Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (12-2-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή.

63 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλη τη παρεα. Ενα βιντεακι για τον φιλο ΑΩ που ειχε γραψει για τους φανταρους που περπατουσαν στην Αθηνα την μερα της συγκεντρωσης της χρυσής αυγής.

    www.eglimatikotita.gr/2014/02/blog-post_3541.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ%29

    Μου φαινεται οτι την ιδια άποψη με σενα ειχαν καιοι αναρχοφασιστες που σακατευουν (ολοι μαζί σε έναν) όποιον θεωρουν από μόνοι τους χρυσαυγητη!!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα προφανώς δεν κατάλαβες τον λόγο για τον οποιο αναφέρθηκα στους αδειούχους φαντάρους στην προκειμενη περίπτωση.
      Η βία καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται αν και δεν γνωρίζω το συμβάν.Θα μπορούσα κάλλιστα να σου αντιπαραθέσω την δολοφονία του Παύλου Φυσα σαν αντίστοιχο περιστατικό.
      Αυτό που με ενδιαφέρει εμενα προσωπικά είναι να βρίσκω πράγματα που μας ενώνουν σαν λαό και όχι πράγματα που μας χωρίζουν και μας πολώνουν όπως κάνουν οι οπαδοί ακραίων κομματων και δογμάτων ασκώντας βίαιες τακτικές.

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Οι αναρχοφασίστες που το παίζουν "αντιρατσιστές" επιτίθενται καθημερινά κατά ομάδες σε μεμονωμένα άτομα που τους κόβουν για χρυσαυγίτες και τους στέλνουν στον νοσοκομείο. Έγινε πριν μέρες στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι και την Ν.Ιωνία. Οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμιά σχέση με χρυσή αυγή!! Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός τότε τι είναι;; ¨Άρα με την λογική της ρατσιστικής βίας, καλά έκανε και ο "πρώην" κουμμουνιστής χρυσαυγίτης που σκότωσε τον Φύσσα, αφού και αυτοί κάνουν τα ίδια και μάλιστα στο πολλαπλάσιο..Έλεος δηλαδή!!!!!! Έλεοοος!!!!!
      Ο Παρατηρητής.

      Διαγραφή
    3. Σας είπα πως η τυφλή βία ίνα καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.
      Γιατί παρατηρητή διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου δεν κατάλαβα;
      Γιατί εσύ και ο Κωστάκης επιδιώκεται εντέχνως να φέρεται την ένταση εδώ μέσα αντί του πολιτισμένου διαλογου
      Μήπως επειδή πλησιάζει προεκλογική περίοδος και από κάποια κέντρα άρχισαν να σκανε φραγκάκια σε κάποιος συγκεκριμένους σχολιαστές;

      Α-Ω

      Διαγραφή
    4. Φίλε Α-Ω, το τελευταίο σου σχόλιο, ξεφεύγει των ορίων της ευπρέπειας και αποτελεί προσβλητική επίθεση εναντίων συνσχολιαστών, άνευ λόγου και απρόκλητα. Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις και να μην δοθεί συνέχεια από τους υπολοίπους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Λύκιε για ακόμα μια φορα νομίζω πως είσαι άδικος απέναντι μου.
      Η παρατήρηση έπρεπε πρώτα να γίνει στον παρατηρητή σύμφωνα με αυτά που έγραψε..........
      Όχι φιλε μου δεν ανακαλώ τίποτα γιατί ο παρατηρητής μας λέει ευθέως πως καλά έπραξε ο δολοφόνος του Φύσσα............
      Κάποτε σου ανέφερα πως πρέπει να είσαι ακριβοδίκαιος μα δυστυχώς βλέπω πως η πλάστιγγα γέρνει μονόπλευρα και μάλιστα προς αυτούς που καλλιεργούν τις έντασης..........
      Αν διαβάσεις με προσοχή τα σχόλια νομίζω πως θα καταλάβεις πως τα ερωτήματα μου δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έγραψαν οι φίλοι μας.

      Α-Ω

      Διαγραφή
    6. Φίλε Α-Ω, νομίζω ότι παρεκτρέπεσαι εξακολουθητικώς! Δεν διστάζεις να επιτεθείς ακόμα και σε εμένα, ξεχνώντας τον ρόλο μου εδώ μέσα. Νομίζω ότι σου ξέφυγε ο εγωισμός σου, αυτή την φορά.
      Δεν θα απαντήσω στην κατηγορία που μου αποδίδεις, ότι σε "αδίκησα για ακόμα μια φορά" και πως "δεν είμαι ακριβοδίκαιος"! Σκέψου για πόσα θα μπορούσα να κατηγορήσω με την σειρά μου, εσένα. Δεν το πράττω όμως, γιατί σε σέβομαι.
      Θα σου απαντήσω όμως, σε ότι αφορά την άρνησή σου να ...ανακαλέσεις!
      Είναι δικαίωμα του φίλου Παρατηρητή, να έχει την δική του άποψη και να την εκθέτει. Το σχόλιό του έχει έναν ενδιαφέροντα λογικό συνειρμό, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί. Υποθέτω ότι εσύ διαφωνείς. Μπορείς λοιπόν να αντικρούσεις το σκεπτικό του με τα δικά σου επιχειρήματα.
      Αντί αυτού, νομίζεις ότι δικαιούσαι να τον προσβάλλεις και να τον κατηγορείς! Βεβαίως δεν ανέχεσαι αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος σου.
      Αν μη τι άλλο επίσης, δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος να απαντάς σε κάθε σχόλιο που κάνουν άλλοι. Διάβασα με προσοχή τα σχόλια και δεν διαπίστωσα προσωπική επίθεση σε εσένα από τον Κώστα ή τον Παρατηρητή. Διαπίστωσα όμως το αντίθετο!
      Μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίζει ομάδες ανθρώπων όπως νομίζει, δεν μπορεί όμως να χαρακτηρίζει προσωπικά κανέναν εδώ μέσα.
      Φίλε Α-Ω, πολλές φορές σε υπερασπίστηκα και σε προστάτεψα εδώ μέσα. Αυτή την φορά, είμαι αυτός που θα προστατέψει τους άλλους από την δική σου συμπεριφορά.
      Σε παρακαλώ για τελευταία φορά, να ανακαλέσεις υποχωρώντας από τον εγωισμό σου, διότι αυτή την φορά δεν έχεις δίκιο.
      Θυμήσου όλα αυτά που μας έγραφες κατά καιρούς, για ανωτερότητα, ανοχή και εξελιγμένη συμπεριφορά, καθώς και για την αδελφοσύνη των συνανθρώπων.
      Δείξε μας ότι είσαι αυτός που λες...
      Εγώ σε συγχωρώ για την συμπεριφορά σου (σε ανέχομαι και σε σέβομαι ταυτόχρονα). Πράξε και εσύ ανάλογα φίλε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα.
      Στα τρία ερωτήματα που κάνω μονο στο δεύτερο κατονομάζω δυο σχολιαστές και τους ρωτώ γιατί καλλιεργούν την ένταση έναντι του πολιτισμένου διαλογου.Στο πρώτο ρωτώ τον παρατηρητή απλά γιατί ανεβάζει τους τόνους και στο τελευταίο αφήνω ένα ερώτημα να πλανιέται στον αέρα χωρίς να κατονομάζω κανέναν προσωπικά.
      Άρα δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη η να ανακαλέσω τίποτα και σε κανέναν.
      Όταν αφήνεις Λύκιε να χρησιμοποιούνται λέξης όπως ""αναρχοφασιστας"" η "λαθρομετανάστης" να ξέρεις πως ανά πασα στιγμή θα μπορέσουν να δεχτούν και τις ανάλογες απάντησης με χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το άλλο άκρο........
      Νομίζω πως καταλάβατε όλοι πως η πρόθεση μου δεν ήταν να πολώσω τα άκρα.....μα έπρεπε με μερικές απλές ερώτησης να κόψω τον αέρα λίγο στους φίλους μας που όδευαν προς το παραλήρημα.

      Α-Ω

      Διαγραφή
    8. Φίλε Α-Ω, έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη, όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχεις όμως δικαίωμα να εγκαλείς κανέναν για τις απόψεις του. Είναι δική σου άποψη ότι κάποιοι "καλλιεργούν ένταση", ενώ το ίδιο θα μπορούσαν να επικαλεστούν αυτοί και για σένα.
      Επίσης το "αφήνω ένα ερώτημα να πλανιέται στον αέρα χωρίς να κατονομάζω κανέναν προσωπικά", μάλλον είναι ένα παιδικό επιχείρημα ενός σκανταλιάρη!
      Είναι εμφανέστατο σε ποιους συγκεκριμένα αναφέρεσαι και αυτό αποτελεί συκοφάντηση και προβολή. Σου θυμίζω το πως θα αντιδρούσες εσύ, αν κάποιος έκανε το ίδιο για σένα!
      Λες ότι "αφήνω" να λέγονται οι λέξεις "αναρχοφασίστας" και "λαθρομετανάστης".
      Κατά την γνώμη σου θα έπρεπε να λογοκρίνω τις λέξεις, οι οποίες δεν είναι υβριστικές;
      Και την μια και τη άλλη, τις χρησιμοποιώ και εγώ. Όσο οι λέξεις δεν χρησιμοποιούνται για να προσβάλλουν κάποιον συνομιλητή, δεν έχω δικαίωμα να τις κρίνω.
      Η γενική προσφώνηση που απευθύνεται σε ομάδες πολιτών για να περιγράψει μια τάση, μια ιδεολογία ή συμπεριφορά, είναι απολύτως θεμιτή. Αλλιώς δεν μπορεί κανένας μας να εκφράσει τις θέσεις του.
      Εξάλλου και εσύ ο ίδιος, πολλές φορές χρησιμοποίησες λέξεις, όπως "φασίστες", "μπάτσοι", "προδότες", κτλ.
      Αντιλαμβάνομαι ότι οι λέξεις "αναρχοφασίστας" και "λαθρομετανάστης" σε ενοχλούν ιδιαίτερα, λόγω δικών σου απόψεων. Όμως αυτό δεν είναι λόγος για να περιορίσουμε την ελευθερία της έκφρασης των απόψεων, επειδή ενοχλείται ο ένας!
      Λοιπόν για να κλείσει εδώ το θέμα, στον Καταχθόνιο Δαίμονα γίνονται ελεύθεροι διάλογοι χωρίς λογοκρισία, αρκεί αυτοί να γίνονται με σεβασμό στον συνομιλητή (δηλαδή να μην υπάρχουν προσωπικές προσβολές, ύβρεις και συκοφαντίες).
      Μπορεί κάποιος ελεύθερα να εκφράζει ακόμη και τις ακραίες του θέσεις για κάποιο ζήτημα και το μόνο που θα έχει να αντιμετωπίσει, είναι τα επιχειρήματα των άλλων, με κόσμιο τρόπο.
      Ως διαχειριστής, υποχρεούμαι να τηρώ αυτούς τους κανόνες και όλοι γνωρίζουν ότι δεν διστάζω να διαγράψω, όποιον δεν θέλει να τους σεβαστεί. Άρα λοιπόν, τον ρόλο του "τροχονόμου" τον έχει ο διαχειριστής για να μην προκαλούνται και παρεξηγήσεις.
      Ευχαριστώ για την προσοχή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Παλαιότερα όταν μου ζητήθηκε να σταματήσω να βάζω βιντεάκια που ενοχοποιούσαν την χρήση αυγή το σεβάστηκα και δεν ξαναέβαλα.Επίσης προσπαθώ οι χαρακτηρισμοί μου να είναι μετριοπαθής για να μην προκαλώ άλλους σχολιαστές όπως επίσης μου ζητήθηκε κάποτε και έχω νομίζω να εκφραστώ με σκληρό τρόπο από την δολοφονία του άτυχου Παύλου.
      Απεναντίας διακρίνω μια ανοχή σε βιντεάκια που αβαντάρουν την χρήση αυγή και τον συγκεκριμένο χώρο καθώς επίσης και ανοχή σε λεξιλόγια που με προκαλούν να εκφραστώ κι εγώ η ο οποιοσδήποτε διαφωνεί κατά τον ίδιο τρόπο και νομίζω καταλαβαίνετε πολύ καλά που αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει.........
      Απλός κρούω τον κώδωνα του κινδύνου γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα αντιδράσω στο μέλλον εάν συνεχιστούν αυτού του είδους οι συμπεριφορές.
      Τέλος συμπαθάτε με αν στενοχώρησα κάποιους, μα σας παρακαλώ αφού βλέπετε πως προσπαθώ πολύ...μην με προκαλείται.

      Α-Ω

      Διαγραφή
    10. οταν λεμε "μην με προκαλείτε" το γραφουμε με "εψιλον" οχι με "αλφα-γιωτα"... ελεοσ

      Διαγραφή
  2. Εγώ περιμένω να ακούσω ( στην προκειμένη περίπτωση διαβάσω ) μια καλησπέρα απο τους φίλους μου θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα .

    Έχω πολλές φορές διαμηνύσει ενός άλλων ιστότοπων και θα το αναφέρω και εδώ πως κακώς αναφερόμαστε με την λέξη ρατσισμό .
    Δεν είμαστε ζώα δεν ανήκουμε σε ράτσες , ( όχι ότι έχω τίποτε με το ζωικό βασίλειο ) σε ράτσες ίσως ανήκουν αυτοί που επινόησαν αυτήν την λέξη για να διαβάλουν την Εθνική κυριαρχία κρατών και να μπορούν προς όφελός τους να δρομολογήσουν την Ν.Τ.Π.

    Έχουμε την Ελληνική γλώσσα η οποία μιλάει και αναλύει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το θέμα τον Φυλετισμό .

    Οπότε κάντε μια χάρη στην Ελληνική γλώσσα και στο ανθρώπινο είδος και μιλάτε για Φυλετισμό .

    ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλησπέρα στον ποιητή του χώρου.

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φίλε μου Αρμαγεδών! Έχεις απόλυτο δίκαιο για την χρήση της λέξης "ρατσισμός". Η καθομιλουμένη όμως, πολλές φορές μας κάνει να ξεχνάμε την ορθή ελληνική απόδοση των λέξεων. Όπως και να' χει όμως, το φαινόμενο του φυλετισμού, είναι ...της μόδας, τον τελευταίο καιρό! Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ βεβαίως φίλε μου...
      Δυστυχώς ο "φυλετισμός" γίνεται το άλλοθι, για να εκφράζουν κάποιοι την μισαλλοδοξία και την βία που κρύβουν μέσα τους, σε δύσκολους καιρούς που έχουμε τόση ανάγκη την ομόνοια και την ομοψυχία του λαού!
      Βλέπεις πως μεταφέρεται ακόμα και εδώ μέσα, σε μια μικρογραφία του έξω.
      Ας μάθουμε λοιπόν, να είμαστε ανεκτικοί, ελαστικοί και ευγενικοί με τους φίλους μας, πριν φτάσουμε να φλυαρούμε για το πως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους!
      ΛΥΚΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Και ναι φίλε μου όλο και περισσότερο θα μιλάνε για αυτών τον ρατσισμό που έχει σπιτωθεί στις καρδιές των κακών Ελλήνων ,

      Και φυσικά για να ξεσπιτωθεί από εκεί μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλοί τρόποι άλλωστε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" .

      Κάποτε για τους σχολιαστές των ιστότοπων είχα από καιρό αναφέρει ότι τα blog είναι μια μικρή κοινωνία και από εκεί μέσα μπορείς να καταλάβεις να αντιληφθείς έναν ολόκληρο λαό .

      Εγώ γι'αυτόν τον λαό μας χαίρομε , όπως φυσικά και οι περισσότεροι από εμάς .


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    4. πεσ τα λυκιε πρεπει να κανεισ σεμιναρια στουσ ελληνεσ για να τουσ μαθεισ να μην ειναι μισαλλοδοξοι και να ειναι ανεκτικοι οπωσ εσυ!!!!!!!!!!!!! τι να πεισ φιλε ειμαστε ενασ λαοσ ρατσιστησ ειναι και τησ μοδασ βλεπεισ......... ακομα δεν ειδαμε το φωσ οδηγησε μασ

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους. Φίλοι μου, ο πολιτισμός και η συμπεριφορά σας είναι πόλος έλξης. Όποιες και να είναι οι διαφωνίες σας έχω παρατηρήσει ότι το επίπεδο σας είναι άξιο. Μην το θυσιάζεται στην αντιπαράθεση. Οι διαφωνίες ανοίγουν πόρτες, δεν κλείνουν.
    Επί του θέματος, νομίζω πως οι τρόποι δράσης των δυο "πολιτικών" χώρων, έχουν περισσότερες ομοιότητες από διαφορές. Ας μην μπαίνουμε στην διαδικασία να δικαιολογούμε περιστατικά βασιζόμενοι στο "οφθαλμός αντί οφθαλμού". Η βλακεία του ενός, δεν εξισορροπεί την βλακεία του άλλου.
    Καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Pit Zenk, καλησπέρα! Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου και αυτό προσπαθώ και εγώ να δείξω. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζω ότι είναι ανθρώπινο να υπάρχουν εντάσεις, προστριβές και διαφωνίες, όμως τουλάχιστον σε αυτό τον χώρο, καταφέρνουμε να κρατάμε ένα καλό επίπεδο συμπεριφοράς.
      Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που επιδεικνύετε αυτοσυγκράτηση και αλληλοσεβασμό στους διαλόγους μέσα στον χώρο των σχολίων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Φίλοι συνσχολιαστές πάντα πριν από κάθε είδους εκλογές νομίζω πως είναι πασιφανέστατο πως κάποιοι κύριοι μα και κυριες χρηματίζονται για να γραφουν άρθρα και σχόλια υπέρ τις παρατάξεως η του πολιτικού προσώπου που τους χρηματοδοτεί.Αυτό επίσης μπορεί να συμβαίνει και να παρακινείται μέσο της εξαγοράς σχολιαστών και από μυστικές υπηρεσίες η οποιουδήποτε αλλου είδους συμφερόντων.
    Υπάρχει επίσης και η περίπτωση να κάνουν την ίδια δουλειά κάποιοι χωρίς να χρηματίζονται γιατί είναι φανατικοί οπαδοί και υποστηρικτές φορώντας όμως και τις γνωστες παρωπίδες του φανατισμού και του οπαδού.
    Απλός θέλω να επιστήσω ιδιαιτερα την προσοχή σας σε αυτές τις περιόδους παρατηρώντας τι γράφετε και σε τι συχνότητα...........
    Καληνύχτα

    Καληνύχτα-Σωκράτης Μάλαμας
    http://www.youtube.com/watch?v=7ZfL_n5hBF0

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβομαι την επιθυμια του σεβαστου μας διαχειριστή Λύκιου, μα και ολων των φίλων που σεβονται αυτον τον χωρο. Δεν μπαινω στη διαδιασια να απαντησω στις συκοφαντιες και τις προσβολες και θα ειμαι και γω πανω απο τις περιστάσεις συμφωνα με την ποιοτητα του μπλογκ! Φιλε ΑΩ δεν πειραζει, καλή καρδιά. Εγω δεν θελω να στεναχωρίσω κανέναν. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την καλησπέρα φίλε μου ΛΥΚΙΕ όπως και στους-ις υπόλοιπους-ες θαμώνες του ιστότοπού μας .

    Θέλω να παραθέσω εδώ μέσα κάτι που έχει γίνει προ καιρού σε έναν ανοιχτό τόπο μιας πλατείας πίνοντας τον καφέ μας .

    Κάναμε μια φιλική συζήτηση όντας διασκεδάζοντας την με βάσει το Ελληνικό λεξιλόγιο και προσπαθήσαμε να παραστήσουμε τους χαζούς και να βγάλουμε το πιο "ελαφρύ πόρισμα" .

    Αρχίσαμε βάσει της Ελληνικής λέξης λαθρομετανάστης = λαθρομετανάστης αρσενικό (θηλυκό λαθρομετανάστρια). ο μετανάστης -στρια που έχει εισέλθει λαθραία σε ξένη χώρα .

    Έλα όμως που προσκρούαμε σε αυτό το "ρατσιστικό " σχόλιο κατά μερίδας ανθρώπων όπως διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάποιοι .

    Αποφασίσαμε να εντοπίσουμε (όντας παριστάνοντας τα άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης ) .
    Γιατί να μην ονομάζονται λαθρομετανάστες και η παράνομη θήρα ονομάζεται λαθροθηρία ;

    Μήπως το ανθρώπινο γένος κινείται "ρατσιστικά" κατά του ζωικού βασιλείου διεκδικώντας ο άνθρωπος για τον εαυτό του σε βάρος των ζώων τα μέγιστα ;

    Αν διεκδικεί για τον εαυτό του γιατί τον συγκρίνει με τα ζώα προσπαθώντας να διαβάλλοντας εαυτόν τον κατατάσσει σε ράτσες ;

    Είναι γνωστό ότι το εξωτερικό παρουσιαστικό το χαρακτηρίζουν το χρώμα το γένος το χρώμα των μαλλιών η συμπεριφορά .
    Αυτός είναι Έλληνας , Αλβανός, Τούρκος , είναι μαύρος , νωθρός , κίτρινος , ξανθομάλλης κοκκινομάλλης έχει αλλόκοτη συμπεριφορά , ή εν τέλει είναι πολύ ιδιότροπος, μορφωμένος αμόρφωτος, άτομο με απολυτήριο Δημοτικού, εξαταξίου Γυμνασίου ή ανωτέρας μόρφωσης σαν και αυτούς που πολύ συχνά περιδιαβαίνουν τα δημοσιογραφικά πάνελ και κάνουν αναλύσεις επί των αναλύσεων αφήνοντας στην απέξω τον απλοϊκό μέσω Έλληνα-Ελληνίδα αψηφώντας ότι όλοι μας δεν έχουμε την ιδία μόρφωση .

    Όλα όμως τα παραπάνω αναλύονται στο Ελληνικό λεξιλόγιο με τον καλύτερο τρόπο άρα το Ελληνικό λεξιλόγιο είναι από την φύση του φυλετικό ;

    Εάν ναι μήπως επειδή είναι φυλετικό πρέπει να το σβήσουμε εμείς οι νεότεροι , να το αλλάξουμε βρε αδερφέ για το καλό του γένους μας και των φυλετικών πεποιθήσεων των αγράμματων Ηρώων του 1821 όπως χαρακτήρισε ένας μεγάλος Δημιοκράτης της Νεωτέρας Ελληνικής πολιτικής σκηνής ;

    Η μήπως η ρίζα του κακού είναι αυτός ο διάσπαρτος Ελληνισμός που διαβάλλει και άλλα κράτη τα οποία βασίζονται κατά πολύ στο Ελληνικό λεξιλόγιο ;

    Και αυτοί ποιοι είναι, οι οποίοι τόσο εύκολα μιλάνε για "ρατσισμό" εξομοιώνοντας τον άνθρωπο με το ζωικό βασίλειο και όχι με την Ελληνική λέξη φυλετισμό ;

    Κάποιοι σίγουρα σαν εκείνους που αναζητούν την Θεία χάρη πολύ συχνά, περιδιαβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας μα όταν προσπερνούν το στασίδι της εξερχόμενοι είναι αυτοί που κάνουν τα πιο πολλά γιατί γνωρίζουν ότι ο Κύριος θα τους συγχωρήσει και πάλι .

    Ζαριά είναι και ο κύριος και το Ελληνικό λεξιλόγιο και το πιάνουν κάποιοι και το τεντώνουν όπως θέλουν βάσει τις δικές τους ανάγκες και τα θέλω .

    Συνεχίστηκε η συζήτηση επί μακρόν μα όσο και να προσπαθήσαμε να παραστήσουμε τους χαζούς πάλι στα ίδια καταλήξαμε .

    Άρα όσοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορείς να μιλάς για λαθρομετανάστη είναι φυλετιστές κατά του Ελληνισμού , του Ελληνικού λεξιλογίου και στην πράξη φυλετιστές με ότι Ελληνικό υπάρχει .

    Άρα ας πάψει ο δικός τους παραλογισμός αυτής της φυλετικής διάκρισης γιατί σε έναν λαό που έμαθε να λέει τα σύκα ..σύκα και την σκάφη... σκάφη δεν μπορείς να του απεμπολείς αυτήν του την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χαρακτηρίζοντας τον "ρατσιστή" και όχι εξομοιώνοντας αυτόν με ζώο και παριστάνοντας τον διανοούμενο που σε διακρίνει ο μόρφωση επιπέδου σε σύγκριση με άλλους συνΈλληνές σου .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου Αρμαγεδών η λέξη λαθραίος είναι ένα πανάρχαιο εφεύρημα των εκάστοτε εξουσιαστών στο παχύρρευστο υλικό πεδίο.Για αυτό λοιπόν και οι πρόγονοι μας έπρεπε να του δώσουν κάποια ονομασία.........και ο παιδεραστής έχει ονομασία.........;).......αυτό όμως δεν τον συγχωρεί ούτε τον καθαγιάζει.
      Η γλώσσα μας όπως και η αριθμοσοφια η γεωμετρία τα μαθηματικά και όλες οι άλλες επιστήμες που ανέπτυξαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι είναι τα υπέροχα εργαλεία που μας κληροδότησαν για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε το καθένα ξεχωριστά.Όλα αυτά φιλε μου είναι σαν το μαχαίρι που κόβει το ψωμί.....μα μπορεί κάλλιστα να κόψει και ένα λαρύγγι!Από εσένα και την ελεύθερη σου βούληση εξαρτάται πως θα τα χρησιμοποίησης.

      Α-Ω

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα.... :-) βρε ΑΩ ... Ξέρεις τι διαπιστώνω όσο διαβάζω τα σχόλια σου; Ενώ στην αρχή το πας καλά στο τέλος πάντα καταφέρνεις ν γίνεσαι καυστικος και για ν είμαι ειλικρινής :-) κάθε φορά που προσπαθώ ν καταλάβω γιατί αντίδρας έτσι με πιάνει πονοκέφαλος σου:ρ αμύνεσαι με επιθεση, ειρωνία, ισοπεδωνεις τον συνομιλητή σου δεν δέχεσαι κουβέντα, πολύ πολύ ισχυρογνωμων δεν θα διστάζες για πολλά πράγματα γύρω από τα πιστεύω σου! Ομως heyyyy..... Αν κλείσω τα ματιά σε όλα αυτά τα επιφανειακά πασαλειματα ξέρεις ... Τι διαπιστώνω; 1ον δύσκολα προβληματιζες διότι δεν ακούς! Φοράς παρωπίδες βρε αδελφέ! 2ον πολλούς φόβους και απέραντο ωκεανό μοναξιάς! Φυσικά κ έχω τον λόγο μου που σου τα ψιθυρίζω αυτά! Τον οποίο αν θέλεις μπορώ ν σου τον πω, μπορείς να το σκεφτείς αν θέλεις η μπορείς να τον προσπερασεις. Na μην ξεχάσω να σου πω κλείνοντας ότι είσαι ένας πολύ όμορφο και ιδιαίτερο πνεύμα!!! Και pleaseee... Αν μπορείς σε παρακαλώ και σου είναι εύκολο μην κανείς post 20 videakia κάθε φορά βάλτα όλα σ ένα!! Τhnks :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγια καλημέρα.
      Έχεις σχηματίσει γνώμη για το άτομο μου και είναι δικαίωμα σου....κι εγώ έχω αρχίσει να σχηματίζω κάποια άποψη για σένα μα νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσω......άσε που δεν χρειάζεται.Με προβλημάτισε ιδιαιτερα αυτό το link που μας έδωσες τα χριστούγεννα το οποιο περιείχε κάποιον οιο γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν έγινε κατά λάθος η εσκεμμένα........;?Μην το εκλάβεις ως κατηγορια η επίθεση......είναι απλός ένα γεγονός που συνέβηκε στο κοντινό παρελθόν και είναι μια είδους πράξη κι εγώ τυγχάνει να μετράω τους άλλους από τις πράξης τους.
      Σίγουρα γίνομαι πολλές φορες καυστικός και αυτό πάντοτε ενοχλεί ιδιαιτερα αυτούς που γραφουν με αγνωστου ταυτότητας σκοπιμότητες η που χρηματίζονται για να γραφουν.
      Τέλος όταν σερφάρω στο διαδίκτυο βρίσκω διαφορα πράγματα που θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας και για αυτό κάποιες φορες δεν σας τα δίνω μαζεμένα γιατί ενώ μπορεί να σας έχω ποστάρει ήδη κάτι βρίσκω στην συνεχεια και αλλα που ίσος να είναι ποιο ενδιαφέροντα.

      Α-Ω

      Διαγραφή
  8. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΡΑΤΑ ΥΨΗΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΝ!!! ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΑΙ, ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΣΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ!! ΜΗΔΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΦΥΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ. Α-Ω ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΝ ΤΟΥ ΕΓΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΙΚΟΥ ΣΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙ ΕΣΕ ΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΣΟΥ, ΟΥΔΕΝΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΙΣΑΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΝ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΙΝ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕ. Α-Ω ΕΙΣΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΟ ΣΕ ΤΙΜΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΘΑΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΥΜΩΝ.
    Ο "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κύριε.....δυστυχώς δεν μπορώ να σας αναφέρω με το όνομα σας γιατί είναι μια λέξη που έχω απόρριψη μέσα από την παίδευση του μυαλού μου σε αυτόν εδώ τον χώρο.
      Ευχαριστώ πολύ πάντως για την κριτική,τις υποδείξεις σας και όλα τα υπόλοιπα που συμβάλουν τα μέγιστα εδώ μέσα ούτος ώστε να μεταβεί το πνεύμα μας σε παραγωγική διαδικασία!!!.........:p))))

      Α-Ω

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλη την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα.
    Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σχολιαστές για την "κατασβεστική" παρέμβαση, αφού ως παρέα, έχουμε την δυνατότητα να αυτοελεγχόμαστε και να αυτοπροστατευόμαστε!
    Φίλε Αρμαγεδών,
    τα πράγματα είναι πολύ απλά, για όποιον γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Όποιος την αγνοεί, δυστυχώς θα πέφτει θύμα της άγνοιας και της πλάνης του, σε ότι αφορά τις γλωσσικές έννοιες.
    Η λέξη "λαθραίος" (αρχαία ελληνική: "λαθραῖος") παράγεται από τη ρίζα -λαθ του "λανθάνω" και σημαίνει παράνομος, κρυφός.
    Είναι η αρτιότερη λέξη για να περιγράψει κάτι το παράνομο, προσδιοριζόμενο από το δεύτερο συνθετικό, όπως:
    λαθρεπιβάτης,
    λαθραναγνώστης,
    λαθραίος έρωτας,
    λαθροθήρας,
    λαθροϋλοτόμος,
    λαθρέμπορος,
    λαθρομετανάστης.
    Έτσι είτε μας αρέσει είτε όχι, η ελληνική γλώσσα ορίζει την έννοια του παράνομου μετανάστη, με την λέξη "λαθρομετανάστης". Όσοι αδυνατούν να το αποδεχτούν, τότε έχουν νοητικό πρόβλημα με την χρήση της γλώσσας μας. Αν δεν την αποδέχονται, ας επιλέξουν να ομιλούν μια άλλη γλώσσα που να τους αρέσει καλύτερα!
    Εμείς που επιμένουμε να μιλάμε ελληνικά, δεν θα αλλάξουμε την γλώσσα μας για χάρη κάποιων "ιδεολόγων" της θολοκουλτούρας.
    Τι συμβαίνει με την λέξη "ρατσιστής";
    Η λέξη αυτή, έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό λεξιλόγιο και αποτελεί δάνειο από την ισπανική λέξη "raza" μετά την επίδρασή της από την αραβική λέξη " ras" σημαίνει "κεφάλι". Στην συνέχεια από την ελληνοποίησή της, διαμορφώθηκε σε "ρατσισμός" και έτσι ξαναμεταφέρθηκε διεθνώς ως "racism" ή "rasist".
    Η ελληνική απόδοση της λέξης, εννοιολογικά αντιστοιχεί στο "φυλετιστής".
    Αναφέρεται δηλαδή σε αυτόν ο οποίος από ιδεολογική τοποθέτηση, θεωρεί την δική του φυλή, ανώτερη από τις άλλες. Έχει να κάνει με έναν φυλετικό ελιτισμό, με την Αρία φυλή (όπου "Αρία" =Aryan , σημαίνει «ευγενής» στα σανσκριτικά)!
    Έτσι, ο ρατσισμός ή φυλετισμός, αναφέρεται σε ιδεολογική τοποθέτηση και όχι στην πραγματική διακριτότητα των διαφορών των φυλών.
    Οι ανθρώπινες φυλές είναι πολλές και έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (ανθρωπολογικά και πολιτισμικά). Οι διαφορές τους, κάνουν διακριτή την φυλετική ταυτότητα του κάθε ανθρώπου. Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Αυτό όμως δεν είναι ρατσισμός-φυλετισμός.
    Αυτή είναι η γνωστή φυλετολογία. Το αν μπορούμε να κατατάξουμε τις ανθρώπινες φυλές σε ανώτερες και κατώτερες, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, που έχει να κάνει με προσδιορισμό κριτηρίων και επιστημονική μεθόδευση έρευνας. Τα όποια εξαγόμενα όμως συμπεράσματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικές σκοπιμότητες ή για την εκδήλωση επιθετικότητας και εκμετάλλευσης μεταξύ των φυλών, οπότε δεν θα ήταν πρόσφορη μια τέτοια ανάλυση!
    Ο ρατσισμός-φυλετισμός, είναι η διάκριση με σκοπό την κατάδειξη της ανωτερότητας ή της κατωτερότητας κάποιου, χωρίς την τεκμηρίωση μιας τέτοιας "αλήθειας"!
    Πρόκειται δηλαδή για ιδεολόγημα.
    Είναι όμως κατακριτέο, διότι επιβουλεύεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Στοχεύει στην εκμετάλλευση και την βία μεταξύ ανθρώπων.
    Είναι το γνωστό φαινόμενο, να στρεβλώνονται επιστημονικές διαπιστώσεις, προς όφελος της ανθρώπινης ιδιοτέλειας. Οι διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων, είναι αρχικώς θεμιτές. Όταν όμως αυτές οι διακρίσεις, χρησιμοποιούνται για να βλάψουν ανθρώπους, τότε θα πρέπει να υπάρχουν όρια και κανόνες προστασίας. Αν αυτά δεν εφαρμόζονται, τότε δίνεται τροφή στην μισαλλοδοξία και την εχθρότητα.
    Αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους ιδεολόγους, πολιτικούς, ή ψευτοδιανοητές, οι οποίοι καλλιεργούν τον εθνομηδενισμό, τον ακραίο εθνικισμό, το "ταξικό μίσος" την ομολαγνεία, την ομοφοβία, την ξενολατρεία, την ξενοφοβία και γενικότερα όλα τα φοβικά σύνδρομα που χαρακτηρίζουν τους ακραίους ανθρώπους και τους οδηγούν στο μίσος και την επιθετικότητα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο λυκιε εισαι η επιτομη τησ "ανεκτικοτητασ" ο κοσμοσ πρεπει να ειναι αγαπημενοσ χωρισ μιση απο τουσ μιαρουσ ανθρωπουσ που δεν εχουν φτασει στην φωτιση ακομα σαν εμασ ολοι ειμαστε αστρικη σκονη εξαλλου οποτε γιατι να μην αγαπιομαστε????????????

      Διαγραφή
  10. Λύκιε νομίζω πως έκλεισε άλλος ένας κύκλος της συμμετοχής μου στον χώρο αυτόν.........ευχαριστώ από καρδιας για τους διαλογους,της διαφωνίες και ολόκληρη αυτή την παίδευση του νοητικού μου πεδίου που παράλληλα με τα δικά σας [ορισμένων] εξελίσσονται συνεχώς μέσα από ζυμώσεις,προστριβές και ενίοτε παράλληλους δρόμους.
    Πλησιάζει προεκλογική περίοδος και δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ κανέναν από αυτούς που βάζουν την ύλη πάνω από το πνεύμα δημιουργώντας ανόητες προστριβές για το συμφέρον.
    Ελπίζω μονο να υπάρξουν στο μέλλον και αλλα πνεύματα σαν το δικό μου και όχι μονο χειροκροτητές,κόλακες και μαθητές, ούτος ώστε αυτό το ιστολογιο να παράγει κάτι ουσιαστικό μέσα από την παίδευση και τις ζυμώσεις που μπορεί να παραχθεί από την ασυμφωνία και την διαφωνία που είναι ευεργετικές για το νοητικό μας πεδίο.
    Ευχάριστο για την φιλοξενία και ελπίζω να έβαλα κι εγώ ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτόν εδώ τον χώρο.

    ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.......;)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Α-Ω, είναι σεβαστή η επιλογή σου για ότι αποφάσισες. Προφανώς έχεις τους δικού σου λόγους που επιλέγεις την αποχώρησή σου, είτε αυτοί είναι οι φανεροί που μας προβάλλεις, είτε κάποιοι κρυφοί, που δεν μας αφορούν. Βέβαια η επιλογή σου να αποχωρήσεις σε μια στιγμή που οι συνσχολιαστές-φίλοι σου, ήρθαν σε ευγενική αντίθεση με την στάση σου, αφήνει ανοιχτές τις ερμηνείες.
    Τα λόγια σου "δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ κανέναν", δείχνουν πόσο οχυρωμένος νοιώθεις μέσα στις θέσεις σου. Αυτό όμως, δεν χαρακτηρίζει έναν "πνευματικό" άνθρωπο, που αντιτίθεται στις υλικές (δηλαδή χαμηλής κραδασμικότητας) αξίες.
    Ελπίζω και εγώ να έχουμε και άλλα πνεύματα σαν το ...δικό σου, και όχι τους "ποταπούς" συνομιλητές που είχες μέχρι σήμερα, που χειροκροτούσαν, κολάκευαν και μαθήτευαν εδώ μέσα. Φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο καλοί μαθητές σου, αφού δεν σε κολάκευαν και χειροκροτούσαν επαρκώς. Εύχομαι να βρεις καλύτερο ακροατήριο κάπου αλλού!
    Εμείς, σε αντιμετωπίσαμε ισότιμα όπως και κάθε φίλο σχολιαστή και οι συζητήσεις μας ήταν σαφώς παραγωγικές. Βεβαίως έβαλες και εσύ ένα λιθαράκι στον χώρο μας και σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου.
    Ο χώρος μας είναι και παραμένει ανοιχτός για τον καθένα, για να επιστρέψει όποτε το επιθυμήσει.
    Αν η επιλογή σου είναι τελεσίδικη, είναι σεβαστή. Εύχομαι καλό ταξίδι σε νέα πελάγη και να σε οδηγήσουν γρήγορα στην εσωτερική σου ελευθερία.
    Εμείς εδώ, θα παραμείνουμε το απάγκιο των ελεύθερων αναζητητών και δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν θαμώνα ή περαστικό.
    Καλή αντάμωση στο επόμενο σκαλί φίλε μου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεσ τα ρε λυκιε!!!!!!! τι να μασ πουνε ολοι αυτοι οι ωφελιμιστικοι και υλιστικοι και χαμηλησ πολυ χαμηλησ κραδασμικοτητασ ανθρωποι σε εμασ τουσ εναρετουσ και πεφωτισμενουσ που δεν ειμαστε οχυρωμενοι μεσα στισ θεσεισ μασ????????

      Διαγραφή
  12. Πλησιάζει προεκλογική περίοδος και δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ κανέναν από αυτούς που βάζουν την ύλη πάνω από το πνεύμα δημιουργώντας ανόητες προστριβές για το συμφέρον.
    [Ολόκληρη την φράση παρακαλώ.]

    Όχι δεν είμαι υπερόπτης όπως θέλεις να με παρουσίασης..........
    Απλούστατα όπως δεν αναγνωρίζω ανωτερους δεν αναγνωρίζω και κατωτερους και ας μην είμαστε όλοι ίδιοι!
    Και τέλος γνωρίζω ακόμα ποτε είναι καλο να αποχωρήσω γιατί καταλαβαίνω πως είναι καλύτερο για όλους μας αυτήν την περίοδο.
    Και ναι Λύκιε κι εγώ σε αγαπάω όπως όλους τους καλοπροαίρετους εδώ μέσα.

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ΑΩ δεν θελω να φυγεις. Εισαι το παρεάκι μας και σε γουστάρω παρόλο που βγάζεις νυχια όταν σε τσιμπισουν. Τι πειράζει να διαφωνουμε βρε αδελφέ γι αυτο ειμαστε εδω. Και να συγχωρούμε ο ενας τον αλλο. κωστας

      Διαγραφή
    2. Φίλε Α-Ω καλημέρα,

      Επίτρεψε μου να σου απευθύνω ένα σχόλιο, όλοι οι φίλοι σε αποδέχονται και σε σέβονται, πολλές φορές με το πνεύμα και τις απόψεις σου προκάλεσες έναν παραγωγικό διάλογο, από τον οποίο ωφεληθήκαμε όλοι μας. Από τα σημερινά σχόλια κρίνω ότι δε σε στοχοποίησε κανένας, κάθε άλλο παρά η έριδα αντιμετωπίστηκε με ήθος και ευγένεια. Πάντως η απόφασή σου είναι σεβαστή.

      Αντάρτης του Πόντου.

      Διαγραφή
    3. best pontiaka videos... πυρριχειος, ρεσιτάλ...
      http://www.youtube.com/watch?v=9TKVdDfM2rU

      Α-Ω

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ μου Α-Ω, κατανοώ το σκεπτικό σου και είμαι σίγουρος, ότι και οι υπόλοιποι φίλοι μας θα σε καταλάβουν. Είναι θετικό επίσης, το να ξέρει κάποιος πότε είναι κατάλληλη στιγμή να αποσύρεται, προκειμένου να μην προκαλέσει κακό (στον εαυτό του και τους άλλους). Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και αυτό αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
    Όσο για τους ανθρώπους που άγονται από την ιδιοτέλεια και το συμφέρον, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με ανοχή και κατανόηση, διότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το δείχνουν την ανθρώπινη ατέλειά τους. Εμείς, οφείλουμε να τους δείχνουμε τον ορθό δρόμο και αυτοί ας επιλέξουν. Αυτοί όμως θα επιλέξουν, δεν θα τους τον επιβάλλουμε εμείς!
    Η απόρριψη και η μη ανοχή, δεν τους βοηθά. Ποιος εξάλλου από εμάς, είναι τέλειος και δεν χρειάζεται βοήθεια και καθοδήγηση.
    Αν είχα και εγώ αυτό το σκεπτικό, δεν θα είχα ανοιχτά τα σχόλια και το πεδίο των συζητήσεων.
    Εκτός από εμένα, είμαι σίγουρος ότι και οι περισσότεροι φίλοι μας σε αγαπούν και αυτό το δείχνουν με την ανοχή τους, την κατανόησή τους, αλλά και την διάθεσή τους να έχουν διάλογο μαζί σου, ακόμα και στην διαφωνία τους. Αγάπη = σεβασμός + ανοχή, εν προκειμένω. Πιστεύω επίσης ότι όλοι οι φίλοι μας εδώ, είναι καλοπροαίρετοι, άσχετα αν μπορεί να διαφωνούν σε κάποιες ιδέες. Το ίδιο βεβαίως πιστεύω και για σένα!
    Κανείς μας δεν νομίζω ότι θα ήθελε να λείπεις από την παρέα μας. Αν φύγεις,θα είναι δική σου επιλογή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο εσύ και άλλο εγώ ΛύκΙε εδώ μέσα.....χαχαχαχα.......εγώ είμαι ένα είδους μαύρου προβάτου εδώ μέσα σε σύγκριση με το ιδεολογικό, πολιτικο και τέλος κομματικό υπόβαθρο τις συντριπτικής πλειοψηφίας του χώρου αυτού.
      Ας κάνω κι εγώ κι εσείς λοιπόν ένα διάλυμα μέχρις ότου περάσουν οι εκλογές και μετά βλέπουμε.......έχει ο θεός βρε αδελφέ....το μεγάλο πνεύμα.......το ένα και η ολότητα μαζί.......;)

      A και κάτι ακόμα οι φίλοι μας δεν χρειάζονται καθοδήγηση.....χρειάζεται να τους δείχνουμε όλους τους πιθανούς και εναλλακτικούς δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν και αυτοί μετέπειτα να αποφασίσουν αν θέλουν χρησιμοποιώντας το ελευθέριο της βούλησης τους.........;)

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Φίλε Α-Ω, κανείς εδώ δεν σε βλέπει για "μαύρο πρόβατο"! Ας μην νοιώθεις λοιπόν έτσι! Για κοίτα λίγο τι σχόλια σου γράφουν παραπάνω οι φίλοι σου.
      Το περίμενα ότι θα σκάλωνες στην λέξη "καθοδήγηση"! Λοιπόν, λέγοντας καθοδήγηση, εννοώ την κατάδειξη των πολλών δρόμων, σε ότι αφορά τουλάχιστον την αυτεπίγνωση. Πάμπολλες φορές έχουμε δείξει ότι η επιλογή είναι προσωπικό θέμα του κάθε ανθρώπου. Εδώ επιδιώκουμε την αποδέσμευση γνώσεων, οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα για την ελεύθερη επιλογή. Πόσο άραγε "ελεύθερος" να επιλέξει, είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ λίγα; Η καθοδήγηση λοιπόν, έχει αυτή και μόνο την έννοια. Όπως γνωρίζεις, κανείς εδώ μέσα δεν επιχείρησε να επιβάλλει τον δικό του δρόμο στους άλλους. Ακόμα και εσύ, είχες την δυνατότητα να δείχνεις τον δικό σου δρόμο και τις δικές σου επιλογές.
      Καθοδήγηση λοιπόν στην περίπτωσή μας, ίσον κατάδειξη γνώσεων και ατραπών.
      Η επιλογή, δική σας!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. "εγώ είμαι ένα είδους μαύρου προβάτου "

      XAXA......OK

      Α-Ω

      Διαγραφή
    4. μπραβο λυκιε ετσι πολυ σωστα τα λεσ πανω απο ολα αγαπη και ανεκτικοτητα προσ τον συνανθρωπο εξαλλου μασ το διδαξε και ο ιησουσ αλλωστε η αληθεια ειναι οτι πρωτοι οι αρχαιοι ελληνεσ (πριν απο ολουσ τουσ αλλουσ) μασ διδαξαν την αγαπη και την ανοχη οποτε γιατι εμεισ να χαμηλωνουμε κραδασμικοτητα???????????

      Διαγραφή
    5. οι αρχαιοι ελληνεσ ρε διδαξαν την αγαπη!!!!! και σημερα κατι βλαχοι τα βαζουν με τουσ κοσμοεξουσιαστεσ πεφωτισμενουσ που κατα βαθοσ ακολουθουν την γραμμη των αρχαιων μασ προγονων για μια θρησκεια ενα νομισμα ενα πολιτευμα αγαπεσ και λουλουδια παντου και εννοειται με υψηλεσ μονο κραδασμικοτητεσ!!!!!!!!!!!! αφου απο την ελλαδα ξεκινανε αυτα αλλα αστουσ λυκιε αυτοι δεν ξερουν................

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα! Φέρτε του ένα ποτήρι νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφιέρωση στην Aya:
    Gregorian - Stairway To Heaven (Led Zeppelin Cover)
    http://www.youtube.com/watch?v=Ut8JiGMPx5I

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι είναι αυτό?!?! Πως να δημιουργήσω πρωί πρωί με τέτοιο ήχο?!?!? :-))

    Αφιερωμένο στον Κώστα
    https://www.youtube.com/watch?v=bHgyqNe6D3w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ μου την ειπε!!!
      Ωραίο το μπιτ που βαζεις, αλλά το δικο μου ειναι πιο ατμοσφαιρικο!! Εγω το πρωι είμαι ηρεμος, το βράδυ αγριεύω!!!! Κωστας

      Διαγραφή
    2. χαχαχχαα!!!! κωστας

      Διαγραφή
    3. ωχχχχχ σου την ειπε!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  17. Κώστα, με έβαλες στον πειρασμό να γνωρίσω τους Gregorian από το βίντεο του youtube. Μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια τους και τα λένε όντως με τόνο μυστηριακό και ατμοσφαιρικό. Σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη.
    Ο Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για όσους αγαπούν πάντα,χρόνια πολλά.
    Σονέτο του γλυκού παραπόνου – Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα

    Φοβάμαι μη χάσω το θαύμα
    των αγαλμάτινων ματιών σου και τη μελωδία
    που μου αποθέτει τη νύχτα στο μάγουλο
    το μοναχικό ρόδο της ανάσας σου

    Πονώ που είμαι σε τούτη την όχθη
    κορμός δίχως κλαδιά μα πιότερο λυπάμαι
    που δεν έχω τον ανθό, πόλφο ή πηλό
    για το σκουλήκι του μαρτυρίου μου.

    Αν είσαι εσύ ο κρυμμένος μου θησαυρός
    αν είσαι εσύ ο σταυρός και ο υγρός μου πόνος,
    αν ειμαι το σκυλί της αρχοντιάς σου
    μη με αφήσεις να χάσω ό,τι έχω κερδίσει

    και στόλισε τα νερά του ποταμού σου
    με φύλλα από το φρενοκρουσμένο μου φθινόπωρο.
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Παλια Φίλη, ευτυχώς εισαι ξανά εδω!!!! Χρονια πολλά! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα…
    Ίδια σκιρτάει η καρδιά στο πρώτο του έρωτα αγκάλιασμα.
    Και λαμπάδιασμα…

    Των σωμάτων, των βλεμμάτων, των πνευμάτων, της ψυχής.
    Κι εγώ απλά θα σου το πω και δε θα το στολίσω παραπάνω.Επειδή μαζί σου θέλω να περάσω τα βροχερά απογεύματα του Ιουνίου και μαζί σου να διασχίσω τις γραμμές των τρένων τα χαράματα μετά από ξενύχτι.

    Επειδή μυρίζεις όμορφα στη βάση του λαιμού σου, μοσοβολιά του παραδείσου.
    Επειδή τα χέρια σου είναι τόσο απαλά όταν κατακρεουργούν τη λογική μου.
    Επειδή έγινες λαχτάρα μου, λατρεία μου και με έβαλες να βρω νέες λέξεις, να γράψω καινούρια παραμύθια, για να διαβάζεις τις μοναχικές σου ώρες.
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Πώς να σου πω το σ’ αγαπώ
    Αγγελος Σπαθης

    Πώς να σου πω το σ’ αγαπώ;
    Ποτέ μου δεν θα ήθελα
    Του χρόνου μια ρυτίδα
    Θα ‘θελα να σουν η πνοή
    Της νιότης μου η ελπίδα.

    Πώς να σου πω το σ’ αγαπώ;
    Οι φανερές μου σκέψεις
    Κρύφτηκαν χάριν μιας αυγής
    Και στο κρεσέντο της σιωπής
    Γεννήθηκαν οι λέξεις

    Γέμισε ο κόσμος με φωνές
    Ενίοτε και σκέψεις
    Μα ο κρυμμένος θησαυρός
    Στο θυμικό σου εδράζεται
    και στις δικές σου λέξεις.

    Σε γνώρισα ένα πρωί
    σ’αρχή ενός χειμώνα
    Τα λόγια σου είχαν ζεστασιά
    Και φέραν τόση ομορφιά
    Όση μια ανεμώνα.

    Έκτοτε πάντα τριγυρνώ
    Μες στη δική σου σκέψη
    Και διαρκώς αισθάνομαι
    Ότι η καρδιά μου πάλλεται
    Στο πόσα ο νους μας συναντά
    Και πόσα θε να δρέψει
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και ένα δικό μου ποιηματάκι αφιερωμένο στον φίλο Κώστα που τον ευχαριστώ για την υποδοχή που μου έκανε.

    Αν κάποια μέρα φύγει απ'τα μάτια μου το φως κι'ο νους μου θα σαλέψει η αγάπη λευκό περιστέρι στην καρδιά θαρθεί να με γιατρέψει
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωωωω! Σε ευχαριστω πολύ καρδιά μου! Ειναι υπεροχο! Ειχα δικιο, το έχεις παλια φίλη!!!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να δώσω πρώτα τους χαιρετισμούς μου σε όλους-ες τους -τις φίλους-ες θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα και στον φίλο οικοδεσπότη μας ΛΥΚΙΟ .

    Α-Ω ο κάθε ένας μας ορίζει και θεσμοθετεί τις δικές του επιλογές , απο ότι είδα σε προηγούμενα σχόλια έχεις πάρει την απόφασή σου σε ένα θέμα και οφείλω να το σεβαστώ , αν και θα έπρεπε να θέσω την δική μου άποψη επάνω σε αυτό το θέμα δεν θα το κάνω .


    Να καλωσορίσω την παλιά φίλη και να χαιρετίσω την κατάθεση ψυχής που κάνει αφιερώνοντας ένα ποίημα στον φίλο μας Κώστα .

    Να δώσω και τους χαιρετισμούς μου στον ΑΝΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ που χάθηκε αρκετό καιρό αλλά και στους φίλους που διαβάζυν και δεν γράφουν .


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεσ κανα ποιημα ρε αρμαγεδωνα να γουσταρουμε.......... ποιημα υψηλησ κραδασμικοτητασ παρακαλω!!!!!

      Διαγραφή
  25. Χαίρε φίλε ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ.

    Αντάρτης του Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε Ανταρτη του Ποντου σε χαιρετω και γω, και δεν σου κρυβώ την συμπαθειά μου για τον τρπο που σκεφτεσαι και γραφεις. Παντα σε διαβαζψ με ενδιαφερον. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αι σαλαγατα σι ολοινοι κι τσι τσιουπρες
    ουρε ζαγαρ ΛΥΚΙΕ σι πραζ αν ιγο σι μιλαου κι πριν τσι εκλογες ;

    μπηκαν μωρε μπηκαν τα γιδια στου μαντρι τα προβατα στη στρουγκα Χρυσουλαμ κι αδερφουλαμ

    τσι εκλογες που ερχουντι μαυρου στουν μαυρουγιαλουρου κι ολοι τσι μαυρουγιαλουρους κατσαπλιαδες κυβερνητες τσι αρπαχτης κι τσι μουλουχτης

    μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ τσι κατσιβελους ολουνους

    ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν με πραζ ουρε καθόλ! Ισι να μιλάς όποτς θες ουρε ζαγάρ! Και πριν κι μιτά τς εκλουγές.

    Ναι, μαύρο στον μαυρογιαλούρο Τσιουπάνη! Μα δυστυχώς οι Έλληνες θα ξαναψηφίσουν προβλέψιμα και συστημικά, νομίζοντας ότι θα ...χτυπήσουν το σύστημα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεσ τα ουρε ζαγαρ ιδω τα ιλληνουπουλα εινι πουλι προυβλεψιμα μουνου ισι εισι απρουβλεπτο ουρε ζαγαρ βαλε υποψηφιουτητ κι ιμεισ μαζι σου αδερφι θα σι βγαλουμε προυθυπουργου για να στρωσουμε τσι χωρα ουρε ζαγαρ

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.