Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδος (16-10-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

25 σχόλια:

  1. Την καλησπέρα μου σε όλες όλους τους-τις θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα και σε εσένα φίλε μου ΛΥΚΙΕ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης την καλησπέρα μου, καλέ μου φίλε! Χαίρομαι που σιγά σιγά, επανέρχεσαι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντοτε εδώ μέσα είμαι φίλε μου και το φρόντισες εσύ ο ίδιος ,με την φιλοξενία των " αποθεμάτων καρδιάς " μου δεξιά του πάνελ του φιλικού μας ιστότοπου .

      Μου αρέσει έστω και αν δεν γράφω να παρακολουθώ τις ανήσυχες συζητήσεις των φίλων θαμώνων , μα δεν κρύβω και για την απογοήτευση που νοιώθω για τα άτομα όπως ο φίλος Χίλων που χάθηκε μα και άλλους θαμώνες ......


      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  3. Φίλε μου Αρμαγεδών, ελπίζω λόγοι έλλειψης χρόνου να ήταν αυτοί που σε εμπόδιζαν να γράφεις, τόσο καιρό. Οι απόψεις σου, πάντα μας ενδιέφεραν και ήταν απαραίτητο το καθημερινό σου σχόλιο. Τα ποιήματα και τα κείμενά σου, επίσης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους γι αυτά! Είσαι ο αρχαιότερος όλων των φίλων σχολιαστών και οπωσδήποτε ο λόγος σου βαραίνει και είναι σεβαστός.
    Πολλοί αγαπητοί και αξιόλογοι σχολιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Χίλων, έκαναν τον κύκλο τους και έφυγαν. Είναι πολύ φυσικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι, διέρχονται από διάφορες φάσεις, μα δεν μένουν σε αυτές. Μόλις ολοκληρώσουν ένα βιωματικό κύκλο σε ένα χώρο, αναζητούν νέο ενδιαφέρον που θα τους κεντρίσει, σε έναν άλλο. Είναι σωστό και αναμενόμενο. Λίγοι είναι αυτοί που "πιστά" θα παραμείνουν σταθεροί σε "παραδοσιακές αξίες"...
    Ας θυμηθούμε μερικούς από αυτούς:
    Ανδρομέδα, Αντιγόνη, Παρατηρητής,Έλεος, +Νόας, Δανάη, Εξωκοσμικός και η ομάδα του, Αόρατη, Θηλυκή Φωνούλα, Αντάρτης του Πόντου, Αντιδραστικός, Α-Ω, Ρίτα, Αντίνοος, Αυτομέδων, Πυρφόρος Έλλην, Xibalba, Ταίσια Ματβέυ, Αγάπη, Aya, Χίλων Λακεδαιμόνιος και βέβαια πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν.
    Βέβαια, πολλοί από αυτούς δεν έπαψαν να επισκέπτονται τις σελίδες μας και να διαβάζουν, απλά σταμάτησαν να μπαίνουν στην διαδικασία των σχολίων και των απαιτητικών πολλές φορές διαλόγων, που όπως και να το κάνουμε, μας κλέβει χρόνο και ...φαιά ουσία! Επίσης είναι γνωστό, ότι πολλοί τακτικοί σχολιαστές διαθέτουν άφθονο χρόνο, διότι δυστυχώς είναι άνεργοι. Άρα στην περίπτωση που κάποιοι απ' αυτούς διέκοψαν, ίσως να οφείλεται και στο ότι βρήκαν εργασία, πράγμα που θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα για τον καθένα.
    Εσύ φίλε Αρμαγεδών, ξέρεις πολύ καλά, ότι ο Καταχθόνιος έχει περάσει πολλές φάσεις στην μικρή του ζωή και υπήρξαν στιγμές με πολλές δεκάδες σχολίων καθημερινά, ενώ άλλες χωρίς κανένα. Εμείς προχωρούμε απτόητοι όμως, είτε με έναν είτε με εκατό! Εξάλλου ότι γράφεται μένει και από τις στατιστικές μου, τα πιο δημοφιλή άρθρα, είναι κάποια παλαιά που συνεχίζεται ακόμα η ανάγνωσή τους...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 12 Απριλίου του 2014 οι Αλβανικές αρχές κατάσχεσαν 15 χιλιάδες σφαίρες πολεμικού όπλου ,30 συσκευασίες ισχυρής εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ ,60 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,και 41 πυροκροτητές .Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας τα εκρηκτικά βρέθηκαν κρυμμένα σε δάσος στην συνοριακή περιοχή μεταξύ του Δεβόλη και της Ελλάδας κοντά στο χωριό Αρέζ ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.......βέβαια ΔΕΝ έρχονται για ΕΝΟΠΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ .....

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι εδώ και χρόνια γνωστή στις μυστικές μας υπηρεσίες, η δράση του UCC με τους θύλακες και τους στρατολογημένους Αλβανούς κοσοβάρους, αλλά και τις γιάφκες με τα περίπου 400.000 AK-47 (Kalashnikov), RPG και εκρηκτικά. Ας ελπίσουμε ότι την κατάλληλη στιγμή, θα μπορέσουν να τους συλλάβουν (τους θυλακάρχες) όπως έκανε η Ασφάλεια επί Μεταξά, μόλις εισέβαλαν οι Ιταλοί στην Ήπειρο, το 1940.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με γνωρίζεις φίλε μου πολύ καλά, πως εάν δεν υπήρχε πραγματικά έλλειψη χρόνου δεν θα υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω μέσα από την φιλική παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα .

    Δεν μου είναι το καλύτερο να στερούμε αυτήν την τόσο διαχρονική μου συνήθεια να συνομιλώ ,να σχολιάζω ή να αφήνω τα μικρά δημιουργήματα της μελάνης μου .

    Όμως η αναγκαιότητα της οικογενειακής μου ενασχόλησης εν όψη φυσικά της νέας σχολικής χρονιάς ( πόσο δε μάλλον γνωρίζεις ), αλλά δε περισσότερο η επιφόρτιση μεγάλου όγκου εργασίας με κρατά καθηλωμένο μακριά από το διαδικτυακό μου χόμπι .

    Σε ευχαριστώ πραγματικά για τον σεβασμό που δείχνεις και επιμερίζεις ισόποσα σε όλους τους φίλους θαμώνες μας .
    Τα λόγια σου δε προς το άτομό μου το γνωρίζεις πως με τιμούν ειλικρινά .

    Σίγουρα οι φάσεις που περνάνε πολλοί αξιόλογοι ιστότοποι αλλά και συνσχολιαστές μας , είναι της βάση της αναγκαιότητας έκφρασης που μας ,διακατέχει άλλοτε ζυμώνεται καλλιεργείται και άλλοτε όντας κάποιοι έχουν ολοκληρώσει το έργο τους αποσύρονται, για μια μικρή ή μακρά ανάπαυλα και επανέρχονται με άλλο ψευδώνυμο ή πολλές φορές με άλλον οίστρο .

    Εμείς εδώ φίλε μου, όπως πολύ σωστά τόνισες να δίνουμε αυτό που μας κατατρώγει .


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΙΡΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ
    Ο ΦΙΛΟΣ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου φίλε Αρμαγεδών, και βέβαια γνωρίζω τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τα διαβάσματα των παιδιών, κτλ. αφού και εγώ είμαι στην ίδια με εσένα φάση (με την διαφορά ότι εγώ μοιράζομαι τα βάρη με τη σύζυγο). Σε κατανοώ πλήρως και δεν χρειάζεται να απολογείσαι για τα αυτονόητα. Γνωρίζω επίσης, πόσο εκτιμάς τον χώρο και τη φιλία μας, καθώς επίσης είναι δεδομένο ότι αποτελείς την πλέον σταθερή παρουσία, που έχει διαδραματίσει τον πιο καταλυτικό ρόλο, σε ότι έχουμε περάσει εδώ μέσα.
    Ειλικρινά, δεν θέλω να κρύψω την αγάπη που τρέφω για αρκετά άτομα που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους τον χώρο μας και εσύ φίλε Αρμαγεδών, είσαι ο πρώτος τη τάξει!
    Ας μη θεωρηθεί υπερβολή η εκ μέρους μου έκφραση της λέξης "αγάπη" για ανθρώπους που μου είναι "άγνωστοι" με την φυσική τους μορφή. Αυτό που μπορεί εξίσου να αγαπηθεί, είναι η ψυχή και το πνεύμα ενός ανθρώπου, όταν αυτό αφήνεται να διαφανεί από τον λόγο του και τον τρόπο που αντιδρά, στέκεται και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής.
    Έτσι λοιπόν, ακόμα και ο διαδικτυακός χώρος προσφέρεται ως πεδίο καλλιέργειας, δράσης και έκφρασης συναισθημάτων, αφού πίσω από τα πληκτρολόγια κρύβονται άνθρωποι και όχι ...ρομπότ.
    Αυτό ίσως να αποτελεί και μια πλάγια απάντηση, σε όσους κατά το παρελθόν εναντιώθηκαν, όταν μεταξύ μας προσφωνούμασταν φίλοι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια γνώμη για τον Samael Aun Weor και τις απόψεις του περί θρησκειών και πνευματικότητας? Δεν γνωρίζω τον υπόβαθρό του, οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω θα με βοηθούσε πολύ γιατί έχω σκοπό να τον μελετήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Pit, αν και δεν έχω ασχοληθεί με τον Samael Aun Weor, γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο εκπρόσωπο του σύγχρονου Γνωστικισμού, με σημαντικό συγγραφικό έργο. Δεν γνωρίζω αν τελικά κατάφερε να ξεφύγει από τις αρχικές του καταβολές και την επίδραση του εσωτερισμού, της θεοσοφίας και του αποκρυφισμού. Πάντως το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τον Ιησουιτισμό, τον Ροδοσταυρισμό, τον Σαμανισμό και οπωσδήποτε τον Νεοπλατωνισμό, κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις θέσεις του. Αποσπάσματα από τα βιβλία του που διάβασα, αποκαλύπτουν ιδέες και σοφίες που πηγάζουν από τα προαναφερθέντα "τάγματα".
      Θεωρώ ενδιαφέροντα τα συγγράμματά του.
      Καλή διατριβή φίλε μου.
      Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση που θα προκύψει από τους προβληματισμούς σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Συμφωνω με τον Λυκιο. Και εγω πρωτοηρθα σε επαφη με καποιες χρησιμοτατες ιδεες και εννοιες μεσα απο το εργο του Σαμαελ Αουν Βεορ. Παρα πολλα κειμενα του ειναι δυσκολο να βρεθουν και αλλου. Χρησιμοτατος συγγραφεας, αλλα εχε παντα στα υποψιν πως θεωρω πολυ πιθανον πως τρεχει καποια κρυφη ατζεντα που ισως να μην ειναι και τοσο "καλη". Εχοντας αυτο στο νου, ας διαβασουμε, μελετησουμε και εφαρμοσουμε οσα κρινουμε χρησιμα για εμας απο αυτα που λεει. Σιγουρα παντως πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στο να μην υιοθετησουμε "πακετο" ολη την κοσμοθεωρια του.

    Λυκιε, θα ηθελα μια αναφορα στις συχνα επισκεπτομενες σελιδες του μπλογκ σου, ενα τροπο τινα top10, δεδομενου πως μπορεις να το βλεπεις απο τα στατιστικα στοιχεια.

    Τελος, θα ηθελα να θιξω ενα θεμα. Μελετωντας το βιβλιο "Ενα πειραμα σε βαθος" του Martin, εφτασα στο σημειο οπου αναζητουμε το "ποιοι ειμαστε", ποσοι ενοικοι υπαρχουν στο "σπιτι" μας εκτος προφανως απο το "εγω". Η "σκια" ειναι ενα τεραστιο αυτονομο ψυχικο συμπλεγμα αλλα δεν ειναι μονο αυτα. Τα στοιχεια δειχνουν πως εχουμε παρεα. Ο Γιουνγκ ανεφερε ως anima στους ανδρες, και animus στις γυναικες αυτο το "κατι". Δεν μπορει παρα να μου ερθει στο μυαλο κατι που ειχα διαβασει σχετικα με τον Μεγα Αλεξανδρο, πως ειχε διαισθανθει και αναγνωρισει κατι που μπορουσε να τον ελεγξει και απο ηνιοχος ο ιδιος, να παραμεριστει σε εντολοδοχο (anima;).

    Υπαρχει τροπος βεβαια να συγκατοικησουμε αρμονικα, αλλα με εμας στο τιμονι, αλλα αυτο θελει συνειδητη ψυχολογικη δουλεια που ελαχιστοι θα επιχειρησουν.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Στοχαστή, ιδού το Top 10 επί όλων των θεμάτων, όπως προκύπτει από τα στατιστικά του Blogger:
    1) TI ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ;‏ με 3018 προβολές,
    2) Χανουκά, η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε, με 1487 προβολές,
    3) ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΞΙΝΕΣ... ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ- ...με 1380 προβολές,
    4) Αστρικό ταξίδι: Πετάξτε με τη θέληση σας, με 909 προβολές,
    5) ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, με 744 προβολές,
    6) Το Πείραμα Υπακοής ... (βίντεο), με 740 προβολές,
    7) Ο ΚΟΜΗΤΗΣ C/2012 S1 ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ!..., με 736 προβολές,
    8) Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (13-6-2014), με 657 προβολές,
    9) Το μήνυμα των τζιχαντιστών για ιερό πόλεμο παντού στην Αττική , με 462 προβολές,
    10)...αίμα, τιμή ...Χρυσή Αυγή ...τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, Καμπά, με 418 προβολές.
    Βέβαια, η επισκεψιμότητα ενός άρθρου έχει να κάνει και με το "γκουγκλάρισμα" από λέξεις κλειδιά, πέραν της αναζήτησης θεμάτων από κάποιον επισκέπτη που θα βρεθεί στον Καταχθόνιο Δαίμονα.
    Το αρσενικό animus για τις γυναίκες και το θηλυκό anima για τους άνδρες του Γιουνγκ, ο "παρατηρητής" για την urantia, το "δαιμόνιο" για τον Σωκράτη, οι "σκιές", κτλ, φυσικά και δεν αφορούν ξέχωρες οντότητες από την ενιαία δική μας. Πρόκειται φυσικά για μορφές της ασυνειδήτου φύσης μας, που έχουν καταβολές στο αρχέτυπο και βρίσκονται μακρυά από το συνειδητό Εγώ. Αποτελούν αναγκαίους και χρήσιμους πυλώνες για την αυτοσυνειδησία και αυτογνωσία μας, ενώ μας συνδέουν με την συλλογική φύση του είδους μας. Έχουν ρόλο καθοδηγητή και είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την παρουσία τους, δίπλα στην λογική μας. Τώρα, το αν θα επιτρέψουμε σε αυτό να κυριαρχήσει στην λογική μας, είναι θέμα ισορροπιών και καλό θα είναι να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο. Συνοίκηση ναι, ηγεμονία όχι, ούτε της μιας ούτε της άλλης πλευράς.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω.
      Η απαντηση λοιπον ειναι ολα (ειτε σκια, ειτε ανιμα) να βρισκουν καποια αναγνωριση και εκφραση περασμενη μεσα απο τη συνειδηση μας, καθως αυτες ειναι αρχεγονες ψυχικες οντοτητες και κατ' επεκταση καπως...ζωικες. Διοτι οσο δεν συμβαινει αυτο, τοσο αυτες θα γιγαντωνονται και θα απειλουν το εγω με "καταληψη". Μελετω και για καλυτερο τροπο, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. γεια σας παιδακια μου
      αγαπητε μου Pit Zenk, οταν πριν απο 11 χρονια φοιτησα σε μια απο τις χιλιαδες σχολες της Λευκης Αδελφοτητας, δεν ηξερα τιποτε για τις Αδελφοτητες. ακουσα κι εγω λευκη και λεω αρα ειναι οι καλοι σε αντιδιαστολη με την μαυρη αδελφοτητα. εμαθα πολλα και σημαντικα πραγματα, διευρυνθηκε αφανταστα το γνωστικο μου πεδιο και ανεβαινοντας τις...ταξεις ολο και περισσοτερο διαφαινοταν οτι επροκειτο για Εωσφορικη οργανωση, για εωσφορικη θρησκεια. ο Σαμαελ (εωσφορος), του οποιου το ονομα πηρε ο ιδρυτης, αρχισε να διαφαινεται ολο και συχνοτερα, αστραφτερος, ωραιος και αθωος ως Προμηθεας, κι εγω την εκανα με ελαφρα πηδηματακια και δεν ξερω τί γινεται παρακατω.
      ειχα διαβασει παρακολουθωντας και ολα τα βιβλια του περι ου ο λογος ιδρυτη της εωσφορικης θρησκειας, η ελληνικη μεταφραση ηταν κακιστη τοτε, δεν με εβλαψαν. οποιος εξαντλησε τον ερμη τον τρισμεγιστο, τον πυθαγορα, τον πλουταρχο, τον πλατωνα, ας διαβασει κι αυτα, δεν κινδυνευει.
      παραθετω και ενα αρθρακι σχετικο, που βρηκα για σενα.
      άλλα μην με ρωτας. δεν ξερω.

      σας στελνω την αγαπη μου
      σας παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον
      απλως ζω κατι αλλα δαιδαλωδη αυτην την εποχη

      Διαγραφή
    2. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ» ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

      Η ανθρωπότητα εξελίσσεται σε δύο κύκλους: Τον εξωτερικό και τον εσωτερικό. Ο εξωτερικός είναι Δημόσιος. Ο εσωτερικός είναι ο Μυστικός. Στον εξωτερικό ζει το πλήθος. Στον εσωτερικό, οι Μύστες της μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

      Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
      Πηγή: Αθέατη γνώση
      25 Δεκεμβρίου 2013/(23 Μαίου 2014)

      Της ποιάς;;;

      Ναί, καλά διαβάσατε! Οι Μύστες της Λευκής Αδελφότητας. Θα μου πείτε, και φυσικό να αναρωτιέστε ποιός τα γράφει ολα αυτα. Ο Λιακόπουλος ας πούμε;

      Και βέβαια, ας σοβαρευτούμε λιγο, αυτά είναι παραμύθια που τα λέει μόνο ο «φαντασμένος» Λιακόπουλος για να πουλάει τα βιβλία του. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Αυτά είναι του Διαβόλου.

      Θα συμφωνήσω απόλυτα αγαπητοί μου αναγνώστες - όσον αφορά οτι αυτά είναι του Διαβόλου, διότι ο συγγραφέας, λέκτορας, αποκρυφιστής και ιδρυτής της Παγκόσμιας Χριστιανικής Γνωστικής κίνησης, ενός θρησκευτικού κινήματος του οποίου οι ρίζες τείνουν προς τον αποκρυφισμό και τον εσωτερισμό, ονομάζεται ΣΑΜΑΕΛ.

      Σαμαέλ, Λευκή Αδελφότητα, πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε ρε παιδιά;;

      Αντιθέτως, μιλάω πάρα πολύ σοβαρά. Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ όπως είναι ολόκληρο το όνομα του, και όπως διαβάσατε παραπάνω - είναι αποκρυφιστής και ιδρυτής ενός θρησκευτικού κινήματος, όπου έχει γράψει πάνω απο 60 βιβλία.

      Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ γεννήθηκε στην Μπογκοτά 6 Μαρτίου 1917 και πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου 1977. Πολίτης της Κολομβίας και έπειτα του Μεξικού. Στις περισσότερες διαλέξεις του έκανε αναφορά σε μια διδασκαλία που την αποκαλεί "Γνώσις", από την οποία προέρχεται και η λέξη "γνωστικισμός" που υποδηλώνει έναν αριθμό ομάδων στην αρχή της χριστιανικής περιόδου, οι οποίες ασκούσαν θα λέγαμε θρησκευτικό συγκρητισμό, και λόγω των ιδεών και της πίστης τους ανακηρύχθηκαν ως αιρέσεις από τους Πατέρες της Εκκλησίας.

      Σήμερα κάποιοι χαρακτηρίζουν το μοντέρνο γνωστικό κίνημα με ιδρυτή τον Σαμαέλ Αούν Βεόρ ως "νεο-γνωστικό", ενώ άλλοι θεωρούν ότι αποτελεί συνέχεια των παλαιότερων γνωστικών ομάδων επειδή επιστρατεύει πολλά αρχαία γνωστικά κείμενα και αντιλήψεις.

      Μόλις ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το κείμενο που βρήκε ο συνεργάτης της Αθέατης γνώσης Dimitris Papadight, σκέφτηκα: Μα πόση δικαίωση χρειάζεται για να πειστούν κάποιοι ανεγκέφαλοι οτι αυτά που έλεγε και λέει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος είναι πραγματικότητα;

      Παρακάτω σας παραθέτω ενα απόσπασμα απο το βιβλίο του Σαμαέλ Αούν Βεόρ - Ο Τέλειος Γάμος

      Είναι αναγκαίο να φέρουμε πολλούς στο μυστικό κύκλο της Λευκής Αδελφότητας.

      Σοφία και Αγάπη είναι οι δύο κυρίες κολώνες της μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

      Ο Γιαχβέ είναι ένας άγγελος πεσμένος, τρομερά διεστραμμένος. Ο Γιαχβέ είναι το πνεύμα του κακού. Ο Χριστός είναι ο αρχηγός της μεγάλης Λευκής Αδελφότητας και ο Γιαχβέ, η αντίθεση του, είναι ο αρχηγός της μεγάλης Μαύρης Αδελφότητας.

      ΟΠΑΑΑΑΑ; Να και η Μαύρη Αδελφότητα....

      Ο μεγάλος Δάσκαλος της σοφίας Kout Humi επίσης ενσάρκωσε τον Χριστό. Ο Σανάτ Κουμαρά (Sanat Kummara), ο ιδρυτής του μεγάλου Κολεγίου Μυημένων της Λευκής Αδελφότητας, είναι ένας άλλος ζωντα­νός Χριστός.

      Όποιος αφυπνίσει τη συνείδηση, ζει στους ανώτερους κόσμους σαν ένας πολίτης του Σύμπαντος εντελώς ξύπνιος. Τότε συμβιώνει με τους μεγάλους ιεροφάντες της Λευκής Αδελφότητας.

      Η Αρχή Χριστός είναι πάντα η ίδια. Οι Δάσκαλοι που την ενσαρκώνουν, είναι ζωντανοί Βούδες. Ανάμεσα σε αυτούς τους τελευταίους πάντα υπάρχουν Ιεραρχίες. Ο Βούδας Ιησούς είναι ο πιο υψηλός, μυημένος της Συμπαντικής Λευκής Αδελφότητας.

      Διαγραφή
    3. -------------------Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ διακηρύσσει στο βιβλίο του "The Social Christ" (1964) ότι πίσω απο την πολιτική σκηνή του κόσμου κρύβονται δύο μεγάλες μαύρες στοές, δηλαδή δύο μεγάλες κακόβουλες αποκρυφιστικές οργανώσεις, οι οποίες και οι δύο ανήκουν στην παγκόσμια "Μαύρη Αδελφότητα", μια οργάνωση πέραν του "φυσικού" επιπεδου των αισθήσεων, η οποία επιθυμεί την υποδούλωση της ανθρωπότητας σε εκείνη για προσωπικά οφέλη. Αυτές οι δύο μαύρες στοές έχουν έδρα η μια στο Βατικανό και η άλλη στη Ιαπωνία.

      Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί για τη επίτευξη των σχεδίων της η μαύρη στοά, κατα τον Σαμαέλ Α.Β., είναι οι μεγαλο-εταιρείες οι οποίες με την οικονομική τους δύναμη δεν έχουν αφήσει ούτε μια κυβέρνηση στον κόσμο στην οποία να μην ασκούν μυστικά ή άμεσα επιρροή.

      Ο θεός, αναφέρει, στον οποίον πιστεύουν αυτές οι μεγαλο-εταιρείες δεν είναι άλλος από το "χρυσό μοσχάρι".

      Χρυσό μοσχάρι αναφέρεται στον μέγα αρχιρουφιάνο αρχαίο θεό Βάαλ ή Μολώχ τον τραγοπόδαρο.

      Ελέγχουν επίσης τη πετρελαιοαγορά, την αγορά χρημάτων, την αγορά ναρκωτικών και κάθε ξένο συνάλλαγμα. Προστατεύονται όμως από το "σπαθί" και για αυτό το λόγο κανείς δε θα μπορούσε να τους αντιπαρατεθεί και να μείνει ζωντανός.

      Πώς λοιπόν γίνεται να τους αντιμετωπίσει κάποιος; Ο Σαμαέλ Α.Β. λέει πως οι δραστηριότητες του "χταποδιού", των μεγαλο-εταιρειων(corporations) και της μαύρης αδελφότητας πρέπει να τελειώσουν. Αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειρηνικές κινητοποιήσεις και όχι με τη βία.

      "Όλες οι θρησκείες και μυστικές σχολές που υπάρχουν στον κόσμο είναι απαραίτητο να υπάρχουν και χρησιμεύουν σαν προθάλαμος για να εισέλθουμε στην Αίθουσα της Σοφίας. Εμείς δεν πρέπει ποτέ να μιλάμε εναντίον αυτών των Σχολών και θρησκειών, γιατί όλες είναι απαραίτητες. Σε αυτές τις σχολές και θρησκείες λαμβάνουμε τις πρώτες εκλάμψεις πνευματικότητας. Το σοβαρό πρόβλημα θα ήταν ένας λαός χωρίς θρησκεία, ένα λαός στον οποίο θα καταδιώκονταν οι άνθρωποι οι αφιερωμένοι στις πνευματικές σπουδές. Πραγματικά ένας λαός χωρίς θρησκεία θα ήταν ένας τερατώδης λαός. Κάθε ομάδα ανθρώπων χρειάζεται τη σχολή της, τη θρησκεία της, την ομάδα της, τους εκπαιδευτές(ιεροκήρυκες) της κλπ. Κάθε ανθρώπινη ομάδα είναι διαφορετική, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται οι διαφορετικές θρησκείες και σχολές. Όποιος διατρέχει το μονοπάτι της μύησης πρέπει να ξέρει να σέβεται τις ξένες πεποιθήσεις."

      Σαμαέλ Αούν Βεόρ - "Τέλειος γάμος"

      Οπως διαβάσατε απο τον συγγραφέα ΣΑΜΑΕΛ, όλες οι θρησκείες χρησιμεύουν και τους είναι απαραίτητες. Αλλά πως μπορεί να τους είναι απαραίτητες όλες οι θρησκείες ενώ θέλουν να χρήσουν για Βασιλέα τους τον Αντίχριστο;

      Μα φυσικά εξουσιάζοντας όλους τους ηγέτες όλων των θρησκειών ώστε προωθώντας την Πανθρησκεία να ενώσουν δήθεν τους λαούς να μην μαλώνουν μεταξύ τους και να μην υπάρχουν πόλεμοι.

      Τα σχόλια δικά σας .....


      atheatignosι

      Διαγραφή
  12. ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


    Δύο φίλοι συζητούν:
    - Ήθελα τόσο πολύ να πάω σε αυτή τη συναυλία απόψε, αλλά βλέπεις η γυναίκα μου βρήκε να καλέσει κάποιον βλάκα για φαγητό. Μιας και έχω ήδη πάρει εισιτήριο, θέλεις να στο δώσω να πας εσύ;
    - Δε γίνεται. Απόψε.... είμαι καλεσμένος για φαγητό στο σπίτι σου!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με σοκαρεις βρε Ταισια! Πως λεγανε την οργανωση που ησουνα μελος; Τελικα ο Σαμαελ τι ειναι, εωσφορικος ή οχι δλδ αυτα πουλεει για τη μαυρη αδελφοτητα ειναι ψεμματα; ειναι υπερ ή κατα; Για ποοο λογο την εκανες με ελαφρα πηδηματακια; τι ειδες και φοβηθικες; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφου ο Σαμαελ παιρνει θεση εναντιον του Γιαχβε τοτε τι εωσφοριστης ειναι; Καλη μου Ταισια με μπερδεψες και τωρα θα πρεπει να με ξεμπερδεψεις.....!!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα νανι, μπερδεμενος κι αυριο οι εκλεκτοι σου - μας - συμποσιαστες θα σε ξεμπερδεψουν!!!!

      κι αν κατι μεινει και το ξερω, θα στο πω.

      ονειρα γλυκα

      Διαγραφή
    2. Καληνυχτα μαμα! Κωστας

      Διαγραφή
  15. αχ, μωρε Κωστα, τί βαθμο να σου βαλω; ολα τα γραφω. δεν ξερεις για τις Αδελφοτητες; ρωτα τον Λυκιο και την Γλαυκη να σου πουνε. αφου σε λεω περι αλλα τυρβαζω αυτον τον καιρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ταίσια, ο λόγος που ζήτησα τις απόψεις σας για τον Samael A. Weor, είναι ακριβώς αυτό το άρθρο, το οποίο διάβασα και εγώ κάποιες μέρες νωρίτερα. Και όπως αναφέρει ο στοχαστής, είναι πολύ πιθανόν, ο Samael A. Weor, να τρέχει κάποια κρυφή ατζέντα που ίσως να μην είναι και τόσο "καλή".
      Σ ευχαριστώ λοιπόν για την επισήμανσή σου! Νομίζω πως ασχοληθώ από απόσταση (αν με πιάνεις).

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.