Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (6-6-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.


Πηγή:  http://olympia.gr

16 σχόλια:

  1. Την καλησπερα μου και καληνυχτα μαζι!! Ωραιοα φωτογραφια αποψε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα στη παρεα!! Φανταζομαι οτι αυτο το αποσπασμα ειναι απο το τις κρυφες σελιδες του μνημονιου που δε διαβασε κανενας βουλευτης (οπως δηλωσε ο τοτε υπουργος Χρυσοχοιδης), Ομως ολα αυτα που λεει εχουν γινει ηδη , οπως ας πουμε οι βουλευτες απο 300 να γινουν 200 λογω των περιφεριων που αντικατεστησαν τους 54 νομους. Αρα συντομα θα μας προκυψουν λιγοτεροι εκπρωσωποι ανα περιφερεια (μολις 12 ειναι πια) στη βουλη. Ποιαδημοκρατια εχουμε τελικα Λυκιε; καταργηθηκαν ολα ακομα και το συνταγαμα!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κώστα. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου, όπως και το προκύψαντα ερώτημα. Το σύνταγμα καταργήθηκε, μαζί με την όποια δημοκρατία είχαμε. Οι Έλληνες από την δημιουργία του Κράτους τους, ποτέ δεν έζησαν τέτοια κατάλυση του συντάγματός τους, καθώς και θεσμική κατάργηση της δημοκρατίας, με τόσο απατηλό και πλάγιο τρόπο. Και αναφέρομαι βεβαίως στις δυο περιόδους που επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος (περίοδοι Μεταξά και Παπαδόπουλου), όπου όμως αυτό συνέβη επίσημα, ξεκάθαρα και ειλικρινά, για συγκεκριμένους λόγους και με τρόπο που προβλεπόταν από το σύνταγμα (ειδικά στην περίοδο του Μεταξά). Στην μεν περίοδο του Μεταξά, υπήρχε εσωτερική αναταραχή και κατάσταση εσωτερικής πολιορκίας (κατάληψη στρατοπέδων και αστυνομικών τμημάτων, από κομμουνιστές στη Θεσσαλονίκη) , ενώ ταυτόχρονα ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος ήταν προ των πυλών, με συνέπεια ο πρωθυπουργός, με την έγκριση του Βασιλέα, να επιβάλλουν τον στρατιωτικό νόμο, όπως προέβλεπε το σύνταγμα για τέτοιες περιπτώσεις (και για όσο υπήρχε η απειλή). Στη δε περίοδο Παπαδόπουλου, πάλι ο εσωτερικός κίνδυνος από τους κομμουνιστές και η πολιτική αστάθεια, ήταν ο λόγος που ομάδα στρατιωτικών επαναστάτησαν (προλαβαίνοντας μια παρόμοια ενέργεια από τον πρωθυπουργό με τον Βασιλιά) και κατέλαβαν την εξουσία επιβάλλοντας τον στρατιωτικό νόμο, με το σκεπτικό της εξομάλυνσης της πολιτικής ανισορροπίας και του εσωτερικού κινδύνου, για όσο καιρό θα χρειαζόταν. Πρόθεση ήταν η σύντομη επαναφορά στην δημοκρατική ομαλότητα, όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.
    Άρα, και στις δυο περιπτώσεις οι καταλύοντες την δημοκρατία, έθεταν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, ενόψει ενός υπαρκτού εθνικού κινδύνου (ασχέτως των προσωπικών εκτιμήσεων του καθενός μας).
    Οι σημερινοί ανατροπείς της δημοκρατίας, επικαλούμενοι την δεινή θέση της χώρας μας σε επίπεδο οικονομίας, χωρίς την συναίνεση του λαού (άρα πραξικοπιματικά) και χωρίς να προβλέπεται από το σύνταγμα, αποφασίζουν να καταργήσουν όλες τις διατάξεις του συντάγματος και τους νόμους, που δεν εξυπηρετούν τον σχεδιασμό τους.
    Επικαλούνται "κατάσταση ανάγκης", χωρίς όμως σχέδιο εξόδου από την κρίση. Συνεπώς, εμμένουν στο πρόσχημα: "παίρνουμε μέτρα για όσο καιρό χρειαστούν και μετά θα επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση".
    Σαφώς λοιπόν, ζούμε μια τρίτη δικτατορία.
    Η διαφορά όμως τώρα, είναι ότι δεν υπάρχει εξωτερικός εθνικός κίνδυνος, ούτε εσωτερικός εχθρός που επιβουλεύεται την εθνική ακεραιτότητα, αλλά μια πραγματική απειλή για την χώρα, που είναι η οικονομία της και το κύρος της στην διεθνή σκηνή.
    Το προκύπτων ερώτημα έρχεται, από κατά πόσον αυτοί που δημιούργησαν την απειλή, αυτοχρίσθηκαν, ...σωτήρες μας! Υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης της Ελλάδος, είναι οι πολιτικοί, με την πολιτική που εφάρμοσαν στη χώρα, από το 1981 και έπειτα. Αυτοί οι ίδιοι, είναι που σήμερα έρχονται να μας "σώσουν" από τις κακές τους επιλογές! Άνθρωποι βαθειά διεφθαρμένοι και ανήθικοι, χωρίς καμία εξαίρεση. Άνθρωποι άπληστοι και αποδεδειγμένα ανθέλληνες. Οι ίδιοι, έρχονται τώρα ως νέοι δικτάτορες να πουλήσουν ελπίδες, ενώ ταυτόχρονα αποτελειώνουν το μακάβριο έργο τους. Παγιδεύουν το λαό, τον παραπλανούν και τον κάνουν να πιστεύει ότι η μόνη λύση είναι να τους ξαναεμπιστευτεί, παρόλο που αυτοί οι ίδιοι πρόδωσαν επανειλημμένως την εμπιστοσύνη του. Έτσι ο λαός, συναινεί σε αυτή την δικτατορία, εγκρίνοντάς την δια της ψήφου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν οι "πραξικοπηματίες" ήταν άλλης ηθικής ποιότητας από τους πολιτικούς μας, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια αληθινή ελπίδα. Θα μπορούσε ο λαός να υπομείνει για ένα σύντομο διάστημα την κατάλυση των δημοκρατικών του ελευθεριών, αν αυτό θα αποσκοπούσε στην διάσωσή του. Αμέσως μετά, θα έπρεπε να ήταν εγγυημένη η επαναφορά στην δημοκρατική ομαλότητα.
    Κάτι τέτοιο όμως, δεν διαφαίνεται στον ομιχλώδη ορίζοντα. Οι πολιτικοί που κυβερνούν και έπονται, είναι της ίδιας "κάστας" του συστήματος, εναλλάσσονται κάθε φορά με νέο προσωπείο, αλλά στην ουσία είναι οι ίδιοι διαχειριστές της χώρας μας και δεν έχουν σκοπό να ωφελήσουν την χώρα.
    Είναι δε υποκριτές, άρα πολύ επικίνδυνοι, διότι υποδύονται τους δημοκράτες και παραμυθιάζουν το λαό, ότι λειτουργούν βάσει των δημοκρατικών διαδικασιών και των τριών διακεκριμένων και ανεξάρτητων εξουσιών.
    Οι δικτάτορες του παρελθόντος, ήταν τουλάχιστον έντιμοι ως προς τις προθέσεις τους. Οι σημερινοί δικτάτορες, δεν έχουν καμία ηθική αναστολή, ούτε και το έλασσον ηθικό ανάστημα, να δηλώσουν τις πραγματικές τους προθέσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τρομαζει αυτη η αληθεια Λυκιε!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μένα θα με τρόμαζε, Κώστα, αν δεν είχα αντιληφθεί οτι μπορούμε να φτιάξουμε νησίδες ασφαλείας, με όποιον τρόπο και σε όποιον βαθμό μπορεί ο καθένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι νησιδες να φτιαξουμε βρε παιδια , ο καθενας να κλειστει στο καβουκι του δηλαδη; Τι θα αλλαξει τοτε, αυτο θελουνε κιαυτοι!!! Κωστας

      Διαγραφή
  7. Αν θέλεις Ταίσια, μίλησέ μας για αυτές τις νησίδες ασφαλείας, που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νησίδες ασφαλείας είναι όπως ακριβώς το αισθάνεται κανείς όταν το πρωτοακούσει. Μπορεί να είναι ένας αληθινός φίλος, μπορεί να είναι αυτό εδώ το blog, οι μελέτες μας, οι Πνευματικές μας αναζητήσεις.Ο αγώνας μας να απεξαρτηθούμε από την μεγάλη προσκόλληση στην ύλη. Να γίνουμε Πνευματικοί άνθρωποι. Γιατί, ναι μεν, η ψυχή όταν είναι εντός του υλικού σώματος έχει τις ανάγκες της ύλης, αλλά δεν θέλω να ξεχνάω οτι ο τελικός της στόχος είναι η κάθαρση και η απελευθέρωσή της από τον υλικό κόσμο.
      Και θα προσθέσω και κάτι από Αλκιρέα:
      "Αν δεν υπάρχει αντίσταση της τάξης του 8-12%, το Σχέδιο (τους) παρεκτρέπεται και επικρατεί η συνισταμένη, η οποία δημιουργείται εκείνη τη στιγμή."
      Μόνο μην μου ζητήσετε να σας το αναπτύξω, γιατί αυτό το μάθημα ...δεν το πέρασα ακόμα. Ίσως μόνον κανένας Αρμαγεδών να ψιλομπορούσε, αλλά όχι, δεν του βάζω δύσκολα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά, όλοι μας χρειαζόμαστε το απάγκιο καταφύγιο για την ηρεμία και την εσωτερική μας ισορροπία. Ένα πνευματικό φως και μια ψυχική νηνεμία, είναι πάντα ζητούμενα και αναγκαία για την εξελικτική μας πορεία. Όμως αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία, για στρουθοκαμηλισμό και μοιρολατρία. Πρέπει να μαχόμαστε και για την καθημερινότητά μας, πόσο μάλλον για την ελευθερία μας, ατομικά και συλλογικά. Αν δεν την έχουμε, τότε δε μπορούμε να αναπτύξουμε την συνείδηση και την εξέλιξή μας.Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις τύχες των ανθρώπων, στους αδυσώπητους και στυγνούς εχθρούς τους.
      Πρέπει ταυτόχρονα να μεριμνούμε και για τον εαυτό μας, αλλά και για το σύνολο!
      Ταίσια, αν έχεις παιδιά, θα έχεις νοιώσει ενστικτωδώς την υποχρέωσή σου για να προσφέρεις ένα καλύτερο αύριο για αυτά. Ε, κάπως έτσι πρέπει να νοιώθουμε για όλους. Το απάγκιο νησί πρέπει να αποτελεί το ασφαλές μας καταφύγιο, όχι για να μείνουμε εκεί μόνιμα κρυμμένοι, αλλά για να ξαποσταίνουμε από την μάχη και να ανακάμπτουμε σε αυτή, μόλις νοιώσουμε και πάλι έτοιμοι και δυνατοί!
      Καλημέρα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Έτσι το εννοούσα κι εγώ, Λύκιε. Σαν μια πνευματική νησίδα επανατροφοδότησής μας κάθε φορά που κινδυνεύουμε να τρομάξουμε επειδή αντιλαμβανόμαστε οτι "είμαστε εγκλωβισμένοι στο απόστημα".
      Κι έπειτα ας μην ξεχνάμε οτι στο καθαρά πνευματικό πεδίο διεξάγεται αυτή τη στιγμή μια αδυσώπητη πνευματική μάχη, κατά την οποία κερδίζουμε κάθε μέρα και μια νίκη.

      Διαγραφή
  8. αι σαλαγατα σι ολοινοι κι τσι τσιουπρες
    ολου μη νησια μας κρενεις ουρε ζαγαρ ΛΥΚΙΕ ξεβρου τρας να μας την κανεις για κανα μπανιου

    ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε ξεβρου τρας εννοούμε κάτι συγκεκριμένο ή είναι όπως το πάρεις;

      Διαγραφή
    2. Καλε εννοει "ξερω κοιτας να μας την κανεις για κανενα μπανιο". Χαχαχαχαχα Κωστας

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ, Κώστα. Το διάβαζα ξεβρού. Αλλά και το τηράς να μην βρω; Πνίγηκα σε μια κουταλιά νερό. Και νάχω και μπαμπά με καταγωγή απ' την λεβεντογέννα Βλάστη...Πού να πάω να κρυφτώ!

      Διαγραφή
  9. Χαχαχαχαχα!!!!!! Γειασου βρε τσιουπανη με τα ωραια σου!!!!! Ακομα ο καιρος δεν ειναι για μπανιο ομως!!!! κατσε να πιασουν οι ζεστες Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.