Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδος (7-9-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

41 σχόλια:

  1. Εμενα για υποταγη στον Σατανα μου κανουν τα λογια ..........Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κώστα αν ζούσαμε τον 14ο αιώνα... θα είχα σοβαρό πρόβλημα. ...πάντα οι δογματικοί άνθρωποι βλέπουν μόνο αυτά που θέλουν να δούν.Τα πάντα είναι Θεός... οπωσδήποτε ο Θεός του γαλαξία μας, είναι διττός...βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ,μη με πιανεις απ τα μουτρα. Γιατι ειμαι δογματικος; Ειπαοτι μου θυμιζουν υποταγη στο Σατανα. Αν πιστευεις οτι ο Θεος ειναι διττος δλδ και ο Στανας ειναι Θεος και λες οτι ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει , ενταξει δεν στο χαλαω αλλα οπως λεει και ο Λυκιος οι ισες αποστασεις ειναι μονο για τους πολιτικους και οχι για τους νοημονες πουεχουν αποψη και θεση. Αρα δεν διαψευδεις αυτο που νομιζα!!!! Και μια ερωτηση. Το καλο και το κακο ειναι ισα και πρεπει να τα ακολουθουμε και τα δυο; Κωστας

      Διαγραφή
  3. Όταν Θέλεις να μειώσεις τη δύναμη Του Θεού, φαίνεται στα έργα σου. Όταν όμως τον αγαπάς ,τον νιώθεις , φαίνεται στις αντοχές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν σήμερα στις 9 Σεπτεμβρίου 1828, γεννήθηκε ο Λέων Τολστόι Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Καζάν. Στον πόλεμο της Κριμαίας πήρε μέρος ως αξιωματικός του πυροβολικού και του απονεμήθηκαν πολλές ανώτερες διακρίσεις. Ο αποτροπιασμός για τις φρικαλεότητες του πολέμου αυτού καθρεφτίστηκε στα «Διηγήματα της Σεβαστούπολης (1855-1859)». Στα διηγήματα αυτά ο Τολστόι δείχνει φανατικά την έχθρα του προς τον πόλεμο και παράλληλα εγκωμιάζει τον ηρωισμό των συμπατριωτών του στρατιωτών.

    Στα 1862 ο Τολστόι παντρεύτηκε τη Σοφία Αντρέγιεβνα Μπερς. Το 1863 τέλειωσε το διήγημά του «Οι Κοζάκοι», στο οποίο απεικόνισε τους ανθρώπους και τη φύση του Καυκάσου.

    Από το 1863 ως το 1869 ασχολήθηκε με τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Πόλεμος και Ειρήνη». Το έργο αυτό αποτελεί έξοχη απεικόνιση της ζωής και των συνθηκών της Ρωσίας στην περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων. Το βάθος της ψυχολογικής ανάλυσης, η αριστοτεχνική απεικόνιση ανθρώπινων μορφών και τοπίων και ο πλούτος της γλώσσας, κάνουν το «Πόλεμος και Ειρήνη» ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της ρεαλιστικής πεζογραφίας του 19ου αιώνα.

    Στο άλλο του μεγαλειώδες μυθιστόρημα, την «Άννα Καρένινα» (1873), αντικατοπτρίζεται ανάμεσα στα άλλα η τραγωδία μιας γυναίκας που έπεσε θύμα της ψεύτικης και απάνθρωπης ηθικής της κοινωνίας.

    Η δύναμη του κριτικού ρεαλισμού του Τολστόι εκδηλώθηκε στις σελίδες του μυθιστορήματός του «Ανάσταση» (1889). Ο Τολστόι έγραψε και θεατρικά έργα όπως «Το κράτος του ζόφου», «Το ζωντανό πτώμα», «Οι καρποί της Παιδείας» (κωμωδία). Άλλα έργα του στα οποία εκφράζεται η ιδιότυπη θρησκευτικότητά του είναι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» (1884), «Αφέντης και δούλος» (1895), «Τι πιστεύω», «Τι να κάνουμε λοιπόν» και η περίφημη πραγματεία του «Τι είναι τέχνη».

    Ο Λέων Τολστόι πέθανε το 1910 σε ηλικία 82 ετών.

    ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την φράση είναι κρυμμένο το νόημα της ευτυχίας κατά μία έννοια.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Κώστα με ρωτάς γιατί είσαι δογματικός.....γιατί Δόγμα είναι να μην καταλαβαίνεις την γλώσσα του άλλου αλλά παρόλαυτα να του κολλάς ετικέτες , μεταφράζοντάς τον κατά την δική σου αντίληψη... Πάντως βασική αρχή του ελληνικού πνεύματος είναι η αμφισβήτηση διά τα πάντα και ο αντιδογματισμός. Οι έλληνες πίστευαν ότι μέσω της ερευνας,τις παρατήρησης, τις εμπειρίας, όχι μονο μονο ατομικά αλλα συνεργατικά, προσέγγιζαν την αλήθεια.

    Τι είναι καλο και κακό στον υλικό κόσμο και τι στον πνευματικό αυλό κόσμο.? Τι είναι καλο και τι κακό στην σχέση μας με την φύση.? Τι είναι καλο και τι είναι κακό στην σχέση μας με τον εαυτόν μας, στην σχέση μας με τους εταίρους συνανθρώπους , στην σχέση μας με την κοινωνία, στην σχέση μας με την οικονομία, με τους θεσμούς και στην σχέση μας με το θείον.?Αφού μάλλον το καλο και κακό εκδηλώνεται μέσω των φορέων του, των ανθρώπων κατά κύριο λόγο, μήπως αν πάψουν να υπάρχουν οι κακοί φορείς παύει να υπάρχει και το κακό.?

    Παρατηρώντας το σύμπαν και την ζωή, διαπιστώνουμε την αρχή της δημιουργίας, η οποια μέσω της εξέλιξης και της σύνθεσης των μορφών σε πολυπλοκότερες τείνει νας μας αποκαλύπτει τον σκοπό της, που μάλλον είναι το κάλλος, η αρμονια, η ευταξία, η κοινωνία και τελειότητα.Μήπως τελικά καλο είναι ότι υπηρετεί αυτούς τους στόχους της συμπαντικής δράσης και κακό αυτό που τις αντιστρατεύεται.?

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου φαίνεται οτι την ζωή μας την διέπουν συμπαντικοί νόμοι, των οποίων έχουμε άγνοια .Για να φτάσουμε σε επίδα που θα μπορούσαμε εμείς οι κοινοί θνητοί να εξηγήσουμε φαινόμενα συμπαντικά όπως, τις ισχυρές εκρήξεις του πλανήτη Ήλιου
      θα πρέπει να γίνουμε ΘΕΟΙ,
      Ποτέ δεν πίστεψα πως ακομα και η NASA ξέρει τι ακριβώς γίνεται..και
      Επιπρόσθετα, δώστε χρόνο και προσοχή στον εαυτό σας σε τι διαβάζεται και ποιος το γράφει.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω που με λες δογματικο ισως μου αξιζει η τιμωρια. Αλλοι εδω μεσα με ειπαν ρατσιστη και φασιστα εκει θα κολωσουμε τωρα; Τωρα θα φαινομαι και σαν ανωνυμος ,δεν πειραζει ομως να ξερεις οτι εγω σε εκτιμω πολυ για τις γνωσεις σου και τη καλοσυνη σου να μ απαντας. Μ απαντας υπερ του καλου αν δε λανθανω, σ ολες του τις μορφες. Τι γινετε ομως μ αυτους που επιλεγουν κακο συνειδητα; Ολοι αυτοι που τραγουδουν, κυβερνουν και εκθιαζουν το κακο τι παθαινουν; ποια η τιμωρια τους και γιατι να μετουδιωθουμε σε Ελληνες αν ο ευκολος δρομος ειναι ο αλλος με ηδονες λεφτα, δοξες και χαρες; Κωστας

      Διαγραφή
  6. ΑΓΝΟΙΑ;;;;Η κριτική σκέψει απαιτεί κρίση - σύγκριση - διάκριση... αυτό με την σειρά του προϋποθέτει γνώση του τι είσαι και του τι θέλεις σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Αυτό δεν το καλλιεργεί η "πολιτεία" μέσα από την παιδεία της... αυτό δεν το επιζητούν οι "πολιτές" στην ζωή τους.Από την άλλη, ο φόβος είναι άγνοια... τότε η άγνοια είναι το ΜΗ ΟΝ... δηλαδή το σκότος... και από εκεί πάμε για άλλη μια φορά στο "σπήλαιο" του Πλάτωνα κ.λ.π.

    Είναι στην φύση του ανθρώπου του "σιδηρούν γένους", η άγνοια και ο φόβος... το φως είναι για τους λίγους... για αυτούς που θέλουν και μπορούν. Η φύση μας, καθορίζει τις επιλογές μας... λόγω βαρυτικής, και όσο οι επιλογές μας εξασθαινούν την βαρυτική μας... τότε τόσο μετουσιωνόμαστε σε ενέργεια, δηλαδή σε φως ΟΝ.

    Βέβαια για να γίνουμε ΘΕΟΙ θα πρέπει πρώτα να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ...αν εκτός απο ΑΝΘΡΩΠΟΙ γίνουμε και ΕΛΛΗΝ τότε κοινώς την έχουνε "βαμμένη"....και αυτό το ξέρουνε.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To "ΕΛΛΗΝ" δεν ειναι ακλητο. Κλινεται κανονικα: Ο Ελλην, του Ελληνος, τον Ελλην, ω Ελλην, οι Ελληνες, των Ελληνων, τους Ελλησι, ω Ελληνες. Για να μη κακοποιουμε την ελληνικη μας γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα πρόσθετα φίλοι και φίλες μου, ότι οι έννοιες του καλού και του κακού, υπάρχουν προκειμένου να καταδείξουν αντίστοιχα τις έννοιες της Τάξης στην Δημιουργία και του Χάους της ανυπαρξίας. Η μεν πρώτη έννοια αντιστοιχεί στην Δημιουργό Αιτία (Θεός), ενώ η δεύτερη στην κατάσταση της ανατροπής της, δηλαδή την απόλυτη αρχή του μηδενός (ανυπαρξία-αντιθεός).
    Ο λόγος της ταυτόχρονης παρουσίας και των δυο εννοιών, αποσκοπεί στην αυτεπίγνωση της Θείας Φύσης, δηλαδή του Θεού. Η αυτογνωσία του Ανθρώπου, ως γνήσιο δημιούργημα του Θεού, οφείλει να επιγνώσει την διαφορά της Θεϊκής φύσης (καλό) από την αντίθετή της (κακό) και να ΕΠΙΛΕΞΕΙ τον δρόμο της κατανόησης προς την αποστολή του (δηλαδή την "επιστροφή" στην Πηγή του). Σαφώς δηλαδή, πρέπει να επιλέξει το "καλό" προκειμένου να επιτελέσει την αποστολή του.
    - Ίσες αποστάσεις φίλε Κώστα, πράγματι σημαίνουν αγνωμία και έλλειψη ειλικρίνειας και θάρρους. Η έννοια του "ουδέτερου" μεταξύ δύο εννοιών, σημαίνει απλά "μη τοποθέτηση".
    - Φίλε Ανώνυμε, ο Τολστόι έκανε τελικά την "υπέρβασή" του λίγες βδομάδες πριν το τέλος του, όταν τελικά απαρνήθηκε τον κομφορμισμό και τα πλούτη του αναζητώντας μια απλή ζωή στην φύση...
    - Ανώνυμε @6:26' μ.μ. το "εν είδα, ότι ουδέν είδα" δεν σημαίνει άγνοια, αλλά διαπίστωση ότι όσο προχωράμε στη γνώση, τόσο έχουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα. Πολύ σωστή η απάντηση της φίλης Γλαύκης.
    - Η λέξη "Έλλην" είναι ελληνική και συνεπώς υπόκειται στους γραμματικούς κανόνες της γλώσσας. Συνεπώς κλίνεται.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι βέβαια για να μην κακοποιούμαι την Ελληνική Γλώσσα μόνο που σε αυτήν την Ελληνική Γλώσσα υπάρχουν και τόνοι και πνεύματα και γράμματα που έχουν καταργήσει...βέβαια θα περίμενα κάποιο σχολιασμό επι του προκειμένου....όπως τι σχέση έχει ένας Άνθρωπος που θέλει να μετουσιωθεί σε Έλληνα (εντάξει το πέτυχα;;) με βασικές φιλοσοφικές έννοιες, όπως "Εν Δυνάμη", "Ενδελέχεια", "Ον και "Μη Ον", και τι απαιτείται για να μεταλάβει σε όλη αυτήν την μέθεξη;;; Θα ήθελα σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις άγνωστε/η φίλε/η στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:02 μ.μ.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη Γλαύκη, αν και η λέξη "Έλλην" κλίνεται, είναι δικαίωμα του καθενός να παραβιάζει κάποιες φορές την τυπικότητα, αν θέλει με αυτό τον τρόπο να τονίσει ή να καταδείξει κάποια έννοια, κάνοντας μια σκόπιμη τροποποίηση. Έτσι ας πούμε, επιτρέπεται σε ένα ποίημα να παραβιάζει γραμματικούς ή συντακτικούς κανόνες, "ποιητική αδεία", προκειμένου να προσαρμοστεί ο λόγος στο πνεύμα του ποιητή και τις ανάγκες του ποιήματος (ρίμα). Έτσι και στη φιλοσοφία, "επιτρέπεται" μια τέτοια μικρή αλλαγή, προκειμένου να τονιστεί κάτι διαφορετικό. Στην δική μας περίπτωση, λέγοντας "ΕΛΛΗΝ" εννοείς κάτι περισσότερο από το κοινό Έλληνας. Μιλάς προφανώς σε μια ιδεατή και εν δυνάμει κατάσταση, που μπορούμε και οφείλουμε όλοι μας να βρεθούμε. Συνεπώς, μπορείς να γράφεις ακόμα και άκλιτα αυτή τη λέξη, ως ειδοποιό διαφορά, για να θυμίζεις στον αναγνώστη την ιδιαίτερη έννοια που της αποδίδεις. Ελπίζω να ερμήνευσα ορθά τον όρο ΕΛΛΗΝ, όπως τον εννοείς κι εσύ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Μετουσιωση; χα! Ο Ελληνας ειναι εν δυναμει φιλοσοφος. Οχι εν δυναμει Ελληνας. Ελληνας εισαι γονιδιακα. Κοιμισμενος μπορει, ομως ειναι Ελληνας φιλοσοφος εν δυναμει. Ον και μη Ον δλαδη ανθρωπος και μη ανθρωπος; Μεθεξη; Τι να μεταλαβει και απο που; Οτι υπαρχει, υπαρχει μεσα του αρκει να συνελθει να ξυπνησει απο το ληθαργο. Η ενδελεχεια που κολαει τωρα; Συγνωμη για τον μη τονισμο γιατι γραφω απο κινητο και δε βολευομαι με τα πληκτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι επιλεκτικές απαντήσεις λένε αλήθειες κύριε Επώνυμε ...και.. Η αμφισβήτηση είναι η αρχή της σοφίας.Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με τον Ενα έτσι για να τον κάνουμε να νιώθει μοναδικός, ένω, γνωρίζουμε εκ'των προτέρων πως γράφει μόνο για να ικανοποιεί το άρρωστο ΕΓΩ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλες και φίλοι, καλημέρα. Σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να εμφανίζεται στα σχόλια με "όνομα" ή χωρίς. Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις του γίνονται σεβαστές, αρκεί γράφονται με σεβασμό και σύμφωνα με τους περιορισμούς του ιστολογίου μας. Βεβαίως και μένουμε στην ουσία των λόγων του, αφού ούτως ή άλλως κανένα "όνομα" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου πίσω από το πληκτρολόγιο.
    Όμως, το να γράφουμε με "όνομα" ή για την ακρίβεια με ψευδώνυμο, διευκολύνει την διαδικασία του διαλόγου, διότι ναι μεν το "όνομα" δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό του σχολιαστή, όμως παρέχει την ευκολία στους συνομιλητές να αναγνωρίζουν το ίδιο πρόσωπο, αφού ο τρόπος γραφής, μα κυρίως οι ιδέες δεν μπορούν να κρυφτούν. Άρα μπορεί να κρύβουμε την ταυτότητά μας, όμως δεν μπορούμε να κρύψουμε την ταυτότητα του λόγου μας.
    Αφού λοιπόν συνομιλούμε και δεν έχουμε στιγμιαία παρουσία στον χώρο των σχολίων, είναι στοιχείο διευκόλυνσης το να υπογράφουμε με ένα ψευδώνυμο της επιλογής μας.
    Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη ορισμένων επωνύμων, να θέλουν κάποιες φορές να σχολιάσουν ανώνυμα, είτε για να εκφραστούν με άλλο τρόπο χωρίς να ταυτιστούν με το επίσημο όνομά τους, είτε για να προκαλέσουν καταστάσεις χωρίς να τις ...χρεωθούν. Επίσης ίδιες ή παρόμοιες ανάγκες, ωθούν κάποιους να υπογράφουν και με άλλο ή άλλα ψευδώνυμα.
    Οι λόγοι και οι ανάγκες του καθενός είναι σεβαστοί και ανεκτοί, αρκεί να μην θίγουν τους υπόλοιπους χρήστες. Όμως, όσο κι αν κάποιος ή κάποια προσπαθεί να κρυφτεί με τέτοιους τρόπους, είναι θέμα χρόνου κάποια στιγμή να προδοθεί, διότι ο λόγος και οι σκέψεις δεν κρύβονται εύκολα από μια απλή "υπογραφή"!
    Πάντως οι επιλογές βαρύνουν προσωπικά τον καθένα μας.
    Προσωπικά δεν πρόκειται να εμποδίσω κανέναν να επιλέγει την εμφάνισή του στο ιστολόγιό μας. Είναι όμως υπόλογος έναντι των υπολοίπων.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακριβώς φίλε ΛΥΚΙΕ πολύ ΟΡΘΑ τα ερμήνευσες ολα....άλλο ΕΛΛΗΝ και άλλο Έλληνας έχει διαφορά....άλλωστε δίνουν και άλλο λεξάριθμο....όπως άλλο είναι το ΥΔΩΡ και άλλο το ΝΕΡΟ.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΛΕΞΗ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ
    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ / ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΜΟΝΟ ΓΕΛΩΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, ίσως την λέξη "υπόλογος" να έπρεπε να την βάλω σε εισαγωγικά. Η έννοια είναι σχετική. Δεν ποινικοποιώ την πράξη, προς θεού, ας μην τα παίρνουμε όλα στην κυριολεξία! Αν πρόσεξες όλο το σχόλιό μου, προασπίζω το δικαίωμα του καθενός να γράφει όπως θέλει αρκεί να μην αντιβαίνει τους κανόνες του αλληλοσεβασμού.
      Εν κατακλείδι, εσύ συνέχισε να γράφεις όπως επιθυμείς και η γνώμη σου μας ενδιαφέρει έστω και ανώνυμα. Απλά αν υπέγραφες, θα εξυπηρετούσε τους άλλους. Τίποτε άλλο και καλή συνέχεια.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ

      Διαγραφή
  15. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΚΛΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ Cambridge !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακριβώς φίλε Ανώνυμε (ναι άντρας είσαι) 4:44 μ.μ. και 4:50 μ.μ. είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να γράφει κανείς την γνώμη του ,την αποψή του χωρίς να υβρίζει.....και άλλωστε ένα nic name δεν είναι και τόσο σπουδαίο....απλά όπως είπε και ο φίλος ΛΥΚΙΟΣ βοηθάει στον διάλογο...αλλά απο εκεί και μετά ο δρόμος μέχρι το Cambridge είναι μακρύς...είναι σαν να σου λέω εγώ το άλλο με τους ιπτάμενους δίσκους της Ομάδας Έψιλον το ξέρεις; Είχαμε φτάσει μέχρι την Άγκυρα!!!! Μέσα σε 6 λεπτά!...

    Αμ το άλλο παρ' άλλο, με τα 600δις $ του Σώρρα... που πούλησε υπερτεχνολογία στην ΝΑΣΑ, απεύθειας από την.. "αρχαία Ελλάδα".. και έτσι μπορούμε να ξεχρεώσουμε άνετα τους διεθνείς τοκογλύφους... αυτό το γνωρίζεις;;;χαχαχα Μιλάμε για ιστορίες για π@στιδες δράκους... και κουτσά φίδια! Και όπως το "κόβω" έχεις ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ....οπότε θα με καταλάβεις.

    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Έλλην ΕΙΝΑΙ κατάσταση, το όνομα ΕΙΝΑΙ η ιδιότητα της καταστάσεως.. ....αυτό για τον ανώνυμο φίλο στις 4:50 μ.μ. και καμμία σχέση με γραμματική.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλαυκη αυτο που ονομαζεις ΕΛΛΗΝ ειναι αυτο πουαλλοι ονομαζουν ΕΛ; Επισης διαπισωνω οτι πολλες αναφορες σου προερχονται απο τον Φουρακη. τι γνωμη εχεις γι αυτον; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Κώστα ασ πούμε ότι είναι σχεδόν το ίδιο...είναι άλλωστε η λέξη ΕΛ η μισή της λέξης ΕΛ-ΛΗΝ....όσο για τον Φουράκη που με ρωτάς δεν τον είχα γνωρίσει ούτε ήμουν ποτέ μέλος στον Κύκλο του....μένω μακριά απο Αθήνα.....αλλά και αυτά που αυτός έγραφε κατά καιρούς ήταν νομίζω μελέτες άλλων ατόμων.Απο που βγάζεις το συμπέρασμα ότι αυτά που γράφω προέρχονται απο αυτόν;;

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτα για τους παραλληλους και πολλα αλλα που εχεις πει τα εχω διαβασει στο τριτο ματι σε συνεντευξη υου Φουρακη. Ειναι κακο συτο; Ο Φουρακης ομως πριν πεθανει ειχε παραδεχτει οτι εξαπατουσε το κοσμο με οσα ελεγε !!! Εγω ομως πιστευω οτι ελεγε πολλες αληθειες αλλα και παραμυθια μπερδεμενα. Στο τελος προσπαθησε να ακυρωσει οσα ειπε, απο φοβο; Μηπως τον απειλουσαν με τη ζωη του και αναγκαδτηκε να τα μαζεψει η πραγματικα τον εβγαλαν απ τη μεση προωρα; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά για τους παράλληλους έχουν ειπωθεί κατά καιρούς απο διάφορους εντός και εκτός διαδικτίου...δεν είναι κάτι το περίεργο......ναι έχω δει το βίντεο με τον Φουράκη που έλεγε ότι όλοι είναι Μασώνοι....το είχε παραδεχτεί στο τέλος,τώρα αν τον απειλούσαν η όχι αυτό δεν μπορώ να το ξέρω..αυτό που ξέρω είναι ότι πέθανε απο καρκίνο.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οτι πεθανε απο καρκινο πως το ξερεις, επειδη ετσι ειπαν επισημως η το ξερεις απο δικησου πηγη; Απο καρκινο πεθανε καιο Χριστοδουλος αλλα ειναι γνωστο οτι τον φαγανε με καρκινο τοποθετημενο ........
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ φίλε Κώστα αν καθήσουμε να το δούμε το θέμα απο αυτό το πρίσμα,τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε και για τον θάνατο του Ανέστη Κεραμυδά απο καρκίνο (και αυτός έγραφε βιβλία όπως το "Ομάδα Έψιλον-Η Αναμέτρηση Δελφών και Σιών)......βάλε τώρα τον Φουράκη με αντίστοιχα βιβλία ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι να σου πώ....άλλωστε αν το ψάξει κανείς θα δει ότι ο καρκίνος έχει αυξηθεί κατά 75% στην εποχή μας.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατι , δεν ειναι περιεργο που οι δυο τους πεθανσν περιπου μαζι και ελεγαν τα ιδια πανω κατω; Ενταξει ο θανατος απο καρκινο πειθει και τους πιο καχυποπτους. Μα φυσικα δεν θα δολοφονουσαν με σφαιρα ουτε με ατυχημα τους εχθρους τους. Κι ο Τασος Παπαδοπουλος απο καρκινο πεθανε ολως τυχαιως μετα το ΟΧΙ που ειπε. Αυτος ο καρκινος τελευταια παιρνει τα καλυτερα παιδια βρε Γλαυκη μου......... Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα

      Ο μακαριστός Χριστόδουλος: είχε πεί
      ""Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες""

      Διαγραφή
    2. Φιλε ο μακαριστος Χριστοδουλος ηταν η τελευταια ελπιδα του εθνους μας να διοικηθει απο ενα χαρισματικο ηγετη που ηταν μεγαλος Ελληνας.. Το οτι τον φαγανε γιατι ενοχλουσε και μαλιστα τους εβραιους και τους μασονους, φαινεται απ τον διαδοχο που τοποθετησαν στη θεση του. Το απολυτο μηδεν! Κωστας

      Διαγραφή
    3. Φιλε ο μακαριστος Χριστοδουλος ηταν η τελευταια ελπιδα του εθνους μας να διοικηθει απο ενα χαρισματικο ηγετη που ηταν μεγαλος Ελληνας.. Το οτι τον φαγανε γιατι ενοχλουσε και μαλιστα τους εβραιους και τους μασονους, φαινεται απ τον διαδοχο που τοποθετησαν στη θεση του. Το απολυτο μηδεν! Κωστας

      Διαγραφή
  25. Ηταν μεγαλος εθναρχης κσι ελεγε αληθειες χωρις φοβο. Αν ζουσε σημερα θα μπορουσε ακομα και να κυβερνησει, αλλα τον προλαβε ο "καρκινος"!!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Κώστα αν αυτή την στιγμή έρχονταν ξάνα ο Χριστός στην γη... με το που θα αμφισβητούσε την εξουσία και τα προνόμοια τους... οι Αρχιερείς του χριστιανισμού, θα τον "βάφτιζαν"... αντίχριστο... και μάλιστα πρώτος και καλύτερος αυτός που εσύ αποκαλείς "εθνάρχη".

    Πουλάνε στο παγκάρι το θεό με το δράμι, και κατέχουν: μετοχές, καταθέσεις, ακίνητα, αμύθητες εκτάσεις, γκαρνταρόμπες, λιμουζίνες κ.α τα 2/3 δηλ. του εθνικού μας πλούτου, και δεν τους αρκούν αυτά, είμαστε και υποχρεωμένοι σαν μαλάκες φορολογούμενοι πολίτες να τους πληρώνουμε αδρά, με παχουλούς μισθούς ισα με τις κοιλάρες τους......ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μη βαζεις το Χριστοδουλο στο ιδιο τσουβαλι με τους αλλους παπαδες. Εκανε τη διαφορα. Συμφωνω σ αυτα που λες για το κληρο στην Ελλαδα, αλλα να ξερεις οτι η περιουσια της εκκλησιας προηλθε απο τη τουρκοκρατια που τους τα εδινε ο σουλτανος και με την απελευθερωση οι παπαδες τα χαρισαν στο κρατος με ανταλλαγμα τη μισθοδοσια τους απο το δημοσιο. Οι μισθοι των παπαδων ομως δεν ειναι παχυλοι βρε Γλαυκη ουτε εχουν λιμουζινες και μετοχες οι παπαδες. Τα εχουν αυτα που λες καποιοι επισκοποι μα οχι ολοι. Μη το γενικευμουμε ειναι αδικο. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΓΛΑΥΚΗ
    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
    ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οχι οχι!!!! η Γλαυκη λεει την αποψη ης και σε πολλα εχει δικιο. Ενταξει μπορει να ειναι αρνητικη με τον ορθοδοξο κληρο αλλα κι αυτος εχει δωσει πολλες λαβες για αρνητικα σχολια. Παντως δεν ειχει κι αδικο που λεει τον Παπα εκπροσωπο του Σατανα. Λεω παντως να μη γενικευουμε γιατι υπαρχουν κι κληρικοι πολυ εντιμοι που ειναι κανοτα στο λαο και φερουν επαξια τα ρασα τους και ζουνε συμφωνα με το Χριστο. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απάντηση στον ΕΚΛΕΚΤΟ ΦΙΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ 13 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:51 μ.μ.

    Άντε τώρα να βρώ τα Άμφια μου για να πάω....μπά βαριέμαι....έχω την εντύπωση ότι ο δικός μου ρόλος είναι άλλος....και όχι αυτού του είδους αρχιερείς και φαρισαίους.... ανθρώπινα σαρκία, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας... περιπατούν σε αρχαία γη.... πιστεύοντας ότι είναι και πράττουν κάτι το σπουδαίο και θεάρεστο!!! Έχοντας προ πολλού προδόση τα πιστεύω τους... όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχουν και τέτοιους είδους λυκόσχημοι τσοπάνιδες.

    Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουν νέο τμήμα στην Θεολογική Σχολή... για την Θεολογία του Συμφέροντος!... Που βεβαίως έχει τις ρίζες της, στο παλαιό ρητό: "Ήταν θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει"... δείγμα του ότι ο Θεός κατά την χριστιανοσύνη της δύσης, η και της ανατολής, άλλοτε κατα το "θεολογικό" δοκούν, είναι υπερβατικός χωρίς κατώτατες γήινες παρεμβάσεις.. ενώ άλλοτε είναι εντελώς γήινος, σε τέτοιο βαθμό που επεμβάνει και στα γεωστρατηγικά δρώμενα της κάθε εποχής!!!... Με ότι και αν σημαίνει αυτό σε λεηλασίες, σφαγές, βιασμούς και κάθε είδους αποκτήνωσης, που δεν παρουσιάζουν και ένα τόσο "αγαθό" και φιλεσπλαχνο Θεό.

    Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι το τι, και πως έρχεται, όπως βεβαίως και την διττή φύση του Θεού του γαλαξία μας... όταν έρθει η μεγάλη ώρα της συγκομιδής, μην περιμένεις ούτε οίκτο ούτε έλεος. ..ανάλογα με την την σπορά πάει και το μέγεθος της μεγάλης συγκομιδής... από την σπορά καταλαβαίνει κάποιος και το μένος του θερισμού!

    Θέλω να πιστεύω και μάλλον έτσι είναι ότι ΕΙΜΑΙ ΗΝΙΟΧΟΣ ΕΙΜΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ....

    Υ.Γ Κώστα συμφωνώ ότι υπάρχουν και κληρικοί που είναι έντιμοι...μόνο που είναι λίγοι πολύ λίγοι...και η φωνή τους ΔΕΝ ακούγεται.....

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.