Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Νέμεσις: Το βίντεο που πρέπει να δείτε



Ένα από τα καλύτερα βιντεάκια των τελευταίων ημερών, για όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια.
Για να θυμηθείτε όλα αυτά που προώθησαν οι πολιτικοί μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Για να ξέρετε ποιοι ετοιμάζουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.


31 σχόλια:

  1. Να θεσω ενα ερωτημα που μπορει να σας ενδιαφερει για κουβεντα.
    Γιατι η παγοσμιοποιηση ειναι κακο πραγμα και δεν πρεπει να την αφησουμε να γινει και γιατι πρεπει να εχουμε εθνικα κρατη με πολεμους συμφεροντων και να χυνεται των αιμα των πολιτων.
    Ενταξει δεν με εκφραζει η ερωτηση , αλλα αν απαντηθει σωστα θα μπορουμε να την τριψουμε στη μουρη των ευρωλιγουρηδων και φιλων της παγκοσμιοποιησης.Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι, θα συνεννοηθούν με τούς Αμερικανούς,τους Κινέζους και τους Ινδούς και θα κάνουν Παγκόσμια Κυβέρνηση;
    Μπορεί κάποιοι να το επιδιώκουν και να το μεθοδεύουν αλλά στην πράξη πώς βλέπετε να μπορεί να γίνει; Είναι μακράς πνοής το σχέδιο και δεν υφίσταται πιθανότητα ούτε μεσοπρόθεσμης εφαρμογής του.
    Περιμένω κι εγώ την απάντηση στο ερώτημα του Κώστα, για τους ίδιους λόγους μ' εκείνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να ήξερες να βάλεις αυτό το gadget που δημοσιεύει στο πλάι τα πρόσφατα σχόλια(και πατάς επάνω και σου βγάζει ολόκληρο το σχόλιο, σ' όποιαν ανάρτηση κι αν βρίσκεται).
    Για παράδειγμα το ωραίο χθεσινό σχόλιο του Pit Zenk μόνο οι επίμονοι θα το βρουν και οι υπόλοιποι θα το χάσουν. Ταίσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε σχολιαστή που υπογράφεις ως "Ταίσια" (η Ταίσια υπογράφει με Blogger), δεν είναι κακή η ιδέα σου και θα ψάξω να βρώ το gadget. Αν ξέρεις εσύ το html, γράψτο να το βάλω.
    Καλημέρα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το βρήκα και το έβαλα. Δεξιά στήλη, κάτω από την "Αρχειοθήκη ιστολογίου", υπάρχουν τα "Πρόσφατα σχόλια".
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Με γειά μας. Συγχαρητήρια! Τόσο αστραπιαία υλοποίηση ποιός να την φανταζόταν.
      Πάντως έγινα 2 φορές ανώνυμη, μια εδώ και μια λίγο παραπάνω, επειδή βαρέθηκα ν' ανοίξω το gmail, και δευτερευόντως γιατί υπάρχουν 2 ειδών επισκέψεις, οι επίσημες, που φοράμε τα καλά μας και οι ανεπίσημες, που θέλουμε να περάσουμε πιό απαρατήρητοι γιατί είμαστε ας πούμε με τις παντόφλες...

      Διαγραφή
    3. Εντάξει. Δεν θα βαρεθώ ξανά. Θα έρχομαι πάντα με παπουτσάκι λουστρίνι.

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα δεν είναι το dress code, αλλά το ότι μπορεί ο καθένας να σε αντιποιήσει (υποδυθεί το όνομά σου). Επειδή πάντοτε καραδοκούν οι διαβολείς, ας έχουν γνώση οι δικοί σου φύλακες άγγελοι! Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω απάντηση στο ερώτημα του Κώστα. Καλημέρα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

  5. Θα επιχειρήσω να απαντήσω πρώτος, στο εύλογο ερώτημα των δυο πρώτων σχολιαστών:
    Γιατί η παγκοσμιοποίηση, είναι "κακό" πράγμα:
    Στην ανθρώπινη ιστορία επιχειρήθηκε πολλές φορές η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας ή αλλιώς μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Οι μεγάλες αυτοκρατορίες, όπως αυτή του Μ. Αλεξάνδρου, των Ρωμαίων και του Βυζαντίου, ήταν προσπάθειες για μια ιμπεριαλιστική μορφή ελέγχου και διακυβέρνησης των λαών. Ας εξαιρέσουμε βέβαια αυτή του Μ. Αλεξάνδρου, διότι είχε διαφορετικούς στόχους (κυρίως εκπολιτιστικούς). Η γερμανική προσπάθεια του Γ' Ράιχ, είχε τον ίδιο στόχο. Την ένωση των εθνικών κρατών, κάτω από ένα ηγετικό κεντρικό κράτος, που θα ασκούσε απολυταρχική εξουσία. Μια παρόμοια μορφή, είχε το Σοβιετικό κράτος και βεβαίως το αμερικανικό (εσωτερικός φεντεραλισμός).
    Η ανάγκη για μια τέτοια οργάνωση εξουσίας, δηλαδή την κατάργηση των ανεξαρτήτων εθνικών κρατών και η υπαγωγή τους σε μια κεντρική κυβέρνηση, είναι ο έλεγχος μιας ευρείας εδαφικής ζώνης, άρα και του πλούτου της, αλλά και ο έλεγχος των εθνοτικά ετερόκλητων λαών, όπου θα μπορούν πλέον να είναι υπήκοοι ενός μεγάλου κράτους και θα έχουν τον ρόλο του είλωτα.
    Σκοπός μιας τέτοιας ένωσης, δεν είναι η προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και της ελευθερίας του πνεύματος, των ιδεών και της έκφρασης, ούτε βέβαια του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού βάσει των πεποιθήσεων, των εθνικών ιδιαιτεροτήτων, των παραδόσεων-εθίμων και τη ηθικής.
    Σκοπός είναι η κατάργηση αυτών των διαφορών, ώστε να ομογενοποιηθούν
    οι λαοί ή τουλάχιστον να μην μπορούν να αντιληφθούν τις διαφορές τους (ηθικός και αξιακός εκμαυλισμός). Η κατάργηση των διαφορών και η κοινή αντίληψη του "παγκόσμιου πολίτη", εξυπηρετεί τη κεντρική εξουσία, διότι χάνεται το κίνητρο της διάσωσης της ατομικότητας και της διαφορετικότητας. Έτσι ο "παγκόσμιος πολίτης" δεν επιθυμεί να εναντιωθεί στο σύστημα, ούτε και να το ανατρέψει. Επαφίεται στην "φροντίδα" της κεντρικής εξουσίας, για τα δικά του συμφέροντα. Λειτουργεί υπό το φόβο της τιμωρίας και βλέπει μόνο τα κοινά που τον συνδέουν με τους άλλους, δηλαδή τον φόβο! Μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι πάντοτε απολυταρχική, για να διασφαλίζει την μονιμότητα στο αποτελεσματικότερο εργαλείο επιβολής, τον φόβο.
    Πολύ απλά λοιπόν, όταν ο πολίτης έχει αντίληψη διαφορετικότητας (εθνικής, πολιτισμικής, μορφωτικής, κτλ), εγείρει δικαιώματα αυτοδιάθεσης, διότι επιθυμεί να διατηρήσει την αξία και τα στοιχεία που συγκροτούν την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Όταν αυτός βρίσκει κοινά στοιχεία με μια κοινωνική ομάδα (έθνος, φυλή, θρησκεία), το δικαίωμα αυτοδιάθεσης αποκτά συλλογικότητα και απειλητική δυναμική για την κεντρική εξουσία.
    Αυτός είναι ο λόγος που καλλιεργείται ο εθνομηδενισμός, ως ιδεολόγημα.
    Γιατί όμως επιχειρείται διακαώς η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης;
    Όσοι γνωρίζουν καλά την παγκόσμια ιστορία, έχουν διαπιστώσει ότι πάντοτε υπήρχε μια "γραμμή αίματος" και διαδοχή της παγκόσμιας ελίτ των επικυρίαρχων. Δηλαδή όσοι καταλαμβάνουν τις θέσεις εξουσίας σε παγκόσμια κλίμακα (αναφέρομαι στην πραγματική εξουσία και όχι στην εικονική) προέρχονται στο σύνολό τους, από συγκεκριμένες δεξαμενές σκέψεως (αλλά και καταγωγής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η ελίτ λοιπόν, επιδιώκει εναγωνίως και για πολλούς αιώνες, την απόλυτη κυριαρχία σε όλη την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτή την ελίτ, δεν χαρακτηρίζονται τόσο για την ανθρώπινη φύση τους, όσο για την μορφή τους. Ως ανθρώπινη φύση, εννοώ τα στοιχεία εκείνα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και των θετικών στοιχείων, όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η συγχώρεση, η φροντίδα, η προσφορά, η πίστη, η αγαθοεργία, η συμπόνια, κτλ.
    Πρόκειται για κυνικούς και ανάλγητους "ανθρώπους", που οι ανωτέρω αξίες, δεν τους λένε τίποτε απολύτως. Αυτές έχουν αξία, μόνο για τα μέλη της δικής τους οικογένειας.
    Επιδίωξή τους λοιπόν, είναι η απαξία της ανθρώπινης φύσης και η καθυποταγή τους στην δική τους εξουσία. Επιθυμούν την αποκλειστική διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου, χωρίς να υπάρχουν ανταγωνιστές και απειλές για την παντοδυναμία τους. Θέλουν τους λαούς ως αναλώσιμους δούλους, με ευνουχισμένη η ελεγχόμενη συνείδηση.
    Μεθοδεύουν λοιπόν, την άρση όλων των στοιχείων εκείνων που εμποδίζουν τον σκοπό τους. Η διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Απαιτεί πολλούς αιώνες επίπονης εργασίας. Σημειώνονται επιτυχίες και αποτυχίες. Αυτό που προέχει γι αυτούς, είναι η εκρίζωση των αξιακών κωδίκων των διαφόρων λαών, ώστε να αντικατασταθούν από το πακέτο του "παγκοσμιοποιημένου πολίτη". Το σύνθημα "ελευθερία, ισότις, αδελφότις", αποτέλεσε ιδεολογικό υπομόχλιο αυτής της ελίτ, για τη αποεθνοποίηση των λαών. Η ισοπέδωση των διαφορών, ήταν και είναι βασικός τους στόχος.
    Η δημιουργία πολυπολιτισμικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ και προσφάτως η εισβολή των τριτοκοσμικών λαών στην Ευρώπη, είναι παραδείγματα υλοποίησης αυτών των σχεδιασμών τους. Ομογενοποίηση και άμβλυνση των διαφορών μέσω όσμωσης και σύγκρουσης από το κράμα των ανόμοιων "υλικών". Εννοείται ότι οι απώλειες από τις συγκρούσεις αυτές, δεν τους πτοούν, αφού επιτελούν τον ευγενή τους στόχο. Η σύγκρουση των θρησκειών μεθοδεύεται, προκειμένου τελικά να χρεοκοπήσουν και να καταρρεύσουν.
    Η ιστορία, η γλώσσες, οι παραδόσεις και τα έθιμα των λαών, νοθεύονται και πολεμιούνται.
    Η παγκοσμιοποιημένη άποψη ότι τα εθνικά κράτη είναι πρόξενοι πολέμων και ποταμών αίματος, είναι μια προπαγάνδα τους. Η μεγαλύτερες αιματοχυσίες και πόλεμοι, έγιναν στην προσπάθεια δημιουργίας παγκόσμιου υπερεθνικού κράτους. Οι τοπικοί πόλεμοι διατήρησης των εθνικών εδαφών, είχαν πάντα μικρή εμβέλεια και ήταν αναγκαίοι για την διατήρηση του ζωτικού χώρου αλλά και την επέκταση αυτού, σε βάρος των γειτόνων. Αυτό όμως, αν και θλιβερό, υπάγεται στην αναγκαιότητα της ανθρώπινης κοινωνίας, αφού υπάρχει φυσική ποικιλομορφία και όχι ομογένεια μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και εγγενής ανάγκη επιβίωσης της κάθε κοινωνίας.
    Η επίτευξη της παγκόσμιας κυβέρνησης, δεν πρόκειται να γίνει μέσα από συνεννόηση των Ευρωπαίων, των Ινδών, των Κινέζων και των Αμερικάνων. Οι λαοί εννοείται ότι αντιστέκονται στην εξαφάνισή τους. Η μεθόδευση λοιπόν, δεν περιλαμβάνει την συνειδητή συγκατάθεση των πολιτών, όλων αυτών των λαών. Μεθοδεύεται η οικονομική εξάρτηση (ένωση) όλων των χωρών αφού πρώτα σχηματίσουν μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΗΠΑ, Ασία, Αφρική, κτλ). Επειδή κατά κανόνα, η οικονομική, σημαίνει και πολιτική ένωση, η διαχείριση μέσα από την πολιτική εξουσία γίνεται ευκολότερη, ώστε να χτυπηθούν εκ των έσω οι αντιστάσεις των εθνών-λαών. Αποδομούνται ένα ένα τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν την ταυτότητα του κάθε λαού. Η γλώσσα, η θρησκεία, η ιστορία, τα ήθη, ο πολιτισμός, ακόμα και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά νοθεύονται ώστε να χαθούν, να εξαφανιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα. Το σύστημα (της ελίτ) ελέγχει όλες τις κυβερνήσεις και τις οικονομίες των κρατών. Φροντίζει να εξασθενίζει κάθε χώρα που αντιστέκεται σθεναρά, ή που εν δυνάμει μπορεί να την απειλήσει, με πολέμους, ασθένειες, καταστροφές, κτλ.
    Ακόμα φροντίζει να διεγείρει εθνοτικό μίσος και φυλετικό ή θρησκευτικό φανατισμό, προκειμένου να προκαλέσει μια εμφυλιομαχία ή μια φθορά σε χώρα, που δεν μπορεί αλλιώς να "πείσει".
    Ακόμα και μέσα από τέτοιες πρακτικές, μπορεί να πείσει ότι τελικά οι εθνοτικές διαφορές είναι "επιζήμιες".
    Βεβαίως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αμβλύνουν αυτές τις ριζικές διαφορές, που υπάρχουν από καταβολής των ανθρώπινου γένους. Φαντάζει παραβίαση της φυσικής νομοτέλειας και βεβαίως έτσι είναι! Αυτό δείχνει και την πραγματική φύση αυτής της ελίτ, η οποία αντιστρατεύεται την νομοτέλεια της Δημιουργίας. Πρόκειται σαφώς για διαβολείς. Η επιτυχία τους, αμφισβητείται από αντίθετες δυνάμεις που αντιπαλεύουν τη δράση τους.
    Μέχρι τώρα, δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν τον απάνθρωπο στόχο τους. Πάντα κάτι τους εμποδίζει...
    Το σχέδιο τη καθολικής εξουσίας πάνω στο ανθρώπινο είδος, δεν πετυχαίνει. Η μετάλλαξη του ανθρώπου από μια οντότητα ελεύθερης βούλησης, σε ένα άβουλο και πειθήνιο βιορομπότ, δεν μπορεί να επιτευχθεί.
    Μέχρι όμως να επέλθει η τελική νίκη του ανθρώπου, θα περάσει πολύς καιρός και θα υπάρξουν άπειρες απώλειες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυκιε σ ευχαριστω για την απαντηση πουεδωσες γιατι ηθελα να ξεδυαλινθει αυτο το θεμα με οσους δε καταλαβαινουν γιατι ειναι κακο πραγμα η παγκοσμιοποιηση για τη ανθρωποτητα. Απ οτι ειδα το σχολιο σου αυτο εγινε ηδη αρθρο στο μπλογκ της Αγαπης.
    http://psixikes-epafes.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html?showComment=1401102841439#c4721394832012529915.
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα και εγώ σε ευχαριστώ που έθεσες αυτό το ερώτημα και είχα την ευκαιρία να εκφράσω την δική μου άποψη. Θα χαρώ να διαβάσω και απόψεις άλλων σχολιαστών.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Λύκιε καλησπέρα σε εσένα και όλη την υπόλοιπη παρέα!
    Αν και δεν πήρα την συγκατάθεση σου, "υπέκλεψα" την ανάλυση του σχολίου σου και την ανέρτησα στο blog "ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ" ως μια σύντομη αλλά περιεκτικότατη ανάλυση περί παγκοσμιοποίησης. Είσαι πολύ εύστοχος και επικεντρώνεσαι εν συντομία στην μεθόδευση και πρακτικές του συστήματος για την πλήρη εγκαθίδρυση της "παγκόσμιας δικτατορίας"
    Απλά σου απονέμω πολλά συγχαρητήρια για την ορθότητα και το βάθος της σκέψης σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη καλησπέρα!
      Καταρχήν συγνώμη για την επαναφορά του σχολίου σου χωρίς την ταυτότητα του Blogger, αλλά έγινε επειδή από λάθος μου διέγραψα το σχόλιό σου. Ευτυχώς που έχω αντίγραφα στο Mail μου...
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε το σχόλιο και το ανέρτησες στο δικό σου ιστολόγιο. Είναι τιμή μου να με φιλοξενείς στις Ψυχικές Επαφές. Είναι γνωστό ότι δεν χρειάζεται να συγκατατίθεμαι για την αναδημοσίευση των δικών μου άρθρων και σχολίων. Τα αφήνω ελεύθερα σε όλους. Με τη σειρά μου να σου απονείμω και τα δικά μου εύσημα, για το πολύ ποιοτικό και ενδιαφέρον ιστολόγιο που έχεις δημιουργήσει.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Και τώρα που απάντησες πρώτος στο ερώτημα, ...ο δεύτερος, ο τρίτος, κλπ τί μένει να κάνουν; Να το διαβάσουν με προσοχή 2-3 φορές για να το κάνουν κτήμα τους, όσο μπορεί ο καθένας, και να απομνημονεύσουν το πού βρίσκεται για να μπορούν να το βρίσκουν εύκολα, όταν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμμ! Τότε θα πρέπει να με προλαβαίνετε....εγκαίρως, χαχα! Νομίζω πάντως ότι άφησα πολλά κενά που μπορούν να σχολιαστούν, για να συμπληρωθεί η απάντηση. Το σχόλιό μου, ήταν μια πολύ συνοπτική τοποθέτηση. Πάντως για την εύκολη ανεύρεση, ...φρόντισε η Αγάπη!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειλικρινά ψάχνω απεγνωσμένα να βρω ένα αξιόλογο άρθρο για να αναρτήσω! Δεν βρίσκω τίποτα άξιο. Ιδίως σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ότι έχει γραφεί, είναι κατάπτυστο και ανάξιο για δημοσίευση. Προτιμώ τον χώρο των σχολίων...
    Επανερχόμενος στο προηγούμενο σχόλιό μου (αφού το ξαναδιάβασα κι έφριξα), ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι αρκούντως επιμελημένο για να γίνει άρθρο. Συνεπώς ζητώ συγνώμη για τις εκφραστικές ατέλειες, αφού το έγραψα χωρίς πολύ σκέψη, ως ένα απλό σχόλιο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς σε 2-3 μέρες δεν θα μας γράψεις εσύ μια μίνι αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων με όσες εκφραστικές ατέλειες μπορείς, μήπως και βρούμε κι εμείς καμμία;
      Άσχετο, για τα πρόσφατα σχόλια. Δεν ξέρω πώς γίνεται αλλά έχω δει να είναι μικρότερα τα γράμματα της στήλης, ώστε να χωράει περισσότερα στον ίδιο χώρο.

      Διαγραφή
  13. Έχεις δίκιο για τα "πρόσφατα σχόλια", υπάρχουν και με μικρότερα γράμματα. Όμως σε πληροφορώ ότι πειραματίστηκα με διάφορα παρόμοια widgets και μόνο αυτό λειτούργησε στο ιστολόγιό μας! Επειδή αυτά εισάγονται με κώδικα HTML, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης και ρύθμισης από τον διαχειριστή.
    Όσο για την δική μου αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων, θα ήθελα να την αποφύγω μέσα από συγγραφή ενός άρθρου. Θα προτιμούσα να την εκφράσω μέσα από σχολιασμό, στο πλαίσιο ενός διαλόγου ή συζήτησης.
    Εκφραστικές ατέλειες βρίσκω συχνά στα σχόλιά μου, ιδίως όταν τα ξαναδιαβάζω και βρίσκω ότι στα μάτια ενός τρίτου, θα ήταν δυσνόητα. Πάντα βρίσκω ότι θα μπορούσα να είχα εκφραστεί καλύτερα και απλούστερα... Το κακό με εμένα είναι ότι όταν γράφω ένα σχόλιο, σχεδόν ποτέ δεν το διαβάζω για να το ελέγξω! Όταν όμως αρθρογραφώ, το επιμελούμαι καλύτερα. Πάντως σε ευχαριστώ για το καλοπροαίρετο σχόλιο, που με τιμά.
    Επίσης έχω διαπιστώσει και τον δικό σου άριστο λόγο, ο οποίος με έχει εντυπωσιάσει. Εξίσου με εντυπωσιάζει το πνευματώδες λεπτό σου χιούμορ και η πολύ υψηλή σου αντίληψη!
    Η παρουσία σου εδώ, τιμά τον χώρο μας και εμένα προσωπικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως το Πνεύμα έκρινε οτι πρέπει να χαρώ κι εγώ λίγο. Γι' αυτό και με καθοδήγησε να σας βρώ.
      Απ' την στιγμή δε που διάβασα το σχόλιο του Ιεράρχη:" ΠΟΙΟΣ ΕΤΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΜΟΥ ΥΠΝΟΝ; Α, Η ΦΙΛΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΤΑΙΣΙΑ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ! κλπ", δεν είμαι πιά η ίδια. Μια πνοή ευθυμίας και αισιοδοξίας με διαπέρασε, και συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ανατρέχει συχνά σ' αυτήν την εντύπωση, γιατί αποκαθιστά την ροή μέσα μου.
      ( Όχι, Ιεράρχη, κανείς δεν ταράζει τον ύπνο σου. Μεταξύ μας κάτι σιγοψιθυρίζουμε.)

      Διαγραφή
    2. ΩΩ, ΦΙΛΤΑΤΗ ΤΑΙΣΙΑ, ΑΙ ΛΟΓΟΙ ΣΑΣ ΚΕΛΑΡΥΖΟΥΝ ΕΥΗΧΑ ΕΙΣ ΤΑ ΩΤΑ ΜΟΥ! ΟΥΚ ΑΔΗΜΟΝΩ ΙΝΑ ΤΕΡΨΩ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΑΚΡΟΑΣΕΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΑΣ.
      "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

      Διαγραφή
  14. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στην επικεφαλίδα του άρθρου και να μιλήσω για την Θεά Νέμεσις , την οποία σύντομα ως Ελληνικός λαός θα εισπράξουμε ως αντάλλαγμα του αποτελέσματος που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία ...

    Είναι σαφέστατο πως το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι είναι σεβαστό πολιτικό δικαίωμα του καθενός που απορρέει βάση και του Ελληνικού Συντάγματος ( όσο αυτό εννοείται ακόμη ) και του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος ...
    Πόσο ηθικό όμως είναι ;

    Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος το οποίο πλέον είναι παραδεκτό - αποδεκτό και αξιολογείται διαφορετικά από κάθε κόμμα .

    Εν όψη των μνημονιακών μέτρων που μαστίζουν την μεγαλύτερη μερίδα του Ελληνικού λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει πως το κόμμα τους θα είναι μια κυβέρνηση η οποία θα πρωτοστατήσει για να βγούμε από την αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων την λύση που μας προσέφεραν Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ( ΕΛΙΑ ) και η ΔΗΜΑΡ .

    Πως όμως , την στιγμή που το μισό κόμμα μιλά για συνέχιση εντός ευρώ και Ευρωπαϊκή διαβούλευση των όρων του μνημονίου , ενώ στην αντίπερα όχθη το άλλο μισό κόμμα προτείνει την λύση της δραχμής ;

    Σκιαγραφώντας τα ήδη λεγόμενά τους δεν έχουν στοχευμένη και χαραγμένη οικονομική πολιτική, αλλά παρά μόνον αυτήν που θα τους προκύψει όταν θα γίνουν κυβέρνηση .... με ότι συνεπάγεται ..

    Από την άλλη πλευρά περιχαρακωμένη και ελαφρώς πληγωμένη η σύμπραξη - συγκυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ( ΕΛΙΑ ) και η ΔΗΜΑΡ των κομμάτων που υποδούλωσαν έναν ολόκληρο Ελληνικό λαό προς όφελος των τραπεζών, που επέβαλαν με την σειρά τους ένα υποτιθέμενο χρέος ( σκάνδαλο ΕΛ.ΣΤΑΤ. ) ή την αδυναμία τους στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη σκορπίζοντας από την πρώτη στιγμή μπόνους σε μεγαλοστελέχη και αυξάνοντας την δυνατότητα τους να εξαγοράσουν φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου παριστάνοντας το κράτος εν κράτη ...

    Η ίδια αυτήν συγκυβέρνηση αντιλαμβάνεται πολλαπλώς τα εκλογικά αποτελέσματα :
    Η Ν.Δ αποδέχεται ότι έχει χάσει ένα μικρό ποσοστό της εκλογικής της δύναμης αν αποδεχτούμε και το έργο που είχε να επιτελέσει ....
    Το ΠΑΣΟΚ κρούει πρύμναν με την καταβαράθρωση των ποσοστών που εκμαίευσε ψάχνοντας νέο πρόσωπο ο ηγετικό στέλεχος του κινήματος να αναλάβει τα ηνία ενώ η ΔΗΜΑΡ αντιλαμβάνεται το αποτέλεσμα ως χαστούκι τον ευρωμονόδρομο και τον μονόδρομο των μνημονίων που ασπάστηκε ευλαβικά έχοντας πλέον εσωτερική αλληλοφαγωμάρα .

    Και ΕΜΕΙΣ ;

    Άλλοι κάποιοι αποδέχονται ως ένα ράπισμα κατά των μνημονιακών διαθέσεων των τριών κομμάτων που μας επέβαλαν εξαντλητικά οικονομικά μέτρα , άλλοι ως αναμενόμενη και αποδεκτή κίνηση του λαού με εκδικητικό καθαρά σκοπό .

    Για εμένα ο Έλληνας πολίτης αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και εξέδωσε ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα τον συμπαρασύρει πιο βαθιά στον βούρκο ... με αποτέλεσμα ίσως να το οδηγήσει σε μονοπάτια πλέον γνωστά ,όπως της εν γένει αντιπαράθεσης μεταξύ του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ...

    Δεν μπορείς να υιοθετείς σαν λύση ένα ράπισμα, παίζοντας από την άλλη παιχνίδια άσχημα και αλλότρια με τα ΕΘΝΙΚΑ θέματα ,όπως το Σκοπιανό και το μεγάλο πρόβλημα της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και τον πόλεμο κατά του Χριστιανισμού ... κάνοντας ένα κράτος πολυφυλετικό και εκμαυλίζοντας συνειδήσεις στο υποτιθέμενο δικαίωμα της ανεξιθρησκίας ,ειδικότερα τώρα που η Μεσόγειος θυμίζει καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί . .

    Απογοητευτικό θεωρώ το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο όμως μπορεί να συμπαρασύρει άρδην αλλαγές στο εσωτερικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας μας, μα ευελπιστώ αναίμακτα ....

    Αυτήν ήταν η άποψή μου ....


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια αγαπητέ Αρμαγεδών, ποιος έχει μείνει που δεν είναι πολέμιος του Χριστιανισμού? Γιατί κι εκείνοι που κρατούν τους μεγάλους σταυρούς και βροντοφωνάζουν το κάλλος του Χριστιανισμού, με τις πράξεις τους δείχνουν πως ακολουθούν άλλους δρόμους.

      Διαγραφή
    2. Προσυπογράφω το ερώτημα.

      Διαγραφή
    3. Pit Zenk θα κολυμπούσαμε ίσως σε "βαθιά νερά" αποδεχόμενοι αν υπάρχουν ναι ή όχι Οσιοφύλακες ή υποστηρικτές του Χριστιανισμού ανάμεσά μας, περισσότερο δε από τους τα πρόσωπα που ζητήσανε την ψήφο μας στις εκλογές τις οποίες διανύσαμε ....

      Εγώ θα υποστηρίξω ( και θα παραστήσω τον συνήγορο του διαβόλου ) ότι υπήρχαν πρόσωπα που ήσαν υπέρ του Χριστιανισμού και ζητούσαν την ψήφο μας , πλην όμως αυτού εμείς κινηθήκαμε σε παγιωμένες θέσεις και απέναντι στα θρησκευτικά μας ιδεώδη, υπερασπιζόμενοι για πολλοστή και για ακόμη μια φορά τα ίδια πολιτικά πρόσωπα , που απορρέουν από τους ίδιους πολιτικούς θύλακες που μέχρι τώρα έχουν αποδείξει το αντι- Χριστιανικό τους έργο ....

      Θα συμφωνήσω απόλυτα με το γνωμικό πως όσοι κρατάνε μεγάλο σταυρό κουβαλάνε και τις περισσότερες αμαρτίες... συνάμα αποδέχομαι ότι όσοι εισέρχονται πολύ συχνά εντός του Οίκου του Θεού αμέσως εξερχόμενοι και πριν πατήσουν τα στασίδια Του, πάλι το έργο που προσφέρουν αλλά και η πορεία τους στα εγκόσμια στην κοινωνία είναι άκρως αντί - Χριστιανικά .

      Όμως εάν όπως υποστήριξα τα παραπάνω και υπήρχαν Οσιοφύλακες και Χριστιανοί εντός των ατόμων που ζητούσαν την ψήφο μας, γιατί εμείς επιλέξαμε πάλι μια από τα ίδια ;
      Μήπως κοιτάζουμε την καμπούρα του διπλανού αλλά δεν έχουμε το θάρρος να δούμε την δική μας ;

      Ίσως αυτό το τελευταίο ερώτημα είναι που καλούμαστε να απαντήσουμε ,δρομολογώντας έτσι πρώτα την δική μας εσωτερική κάθαρση ... και αναζητώντας τις πλείστες ευθύνες που απορρέουν πρώτα από ...εμάς .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  15. Αρμαγεδων ωραια η τοπθετιση σου στο θεμα του εκλογικου αποτελεσματος. Εγω εχω να πω οτι ο Σιρυζα δεν μπορει να καμαρωνει για καθαρη νικη γιατι τα μεν ποσοστα του ειναι χαμηλοτερα απο των εθνικων εκλγων του '12 , και επισης το ποσοστο του αν ηταν εθνικες εκλογες δεν θα τον εφερνε σε ισχυρη κυβερνηση. Θα επρεπε να κάνει συνεργασια, αλλά με ποιον; Ποιος θα συνεργαστει με ενα κομμα που δεν μπορει να συμφωνισει ουτε με τον εαυτο του; Ασε που το αποτλεσμα αυτο ειναι για τις ευρωεκλογες που ο κοσμος ψηφιζει πιο χαλαρα και πιο εκδικητικά. Σιγουρα στις εθνικες εκλογες ο κοσμος θα συσπειρωθει γυρω απο τη ΝΔ για να εμποδισει το Συριζα να γινει κυβερνηση. Αλλα για το 9.4 % της Χ.Α. τι εχει ν απει το συστημα που νομιζε οτι με τις αδικες προφυλακισεις θα κατεβαζε τα ποσοστα της Χ.Α.; Αν με τους μισους στη φυλακη βγαζει τετοιο ποσοστο, σκεφτειτε τι θα βγαλει στις εθνικες που θα εχουν αποφυλακιστει ολοι τους...... Τρομος στο συστημα!! Αλλα και το ΚΚΕ πηρε μεγαλο ποσοστο! Αυτο σημαινει οτι ο αριστερος κοσμος δεν πειθετε απο το υποπτο Συριζα και την κανει κατα ΚΚΕ μερια. Ναι, γιατι ο Συριζα γεμισε πε ολα τα πασοκοσκλυλα που μυριστηκαν φαι εκει στο Τσιπρα.Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καμαρώνει φίλε Κώστα και το αποδεικνύει από τα λεγόμενα ήδη του Καμίνη που υπερασπίζεται σταθερά το δικαίωμα της ανέγερσης τζαμιού εντός της Αθήνας ...

      Εάν αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι Εθνικό τότε τι άλλο μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι είναι και μάλιστα με τις ευλογίες Ελλήνων ψηφοφόρων ;

      Εάν δε καλεστούμε α αναλύσουμε και την Δημαρχία η οποία περιήλθε στην κα. Δούρου τότε σαφέστατα θα οδηγηθούμε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να πούμε ως λαός << έβαλα τα χέρια μου και ... έβγαλα τα μάτια μου >> .

      Οι μεγάλοι Δήμοι φίλε Κώστα περιήλθαν στην ηγεσία της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι δεδομένο, οποιοδήποτε λόγος και εάν είναι αυτός νομοτελειακά δεν μας απαγκιστρώνει από τις δικές μας ευθύνες ως λαός για τις επιλογές μας από το να καταδικάσουμε κάποια οικονομική πολιτική -καταστροφή να θέσουμε υπό τον Μουσουλμανικό επεκτατισμό με τις υπογραφές μας ...

      Πρέπει να αναλύσουμε το αποτέλεσμα και να δούμε ξεκάθαρα ότι προσπαθήσαμε να καταδικάσουμε μια άσχημη πολιτική, ενισχύοντας όμως μια πιο άσχημη, ωσάν να μην υπήρχαν άλλος τρόπος αντίδρασης....

      Αυτό θυμίζει φίλε μου καλέ σαν το μνημόνιο και την λύση που μονοδρομήθηκε από εγκάθετα πολιτικά πρόσωπα που ξεπουλάνε την ΠΑΤΡΙΔΑ μας .


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν .

      Διαγραφή
  16. Καλέ μου φίλε Αρμαγεδών, κρατώ την πεμπτουσία της σκέψης σου: "προσπαθήσαμε να καταδικάσουμε μια άσχημη πολιτική, ενισχύοντας όμως μια πιο άσχημη"! Απ' το κακό στο ...χειρότερο! Βεβαίως ας μην καταστροφολογούμε ακόμα. Δεν άλλαξε η παρούσα κυβέρνηση και δεν έγινε πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Η Δούρου έγινε Περιφερειάρχης. Μένει να δούμε στην πράξη την εφαρμογή των ιδεών τους. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εθνικές εκλογές, οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα προλάβουν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο για να διαπιστώσει ο κόσμος, αν η επιλογή του ήταν ωφέλιμη ή επιζήμια...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι βέβαια φίλε μου καλέ ΛΥΚΙΕ ,δεν χρειάζεται να καταστροφολογούμε ακόμη ,έχουμε χρόνο αλλά αυτός ο χρόνος δεν υπέρ εμάς, σύμφωνα πάντοτε με τις βλέψεις των γειτόνων μας, αλλά και μεγάλης μερίδας των φιλο-Ευρωπαίων εταίρων μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.