Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το πραγματικό πρόβλημα που κρύβεται πίσω από την πολιτική αποσταθεροποίηση

Του Μελέτη Μελετόπουλου 
Πίσω από το προσκήνιο της πολιτικής αποσταθεροποίησης, κρύβεται η κατάρρευση του αποτυχημένου, θνησιγενούς μοντέλου δανειοδίαιτης ευημερίας της Μεταπολίτευσης. Τα δύο κόμματα εξουσίας κυβέρνησαν επί δεκαετίες με παροχές και διορισμούς, που χρηματοδοτήθηκαν με εξωτερικό δανεισμό και πακτωλούς κοινοτικών επιδοτήσεων. Η επιφανειακή πολιτική σταθερότητα οφειλόταν στην εισροή πόρων από το εξωτερικό, παράπλευρο δε αποτέλεσμα του πλουτισμού που δεν οφειλόταν σε υψηλή παραγωγικότητα και κόπο, ήταν η γενικευμένη διαφθορά, των κομμάτων και των παρατρεχάμενων.
Όταν το κράτος χρεωκόπησε, και τα δάνεια και οι επιδοτήσεις σταμάτησαν, όλο αυτό το σκηνικό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τα διαδοχικά μνημόνια αποδόμησαν την κοινωνία και κατέστρεψαν την μεσαία τάξη, τους εμπόρους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, και οδήγησαν την ελληνική νεολαία στην ανεργία και στην μετανάστευση. Η στροφή 180 μοιρών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (είχε προηγηθεί η υπαγωγή της χώρας στην τρόϊκα από το ΠΑΣΟΚ) υπέρ του μνημονίου οδήγησε την μεγάλη μάζα των πολιτών εκτός του δικομματισμού, σε αντισυστημικές κατευθύνσεις. Η πελατεία των κομμάτων έμεινε μετέωρη και στράφηκε σε πολιτικές επιλογές απόγνωσης ή και εκδίκησης. Αρχικά, το 2011, δημιουργήθηκε το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που επεχείρησε να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα με επαναστατικό τρόπο, αλλά απέτυχε, διότι δεν υπήρχε ενιαία ιδεολογία, κοινά αποδεκτή ηγεσία και πολιτική στρατηγική. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε βέβαια και η ρίψη χημικών στους διαδηλωτές. Στην αποτυχία της ανατροπής του συστήματος έπαιξε, επίσης, ρόλο η απροθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να μεταβάλει την «Σπίθα» σε πολιτικό κόμμα και να διεκδικήσει την εξουσία στις εκλογές.
Στην συνέχεια, το 2012, οι πολίτες αντέδρασαν αποδομώντας εκλογικά τα δύο μεγάλα, μέχρι τότε, κόμματα εξουσίας και μετατρέποντάς τα σε μικρό (το ΠΑΣΟΚ) και μεσαίο (την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Ταυτόχρονα, η οργισμένη εκλογική μάζα κατασκεύασε νέα κόμματα όλων των ιδεολογικών κατευθύνσεων, όλα όμως κόμματα ηχηρής διαμαρτυρίας εναντίον των μνημονίων. Από τις διπλές εκλογές του 2012, και υπό την πίεση εκβιαστικών διλημμάτων, σχηματίσθηκε τελικώς μία κυβέρνηση συνεργασίας των υπολειμμάτων του δικομματισμού, με την προσθήκη της ανανεωτικής αριστεράς, αλλά χωρίς ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η αρχικά τρικομματική κυβέρνηση εξέπεσε στην συνέχεια σε δικομματική. Στις διαδοχικές ψηφοφορίες η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία συνέχισε να συρρικνώνεται, μέχρι που έφθασε σήμερα να παραμένει στην εξουσία με πλειοψηφία μίας έδρας.

To πραγματικό, λοιπόν, πρόβλημα, που κρύβεται πίσω από τα πρωτοφανή γεγονότα των τελευταίων ημερών, που δημιουργούν σκηνικό αστάθειας. είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Μέχρι τότε, η πολιτική ζωή θα κινείται στον αστερισμό των κουτσομπολιών και των ψιθύρων, των υποκλοπών και των «αποκαλύψεων», των κουτσαβακισμών, των ύβρεων, των γελοιοτήτων. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν θα τεθούν στον Ελληνικό λαό τα πραγματικά διλήμματα και οι πραγματικές λύσεις, και η ώρα αυτή δεν θα αργήσει.


Πηγή CrashOnLine 

21 σχόλια:

  1. σε καλημερίζω και μπράβο για τις αναρτήσεις που κάνεις
    καλημέρα από μια δύσκολη μέρα στην αθήνα και γενικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Νίκο και σε ευχαριστώ για τον έπαινο. Ας δούμε τις δυσκολίες σαν ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, την προσαρμογή μας και την ικανότητά μας για αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Ακόμα, σαν μια ευκαιρία για αναθεώρηση απόψεων και στάσης ζωής μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. " Ε βεβαια , αλλα ουτε να περινενουμε και να βρεθει. Εδω τωρα προσπαθουν να μας πεισουν προεκλογικα οτι η οικονομια σωθηκε, οτι τελος το μηνημονιο και η κριση και τα μετρα και οτι ΣΩΘΗΚΑΜΕ , επειδη βγηκαμε στις αγορες!! 1250000 ανεργοι επισημως και η συνταξη θα παει στα 350 ευρω ΕΠΙΣΗΜΩΣ!!! Σωθηκαν οι αριθμοι , πεθαναν οι ανθρωποι!!!!!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μοντελο οικονομικης βιωσιμοτητας φυσικα και υπαρχει και ολοι ξερουμε ποιο ειναι. Βασιζεται στην παραγωγη ιδιων αναγκων και προφανως οχι στο παρασιτικο σημερινο μοντελο. Για να γινει ομως, σημαινει πως η Ελλαδα θα αρχισει να γινεται περισσοτερο αυταρκης και τοτε θα αντιληφθει πως δεν χρειαζεται πατρωνες. Ακομα καλυτερα, ο ελληνικος λαος θα αρχισει να βλεπει πως δεν χρειαζεται ουτε τους εσωτερικους πατρωνες (πολιτικοι,πρωθυπουργοι) για να τα βγαζει περα. Ειναι απλο και θα το πω ασεμνα.

    Ο νταβατζης δεν προκειται ποτέ να αφησει την πουτανα του ειτε να γινει ανεξαρτητη ειτε να αλλαξει ζωη. Παντα θα φροντιζει ωστε να της ειναι απαραιτητος, ακομα και αν βαζει ο ιδιος ανθρωπους να την κακομεταχειριζονται. Το "μοντελο για την ελλαδα" ειναι πασιγνωστο και το ξερουν ολοι τι πρεπει να γινει, αλλα κανεις δεν εχει τα μπιπ για να το κανει, κυριως γιατι ολοι ταχουν κανει πλακακια με τους απο πανω. Συνοψιζεται στο εξης. Στειλτε στο διαολο τους νταβατζηδες . Τα αλλα ειναι ευκολα
    Στοχαστης
    ΥΓ. Δεν ειμαι εκνευρισμενος, σχεδον ποτέ δεν εκνευριζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα βρε Στοχαστη , πιστευεις οτι ο λαος (η πουτανα) μπορει να ξεριζωσει τους πατρωνες εσωτερικους-εξωτερικους (ο νταβατζης) με την ψηφο του; Αφου ακομη και τα εκλογικα αποτελεσματα μπορουν να νοθεψουν (και θα το κανουνε να εισαι σιγουρος) αλλα μηπως θα τους διωξουμε με επανασταδη; Το πιστευεις πραγματικα φιλε; Πιστευεις οτι θα μας αφησουν να παραγουμε; Οι ευρωπαικες οδγιες και οι νομοι εχουν περορισει την αγροτικη παραγωγη. Τι αλλο να παραγουμε σημερα αφου τη βιομηχανια την εχουν καταστρεψει.....
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επανασταση του λαου γινεται πολυ ευκολα μεσω της ψηφου. Χωρις να χρειαστει να πεσει ουτε μια σφαλιαρα στο δρομο. Οταν και εαν γινει αυτο, αν με το ζορι σου αφαιρεσουν την εξουσια, δικαιουσαι να επαναστατησεις κανονικα. Εχοντας δικιο και ετοιμη την εναλλακτικη δομη, καθαρισες σε μια εβδομαδα. Πιο πριν δεν δικαιουσαι (ως λαος).
    Το προβλημα. Δεν εχουμε μια πουτανα. Εχουμε 1000 και 10 νταβατζηδες. Οι χιλιες πανευκολα, αν θελουν σουταρουν τους 10 νταβατζηδες, και αμα γουσταρουν ασφαλεια προσλαμβανουν σεκιουριταδες. Μεταξυ των 1000 εχουμε και 20 βαλτες απο τους νταβατζηδες, που παρασυρουν σε καθε ψηφοφορια και αρκετες αλλες και ψηφιζουν μεταξυ 3-4 στημενων επιλογων ή επιλογων που εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα διαφορετικα. Οποτε και λογω αποχης, κυβερνωνται συνεχως απο νταβατζηδες.

    Η λυση. Θα πρεπει εξυπνες και χαζες, ενημερωμενες και ανενημερωτες, αυτες που θελουν να συνεχισουν και αυτες που δεν θελουν (συστημικες και αντισυστημικες) να ψηφισουν ΤΟ ΙΔΙΟ. Ενα κομμα-συστημα και οχι υποψηφιο, που θα εφαρμοζει την θεληση τους, με συνεχη ελεγχο απο το ιδιο, μεσα απο τους δικους του μηχανισμους αυτοδιαχειριζομενα ηλεκτρονικα, και θα κανουν οτι γουσταρουν. Μεχρι και συνταγμα καινουργιο θα ψηφισουν τα μελη. Και οταν παρει το κομμα αυτο, αρκετα μεγαλο ποσοστο ολα αυτα θα εφαρμοστουν. Game over. Κερδισατε.

    Μετα το συστημα θα σε πολεμησει αλλιως, και αν το κανει, ΤΟΤΕ και μονο τοτε, κανεις κανονικη επανασταση, τους μπιπ το κερατο και το στελνεις αδιαβαστο, επιστρεφοντας στο συστημα το προηγουμενο.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχαστη διαφωνω με αυτα που λες. Ειναι ανεφικτα και εκτος πραγματικοτητας. Λυσεις τετοιου ειδους δεν ερχονται μεσα απο δημοκρατιες! Αυτη η περιπτωση λυνεται με ενοπλη επανασταση στρατου και λαου εναντιων των πολιτικων του συστηματος. Οσοι πολιτικοι ειναι αντισυστιμικοι μπορουν να συμμετεχουν στη νεα κυβερνηση με πατριωτες στρατιωτικους. Χρειαζονται 4-5 χρονακια για να φτιαξουν μια νεα Ελλαδα ανεξαρτητη και δυνατη . Και θα χρειαστουν και εσωτερικες εκαθαρησεις για οσους υπηρετησαν και θελουν να υπηρετουν ακομα το εβραικο συστημα των επικυριαρχων. Τσεκουρι στους προσκυνημενους. Χωρις να σπας αυγα δεν τρως ομελετα φιλαρακο!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ταμαθες φιλε; Το δοκιμασες αυτο πριν ουτε 50 χρονια. Δουλεψε για λιγο ειναι η αληθεια, κατι αρχισε να δουλευει στον τοπο (χτιστηκαν σχολεια, δρομοι κτλ) αλλα οταν οι ελιτιστες ειπαν "αφηστε τα αεροπλανα μας να περασουν να πανε Ισραηλ να βοηθησουν στον πολεμο" και τους ειπαν οχι, (μαγκια τους) τους καθαρισαν με συνοπτικες διαδικασιες, με πορτοκαλι Πολυτεχνειο και εχασες και την μιση Κυπρο.
      Αν κανεις το ιδιο σημερα, θα χασεις Θρακη, υπολοιπη Κυπρο, την Κρητη παιζει να την κρατησεις, αλλα ξεχνα την ΑΟΖ.
      Και στην τελικη σε ποιον στρατιωτικο εχεις εμπιστοσυνη ακριβως; Σε αυτους που εβαλε ο ΓΑΠ οταν τους αλλαξε ολους; Ο στρατος μπορει να επεμβει αν και μονο αν, κανεις ως λαος νομιμο αγωνα μεσω δημοκρατικου θεσμου και οταν γινεις αρκετα δυνατος, εξοφθαλμα και κοντρα στην εξοργισμενη λαικη θεληση σου την παρει χωρις νομιμοφανεια. Ο στρατος επεμβαινει μονο για να προστατεψει τον λαο. Δεν κυβερνα. Δεν ξερει να κυβερνησει. Ο λαος μπορει
      Τα αυγα που πρεπει να σπασουν ειναι τα αυγα της απαθειας, της μη συμμετοχης και του βολεματος. Και θα εξηγησω αργοτερα τι εννοω. Ειμαι σιγουρος πως θα συμφωνησεις. Δεν ειμαι σιγουρος αν εισαι διατεθειμενος να ακολουθησεις, γιατι απαιτειται προσπαθεια. Ο δρομος της αρετης (του σωστου) ξεχωριζει απο τον δρομο της κακιας (του λαθους) στο εξης. Ο πρωτος σου ειναι δυσκολος και απαιτει την συνειδητη σου προσπαθεια και ο δευτερος ειναι ευκολος και δεν χρειαζεται εσυ να κανεις τιποτα. Το να αφησεις λοιπον τους στρατιωτικους να κυβερνησουν την χωρα, να κοψουν κανα κεφαλι προδοτη (οποιο θελουν αυτοι) και να αφησουν κανενα πολιτικο καλο μεσα (οποιο κρινουν αυτοι) μαντεψε σε ποιο δρομο ανηκει, αν ειναι σωστο ή λαθος. Εσυ θα συμμετασχεις ενεργα σε κατι, θα κουραστεις καπως; Ειναι ευκολο ή δυσκολο οσον αφορα εσενα; Την απαντηση πιστευω την ξερεις
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Ξερεις γιατι λεω για κυβερνηση στρατιωτικων; Γιατι εγω δε βλεπω ανθρωπους απο αλλο χωρο που να συνδιαζουν πιστη, πειθαρχεια, αγαπη στην Ελλαδα, μεθοδικοτητα και "καρυδια"!! Μπορει να μην εχουν το "ταλεντο" του πολιτικου, σιγουρα ομως μπορουν να εχουν αποτελεσμα, οπως ειχαν και παλιωτερα επι επταετιας και επι Μεταξα. Σε κρισιμες στιγμες τους χρειαζομαστε για λιγο (4-5 χρονακια) για να μπουν τα πραγματα σε μια ταξη. Μετα να φυγουν. Και επειτα δεν ειπα να ναι μονοι τους. Ειπα να ειναι και με μερικους εμπειρους πολιτικους που να ειναι καθαροι και πατριωτες. Αν δεν αναλαβουν την εξουσια ανθρωποι που ν αγαπανε την Ελλαδα, εγω μελλον δε βλεπω . Το ξερω οτι θα κανουν και λαθη και μπορει να μην ειναι και πολυ δικαιοι. Μηπως δηλαδη αυτοι που μας κυβερνανε τωρα η αυτοι που θελουν να κυβερνησουν στο μελλον θα ειναι πιο δικαιοι και δεν κανουν λαθη; Η χουντα μπορει να εχασε το 1/3 της Κυπρου ( αν και ευθυνες εχει και ο Καραμανλης το 74), αλλα οι δημοκρατες της προοδου της μεταπολιτευσης εχασαν ολοκληρη την Ελλαδα και τον Ελληνικο λαο!! Ο ι χουντικοι δεν διστασαν να κυριξουν τον πολεμο στη Τουρκια, μα οι αμερικανοι παρεμβικαν και εριξαν τον Ιωαννιδη την επομενη μερα απο προδοσια των αρχηγων των επιτελειων. Ο Σιμητης με το Παγκαλο παρεδοσαν τη σημαια και τα Ιμια στους Τουρκους , δηλαδη παρεδοσαν ελληνικο εδαφος και αξιοπρεπεια για να μην ανοιξει ρουθουνι και να γινει το χατηρι αυτων που μας εριξαν στα φαουντ των χρηματιστων, στις ΗΠΑ. Εηγω λεω οτι χρειαζομαστε σ αυτη τη φαση τετοια διακυβερνηδη για λιγο, και ας χασουμε και λιγη καλομαθημενη ελευθερια και ας γινουν και μερικα λαθακια. Αυτα θα διορθωθουν μετα. Αυτο που δεν διορθωνεται ομως ειναι αυτο που θα συνβει αν συνεχισει να μας κυβερνα ο πουλημενος πολιτικος οχετος της Ελλαδας.

      Διαγραφή
    4. Η σκεψη σου φιλε δεν ειναι διολου στρεβλη. Το προβλημα ειναι αλλου. Οι εξωθεν "φιλοι" μας μας περιμενουν στη γωνια. Εχουν αναλυσει ολες τις πιθανες δρασεις μας και εχουν ετοιμο πλανο παιχνιδιου. Ειμαστε πολυ πολυτιμοι για να μας αφησουνβσε τυχαιοτητα. Αν παιξεις λοιπον αυτο το χαρτι που λες και επαιξες και παλιοτερα, θα ειναι σαν να πυροβολεις το κεφαλι σου. Καταρχας αυτο το χαρτι το ξερουν, δεν υπαρχει ο παραγων του αιφνιδιασμου. Εαν σου την εφεραν τοτε, τωρα θα σε σκισουν. Απο την πρωτη στιγμη που θα ακουμπησεις το εν λογω φυλο, πριν καν το ριξεις κατω. Θα χασεις τη μιση σου χωρα και μετα τιποτα δεν θα φτιαξει, ολα θα γινονται και χειροτερα και δεν θα σε ακουει κανεις διοτι δεν θα εχεις νομιμοτητα να διαμαρτυρηθεις.

      Αν ειναι να παιχτει αυτο το χαρτι, θα ειναι μονο μεσω κομματος αποστρατων αξιωματικων. Ομως ειναι πιθανον το εν λογω κομμα που υπαρχει να ειναι στημενη επιλογη απο την πρωτη του μερα. Ειπαμε. Αυτο το χαρτι, τοπαιξες και τοκαψες. Πρεπει να βρεις αλλο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  6. Φίλε Στοχαστή, ακολουθώντας το μονοπάτι της λογικής σου, προσπαθώ να αντιληφθώ πως μπορεί να ισχύσει η συνθήκη που περιγράφεις.
    Πως για παράδειγμα, μπορεί όλες οι "φίλες" μας, να ψηφίζουν ένα κόμμα-σύστημα που δεν θα είναι υποψήφιο, συντεταγμένες σε μια κοινή λογική (χαζές και έξυπνες, ενημερωμένες και ανενημέρωτες, θέλουν δεν θέλουν), αλλά παρόλα αυτά θα εφαρμόζει την θέλησή τους, αυτοελεγχόμενο(!) και ουσιαστικά, αυτόνομο (ηθικά και ποινικά) με δικό του "σύνταγμα"!
    Που θα πάει αυτή η ανεξάρτητη βούληση των πολιτών;
    Πως θα πεισθούν να "συγκλίνουν" όλοι, σε μια κοινή γραμμή;
    Τι είδους (ποιας ηθικής) άνθρωποι θα μπορούν να συντάξουν ένα τέτοιο κόμμα, αλλά και να διατηρηθούν άθικτοι από την φθοροποιό εξουσία και την ιδιοτέλεια;
    Γιατί πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που έμαθαν να ζουν και να λειτουργούν συστημικά, θα μπορέσουν να οργανωθούν έξω από το Matrix, απαλλαγμένοι από τα δεσμά του;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το κομμα-συστημα θα ειναι υποψηφιο στις εκλογες, μολις ολοκληρωθει η αρχικη του δομη και γινουν οι βασικες διεργασιες. Εννοουσα ενα κομμα-συστημα και οχι εναν ανθρωπο-υποψηφιο.
      Ολα αυτα τα ερωτηματα και πολλα ακομα εχουν βρει την απαντηση τους και κατα 85% η διαμορφωση αυτου του συστηματος εχει βρεθει.

      Πριν παω σε απαντησεις να πω φιλε Λυκιε πως απαιτειται η συνδρομη σου για να καλυφθει το επομενο 15% και αυτο θα γινει εντοπιζοντας πιθανα προβληματα ή επιμερους ενστασεις.
      Το κομμα-συστημα αυτο λοιπον δεν θα εχει προεδρο ή γενικο γραμματεα, η βουληση του θα βγαινει μεσα απο τα μελη που θα το αποτελουν και θα συνεννουνται μεσω του αντιστοιχου σαιτ.
      Υπαρχει μια σειρα δικλειδων και ασφαλειων για να ξεχωριζουν τα λαμογια και οι λιγοτεροι ικανοι που πρακτικα αποτελει το "συνταγμα" του και συστημα βαθμολογιας που θα ανεβαζει τα συμμετεχοντα μελη αναλογα με την επιτυχια ή αποτυχια των προτασεων τους. Αυτο μην το ζαλιζουμε, ειναι απλουστερο απο οσο ακουγεται, αλλα δυσκολο για τους προγραμματιστες του αλγοριθμου.
      Ολοι θα συγκλινουν στην κοινη γραμμη γιατι απλουστατα τα ιδια τα μελη εχουν επιλεξει και ψηφισει αυτην την γραμμη. Η ηθικη των ανθρωπων οπως και παρα πολλα ολα καθοριζονται στο αντιστοιχο "συνταγμα", δηλαδη στους ορους,προυποθεσεις και υποχρεωσεις για να μπορει καποιος να φερει την ιδιοτητα του εκλεξιμου μελους. Ολοι θα ψηφισουν αυτο το "κομμα" γιατι θα ξερουν πως μονο οι καλυτεροι μπορουν να αντεξουν να εχουν την ιδιοτητα του εκλεξιμου μελους. Ελπιζω αυτη η βαση να μην ειναι μερικες εκατονταδες μονο, αλλα πολλες εκατονταδες χιλιαδων, γιατι πιστευω πως ολοι οι ελληνες θα θελουν να εχουν την ιδιοτητα του εκλεξιμου μελους παρα την μεγαλη της δυσκολια. Οι υπολοιποι που δεν θα αντεξουν, μπορουν απλα να το ψηφισουν. Και ξερεις γιατι ολοι οι ελληνες θα πασχισουν να φερουν με καμαρι και υπερηφανια αυτην την ιδιοτητα; Γιατι οι βουλευτες αυτου του κομματος αν ποτε παρει αρκετο ποσοστο, οι οποιοι θα αναλαβουν την ευθυνη να φερουν σε περας συγκεκριμενο εργο, ψηφισμενο απο το συνολο των εκλεξιμων μελων και κατω απο τον αδυσωπητο ελεγχο τους, θα βγουν με "κληρωση" σε ζωντανη πανελληνια μεταδοση μετα τις εκλογες.
      Ειμαι σιγουρος πως θα δουλεψει, αρκει να γινει σωστα. Και για να γινει σωστα θα πρεπει να το φτιαξουμε ετοιμο και πληρες πριν μπει σε λειτουργια και αυτο αφορα οχι τα αρχικα μελη που τους βρισκουμε, αλλα στην διατυπωση των ορων,προυποθεσεων,υποχρεωσεων. Δηλαδη ποιοι εχουν δικαιωμα να φερουν την ιδιοτητα του εκλεξιμου μελους και να αποφασιζουν, ξεχωριζοντας την ηρα απο το σταρι. Θα ηθελες να προσθεσεις μερικες σκεψεις εδω; Θεωρω πως αυτη ειναι η πολιτικη λυση για καθε κοινωνια, σε επιπεδο δημου, κρατους ακομα και πολυκατοικιας. Αυτη η ιδεα αν γινει σωστα θα αλλαξει τον κοσμο. Ας την κανουμε σωστα φιλε Λυκιε και φιλοι. Ειναι απιαστο το συστημα αυτο, για απειρους λογους θα πω μονο εναν. Ειναι μη εκβιασιμο. Ο βουλευτης δεν μπορει να εκβιαστει. Γιατι καλειται να εκπληρωσει συγκεκριμενο εργο. Αν αποτυχει σε αυτο, καλειται σε δημοσια απολογια και αλλαζει. Θα τον φανε ζωντανο τα αλλα εκλεξιμα μελη, μονο και μονο για να του φανε την θεση. Δεν μπορει να διανοηθει καν να κανει οτι του επιβαλουν οι ελιτιστες,πχ τον αντιρατσιστικο νομο. Ακλαφτος θα φυγει και θα χασει την ιδιοτητα του εκλεξιμου μελους, οπως και οσοι εγγυηθηκαν για αυτον. Α δεν τοπαμε; Πολλα δεν ανεφερα, οπως τα 3 μελη εγγυητες που πρεπει να εχει καθε μελος και πολλα αλλα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  7. Καποτε θα πρεπει να μιλήσουμε για τις τεραστιες ευθυνες της αριστερας στο κατάντημα αυτης της χωρας μας!!!! Να βγαλουμε τα ταμπου που λενε οτι την αριστερα δεν πρεπει να την αγγιζουμε ως οσια Μαγδαλινη και αγνη παρθενο και να δουμε αντικειμενικα το ποσο ρυπαρη και ενοχη ηταν και ειναι και ποσο υπευθυνη ειναι για οσα συμβαινουνε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την συζητηση αυτη μου την θετει συχνα ενας φιλος με τον οποιο μιλαμε συχνα απο κοντα, αριστεριζων αλλα οχι πορωμενος.

      Η αριστερα συγκυβερνουσε τοσο καιρο. Ας παρουμε το πιο φανερο παραδειγμα το κκε. Το κκε βασει της συμφωνιας των συμμαχων στη γιαλτα αντιπροσωπευει το 10% της ρωσικης επιρροης στην Ελλαδα. Συμφωνημενο και υπογεγραμμενο απο τους συμμαχους στην μοιρασια. 90% βρετανικη επιρροη. Αυτα ειναι τα ανωτερα ποσοστα που δικαιουνται να εχουν. Κκε μεχρι 10, πασοκ-νδ μεχρι 90. Αυτα τηρουνταν παντα. Αν το κκε πηγαινε να δυναμωσει εβγαζε το ιδιο και εδινε ευκολα χτυπηματα στους πολιτικους του αντιπαλους για να τα δυναμωσει και να πεσει το ιδιο. Κατω απο 10%, οποτε παντα στο 7-8. Πασοκ-νδ 80+.
      Η αριστερα εκανε κατι αντιστοιχο. Συμφωνησε να ειναι η εναλλακτικη επιλογη, για να κυβερναει καποιος βρετανικης (πλεον) αμερικανικης επιρροης. Τωρα που ας πουμε χαλασε η σουπα λογω καθιζησης πασοκ, η αριστερα προσπαθουσε μεχρι τωρα να χανει για λιγο. Τουλαχιστον ωσπου να μεταλλαχτει σε νεο πασοκ, δηλαδη αμερικανοφιλο. Τωρα ακριβως δεν ξερω τι αλλαγες εχουν γινει ακριβως εκει, ξερω ομως πως μεχρι τωρα η αριστερα επαιζε φουλ το βρωμικο στημενο πολιτικο παιχνιδι. Ο Τσιπρας δεν ειναι παντως ο πολιτικος ανδρας με το αναστημα να το αλλαξει αυτο, γιατι ακουω πως ο πατερας του ηταν μεγαλο κατασκευαστης επι χουντας, οταν εκαναν δουλειες και περιουσιες μονο οι σπρωχτοι σε βαρος του απλου λαου, πχ βαρδινογιαννηδες. Η Γιαλτα βεβαια ξερετε που βρισκετε, ετσι; Στην Κριμαια. Σαν να λεει ο Πουτιν παιρνοντας την Κριμαια, "γραφω στα μπιπ μου την μοιρασια που λεει η Ρωσια εως 10% επιρροη στην Ελλαδα και αμερικανοι 90%". Αλλωστε λεγεται πως και τοτε στη Γιαλτα οι Ρωσοι ειχαν αντιδρασει εντονα για δυο χωρες, την Ελλαδα και νομιζω.την Ουκρανια στα ποσοστα ελεγχου.
      Στο δια ταυτα. Τα ιδια σκατα ηταν και η αριστερα τοσα χρονια και μπορω να το δειξω με πολλους τροπους, απο συμπεριφορες που επεβαλε οι νατοικοι "φιλοι"μας, μεχρι τα επιμερους προσωπα που χρησιμοποιησαν.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  8. Σωστα Στοχαστη. Και κατι αλλο ομως, η αριστερα κατορθωσε να εισβαλλει σε ολους τους χωρους του κρατους. Καθηγητες πανεπιστημιων , συνδικαλιστες, εργατοπατερες ρουφιανοι στο συστημα, δικαστες, καλλιτεχνες, δημοσιογραφοι, διανοουμενοι, κρατιστες, δημοσιοι υπαλληλοι, ακομα και στρατιωτικοι!!! Καταφεραν να διαβρωσουν το κρατος και το εθνος και να διαλυσουν ολες τις αξιες που μας προστατευαν τοσους αιωνες. Εφεραν την διαφθορα και την εκαναν σημαια και "μαγκια"!!! Καποτε δεν πρεπει επιτελους να πληρωσουν; Τωρα θελουν να μας σωσουν κιολας απο την καταστροφη που μας εφεραν οι ιδιοι τοσα χρονια. Με τρομαζει οτι πολλοι Ελληνες σκοπευουν να ψηφισουν κσι παλι την επαρατη και ενοχη αριστερα και την ιδια στιγμη καποιοι αλλοι αλλαζοντας λεζαντα , πανε να μας κοροιδεψουν οτι εχουν νεες ιδεες και νεα μυαλα που ενδιαφερονται να μας ξανασωσουν!! Ποσο κουτοι ειμαστε επιτελους. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η άποψή μου για τα αριστερά κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι ίσως η χειρότερη που θα μπορούσε να έχει κάποιος Έλληνας .
    Θα ήθελα να μεταφράσω αυτό το συναίσθημα μου με δυο λόγια .... μα δεν υπάρχουν ...

    Στα τόσα δημοκρατικά χρόνια η αριστερά λειτούργησε ως ελατήριο των κυβερνώντων κομμάτων , δίχως ποτέ ουσιαστικά και πραγματικά να αξιώσουν να κυβερνήσουν, γιατί γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να το πράξουν .

    Ήσαν πάντοτε αυτοί που μακρηγορούσαν για τα υποτιθέμενα εργατικά δικαιώματα τα οποία όμως διέβαλαν απαξιώνοντας τον Έλληνα εργάτη προς όφελος των λαθρομεταναστών αλλά και των μεγαλοκαρχαριών που μαστίζουν την Πατρίδα μας .

    Ήσαν αυτοί που δεν ευελπιστούσαν στην πραγματική επανάσταση του Ελληνικού λαού, γι' αυτό και διαφύλαξαν κάποτε τα σκαλιά του κοινοβουλίου εκτελώντας αυτό που ήταν εντεταλμένοι να κάνουν .

    Ήσαν αυτοί που τέλος δεν ενέκριναν την Ελληνική κυριαρχία και ευελπιστούσαν σε ένα κράτος μπάχαλο με πουλημένα ιδεώδη όπως στο θέμα :

    Της καταστροφής Σμύρνης ( αποκαλώντας ως έναν ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ )
    Της δυνατότητα να εκχωρούν ονομασίες όπως της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Την δυνατότητα να παρεμβαίνουν στο μαθητικό γίγνεσθαι απαλλοτριώνοντας την Ιστορία Αρχαία και Νεωτέρα και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως κάθε φορά θα εκπορνεύσουν τα Χριστιανικά ιδεώδη .

    Εν ολίγοις λιγότερο Έλληνες θα ευελπιστούσαν να κατοικούν αυτόν εδώ τον τόπο .
    Αυτήν είναι η Αριστερά για εμένα ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ .... που αν μη τι άλλο ενδιαφέρονται για εμάς ....


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΆΔΑ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και προφανως εχετε δικιο
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλοντας να δώσω ένα διαφορετικό στίγμα στην κουβέντα σας για τις ευθύνες της αριστεράς, θα σταθώ για λίγο στο φαινόμενο της αριστεράς!
    Η αριστερά όπως εξελίχθηκε στην σημερινή εποχή, είναι ένας ιδεοληπτικός πυλώνας που εξυπηρετεί έναν νεοταξικό μηχανισμό. Και λέω έναν νεοταξικό μηχανισμό, γιατί υπάρχουν και περισσότεροι.
    Αν και η αριστερά εκπεφρασμένη από τον Μαρξ ως σοσιαλισμός-κομμουνισμός, δημιουργήθηκε προκειμένου να μεταβάλλει τις ισορροπίες στην βασιλοκυβερνώμενη Ευρώπη και να επιχειρήσει για πρώτη φορά τον διεθνισμό και τελικά την παγκοσμιοποίηση, δεν κατάφερε να κυριαρχήσει παγκοσμίως, ούτε βεβαίως και να πείσει τους λαούς για την ωφέλειά της.
    Όπου επικράτησε ο κομμουνισμός, το κατάφερε με όπλα και ποτάμια αθώου αίματος. Επιβλήθηκε πάντα με τη βία. Μιλάμε βεβαίως για καθεστωτικό πολίτευμα.
    Σήμερα, αν εξαιρέσουμε ελάχιστες χώρες που κυβερνώνται από κομμουνιστικά καθεστώτα, η αριστερά ως ιδεολογία, υπάρχει σε όλες τις χώρες, ακόμα και στις αμιγώς καπιταλιστικές, ως αντιστάθμισμα του "δεξιού" τους βάρους.
    Οι αριστεροί της Ελλάδας, έχουν να επιδείξουν μια δραστήρια παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πιστοί στο διαβρωτικό τους ρόλο, οι σιωνιστές έστειλαν τον Εβραίο Αβραάμ Μπεναρόγια, να ιδρύσει το ΚΚΕ. Σκοπός ήταν η διείσδυση στην εργατική τάξη και η χαλάρωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της ταξικής αντιπαλότητας και του μίσους! Τα αποτελέσματα αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση και την διάβρωση του έθνους-κράτους. Συντεταγμένοι πάντοτε στο πλευρό των εχθρών της χώρας μας, αγωνίστηκαν για να απομειώσουν την εθνική μας κυριαρχία. Δεν δίστασαν να διχάσουν το λαό, ενσπείροντας μίσος και εμφυλιομαχία, εξυπηρετώντας βεβαίως το σιωνιστικό σχέδιο.
    Αν και η ιδεολογία και η πρακτική τους ήταν πάντοτε απολυταρχική και ακραία καταδυναστευτική, δεν δίσταζαν ποτέ να εμφανίζονται ως "δημοκράτες" και εκφραστές της "προόδου" και της "ελευθερίας", πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά την διγλωσσία και την υποκρισία των σιωνιστών εμπνευστών τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός, είναι εκδοχές του αριστερού σοσιαλισμού και ότι Χίτλερ και Στάλιν αρχικά (ως ομοϊδεάτες) υπήρξαν σύμμαχοι.
    Η υποκρισία του ΚΚΕ, προκύπτει και από το γεγονός ότι αν και εκ του μανιφέστου, τάσσονται εναντίων της "αστικής δημοκρατίας", την οποία επιφυλάσσονται να καταλύσουν δια της ένοπλης επανάστασης (μόλις τους δοθεί η ευκαιρία), δεν κωλύονται να υποδύονται τους δημοκράτες και να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας, από όλες τις θέσεις (βουλή, οικουμενική κυβέρνηση, κτλ), καθώς και να ζουν ως μεγαλοαστοί και μάλιστα με μεγάλες τσέπες (Λιάνα Κανέλη, κάτοικος Εκάλης)! Βεβαίως δεν κωλύονται να κατέχουν τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο στην χώρα (Τυποεκδοτική) και να φέρονται με τον σκληρότερο τρόπο στους εργαζομένους τους, ξεπερνώντας και τον πιο σκληρό καπιταλιστή εργοδότη! Οι επιχειρηματίες Γερμανός, Βερόπουλος, κτλ, είναι της ιδίας ...οικογενείας!
    Η σημερινή αριστερά στην Ελλάδα, εκφράζεται ποικιλόχρωμα. Από οικολόγους πράσινους, μέχρι τα ακραία κόμματα "ανταρσίας" και τις ένοπλες ομάδες βίας των αντιεξουσιαστών, της "αναρχίας" και της αριστερής τρομοκρατίας.
    Ως δήθεν αντισυστημικοί, προσελκύουν όσους πολίτες νιώθουν περιθωριοποιημένοι από το "σύστημα", είτε επειδή είναι αδύναμοι, είτε επειδή είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν μέσα στην κοινωνία. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται όλοι οι αποκλίνοντες, οι ψυχικά ασθενείς και οι εξαρτημένοι από ουσίες. Όσοι νιώθουν αδικημένοι (επειδή δεν βρέθηκαν ποτέ "από πάνω") και όσοι θέλουν να εκδικηθούν που δεν μπόρεσαν και αυτοί να "τα 'κονομήσουν" και να "βολευτούν", βολεύονται πίσω από ιδεολογήματα βίας και ταξικού μίσους, που τους προσφέρει απλόχερα η αριστερά. Έτσι η αριστερή βία είναι (κατ' αυτούς) ευλογημένη και καλή, παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι εκφραστές και "προστάτες" του λαού(!), ενώ κάθε ενέργεια που δεν έχει την δική τους ταυτότητα, είναι κακή και "φασιστική"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι ότι η αριστερά, έχει ξεπεράσει και τον εαυτό της στον αγώνα της καπήλευσης εννοιών, όρων και λέξεων, στρεβλώνοντας εντελώς το νόημά τους και τελικά απαξιώνοντας βασικές ηθικές αξίες. Λέξεις και έννοιες όπως ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία, ιστορία, λαός, κράτος, νόμος, εξουσία, διάλογος, δικαίωμα, φυλή, έθνος, διάκριση, θεός, κ.α., μπήκαν στην διελκυστίνδα και έγιναν κοινώς, λάστιχο! Στην σύγχυση των εννοιών, στρατεύονται "διανοούμενοι", καθηγητές, καλλιτέχνες και λοιπές εκκεντρικές προσωπικότητες.
    Βεβαίως πίσω από αυτά, δεν βρίσκονται πραγματικοί ιδεολόγοι, αλλά έμμισθοι επαγγελματίες αριστεριστές που έχουν ποικίλο όφελος από αυτές τις ενέργειες. Δεν λείπουν οι Τέκτονες και οι λοιποί "μυημένοι"...
    Το ίδρυμα Σόρος, χρηματοδοτεί με πολλούς τρόπους τον αριστερό ...αγώνα! Και βέβαια δεν είναι το μόνο.
    Η ζημιά που έχουν προκαλέσει στο έθνος και την Ελλάδα, δεν μπορεί να εκτιμηθεί εύκολα. Ο ρόλος της αριστεράς, δεν είναι τόσο εμφανώς εξουσιαστικός, όσο περισσότερο διαβρωτικός για τους θεσμούς και την κοινωνική συνοχή. Κατάφερε να διαβάλλει τον θεσμό της οικογένειας, την θρησκεία, την κοινωνική ειρήνη, την ηθική, την ιστορία, τις τέχνες.
    Εκφράστηκε μέσα από σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, φέρνοντας την διαφθορά και την αποδόμηση όλων των παραδοσιακών αξιών της φυλής μας. Δίδαξε τον ωφελιμισμό και την ιδιοτέλεια και γαλούχησε τις επόμενες γενεές με αυτές τις "αξίες".
    Ο δούρειος ίππος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι η διαβρωτική δράση της αριστεράς σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για τον πραγματικό και αφανή πυλώνα του συστήματος και της παγκοσμιοποίησης, με τον πιο απεχθή ρόλο. Αυτόν του προδότη!
    Με τα λόγια αυτά δεν επιχειρώ να αποσύρω τις ευθύνες των λεγόμενων "δεξιών" παρατάξεων από την καταστροφή της χώρας. Βέβαια, ένα άλλο θέμα συζήτησης μπορεί είναι, το κατά πόσο δεξιά ήταν τα κόμματα που κυβέρνησαν ποτέ την Ελλάδα!
    Θα επανέλθουμε λοιπόν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντυπωσιακος. Το κειμενο σου ειναι για εκτυπωση, γιατι βαριεμαι να τα λεω σε καθεναν ξεχωριστα. Ειναι ηλιου φαεινοτερο πως ειναι στημενο το πολιτικο παιχνιδι. Αν ενδιαφερεσαι για την πατριδα και τις σταθερες αξιες εισαι δεξιος και αν ενδιαφερεσαι για τον ανθρωπο εισαι αριστερος. Τι παραμυθι ειναι αυτο; Ποιος το συνεταξε και ποτε; Και καλα αυτοι, εμεις ως κοινωνια πως στην ευχη τοχουμε δεχτει ως σημαια;
      Εδω θα μου πεις πως η γενια των παππουδων μας αλληλοσκοτωθηκε για αυτο το διαχωρισμο. Ειναι μια προοδος..
      Ενα σχολιο απο fb
      Οχι. Ο συνειδητος νους ειναι μειονοτητα και μαλιστα μικρη. Πλειονοτητα ειναι κυριως το υποσυνειδητο και το ασυνειδητο και η "γλωσσα" στην οποια μιλουν αυτα δεν ειναι αυτη της λογικης, αλλα μεσω συμβολων και εικονων. Να το πω πιο αναλυτικα. "Την οποια του εχουν υποδειξει συνειδητα καποιοι αλλοι και του την εχουν υποδειξει του λαου μεσω του υποσυνειδητου".
      Χυμα και τσουβαλατα. Στο κολπο ο Χιτλερ, ο Σταλιν, οι Αμερικανοι, οι Βρετανοι. Να παμε πιο πισω; Στο κολπο Ελ. Βενιζελος και Κεμαλ Ατατουρκ, στο κολπο και οι μπολσεβικοι. Χορος ξεφρενος πρακτορων για να γινει οτι οριζει το διευθυντηριο. Οποιος υποστηριζει τους μεν ή τους δε, ειναι πλανημενος, αυτος που ηγειται του εκαστοτε αντιστοιχου κομματος ή χωρου ειναι βαλτος και φυτευτος.
      Και οντως ψηνεται και μια ακομα "ανακαταταξη". Το καλο ειναι πως ο ελληνικος λαος ειναι αρκετα "ξυπνιος" για να δωσει το αιμα του για καποιους ελεεινους κοπριτες και για τα σχεδια τους και το ξερουν αυτο οι εξω. Θα "πληρωσει" ομως με ανεχεια. So fucking be it. Τουλαχιστον ανοητοι μαλακες δεν θα γινουμε ξανα, κατι ειναι και αυτο
      Δεν διαφωνω βεβαια με τη συνδεση νου και ψυχης, απλα πρακτικα αυτο συμβαινει σε ελαχιστοτατους. Ποιος "ακουει" την ψυχη του; Ποιος απο μας κανει αυτα που θελει η ψυχη του; Ο νους σημερα δυστυχως εχει γινει δυναστης που δεν ακουει οχι μονο βαθυτερα τον εαυτο του ή την ψυχη αλλα συνηθως ουτε καν το σωμα του
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  13. Φίλε Στοχαστή, βρίσκω πολύ σωστές τις απόψεις σου. Πολύ σωστά αναφέρεσαι στους μύθους περί αριστερής και δεξιάς ιδεολογίας. Στην πραγματικότητα, ούτε η αριστερή ιδεολογία προστατεύει τον άνθρωπο (αποστερεί την ελευθερία του), αλλά ούτε και η δεξιά προστατεύει την πατρίδα και τις αξίες (αφού τα κοστολογεί σε χρήμα)! Και οι δύο εκδοχές, είναι ελλειμματικές και επικίνδυνες για την ανθρωπότητα. Εξάλλου και οι δύο πηγάζουν από το ίδιο κέντρο!
    Εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να βλέπουμε πέραν αυτών των ψευδοεπιλογών του διπολικού συστήματος και να επαναφέρουμε την ελληνική πολιτική φιλοσοφία.
    Η προσπάθειά σου για επαναφορά της αριστοκρατίας (κρατούν οι άριστοι), με βρίσκει κατ' αρχήν σύμφωνο και αρωγό.
    Θα επανέλθω αναλυτικά με τις απόψεις μου, στο άρθρο του Προβηματισμού 1ου.
    Προς το παρόν, ανέμενε λιγάκι...
    Ευχαριστώ για την υπομονή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.