Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αριστερός συνταγματολόγος: Παράνομη και επικίνδυνη η επιχείρηση ποινικοποίησης της Χρυσής Αυγής


Στις ημέρες της μνημονιακής Χούντας που ζούμε, με τις παράνομες προφυλακίσεις ανθρώπων με ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια, ακόμη και το αυτονόητο πρέπει να επαναλαμβάνεται προκειμένου να γίνεται αντιληπτό τι κραυγαλέες περιπτώσεις συνταγματικού πραξικοπήματος συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της Χώρας. Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των συνταγματολόγων και των νομικών, οι οποίοι λένε ότι είναι αδιανόητο, έστω και ως σκέψη, το ενδεχόμενο να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός εκλογών και εκτός νόμου.

Ο συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελαντής (φωτο) με κείμενό του στην... «Αυγή» είναι σαφής στο τι ισχύει. Στο άρθρο του, με τίτλο «Αντισυνταγματική και επικίνδυνη η διάλυση κομμάτων», λέει μεταξύ άλλων και το εξής: 
«Το ελληνικό συνταγματικό σύστημα, χάρη και στην ισχυρή βούληση που είχε εκφρασθεί στην Ε’ Αναθεωρητική Βουλή (1975) ως προς το θέμα αυτό από την τότε Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, δεν δέχεται τη δυνατότητα απαγόρευσης και διάλυσης πολιτικών κομμάτων, σε αντίθεση λ.χ. με το άρθρο 21 παρ. 2 του γερμανικού Συντάγματος. Αυτό που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με δικαστική απόφαση και υπό τις εγγυήσεις της δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί έμμεσα, όπως στην περίπτωση μη ανακήρυξης του συνδυασμού ενός πολιτικού κόμματος από τον Άρειο Πάγο προεκλογικά – ο σχετικός έλεγχος του Αρείου Πάγου πρέπει να έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό δικαιοδοτικό χαρακτήρα.
Μια τέτοιου τύπου πρακτική είναι αντισυνταγματική, αλλά και πολιτικά επικίνδυνη, καθώς δημιουργεί ένα προηγούμενο έμμεσης διάλυσης πολιτικού κόμματος και μάλιστα, ακόμη περισσότερο, χωρίς να έχουν υπάρξει αμετάκλητες ποινικές καταδίκες κατά στελεχών του που διώκονται για κακουργηματική ποινική συμπεριφορά. Ομοίως, δεν μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα, ακόμη και αν διωχθούν οι βουλευτές και τα στελέχη ενός πολιτικού κόμματος, ότι το σύνολο των μελών και στελεχών του αποτελεί εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση των άρθρων 187 ή 187Α Π.Κ. και μετέχει στον σχεδιασμό κακουργηματικής δράσης. Αν αυτό γινόταν δεκτό, θα μπορούσε οποιαδήποτε μεμονωμένη ή και γενικότερη δράση κάποιων μελών ενός κόμματος να οδηγήσει στη συλλογική ποινική ευθύνη όλων των μελών του».
Τα πολιτικά κόμματα, λοιπόν, δεν μπορούν να διαλυθούν άμεσα με δικαστική απόφαση αλλά ούτε και έμμεσα με το να ανακηρυχθεί ο συνδυασμός τους άκυρος στις εκλογικές διαδικασίες από τον Άρειο Πάγο, καθώς «ο σχετικός έλεγχος του Αρείου Πάγου πρέπει να έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό δικαιοδοτικό χαρακτήρα». Με απλά λόγια, το τμήμα του Αρείου Πάγου που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων, δεν μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο σκοπιμότητας αλλά μόνο σε έλεγχο νομιμότητας.

Αν, δηλαδή, ο συνδυασμός του κόμματος έχει σήμα, όνομα, καθώς επίσης και το αν υπάρχουν τα ονόματα των υποψηφίων και αν έχει κατατεθεί το σχετικό παράβολο υπέρ του δημοσίου. Όταν όλα τα παραπάνω είναι εντάξει, τότε ο συνδυασμός είναι έγκυρος και κανένας δικαστής δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό.Ειδάλλως, μιλάμε για συνταγματική εκτροπή και κατάχρηση εξουσίας.

Ομοίως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει η λογική της συλλογικής ευθύνης εις βάρος του συνόλου των μελών και των στελεχών κάποιου πολιτικού κόμματος για οποιαδήποτε μεμονωμένη ή και γενικότερη δράση κάποιων ανθρώπων του κόμματος. Πέραν του ότι αν ίσχυε όντως αυτή η συλλογιστική, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε προ πολλού να χαρακτηριστούν ως «εγκληματικές οργανώσεις», είναι φανερό ότι το οποιοδήποτε (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) ποινικό στοιχείο θα χρησιμοποιείται ως «σκάλα» για την υποβάθμιση της πολιτικής ζωής, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να δημιουργεί ένα πλαίσιο διώξεων βασισμένο στην πολιτική αντιπαλότητα και όχι στις τυχόν ποινικές ευθύνες.

Για να εξυπηρετηθούν, λοιπόν, τα φτηνά μικροκομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο αντιμετωπίζει την Λαϊκή κατακραυγή, αλλά βλέπει να υποσκελίζεται εκλογικά από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προωθούνται διάφορα απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και ανεδαφικά σενάρια από τον φιλικό της Τύπο, ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα τεθεί εκτός εκλογών.

Ανίκανη η κυβέρνηση του μνημονίου να αντιμετωπίσει ιδεολογικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ποινικοποιεί ασύστολα την πολιτική ζωή του τόπου αδιαφορώντας για την σαφή καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, πλουραλισμού και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Τα βρώμικα σχέδιά της είναι καταδικασμένα στην πλήρη αποτυχία. 

Γιώργος Μάστορας

15 σχόλια:

  1. "Ανίκανη η κυβέρνηση του μνημονίου να αντιμετωπίσει ιδεολογικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ "
    Αλήθεια τώρα, για ποια ιδεολογία μιλάμε ακριβώς, γιτα θα χάσω και αυτό το λίγο μυαλό που έχω στο καύκαλό μου. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χρυση αυγη εχει ιδεολογια την αγαπη για το εθνος και την πατριδα, Λενε τα τσιρακια του συστηματος οιδημοσιογραφοι οτι ειναι ναζιστες (εθνικοσοσιαλιστες) αλλα το κομμα επισημα αυτα τα απορριπτει. Εχει παρει θεση για τους λαθρομεταναστες, το μνημονιο, το εγλημα, την οικονομια. Η κυβερνηση ομως δεν τολμαει να αντιπαρατεθει γιατι αυτα που λεει η χ.α. ειναι αυτα που θελει ο ελληνικος λαος ενω αυτη κανει οτι μπορει νγια να εξαθλιωσει τους ελληνες. Αρα τι διαλογο να κανει η κυβερνηση;;; Κωστας

      Διαγραφή
    2. Φίλε Κώστα, η Χ.Α. δεν έχει πείσει ακόμα τον λαό και πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους της, για την ικανότητά της να διαχειριστεί τα προβλήματα του κράτους και της κοινωνίας. Σύμφωνα με τι προβλέψεις, τα ποσοστά της την φέρνουν στα κόμματα εξουσίας. Δεν έχει πείσει ότι διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό για να ασκήσει ρόλο εξουσίας. Δεν υπάρχουν τεχνοκράτες, επιστήμονες και έμπειροι άνθρωποι, που να διαχειριστούν με ωριμότητα και επαγγελματισμό τα ζητήματα του κράτους. Δεν έχει ακόμα ξεφύγει από τον εύκολο λαϊκισμό και τον γενικό αφορισμό των πάντων, ώστε να πάρει θέσεις εφαρμόσιμες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, κοινωνικού κράτους, υγείας, παιδείας, κτλ. Επίσης θα πρέπει να δηλώσει τι θα έκανε αν ερχόταν σε θέση εξουσίας με τους πολιτικούς της αντιπάλους και τους κάθε λογής "αντιφρονούντες"! Αν λοιπόν η Χ.Α. δώσει το στίγμα της και αυτό πείσει τους ψηφοφόρους αλλά και άλλους Έλληνες πολίτες, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις που να πείθουν ότι η Χ.Α. δεν είναι καλύτερη από αυτήν. Η "αγάπη για το έθνος και την πατρίδα", δεν είναι ιδεολογία, αφού το ίδιο σύνθημα χρησιμοποιούν και αυτοί που πρόδωσαν και προδίδουν αυτό τον λαό!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Εύστοχη η απορία σου Pit! Τα περί ιδεολογιών στην ελληνική πραγματικότητα, απαιτούν πολύ νερό στο κρασί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ιδεοληψίες θα έλεγα, γιατί οι ιδεολογίες απέχουν από το να εκφράζονται καθολικά, μέσα στο πολιτικό τοπίο το τόπου μας.
    Η ίδια η Χρυσή Αυγή, δεν έχει πείσει ικανοποιητικά για την ιδεολογική της θέση. Δεν υπάρχει αποκρυσταλλωμένα κοινός τόπος εντός του κόμματος, αφού τα περισσότερα μέλη της στερούνται της ανάλογης παιδείας, ώστε να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους ξεκάθαρα. Αναλώνονται σε γενικεύσεις και αφορισμούς, χωρίς απτές και εφαρμόσιμες ιδέες.
    Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τις "ιδεολογίες" των κυβερνώντων, αφού δεν μπορούν να κινηθούν πάνω σε καμία εγνωσμένη. Το κρατούν ιδεολόγημα είναι η "πλήρης υποταγή στα ξένα κελεύσματα με οποιοδήποτε κόστος"!
    Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αδυνατεί να έλθει σε πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση θέσεων με την Χρυσή Αυγή, διότι ούτε η μια, μα ούτε και η άλλη πλευρά μπορούν να εκφραστούν ιδεολογικά και να προκαλέσουν εποικοδομητικό διάλογο.
    Οι διαφορές φαίνονται να υπάρχουν, όμως κινούνται σε ένα ομιχλώδης θολό τοπίο, που κανείς τους δεν αποτολμά να ξεδιαλύνει.
    Τα μόνα που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, είναι τα ποσοστά που μπορεί να παίρνει η Χ.Α. και τα οποία απειλούν την δική της παραμονή στην εξουσία. Κανείς δεν μοχθεί να πείσει τον λαό.
    Ο λαός γι' αυτούς είναι δεδομένος! Διαχειρίσιμος μέσα από φωνασκίες και κενούς διαξιφισμούς μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κώστα, προφανώς έχεις τους λόγους σου για να εμπιστεύεσαι τις επίσημες θέσεις της Χ.Α, και καλα κάνεις. Εγώ ωστόσο, δεν μπορώ να εμπιστευθώ ανθρωπους που συμπεριφέρονται τοιουτοτρόπως. Που φωνάζουν, βρίζουν, χειροδικούν και οπλοφορούν. Και πίστεψέ με, αυτή η συμπεριφορά, είναι ο λόγος που ένα μεγάλο μερος των νεαρων Ελλήνων, ακολουθούν πολιτικά και πρακτικά την Χ.Α. Καθότι είναι περισσοτεροι εκείνοι που αποζητούν το ξέσπασμα, παρα την λογική και την ολοκληρωση.

    Συμφωνώ πως η κυβέρνηση ακολουθει την λογικη της πληρους υποταγής στις ξένες υποδειξεις, όπως λέει ο Λύκιος και αναγνωρίζω το παιχνίδι των δημοσιογράφων. Όμως πολλές φορες ο ρόλος του θύτη (ΜΜΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση) και του θύματος (Χ.Α) καθορίζεται απο τις συνθήκες. Καλό θα ήταν να μην κρίνουμε επι των συνθηκών, αλλά με βάση το ήθος, που είναι προφανές οτι δεν περισεύει σε κανέναν από τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Pit αν δεν δεχτω τις επισημες θέσεις της χ.α., θα πρέπει να δεχτώ την προπαγάνδα που στήνουν οι εχθροι της που θελουν να εκφράζουν αυτοι τις θεσεις της χρυσης αυγης. Οχι φιλε, δεν ειμαι οπαδος της χρυσης αυγης ουτε και φανατιζομαι οπως καποιοι θερμοκεφαλοι κομπλεξικοι που προστρεχουν στις ταξεις της αλλα που κανουν το ιδιο και καποιοι αλλοι θερμοκέφαλοι που προστρέχουν στα άλλα κομματα και στους αναρχοφασιστες των εξαρχειων.
      Μιλαω ετσι για την χρυση αυγη γιατι βλεπω οτι ειναι το μονο κομμα που τρομζει πραγματικά όλο το συστημα, την τροικα, τους αριστερούς και τους δεξιους μαζι. Και να σου πω κατι, αυτο που τους τρομαζει δεν ειναι οτι οι χρυσαυγιτες ειναι και καλα "φασιστες" γιατι πιο φασιστες από τους κυβερνοντες και τους αριστεριστες δεν εχει ξαναγνωρισει η χωρα. Αυτο που τους τρομαζει ειναι το γεγονος οτι μιλανε για τιμωρια των εθνοπροδοτών, και για διαφυγη από την ξενη κατοχη των ευρωπαιων και των τροικανών. Ειναι η μονη που δεν φοβαται να πει τα πραγματα με το ονοματ ους και να μιλήσει για το ρολο των εβραιων, οταν ολοι οι αλλοι κανουν την παπια ενω γνωριζουν.
      Ειναι το μονο κομμα που δεν φοβαται (και το εχει αποδειξει ) να τα βαλει με ολο το σαπιο συστημα. Να γιατι το σαπιο συτημα εχει λυσσαξει να τους χωσει φυλακη και να το βγάλει εκτος νόμου ντε και καλά ακόμα και αντισυνταγματικά!!!!! Να γιατί το σ΄συτημα εβαλε να δολοφονησουν τους δυο χρυσαυγιτες και προβοκάρει με διαφορα "επεισοδια" που και καλά τοα προκαλούν οι χρυσαυγιτες. Λυκιε η χ.α. εχει αξιολογα προσωπα που θα τα δουμε σε λιγο καιρο να βγαινουν και θα ειναι το νεο προσωπο της χ.α.. Ναι αληθεια ειναι οτι η πρωτη φουρνια βουλευτων της χ.α. ήταν κακης ποιοτητας, αλλά χρησιμοι για την πρωτη φαση της συγκρουσης ε το κατεστημενο. Σε λιγο θα δειτε την δευτερη φάση με άλλης πάστας ανθρώπους ικανοτατους για εξουσια. Η χ.α. δεν θα εκδικηθει κανεναν αντιφρονουντα οταν γινει κυβερνηση. Απλα θα εφαρμωσει τον νομο αδιακριτως όπως οφείλει να κάνει καθε σωστο κράτοςΚωστας

      Διαγραφή
  4. Καταλαβαίνω τι λες. Όντως η Χ.Α. δείχνει να τρομάζει το σύστημα. Συμφωνώ. Δεν είναι σοφότερο όμως, να τρομαζει το σύστημα για τον σωστό λόγο? Γιατι μετά την τιμωρία, τι θα υπάρξει? Πως θα κυβερνηθεί το κράτος? Με τον Λαγό υπουργό παιδείας και τον Γερμενή υπουργό οικονομικών? (Όχι οτι οι τωρινοί ψευτοπολιτισμένοι ειναι καλύτεροι) Δεν μου δίνει ελπίδα για το κάτι παραπάνω.
    Δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που δεν φοβούνται. Όταν ήρθα σε πρώτη επαφή με την Χ.Α,πριν 12 χρόνια, ήταν μια οργάνωση που χρησιμοποιούσε συνήθως περιθωριοποιημένους νέους, προσφέροντας τους το συναίσθημα που τους έλειπε. Το υπέροχο συναίσθημα της συλλογικότητας, με αντάλαγμα βέβαια το παπαγαλισμό της δήθεν ιδεολογίας τους, ενώ οι ενέργειές τους, ήταν το κυνηγητό, η βία, το πλιάτσικο και ο εκφοβισμος. Ήταν πραγματικα ο πάτος του βαρελιού. Το χειρότερο που μπορούν να πάθουν, είναι απλά να ξαναγίνουν ο πάτος. Ούτως η άλλως, ο τρόπος και η βιασύνη που αντιμετώπισαν ως τωρα τις καταστάσεις, αλλα και χρησιμοποίησαν την ακμάζουσα φήμη τους, έδειξε πως είχαν υποπτευθεί (τουλάχιστον λίγοι) την παροδικότητά τους. Δεν αμφισβητώ τα περι προβοκάτσιας, φαντάζουν πολυ πιθανά (βέβαια δεν τα υιοθετώ ομως). Ουσιαστικά στο μόνο που διαφωνούμε είναι στις τελευταίες προτάσεις του σχολιου σου, καθότι χ.α. μπορεί να μην εκδικηθει κανεναν αντιφρονουντα οταν και αν γινει κυβερνηση, η "παιδεία" όμως που θα έχει χαρίσει απλόχερα στους νέους αυτής της χώρας, θα κάνουν τους ίδιους να πάρουν εκδίκηση για λογαριασμό τους. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, πως απο κάτι τόσο σκάρτο, όσο ο θεμέλιος λίθος της Χ.Α που είναι ένα ύμνος για το μίσος, μπορεί να βγεί κατι παραγωγικό. όμορφο και ελπιδοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι φίλε Pit, και γω αυτό λέω, πως δεν ειναι ο Λαγός και ο Γερμενης για υπουργικές θεσεις. Αυτο θα ηταν αστειο, ε!!!! Εχω μαθει οτι ερχεται νεο κυμα απο αξιολογες προσωπικοτητες από διαφορους χωρους (καθηγητες, επιστημονες, διπλωματες, νομικους, μηχανικους ) που θα αποτελεσουν την νεα φουρνια των πολιτικων της χ.α.!!!! Σαφως και οι σημερινοι πολιτικοι και υπουργοι δεν ειναι καλυτεροι ως προς το αποτελεσμα. Σκεφτομενος τα λεγομενα τα δικα σου και του Λυκιου, πραγματικα περιμενω να δω κι εγω τις θεσεις τους πανω σε φλεγοντα θεματα και στο που προκειται να οδηγησουν την χωρα. Αλλα με λεπτομεριες και σχεδιο. Βλεπεις ομως οτι η κυβερνηση κανει τα παντα για να εμποδισει αυτη την ανανεωση στο κομμα της χ.α. γιατι τους θελει ολους στη φυλακη!!!!!
    Αλλα σκεφτομαι και λεω: Στη χ.α. κρυβεται μια αχνη ελπίδα. Σε ποιό άλλο κομμα κρυβεται μια αληθινη ελπίδα; Ολοι οι υπόλοιποι από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΔΗΜΑΡ-ΕΛΙΕΣ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΑΝΑΡΧΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΤΛ ειναι καργα του συστηματος γιαυτό και δεν τους καταδιωκει κανεις. Αν κανουν επειδοσια και τραμπουκισμους καποιοι χρυασυγιτες, τοτε τι να πουμε για επι 35 χρονια τραμπουκισμους των αναρχικων των ΚΚΕδων των συριζαιων των πασοκων και των ΝΔδων;;;;;; Ποιός τους καταδίωξε σαν εγκληματικές οργανώσεις;;; Ποιός πηγε φυλακη: Κανείς. Γιαυτό λεω οτι αν παω να ψηφίσω (λεω ΑΝ!) τοτε το μονο που μου δινει ετω και μια ελπίδα ειναι η χ.α. αν και εχω και εγω τις φοβιες και τις επιφυλαξεις μου.....Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ.
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΙΣΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Η ΕΛΛΑΣ ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ,ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΥΣ,ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώντας με τον ανώνυμο σχολιαστή φίλε Κώστα, θέλω να σου πω ότι ελπίδα για το πολιτικό μέλλον της χώρας μας, δυστυχώς, δεν αποτελεί ούτε η Χρυσή Αυγή!
    Παρόλο που η Χ.Α. εμφανίζεται ως "εχθρός" του συστήματος, στην πραγματικότητα γίνεται εργαλείο στα σχέδια των επικυρίαρχων. Ηθελημένα ή άθελα, το κίνημα των εθνικιστών, συμμετέχει στο γενικότερο σχέδιο. Είτε ως προοριζόμενη να κυβερνήσει και να επιβάλλει καταστάσεις που επιθυμεί το σύστημα και εν συνεχεία να χρεωθεί το πολιτικό κόστος και να εξοβελιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος, είτε ως πόλος για μια σχεδιασμένη εμφυλιομαχία και στις δύο περιπτώσεις καλείται να παίξει το παιχνίδι του συστήματος.
    Εξάλλου, η Χ.Α. από μόνη της δεν έχει την ικανότητα να παράγει πολιτικό όραμα που να είναι εφαρμόσιμο! Πρόσεξε την λέξη: ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ.
    Πρέπει δηλαδή όσα εξαγγέλλει να είναι εφικτά στην εφαρμογή τους, χωρίς να εκθέσουν την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες, είτε αφορά την εξωτερική πολιτική (αποκλεισμός-απομόνωση), είτε την εσωτερική πολιτική (οικονομία, πολιτισμός, πρόνοια, κοινωνικό κράτος, ασφάλεια, δικαιοσύνη, παιδεία, κτλ), πόσο δε μάλλον την διασφάλιση των εθνικών συνόρων και την εθνική κυριαρχία.
    Δεν εννοώ φυσικά -για να σε προλάβω-, ότι στους ανωτέρω τομείς, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις επέδειξαν καλές επιδόσεις! Το αντίθετο θα 'λεγα...
    Όμως η ελπίδα γεννάται όταν διαφαίνεται μια νέα προοπτική καλυτέρευσης, από ένα πολιτικό χώρο, ο οποίος πείθει ότι ξέρει τον τρόπο για να οδηγήσει την χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.
    Η Χ.Α. ξέρει αυτόν τον τρόπο; Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για κάθε θέμα;
    Δεν μένω στην ιδεολογία τους. Ας υποθέσουμε ότι αυτή είναι πραγματικά για όφελος του έθνους και της πατρίδας μας. Ας υποθέσουμε ότι πίσω από αυτά, δεν κρύβεται προδοσία και ιδιοτέλεια. Ας δεχτούμε ότι αντιστρατεύονται τον καπιταλισμό και ονειρεύονται έναν σοσιαλισμό εθνικού τύπου (δηλαδή ισχυρό κοινωνικό κράτος). Για να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, χρειάζεται οικονομική αυτονομία η οποία δεν υπάρχει στην χώρα. Εκτός αυτού, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να τακτοποιηθούν οι υποθέσεις χρέους της χώρας μας προς τους δανειστές. Αν η Ελλάδα αποφασίσει να σταματήσει τις πληρωμές, θα απομονωθεί και θα τιμωρηθεί ακόμα και με πόλεμο. Είμαστε σε θέση να αντέξουμε μια τέτοια εξέλιξη; Ακόμα και αν απαντήσεις θετικά, μετά τι θα γίνει; Θα παγιώσουμε ένα δικό μας δίκαιο; Τι θα έχει απομείνει στην χώρα για να ξαναστηθεί ένα κράτος; Νομίζεις ότι οι απ' έξω, θα αφήσουν την Ελλάδα να γίνει αυτόνομη και κυρίαρχη, ώστε να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό και ενεργειακό της πλούτο, όπως αυτή νομίζει καλύτερα; Όταν δεν έχεις δύναμη, δεν πουλάς μαγκιές... Δεν θα σε φοβηθεί κανείς.
    Δεν εννοώ βεβαίως οτι η χώρα πρέπει να σκύβει το κεφάλι, επειδή είναι αδύναμη!
    Ο αδύναμος μπορεί να γίνει δυνατός, αν αξιοποιήσει τα κρυφά χαρτιά που διαθέτει και προκαλέσει το ισοδύναμο σταθερό.
    Έχουμε κρυφά χαρτιά, που όμως οι προδότες πολιτικοί μας, τα προτιμούν κρυμμένα για πάντα ή και ξεπουλημένα. Δυστυχώς, ούτε η Χ.Α. τα έχει ανακαλύψει για να τα χρησιμοποιήσει!
    Πέραν όλων αυτών, ισχυρίζεσαι ότι η Χ.Α. πρόκειται να εμφανίσει νέο στελεχιακό δυναμικό, υψηλότερου επιπέδου από το υπάρχον. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
    Όμως μένει να το δούμε. Θα το αξιολογήσουμε όταν αυτό εμφανιστεί και μας πείσει ότι μαζί με αυτούς ήλθε και ανανέωση στις ιδέες και το πρόγραμμά τους. Αν δεν ακούσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις από ένα κόμμα που ακουμπά την εξουσία (αν βεβαίως την ακουμπά), δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τίποτα, που να μας δίνει αυτή την ελπίδα που λες!
    Εγώ θα επένδυα ελπίδες, αν εμφανιζόταν ένας χώρος που θα γνώριζε την κρυφή δύναμη της Ελλάδας, αλλά και τον τρόπο που θα κατάφερνε να επιβάλλει την θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, από θέση ισχύος (όχι απαραίτητα οικονομικής, μα ούτε και στρατιωτικής).
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισως και μια λυση ειναι η επικινδυνη περπετεια για την σωτηρια μας!! Ακομα και ενας πολεμος ισως δωσει νεα ωθηση στην Ελλαδα, δηλαδη μπορει να γινει η αφορμη για να ενωθει ο λαος μας και να δουλεψει για την πατριδα. Μια καλη ευκαιρια να εξολοθρευτουν ολοι οι πολιτικοι που μας εφεραν εδω.. Και να αναλαβουν οποιοι πατριωτες τωρα υπαρχουν στην αφανεια. Που ξερετε μπορει να αναδειχτουν και μεγαλοι ηγετες μεσα απο μια τετοια κατασταση. Τι εχουμε να χασουμε αλλο, αφου σε λιγο δεν θα εχει μεινει τιποτε ορθιο στην Ελλαδα. Ε, τουλαχιστον ετσι θα εχουμε δειξει τα δοντια μας στος εξω και θα ειμαστε και το παραδειγμα για μιμηση παγοσμιως κατα των επικυριαρχων¡!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Κώστα, μια πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας αυτή την στιγμή, θα την έβρισκε ανίσχυρη στρατιωτικά και οικονομικά ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει επιτυχώς. Βεβαίως αναφέρομαι σε πολεμική εμπλοκή με την στρατιωτικά ισχυρή Τουρκία, διότι χώρες όπως η Αλβανία ή τα Σκόπια, είναι εύκολες αντίπαλοι, αν και ακόμα και με τέτοιες δυνάμεις, η οικονομική αιμορραγία της χώρας μας θα είναι σημαντική.
      Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της χώρας μας με ξένη δύναμη, αυτομάτως θα ενεργοποιήσει μια ένοπλη "εξέγερση" στο εσωτερικό της, από τους πολλές χιλιάδες ισλαμιστές που προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Συρία, Αλγερία, Μαρόκο, Ιράκ, με ηγετικό ρόλο των Αλβανών και Τούρκων πρακτόρων, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει υποδομές για μια τέτοια εξέλιξη, όταν η χώρα μας είναι απασχολημένη σε πολεμική προσπάθεια στα σύνορα της χώρας. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν αρκετά για το θέμα, όπως για τα 400.000 Kalashnikov, τα πολλά RPG, τις χιλιάδες χειροβομβίδες και πιστόλια TT, Tocarev, Zastava, καθώς και για τα 4 γνωστά "βαλιτσάκια" (που είναι πολύ περισσότερα βεβαίως)! Όμως αν και γνωρίζουν και έχουν καταφέρει κάποιες μικρές επιτυχίες, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξουδετερώσουν αυτή την απειλή για την χώρα μας. Σκέψου λοιπόν, ότι μια πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, θα προκαλέσει ταυτόχρονα εσωτερικό ένοπλο αγώνα φθοράς, από ένοπλες ομάδες φανατικών ισλαμιστών, με τις τακτικές του "αντάρτικου πόλεων". Αυτό σημαίνει, εμπλοκή του στρατού και της αστυνομίας σε έναν πολύ φθοροποιό αγώνα, ο οποίος πολύ δύσκολα κερδίζεται στο εσωτερικό. Η αποδυνάμωση του μετώπου, μπορεί να προκαλέσει επίσης δυσμενής συνέπειες.
      Σε περίπτωση λοιπόν πολεμικής εμπλοκής, οι ξένες δυνάμεις (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ, κτλ) δεν θα αντιδράσουν άμεσα, παρά θα περιμένουν να εξελιχθούν αρκετά τα πράγματα πριν "επέμβουν" στρατιωτικά. Μέχρι τότε θα αρκεστούν σε διπλωματικές πιέσεις και εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη. Βεβαίως δεν θα χάσουν την ευκαιρία αξιοποίησης μιας τέτοιες εξέλιξης προς δικό τους όφελος, αφού μια ανίσχυρη χώρα σε κρίση, δεν έχει αντιστάσεις στην παρέμβαση των ισχυρών, οι οποίοι θα αναλάβουν ειδικές "πρωτοβουλίες" στο εσωτερικό της χώρας μας. Εδώ δεν προβάλλουμε τώρα αντίσταση στις ορέξεις τους, σκέψου τότε τι θα συμβεί!
      Εκτός λοιπόν της ακόμα μεγαλύτερης παρεμβατικότητας των ξένων ισχυρών δυνάμεων στα εσωτερικά μας, καθώς και της αμφιβόλου επιτυχούς έκβασης στα σύνορά μας, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ζήσει μια απίστευτη τραγωδία, όπως την έχει ζήσει ήδη πολλές φορές. Πέραν του φόρου αίματος στα πεδία των μαχών στα σύνορα, ο ανταρτοπόλεμος στο εσωτερικό θα ισοπεδώσει το ηθικό φρόνημα του λαού, αφού οι σφαγές, οι βιασμοί, τα βασανιστήρια, οι λεηλασίες και η καταστροφή όλων των υποδομών της χώρας, θα φέρουν την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω και την ανθρωπιστική κρίση σε έκρηξη! Ας μην κάνουμε σύγκριση με την μεταπολεμική περίοδο στην Ελλάδα (Β' ΠΠ), διότι τότε, μαζί με εμάς, από τον πόλεμο έβγαινε όλη η Ευρώπη, κατεστραμμένη και κατακερματισμένη. Η διαφορά μας τότε με τους Ευρωπαίους ήταν μικρή, ενώ τώρα θα είναι χαοτική!
      Σκέψου λοιπόν, μια ήττα των ελληνικών δυνάμεων και την σημαντική απώλεια εδαφών στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο. Σκέψου την οδύνη του λαού, που και ηττημένος θα είναι εθνικά, αλλά και θα έχει τρώσει την αξιοπρέπειά του, μετά από την εσωτερική καταστροφή και τον πόνο από τις απώλειες ζωών και υποδομών (περιουσίες, κρατικός μηχανισμός, κτλ).

      Διαγραφή
    2. Νομίζεις ότι μετά από μια τέτοια εξέλιξη, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε ηγέτες σε καμμένη γη;
      Νομίζεις ότι εξαθλιωμένοι, θα μας αφήσουν οι ξένοι "φίλοι" μας να αναδείξουμε κυβέρνηση πατριωτική, που θα κόψει την εξωτερική εξάρτηση, τότε που θα την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη (οικονομική βοήθεια-δανεισμός);
      Να σου θυμίσω πως όταν η επανάσταση του 1821 κινδύνεψε να αποτύχει από τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ και επενέβησαν οι "μεγάλες δυνάμεις" (ναυμαχία του Ναυαρίνου κτλ) για να μας σώσουν, το τίμημα αυτής της αρωγής τους, ήταν η εγκατάσταση του δικού τους βασιλιά Όθωνα, ο δανεισμός και η υποθήκευση της ελεύθερης Ελλάδας στους δανειστές και "σωτήρες" μας, μέχρι και σήμερα!
      Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Το ίδιο θα συνέβαινε και τώρα αν η χώρα μας ερχόταν στην ίδια ανάγκη. Η Ελλάδα ως κράτος, δεν μπορεί να αποτινάξει τον ζυγό των επικυρίαρχων μέσα από πόλεμο ή επανάσταση. Δεν είναι αυτά τα πραγματικά όπλα της Ελλάδας.
      Η Ελλάδα έχει άλλα κρυφά χαρτιά, που μπορούν να τσακίσουν το σύστημα, αν αυτά ενεργοποιηθούν ή αξιοποιηθούν κατάλληλα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Αφού πρώτα διάβασα με σεβασμό όσα γράψατε φίλοι μου θα τοποθετηθώ μόνον στο θέμα της αντισυνταγματικότητας που απορρέει από τις τις νομικές πρωτοτυπίες που εφαρμόστηκαν για την Χ.Α.
    Όσοι συνταγματολόγοι αλλά και δικηγόροι με ηχηρά ονόματα διαθέτουν ακόμη ένα εύρος ηθικής που δεν καταποντίστηκε μέσα από την υπεραξία των πολιτικών τους πεποιθήσεων, όταν καλέστηκαν να δώσουν σαφή θέση για τους νομικούς χειρισμούς και τον τρόπο του προανακριτικού έργου επέκριναν σαφέστατα την όλη διαδικασία που δεν θυμίζει τίποτε άλλο πέραν το θέατρο ενός παραλόγου .

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που σαφέστατα κινήθηκαν πέραν των εκσκαμμένων και μίλησαν για την κατάφωρη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος ( όσο μπορεί πλέον αυτό να υφίσταται ) αλλά και τον τρόπο δράσης για μια κατάπτυστη αλλοίωση -παρέμβαση από πολιτικά πρόσωπα τα οποία βιάστηκαν να διατρανώσουν πως θα πολεμήσουν την Χ.Α με κάθε τρόπο και έδωσαν ρεσιτάλ απόλαυσης σε Εβραίο-Σιωνιστικές ποδιές .

    Θέλω όμως να σταθώ πέραν τούτου για να μην χαρακτηριστώ ακόμη ένας Χρυσαυγίτης ( όπως πολύ απλά με αποκάλεσαν κάποιοι κάποιες γιατί είχα πρόθεση και μόνον να μιλήσω ΛΕΥΤΕΡΑ ) να κινηθώ και στην αντίπερα όχθη που με κροκοδείλια δάκρυα υποστηρίζει ότι νομικά δεν στέκει η όλη διαδικασία κατά της Χ.Α. αλλά προσυπογράφουν την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. όταν για όσα έχουν συμβεί εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ένας πολιτικός δεν έχει απολέσει την ασυλία δεν περισσότερο να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος περί ισονομίας .

    ΌΧΙ δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, μπορεί ίσως να μην είναι η λύση η Χ.Α. αλλά σίγουρα είναι κάτι που θορύβησε το πολιτικό κατεστημένο, που συσπειρώθηκε κατά της Χ.Α. αποκαλώντας δε ακόμη και τους πολίτες που επέλεξαν να εκφραστούν δια μέσω αυτής ( καλώς ή κακώς ) φασίστες και Ναζιστές .
    Ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα να ορίζουν ποιοι είναι οι Ναζιστές όταν έχουν προσυπογράψει ούτε μια ούτε δυο φορές την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας ;
    Από την αρχή των μνημονίων όλοι έχουν την ίδια λύση και αυτοί που έχουν διαφορετική όταν τα ποσοστά τους ανεβαίνουν με αποτέλεσμα την αυριανή διεκδίκηση του κυβερνητικού θρόνου ξαφνικά στρέφονται προς την ίδια λύση , με μερικές όμως υποτιθέμενες πινελιές διαφορετικότητας .

    Είναι ευτύχημα των καιρών ίσως που παρουσιάστηκε το κόμμα της Χ.Α. γιατί πιστεύω πως ο απλός πολίτης θα έχει ένα λόγο παραπάνω να δει να διακρίνει πως λειτουργεί το σύστημα που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε αυτός ο φαύλος κύκλο των ψευτοφανφαρώνων οι οποίοι δηλώνουν Έλληνες πολιτικοί .

    Όχι και πάλι δεν ξέρω και δεν γνωρίζω τι έχει και τι μπορεί να δώσει η Χ.Α. σαν κόμμα , εγώ προσωπικά θα στέκομαι εκεί ως παρατηρητής των εξελίξεων γαι αν μπορώ να σχολιάζω χωρίς παρωπίδες .

    Σε αυτό που ήθελα να σταθώ στο τέλος , είναι αυτήν η αυτοδιάθεση κάποιων κόκκινων πολιτικών προσώπων ,που ξαφνικά κόπτονται (ψευδεπίγραφα σαφώς) για την νομική παραβατικότητα της όλης διαδικασίας που δεν θυμίζει σε τίποτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη , θέλοντας να δείξουν ότι δεν στηρίζουν τέτοιες γραμμές αλλά και δεν θα εξυπηρετήσουν αυτούς που Εβραϊκά έχουν προσκυνήσει .


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την τελευταία σου παράγραφο φίλε Αρμαγεδών, φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.