Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (8-1-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, όμως πάντα με σεβασμό  στον συνομιλητή σας.

55 σχόλια:

  1. M7.2 Solar Flare & Huge CME January 7, 2014
    http://www.youtube.com/watch?v=fcO9goZj0fQ

    Major X1.2 Solar Flare & EARTH DIRECTED CME Jan 7, 2014
    http://www.youtube.com/watch?v=QTNyhRgz2bY

    αναρχικος τραπεζιτης, 7/01/2014
    http://www.youtube.com/watch?v=4cp8HQ2YkoI#t=1587

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Α-Ω, ο καθ. Νίκος Γεωργαντζάς, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "αναρχικός τραπεζίτης"! Είναι εντελώς άτοπο...
      Πρόκειται για σημαντικό Έλληνα διανοητή της συστημικής θεωρίας, με πολύ σημαντικές γνώσεις πάνω στην ελληνική σκέψη και φιλοσοφία.
      Θέλω όμως να υπογραμμίσω κάτι:
      Οι γνώσεις δεν είναι πάντα ταυτόσημες με την ηθική!
      Οι επικίνδυνοι άνθρωποι για την ανθρωπότητα, ήταν πάντοτε οι εωσφορικοί δαήμονες, δηλαδή οι "ανήθικοι" γνώστες και μύστες.
      Ας έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για την ηθική ακεραιότητα του συγκεκριμένου διανοητή, αφού φαίνεται ως στρατευμένος θεωρητικός της κίνησης END. Εδώ μας "μυρίζει" σιωνιστικός δάκτυλος, που έχει την δυνατότητα να "αγοράζει" οποιονδήποτε για να επιτελέσει τον σκοπό του. Η πιθανότητα ο συγκεκριμένος να έπεσε θύμα της καλής του προαίρεσης και της καλοπιστίας του στον Σώρρα, είναι μηδενική για μένα.
      Η συνειδητή του συμμετοχή σε αυτή την κίνηση, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:
      - είναι πληρωμένος συστρατευμένος στον σχέδιο-παγίδα των αμερικανοσιωνιστών, να παίξει τον ρόλο του φιλοσοφικού δούρειου ίππου,
      - ή πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αναδείξει την προσωπική του φιλοδοξία για δημοσιότητα και ίσως ότι θα μπορέσει να συμβάλλει στην μεταμόρφωση της κοινωνίας σε κάτι καλύτερο, από αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα.
      Η γνώση είναι δεμένη με την ευθύνη. Όσο περισσότερη έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχει για την χρήση της.
      Θέλω να ελπίζω ότι είναι απαισιόδοξος στις εκτιμήσεις μου, γιατί θλίβομαι όταν βλέπω σημαντικά μυαλά να υπηρετούν τον διαβολέα. Ιδίως όταν έχουν ελληνική παιδεία, η ευθύνη τους είναι βαρύτερη και η θλίψη μου μεγαλύτερη.
      Όσο για τη λέξη "αναρχικός", δεν αντιστοιχεί καθόλου στα λεγόμενα του καθηγητή.
      Υπάρχει μεγάλη παρανόηση στο τι σημαίνει αναρχία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Παντως αυτά που λεει ειναι όλα οσα μας εχεις πει και εσυ Λυκιε!!! Ειναι πολύ σωστα αυτά που λεει, οπότε πως θα διακρίνουμε την ηθική του και το κίνητρό του;
      Κωστας

      Διαγραφή
    3. Για ακόμα μια φορα θα σας πω το ίδιο πράγμα.Χωρίς να έχω βρει κάτι πολύ επιλήψιμο συνεχίζω να υποστηρίζω τους END και τον Σώρρα μα δεν σταματώ στιγμή να επεξεργάζομαι στον εγκέφαλο μου όλα αυτά που μας λένε ψάχνοντας για κάτι επιλήψιμο γιατί ναι.....ακούγονται παρα πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.........
      Μετά από τα λόγια όμως έρχονται και οι πράξις και εκεί είναι που κρίνετε πραγματικά ο καθένας.....;)
      Αν εσείς έχετε σχηματίσει άποψη επί του θέματος δικαίωμα σας......εμενα επιτρέψτε μου να κρατάω κάποιες πισινες.......;)
      Επειδή οι END κάποιες φορες μας έχουν αναφέρει και έχουν κάνει θέμα περί εξωγήινων πολιτισμών και συμφερόντων επιτρέψτε μου να σας πω το εξής μιας και κάποιοι από εσάς έχουν καταλάβει πως έχω ασχοληθεί και έχω σπαταλήσει πολλές ώρες επί του θέματος.[Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι όμως σε τέτοιου είδους θέματα για να μην γίνομαι γραφικός].
      Οι END λοιπόν μας λένε πως υπάρχει το ελληνικό DNA και το άλλο.........εγώ τώρα σας λέω πως μια από της πολλές θεωρίες που ακούγονται επί του θέματος είναι πως το σημερινό DNA μας αποτελείται από το DNA 12 η περισσοτερων εξωγήινων φίλων!!!!!!!Επίσης δεν υπάρχουν μονο αυτοί οι δυο πολλοί που μας λένε οι END....μα υπάρχουν εκατοντάδες η και χιλιάδες συμμαχίες και group εξωγήινων φίλων που η κάθε μια ίσος να έχει το δικό τις συμφέρον και την δικη της ατζέντα για τον μικρό πλανήτη μας και κατ επέκταση το ηλιακό μας σύστημα και την γειτονιά μας μέσα στον γαλαξία στον οποιο ανήκουμε........
      Τα θέματα αυτά όμως είναι υποθετικά και μέχρι της στιγμής που οι ανθρωπότητα θα έχει πρόσβαση και γνώση όσον αφορά εξωγήινους πολιτισμούς και ίσος των πραγματικών προγόνων μας καλο είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.Και μην ξεχνάτε πως ένα σενάριο που ακούγεται είναι πως οι εξουσιαστές-παγκοσμιοποιητές με τα τεχνολογικά και βιολογικά μέσα που διαθέτουν θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν κάποια ψεύτικη εξωγήινη επαφή η ακόμα-ακόμα και εξωγήινη εισβολή!
      Αυτό που ελπίζω και εύχομαι εγώ είναι να φτάσουμε πολύ σύντομα στο κρίσιμο επίπεδο που χρειάζεται για να μπορέσουμε σαν πλανήτης να επικοινωνήσουμε και να ξεκινήσουμε να γνωρίζουμε πραγματικά τις διαστημικές κοινωνίες!

      Α-Ω

      Διαγραφή
    4. Βρε παιδιά.....αναρχικός τραπεζίτης είναι το όνομα της εκπομπής......χαχαχα.

      Α-Ω

      Διαγραφή
  2. Νίκος Γεωργαντζάς = Λύκιος
    Ο Α-Ω τον αποκάλυψε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερλοκ Χόλμς η Ηρακλής Πουαρό;
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ;
      XAXAXA

      Α-Ω

      Διαγραφή
  3. Οχι βρε παιδιά ο Λύκιος δεν είναι ο Γεωργαντζάς, αλλά τα περισσοτεραπου λεει αυτός τα έχει ηδη πει ο Λύκιος. Και λέω, μηπως οι END τελικά είναι αληθινοί Ελληνες σωτήρες με γνώσεις ή είναι η παγίδα για να τσιμπίσεουν οι αληθινοί Ε και.μόλις εμφανιστούν, τους εντοπισουν για να τους ξεκάνουν; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά έχει σημασία ποιος είναι ο Λύκιος? Δεν μας φτάνει που μας λέει 5-10 ορθά πράγματα για να προβληματιζόμαστε θέλουμε να του βγάλουμε και τα μάτια απο πάνω! Αντί να το δούμε σαν μια πράξη ωφελιμισμού πρέπει να βρούμε ποιος είναι να τον στήσουμε στον τοίχο και να πετάμε τα βέλη μας. Είμαστε η***θιοι?!?!? Όλοι κρίνουμε κρίνουμε και κρίνουμε. Οι περισσοτεροι κρινουν.. Όραση έχουμε όλοι και κρίνουμε τα φαινομενα και οχι την πραγματικοτητα. Δυστυχώς αντίληψη έχουν λίγοι και ευτυχώς παίρνουν και το ρίσκο να το δείχνουν. Αγαπητέ Λύκιε μαζί σου.

    Ένα μικρό προβατάκι!
    ( Και ξύπνησα στραβά σήμερα! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Aya, σε ευχαριστώ που είσαι μαζί μου! Είμαι και εγώ μαζί σου, όπως και είμαι νοερά δίπλα, σε όλη την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα. Υπάρχει μια ιδιόμορφη σχέση μεταξύ όλων εμάς που επικοινωνούμε εδώ μέσα. Αυτή η σχέση είναι ψυχική και πνευματική.
    Υπάρχει μια διάδραση μεταξύ μας, που έχει προκαλέσει έναν ειδικό συντονισμό!
    Αυτός ο συντονισμός, έχει συγκεκριμένη κραδασμική ταυτότητα.
    Μπορούμε να της δώσουμε και όνομα αν θέλουμε. Ας την πούμε "συχνότητα Λ"!
    Η συχνότητα Λ, μας συντονίζει με μια συγκεκριμένη σκεπτομορφή που έχουμε δημιουργήσει από την διάδραση μέσω αυτού του ιστολογίου.
    Αυτή η σκεπτομορφή είναι δημιουργημένη και ΥΠΑΡΧΕΙ, μέσα στο αστρικό πεδίο. Μπορεί κανείς να την επισκεφτεί, αν κάνει αστρική προβολή προς τα εκεί.
    Κάθε φορά που επικοινωνούμε μέσα από τους διαλόγους μας, τροφοδοτούμε αυτή την σκεπτομορφή με ενέργεια.
    Αυτή η ενέργεια, φροντίζουμε να έχει ΘΕΤΙΚΗ φόρτιση.
    Mπορεί ο καθένας που θα συντονιστεί με την δύναμη Λ, να πάρει και να δώσει θετική ενέργεια!
    Επειδή αυτή η σκεπτομορφή συνεχώς μεγαλώνει εδώ και δύο χρόνια, προσελκύει την αντίδραση του "κακού"!
    Κατά καιρούς, δεχόμαστε επιθέσεις από διαβολείς, οι οποίοι έχουν αποστολή να διαβάλουν και να αποδυναμώσουν αυτή την θετική ενέργεια, που υπάρχει στην σκεπτομορφή.
    Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι όλοι όσοι μπορούν να συντονίζονται στην δύναμη Λ, ακαριαία αντιδρούν και ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ εν τη γενέσει της, την κάθε επίθεση και αυτή μετά εξαφανίζεται...
    Ξέρετε γιατί; Διότι όλοι μας, είμαστε μέλη αυτής της σκεπτομορφής, που εμείς την δημιουργήσαμε, την τροφοδοτούμε με αγάπη και την ενισχύουμε. Την θωρακίζουμε!
    Θα έχετε προσέξει, ότι κάθε επίθεση που δεχόμαστε, περιέχει κακία και φθόνο!
    Οι αντεπίθεση που δέχεται, από τα μέλη του Καταχθόνιου Δαίμονα, είναι μια ομοβροντία Αγάπης και αυτό έχει αποτέλεσμα, ο διαβολέας να "καεί" και να εξαφανιστεί! Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν απαντά με μίσος και κανείς μας δεν αντιδρά στο ίδιο επίπεδο με αυτόν.
    Ε, αυτό είναι που μας δείχνει και τον ορθό δρόμο στην ανέλιξη και τον αγώνα μας, φίλοι μου.
    Η καλή μας φίλη Aya, είναι η νεότερη στην παρέα μας. Κάτι την τράβηξε στο μέρος μας.
    Συντονίστηκε μόνη της και χωρίς να το γνωρίζει, με την δύναμη Λ!
    Μόλις ο διαβολέας εμφανίστηκε, αντέδρασε άμεσα για να διαφυλάξει την αγνότητα του χώρου μας και να τον καταστήσει αμόλυντο από αρνητικές επιθέσεις, απαντώντας με αληθινή ΑΓΑΠΗ και με παραινετική διάθεση προς τον διαβολέα. Είχε δε, την ευγενή της πρόθεση, να απευθυνθεί σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ώστε να μην θίξει προσωπικά τον διαβολέα και να μην τον προσβάλλει. Αυτό είναι έμπρακτη εκδήλωση αγάπης. Σεβασμός, ακόμη και στον διαβολέα!
    Αντίστοιχα, με ήπιο τρόπο, αντέδρασε και ο φίλος Κώστας, που επέλεξε να απαντήσει με επιχειρήματα.
    Στο παρελθόν, τον ίδιο ρόλο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είχαν αντιδράσει ο Αρμαγεδών, ο Α-Ω, ο Ιεράρχης, η παλιά φίλη, ο Χίλων, η Αγάπη, η Ανδρομέδα, ο Αντάρτης του Πόντου, η Θηλυκή Φωνούλα και όλοι οι άλλοι φίλοι του Καταχθόνιου Δαίμονα, που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή.
    Όλοι συντονισμένοι στην δύναμη Λ.
    Μια μικρή ένδειξη, τη ισχύος εν τη ενώσει, που μπορεί να φοβίζει το αντίπαλο δέος και να το εξουδετερώνει. Η αγάπη νικά το μίσος!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο πιό πολύ κάποιος φίλος, συντονίζεται στην δύναμη Λ, τόσο περισσότερο ενισχύει και ταυτίζεται με την σκεπτομορφή του Καταχθόνιου Δαίμονα. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας σχέση με αυτό, μπορεί οποτεδήποτε να αντλήσει και θετική δύναμη από αυτό. Μπορεί να εισπράξει δύναμη αγάπης και ενέργεια, κάθε φορά που θα του χρειαστεί! Είναι μια μπαταρία δωρεάν ενέργειας, που μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε η δική του χρειάζεται φόρτιση.
    Να γνωρίζετε, ότι αν κάποια φορά, κάποιος φίλος μας θελήσει να λάβει αγάπη και θετική ενέργεια σε μια δύσκολη φάση της ζωής του, ας γράψει δυο λέξεις εδώ και μετά όλοι εμείς οι υπόλοιποι, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε και να νοιώσουμε δυο λέξεις αγάπης και υποστήριξης του μέλους μας και τότε θα συμβεί το εξής:
    Θα κατευθύνουμε την ροπή όλης της συσσωρευμένης ενέργειας της σκεπτομορφής, στο να εστιάσει στο μέλος μας που έχει την ανάγκη και να το τροφοδοτεί συνεχώς.
    Δηλαδή, θα δοθεί η "εντολή" στην σκεπτομορφή να συντονιστεί μαζί του και να ελευθερώνει θετική ενέργεια προς το μέρος του. Αν σκεφτούμε αυτή την αγάπη ΚΑΙ σαν προστασία για το μέλος μας, τότε η σκεπτομορφή θα το προστατεύσει!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λυκιε έχεις τεράστιο δικιο, και προσωπικά νοιώθω αυτό που λες για συντονισμό στην δυναμη Λ. Έχω πάρει και γω δύναμη από την μπαταρία του Καταχθόνιου Δαιμονα κατα καιρούς εστω και αν δεν το δειχνω!!!! Αυτο ειναι που με κχει κανει να εχω εθιστει στο ιστολογι ο μας και καθε μερα ειμαι μεσα και ρουφαω αρθρα και σχολια, παλιά και νεα. Δεν κρυβω οτι περνω μαθηματα εδω, ακιμα και αν διαφωνω με καποιους που ομως αν δεν ημουν εδω θα ένοιθα μισος για αυτους. Ομως εδω για ανεξηγητο λογο δεν νοιωθω έτσι, αλλα νοιωθα αγάπη και κατανόηση και με αυους που διαφωνω. Αυτο μου βγαινει τωρα και στην προσωπική μου ζωη και στην δουλειά μου με συνεργάτες μπου ημουνα στα μαχαίρια, τωρα τους αντιμετοπίζω με άλλο ματι, πιο πολύ της ανοχής και της αγάπης και βλέπω οτι και αυτοί από τότε με βλέπου καπως αλλιώς!!!!! Αυτό το χρωσάω σε εσας και σε εσένα Λυκιε και σε ευχαριστω απο την ψυχή μου.Κώστας

      Διαγραφή
    2. wowwwwwwwwwww βρε λυκιοσ πολλη αγαπη βρε παιδι μου ασε λιγη και για τουσ αλλουσ....!!!!!!

      mr.Varoufakis

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι φίλε Κώστα που το έχεις νοιώσει αυτό! Είναι πολύ σημαντικό που έχεις ωφεληθεί από την εμπειρία σου στον Καταχθόνιο Δαίμονα. Είσαι και εσύ ένας παράγοντας ενέργειας που τροφοδοτεί αυτή την "μπαταρία" μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβωσ φιλε λυκιε παω κι εγω να "τροφοδοτησω" τωρα την μπαταρια μασ με θετικη κυματιστη ενεργεια που λαμπει.....

      Διαγραφή
  8. Τις ευχές μου και από έμενα σαν νέος χρήστης του Καταχθόνιος Δαίμων, και αφού εκτίμησα τόσο την ευγένεια όσο και τον σεβασμό που ανταλλάσσεται μεταξύ σας, συγκρίνοντας τον μάλιστα, μετά από υπόδειξη του ΣΤΟΧΑΣΤΗ (http://xigiorge.wordpress.com/2009/04/22/ο-χαιρετισμός-έρρωσο-και-η-αρώστια-αγν/#comment-3403) με άλλους οικοδεσπότες, θα ήθελα να κοινοποιήσω έναν από τους προβληματισμούς μου.
    Αναφέρομαι στην κρεατοφαγία. Είναι στην φύση του ανθρώπου? Και αν ναι, είναι παράλληλα και ο φόνος στην φύση του? Με ποια λογική ξεχωρίζουμε τα ζώα σε "προς κατανάλωση" και σε "προς μη κατανάλωση"? Γιατί σε κάνει ανήθικο το να καταναλώσεις κρέας από σκύλο η από πίθηκο λ.χ, ενώ το μοσχαρίσιο και το χοίρινο κρέας είναι ευρείας προτίμησης.
    Θέλω να πω, έμψυχα δεν είναι και οι αγελάδες και οι χοίροι?

    Αν χρησιμοποίησα λάθος τον χώρο σας,(θέματα αρχειοθέτησης και λοιπά) παρακαλώ να μου υποδείξετε τον σωστό τρόπο, θα χαρώ πολύ.

    Pitzenk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Pitzenk, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και θα μοιραστώ την φιλοφρόνηση με τους υπόλοιπους φίλους, που απαρτίζουν την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα.
      Θέτεις λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, το οποίο θα μας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.
      Ο άνθρωπος από την φύση του, είναι παμφάγος. Αυτό, αποδεικνύεται από δύο στοιχεία:
      Τα δόντια του, τα οποία περιέχουν κοπτήρες, κυνόδοντες και μασητήρες. Περιέχουν δηλαδή ποικιλία δοντιών, που επιτρέπουν το κόψιμο και το σκίσιμο και την πολτοποίηση του κρέατος, αλλά και των φυτικών τροφών.
      Το άλλο στοιχείο που μας δείχνει την ικανότητα του ανθρώπου να αφομοιώνει το κρέας, είναι το μήκος του λεπτού εντέρου. Αυτό είναι περί τα 7-8 μέτρα μήκος και είναι χαρακτηριστικό των σαρκοφάγων ζώων, με μεγάλο μήκος εντέρου, προκειμένου να μπορέσουν να αφομοιώσουν και να πολυμερίσουν την σάρκα.
      Έτσι, η μελέτη της ανθρώπινης φυσιολογίας, μας δείχνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταναλώνει και τα δύο είδη τροφών. Ένα ακόμη στοιχείο, είναι ότι οι πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, είναι εύκολα αφομοιώσιμες από το πεπτικό μας σύστημα (περίπου στο 90%), ενώ αυτές της φυτικής προέλευσης, είναι το πολύ 30-40%! Βεβαίως υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία που στηρίζουν αυτή την διαπίστωση, κυρίως βιοχημικών διεργασιών, για τις οποίες δεν είμαι ειδικός να αναλύσω διεξοδικά.
      Το κυνήγι των θηραμάτων, είναι ένας αρχέγονος τρόπος διατροφής και επιβίωσης του είδους μας και ίσως ο σημαντικότερος λόγος που ο άνθρωπος (και ειδικά ο άνδρας), ανέπτυξε την λογική του και την διευρυμένη αντίληψη του, μέσα στον χώρο και τις διαστάσεις του! Ο φόνος είναι στην φύση του ανθρώπου, όπως είναι και στην φύση κάθε ζώου-θηρευτή. Για τον άνθρωπο μάλιστα, ο φόνος, δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά την επιβίωσή του μέσω της θήρας, αλλά και την κυριαρχία του σε ένα μέρος ή μέσα σε μια κοινότητα ανθρώπων.
      Τα βρώσιμα θηράματα, διαχωρίστηκαν από τα μη βρώσιμα, στα πρώιμα χρόνια της πρωτόγονης εποχής. Όσοι αρρώστησαν ή πέθαναν από την βρώση τοξικών μερών κάποιου ζώου, μετέδωσαν την εμπειρία τους στους υπόλοιπους θηρευτές. Έτσι εξασφαλίστηκε η κατανάλωση των ωφέλιμων θηραμάτων, ενώ τα επιβλαβή δαιμονοποιήθηκαν.
      Επειδή η διαδικασία τη αφαίρεσης μιας ζωής (ακόμα και ζώου), εισήλθε στην βάσανο της σκέψης και της ανθρώπινης ηθικής, άρχισε να αποκτά μια τελετουργική ιεροτελεστία η οποία θα εξευμένιζε τον αυτουργό του φόνου. Έτσι, τα ζώα που ήταν κοντά στον άνθρωπο (ψυχικά), όπως ο σκύλος και το άλογο, δεν αποτελούσαν μέρος της τροφής μας, διότι το απαγόρευε η ηθική τάξη. Θεωρήθηκε ένα είδος ψυχικού κανιβαλισμού, αν κάποιος έτρωγε τον σκύλο-φίλο του!
      Βλέπουμε όμως, πως ακόμη και τώρα, σε πρωτόγονες και ανεξέλικτες κοινωνίες, που επιτρέπουν τον κανιβαλισμό των ανθρώπων, όπως οι χώρες της Άπω Ανατολής, επιτρέπουν τον φόνο και την βρώση του σκύλου!
      Άρα το θέμα της επιλογής των βρώσιμων ζώων, είναι θέμα πολιτιστικών εθίμων και εν γένει, ηθικής!
      Οι μουσουλμάνοι εξαιρούν από την διατροφή τους το κρέας του χοίρου, διότι ένεκα των κλιματικών συνθηκών στον αραβικό κόσμο, η διατήρηση αυτού του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες, το αλλοιώνει επικίνδυνα και πιο γρήγορα από άλλα κρέατα. Προκειμένου να προστατευτεί ο λαός τους, "πέρασε" ως θρησκευτική επιταγή από το Ισλάμ.
      Ελπίζω να σε ικανοποίησα εν πρώτοις στο ερώτημα που έθεσες φίλε μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Λύκιε παραθέτω ακόμα μια φορα αυτό το video με θέμα την κρεατοφαγία γιατί νομίζω έρχεται σε αντίθεση με πολλά από τα λεγόμενα σου.......
      Εγώ τώρα ως γνωστης πολλών θεωριών συνωμοσιολογίας θα σας αναφέρω μια από αυτές που λέει όσον αφορά τα γουρουνάκια πως είναι κατασκευασμένα γενετικά με βάση το DNA του αγριογούρουνου σε επιμιξία με το ανθρώπινο.......οποτε όπως καταλαβαίνετε αν αυτή η θεωρία αποδειχθεί σωστή τότε ίσος διαπράττουμε ένα είδος κανιβαλισμού καταναλώνοντας χοιρινό κρέας!

      Gary Yourofsky speech,greek subs
      http://www.youtube.com/watch?v=dzA2iDzjSrw

      Α-Ω

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την εκτενή επεξήγηση.
      ¨Όμως θεωρώ τον διαχωρισμό αυτό άδικο. Ίσως φαίνομαι υπερβολικός, αλλά το άδικο συνήθως υιοθετείται ολοκληρωτικά, ασχέτως αποδέκτη. Με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζεται και στους ανθρώπους, καθότι πάντοτε τοποθετούμε τους κοντινούς σ εμάς και αγαπητούς (φίλους, οικογένεια) σε πλεονεκτικότερη θέση, αν χρειαστεί.
      Προσπαθώ καιρό να πάρω θέση, όμως προς το παρόν είμαι σε αδιέξοδο!
      Ας είναι τουλάχιστον παρόμοιου χαρακτήρα τα αδιέξοδα μου!
      Καλή σας μέρα και βγείτε στον ήλιο σήμερα, είναι ωραία η μέρα.

      Pitzenk

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα φίλε Pitzenk, από την ηλιόλουστη αυλή μου!
      Δεν κατάλαβα σε ποιόν διαχωρισμό αναφέρεσαι, το οποίο θεωρείς άδικο! Εννοείς τον διαχωρισμό του σκύλου από τα άλλα ζώα;
      Αν θέλεις εξήγησέ μας τι εννοείς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Αναφέρομαι στον διαχωρισμό των ζώων σε βρώσιμα και σε μη βρώσιμα, με βάση τα πολιτιστικά έθιμα. Αυτόν θεωρώ άδικο και κατά συνέπεια δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω την ηθική στην συγκεκριμένη περίπτωση.

      Διαγραφή
    6. Η ηθική φίλε Pit Zenk, είναι το σύνολο των κανόνων ενός λαού, που εκπορεύονται από τις παραδόσεις του, την εμπειρία και την ιστορική του μνήμη. Αυτή βασίζεται στον συλλογικό ψυχισμό του λαού και στην σωρευμένη εμπειρία του. Από τα παθήματα δηλαδή στο διάβα της εξέλιξής του, έμαθε αυτό που εξασφαλίζει την συντήρηση, την επιβίωση και την ανάπτυξή του. Κάθε τι που ορίζει η ηθική ή η εθιμική, υπάρχει ένα σκεπτικό που το υποστηρίζει. Για όλα, υπάρχει μια αιτιολογία. Πάμε τώρα στα ζώα:
      Για τον άνθρωπο (και το τονίζω αυτό), κάθε ζώο έχει την δική του θέση και αξία. Ανάλογα την χρησιμότητα λοιπόν, κάποια βρίσκονται ψηλά και κάποια άλλα, χαμηλά στην κατάταξη. Τα ανωφελή ή βλαβερά ζώα, δεν έχουν αξία ή επιβάλλεται να φονεύονται διότι προκαλούν ζημιές (π.χ. φίδια, λύκοι, αλεπούδες, κουνάβια, κτλ.). Άλλα φαίνονται χρήσιμα για τον άνθρωπο, ως τροφή η άλλη εκμετάλλευση (αυγά, γάλα, δέρμα, γούνα, μεταφορές, κτλ.) και ως ωφέλιμα, προστατεύονται, εκτρέφονται και περιθάλπτονται. Ακόμα λιγότερα, φαίνονται χρήσιμα ως βοηθοί ή σύντροφοι του ανθρώπου (σκύλος, ίππος, ωδικά πτηνά, γάτα, κτλ) και προστατεύονται. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στα τελευταία, ο άνθρωπος τα σέβεται ως "ομότιμους" φίλους και δεν το φονεύει για να τα φάει.
      Για τον άνθρωπο δηλαδή (και μόνο για την δική του αντίληψη) τα ζώα διακλιμακώνονται στην αξιακή κλίμακα του μυαλού του και τα αξιοποιεί κατά το δοκούν.
      Βεβαίως και ο άνθρωπος δεν είναι ίδιος παντού στην γη. Ανάλογα τον πολιτισμό στον οποίο ανήκει, έχει διαφορετικούς ηθικούς και εθιμικούς κώδικες και αυτή η διακλιμάκωση μπορεί να αλλάζει (παράδειγμα στις Ινδίες, προστατεύονται οι αγελάδες και δεν φονεύονται-τρώγονται, διότι θεωρούνται "ιερές", ενώ στην Κίνα οι σκύλοι τρώγονται!). Επίσης υπάρχουν πολιτισμοί, που "ανέχονται" την ανθρωποφαγία, είτε τελετουργικά, είτε ως έδεσμα (π.χ. Κίνα, Ινδονησία, Μπαγκλαντές, αμαζόνιες και αφρικανικές φυλές, κτλ)!
      Από βιολογικής πλευράς, τα περισσότερα ζώα (αλλά και ο άνθρωπος), είναι βρώσιμα, με εξαίρεση κάποια είδη ερπετών και ψαριών.
      Η ηθική όμως, είναι αυτή που εξαιρεί κάποια από αυτά!
      Αν ήμασταν ά-λογα ζώα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καμία διάκριση και θα τρώγαμε τα πάντα (ακόμα και ανθρώπους). Όμως ως έ-λογα ζώα (άνθρωποι) μπορούμε να ελέγχουμε την παρόρμησή μας και να προσαρμόζουμε την ζωώδη μας φύση, στους κανόνες της λογικής μας. Για αυτό ξεχωρίζουμε!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Ομολογώ δεν είχα σκεφτεί πως κάθε λαός αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την ηθική. Όπως κι οτι η ίδια εξαρτάται και από τις παραδόσεις του. Σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

      Διαγραφή
  9. Λύκιε ¨-) πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου! Ακόμη μια φορά!!! Δίνω εξετάσεις και τα βράδια πέφτει πολύ μελέτη :-) ! Λοιπόν είναι καθαρά ένα θέμα ηθικής ( ethics ) του τι θεωρούμε ηθικά σωστό ( moral right ) και τι ηθικά λάθος ( moral wrong ) συγκριτικά με τον πολιτισμικό συσχετισμό ( Cultural Relativism ) άσχετα αν μας αρέσει ή όχι υπερισχύει ή άποψη με τα πιο δυνατά και λογικά "επιχειρήματα".
    :-)


    Επίσης άλλα πολύ σημαντικά παραδείγματα κατακριτέα μεν αλλά σωστά δε βάση όποιου αποδέχεται τον Πολ. Συσχ. είναι και τα εξής:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_cutting

    Το πολύ σημαντικό Ευρυθρων Δίλημμα ( Euthyphro Dilemma ) του Πλάτωνα ( από τα αγαπημένα μου )

    http://comtedetoulouse.wordpress.com/2011/05/16/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα περιγράφεις, καλή μου φίλη!
      Το θέμα της κλειτοριδεκτομής, φαίνεται αποτρόπαιο στα δικά μας μάτια, όχι γιατί πραγματικά είναι (σχετική έννοια), αλλά διότι είναι αδιανόητη για την δική μας ηθική. Είναι θέμα πολιστισμικών προτύπων. Ενώ αποδεχόμαστε άνετα την περιτομή της ακροποσθίας στον δυτικό πολιτισμό, θεωρώντας τον υγειονομικά ωφέλιμο ή εθιμικά αποδεκτό (ισλάμ-ιουδαϊσμός), επειδή όμως ταυτόχρονα έχουμε και την ηδονιστική αντίληψη της συνουσίας, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον ακρωτηριασμό των θήλεων γεννητικών οργάνων ηδονής (κλειτορίδα-μικρά χείλη) ως "σωστή". Προσκρούει κάθετα στον αξιακό κώδικα του δικού μας πολιτισμού. Για τους αφρικάνους όμως, η αφαίρεση των οργάνων ηδονής είναι αποδεκτή στην δική τους κουλτούρα, διότι ο ρόλος της γυναικός απαγορεύει την συμμετοχή της, στην ηδονή της συνουσίας. Αυτή αποτελεί προνόμιο μόνο των ανδρών. Δεν έχει βεβαίως νόημα να κάνουμε πολιτισμικές συγκρίσεις!
      Ως παρατηρητές όμως, οφείλουμε να κρίνουμε με τα ιδία μέτρα των πολιτισμικών αξιών του κάθε ερευνόμενου πολιτισμού και όχι να κρίνουμε με τα μέτρα ενός άλλου.
      Όσο αποτρόπαια μας φαίνονται κάποια έθιμα σε εμάς, άλλο τόσο αποτρόπαια φαίνονται σε αυτούς, τα δικά μας έθιμα!
      Η ανάλυση στο "Ευθύφρονος Δίλημμα" θα γίνει σε επόμενο σχόλιό μου.
      ΛΥΚΙΟΣ,

      Διαγραφή
  10. Κύριε Pitzenk ξέχασα να σας χαιρετήσω! Θέσατε έναν ωραίο προβληματισμό! Συνεπώς είστε ωραίος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω και ευχαριστώ για τα λόγια σας και σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

      Pitzenk

      Διαγραφή
  11. Λύκιε μπορείς να γράψεις ένα άρθρο για το Ευρυθρων Δίλημμα του Πλάτωνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Α-Ω, δεν συμφωνώ με τις απόψεις του Gary Yourofsky στις περισσότερες των περιπτώσεων. Πολλά από αυτά που ισχυρίζεται είναι στρεβλωμένα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Σε ότι αφορά λοιπόν τα δόντια μας, οι κυνόδοντες ΔΕΝ απαντώνται σε ΚΑΝΕΝΑ φυτοφάγο ζώο, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται ο Yourofsky. Επίσης ψεύδεται όταν μιλά για το μήκος του ανθρώπινου εντέρου. Αναφέρει ότι είναι 8-13 φορές το ύψος μας, πράγμα ψευδές (8Χ1,7=13,6 και 13Χ1,7=22,1) αφού το μήκος του ανθρώπινου εντέρου, δεν ξεπερνά ποτέ τα 8,5-9,5 μέτρα! Το μήκος εντέρων των αποκλειστικά φυτοφάγων ζώων, είναι διπλάσιο. Το ότι μασάμε περιστροφικά, οφείλεται στο ότι είμαστε ΚΑΙ φυτοφάγοι. Ο άνθρωπος συνδυάζει χαρακτηριστικά και των σαρκοφάγων, αλλά και των φυτοφάγων ζώων. Ανήκει στην κατηγορία των παμφάγων. Παρόμοια ζώα, είναι οι αρκούδες, τα πιθηκοειδή, τα χοιροειδή και πολλά άλλα! Βεβαίως, ο άνθρωπος γονιδιακά έχει συγγένεια με τα πιθηκοειδή, αλλά οι ομοιότητες σταματούν σε ένα ποσοστό περίπου 80%. Το υπόλοιπο 20% (περίπου) δεν είναι αντίστοιχο κανενός άλλου ζώου της γης. Είμαστε αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής, με γονιδίωμα μη γήινης προέλευσης. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε επαρκώς εξοπλισμένο σώμα που να ανταπεξέρχεται στις κλιματικές συνθήκες του πλανήτη, αλλά και να μπορεί να αμυνθεί στους φυσικούς του εχθρούς! Σε αντίθεση, έχουμε ικανότερο εγκέφαλο που αντιστρέφει τον φυσικό κανόνα της προσαρμογής. Ενώ όλα τα ζώα, προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες, ο άνθρωπος προσαρμόζει το περιβάλλον στα δικά του μέτρα!
    Ο Gary Yourofsky είναι ένας προπαγανδιστής της φυτοφαγίας, που επιστρατεύει κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο προκειμένου να πείσει τους ανθρώπους να παραλλάξουν την φύση τους.
    Χρησιμοποιεί ευτελή επιχειρήματα, θέτοντας το ψευτοδίλημμα αν ο άνθρωπος είναι σαρκοφάγο ή φυτοφάγο ζώο, ενώ η αλήθεια ανατρέπει το δίλημμα. Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο αποκλειστικά. Είναι παμφάγος! Μπορεί να αφομοιώνει και τις δύο τροφές, αρκεί να μην υπερβάλλει σε καμία από τις δύο. Πρέπει να τρώει ισορροπημένα και σωστά. Η προτροπή να τρώμε μόνο φυτά, ανατρέπει την ισορροπία και βλάπτει την υγεία, όσο και όταν τρώμε αποκλειστικά κρέας.
    Ξαναλέω λοιπόν κλείνοντας, ότι ο Gary Yourofsky κάνει φτηνή και επιστημονικά αστήρικτη προπαγάνδα, απευθυνόμενος στις αδαείς μάζες, προκειμένου να πείσει για μια παρεκτροπή από την ορθή μας φύση.
    Το ηθικό θέμα της θανάτωσης των ζώων που προορίζονται για βρώση, είναι ένα άλλο θέμα (ηθικολογίας), αν και οι μέθοδοι θανάτωσης που μας δείχνει το βιντεάκι, δεν εφαρμόζονται πλέον στις σύγχρονες κρεατοπαραγωγικές μονάδες, διότι προκαλούν προθανάτιο στρες και αλλοιώνουν την ποιότητα του κρέατος.
    Ας μην "τρώμε" λοιπόν άκριτα την φτηνή προπαγάνδα, γιατί ...βλάπτει την υγεία!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλοσ ενασ ελεεινοσ και τρισαθλιοσ προπαγανδιστησ του συστηματοσ φιλε λυκιε που θελει με το ζορι να μασ βαλει να τρωμε φυτα......

      Διαγραφή
  13. Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση από τα λεγόμενα σου και αυτά του αμερικανου ακτιβιστή.Θα επιθυμούσα να κάνω μια ερευνα και διασταύρωση σε αυτά που μας ανέφερες μα ο χρόνος μου είναι λειψός αυτόν τον καιρό........:(
    Θα σας αναφέρω μονο από την προσωπική μου εμπειρία πως πάνω από έναν χρόνο δεν καταναλώνω κρέας, ψαρια-μαλακια-οστακοδερμα, ούτε αυγά.....τίποτα ζωικό και έμβιο δηλαδή και παρόλα αυτά είμαι υγιέστατος.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....:)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα να ερευνάς για να πείθεσαι. Όσον αφορά την φυτοφαγική σου διατροφή, θα σου πρότεινα να παρακολουθείς τακτικά την υγεία σου με εξετάσεις και να ενημερώσεις σχετικά,τον προσωπικό σου ιατρό. Το ότι σε έναν χρόνο αναφέρεις πως δεν έχεις πρόβλημα υγείας, δεν προμηνύει ότι δεν θα αποκτήσεις ποτέ! Η υγεία σου στο μέλλον, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως την ηλικία, την άσκηση, τις καθημερινές σου συνήθειες, κ.ά. Καλείς τον οργανισμό σου να αντεπεξέλθει σε μειωμένη παροχή πρωτεϊνών (χαμηλής αξίας) και μείωση των προσλαμβανόμενων μετάλλων (π.χ. σίδηρος) και ιχνοστοιχείων! Σε βάθος χρόνου θα μπορείς να έχεις αξιοποιήσιμα στοιχεία για το αν ωφελεί η βλάπτει την υγεία σου, η αποκλειστικά χορτοφαγική σου διατροφή. Μιλάμε για μετά από 10-20 χρόνια! Αν γυμνάζεσαι ή αθλείσαι έντονα, ο οργανισμός σου θα σου θυμίσει ότι του στερείς τα αναγκαία στοιχεία που χρειάζεται για δύναμη και αντοχή.
      Τουλάχιστον φρόντισε να καταναλώνεις γιαούρτι (με την πέτσα) ή τυριά (όχι γάλα) για να λαμβάνεις τους απαραίτητους ζυμομύκητες (σωστή πέψη και αντίσταση σε λοιμώξεις), τις πρωτεΐνες και τα λευκώματα που χρειάζεσαι στην άσκηση.
      Καλή σου επιτυχία στο πείραμα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. λυκιε μιασ και ξερεισ και απο διατροφολογια το παστιτσιο τι λεσ να το τρωμε με την μπεσαμελ η χωρισ?

      Διαγραφή
  14. Μια καλησπέρα απο καρδιάς σε όλους τους φίλους-ες θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα .

    Τώρα όσον αφορά το ανώνυμο σχόλιο περί αναζητήσεως της ταυτότητας του ΛΥΚΙΟΥ θα έλεγα ΄το είναι άτοπο παράκαιρο και κάηκε αυτήν η προσπάθεια διαβολής εν τη γεννέση της .

    Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα εντός του Καταχθόνιου Δαίμονα δέχθηκαν προσπάθεια διαβολής που από τον-την φίλο-η θαμώνα καταγράφηκε ως αναξιοπρέπεια .

    Όλοι μας διαθέτουμε μια ταυτότητα και ένα όνομα , μα είναι δικαίωμα του κάθε ενός από εμάς αν θα κάνει χρήση ή όχι της ταυτότητας του -της .

    Η αυτοδιάθεση του κάθε ενός από εμάς μπορεί να χαρακτηρισθεί από αυτό που δίνουμε μέσα από τα σχόλιά μας , την δυνατότητα συνομιλία μας και την αγάπη και τον σεβασμό που εισπράττει ο-η συνομιλητής-τρια μας .

    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι ακόμη από αυτό που προείπαν οι φίλοι-ες συνσχολιαστές-στριές μου και ο φιλόξενος διαχειριστής μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να καλωσορίσω κι εγώ με την σειρά μου το νέο μέλος της παρέας μας Pitzenk και να ευχηθώ η διαμονή του είναι εύπορη για τον ίδιο και για εμάς .

    Έθεσες ένα πολύ ωραίο θέμα αυτό της διατροφής .
    Προσωπικά έχω επιλέξει να απέχω από κόκκινο κρέας ( λόγο ότι είμαι καμένος από χέρι όπως λέω χαριτολογώντας ) .
    Αυτήν είναι προσωπική επιλογή μετά από την αναζήτησή μου για σωστή διατροφή τόσο για εμένα όσο και για τα παιδιά μου .
    Απέχω στο σύνολο ( αν μπορούσα να πω ) απ'ότι παράγετε από το ζωικό βασίλειο πλήν ψαριών και πουλερικών, τα οποία προτιμώ να καταναλώνω εφόσον γνωρίζω ότι προέρχονται από φιλικές παραγωγικές μονάδες στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται κρεατοτροφές ή αυξητικές ορμόνες .
    Κύριο βάρος έχω ρίξει στα σταυρανθή ( τα οποία λαμβάνω από άτομα που δεν κάνουν χρήση ραντισμάτων ) , όσπρια, ξηρούς, καρπούς φρούτα κ.α .

    Είμαι κατ'επιλογήν μου κάτι ανάμεσα σε Α-Ω και στον φίλο μου και οικοδεσπότη ΛΥΚΙΟ .

    Η επιλογή σου στο να απέχεις απ'ότι παράγετε από το ζωικό βασίλειο , πρέπει να έχει τον γνώμονα της καλύτερης υγείας σου αλλά με μέτρο .

    Δεν μπορεί ένα άτομο που μέχρι πρότινος η κύριά του διατροφή στηριζόταν στο κρέας ,να απολέσει το κρέας από την διατροφή του από την μια στιγμή στην άλλη εκτός αν το επιβάλλουν λόγοι υγείας .

    Πρέπει να αναζητήσει αυτά που πρέπει να καταναλώσει έτσι ώστε να μην οδηγηθεί δίχως άλλο σε μια αβιταμίνωση δίχως προηγούμενο .

    Παράδειγμα αντί για γάλα που προέρχεται από ζωικό βασίλειο προτιμώ το γάλα καρύδας . ή στο να καταναλώνω αμύγδαλα ( άψητα και ανάλατα ) τα οποία μου παρέχουν το καλύτερο ασβέστιο .

    Η επιλογή μου σε αυτήν την διατροφή είναι να περισώσω τα κακώς κείμενα στα οποία κατά την άποψή μου φυσικά οδηγηθήκαμε λόγο εσφαλμένης αντίληψης ότι είμαστε παμφάγα όντα και όχι μόνον αυτό , αλλά και η αλλοίωση του DNA η οποία έχει επιτευχθεί μετά από σωρεία εμβολισμών και κακής διατροφής στην οποία έχουμε επιβάλλει στο ζωικό μας βασίλειο με γνώμονα το οικονομικό όφελος πολλές φορές παραλείποντας τον γνώμονα του ανθρώπινου συμφέροντος της υγείας .

    Το ίδιο μπορεί να χαρακτηρίσει όμως και ένας ο οποίος αντιδρά στην ωμοφαγία ή στην μη λήψη κρέατος για τον αλλόφρονα ραντισμό που επιβάλετε στα λαχανικά .

    Η διατροφή είναι ένα δίκοπο μαχαίρι ως επιλογή , διότι πρέπει να γνωρίζεις που προέρχονται όσα αποζητάς να καταναλώσεις .
    Με απλά λόγια είμαστε ότι τρώμε .
    Η επιλογή μου είναι συνειδητοποιημένη από την άποψη ότι έχω επιλέξει να μην καταναλώνω σάπια κρέατα ,γιατί γι' αυτό πρόκειται( αν σκεφτούμε ότι θανατώνετε κάτι για να το καταναλώσουμε ) ή απέχω όσο μπορώ γιατί δεν μπορώ σε φιλικό μου τραπέζι να επιβάλλω τις δικές μου αρχές στην διατροφή .

    Όταν δε αναγκαστικά αναζήτησα τον όρο σωστή διατροφή μέσω φίλων μου Ιατρών δεν απείχαμε πολύ από την συζήτηση η οποία ζυμώνετε στον φιλικό μας ιστότοπο .
    Δε οι Ογκολόγοι της παρέας μας και ο φίλος μας Πυρηνικός Ιατρός ήταν απολύτως ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ με την κατανάλωση κρέατος ως διατροφή , αλλά πρότειναν την εν μέρη αποχή από αυτό ενημερώνοντας μας ότι το κύριο βάρος το ρίχνουν στα ψάρια και λιγότερο στα πουλερικά αποφεύγοντας όσο μπορούν το κόκκινο κρέας .


    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η προσωπική μου επιλογή όμως στην διατροφή δεν διαβάλλει άλλους , κοινώς έχω μάθει να μαγειρεύω εδώ και πολλά χρόνια μόνος μου και να μαγειρεύω σωστά .
    Π.χ σαλάτες στον ατμό όπως και ο αρακάς για να μην απολέσει τις θρεπτικές τους ουσίες που αναζητά ο οργανισμός μου .
    Αποφεύγω την συσκευή της χύτρας και ελάχιστα χρησιμοποιώ το τηγάνι .
    Έχω βάλει στην διατροφή μου το Ιπποφαές , τον κουρκουμά , το πράσινο τσάι ή το τσάι του βουνού με λεμόνι .
    Αποφεύγω ότι μαυρίζει έστω και λίγο και τα λαχανικά μου όταν είναι πικρά δεν υπάρχει λόγος να τα καταναλώσω .
    Εγώ να ευχηθώ ότι καλύτερο σε εσένα μέσα από αυτήν την αναζήτησή σου για το θέμα της σωστής διατροφής αποφεύγοντας όμως τις ακρότητες .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου Αρμαγεδών, η συζήτηση βλέπω ότι μεταφέρθηκε από το "αν ο άνθρωπος δύναται να φάει κρέας και φυτά" στο "ποια είναι η ενδεικνυόμενη ισορροπημένη διατροφή για την υγεία μας"!
    Το ένα θέμα, δεν έχει σχέση με το άλλο.
    Ο άνθρωπος είναι σαφώς παμφάγο ον και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αφού είναι επιστημονικά εξακριβωμένο.
    Όμως το ποιά είναι η σωστή διατροφή, είναι πράγματι ένα τεράστιο θέμα, που δεν μπορεί να απαντήσει κανείς μονοσήμαντα.
    Για παράδειγμα, στην αρχαία Ελλάδα, άλλη διατροφή υπήρχε για τους άνδρες, άλλη για τα παιδιά και άλλη για τους πολεμιστές ή τους αθλητές.
    Άλλη βεβαίως, για τους ασθενείς!
    Η αποχή από το κόκκινο κρέας, είναι σωστή, αν και εκεί υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στις οποίες ενδεικνύεται ή και επιβάλλεται!
    Τα γάλα καρύδας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ζωικό γάλα, ως προς τα στοιχεία του! Το κοινό τους όνομα ("γάλα") έχει να κάνει με το λευκό τους χρώμα και καμία άλλη ομοιότητα δεν υπάρχει μεταξύ τους!
    Αν θέλεις να υποκαταστήσεις το γάλα, θα πρέπει να βρεις το αντιστάθμισμα σε λευκώματα (πρωτεΐνες), βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και λιπίδια, σε άλλες πηγές. Ποιο κοντά στο γάλα, είναι το "γάλα" σόγιας, αλλά πολύ υποδεέστερο σε θρεπτική αξία.
    Το ζήτημα της νόθευσης των τροφίμων ή των μεταλλάξεων που έχουν υποστεί, είναι ένα άλλο θέμα (που σαφώς πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν), που όμως δεν αναιρεί την βασική διατροφική αρχή των διαθρεπτικών αναγκών μας σε ημερήσια βάση και τις πηγές τους.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν φίλε μου ΛΥΚΙΕ δεν αποδέχομαι ότι το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου απ'ότι τα αμύγδαλα .
      Τώρα για τα υπόλοιπα που μεταφέρονται στον οργανισμό μας απο το γάλα θα παραθέσω ένα link Q
      http://www.public.gr/product/books/greek-books/travel-free-time-sports/oli-i-alitheia-gia-to-gala/prod700526pp/?gclid=CJS9hviH97sCFYmN3godN20A1Q
      ή
      http://www.diatrofologos.com/images/public/pdf/nutrition_articles_GR/Milk_the_truth_is_revealed_gr.pdf .

      Ο άνθρωπος αποδέχτηκε αυτήν την φύση του για την επιβίωση με το κρέας αλλά αυτό που θα ήθελα να πω απο τότε έχουν αλλάξει πολλά .

      Οι μεταλλάξεις οι οποίες έχουν δεχθεί στο dna πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι επιβάλετε να αλλάξουμε όλοι πλεύση στις συνήθειες τις διατροφής μας .

      Εγώ προσωπικά μετά από αυτά που έχω βιώσει έχω δείξει σημασία με τον τρόπο που πρέπει να τρέφομαι .

      Θα επανέλθω για λίγο πιο μεγάλο σχόλιό μου .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε Αρμαγεδών,
      δεν διαφωνώ καθόλου με όσα λες για τους κινδύνους για το γάλα. Οι αναφορές που παραθέτεις, αφορούν τις εμπορικές συσκευασίες του βιομηχανοποιημένου γάλακτος, που πράγματι περιέχουν ορμόνες, φάρμακα, και τοξίνες. Βέβαια, κάθε βιομηχανοποιημένη τροφή περιέχει βλαπτικές ουσίες για την υγεία μας.
      Δεν ισχυρίστηκα οτι το γάλα αποτελεί καλύτερη πηγή ασβεστίου από τα αμύγδαλα! Αναφέρθηκα στο σύνολο των συστατικών του και κυρίως, στις πρωτεΐνες αρίστης ποιότητος που περιέχει. Είπα επίσης ότι αν θέλουμε να βγάλουμε το γάλα από την διατροφή μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα ισοδύναμα των ουσιών, σε άλλες τροφές (στην ίδια ποσότητα και ποιότητα), πράγμα που αν ασχοληθείς, θα διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι. Έχε υπ' όψη σου, ότι και η πλειονότητα των φυτικών τροφών που βρίσεις στο εμπόριο, περιέχουν φυτοφάρμακα, ραδιενεργές ουσίες, μεταλλαγμένο γονιδίωμα και επικίνδυνα μέταλλα! Αν μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε την ποιότητα των τροφών που μας προσφέρει το εμπόριο, θα διαπιστώσουμε ότι τα περισσότερα, είναι επιβλαβή για την υγεία μας, Ιδανική λύση για όσους μπορούν, είναι να παράγουν μόνοι τους την τροφή τους, ή να την προμηθεύονται από δικούς τους ανθρώπους που γνωρίζουν να παράγουν αγνά προϊόντα. Το codex alimentarius σύντομα, θα απαγορεύσει αυτή την δυνατότητα.
      Συμφωνώ λοιπόν, ότι τα κρέατα που πωλούνται, περιέχουν επίσης φάρμακα, ορμόνες και τοξίνες, επικίνδυνες για την υγεία.
      Επειδή όμως είναι εύκολο να διαπιστώνουμε και να αφορίζουμε συλλήβδην τα πάντα, θα πρέπει να προτείνουμε λύσεις σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο και την ιδιωτική (ακόμα) παραγωγή τροφών.
      Οι άνθρωποι των πόλεων, τι θα κάνουν; Που θα βρουν αγνά προϊόντα; Τι προσβασιμότητα υπάρχει και σε ποιο κόστος; Υπάρχουν εκείνες οι ποσότητες που θα μπορούσαν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των ανθρώπων;
      Τι επιλογές έχουν, ώστε αν δεν μπορούν να εξαλείψουν τους κινδύνους, τουλάχιστον να τους μειώσουν λαμβάνοντας "υπερτροφές" αποτοξίνωσης που θα αντισταθμίζουν τις βλάβες;
      Τέλος, όπως είπε και ο Α-Ω, "μέτρον άριστον"!
      Λίγο απ' όλα και χωρίς υπερβολές, νομίζω πως είναι πάντοτε η χρυσή λύση!
      Όχι λοιπόν καταχρήσεις και όχι μονοφαγία θα έλεγα και εγώ.
      Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πολύ πλάνη σε διάφορα άρθρα για την "σωστή" διατροφή. Δυστυχώς πίσω από όλα αυτά, κρύβονται οικονομικά συμφέροντα από μικρές και μεγάλες εταιρίες, που ειδικεύονται στις "υγιεινές τροφές" (που μόνο τέτοιες δεν είναι, πολλές φορές)! Επίσης πολλοί "εμπειρικοί" χωριάτες, μας κοινοποιούν τις δικές τους διαπιστώσεις, που όμως πολλές φορές δεν είναι τίποτε άλλο από "κομπογιαννίτες" και απατεώνες. Η σωστή διατροφή δεν είναι κάτι που μπορούμε να το εμπιστευόμαστε σε οικονομικά συμφέροντα ή σε ανεύθυνους αδαείς ανθρώπους. Είναι θέμα κατ' εξοχήν επιστημονικό και χρειάζεται καλή ενημέρωση και έρευνα, για να επιλέξει κανείς τον δικό του δρόμο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Και γω αυτό λέω Λύκιε, μέτρον άριστον!!
      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Όχι φίλε μου ΛΥΚΙΕ ποτέ σαφέστατα δεν ισχυρίστηκες κάτι τέτοιο για το γάλα .
      Πλήν όμως αυτού δεν είναι μόνο για τις εμπορικές συσκευασίες .
      Ο άνθρωπος ( όπως και όλο το ζωικό βασίλειο ) είναι στο έργο του Θεού να απογαλακτίζετε , αυτό το γράφω έτσι ώστε να δώσω το έναυσμα της σκέψης τι είναι ορθό και τι όχι, όπως αναφέρει και το παραπάνω κείμενο που επισύναψα στο ανωτέρω σχόλιό μου .

      Σαφέστατα φίλε μου ΛΥΚΙΕ δεν διαφέρουν οι τοποθετήσεις μας στο θέμα της διατροφής απλά προσπαθώ να μεταφέρω ότι πρέπει να προσέχουμε οσοδήποτε το θέμα αυτό .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  18. Συγνωμη να προσθέσω κάτι! Στην σωστή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνεται απαραιτήτως 2 φορές την εβδομάδα κοκκινο κρεας. Έχω ακολουθήσει 6 μήνες σωστή διατροφή και το μοτίβο ήταν πάντα το ιδιο πχ

    1. καλο πρωινό
    2. φρουτα μεχρι της 12 για καύση
    3. μεσημεριανο ( απαραίτητα σαλάτα - 1 πιατο 200γρ )

    ( 2 χ κοκκινο κρεασ, 2χ ψαρια 1χπουλερικα 2χοσπρια )
    4. 5¨00 φρούτα για καυση
    6. βραδυνο ( ελαφρύ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με το διατροφικο σου μοντελο Γιώτα, το βρησκω σωστο και ισορροπημένο. Ειναι απαραιτητι το ψάρι 1-2 φορες τη βδομαδα και άλλες 1-2 φορες κοτόπουλο ή γαλοπουλα. Μια φορα την βδομαδα μπορεί να τρωμε χοιρινό αρνι η κατσικι και βοδινό.
      Όσπρια, σαλάτες, φρούτα, και γαλακτοκομικά, λαχανικά βρασμενα η ωμα ειναι οτι πρέπει και πο΄λυ νόστιμα. Απόλα έχει ο μπαχτσές και η ποικιλία κάνει καλό πιστεύω.Κωστας

      Διαγραφή
  19. ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

    Φίλοι συνσχολιαστες ο καθένας μας οφείλει να αναζητήσει και να βρει την σωστή διατροφή για τον δικό του οργανισμό και σωματότυπο!
    Υπάρχει μια θεωρία επίσης που κατατάσσει τους ανθρώπους σε κυνηγούς και γεωργούς ανάλογα με την ομάδα αίματος τους!!!
    Ο καθένας μας οφείλει να ανακαλύψει τα δικά του μετρα και σταθμά όσον αφορά τις διατροφικές του συνήθειες και τις ανάγκες του οργανισμού του.....;)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πα"ιδακια αρνισια στα κάρβουνα....kaneis????????? χοχοχο :ppppppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

      Animals skinned alive in China
      http://www.youtube.com/watch?v=R8b51zMk3SY

      Animals are Skinned Alive on Chinese Fur Farms
      http://www.youtube.com/watch?v=sLcgxIGTFRs

      ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.
      ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ [Η ΜΟΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ].

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. ΑΩ μαλλον να μην αγοραζεις δερμάτινα αντικειμενα!!!! παπούτσια να φορας σταράκια!!!χαχαχα!
      Άντε τώρα, παω για κανα σουβλακι γυρο πίτα.
      Κωστας

      Διαγραφή
  21. Α-Ω φίλε μην τους αποπαίρνεις , ας μας την είπαν :)

    Εγώ λοιπόν Α-Ω έχω μανιτάρια σοτέ με κρεμμύδι και ρύζι με συνοδεία μιας σάλτσας με βάση το λεμόνι .
    Και για ψωμί πολύσπορο με ολικής αλέσεως βάση .
    Καλή μας όρεξη Α-Ω .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμαγεδών φιλε μου δεν αποπαίρνω κανέναν.....χαχαχα.
      Οποιος καταλάβει γρηγορότερα πως έχουν τα πράγματα,τόσο το καλύτερο για τον εαυτό του.....;)
      Πολλά μανιτάρια τώρα στις γιορτές φιλε μου....μανιτάρια ψητά.......μανιτάρια μαγειρίτσα........μανιταρόπιτα........σάλτσα μανιταριών........και το τελευταίο που έφτιαξα και έφαγα το τελευταίο πιάτο σήμερα ήταν το θεϊκό ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ αφήνοντας τα να ψηθούν με τα υγρά τους[χωρίς πρόσθετο νερό],προσθέτοντας μπόλικο μπαλσάμικο ξίδι και με το που πήραν την πρώτη βράσει πρόσθεσα ένα ποτήρι λευκό κρασί!!!!αλατοπίπερο,σκόρδο,κρεμμύδι,λιναρόσπορο,θυμάρι,ρίγανη,θρούμπι,βασιλικό.πιπεργιά πράσινη,καρότο και παρθένο ελαιόλαδο!Σέρβιρα με ρύζι η με μακαρόνια.

      Breatharian couple, parents of a breatharian child - Akahi & Camila
      http://www.youtube.com/watch?v=5p5ewQ9Z-7g

      Αυτό το βιντεάκι θα σε εισάγει σε μια καινούργια πραγματικότητα φιλε μου..........;)

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Για να κάνω όμως και τον δικηγόρο του διαβόλου δεν μπορείς φίλε μου Α-Ω να τρέφεσαι μόνο με μανιτάρια .
      Χρειάζονται οπωσδήποτε τα ψάρια η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο .
      Ξηροί καρποί , πολλά φρούτα , σαλάτες .
      Να έχεις στο νου σου φίλε μου Α-Ω ότι τα πολλά μανιτάρια έστω και αν μαγειρεύονται καθώς πρέπει μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά στον οργανισμό σου η οποία δεν θα έχει επιστροφή .

      << Πάν μέτρον άριστον >> όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας αλλά και προλαλήσας φίλος μας ΛΥΚΙΟΣ .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑ.Καλημέρα.
      Αρμαγεδών δεν τρώω κάθε μέρα μανιτάρια....απλός κατά κάποιον τρόπο τα μανιτάρια έχουν αντικαταστήσει στις διατροφικές μου συνήθειες το κρέας, οποτε τώρα στις γιορτές ενώ οι κρεατοφάγοι κάνετε και λίγο κατάχρηση στο κρέας......εγώ έφαγα μερικά μανιτάρια παραπάνω.........;)
      Και φιλε μου είναι "μέτρον άριστον" όπως κάποτε διόρθωσε και ο Λύκιος την αφεντομουτσουνάρα μου αν ενθυμούμαι καλός και όχι "παν μέτρον άριστον".

      Α-Ω

      Διαγραφή
  22. Τις μπριζόλες και τα σουβλακια, είναι καλά να μην τα ψήνουμε στα κάρβουνα για τι κάνουν κακό. Η αιθάλη και το καρβούνισμα που προκαλούν είναι καρκινογόνα. Ας τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκρίλ ή σε πλάκα ηλεκτρική τεφάλ, χωρις όμως λάδι!!! Αν μάλιστα βάλουμε και μερικά λαχανικά, όπως πιπεργές κρεμμύδια κολοκύθια και μελιτζανες δίπλα και απλά τις τσιγαρίσουμε (τραγανές να ειναι) η νοστιμιά δεν λέγεται και είναι και υγηεινά!!! Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα φιλε κωστα!!!!!!!! και τα σουβλακια μην τα τρωτε απο το μοναστηρακι γιατι κατι ακουγεται στην πιατσα (""συχνοτητα Λ"") οτι το κρεατακι οχι απλωσ ειναι ντοπιο.... αλλα πολυ ντοπιο... απο το διπλα πεζοδρομιο ασ πουμε

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.