Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (27-9-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

14 σχόλια:

  1. Tο ταλέντο σφυρηλατείται στην μοναξιά, και ο χαρακτήρας στην ερήμωση.....
    https://www.youtube.com/watch?v=0-1B6hiMjYk

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Aya!! Χρονια και ζαμανια..........Πιασαν τα κρυα βρε παιδια. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Aya, καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους! Πράγματι, ο καιρός είναι πραγματικά φθινοπωρινός.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Λυκιε. Τωρα τελευται ασχολουμαι με θεματα επιβιωσης και περισσοτερο με τι θα κανουμε αν σε περιπτωση καταστροφης ή πολεμου ή εσωτερικης αναταραχης τραυματιστουμε και δεν υπαρχουν νοσοκομεια και γιατροι να μας βοηθησουν. Ξερω οτι το μπλογκ μας ασχολειται και μ αυτα τα θεματα οποτε θελω μια διαφωτιση πανω στο θεμα. Επισης αν συμβει κατι τετοιο οπως για πραδειγμα επιθεση απο τους τζιχαντιστες μεσα στην Αθηνα και γινει ο πανικος πως θα πρεπει να αμυνθουμε να σωσουμε το τομαρι μας και την οικογενεια μας. Εννοω με οπλα κτλ. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα, σωστά επισήμανες ότι το ιστολόγιό μας ασχολείται και με τέτοια θέματα. Πήγαινε στο Θεματολόγιο (δεξιά στήλη) και επέλεξε τα άρθρα που ανήκουν στην ομάδα "ΕΠΙΒΙΩΣΗ". Υπάρχουν και κάποια δικά μου άρθρα, που ίσως απαντούν στα ερωτήματά σου. Τώρα για ότι σχετικό με παροχή ιατρικών υπηρεσιών, από μη επαγγελματίες, θα έλεγα ότι θα πρέπει κάποιος να αποκτήσει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών, αλλά και γνώσεις ακόμη πιο ειδικές (όπως συρραφή τραυμάτων, απολίνωση αιμορραγούντων αρτηριών-φλεβών, αιμόσταση, τραχειοστομία, ανάταξη-ακινητοποίηση καταγμάτων, χρήση απινιδωτή, κτλ), προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει περιστατικά τραυματισμών, εγκαυμάτων και λοιμωδών ασθενειών, αν δεν υπάρχουν νοσοκομεία και ιατροί, τουλάχιστον σε άμεση πρόσβαση. Αν λοιπόν κάποιος αποκτήσει τέτοιες γνώσεις, θα πρέπει να προμηθευτεί τα υλικά με τα οποία θα μπορέσει να κάνει τις ιατρικές πράξεις. Δεν μιλάμε απλά για "φαρμακεία πρώτων βοηθειών", αλλά πιο εξεζητημένα φάρμακα και εργαλεία, τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα και χρειάζονται τακτική ανανέωση (γιατί κάποια λήγουν).
      Μπορεί λοιπόν ένα άτομο στην οικογένεια ή στην πολυκατοικία ή στην γειτονιά, να έχει τις γνώσεις και τον εξοπλισμό και να μοιράζεται με τους υπόλοιπους τα έξοδα συντήρησης του εξοπλισμού. Μπορεί να περάσει κανείς τα σχετικά σεμινάρια του ΕΕΣ, ή αντίστοιχα ιδιωτικών εταιριών. Εννοείται ότι αυτός που θα αναλάβει τέτοιο ρόλο, θα έχει και το ανάλογο θάρρος και την απαιτούμενη ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπίζει "ακραία" περιστατικά. Ένα πολύ κατατοπιστικό σάιτ για την προμήθεια υλικού, είναι αυτό: http://www.firstaidshop.gr
      Σχετικά με την ένοπλη άμυνα, να ξέρεις ότι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ένοπλες ομαδικές επιθέσεις μέσα σε πόλη, δεν είναι αρκετή η αντίσταση από ένα ή δύο άτομα, ακόμα και αν έχουν όπλα. Οι ομαδικές επιθέσεις, αντιμετωπίζονται από ομάδες άμυνας και από αμυντικές διατάξεις (παθητική άμυνα, παγίδες, ενέδρες, κτλ). Ένας μόνος, δεν μπορεί να νικήσει πολλούς!
      Ιδανικό όπλο άμυνας σε πόλεις, είναι η καραμπίνα των 12cal, με χρήση 9βολων ή μονόβολων φυσιγγίων. Μπορεί κανείς να αγοράσει ένα φθηνό και αξιόπιστο όπλο με 300 ευρώ, νόμιμα και με λίγες διατυπώσεις. Τα πιστόλια και τα περίστροφα, δεν ενδείκνυται για άμυνα εναντίων ομάδων με βαρύ οπλισμό (π.χ. kalashnikov), ειδικά σε χέρια ανεκπαίδευτων χρηστών. Μια καραμπίνα είναι πιο εύκολη στη χρήση και με πιο δραστικά αποτελέσματα. Βρίσκεις εύκολα και νόμιμα, φθηνά φυσίγγια και μπορεί να την χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά, ακόμα και ένας σχετικά αρχάριος. Τα πιστόλια, ενδεικνύονται για κρυφή οπλοφορία και ως έσχατη άμυνα σε περίπτωση επίθεσης στο δρόμο, όμως απαιτούν άδεια και πολλή εκπαίδευση, για να έχεις άμεσο αποτέλεσμα.
      Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι με τα παραπάνω...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Ωωωωω ευχαριστω πολυ φιλε Λυκιε!!! Πολυ χρησιμο το λινκ και οι πληροφοριες. Αν θες αναπτυξου περισσοτερο για τα οπλα και τις αμυνες που μπορουμε να εχουμε σε περιπτωση αναταραχων και επιθεσεων απο τσζιχαντ. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πα να μαθεις καρατε Κωστα. Αι παρατα μας.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, αν σε "ενοχλεί" ο Κώστας ή όποιος άλλος σε αυτό τον χώρο, μπορείς απλά να μην τον διαβάζεις ή να αντικρούσεις τον λόγο του. Οι εκφράσεις του τύπου "άι παράτα μας" δεν αρμόζουν σε αυτό τον χώρο. Την επόμενη φορά, θα διαγραφεί αντίστοιχο σχόλιο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Φίλε Κώστα μπορείς να δεις αναλυτικά τις προτάσεις μου, στο άρθρο:
    "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ"
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/02/blog-post_14.html#more
    και επίσης σχετικό άρθρο υπάρχει εδώ:
    "Οδηγός επιβίωσης σε συνθήκες πολέμου"
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4.html
    Η πιθανότητα να δημιουργηθεί εσωτερική αναταραχή από ισλαμιστές-τζιχαντιστές, θεωρητικά συνδυάζεται με ταυτόχρονη επίθεση της Τουρκίας στα χερσαία ή υδάτινα σύνορά μας.
    Στην πραγματικότητα, μπορούν να εκδηλωθούν μικρά επεισόδια στις μεγαλουπόλεις, τα οποία όμως μπορεί να καταστείλει η αστυνομία. Η πιθανότητα υπό αυτές τις συνθήκες, να εξεγερθούν δηλαδή χιλιάδες ένοπλοι τζιχαντιστές και να επιδράμουν στις γειτονιές των πόλεων σφάζοντας πολίτες, είναι αποδυναμωμένη, με την έννοια ότι το κράτος έχει ακόμα την δυνατότητα να αντιδράσει σε μια τέτοια απειλή. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια τόσο καλά οργανωμένη εξέγερση, που οι πολίτες να έχουν αφεθεί στο έλεος των σφαγών, χωρίς να καταδιώκονται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Μπορεί να θεωρήσουμε ας πούμε, την αρχική υποστήριξή τους από ομάδες αναρχικών και αριστεριστών, που για δικούς τους λόγους θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν μια τέτοια αναταραχή, όμως αργά ή γρήγορα και αυτοί θα σφαγιαστούν από τους φανατισμένους ισλαμιστές. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να συμβούν αντίστοιχα γεγονότα σε όλη την Ευρώπη, γενικευμένα. Ίσως μια μορφή πολέμου στο εσωτερικό της Ευρώπης που αρχικά θα την αιφνιδιάσει και μπορεί να την παραλύσει, όμως η συνέχεια θα περιλαμβάνει σοβαρές δράσεις καταστολής.
    Σε κάθε περίπτωση, η εύκολη λύση είναι η οργανωμένη τοπική άμυνα περιοχής, όπως περιγράφεται στα ανωτέρω άρθρα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυκιε σ ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σου τις θεωρω πολυ υπευθυνες κ σοβαρες. Μακαρι να διαβαζαν ολοι αυτες τις αποψεις και να τις ειχαν μπακ απ στο μυαλο τους. Τελικα οι γνωσεις σου ειναι αστειρευτες.
    Οσο για το φιλαρακι που θελει να το παρατησω, εχω δυο νταν στο ταε κβοντο να ξερει. Αλλα αν νομιζει οτι αυτο φτανει για να τα βαλεις με δεκα οπλισμενους φονιαδες τσζιχαντιστες τοτε ας δοκιμασει να παει στη Συρια να τους δειρει, χαχαχα! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά, φίλε Κώστα! Οι πολεμικές τέχνες, βοηθάνε πιο πολύ στην υψηλή αυτοπεποίθηση και την καλή ψυχολογία, παρά στην επιβίωση μετά από μία επίθεση αποφασισμένου και οπλισμένου φονιά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.