Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ισλάμ: Ο ακήρυχτος θρησκευτικός πόλεμος και το κρεσέντο στρουθοκαμηλισμού της Δύσης

Χιλιάδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών από την Ευρώπη τον Καύκασο και τα Βαλκάνια σπεύδουν να ενταχθούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις των φανατικών στην Συρία και στο Ιράκ. Το πρόβλημα, το ξεκίνημα αυτού του θρησκευτικού πολέμου εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μείνει μέσα στα στενά σύνορα της Μέσης Ανατολής του Ιράκ και της Συρίας.. Ήδη προχθές το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ευθέως την Τουρκία ότι θα "απελευθερώσει" την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο χάρτης με τα δυνητικά του σύνορα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Προ ημερών τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες με στρατιώτες του Λιβάνου σκότωσαν αρκετούς στρατιώτες μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, ενώ έφτασαν να ανοίξουν πυρ ακόμα και εις βάρος γνωστών μουσουλμάνων κληρικών που έσπευσαν στη περιοχή προκειμένου να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση μιας λύσης.

Το νέο κύμα των τρομοκρατών, όχι μόνο αυτών του Ισλαμικού Κράτους - ας μην έχουμε αυταπάτες - δεν είναι πλέον κάποιοι ξυπόλητοι που πήραν ένα καλάσνικοφ στο χέρι και μακελεύουν κόσμο.. Το Ι.Κ η Αλ Νούσρα αλλά και οργανώσεις που δεν είναι ευρέως γνωστές όπως η Jamaat Ahadun Ahad - που έδωσε και στη δημοσιότητα βίντεο (δείτε εδώ) από το στρατόπεδο εκπαίδευσης της - ακολουθεί τις τακτικές της Αλ Κάιντα στήνοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και υποβάλλοντας όσους πυκνώνουν τις τάξεις τους σε στρατιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον μετά την πτώση Καντάφι στη Λιβύη και τις "κατασχέσεις οπλισμού" από βάσεις των Ιρακινών και των Συριακών στρατευμάτων είναι και πολύ καλά εξοπλισμένες, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει μέχρι και θωρακισμένα οχήματα προσωπικού άρματα μάχης κλπ. 


Στις εξτρεμιστικές οργανώσεις αυτές έχουν προσχωρήσει χιλιάδες Ευρωπαίοι Τούρκοι Τσετσένοι και Βαλκάνιοι. Ποιος εγγυάται ότι όλοι αυτοί αφού μυηθούν στις μεθόδους των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων δεν θα επιστρέψουν να σπείρουν τον όλεθρο σε ολόκληρη την Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων; 
Η Αλ Κάιντα στο παρελθόν όταν όλοι την υποτιμούσαν κατάφερε να χτυπήσει τις ΗΠΑ, την κατά τεκμήριο ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη, μέσα στο σπίτι της και παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Τώρα που η Αλ Κάιντα είναι μόνο μία από τις δεκάδες, ισχυρές τρομοκρατικές οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών, που με πολιορκητικό κριό το Κοράνι θέλουν να επιβάλουν το “δικό τους Ισλάμ”, τι και ποιος θα τους εμποδίσει να επαναλάβουν χτυπήματα όπως αυτό της 11/9 στην Αμερική ή την Ευρώπη;

 Το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι πολύς καιρός που οι φανατικοί Ισλαμιστές μας συστήθηκαν και από την Αφρική απαγάγοντας 250 περίπου κορίτσια και με αυτή τους την πράξη έκαναν γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που δρα στην Νιγηρία. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι η απαγωγή των ανήλικων κοριτσιών δεν είναι το μεγαλύτερο έγκλημα τους. Εδώ και καιρό καταστρέφουν ολόκληρα χωρία σκοτώνουν τους κατοίκους ή καίνε τους χριστιανούς μέσα στις εκκλησίες και απαιτούν τον εξισλαμισμό και την υπακοή στο κοράνι όλων των περιοχών που ελέγχουν. Με τις αρχές της Νιγηρίας είτε να μην μπορούν είτε να μην νοιάζονται και τόσο, ώστε να σβήσουν την Μπόκο Χαράμ από το χάρτη.

 Πρόβλημα εξ ίσου σημαντικό με την εξάπλωση των εξτρεμιστών είναι και η αντιμετώπιση τους από τη Δημοκρατική Δύση. Μέχρι τώρα και κάτω από το πρίσμα μικροπολιτικών συμφερόντων, η Δύση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έφτασε πολλές φορές να θεωρεί ότι μπορεί να "χρησιμοποιήσει" τους φανατικούς για να εξυπηρετηθούν οι δικοί της στόχοι.Μην ξεχνάμε την εξωφρενική απόφαση του Αμερικανικού Πενταγώνου αλλά και της Βρετανίας να θέλει να εκπαιδεύσει και να χρηματοδοτήσει με ένα δις δολάρια τον εξοπλισμό φανατικών ισλαμιστών που μάχονται εναντίον του Άσαντ στη Συρία. 

Η Τουρκία είναι η πρώτη από τις χώρες που βρέθηκε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, με το Ι.Κ να απειλεί ευθέως ότι θα την χτυπήσει μέσα στη Κωνσταντινούπολη (δείτε την ανάρτηση μας εδώ). Μια Τουρκία που για πολύ καιρό εξόπλιζε, έδινε άσυλο και ελεύθερη πρόσβαση στους τρομοκράτες, που τελικά δεν έχει καμία σημασία αν λέγονται Ισλαμικό Κράτος Αλ Κάιντα ή Μέτωπο Αλ Νούσρα. Όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό, την απόλυτη κυριαρχία του νόμου της Σαρία και του Κορανίου στον πλανήτη, και αυτό ανάλογα με το πως ερμηνεύει τη Σαρία και το Κοράνι ο κάθε φανατικός εξτρεμιστής.

Το αν οι εξτρεμιστές τελικά καταφέρουν να φέρουν τη κόλαση έξω από τις πόρτες μας έχει να κάνει καθαρά με τις εξής παραμέτρους: 

>Με το αν η Δύση θα αντιδράσει εκεί που γιγαντώνονται οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, στη Μέση Ανατολή, Ασία.. και πόσο σύντομα. Οι επιδρομές των Αμερικανών εναντίον τους εγκληματιών του Ισλαμικού Κράτους στο Sinjar είναι "χαδάκια" σε σχέση με την ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν επιφέρει στο Ιράκ. Και εστιάζουν μόνο στην περιοχή των αποκλεισμένων Yazirdis. Χωρίς να αναλαμβάνουν δράση σε άλλες περιοχές που το πρόβλημα είναι εξίσου οξύ. Επιπλέον η Αμερική σε αυτή της την πρωτοβουλία δείχνει απελπιστικά μόνη της, με τους Ευρωπαίους να περιορίζονται σε δηλώσεις αποτροπιασμού και ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέχρι τώρα καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν δείχνει να ανησυχεί για το πρόβλημα των φανατικών ισλαμιστών, σε ένα περίεργο κρεσέντο στρουθοκαμηλισμού όλων σχεδόν των Ευρωπαίων. Και αυτό ενώ έχουν γίνει γνωστοί δεκάδες πυρήνες ακραίων ισλαμιστών μέσα στην Ευρώπη οι οποίοι μάλιστα διαφημίζουν την ύπαρξη τους με μια απίστευτη χαλαρότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος θα τρομάξει με το ποιοι βρίσκονται ανάμεσα μας.
 Μια δεύτερη παράμετρος εξίσου σημαντική είναι οι διαφορές μεταξύ των φανατικών ισλαμιστών, που έχουν να κάνουν τόσο με το θρησκευτικό δόγμα τους, όσο και με ταπεινότερα ελατήρια, όπως ποιος θα πάρει τι.. Διαφορές που προφανώς δεν έχουν λύσει μεταξύ τους ακόμα και είναι μια από τις αιτίες που ο πόλεμος μεταξύ αντικαθεστωτικών και καθεστωτικών στη Συρία γύρισε προς τη μεριά του Άσαντ. Εκεί ίσως θα μπορούσαν να “πατήσουν” οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης αλλά τι αποτέλεσμα θα είχε από μόνη της μια τέτοια τακτική είναι αμφίβολο.

Ένα μέτρο ασφαλείας, προληπτικό, που θα μπορούσαν να πάρουν οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτό του αυστηρότερου ελέγχου των συνόρων, κάτι που με την παρούσα νομοθεσία περί παράνομης μετανάστευσης είναι πρακτικά αδύνατο καθώς τα Ευρωπαϊκά σύνορα είναι κυριολεκτικά διάτρητα. Παραδείγματος χάρη ποιος γνωρίζει με ασφάλεια αν όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες και ανάμεσα τους δεν βρίσκονται εξτρεμιστές σε αποστολή; Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί συζητά ακόμα με την Τουρκία για την ενταξιακή πορεία της γείτονος ενώ δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να λήξει αυτό το πρόβλημα οριστικά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη και μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται ένας ακήρυχτος (θρησκευτικός) πόλεμος και δεν δείχνουμε καμία αντίδραση. Το πρόβλημα για να μην παρεξηγηθούμε είναι οι φανατικοί ισλαμιστές, οι εξτρεμιστές, όχι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι οι οποίοι ζούνε ζωές όπως όλοι μας και έχουν πιθανόν τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες.


Πηγή: http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/08/blog-post_24.html 

11 σχόλια:

 1. Η Σύγκρουση των Πολιτισμών το βιβλίο του Εβραίου Samuel Huntington μας το είχε πει ότι θα γίνει όλο αυτό εδώ και καιρό....επίσης πάλι με το βιβλίο του το 1968 "Πολιτική Τάξη σε Κοινωνίες που αλλάζουν" πάλι κατι μας είπε...και φαίνεται σαν Εβραίος έιχε καλή πληροφόρηση ...αλλά ποιός τον άκουγε και κυρίως ποιός πίστευε ότι σε λίγες μόνο δεκαετίες θα γίνουν όλα αυτά που είχε προαναγγείλη στα βιβλία του.!!!

  Σε αυτό το βιβλίο του στην Σύγκρουση των Πολιτισμών ο Samuel Huntington μας λέει ότι η θεμελιώδης πηγή Σύγκρουσης στον καινούργιο Κόσμο δεν θα είναι ούτε ιδεολογική ούτε οικονομικοί...Οι μεγάλοι διαχωρισμοί και συγκρούσεις στο εσωτερικό της Ανθρωπότητας θα είναι πολιτισμικοί ..και θα προκύψουν ανάμεσα σε έθνη και ομάδες διαφορετικών πολιτισμών.Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτισμών (Ισλάμ και Δύσης) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.!!!!Αυτά ειπωμένα το 1964 παρακαλώ μέσα απο το βιβλίο του.

  Βέβαια η Δύση αν θέλει να σωθεί θα πρέπει να μείνει ΕΝΩΜΕΝΗ μια Συμμαχία δηλαδή της Λευκής Αρίας Φυλής μακριά απο πολιτισμικές επιμιξίες και με αρχηγό στον σκληρό της πυρήνα των αποφάσεων Έλλην ο οποίος θα ενώσει και θα κατευθύνει την Δύναμη της Συμμαχίας σε όλο αυτό που έρχεται.....μια Πανστρατία δηλαδή όπως εκέινης που στάλθηκε στον Τρωικό Πόλεμο... και μια συνέχεια του θα δούμε επι των ημερών μας...μόνο που αντί για Αρχηγό των Αγαμέμνωνα (του Αχαικού Άργους) θα πρέπει να έχουμε Αρχηγό των Αχιλλέα του (Θεσσαλικού Άργούς)...γιατί ο Αιλλέας είναι ΕΛΛΗΝ ενώ ο Αγαμέμνων είναι ΠΕΛΑΣΓΟΣ...έχει διαφορά.

  Άλλωστε τι νομίζεται ότι ήταν η Πανστρατιά που στάλθηκε στην Τροία...ας πούμε κάτι σαν το σημερινό ΝΑΤΟ....μέσα στο ΝΑΤΟ υπάρχουν και οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί απόγονοι ΠΕΛΑΣΓΩΝ είναι αλλά δεν είναι Έλληνες όπως ο Αχιλλέας....βέβαια και η Μυρμιδόνες του Αχιλλέα ήταν μέρος αυτής της Πανστρατιάς....αλλά έπρεπε να πολεμήσει εκείνος για να κατακτηθεί η Τροία.....χωρίς ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΕΝ ...έτσι και σήμερα χωρίς Έλληνες και ΕΛΛΗΝ αρχηγό ΔΕΝ.....η Ιστορία επαναλμβάνεται.....Όταν θα υψώσει ο Αχιλλέας το ξίφος της ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τότε η κάθε ISIS και η κάθε τρομοκρατική μουσουλμανική οργάνωση που βέβαια όλες αυτές είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΜΑΤΑ ξένων μυστικών Υπηρεσιών...τότε θα τελειώσει αυτός ο Κύκλος και θα πάμε σε έναν άλλον.

  Η Σύγκρουση Ανατολής και Δύσης ΕΦΤΑΣΕ.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γλαυκη λες οτι οι Πελασγοι δεν ηταν Ελληνες; Και τι ηταν δλδ; Οι Ελληνες τοτε αν ειναι οι επομενες φουρνιες που κατεβηκαν απ το βορρα δλδ Αχαιοι ,Δωριεις , και Αιωλεις τοτε η ισορια των Ελληνων ειναι μολις χιλια χρονια προ Χριστου!!. Μηπως καμεις λιγουλακι λαθος; Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΥΚ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΕΧΟΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ , ΜΑ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΕΝΤΩΣ ΣΥΝΕΚΡΟΥΟΜΕΘΑ ΜΕΘ' ΑΥΤΩΝ. ΑΙ ΣΥΝΟΜΟΤΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΣΙ ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΡΗΞΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ.
  "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Ιεράρχη οι Η.Π.Α. έστησαν την ISIL... όπου στην ουσία αποτελεί την εμπροσθοφυλακή και προγεφύρωμα του "Αραβικού σουνίτικου Ν.Α.Τ.Ο." υπό την ηγεσία της Σ. Αραβίας.Τώρα μένει να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Χερσόνησο του Αίμου...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ Κώστα οι Υπερβόρειοι που αναφέρει ο Στράβωνας, ήταν Πελασγοί!! Άνηκαν στην Πελασγική ομοεθνία... οι Αχαιοί, ήταν Πελάσγοί, άνηκαν στην Πελασγική ομοεθνία... το Στόουνχεντζ είναι Μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής... με την λεγόμενη "κάθοδο των Δωριέων" με τα των Ηρακλειδών, όπου ακολούθησαν οι Αιολείς και τέλος οι Ίωνες, εκδιώχθηκε μεγάλο μέρος από τους Πελασγικούς πληθυσμούς της άλλοτε Πελασγίας... όπου μετονομάστηκε από την γεννάρχη των Δωρειέων, Αιολών, και Ιώνων σε ΕΛΛΑΣ.. που είναι λέξει αποτελούμενη από Δωρικά και Αιολικά! Βεβαίως οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες κ.λ.π. δεν ήρθαν από την βόρειο Ευρώπη!.. αυτό μας το λέγει ο Ισοκράτης στον "Πανηγυρικό" του.

  Από τους Πελασγούς όσοι δεν αφομοιώθηκαν από την Νά Τάξη Πραγμάτων της εποχής... διασκορπίστηκαν και μετέβησαν προς βορειότερα μέρη της Ευρώπης, όπου υπάρχουν πολλά τοπωνύμια... για παράδειγμα από τους Δαναούς, που και αυτοί με την σειρά τους ήταν Πελασγικό φύλλο. Το μίσος όμως που ένιωθαν για την εκδίωξη τους από την μητέρα πατρίδα τους, από τα ομοεθνή τους, ελληνικά φύλλα... έχει παραμείνη. Και μπορεί οι λαοί να ξεχνούν την ιστορία τους... αλλά όχι τα ιερατεία.

  Για παράδειγμα οι εορτές του Γ΄ Ράιχ που έμοιαζαν αρχαιοελληνικές... ήταν καθαρά Πελασγικές.Η πρωτεύουσα των Μυρμιδόνων, στην Φθία... λέγονταν Ελλάς;! Άγνωστό γιατί οι... αρχαιολόγοι μπερδεύουν το Αχαϊκό Άργος των Μυκηνών... με το Πελασγικό Άργος της Ελλάς. Το κάνουν τυχαία, η μήπως σκόπιμα;

  Η Φθία, όπως και ο υπόλοιπος τότε Πελασγικός κόσμος... λόγω της ισχύως των Μυκηνών, άνηκε νομοτελιακά σε μια μεγάλη Αχαϊκή συμμαχία... όπου το ζενίθ αυτής της συμμαχίας, ήταν υπό τον Αγαμέμνονα.... η Τροία, αν και Πελασγική, δεν δέχθηκε να μπει νομοτελειακά στην Αχαϊκή "συμμαχία".

  Οι Ομηρικές σχέσεις μεταξύ Ελλάς και Μυκηνών, είναι ο σημαντικός κρίκος για να καταλάβει κάποιος τους λόγους και τις αιτίες ιδρύσεως τον νεότερου Ελληνικού κράτους εκ μέρους της δύσεως... και την "κακοδαιμονία" της χώρας των Ελλήνων... πάντα υπό το πρίσμα της "Επιστροφής των Ατρειδών".


  Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για τους Πελασγούς (Πελασγοί ήταν και οι Τρώες, ο Ιδρυτής της Τροίας, Δάρδανος ήταν από την Αρκαδία) και για τους Έλληνες θα πρέπει να μελετήσουν Ομήρο, Θουκυδίδη, Ηρόδοτο, Ισοκράτη κ.λ.π. αυτοί και άλλοι τόσοι δίνουν στοιχεία για την διαφορά μεταξύ των δύο... στον Όμηρο, στην Ιλιάδα, οι Πελασγοί καλούνται με τον γενικό όρο "Πανέλληνες"... το πόσο όμως για παράδειγμα ήταν Έλληνες οι Αχαιοί, η έστω οι Δαναοί είναι κάτι προς έρευνα.. μιας ακόμα και ο Όμηρος στην Ιλιάδα, διαχωρίζει τους Πανέλληνες από τους Αχαιούς... εν κατακλείδι ο Ομηρικός όρος "Πανέλληνες", είναι κάτι σαν το σημερινό Ν.Α.Τ.Ο. που ναι μεν εμπεριέχει μέσα του και την Ελλάς... αλλά δεν σημαίνει ότι οι Ολλανδοί είναι και Έλληνες!

  Οπωσδήποτε οι Έλληνες αγαπητέ Κώστα ήταν η συνέχεια των Πελασγών, όπως και οι Ρωμιοί ήταν οι συνέχεια των Ελληνων... κανείς ΔΕΝ ήρθε από αλλού, όλοι από εδώ ήταν... έτσι λέει ο Ισοκράτης...

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με μπερδεψες λιγακι φιλη μου Γλαυκη αλλα ευχαριστω για τη απαντηση. Ας πουμε δεν καταλαβα πως λες κατεβηκαν οι Αχαιοι κ Ιωνες κ Δωριεις κ Αιολεις και μετα λες πως δεν κατεβηκαν απ τ α βορεια! Οι Δαναοι και οι Αχαιοι τι ηταν, εβραιοι που λενε μερικοι;;;; Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ομολογώ πως δεν γνώριζα για τον Samuel Huntington. Σίγουρα η πολιτισμική αντιπαράθεση μεταξύ των ισλαμιστών και των μη ισλαμιστών-χριστιανών έχει κλιμακωθεί σε τέτοιο σημείο, που ακόμη και οι μέχρι πρότινος απαθείς και ανένταχτοι, οι μη σκληροπυρηνικοί, παίρνουν θέση (με βρισιές, κατάρες και λοιπές όμοιες μεθόδους βέβαια, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). Φοβάμαι πως αν η πόλωση διογκωθεί ακόμη περισσότερο, θα οδηγηθούμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, με μέτωπο σε κάθε στενό και σε κάθε πλατεία. Τουλάχιστον μέχρι να μας "σώσει" η πανθρησκεία που υποτίθεται πως ετοιμάζει αυτός ο κρεμανταλάς με τα κοστούμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σίγουρα φίλε Pit δεν πρόκειται απλά για μια πολιτισμική αντιπαράθεση μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού (ή Ανατολής και Δύσης), αλλά για μια προσχηματική αφορμή, για την επίτευξη σκοτεινών σχεδίων πάνω στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Το φονταμενταλιστικό Ισλάμ δημιουργήθηκε από Μυστικές Υπηρεσίες, προκειμένου να κατευθύνει τα φανατισμένη στίφη εναντίων της καθεστηκυίας τάξης του Αραβικού κόσμου αρχικά και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα σκοταδιστικό κρατικό μόρφωμα (χαλιφάτο), που θα επιβάλλει νέο στάτους στην ευρύτερη περιοχή της ευρωασιατικής και βορειοαφρικανικής ζώνης.
  Κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα εξελίξεων, ο "παγκόσμιος" πόλεμος, φαντάζει ήσσονος σημασίας για τους επικυρίαρχους σχεδιαστές και οι ανθρώπινες απώλειες, κάτι φυσικό και παγερά αδιάφορο για αυτούς. Μας το έχουν αποδείξει και μας το αποδεικνύουν διαρκώς.
  Είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατον, να αποφύγει κανείς την εμπλοκή του σε τέτοιες εξελίξεις, όταν αυτές του χτυπούν τη πόρτα... Αλίμονο σε όσους κατοικούν σε χώρες που εμπλέκονται ή πρόκειται να εμπλακούν, σε αυτό το νέο παιχνίδι!
  Υπό αυτή την έννοια, η σύγκρουση Ανατολής και Δύσης ξανα-έφτασε, όπως λέει και η Γλαύκη, όχι όμως για να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά για να ισοπεδωθούν πολιτισμικά και ηθικά. Κάποιοι αποφάσισαν την χρεοκοπία του ανθρώπινου πολιτισμού και την αντικατάστασή του με κάτι "νέο", μα καθόλου ανθρώπινο! Όπως λέει και η φίλη Γλαύκη, το μοναδικό αντίδοτο, είναι η αντίσταση από το Ελληνικό Απόθεμα. Όπως ο σκοταδιστικός μεσαίωνας, αναγέννησε το ελληνικό πνεύμα και μέσω του Διαφωτισμού, η Δύση αποκολλήθηκε από τα δεσμά του Σκότους, έτσι και τώρα μόνη ελπίδα της ανθρωπότητος είναι η επάνοδος στις πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το Ελληνικό πνεύμα και Φως. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί μια ευχή.
  Πρέπει να πραγματωθεί τώρα και με τρόπο που να καταστήσει ανίκανους τους επικυρίαρχους, να συνεχίσουν το απάνθρωπο σχέδιό τους.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όποιος μελετήσει την Μυθολογία των Ελλήνων θα δει ότι όλες οι εκστρατείες των Ελλήνων έγιναν σε συγκεκριμένους παράλληλους,(Περσέας-Ηρακλής-Διόνυσος-Πάνας-Αλέξανδρος) στον 36ο με 42ο και ποτέ πιό πέρα.Οι χώρες που βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς τους παράλληλους ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΦΩΤΙΑ.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι, έτσι έγινε με τις εκστρατείες των Ελλήνων (για να κλείσουν "πύλες").
   Σε αυτό το χώρο έχουν συμβεί όλες οι κοσμοϊστορικές ανατροπές. Ελπίζω η "φωτιά" να μην καταδείξει νικητή την πλευρά του ερέβους, αν και η "παράδοση" την θέλει να χάνει σε τέτοιες αναμετρήσεις.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 10. Αγαπητέ φίλε ΛΥΚΙΕ το πέρασμα μέσα απο την "φωτιά" είναι ο δρόμος που χαρίζει την ΑΘΑΝΑΣΙΑ στους Έλληνες...άλλωστε ο φόβος είναι για τους ΜΗ ΕΛΛΗΝ.Πάντα το Φώς θα νικάει το Σκοτάδι...άλλωστε το σκοτάδι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του Φωτός...όταν Αυτό εμφανιστεί τίποτα δεν μπορεί να το νικήσει.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.