Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (10-12-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στους συνομιλητές σας.

177 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους.
    Έχω την εντύπωση ότι χωρίς μουσική ο Κόσμος δεν θα υπήρχε,αφού όλα είναι δόνηση ,ήχος,παλμός που λέει και ο STAR-LORD ,η μουσική είναι σαν ένας "Μυστικός Κήπος" που εκεί μέσα μπορείς να βρεις όλα τα "άνθη",και μια και έγινε αναφορά σε Κέλτικη μουσική αυτό από μένα.
    Ερίωπα μην μου τραβάς τα "αυτάκια" μου, εδώ είμαι και σας διαβάζω απολαμβάνω την συζήτηση σας ,έχετε νομίζω ταιριαστό "δέσιμο" μεταξύ σας,και ας είστε όλοι διαφορετικοί.
    Σαν ένας πανέμορφος πίνακας που αποτελείται από μια πανδαισία χρωμάτων,αλλά που δίδει εξαίρετο αποτέλεσμα σαν σύνολο.

    https://www.youtube.com/watch?v=xpZRpd--liE

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Γλαύκη
      Η μουσική που έβαλες από την χώρα των Δαναών είναι μιά παλιά ανάμνηση από την εποχή που ζούσαν οι άνθρωποι Ελεύθεροι.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ερίωπα λες για τους Τουάθα ντε Ντανάν , τα παιδιά της θεάς Ντάνου;;
      Όταν λες παλιά ανάμνηση να υποθέσω ότι θυμάσαι εκείνη την εποχή προσωπικά η σου έρχονται εικόνες στο μυαλό όταν ακούς την μουσική;;

      Γλαύκη.

      Διαγραφή
    3. ΕΡΙ ΩΠΑΣ, ρωτάς εσύ Γλαύκη με το μέγιστο σπινθηροβόλο βλέμμα;


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " δινηθεὶς πτερύγων ῥιπαῖς κατὰ κόσμον λαμπρὸν ἄγων φάος ἁγνόν, ἀφ᾽ οὗ σε Φάνητα κικλήσκω ἠδὲ Πρίηπον ἄνακτα καὶ Ἀνταύγην ἑλίκωπον. ἀλλά, μάκαρ, πολύμητι, πολύσπορε, βαῖνε γεγηθὼς ἐς τελετὴν ἁγίαν πολυποίκιλον ὀργιοφάνταις."

    "αφού περιεστράφης με τάς ορμητικάς κινήσεις των πτερύγων σου παντού εις τον κόσμον
    καί έφερες λαμπρόν φως αγνόν καί απ’ αυτό σε ονομάζω Φάνητα
    καί βασιλέα Πρίαπον καί Ανταύγην με τα εύστροφα μάτια. Αλλά συ ο μακάριος, ό πολυμήχανος ο γόνιμος βάδιζε (πήγαινε) χαρούμενος εις την ίεράν πολυποίκιλον τελετήν πού γίνεται από εκείνους, πού φανερώνουν τα όργια."

    Η περιστροφη που λεει ο Ορφεας, ειναι η περιδινηση του Αιθερα δηλαδη η prima materia της Υλης.
    Αλλα ο Φανης ειναι ο Πριαπος ή ο Διονυσος; Η μυθολογια λεει οτι ο Πριαπος ηταν γιος του Διονυσου και της Αφροδιτης. Επισης λεει οτι ο Διονυσος ειναι γιος του Δια και της Περσεφονης.
    Ομως στην Ορφικη θεογονια ο Διονυσος Ζαγρεας ειναι ο πρωταγωνιστης. Ο Ζευς εφαγε τον Φανητα και επειτα γεννα τον Ζαγρεα, ο οποιος επειτα εμφανιζεται ως Λυτρωτης του Κοσμου.
    Αρα τα στοιχεια του Φανη ,περασαν στον Ζευ.
    Να θεωρησουμε λοιπον τον Διονυσο Ζαγρεα ως δευτερη εμφανιση του Φανη (μεσω του Δια);
    Ο ηχος της μουσικης του, αν αυτη αναδομει την υλη (οχι δημιουργει), ειναι ταυτοσημη με την ιδιοτητα του Πριαπου (ναι αυτου του καυλιαρη συμβολου γονιμοτητας και του -θεικου- σπερματος) και του ερμαφροδητου Φανη, που δημιουργει μεσω του σπινθηρα (Spin+αιθηρ) τους θεους και τους ανθρωπους;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτος δ' ες φάος ήλθε Δ ΙΩΝ ΥΣΟΣ δ' απεκλήθη

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

      ΡΩΤΑΣ ΑΝ Ο ΦΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΙΑΠΟΣ η Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ....ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ ΥΜΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...

      "Πρωτόγονον καλέω ΔΙΦΥΗ, μέγαν, αἰθερόπλαγκτον, ὠιογενῆ, χρυσέαισιν ἀγαλλόμενον πτερύγεσσι, ταυροβόαν, γένεσιν μακάρων θνητῶν τ᾽ ἀνθρώπων, σπέρμα πολύμνηστον, πολυόργιον, Ἠρικεπαῖον, ἄρρητον, κρύφιον ῥοιζήτορα, παμφαὲς ἔρνος, ὄσσων ὃς σκοτόεσσαν ἀπημαύρωσας ὁμίχλην πάντη δινηθεὶς πτερύγων ῥιπαῖς κατὰ κόσμον λαμπρὸν ἄγων φάος ἁγνόν, ἀφ᾽ οὗ σε Φάνητα κικλήσκω ἠδὲ Πρίηπον ἄνακτα καὶ Ἀνταύγην ἑλίκωπον. ἀλλά, μάκαρ, πολύμητι, πολύσπορε, βαῖνε γεγηθὼς ἐς τελετὴν ἁγίαν πολυποίκιλον ὀργιοφάνταις."

      ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ Ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ,ΤΡΙΦΥΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΟΝΟ ,ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΘΕΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΕΝ ΩΝ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΓΕΝΕΣ=ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΩΝ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ 3 ΟΜΟΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΕΣ ΦΥΣΕΙΣ ......ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο "ΧΩΡΟΣ" (ΤΟ ΚΕΝΟ) Η "ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ( ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΥΛΗΣ) ΚΑΙ Ο "ΧΡΟΝΟΣ".

      ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ,ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΦΥΕΣ ΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ 3 ΕΝΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ...ΤΗΝ ΓΗ=ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ ΡΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ........ΤΟΝ ΧΩΡΟ=ΟΥΡΑΝΟ.........ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ=ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΞΗΣ ,ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ η ΡΟΗ ....

      Ο ΕΡΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ (ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ) ΤΗΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΨΥΧΗ

      "Η περιστροφη που λεει ο Ορφεας, ειναι η περιδινηση του Αιθερα δηλαδη η prima materia της Υλης."

      Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ...ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΑΙΓΑΙΩΝ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΥΣ ..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡ'ΟΜΗΡΩ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΝΕΦΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ΕΡΜΟΛΥΚΕ...KAI OMΩΣ ΕΦΑΓΑ "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΥΟDA ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ....ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  4. Για να δούμε τελικά σε ποιόν θα δώσουμε τον θρόνο...

    https://www.youtube.com/watch?v=7cUELYuzRGc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THE STAR LORD ειπες: ΛΟΓΟ=ΗΧΟ=ΜΟΥΣΙΚΗ
    Εγω θα το ερμηνευσω απλοικα:
    Λογος (Θειος Λογος-Φως)= Ηχος(Θεια Νομοτελεια)=Μουσικη (Μαθηματικα-αρμονικη-μορφοποιηση της υλης)

    Φιλε δεν μενω κοντα σε νερο, αλλα θυμισου οτι το υδωρ, ακομα και στα ορφικα ηταν "πρωταρχικη δυναμη" πριν την εμφανιση του Κοσμικου Αυγου. Τα αλλα ηταν το Χαος, ο Χρονος, ο Ουρανος, η Γαια και ο Αιθερας. Για να σε βοηθησω θα σου πω οτι η παρουσια μου εδω σχετιζεται αμεσα με τον Λυκιο.
    Κανε τους συσχετισμους σου να δεις τον καταλυτικο ρολο του υδατος που συμβολιζει η διαισθητικη εικονα που εχεις για μενα.

    Φιλε Εριωπα αν δεν εχεις ασχοληθει με τον ερευνητη Μπαλανο ειναι εκπληκτικο. Θα σου προτεινα να τον προσεγγισεις και θα εκπλαγεις! Η ταυτιση που εχετε στις αποψεις και τις γνωσεις, ταυτιζονται σε μεγαλο βαθμο.

    Ο Ηφαιστος (Πριαπος) ειναι λογικο να ειναι ο "Κατασκευαστης" και μορφοποιος της Υλης, συμφωνω.
    Ο Αιγυπτιος θεος Ωρος ομως, ταυτιζοταν και με τον Ηλιακο θεο τον Απολλωνα (η λεξη aurum=χρυσος, λες να βγαινει απο εκει;)
    Αρα λοιπον Διονυσος=Ηφαιστος=Απολλων. Αυτο σημαινει Ερως+Πυρ+Αρμονια= Πνοη Ζωης και υλη.

    Πες μου τι ακριβως ειναι ο τριωπας Ζευς.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Πες μου τι ακριβως ειναι ο τριωπας Ζευς, γράφεις φίλε Ο.ΜΠ.
      -Σου απαντώ ότι ο Τρίωπας Ζευς είναι ο ΤΡΙΤΟΣ. Στην Συριακή γλώσσα μεταφράστηκε Taly, Taleth και Tlety. Οι Κάδμειοι Τελχίνες μετέφεραν τον μύθο του αρχικά στην Κρήτη και σταδιακά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ταμάμ;;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. -Ο Αιγυπτιος θεος Ωρος ομως, ταυτιζοταν και με τον Ηλιακο θεο τον Απολλωνα (η λεξη aurum=χρυσος, λες να βγαινει απο εκει;), ρωτάς φίλε Ο.ΜΠ.

      -Ο ΩΡΟΣ είναι ο Ελευθερωτής από την λέξη Hor, η οποία σημαίνει "ελευθερώνω", σου απαντώ.
      Ο Ωρος είναι ο Ηρακλής και κανένας άλλος, ο σύνδεσμος (ανθρώπινος παράγοντας)του μεγάλου πολέμου στην γη.

      ΕΡΙΩΠΑΣ
      Αποκωδικοποίησε τον Λέοντα της Νεμέας και θα καταλάβεις αμέσως.

      Διαγραφή
    3. Καδμείοι, σωστα; Αυτοι δεν ηταν Φοινικες που μετοικησαν στη Θηβα;

      Διαγραφή
    4. @ OYLAN MPATOR
      "αλλα θυμισου οτι το υδωρ, ακομα και στα ορφικα ηταν "πρωταρχικη δυναμη" πριν την εμφανιση του Κοσμικου Αυγου'

      TO ΥΔΩΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΑΝΑΞ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ,ΣΕΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ -ΤΡΙΑΙΝΑ- ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΙΣ-ΥΠΟΣΤΑΤΟΝ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ...ΠΑΛΙ ΤΡΙΑΔΑ=ΤΡΙΓΩΝΟ
      ΤΟ ΥΔΩΡ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ η ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ.....ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΤΟ ΦΥΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

      ΥΔΩΡ=Ο ΡΕΩΝ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ :-))

      THE STAR-LORD.


      Διαγραφή
    5. Φίλε ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ, οι Κάδμειοι, δηλαδή ο διάσπαρτος λαός των λευκών Ατλάντων τρείς γενιές μετά την καταστροφή τςη Ατλαντίδος, σύμφωνα με τον Λυκόφρονα, μετακινήθηκαν από την Αίγυπτο στην Φοινίκη και σταδιακά στην Θράκη πριν καταλήξουν στην Τάνα Γραία και επανιδρύσουν τους θεσμούς τους. Άλλοι έφτασαν μέχρι την Καρχηδόνα και άλλοι μέχρι τον Πόντο και την Σκυθία την αρχική τους έδρα.

      Στην σημερινή Αμφίπολη ίδρυσαν και το πρώτο ιερό τους την λεγόμενη Άκκα γύρω από την οποία αναπτύχθηκε σταδιακά η Εννέα Οδοί και η Πόλις του Άρεως. Όλα αυτά στην εποχή που στην Αίγυπτο βασίλευε ο Πρωτέας ο οποίος πηγαινοερχόταν στην Αμφίπολη μέσα από υπόγειες διαβάσεις κάτω απο τον βυθό της θάλασσας, σύμφωνα πάντοτε με τον Λυκόφρονα.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. ΕΡΙΩΠΑ......ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΕΚΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ....ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ....ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ...ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ"...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ/ΣΥΜΠΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 50 ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ..

      THE STAR-LORD.





      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Φίλε THE STAR-LORD, μα νομίζω η ονομασία Εννέα Οδοί τα λέει όλα.

      9 κεφάλια πυρηνικά είχε η Λερναία Ύδρα. 9 και οι μεγάλοι Μιναρέδες της Μέκκας

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  6. Ουλαν μπατορ εισαι σε επαφη με τον λυκιο; Αυτο με ευχαριστει πολυ!!!! Οι αποψεις του μου λειπουνεπολυ ελπιζω να ειναι καλα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού λοιπόν μιλάμε για Ώρο να σας υπενθυμίσω ότι ο Μαγνήτης είναι το οστούν του Ώρου και ο σίδηρος είναι το οστούν του Τυφώνα, σύμφωνα με τον ρακοσυλλέκτη Πλούταρχο που αντέγραψε τον Μανεθών τον Αιγύπτιο που είχε αναλάβει εργολαβικά να μπερδέψει τους Έλληνες μέχρι δευτέρας παρουσίας.

    Με κάτι παρόμοιες ηλιθιότητες παγιδεύτηκε το πνεύμα των Ελλήνων και δεν μπορεί να βγάλει άκρη αφού η συνειδητότητά του όπως λέει και ο Στοχαστής έχει γίνει θέμα πολέμου.

    Άκου ο σίδηρος οστούν του Τυφώνος.

    Σχόλια;;;;


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τι θα πει "ο σίδηρος οστούν του Τυφώνος";

      Εγώ το καταλαβαίνω μόνο αν μεταφέρω την λέξη "οστούν" στην Αιγυπτιακή γλώσσα. Μετά απ' εκεί αν ήμουν Μανεθών τον δούλευα ψιλό γαζί τον Πλούταρχο που νόμιζε ότι είχε απαντήσεις σ' όλα.

      Μου θυμίζει τους Μεταφραστές της Παλαιάς Διαθήκης και όλα όσα απέκρυψαν από τους παραγγελιοδόχους τους. Γι' αυτό τρέχουμε σήμερα και δεν προλαβαίνουμε.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. EΡΙΩΠΑ

      ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ....ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΙΔΗΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΠΥΡΑΚΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΗΝΙΟ DNA.....ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΚΤΥΟ-ΠΛΕΓΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΥΦΗΣ .

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    4. Που σημαίνει ότι εσύ τουλάχιστον STAR LORD δεν θα έχεις καμία δυσκολία να προσλάβεις το κρυπτογράφημα με τον Λέοντα που έπεσε από την Σελήνη και τον οποίο πολέμησε Ο Ηρακλής/Ώρος του οποίου τον αστούν είναι ο μαγνήτης.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΡΙΩΠΑ

      ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΔΜΟΣ=Ο ΔΟΜΩΝ ΤΟ ΚΑ.....ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΜΕΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. ...χαχα, μ' αρέσει η διαίσθησή σου. Να σε βοηθήσω λίγο μιάς και μίλησες για δημιουργήματα και κλώνους μέσα στα πηγάδια.
      Η λέξη "Δμώος" σημαίνει δούλος.
      Ελα κάνε παιχνίδι.

      Είσαι μοναδικός STAR LORD, αρχίζω και λαχανιάζω μαζί σου πάλι. Ουφ...


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    7. EΡΙΩΠΑ.....ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΤΑΛΕΝΤΑ"..ΧΑΧΑΧΑ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥ..... ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΜΩΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ....ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ....ΚΑΤΑ ΑΣΙΑ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;;;ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ" ΕΣΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΡΙΩΠΑ....ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΥΒΗ ΜΟΥ(ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ) ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΣΚΟΒΟΥΚΗΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ :-))

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    8. THE STAR-LORD, οι Δμώες μπορεί να είναι και οι Κλώνοι ή Υπουδαίοι Σπαρτοί που είχαν απελευθερωθεί τότε μετά την καταστροφή και βγήκαν στην επιφάνεια μέσα από τους ναούς "Οδόντες" SHIN.
      Χαμός θα πρέπει να έγινε τότε.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΡΙΩΠΑ....ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ..ΕΚΤΙΖΑΝ ΝΑΟΥΣ "ΟΔΟΝΤΕΣ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΥΠΗΡΧΑΝ/ΟΥΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Φιλε Εριωπα, οι "λευκοι Ατλαντες" που γραφεις, ποιας γεννετικης γραμμης υπηρξαν; Το "λευκοι" τους διαχωριζει απο ποιους αλλους Ατλαντες; Οι Ταναγραιοι της Βοιωτιας ειναι ο ιδιος κλαδος με τους Γεφυραιους των Αθηνων; Η κατατομη των Ποντιων ειναι σημιτικης καταβολης απο τοτε;

    Φιλε Κωστα, ο Λυκιος μας παρακολουθει και μολις μπορεσει θα επανελθει κανονικα. Πολλες αποψεις του τις μεταφερω ηδη εδω αφου συζητουμε διαζωσης τα θεματα που βγαινουν απο 'δω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γεφυραίοι είναι Τυφώνιοι (Σκυθάραβες), ήτοι Τανα Γραίοι, απόγονοι μιγάδων Καδμείων Ατλάντων Σκυθικής και Αραβικής μίξης.
      Λατρεύουν την Αζά Θεά, την χαροκαμένη θεά και την δύστυχη Κόρη. Ο Σωκράτης υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός τους στην εποχή της Αθηναϊκής αμεριμνησίας. Τον έφαγε η συντεχνία τους η οποία διοικούσε και το ανώτατο ιερατείο μαζί με τους Υποκριτές και τους Τεχνίτες.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΡΜΟΛΥΚΕ

      ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΚΑΔΜΟΣ(ΕΔΩ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ) ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΟΠΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ( ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΠΟΛΗ Ο ΕΡΙΩΠΑΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ!!!!

      «…Αγανακτήσας δέ ο Κάδμος φονεύει τον δράκοντα και με υπόδειξη της Αθηνάς σπείρει τα δόντια του.Και αφού τα έσπειρε, ανεφύησαν εκ της γής ένοπλοι άνδρες που τους απεκάλεσαν Σπαρτούς.Αυτοί δέ αλληλοφονεύθησαν, άλλοι μέν ελθόντες εις ακουσία έριδα, άλλοι δε αγνοώντας αλλήλους.Ο Φερεκύδης δε λέει ότι, καθώς είδε ο Κάδμος τους αναφυομένους ενόπλους άνδρες, έριξε λίθους εναντίον τους και αυτοί νομίζοντας ότι, βάλλονται υπ’αλλήλων, ήλθαν εις μάχη.Διεσώθησαν δέ πέντε, ο Εχίων, ο Ουδαίος, ο Χθονίος, ο Υπερήνωρ και ο Πέλωρος…» (Βιβλιοθήκη, Γ.4.1).

      ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΔΑΣ ΑΙΗΤΗ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ ΝΑ ΖΕΥΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΝΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ.
      «…Και τον διέταζε, αφού ζεύξει τούτους, να σπείρη τα δόντια του δράκοντος.Διότι, είχε λάβει από την Αθηνά τα μισά από τα δόντια που έσπειρε ο Κάδμος εις τις Θήβες… Αφού αυτός έσπειρε τα δόντια, ανεφύησαν εκ της γής ένοπλοι άνδρες.Αυτός δέ, όπου έβλεπε περισσοτέρους, βάλλοντάς τους αφανώς με λίθους, καθώς αυτοί μάχονταν μεταξύ τους, πλησίαζε και τους φόνευε…» (Βιβλιοθήκη, Α.9.23).

      ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 5 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ!!!
      1) ΕΧΙΩΝ=ο ών έχις, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΑ....ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ

      2) ΟΥΔΑΙΟΣ και ΧΘΟΝΙΟΣ =ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΧΘΟΝΙΟΣ,ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ

      3) ΥΠΕΡΗΝΩΡ=ΒΙΑΙΟΣ ,ΑΛΑΖΩΝ

      4) ΠΕΛΩΡΟΣ=ΠΕΛΩΡΙΟΣ...ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ

      Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟ ΓΟΝΟΤΥΠΟ ,ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΛΗΦΘΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΡΑΚΟΕΙΔΟΥΣ ΟΝΤΟΣ ....ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΣΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΑΡΚΙΝΟΙ ΙΣΤΟΙ ,ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΗ ΠΗΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΤΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ "ΚΛΩΝΟΣ" (ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ STAR-WAR ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΚΛΩΝΩΝ :-)) ) KAI MOIAZEI ME THN ANΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΟΙ ΑΝΕΦΥΗΣΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ...ΟΠΩΣ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ .

      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΙΝΟΤΥΠΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΚΛΩΝΟΙ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΜΕΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΘΗΒΑΙΩΝ ΕΙΧΕ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ....ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΙΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΟΝΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ...ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΠΑΡΤΩΝ ....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ' ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ...ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.

      Υ.Γ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΑΚΕ-ΔΑΙΜΩΝ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. @ ΕΡΜΟΛΥΚΟΣ

      ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ χαχαχαα
      https://www.youtube.com/watch?v=R9-OcxxudwU

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. STAR LORD, το σκηνικό που αναφέρεις με τους οδόντες του Δράκου που εδόθησαν στον Αιήτη ξέρεις που παίχτηκε. Αρκεί να δεχτείς ότι Αιήτης σημαίνει Αιθέρας έτσι όπως ορίζουν οι λεξικογράφοι.
      Καληηηή. πολύ καλή η τοποθέτησή σου.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. ΕΡΙΩΠΑ

      Ο ΑΙΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ..ΑΛΛΑ Ο ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ ΗΛΙΟΣ ,ΟΤΑΝ Ο ΑΙΗΤΗΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ..." «ποιος είσαι εσύ και τι θέλεις εδώ στην κοιτιήδα Αία;». ΕΝΝΟΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΙΑ=ΑΙΘΕΡΑΣ

      ΤΗΕ STAR-LORD

      Διαγραφή
    5. TSL, Τέλειος, μα την αλήθεια.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  10. Ο Κάδμος σαν άνθρωπος ουδέποτε υπήρξε, αλλά οι Σπαρτοί δηλαδή η πολυπληθής κοινότητα η οποία αναγκάστηκε να φύγει από την Αίγυπτο σίγουρα είχε πολυεθνικό χαρακτήρα.
    Ας πάρουμε για παράδειγμα τους Ιλλυριούς, εκεί όπου κατέληξαν κυρίως οι Οφιαλάτρες Κάδμειοι.
    Βασιλεύει Κάδμος των Ιλλυριών Ιλλυρία από Ιλλυριού του Κάδμονος παίδος, μας λέει ο αρχαίος συγγραφέας.
    Ο Κάδμος όμως δεν ήταν κανένας άλλος εκτός από τον Ερμή.
    Όταν αποκαλύφτηκε το Μωσαϊκό στην Αμφίπολη εμφανίστηκε ο Κάδμος δηλαδή ο Ερμής. Εκεί έγινε το έλα να δεις με τους «προχωρημένους» αρχαιολόγους, δημοσιογραφίζοντες, Δωροθέες, και όλο το κατινάτο της συνοδείας του επίσημου παρακράτους.
    Το μυαλό τους δεν μπορούσε να συνδυάσει Ερμή με Σφίγγες και Καρυάτιδες και όλα αυτά με τον Κάδμο.
    Άντε τώρα να τρέχουν στο Phavorinus να βρούν ότι o «Κάδμος, ου κύριον μόνον, αλλά και ΕΡΜΟΥ επίθετον [Vetus Auctor apud Phavorinum]

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ...ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ "ΚΑΡΒΕΛΙΑ" ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. THE STAR-LORD,
      Είσαι μπροστά από εμένα απλά πρέπει να ξεφύγεις λίγο από την παγίδα του εσωτερισμού. Δεν είναι το παν. Είναι το ΕΝ εκ των ΤΡΙΩΝ. χαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ερμόλυκε, νομίζω ότι έβγαλες κάποια συμπεράσματα τα οποία φαίνονται να εδράζονται στην αναφορά μου ότι οι Κάδμειοι έφτασαν μέχρι τον Πόντο, την Κολχίδα και την Σκυθία και Δυτικά μέχρι την Καρχηδόνα, και τελικά απ' αυτή την αναφορά, εσύ βαπτίζεις τους Πόντιους Σημίτες και μετά ζητάς εξηγήσεις από εμένα που δεν είπα τέτοιο πράγμα. Το λές αυτό επειδή έχεις την άποψη ότι οι Κάδμειοι ήταν όλοι Σημίτες;

    Το κείμενο τους περιγράφει ως εξής:

    «ευθύς ούν οι ξενολατουμένων των αλλοεθνών οι επιφανέστατοι και δραστικώτατοι συστραφέντες εξερρίφησαν, ως τινες φάσιν, εις την Ελλάδα και τίνας ετέρους τόπους, έχοντες αξιολόγους ηγεμόνας, ως ηγούντο Δαναός και Κάδμος των άλλων επιφανέστατοι. Ο δε πολύς λεώς εξέπεσεν εις την νυν καλουμένην Ιουδαίαν.»

    Αυτά λέει ο Φώτιος, και δεν ξεχωρίζει την εθνικότητα των Σπαρτών (πολυεθνικών) Εξοδιτών από την Αίγυπτο ούτε τους ονομάζει Σημίτες.
    Εκτός τούτου, οι κάτοικοι του αρχαίου Πόντου δεν ήταν όλοι Έλληνες ούτε και αποκλειστικά Σημίτες.
    Το ότι οι Κάδμειοι έφτασαν σ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Η Καρχηδών παλαιότερα ονομαζόταν Καδμεία.
    Καδμεία πόλις και περιοχή υπήρχε επίσης και στα σύνορα της Κολχίδος. Όπως υπάρχει και Καρχηδών στην ίδια περιοχή.
    Στην Σπάρτη βρίσκουμε το Ηρώον του Κάδμου στις όχθες του Ευρώτα.
    Τους συναντούμε στην Λιβύη να χτίζουν τις εκατό πόλεις.
    Στην Ιλλυρία, στην Σιδώνα, στην Θράκη, στην Αττική.
    Ήδη το έχω γράψει, και δεν με πειράζει να το επαναλάβω, ο Κάδμος (Κάδμειοι) θεωρείται Άτλαντας από τον Λυκόφρονα.
    Τώρα το τι κρύβει - ή φανερώνει θα έλεγα καλύτερα - το όνομα Κάδμος ή Ερμής, είναι άλλη ιστορία.
    Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί φημών για τους Πόντιους και τους Σπαρτιάτες, καλύτερα να τα σχολιάσεις εσύ μιάς και το έθιξες εσύ πρώτος το θέμα. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα για τους Πόντιους.
    Τώρα, όσον αφορά την ερώτησή σου για το αν θεωρούνται οι Σπαρτιάτες Εβραίοι, ένα μονάχα ξέρω. Άλλοι οι Εβραίοι, άλλοι οι Ιουδαίοι και άλλοι οι «Ιουδαίοι» που δεν ήσαν Ιουδαίοι στην εποχή του Ιησού. Η Παλαιά και Καινή Διαθήκη το ξεκαθαρίζουν αυτό.
    Οι Γεφυραίοι δεν είναι Εβραίοι, είναι Τυφώνιοι, είναι οι Άραβες που ακολούθησαν τους Καδμείους στον Ευρωπαϊκό χώρο.
    «Άραβες οι συν Κάδμω» μας γράφει ο Στράβων. Η λέξη «Γεφυραίοι» είναι ταυτόσημος με την λέξη «Τυφώνιοι» και ετυμολογούνται μόνο από την παλαιοαραβική Ομηρήτικη γλώσσα.
    Στα Ερμητικά κείμενα οι Τυφώνιοι θεωρούνται ανόητοι, και τερατολόγοι. Κάτι που σκιαγραφεί μια διαφορά ανάμεσα στους λευκούς Καδμείους (Τελχίνες) και τους ημιβάρβαρους Σκύθες και Άραβες.
    Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, αν και το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Έχει πολύ μεγάλο βάθος.
    ΕΡΙΩΠΑΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε αυτο το σημειο θελω να θεσω το μεγαλο ερωτημα, περισσοτερο στον φιλο Εριωπα.
    Βλεπω οτι οταν αναφερεστε στην ψυχη, την βλεπετε σαν κατι που βρισκεται στο υλικο πεδιο. Η λεξη πνευμα, δεν εχει υποθει ποτε μεχρι τωρα. Η εννοια Θεος, δεν εχει αγγιχθει καθολου, αλλα μιλαμε συνεχως για αυτον.
    Μου προκυπτει λοιπον η απορια, γιατι αποριπτουμε τον εσωτερισμο, αφου οι περισοτεροι φιλοσοφοι με αυτον ασχοληθηκαν;
    Αν τον απορριψουμε , θα πρεπει να απορριψουμε τον Πλατωνα και τον Σωκρατη αλλα και τον Πυθαγορα με τα Επη του. Τι γινεται με τα "περι ψυχης";
    Γιατι να απορριψουμε τον ιδεαλισμο για χαρη του υλισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ....."Γιατι να απορριψουμε τον ιδεαλισμο για χαρη του υλισμου;"

      ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΛΑΙΟ ΟΝ ,ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΨΥΧΗ) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο "ΘΕΙΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡ" ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ/ΗΛ ΗΛΙΟ ΘΕΟ.....Η ΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΕΙΑ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..

      Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΛΟ,ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.....Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΝΟΥΣ.....ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΟΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΝΟΥ ...ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ "ΟΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΝΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ "ΙΔΕΕΣ" (ιδέα < ιδείν < είδον < από το οράω-ορώ) ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΕΙ .

      ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η 3 ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ-ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ-ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟ......ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο "ΘΕΙΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ" η ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑ .....ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.....ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΥΛΗ ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΣΑ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΖΕΥΣ) ...Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΠΟΥ ΠΥΚΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΡΡΑΙΩΝΕΙ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ.!!!! TO ONOMA ZEYΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ο.ΜΠ. γράφεις ότι "Η εννοια Θεος, δεν εχει αγγιχθει καθολου, αλλα μιλαμε συνεχως για αυτον.

      -Νομίζω ότι σε κάποιο πρόσφατο "Αναψυκτήριο" κατέθεσα την άποψη του Πλάτωνος για τους θεούς η οποία είναι η εξής:

      "Ότι περί θεών ουδέν ίσμεν (γνωρίζομε) ούτε περί αυτών ούτε περί των ονομάτων. άττα ποτέ εαυτούς καλούσιν" Πλάτων: Κρατύλος 400
      Εμείς τώρα προσπαθούμε να γνωρίσομε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν όλες οι θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις και να δούμε αν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με Φιλοσοφίες και Φιλολογίες και Θρησκείες και Θεσμούς.
      Γι’ αυτόν τον λόγο αναλύουμε υπομονετικά τον μύθο που είναι τροφοδότης και της θρησκείας και της φιλοσοφίας. Φιλοσοφείς για να κάνεις κάτι καλύτερο. Αν είναι όμως καλό γιατί να φιλοσοφείς και στο κάτω κάτω της φιλοσοφικής γραφής ποιος ανέπτυξε την φιλοσοφία και γιατί;
      Μήπως, ένα συνταρακτικό γεγονός, μήπως ένα αστρονομικό φαινόμενο, μήπως μια διολίσθηση του ανθρώπου σε λανθασμένες εφαρμογές μιάς πολιτικής, μήπως η διατάραξη ή απώλεια του ζωτικού χώρου από κάποιους εισβολείς δημιουργούν την ανάγκη του φιλοσοφείν;
      Ο Πλάτων νομίζω τοποθετεί τον πόλεμο και την διαφθορά των Ατλάντων ως κύρια αιτία της γένεσης του δικού του φιλοσοφείν. Ο Σωκράτης την εισβολή των αλλοδαπών της εποχής του στο θρησκευτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης του. Ο κόσμος των Ναζωραίων φιλοσοφεί κατά της απληστίας των ανθρώπων γενικά αλλά και κατά της εισβολής αλλογενών στο θρησκευτικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Γαλιλαίας.
      Κάποτε η Ελληνική φιλοσοφία χαρακτηρίστηκε θρησκεία και πολεμήθηκε όσο καμία άλλη. Οί διωγμοί των Ελλήνων δεν ήταν εθνικοί. Φιλοσοφικοί ήταν.
      Έλληνες και Ελληνόφωνες κατά Ελλήνων αθρήσκων φιλοσοφούντων. Αρκεί να διαβάσει κανείς τον «προτρεπτικό του Κλήμη του Αλεξανδρέα για να καταλάβει ότι οι θρησκευόμενοι εκείνης της εποχής είχαν στραφεί με μανία κατά των Ελλήνων εκείνων που είχαν ξεπεράσει την θρησκεία και τους θεούς.
      Στην σελ. 76 γράφει:
      «..Και ουχί μόνος ο Μένανδρος, αλλά και ο Όμηρος και ο Ευριπίδης και άλλοι συχνοί ποιηταί διελέγχουσιν υμών τους θεούς και λοιδορείσθαι , ου δεδίασιν ουδέ καθ’ οπόσον ουν αυτοίς.
      Αυτίκα την Αθηνάν κυνάμυιαν και τον Ήφαιστο Αμφιγύην καλούσιν, την δε Αφροδίτη ή Ελένη φησί μηκέτι σοίσι πόδεσσιν υποστρέψειας ‘Ολυμπον».

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Φιλε Ερμολυκε, αντιμετοπιζεις τη φιλοσοφια σαν δογμα, ενω δεν ειναι. Αν την βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με τις θρησκειες, φοβαμαι οτι απατασαι.
      Γραφεις "Αν είναι όμως καλό γιατί να φιλοσοφείς...;" Γιατι ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο λεω εγω! Αυτο που αναγκασε τον ανθρωπο να φιλοσοφει , ειναι η ικανοτητα του νου του να διαλογιζεται (οπως κανεις και εσυ τωρα) και να κατακτα την γνωση και τη σοφια. Ο λογος ειναι να εξελιχθει και να φτασει στα ανωτερα επιπεδα, κοντα σους θεους. Η ενθεωση ειναι η ολοκληρωση των ανθρωπου που αποκτα ολες τις δυναμεις που μπορει να εχει. Ο ανεξελιγκτος ανθρωπος που εσυ το λες "απλως καλο" εχει πολυ λιγες δυνατοτητες και ειναι δεσμιος της υλης. Οταν ομως εξελιχθει αποδεσμευεται και μπορει να ειναι υπερτερος και κυριαρχος σε ολα τα πεδια, οπως και οι θεοι (οχι ο ενας και μοναδικος δημιουργος-Θεος).Να λοιπν γιατι η φιλοσοφια ευνοει τον ανθρωπο. Επισης τον βοηθα να κατανοησει την βαθυτερη σημασια της δημιουργιας και της φυσης και να καταλαβει την δικη του θεση μεσα σε αυτη.
      Ομως που το πας και που το φερνεις, εισαι συνεχεια γυρω απο αυτο που δεν θες να μας πεις:
      Η ελευση καποιων οντων απο αλλου, που ηρθαν και αλλαξαν τις ισορροπιες στην Γαια. Πες μας επιτελους την κανονικη ιστορια απ την αρχη. Ποιοι ηρθαν και απο που. Γιατι ηρθαν και τι θελουν. Ποσο διαφορετικοι ειναι απο τους ανθρωπους και γιατι μας διαβαλουν. Ποιος ειναι ο "αρχηγος" τους και τι δυναμεις εχουν. Ποια η αντιδραση των Ελληνων και τωρα σε ποιο σημειο ειμαστε παγκοσμια σε σχεση με αυτους. Πως τους διακρινουμε σημερα αυτους;
      Η Σεληνη τι ρολο παιζει καθως και ο Κρονος και ο Πλουτων.
      Η Γαια δεν ειναι κουφια ουτε εχει μεσα της δεσμευμενους τους Τιτανες και τους Γιγαντες. Η δεσμευση τους ειναι σε αλλο διαστατικο επιπεδο που τους εμποδιζει να ερθουν στο δικο μας.
      Και μια τελευται ερωτηση:
      Γιατι αληθεια δεν μας επιτρεπεται να βγουμε με διαστημοπλοια εξω απο την περιμετρο της Γαιας-Σεληνης(Μηνης). Ποιος το απαγορευει και γιατι;

      Διαγραφή
    4. Φιλε STAR LORD πολυ σωστα τα λες για την ψυχη, το πνευμα και το υλικο σωμα.Το οτι ολα ειναι ενα, αφορα μια γενικη εικονα της δημιουργιας. Στην διακριση ομως της διαστρωματωσης, πρεπει να ξεχωριζουμε τα διαφορα επιπεδα. Γιατι το καθενα εχει και αλλο ρολο και αυτο πρεπει να το γνωριζουμε. Το θεμα ας πουμε, των αρετων, αφορα την ηθικη που ειναι οδηγος της πνευματικης μας ανελιξης και βοηθα τη ψυχη μας να απαλλαχτει απο τα υλικα παθη.

      Διαγραφή
    5. @ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ12 Δεκεμβρίου 2014 - 8:48 π.μ

      Φίλε μας, νομίζω ότι έχεις μπερδέψει τον ΕΡΙΩΠΑ με τον Ερμόλυκο.

      Παίρνεις φράσεις από την τελευταία μου ανάρτηση και τις πιστώνεις στον Ερμόλυκο.
      Αν έχεις κάνει λάθος διόρθωσέ το για να ξέρουμε τι λέμε και αν πρέπει να απαντήσω.

      Φιλικά
      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. Σωστα, λαθος εκ παραδρομης!! Εννοουσα εσενα φιλε μου Εριωπα.
      Φιλε Ερμολυκε συγνωμη για το λαθος.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. @ OYΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Το θεμα ας πουμε, των αρετων, αφορα την ηθικη που ειναι οδηγος της πνευματικης μας ανελιξης και βοηθα τη ψυχη μας να απαλλαχτει απο τα υλικα παθη.'

      Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΦΙΚΤΗΡΑ....ΟΣΟ ΤΙΣ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ.....ΑΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ....ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ....ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΩ....ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΩ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  14. Άκου να πετάξει ο Ερμόλυκος το τζούκ μπόξ στο κεφάλι του δράκου και να μείνουμε εμείς χωρίς μουσική.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXA ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΖΟΥΚ-ΜΠΟΞ ΕΡΙΩΠΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΓΩ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ

      https://www.youtube.com/watch?v=RC1vib4Hmt4

      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.....EXEI ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕ-ΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ...με κάτι τέτοια κράτησαν τον πορτογύρη Οδυσσέα 10 χρόνια στα σοκάκια...χαχα
      τυχεροί δαίμονες...οι Lucky demons


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. NAI KΑΛΑ "ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ" ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ.....ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ Ο Κ@ΛΟΣ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑ ..."ΔΕΜΕΝΟ" ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΜΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. Star lord, εγώ λέω για σήμερα καλά είμαστε, μιάς και πλησιάζουμε για Λήμνο να κατεβούμε λιγάκι εκεί να ξεμουδιάσουμε. Μας έφαγε η θάλασσα βρε παιδί μου, μούδιασαν και τα χέρια απ' το κουπί. Να αφήσουμε και τον λαό στην αποβάθρα να ανέβει στην Αργώ και να την θαυμάσει.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. ΣΥΜΦΩΝΩ ...ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΩ ...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΡΑΣΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΧΑΧΑΧΑ ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡ-ΔΙΑΝ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερμόλυκε, από χιούμορ πως τα πας; Έμμεση διαμαρτυρία για έλλειψη μουσικής, ήταν ή αναφορά μου στο τζούκ μποξ. Εσύ γιατί να μου χαλάσεις την μουσική; Κάθε άλλο.
    Το οστούν του Τυφώνος όμως συνεχίζει και με απασχολεί. Τελικά εσύ πως ακριβώς προσλαμβάνεις την έννοια του Τυφώνος; Το ξέρεις ότι μέχρι και την έννοια του γαϊδάρου του έχουν δώσει. Πως μπορεί να έχει σιδηρούν οστό αυτή η θεοποιημένη πολυώνυμη οντότητα στον ναό της οποίας στρατοπέδευσαν οι διάσπαρτοι Εξοδίτες από την Αίγυπτο που ανέφερα νωρίτερα καθ’ οδόν προς την Ιουδαία.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους Δωριείς ο Πλάτων [Νόμοι3:682] αναφέρεται ως εξής:
      «Στην διάρκεια όμως των δέκα χρόνων της πολιορκίας της Τροίας στην πατρίδα κάθε Αχαιού τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι νεότεροι επαναστάτησαν και δεν καλοδέχτηκαν τους στρατιώτες όταν επέστρεψαν στον τόπο τους. Ακολούθησαν αμέτρητοι φόνοι, σφαγές, και εξορίες. Όσοι διώχτηκαν, ξαναγύρισαν αργότερα με άλλο όνομα (αφού ανασυντάχτηκαν πρώτα στην Δωρίδα). Τώρα λέγονται Δωριείς αντί Αχαιοί.»
      Αυτά αναφέρει ο Πλάτων για τους Δωριείς οι οποίοι σύμφωνα πάλι με το Δ. Σικελιώτη πολέμησαν τους Καδμείους και τους οποίους άλλους ανάγκασαν να φύγουν και άλλους μετέτρεψαν σε Είλωτες (δούλους-Δμώες). Στην εποχή μας δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Δωριείς ήταν άγριες φυλές βαρβάρων που κατέβηκαν από την Ασία και υπέταξαν τους Έλληνες.
      Αχαιοί λοιπόν ήταν οι Δωριείς και οι Μακεδόνες. Καταλαβαίνεις ποια υπολείμματα πολέμησε ο Μ. Αλέξανδρος στην Θήβα και γιατί αγνοούσε την Σπάρτη η οποία μπορεί να είχε πάθει τα ίδια με την Αθήνα των λαθρομεταναστών και ευπαθών Γεφυραίων από την εποχή του Σωκράτη.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΙΩΠΑ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.....ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΩΣ "ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΚΑΘΡΕΠΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ "ΑΝΩΘΕΝ" ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΗΧΟΦΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ....ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ η ΟΧΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ η ΟΧΙ.

      ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΙΔΕΡΟ.....ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΔΙΑΠΛΑΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ .....ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ,ΟΡΑΜΑ,ΑΞΙΕΣ.ΙΔΑΝΙΚΑ....ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ...ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ "ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΣΕΙ" ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ.....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΣΕΙΣ ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ...ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΩΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ....ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΦΘΑΡΤΗ ΣΟΥ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΤΣΑΛΩΘΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ...ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ....ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  17. Νομίζω ότι πέρα από το φιλολογικό ή φιλοσοφικό ή εθνολογικό ερώτημα σχετικά με τους Καδμείους κρύβεται πάνω απ’ όλα το οικονομικό το οποίο αγνοούν συστηματικά οι αναλυτές και ερευνητές.
    Ο Κάδμος/Ερμής δεν ήταν κανένα φτωχαδάκι στην εποχή που μεσουρανούσε. ο Στράβων μας λέει:

    " Όδε Κάδμου πλούτος περί Θράκην και το Παγγαίον όρος"

    Παγγαίον όρος, Αμφίμπολις/Ακκα/Εννέα οδοί/Πόλις Άρεως, μωσαϊκό με τον Ερμή, την Περσεφόνη, Σφίγγες και να ένα τσούρμο άσχετοι να μιλούν για τάφο του Μ. Αλεξάνδρου μπροστά σέ μία Θαυμαστή Θόλο που οδηγεί στα έγκατα της γης.
    Θα τολμήσουν άραγε ποτέ να προχωρήσουν;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ερμόλυκε, ο Ερμής/Κάδμος δεν ήταν πρόσωπο ούτε θεός του Δωδεκάθεου. Ο Ερμής ήταν ο θεσμός του "Τρικέφαλου" που λάτρευε ο Κωνστάντιος και ο Μ. Κωνσταντίνος ο οποίος φρόντιζε να φυτεύει παντού τρικέφαλα αγάλματα με την φάτσα του. Βλέπε περιγραφή Σινάτου Κωνσταντινουπόλεως.
    Μία από τις ονομασίες του Ερμού ήταν «Τρικέφαλος», κάτι πρέπει να σου θυμίζει από την εποχή του Σωκράτη και των οπαδών του. Ποιές έσπαζαν όπου τις έβρισκαν;

    Βεβαίως όταν το Κάδμειο ιερατείο σήκωσε τον "θησαυρό" από την Αμφίπολη/Ακκα και κατέβηκε υπογείως στην Αίγυπτο η λαϊκή παράδοση δημιούργησε και τον μύθο του θεού κλέφτη Ερμή και την ιστορία με τον «θησαυρό» της Ωραίας Ελένης και τα λοιπά παραμύθια για αφελείς.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν μπορω λοιπον παρα να βαλω στη κουβεντα μας τον Ερμη τον Τρισμεγιστο. Ο Τρικεφαλος Ερμης ή Καδμος, ήταν ο Θωθ ή Θωτ ή Τεουχ των Αιγυπτιων. Σε αυτον αποδιδει ο Διοδωρος ο Σικελιωτης την εφευρεση της γλωσσας, της γραφης και της μουσικης, οπως και την ανακαλυψη της κατεργασιας των μεταλλων. Ατλαντιος και προπατωρ του μυστικισμου και του εσωτερισμου που παρελαβαν οι Πυθαγοριοι και οι νεοπλατωνικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακριβως αυτο ειναι που ρωταω και εγω τον Εριωπα φιλε Ερμολυκε. Να μας ξεκαθαρισει τι ειναι οι Ατλαντες και τι συνεβη τοτε στην Γαια. Ποια ειναι η φυση και η προελευση τους και ποτε ηρθαν και απο που. Και το σπουδαιοτερο, ποια η διαφορα τους με τους Ελληνες που τους οδηγησε στη μεγαλη συγρουση. Η συγκρουση αυτη ηταν μονο στη Γαια ή και αλλου;
    Νομιζω οτι απο κει θα επρεπε να ξεκινουσε η συζητηση μας και μετα να πηγαιναμε στα υπολοιπα. Αυτη ειναι η σωστη σειρα που βαζει πολλα σκορπια λογια σε μια ταξη, για να καταλαβουμε γιατι μιλαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Φιλε Ερμολυκε, εχει μεγαλη σημασια να παρουμε απαντηση απο τον φιλο μας Εριωπα γιατι ειναι και το ποιο κρισιμο σημειο. Φυσικα και εχω δικη μου αποψη για τους Ατλαντες, ομως νομιζω οτι προηγειται αυτη του Εριωπα καθως αν πω πρωτα τη δικη μου, κατα την προσφιλη του τακτικη, θα αρχισει να την διαβαλλει με γριφους και μισες απαντησεις. Οποτε ας ξεκινησει αυτος την εξιστοριση των γεγονοτων. Επιμενω οτι η σωστη σειρα της κουβεντας ειναι να ξενκινησουμε απο αυτη την ιστορια. Μετα, τα υπολοιπα ερμηνευονται πιο ευκολα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  22. OTAN MIΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΤΛΑΝΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ...ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΛΟΧΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ Ο ΚΑΔΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ...ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΣΠΑΡΤΟΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ...ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΒΟΩΤΗΣ ...ΘΙΒΕΤ...ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΟΦΙΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ...ΣΕΛΗΝΗ...ΟΙ ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ,ΣΙΝΗΣ Ο ΠΥΤΙΟΚΑΜΠΤΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ...ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ...

    https://www.google.gr/search?newwindow=1&q=%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE&tbm=isch&tbs=simg:CAQSZRpjCxCo1NgEGgIICgwLELCMpwgaPAo6CAISFPEI6guPCIgVhwzOC4UJ6xT3FOMIGiAP9e9FxfjY0uYNFyvZiCOU96lvx5JLw9LvvbkbbOaWQQwLEI6u_1ggaCgoICAESBDf_1VZwM&sa=X&ei=YxGLVLORIcGwPP7LgKAI&ved=0CB0Q2A4oAQ&biw=1366&bih=667

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα ο τρικέφαλο θηρίο!!!

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΕΡΙΩΠΑ

      ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ 3 ΛΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. @THE STAR-LORD.

      αφού ήταν Τρισέληνος

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  24. @ OYΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ (ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΩΠΑ ΕΤΣΙ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΕΝΑ)...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΛΟΙΠΟΝ...

    ΓΙΑΤΙ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣΚΑΙ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥΣ;;ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ "ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ" ή "ΛΑΟΣ" ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΣΣΟΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΠΛΑΝΗΤΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ;;;ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΔΕ…ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ;;;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΛΑΟΙΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ, ΔΙΑΣΠΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ?ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΤΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΕΣΤΕΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ "ΕΙΔΩΝ" ΕΝ-ΨΥΧΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΜΑΛΩΣ;;
    ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ…ΤΟ ΔΙΑΣΤΕΛΛΟΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ;;

    ΜΗΠΩΣ ή ΜΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ" ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΟΛΗή ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΨΥΚΤΗΡΩΝ-ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ-ΑΤΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ?ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;;ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ..ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ;;.ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ?ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΧΕΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;

    Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ - ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ Ο ΙΔΙΟΣ;;

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΣΟΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΙ η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.!!!!

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΕΡΜΟΛΥΚΕ.....ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ..ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ .

      ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ...Ο ΚΑΘΕ ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.!!...ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ...ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΟΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ...Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ.

      https://www.youtube.com/watch?v=t3rKGpxNwlg

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  26. Ο νομος των αντιθετων προσταζει να υπαρχει το φως και το σκοταδι, το καλο και το κακο. Οπως λεει και ο Λυκιος και οι δυο πλευρες ανηκουν στο ιδιο νομισμα, αρα ειναι εξισου σημαντικο να συνυπαρχουν, για να προσδιοριζονται οι εννοιες και η Θεια Ουσια. Δεν γινεται αντιληπτο κατι αν δεν υπαρχει το αντιθετο του. Το θεμα λοιπον το ξεκαθαριζουμε τελειωτικα. Καλως υπαρχει το καλο, καλως υπαρχει και το κακο. Αν και περιμενω και την τοποθετηση του φιλου μας Εριωπα , για τον ρολο των Ελληνων και τον ρολο των Ατλαντων, ειναι ξεκαθαρο οτι εκφραζουν δυο αντιθετους πολους. Ο ενας ειναι καλος για τον εαυτο του και κακος για τον αλλον, ενταξει;
    Εμεις απο την μερια μας, πρεπει να γνωρισουμε που ανηκουμε. Δεν ειμαστε ολοι απ' την ιδια μερια.....
    Σχετικα με την συμπαντικη εντροπια, η αρμονια μειωνει και δεν αυξανει την εντροπια, λεει ο δευτερος θερμοδυναμκος νομος. Η δυσαρμονια την αυξανει! Αρα ο πολεμος εξασφαλιζει την διαστολη του, συμφωνα με το σκεπτικο που θετεις.
    Ομως εγω σαν πολεμο, εννοω οχι την διαμαχη επικρατησης αλλα την διαμαχη επιβιωσης. Δηλαδη την διαμαχη για την επιβιωση του ειδους. Βεβαια οταν η επιβιωση απαιτει χωρο, τοτε εχουμε πολεμο κυριαρχιας.
    Οσο για τους θεους, δεν μπορω παρα να τους δω με δυο τροπους.
    α) τον συμβολικο, που αφορα τις διαφορες εκδοχες-ειδικοτητες της μιας και αδιαιρετης Θεικης Φυσης, συμβολισμενες με τους διαφορους θεους
    β) τον κυριολεκτικο, που οι θεοι ειναι υπαρκτες οντοτητες με ρολους για τα ανθρωπινα δρωμενα, που θα πρεπει ομως να τους καταταξουμε σε αλλο πολυ υπερτερο ειδος οντων, που βεβαια μας δημιουργησαν σαν καλοι μηχανικοι της γενετικης.
    Αλλα μιλαμε για κατι που ακομα δεν το εχουμε κατονομασει ξεκαθαρα, γιατι; Φοβομαστε κατι;
    Γιατι δεν λεμε τι ηταν οι Ατλαντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. @ OYΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ.."Αλλα μιλαμε για κατι που ακομα δεν το εχουμε κατονομασει ξεκαθαρα, γιατι; Φοβομαστε κατι;
      Γιατι δεν λεμε τι ηταν οι Ατλαντες;"

      ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ;;; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ..ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.!!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Καμια αντιρηση! Αλλα συνεχιζω να περιμενω (μαζι μου και ο Ερμολυκος) τον Εριωπα να τοποθετηθει οχι τοσο για το σημερα, οσο για το αποτερο παρελθον στην ιστορια της Γαιας και της ανθρωποτητας και τι εγινε τοτε με την ελευση των Ατλαντων. Εσυ φιλε, πραγματικα μιλας ανοιχτα, αλλα ετσι οπως τα λεμε δημιουργουμε κενα και καθε προταση που κανουμε αντι να εξηγει, τα περιπλεκει ακομα περισσοτερο για κάποιον που μας διαβαζει. Αλα ακομα και εμεις που ο καθενας μας εχει τις δικες του αναφορες, θα πρεπει να συμφωνισουμε σε καποια βασικα θεματα, για να μιλαμε την ιδια γλωσσα και να καταλαβαινομαστε. Συμφωνω για τους Σινες, αλλα ποιος καταλαβαινει οτι οι Σινες δεν ειναι μονο οι Κινεζοι;

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. OYΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ...ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΟΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ "ΜΥΡΙΣΤΗΚΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..

      https://www.youtube.com/watch?v=1Oc4qgjbmHE

      ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Σωστα φιλε Ερμολυκε. Και ΄γω δεν καταλαβαινω γιατι στοχοποιουνται μονο οι Κινεζοι. Δεν βλεπω και τοσο Ατλαντιους τους Κινεζους, οσο τους Μογγολους του Θηβετ και τους Τουρκους ακομα (τους αληθινους Τουρκους ομως).

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Φίλε Ερμόλυκε, συνδυάζεις τους Εβραίους του Χαλδαίου Αβραάμ με τους Άτλαντες της Ατλαντίδος ή με τους Άτλαντες των αποικιών;
      Αν απαντάς το δεύτερο, η κόντρα του Αβραάμ με τον Μαστιφάμ μπορεί να σου λύσει όχι μόνο την απορία αλλά και θα σου αποδείξει το αντίθετο. Δηλαδή την αποδέσμευσή τους από το Ατλαντικό ιερατείο και την συμπόρευσή τους, από τον Ιωσήφ και μετά, με την Ελληνική θρησκεία του ενός θεού.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  27. Ομως εκτος απο την υποκειμενικη εννοια του καλου και του κακου, υπαρχει και η αντικειμενικη. Για παραδειγμα, η δυναμη που αντιμαχεται την αρμονια και την δημιουργια, ο Απολλύων (ο καταστροφεας), καταχωρειται ως κακο. Η δυναμη ομως που συμπλεει με την αρμονια , το αγαθο, το αγνο, την αγαπη, καταχωρειται ως καλο. Υπαρχει το πανω και το κατω. Δεν οδηγουν ποτε στο ιδιο σημειο αν και πρπει να συνυπαρχουν για να γινεται διακριτη η διαφορα τους. Αρα καποιος πρεπει να επιλεξει τον ενα η τον αλλο δρομο. Αλλιως τι νοημα θα ειχε ο νομος των αντιθετων;
    Οι Ατλαντες ειναι κακοι γιατι εκπροσωπουν τον χρησιμο για την δημιουργια Διαβολεα. Για αυτους ειναι κακοι οι Ελληνες γιατι εκφραζουν την αρμονια και το σεβασμο στη Θεικη νομοτελεια. Η διαμαχη ειναι μεσα μας. Ακομα και αν ειμαστε γονιδιακα Ατλαντες ισως μπορουμε να επιλεξουμε να γινουμε Ελληνες. Ο Τιτανας Προμηθεας, επελεξε να υποστηριξει και να παρει το μερος των θεων, εναντιον των ομοειδων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Αρα καποιος πρεπει να επιλεξει τον ενα η τον αλλο δρομο. Αλλιως τι νοημα θα ειχε ο νομος των αντιθετων;"

      Η ΜΠΟΡΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ(ΣΤΙΣ 2 ΔΥΝΑΜΕΙΣ)...ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ συ-ΖΕΥ-ξη ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ....ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΛΕΩ...ΕΙΜΑΙ ΗΝΙΟΧΟΣ ,ΕΙΜΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω οτι Ιπποκρατης και Ηνιοχος πρεπει να ειναι ο θεος (ο μικρος θεος) για να εξασφαλιζει την υπαρξη του δυισμου. Εμεις σαν ανθρωποι πρεπει να επιλεξουμε τον δρομο μας, αυτο που οι εσωτεριστες λενε "ατραπο". Βλεπεις, συγκρινεις, επιλεγεις, ακολουθεις. Αρχικα ειμαστε και ουδετεροι, αλλα στη πορεια πρεπει να διαλεξουμε τον δρομο μας. Αν μεινουμε ουδετεροι (ηνιοχοι), μενουμε στασιμοι στο ιδιο σημειο. Δεν υπαρχει εξελιξη.

      Διαγραφή
    3. OYΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ .."Εμεις σαν ανθρωποι πρεπει να επιλεξουμε τον δρομο μας, "

      ΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΙΤΑΝΟΠΑΙΣ ....ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΧΑΧΑΧΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ "ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ" ΜΟΝΤΕΛΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. Στην εικονα του βιντεο βλεπω εναν Ηλιο και εναν πορτοκαλι πλανητη να ανατελει ή να δυει. Οπως ξαναειπα φιλε μου STAR LORD φυσικα και δεν ειμαι τιτανοπαις, εκτος κι αν οντως ειμαι, λες! Χαχαχαχα!

      Διαγραφή
  28. Ερμόλυκε καλέ μας φίλε, γράφεις:
    "Ελπίζω πάντως ο Ερίωπας να μην εκλάβει τους σχολιασμούς περί "κρυπτικού" λόγου σαν επίθεση. Είναι απλώς μία αντικειμενική παρατήρηση."

    -Γριφώδη, με έχουν ονομάσει πάρα πολλοί, δεν είσαι ο πρώτος, γι’ αυτό μην ανησυχείς δεν παρεξηγώ κανένα. Ό,τι πει ο καθένας, δικό του κοπυράϊτ είναι.
    Πες όμως ότι εκπέμπω σε μιά συγκεκριμένη συχνότητα η οποία απαιτεί να έχει κανείς "αυτιά" όπως του μοναδικού STAR LORD τα οποία δεν δέχονται την περιττοφωνία και την αβασάνιστη σκέψη και διαθέτει το θείο χάρισμα της εκμαίευσης του Λόγου.
    Αν για παράδειγμα εμείς οι δύο τύχαινε να είχαμε διαβάσει πες τα ίδια 1000 βιβλία τότε θα επικοινωνούσαμε μια χαρά μόνο με αριθμούς
    Σαν λαός είμαστε πολύ εριστικοί στην μεταξύ μας επικοινωνία, το βλέπεις παντού γύρω σου. Αν βρισκόμασταν σε μιά συζήτηση για παράδειγμα σε ένα καφενείο και αναφερόμασταν πες σε 10 από τα βιβλία μας, δεν θα αργούσαν να βγουν τα κακίστρικα μυτερά νύχια απ' αυτούς/ές που νιώθουν ότι υστερούν σε αριθμό βιβλίων.
    Οι χειρότεροι όπως θα ξέρεις είναι εκείνοι οι ανάγωγοι οι οποίοι περιμένουν να πεις μια κουβέντα και μετά να αρχίσουν τις εξυπνάδες και τις τρικλοποδιές ακόμα και τις προσωπικές επιθέσεις για να σε απαξιώσουν πρώτα σαν πρόσωπο μόλις διαπιστώσουν ότι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την επιχειρηματολογία σου. Κανένας δεν θέλει να υστερεί. Θέλουν να έχουν όλοι το πάνω χέρι και τον τελευταίο λόγο σε όλα τα θέματα όποια και αν είναι αυτά. Τα Ελληνικά φόρουμς και τα σχόλια των αναγνωστών στις εφημερίδες είναι γοερά μνημεία αυτής της κατάρας.
    Το ότι προσγειώθηκα σε αυτές τις σελίδες που γράφω οφείλεται στο ύφος των μελών που γράφουν που διέκρινα ότι είναι ιδιαίτερα πολιτισμένο.
    Όρεξη να έχουμε και μπορούμε πολλά να αναλύσουμε χωρίς να μας καταβάλει η ταραχή μήπως και πάρει τον πάνω λόγο ο Ερμόλυκος ή ο Ερίωπας ή κάποιος άλλος ή άλλη και όλα αυτά στην τελική να έχουν και μία κάποια ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία μας.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. EΡΙΩΠΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ......ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .....ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ...ΕΧΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ....ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΦΙΛΟ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΕΓΩ "ΑΚΟΥΩ" ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ..."ΑΚΟΥΩ" ΤΙΣ "ΔΟΝΗΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ......ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ,ΚΑΘΕ ΗΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ..ΑΡΑ ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  29. Οιοθόρ: ο Προμηθέας, μας πληροφορεί ο Ησύχιος. Πιστεύω να σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα και να μην με σταυρώσετε που χαρίζω τον Προμηθέα στους Υκσώς.

    Στο επικό ποίημα του Στατίου, στην ιστορία της πόλης των Θηβών γίνεται σύνδεση των Ατλάντων/Τελχινών με τους Κύκλωπες και τον βασιλιά της Αιγύπτου Ήφαιστο ή Vulcan.
    Vulcan ή Burcan, εν και το αυτό φίλε Ουλάν Μπατόρ.
    Εκεί λίγο έξω από το Ουλάν Μπατόρ συναντάται το Burcan Khaldoun. Μήπως θέλεις να συνεχίσεις εσύ φίλε Ουλάν Μπατόρ;
    Ο STAR LORD πολύ θα χαρεί.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον θα σας απογοητευσω φιλοι μου. Δεν γνωριζω τη συνεχεια, αλλα περιμενω να την μαθω.

      Διαγραφή
  30. Οντως το επιπεδο εδω ειναι μοναδικο και εγω φιλε Εριωπα, δεν βλεπω να υπαρχει διαθεση επικρατησης και υπεροχης απο καποιον εις βαρος των αλλων. Τουλαχιστον εγω ετσι θελω να το βλεπω. Προσωπικα σας σεβομαι ολους και βλεπω οτι και εσεις με σεβεστε εξισου. Οποτε η συζητηση που κανουμε ειναι αγνη και απαλλαγμενη απο εγωισμους. Ψαχνουμε την γνωση και οποιος την διαθετει περισσια, μπορει να την μοιραζεται και με τους αλλους αν θελει. Εξαλλου αν θελατε να συζητανε μονο δυο που ειναι στο ιδιο επιπεδο, θα τα λεγανε και απο το τηλεφωνο ή με Skype. Αφου ειμαστε εδω μπορουμε να μιλαμε με ολους κι ας μην ειμαστε στο ιδιο επιπεδο γνωσεων. Δεν ειναι κακο να μαθαινουμε απ' τους αλλους, ουτε να μαθαινουμε στους αλλους. Εγω απλα νομιζω οτι ειναι σωστο να θεσουμε καποια θεμελιωδη στοιχεια ξεκαθαρα, πανω στα οποια μπορουμε να κανουμε διαλογο μιλωντας την ιδια γλωσσα. Προσωπικα, δεν επιθυμω να εχω τον "τελευταιο λογο" οπως μπορει να καταλαβε κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Ψαχνουμε την γνωση και οποιος την διαθετει περισσια, μπορει να την μοιραζεται και με τους αλλους αν θελει"

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΚΟΝΤΑ" ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ" ΠΡΑΓΜΑ....Η ΓΝΩΣΗ "ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ".....ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ......ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΝΗΜΕΣ...ΔΙΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  31. Συμφωνω φιλε STAR LORD!! Για αποψε σας χαιρετω και θα τα ξαναπουμε αυριο. Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KAΛΗΝΥΧΤΑ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ...ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ....

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ερμόλυκε, στα δεκαεπτά μου χρόνια μέσα σ' ενα διαμέρισμα που είχε την μορφή γραφείου άκουγα ένα δάσκαλο κοντά στα 90 να μου λέει:
    -Έχε υπ' όψη σου ότι μέσα σ' ενα λόγο, οι σκέψεις είναι αυτές που έχουν αξία και όχι οι λέξεις που πολλές φορές λανθασμένα και αβασάνιστα χρησιμοποιούνται. Αν αποφασίσεις να γράψεις κάτι, απέφευγε την συγγραφική αυταρέσκεια διότι αργά η γρήγορα θα σε ρίξει σε κοφτερά βράχια.
    Η ξεκάθαρη σκέψη βοηθά τον λόγο να γίνει πιό λιτός, αντιθέτως η αβασάνιστη τον κάνει μακρύ κουραστικό και ανιαρό. Αυτή η ίδια καθαρή σκέψη στρώνει το τραπέζι και για ένα καλό, ευχάριστο και εποικοδομητικό διάλογο με σοβαρούς ανθρώπους. Ο διάλογος όμως πρέπει να είναι πάνω απ' όλα δίκαιος.
    Ακόμα και τις πιό σπουδαίες σκέψεις μπορείς να τις εκφράσεις με απλές λέξεις, αντιθέτως, οι ανυπόφορες υπερβολές και τα φτιασιδώματα τις χαλάνε.

    Σε αυτό το στάδιο θα σου έλεγα ότι η φιλοσοφική γλώσσα του θεού είναι η Σιωπή.
    Με την Σι ΩΠΗ μόνο μπορείς να ανοίξεις τα μάτια του πνεύματος. Όσο πιό συγκρατημένη έχεις την γλώσσα σου τόσο το καλύτερο για το πνεύμα σου, μέχρι να κατορθώσεις να αρχίζεις να αναγνωρίζεις την πολύμορφη και πολυδιάστατη Υπέρτατη Αλήθεια, αυτήν που λάτρευε ο θεματοφύλακας του Ελληνισμού, ο Σωκράτης.
    Η Σιγή, μας πληροφορεί ο Επιφάνιος είναι η Αλήθεια. Παράξενα δεν ακούγεται;
    Να θυμάσαι, μου είπε, όλες οι λέξεις παραμένουν γιά πάντα πιστωμένες ή χρεωμένες στο πνεύμα μας και ποτέ δεν ξεγράφονται. Μακάριος λοιπόν ο κατανοών τις λέξεις και φειδωλός στην χρήση τους.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Εριωπα, με ολο το σεβας νομιζω οτι ο Ερμολυκος εξεφρασε την μονιμη απαιτηση του (οπως και δικη μου) με ενα διαφορετικο και πολυ χιουμοριστικο τροπο. Δεν νομιζω οτι το εκανε για να χλευασει ή να περιπαιξει τον θαυμασιο λογο σου. Καταλαβαινω οτι θελεις να μας δινεις με τον τροπο σου τις πληροφοριες καιπροσωπικα ειμαι ευγνομων. Ομως δεν ξερω αν τελικα θα πετυχεις να μας βαλεις στο δικο σου σκεπτικο αν δεν προσεγγισεις λιγο και προς το δικο μας (δικαιο) αιτημα. Απο τις προτροπες του Ιεραρχη, θυμηθηκα να κανω υπομονη και να επιμενω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου Ερμολυκε, θεωρω οτι ολη η φανταστικη παρεα που μας προεκυψε εδω μεσα, διαπνεεται απο αγαπη και αλληλοσεβασμο και γιαυτο κι εγω σας θεωρω ολους εξισου φιλους μου. Δεν εχω και πολλους φιλους στην πραγματικη ζωη που να μπορω να συζητω και να μαθαινω τετοια πραγματα. Αρα τα δωρα που μοιραζομαστε μεταξυ μας, ειναι πολυτιμα και ανεκτιμητης αξιας. Μονο φιλοι λοιπον μπορουν να τα μοιραζονται χωρις οφελος η συμφερον.
      Τα ερμητικα κλειστα κιβωτια, μπορει να μας θυμιζουν το δελφικο "αρρητα μη λεγε", αλλα ο φιλος μας Εριωπας μας αποκαλυπτει με τον δικο του τροπο πολλα αρρητα!
      Αλλα και ως Καδμειος, ο Εριωπας ή ως Εωσφορος-Προμηθευς (κατα Στοχαστην ρηθεντα) μας αποκαλυπτει το Πυρ της γνωσης. Να ΄σαι καλα σεβαστε Ιεραρχη που μας θυμισες την αρχαια σοφια των δελφικων παραγγελματων!!

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ...ΕΙΠΕΣ.."Δεν εχω και πολλους φιλους στην πραγματικη ζωη που να μπορω να συζητω και να μαθαινω τετοια πραγματα. Αρα τα δωρα που μοιραζομαστε μεταξυ μας, ειναι πολυτιμα και ανεκτιμητης αξιας. Μονο φιλοι λοιπον μπορουν να τα μοιραζονται χωρις οφελος η συμφερον.'

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΙ...ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ.....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ "ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΗΣΩ" ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ .....ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΑΡΕΑ.

      EΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ https://www.youtube.com/watch?v=EyfEAF8HwPQ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Λοιπον, νομιζω οτι την περιοδο που μεσουρανουσε η Ατλαντιδα, οι Ελληνες και οι Ατλαντες ειχαν μιχθει και ανταλλασσαν γνωσεις και θρησκεια. Για την ακριβεια οι Ατλαντες ακολουθησαν τα ελληνικα ειωθοτα. Μεχρι που καποια στιγμη τα πραγματα αλλαξαν (αλλα θελω να μας το πει αυτο ο φιλος Εριωπας) και η σχεσεις κοπηκαν, μεχρι τελικης ρηξεως και πολεμου. Οσοι διασωθηκαν απ' τους Ατλαντες, μετεφεραν την γνωση σε αλλες περιοχες. Πολλοι απ' αυτους ειχαν ηδη φυγει απ' την Ατλαντιδα πριν αυτη διαβληθει. Οντας εξομοιωμενοι με τους Ελληνες, διεσωσαν οτι οι Ελληνες εχασαν απο τους "κατακλυσμους" (βλεπετε Τιμαιο, περι Ατλαντιδας και συζητηση Σολωνα με Αιγυπτιο αρχιερεα).

      Διαγραφή
    7. Φιλε STAR LORD, φοβερες οι σκηνες με τον Αχιλλεα στον τρωικο πολεμο, οπως και η παρουσια του Ερμη (που τον δειχνει χρυσο)! Αλλα μας εχεις ηδη πει καπια πραγματα για τον πολεμο αυτο , τι συμβολιζει και ποσο προκειται να επαναληφθει συντομα.....

      Διαγραφή
    8. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ.....ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ....ΑΝ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ" =ΠΥΛΕΣ ΠΟΥ ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΗΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΗΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΧΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ......ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ ΝΟΗΜΑ ΟΛΗ Η ΙΛΙΑΔΑ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Παρα πολυ ενδιαφερουσα η γνωση που μου προσφερεις τωρα φιλε STAR LORD. Για παιξε μπαλα....

      Διαγραφή
  35. ΛΥΚΙΕ, ΦΗΣΙΝ ΣΙΩΠΩΝ.
    ΕΡΜΟΛΥΚΕ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥ
    ΕΡΙΩΠΑ, ΛΕΓΕ ΕΙΔΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙΣ ΕΥΝΟΕΙ
    ΑΣΤΡΑΡΧΕ, ΦΡΟΝΕΙ ΘΝΗΤΑ
    ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΜΗ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΟΛΙΓΑ ΛΕΓΕ , ΑΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΠΟΛΛΑ
    ΕΡΥΘΡΕ ΗΡΩΑ (ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ), ΜΑΝΘΑΝΩΝ ΜΗ ΚΑΜΝΕ
    ΚΑΙ ΔΙ' ΕΜΕ, ...ΓΛΩΤΤΑΝ ΙΣΧΕ!
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ιεραρχη. Ευχαριστω για την δελφικη προτροπη. Νομιζω πως ειναι ευστοχες οι προτροπες σου και θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σου για τα συζητουμενα , αν και ξερω οτι εισαι ολιγομιλητος και επισης σιβυλλικος.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΕΡΑΡΧΗ.....ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ....ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ...ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ "ΚΑΛΟΥΠΙΑ" η ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ.....,ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΔΟΣ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΡΟΤΟΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Φιλε STAR LORD, το "φρονει θνητα" σημαινει "να σκεφτομαστε οπως αρμοζει σε θνητους" υπονοωντας να μην σκεφτομαστε σαν θεοι. Δεν ξερω γιατι το ειπε ο Ιεραρχης, αλλα το να σκεφτομαστε ελευθερα οπως λες, δεν ακυρωνει το οτι ειμαστε θνητοι, αρα ατελεις και οχι αλαθητοι. Νομιζω οτι σε σενα ταιριαζει το οτι σκεφτεσαι ελληνικα, δηλαδη με την ελευθερια του πνευματος, αδεσμευτα και εξω απο τα καλουπια, αλλα αυτο απο μονο του δεν μας κανει αλαθητους και θεους. Εγω θα θυμηθω το "γηρασκω αει διδασκομενος" που σημαινει ποτε δεν σταματω να μαθαινω (αρα ποτε δεν τα ξερω ολα) και σε συνδιασμο με το "τα παντα ρει και ουδεν μενει" συμπεραινω οτι οφειλουμε να αλλαζουμε και να αναθεωρουμε αυτα που νομιζουμε, βελτιωνοντας την γνωση μας και να μην κολλαμε σε αυτα που θεωρουμε κεκτημενα.

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Ε-Λ-Ε-Υ-Θ-Ε-Ρ-Α ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ....ΤΟ ΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΣ η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ "ΚΑΛΟΥΠΙΑ".
      ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΖΩ ΣΗΝΕΙΔΗΤΑ ,ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΗΔΕΙΤΑ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΜΕΘΕΞΗ, ΕΧΩ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΤΡΙΣΙΠΟΣΤΑΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΖΩ ΑΧΩΡΑ, ΖΩ ΑΧΡΟΝΑ, Ε Ν ΤΟΠΟ. ΕΙΜΑΙ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ... ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Ετσι ειναι, δεν λεω κατι αλλο φιλε μου!! Σε ολα, ΝΑΙ!! Αυτο ειναι το Ελληνικο Πνευμα!!

      Διαγραφή
    6. Ποιο ειναι το χρυσομαλλο δερας star lord; Δειχνεις να ξερεις. Τι συμβολιζει;

      Διαγραφή
  36. Πολλα με λιγα λογια λοιπον και οποιον παρει ο Χαρος.

    Ατλαντες και Ελληνες μοιραζονται κοινη καταγωγη, διαφορετικη ομως κοσμοθεωρια. Οι Ατλαντες λογικα συνεχισαν την γραμμη του Σεθ, δηλωνοντας υποτελεια στο θεο Γιαχβε (που δεν ειναι θεος αλλα μεγας δαιμων-Αρχων,) οπως ο φονευθεις Αβελ, ενω οι Ελληνες παρεμεναν παντα ανυποταχτοι, βλεποντας τους "θεους" ισοτιμα ως προγονους και μη αναγνωριζοντας κανεναν ως ανωτερο Θεο (τροπος του Καιν) πραττοντας ετσι στην ουσια το θελημα του Ωντος Ωντος που επιθυμει τον ανθρωπο ελευθερο ωστε καποτε να μπορεσει να ολοκληρωθει και να θεωθει.

    Ενω ο αλλος δρομος του Γιαχβε εχει ως σκοπο το "φαρμαρισμα" των ανθρωπων και εκμεταλλευση τους, διαιωνιζοντας τους σε ενα ολογραφικο συμπαν, δηλαδη ενα εικονικο συμπαν, στο οποιο παραμενουν πειθηνια, εξαπατημενοι καθως πιστευουν σε ενα ανυπαρκτο "θεικο σχεδιο", μενοντας ετσι ανενεργοι και εις αιωνα δουλοι. Γι αυτο και ο Καιν σκοτωσε τον Αβελ, για να τον σωσει οσο ηταν καιρος.

    Enjoy!
    Στοχαστης
    ΥΓ. Η μονη ελπιδα για αποκτηση γνωσης, το "συμφιλοσοφειν" πηγε περιπατο, καθως το σχολιο κατεντησε δογμα (ειτε συμφωνεις-ειτε διαφωνεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ο Προμηθεας δεν ειναι αλλος απο τον Εωσφορο, ευεργετη της ανθρωποτητας επειδη της παρειχε την γνωση της ελευθεριας της κατα τους Ελληνες, και Αρχι-κακο της αλλης κοσμοθεωριας επειδη ρουφιανεψε το μυστικο στους ανθρωπους και χαλασε την φαμπρικα που ειχε στησει ο "Θεος" της αλλης κοσμοθεωριας
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. Καλωσόρισες και πάλι φίλε SonnetiGR
      Θέλεις να γράψεις κάτι γι' αυτό που κατάθεσα χτές;

      "12 Δεκεμβρίου 2014 - 11:46 μ.μ.

      Οιοθόρ: ο Προμηθέας, μας πληροφορεί ο Ησύχιος.
      Πιστεύω να σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα και να μην με σταυρώσετε που χαρίζω τον Προμηθέα στους Υκσώς. -ΕΡΙΩΠΑΣ"

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν βλεπω καμια σχεση.Οιοθορ διαβασα πως ηταν ο πεθερος του Μωυση. Ισως να σχετιζεται καπως με τους Υξως, επειδη χρονικα δεν απεχουν παρα πολυ, αν και δεν το βλεπω. Η μονο σχεση που μπορει να εχει ο Προμηθεας με τους Υξως, ειναι αν αυτη τον λατρευαν, οπως αρκετοι πληθυσμοι της ανατολης. Οπως ισως οι Γεζιντι, αν λεγοντας Σατανα, εννοουν τον Εωσφορο-Προμηθεα, που και αυτο ειναι χλωμο

      Αν εχεις καποια αποψη ή θεωρια, ευχαριστως και με ενδιαφερον να την ακουσω
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Ρίξε μιά ματιά εδώ αν δεν έχεις την "ιερή γλώσσα" του Ησυχίου.
      http://greek_greek.enacademic.com/114367/%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CF%81

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. Αυτο δειχνει αυτο που ειπες, πως το ειπε ο ησυχιος. Διαβασα λιγα πραγματα περι Ιοθορ εδω http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=2685.10;wap2 και δεν βλεπω συσχετισμο. Ο Προμηθεας-Εωσφορος ταχθηκε κατα του Θεου και υπερ των ελευθερων ανθρωπων. Ο πεθερος του Μωυση δεν μπορει να ειναι ο Προμηθεας, ουτε νοηματικα ουτε χρονικα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    6. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Α, ο Προμηθεας δεν ειναι αλλος απο τον Εωσφορο, ευεργετη της ανθρωποτητας '

      ΔΕΣ ΕΔΩ :
      http://edfayette.files.wordpress.com/2011/06/ny_rockefeller-center.jpg

      EΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΚΦΕΛΕΡ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ.....Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΑΥΡΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ..ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ... ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.....

      ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 2 ΕΙΔΗ ΕΛΛΟΓΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. ΤΟ ΚΑΘ' ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ... ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΗΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ... ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ.
      ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΥΜΙΚΟ), ΟΤΙ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΛΛΗΝ, ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

      ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΓΕΝΝΕΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣ ΑΤΕΛΕΣ, ΛΙΓΟΖΩΟΝ, ΤΥΦΛΟ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΔΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ... ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ... ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ... ΑΥΤΗ ΔΕ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑ.

      Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Ποθεν προκυπτει οτι υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων; Ακομα και αν δεχτω πως υπαρχουν οχι μονο διαφορετικοι,αλλα και αψυχοι ανθρωποι, αυτο δεν τους καθιστα εχθρους μου.

      Δεν βλεπω διαφορετικοτητα. Εαν υπαρχει διαφορετικοτητα, τοτε αυτη πρεπει να εντοπιζεται στη γενια του Τυφωνα ή της Ηρας, οπου γεννησε χωρις τη συμμετοχη του Δια και στη γενια του Δια. Θεωρω ομως πως η καταγωγη της πλειονοτητας των ναθρωπων ειναι κοινη, και ειναι ο Αδαμικος ανθρωπος στον οποιο ενυπαρχουν και οι δυο φυσεις, ττιτανικη και θεικη. Εναποκειται στον καθε ανθρωπο να επιλεξει την κοσμοθεωρια με την οποια θα ζησει.
      Ειναι ζητημα επιλογης

      (Search youtube " Clark Meets Jor EL", δεν μπορω να βαλω λινκ)
      Εδω αναφερει πως καθε ανθρωπος μπορει να γινει δυναμη "καλου".

      Ποιο ακριβως ειναι το αμαρτημα του Εωσφορου;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    8. ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΕΓΡΑΨΕΣ....."Εδω αναφερει πως καθε ανθρωπος μπορει να γινει δυναμη "καλου".

      ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ....ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ;;; ΤΑ "ΖΩΑ" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ....TIΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. Εαν ολα τα οντα εχουν την δυνατοτητα για εξελιξη, τοτε εχουν και την δυνατοτητα του καλου, αφου ως καλο νοειται η εξελιξη αφου ως εξελιξη δηλ βελτιωση σημαινει παραλληλα πιο κοντα στη σοφια,αρετη,γνωση.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  37. Ιεράρχη μου, μεγάλη η χάρη σου και καλώς να ορίσεις στον οντά μας. Θα μου επιτρέψεις όμως να βαπτίσω τον Ουλάν Μπατόρ "Βαρθολομαίο" κάνοντας και ένα μίνι τούρ γλωσσικό και γεωγραφικό;
    Δεν σου το κρύβω Ιεράρχη μας, με έχει φάει η ανυπομονησία να ταξιδέψω με δικά μου έξοδα τον αγαπητό μας φίλο πρώτα μέχρι την χώρα του Κηφέα εκεί στο Μπουρκάν Χαλντούν στην χώρα που άραξε η Θόλος και μετά να τον βαπτίσω Έλληνα για να σώσει την ψυχή του.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρθολομαιος! γιατι, τι σημαινει αυτο φιλε Εριωπα;
      Θα χαρω να κανω ταξιδι με δικα σου εξοδα, ακομα και αν αυτο ειναι εικονικο ή αστρικο, με δικη σου μεριμνα!!! Πραγματικα ειμαι ολος αυτια!!

      Διαγραφή
    2. Να υποθεσω οτι η Θολος, ειναι η "κιβωτος του Νοε" η καλυτερα του Δευκαλιωνα, πατερα του Ελληνα;

      Διαγραφή
  38. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ......ΙΕΡΑΡΧΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΓΛΑΥΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ......ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ.

    THE STAR LORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΦΙΛΕ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ ....ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ... Η ΦΥΣΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ... Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, Ο ΜΥΣΤΑΓΩΓΟΣ Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.. ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ Π-Ο-Ι-Η-Θ-Η-Κ-Ε .

    " ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΡΘΑΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΨΥΧΗ,
    ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΤΑ
    ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
    ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΓΩ, ΤΟ 888...
    ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ... ΣΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ ΤΑ ΚΥΑΝΗ ΝΕΡΑ,
    ΚΩΠΗΛΑΤΟΥΜΕ ΓΟΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.'

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. THE STAR LORD: Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΗΤΑΝ Ο Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΑΥΡΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ..ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ... ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ..... Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

    -Φίλε THE STAR-LORD έτσι έχουν τα πράγματα. Η λέξη "Οίος" το πρώτο λήμμα του Οιοθόρ σημαίνει "μόνος" Καλώς λοιπόν γράφεις ο Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ.
    Απομένει τώρα να αποκωδικοποιήσεις το "Θόρ" ή 'Τόρ" ή "Τύρ" και είσαι μέσα στο θέμα για τον Προμηθέα που έκλεψε το πυρ μέσα σε ένα καλαμάκι ή αν μου επιτρέψεις να το πω "Κυκλά-μινο". Χα χα, έτσι όπως πας όμως φίλε μου εγώ σύντομα θα αρχίσω να ψάχνω για δουλειά.

    Έχει πολύ ψωμί όμως ο Καύκασος. Σύντομα θα ανοίξω Τουρ(ιστικό) γραφείο με πρώτο προορισμό τον ξεχασμένο "Ούλιον Πατέρα" και το πανάρχαιο "Κ η φ η ν ε ί ο" του, στο Μπουρκάν Χαλντούν.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΡΙΩΠΑ......ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ....ΧΑΧΑΧΑ ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ "ΦΩΤΑ" ΣΟΥ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή


  42. Ερμόλυκος: Και πιο συγκεκριμένα, η Άρεια ρίζα-φυλή (μεταξύ των υπο-φυλών της οποίας και εμείς οι κακόμοιροι Έλληνες) διαπλάστηκε κατ' ευθείαν από την υπο-φυλή νο.5, δηλαδή από τους "Πρώτους Σημίτες"! Όλοι οι Λευκοί λοιπόν είναι στην πραγματικότητα Σημίτες, κατά τη θεοσοφική παράδοση, και προήλθαν από την Ατλαντίδα.

    Όμως το πιο ενδιαφέρον απ' όλα είναι το εξής:

    Οι μοναδικοί ΚΑΘΑΡΟΙ εναπομείναντες απόγονοι των Πρώτων Σημιτών στη σύγχρονη εποχή μας είναι οι "καθαρού αίματος" Ιουδαίοι...! (σύμφωνα πάντα με τη θεοσοφική παράδοση).

    Ερίωπας: Φίλε Ερμόλυκε ρίξε μιά ματιά σ' αυτό και τα ξαναλέμε.


    "we would not have taken on this war merely for the purpose of enjoying this tiny state.
    There have been only two great peoples: The Greeks and the Jews. Perhaps the Greeks were even greater than the Jews"

    Αυτό είναι ένα μικρό μέρος από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και για πολλούς τελευταίου προφήτη του Ισραήλ David Ben Gurion στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΤΙΜΕ στις 16 Αυγούστου 1948 σελίδα 13.

    Στην συνέχεια της συνέντευξης προσθέτει και ένα άλλο μοναδικό.
    "Εμείς προς το παρόν κρατάμε την σκυτάλλη την οποία θα επιστρέψουμε στους Έλληνες μόλις είναι αυτοί έτοιμοι."
    Και σημειώνει ο δημοσιογράφος:

    "In his library about a third of the books are on military history and tactics. Next in number are books about Greek Philosophy.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Οντως πολυ ενδιαφερουσες διοτι προερχονται απο καποιον που πιθανοτατα γνωριζει σχετικα με το παρελθον.. Γενναται το ερωτημα πλεον. Οταν αναφερεται σε σπουδαιοτητα Ελληνων και Εβραιων, αναφερεται σε παρομοιες ή αντιπαλες κοσμοθεωριες; Εαν αναφεροταν σε αντιπαλες, δεν θα ελεγε αυτο για τη σκυταλη.Τι σκυταλη την δινεις σε, αν οχι συμμαχο, σε συνεχιστη ενος κοινου εργου.

      Ποιο να ειναι αυτο το κοινο εργο της ανθρωποτητας στο οποιο αναφερεται; Να ειναι αραγε εναντιον καποιου ή καποιων;

      Διαγραφή
  43. ΕΡΙΩΠΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "Κυκλά-μινο". ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΝ ΔΙΑΥΛΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΟΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ......ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ....ΧΑΧΑΧΑ

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. EΡΙΩΠΑ....ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΜΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ Μπουρκάν Χαλντούν ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ...ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=WLJNTPZyao4

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Give women a free ride...haha,
    Κάπως έτσι την "έκανε" η πονεμένη θεά μετά την καταστροφή. Μόνο που όταν κατέβηκε στο Khuree (Κόρη) αργότερα Ουλαάν Μπαατάρ νομίζοντας ότι είναι ακόμα σύμμαχοι της οι ντόπιοι, εκεί της δολοφόνησαν τους συνοδούς (κούρους)και έτσι την ανάγκασαν να κατέβει στην Ελευσίνα στον "Τριπτόλεμο"...χαχα στον παππού του …Πτολεμαίου που είχε εγγονό τον …Bαρθολομαίο που λένε οι ειδικοί ότι το όνομα Βαρθολομαίος σημαίνει «Κρεμάμενος στα ύδατα του Ωκεανού»
    Εντάξει, εντάξει, ένα αστειάκι έκανα.
    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΙΩΠΑ...ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ "ΠΑΙΔΕΨΙΑΡΗΣ" ΜΩΡΕ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ....ΧΑΧΑΑΧΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ «Κρεμάμενος στα ύδατα του Ωκεανού» ΕΧΕΙ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑ...ΠΑΝΤΩΣ Ο ΟΥΛΑΝ -ΜΠΑΤΟΡ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ......ΧΑΧΑΧΑ

      Y=YΠΑΡΞΙΣ
      Δ=ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ εκ της
      Ω=ΩΜΕΓΑ
      Ρ=ΡΟΗΣ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  46. -ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ13 Δεκεμβρίου 2014 - 7:21 μ.μ.

    Να υποθεσω οτι η Θολος, ειναι η "κιβωτος του Νοε" η καλυτερα του Δευκαλιωνα, πατερα του Ελληνα;

    -Ακριβώς φίλε μας "Ελικόδρομε Ούλιε Πατέρα". Η Θόλος είναι το κύριο έτυμο του Βαρθολομαίου αρκεί να κατανοείς ότι το πρώτο λήμμα η "βάρις" σημαίνει "πλοίο" ή "όχημα".

    -Ούλιος Αστήρ: ο Σείριος και ο Άρης,

    Αυτό δικαιώνει και την αρχική αόριστη αναφορά σου στον Μπετελγκέζ, στον τρίγωνο αστερισμό στον αστερισμό των Διδύμων ή Ωρίωνος/Σειρίου.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ερμόλυκε λές: Έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι τη συμπάθειά σου (την οποία δεν συμμερίζομαι) για τους "Άτλαντες των αποικιών" Εβραίους, αλλά η σταδιακή αποδέσμευσή τους από το Ατλαντικό ιερατείο και η μετέπειτα σύμπλευσή τους με τους Έλληνες (όπως λες) είναι μία άποψη που απλώς δεν μου φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Εκτός και αν θελήσεις κάποια στιγμή να επεκταθείς περισσότερο στο θέμα.

    --Θα το επαναλάβω για τελευταία φορά. Η άποψή μου είναι ότι άλλοι ήσαν οι Εβραίοι, άλλοι οι Ιουδαίοι και άλλοι εκείνοι που έλεγαν ότι ήταν Ιουδαίοι ενώ δεν ήσαν Ιουδαίοι και τους οποίους συναντούμε στο περιβάλλον του τυχοδιώκτη Ηρώδη.



    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΙΩΠΑ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ

      ΕΒΡΑΙΟΣ = Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΙΑΚΩΒ. Ο ΠΕΡΑΤΗΣ. Ο ΦΕΡΩΝ ΕΔΙΚΗ ΛΕΠΡΑ 4ου ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΟΝΟΤΥΠΟ ΤΟΥ (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΝΕΘΩΝΑ ΗΤΑΝ ΛΕΠΡΟΙ, ΜΙΑΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΛΩΒΗΜΕΝΟΙ...ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ. ΑΝΕΦΥΗΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ...ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ "ΕΞΟΡΙΑ" ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΤΟΝ 7ο π.χ. ΑΙΩΝΑ.....ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΤΛΑΝΤΟΛΕΜΟΥΡΕΙΩΝ, ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΟΡΔΗ (ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΤΛΑΝΤΟΛΕΜΟΥΡΕΙΩΝ)...ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ (ΤΙΤΑΝΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ)...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΨΥΧΗ.

      ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ = Ο ΑΝΗΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΑΝΝΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΡΑΙΜ. ΠΕΡΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ" ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΛΑΣΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΟΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΕΦΑΡΑΝΤΕΙΜ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΘΗΡ (ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ). ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ' - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.....ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΙΑΚΩΒ.

      ΙΟΥΔΑΙΟΣ = Ο ΠΑΛΑΙΟΤΑΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ...ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΤΕΟΚΡΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΕΝ ΕΜΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ. ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΕΒΡΑΙΟΙ + ΕΦΡΑΙΜ + ΜΑΝΝΑΣΗ).

      ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ = Ο ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

      ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ = ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΕΣΚΕΝΑΖΥΜ ή ΔΥΤΙΚΟΣΗΜΙΤΕΣ....ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΤΟΝ 8ο μ.χ. ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΘΗΣΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Β. ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ...ΟΥΔΕΜΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΜΑΝΑΣΣΗ ΚΑΙ ΕΦΡΑΙΜ 9ΑΘΗΡ-ΣΕΦΑΡΑΝΤΕΙΜ), ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ (ΦΥΛΕΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ-ΙΟΥΔΑ)

      ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΑΙΧΜΛΩΣΙΑ...ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ "ΕΝΟΠΟΙΟΥΣΕ" ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

      ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ Ο ΕΡΜΟΛΥΚΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ .....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. EΡΜΟΛΥΚΕ...ΒΡΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΤΥΦΩΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΠΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΠΡΑ ΣΤΟΝ ΓΟΝΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. EΡΜΟΛΥΚΕ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Δύσκολο, αλλά προσπαθεί ο καημένος... Πάντως τώρα φίλε STAR-LORD θυμήθηκα στ' αλήθεια τον μακαρίτη τον Φουράκη."

      ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΕΣΥ η ΕΓΩ ΠΟΥ "ΠΑΛΕΥΩ" ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΣΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.....ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΑΚΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟΣ..ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ..ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ.....ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ...


      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  49. Αγαπητέ Ερμόλυκε, ο Αβραάμ ήταν Περάτης, δηλαδή Ανατολίτης μετέωρος (άστεγος/πρόσφυγας) Άτλαντας. Ο Ιώσηπος τον θεωρεί Χαλδαίο (βλέπε Μπουρκάν Χαλντούν- Πύραυνο (Ναός του Πυρός) των Χαλδαίων).
    Περάτης: "Σημαίνει κατά τινας το υπό την γην ημισφαίριον" σημαίνει και μετέωρος. Χμ.. (αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση)
    Σεληνολάτρης ή έπαρχος της Σεληνολατρικής Ατλαντίδος ο Αβράμ στην περιοχή Ούρ μέχρι την στιγμή που αναγκάζεται να θυσιάσει τον γιό του στον Μαστιφάμ. Σε εκείνη την φάση την κάνει αλλά Γαλλικά και καταφεύγει στους Έλληνες όπου και βρίσκει καταφύγιο αποδεχόμενος και την θρησκεία του Δίκαιου Ζευ (Μελκι-τζεδέκ)
    Ο Αβραάμ βέβαια δεν ήταν κανένας τυχαίος. ο στρατός του είχε 380 αξωματικούς και χιλιάδες οπλίτες. Στον πλανήτη εκείνη την εποχή μαίνεται η Γιγαντομαχία και παίζονται τα τελευταία επεισόδια της Τιτανομαχίας, Σόδομα Γόμορρα κλπ. Παίζει κρυφτούλι με τους Ατλαντογενείς κυριάρχους της Αιγύπτου, δηλαδή τους ομογενείς του Υκσώς (Αβγανομογγολοσκύθες) για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι να καταλήξει όπως είπαμε στην Παλαιστίνη. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ερμ: -Αν σε ρωτήσω τώρα αν θεωρείς πως ο χαρακτήρας του Γιαχβέ συμπλέει με τα ελληνικά πρότυπα, θα μου απαντήσεις;

    -EEE, είναι η απάντησή μου, αγαπητέ Ερμόλυκε

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ερμ: -Αν σε ρωτήσω τώρα αν θεωρείς πως ο χαρακτήρας του Γιαχβέ συμπλέει με τα ελληνικά πρότυπα, θα μου απαντήσεις;

    -EEE, είναι η απάντησή μου, αγαπητέ Ερμόλυκε
    -ΕΡΙΩΠΙΣ - ΕΡΙΩΠΙΣ - ΕΡΙΩΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ερμ: -Αν σε ρωτήσω τώρα αν θεωρείς πως ο χαρακτήρας του Γιαχβέ συμπλέει με τα ελληνικά πρότυπα, θα μου απαντήσεις;

    -ΙΕΧ ΩΒΑΣ
    -ΙΕΥ ΩΠΙΣ
    -ΙΕΥ ΩΠΑΣ

    ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φίλε Ερμόλυκε, νομίζω ότι χρειάζεσαι να κάνεις και συ μία έξοδο στην Λήμνο. Ο Ερίωπας έχει κατέβει με τον STAR LORD παρέα στο λιμάνι και σκέπτονται να πάνε σε άλλο μπαράκι να ακούνε μουσική.
    Άκου να μην ρίχνεις ούτε ένα κέρμα στο τζούκ μποξ ...τσιγγούναρε. Τι ψυχή έχει ένα κέρμα; χαχα..

    Καλό ξημέρωμα Ερμόλυκε, και καλή ξεκούραση

    με ιδιαίτερο σεβασμό

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EXΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...ΔΕΝ ΝΥΣΤΑΖΕΤΑΙ;;;ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΡΙΧΝΩ ΚΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΖΟΥΚ-ΜΠΟΞ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ.....ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΕ ΧΕ ΧΕ

      https://www.youtube.com/watch?v=Fo4746XZgw8

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΡΜΟΛΥΚΕ

      ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ...ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ (ΕΙΝΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΡΩΤΑΣ) ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ ΟΤΙ ΕΞΕΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ....ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ..ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ...ΑΦΟΥ Η ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ;;;

      ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩ..ΝΑΙ ΤΩΡΑ ...ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ...Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΕΤΕΛΛΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΔΥΕ....

      ΝΟΝΝΟΣ, «Διονυσιακά», βιβλίο 1ο, στίχοι 176-197:
      «... ο γίγας δεν αποσύρθηκε. Ξαναεπέστρεψε στην κατεύθυνση προς νότον εκ του βορρά, αφήνοντας τον ένα πόλον εστάθη στον άλλο πόλο...»

      ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 2ο, στίχοι 654-659
      «...Τελείωσε πλέον η ταραχή στα άστρα. Γιατί ο Ήλιος, αφού προσπέρασε τον χαιτηφόρο Λέοντα, σταμάτησε κοντά στην σταχυώδη Κόρη (αστερισμός Παρθένου) του ζωδιακού δρόμου.
      Η Σελήνη από το πρόσωπο του ουράνιου Λέοντος υπερπηδώντας τον αστερισμό του Καρκίνου, αφού άλλαξε πορεία, στην αντίθετη θέση επί του ψυχρού αστερισμού του Αιγόκερου σταμάτησε...»

      THE STAR-LORD.






      Διαγραφή
  55. Καλημέρα σας. Λόγω μεγάλου όγκου σχολίων (174) στο παρόν Αναψυκτήριο, παρακαλώ τα επόμενα σχόλια να αναρτηθούν στο νέο Αναψυκτήριο.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.