Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (28-11-2014)

Pentheus torn apart by Agave and Ino. Attic red-figure lekanis (cosmetics bowl) lid, c. 450-425 BCE (Louvre) - Dionysus

Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

156 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που η διεξαγωγή των συζητήσεων, παίρνει άλλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Λέγονται πολύ σημαντικά πράγματα και χαίρομαι ειλικρινά, που μπορούν και συμμετέχουν πολλοί σε αυτά.
    Καλωσορίζω όλους τους νέους μας συνομιλητές, μεταξύ των οποίων και του "Ουλάν Μπατόρ", αν και μάλλον φαίνεται να άργησα, αφού μας αποχαιρέτησε πριν λίγο.
    Βεβαίως πριν φύγει, φρόντισε να στηλιτεύσει την δική μου "αποχή" από τους διαλόγους.
    Ας μην μου χρεώσει την αποχή ως σκόπιμη. Δεν έχω λόγο να παρέμβω σε διαλόγους που διεξάγονται ελεύθερα μεταξύ συνομιλητών. Η δική μου άποψη έχει εκφραστεί πολλάκις στο ιστολόγιο και είναι λίγο πολύ, γνωστή σε όλους σας. Αυτό δεν με αποτρέπει από το να τοποθετηθώ, όταν κάποιος μου απευθύνει τον λόγο.
    Παρακολουθώ από "απόσταση" τους διαλόγους και θέλω να δω την εξέλιξή τους.
    Τώρα, ο συγκεκριμένος σχολιαστής, νομίζω ότι εξωθήθηκε να εμφανιστεί από το περιρρέων κλίμα.
    Από τα λόγια του, δεν επείσθην ότι πρόκειται για εκπρόσωπο των Ατλάντων, ούτε βέβαια για άποικο από το Μπετελγκέζ (άστρο κοντά στον Σείριο). Διακρίνω μια στημένη εμφάνιση, που ίσως ήθελε να την παρουσιάσει αλλιώς αλλά του βγήκε έτσι.
    Φίλε Ουλάν Μπατόρ, η επιλογή του ονόματός σου προκάλεσε εύλογες σκέψεις. Μέσα από τα λόγια σου, διέκρινα αγανάκτηση. Δεν χρειάζεται να αποχωρίσεις αν δεν το επιθυμείς πραγματικά. Ο διάλογος μας χωρά όλους.
    Φίλοι Γλαύκη, Ερίωπα, StarLord, Κώστα και Ερμόλυκε, συνεχίστε είτε με είτε χωρίς τον "φίλο από την Μογγολία".
    Ελπίζω να έδωσα τις δέουσες εξηγήσεις σε όποιον αναρωτήθηκε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΥΚΙΕ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΤΕΛΚΕΖ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ....ΤΡΩΕΙ,ΠΙΝΕΙ,ΜΑΤΩΝΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ΛΥΚΙΕ σωστα με διαιστανθηκες και μπραβο σου. Ηρθα γιατι με εντυπωσιασαν τα λογια στις κουβεντες σας , αλλα καταλαβα οτι υπαρχει μεν γνωση αλλα......
    Φυσικα δεν ειμαι φιλος των Τιτανων αλλα αφου ο STAR LORD με ενεταξε στους αντιπαλους των ελληνων οταν ειπε για ελληνοατλαντικο πολεμο, ειπα να παιξω τον αλλο ρολο αλλα με τις δικες μου γνωσεις. Φυσικα και συμφωνω με πολλα απο αυτα που ειπανε, αλλα ειπα και εγω την γνωμη μου. Ειμαι ομως οντως απο το Μπετελγκεζ και δεν κανω πλακα. Ειμαστε οντως αδελφια με εσας τους Ελληνες. Ειμαστε ολοι απογονοι των ιδιων θεων. Το DNA μου ειναι εδω και 200 χρονια στην Γαια και ειναι 99,9% ιδιο με το ελληνικο. Εχουμε λιγο περισσοτερη υπεραισθηση απο εσας. Ενοιωσα πολλα απο σενα και τον Εριωπα STAR LORD.
    Ερμολυκε , τα αδελφια μας ειστε εσεις και οχι τα ερπετα Ροτσιλντ σπερματα των ατλαντων.
    Σας χαιρετω με συμπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΕΤΑΞΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....ΕΙΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ" ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΛΑ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ" ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΚΑΙ ΕΓΩ "ΕΝΟΙΩΣΑ" ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΝΑ..ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ "ΤΣΙΓΚΛΙΣΑ" ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. OΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΩΝ......ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕ ΜΑΘΕΙΣ....ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΩ ΜΗ ΦΟΒΟΥ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που απάντησες και με ...δικαίωσες φίλε Ουλάν Μπατόρ. Γιατί όμως αλήθεια, διάλεξες ένα τέτοιο όνομα; Μήπως ήθελες λιγάκι να "προκαλέσεις"; Πάντως μπράβο για την ειλικρίνειά σου. Αυτό είναι πράγματι στοιχείο ελληνικού dna, γιατί απαιτεί θάρρος.
      Όσο για τον αστέρα που λες, στη γη υπάρχει σημαντική ποικιλία αποίκων από διάφορα σημεία του γαλαξία μας. Όμως είναι δύσκολο να φέρει κάποιος στο συνειδητό πεδίο, την αρχετυπική φυλετική του γνώση (την καταγωγή του). Αυτή υπάρχει και λειτουργεί υποσεινήδητα. Η μύηση μπορεί να πετύχει τέτοια αποτελέσματα, εφόσον είναι μυστηριακού χαρακτήρα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. @ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ28 Νοεμβρίου 2014 - 9:14 μ.μ. λες:

      "Ειμαι ομως οντως απο το Μπετελγκεζ και δεν κανω πλακα"


      Δηλαδή Πόντιος.

      Κανένα πρόβλημα, Διγενή Ακρίτα μας.
      Χιλιάδες χιλιόμετρα με χωρίζουν από τον STAR LORD. Έχουμε όμως βρεθεί στο παρελθόν και σε άλλα φόρουμ και το διασκεδάσαμε αφάνταστα.
      Φιλικά,
      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. @ EΡΙΩΠΑ

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΓΕΝΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΓΕΝΗ) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑΣ....ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΡΙΩΠΑ.....ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  4. @ OYΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ..."Εσυ και ο Εριωπας εσσεσται εν." ;;;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ..ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ;;;

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=NwKHrBQjzbE

    ΦΙΛΙΚΑ STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί "πιστοί" θαμώνες του ταπεινού εν τη γη Αναψυκτηρίου, ρίξτε μιά ματιά στο κειμενάκι του Ιουδαίου Επιφανίου, επισκόπου Κωνσταντείας της Κύπρου περί 72 οικοδόμων και περί Ελληνικής γλώσσης.

    72 οικοδόμοι

    8. Καὶ γέγονεν κατ' ἐκεῖνο καιροῦ ἡ τῆς Βαβυλῶνος κτίσις ἐν τῇ τῶν Ἀσσυρίων γῇ καὶ ὁ ὑπ' αὐτῶν οἰκοδομηθεὶς τότε πύργος. ἦσαν δὲ κατὰ τοῦτον τὸν καιρόν, ὡς ἤδη ἐν ταῖς πρότερον αἱρέσεσι διηγησάμην κατὰ τὸν εἱρμὸν τῶν ἄνω μοι γενεῶν πραγματευθεισῶν, οἱ πάντες ἑβδομήκοντα δύο ἄνδρες τὸν ἀριθμόν, ἀρχηγοί τε καὶ κεφαλαιωταί, τοῦ μὲν Χὰμ γένους τριάκοντα δύο καὶ τοῦ Ἰάφεθ δεκαπέντε, τοῦ δὲ Σὴμ εἰκοσιπέντε. καὶ οὕτως ὁ πύργος καὶ ἡ Βαβυλὼν ἐγένετο. ἐκ τούτου διεσπάρησαν ἐπὶ πᾶσαν τὴν γῆν φυλαί τε καὶ γλῶσσαι. καὶ ἐπείπερ οἱ ἑβδομήκοντα δύο τότε τὸν πύργον οἰκοδομοῦντες ταῖς γλώσσαις διεσκεδάσθησαν, συγχυθέντες καὶ ἀπὸ μιᾶς ἧς ᾔδεισαν *, ἐμπνευσθέντες ἐκ θεοῦ βουλήσεως ἄλλος ἄλλην ἐσχήκασιν. ἐξ ὧνπερ καὶ μέχρι δεῦρο ἡ σύστασις τῶν λαλιῶν ἐνέστηκεν, ὥστε βουλομένῳ ἔνεστιν εὑρεῖν ἕκαστον ἀρχηγὸν ἑκάστης γλώσσης, ὡς Ἰωυ[ν]ὰν μὲν τὴν Ἑλληνίδα ἔσχεν, ἐξ οὗπερ καὶ Ἴωνες κέκληνται, οἱ τὴν παλαιὰν γλῶσσαν τῶν Ἑλλήνων ἔχοντες, Θήρας δὲ τῶν Θρᾳκῶν, Μοσὸχ τὴν Μοσσυνοίκων γλῶσσαν, Θοβὲλ τὴν τῶν Θετταλῶν, Λοὺδ τὴν Λυδῶν, Γεφὰρ τὴν Γασφηνῶν, Μιστρὲμ τὴν τῶν Αἰγυπτίων, Ψοὺς τὴν τῶν Ἀξωμιτῶν, Ἀρμὼτ τὴν τῶν Ἀράβων, καὶ τῶν λοιπῶν ἕκαστος, ἵνα μὴ καθ' ἕνα λέγω, ἰδίαν ἐνεπνεύσθη γλῶσσαν. καὶ οὕτως ἑκάστης γλώσσης ἡ διαδοχὴ ἐν τῷ κόσμῳ πεπλάτυνται.

    ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ
    ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
    ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΚΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΟΓΔΟΗΚΟΝΤΑ
    ΤΟ ΕΠΙΚΛΗΘΕΝ
    ΠΑΝΑΡΙΟΣ ΕΙΤ’ ΟΥΝ ΚΙΒΩΤΙΟΣ


    Σημ : ...την παλαιάν γλώσσαν των Ελλήνων έχοντες (εννοείται πριν από τον κατακλυσμό η οποία συνεχίζεται και μέχρι τις μέρες μας και ας έχουν λυσσάξει λυτοί και δεμένοι να την αφανίσουν).
    Μετά τον κατακλυσμό ενεπνεύσθησαν ιδίαν γλώσσαν όλοι οι λαοί πλην Ελλήνων, γράφει ο καθόλου φιλικά προσκείμενος προς τους Έλληνες Επίσκοπος Επιφάνιος.


    Τα συμπεράσματα δικά σας.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουλαν μπατορ μη φευγεις ,μολις που αρχισες.........
    Με ενδιαφερουν αυτα που ειπες για το πλανητη σου και πες μας πως τα ξερεις αυτα, σου τα ειπαν οι γονεις σου; Φιλε Εριωπα γιατι τον λες Ποντιο; Τι σχεση εχει ο Ποντος με αυτο τον πλανητη; κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Κώστα, άργησες λίγο. Αν θες πραγματικά να τον προλάβεις βούτα πρώτη πτήση για Καζακστάν και απ' εκεί με όποιο μέσο βρείς τράβα για Burkhan Khaldun. Πιθανότατα να συναντηθείτε εκεί κοντά στο μυστικό μαυσωλείο του Τζεκινς Χαν κοντά στο αρχαίο κοσμοδρόμιο.
    Ο Ουλάν Μπατορ σίγουρα θα σε αναγνωρίσει.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε κ. Λύκιε, Γλαύκη, ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, ΕΡΙΩΠΑ, Ερμόλυκε, STAR-LORD, Κώστα, ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ και όλοι οι υπόλοιποι που δεν μπορώ να μνημονεύσω έναν έναν αλλά πάντα απολαμβάνω να ακούω.
    Να βάλω και εγώ ένα κέρμα στο μουσικό κουτί σας να παίξει, γιατί ακούγοντάς σας...απλά με εκφράζει.

    https://www.youtube.com/watch?v=HMly6D0nrgA&index=11&list=RDBUMLfjrIO9o

    Ευχαριστώ/ουμε,
    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλημέρα μου φίλε Μαθητή! Ευχαριστούμε για την ροκ μουσική αφιέρωση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΑΘΗΤΗ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  10. Φίλε Ερίωπα, είναι σημαντική η παράθεση του χωρίου του επ. Επιφανίου. Μαρτυρεί τα κατά Παλαιάν Διαθήκιν ρηθέντα, περί κοινής ομογλωσσίας, προ της κτίσεως του πύργου της Βαβυλώνας.
    Σημαντική αναφορά επίσης, η φυλετική κατανομή των εβδομήκοντα δυο οικοδόμων:
    32 άνδρες του γένους Χαμ (Χαναανιτική και μαύρη φυλή,ο Νώε τους όρισε ως σκλάβους!))
    25 άνδρες του γένους Σημ (σημίται-εβραίοι-μογγόλοι) και
    15 άνδρες του γένους Ιάφεθ (Ιαπετού-λευκή φυλή-Έλληνες).
    Σαφώς λοιπόν, η πρώτη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ελληνική παγκοσμίως. Οι λεγόμενες "ινδοευρωπαϊκές" γλώσσες, είναι παρεκδοχές της ελληνικής. Είναι γεγονός επίσης ότι η ελληνική γλώσσα, δεν είναι προϊόν ανθρώπινης επινόησης, αλλά πρόκειται για μαθηματικό κώδικα της συμπαντικής νομοτέλειας. Είναι η προβολή των μαθηματικών της Φύσης, στην νόηση του ανθρώπου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Betelgeuse, παίζει πολύ αυτό το θέμα. Μα την αλήθεια.
    Έγραψα ένα σχόλιο και το σύστημα το κατάπιε. Δεν πειράζει.
    Νομίζω ότι αν δεν επανέλθει ο θεματοθέτης του, δεν πρόκειται το σύστημα να επιτρέψει κάποιο σχόλιό μου.

    Προκαλώ όμως με την λέξη Τυφώνιοι και την λέξη Tanum.

    Για όσους διερωτώνται, η Tanum είναι πόλις που κάθεται γεωδαιτικά στο τρίγωνο του Betelgeuse. Ανατολικά της βρίσκεται πάνω στο βουνό το σπήλαιο του Τυφώνα και κυβερνά σήμερα αόρατα τον κόσμο.
    Tanum: οι Τάνες ή Τιτάνες

    Κάπου εκεί κοντά ο Ζευς έκανε τον Τυφώνα μπίλιες.
    Όσοι γνωρίζουν που είναι η TANUM θα καταλάβουν.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ερίωπα, προφανώς ο σχόλιο που έκανες δεν ανακατευθύνθηκε στον Blogger και τον κατάπιε όπως λες το "σύστημα" των δικτύων.
      Επειδή αυτό συμβαίνει συχνά (και σε εμένα ακόμα), καλό θα είναι πριν πατήσετε "Δημοσίευση", να κάνετε "αντιγραφή" το σχόλιό σας, ώστε είναι σωσμένο αν χρειαστεί να το ξαναστείλετε.
      Επίσης κάποιες φορές, τυχαίνει να φύγει το σχόλιο, αλλά ο Blogger δεν το αναρτά στο ιστολόγιο. Όμως προλαβαίνει να έρθει στο δικό μου mail και έτσι σώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, το ανασύρω "χειροκίνητα" απ' το mail μου και το ποστάρω εγώ, αρκεί να μου το πείτε. Εν προκειμένω φίλε Ερίωπα, δεν μου ήρθε κανένα σχόλιό σου στο mail μου, που να μην έχει αναρτηθεί.
      Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι ευθύνεται η Google.
      Να γνωρίζετε ότι οποιοδήποτε σχόλιο κι αν κάνετε, το οποίο δεν είναι υβριστικό ή προσβλητικό για τους συνομιλητές σας, δημοσιεύεται ελεύθερα.

      Ο Διαχειριστής
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Στην πρόκλησή σου Ερίωπα, θα επιχειρήσω να ρωτήσω:
    Γνωρίζω για τον Τυφώνα, αλλά όχι για τους Τυφώνιους. Αν οι Τυφώνιοι είναι οι απόγονοι του Γίγαντα Τυφώνα, τότε μιλάμε για δύο γένη:
    Τους απογόνους που προέκυψαν με την Έχιδνα
    ο Λέων της Νεμέας
    ο Κέρβερος
    ο Λάδων
    η Χίμαιρα
    η Σφίγγα
    η Λερναία Ύδρα
    ο Λήδως
    και αυτούς από την Αφροδίτη:
    η Σοφία
    η Αλεξάνδρα
    η Πανδώρα
    ο Εωσφόρος
    η Αστάρτη
    η Άρια.
    Η πόλη ΤΑΝUM βρίσκεται στην νοτιοδυτική Σουηδία (όχι στην περιοχή της Υπερβορείας, αν εννοείς αυτό). Άλλη πόλη με το ίδιο όνομα, δεν γνωρίζω. Να θυμίσουμε όμως, ότι ο Τυφώνας ήταν Γίγαντας και όχι Τιτάνας. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι οι γίγαντες είχαν μισή ανθρώπινη και μισή ΕΡΠΕΤΙΚΗ φύση (το κάτω μέρος τους ήταν φολιδωτό και σχημάτιζε ουρά φιδιού).
    Όμως το όρος (και το σπήλαιο) του Τυφώνα, ήταν στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στο Κωρύκειο Άντρο, ενώ η τελική μάχη του Τυφώνα με τον Δία, έγινε στη όρος Αίμος (στη σημερινή Βουλγαρία).
    Δεν ξέρω ποιο είναι το "τρίγωνο του Betelgeuse", εκτός κι αν εννοείς την γεωμετρία του αστερισμού του Ωρίωνα, μέλος του οποίου είναι ο αστέρας Betelgeuse. Το μόνο τρίγωνο που είναι γνωστό και συμμετέχει ο Betelgeuse, είναι αυτό που σχηματίζει με τους αστέρες Σείριο και Πρόκυνα (χειμερινό τρίγωνο) και είναι το φωτεινότερο τρίγωνο στον ουράνιο θόλο, από το βόρειο ημισφαίριο το χειμώνα.
    Επειδή όλα αυτά μαζί δεν συνδέονται καταφανώς, θα ήθελα να μας τα τοποθετήσεις με σειρά.
    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΛΥΚΙΕ ΕΓΡΑΨΕΣ..."Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι οι γίγαντες είχαν μισή ανθρώπινη και μισή ΕΡΠΕΤΙΚΗ φύση (το κάτω μέρος τους ήταν φολιδωτό και σχημάτιζε ουρά φιδιού)."

      ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ...Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ,Ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ....Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΙ ΦΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΣΟΣ ...ΑΛΛΑ ΧΩΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΔΙΑ ,ΑΦΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ ΚΕΚΡΟΠΑΣ ...ΟΙ ΚΕΚΡΟΠΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΕΡΚΟΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ ...ΗΤΑΝ ΧΩΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΛΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΛΗ (βλ. και Σταγειρίτη Α. Ωγυγία η Αρχαιολογία, τόμος 4, σελ. 229, 230, 231 & Decharme P. Ελληνική Μυθολογία σελ, 517). Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΛΑΡΝΑΚΑ ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΥΡΟΒΟΡΟ ΕΛΚΥΣΤΗ ΚΙΒΩΤΟ ,ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ARCA.

      ….δια ταύτα γαρ και υπό των θεολόγων λέγεται χαλκεύειν, ως στερεών και αντιτύπων εργάτης, και διότι χάλκεος ο ουρανός ως μίμημα ων του νοητού και ο του ουρανού ποιητής χαλκεύς. Χωλεύειν δε αμφοτέροις τοις ποσίν, ως των εσχάτων δημιουργός εν ταις προόδοις του όντος—τοιαύτα γαρ τα σώματα—και ως μηκέτι δυνάμενος προϊέναι επ᾽ άλλην τάξιν, και ως του παντός ποιητής ασκελούς όντος, ως φέρεσθαι δε άνωθεν εις γην, ως την εαυτού δημιουργίαν δια πάσης διατείνων της αισθητής ουσίας…. (βλ. Πρόκλος Σχόλια εις τον Τίμαιον Πλάτωνος 1.143.7 – 17).

      EΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ ..ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ!!!ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ .

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. O ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ...ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΡΜΑ...ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ Η ΑΡΓΩ ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΑΡΜΑ...ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΡΓΩ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΡΙΖΑ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΕΛΑΙΑ (ΙΣΙΔΑ) ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  13. https://www.youtube.com/watch?v=We4hoe0eM6k

    ΤΗΕ STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα είναι να διακρίνουμε αν πρόκειται κυριολεκτικά για ερπετοειδή μορφή ή συμβολικά. Όσο αναφερόμαστε σε μυθικά πρόσωπα, τότε υπάρχει πολύς συμβολισμός. Όταν μιλάμε για ιστορικά πρόσωπα, πιθανών να κυριολεκτούμε στις περιγραφές μας.
    Άποψή μου είναι ότι υπήρχε και κυριολεκτική και συμβολική μορφή, με ερπετοειδή χαρακτηριστικά.
    Η διφυής φύση των ανθρώπων, είχε να κάνει με την προέλευση και την φύση των δημιουργών του.
    Θα ήθελα όμως να μας μιλήσεις για το σκάφος Αργώ και τις ιδιότητές του. Ήταν πλωτό ή διαστημικό σκάφος πιστεύεις;
    Στην συνέχεια μπορούμε να μιλήσουμε για τους Αργοναύτες, την εκστρατεία τους και κυρίως που αυτή έγινε!
    Σας αφιερώνω το παρακάτω μήνυμα-τραγούδι:

    https://www.youtube.com/watch?v=u-CjVNeb10E
    (Manowar-Defender)

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΙΕ ΕΓΡΑΨΕΣ :..."Στην συνέχεια μπορούμε να μιλήσουμε για τους Αργοναύτες, την εκστρατεία τους και κυρίως που αυτή έγινε!"

      ΤΟΣΟ Ο ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ,ΗΛΙΟΠΛΑΝΗΤΙΚΑ,ΗΛΙΟΧΘΟΝΙΚΑ,ΧΘΟΝΟΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

      Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ....ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ .

      ΑΡΓΩ=Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ=ΣΤΥΓΑ=904
      ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ....ΕΚΕΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.

      "Η Αθηνά είναι εκείνη που τοποθετεί στην Αργώ, ο μυθικός ναυς=νους, τη Δρυ, το λόγο του Ζηνός/Διός(=Καθολικούς Νους), δίαυλος που συνδέει το αριστερό ημισφαίριο, ήτοι έδρα ανθρώπων με το δεξιό, ήτοι έδρα Θεών. Και αυτό διότι ο κόσμος των βασιλιάδων-θεών κατεχόταν από ένα “δικάμαρο” εγκέφαλο, στον οποίον το δεξί ημισφαίριο ονομαζόταν θεός και το αριστερό άνθρωπος(Βλ και Κασδά Πολυξένη “Πυρίσπορος”)

      ΑΘΗΝΑ=ΗΘΟΝΟΗ=ΗΘΟΣ+ΝΟΗΣΗ.

      Υ.Γ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. KAI AYTO AΠO MENA.

      https://www.youtube.com/watch?v=ASj81daun5Q

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω πω.. χαμός. Μουσική ..αμάτη και διάθεση για διάλογο στο φούλ.
    Με το μαλακό όμως βρε παιδιά διότι θα πέσει βαρύ στο στομάχι.
    Λέω να αρχίσω λίγο ορθολογικά σήμερα. Λέω να πιάσω τον Κέκρωπα από την ουρά και να το αναγκάσω να απολογηθεί και αν τον βρούμε αθώο λέω να του επιτρέψουμε μετά να πιάσει τους ποιητές που τον κακολόγησαν στις δαγκωνιές. χα χα ...
    Πρέπει όμως να επανέλθουμε στην ιστορία του Κατακλυσμού που λένε ότι έγινε κάποτε στην εποχή που βασίλευε ο Κέκρωπας ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερους συγγραφείς εισήγαγε και την λατρεία του Κρόνου και του Όφεως στην Ελλάδα. (πρόσφατα με ρώταγε ο Ουλάν Μπατορ ποιά ήταν η θρησκεία των Ελλήνων πριν το Δωδεκάθεο).
    Η άποψή μου είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένας βασιλιάς με αυτό το όνομα αλλά αν υπήρξε, αυτό το επίθετο θα του εδόθη εκ των υστέρων από κάποιο ποιητή ή από τον λαό για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ουρά σίγουρα δεν είχε ο δύστυχος Κέκρωπας αλλά το πιθανότερο είναι να είχε καταγωγή από δύο διαφορετικούς τόπους κάτι παρόμοιο με το όνομα Διγενής.
    Ο Μακρόβιος -[Saturnalia 1.1.c.10.p.162] μας πληροφορεί ότι "η λατρεία του Όφεως εισήχθη στους αρχαιότερους Έλληνες υπό του Κέκρωπος"
    Σύμφωνα με τον Στράβωνα το όνομα αυτό δεν έχει Ελληνική καταγωγή και αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο διότι αλλού ο Ευστάθιος αναφέρει ότι ο Κέκρωψ "τον βάρβαρον Αιγυπτιασμόν αφείς" Μία φράση κλειδί που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε την άποψη ότι ο Κέκρωψ αλληγορεί την μετανάστευση των Ατλαντογενών κατοίκων της πολυεθνικής Αιγύπτου και της Σκυθοκρατούμενης Αραβίας από τις Ανατολικές αποικίες προς την Ελλάδα σε κάποια μακρινή εποχή.
    Τώρα όσον αφορά τον Ήφαιστο θα αρκεστώ στον Ευσέβιο ο οποίος στους Χρονικούς Κανόνες, βιβλίο Α’ Αιγυπτιακά μας πληροφορεί πάλι ότι ο Θεοποιημένος άνθρωπος ή ανθρωπόμορφος θεός Ήφαιστος ήταν η πρώτη θεσμοθετημένη λατρεία του πυρός "primus homo deus Aegyptis Vulcanus est"
    Όλα αυτά τα στοιχεία όμως μας οδηγούν στο κατώφλι του Αιγυπτίου Ερεχθέα, πιθανότατα Ατλαντογενής και αυτός και του Ατλαντογενούς Κάδμου ο οποίος τελικά μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τον θρύλο σε Όφι.
    Ο Διόδωρος Σικελιώτης στο πρώτο του βιβλίο κεφ 28:6 αναφέρει ότι ο Ερεχθεύς ήταν Αιγυπτιακής καταγωγής και ήταν αυτός που είχε φέτρει πολλά ήθη και έθιμα από την Αίγυπτο, όπως τις τελετές της Δήμητρας και Περσεφόνης, Πλούτωνα και Ιάκχου.
    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τρομάζει η λέξη Αίγυπτος;

    Τότε να την κάνουμε "Οίκο του Πτα" και να καλέσουμε τον Πρωτέα να μας πεί πως πήγαινε από την Μέμφιδα στην Αμφίπολη κάτω από τον βυθό της θάλασσας μέσα από υπόγειες σήραγγες. (βλέπε Λυκόφρονα)
    Μην σε τρομάζει η λέξη Αίγυπτος. Ελληνική γη ήταν. Εκτός και αν δεν ήταν σ’ αυτή τη γη; χαχα

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΥΚΟΦΡΟΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΙΧΟΙ 115-125....ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΕΣ....ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.....ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ " σιφνεύς" ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ..ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΤΡΙΤΩΝ (ΝΕΙΛΟΣ) ΑΥΛΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ.!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Σκεπτόμενος το μέλλον;;;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Ερμόλυκε, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα νωρίτερα:


      "Η άποψή μου είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένας βασιλιάς με αυτό το όνομα αλλά αν υπήρξε, αυτό το επίθετο θα του εδόθη εκ των υστέρων από κάποιο ποιητή ή από τον ίδιο τον λαό μας, για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ουρά σίγουρα δεν είχε ο δύστυχος Κέκρωπας αλλά το πιθανότερο είναι να είχε καταγωγή από δύο διαφορετικούς τόπους "
      Δεν είπα ότι "το όνομα Κέκρωψ δεν έχει Ελληνική καταγωγή".
      Η άποψή μου και πάλι είναι ότι η ονομασία Κέκρωψ πιθανώτατα να υιοθετήθηκε από τους Ελληνες ποιητές επειδή έβλεπαν το κυκλικό φιδόμορφο σύμβολο, σφραγίδα της εξουσίας, που σίγουρα έφεραν οι ναοί των Καδμείων Σκυθόφωνων Ατλάντων, που είχαν εισβάλει σύμφωνα με τον Λυκόφρονα στον Ελλαδικό χώρο τρείς γενιές μετά την πτώση της Ατλαντίδος.


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. ΕΡΙΩΠΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ η ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ..ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ "ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ" ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. Φίλε STAR-LORD,
      Αμοιβαία τα αισθήματα. Να γνωρίζεις ότι και συ διαχέεις μοναδικά υψηλά διανοήματα στους συνανθρώπους σου, άσχετα αν "οι πολλοί" τα προσπερνούν αμέριμνα. Αυτό δεν κάνει καμία διαφορά. Σημασία έχει να ολοκληρώσεις την πορεία σου μέχρι να φτάσεις μπροστά από το Θαυμάσιο Πρότυπο. Μετά άραξε την Αργώ σου και κοίταζε το κόσμο αμέριμνα.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  19. …και κάτι ακόμα για την Αίγυπτο.
    • Αίγυπτος ο αδελφός του Δαναού, σύμφωνα με τον [Μανεθών-Αιγυπτιακά]
    • Αίγυπτος ο οίκος του Πτα ή Φθα ή Αφθά. Είναι ο Hikuptah των αρχαιολόγων. Λένε οι παραδόσεις ότι αυτός ο αρχαίος ηγεμών έδωσε το όνομά του στην Αίγυπτο χωρίς να μας εξηγούν το πώς και γιατί.
    • Αίγυπτος, ο Ptah των αρχαιολόγων ή ο Πτάς των Ερμητικών κειμένων, είναι ο γνωστός μας πολυτεχνίτης και παρεξηγημένος σιδεράς Ήφαιστος και το λήμμα hiku είναι ο «οίκος» του.
    • Η ελληνικότατη φράση «Ο οίκος του Πτα» με το πέρασμα του χρόνου κατέληξε να ακούγεται Hikuptah και σε κάποιο στάδιο μετά από μεταστροφή του κ σε γ κατέληξε στο γνωστό άκουσμα «Αίγυπτος». Τόσο απλά.
    • Θα ήταν λίγο νωρίς να δήλωνα ότι η αρχική Αίγυπτος δεν βρισκόταν στην γη.
    • Ένα άλλο όνομα για την Αίγυπτο ήταν η Καρδία.
    • Όποιος τώρα τολμά ας κάνει και τους συνδυασμούς του αφού διαβάσει και αυτό το τελευταίο.
    • «…το αρχαίον η Αίγυπτος Θήβαι καλουμένην [Αριστοτ. Μετεωρ.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις


    1. Ανώνυμος30 Νοεμβρίου 2014 - 3:07 π.μ.

      Τι σημαινει Θηβαι;


      Απ: Κιβωτός

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος30 Νοεμβρίου 2014 - 3:26 π.μ.

      Φίλε/φίλη, είναι πιό ανθρώπινο να νιώθεις ότι επικοινωνείς με κάποιον άνθρωπο και όχι με ρομπότ. Συνήθισε να βάζεις έστω και κάποιο ψευδώνυμο.

      Φιλικά

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  21. Αγαπητέ Λύκιε, δεν πιστεύω να πιστεύεις αυτό που έγραψες;

    " Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι οι γίγαντες είχαν μισή ανθρώπινη και μισή ΕΡΠΕΤΙΚΗ φύση (το κάτω μέρος τους ήταν φολιδωτό και σχημάτιζε ουρά φιδιού"

    Τώρα, όσον αφορά τον Betelgeuse από τον οποίο μας είπε ο φίλος μας ότι προέρχεται έχω να πω τα εξής:
    Η ονομασία Betelgeuse προήλθε από τους Αραβικούς χάρτες των ζωδίων τους οποίους οι ολιγογράμματοι αστρολόγοι του μεσαίωνα στην Ευρώπη δυσκολευόντουσαν να διαβάσουν.
    Η ορθή ονομασία ήταν Ed el Gozaa, (جوزاء Οι Δίδυμοι) δηλαδή το «χέρι των διδύμων» το οποίο συμπίπτει μέσα στον δίδυμο αστερισμό του Ωρίωνος. Ήταν δηλαδή το χέρι του Ωρίωνα.
    Αυτός ο αστερισμός έχει μεταφερθεί γεωδαιτικά στην περιοχή της Μέκκας και αντιπροσωπεύει τις τρείς πόλεις Jeddah, Nubabybia και Tanum οι οποίες αποτελούν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
    Για αυτή την Tanum μίλησα. Ανατολικά βρίσκεται η Μέκκα που αντιπροσωπεύει τον Σείριο. Οι υπόλοιπες πόλεις προσκυνήματα αποτελούν ολόκληρο τον αστερισμό του Ωρίωνος με την Ερυθρά θάλασσα να αντιπροσωπεύει τον Γαλαξία (Milky Way).
    Η ιστορία αυτή είναι πολύ μεγάλη και πάει πολύ μακριά. Όρεξη νάχουμε να τα λέμε.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε Ερίωπα, η αναφορά μου στην διπλή φύση των Γιγάντων, είναι η μυθολογική τους περιγραφή. Μίλησα επίσης για συμβολική ερμηνεία της μορφής τους, που έχει να κάνει με την διπλή τους καταγωγή (του Όφεως και του Κρόνου). Άφησα και ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει και κυριολεκτική σημασία, να είχαν τέτοια μορφή σε άγνωστες για μας περιόδους, πριν τους δυο κατακλυσμούς.
    Η γεωδαιτική μεταφορά του αστερισμού του Ωρίωνος στην Μέκκα, μου είναι εντελώς άγνωστη!
    Έχει ενδιαφέρον να μας πεις βάσει ποιου σκεπτικού προκύπτει και γιατί επιλέχθηκε αυτός ο χώρος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Λύκιε,
    Η γεωδαισία του Ωρίωνος-Σειρίου στην περιοχή της Μέκκας δεν είναι κάτι το πολύ γνωστό. Ούτε βέβαια σχετίζεται με το νεότερο Ισλάμ. Είναι πανάρχαια ιστορία.
    Πιστεύω να γνωρίζεις ότι σε εκείνα τα μέρη λάτρευαν κάποτε τον Δουσάρη, και ότι η Μέκκα ονομαζόταν Μάκκα και παλαιότερα Μπάκκα η οποία γλωσσικά αγγίζει τον καμένο Βάκχο ή Bache.
    Ο Ισίδωρος ανέφερε τον Δουσάρη των Αράβων ως συνώνυμο του Διονύσου ή Βάκχου που λατρευόταν σ’ εκείνα τα μέρη.
    Βεβαίως καλά θα ήταν όλοι εκείνοι οι χρονογράφοι και γεωγράφοι να μας πληροφορούσαν και τι ακριβώς σήμαινε το κάθε όνομα που κατέγραφαν.
    Παραδόξως το όνομα Δούσαρη το διατηρούν μέχρι σήμερα οι Άραβες ενώ τον αρχαίο θεό Δούσαρη το ονομάζουν «Ζου ελ Σάρη».
    Ζου σημαίνει «αυτός που έχει» όπως λένε για τον Μέγα Αλέξανδρο Ζου ελ Καρνέν (αυτός που έχει δύο κέρατα).
    Το δεύτερο λήμμα του ονόματος «Ζου ελ Σάρη», δηλαδή το «Σάρη» προφέρεται «Shari».
    Αν αναλύσουμε το shari ανακαλύπτουμε ότι σημαίνει «σπήλαιο των λεόντων». Σημαίνει επίσης κνίδωση, ερυθρίαση και τσουκνίδες.
    Μπορεί τώρα να σου έρχονται σκηνές από τον Λέοντα της Νεμέας και το σπήλαιό του. Ένα περίεργο λέοντα που έπεσε πάνω στο Σεληνούντιο όρος.
    Μπορεί επίσης να σου έρχεται η εικόνα του ακανθωτού στεφάνου.
    Μπορεί επίσης να σου θυμίζουν τον πολυόφθαλμο λέοντα στο Δ-8 κεφάλαιο της Αποκάλυψης.
    Shar, όμως οι Άραβες ονομάζουν το «κακό» και το καταστροφικό» και «Sharir» τον Σατανά.
    Όλες αυτές οι λέξεις όμως αντλούν το έτυμό τους από την λέξη Sharara ή οποία σημαίνει «σπινθήρας».
    Το πόσο σχετίζεται ο Όσιρης με τον Σείριο (Κυων) ο οποίος στην δημοτική Αραβική γλώσσα μέχρι σήμερα προφέρεται “Shouari», ελαφρό παρατραύλισμα του Shari, νομίζω ότι δεν θα το αγνοείς.
    Τέλος, αν αντικαταστήσεις την λέξη «Shari» με την λέξη «Κύων» ο οποίος στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει «σπινθήρας» νομίζω ότι πολύ εύκολα θα βάλεις μία καλή τάξη σε όλες αυτές τις πληροφορίες και προπάντων θα δεις με διαφορετικό μάτι τον δύστυχο Τρικέφαλο Κύνα.


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν λοιπόν Δουσάρης=Διόνυσος, τότε η έννοια του "Ζου-ελ-Σάρη" στην Αραβική, πρέπει να νοηματοδοτεί την κρυφή σημασία του Ηράκλειου άθλου με τον λέοντα, δηλαδή την εσωτερική μάχη με τον εαυτό του ( να σκοτώσει δηλαδή το λιοντάρι της προσωπικότητός του), συνεπώς να καθυποτάξει την εωσφορική του φύση, την Τιτάνια, την ερπετική, την οφιώδη, την Σατανική.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΜΟΛΥΚΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.....ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΡΜΟ-ΛΥΚΟΣ....ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ...ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. @ EΡΜΟΛΥΚΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

      ...."Έψιλον = πέντε(5)…. Αντίρροπα Έψιλον = πέντε(5)/πέντε(5)
      5+5=10-------> 1+2+3+4------>Τετρακτύς….. Τέσσερα Πλατωνικά Στερεά στον “Τίμαιο”και ένα πέμπτο=Ε=Αιθήρ…. Άρα Ε+Ε=>(4έδρο,6έδρο,8έδρο,20έδρο) συν το πέμπτο-Αιθήρ-Ε, έχουμε την αρχική πληροφορία του Πλουτάρχου για τα τρία Έψιλον που κοσμούσαν το Ναό-Νου. Τώρα, όλως τυχαίως, το άθροισμα των εδρών των τεσσάρων στερεών με του 12έδρου(=Αιθήρ) μας δίνει τον αριθμό 50. Οι Αργοναύτες ήταν 50, οι Δαναίδες ήταν 50, τα χρόνια της πλήρους περιστροφής του Σειρίου Β’ γύρω από τον Σείριο Α’ είναι κατά μέσω όρο 50…"

      THE STAR-LORD.






      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αν οι Συμπληγάδες πέτρες είναι η Πύλη μετάβασης στην αντιύλη, τότε το σκάφος Αργώ, θα έπρεπε να κινείται ...ανάποδα (αρνητικός χρόνος). Συνεπώς η πλώρη έγινε πρύμνη! Μήπως;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Μήπως το ταξίδι στον επονομαζόμενο χωροχρόνο δεν ήταν ουτοπική επιλογή μα μια πραγματικότητα .....
      Μήπως το ταξίδι του Οδυσσέα κρύβει περισσότερα μέσα από ένα απλό Αρχαιοελληνικό μυθιστόρημα ;
      Μήπως από εκεί αντλήθηκαν οι μύριες πληροφορίες που μας κατέθεσαν μέσα από τα κείμενά τους ο Πλάτωνας και οι άλλοι Αρχαίοι σοφοί μας ;

      Μήπως είναι περισσότερα από όσα φανταζόμαστε τα όσα μας αποκρύπτονται ;

      Πώς είναι δυνατόν κάποιοι που δεν είχαν ταξιδέψει στο διάστημα να έχουν τόσο σαφή εικόνα των αποστάσεων, αλλά και της μορφολογίας του εδάφους ;

      Δεν κάνω ερωτήσεις φίλε μου ΛΥΚΙΕ , ούτε και σε εσένα φίλε συνσχολιαστή THE STAR-LORD .

      Απλά μέσα από κάποιες διατυπωμένες ερωτήσεις, προσπαθώ να θέσω ορθές σκέψεις .....

      Τους φιλικούς χαιρετισμούς μου


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  25. Το μενού σήμερα του Μυστικού Δείπνου από ό,τι βλέπω γράφει 50.
    Ε, να βάλω τότε στο τραπέζι και εγώ κάτι.
    Να πω ότι Ν=50 και να προδιαθέσω τους εκλεκτούς καλεσμένουνς να χρησιμοποιήσουν αυτό το μοναδικό υλικό για την ανέγερση ενός Δα-Ναού που πολλοί αρχαίοι συγγραφείς συνταύτιζαν με τον Ερμή του οποίου το όνομα σημαίνει Ναΐτης σε κάποια άλλη γλώσσα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ε αυτό πάει πολύ. Αναρτώντας το προηγούμενο σχόλιο διαπίστωσα ότι ήταν και το 50στό σχόλιο μέχρι εκείνη την ώρα.
    Τέλος παντων.
    Σχετικά με τον αριθμό 50 για τον οποίο έχουμε πάρα πολλά να πούμε, να θυμίσω ότι ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς έλεγε ότι η "Πεντηκοντάς" των θεραπευτών της Αλεξάνδρειας προέρχεται από το αλληγορικό "Ιερό Ορθογώνιο Τρίγωνο" και ότι "είναι ιερός και φυσικός αριθμός"
    Νομίζω ότι αυτή είναι μία δήλωση κλειδί στην προσπάθεια που κάνουμε να αναλύσουμε τον αριθμό Ν=50


    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. @ EΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ: ...."ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς έλεγε ότι η "Πεντηκοντάς" των θεραπευτών της Αλεξάνδρειας προέρχεται από το αλληγορικό "Ιερό Ορθογώνιο Τρίγωνο" και ότι "είναι ιερός και φυσικός αριθμός""

      ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ Η ΛΕΞΗ τέπ-ρά ΣΗΜΑΙΝΕΙ "Η ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ" ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ σέπτου ΚΑΙ σέπτς ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΟ.......ΝΑΙ ΑΛΛΑ Σέπτιτ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ!!!

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  27. Αγαπητοί φίλοι, θέλω να στρέψω την προσοχή σας και πάλι στον Πίνδαρο ο οποίος έβαζε το ΤΕΚΜΩΡ, τον ΠΟΡΟ και το ΣΚΟΤΟΣ μαζί σε μια ενότητα σα να ήθελε κάτι να διασώσει στην μνήμη του λαού μας.
    Για κάνουμε όμως το ταξίδι μας (ΠΟΡΟ) μέσα στο διάστημα (ΣΚΟΤΟΣ) χρειαζόμαστε και ένα πολύ ασφαλές μέσον, δεν νομίζετε;
    Αν ο ΕΡΙΩΠΑΣ αφήσει μία λέξη, ή ένα ρήμα, ας πούμε το Α ρ κ έ ω, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι που θα εξυπηρετήσει την προετοιμασία της κρουαζιέρας μας;
    Έχω την εντύπωση ότι για πλήρωμα, που θα εναλλάσσεται σε όλες τις θέσεις, δεν θα χρειαστούμε περισσότερα από 50 άτομα δίπλα σ’ αυτόν που θα χειρίζεται το τζουκμπόξ και τον διπλωματούχο καπετάνιο. Σύνολο 52
    Μην βιαστείτε να καταθέσετε αβασάνιστα σκεπτόμενοι την λέξη Α ρ κ ώ διότι τότε θα θεωρηθεί ότι η προετοιμασία μας έχει γίνει ασυλλόγιστα και το ΤΕΚΜΩΡ μας θα είναι πολύ δύσκολο.

    ΕΡΙΩΠΑΣ (1.12.2014)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ EΡΙΩΠΑ ΕΓΡΑΨΕΣ:..."Αν ο ΕΡΙΩΠΑΣ αφήσει μία λέξη, ή ένα ρήμα, ας πούμε το Α ρ κ έ ω, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι που θα εξυπηρετήσει την προετοιμασία της κρουαζιέρας μας; "

      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΝΤΕΛΛ ΚΑΙ ΣΚΟΤ ΤΟ ΡΗΜΑ ΑΡΚΕΩ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ"......ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Β ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ;;;
      ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΜΑ Αρκέρε ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΕΡΙΚΛΕΙΝΩ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ...ΣΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ ΑΡΚΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΣΤΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ Η ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ"
      ΑΡΚΤΣΑ ΒΑΡΣΑ= ΕΝΑ ΑΣΤΡΙΚΟ ΕΤΟΣ η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ
      ΆΡΚΑ=ΑΝΗΚΕΙ η ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
      ΑΡΚΑΜ=ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
      ΑΡΚ=ΓΥΑΛΙΖΩ ,ΛΑΜΠΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΑΜΨΗ
      ΑΡΚΙΝ=ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΩ ΑΠΟ ΦΩΣ
      ΑΡΚΑ-ΚΑΡΑ=ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ
      ΑΡΚΑΖΑ=ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΟΣ.......

      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ;;;

      STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Ωραια, γιατι το κουραζουμε το θεμα. Η Αργω ειναι διαστημοπλοιο που ταξιδευσε στη γαια και τα αστερια του γαλαξια. Ειχε και κεντρικο υπολογιστη στη πλωρη που το πλοηγουσε. Ειχε και 52 ατομα πληρωμα με κυβερνητη τον Ιασονα. Παμε παρακατω.... το συμπερασμα ποιο ειναι και τι σχεση εχει αυτο με την σημαρινη κατασταση που λεει και ο Star Lord για επομενο τρωικο πολεμο. Κωστας

      Διαγραφή
  28. Αγαπητέ Λύκιε,
    Σεβαστή η άποψή σου, όπως νομίζω ότι θα πρέπει να είναι σεβαστές και όλες οι απόψεις όπως και να διατυπώνονται.
    Δεν ασκώ ποτέ κριτική επίσης στον τρόπο που μπορεί κάποιος να προσλάβει οποιοδήποτε νόημα μέσα από κάποια δίκη μου τοποθέτηση διότι αγνοώ την στοιχείωση και την προδιάθεση που διαθέτει.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τον Δουσάρη, Διόνυσο, σπινθήρα, κλπ, αδυνατώ να τον τοποθετήσω στον εσωτερισμό έτσι όπως προσπαθείς εσύ.
    Είναι καθαρά τρισδιάστατο για μένα το θέμα.
    Ακόμα και η προσπάθεια άλωσης του Λέοντα (είσοδος στο εσωτερικό του από τον Ηρακλή) με χρήση των οδόντων του ιδίου του Λέοντος, για μένα έχει συμβατική έννοια.
    Εύχομαι να μην σε απογοήτευσα.
    Ο "Ζου-ελ-Σάρη" στην Αραβική αντίληψη έχει απόλυτη σχέση με την καλή ή κακή χρήση του Τυφωνίου πυρός, του πατέρα της φωτιάς, του Αμπουλαχάμπ.
    Του Α-ΛΟΓΟΥ που λέει και ο STAR LORD. Της κακής χρήσης του πυρός, θα συμπλήρωνα εγώ.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα, αλίμονο αν ο διάλογος και η ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών, γίνεται αίτιο για να απογοητευόμαστε!
      Η ερμηνεία των μύθων, μπορεί να έχει ταυτόχρονα πολλά επίπεδα χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο. Δεν υπάρχει μόνο μια και αποκλειστική ανάγνωση σε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα.
      Αναλόγως λοιπόν το φίλτρο που επιλέγεις για να δεις την αλήθεια μέσα από τον μύθο, παίρνεις την ερμηνεία που προκύπτει.
      Όπως για παράδειγμα, βλέπεις μέσα από διάφορα χρωματιστά φίλτρα την εικόνα ενός φυσικού τοπίου με τα ανάλογα χρώματα (κόκκινες αποχρώσεις με κόκκινο φίλτρο, πράσινες με πράσινο, κτλ), έτσι και κάθε μήνυμα της μυθολογίας, μπορεί να διαβαστεί ανάλογα με την διάθεση προσέγγισης που επιθυμεί ο ερευνητής.
      Η αλήθεια εμφανίζεται τελικά σε κάθε πτυχή, σε κάθε έκφανση του φάσματος της διάνοιας.
      Μπορεί λοιπόν,να ισχύουν όλες οι εκδοχές.
      Η πολυεπίπεδη ανάγνωση λοιπόν, επιτρέπει την παράλληλη ερμηνεία. Δέχομαι ευχάριστα και την δική σου ερμηνεία, χωρίς να σημαίνει ότι υποχωρεί και η δική μου. Και τα δυο μηνύματα που προκύπτουν είναι αληθινά και πολύ σημαντικά!
      Θα επιχειρούσα μάλιστα να τα συνταιριάξω, αν αυτό δεν σε ...θυμώσει:
      Αν συμφωνήσουμε ότι το Πυρ είναι η Γνώση, τότε η ορθή του χρήση, είναι κυριαρχία του πνεύματος στην ύλη. Από 'κει και έπειτα, οι συνειρμοί είναι εύκολοι...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....Ο ΛΟΓΟΣ=ΗΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΦΩΣ ...ΤΑ ΗΧΟΦΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΤΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ...ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΡΡΟΠΑ ΕΨΙΛΟΝ Ε...ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΧΟΥ (Η ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΕΙΚΟΝΑ).

      https://www.youtube.com/watch?v=_lmk9tOkQUE

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Διέγραψα το ανώνυμο σχόλιο, όχι για να λογοκρίνω την "καταγγελία" που προφανώς θέλει να προβάλλει, αλλά διότι κάνει την αυθαίρετη και συκοφαντική ταύτιση του ονόματος με κάποιον από τους συνομιλητές μας που υπογράφει με ψευδώνυμο. Ακόμα κι αν το όνομα ταυτίζεται, εδώ σεβόμαστε την επιθυμία του καθενός να εμφανίζεται με το ψευδώνυμο της επιλογής του και προστατεύουμε τα προσωπικά του δεδομένα. Αν κάποιος επιθυμήσει να παρουσιαστεί με το αληθινό του όνομα, τότε και μόνο μπορούμε να το χρησιμοποιούμε.
      Παρ' όλα αυτά, το κείμενο που μας παρέθεσες ανώνυμε θα παραμείνει αναρτημένο αφού θεωρείς ότι μας ενδιαφέρει, χωρίς όμως την ταυτοποίηση με τον φίλο της παρέας μας. Αν θεωρείς ότι κάποιος οφείλει να απαντήσει σε διάλογο που έγινε σε άλλο χώρο και αυτός βρίσκεται εδώ (αν βρίσκεται πράγματι εδώ), θα έλεγα ότι η απάντηση θα πρέπει να γίνει στον χώρο που άρχισε ο διάλογός σας.
      Εδώ θα πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία μας να είμαστε ψευδώνυμοι.
      Ο Διαχειριστής
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε STAR LORD, με την άδειά σου θα ήθελα να αφαιρέσω το σχόλιό σου, που ακολούθησε το διαγραφέν του ανωνύμου, διότι έτσι θα διασφαλιστεί το προσωπικό δεδομένο του συνομιλητή και φίλου μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΛΥΚΙΕ.....O KAΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ...ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ/ΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  30. ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΣΤΑ ΒΙΤΚΟΥ
    Παρότι είχα παρακαλέσει τον αγαπητό Λουκά Γαβριηλίδη να πάψει να γαβγίζει στο δικό μου δέντρο, αυτός εξακολουθεί να με προκαλεί. Στην πρόσφατη επιστολή του (Ν. Κ. 21/6/10) κατέβασε καινούργια φληναφήματα, ένα εκ των οποίων είναι ετούτο εδώ:
    «Ο Κύων, αγαπητέ μας κ. Βίκτο, είναι το Πυρ, είναι η ακμή του πυρός, είναι ο Ήφαιστος, είναι ο σπινθήρας της φωτιάς, ο οποίος, σύμφωνα με το λεξικό του Ησυχίου, είναι ο διαφεύγων σπινθήρας από τη σφυρηλάτηση του σιδήρου, είναι ο θεός Ήλιος Απόλλων». Και πετά το ερώτημα: «Από πού και έως πού εσύ τα χαρακτηρίζεις όλα αυτά αστεία;».

    Απάντηση: Τα χαρακτηρίζω αστεία από την αρχή ώς το τέλος. Ο κύων δεν είναι πυρ ούτε «ακμή του πυρός» (πράγμα ακαταλαβίστικο) ούτε Ήφαιστος ούτε «διαφεύγων σπινθήρας» από τη σφυρηλάτηση του σιδήρου ούτε Ήλιος Απόλλων.

    Άκουσε, αγαπητέ μου: Αν είναι να στήσουμε σοβαρό διάλογο, απαιτώ τα ακόλουθα: α) Να μου δείξεις από ποια αρχαία φιλολογική ή επιγραφική πηγή αντλείς τη φράση «Κύων Απόλλων». β) Να μου δείξεις το αρχαίο ελληνικό κείμενο που εμπεριέχει τη λέξη «Ώπα» και ότι η λέξη αυτή αναφέρεται στον Ήφαιστο. γ) Να μου δείξεις σε ποιο κείμενο του Πλούταρχου οι Αιγύπτιοι ονομάζουν τον Ερμή «Κύνα». Οι ορθόδοξοι πατριάρχες και οι βυζαντινοί λεξικογράφοι δεν μ’ ενδιαφέρουν ούτε οι σύγχρονοι τσαρλατάνοι που θέλουν να μετατρέψουν τον Σωκράτη σε χριστιανό και τον Ιησού σε Έλληνα. Αν δεν κατεβάσεις πρωτογενείς πηγές, ξέχασε τον διάλογο!

    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

    Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λέξη «κύων» σχετίζεται με τον Ήφαιστο. Αλλά πώς σχετίζεται; Ο κωμικός ποιητής Εύβουλος (4ος αι. π.Χ.) γράφει: «ριπίς δ’ εγείρει σκύλακας Ηφαίστου κύνας, θερμήι παροξύνουσα τηγάνου πνοήι» (Απόσπ. 75). Δηλαδή: «Το φυσερό ξυπνά του Ήφαιστου τα σκυλάκια και εξάπτει την θερμή πνοή του τηγανιού». (Για τη φράση «σκύλαξ κύων», βλ. Ηρόδοτο, 3.32)

    Ποια είναι αυτά τα «σκυλάκια» που κοιμούνται και που ξυπνούν με το φυσερό του Ήφαιστου; Είναι οι μικρές σπίθες που ανάβουν τα κάρβουνα στο χαλκείο του χωλού θεού. Και γιατί ο Εύβουλος μιλά για «σκυλάκια» και όχι για σπινθήρες; Διότι ο Εύβουλος γράφει κωμική ποίηση και μπορεί να χρησιμοποιεί λέξεις με μεταφορική (όχι κυριολεκτική) σημασία. Οι σπινθήρες είναι τα «σκυλάκια» που φυλάγουν τη φωτιά του Ήφαιστου, δηλ. οι σκύλακες είναι φύλακες. Αυτό ακριβώς θα γράψει πολλούς αιώνες αργότερα ο Αθήναιος: «ριπίς δ’ εγείρει φύλακας Ηφαίστου κύνας» (Δειπνοσοφιστές, 3.71).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι αστείο λοιπόν να βάζουμε τον Σωκράτη να ορκίζεται στα «σκυλάκια» του Ήφαιστου. Αν όντως συνέβαινε αυτό, πιθανότατα θα έλεγε «νη τους Ηφαίστου σκύλακας», και όχι «νη τον κύνα» (Απολογία 22a). Αλλά δεν είναι μόνο ο Σωκράτης που ορκίζεται στον σκύλο: Στις Σφήκες του Αριστοφάνη βρίσκουμε και κάποιον άλλο να λέει: «Μα τον κύνα, ω Νικόστρατε» (στ. 83). Ο Κρατίνος λέει ότι στους πρωτόγονους ανθρώπους «ην μέγιστος όρκος . . . κύων, έπειτα χην, θεούς δ’ εσίγων» (231). Εδώ βλέπουμε ότι οι παλιοί άνθρωποι (όχι απαραίτητα παλιάνθρωποι) ορκίζονταν πρώτα στον σκύλο και μετά στη χήνα. Τους θεούς δεν τους έβαζαν στο στόμα τους.

    Φαίνεται πως απ’ όλους τους Αθηναίους πρώτος ο Σωκράτης άρχισε να ορκίζεται στον κύνα, ίσως επειδή θεωρούσε τον σκύλο ως τον πλέον «φιλοσοφικό» σύντροφο του ανθρώπου – και είναι. Ο Πλάτωνας το ξεκαθαρίζει, όταν λέει ότι στους σκύλους («εν τοις κυσίν») υπάρχει μια αξιοθαύμαστη ιδιότητα («άξιον θαυμάσαι του θηρίου»). Η ιδιότητα αυτή έχει να κάνει με την ικανότητα του σκύλου να κυνηγά τον άγνωστο άνθρωπο και να καλοδέχεται τον γνωστό («αγνώτα χαλεπαίνει, γνώριμον ασπάζεσθαι»). Και καταλήγει: «κομψόν γε φαίνεται το πάθος αυτού της φύσεως και ως αληθώς φιλόσοφον» (Πολιτεία, 376a-b), δηλ. «μια τέτοια φυσική ιδιότητα είναι ωραία και πραγματικά φιλοσοφική». Να λοιπόν γιατί ο Σωκράτης προτιμά να ορκίζεται στον κύνα, και όχι στη χήνα.

    Υπάρχει και η άποψη ότι ο Σωκράτης, με τον όρκο του στον σκύλο, περνούσε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος δεν ορίζεται ως πολιτικό ζώο (όπως θα τον ορίσει αργότερα ο Αριστοτέλης), αλλά ως συντροφικό ζώο του θείου. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τον Πλούταρχο, ο οποίος λέει ότι οι Αιγύπτιοι δεν ονόμαζαν τον σκύλο «Ερμή» («ου γαρ τον κύνα κυρίως Ερμήν λέγουσιν»), αλλά συσχέτιζαν τις ιδιότητες του ζώου αυτού προς το λογιότατο μέρος των θεών («τω λογιωτάτω των θεών»), που είναι «το φυλακτικόν και το άγρυπνον και το φιλόσοφον» (Περί Ίσιδος και Οσίριδος, 355b).

    ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όρκος του Σωκράτη, που λέει: «μα τον κύνα τον Αιγυπτίων θεόν» (Γοργίας 482b). Όμως ποιος είναι αυτός ο σκυλόμορφος θεός των Αιγυπτίων; Ο Πλούταρχος κάνει λόγο για κάποιον «κυνοκέφαλο» θεό (ό.π. 380e), αλλά δεν το ξεκαθαρίζει. Ενδεχομένως πρόκειται για τον θεό Άνουβι – αν και αυτός έχει κεφάλι τσακαλιού, όχι κεφάλι σκύλου. Ωστόσο, ίσως εδώ συμφωνήσω με τον Αθανάσιο τον Θεολόγο, ο οποίος, σε μια επίθεσή του εναντίον των Ελλήνων, χαρακτηρίζει τον θεό Άνουβι «κυνοκέφαλο»: «. . . ο παρ’ Αιγυπτίοις κυνοκέφαλος Άνουβις» (Κατά Ελλήνων, 22.9).

    Βέβαια, κυνοκέφαλοι άνθρωποι εμφανίζονται και στην αιγυπτιακή ιερογλυφική γραφή. Λέει ο Λουκιανός: «Αιγύπτιοι γράφουσιν αντί γραμμάτων – κυνοκεφάλους τινάς και λεοντοκεφάλους ανθρώπους» (Ερμότιμος, 44), δηλ. «οι Αιγύπτιοι γράφουν με κυνοκέφαλες και λεοντοκέφαλες ανθρώπινες φιγούρες, αντί με γράμματα».
    Όμως γιατί ο Σωκράτης ορκίζεται στον σκύλο-θεό των Αιγυπτίων; Προφανώς επειδή ο κυνοκέφαλος αυτός θεός διακρίνει λεπτομέρειες και δικάζει ορθά. Ο όρκος στον «σκύλο των Αιγυπτίων» είναι ένας τρόπος επιβεβαίωσης της αλήθειας μιας φιλοσοφικής πρότασης. Με άλλα λόγια, ο «σκύλος των Αιγυπτίων» συμβολίζει την ακριβή, λογική κρίση – κάτι που ο Σωκράτης κυνηγά σε όλη του τη ζωή.

    Αυτά, αγαπητέ μου. Τα περί «ελληνικότατης ορθοδοξίας» δεν τα σχολιάζω. Μου προκαλούν εμετό. Έρρωσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΥΪ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ... ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΕΝΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ "ΜΠΟΡΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΛΟΓΩ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ..ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. AΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η Ο ΕΞ-ΥΠΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΟΛΛΑ.....ΕΝΩ Ο ΒΛΑΞ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.....ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ Η Θ Ο Σ ......ΗΘΟΣ ΥΙΩΝ ΘΕΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΤΟΣ!!!! ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Ι....ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΩΜΙΑ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος1 Δεκεμβρίου 2014 - 1:47 μ.μ., γράφεις:

      "Με άλλα λόγια, ο «σκύλος των Αιγυπτίων» συμβολίζει την ακριβή, λογική κρίση – κάτι που ο Σωκράτης κυνηγά σε όλη του τη ζωή."


      Ο Σωκράτης ήταν ο μέγιστος θεματοφύλακας του Ελληνισμού και της Ελληνικής Γνώσης και σίγουρα δεν κυνηγούσε κανένα σκύλο. Επίσης ο Άνουβις ή Ερμάνουβις αντιπροσώπευαν άλλες ιδιότητες για τους Αιγυπτίους και άλλες για τους ολέθριους και τρισάθλιους Καδμείους/Ρωμαίους. Αντιθέτως διασκεδάζει με την βλακεία τους και την γοερή τους άγνοια.
      Πιστεύω να γνωρίζεις ότι η γλώσσα των ιερέων στα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν η Σκυθική και όχι η Ελληνική. Δεν τρώμε μόνο εμείς σήμερα μνημόνια και Τρώϊκες.
      Τρωϊκά και Σκυθικά μυστήρια και Ναούς Τράπεζες και Μνημόνια κατέσκαπταν και τότε το έργο των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Αθηναίων.

      Ο Σωκράτης κυνηγούσε αλύπητα αυτούς τους κρυφοσκυθόφωνες Ιερείς που είχαν εισβάλει με ύπουλο τρόπο στα ιερατικά πράγματα εκείνης της εποχής. Κυνηγά του δόλιους Γεφυραίους που είχαν επιζήσει από την εποχή του ολέθριου Κάδμου και κυβερνούσαν μέσα από την συντεχνία των Υποκριτών και Τεχνιτών την Αθήνα. Μιλάμε για την συντεχνία που τελικά τον ανάγκασε να πιεί το κώνειο για να μη υποστεί το ατιμωτικό θάνατο του λιθοβολισμού ή κατακρημνισμού.


      ΕΡΙΩΠΑΣ 2.12.2014


      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΥΓΕ ΕΡΜΟΛΥΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ...ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΛΕΓΕ "ΜΑ ΤΟΝ ΚΥΝΑ" ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.....Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ Α΄ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ Β.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ Γ΄.
    Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΙΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΥΝΑ..."«Μα τον Κύνα, Γοργία...», «Μα τον Κύνα Πώλε...» (416, Β)...ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝ...Ο ΟΜΗΡΟΣ(Ο ΟΜΙΛΩΝ ΜΗΡΟΣ) ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ (Λύκος, Κύνας, Κύων, Άργος)....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΑ ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ "ΘΕΟ ΣΕΙΡΙΟ"!!!!

    Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ...Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΣΤΟ "ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ" ΔΙΝΕΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ....«..Τότε οι Αίγες είναι παχύτατες και το κρασί θαυμάσιο, οι γυναίκες θερμότατες και οι άνδρες αποχαυνωμένοι, επειδή ο Σείριος τους καίει το κεφάλι και τα γόνατα, και το κορμί των είναι ψημένο από τον καύσωνα…»

    Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΣΤΟ "ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΗΡΙΔΟΣ" ΜΑ ΛΕΕΙ....«…Και από τους αστέρες τον Σείριο θεωρούν (Οι Αιγύπτιοι) ως άστρο της Ίσιδος, διότι έχει την ιδιότητα να προκαλεί το ύδωρ (την βροχή) ..Όταν ο Ήλιος κατά πρώτον συναντά τον αστερισμό του Λέοντος…»

    ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΧΑΧΑΧΑ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΧΑΧΑΧΑ."
      Αυτο ομολογω δεν το καταλαβα που κολλαει τωρα!!! Κωστας

      Διαγραφή
  34. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ.....ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΛΟΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ...ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ "ΚΑΝΩΠΟΣ"...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΑΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΔΟΞΟΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ "ΚΑΝΩΠΟ" ΠΗΔΑΛΙΟ!!!! ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΟΥΑΖ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ...ΒΑΡΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ Β΄ ....

    ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 50.....
    Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ ΣΥΧΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ 50ετη ΤΡΟΧΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Β ΛΕΓΟΝΤΑΣ...."Η ΤΡΟΧΙΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ,ΔΗΛΑΔΗ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ 2 ΙΣΟΝ ΕΚΑΤΟ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ"
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ 50χ2=100 Η ΕΚΑΤΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

    Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ,ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ.....YΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΑ ΛΟΓΟ-ΠΑΙΓΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...Η ΛΕΞΗ Helou (Χέλου) ΓΙΝΕΤΑΙ Xelios (ΗΛΙΟΣ) ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΝΟΥΒΙ....ΑΦΟΥ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ ,ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΟΥΒΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ (Άν-Που) .

    ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ Σείω,ταράζω,εξεγείρομαι,ΣΠΥΝΘΙΡΟΒΟΛΩ ,ΛΑΜΠΩ...ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΟΤΑΤΗ ΣΧΕΣΗ!!

    THE STAR-LORD.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @THE STAR-LORD

      "ΚΑΝΩΠΟΣ"... ή Κύων Ώπας

      Κράτησε το, θα σου χρειαστεί να ξαναβαπτίσεις τον Άνουβι. χαχα....

      Λες επίσης: 50χ2=100 Η ΕΚΑΤΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

      -και ξεφυτρώνει ένας εκατόγχειρας, σου απαντώ. χαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΕΡΙΩΠΑ

      ΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΓΧEΙΡΕΣ ΕΙΧΑΝ 100 ΧΕΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑ. KAI 50 KEΦΑΛΙΑ :)) :))

      https://www.youtube.com/watch?v=3uSRYoGfCko

      Διαγραφή
    3. @ ΕΡΙΩΠΑ

      ΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΓΧEΙΡΕΣ ΕΙΧΑΝ 100 ΧΕΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑ. KAI 50 KEΦΑΛΙΑ :)) :))

      https://www.youtube.com/watch?v=3uSRYoGfCko

      -Μέσα στο θέμα. Ιδιαίτερα τα γραφικά. Ανανεώνεται η συνδρομή σου πάνω στην Αργώ. χαχα..

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 50 το βρισκουμε καπου σημερα βρε παιδια η ολα αυτα αφορουν το παρελθον; Κωστας

      Διαγραφή
  36. Και μια ερωτηση και απο μενα καλοι μας φιλοι. Με τοσες γνωσεις που εχετε ολοι σας τι γνωμη εχετε για το αστρικο ταξιδι; Δηλαδη την εξοδο απο το σωμα μας και το ταξιδι μας στον αστρικο κοσμο; ευχαριστω. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοσκω σε βαθεια λειβαδια Ερμολυκε! Σας διαβαζω και αρχιζω να καταλαβαινω καποια πραγματα που δεν φανταζεστε. Οταν ερθει η ωρα θα σας τα πω.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ;;;

      THE STAR LORD

      Διαγραφή
  38. Αγαπητέ Κώστας,

    'Ότι περί θεών ουδέν ίσμεν (γνωρίζουμε)
    ούτε περί αυτών ούτε περί των ονομάτων,
    άττα ποτέ εαυτούς καλούσιν"

    -Ποιός τα έγραψε αυτά πριν 2500 χρόνια;
    - Μα ο Πλάτων, Κρατύλος 400

    Και ακόμη ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και λογική ανάλυση του αριθμού 50 των Θεραπευτών της Αλεξάνδρειας και την διαχρονική πορεία του μέχρι σήμερα. Κάτι που σίγουρα θα χαρίσει σταδιακά μιά απάντηση στον φίλο Κώστα.
    Ποιό είναι αυτό το στοιχείο;
    -Μα η Πανύχις. Οι σύγχρονοι σχολιαστές υποστηρίζουν ότι οι θεραπευτές συνέδεαν τότε την "Πεντηκοστή" τους με την Έ ξ ο δ ο και την διάβαση της Ερυθράς θάλασσας. Ένα ολονύκτιο Σ υ μ π ό σ ι ο το οποίο μοιάζει πιό πολύ με Ελληνικό έθιμο παρά με Εβραϊκό.

    Η άποψή μου και μόνο είναι η εξής:
    Στην πραγματικότητα εκείνη η Πανύχις των Αλεξανδρινών Θεραπευτών άγγιζε και μνημόνευε αλληγορικά όχι την έξοδο των δύστυχων πολυεθνικών Εβραίων από την Αίγυπτο αλλά την καταστροφή και την έξοδο των κατοίκων της Ατλαντίδος από την περιοχή του 50κέφαλου Κέρβερου.

    Για να αναλύσουμε όλοι μαζί λοιπόν αυτό το θέμα νομίζω ότι χρειάζεται η βαθύτερη κατανόηση ορισμένων λέξεων.
    Α ρ κ έ ω, επίσης σημαίνει π ρ ο σ τ α τ ε ύ ω, α μ ύ ν ο μ α ι, α σ φ α λ ί ζ ο μ α ι
    Λέξεις που προήλθαν από το ρήμα α ρ κ έ ω, η Ά ρ κ ος της Αμφιπύρου Αρτέμιδος και η Ά ρ κ ε σ ι ς δηλαδή η βοήθεια.
    Επίσης, Ά ρ κ ο ς, εκτός από Βορράς σημαίνει και τρόπος άμυνας.
    Αν γενικά δεν αρέσει η ονομασία Ά ρ κ ο ς τότε να υιοθετήσουμε την λέξη Noah που σημαίνει «άραγμα της νηός»

    ΕΡΙΩΠΑΣ 2.12.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παννυχίς, η ορθή λέξη. το "πανύχις" είναι εσκεμμένο λάθος.
      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    2. Αρα Εριωπα το 50 εχει να κανει με την κατανοηση των Θεων!! Ποιοι θεοι ομως , μηπως μας ηρθαν καποιοι θεοι απο την Ατλαντιδα που την φυλαγε ο 50κεφαλος Κερβερος απο εμας; Οι Ατλαντες ηταν περιορισμενοι στην Ατλαντιδα και ειχαν φυσλασομενα συνορα με τους Ελληνες της απεναντι οχθης. Η νικη τους δλδ επι του Κερβερου ειναι αυτη που γιορταζουν οι εβραιοι την πεντηκοστη και οχι την γεωργια; Αλλα ο κερβερος ειπαμε φυλαγε τις ψυχες μη και φυγουν απ τον Αδη , το Κατω Κοσμο. Αρα Κατω Κοσμος=Αδης=Ατλαντιδα=καποιοι θεοι οπως ο Ηφαιστος και ο Διονυσος; Η Αργω ειναι το σκαφος που μας προστατευει τελικα απο τους Ατλαντες; Η αιγιδα που λενε μερικοι;
      Ευχαριστω που εκανε τον κοπο να μου απαντησεις φιλε Εριωπα και επιμενω αν δε σε πειραζει να μου πεις για την αστρικη προβολη.Κωστας

      Διαγραφή
    3. Αχ φίλε Κώστα, τι να πω και πως να σου το πω; Μιλάμε διαφορετική γλώσσα προς το παρόν. Πιστεύω όμως ότι σε λίγο καιρό θα καλύψουμε τα κενά.
      "Άκου" τώρα για να καταλάβεις τι εστί Κέρβερος.
      Ο Κέρβερος μαζί με τον Άδη σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς της αρχαιότητας αντιπροσώπευε κάποιο πολύ συγκεκριμένο χώρο στο διάστημα εντός του Ηλιακού μας συστήματος. Τα υπόλοιπα όσα κυκλοφορούν στο Μοναστηράκι για τον Κέρβερο είναι μαρμελάδες για ελαφρύ πρωϊνό.
      Όσο για το αστρικό ταξίδι φίλε μου σεβαστέ δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι απλούστατα δεν ξέρω από που να πιαστώ και να αρχίσω. Ιστορίες πολλές λένε τα τελευταία χρόνια για να γεμίζουν τα νεοεποχήτικα περιοδικά. Εμένα όμως δεν με συγκινεί αυτή η φτηνή παραφιλολογία.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  39. Το ότι η λέξη Κύων εκτός από σπινθήρας σημαίνει και πλανήτης για τους Πυθαγόριους ή άστρο μας το επιβεβαιώνει ο Κλήμης [Στρωματείς 1.5.σελ.676]

    "Τοιαύτα και οι Πυθαγόριοι ηνίσσοντο Περσεφόνης με κύνας (τους πλανήτας) "


    Και θέτω τώρα το μεγάλο ερώτημα:

    Η "Ελένη" γιατί έχει ξεχαστεί από τους ερευνητές και τους σχολιαστές και τους στοχαστές και τους εσωτεριστές και γιατί να είχε γίνει τόσο μεγάλος καυγάς γι' αυτήν τότε και προπάντων για τον θησαυρό της;

    Και κάτι άλλο μιάς και ανακατέψαμε τον κύνα. Γιατί η Εκάβη μετά τον λιθοβολισμό της μεταμορφώθηκε σε Κύνα με κόκκινα μάτια;

    Άντε μπας και ξεκολήσουμε επιτέλους σαν έθνος από το παραμύθι και τους θεούς και τους "Έρρωσο" και τους νταβαντζήδες της γνώσης της μισής δεκάρας.



    ΕΡΙΩΠΑΣ 2.12.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και μία ακόμη παρατήρηση προς τον "Ανώνυμος1 Δεκεμβρίου 2014 - 1:47 μ.μ. ο οποίος έμμεσα υπογράφει ως Δρ Κώστας Βίτκος εκτός και αν ανήκει στους εκλεκτούς της ποτηριοσύναξης του.

    -Αυτός ο κ. Βίτκος, αρθρογραφώντας στην εφημερίδα από όπου εσύ αντέγραψες το άρθρο του και το κατέβασες για αντιπερισπασμό μαζί με κάποιες άλλες κακοήθειες τις οποίες ο διαχειριστής δεν επέτρεψε να αναρτηθούν, στις 7.7.2010 , έγραψε το εξής μοναδικό απευθυνόμενος στον ιδεολογικό αντίπαλό του που αναφέρεται στο άρθρο:

    "Σε περίπτωση που δεν έχεις δει το λεξικό αυτό (λεξικό Σούδα) σε πληροφορώ ότι το λεξικό Σούδα σταματά στο γράμμα "Ψ" (στο λήμμα Ψυχή). Το γράμμα Ω δεν υπάρχει.»
    Ακολούθησε η απάντηση του ιδεολογικού του αντιπάλου την οποία εσύ βεβαίως κ. Ανώνυμε δεν τολμάς να αναρτήσεις.
    Άσε λοιπόν τις κατεργαριές, και διάβασέ τη λοιπόν ξανά να φτιάξεις κέφι. Είχε τίτλο :
    Ώπα, ώπα τα μπουζούκια…
    ….Ώπα, και ο μπαγλαμάς,






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβομαι τον χωρο σας και τον διαχειριστη του, καταρχην! Τα σχολια που διεγραψε ο διαχειριστης δεν περιειχαν υβρεις αξιοτιμε Εριωπα. Απλα ρωτησα "τι απαντατε σε αυτο;" το κειμενο που τοποθετησα πιο κατω. Φυσικα δεν ειμαι ο δρ. Βιτκος ουτε και τον γνωριζω απο πουθενα. Γκουγκλαροντας το "εριωπας" οδηγηθηκα εκει http://neoskosmos.com/news/el/node/8568
      και ειπα να το ριξω για να δω τι απαντηση θα παρω. Στα λογια σας βλεπει κανεις μεγαλη ανατροπη των πεπατημενων και καθε αντιρηση, ειναι νομιζω επιτακτικη για να αποδεικνυετε αυτα που ισχυριζεστε. Και νομιζω οτι καλως επραξα γιατι η απαντηση σας ειναι ικανοποιητικη. Επισης για τον "Κυριο των Αστερων" διαπιστωνω οτι εκτος των οποιων γνωσεων κατεχει, του λειπει η ευγενεια και τον διακρινει η κομπασμος και η αλλοζονια. Γιαυτο και ειναι ειρων και δεν δικαιουται να αναφερεται σε "ελληνικο ηθος" αν πρωτα δεν το κατακτησει ο ιδιος. Αντιθετα εσεις κ.Εριωπα ειστε ευγενεις και ευηθης κατα τα ελληνικα ηθικα πρωτυπα . Αυτος ειναι ο λογος που σας απαντω .
      Ενας τυχερος σας αναγνωστης (ετσι λεω να υπογραφω)

      Διαγραφή
    2. @ ΠΡΟΣ "ΑΤΥΧΟ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΓΡΑΨΕΣ :.."Απλα ρωτησα "τι απαντατε σε αυτο;"

      ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ....ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ;;; ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;;; ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ....ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ..."ΚΥΡΙΕ ΕΡΙΩΠΑ η ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΕΡΙΩΠΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ...ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ..." ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΠΟΣΤΑΡΗΣΕΣ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ....ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

      ΑΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ....Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΚΑΘΑΡΟΣ"....ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΡΙΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ Ω Ρ Ε Α Ν (ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ)....ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ" ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ "ΨΙΧΟΥΛΟ" ΓΝΩΣΗΣ.....

      ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ "ΕΝΟΧΛΗΣΕ" ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ;;;ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ,ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΣ,...ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΙΖΩ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΩ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΥΧΕΡΕ ΑΤΥΧΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ.....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΩ ΧΥΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΟΥΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΞΕΡΕΙΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΤΙ ΜΠΕΝΙΛΙΚΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ)...ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΗ......ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑΖΩΝ ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ....ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΝΩΣΗ...ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΕΞΗΓΗΖΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.....

      ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ...Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ....ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ....ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ....ΖΗΤΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ η ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.....Η "ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ" ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.!!!



      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    3. "Κυριε των Αστερων" που αν ενοιωθες πραγματικα Ελλην δεν θα επαιρνες αγγλικο ψευδωνυμο, δεν θα κανω "διαλογο' μαζι σου. Το σχολιο του Εριωπα μου φτανει και περισσευει. Δεν σου παει το στυλ "Κλουζω", οταν θελεις οπωσδηποτε να ανακαλυψεις συνομωσια! Παντως μπραβο που εχεις τον γνωθι σ' αυτον, για την ελλειψη ηθους και ευγενειας.Η ωμοτητα της συμπεριφορας βεβαια χαρακτηριζει τους βαρβαρους και οχι τους Ελληνες. Επιμενω οτι δεν εχεις ιδεα για την αρχαιοελληνικη ηθικη.
      Και εδω τελειωσαμε.
      Ενας τυχερος αναγνωστης του Εριωπα και του καταχθονιου δαιμονα, και συναμα δυστυχης συνομιλητης του ψωνιου των αστερων...

      Διαγραφή
    4. @ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΑΣ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ,ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ....
      ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΣΑ ΜΑΣ ..ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ ,ΦΤΟΥ ΜΗΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΥΣΩ....
      ΕΓΩ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ "ΕΠΟΙΑΣΕΣ" ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΑΣΤΡΑΦΤΑΝ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑΓΑΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΟΙΝΩΣ "ΚΡΑΝΙΟ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.....ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ.....ΧΑΧΑΧΑ ΒΡΕ ΤΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΓΟΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ....ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ....ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΕΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧ☻Ι☻ΔΙ.........ΟΧΙ ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΡΑΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ....ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓ(ηγός)☻Ι(πτάμενου)☻ΔΙ(σκου)......ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΥΦΑΡΧΟΣ!!!!
      ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ......ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ....ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  41. Ώπα, ώπα τα μπουζούκια…
    ….Ώπα, και ο μπαγλαμάς,

    Είναι να μη μπλέξεις, που λένε και οι γιαγιάδες, με τα πίτουρα, γιατί θα σε φάνε οι …«χήνες» του Κ. Βίτκου.
    Που την βρήκε την «χήνα» στον Αριστοφάνη μόνο αυτός το ξέρει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.
    Από την μια μου «απαιτεί» να καταθέτω πηγές για ό,τι γράφω και όταν του τις παραθέτω αφού ό ίδιος πρώτα τις επιβεβαιώσει στην συνέχεια τις απορρίπτει απαξιώνοντας συγχρόνως και την Ελληνική Γραμματεία σαν να είναι τίποτα κουρελόπανα. Αποφεύγει έντεχνα να παραδεχτεί τα αυτονόητα και κάνει γαργάρα όλες τις αναφορές μου στους Κυνίδες οι οποίοι όπως επιβεβαιώνει το λεξικό Liddell & Scott ήσαν οι υπηρέτες του θεού, δηλ. οι ιερείς. Επίσης δεν βγάζει άχνα για αυτά που κατέθεσα με τις αναφορές του Λυκόφρονα στους Κύνες, δηλαδή τους ιερείς. Σίγουρα πρώτη φορά θα ακούει αυτό το όνομα.
    Καταφεύγει όπως σε περίεργα τεχνάσματα πιστεύοντας πως λίγοι αναγνώστες θα έχουν στην κατοχή τους ένα λεξικό Σούδα και έτσι δεν θα μπορέσουν να διασταυρώσουν αν το λεξικό τελειώνει στο ψ όπως εκείνος υποστηρίζει στο άρθρο του «Απόλλων» 6/7/10 και όχι στο Ω όπως εγώ έχω δηλώσει.
    Για να του αποδείξω ότι κάτι δεν πάει καλά με όλη αυτή την ιστορία επισυνάπτω φωτοτυπία του γράμματος Ω από το λεξικό Σούδα μαζί με την επιστολή μου στον τον ΧΧΧ ΧΧΧΧΧ και διερωτώμαι τι είδους καμώματα είναι αυτά.
    Επισημαίνω ξανά ότι στην σελίδα 1149 του λεξικού Σούδα αναφέρεται το λήμμα «Ώπας» με την ένδειξη «όνομα κύριον».
    «Φίλε Κώστα», να του πει κανείς, «εκείνη την εποχή δεν είχαν μπαγλαμαδάκια ούτε χόρευαν τσιφτετέλια για να ξέρουν το «ώπα» όπως το καταλαβαίνεις εσύ σήμερα και οι λοιποί θαμώνες του …Καφενείου. Κύριο όνομα ήταν, αν σας λέει τίποτα αυτό».
    Στο ίδιο λεξικό μπορεί επίσης οποιοσδήποτε αναγνώστης να βρει και την ένδειξη ότι ο Ήφαιστος είναι το Πυρ. Αν βαριέσαι κ. Βίτκο να ψάξεις τα ανύπαρκτα βιβλία σου, εγώ σου επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά "σε τι σου φταίω;"
    Κάποτε φίλε μας, έγραψες μια σειρά άρθρων για να διατυμπανίσεις την αδυναμία σου όσον αφορά την Ελληνική γλώσσα. Υποστήριζες με πάθος ότι είχες ανατρέξει μάταια όλη την Ελληνική γραμματεία σε μία νύχτα για να βρεις το ρήμα «Εκλοχεύω» και όμως σε πληροφορώ ξανά ότι το ρήμα αυτό υπάρχει στο Liddell & Scott.
    Τώρα μας λές ότι το λεξικό Σούδα δεν έχει το γράμμα Ω. Επαναλαμβάνω, «τι να πει κανείς»; Με αυτόν τον τρόπο, διάλογος δεν γίνεται. Για ανέκδοτο θα του έβαζα 3/10.
    Αμ, το άλλο. Την μια αποκαλείς τον Σωκράτη χασαπόσκυλο και την άλλη τον καλείς συνήγορο υπεράσπισης στις «ηλίθιες» θέσεις σου. Και ας μη βιαστεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ότι σε βρίζω, διότι εγώ δεν έβρισα ποτέ κανέναν. Ηλίθιος στα αρχαία Ελληνικά, αυτά που εσύ γνωρίζεις τόσο λίγο, σημαίνει «αμετακίνητος». Επομένως όταν μου λες ότι το «δις ηλιθιάζειν ουκ ανδρός σοφού» με αναγκάζεις να σου επιστρέψω το δωράκι και πάλιν εις διπλούν. Σου υπενθυμίζω μόνο, ότι εσύ ήσουν αυτός που υποστήριζε ότι ο Σωκράτης ειρωνευόταν τον Κύνα ενώ εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
    Επιμένεις επίσης, επειδή έψαξες μόνο στο Liddell & Scott, ότι δεν υπάρχει η λέξη «Ώπις». Επαναλαμβάνω και πάλι, αν κοιτάξεις στον Ησύχιο θα βρεις το λήμμα «Ώπι άνασσα» με την ένδειξη «πυρρά πρόθυρος», και «πυρ προ των θυρών». Απλά Ελληνικά είναι αυτά.
    Αν οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την αδελφή του Απόλλωνος «Ώπιδα» από το «Ώπις», θέλω να μας πεις κ. Βίτκο αν εννοούσαν το «Πυρ» ή «τα κορίτσια στα μπαρ» και συνεχίζουμε. Διότι αν η Ώπις, δηλαδή η Άρτεμις δεν είναι η δίδυμη ενέργεια του Ωπόλλωνος, δηλαδή του θεού του πυρός, κοινώς Ηλίου, τότε τι είναι;
    Αγαπητέ μας αρθρογράφε, αν επιμένεις ότι και ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας ήταν και αυτός για τα μπουζούκια, μην ψάξεις καθόλου να δεις αν έλεγε ότι ο Ήφαιστος είναι ο «΄Ωπας». Δέξου καλύτερα την άποψη μου ότι ….«συνωμοτούσε και αυτός με τον Φώτιο, τον Λυκόφρωνα, τους Άγγλους Liddell & Scott, το λεξικό Σούδα και τους υπόλοιπους συγγραφείς για να σε αδικήσουν στην κόντρα σου μαζί μου.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα, το ότι ο Ζεύς ο Τρί-ωπας και η Αγία Τριάδα είναι ένα και το αυτό, για σένα όπως και για τους υπόλοιπους αρχαιοβαρεμένους, και χριστιανοβαρεμένους είναι απ’ ό,τι φαίνεται ψιλά γράμματα.
      Αφήνω προσωρινά το «Κυνόρτιον» όρος στο οποίο υπήρχε ναός του Κυνός Απόλλωνος, ασχολίαστο διότι απ’ ό,τι καταλαβαίνω απευθύνομαι σε άνθρωπο με περιορισμένες γνώσεις σ’ αυτόν τον χώρο και όχι σε άνθρωπο που κάποτε δήλωνε ότι ήθελε να χτίσει ένα νέο Παρθενώνα στην Μελβούρνη. Απορώ όμως πως γίνεται από την μια να δηλώνεις καμαρωτά –καμαρωτά άθεος και από την άλλη να θες να χτίσεις ναό. Αυτό το αφήνω σκόπιμα ασχολίαστο για να μη διεγείρω πάλι τα χέρια του Ψαλιδοχέρη.
      Κάνε μου μόνο ένα χατίρι κ. Βίτκο και μην βιαστείς να απαξιώσεις αυτή τη φορά και τον Τρίωπα διότι τότε δεν θα σε γλυτώνει τίποτα από τους …«Κύκλωπές» του.
      Να γνωρίζεις όμως ένα πράγμα. Όσο θα αρθρογραφείς θα υπομένεις αδιαμαρτύρητα και τα σχόλια των αναγνωστών σου διότι έτσι ακριβώς κάνουν όλοι οι καλοί δημοσιογράφοι του κόσμου. Εσύ δεν μπορεί να είσαι η εξαίρεση. Τώρα αν θα απασχοληθώ ξανά ή όχι με τα άρθρα σου έχε υπόψη σου ότι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και δεν χρειάζομαι σε καμία περίπτωση την έγκρισή σου.
      Άντε καλές στροφές στην πίστα και καλές σκέψεις.
      Λουκάς Γαβριηλίδης

      Εδώ τελειώνει η απάντηση προς τον κ.Βίτκο


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  42. Φίλε Τυχερέ αναγνώστη του Ερίωπα και προπάντων του Kαταχθονίου Δαίμονα.(Ανώνυμος2 Δεκεμβρίου 2014 - 10:27 π.μ.)

    Δεν είμαι άγνωστος όπως πολύ εύκολα διαπίστωσες, αλλά αν θες πίστεψέ το, το όνομα ΕΡΙΩΠΑΣ και ΕΡΙΩΠΙΣ με εμπνέει με ένα μυστηριακό τρόπο. Το λέω αυτό παρ’ όλο που δηλώνω αδιάφορος του Εσωτερισμού. Κουβαλά επίσης αυτό το όνομα πολύ μόχθο και αγάπη για το Ελληνικό πνεύμα.
    Επισκέπτης στον Καταχθόνιο Δαίμονα είμαι και τίποτα άλλο. Με τράβηξε η ταπεινότητα αυτού του ονόματος διότι απλούστατα το συνταυτίζω με τον Καταχθόνιο Ζευ που κατά την άποψή μου και μόνο εννοεί το Ναδίρ του Κόσμου. Βρίσκω επίσης τον διαχειριστή Λύκιο τέλειο Διπλωμάτη και λίαν ευχάριστο και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την θερμή φιλοξενία.
    Όπως θα ξέρεις Ο Ύψιστος Ζευς αντιπροσωπεύει το Ζενίθ δηλαδή την άλλη άκρη του συμπαντικού άξονα των διαστάσεων.
    O STAR LORD πάλι, είναι ο άνθρωπος που δεν χαρίζεται σε κανένα, ούτε και σε μένα αν με δεί να χαλαρώνω. Θείο δώρο θα τον έλεγα, αλλά δεν τολμώ διότι μπορεί να μου ρίξει πάλι τους κεραυνούς του. Πλησιάζει πολύ τις ιδιότητες της Στυγγός, αυτήν που έτρεμαν και οι θεοί. Αν αυτός ο χαρακτηρισμός τον χαλάει τον φίλο STAR LORD, τον αποσύρω και επανορθώνω αμέσως. Ο ίδιος πάντως δεν έχει καταλάβει ακόμα την αξία του.
    Σίγουρα θα έχεις διαβάσει για τον ρόλο της Στυγγός; Είναι η Θεία Δίκη του σύμπαντος και θεματοφύλακας του Νόμου του Ηλίου. Δεν αστειεύεται.
    Αυτά προς το παρόν Φίλε Τυχερέ αναγνώστη του Ερίωπα και προπάντων του Kαταχθονίου Δαίμονα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ EΡΙΩΠΑ

      Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

      https://www.youtube.com/watch?v=x7bIbVlIqEc

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Με επισκεψιμότητα που πλησιάζει τα 7.000.000, να φανταστείς ότι σε καμιά 300αριά δεν άρεσε.
      Καταπληκτικό διαχρονικό κομμάτι και με σπάνιους στίχους.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. ΣΥΜΦΩΝΩ...ΡΙΧΝΩ ΚΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΖΟΥΚΜΠΟΞ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.

      https://www.youtube.com/watch?v=uNKVyoG-AUk

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΘΗΣΑΥΡΟ" ΤΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ "ΒΑΘΜΟ" ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ....ΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΡΙΣΤΑ η ΚΟΥΛΟΥΡΙ;; ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Μέχρι τότε θα έχουν ξυπνήσει από τον λήθαργό τους και οι υπόλοιποι (βαρύ κρασί αυτό της Κίρκης) και θα γίνει της Τροίας.

      Τον SonnetiGR τον "βλέπω" να ανοίγει μπαούλα και να ξεσκονίζει και να λαδώνει κάτι παλιά εργαλεία του παππού. Δεν υπάρχει περίπτωση να κωλώσει. Στο υπογράφω.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ,ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ η ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ....ΕΛΕΝΗ=ΣΕΛΑΝΑ=ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  43. Την καλησπερα μου στους συν σχολιαστες και στη προσπαθεια σας να ξεθαψετε λιγη απο την αρχαια γνωση. Δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να αναλωνομαι σε συζητησεις του "σου 'πα, μου 'πες" διοτι δεν προσφερουν κατι. Χαιρετιζω την ευρυμαθεια σας του αρχαιου κοσμου, αλλα μην ξεχναμε ποτέ να ζουμε στο παρον. Αυτη ειναι μια σταθερα. Χωρις να εχω ολα τα δεδομενα του προβληματος-γριφου "γιατι ο Σωκρατης ορκιζεται "μα τον κυνα"" θα επιχειρησω μια απαντηση.

    Με την ευκαιρια θελω να ζητησω απο την παρεα, οταν εχει αντιστοιχα ενδιαφεροντα ερωτηματα, να προσπαθει να τα διατυπωνει σε οσο πιο πληρη μορφη διατυπωμενου προβληματος μπορει, συμπεριλαμβανοντας και τα δεδομενα του προβληματος οπως τα εχει συλλεξει. Αυτο θα επιτρεψει και σε ενα αλλο νου, να επιχειρησει να δωσει απαντηση. Η απαντηση ομως εξαρταται απολυτα απο τα δεδομενα που δινονται, οποτε ελλιπη δεδομενα συνεπαγονται ελλιπη απαντηση. Το λεω αυτο, διοτι η παρεα δειχνει ιδιαιτερα ευρυμαθης και αυτο ειναι σημαντικοτατο και χρησιμοτατο γεγονος, αρκει να μην χανομαστε στην ευρυμαθεια μας και να διατηρουμε την κριτικη μας σκεψη.

    Εχοντας πει αυτο, θελω να σημειωσω πως ειναι διασκεδαση μου (και σε αρκετους αλλους)να προσπαθω να βρισκω λυσεις σε προβληματα. Αρκει αυτα να συνοδευονται απο δεδομενα. Η συλλογη των δεδομενων ειναι μια επιπονη διαδικασια και απαιτει γνωση και αναζητηση, αλλα διχως αυτη η επιλυση προβληματων καθισταται αδυνατη. Το μαζεμα αυτο ειναι μια προσφορα στην κοινοτητα των ερευνητων. Χρειαζεται παντα και προσεκτικη, σαφης και αναλυτικη διατυπωση του προβληματος-ερωτηματος που γενναται. Διαβασα πολλες ενδιαφερουσες ερωτησεις στους διαλογους, αλλα σχεδον ολες αποσπασματικα διατυπωμενες και χωρις πλαισιο αναφορας. Δεν μπορω να συνδραμω σε οσοδηποτε βαθμο ετσι.

    Επιστρεφοντας, θυμιζω πως ενας σοφος ανθρωπος δεν ορκιζεται. Δεν μπορει να αποφευγω εγω να ορκιζομαι παντελως, και κοτζαμ Σωκρατης να ορκιζεται για ψυλλου πηδημα. Η αξια ενος ανθρωπου και των λογων του δεν αυξανεται με τον ορκο, αλλα με τη συνεπεια του και τα εργα του. Ειναι δυνατον να ορκιζεται καποιος "στα παιδια του"; Ποσο λυπηρο και θλιβερο.. Καταρχας τα παιδια του δεν του ανηκουν για να ορκιστει σε αυτα. Δεν μπορει να ορκιζομαστε σε κατι που δεν μας ανηκει. Ουτε καν η ζωη μας δεν μας ανηκει ολοκληρωτικα για να ορκιστουμε σε αυτη. Τωρα βεβαια ο Σωκρατης δεν ορκιζεται στον κυνα, αλλα απλα τον αναφερει ή καλυτερα τον επικαλειται. Αυτο ειναι πιο ηπιο και χαλαρο, αρα τροπον τινα πιο επιτρεπτο. Και παλι ομως δεν νοειται ενας σοφος να επικαλειται το θειο με το παραμικρο, οσο ευσεβης και αν ειναι. Δεν το απασχολεις το θειο με το να το αναφερεις με το παραμικρο. Ειδικα το θειο στο οποιο πιστευεις βαθια.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπορει ομως να πω σε καποιον. "Μου σπας τα νευρα, μα τον Τουτατη". Δεν γινομαι ασεβης διοτι δεν πιστευω ιδιαιτερα στον Τουτατη. Ισα ισα το λεω χαριτολογωντας. Ειναι το θειο στο οποιο πιστευαν καποιοι γαλατες, οχι εγω. Δεν θα πω ομως "μα τον Χριστο". Δεν θα τον πιασω στο στομα μου, παρα μονο ισως οταν ειναι ζητημα υψιστης σημασιας, οπως ζωης ή θανατου. Αυτο ισχυει πολλαπλασια για ενα σοφο ανθρωπο. Αλλωστε το δελφικο παραγγελμα διδασκει να μην χρησιμοποιουμε ορκο. "Ορκο μη χρω". Θεωρω λοιπον πως το "Μα τον κυνα" ειναι ντριπλα του Σωκρατη με παραπομπη στους Αιγυπτιους, σαν να πω εγω σημερα "μα τον Τουτατη" με αναφορα στους Γαλατες.

    Για να ισχυει αυτη η αποψη θα πρεπει οι περιπτωσεις που ο Σωκρατης χρησιμοποιει την εκφραση να ειναι περιστασιακες και σε χαλαρο κλιμα (casual) και οχι σημαντικες και φορτισμενες (πχ στην απολογια τιυ στο δικαστηριο). Επισης θα πρεπει να μην εχει εμβαθυνει στα αιγυπτιακα μυστηρια, να εχει μια καποια απομακρυνση απο αυτα, οπως εγω με τους Γαλατες (δεν ξερω και παρα πολλα περα απο τα κομιξ) ωστε να διατηρει μια χαλαρη διαθεση. Δεν λεω να μην τα σεβεται, τουναντιον, πρεπει να υπαρχει συμπαθεια. Συμπαθεστατους βρισκω και εγω τους Γαλατες με τα λιγα που γνωριζω.

    Στο προβλημα της Ελενης με ενδιαφερει να επιχειρησω και εχω ασχοληθει, αλλα θα ηθελα Εριωπα να διατυπωσεις το προβλημα που διαπιστωνεις για να δω πρωτα πως το εντοπιζεις
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παρελειψα να αναφερω πως ειναι πολυ λογικο η αναφορα μας να εχει και καποια σχεση με αυτα που συζηταμε. Αν επικαλουμαι την λογικη ή την σοφια, θα πω "μα την Αθηνα" δεν θα πω "μα την Αφροδιτη". Αρα το πλαισιο αναφορας της εκφρασης "μα το κυνα" θα μας δειξει τις ιδιοτητες του κυνα. Ειναι πολυ πιθανον να ειναι αρκετα τα χαρακτηριστικα του στοιχεια οπως και ο Τουτατης του παραδειγματος μου, νομιζω καλυπτε τον ρολο καιβτου Ερμη, και του Απολλωνα και του Αρη. 3 σε 1,.αρα καμια δεκαρια διαφορετικες ιδιοτητες. Σε καθε περιπτωση εαν καποιος θελει να αναζητησει περισσοτερες πληροφοριες ξερει τι πρεπει να ψαξει. Προσωπικα δεν εχω την ορεξη να κατσω να το κανω, αν καποιος το κανει ειλικρινα μπραβο του. Απλα δεν θεωρω πως θα βρει κατι χρησιμο, μπορει βεβαια να κανω και λαθος και μαλιστα μεγαλο. Αλλα αφου ομως δεν το πιστευω, δεν θα ασχοληθω με κατι που δεν το νιωθω. Οχι γιατι δεν ειναι σημαντικο, αλλα επειδη εχω αλλες προτεραιοτητες
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ .... ΕΡΜΟΛΥΚΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ "ΧΝΩΤΑ" ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Δειχνει να σε ευχαριστησε τοσο πολυ η "ευκαιρια" που σου δοθηκε να "μου την πεις", που δεν παρατηρησες πως ο ιδιος προσεφερα απλοχερα ολα τα μεσα ωστε να το κανεις. Δεν ξερω αν νομιζεις πως ικανοποιηθηκες, προσωπικα ουτε θιχτηκα, ουτε με απασχολει, αντιθετως αν σε χαροποιησε, χαιρομαι. Σου παραχωρω το βραβειο καλυτερης γνωσης της αρχαιας ελληνικης γραμματειας χωρις να το λεω ειρωνικα

      Ανεφερα πως δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου να μαθω γιατι λεει "μα τον κυνα" ο Σωκρατης, διοτι αυτο δεν συνδραμει στην ολοκληρωση του εαυτου που "με καιει".Το αν επικαλουμαι τον θεο ως θεο ή μπαρμπα, ελαχιστη σημασια εχει. Τα ονοματα ειναι υποκειμενικα. Δεν υφιστανται ως ξεχωριστοι θεοι για να τους ταυτοποιουμε. Στις προτεραιοτητες μου ειναι να μαθω πως επιτυγχανεται το ταξιδι στα βαθη του Εαυτου και η επιστροφη, η ανακτηση των κατακερματισμενων στοιχειων της ψυχης, τα ψυχικα συμπλεγματα, ειτε σκια λεγεται ειτε αλλιως.

      Γιατι το ανεφερα; Για να δειξω πως δεν ειμαι διατεθειμενος να ανατρεξω στην ελληνικη γραμματεια για τα στοιχεια που θα υπερασπισουν την θεωρια μου. Θελω να ειμαι ειλικρινης. Εγραψα 3 μηνυματα για να κανω οσο περισσοτερη κατανοητη την αποψη μου μπορω απο σεβασμο σε οποιον την διαβασει, ωστε να την κατανοησει. Μπορει προσωπικα να μην με καιει το ζητημα, σε καποιον αλλο ομως μπορει να του φανει χρησιμη. Ισως να μην εγινα κατανοητος βεβαια, διοτι φαινεται πως και οι δυο σας "αισθανθηκατε προσβεβλημενοι". Δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο, ειμαι υπευθυνος για οσα γραφω, οχι για οσα καταλαβαινει οποιος τα διαβαζει.

      Δεν ξερω απο που εξελαβες το γεγονος, οτι σας δινω αδεια να συζητατε οταν εχω κανει ενα τριπλο σχολιο στα 100 και μαλιστα το τελευταιο. Πιθανον να παρεξηγησες το θεμα "με τις προτεραιοτητες", θεωρω ομως πως εξεφρασα σαφως την αποψη μου να προτιμω γνωσεις χρησιμες για το παρον και την καθημερινοτητα,οποτε προφανως δεν θα απολογηθω για αυτη. Μιλησα για μενα και δικαιολογησα την ελλιπη μου συμμετοχη στη συζητηση.

      Εφοσον λοιπον με θεωρεις admin ή κατι τετοιο, σου δηλωνω υπευθυνα πως μπορεις να συζητας οτι θελεις οσον αφορα εμενα. Αλλα δεν ειναι δικο μου το μπλογκ, ουτε δικοι μου οι κανονες.

      Στο θεμα μας, διαβασα το σχολιο σου και θεωρω πως το πιθανοτερο ενδεχομενο ειναι να συνδυαζεται το 2 πως αναφερεται στον ανουβι, με το να αναφερεται στον δια. Για να τους εξισωνει οπως λες στην απολογια(μοιρασμενες αναφορες) που ειναι σοβαρη περισταση για τον ιδιο οσο και να ηταν υπερανω της υλικης ζωης, μαλλον ο Διας και ο Κυνας για τον Σωκρατη ειναι ο θεος, το θειο. Ισως να τον ταυτιζει και με τον Σειριο, μονο εαν ομως υπαρχει συνδεση Δια και σειριου, κατα τη συνδεση ηλιου-απολλωνα. Λιγοτερες πιθανοτητες βλεπω και στο ενδεχομενο να ταυτιζει τον Κυνα με αλλο θεο του ελληνικου πανθεου.

      Ενδιαφερον αποκτα πλεον σε αυτη τη θεωρια, το γιατι τον αναφερει Κυνα. Οπως και γιατι οι αιγυπτιοι παρουσιαζαν τον Ανουβι με κεφαλι σκυλου. Τι ηθελαν να δηλωσουν ετσι.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. SonnetiGR, γράφεις:

      "Στις προτεραιοτητες μου ειναι να μαθω πως επιτυγχανεται το ταξιδι στα βαθη του Εαυτου και η επιστροφη, η ανακτηση των κατακερματισμενων στοιχειων της ψυχης, τα ψυχικα συμπλεγματα, ειτε σκια λεγεται ειτε αλλιως. "

      -Μήπως αυτό που αποκαλείς εσύ "Εαυτόν" είναι όλα τα όψιμα αποθέματα των παλαιοπωλείων που φρόντισαν μέσα στην αχαρακτήριστη αμεριμνησία τους οι καλοί μας δάσκαλοι, παπάδες, χωροφύλακες, νονοί και διάφοροι καλοθελητές να ξεφορτώσουν στο καθαρό μυαλουδάκι μας τότε που λαίμαργα μαθαίναμε τα πρώτα γράμματα; Μήπως αυτή η απαξιωτική τάση που σχεδόν όλοι έχουμε για τον τυραννικό τρόπο που μας επιβλήθηκε η θεολογική σκέψη και συνεχίζει να μας διχάζει έχει σχέση με κάποιες ανδρικές Χριστοπαναγίες στο περιβάλλον μας να διασταυρώνονται με συχνά γυναικεία σταυροκοπήματα, καντηλάκια, εικονισματάκια, θυμιατά, Παννυχίες, πανηγύρια, μικροχαρές, φλερταρίσματα με το υπερβατικό στοιχείο και την αμφίροπη σκέψη του τύπου "μήπως τελικά αυτοί έχουν δίκιο και όχι η άλλοι;" Και ανάκατα όλα αυτά με τους απατεώνες της τελευταίας εικοσαετίας που έχουν αναλάβει εργολαβικά την διαφώτισή μας;
      Ίσως και να έπεσε κάποτε το μάτι σου, έστω και φευγαλέα, στην εικόνα του Κυνοκέφαλου Αγίου Χριστοφόρου, φίλε SonnetiGR και να μην το θυμάσαι.
      Διερωτάσαι όμως και γράφεις «Ενδιαφερον αποκτα πλεον σε αυτη τη θεωρια, το γιατι (ο Σωκράτης) τον αναφερει Κυνα. Οπως και γιατι οι αιγυπτιοι παρουσιαζαν τον Ανουβι με κεφαλι σκυλου. Τι ηθελαν να δηλωσουν ετσι.»
      Λίγο πίσω, αν θα δείς έγραψα ότι οι Πυθαγόριοι ηνίσοντο με την λέξη «κύνας» αυτό που εμείς αλλά και εκείνοι στην εποχή τους ονομάζανε «πλανήτες». Κύων επίσης σήμαινε σπινθήρας, δηλαδή πυρ.
      Ο Σωκράτης είναι αυτός που ονόμασε πρώτος τον Κύνα «Ώπα». Ένα Ώπα που τον συναντάμε να παίζει κρυφτούλι μέσα στα καντηλάκια της γιαγιάς και οικειοποιείται το ρόλο του θείου του Χριστού.
      Κλεώπα, σου θυμίζω, ότι τον έλεγαν.
      Ο συνοδοιπόρος και φίλος Κώστας διερωτάται διαρκώς αν εκείνες οι ιστορίες των παλιών αγγίζουν το σήμερα. Αν ο αριθμός 50 ή 72 ή κάποιος άλλος αριθμός φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Εσύ απ’ ‘ο,τι φαίνεται ακόμα κρυφοφλερτάρεις με την διαχρονική ιστορία της Ελένης. Μια Ελένη μπαλάκι στα χέρια των ποιητών, την οποία αποπλανεί και απαγάγει ο Θησέας. Στην συνέχεια χάνονται τα ίχνη της και εμφανίζεται στα γλαμουροσαλόνια των μεγάλων εκείνης της εποχής και τελικά γίνεται αιτία να καταστραφεί ο τότε γνωστός κόσμος. Οι ποιητές πάλι λένε ότι ο καυγάς ήταν για το θησαυρό που είχε πάρει μαζί της φεύγοντας και ότι οι Αχαιοί αρνιόντουσαν να την δεχτούν πίσω αν δεν επέστρεφαν οι Τρώες και τον θησαυρό.
      Το ότι η Ελένη ήταν η μέγιστη θεότης στην προϊστορική εποχή, δεν φαίνεται στις μέρες μας να απασχολεί κανένα. Φαίνεται όμως ότι παίζει κάποιο πολύ δυνατό ρόλο στο υποσυνείδητο του Έλληνα αλλά και του σύγχρονου Χριστιανού. Εγώ τουλάχιστον έτσι νομίζω. Μια Αγιοποιημένη και εγκαταλελειμμένη Ελένη επαναφέρει τον νέο θεσμό και διώχνει τους όφεις. Το περίεργο είναι ότι ο χαριτωμένος γιόκας της ο Μ. Κωνσταντίνος (το Μέγας, επειδή ήταν μέγας σφάχτης και δολοφόνος αθώων ανθρώπων, ακόμα και τον ίδιο του το γιό τον Κροίσπο στραγγάλισε) έδωσε εντολή σε 50 ιερείς του να συνοδέψουν την Αγία Ελένη στην Ιερουσαλήμ. Λίγο να αναλύσεις τι κρύβει το όνομα του πατέρα του Κωνστάντιου, που μας κατέβηκε από την Βρετανία με ένα βαρύγδουπο τίτλο, θα καταλάβεις γιατί τοποθέτησε τους 50 συνοδούς ιερείς του οι οποίοι δεν είχαν καμία μα καμιά απολύτως σχέση με τον Χριστιανισμό που ίδρυσε κάποτε ο Έλλην Εύοδος στο όρος Ερμών. Ο Μ. Κωνσταντίνος έχτιζε Σινάτα (αφιερωμένα σε κάποιο θεό Σιν, πιστεύω να ξέρεις για ποιόν αναφέρομαι) και εκεί τοποθετούσε το Ατλαντικό σύμβολο του Τριλίθου. Ναι αυτό που συναντάς αργότερα στην Ναζιστική Γερμανία.
      Φίλε SonnetiGR, αν ζούσε η Ερώπιδα ξέρεις τι θα σου έγραφε;
      -Τράβα και ας κλαίω…


      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  47. THE STAR-LORD, γράφεις:

    ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ,ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ η ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ....ΕΛΕΝΗ=ΣΕΛΑΝΑ=ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΘΟΝΑ.

    - Μπορείς, αλλά αν σου πω ότι ήταν η Αφροδίτη σε μπερδεύει;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI ΔΕΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΩΣ;; ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. H EΛΕΝΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ (Ωό) ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΛΗΔΑ Η ΦΕΓΓΑΡΙΚΗ ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ...Η ΕΛΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ η Η ΑΙΓΑΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΚΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    3. KAI EΔΩ ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΟΡΦΙΚΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΟΡΦΙΚΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ;;;
      ΣΕΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ......O ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    4. -THE STAR LORD: ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΩΣ;; ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ;;

      -Την Ουράνια,

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. STAR LORD: O ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ;;

      -Ο πόλεμος μεταξύ του Νόμου του Ηλίου και του Νόμου της Αφροδίτης που έγραφε ο Νοστράδαμος; χαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    6. ..."Οι νόμοι του Ήλιου και της Αφροδίτης θα συγκρουστούν,
      Διεκδικώντας το πνεύμα της προφητείας
      Ούτε ο ένας ούτε η άλλη θα ακουστούν
      Ο Νόμος του Μεγάλου Μεσσία θα επικρατήσει μέσω του Ήλιου."

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    7. Ανατελεί εν ταις ημέραις αυτού Δικαιοσύνη και πλήθος Ειρήνης
      έως ου "Α ν τ α ν α ι ρ ε θ η" η Σελήνη. (Ψαλμοί 71-72 Δαυΐδ περί Μεσίου.

      Σημ: Αναίρεσις; κατεδάφισις, μετακόμισης, ανακλησις, περισυλλεχθεί το πτώμα, επιστροφή.

      STAR LORD, αντέχεις και άλλο τρέξιμο;

      χαχαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    8. ...Έως ου ΑΝΤΑΝΑΙΡΕΘΗ η Σελήνη. Σου σηκώθηκε η τρίχα;

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    9. XAXAXA ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΩ....ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ....ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ "ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"....ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;;; ΙΔΙΑ Η ΣΕΛΗΝΗ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    10. OXI ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Σ ΤΗΣ .

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    11. Κατάλαβες τώρα καλέ μου φίλε γιατί ο Μ.Κωνσταντίνος έχτιζε Σινάτα και ποιά η βάση της Καθολικής Εκκλησίας;
      Κατάλαβες γιατί ο Νοστράδαμος προφήτευε ότι η σοφία των Ελλήνων θα στείλει στον πάτο της θάλασσας το Βατικανό;
      Θυμάσαι την αρχή του Μέγα Ιδεολογικού Πολέμου που έχει φτάσει στις 84.000 αναγνώσεις;

      Η συνέχεια να ξέρεις είναι λίγο περίεργη.

      Τώρα όσον αφορά την βαθμολογία μας, ε να το πω, ο μαθητής έχει και πάλι το προβάδισμα και ο δάσκαλος ζητά να του αφιερωθεί ένα τραγουδάκι του Ζαμπέτα (Ο πιό καλός ο μαθητής )

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    12. https://www.google.gr/search?q=%CE%A4%CE%9F+%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%9F+%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%CE%98%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%A3+%CE%A4%CE%A9%CE%9D+%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%9D+%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F&newwindow=1&client=firefox-a&hs=Tac&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&tbm=isch&imgil=knF5uO5xGLkcAM%253A%253B4Dw7yTKYsyRbSM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fphysicsgg.me%25252F2012%25252F06%25252F28%25252Fto-death-star-%25252525CE%25252525B1%25252525CF%2525252580%25252525CF%252525258C-%25252525CF%2525252584%25252525CE%25252525BF%25252525CE%25252525BD-%25252525CF%2525252580%25252525CF%252525258C%25252525CE%25252525BB%25252525CE%25252525B5%25252525CE%25252525BC%25252525CE%25252525BF-%25252525CF%2525252584%25252525CF%2525252589%25252525CE%25252525BD-%25252525CE%25252525AC%25252525CF%2525252583%25252525CF%2525252584%25252525CF%2525252581%25252525CF%2525252589%25252525CE%25252525BD-%25252525CF%2525252583%25252525CF%2525252584%25252525CE%25252525BF-%25252525CE%25252525B7%25252525CE%25252525BB%25252525CE%25252525B9%25252525CE%25252525B1%25252525CE%25252525BA%25252F&source=iu&pf=m&fir=knF5uO5xGLkcAM%253A%252C4Dw7yTKYsyRbSM%252C_&usg=__wTVu6iTFnt9Ki8DGThXiqECwg1Y%3D&biw=1366&bih=608&ved=0CCwQyjc&ei=vTR-VP6ELLGd7gbTh4DwCg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=knF5uO5xGLkcAM%253A%3B4Dw7yTKYsyRbSM%3Bhttp%253A%252F%252Fphysicsgg.files.wordpress.com%252F2012%252F06%252Fdeathstar.jpg%253Fw%253D594%3Bhttp%253A%252F%252Fphysicsgg.me%252F2012%252F06%252F28%252Fto-death-star-%2525CE%2525B1%2525CF%252580%2525CF%25258C-%2525CF%252584%2525CE%2525BF%2525CE%2525BD-%2525CF%252580%2525CF%25258C%2525CE%2525BB%2525CE%2525B5%2525CE%2525BC%2525CE%2525BF-%2525CF%252584%2525CF%252589%2525CE%2525BD-%2525CE%2525AC%2525CF%252583%2525CF%252584%2525CF%252581%2525CF%252589%2525CE%2525BD-%2525CF%252583%2525CF%252584%2525CE%2525BF-%2525CE%2525B7%2525CE%2525BB%2525CE%2525B9%2525CE%2525B1%2525CE%2525BA%252F%3B306%3B364

      ΤIΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ....ΣΤΟ Hollywood=ΙΕΡΟ ΞΥΛΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ....ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    13. ΕΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ....ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ;;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    14. https://www.youtube.com/watch?v=SAS4U_pP3S0

      ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΙΩΠΑ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    15. Δάσκαλος, είσαι εσύ THE STAR-LORD, και επιτέλους πιά, χώνεψέ το.

      Περιμένω τον Ζαμπέτα.

      Αα, κοιτάζοντας το Death Star ξανά, είδα και την YODA.

      Φαίνεται ότι γράφαμε, ως συνήθως, την ίδια στιγμή γαι το ίδιο θέμα. Ήδη σου έχω απαντήσει γαι την βαθμολογία.

      Εγώ τώρα λέω να την κάνω διότι ο Λύκιος θα πάρει όπου νάναι την σκούπα στο χέρι και θα μας λέει "καθίστε βρε παιδιά μην φεύγετε, γιατί βιάζεστε"
      χαχα

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    16. KAΛΗΝΥΧΤΑ ΕΡΙΩΠΑ.....ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ..
      ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    17. STAR LORD, είσαι όλα τα λεφτά. Άντε τα ξαναλέμε από αύριο.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
  48. Δυστυχως δεν εχουμε συνηθισει την ειλικρινεια και μας ξενιζει οταν την ακουμε. Ειναι ωστοσο μακραν πιο εντιμη σταση, οσο και αν πληγωνεται το "εγω" και το εκλαμβανει ως επιθεση εναντιον του.

    Πολυ ευκολα θα μπορουσα να αναφερω σερι 25 στρεβλωσεις του λογου μου και να πω τοσα πολλα αλλα δεν θα μπω στη διαδικασια "σου 'πα, μου 'πες" διοτι την θεωρω χασιμο χρονου. Ο καθενας μας ειναι μοναδικος. Γινε οσο καυστικος θελεις, δεν εχω προβλημα, ισα ισα σε προκαλω να μου την πεις περισσοτερο. Μην κρατας τιποτα πισω. Λογια που δεν ειπωθηκαν και συναισθηματα που δεν τους επιτραπηκε να βιωθουν, καταπιεζονται στο υποσυνειδητο και δημιουργουν σκια. Θεωρω παντως πως δεν ημουν επουδενι ειρωνικος στα πρωτα σχολια μου, τουναντιον ειπα ξεκαθαρα και ανοιχτα την αποψη μου.

    Στο θεμα με τον Σωκρατη επειδη ειδα πως δυσαρεστηθηκατε τοσο πολυ με την αποψη μου που απ οτι παρατηρησα εμοιαζε αρκετα με αυτη που παρεθεσε ο "τυχερος αναγνωστης"(που παρεπιπτοντως ειχε δικιο στην παρατηρηση του περι αγενειας και ελληνικου ηθους και δεν φταιει σε κατι επειδη ξερει να γκουγκλαρει) ειπα να ξαναδιαβασω τα σχολια ωστε να ειμαι οσο περισσοτερο αντικειμενικος μπορω. Ειναι ξεκαθαρο πως αναφερεται στον θεο των Αιγυπτιων, γνωστο και ως Ανουβι. Αυτο ειναι σαφες, διοτι το λεει ο ιδιος ο Σωκρατης στο αποσπασμα που παρατεθηκε "μα τον Κυνα, το θεο των Αιγυπτιων". Τελος. Ωστοσο, δεν ειναι αλλοι οι θεοι των Αιγυπτιων και αλλοι των Ελληνων. Ειναι σαν να λεμε πως οι θεοι των Ρωμαιων ειναι διαφορετικοι απο αυτους των Ελληνων. Οχι βεβαια σε τοσο μεγαλο βαθμο, καθως εδω υπαρχει απολυτη ταυτιση, αλλα σε ικανοποιητικο ομως βαθμο. Ο Ανουβις "αντικατασταθηκε" απο τους Αιγυπτιους με τον Οσιρι. Χαρακτηριστικη ιδιοτητα και των δυο ηταν/ειναι πως παρουσιαζονταν ως ψυχοπομποι. Στο ελληνικο πανθεον αυτη την ιδιοτητα ή ρολο τον φερει ο θεος Ερμης. Αρα οταν ο Σωκρατης λεει "Μα τον Κυνα" εννοει "Μα τον Ανουβι", "Μα τον Οσιρι", (και πιθανοτατα λογω αντιστοιχιας "Μα τον Ερμη").

    Μην ακουσω τιποτα γραφικα εθνικιστικα, "εισαγει ξενους θεους", "δεν του καναν οι δικοι μας θεοι;" και ανοησιες. Πισω απο τις διαφορετικες ονομασιες νοουνται οι ιδιες θειες ουσιες/οντοτητες/πεδια, ισως ναι και πλανητες. Αρα εννοει "Μα τον θεο που ειναι ψυχοπομπος και κατι αλλα συναφη με την περιπτωση" που ταιριαζει απολυτα στην απολογια λογω της ποινης του θανατου.

    Γνωριζω πως θρησκευτικα τον Σωκρατη δεν τον καλυπτε το ελληνικο πανθεον, αλλωστε αυτος μιλησε για Το Αγαθο, ωστοσο προσπαθουσε να ακολουθει τις στερεοτυπες εκφρασεις "μα το Δια" ειτε γιατι του το ειχαν πει μπας και αποφυγει την καταδικη για τα καινα δαιμονια που και καλα εισηγαγε, ειτε επειδη ηθελε να αποτελει μερος της αθηναικης κοινωνιας, βημα απαραιτητο για να την βελτιωσει. Ακολουθουσε ως παιδι δυο κοσμων ομως το προσταγμα του Δελφικου θεου (Απολλωνα) "γνωθι σαυτον"
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και η διαισθηση του Κωστα που επιμενει τωρα επαληθευεται. Ο Σωκρατης, παρα τον ορθολογισμο του, πιθανον λογω της καθαροτητας της ψυχης του που επετυχε μεσω της φιλοσοφιας, επετυγχανε βιωματα και προαισθηματα τα οποια τον εκαναν να επικοινωνει με εναν κοσμο που βρισκεται περα απο την πραγματικοτητα της καθημερινης ζωης. Σε αυτο τον κοσμο, σε αυτη την περιοχη τοποθετουσε το Αγαθο και θειο. Απο εκει πηρε και την πεποιθηση πως η ψυχη ειναι αθανατη, επειδη και ο θεος ειναι αθανατος εκει.

    Απο τον Σωκρατη διδασκομαστε πως η αληθινη και ασφαλης γνωση ειναι αυτη που αποκταει η ψυχη χρησιμοποιωντας τις δικες τις δυναμεις. Το μονο εξωτερικο μεσο που δυναται να βοηθησει αυτην την διαδικασια ειναι ο διαλογος, δηλαδη η υποβολη ερωτησεων ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο ελεγχος αυτων. Ο τροπος δηλαδη που πρεπει να ακολουθησουμε ειναι το συμφιλοσοφειν και η διαλεκτικη. Η στειρα παραθεση ασυνδετων ερωτηματων δεν προσφερει το επιθυμητο.

    Για αυτο και ανεφερα ως παρακληση και υποβοηθηση για εμας τους αναγνωστες, στα πολυ ωραια ερωτηματα που κατατεθηκαν να σταθουμε, να ζυγισουμε τα δεδομενα, να αποπειραθουμε να τα ελεγξουμε. Ειναι ο μονος τροπος.

    Το ζητημα της Ελενης τωρα, ειναι κομβικο και προτεραιοτητας για μενα, ακριβως επειδη αποτελει ενα "κλειδι" για να ξεδιπλωθει το κρυφο νοημα των επων. Στη Ελε-νη, βρισκουμε ως δευτερο συνθετικο το νου, κατι λογικο καθως η Ελενη ειναι κορη Διος. Το Ελε τωρα δεχεται αρκετες ερμηνειες, μια εξ αυτων ειναι πως η ριζα Ελε σημαινει κυριαρχια, ελεγχο επι. Ωραια, σημαινει ωριμη, που σημαινει την καταλληλη, την καλυτερη χρονικα στιγμη. Μια πολυ πιθανη ετυμολογικη ερμηνεια της Ωραιας Ελενης ειναι "Νοητικη κυριαρχια στο ζενιθ". Εαν συνδυασουμε το στοιχειο πως το "παιχνιδι" του Τρωικου πολεμου πιθανον να παιχτηκε "στην αλλη πλευρα", ανοιγεται μπροστα μας ενας νεος ολοκληρος κοσμος ερμηνειας.

    Στο "ξυλινο α-λογο" μπηκαν οι ηρωες, αυτοι μπορουσαν να μπουνε μεσα στην Τροια και να ανοιξουν τις πυλες απο μεσα. Εαν δεν εισαι ηρωας, δεν μπορεις να πας συνειδητα στο "αλλο επιπεδο".

    Τωρα τι θελεις και αναφερεσαι στο Βυζαντιο σε σκοτεινες περιοδους οταν μιλαμε για την Ελενη, δεν καταλαβαινω γιατι να την μολυνουμε ετσι. Εαν ομως θελεις να δειξεις το βρωμικο παιχνιδι και τις μεθοδευσεις της αλλης πλευρας, θα με βρεις συμφωνο. Και παλι ομως να πετας πυροτεχνηματα και να φευγεις δεν ειναι ωραιο. Ολοκληρωσε την σκεψη σου, ειναι καθολα σεβαστη. Υπαρχουν ανθρωποι που την παρακολουθουν. Ειναι σαν να λεω "ξερεις τι σημαινει δουρειος ιππος; αν αναλυσεις το ονομα θα καταλαβεις πολλα.." Ο δυσμοιρος αναγνωστης θα επιχειρησει και θα αποτυχει, θα ψαξει στο ιντερνετ, θα ξοδεψει ωρες μελετης, και θα διαβασει την καθε μπουρδα,ωσπου θα γινει το κεφαλι του καζανι. Εαν εχω μια αποψη ευθεως την μοιραζομαι ωστε να παρω το feedback (ανατροφοδοτηση) και απο αλλους και να προεκτεινω την θεωρια και τις σκεψεις μου, μπας και τις φτασω σε καποιο πρακτικο σημειο καποτε. Αλλιως δεν βλεπω το νοημα.

    Στα περι Μοναστηρακιου, δεν ψυχολογησες σωστα. Μια φορα εχω παει μονο, γιατι μονο στο εκει υποκαταστημα Γερμανος υπηρχε το κινητο που ηθελα. Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Αναφερομαι στη διεθνη βιβλιοθηκη ψυχολογιας και κυριως στα εργα των Γιουνγκ,Μαρτιν. Συγκεκριμενα το Experiment in depth, του Martin. Δεν συστηνω το "ταξιδι"στον καθενα, διοτι αυτο ειναι επικινδυνο και πολλοι δεν θα τα καταφερουν, κατα τα λογια του συγγραφεα. Το εν λογω βιβλιο παντως δεν υπαρχει στην Ελλαδα, μονο amazon ή ebay και μονο στα αγγλικα.

    Ευχομαι η ψυχη της Ερωπιδας να αναπαυεται μακαρια

    ΥΓ. Μπαουλα δεν διαθετω, δεν μπαινω καν στη διαδικασια ποιος την εχει πιο μακρια την γνωση και την βιβλιοθηκη. Ενα ετυμολογικο λεξικο και το εγκυκλοπαιδικο λεξικο του Ηλιου χρησιμοποιω μονο. Αυτα ισως τα συμβουλευτω. Η σοφια δεν βρισκεται στα σκονισμενα ντουλαπια αλλα μεσα μας, αρκει να κανουμε ησυχια και να εχουμε καθαρα το μυαλο και την ψυχη.thats all
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. SonnetiGR: Ευχομαι η ψυχη της Ερωπιδας να αναπαυεται μακαρια


    Ε: -Είσαι ωραίος.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ AΓΑΠΗΤΕ SonnetiGR

    Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ....Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.....ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ Ε Ν Ω Ν Ο Υ Ν ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ.

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ....THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ SonnetiGR..." Η σοφια δεν βρισκεται στα σκονισμενα ντουλαπια αλλα μεσα μας, "

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.....Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ζ Ω Ν Τ Α Ν Η ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ, ΕΙΝΑΙ -Ψ Υ Χ Η- ΚΑΙ -Ν Ο Υ Σ- ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.....ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ (ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    THE STAR-LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σχετικά με το τεράστιο κεφάλαιο της Ελένης θέλω να επιμείνω λίγο στο ιστορικό και συμβατικό χαρακτήρα αυτής της ιστορίας.
    Επειδή φτάσαμε και αναφέραμε αρκετά για τις δύο λέξεις κλειδιά (Κύων και Ώπας) νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε την ανάλυσή μας, χωρίς ιδιαίτερη περιττοφωνία αυτή τη φορά, με τον χαρακτηρισμό ΚΥΝΩΠΙΣ που της έδιδε ο Όμηρος.
    Υπάρχει κάποια άποψη;

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Για να πάρετε μια ιδέα πως θέλουν να μας μορφώνουν οι δόκτορες, διαβάστε το παρακάτω εξωφρενικό από το:
    Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής- Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Τίτλος ανάρτησης: Ελληνική γλώσσα Η μητέρα των γλωσσών


    Συγγραφέας: Γ. Σφακιανός
    Κείμενο: Λέμε σήμερα υποτιμητικά για την άσχημη γυναίκα ότι αυτή είναι "σκυλομούρα". Ποιος γνωρίζει ότι η ωραία Ελένη λοιδορεί τον εαυτό της και αναφέρεται σε αυτόν με το επίθετο "κυνώπις" (κυν = σκύλος+ όψις) = "σκυλομούρα";
    Για το Link
    http://www.iatrikionline.gr/deltio_51b/11.htm

    ΕΡΙΩΠΑΣ 3.12.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ EΡΙΩΠΑ

      ΚΥΝΩΠΙΣ=(κυν = σκύλος+ όψις) = ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΡΟ=ΛΥΚ+ΑΣΤΡΟ :P :-))

      KAΛΗΜΕΡΑ ΕΡΙΩΠΑ.....ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΝΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
  55. Λοιπόν σας το έλεγα εγώ ότι ο SonnetiGR θα «κλωτσήσει» και θα χορέψει και θα ζωγραφίσει (τι του κάνω του ανθρώπου, πω πω) σύντομα διότι δεν κωλώνει πουθενά. Στην περίπτωση όμως που αναφέρω παρακάτω «Ζωγράφισε» και όταν λέω ζωγράφισε, εννοώ ζωγράφισε ΩΡΑΙΑ., τόσο ΩΡΑΙΑ που δεν φαντάζεστε. Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτό το φοβερό που έγραψε:
    «Το ζητημα της Ελενης τωρα, ειναι κομβικο και προτεραιοτητας για μενα, ακριβως επειδη αποτελει ενα "κλειδι" για να ξεδιπλωθει το κρυφο νοημα των επων. Στη Ελε-νη, βρισκουμε ως δευτερο συνθετικο το νου, κατι λογικο καθως η Ελενη ειναι κορη Διος. Το Ελε τωρα δεχεται αρκετες ερμηνειες, μια εξ αυτων ειναι πως η ριζα Ελε σημαινει κυριαρχια, ελεγχο επι. Ωραια, σημαινει ωριμη, που σημαινει την καταλληλη, την καλυτερη χρονικα στιγμη. Μια πολυ πιθανη ετυμολογικη ερμηνεια της Ωραιας Ελενης ειναι "Νοητικη κυριαρχια στο ζενιθ". Εαν συνδυασουμε το στοιχειο πως το "παιχνιδι" του Τρωικου πολεμου πιθανον να παιχτηκε "στην αλλη πλευρα", ανοιγεται μπροστα μας ενας νεος ολοκληρος κοσμος ερμηνειας.»

    Αφήνει λοιπόν το πορτάκι ο μέγας ζωγράφος SonnetiGR (αυτό είναι τίτλος τιμής) στον ΕΡΙΩΠΑ σαν να του λέει «ελα ρε φίλε, δώσε και καμιά πάσα να βάλουμε κανένα γκολάκι» ξεμαρκάριστος είμαι.
    Και ο ΕΡΙΩΠΑΣ τι του λέει από το πρωΐ «Είσαι ωραίος», «Εισαι Ωραίος» παράτα τους Young και τους Martin, και βγές στην αλάνα να σκοράρεις.
    Ωραία Ελένη λοιπόν, και το παιχνίδι του Τρωϊκου Πολέμου να παίζεται στην αλάνα (Ο φίλος μας την ονομάζει «άλλη πλευρά» και διαιτητής ο Ερμόλυκος και λάϊνσμαν ο STAR LORD.
    Και τι πάσα φοβερή του δίνει ο Ερίωπας και μάλιστα με τακουνάκι στριφογυριστό;
    «Ωραία Πόλις» των Ασσυρίων φίλε SonnetiGR,του λέει, «Ωραία Πόλις», έλα ρε γα..ώτο βάλτο το γκόλ για την Ελλάδα ρε γα..ώτο. Μην χάνεσαι με την φανταστική μπάλα και τα αδιέξοδα ταξίδια του Young και του Martin, θα μας την πάρουν την μπάλα οι Τζιχαντιστές.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΝΣΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ..ΘΑ ΔΩΣΩ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ....Η ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ η ΑΣΣΟΥΡ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΟ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΑΚΚΑΔΕΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΘΕΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"...Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ "ΜΠΑΛΑ" ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ISIS ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ...ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ΠΟΛΗ ΑΣΣΟΥΡ ....ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΚΑΔΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΧΑΧΑΧΑ

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    2. @THE STAR-LORD., η Ωραία Πόλις ήταν η ΝΙΝΑΟΥΑ, σε μας γνωστή ως Νινευή, Ναναία η Σελήνη.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    3. Όπως ξέρεις αγαπητέ STAR LORD, όλα τα ωραία έχουν και κάποιο τέλος. Για μένα ήταν ιδιαίτερη χαρά που σε ξανασυνάντησα και μάλιστα τόσο πολύ βελτιωμένο και πολλαπλά ευχάριστο. Κάπου εδώ χωρίζουν πάλι οι δρόμοι μας μέχρι την επόμενη συνάντηση.

      Καλά ταξίδια φίλε μου και καλή καρδιά.

      ΕΡΙΩΠΑΣ

      Διαγραφή
    4. @ ΕΡΙΩΠΑ

      Ο ΑΣΣΟΥΡ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΙΝΕΥΗ ...ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "άξονας του ουρανού" ή "ορίζοντας του ουρανού .....ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Ναναία ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ "Ι-ναννά"...Η ΘΕΑ ΙΣΤΑΡ....ΙΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟ 15 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 30 ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥ ΘΕΟΥ "ΣΙΝ".

      THE STAR-LORD.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. AΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Νίνευί ή Νίνου, ΗΤΑΝ Ο Νίνος ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΑΣ-ΣΟΥΡ=ΣΕΙΡΙΟΣ ....ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΕΙΡΙΟΣ ...ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΗΛΙΟ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    6. @ KAΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΦΙΛΕ ΕΡΙΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
  56. Μα πως γινεται βρε παιδια να ασχολειστε με την ελληνικη γραμματεια και να μιλατε για Πλατωνα Σωκρατη και Πυθαγορα και να αγνοειτε τα εσωτερικα μηνυματα που διναουν (εσωτερισμος); Μονο κυριολεκτικα τα βλεπετε τα πραγματα τοσο μονοπλευρα; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα, το ευρος του Ελληνικου πνευματος ειναι τετοιο που ουτε ο Εριωπας, ουτε ο Ερμολυκος, ουτε ο LORD STAR, ουτε κι εγω μπορουμε να εξαντλησουμε. Η παρεα που βλεπεις αρκειται στην σημειολογια της ελληνικης γραμματειας και αρεσκεται να αναλυει τον κωδικα. Το νεοπλατωνικος και ο πυθαγορειος εσωτερισμος ακομα δεν τους εχει απασχολησει και απ οσα ειπε ο Εριωπας, ουτε και προκειται!!!!
      Καποια στιγμη θα σου-σας εξηγησω τι συμβαινει , περιμενετε λιγο ακομα................

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Στα βαθεια λειβαδια της αυτογνωσιας μου, φιλε μου Ερμολυκε!! Αν εσφαλα για σενα να με συμπαθας. Επιρρεαστηκα απο την απαξιωτικη δηλωση του Εριωπα για τον εσωτερισμο των αρχαιων. Θα επανελθω ομως στις συζητησεις σας εν καιρο γιατι τωρα κωλυομαι σφοδρα....

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ερμολυκε απαντω στο νεο αναψυκτηριο διοτι πιαστηκε το χερι μου να κανω κατω τη σελιδα

    Παρεπιπτοντως, πες με Στοχαστη, το αλλο ειναι για gaming

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.