Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (20-9-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

23 σχόλια:

  1. Μια ερωτηση για τη Γλαυκη. Θα χεις ακουσει για το Πολεμαρχο 780 και το χαλκινο στρατο. Τι πιστευεις ειναι παραμυθια η πραγματικοτητα; Οποιος αλλος ξερειβεβαια απαντα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α και κατι ακομα. Νομιζω οτι καποιος ανεπιθυμητος απο το παρελθον κι απο αλλους χωρους ,εχει εμφανιστει εδω με αλλαγμενο ονομα. Το λεω ετσι για να μη νομιζει οτι δεν τον καταλαβαμε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Στον χώρο των σχολίων, απαγορεύεται η μη ελληνική γραφή και γλώσσα. Παρακαλώ, επαναλάβετε το σχόλιό σας στην ελληνική.
      Ο διαχειριστής
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Αναζητα ενα φως, το λαμπεροτερο ολων και το ψαχνει στα βαθη του συμπαντος. Ταυτιζομαι με το συναισθημα και τα θελω του τραγουδιου, ωστοσο ο νους δηλωνει πως η αναζητηση αυτη γινεται σε λαθος μερος. Η εξοδος απο τη σπηλια δεν θα προκυψει απο την απομακρυνση μας απο τη γη.

    Ας σκεφτουμε ως υποθεση εργασιας, πως ανωτατες δυναμεις παρα τω θεω (πιθανοτατα συμφωνα με τη θεληση του) εφτιαξαν ενα συμπαν, τον κοσμο ως σπιτι των ψυχων και αυτες εξεπεσαν εκει. Το νουμερο 1 κριτηριο θα ηταν ειτε η εξοδος να μην ειναι εφικτη στην τυχη, παρα να επιτυγχανεται (αν ποτέ) και πανδυσκολα και άξια βαση αντιστοιχης προσπαθειας. Αρα προς τα βαθη του συμπαντος δεν παιζει εξοδος, διοτι αν εγω εφτιαχνα τον κοσμο, θα τον εφτιαχνα φρακταλικα και το τελος να ενωνεται με την αρχη, αρα χωρις υλικη εξοδο. Εξοδος υπαρχει αλλα μεσω αλλων διαστασεων-επιπεδων που μονος ο νους ως πνευμα μπορει να διαχειριστει.

    Τα γραφω αυτα για να σχολιασω, οπως ανεφερε ο Διας οταν επεβαλλε την τιμωρια του στους ανθρωπους επι Ατλαντιδας επειδη ειχαν γινει αδικοι, πως η τιμωρια των ανθρωπων ηταν να τους αφαιρεθει η θεικη τους φυση και αυτη την εκρυψαν (καθως ως θεικη δεν δυναται να καταστραφει) στο μονο σημειο που ανεξαρτητως τεχνολογικης αναπτυξης δεν προκειται να ψαξει ποτέ ο αδικος ή ο ματαιοδοξος ανθρωπος.

    Βαθια μεσα στον ιδιο. Ενδον σκαπτε λοιπον και οχι εξω ψαξε. Εκει βρισκεται το φως και οχι μακρια σε αλλους γαλαξιες. Συννομα με την εξαισια φωτογραφια του Λυκιου, οπου ο απολυτος πολεμιστης εχοντας κατακτησει την ανωτερη δυνατη σωματικη διαπλαση και υπεροχη, δεν επιδιωκει πλεον αλλοτριες κατακτησεις, αλλα την αληθεια και αναγνωριζοντας πλεον την δυναμη του και αγνοωντας τα εξω καθως δεν μπορουν πλεον να τον βλαψουν, στρεφεται στο σημειο που παντα διαισθανοταν πως επρεπε να διοχετευσει την προσοχη, επιγνωση και συνειδητοτητα του. Με σιγαση και συγκεντρωση του νου μπαινει στο λαβυρινθο οπου τον περιμενει η μεγαλυτερη μαχη της ζωης του. Τα εξω πλεον αποτυγχανουν να του κλεψουν την προσοχη του και να τον αποσπασουν.Ας ελπισουμε να γνωριζει την μεθοδο, να κατεχει τα οπλα της αρετης και η δυναμη της θελησης του να ειναι αρκετα ισχυρη ωστε να αντεξει την συγκρουση με τον εαυτο του, ωστε να επελθει τελικα η συνθεση και αναδυση του Εαυτου.

    Δεν ξερω για πολεμαρχο ή χαλκινους στρατους, θα σχολιασω ευχαριστως αλλα θελω απο εσενα Κωστα να μου αναφερεις περι τινος προκειται. Τι εχεις ακουσει, τι διαβασες, τι γνωριζεις για την ιστορια αυτη. Και αναλογως τις πληροφοριες που μου δωσεις, θα σου απαντησω αν ειναι παραμυθια φουρναρης ή μυθος με στοιχεια αληθειας
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες εδω φιλε Σταοχαστη και θα καταλαβεις.
      http://swordoftheuniverse.blogspot.gr/2013/03/780_14.html
      Ευχαριστω για την αποψη σας. Κωστας

      Διαγραφή
    2. Με καλυψε ο Λυκιος, οποτε θα πω μονο το εξης. Η οποια λυση-διεξοδος πρεπει να απαιτει την συμμετοχη του καλυτερου σου εαυτου. Αυτο σημαινει συνειδητη συμμετοχη (που σημαινει με τη σειρα του ξεβολεμα και προσπαθεια) , να ξερεις τι κανεις και γιατι το κανεις και πως θα το κανεις κτλ. Εαν δεν γνωριζεις, τοτε ειναι παρηγορια στον αρρωστο μεχρι να βγει η ψυχη του και ειναι αρκετα πιθανον να γινεται επιτηδες για να σε κρατησει αδρανη. Δεν το θελουμε αυτο.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  4. Την καλημέρα μου σε όλους......αγαπητέ Κώστα η ιστορία περί Πολέμαρχου και Χάλκινου στρατού νομίζω ότι βγήκε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα,μέσα από κείμενα η βιβλία του Λιακόπουλου....ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να διαβάζει ότι θέλει....αυτό που εγώ θα πω είναι ότι για τις φήμες και τον ρόλο των ψιθύρων μπορεί κάποιος να ερευνήσει στην πολιτική προπαγάνδα.Ίσως κάποιοι απευθύνονται στην επιθυμία και στην ψυχολογική ανάγκη των μαζών ,να πιστέψουν σε κάτι πλαστό ,ώστε την κατάλληλη στιγμή ...να τους τραβήξουν το ψυχολογικό "χαλί" εμπιστοσύνης κάτω από τα πόδια...θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι η ψυχολογία διαδραματίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

    Αν κάποιος δει αυτόν Χάλκινο στρατό σε κίνηση και λειτουργία να μας το πει ....ένας Χάλκινος στρατός δεν είναι κάτι που μπορεί να κρυφτεί έτσι εύκολα,καταλαμβάνει και όγκο και μάζα είναι δύσκολο να κρυφτεί στις μέρες μας......πέραν αυτού όμως μέσα στην Αρχαιοελληνική Γραμματεία δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ούτε για Πολέμαρχο.....ούτε για Νεφελίμ(δεν είναι καν ελληνική λέξη)...ούτε για Χάλκινο στρατό.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα φίλες και φίλοι μου. Το ωραίο τραγούδι που μας παρέθεσε η Γλαύκη, πιστεύω πως αποτελεί μια υπενθύμιση για την καταγωγή μας και όχι αυτοσκοπό μετάβασης σε ένα άλλο άστρο. Συμφωνώ λοιπόν ως προς αυτή την εκδοχή, διότι ο άνθρωπος πράγματι δεν είναι γηγενής ως προς το φυσικό του σώμα. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για άλλες έλλογες οντότητες, που έζησαν και ζουν στον πλανήτη μας. Το ψυχοπνευματικό σώμα των ανθρώπων όμως, είναι ίδιο παντού μέσα στην ύλη. Το μόνο που αλλάζει, είναι το υλικό σώμα που πρέπει να προσαρμόζεται για λειτουργικούς λόγους, σε κάθε άστρο ή πλανήτη (ναι, ακόμη και σε διάπυρο άστρο)! Αν όμως το τραγούδι θέλει να υποστηρίξει την μετάβασή μας σε έναν άλλο υλικό χώρο (έναν πλανήτη για παράδειγμα), τότε όλο το σχόλιο του φίλου Στοχαστή, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.Δεν υπάρχει κανένα νόημα να μεταβούμε σε έναν άλλο πλανήτη, σε ότι αφορά τουλάχιστον την δική μας εξέλιξη. Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, είναι ότι πιθανών θα είμαστε απαλλαγμένοι από την νοσηρότητα της Γης και την κατοχή της από...εωσφορικές δυνάμεις. Όμως το πιθανότερο είναι να υπάρχει η ίδια ή παρόμοια κατάσταση και σε άλλους πλανήτες και στην τελική, πρέπει να διερωτηθούμε κατά πόσον είναι θεμιτό να αποφεύγουμε τις δυσκολίες. Η εξέλιξή μας, διευκολύνεται μέσα από τις ...δυσκολίες!
    Όλες αυτές οι ομάδες που προσπαθούν μα μας πείσουν ότι αυτομάτως θα αναβαθμιστούμε "διαστατικά" ή ότι θα έρθουν οι "θεοί" μας, να μας πάρουν στα αστέρια τους για να "σωθούμε", εκτός από σωτηριολογικές παραπλανητικές προτάσεις, προσφέρουν εφησυχασμό και αδράνεια στον κάθε εξελίξιμο άνθρωπο. Συνεπώς πρόκειται για έργο διαβολής της ανθρώπινης εξέλιξης και θα πρέπει να αποφεύγουμε αυτές τις παγίδες.
    Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και η φιλολογία της "Λιακοπουλιάδας" (μια πολύ κερδοφόρα και επικίνδυνη επιχείρηση), με τους Πολέμαρχους 780, 777, 888, 666, 999 ...και πάει λέγοντας! Πρόκειται για τροφοδότηση φρούδων ελπίδων και τελικά την ύπνωση όσων είναι ανήσυχα πνεύματα, αλλά έχουν την αφέλεια να πιστεύουν το οτιδήποτε και να το υιοθετούν άκριτα. Οι εύκολες λύσεις και οι επικές ιστορίες με χάλκινα σπαθιά, πολέμαρχους και υλικές μάχες, είναι θελκτικές και προσελκύουν εύκολα όσους δεν θέλουν να κοπιάσουν, για να κερδίσουν τις προσωπικές τους ψυχικές και πνευματικές μάχες. Οι εύπιστοι που θέλουν να ζήσουν μάχες από τις ταινίες Νάρνια, Άρχοντα των Δακτυλιδιών, Χάρι Πότερ, Τιτάνες, κτλ, εύκολα πείθονται για ρόλους πολεμιστή με χάλκινα σπαθιά και φανταστικούς στρατούς που θα αντιμετωπίσουν τους Κρόνιους Νεφελίμ, που πρόκειται να βγουν το ...2013(!) από τις Πύλες των Ταρτάρων.
    Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα, με τις πολύ όμορφα διατυπωμένες θέσεις της Γλαύκης και του Στοχαστή και υιοθετώντας την πολύ εύστοχη φράση του Στοχαστή, κλείνω το δικό μου σχόλιο:
    " Ένδον σκάπτε λοιπόν και όχι έξω ψάξε"
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστω ολους για την αποψη σας για το Πολεμαρχο 780. Τα ειχα διαβασει και μου εκανε εντυπωση οτι υπαρχει υπερβολη και πολυ παραμυθι . Κι ομως υπαρχουν πολλα μπλογκς με τετοιο περιεχομενο και πολλοι ανθρωποι που σχολιαζουν και τα πιστευουν. Ειναι χερι Λιακοπουλου που εχει θησαυρισει με τα βιβλια που πουλαει. Καλημερα σας. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κώστα θα σου απαντήσω γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα μπλόγκς όπως λες με τέτοιο περιεχόμενο....αυτήν την στιγμή στην Πατρίδα μας έχουμε την 5η Φάλαγγα....ο "εχθρός" έχει πολλά πρόσωπα και πολλές μεθόδους ...ένα απο αυτά που τους έχει ανατεθεί να κάνουν είναι να προκαλέσουν πρόβλημα στην επικοινωνία και να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις .....αυτή η μέθοδος πολέμου συνοψίζεται σε δύο εκφράσεις ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ και ΥΛΙΚΗ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του αντιπάλου....σκοπός τους να ΠΑΡΑΛΥΣΗ(εμείς στην προκειμένη περίπτωση) η θέληση του για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ....είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος χωρίς αίματα και σκοτωμούς για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

      Εισάγουν δηλαδή "μικρόβια" στο σώμα του αντίπαλου Έθνους για να προκαλέσουν "ασθένεια" στην ΘΕΛΗΣΗ τους...όλα αυτά τα μπλόγκς ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ απο ΕΝΑ ας πούμε ΚΕΝΤΡΟ....ο Πόλεμος στηρίζεται στην ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ..η τέχνη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ στήριζεται στην εξαπάτηση και στην προσποίηση....


      Γλαύκη.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστα φιλη Γαυκη και συμφωνω απολυτως!!! Χρειαζετε ομως να υπαρχει πολλη γνωση σε καποιον για να αντιστεκεται στην εξαπατηση και τη προσποιηση. Οι περισσοτεροι ανθρωποι του σημερα ασχολουνται με τα προς το ζειν και δεν διαβαζουν δεν ενημερωνονται δε μαθαινουν. Ετσι ακομα και επιστημονες μπρουν να παρασυρθουν απο τετοια εξαπατηση.Οι φιλοι μου που ειναι και συναδεφοι μου μηχανικοι , περα απο τα επιστημονικα τους ενδιαφεροντα, δεν διαβαζουν τιποτε αλλο και ασχολουνται με το πως θα διασκεδασουν, θα πιουν , και θα μιλανε για γκομενες και μπαλα!!! Να γιατι τα μπλογκς με μεγαλη επισκεψιμοτητα ειναι αυτα που ασχολουνται με τα αθλητικα, τσοντες, σελεμπριτυ , μουσικη και κουτσομπολιο. Κωστας

      Διαγραφή
  7. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας
    Η ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά πολλούς πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, μεταξύ των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αποτέλεσε σημαντική σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία άρχισε το 480 π.Χ.

    Μετά την κατάληψη του στενού των Θερμοπυλών απ’ τους Πέρσες και την λήξη της Ναυμαχίας του Αρτεμισίου, ο Ελληνικός στόλος κατευθύνθηκε προς τις ακτές της Αττικής και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας από τον στρατό του Ξέρξη.

    Τότε ο Θεμιστοκλής πείθει τους Αθηναίους να εγκαταλείψουν την πόλη με την προστασία του αθηναϊκού ναυτικού το οποίο αγκυροβόλησε στη Σαλαμίνα για να προστατεύσει αυτήν την επιχείρηση. Για να τους πείσει μάλιστα, επιστράτευσε θεϊκά σημάδια και μαντείες, την ερμηνεία των οποίων προσάρμοζε στη στρατηγική του.

    Όμως 500 περίπου Αθηναίοι παρέμειναν πάνω στην Ακρόπολη και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις εχθρικές επιθέσεις, αλλά έπεσαν μέχρις ενός. Επειδή στο μεταξύ ο κύριος όγκος του περσικού στρατού είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη, το ιερό λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε. Ο Ξέρξης με την κατάκτηση της Αθήνας και την πυρπόληση των ιερών και της Ακρόπολης, θεώρησε πως είχε πάρει εκδίκηση για την ήττα του πατέρα του στον Μαραθώνα.

    Οι αρχηγοί του Ελληνικού στόλου συσκέφθηκαν για να αποφασίσουν τον καταλληλότερο τόπο να ναυμαχήσουν.

    http://ellas2.wordpress.com/2014/09/22/%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82/#more-64353

    Ο Θεμιστοκλής πρότεινε τα στενά της Σαλαμίνας, διότι ο Ελληνικός στόλος, μικρότερος από τον Περσικό, μπορούσε να ελιχθεί καλύτερα και δεν κινδύνευε να κυκλωθεί από τα εχθρικά πλοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην ενημέρωσή μας. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να έβαζες από κάτω και ένα δικό σου ψευδώνυμο, αφού συχνά μας ενημερώνεις για τέτοια θέματα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, αυτό το είδος "σχολίου" λέγεται spam, αφού δεν έχει περιεχόμενο που να αναφέρεται στον παρών χώρο ή σε σχετική συζήτηση και απλά διαφημίζει ή προωθεί μια άλλη ιστοσελίδα. Αν το υπέγραφες και εξηγούσες τον λόγο που νομίζεις ότι μας αφορά, τότε θα το συζητούσαμε. Για την ώρα όμως, είναι ένα spam, και διαγράφεται.
      Ο Διαχειριστής
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. https://www.youtube.com/watch?v=apMKV5ntITM

    Καλημέρα και από εμένα σε όλους σας και στον κ. Λύκιο!
    Να δώσω και εγώ το ενεργό παρών..Είναι παλιό συγκρότημα και όμως νομίζω είναι τόσο επίκαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα φίλε Μαθητή! Ευχαριστούμε για την μουσική αφιέρωση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Μαθητη. Εισαι ενα ενδιαφερον ατομο νομιζω και οι αποψεις σου με ενδιαφερουν. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας και πάλι!
    Ευχαριστώ κ. Κώστα αλλά οι απόψεις μου, καθώς και οι γνώσεις μου, εμπλουτίζονται και από εσάς με τις ερωτήσεις και τις συζητήσεις σας.

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γνωρίζω ότι δεν είναι μέσα στα μουσικά ακούσματα αρκετών το είδος μουσικής αυτό, αλλά θεωρώ ότι κάτι λένε όλα και θα ήθελα να ακούσω και την άποψη σας.

    https://www.youtube.com/watch?v=z7l49tQcH0c

    Ο Μαθητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμένος δεν είναι στα γούστα μου, αλλά υπάρχουν άλλοι που είναι.
      https://www.youtube.com/watch?v=-5_wG65AzSU

      Διαγραφή
  13. Προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μουσικά ακούσματα αυτού του είδους, ούτε και οι άνθρωποι αυτής της κουλτούρας (οι μουσικοί). Επίσης δεν με εκφράζει ο στοίχος και η ιδεολογία που αυτός κρύβει. Ούτε τελικά συμφωνώ με τους συνειρμούς και το διαταύτα στο οποίο θέλουν να μας υποδείξουν.
    Είμαι σε τελείως άλλο μήκος κύματος. Παρά ταύτα, αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό και την απελπισία τους, αλλά αυτό που μένει είναι απλά μια εκπεφρασμένη διαμαρτυρία, ενώ σπάνια προτείνουν κάποια εφαρμόσιμη στάση αντιμετώπισης.
    Θεωρώ ότι η μουσική και ο στοίχος, μπορεί να υπηρετεί υψηλά ιδανικά και αξίες, να λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχική ισορροπία, να διεγείρει συναισθήματα, να μεταφέρει θετικά μηνύματα ή να μας θυμίζει εμπειρίες δικές μας ή των προγόνων μας.
    Βεβαίως για τον καθένα μας, η μουσική μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο, κάτι ιδιαίτερο.
    Περί ορέξεως λοιπόν, ...κολοκυθόπιτα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.