Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (1-3-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

25 σχόλια:

  1. Kαλησπερα σ ολη την παρεα του Καταχθονιου Δαιμονα. Ευχομαισ ολους καλη Καθαρα Δευτερα και καλά κουλουμα. Πεταξτε και κανα χαρταετο να θυμηθείτε τα παιδικα σας χρονια ντεεεε!!! Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κώστα! Καλά κούλουμα και πολύ καλή ιδέα σου για πέταγμα χαρταετού! Θα το προσπαθήσω αν και δεν το έχω κάνει ποτέ μόνος μου.......!!!
      Ο Παρατηρητής

      Διαγραφή
  2. Βλεπω πως εδω προσφερετε λεμοναδα με μεντα, αυτο σημαινει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κούλουμα σε όλους και όλες τους-τις θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=lEEwb2qV-uc
    Αφιερωμένο σε σας και στον αγαπημένο μου Πειραιά
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι σε όλους τους φίλους και αναγνώστες, καλή σαρακοστή!
    Μια ευκαιρία για εσωτερικό καθαρμό, από σκέψεις και πράξεις που μας κρατάνε χαμηλά.
    Η διαδικασία της "σαρακοστής", δεν είναι αναγκαίο να περιέχει νηστεία αν αυτό σας ενοχλεί.
    Η νηστεία, ας είναι πνευματική, δηλαδή ας προσπαθήσουμε να ελέγχουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, ώστε αυτά να είναι πάντα αγνά και καθαρά. Ας βλάψουμε λιγότερο τους γύρω μας και τον εαυτό μας, αυτές τις μέρες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη σαρακοστή σε ολους και σε σένα Λύκιε!! Πολυ ωραία λογια φιλε Λυκιε μα και η νηστεια βοηθαει το σωμα να αποτοξινωθει απο το κρεας και να καθαρισει φυσικα. Εγων παντως θα νηστεψω. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nηστεία φίλοι μου. Ξυπνά σώμα και πνεύμα. Μας κάνει πιο δυνατούς απάναντι στους πειρασμούς. Καλο μήνα με αγάπη και ήλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι μπορούν να νηστέψουν, είναι καλό να το κάνουν. Όσοι όμως αδυνατούν (για διάφορους λόγους), ας "νηστέψουν" πνευματικά και ψυχικά. Η αλήθεια είναι ότι η νηστεία έχει μεγαλύτερη αξία όταν περιλαμβάνει την "στέρηση" και στα δύο επίπεδα. Στο σωματικό και το ψυχοπνευματικό. Η διατροφική νηστεία μόνη της, μόνο σωματικά οφέλη μπορεί να επιφέρει. Η εσωτερική θρησκευτική έννοια της νηστείας, περιλαμβάνει ΚΑΙ την αλλαγή του τρόπου που σκεπτόμαστε και ενεργούμε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Σαν σήμερα το 399 π. Χ. ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο
    http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/san-shmera-to-399-px-o-swkraths-hpie-to-kwneio.html


    Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου

    Όταν ρώτησαν το Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
    Δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
    Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

    1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές...

    2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..

    3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

    4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.

    5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..

    6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

    7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»


    Σωκράτης (469-399 π.Χ.)


    ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ !! (ΣΩΚΡΑΤΗΣ)
    http://www.youtube.com/watch?v=mN6VkRQPzHg


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ ανώνυμε, για την ιδέα να αναρτήσω άρθρο για τον Σωκράτη!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Μιά όμορφη βραδυά σε όλους
    καλό ξημέρωμα
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου νύχτα, παλιά φίλη!
      Όνειρα γλυκά και καλό ξημέρωμα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Έναν χαιρετισμό από καρδιάς σε όλους-ες τους-τις θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα και σε εσένα φίλε ΛΥΚΙΕ .
    Καληνύχτα σε όλους καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σ ολους!! Εδω και καιρο ηθελα να πω ποσο ωραιες εικονες επιλεγεις Λυκιε για τα διάφορ α αρθρα που βαζεις. Δεν τις βαζεις τυχαια αλλά εχουνε παντα σχέση με το άρθρα και ειναι πετυχημενες και ομορφες, μ αρεσε ιδιαιτερα αυτη που εβαλες στο ποιημα του Αρμαγεδων.Εκτος κι αν τις βαζει ο ιδιος ο Αρμαγεδων οποτε τα μπράβο πανε σ αυτον!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα διορθώσω τον φίλο μας ΛΥΚΙΟ ο οποίος ήταν ανέκαθεν χαμηλών τόνων και δεν δέχεται εύκολα την έπαρση, που σε άλλους ίσως αποτελεί την λεγόμενη "τροφή του εγωισμού" μα εδώ σε κάποια σωθικά που ανθεί ίσως ο ποιητικός οίστρος αλλά δεν εκφράζεται ή έχει εκφραστεί σε κάποιες προσωπικές και μόνον στιγμές μπορείς να δώσεις εικόνα όταν έχεις "τον τρόπο να δεις" .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  13. Φίλε Κώστα, οι εικόνες που μπαίνουν συνοδευτικά στα διάφορα άρθρα είναι επιλογή μου, αν δεν προέρχονται αυτούσιες από την πηγή της κάθε ανάρτησης. Ο Αρμαγεδών μας δίνει τις δικές του εικόνες, μέσα από τον ποιητικό του οίστρο! Έτσι λοιπόν, τα μπράβο του ανήκουν εξ ολοκλήρου, αφού το δικό του έργο είναι απείρως σπουδαιότερο από την επιλογή μιας απλής εικόνας...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λυκιε, τα μπράβο μου στο Αραγεδων , τα μπραβο μου και σε σενα γιατι ειναι σπουδαια και η επιλογη μιας εικονας που εικονιζει σωστα το θεμα ενος αρθρου. Θελω να ρωτησω ομως κατι ασχετο. Βλεπω οτι στην Αθήνα κατεβαίνουν μόνο οι αριστεροι να συγκρουστουν με τα Ματ για την κυβερνηση και το μνημονιο. Δηλαδή αυτό σημαίνει οτι οι αριστεροι ενοχλούνται απο αυτο και οι δεξιοι ειναι οι βολεμένοι; Οι ακροδεξιοι που ειναι και αυτι κατα του μνημονίου γιατι δεν κατεβαινουν στο πεζοδρομιο; Καλές οι επαίτειοι αλλα τι κανουμε με το μνημόνιο και τα αδικα μετρα που παιρνει η κυβερνηση; Χθες τα επεισοδια στον υπουργειο οικονομικων, τα εκαναν το Παμε!!!! Που ειναι οι υπόλοιποι;;;Αν οι τροικανοι βλεπουν μονο το Παμε στον δρομο και διαμαρτύρονται τοτε θα νομιζουν οτι το προβλημα ειναι οι αριστεροι, ενω όλοι οιι υπόλοιποι δεν εχουν προβλημα γιατι δεν μιλανε!!!! Τα Ματ βεβαια εχουν και πιο ευκολη δουλεια ετσι (σεβομαι την αστυνομια ,αλλα τα Ματ παιζουν το παιχνιδι της καθε κυβερνησης ως πραίτορες)!!!!! Κωστας

      Διαγραφή
    2. Φίλε Κώστα,
      οι αριστεροί έχουν αναγάγει σε επάγγελμα τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, ενώ κατά κανόνα αυτά δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα στις "διεκδικήσεις" τους. Είναι αλήθεια λοιπό, ότι τις διαδηλώσεις τις μονοπωλούν οι αριστεροί συνδικαλιστές και κομματικοί, οι οποίοι φροντίζουν πάντοτε να "καπελώνουν" κάθε δίκαια ή άδικη διεκδίκηση των συντεχνιακών κλάδων, προκειμένου να αποκομίζουν κοματικό όφελος. Παρόλα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν έπεισαν το σύνολο του Ελληνικού λαού για το "αγαθό" των προθέσεών τους, ενώ πάντοτε αυτά τα κόμματα, συγκέντρωναν μονοψήφιους αριθμούς στις εκλογές. Τον τελευταίο καιρό όμως, που υπάρχει συνολική απογοήτευση του λαού από τα κόμματα εξουσίας, τα ποσοστά των αριστερών ανέβηκαν, όχι επειδή ο λαός συμφωνεί με τις ιδέες τους, αλλά κυρίως επειδή τα βλέπει σαν εναλλακτική διέξοδο από την κρίση. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελπίδα και τα αριστερά κόμματα ξέρουν να την πουλάνε σε ωραίο πακέτο! Ο κόσμος λοιπόν, έχει καταλάβει ότι η πεπατημένη πρακτική των αριστερών κομμάτων, με τις πορείες και τα επεισόδια δεν αποφέρουν αποτελέσματα και έχει σταματήσει να αντιδρά με αυτό τον (βολικό για το σύστημα) τρόπο. Ο λαός, αφουγκράζεται και δεν αντιδρά! Αναμένει τις εξελίξεις και αναζητά νέους τρόπους αντίδρασης! Αναμένει μια μορφή αντίδρασης που να έχει αποτελέσματα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  14. Γερμανικό έντυπο λέει ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ!

    Το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

    Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το γερμανικό οικονομικό
    περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας και αναπαρήγαγαν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

    Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.

    «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, ξόρκισε το φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και το νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση «ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία».

    Και καταλήγει το σχόλιο των Νέων:

    «Ομολογώ ότι εάν ισχύουν όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος να βγάλω το καπέλο στον μπάρμπα-Σόρος που κατέφυγε σε αυτή την ευφυή, το λιγότερο, λύση να τιμωρήσει τη Γερμανία».

    σχόλιο Γ.Θ : Θυμηθείτε τα λόγια του αγαπημένου μας Πατρός Παϊσίου που έλεγε ότι η Αμερική θα διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας ότι ο χίτλερ ξανασηκώνει κεφάλι...
    Στο πλαίσιο αυτό η ενέργεια του αμερικανοsionisti Σόρος είναι απόλυτα σχετική...

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που ανταμώνω μια πολύ ωραία ανάλυση από στόματα ( γραφόμενα ) "ειδικών " αν μου επιτρέπεις φίλε Κώστα γιατί σαφέστατα αν περνούσε από την πένα μας ένα τέτοιο κείμενο θα εισέπραττε την φυλετική απαξίωση .

      Μία ένσταση όμως στην αλλοίωση των όσων ειπώθηκαν δια στόματος Πατρός Παϊσίου όπου θα τα γράψω λίγο πιο απλοϊκά ήταν αυτήν η διαβεβαίωσή του ότι δεν μπορούσαμε και δεν ήτο δυνατόν να συνυπάρχουμε κάτω από οποιοδήποτε πρίσμα με πρώην εχθρούς μας και μιλούσε σαφέστατα για Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία ....

      Για δε την Γερμανία είχε πει πως πάλιεφόσον τους δοθεί αφορμή και πάτημα θα προσπαθήσουν όσα στο παρελθόν δεν είχαν καταφέρει ....

      Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

      Α Τ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Nαι φιλε Αρμαγεδών ο πατηρ Παϊσιος ειπε το σωστο βεβαια αυτο δεν ειναι προγνωση αλλα γνωση, ειναι πολυ λογικο!! Μιλαμε για το 4ο ραϊχ. κωστας

      Διαγραφή
  15. Η Γυναίκα είναι ζωή,σημαίνει έρωτας,αγάπη,στοργή,μητρότητα, αστείρευτη δύναμη,υπομονή, γλύκα,κουράγιο.Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου.Καλό απόγευμα
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά σε όσες γυναίκες θέλουν να εορτάζουν (με μια μέρα καθυστέρηση)!!!
      Για εμένα δεν υφίσταται ειδική ημέρα για το αυτονόητο! Οι άξιες γυναίκες (μητέρες,αφοσιομένες συζυγοι, κτλ) εορτάζουν κάθε μέρα στην δική μου συνείδηση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χρονια πολλα καλη μου φιλη!!!! Ω εσεις τα θηλυκά είστε ευλογημενα για μας τα αγορακια.......
      Κωστας

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.