Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (10-3-2014)



Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας!

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε ολους και ολες. Λυκιε πολυ φοβερη η εικονα που εβαλες εδω, με αυτό το αγνο προσωπο με την μαύρη κουκουλα. Αγνό; η ειναι σεξουαλικο; Δε ξερω αλλα μ αρεσει πολυ!!!!!!!!!!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω συχνα εκεί στο χαρτη το Mountain View, US California οτι βλεπει το μπλογκ μας!!! Τι ειναι εκει Λυκιε και Αρμαγεδων και καθε τρεις και λιγο μας βλεπεουν;; Κατι μου λεει πως δεν ειναι καποιος φιλος μας...........!!!!!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα καλημέρα! Χαίρομαι που σου αρέσει η εικόνα. Μπορείς να την δεις όπως θέλεις εσύ. Εξάλλου για τον καθένα, η κάθε εικόνα ενέχει διαφορετικό συμβολισμό, σύμφωνα με τις δικές του εντυπώσεις στο υποσυνείδητο. Η σεξουαλικότητα και η αγνότητα, δύσκολα συνδέονται. Το κάλλος όμως του αγνού, μπορεί να ιδωθεί ως πρόκληση στον μη αγνό σεξουαλικά. Ίσως το λευκό του προσώπου σε κάνει να το βλέπεις ως αγνότητα. Τα χείλη και οι τέλειες γραμμές του θηλυκού προσώπου, σε κάνουν να το βλέπεις ως ένα προκλητικό ερωτικό κάλεσμα. Επίσης το γεγονός ότι η μαύρη κουκούλα κρύβει τα μάτια και το υπόλοιπο πρόσωπο, σου δημιουργεί μια έλξη για το μυστήριο, το κρυφό, το άγνωστο που πάντα μας έλκει και ερωτικά. Πρόκειται για έναν μυστηριακό ερωτισμό (ολίγον μαγικό-τελετουργικό) που θέλγει τα εσώτερα ενεργειακά κέντρα της σεξουαλικότητάς μας. Δεν θα διαφωνήσω λοιπόν, μαζί σου!
    Το Mountain View στην Καλιφόρνια, είναι μια πόλη στην περιοχή Silicon Valey, γνωστή για τις έρευνές της στα ηλεκτρονικά! Εκεί έχουν έδρα οι εταιρίες Google, Mozilla, Symantec και άλλες εταιρίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο και τον έλεγχο αυτού. Οι επισκέψεις λοιπόν στο ιστολόγιό μας, σαφώς και δεν γίνονται γιατί κάποιοι εκεί βρίσκουν ενδιαφέροντα τα θέματά μας, αλλά για ευνόητους λόγους...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους τους αγαπητούς φίλους
    Μου αρέσει πολλή η εικόνα του αναψυκτήριου ,τό μαύρο σκέπαστρο σε αντίθεση με το χλωμό πρόσωπο περιέχει αγνότητα και μυστήριο .
    Να έχετε υγεία και να προσέχετε τον εαυτό σας.
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα παλια φιλη!! Χαιρομαι που εχουμε τσ ιδια γουστα γιατι συμφωνεις και με τα δικα μου λεγομενα για την εικονα!!! Μου αρεσει που σαν θηλυκο βλεπεις και εσυ ως αγνο το ασπρο προσωπο και μυστηρια τη κουκουλα. Λυκιε συμφωνω με οσα ειπες και δινεις παντα φοβερες αναλυσεις. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφόσον πρώτα αφήσω τους χαιρετισμούς μου στην Παλιά φίλη σε εσένα φίλε ΛΥΚΙΕ αλλά και στους φίλους που μας βλέπουν και δεν γράφουν αλλά και το άγρυπνο μάτι που μας παρακολουθεί θα τοποθετηθώ επί του ερωτήματος σου φίλε Κώστα .

    Πάντοτε οι ιστότοποι παρακολουθούνται ανάλογα και τα περιεχόμενα τα οποία χτυπάνε εκείνα τα καμπανάκια όχι μόνον της απλής περιέργειας από τα γνωστά κέντρα παρακολούθησης, αλλά και τον τρόπο τον οποίο τοποθετούνται οι θαμώνες, γι'αυτό και πολλές φορές εγώ και ο φίλος ΛΥΚΙΟΣ λέμε πως ότι κάνουμε ( δηλαδή να εκτιθέμεθα ) το κάνουμε εν γνώση μας και πλήρους συνειδήσεως .....
    Μέσα από τους διαλόγους προσπαθούνε να καταλάβουνε πόσα μας είναι γνωστά ο τρόπος που αντιδρούμε ή θα αντιδράσουμε , πως θα μπορέσουν να μας συμπαρασύρουν με κάτι άλλο ή πως θα κάμψουν αυτήν την αντίδρασή μας .

    Ποτέ φίλε Κώστα το ίντερνετ από άποψη παρακολούθησης του άγρυπνου ματιού δεν ήταν αθώο ...

    Ίσως αγαθοί και αθώοι μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι πιστεύουν πως όλα είναι ρόδινα και ωραία και αγγελικά πλασμένα στον Παγκόσμιο διαδικτυακό ιστότοπο.


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά το σύστημα παρακολούθησης του διαδικτύου λειτουργεί ως εξής:
    Οι "μυστικές" υπηρεσίες, προκειμένου να μπορούν να εντοπίζουν παραβατικές συμπεριφορές ή αντισυστημικές τάσεις και με το πρόσχημα πάντοτε της καταστολής της τρομοκρατίας, της παιδοφιλίας, των πνευματικών δικαιωμάτων, της προάσπισης της "δημοκρατίας", την "ρατσιστική" συμπεριφορά και γενικά όλες τις μοντέρνες παραβατικές επινοήσεις του συστήματος, προβαίνουν στον συστηματικό έλεγχο του διαδικτύου. Αυτός γίνεται για να εντοπίζονται αυτοί που διαρρέουν πληροφορίες που δεν τους αρέσουν (και τις έχουν βαπτίσει "παραβατικές"), αλλά και αυτοί που τις αποδέχονται και τις αναπαράγουν. Μέσα σε αυτό το σκεπτικό, πρώτος στόχος τους είναι τα ιστολόγια, διότι αυτά ανήκουν σε μη επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν ελέγχονται από τους μηχανισμούς του συστήματος και συνεπώς διακινούν ελεύθερα διάφορες πληροφορίες, ειδήσεις, ιδέες, αλήθειες και ψεύδη. Έτσι το σύστημα, μέσω ενός πολύ μεγάλου υπολογιστικού συστήματος, που δρα παγκοσμίως, τσεκάρει δειγματοληπτικά όλες τις πηγές που διακινούν πληροφορίες. Έτσι οτιδήποτε γράφεται (σε οποιαδήποτε γλώσσα), μπαίνει σε ένα "φίλτρο" όπου ανιχνεύει ένα πακέτο λέξεων (πρώτος κύκλος) που έχει ειδικώς επιλεχθεί και θεωρείται ότι έχει ενδιαφέρον για τις μυστικές υπηρεσίες.
    Μόλις εντοπιστεί μια τέτοια λέξη, αρχίζει η πιο επισταμένη ανάγνωση του κειμένου που δημοσιεύτηκε. Αν μέσα στο κείμενο εντοπιστούν κι άλλες λέξεις που ανήκουν σε έναν δεύτερο κύκλο λέξεων, τότε το κείμενο πρέπει να ελεγχθεί λεπτομερώς, οπότε μπαίνει σε ένα πακέτο επιλεγμένων, που θα αναγνωστούν από κάποιον άνθρωπο. Αν ο άνθρωπος κρίνει ότι το κείμενο έχει "ενδιαφέρον", η πηγή μπαίνει σε μια μίνι παρακολούθηση. Αν η πηγή δεν ξαναδώσει ερέθισμα, τότε κατατάσσεται στις μικρής σημασίας απειλητικές πηγές. Αν όμως η πηγή δίνει συστηματικά τέτοιες πληροφορίες (κρίνεται βέβαια και η κρισιμότητά τους), τότε στοχοποιείται για μεγάλο διάστημα, καθώς και αυτοί που λαμβάνουν και αναπαράγουν αυτές τις πληροφορίες. Τελικά, αν κριθεί ότι χρειάζεται, γίνεται εντοπισμός της θέσης της πηγής και ενδελεχής παρακολούθηση του ατόμου που την χειρίζεται (παρακολούθηση τηλεφώνων, εργασίας, λογαριασμών, κτλ). Η στοχοποίηση έχει σκοπό να εξακριβώσει την προέλευση και τις προθέσεις του στόχου, την κατάταξή του σε σειρά επικινδυνότητας (για το σύστημα βεβαίως), τον εντοπισμό κινήσεων και επαφών του με άλλους ανθρώπους και την τελική αξιολόγηση-εκμετάλλευση (ή και εξουδετέρωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή βεβαίως τέτοιες "ύποπτες" πηγές είναι πολλά εκατομμύρια την ημέρα (παγκοσμίως), γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα ώστε να επιλέγονται οι πραγματικές απειλές για το σύστημα και όχι οι αναπαραγωγές και οι τάσεις που δημιουργούνται από την προπαγάνδα στην κάθε κοινωνία.
    Βεβαίως τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν, δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στα κέντρα ελέγχου προπαγάνδας και κοινωνικής μηχανικής, ώστε να ρυθμίζονται οι επιρροές του συστήματος και η διείσδυσή τους στις πληροφορίες (νόθευση, παραπληροφόρηση, υπερπληροφόρηση, δημαγωγία, κτλ) και εννοείται ότι ότι κυκλοφορεί σαν αντιδραστικό στο σύστημα, δεν είναι πάντοτε αληθινή απειλή για αυτό και έτσι δεν μπαίνει σε επισταμένη παρακολούθηση.
    Συνεπώς η παρακολούθηση που συμβαίνει στο διαδίκτυο, είναι μεν υπαρκτή, δεν απειλεί όμως τον οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ή διακινεί πληροφορίες αντισυστημικές, αν και σίγουρα προσφέρεται ως στατιστικό δεδομένο για τις αναλύσεις τους! Ο εντοπισμός των πραγματικών απειλών για το σύστημα, είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, που πρέπει να επιλέξει λίγους, μέσα σε δισεκατομμύρια διαδικτυακά δεδομένα που κυκλοφορούν καθημερινά.
    Άρα ας μην είμαστε τόσο φοβικοί, αρκεί να λαμβάνουμε κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ταυτότητός μας, εφόσον θεωρούμε ότι είμαστε σημαντικοί εχθροί του συστήματος (πολύ δυνατοί) και όχι επειδή μόνο και μόνο εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτό. Περισσότερο κινδυνεύουμε από κακόβουλους κράκερς και χάκερς, παρά από τους μηχανισμούς του συστήματος.
    Όσοι είναι οι πραγματικές απειλές για το σύστημα, έχουν την γνώση και τα όπλα ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα. Αυτοί όμως είναι λίγοι!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απάντηση ενός διακεκριμένου καθηγητή.......
    http://filosofia-erevna.blogspot.gr/2014/03/blog-post_12.html

    Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λόγια του αείμνηστου καθηγητού Ν. Σαρρή, είναι σοβαρά και προκύπτουν από βαθειά γνώση των πραγμάτων. Δυστυχώς, έφυγε από κοντά μας ένας τόσο σπουδαίος Έλληνας!
      Περιηγητή, σε καλωσορίζω!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. ΑΡΕΤΗ!

    ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟ.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ!

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν σήμερα 13 Μαρτίου το 1900 γεννήθηκε ο Γεώργιος Σεφέρης,πρωτότοκος γιος του Στέλιου και της Δέσπως Σεφεριάδη . .Ένας από τούς μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές ,βραβευμένος με το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1963.Το πραγματικό όνομά του ήταν Γεώργιος Σεφεριάδης..

    Στις 22 Ιουλίου 1971 εισήχθη στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα έλκους, το οποίο τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
    Πέθανε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Δύο ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του, η οποία εξελίχθηκε σε σιωπηρή πορεία κατά της δικτατορίας.

    Φυγή

    Δὲν ἦταν ἄλλη ἡ ἀγάπη μας
    ἔφευγε ξαναγύριζε καὶ μᾶς ἔφερνε
    ἕνα χαμηλωμένο βλέφαρο πολὺ μακρινὸ
    ἕνα χαμόγελο μαρμαρωμένο, χαμένο
    μέσα στὸ πρωινὸ χορτάρι
    ἕνα παράξενο κοχύλι ποὺ δοκίμαζε
    νὰ τὸ ἐξηγήσει ἐπίμονα ἡ ψυχή μας.

    Ἡ ἀγάπη μας δὲν ἦταν ἄλλη ψηλαφοῦσε
    σιγὰ μέσα στὰ πράγματα ποὺ μᾶς τριγύριζαν
    νὰ ἐξηγήσει γιατί δὲ θέλουμε νὰ πεθάνουμε
    μὲ τόσο πάθος.

    Κι ἂν κρατηθήκαμε ἀπὸ λαγόνια κι ἂν ἀγκαλιάσαμε
    μ᾿ ὅλη τὴ δύναμή μας ἄλλους αὐχένες
    κι ἂν σμίξαμε τὴν ἀνάσα μας μὲ τὴν ἀνάσα
    ἐκείνου τοῦ ἀνθρώπου
    κι ἂν κλείσαμε τὰ μάτια μας, δὲν ἦταν ἄλλη
    μονάχα αὐτὸς ὁ βαθύτερος καημὸς νὰ κρατηθοῦμε
    μέσα στὴ φυγή.

    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά όλοι οι μεγάλοι της γνώσης και του πολιτισμού έφυγαν !
    Και απόμειναν οι μικροί χωρίς πνεύμα,οι άχρηστοι! Γι'αυτό η πατρίδα είναι φτωχή πολλή φτωχή,μέχρι δακρύων !
    Θα αργήσει να ξαναβγάλει ιερά τέρατα από όλους τους χώρους ...δυστυχώς!
    ...παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεννοβολά αυτός ο τόπος από τα γεννοφάσκια του ανθρώπους που έχουν να δώσουν κάτι .
      Ίσως είναι οι περισσότερες φορές που εκείνοι οι αφανείς Ήρωες έδωσαν τα πιο πολλά σε αυτόν τον τόπο από αυτούς που στέφθηκαν με εφήμερες δάφνες .
      Δεν έπαψε αυτός ο τόπος να γεννά Έλληνες και Ελληνίδες θα πάψει μόνον όταν από μέσα από την καρδιά αυτών που κατοικούν αυτόν τον τόπο αυτή η αγάπη και ο σεβασμός για την ΠΑΤΡΙΔΑ .
      Όταν θα καταφέρουν όσοι επιθυμούν να διαγράψουν την Ιστορία μας , αυτά τα Ελληνικά ιδεατά που κατοικούν μέσα στην ψυχή μας .
      Κι αν ..... κι αν κάποτε αποσβολωμένοι ότι θεωρούμε ότι είμαστε λίγοι σε σχέση με τις παρακαταθήκες της Ιστορίας μας είναι επειδή πονάμε γι'αυτόν τον τόπο .
      Όσο ακόμη κάποιοι πονάνε γι'αυτόν τον τόπο δεν χάθηκε τίποτε Ελληνίδα Παλιά φίλη .


      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.