Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Φτιάχνουν Κόσοβο στη Θράκη

Απασχολημένες με την προσπάθεια να προβάλουν τα κέρδη τους και να εξαφανίσουν τις ζημιές που συμπύκνωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ξέχασαν ήδη τη Θράκη. Εκεί άλλωστε η επιρροή τους αποδείχτηκε – εκ του αποτελέσματος – ανύπαρκτη.

Οι αριθμοί που περιγράφουν πώς ψήφισαν οι νομοί στους οποίους συγκεντρώνεται ο μεγάλος πληθυσμός της μειονότητας είναι αποκαλυπτικοί και αποστέλλουν ένα ακόμη – ίσως το πιο επικίνδυνο – μήνυμα: Το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του απέτυχε να ενσωματώσει το μουσουλμανικό στοιχείο.

Αντίθετα, η Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μπορούν να ισχυρίζονται ότι οι μειονοτικοί ψηφίζουν με βάση την καθοδήγηση της «μητέρας πατρίδας», ως ενιαίο συμπαγές «πράγμα» άλλωστε, όπως τους έχει αποκαλέσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος προκαλώντας σάλο πριν από λίγο καιρό.

Η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, διά του προξενείου που διατηρεί, ξόδεψε πολύ (όπως λένε οι γνωρίζοντες) χρήμα προκειμένου να οργανώσει και να επιτύχει την ενιαία πολιτική έκφραση των μειονοτικών. Αυτό εξ άλλου δείχνουν και οι αριθμοί:


● Στη Ροδόπη το («τουρκικό») Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) συγκέντρωνε το 41,68% (με 25.857 ψήφους) με το δεύτερο κόμμα, τη Ν.Δ., να παίρνει 16,41% (με 10.182 ψήφους) και το τρίτο, τον ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνει 10,83% (με 6.178 ψήφους).
● Στην Ξάνθη το DEB ήρθε επίσης πρώτο με 25,89% (15.378 ψήφους), η Ν.Δ. δεύτερη με 17,59% (10.447 ψήφους) και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 17,11% (10.164 ψήφους).

Το εν λόγω κόμμα αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς. Βασικός πολιτικός στόχος του DEB είναι να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στο σημείο αυτό καλό είναι να υποσημειώσουμε ότι, όπως είναι γνωστό, η μουσουλμανική μειονότητα κάθε άλλο παρά είναι ομοιογενής, καθώς στους κόλπους της υπάρχουν Ρομά και Πομάκοι.

Με τους Ρομά, ας μην το ξεχνάμε, ατυχέστατα «έπαιξε» προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας αρχικά τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν (κατά δήλωσή της «Ελληνίδα μουσουλμάνα Ρομά») και στη συνέχεια πετώντας την από το ψηφοδέλτιο, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση υπέκυψε στους εκβιασμούς κάποιων στελεχών του που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και κάποιων στελεχών του (Χριστόπουλος, για παράδειγμα) των οποίων οι θέσεις περί ομοιογένειας του μουσουλμανικού στοιχείου συμπίπτουν με αυτές της Άγκυρας!

Ο πολιτικός αστιγματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να επιβεβαιώσει τη χρόνια μυωπία και τα καιροσκοπικά - μικροεκλογικά κριτήρια με τα οποία το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τη μειονότητα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής καταγράφηκε ευκρινέστατα στην κάλπη...

Πώς θα αξιοποιηθεί από την Άγκυρα αυτή η καταγραφή εύκολα μπορεί κάποιος να το υποθέσει, αν λάβει υπόψη:

● Το δημογραφικό δυναμικό των μουσουλμάνων.
● Τους χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας και τη μετανάστευση των χριστιανών.
● Την επιτυχία της Άγκυρας να ενσωματώσει κάτω από την ομπρέλα της «τουρκικής συνείδησης» το μεγαλύτερο μέρος των Ρομά και των Πομάκων.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος τη δεδομένη οικονομική αδυναμία της χώρας, καθώς και την απροθυμία των πολιτικών δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσουν με κάποιον μακροχρόνιο σχεδιασμού μακρού χρονικού ορίζοντα το πρόβλημα, τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι αυτονόητο...

Εκτός αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η συμμετοχή της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές (Ε.Ε. - ΝΑΤΟ) την εξασφαλίζουν από τέτοιου είδους περιπέτειες...

topontiki.gr

4 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΜΑΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ,ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ,ΛΥΚΙΕ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, είναι πολύ σοβαρό και το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, ιδίως οι κομματάρχες και οι βουλευτές. Η ΕΥΠ εκδίδει διαρκώς πληροφοριακά δελτία για τις εξελίξεις στην Θράκη και την δραστηριότητα του Τουρκικού κράτους μέσω του προξενείου του, αλλά και πρακτόρων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια. Όλοι γνωρίζουν, λοιπόν!
  Συνεπώς οι πολιτικές πρακτικές, που εφαρμόζονται από όλα τα κόμματα εξουσίας στο θέμα της Θράκης, δεν είναι τυχαίες. Για το θέμα αυτό, άποψη έχουν και άλλοι παράγοντες που φροντίζουν να κρατούν την δράση τους, ...μυστική. Πρόκειται για την Πρεσβεία και τους πάτρωνές της, που φροντίζουν ώστε η πολιτική για τη Θράκη να εξυπηρετεί τους δικούς της σχεδιασμούς. Πρόκειται επίσης για κέντρα πίεσης, όπως διάφορες ΜΚΟ, που βεβαίως κατευθύνονται από συγκεκριμένα συμφέροντα της γεωπολιτικής, για την περιοχή μας.
  Άρα, ουσιαστικά η "εγκατάλειψη" της Θράκης μας στα χέρια της Τουρκίας, αποτελεί συνειδητή πράξη προδοσίας της χώρας, από το σύνολο των Ελλήνων πολιτικών που κυβέρνησαν (αλλά όπως φαίνεται και πρόκειται να κυβερνήσουν) την χώρα και όχι από λαθεμένες επιλογές καλής προαίρεσης.
  Φίλε και φίλοι μου, οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την χώρα μας, ποτέ δεν υπήρξαν πατριώτες και ωφέλιμοι για την χώρα. Όσοι αποτέλεσαν εξαίρεση, είχαν άδοξο τέλος. Πάντοτε εξυπηρετούσαν έξωθεν εντολές και συμφέροντα, από την εποχή ακόμα της επανάστασης του 1821. Η δολοφονία του Καποδίστρια, ήταν η πρώτη απόδειξη αυτής της πρακτικής.
  Ούτε ένας εκ των κυβερνητών της χώρας μας, αλλά οι πλείστοι των υπουργών, δεν υπήρξε εκτός του τεκτονισμού. Ακόμα και ο δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση και αποδοχή από το κατεστημένο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, "αναγκάστηκε" να ενταχθεί σε Τεκτονική Στοά και να γίνει Τέκτονας! Εκεί όμως, ακόμα και ο αρχηγός μιας χώρας, είναι ιεραρχικά χαμηλότερα από κάποιους άλλους και βεβαίως δεν έχει εξουσίες.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ μέσα κάπου είχα διαβάσει οτι και οι Έλληνες της διασποράς, που ξεκίνησαν την οργάνωση της Ελληνικής επανάστασης ήταν τέκτονες; Αν ναι, τί είδους τέκτονες ήταν;

   Διαγραφή
 3. Η Φιλική Εταιρεία ήταν ένα δημιούργημα των ελευθεροτεκτόνων (φραμασόνων), του Ελληνισμού της Διασποράς. Ο ελευθεροτεκτονισμός είχε ήδη εμφανιστεί στα Επτάνησα, πριν αρχίσει η επανάσταση, από τους Γάλλους και τους Άγγλους. Η Φιλική Εταιρεία βέβαια, δεν αποτελούσε τεκτονική στοά, αλλά λειτουργούσε με τα τυπικά και τις διαδικασίες μιας στοάς!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.