Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι αντρειωμένοι...


Τους αντρειωμένους μην τους κλαις...
ακούνε την ψυχή τους
μες στην φωτιά θα πέσουνε
δεν τους ενδιαφέρει

Άλλοι προσμένουν λευτεριά να ζήσουν
έντιμοι ,περήφανοι με ψιλά το κεφάλι
και άλλοι τους δυνάστες κολακεύουν
θέλοντας να γίνουν αυτοί οι επόμενοι δυνάστες

Όταν θα φτάσει ο άνθρωπος
σε επίπεδα μεγάλα
τότες θα απαρνηθεί την επικυριαρχία
όπως κάποτε εστερεψε της μάνας του το γάλα

Η ενσάρκωση ετούτη εδώ
συμβάλει μέγιστα στης ψυχής μας το κιτάπι
μπας και μπορέσουμε οι ημιτελής εμείς
να κοινωνήσουμε την ανιδιοτελή ΑΓΑΠΗ!


Όταν κάποτε παρακολούθησα σε νεανική ηλικία την ταινία "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ" με πήραν τα ζουμιά............
Σήμερα σας παραθέτω το πρώτο μου μικρό ποιηματάκι με αφορμή αυτό εδώ το βιντεάκι που σας έδωσα να παρακολουθήσετε το πρωί.


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=bnQhI3A4xeo

ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΥΛΗ!

Α-Ω

Ο κλέψας του ...κλέψαντος! (χιούμορ)

 
Kατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:
- "Μην κινηθείτε τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας"!!!
 Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT "
Ελληνιστί : ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν ο μικρός αδερφός, με πτυχίο μάστερ στα Οικονομικά λέει στο μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού:
- "Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε."
Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:
- "Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε.
Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσόν που εκλάπη!"
 Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (= ΕΜΠΕΙΡΙΑ).
Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Απο το 1834 μας διοικούν οι Ρόθτσιλντ! -Δούκισσα της Πλακεντίας, οι Ρότσιλντς και ο Όθωνας


"Η Δούκισσα της Πλακεντίας ανέπτυξε μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό!!"


Από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους οι πραγματικοί διοικητές της Ελλάδος ήταν οι Ρόθτσιλντ. Ήλθαν σαν ακόλουθοι του Οθωνα και διοίκησαν απο το παρασκήνιο...

Η ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας υπήρξε μεταξύ των κοινοτήτων εκείνων που κατεστράφησαν κατά την Ελληνική Επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1821 – 1829). Μετά το 1834, όμως, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.

Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έτσι επιτεθήκαμε στη γραμμή Μεταξά [Βίντεο]

Τις απίστευτα δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι ηρωικοί άνδρες του Ελληνικού Στρατού που επάνδρωναν τα 21 συνολικά οχυρά της γραμμής Μεταξά κατά τη διάρκεια της γερμανικής επίθεσης της 6ης Απριλίου έρχεται να επιβεβαιώσει και η μαρτυρία ενός Γερμανού πιλότου του Heinz Migeod ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2010 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επίθεση στη γραμμή Μεταξά.
Οι υπερασπιστές των οχυρών χωρίς καμία αεροπορική κάλυψη, με αποτέλεσμα τα Stuka να δρουν πρακτικά ανενόχλητα ήταν εκτεθειμένοι στο εναέριο σφυροκόπημα των  Γερμανών  επί τρεις συνεχόμενες ημέρες από τα Stukas τα οποία άφηναν το φορτίο του από ύψος μόλις 400 μέτρων ακριβώς επάνω στην οροφή του οχυρών προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγματα τα οποία παγίδευσαν στη συνέχεια οι άνδρες του γερμανικού μηχανικού για να ανοίξουν διόδους.
Η ηρωική αυτή αντίσταση των Ελλήνων μαχητών των οχυρών καθήλωσε τη γερμανική επίθεση επί τρεις και πλέον ημέρες και στοίχισε στους Γερμανούς μεγάλες απώλειες.
Και πως άλλωστε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού όπως είχε πει και ο τότε διοικητής του Ρούπελ Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος «Τα οχυρά δεν παραδίδονται καταλαμβάνονται»
Ο Heinz Migeod είναι ένας πρώην πιλότος της Luftwaffe ο οποίος από το 1938 που κατατάχτηκε μέχρι και 1942 πήρε μέρος σε όλες πρακτικά τις επιχειρήσεις στο δυτικό μέτωπο, τα Βαλκάνια, τη μάχη της Κρήτης, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική. Το 1942 πιάστηκε αιχμάλωτος και μρεταφέρθηκε στιν Καναδά μέχρι και το 1947 ενώ το 1974 μετανάστευσε στη Ν. Αφρική όπου ζει μέχρι και σήμερα.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Migeod περιγράφει την εμπειρία του από τη μάχη των Οχυρών της γραμμής Μεταξά πετώντας ένα Ju-87D3 Stuka

Τρόποι προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών



Καταρρέει το οικοδόμημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων μετά την αποκάλυψη- βόμβα του Spiegel πως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στήσει...«αυτί» πραγματοποιώντας υποκλοπές σε ανυποψίαστους πολίτες.
Ωστόσο, παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από τη σωρεία δημοσιευμάτων για υποκλοπές που πραγματοποιεί η NSA σε αρκετές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα, υπάρχει μερικοί χρήσιμοι τρόποι προστασίας των προσωπικών δεδομένων, «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών, αφαίρεση «κοριών» αλλά και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων εισβολών.

Το πρώτο μεγάλο "ΟΧΙ" το είπε ο Ι.Μεταξάς στους δανειστές για να σωθεί ο λαός!


Τον Ιωάννη Μεταξά συνηθίζουμε να τον θυμόμαστε την 28η Οκτωβρίου με αφορμή το "ΟΧΙ" που είπε στο ιταλικό αίτημα για διέλευση των στρατευμάτων της και την παραχώρηση στρατηγικών σημείων στην χώρα, πρακτικά να τεθεί οικειοθελώς υπό εχθρική κατοχή. 
 
Όμως ο μεγάλος Έλληνας πριν πει το "ΟΧΙ" στους επίδοξους κατακτητές, είχε πει το "ΟΧΙ" που αρνούνται να πουν οι νυν πολιτικοί: Στους δανειστές-τοκογλύφους που είχαν φέρει σε κατάσταση λιμοκτονίας τον ελληνικό λαό.

Ο Ι.Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός στις 29 Απριλίου του ίδιου έτους. Οχι μέσα από κίνημα, αλλά μέσα από την ίδια τη Βουλή, η οποία του έδωσε μάλιστα πρωτοφανή πλειοψηφία 241 ψήφων, επικυρώνοντας τον διορισμό του ως πρωθυπουργού από τον βασιλέα Γεώργιο Β’ μετά τον ξαφνικό θάνατο του πρωθυπουργού Δεμερτζή. 
Τον Απρίλιο του 1932, όταν η Ελλάδα κήρυττε ανεξέλεγκτη πτώχευση με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαρή, για να περιδινηθεί έκτοτε στην εναλλαγή σειράς κυβερνήσεων, που, τελικά, δεν κατάφεραν να βρουν βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους.
Το 1932 το συνάλλαγμα από τις εξαγωγές της χώρας πήγαινε σε ποσοστό 81% για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη στιγμή που στη Βουλγαρία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16% και στην Ουγγαρία, όπου ήταν και το μεγαλύτερο όλων των άλλων χωρών πλην της Ελλάδας, στο 48%.
Δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση του Κινήματος της 4ης Αυγούστου, στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός επιβάλλει να καταβάλει η χώρα το 40% για το έτος '35-'36 και το 40% για το έτος '36-'37. 
Ο Ι.Μεταξάς ανακοίνωσε τη συμφωνία στον Γεώργιο, παρόντος του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδο H'. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, την άνοιξη του 1937, το Συμβούλιο των Ομολογιούχων, μέσω της βρετανικής κυβέρνησης, ζητεί εκ νέου από την ελληνική το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 50% και ο Ι.Μεταξάς απλά "τους έστειλε στο διάολο".
Αυτό το "ΟΧΙ" το ξέρουν πολύ λίγοι, αλλά ήταν το ίδιο σημαντικό, ίσως και πιο σημαντικό από το "ΟΧΙ" που είπε τέσσερα χρόνια αργότερα στους επίδοξους κατακτητές.
Ο Ι. Μεταξάς δηλαδή ήταν ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει το δάνειο με τους επαχθείς όρους που είχαν επιβληθεί στην Ελλάδα από την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Ετσι κατήγγειλε την δανειακή σύμβαση και κήρυξε χρεοστάσιο μέχρις ότου πειστούν να συζητήσουν τους όρους του.
Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι "Δεν μπορεί να συνεχίσει η χώρα να πληρώνει το δάνειό της γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί εν κινδύνω η ύπαρξη και η κατάσταση της υγείας του ελληνικού λαού που κινδυνεύει με λιμοκτονία"!

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ (!) ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Απίστευτης ολοκληρωτικής νοοτροπίας είναι η κορυφαίας πολιτικής σημασίας θέση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την οποία επιχειρούν να περάσουν ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για να
προστεθεί στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μας προκειμένου να βάζουν στη φυλακή όποιον αντιστέκεται, αντιτίθεται ή απλώς εκδηλώνει τη διαφωνία του με την εξωτερική πολιτική της…ΕΕ! Εξι μήνες φυλακή το λιγότερο! Το ίδιο θα παθαίνει και όποιος διαφωνεί με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για εμπάργκο ή επίθεση σε κάποια χώρα! Είναι ανατριχιαστικό, παρανοϊκά αυταρχικό, αλλά καθόλου αστείο. Το κείμενο της κυβερνητικής τροπολογίας είναι σαφέστατο: «Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων με αποφάσεις του Συμβουλείου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σ’ αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν» αναφέρεται επί λέξει. Αυτό θέλει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να είναι το νέο άρθρο 458Α του Ποινικού κώδικα της Ελλάδας με τίτλο « Παραβάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανονισμών της ΕΕ»! Είναι εξωφρενικό αυτό που προβλέπει αυτός ο νόμος. Η ΕΕ π.χ. θεωρεί το κουρδικό ΡΚΚ «τρομοκρατική οργάνωση», άρα όποιος Ελληνας πολίτης συμπαρασταθεί στο ΡΚΚ θα κλείνεται από δω και πέρα στη φυλακή!

" Αγάπη, ευχή είναι ή κατάρα; "




Το πιότερο συναίσθημα, μα ...η πιο δύσκολη λέξη,
να σου'χει τάξει η ζωή, στα στήθια να τρανέψει,
αυτό που δύσκολα θαρρώ, μπορείς να το στυλώσεις,
δίχως στο πέρας της ζωής, εσύ να βεβηλώσεις.

Μόνον λυπάμαι όλους αυτούς, όπου δεν έχουν νοιώσει
το πιο όμορφο συναίσθημα, που θα σ' απογειώσει,
που θα λαξεύσει την καρδιά και θα την ηρεμήσει,
ορίζοντες και όνειρα, αυτήν μπορεί να χτίσει.


Μα όσοι είχαν την τιμή και την έχουν νοιώσει
και το'φερε η μοίρα τους, να τους την στερήσει,
ωσάν καημός να γίνεται, φωτιά και σε στοιχειώνει
κι ο δρόμος έρμος φαίνεται, σε ξένο αλισβερίσι.

Και όσοι στερηθήκαμε, πλέον αυτήν την χάρη
νοιώθουμε πάλι τυχεροί και του θεού τα θάρρη,
μ'αυτήν για να βαδίσουμε, έστω στην θύμησή μας
και να τη διατηρήσουμε, σαν να'ναι η ευχή μας.


ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

22 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

   Παραθέτω κάποια Γνωμικά απο τον διδάσκαλο Α.Κ., τα οποία θα βελτιώσουν την προσωπικότητα μας και θα μας βοηθήσουν  στην ανέλιξη και την αυτοπραγμάτωση μας!
  • Άπλωσε την αγάπη σου προς όλους που είναι κοντά σου – Μην περιμένεις ανταπόδοση – Συνέχισε ανεμπόδιστα να αγαπάς εφ’ όσον το νοιώθεις και σε γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.
  • Να έχεις πάντοτε το θάρρος να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου με ειλικρίνεια, αλήθεια και εντιμότητα – Μην υποχωρείς.
  • Μην προσκολλάσαι σε ανθρώπους και πράγματα – Να δίνεις, να αγαπάς χωρίς προσκόλληση από ένα ανώτερο επίπεδο.
  • Να σέβεσαι την ζωή (ζώα, φυτά κλπ.)
  • Μην κρίνεις και μην ανεξέλεγκτα κατακρίνεις – Απέφυγε τα σχόλια στις πράξεις και στα λόγια των άλλων – Η σιωπή είναι χρυσός.
  • Μη φαλκιδεύεις την λογική σου μέσα σε άτοπα και προβληματισμένα συναισθήματα.
  • Έσο δημιουργικός σε λόγια και πράξεις.
  • Αγάπα και δέξου τον εαυτό σου όπως είναι.
  • Αξίζεις να αγαπηθείς μόνο γι’ αυτό που είσαι.
  • Μην εύκολα αποδέχεσαι και μην υποκύπτεις στο δέλεαρ ορισμένων προσκλήσεων και προκλήσεων από τρίτους που ελάχιστα γνωρίζεις.
  • Μείνε ακόμα ανώτερος από ξεγελάσματα των αισθήσεων και από τις ανθρώπινες μικροαδυναμίες.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Sleepy Hollow: To αμερικανικό σήριαλ με τον Ελληνόφωνο δαίμονα [Βίντεο]


Η σειρά ονομάζεται Sleepy Hollow είναι της Fox, και έκανε πρεμιέρα φέτος.
Το θέμα της έχει να κάνει με τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης και το τέλος του κόσμου που θέλουν να φέρουν στη Γη.
Όλα μέχρι εδώ καλώς. Το περίεργο όμως είναι, ότι οι δαίμονες οι μάγισσες και οι λοιπές σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται μιλούν Ελληνικά, - και όταν λέω Ελληνικά κυριολεκτώ - κάτι που εγώ για πρώτη φορά συναντώ σε σειρά παρόμοιας θεματολογίας.
Από εδώ αρχίζει και ο προβληματισμός. Γιατί Ελληνικά;

Απίστευτα συγκινητικό βίντεο, με πραγματικούς ήρωες...


Άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται την σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, είναι αυτοί που αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε περίεργες εποχές.

Σώσουν πραγματικά ζωές και το βίντεο δείχνει στιγμές που ίσως δεν πιστεύεις πως έχουν γίνει. Γιατί σε έναν κόσμο όπου πολλές αξίες έχουν χαθεί, υπάρχουν και μερικοί που ακόμα δίνουν χέρι βοηθείας σε αυτούς που το χρειάζονται.


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σ’ ΑΓΑΠΩ







Όχι μόνον για ότι είσαι

αλλά για κείνο που εγώ είμαι

όταν είμαι κοντά σου.

Σ’ αγαπώ όχι μόνο για κείνο που συ έγινες

αλλά για κείνο που με κάνεις να είμαι.



Σ’ αγαπώ για κείνο το κομμάτι του εαυτού μου

που ανεκάλυψες μέσα μου.

Σ’ αγαπώ διότι έβαλες το χέρι σου μέσα στην καρδιά μου

γεμάτη από πράγματα τρελλά κι αδύνατα

και όλα αυτά τα αγνόησες

και έφερες σε φως κάθε ωραίο

που κανείς δεν το ευρήκε εις το βάθος του.



Σ’ αγαπώ διότι με βοηθείς να κάμω

από το συνονθύλευμα της ζωής μου

όχι κάποια ταβέρνα, αλλά έναν Ναό.

Από τα έργα της καθημερινής ζωής

καμμία παρατήρησις, αλλά ένα τραγούδι.



Σ’ αγαπώ διότι έκανες περισσότερα από μια πίστη:

το να είμαι καλός, και περισσότερα από ένα πεπρωμένο:

το να είμαι ευτυχής.



Επέτυχες όλα αυτά χωρίς να με εγγίξης,

χωρίς να μου πης λέξη, χωρίς κανένα σημείο.

Επέτυχες αυτά όλα, διατηρών την προσωπικότητά σου.



Ίσως αυτό είναι που σημαίνει, μετά από όλα τα άλλα,

να είσαι ένας φίλος.-



Α.Κ.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Βρέθηκε "πλωτή" πόλη... στο διάστημα;

26 Δεκεμβρίου 1994: Στο μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA "Hubble", καταγράφηκε μια τεράστια πόλη αστέρων που επιπλέει στο διάστημα. 
Οι φωτογραφίες του τηλεσκόπιου, για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν διαθέσιμη στους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά στη συνέχεια αρχειοθετήθηκαν. 

Η ιστορία από την αρχή: 
Τον Ιανουάριο του 1995, ένα γερμανικό περιοδικό αστρονομίας δημοσίευσε ένα σύντομο μήνυμα που κοινοποιήθηκε άμεσα σε όλες τις επιστημονικές, θρησκευτικές και μεγάλες εκδόσεις του πλανήτη.
Κάθε εκδότης επέστησε την προσοχή των αναγνωστών του σε μια εντελώς διαφορετική πτυχή του μηνύματος, αλλά η ουσία είναι η ίδια: στο σύμπαν ανακαλύφθηκε η κατοικία του Θεού!

26 Δεκεμβρίου 1994, στη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση.



Μετά την αποκρυπτογράφηση, σε μια σειρά από εικόνες που μεταδίδονται από το τηλεσκόπιο «Hubble», φαίνεται καθαρά η μεγάλη λευκή πόλη που επιπλέει στο διάστημα.
Οι εκπρόσωποι της NASA δεν χάνουν καθολου χρονο για να απενεργοποιήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στον server του τηλεσκοπίου, το οποίο περιέχει όλες τις εικόνες που λαμβάνονται απο το "Hubble", για να τις μελετήσουν μια σειρα αστρονομικών εργαστηρίων.
Οι εικόνες που λαμβάνονται με το τηλεσκόπιο (ακόμα και σήμερα) ταξινομούνται σε λίγα λεπτά, για να είναι διαθέσιμες στους χρήστες του διαδικύου.
Αλλά οι αστρονόμοι μέχρι πρόσφατα, δεν έχουν αναφέρει ξανά τίποτα σαν αυτό. Ένα σαφώς τεχνητό αντικείμενο, με κοσμικές διαστάσεις και αναλογίες.
Είναι πιθανό ότι η πόλη που ανακάλυψε το "Hubble", την επομένη των Χριστουγέννων στο τέλος του 20ου αιώνα, ήταν μια τεχνητή δομή άγνωστου τύπου, από κάποιο πού ανεπτυγμένο και πανίσχυρο εξωγήινο πολιτισμό.


Εντυπωσιακές Διαστάσεις
Κανένα γνωστό σε εμας ουράνιο σώμα δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί αυτόν τον γίγαντα. Η Γη μας σε σύγκριση με αυτή την πόλη, θα ήταν απλώς... ένας κόκκος άμμου!

Ποια είναι η κίνηση (αν υπαρχει) αυτού του γίγαντα;
Η ανάλυση με ηλεκτρονικό υπολογιστή της σειράς των εικόνων που λήφθηκαν από το «Hubble», έδειξε ότι η κίνηση της πόλης σε γενικές γραμμές συμπίπτει με την κίνηση των γύρω γαλαξιών.


Η ουράνια πόλη, επιπλέει στο διάστημα


" Ποιοί είναι αυτοί ... Πατρίδα μου ; "



Ποιοί είν' αυτοί που θύμισες, άσχημες φέρνουν τώρα
της αγκαλιάς σου είναι παιδιά, μήτε είναι Προδότες ;
και πως τα καταφέρνουνε, μετά από τόσα χρόνια ,
να κυβερνούν, να σε πουλούν μια οικογένεια κιότες ;

Στοχεύουν με τον φόβο μας, να μας κατασπαράξουν
κι αποποιούνται του τρελού, την δόξα για υπουργεία ,
μιλάν σαν άλλοι να μιλούν, πράττουν σαν άλλοι να'ναι ,
σκοπός τους να βουλιάξουμε, ωσάν σε τρικυμία .

Λιγόστεψαν τα όπλα τους, που'χουν για ν' αδράξουν
τον ιστό που ύφαναν, σχεδόν σαράντα χρόνια
και με τον φόβο στην καρδιά, να μην τους καταλάβουν
κυκεώνες μας κερνούν, σε αρχαία μυθωδία .

Τώρα όμως αλλιώτεψαν κι ενώθηκαν και πάλι ,
σιδηροδέσμιους να κρατούν, αυτό είναι η βούλησή τους ,
έναν λαό που φαίνεται, να ορθώνει το κεφάλι
κι η τιμωρία των προδοτών, είν η αναζήτησή τους .

Τώρα όμως είναι πιο δειλοί, πιο ύπουλοι συνάμα
και πιο επικίνδυνα Πατρίδα μου, είναι τα σχέδια τους ,
γαυγίζουνε τον ίσκιο τους, όλοι σαν κουστωδία
του Εφιαλτών σαν στέρεψε, θαρρώ η δύναμή τους .

Φίλε μου ΤΣΙΟΥΠΑΝΗ κάποτε κάθισα και έγραψα ότι ήθελε να μεταφέρει με ποίηση ο οικοδεσπότης μας και φίλος ΛΥΚΙΟΣ ,τώρα γράφω αυτά που θα ήθελες να μεταφέρεις εσύ .

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Σ'ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ!

 
Σοφά λόγια απο έναν άνθρωπο που έφυγε απο την ζωή διανύοντας μονοπάτια απόκρυφης γνώσης και εμπειριών, μετριοπαθής και πράος όπως αρμόζει σε ανθρώπους υψηλής διάνοιας και πνευματικότητας, σεβόμενος τις αξίες της ζωής, την ηθική και την αρετή! 
τον διδάσκαλο Α.Κ.
 



  ΚΑΘΗΚΟΝ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ 

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, χωρίς Αγάπη  ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ

 ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ

 ΑΛΗΘΕΙΑ, χωρίς Αγάπη  φέρνει ΜΑΝΙΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

 ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΣΑΔΙΣΜΟ

 ΕΞΥΠΝΑΔΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΚΟΜΠΑΣΜΟ

 ΕΥΓΕΝΕΙΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

 ΤΑΞΗ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ

 ΕΜΠΕΙΡΙΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΙΑ

 ΔΥΝΑΜΗ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΒΙΑ

 ΑΞΙΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ

 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ

 ΠΙΣΤΗ, χωρίς Αγάπη φέρνει ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χωρίς Αγάπη φέρνει ΑΝΑΡΧΙΑ


Α.Κ.
 
       
 
Πηγή:   http://psixikes-epafes.blogspot.gr

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ








20 γνωρίσματα των ανθρώπων, που έχουν αποφασίσει να είναι ευτυχισμένοι 



1. Εκτιμούν την ζωή

Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.



2. Διαλέγουν τους φίλους τους σοφά

Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται για αυτό που είναι και που είναι εκεί όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.



3. Είναι ανεκτικοί

Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους για αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν τον άλλον.



4. Μαθαίνουν συνεχώς

Ενημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέρονται τους και δοκιμάζουν συνεχώς νέα, και πολλές φορές τολμηρά, εγχειρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.




5. Εστιάζουν στην λύση, όχι στο πρόβλημα

Αντί να βουλιάξουν στην αυτολύπηση, με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, καταπιάνονται με το να βρουν λύση. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων –  βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο. Άλλωστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού!



6. Κάνουν την δουλειά που αγαπούν

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ως και 80% των ανθρώπων δεν αγαπούν την δουλειά τους – με τέτοιο ποσοστό, δεν είναι έκπληξη που υπάρχουν τόσοι δυστυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο! Η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε μια δουλειά που μας αρέσει, όπως επίσης και να βρίσκουμε χρόνο για τα άλλα ενδιαφέροντά μας και τις ασχολίες που μας ευχαριστούν.



7. Απολαμβάνουν τη ζωή

Ξέρουν να ζουν στο παρόν και να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής: ένα ηλιοβασίλεμα, μία βόλτα στη φύση, την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, μια μέρα κοντά στη θάλασσα, την μυρωδιά των λουλουδιών. Δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ούτε ανησυχούν διαρκώς για το μέλλον.



8. Γελούν συχνά

Δεν παίρνουν τον εαυτό τους ή την ζωή .πολύ σοβαρά! Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις καταστάσεις, ακόμα και τα προβλήματα, και δεν διστάζουν να γελάσουν με τον εαυτό τους. Στο κάτω κάτω, ουδείς τέλειος! Προσπαθούν, όταν βέβαια το επιτρέπουν οι περιστάσεις, να βλέπουν την αστεία πλευρά των πραγμάτων και με το χιούμορ τους να ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα.



9. Ξέρουν να συγχωρούν

Η κακία και το μίσος πληγώνουν, πρωτίστως, .εμάς τους ίδιους. Η συγχώρεση προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Και βέβαια, εκτός από το να συγχωρούμε τον διπλανό μας, πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε και τον εαυτό μας για τα λάθη ή τις παραλείψεις του.



10. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αξία όσων έχουν, αισθάνονται ευγνωμοσύνη για αυτά και την εκφράζουν. Ακόμα και για τα πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα: για την υγεία τους, το σπίτι, τη δουλειά τους, την οικογένεια τους και τους φίλους τους.