα, ενος ποιητη που εγραψε και την "Αλεξανδρα". Ενα γριφωδες και σκοτεινο ποιημα με σπανιες και κατασκευασμενες λεξεις, που αναφερεται σε μυθολογικες και ιστορικες εκδοχες και δεν μπορει να γινει κατανοητο αν δεν μαθεις να το αποκωδικοποιεις. Με τον ιδιο γριφωδη και δυσνοητο αλλα γοητευτικο τροπο, ο Εριωπας μας αποκαλυπτει γνωσεις μη συμβατικες που ειναι εκδοχες μιας αλλης αλλα αληθινης ιστοριας. Το κανει τοσο ωραια που θα ελεγε κανεις οτι ο Εριωπας ειναι η μετενσαρκωση του Λυκοφρωνα ή οτι εχει επικοινωνια με το πνευμα του.....
    Μη θεωρειτε χαζο τον εαυτο σας αν δεν τον καταλαβαινετε. Αυτος ειναι ο σκοπος του, δηλαδη να σας αλλαξει τον τροπο σκεψης και να κινητοποιησει την φαντασια και τις γνωσεις σας.
    Ομως τωρα τελευταια βοηθαει πολυ και ο ιδιος, κανοντας πιο απλα τα λογια του και δινοντας εξηγησεις που δεν ειναι δυνατον να φανταστει κανεις αν δεν εχει ακριβως τις γνωσεις που απαιτει ο ιδιος και ο Λυκοφρωνας. Ο Εριωπας ομως εχει πολυ ευρυτερες γνωσεις απ' αυτες που μας προσφερει ο Λυκοφρων και γι αυτο τον παρκολουθουμε ολοι ειτε συμμετεχουμε ειτε οχι στον δυσκολο διαλογο. Φιλε Εριωπα συνεχισε οπως εισαι.........!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλοι, Φίλες, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και προπάντων για την κατανόηση που μου έχετε δείξει μέχρι τώρα.
    Παρακάτω σας στέλνω ένα μήνυμα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ***Περί Ερμού και Ιλλυριών ακολούθων***
    Πριν ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου στο θέμα «Περι Αρβανιτών» θα κάνω και μία τελευταία προσπάθεια για να συνδέσω την καταγωγή τους από τον Οίκο του Ερμού ή Σώκου, του «εξελθόντος» από την Αίγυπτο, την χώρα του Νείλου/Αιγύπτου.
    Νομίζω ότι λίγοι θα γνωρίζουν αυτό το προσωνύμιο, διότι σχεδόν ποτέ δεν το έχω συναντήσει στα διάφορα Φόρουμ που ασχολούνται με Ερμητικά κείμενα, Ερμή, και αναλύσεις αυτών.
    Θα κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να διεκδικήσω το όνομα Σκιπετάρια, και Σκιπετάροι, που δίνουν οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας στον εαυτό τους αρνούμενοι παντοιοτρόπως την ονομασία Αλβανία/Αλβανοί, ως καθαρά Ομηρικό/Ελληνικό.
    Αρχικά, κατανοώ τους Σιπετάριους που αρνούνται την ονομασία Αλβανοί και στην συνέχεια δηλώνω ότι διεκδικώ τις ονομασίες Σκιπετάρια για την χώρα και Σκιπετάριοι για τους κατοίκους της, ως Ελληνικές, βάσει του εξής επιχειρήματος:
    Εάν ο Σώκος ήταν ο Ερμής, και Σώκος ήταν ο «Οίκος του Σω» δηλαδή ο Ναός του Ώπα ή Οφθαλμού, και εδώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ή Αίγυπτος ήταν «Οίκος του Ώπα/Φθα», ο Οφθαλμός είναι παρών ακόμα και στους αγροτικούς μανδρότοιχους, τότε ο Νείλος που ονομαζόταν Διϊπετέος, διότι οι αρχαίοι πίστευαν ότι είχε σχέση με τον ουρανό και ότι από αυτόν πήγαζε - κατά την γνώμη μου ορθότατοι όσοι το υποστήριζαν - τότε και ο Σκι ή Σκω (σύντμηση του Σώκου) δηλαδή ο «Θεϊκός οίκος» που είχε καταλήξει στην γη μαζί με το δεύτερο λήμμα, «πετέος» ο οποίος «σημαίνει «ο εξ αέρος πίπτων» μας δίνουν τον Σκιπετέο και τον Σκιπετάρ που ταιριάζει με όλες τις ιδιότητες που του δίνουν οι Σκιπετάριοι, δηλαδή το στοιχείο του «ιπτάμενου». Απλά μόνο να θυμίσω τι πίστευαν και οι Τρώες για το ξόανο της θεάς που είχε πέσει από τον ουρανό.
    Νομίζω λοιπόν ότι κακώς και πολύ αβασάνιστα τους ονομάζουμε Αλβανούς.
    Η πλησιέστερη ονομασία στα Ελληνικά που θα ανεχόμουν αν ήμουν απ’ αυτή την χώρα θα ήταν «Σκεπετάρης».
    Τώρα, την ονομασία Διϊπετέος για τον Νείλο ή Αίγυπτον την βρίσκουμε στην Οδύσσεια Δ:477
    Προτείνω λοιπόν στους αναγνώστες να καταθέσουν έγκαιρα την άποψή τους πριν φτάσουμε τα 150 σχόλια και κλείσουμε το θέμα των Ελληνόφωνων Αρναϊτών, Αρναουτών, Αρβανιτών, ακολούθων του Ερμού στον Ευρωπαϊκό χώρο. Για την μυθώδη και ξενόγλωσση ονομασία Αλβανία/Αλβανοί επιφυλάσσομαι να την αναλύσω στο προσεχές μέλλον και αν υπάρχει βέβαια κάποιο ενδιαφέρον.
    Στην συνέχεια να ανοίξουμε με την άδεια του Λυκίου μία να ενότητα. στο επόμενο αναψυκτήριο, με θέμα «Η Πορεία του Κάδμου και η Ακάδημοι εξοδίτες από την Αίγυπτο» και να την θεωρήσουμε φυσική συνέχεια του παρόντος διαλόγου.
    Θα αφήσω και πάλι τον πρόλογο στον αγαπητό Λύκιο μαζί με τα γραφικά όπως και κάποιο επίλογο όταν πλησιάσουμε στο κλείσιμο του παρόντος και περιμένω τους αναγνώστες να συμμετάσχουν αυτή την φορά πιο ενεργά. Κεφάλι δεν χάνει κανείς για κάποια άποψη που θα κατατεθεί.
    Μόνο ο STAR LORD κινδυνεύει να κάνει picnic στην Ανταρκτική αν μας ξαναπάρει φωτιά. Χαχαχα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μου έγραψες φίλε Σ.Λ. την τελευταία φορά:
    Υ.Γ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΕΝΟΡΑΣΗ' ΣΟΥ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΕΧΩ;; ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕΣ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑ

    THE STAR-LORD.


    Λοιπόν φίλε STAR LORD, το όνομα σου και το πραγματικό και το Εριωπικό αν σου έδινα κάποιο είναι Α.Ρ.Μ.Α.Ϊ,
    Ένα από τα πολλά ονόματα του Ερμού.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΩΠΟς σου φαίνεται; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ ΦΙΛΕ ΕΡΙΩΠΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ...ΒΕΒΑΙA ΤΩΡΑ ΜΕ "ΤΡΩΕΙ' ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ...ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΕΙ,ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΜΟΛΥΚΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΑΑΑΑ.

      ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
      ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ Vacation ΜΕ ΤON ERMH
      ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
      ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΝΤΡΑΜΠΟΥΙ
      ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
      ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ Eric Clapton ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.......XAXAXA

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=qwprrAEL9-E

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Α= ΑΡΧΗΓΟΣ
      Ρ=ΡΑΔΙΟΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ
      Μ=ΜΟΙΡΑΣ
      Α=ΑΝΩΤΑΤΗΣ
      Ι=ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ

      ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. ΑΡΜΑΙ=152
      ΜΑΙΡΑ=152

      ΑΡΜΑΙ ΕΣΤΙ=667
      ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ=667
      Η ΕΦΗΒΗ ΚΑΡΔΙΑ=667
      ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ=667
      Ο ΑΙΕΙΓΕΝΕΤΗΣ=667
      Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ=667
      ΑΔΑΜΑΣΤΟΝ =667
      ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ=667
      Ο ΑΙΕΙΓΕΝΕΤΗΣ=667

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Φίλε STAR LORD σου αφαιρώ χωρίς την άδειά σου το (ΤΗΕ) και μ' αυτό γράφω ΤΗΕ BRILLIANT MIND.
      You are also a BRILLIANT GEM, ένα Βηρύλλιο με 12 ισοτόπους, με χάρες και χαρές. Το λάτρευαν στην Ουλαάν Μπαατάρ. Το κράταγε και η Παναγιά μέσα στην Αγιά Σοφιά.

      Παράγεται από τα άστρα, χαρίζεται από μόνο του σ' αυτούς που το εκτιμούν, δεν κατακτιέται, δεν πολεμιέται, καλά είναι να μην τολμήσει κανείς ποτέ να το ενοχλήσει.
      Ο ήχος μέσα από το βηρύλλιο μεταδίδεται με καταπληκτικές ταχύτητες.
      Όποιος το έχει στα χέρια του μιλά συνέχεια για τον κοσμικό ήχο. Αν αυτός που το κατέχει σε αγαπήσει και σε ακούσει τόλμησε να πεις ότι είσαι τυχερός θνητός.

      Έπεσα έξω... ΤΗΕ BRILLIANT MIND;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ...ΠΑΙΔΙ "ΜΠΟΥΖΙ" ΕΙΜΑΙ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. KAI NA ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΥΚΡΑΤΟ ΚΛΙΜΑ...ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΤΕ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΙΤΕ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΘΟΝΑ....ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΗ ΧΑΧΑΧΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    8. Από το ημερολόγιό σου THE STAR-LORD, και πως να φτάξεις Βηρύλλιο ακόμα είχες γράψει, χαχαχα.

      http://www.wdl.org/en/item/14299/


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  32. Ο ΘΑΤΣΙ Χ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ....ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΦΙΔΙ"......[THE STAR LORD]
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Φίλε THΕ BRILLIANT MIND, το όνομα Θάτσι μπορώ να το πω και Δάτσι;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NAI MΠΟΡΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Που το στηρίζεις;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΟΝΟΜΑ Gjarperi ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΙΔΙ...ΟΛΟΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΦΙΔΙΑ...ΤΥΧΑΙΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;;;

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    4. ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΕΡΕ..ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΗΧΟ
      Gjarperi =Serpent

      ΑΛΒΑΝΙΚΑ και ΑΓΓΛΙΚΑ.....ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΙΕΣ...ΚΑΙ ΟΜΟΗΧΕΣ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. YΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ...Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΓΗ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΝΑ ΕΦΕΥΡΗ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ,η ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
      ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο Bell ΕΦΕΥΡΕ ΤΟ bell=Πέλλαν ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙ η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.......Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΦΙΔΙ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Gjarperi =Serpent [Λές THE STAR-LORD].

      ''''και σε ρωτώ:
      Gjarperi= τσαρ πύρι = η εξουσία του πυρός; Αιγυπτιακής/Ερμητικής προέλευσης Ασσάρ/Οσίρις/Όφις;

      Θάτσι=Δάτσι=Dacia= Δάκες=Δράκες= Δράκουλες/Καρπάθια = Δράκαινα στους Δελφούς = ο Δράκος που σκότωσε ο Ερμής/Κάδμος;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. ...και το συμπέρασμά σου STAR LORD?
      Ο Ερμής/Κάδμος ο οφιοφόρος, ήταν με τους καλούς, τους κακούς ή τους άσχημους; [..εδώ μην πυροβολήσεις, ένα αστείο έκανα, διότι "όλα τα φίδια, κατσαρίδια, σαμιαμίδια και λοιπά σκουπίδια είναι όλα για γέλια" θα μας έλεγε ο Ηράκλειτος.
      Και το τελευταίο με το οποίο κλείνω την ενότητα. Οι "Αρβανίτες/Σκεπετάριοι/Ιλλυριοί/Κάδμειοι/Ερμητικοί/Εξοδίτες Ναϊτες/Οφίτες" ήσαν με τους καλούς τους κακούς ή τους άσχημους;

      Εδώ αφήνω το θέμα και πάλι στους αναγνώστες, μέχρι να ανοίξει το νέο "Αναψυκτήριο"

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    8. ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΔΡΑΚΑΙΝΑ...

      "Παλλάς μονογενής μεγάλου Διός έκγονε σεμνή,
      δια, μάκαιρα θεά, πολεμόκλονε, ομβριμόθυμε,
      άρρητε, ρητή, μεγαλώνυμε, αντροδίαιτε,
      η διέπεις όχθους υψαύχενας ακρωρείους
      ηδ' όρεα σκιόεντα, νάπαισι τε σην φρένα τέρπεις,
      οπλοχαρής, οιστρούσα βροτών ψυχάς μανίαισι,
      γυμνάζουσα κόρη, φρικώδη θυμόν έχουσα,
      Γοργόφονη, φυγόλεκτρε, τεχνών μήτερ πολύολβε,
      ορμάστειρα, φίλοιστρε κακοίς, αγαθοίς δε φρόνησις
      άρσην μεν και θήλυς έφυς, πολεμάτοκε, μήτι,
      αιολόμορφε, ΔΡΑΚΑΙΝΑ, φιλένθεε, αγλαότιμε, ......."

      ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΙ ΔΡΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ.

      In Platonis Gorgiam commentaria 44.3.1 ` to In Platonis Gorgiam commentaria 44.4.7 ἰστέον ὅτι οἱ ἱστορικοὶ πολλὰ μυθώδη ὡς ἱστορίας λέγουσιν. οὕτως γοῦν φασὶν αὐτόχθονας εἶναι τοὺς Ἀθηναίους· καὶ μὴν μυθῶδες καὶ παντελῶς ἀνόητον. μῦθος γάρ ἐστιν ὅτι, ὅτε ὁ ῞Ηφαιστος ἀπέτεμεν τὴν κεφαλὴν τοῦ Διός, ἐξῆλθεν ἡ Ἀθηνᾶ, καὶ ἤρξατο διώκειν αὐτὴν ὁ ῞Ηφαιστος ὡς θέλων μιγῆναι, εἶτα μὴ καταλαβὼν ἀπεσπέρμαινεν ἐν τῇ γῇ, καὶ ἐγένετο ὁ Ἐριχθόνιος, ἐξ οὗ οἱ Ἀττικοί. ἰδοὺ οὖν ὅτι ταῦτα ὡς ἱστορίας οἱ ἱστορικοὶ παραλαμβάνουσιν, ἔδει δὲ κατὰ Πλάτωνα αὐτόχθονας εἰπεῖν. λέγει γὰρ αὐτὸς ὅτι «εἴπωμεν τοὺς ἐν πόλει αὐτόχθονας ψευσάμενοι Φοινικικόν τι» (ἔστι δὲ Φοινικικὸν τὸ τοῦ Κάδμου, ὅτι ἔσπειρεν ὀδόντας δράκοντος καὶ ἀνῆλθον)· «ὀδόντας οὖν ἂν θρέψωμεν τοὺς ἀνθρώπους ψευσώμεθα, καὶ εἴπωμεν αὐτοὺς αὐτόχθονας, ἵνα μὴ μόνον ὡς θρεψαμένην εὐεργετήσωσι τὴν πόλιν, ἀλλὰ καὶ ὡς ἐνεγκαμένην, καὶ μὴ ὡς ξένοι πολιτεύσωνται». οὐ δεῖ οὖν τὰ μυθώδη παραδέχεσθαι, ἀλλ᾽ εἰδέναι ὅτι δράκων μέν ἐστιν ἡ μερικὴ τῶν ψυχῶν ζωή (ὥσπερ γὰρ οὗτος ἀποδύεσθαι τὸ γῆρας λέγεται, οὕτως καὶ ἡ ψυχὴ τῷ ἀεὶ ἔρχεσθαι εἰς τὴν γένεσιν νεάζει), γῆ δέ ἐστι τὸ περίγειον τῆς ψυχῆς φρόνημα, ὀδόντες δὲ τὸ μεριστὸν τῆς ζωῆς, ἐπειδὴ τοῖς ὀδοῦσι μερίζομεν τὴν τροφὴν καὶ καταλεαίνομεν"

      ΑΡΑ ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΖΩΗ....Η ΓΗ ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΦΡΟΝΗΜΑ ,,,ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟ ΜΕΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....

      ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΟΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ;;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ .. ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ...ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ...ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ;; ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. Επίσης, θα ζήταγα πολλά αν έλεγα στον Λύκιο ή κάποιον από τον οικείο χώρο του να γράφει το επίλογο σε κάθε Αναψυκτήριο κλείνοντας έτσι την πορεία του διαλόγου;


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    10. Την πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτική πλευρά που μας αγγίζει σήμερα μπορεί κανείς να μου δώσει;
      Δεν ζητώ, αναφορές σε αρχαίους συγγραφείς, μελετητές, αναλυτές, του αρχαίου κόσμου.

      Να μου πει κάποιος γιατί ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται με τους όφεις στα χέρια, για παράδειγμα.

      Γιατί ο Όφις/Δράκων είναι και πάλι σύμβολο στις σημαίες πολλών χωρών;

      Οι τραπεζίτες όλου του κόσμου είναι ή δεν είναι Ναϊτες του Κάδμου/Ερμού;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    11. -In Platonis Gorgiam commentaria 44.3.1 ` to In Platonis Gorgiam commentaria 44.4.7 [THE STAR LORD]

      -Πραγματικά, τα πιστεύεις αυτά; Διότι αν πράγματι τα πιστεύεις, τότε δεν ξέρω τι να πω.

      Οι οδόντες έχουν ξεφυτρώσει παντού μπροστά μας σήμερα και ακόμα θα μιλάμε για Κοκκινοσκουφίτσες αναλυτές;
      Πάω πάσο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    12. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ....ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ η ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ;;

      THE STAR-LORD...

      Διαγραφή
    13. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 72 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 72 ΤΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;MAΣΩΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;; ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΡΑΓΕ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    14. Σε θερμοπαρακαλώ φίλε THE STAR-LORD εξήγησέ μου τι σημαίνει Φιλοσοφία;

      Είναι γλυκιά σαν το Βηρύλλιο; Ή είναι καταστροφική για τον ανθρώπινο νου αν δεν χρησιμοποιεί το "ούς". Η φιλοσοφία έχει οδηγήσει πάρα πολλούς διανοητές στην σχιζοφρένεια και στον πρόωρο θάνατο.

      "Ο έχων ους ψηφισάτω τον αριθμό" [Σιν/Κωδ.] μας λέει ο Ιωάννης. Οι φιλόσοφοι του Θεολογικού χώρου του το χάλασαν και το έκαναν "ο έχων νούν ψηφισάτω τον αριθμό"

      Δώσε μου με αριθμούς να ακούσω τι είναι η Φιλοσοφία.

      Διότι εγώ ευχαρίστως τσουβαλιάζω όλους τους φιλοσόφους και φιλοσοφίζοντες στον πάτο του Βοσπόρου για υποβρύχιο ψάρεμα και αυτό για το καλό τους. Μην φανταστείς τίποτα κακό.
      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    15. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ....
      Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΡΙΩΠΑ ,ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    16. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΚΛΩΤΣΑΕΙ" ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ η ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΣΚΑΤΑ...Η ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  33. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 72 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ [THE STAR-LORD]

    -Ναι, εντάξει αλλά εδώ οι 72 δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τον εσωτερισμό και την φιλοσοφία και τα σχόλια που μου κατέθεσες.
    Οι 72 είναι οι Κυνοκέφαλοι Οικοδόμοι του πύργου της Βαβέλ.
    Κυνοκέφαλος και ο Ερμής θα μου πείς και όχι μόνο. Οφιοφόρος και αυτός όπως τον άλλο που ανάφερες.
    Ε ρε δούλεμα που τρώει ο κοσμάκης.
    Εκτός και αν θέλεις τον κ. Ερμή να τον πούμε και Ερμάνουβη. Εκεί ίσως μιλήσουμε σοβαρά.
    Αυτή όμως η σιωπή από τον "κλειστό χώρο" του Καταχθονίου Δαίμονα μου αφαιρεί όλο τον ατμό.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΙΩΠΗ....ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ....ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΒΙΕΣ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ,ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ......ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ;;;

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    2. Πες μου το εδώ:

      gebb@windowslive.com

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  34. Κλείνω για σήμερα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.