Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Έπαθαν… ταραχή οι Νεοέλληνες με τους «κανόνες εμπλοκής»!


Μερικές φορές, η τύχη τα φέρνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να καθίσταται αυταπόδεικτος ο ισχυρισμός ότι όταν μιλάμε για την Ελλάδα, δυστυχώς δεν μιλάμε για μια «φυσιολογική» χώρα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Το παράδειγμα των τελευταίων ωρών με τους περίφημους «κανόνες εμπλοκής» που αποδέσμευσε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην φοβερή και τρομερή τουρκική αρμάδα με τα… ναρκοθηρευτικά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αρχηγός του Ναυτικού τους, ο ναύαρχος Μποστάνογλου, σε συνδυασμό με το «σοκ» που επιδεικνύουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αποκαλύπτει του λόγου το αληθές. Για να «σκαλίσουμε» όμως λίγο και τη μνήμη μας και να βοηθηθούμε μπας και κατανοήσουμε πόσο «χαβαλέδες» είμαστε, με το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί όταν συζητούσαμε για την κρίση των Ιμίων, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης, είχε ζητήσει αποδέσμευση των «κανόνων εμπλοκής» («rules of engagement» στη διεθνή ορολογία) και οι ευφυείς πολιτικοί μας, αναρωτιόντουσαν τι στο διάβολο είναι αυτό! Το θυμόμαστε; Αυτοί οι άνθρωποι, εκλεγμένοι, είχαν κληθεί υποτίθεται να διαχειριστούν διεθνή κρίση, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Τα ονόματα τα ξέρουμε όλοι, δεν υπάρχει λόγος να τα συζητάμε ξανά. Δυο δεκαετίες μετά, η χώρα εμφανίζεται να συζητά τα ίδια ακριβώς πράγματα και πάλι σχεδόν όλοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται. Με αποτέλεσμα, οι πονηροί ανατολίτες να εξαπολύουν χονδροειδείς ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος μας κι εμείς να «τσιμπάμε» σταθερά, ίσως και για να μη χαλάσουμε την… παράδοση. Πως αλλιώς να το εξηγήσεις; Τι έγινε δηλαδή, ποιο είναι το παράξενο που τόσο μας μπέρδεψε; Ας το δούμε ψύχραιμα.

Δύναμη του ΝΑΤΟ ασκείθται στις αντιναρκικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Στη δύναμη αυτή συμμετέχει η Τουρκία με πλοία του Ναυτικού. Λογικό. Μέλος του ΝΑΤΟ είναι. Φρόντισαν βέβαια να περάσουν επικοινωνιακά τη δραστηριότητά τους ως «φιλοδυτική», για να αποκαλέσουν εμμέσως την αντίστοιχη ναυτική δραστηριότητα Ρώσων, Ισραηλινών και Κυπρίων Ελλήνων, ως… ακριβώς το αντίθετο (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=115847). Στην περιοχή έχει προκληθεί πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο βέβαια προκάλεσαν οι ίδιοι οι διεθνείς ταραξίες Τούρκοι, με τη γνωστή τους συμπεριφορά. Από τη στιγμή που στην περιοχή υπάρχει υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων και το πρόβλημα υφίσταται, ετέθη θέμα «τι κάνουμε ρε παιδιά αν τύχει και αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα;». Θεωρητικό είναι – τονίζουμε – το ενδεχόμενο. Και για να παραστήσουν ότι είναι δημοκρατικό κράτος, οι στρατηγοί ζήτησαν «κανόνες εμπλοκής» από την πολιτική ηγεσία. Δηλαδή τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου (ο δεύτερος μπήκε… για ομορφιά). Δηλαδή, «τι κάνουμε» αν προκύψει πρόβλημα και υπό ποίες προϋποθέσεις χρησιμοποιούμε στρατιωτική βία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, κανόνες εμπλοκής σε μια ναυτική δύναμη που κινείται σε κάποια απόσταση από τα χωρικά της ύδατα, πάντα υπάρχουν. Έστω και τυπικά. Να προσθέσουμε και λίγη δόση σκόπιμα καλλιεργούμενης παράνοιας στην Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο (ακόμα και συνήθως ψύχραιμες φωνές και γραφίδες στη χώρα, συναγωνίζονται και μεταξύ τους και με άλλους «σεσημασμένους», στη μπουρδολογία τις τελευταίες μέρες) και το σκηνικό είναι έτοιμο. Έστησαν κατά πάσα πιθανότητα την ερώτηση με κάποιον δημοσιογράφο και για μια άσκηση όπου στην Ελλάδα θα εξέδιδε απλώς ένα Δελτίο Τύπου το ελληνικό ΓΕΝ, στην Τουρκία ήταν παρών ο αρχηγός του Κλάδου για να απαντήσει! Και το θέμα δημιουργήθηκε από το πουθενά!
Για να μην τρελαθούμε εντελώς, από ποια δύναμη φοβούνται οι Τούρκοι επίθεση και ζήτησαν αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής; Από τη Ρωσία; Από το Ισραήλ; Από την Αίγυπτο; Από το κυπριακό… Ναυτικό; Ή μήπως από το ελληνικό που είναι προσεκτικό σε βαθμό παρεξηγήσεως; Τα ελληνικά πολεμικά πλοία, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, βρίσκονται στην περιοχή ενταγμένα σε διεθνείς δυνάμεις υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών. Πέταξε λοιπόν τη μπαρούφα ο ναύαρχος, «τσιμπήσανε» ως συνήθως «τα πρόβατα» και οι Τούρκοι πλέον καγχάζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, δηλαδή το να στείλουν σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας, ότι θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική βία για να προασπίσουν «τα συμφέροντά τους που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο», όπως φαιδρά γράφεται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες στη γείτονα. Προπαγάνδισαν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον μύθο του πανίσχυρου και του αήττητου, για μια ακόμη φορά! Κόπτονται τόσο πολύ για το διεθνές δίκαιο, αρκεί όμως να είναι οι ίδιοι ερμηνευτές του, διότι εάν είχαν το δίκιο με το μέρος τους, το πρώτο πράγμα που θα έλεγαν είναι: «Σταθείτε ρε παιδιά, για να περάσουμε μια βόλτα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο να μας πει μια γνώμη ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο». Δεν πάνε όμως, διότι εκεί θα κληθούν να εξηγήσουν πολλά. Προτιμούν τον νόμο της ζούγκλας, θεωρώντας εαυτούς άτρωτους. Δεν έγινε όμως έτσι, ούτε και να το περιμένουμε. Διότι κατά βάθος και οι ίδιοι γνωρίζουν, ότι πρόκειται για υπέρμαχους της «τακτικής του νταβατζή», της τακτικής του απολίτιστου και κρετίνου. Όπως ο «σφίχτης» στον δρόμο απειλεί να συντρίψει τον απλό καθημερινό ανθρωπάκο, επειδή τόλμησε να του πει λίγο πιο δυνατά, «θέλεις να με σκοτώσεις; Βγήκες από στοπ!», δηλαδή του είπε απλώς το αυτονόητο. Δεν έχει όμως σημασία. Αυτό που ξέρει μόνο ο ανεγκέφαλος είναι το ακατάσχετο υβρεολόγιο και η τσάμπα μαγκιά. Αυτούς που όλοι οι φυσιολογικοί κατά βάθος σιχαίνονται, αλλά σπανίως τους το λένε.

Αυτή είναι η Τουρκία. Έτσι συμπεριφέρεται. Τί μας ξενίζει; Τί δε γνωρίζαμε; Βλέπει κανείς την ποιότητα της ηγεσίας της. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, φυσιολογικές σχέσεις με τέτοια χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτύξεις, εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να της λες συνέχεια «ναι» και να την κανακεύεις αδιαλείπτως. Τότε ίσως αποφασίσει να σου πετάξει ένα ξεροκόμματο, άσε που θα πιστεύει στη συνέχεια ότι της χρωστάς αιώνια ευγνωμοσύνη. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ένας «Τούρκος Νίκος Δήμου» να γράψει το αντίστοιχο βιβλίο του γνωστού «κωλο-Έλληνες» (δεν αναφερόμαστε στο περιεχόμενο, τον τίτλο σε «απόλυτες τιμές» χρησιμοποιούμε). Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στον λαό, ή μάλλον στους εκατοντάδες λαούς της χώρας. Είναι εντελώς ανώμαλη η κατάσταση. Αν θέλουν εδώ, αυτός δηλαδή ο συρφετός που αποκαλούμε «πολιτική τάξη» (με ελάχιστες εξαιρέσεις), ας το καταλάβουν. Ανάμεσα σε αυτούς και ορισμένοι που έχουν λουφάξει, καθώς μας έλεγαν μέχρι πρόσφατα «θα το ρισκάρουμε» και δήλωναν πως θα περικόψουν τις εξοπλιστικές δαπάνες. Αυτές που έχουμε δηλαδή ήδη εξαερώσει! Με τη χώρα να μην έχει προβεί σε οποιοδήποτε εξοπλιστικό πρόγραμμα κύριου υλικού, εδώ και μια σχεδόν δεκαετία! Αυτούς έχουμε και ακούμε να παθαίνουν ακατάσχετη λογοδιάρροια στα κανάλια όπου ξημεροβραδιάζονται, αφού άλλη δουλειά δεν έμαθαν να κάνουν, διαφημίζοντας την ασχετοσύνη τους. Αυτούς ψηφίζουμε, άρα αυτούς θέλουμε, διότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Αυτούς βλέπει και ο Τούρκος απέναντι και γελάει. Περιμένετε λοιπόν κύριοι και κυρίες, υπομονή. Τα καλύτερα προσεχώς.

http://www.defence-point.gr/news/?p=115997

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΑΣΤΕΙΟ...ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΧΑΧΑΧΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ...ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΚΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΑΓΩΝΑ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.... ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ....ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ" ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ....ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΑΦΑ ΣΟΥ"....ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΚΛΑΔΟΥΣ ...Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ" ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ(ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ)...ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ(ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ)...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ....ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ.!!!ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΔΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.....

    ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ... ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 2η ΜΑΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Τ.Α. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Δ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ Ε.Τ.Α. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΥΦΕΚΙΑ Μ16 Α2 ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ 5.56... ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Δ. ΕΙΧΑΝ ΤΥΦΕΚΙΑ FN ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ 7.62... ΕΝΩ ΑΛΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΙΧΑΝ Η ΜΕΝ, ΑΛΛΟ ΟΙ ΔΕ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗΜΕΣ ΩΡΕΣ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΩΡΑ... ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ Μ.Υ.Κ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ.....ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ!!!

    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ...ΕΝΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑ...ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;;Η ΜΙΣΗ ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ .....ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ F-16 ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ....ΕΝΩ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!!! ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.....

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΧΗΣ....ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 3πλο ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΦΟΡΑ.!!!!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕ....

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=EKU7tFv1i7U

    ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ....ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου, για το αξιόμαχο του ελληνικού στρατεύματος.

    Εξοπλισμός:
    -Δυστυχώς τα εξοπλιστικά προγράμματα, δεν καθορίζονται αντικειμενικά από τις στρατιωτικές ανάγκες και σύμφωνα με το στρατηγικό δόγμα της χώρας, αλλά με τον υποκειμενισμό του οικονομικού συμφέροντος (μίζες, προμήθειες) των πολιτικών προϊσταμένων του ΥΠΕΘΑ. Βεβαίως απ' το διεφθαρμένο παιχνίδι, δεν απουσιάζουν οι αξιωματικοί του επιτελείου!
    Έτσι ο εξοπλισμός που υπάρχει, είτε είναι ελλιπής (π.χ. άρματα μάχης χωρίς βλήματα), είτε ασύμβατος με τις κρατούσες τεχνολογίες και τακτικές, είτε ελαττωματικός και χωρίς ανταλλακτικά και υποστήριξη.
    Πολλές φορές, αγοράστηκαν επιλογές υψηλού κόστους, με ασύμφορη συντήρηση και αποτέλεσμα την καθήλωση του εξοπλισμού σε αδράνεια και καταστροφή. Η λογική "αγοράζω 10 για να κανιβαλίζω τα 5" (δηλαδή χρησιμοποιώ τα μισά, για ανταλλακτικά των υπολοίπων) δείχνει ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.

    Εκπαίδευση:
    -Η εκπαίδευση από την περίοδο της κρίσης και μέχρι σήμερα, έχει υποβαθμιστεί λόγω έλλειψης πόρων για αγορά πυρομαχικών και εκπαιδευτικών μέσων. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή σε επίπεδο κατάρτισης των μονίμων στελεχών, αλλά σίγουρα όμως ανεπαρκής για το στρατεύσιμο προσωπικό. Η παρωχημένη (και καραβανάδικη) λογική, της "εκπαίδευσης" των στρατευσίμων, δεν παράγει μαχητές, αλλά βαριεστημένους φαντάρους που ουδεμία σχέση θέλουν έχουν με το αντικείμενο του πολέμου!

    Ηθικό και επαγγελματισμός:
    -Με δυο λέξεις: δημόσιοι υπάλληλοι.
    Αντί να ενθαρρύνεται η επιλογή ανθρώπων ικανών για να επανδρώνουν τις ένοπλες δυνάμεις, με όλα τα ψυχικά και σωματικά προσόντα του πολεμιστή, επιλέγονται ακατάλληλοι άνθρωποι, με κριτήρια βολέματος, λούφας και ...καριέρας!
    Το εθνικό και πατριωτικό φρόνημα που θα έπρεπε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για κάθε στρατιωτικό, είναι είναι αντικείμενο χλευασμού και απαξίωσης από τους χαλαρούς και προοδευτικούς κηφήνες των επιτελείων. Το επιχείρημα "χαλαρώστε, κανείς δεν μας πειράζει γιατί είμαστε στην Ευρώπη" (!), κυκλοφορεί εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ετοιμότητα και εγρήγορση από πολλούς "χρήσιμους ηλίθιους" αξιωματικούς με ...υψηλό IQ!

    Δόγμα-στρατηγική:
    Αυτό είναι αμυντικό. Η στρατηγική του "ισοδύναμου τετελεσμένου", έμεινε μόνο στα λόγια. Είμαστε παθητικοί. Η τακτική που επιλέχθηκε, φέρνει τις μονάδες συγκεντρωμένες σε σχηματισμούς μακρυά από τα σύνορα. Αν γίνει επίθεση σε αυτά, το δόγμα είναι να παραδοθεί το έδαφος στον εχθρό και να ακολουθήσει αντεπίθεση για ανακατάληψη! Οι μηχανοκίνητες μονάδες εφεδρειών, είναι ασυντήρητες και μη λειτουργικές. Τα σχέδια επιστράτευσης είναι παρωχημένα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Άσκηση επιστράτευσης έχει να γίνει από το 1974, αν δεν κάνω λάθος (και αυτή ήταν αποτυχημένη).
    Η αυτονομία πολεμικής εμπλοκής σε πυρομαχικά, είναι για πέντε ημέρες πολεμικής έντασης. Έπειτα πρέπει να ψάχνουμε για πυρομαχικά στις ...αγορές. Η παραγωγή εγχώριων πυρομαχικών σταμάτησε!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολεμική εμπειρία:
    Εκτός της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται διαρκώς σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά (και με απώλειες) και μερικώς του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συμμετέχει σε νηοπομπές και ναυτικές επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ, ελάχιστη πολεμική εμπειρία μπορεί να αναγνωρισθεί στο σημερινό στράτευμα, αφού αυτή περιορίζεται σε μικρό αριθμό, κυρίως καταδρομέων, που συμμετέχουν σε "ειρηνευτικές αποστολές" και ομάδες περιπόλων σε αποστολές του ΟΗΕ σε εμπόλεμες ζώνες. Κατά κανόνα όμως, δεν συμμετέχουν σε ομάδες με αποστολή μάχης. Συνεπώς, σε ελάχιστους μπορούμε να αναγνωρίσουμε μαχητική εμπειρία. Το υπόλοιπο στράτευμα, εξαντλεί την "πολεμική" εμπειρία του, σε ...ασκήσεις.

    Συμπέρασμα:
    Οι πολιτικοί μας, με τις επιλογές τους φρόντισαν να μειώσουν το αξιόμαχο του στρατεύματος, είτε αυτές αφορούν την ποιότητα του έμψυχου, είτε του άψυχου υλικού. Η ύπαρξη ορισμένων στελεχών, οι οποίοι κάνουν την εξαίρεση, δεν αλλάζουν τον κανόνα, ούτε μπορούν να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις στον εξοπλισμό. Δεν έχει σημασία αν υιοθετήσαμε μερικώς το διαμέτρημα 5,56mm ενώ διατηρούμε και το 7,62mm. Σε μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, μπορούν να συνυπάρχουν διαμετρήματα 9mm, 5,56mm, 7,62mm, 5,7mm, 0,45'', καθώς και 00Buck των 12cal. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες εντολές, που να δίδουν το τακτικό πλεονέκτημα.
    Ακόμα και έτσι όμως, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή και ενδεχομένως να αποκρούσουν με επιτυχία έναν ισχυρότερο αντίπαλο, αν σε επίπεδο τακτικών, μπορεί συνεχώς να πλεονεκτεί. Εκεί χρειάζονται γνώσεις, φαντασία, πονηριά, ευφυΐα, τόλμη, διορατικότητα και έμπνευση. Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο, είμαστε ικανοί λόγω της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό, επανειλημμένως!
    Πάντως θα πρέπει να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, θεωρούνται ισχυρές σε παγκόσμιο επίπεδο (νομίζω έρχονται 22ες στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά αυτό έχει αξία μόνο θεωρητικά. Η πραγματική αξία, είναι στην σύγκριση με τις αντίστοιχες δυνάμεις των εν δυνάμει εχθρών της. Μόνο η Τουρκία, είναι σε θέση να μας απειλήσει (μόνη της) και αυτή τυγχάνει να βρίσκεται στην 8-10 θέση. Η έκβαση ενός πολέμου βέβαια, δεν σταθμίζεται μόνο από τις αναλογίες δυνάμεων, αφού υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τροπή μιας πολεμικής διένεξης.
    Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι σε μια πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία, η Ελλάδα θα ηττηθεί. Ας μην είμαστε ηττοπαθείς. Αν είμαστε, είναι το πρώτο βήμα για να ηττηθούμε πραγματικά. Η πιθανότητα να νικήσουμε σε μια τέτοια αναμέτρηση, είναι πολύ μεγάλη, για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.
    Αυτό που θα πρέπει όμως να εξασφαλιστεί, είναι ότι οι πολιτικοί θα επιτρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις να αντιδράσουν έγκαιρα και ότι οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι, δεν θα μας εμποδίσουν με πολλούς τρόπους...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΕΙΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

    ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....Η ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ...

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε STAR LORD,
    η εξωτερική μας πολιτική, χαράσσεται από πολιτικούς. Η στρατιωτική ικανότητα, από τους στρατιωτικούς (αν και οι πολιτικοί δεν άφησαν ούτε αυτό το πεδίο χωρίς να το ελέγχουν).
    Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της χώρας μας, δίδεται από τις ενέργειες των πολιτικών. Η υποχωρητικότητα και η ενδοτικότητα, ανήκουν στην δική τους πρακτική. Αν και όταν έρθει η ώρα του πολέμου, τότε θα κριθεί η ικανότητα των στρατιωτικών.
    Προσωπικά διαφωνώ με πολλές από τις επιλογές και τις τακτικές τους. Δεν σπεύδω να κρίνω όμως, πριν δω στην πράξη πως θα λειτουργήσουν.
    Το πολεμικό δόγμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, δεν με ικανοποιεί. Θα ήθελα κι εγώ να είναι πιο άκαμπτο και άμεσα αντιδραστικό.
    Παρ' όλα αυτά, σέβομαι τους Έλληνες αξιωματικούς και αναμένω να δω να δικαιώνονται αυτοί και όχι εγώ για τις επιλογές τους.
    Εύχομαι στα δύσκολα, να σου δώσουν ένα "απλό σύνταγμα" για να εξαφανίσεις εσύ τον εχθρό, αν όλοι οι άλλοι αποτύχουν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.