Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (9-5-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

15 σχόλια:

  1. Καλημερα! Παρατηρω προσπαθεια εισβολης ξενων στοιχειων που δεν σεβονται το χωρο μας. Μπραβο στους υπερασπιστες του Καταχθονιου Δαιμων. Αν δεν βαζουμε κατοια ορια,τοτε σιγουρα θα μας καπελωσουν οι ασεβεις χαβαλεδες.
    Ο Παρατηρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους και όλες. Φίλε Παρατηρητή, πολύ σωστά όσα επισημαίνεις! Πάντοτε στη ζωή μας πρέπει να θέτουμε και να γνωστοποιούμε τα όρια, αν θέλουμε να μας σέβονται και να διαφυλάττουμε τις αξίες μας. Αυτό αναλογικά ισχύει για την προσωπικότητά μας, την οικογένειά μας, το έθνος και τη χώρα μας...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι φίλε παρατηρητή όπως και εσύ αναφέρεις στο σχόλιό σου .

    Τα όρια έχουν τεθεί εδώ και πολύ καιρό, βάση επιταγής του φίλου και διαχειριστή ΛΥΚΙΟΥ .... αλλά και όλων των θαμώνων που μέσ από το βήμα που τους δόθηκε έχουν προσφέρει οσοδήποτε άλλο εντός του φιλόξενου χώρου του Καταχθόνιου Δαίμονα με άρθρα σχολιασμούς και φιλική κουβέντα .

    Ατενίζοντας την εικόνα φίλε ΛΥΚΙΕ, μου θυμίζει εκείνο το ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟ καταπίστευμα του περίλαμπρου Εθνοσωτήρα ,που θα μείνει Ιστορικά χαραγμένο στην μνήμη μας << λεφτά υπάρχουν >> .....


    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα, χα, έχεις δίκιο καλέ μου φίλε! Τέτοια ...λεφτά, είναι τα μόνο που υπάρχουν για το λαό! Τα άλλα που έχουν αριθμούς, είναι για την δική τους "μπάζα"! Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που "πίνουν νερό" στο όνομα του "λεφτά υπάρχουν" κάπου νότια της Ελλάδας, σε κάποιο μεγάλο νησί, γραικύλοι που αρέσκονται να το παίζουν μάγκες και παλικαράδες (της φακής)!
      http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=174018&cid=305
      Θαυμάστε τους!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Ε λογικο ειναι να κανουν ετσι τα λαμογια του Μυλοποταμου . Οι αρχιμαφιοζοι νταηδες πρεζεμποροι γιδοβοσκοι της παρανομιας ειχαν τις πλατες του Πασοκ για 30+ χρονια. Αυτοι ειναι ο κορμος του Πασοκ κσι της διαφθορας τοσα χρονια .τακονομησαν και του χρωστανε χαρες. Ουστ!!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Κώστα, σωστά τα λες σε γενικές γραμμές! Είναι γνωστή η ιστορία των χωριών του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, με την διαπλοκή με εντόπιους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Αν και η διαπλοκή αυτή αφορά και τα δύο κόμματα που εξουσιάζουν τον τόπο, ο ζυγός γέρνει περισσότερο προς το ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο "σπυρί" βεβαίως της διαπλοκής στην Κρήτη, είναι η γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών-εφοπλιστών που ενέχεται σε ότι παράνομο και ανήθικο έχει συντελεστεί τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα μας. Αυτή η οικογένεια, δημιούργησε τη μαφία των Ζωνιανών και των υπολοίπων χωριών, με τους γνωστούς πορδόμαγκες νταήδες, με τα μαύρα πουκάμισα και την άξεστη συμπεριφορά.
    Λυπάμαι αλλά υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας, που δεν μπορούν να καυχώνται για το ήθος και τον πατριωτισμό τους, παρά μόνον για το ότι αποτελούν το ...όνειδος της Ελλάδας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε
    απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.
    Βολταίρος ,,,ΑΝΝΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά διαπιστώνει ο Βολταίρος, Άννα! Οι επικυρίαρχοι, έχοντας το μαχαίρι και το καρπούζι, νομοθετούν και ελέγχουν τα πάντα, ώστε οι ίδιοι να παραμένουν στο απυρόβλητο, αν όχι να αποτελούν και "ηθικά ινδάλματα"*!
    ΛΥΚΙΟΣ.
    *: προβολή μέσω αγαθοεργιών, φιλανθρωπιών, δωρεών, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι πάλι αδιαβαστη ποιοι είναι οι επικυριαρχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι επικυρίαρχοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να εξουσιάζουν κυρίαρχα, όλη την ανθρωπότητα. Εδώ μέσα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στους παγκόσμιους εξουσιαστές. Αναφερόμαστε σε αυτούς που εκφράζουν και υλοποιούν την Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων.
    Πρόκειται για μια παγκόσμια ελίτ ανθρώπων, που αλληλοδιαδέχονται ο ένας τον άλλον, προερχόμενοι από συγκεκριμένη δεξαμενή ανθρώπων και σκέψεων. Πίσω από αυτούς υπάρχει διαχρονικός σχεδιασμός.
    Φίλη Aya, αναμένω ακόμη να μου υπενθυμίσεις τι είναι αυτό που περιμένεις από μένα (θέμα)!
    Καληνύχτα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι για το ευθυφρων δίλημμα του πλατωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και δεν θυμάμαι για ποιόν λόγο θέλεις να αναφερθούμε στο εν λόγω δίλημμα (με ποια αφορμή δηλαδή), γενικά η θέση μου απέναντι σε αυτό είναι ότι η Δημιουργία κυβερνάται από τους Νόμους και όχι από μια Θεία διάνοια. Συνεπώς, οι όσιες πράξεις είναι σωστές επειδή καθορίζονται νομοτελειακά και όχι επειδή αποτελούν αυθαίρετες εντολές κάποιων Θεών!
    Δεν ξέρω αν σε ικανοποίησα Aya με αυτή την λιτή τοποθέτηση, μπορείς όμως να μου αναπτύξεις τον δικό σου προβληματισμό για να κάνουμε διάλογο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή!

    Έχουμε, λοιπόν:

    "Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!"

    Η μετάφραση έχει ως εξής:

    "Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!"

    "Ο Περιηγητής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Περιηγητή, θίγεις ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Πρώτα απ' όλα, ανάλογα με την εποχή το αρχαιοελληνικό αλφάβητο περιελάμβανε 27 και όχι 25 (ή ακόμα χειρότερα 24 σύγχρονα) γράμματα.Επίσης η θέση των γραμμάτων μέσα στο αλφάβητο, ήταν σκοπούμενη και όχι τυχαία. Άρα δεν είναι δυνατή η αλλαγή θέσης τους (όπως ψ-χ, αντί για χ-ψ), μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί το νόημα της "επίκλησης". Επίσης δεν είμαι σε θέση να ελέγξω την ορθότητα της μετάφρασης αυτών των λέξεων διότι, φαίνεται να πρόκειται για λήμματα της αρχαίας ελληνικής (ίσως προομηρικά) που δεν γνωρίζω.Το ίδιο ισχύει για την σύνταξη και την νοηματική απόδοση. Σίγουρα είναι θέμα γλωσσολόγου.
      Αυτό όμως στο οποίο θα σταθώ, είναι η πηγή της πληροφορίας.
      Μια ενδεχόμενη "αποκρυπτογράφιση" ενός τέτοιου μηνύματος, θα πρέπει να προέρχεται από κάποια εσωτερική πηγή. Δηλαδή κάποια διασωθείσα πληροφορία, ή κάποια μύηση πάνω στην ελληνική αρχαιότητα και την ελληνική φιλοσοφία.
      Προσωπικά, δεν έτυχε της προσοχής μου τέτοια αρχαία εσωτερική πληροφορία, ούτε από κάποια σχολή, στοά, τάγμα. Μήπως από κάποιον αρχαίο συγγραφέα; Δεν γνωρίζω!
      Αν λοιπόν, η πληροφορία αυτή προέρχεται από κάποιον σύγχρονο "ερευνητή", τύπου Λιακόπουλου, κτλ., ας μου επιτρέψεις να διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για την γνησιότητα της πληροφορίας και το βάσιμο του ισχυρισμού.
      Πέραν αυτού όμως, έστω και αν το μήνυμα είναι κατασκευασμένο και τραβηγμένο από τα μαλλιά, πρόκειται για μια ωραία επίκληση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.