Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"Καταιγίς 2014" ή ... ψιλόβροχο; - Προβληματίζουν οι εικόνες από την απόβαση στην Σαμοθράκη...




Προβληματίζουν τα όσα απεικονίζονται στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την τελική φάση της άσκησης "Καταιγίς 2014" και την απόβαση στην Σαμοθράκη.
Δείχνουν μιζέρια, βαριεστημάρα των συμμετεχόντων, αδιαφορία του προσωπικού για την άσκηση, μηδενική εξομοίωση πραγματικών συνθηκών, τακτικές που προκαλούν το γέλιο παρά τον φόβο στον όποιο εχθρό, απουσία κύριων ταχύπλοων αποβατικών μέσων, προσωπικό καταδικασμένο σε γρήγορο θάνατο σε περίπτωση πραγματικής επιχείρησης και γενικά μία χαλαρότητα άνευ προηγουμένου.
Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά βλέπουμε και θα τα αναλύσουμε στην συνέχεια.
Θέλουμε να πιστέψουμε όμως, ότι οι φωτό δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ότι έτυχαν μερικές ατυχείς λήψεις μεμονωμένων περιπτώσεων, ενώ η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.
Αλλά ίσως είναι καιρός να αναθεωρηθούν και ορισμένα δόγματα και να καταργηθούν κάποιες ασκήσεις ως αδύνατες να ανταποκριθούν στον βασικό στόχο-πριν καν την εμπλοκή με τον εχθρό στην ακτή:Στην επιβιωσιμότητα.
Δεν μπορούμε στα σοβαρά να περιμένουμε από αρματαγωγά ταχύτητας των 15-20 κόμβων (ιδανικά) να εκτελούν επιχειρήσεις αποβάσεων και να έχουν το ... θράσος να επιβιώσουν σε μια θάλασσα όπως το Αιγαίο, με δεδομένες τις δυνατότητες του αντιπάλου σε προσβολές σκαφών επιφανείας.


Τα ZUBR δεν εμφανίστηκαν και μάλλον θα κάνουμε πολύ καιρό να ξαναδούμε ρωσικής κατασκευής μείζονα οπλικά συστήματα σε άσκηση, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.
Εν πάση περιπτώσει ας δούμε ορισμένες χαρακτηριστικές φωτό:
Αυτό τι είναι; Ο Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος σε ψαροντουφεκάδικη εξόρμηση; Εξι φουσκωτά έμφορτα με άνδρες πλέουν ακάλυπτα σχεδόν σε μετωπική παράταξη, ούτε καν εν σειρά, στην ακτή που υποθέτουμε ότι βρίσκονται εχθροί. Μάλιστα το μπροστινό φουσκωτό έχει σταματήσει και περιμένει τους υπόλοιπους. Το μοναδικό σκάφος που κινείται μετά βεβαιότητας είναι το τελευταίο πίσω.
Αποβατικά του Β'ΠΠ κάνουν κύκλους μέσα στο νερό...
Hummer με αντιαρματικό στοιχείο. Ο χειριστής του MILAN-2 υπό συνθήκες μάχης επί της ακτής είναι αυτό που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν ως "dead meat" ("νεκρό κρέας").
Τον πρώτο που θα στοχεύσει το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων είναι ο φουκαράς ο χειριστής που εντελώς ακάλυπτος πληρώνει την έμπνευση αυτών που έσπρωξαν την αγορά των Hummer στην Ελλάδα να τα μετατρέψουν σε ... φορείς αντιαρματικών όπλων με μηδενική κάλυψη για τον χειριστή.
Το ίδιο ισχύει και για τους χειριστές των Kοrnet-Ε που επίσης στοχεύουν απόλυτα εκτεθειμένοι σε αυτή την απίθανη θέση των Hummer.
Αλλοι μελλοθάνατοι: Δεν φτάνει που έχει βγει ο πολυβολητής στην οροφή του "αρχαίου" Μ113 προφανώς για να δίνει καλύτερο ... στόχο, βγήκαν και δύο μέλη της ομάδας που μεταφέρει το όχημα, προφανώς για να ... δυσκολέψουν τους αντίπαλους σκοπευτές και να μην ξέρουν ποιον να πρωτοδιαλέξουν.
Και οι τρεις προαναφερόμενοι, ίσως να είναι και οι τυχεροί της υπόθεσης: Είτε θα πεθάνουν πρώτοι, είτε υπάρχει και η πιθανότητα να πηδήξουν και να γλιτώσουν όταν το Μ113 "γαζωθεί" από ένα απλό 50άρι και γίνει ο τάφος της υπόλοιπης ομάδας.
Αν και πλευρικά δεν χρειάζεται καν 50άρι: Και απλές διατρητικές σφαίρες των 7,62 χλστ. που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι με τα τυφέκια Dragunov (κάθε ομάδα πεζικού έχει ένα) το έχει κάνει "κόσκινο" το όχημα, ειδικά πλευρικά.
Στους εν εξελίξει πολέμους στην Συρία και την Ανατολική Ουκρανία, ούτε ως ανέκδοτο δε νοούνται ... "κεφαλάκια έξω" από ΤΟΜΠ ή ΤΟΜΑ. Η εξόντωση του προσωπικού θα ήταν θέμα λίγων λεπτών (και αν...).
Λεπτομέρεια: Η ακτή έχει στρωθεί από μηχάνημα για να διευκολυνθεί η κίνηση και να μη κολλήσει το Μ113!
Σε αυτή την φωτό νομίζουμε ότι λείπει ένα βασικό υλικό για τέτοιου είδους ελληνικές αποβατικές επιχειρήσεις: Ενα τραπεζάκι κι ένα τάβλι εκστρατείας για να απασχοληθεί δημιουργικά η ομάδα του πληρώματος του αποβατικού που κάθεται και χαζεύει το LEO1 την ώρα που αποβιβάζεται σε μία ακτή που υποτίθεται γίνεται της ... Νορμανδίας!
Από 'κει και πέρα το ότι το άρμα αποβιβάζεται με το πυροβόλο των 105 χλστ. να κοιτάει στο εσωτερικό του αποβατικού αυτό γίνεται μάλλον για λόγους ... χωροταξικούς. Πάντως στην αντίστοιχη φωτό της EFES 2014, τα τουρκικά Μ60 και Μ48Τ2 ορμούν στην ακτή με το κανόνι προτεταμένο γιατί υποθέτουμε θεωρούν ότι ο εχθρός βρίσκεται μπροστά και όχι πίσω, στο καράβι...
Τρία άρματα μάχης, δυο-τρία Hummer και Μ113 και ... τρέμετε Τούρκοι. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται η μπουλντόζα που ισοπέδωσε την ακτή για να μην υπάρξουν ... ατυχήματα.Κατά τα άλλα, πλήρης αληθοφάνεια στην άσκηση...
Τρία Μ113 σε ρόλο στατικών στόχων...
Τα δύο από τα τρία Μ113 κατεβαίνουν από το πλοίο. Στο προπορευόμενο έχει βγει σχεδόν όλη η ομάδα των πεζοναυτών στον οροφή. Σε έναν πόλεμο όπου ο αντίπαλος ήταν ... τυφλός, ίσως και να ζούσαν για λίγη ώρα.
Ο μοναχικός ναύτης αριστερά κοιτάζει εκστασιασμένος το θέαμα, όπως προφανώς θα έκανε σε μία κανονική απόβαση! Οι άλλοι τρεις που διακρίνονται σε προηγούμενη φωτό, μάλλον δεν τον θέλουν για παρέα...
Καταληκτικά: Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις με τις εικόνες της τουρκικής EFES 2014, γιατί επιμένουμε ότι αυτά που βλέπουμε είναι μαγική εικόνα και οι δυνατότητες των ελληνικών ΕΔ είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που αντικρύζουμε.
Πάντως το υλικό δεν πρόκειται να αλλάξει για πολλά χρόνια ακόμα. Και δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάποτε αφού αν επέλθει το μοιραίο η - και τύποις - φινλανδοποίηση της χώρας και ο αφοπλισμός της θα είναι δεδομένα ως αποτελέσματα του "μοιραίου".
Μήπως θα έπρεπε να προσαρμοστούν, έστω τώρα, τουλάχιστον οι τακτικές για ελαχιστοποίηση των απωλειών;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

16 σχόλια:

  1. Κάτι δεν πάει καλά με τις εικόνες. Δεν εμφανίζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε πάλι! Αν δεν εμφανίζονται, μάλλον σου λείπει κάποιο πρόγραμμα για τις εικόνες. Προσπάθησε να διαβάσεις το άρθρο από το πρωτότυπο link (η τελευταία μπάρα κάτω από το defencenet.gr).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Διαπίστωσα ότι μόλις ανέρτησα το άρθρο από την πηγή του, όλες οι φωτογραφίες εμφανίζονταν κανονικά, αλλά μετά από λίγη ώρα, έπεσαν. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα ιστολόγια που αναδημοσίευσαν το άρθρο. Στην πηγή του όμως (defencenet.gr), οι φωτογραφίες εμφανίζονται κανονικά. Αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να έχει συμβεί, αφού φαίνεται να πρόκειται για παρέμβαση.
    Προς αυτούς που παρενέβησαν, έχω να πω ότι η αναδημοσίευση αυτού του άρθρου, δεν μεταφράζεται ως απαξίωση του στρατεύματος και της πολεμικής μας ικανότητος, αλλά ως κώδων κινδύνου για τους επιτελείς μας, οι οποίοι έχουν χρέος να διατηρούν το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και να εμποδίσουν την προχειρότητα, τον ωχαδερφισμό και την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στο στράτευμα. Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, να αφήσουν τα οφίτσια και τις καρέκλες για πιό ικανούς αξιωματικούς. Ο εχθρός είναι προ των πυλών, ο Ελληνικός λαός υποφέρει και κινδυνεύει. Δίνει το υστέρημά του, για να έχει αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, που να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κάθε απειλή. Δεν συγχωρούνται λοιπόν, τέτοια φαινόμενα και τέτοιες εικόνες.
    Δεν θα αποσύρω το άρθρο, γιατί ακόμα και χωρίς τις εικόνες, το μήνυμα περνά μέσα από τις λεζάντες. Όποιος θέλει να δει τις εικόνες, ας μεταβεί στο link που παραθέτω στο τέλος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα μου εμφανιζονται κανονικα παντως στο κινητο μου. Δευτερος τρομος σημερα απο αρθρο!!!! Αυτοι ειναι χαβαλεδες και ασχετοι κηφινες βρε παιδια. Αυτοι θα πολεμισουν;;;;; Δεν ειναι οπως λειε το αρθρο οτι θα σκοτωθουν ε για πλακα ετσι που πανε ,ε ιναι και οτι οι τουρκαλαδες θα παρουν τα αρματα και τα οπλα για την πλακα τους. ειναι σαν να τους τα κανουμε δωρακι!!!!Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Κώστα, ας μην γινόμαστε πεσιμιστές. Οι ένοπλες δυνάμεις, έχουν αξιόλογα στελέχη και καλή κατάρτιση. Είναι αλήθεια βεβαίως ότι το τελευταίο καιρό, με τις περικοπές στις δαπάνες, έχει μειωθεί η εκπαίδευση, η συντήρηση και ο εξοπλισμός, ενώ η τήρηση διεθνών συμφωνιών έχουν αποδυναμώσει το οπλοστάσιό μας σε μικρότερους αριθμούς. Έτσι ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων μένει πίσω, ενώ δεν θα πρέπει να κρύψουμε ότι πολλές φορές, οι επιλογές των οπλικών συστημάτων, δεν έγιναν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας, δεν έγιναν με πρόκριμα την επιβιωσιμότητα στο πεδίο της μάχης και δεν έγιναν με κριτήριο την αποτρεπτική ισχύ έναντι της υπεροπλίας του φυσικού μας εχθρού (τουρκική απειλή), αλλά με αυτό της μίζας και του συμφέροντος! Οι αξιωματικοί αυτοί που λειτούργησαν επίορκα, συναινώντας με τους (ούτως ή άλλως εθνοπροδότες) πολιτικούς τους προϊσταμένους, πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών (ακόμα και αν έχουν αποστρατευτεί). Είναι διαφορετική η προδοσία των πολιτικών και διαφορετική αυτή των στρατιωτικών.
    Παρόλα αυτά, υπάρχουν στελέχη υψηλής κατάρτισης, ικανότητας και εντιμότητας, που διακατέχονται από πατριωτισμό και αγάπη για τη δουλειά τους και που μπορούμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον αυτοί θα μπορέσουν να ανατρέψουν την κακή μέχρι τώρα κατάσταση. Κακή είναι η κατάσταση, όταν οι νοοτροπίες που καλλιεργούνται για πολλούς, είναι η βόλεψή τους, και η συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου. Πρέπει οι στρατιωτικές σχολές (όπως και οι αστυνομικές) να πάψουν να είναι προσβάσιμες μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε να μην αποτελούν επιλογή επαγγελματικής εξασφάλισης και τίποτε άλλο. Οι σχολές αυτές, πρέπει να διεξάγουν ανεξάρτητες εισαγωγικές εξετάσεις με αυστηρά κριτήρια και ταυτόχρονα, οι δόκιμοι να απορρίπτονται εύκολα μέσα από την ίδια την σχολή αν κρίνονται ακατάλληλοι, ώστε αυτοί που τελικά θα εξέρχονται, να είναι οι ικανότεροι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η φωτο με τους ναυτεους που κοιτανε σα θεατες το αρμα δειχνει ποσο πιλαφαδες μοδιστρες και για τα μπαζα ειναι το ναυτικο!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα βιαστικα συμπερασματα ποτε δεν κανουν καλο,το θεαμα με τους ραθυμους ναυτικους και οχι μονο παραπεμπουν στο εξης σεναριο.για πιο λογο γινονται ολα αυτα ,μονο για αντιδραση για τα ματια αφου δεν προκειτε να κανουμε κατι δυναμικο.πολλα στελεχη των ΕΔ ειναι απογοητευμενα απο τον τροπο που αντιμετωπιζουμε τις τουρκικες προκλησεις οποτε σου λεει γιατι να τρεχω χωρις λογο.σεναριο λεμε που μπορει και να ειναι αληθινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά σκέφτηκες αυτή την πιθανότητα φίλε Ανώνυμε. Πράγματι, πολλά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, σκέφτονται και αντιδρούν με αυτό τον τρόπο!
    Όμως αυτό είναι μια ακόμα ένδειξη, του πόσο έλλειψη επαγγελματισμού υπάρχει στις τάξεις των στελεχών. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό...
    Μια άσκηση (και μάλιστα διακλαδική, μείζονος σημασίας), γίνεται για να προσομοιάσει τις πραγματικές συνθήκες πολεμικής εμπλοκής και να να φανούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα, ώστε να θεραπευτούν εγκαίρως (πριν γίνει ένας πραγματικός πόλεμος). Συνεπώς, ο κάθε συμμετέχων, οφείλει να δείξει τον "καλύτερο εαυτό" του, να επιδείξει τον μέγιστο επαγγελματισμό του και να χρησιμοποιήσει όλες τις δεξιότητες και ικανότητες που διαθέτει, σαν να πρόκειται για πραγματικό πόλεμο και θα κινδύνευε η ζωή του, αλλά και η ίδια η πατρίδα. Πρέπει για μια-δυο μέρες να "πολεμήσει" σκληρά! Αυτό το αυτονόητο, ισχύει για κάθε στρατό που διαθέτει επαγγελματίες, εκπαιδευμένους και ευσυνείδητους στρατιώτες (αναφέρομαι στο μόνιμο προσωπικό). Είναι επίσης και ένδειξη πειθαρχίας προς τους ανωτέρους και τους κανόνες. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να αξιολογηθούν τυχούσες ελλείψεις για βελτίωση ή αναθεώρηση.
    Ας έχουμε υπ' όψιν, ότι τέτοιου είδους ασκήσεις, γίνονται και για να δείχνουμε στους αντιπάλους μας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεών μας.
    Οι φωτογραφίες δεν ελήφθησαν από ερασιτέχνες και δεν κυκλοφόρησαν στο facebook από κάποιο φανταράκι!
    Οι φωτογραφίες είναι πιθανών οι επίσημες που δημοσιεύτηκαν από το ΓΕΕΘΑ! Αν λοιπόν, οι επιτελείς, είδαν και θεώρησαν ότι αυτές οι εικόνες είναι κατάλληλες για να προβληθούν, δεν διαπίστωσαν τίποτε το "μεμπτόν" και τις ενέκριναν ως κατάλληλες, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Αυτό αποδεικνύει την ανεπάρκεια, την άγνοια και την αδιαφορία αυτών που διοικούν τις ένοπλες δυνάμεις μας και διαχειρίζονται την ασφάλεια της πατρίδας μας. Πράγματι, με αυτό τον τρόπο, περνάνε την πραγματική εικόνα του στρατού μας προς τους Τούρκους. Αυτή που δείχνει ότι από τον Αρχηγό, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, είναι όλοι "χαβαλέδες"!
    Θα ήθελα αυτό να ήταν ένα μεγάλο ψέμα, φίλε μου!
    Τέλος, δείτε αντίστοιχες εικόνες από την πρόσφατη παρόμοια άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και θα κρίνετε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτα απ'όλα είναι γνωστή η άποψή μου για τις Ε.Δ. και την ΕΛ.ΑΣ και πολλές φορές έχει στηλιτευθεί ότι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός .

    Εκούσια με την στάση μας ανακηρύσσουμε του εν γένει μελλοντικούς θανατοποινίτες ή ανθρώπους που θα μας είναι άχρηστοι, γιατί η πολιτικές πεποιθήσεις μας απαξιώνουν στο έπακρο όσα πρέπει να προσπαθούν να καταφέρουν αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας .

    Αυτό το κομμάτι όμως δεν είναι οποιοδήποτε, είναι μια αλυσίδα της κοινωνίας μας, που κακώς ή καλώς όσα και να ειπωθούν έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί πρακτικές καταστροφολόγησης από εμάς θεωρώντας άξιους ανθρώπους για ηγέτες που αυτό το κομμάτι το θεωρούν άχρηστο .

    Γιατί άχρηστη είναι η ασπίδα έναντι εχθρών που εποφθαλμιούν τα εδάφη μας γιατί συνάμα είναι και επιταγή της Ε.Ε. για λιγότερη εδαφική ακεραιότητα , γιατί άχρηστη είναι η ασφάλειά μας, γιατί αυτοί έχουν διασφαλίσει την ακεραιότητά τους με το δικό τους προσωπικό ασφαλείας γιατί συνάμα είναι και επιταγή της Ε.Ε. για την αποδοχή χοάνης λαθρομεταναστών ή ανθρώπινων ψυχών εγκλωβισμένων εντός Ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με την συνθήκη του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σέγκεν ....

    Έχουμε αποδεχτεί την μοίρα μας .... και συνεχίζουμε την ίδια τακτική την οποία μας πέρασαν πρόσωπα που παριστάνουν τους ηγέτες ...


    ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως οι στρατιωτικοι δεν κινδυνευουν να χασουν τη ζωη τους μονοι τους σ ενα πολεμο. Σ ε ενα πολεμο θα παμε να πολεμισουμε ολοι οι πολιτες εφεδροι δηλαδη, περιπου 600.000 εφεδροι +συν 60.000 μονιμοι. Και οπως ξερετε στις μαχες σκοτωνονται οι στρατιωτες κυριως, αρα εμεις οι εφεδροι θα σκοτωθουμε πρωτοι που δεν ειμαστε και επαγγελματιες, ουτε εκπαιδευμενοι ,ουτε πληρωνομαστε μια ζωη για να ειμαστε "ετοιμοι" για πολεμο. Οι αξιωματικοι θα βρισκονται πιο πισω, με καλυτερο οπλο και εξοπλισμο και ο στρατος θα τους προστατευει καλυτερα απο μας.Αυτοι θα δινουν διαταγες και εμεις θα παμε να σκοτωνομαστε γι αυτους.

      Διαγραφή
    2. Και ακομα αυτοι θα παρουν συνταξη αν μεινουν τραυματιες αναπηροι ενω εμεις θα παρουμε τα @@@@δια μας. Και τελος εμεις θα σκοτωνομαστε και αυτοι θα περνουν παρασημα ανδρειας και θαρρους. Εμεις μια σημαια στη κασα και αυτοι αγημα με βολες και μπαντα.

      Διαγραφή
    3. Πρώτα απ' όλα δεν θέλω να θεωρήσεις ότι στρέφομαι κατά εσένα ανώνυμε/η συνσχολιαστή/στρια σε μια συζήτηση μετά σεβασμού που πρέπει να γίνει .

      Όμως :

      Είν' των καιρών το γνώρισμα , μα ... όχι των ΕΛΛΗΝΩΝ
      να δείχνουμε ασέβεια σε εκείνη την θυσία ,
      γι' αυτούς που καλεστήκανε και δείξανε ανδρεία ,
      ωσάν να μην είναι πόλεμος αυτό που ζούμε τώρα ....

      Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η συνσχολιαστή/στρια , διίστανται οι απόψεις μας απ' ότι κατάλαβες στην πεποίθηση της ύπαρξης ενός πολέμου και των εν γένει θυμάτων αυτού .

      Η άποψή μου με όλο τον σεβασμό είναι ότι ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε πραγματικά χρόνια ειρήνης , αυτό είναι κάτι που θέλησαν να μας περάσουν οι υποτιθέμενοι ηγέτες/ικέτες αυτού του τόπου, αλλά και με την υποτιθέμενα φίλη Ε.Ε. ...

      Σε κάθε αντίθετη περίπτωση από που προέρχονται οι θυσίες τόσων ατόμων-ΗΡΩΩΝ όπως :

      Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006 .............ΑΘΑΝΑΤΟΣ

      Ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια. .......ΑΘΑΝΑΤΟΣ

      Ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια.... ...........ΑΘΑΝΑΤΟΣ .

      Ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια........... ΑΘΑΝΑΤΟΣ .

      Δε θέλω να αναφέρω άλλους τόσους Ήρωες που έπεσαν εν καιρό υποτιθέμενης Ειρήνης , γιατί νοιώθω να αμαυρώνω τον αγώνα τους ,αναφέροντάς τους μόνο και μόνο για μια επιβεβαίωση αυτής της θυσίας .....

      Δεν πιστεύω ότι όσοι τρέφουν ιδανικά της Πατρίδας μας παρακαλάνε να τραυματιστούν για να αδράξουν μια σύνταξη ... είτε αυτοί είναι άνθρωποι των Ε.Δ. είτε είναι πολίτες όταν έρθει εκείνη η ώρα ....

      Εγώ αγαπητέ/ή συνσχολιαστή/στρια σου ζητώ συγνώμη, μα ...... τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα σε αυτό το σημείο , γιατί προέρχομαι από παρακαταθήκες πολεμιστών που πρώτη φορά αναφέρω εντός ιστότοπων :
      Μάρκου Μπότσαρη πολεμιστή της επανάστασης του 1821
      Τ.... Χαρίση πολεμιστής , έχασε την ζωή του στον Πόλεμο της Σμύρνης το 1921 ... ( σε εκείνον τον συνωστισμό )
      Τ.... Δημήτριου, πολέμησε και τραυματίστηκε την 3η Νοεμβρίου στο Καλπάκι και μετά την ανάρρωση του επέστρεψε και πάλι στον αγώνα ...

      Όλοι αυτοί ήσαν οι πρόγονοί μου .... και από αυτούς κανένας δεν θέλησε - διεκδίκησε δάφνες , περισσότερο δεν επιζήτησε πολεμική σύνταξη -αποζημίωση , έστω και αν δύο από τους προαναφερόμενους άφησαν τα στερνά τους για αυτήν την έρμη την ΠΑΤΡΙΔΑ ...

      Δικαίως μπορεί να αναφέρεσαι ότι σε έναν πόλεμο θα προστρέξουμε να πολεμήσουμε όλοι μας , αλλά δίπλα σε δικά μας παιδιά και όχι σε μισθοφόρους του ενός έτους :
      Πρόσληψη 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις ΕΔ μέσα στον Ιούνιο!
      http://www.eglimatikotita.gr/2014/06/1000.html

      Και εμείς ;
      Εμείς πρέπει να σταθούμε εκεί που μας πρέπει , γιατί βαδίζουμε πάνω σε χώματα που τράφηκαν με αίμα Ηρώων μας και να μην γινόμαστε λιγόψυχοι εν αντιθέσει της βαριάς κληρονομιάς που μας άφησαν οι Ήρωές μας .

      Μην στρεφόμαστε κατά ενός κομματιού της κοινωνίας μας που πρέπει να τρέφει αυτά τα ιδανικά .... ας σταθούμε δίπλα τους ως ΕΛΛΗΝΕΣ .


      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  9. Πολύ σωστά φίλε Αρμαγεδών! Πιστεύω όμως ότι οι στρατιωτικοί, όπως και οι αστυνομικοί, πρέπει να είναι άνθρωποι πρωτίστως με πολύ υψηλό πατριωτικό φρόνημα και αγάπη για την Ελλάδα μας. Εξάλλου αυτό υπηρετούν, με τίμημα την ίδια τους την ζωή, όποτε θα χρειαστεί! Άρα δεν πρόκειται για "επαγγελματίες", αλλά για λειτουργούς των υψηλότερων αξιών του έθνους μας. Δεν μπορεί να έχουν νοοτροπία υπαλλήλου! Η εργασία τους, δεν αμείβεται με κανένα αντίτιμο σε ευρώ. Η αμοιβή τους, πρέπει να είναι ο σεβασμός από την κοινωνία την οποία και προστατεύουν. Οι ένστολοι, πρέπει να απολαμβάνουν το μέγιστο κύρος και τον μέγιστο σεβασμό από την πολιτεία. Είτε αυτό σημαίνει διευκολύνσεις, είτε προνόμια, είτε χρήματα, είτε ιδιαίτερη φροντίδα.
    Αλλά και αυτοί με τη σειρά τους οφείλουν να ανταποδώσουν, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους, για να διαφυλάξουν ακέραιο αυτό το έθνος, αυτή την χώρα, αυτή την κοινωνία. Οφείλουν αν αποδεικνύουν στην πράξη, ότι επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα που τους εμπιστευθήκαμε.
    Ο όρκος τους, αποτελεί δέσμευση ζωής! Μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους, να υπηρετούν τας σημαίας και τας υπηρεσίες του Έθνους!
    Οι αρετές τους οφείλουν να περιλαμβάνουν πρωτίστως την γενναιότητα και το θάρρος! Πρωταρχικές αξίες ενός μαχητή.
    Έτσι λοιπόν, όταν διαπιστώνουν ότι κάποιοι επίορκοι ή δοτοί προδότες της πατρίδας, απεργάζονται και υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας, οφείλουν ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ, να τους εξουδετερώσουν και να τους παραδώσουν στην δημοσιότητα και τη δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπεται να ανέχονται και να δέχονται παθητικά τον αφοπλισμό και την απαξίωση της άμυνας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός.
    Θα έπρεπε να υπήρχε ισχυρότερη δυναμική παρουσία του στρατού στα θέματα αμυντικής πολιτικής. Δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο των πολιτικών, ούτε βέβαια κάποιων πουλημένων κομματικών (πρώην) στρατιωτικών που πολιτεύτηκαν. Πρέπει οι στρατιωτικοί να δημιουργούν διεξόδους, όπου υπάρχουν αδιέξοδα. Ακόμα και αν υπάρξει πόλεμος, να μπορέσουν να εμφανίσουν μια έκπληξη, ένα απροσδόκητο πλεονέκτημα, έξυπνα κρυμμένο και αποτελεσματικό, ώστε ακόμα και οι προδοτικοί πολιτικοί, να αιφνιδιαστούν. Αυτό σημαίνει πολεμική και στρατιωτική αρετή. Η τέχνη του προνοείν και του αιφνιδιάζειν!
    Δεν απαλλάσσονται λοιπόν από τις ευθύνες τους, επειδή οι πολιτικοί έχουν βυσσοδομίσει και έχουν απαξιώσει την άμυνα της χώρας. Ο παράγοντας Χ, πρέπει πάντα να ζει, κρυφός και υπομονετικός....
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν θα μπορουσα να διαφωνησω σε τιποτα απο τα ανωτερω λυκιε,ουτε με του αρμαγεδωνα.
    πραγματι οι ΕΔ θα επρεπε να ειναι πολυ ποιο ενεργες στις αποφασεις για την αμυντικη πολιτικη της χωρας ακομα και αν χρειαζοταν δραστικες ενεργειες για να το επιβαλλουν.δυστυχως πολλοι ειναι αυτο που ειπε καποια στιγμη ο χοντροπαγκαλος για τον Λυμπερη,για επιφανεις δημοσιους υπαλληλους.δεν ισχυει για ολους,ισχυει δυστυχως για μεγαλο μερος των υψηλα σε ιεραρχια ευρισκομενων στρατιωτικων.γι αυτους οι ορκοι για την πατριδα ειναι απλα μια διαδικασια που πρεπει να γινει για να παρουν το πτυχιο τους.γι αυτο ο τροπος της εισαγωγης στις στρατιωτικες σχολες πρεπει να αλλαξει παραυτα.δεν μπορει οι σχολες αυτες να ειναι αντικειμενο επαγγελματικης αποκαταστασης,εκει θα πρεπει να εισαγονται μονο οσοι εχουν πατριωτικη συνειδηση και μελημα τους θα ειναι η προστασια της πατριδας με καθε τροπο και απο οιονδηποτε εχθρο ,ειτε εσωτερικο ειτε εξωτερικο,και οχι να κρεμαμε στο στηθος μεταλλεια απο σχολες και ασκησεις επι χαρτου.τα μεταλεια τα παιρνεις μονο στο πεδιο της μαχης πουθενα αλλου.ευχαριστω για το χρονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω στην τελευταία σου παράγραφο ανώνυμε φίλε, θα έλεγα ότι στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, και στις σχέσεις μεταξύ γραφιάδων και μαχίμων, σημειώσατε 1-0! Σε ένα τόσο παρακμιακό περιβάλλον που έχει επιβάλλει η σήψη της ελληνικής κοινωνίας και η επικράτηση του παράλογου και του ανορθόδοξου, οι χαρτογιακάδες των επιτελείων και των γραφείων με τα χρυσά μανικετόκουμπα, έχουν το πάνω χέρι, σε σχέση με τους μάχιμους συναδέλφους τους. Οι μάχιμοι δεν βρίσκονται σε δεινή θέση μόνο από την φυσική τους αποστολή, αλλά και επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν την απαξία και τα κόμπλεξ των ατσαλάκωτων γραφιάδων, που κατά κανόνα επιβεβαιώνουν την παροιμία : "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει ...κρεμαστάρια"! Δυστυχώς όμως, αποφασίζουν οι ουραγοί και όχι οι μπροστάρηδες, στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Εγκρινω και επαυξανω φιλε ανωνυμε!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.