Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

" Εάν υπήρχε .... "



Εάν υπήρχε ... φιλότιμο θα'ταν Λεύτερη η Ελλάδα 
δεν θα καρπώνονταν ουδείς μόχθο είλωτα, δάκρυα ,
μόνοι θα' νοίγαν τα κελιά και θα'στρωναν τις κλίνες
αυτοί που αποστάτησαν και γίνανε κηφήνες .

Εάν υπήρχε ... όπως παλιά Θεία δικαιοσύνη ,
δεν θα λύγιζαν τα παιδιά όλης της Ρωμιοσύνης ,
σε επιβουλές και θέλγητρα των κάθε τοκογλύφων 
στο πτώμα της πατρίδας μας επίδοξων τυμβωρύχων .

Εάν υπήρχε .... Έλληνας ηγέτης με αξία 
δεν θα'χανε οι τράπεζες την μέγα σημασία ,
αυτές για να πλουτίσουνε και να διασωθούνε 
τα'χα γιατί βουλιάξανε εμείς για να πνιγούμε . 

Εάν υπήρχε ...πόνος κι έρωτας για τον Ελληνισμό 
θαρρώ πως δεν θα υπήρχανε κι αυτοί 
τραπεζικοί, δικαστικοί και όλοι αυτοί οι βολευτοί 
να λένε πως μας διασώζουνε απ' εξαναγκασμό .

Αφορμή στάθηκε ένα τόσο απλοϊκό αλλά με ουσία σχόλιο από τον blogger Giannioti στο :
"Εμφύλιος" επί θύραις! Ζητείται η άρση της ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (βίντεο) 
http://gianniotis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8416.html#comment-form

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ 

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν 

12 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο ποίημα, φίλε Αρμαγεδών! Συγχαρητήρια φίλε μου.
    Εγώ θα μείνω στο: "Εάν υπήρχε ...πόνος κι έρωτας για τον Ελληνισμό..."!
    Αν υπήρχε έρωτας για την Ελλάδα, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε ακόμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι δυστυχώς φίλε μου ΛΥΚΙΕ εάν υπήρχε αυτό το συναίσθημα ίσως του αυτούσιου ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ που πολύ συχνά τώρα τελευταία είναι το κόκκινο πανί στις επιδιώξεις των επικυρίαρχων αλλά και των δουλικών τους ....

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιο το ποιημα Αρμαγεδωνα! Ο εθνικισμος ειναι η αυτοαμυνα ενος λαου για να επιβιωνει μεσ τη ζουγκλα του ανταγωνισμου των λαων. Μα κ οι πολεμοι γινονται για την επικρατηση ενος λαου σε μια περιοχη, αρα οσοι ειναι ενωμενοι και πιστευουν στον δικο τους λαο, νικουν και επιβιωνουν, ενω οι υπόλοιοι χανονται. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε λίγο παραδειγματιζόμενοι από τους εθνικιστές της Ουκρανίας και το που οδηγούν την χώρα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε, το θέμα της Ουκρανίας είναι αρκετά σύνθετο για να μπορούμε να το απλοποιήσουμε τόσο και να συμπεράνουμε για τον "εθνικισμό" τους.
      Καταρχήν ο "εθνικισμός" των επαναστατημένων Ουκρανών, είναι προσχηματικός και όψιμος. Πίσω από αυτόν, βρίσκονται διεμβολισμοί ξένων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία, κτλ) και άμεσες σχέσεις με την επιβολή της Νέας Τάξης! Δηλαδή χρησιμοποιείται ο εγγενής πατριωτισμός των Ουκρανών, προκειμένου να συσπειρώσει και να πολώσει τον λαό, στρέφοντάς τον κατά της εθνικής τους ενότητας, με τελικό σκοπό την διχοτόμηση της χώρας. Πάντοτε οι πολιτικές δυνάμεις που ενδύονται τον εθνικισμό ή τον πατριωτισμό, κρύβουν την αληθινή τους φύση, που κατά κανόνα είναι διαφορετική από αυτή που θέλουν να εμφανίζονται.
      Ενώ λοιπόν ο πατριωτισμός των Ουρανών, είναι κάτι το θεμιτό και το αναγκαίο, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα επιτήδεια κοράκια του συστήματος, για να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους!
      Εμείς όμως, όταν μιλάμε για εθνικισμό, δεν εννοούμε τις πολιτικές φράξιες που καπηλεύονται το έθνος και την πατρίδα.
      Εννοούμε την δημιουργική δύναμη του φιλοπάτριου αισθήματος, την αγάπη για τους προπάτορες, την ιστορία μας, την γλώσσα μας, τα ήθη και τις παραδόσεις μας, την ηθική μας και το πολιτισμό μας. Την εθνική μας ταυτότητα δηλαδή!
      Χωρίς αυτή την αγάπη, ένα έθνος εξαφανίζεται!
      Και μαζί του, χάνεται ένας πολιτισμός. Όταν μάλιστα μιλάμε για τον Ελληνικό, δεν αναφερόμαστε σε έναν οποιονδήποτε, αλλά σε αυτόν που αποτέλεσε την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Μιλάμε δηλαδή, για τον πολιτισμό στον οποίο στηρίζονται όλες οι αναφορές των επιστημών, της φιλοσοφίας και την ηθικής.
      Με αυτή την έννοια λοιπόν, αναφερόμαστε στον εθνικισμό και στον πατριωτισμό.
      Όχι βεβαίως με την πολιτική τους προβολή.
      Πιο απλά:
      Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος "κομματικός φίλος" του εθνικισμού (καλύτερα να μην είναι θα έλεγα).
      Αρκεί να σκέφτεται και να ενεργεί, με πρόταγμα το συλλογικό όφελος και την αγάπη του για την φύση του και την ταυτότητά του. Να αποβάλλει τον ατομικιστικό ωφελιμισμό και να θέσει τον εαυτό το υπό του συνόλου και όχι επί αυτού!
      Τότε, μπορούμε να ελπίζουμε φίλε μου...
      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
    2. Τότε μήπως ο εθνισμός θα ταίριαζε καλύτερα σαν λέξη αν θέλουμε να αποφύγουμε την σύνδεση με ακραίες ιδεολογίες που ίσος να μην είναι και τόσο αγαθές κατά βάθος;

      Διαγραφή
  5. Βεβαίως! Αν η λέξη "εθνισμός" θεωρείς ότι περιγράφει καλύτερα αυτό που αναφέρουμε, τότε ας την αντικαταστήσουμε από την λέξη "εθνικισμός" (που σημαίνει ιδεολογία).
    Αν και γνωρίζω την διαφορά των λέξεων, συμμερίζομαι την χρήση της λέξης "εθνικισμός" επειδή είναι ευρέως χρησιμοποιούμενος, ενώ η λέξη "εθνισμός" αποτελεί νεωτεριστική επινόηση, για να καταδείξει την διαφορά του εθνικού πατριωτισμού, από την ιδεολογική άποψη περί του έθνους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λέξη πατριωτισμός είναι ακόμα καλύτερη πιστεύω,καθώς αυτή χρησιμοποιεί και το άρθρο 120 του συντάγματος και για τον λόγο αυτό κάποια κέντρα προσπαθούν να αμαυρώσουν αυτή την λέξη,προσπαθώντας να την συνδέσουν με τον φασισμό.

      Διαγραφή
    2. Η διαφορά του πατριωτισμού με τον εθνισμό, είναι ότι ο πατριώτης αγαπά τον τόπο του,ο οποίος δεν σχετίζεται αναγκαστικά με το έθνος στο οποίο ανήκει. Ο πατριωτισμός υπάρχει ακόμα και για τους τοπικιστές. Πατριώτης μπορεί να είναι ένας Αμερικανός, επειδή αγαπά την πατρίδα του, δηλαδή τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Όμως επειδή δεν υπάρχει αμερικανικό έθνος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εθνιστής (ή εθνικιστής), αφού οι μόνοι πραγματικοί Αμερικάνοι, είναι οι γηγενείς "ινδιάνοι". Αντίθετα ο εθνιστής, είναι αυτός που αγαπά το έθνος στο οποίο ανήκει, ακόμα και αν δεν έχει γεννηθεί στον τόπο που το έθνος εδράζεται. για παράδειγμα, ο Κούρδος, μπορεί να είναι εθνιστής ακόμα και αν το έθνος του δεν έχει εδαφική αυτονομία. Ένας Έλληνας που γεννήθηκε στην Γερμανία, μπορεί να είναι εθνιστής κι ας μην γεννήθηκε στην Ελλάδα (άρα η Ελλάδα δεν είναι πατρίδα του άμεσα, παρά μόνο έμμεσα).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ευχάριστο για την ανάλυση.Από εδώ καταλαβαίνουμε νομίζω τον ρόλο των μειονοτήτων που είτε πραγματικά υπάρχουν η εφευρίσκονται με κάποιους τρόπους για να δημιουργήσουν διεκδίκησης από γείτονες χώρες.

      Διαγραφή
  6. Πολύ σωστά. Τα εγγενή πατριωτικά ή εθνιστικά συναισθήματα των ανθρώπων, γίνονται εργαλείο στα χέρια των πολιτικών και των επικυρίαρχων.
    Επανερχόμενος για όσους δεν εννόησαν την διαφορά του πατριωτισμού από τον εθνισμό:
    Έθνος= πολιτισμός+ομοφυλία
    Πατρίδα= έδαφος, γη.
    Και εγώ σε ευχαριστώ ανώνυμε για την ευκαιρία που μου έδωσες να διευκρινίσω τις έννοιες, προς άρση παρερμηνειών.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.