Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Αυτό είναι το DNA των Ελλήνων και η γενετική μας σύσταση, απο καταβολής της φυλής μας‏!


Γηγενείς και όχι νομάδες οι Έλληνες σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.
Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το πάζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.

Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας - Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα, αναφέρει ο agelioforos.gr

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το Eλληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Έλληνες να είχαν φτάσει στην... Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Οι εκπλήξεις της γενετικής
Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος.

Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Έλληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ως τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών, ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο.

«Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας.

Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική, ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες. Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές, όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 11.30, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), στη Θεσσαλονίκη.

Το Ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Έλληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη. Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

«Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας, διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο. Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα.

Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία, αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών.

Το Ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει, για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Έλληνες.

Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ περί της καταγωγής των Ελλήνων, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.
eirinika.gr

11 σχόλια:

 1. Εδώ φίλοι μου, θέλω να προσθέσω ότι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες Ελλήνων και ξένων ανθρωπολόγων και βιολόγων, Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια μετοίκησαν στον βορειοευρωπαϊκό χώρο (μέχρι την Σκανδιναβία) και στην συνέχεια, λόγω κλιματικών συνθηκών επανήλθαν στον Νότο και ιδιαίτερα στην ελληνική χερσόνησο. Πρόκειται για την γνωστή κάθοδο των Αχαιών και των Δωριέων, κτλ. Επίσης πρέπει να διευκρινισθεί, ότι επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν υπήρξαν σημαντικές επιμειξίες μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων, διότι απαγορεύονταν οι μικτοί γάμοι μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε, επιθυμούσαν τέτοιες (θρησκευτικές) μίξεις. Όσοι Έλληνες εξισλαμίστηκαν, μεταφέρθηκαν τελικώς στην Μ.Ασία, όπως σήμερα αποτελούν περίπου το 70% του τουρκικού πληθυσμού. Δηλαδή, περίπου το 70% των Τούρκων πολιτών, είναι ελληνικής καταγωγής (και συγκεκριμένα οι περισσότεροι είναι Ίωνες). Τούρκοι, πραγματικά τουρανιδικής προέλευσης, υπήρξαν ελάχιστοι στον ελληνικό χώρο. Οι περισσότεροι "Τούρκοι" ήταν εξισλαμισμένοι Έλληνες, πολλοί δε από αυτούς ήταν γενίτσαροι (από το παιδομάζωμα), καθώς και Αλβανοί ή Αιγύπτιοι. Κάποιοι απ' αυτούς ήταν και Χαζαρικής καταγωγής Εβραίοι. Ο ίδιος ο Τουρκικός στρατός που είχε ρόλο τοποτηρητή στον ελληνικό χώρο, ήταν αμιγώς Έλληνες γενίτσαροι. Συνεπώς κατά την τουρκοκρατία, εθνολογικά και γενετικά, δεν υπήρξαν επιμειξίες του μογγολικού-τουρανιδικού γονιδιώματος με το ελληνικό.
  Αυτά, για να προλάβω τυχών ενστάσεις από σχολιαστές, που θα επικαλεστούν τα "επιχειρήματα" των ανιστόρητων ή πληρωμένων εχθρών του έθνους μας (όπως του Φαλμεράγιερ).
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΥΦΥΛΙΟΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΑΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ.
  ΑΙ ΣΙΝΑΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ) ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.
  ΑΛΛΑ ΛΥΚΙΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΜΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΩΝΟΣ.
  ΕΔΩ.... ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!

  "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μανώλης Λαμπράκης ( In music ). Χανιά 6/8/2013. Music + video by TakisTaf.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZLjH9ugEolg#t=442

  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε μου ΛΥΚΙΕ είναι αφορμή αυτό σου το άρθρο να θυμηθώ .

  Θυμάμαι αυτές τις διαλέξεις του Αείμνηστου και μεγάλου Έλληνα εφευρέτη Γιώργο Γκιόλβα, που άφησαν "κάποιοι" να έρθουν στο φως της δημοσιότητας , για αυτά που αντιμετώπισε από τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ( εν αγνοία κάποιων συμπολιτών μας ακόμη ) ίσως το μέγεθος της ζημιάς η οποία επιτελέσθηκε διαχρονικά από την μη αξιολόγηση αυτών που είχε να μας δώσει ενός Παγκοσμίου φήμης εφευρέτης .
  Έφυγε με εκείνο το παράπονο ότι πολεμήθηκε όσο άλλοτε, ενώ ενδιαφέρθηκε για την αυτήν την Πατρίδα και το είχε αναφέρει πολλές φορές πως είχε την δύναμη εκείνη να : << Σε 48 ώρες καταστώ την Ελλάδα υπερδύναμη! >>

  Πως μετά από τόσο καιρό αυτά ακούγονται ως καμπάνες στα αυτιά μας ίσως και πλέον περισσότερων Ελλήνων συμπατριωτών μας .
  Αυτό που ίσως έμεινε στην θύμηση κάποιων είναι αυτό της σύνδεσης του ονόματος του με την ομάδα Έψιλον, αυτό ίσως που συνδέει και το άλλο μεγάλο εφευρέτη τον Νικόλαο τον Θεσσαλονικιό ,( όπως αποδίδετε από κάποιους στην Ελληνική γλώσσα για μεγάλη μερίδα ατόμων που μιλάνε για την Ελληνικότητά του ) ή αλλιώς Νίκολα Τέσλα .

  Ένα σίγουρα τους συνδέει άρρηκτα μεταξύ τους είναι εκείνες οι δηλώσεις γι'αυτούς που προσπαθούν να αλλοιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο : την πραγματική μας Ιστορία , την θρησκεία μας , τον πολιτισμό μας , τις ηθικές αξίες μας και την προσπάθεια να απεμπολήσουν την δύναμη της αυτούσιας Ελληνικής οντότητας στο πέρασμα των αιώνων , μιλώντας πολλές φορές δε για μια αλλοίωση η οποία επετεύχθη ένα καιρό πολλών κατακτήσεων της Ελλάδος από τους Βάρβαρους .
  Όχι όσο και να προσπαθήσουν να επιβληθούν να διασπάσουν να διαβάλουν το "Ελληνικό φαινόμενο" μα ... είναι μάταιο .
  Απλά δράττονται των καιρών και παλεύουν εναγωνίως να μην μάθει ο Έλληνας ... αυτό όμως το γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα αργήσει να γίνει .

  Αυτό είναι που φοβούνται , γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι..... έρχεται .....


  ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου Αρμαγεδών, πράγματι υπήρχαν και υπάρχουν σπουδαίοι επιστήμονες που κατέχουν "ειδικές" γνώσεις, πολύ πέρα από αυτές που η συμβατική επιστήμη γνωρίζει.
   Κάποιοι από αυτούς, είναι Έλληνες. Ίσως μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτή την κατηγορία επιστημόνων, να είναι Έλληνες.
   Είναι αλήθεια επίσης, ότι οι γνώσεις που απέκτησαν και η τεχνολογία που εξελίσσουν, προέρχεται απ' ευθείας από τη συνεργασία τους, με "ξένες δυνάμεις".
   Αυτό όμως, είναι γνωστό στους "άλλους"! Καθώς επίσης και οι "άλλοι" λαμβάνουν και αυτοί, αντίστοιχη βοήθεια από τους δικούς τους. Αν θες να συγκρίνουμε τα επίπεδα των τεχνολογιών, θα σου πω ότι η τεχνολογία των "άλλων", είναι υποδεέστερη από αυτή των "δικών" μας (ας μην σου φαίνεται εγωιστικό-σοβινιστικό, είναι αλήθεια).
   Το θέμα μας είναι ότι οι "άλλοι" μέχρι στιγμής είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τους δικούς μας να αναπτύξουν την τεχνολογία και τις γνώσεις τους. Για την ακρίβεια, τους εμποδίζουν να την αξιοποιήσουν.
   Γνωρίζουν βεβαίως, ότι οι "δικοί" μας δεν σταματούν εκεί, ούτε και μπορούν να νικηθούν από αυτούς. Τους φοβούνται, αν και ποντάρουν στην αριθμητική τους υπεροχή και την γενική κυριαρχία στην ανθρωπότητα, την οποία και έχουν πετύχει (αν και όχι απόλυτη).
   Γίνεται ένας αδυσώπητος πόλεμος, που δεν είναι ορατός στα δικά μας μάτια.
   Ο πόλεμος αυτός, γίνεται σε διάφορα επίπεδα. Ο πιο "θεαματικός" από αυτούς, γίνεται στο αιθερικό επίπεδο.
   Μια γεύση του, θα πάρεις (δυστυχώς) όταν διέλθεις από την επιθανάτια εμπειρία. Εκεί, θα δεις για τι μιλάω!
   Όσοι καταφέρουν να κάνουν αστρικές προβολές, πάλι θα πάρουν μια γεύση, αρκεί να ξέρουν που να πάνε.
   Όσοι μένουν στην μονοσήμαντη οπτική των πραγμάτων, μέσω των αισθήσεων και της πεπερασμένης λογικής, θα παγιδεύονται διαρκώς μέσα στο matrix! Έτσι μας θέλουν οι "άλλοι" φίλε μου: μονοσήμαντους και μονοδιάστατους!
   Ο Έλληνας, είναι ακόμα εν υπνώσει.
   Οι χρήσιμοι ηλίθιοι (έξυπνοι υπερφίαλοι) που παράγει το σύστημα, βολεύουν το σχέδιο των επικυρίαρχων.
   Εγώ θέλω να ποντάρω στην αφύπνιση των Ελλήνων που έχουν ανοιχτό και αδογμάτιστο μυαλό. Σε αυτούς που είναι μεν ευφυείς, αλλά έχουν αποφύγει τον δογματισμό, είτε διότι δεν σπούδασαν στα φυτώρια του συστήματος (πανεπιστήμια), είτε σπούδασαν, αλλά αντιλήφθηκαν την παγίδα και ξέφυγαν εγκαίρως.
   Δεν ελπίζω στα ρομπότ που έφτιαξε το σύστημα. Αυτοί θα γίνουν οι εχθροί μας στην αρχή.
   Ελπίζω στους επαναστάτες της συνειδήσεως και σε αυτούς που απέβαλλαν όλες τις δεισιδαιμονίες και τα ιδεολογικά σκαλώματα, που τους "μπόλιασε" το σύστημα.
   Μόνο με αυτούς, μπορούμε να αρχίσουμε!
   Έπειτα (και μετά από πολλές θυσίες), θα αφυπνιστούν και τα ...ρομπότ!
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. ακριβωσ μεχρι και τα ρομποτ θα αφυπνσουμε μεσω τησ αθανατησ ελληνικησ αγαπησ......... αρκει καποιοσ να διαβασει θουκυδιδη αλλωστε για να καταλαβει ποση αγαπη ετρεφαν οι αρχαιοι ημων προγονοι για τον συνανθρωπο!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 5. 8/10/2012: Πως έθαψαν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου
  http://www.youtube.com/watch?v=DLVLN4wL93I

  Σουβαλτζή για τάφο Μ. Αλεξάνδρου και Πάγκαλος
  http://www.youtube.com/watch?v=XEJEJv5LjkU

  Λ.Σουβαλτζή, ποια πρόσωπα της έβαλαν εμπόδια
  http://www.youtube.com/watch?v=Gjb39kumrtY

  Α-Ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λ. Σουβαλτζή: Οι Εβραίοι, ο Σημίτης και ο Πάγκαλος με εμπόδισαν να αποκαλύψω τον τάφο του Μεγάλου Α
   https://www.youtube.com/watch?v=xBWLDFLU8jc

   Α-Ω

   Διαγραφή
 6. Στο παρελθόν, στο σπίτι ενός φίλου, έτυχε και ξεφύλλισα ένα βιβλίο, του οποίου ο συγγραφέας εξιστορούσε την γένεση των τεσσάρων φυλών της ανθρωπότητας και τα χαρακτηριστικά καθεμιάς από αυτές. Δυστυχώς δεν μπορώ πλέον να μάθω τον τίτλο του βιβλίου που πρόλαβα λίγες σελίδες μόνο να διαβάσω, το οποίο ήταν γραμμένο (μεταφρασμένο φαντάζομαι) σε καθαρεύουσα μορφή (με κόκκινο εξώφυλλο).
  Θα παρακαλούσα αν γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει ένα αντιστοίχου περιεχόμενου βιβλίο.
  Εύχομαι καλή μέρα σε όλους και ελπίζω αύριο να δούμε ήλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάρε το βιβλίο Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Δημοπουλου. Μας το προτεινε ο φιλος Λύκιος και ειναι εκπληκτικο. Θ ασε καλύψει πλήρως. Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το έχω κατά νου, παρατήρησα ότι το πρότεινε και ο Λύκιος και αφού λες κι εσύ οτι θα με καλύψει, θα το πάρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.