Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (16-3-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, με σεβασμό όμως στον συνομιλητή σας!

15 σχόλια:

  1. Ένα όμορφο βράδυ σας εύχομαι, γεμάτο από όνειρα γλυκά .Καλό ξημέρωμα σε όλους
    παλιά φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παλια φιλη,καλημερα στη παρεα καλημερα φιλε Λυκιε!! Ωραια εικονα εβαλρς παλι, λιγο παραμυθενια κσι μαγικη!!!!! Πολυ ωραια και συτη. Μ αρεσει αυτου του ειδους οι εικονες για ενσ τετοιο μπλογκ. Λυκιε οσα ειπες για τις συνεπειες του πολεμου με βρισκουν συμφωνο απολυτα. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετώ τους φίλους του Καταχθόνιου Δαίμονα! Κώστα χαίρομαι που συμφωνείς με την άποψή μου, αλλά και που σου αρέσουν οι εικόνες του αναψυκτηρίου...
    Καληνύχτα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έναν χαιρετισμό από καρδιάς στου φίλους θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα και στον φίλο μας και οικοδεσπότη ΛΥΚΙΟ .
    Μετά της αποχής μου ολίγων ημερών δηλώνω παρών .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι μου Αρμαγεδών και Θηλυκή Φωνούλα, σας καλημερίζω, όπως και όλους τους φίλους του ιστολογίου. Φίλη Θηλυκή Φωνούλα, χαίρομαι πολύ που ακόμα μας παρακολουθείς, έστω κι αν δεν γράφεις σχόλια. Δεν είναι αναγκαίο να γράφει κανείς μόνο και μόνο για να δίνει το"παρόν" στην παρέα μας. Μπορεί να γράφει όταν θεωρεί ότι έχει να πει κάτι σχετικά με ένα θέμα από ένα άρθρο. Βεβαίως πολλοί άλλοι, προτιμούν να σχολιάζουν και να συζητούν ελεύθερα με τους υπόλοιπους θαμώνες των σχολίων και του αναψυκτηρίου. Δεν χρειάζεται λοιπόν, κανείς να απολογείται για την μη γραπτή του παρουσία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα σε ολες και ολους!!! Λοιπον θελω να μου πειτε τη γνωμη σας αν εχετε υπομονη ν δειτε αυτο http://www.invisiblelycans.gr/paremvasi-stou-saman-lycan-stin-ekpompi-kodikas-mistirion/
    τι ειναι αυτος ο Σαμαν Λυκαν; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, έχω δει αυτό το βίντεο. Η γνώμη μου για τους ομιλούντες, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους ερευνητές, που όμως κάποια λάθη που εντόπισα μου δείχνουν οτι δεν κατέχουν ειδικές γνώσεις για να κάνουν τέτοιες αναλύσεις, με αποτέλεσμα να εξαγάγουν εύκολα, λαθεμένα συμπεράσματα. Για παράδειγμα κάποιος από αυτούς, κάνει υπολογισμούς σχετικά με την αναζήτηση του "χαμένου" Βoing 777) και υπολογίζει το μίλι ως χιλιόμετρο επί 1,3! Όμως το μίλι ξηράς είναι 1600 μέτρα, ενώ το ναυτικό μίλι είναι 1850 μέτρα. Άρα θα έπρεπε να πολλαπλασιάσει με 1,85, αφού οι αποστάσεις στην αεροπορία μετριούνται σε ναυτικά μίλια. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, ως ένδειξη της ασχετοσύνης αυτών των "ερευνητών" που επί παντός επιστητού, εκφράζουν άποψη ειδήμονα. Προσπαθούν μάλιστα να εμφανιστούν ως "σοβαροί" και "αντικειμενικοί", ενώ συζητούν με ένα λόγο και επιχειρήματα που στέκουν μεν σε μια παρεούλα, αλλά όχι σε δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση! Δηλαδή μιλάνε με ύφος ειδικού σε όλα τα θέματα, λέγοντας ας πούμε, ότι αν ένα αεροπλάνο πέσει με την "μούρη" στην θάλασσα, δεν θα πάθει τίποτα, ενώ θα αρχίσει να διαλύεται, μετά τα 800 και μέχρι τα ...3000 μέτρα! Εσύ φίλε Κώστα, ως μηχανολόγος που είσαι, αντιλαμβάνεσαι πόσο αστείος είναι αυτός ο ισχυρισμός! Δεν χρειάζεται να υπεισέλθω σε ανάλυση για να καταδείξω το ανυπόστατο του ισχυρισμού. Με τέτοιου είδους "σοβαροφανείς" αναλύσεις, οι άνθρωποι αυτοί, χάνουν το κύρος των ισχυρισμών τους, ενώ δείχνουν το πόσο επιπόλαιοι είναι γενικότερα.
      Ως εκ τούτου, παρόλο που στο βίντεο αυτό λέγονται αρκετά σοβαρά πράγματα και πολλά από αυτά στηρίζονται σε αλήθειες, η ανάμειξή τους με υπερβολές και αυθαιρεσίες, χάνουν την αξία τους και τελικά γίνονται γραφικά και μη σοβαρά.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Λυκιε δεν θα διαφωνησω με τα λεγομενα σου και εχεις δικιο για τα μιλια/χιλιομετρα οπως και για την προσκρουση αεροσκαφους στο νερο με ταχυτητα ελευθερης πτωσης. Ενα αεροπλανο που πεφτει με το ρυγχος καθετα, ακομα και με τα flaps και τα airbrakes σε αναπτυξη η ταχυτητα μπορει να εινσι για το 777 περιπου 450 knots!! Τα δομικα μερη ενος υποηχητικου αεροσκσφους του μεγεθους του 777 , δεν μπορουν να σντιστσθουν στην προσκρουση που ειναι σαν να πεφτει σε τσιμεντο. Θα δυαλυθει αμεσως απο τη πρωτη επαφη, δε το συζητω, ειναι λαθος ο ισχυρισμος του ερευνητη!!! Οντως επιστημονικα λενε πολες μπουρδες τουλαχιστο στα τεχνικα θεματσ που γνωριζω. Καλο απογευμα κα ευχαριστω φιλε Λυκιε. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο νομπελίστας
    ποιητής μας Οδυσσέας 'Ελύτης.
    --Με τις ξόβεργες μπορείς να πιάνεις πουλιά,
    δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους,
    χρειάζεται η άλλη βέργα της μαγείας
    και ποιός μπορεί να τη κατασκεύασει,
    άν του'χει απο μιας αρχή δοθεί;--
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. “Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί;”
    (ας μου επιτρέψεις παλιά φίλη την μικρή διόρθωση, γιατί το νόημα βγαίνει αλλιώς όπως το έγραψες)
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιήμα δεν είναι δικό μου, είναι του Ελύτη.Αν εσύ μπορείς να το διορθώσεις,για να αλλάξεις το νόημα που θέλει ο ποιήτης,καλώς πράττεις!
      παλά φίλη

      Διαγραφή
    2. Παλιά μου φίλη, μάλλον με παρεξήγησες! Δεν διορθώνω τον Ελύτη βεβαίως, αλλά την λάθος αντιγραφή σου. Το ορθόν, είναι αυτό που έγραψα. Διάβασε προσεκτικά και θα καταλάβεις που είναι το λάθος στην αντιγραφή σου. Όπως το έγραψες, δεν βγαίνει νόημα.
      Ευχαριστώ για την κατανόηση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Παλια φιλη ειχει δικιο ο Λυκιος το ποιημα το εγραψες λαθος και στο <> εσυ εφαγες το <>!!! Αρα οντως δεν βγαινει νοημα χωρις το <>........
      βρηκα το ποιημα εδω, δες το καισυ:

      http://www.goodreads.com/quotes/890903

      Με το συμπαθειο παλια φιλη , δεν ειχες δικιο που την ειπες στον Λυκιο. Κωστας

      Διαγραφή
    4. Ωχ , οτι εβαλα μεσα στο <> χαθηκε, sorry!!! Το ξαναβαζω σε εισαγωγικα: "αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί;" εσυ εφαγες το "δεν"
      Κωστας

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.