Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

" Της Πατρίδας τα ιερά στα στήθια τους ζυμώνουν "

 


Το'χουν αυτοί στην μοίρα τους, Ελλάδα να θυμίζουν 
σαν των Ηρώων τη θύμηση και με αίμα να ραντίζουν
αυτόν τον τόπο σαν τους καλεί και πάλι να εμψυχώσουν
ξεχνώντας τα δικά τους τα ιερά, άλλων να περισώσουν .

Και στέκονται αγέρωχα, μπροστά στον θάνατό τους 
γι'αυτό το πείσμα να βοηθούν, τον συνάνθρωπό τους ,
αυτούς που μιας στιγμής ασπάζονται, μα ... τους ξεχνάνε πάλι ,
προδότες τους αποκαλούν, πριν ο χαμός να γιάνει .

Ο πόνος των οικείων τους, που σ'αυτούς ποτάμι μένει η οργή τους ,
και τις θυσίες αυτωνών ξεχνάν συνάνθρωποί τους 
και πως όσοι κι αν χάνονται, στης Ελλάς τα κλεψιμαία
αυτών που δικαιούνται αυτοί, είν' μόνο η σημαία .

Κι όμως αυτοί το ξέρουνε και δεν αποκαμώνουν 
γιατί της Πατρίδας τα ιερά στα στήθια τους ζυμώνουν ,
και το'χουν βάλει για σκοπό, με ότι τους περισσεύουν 
Θρησκεία , Πατρίδα και λαό, πάντα να προστατεύουν . 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ
ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ
ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΕΛΛΗΝΑ 

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το ποίημα σου φίλε Αρμαγεδών και είναι τιμή σου να θέλεις να εκφράσεις τον πόνο και τον θαυμασμό σου, για τους σύγχρονους ήρωες των χαλεπών καιρών μας. Των καιρών που οι αξίες και τα ιδανικά εκλείπουν, που οι άνθρωποι κοιτάνε μόνο την δική τους βόλεψη και δεν δίνουν δεκάρα για τον διπλανό τους! Την ίδια όμως στιγμή, φαίνεται να υπάρχει η ελπίδα! Κάποιοι συνάνθρωποί μας, ταγμένοι με προσύλωση στο καθήκον που τους έταξε η κοινωνία και η πατρίδα, θυσιάζουν την ζωή τους για να ωφεληθούν ΟΙ ΑΛΛΟΙ! Γιατί ο ίδιος, δεν θα ωφεληθεί ποτέ. Ποτέ δεν θα ωφεληθεί το στερνοπούλι του, το δωδεκάχρονο κοριτσάκι και η δύσμοιρη γυναίκα του! Αφήνει όμως μια παρακαταθήκη για μας. Την αξία της θυσίας για τους άλλους!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φιλε λυκιε ...Αθανατος....(Ζεας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο βρε Αρμαγεδών που πάντα εχεις απόθεμα εμπνευσης να γραφεις ποιημαρα για κάτι τετοια!!! Μονο εσυ ξερεις να τιμας αυτες τις καταστασεις. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για τα καλά σου λόγια ..

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  4. Όπως προείπες φίλε μου ΛΥΚΙΕ σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς << Κάποιοι συνάνθρωποί μας, ταγμένοι με προσήλωση στο καθήκον που τους έταξε η κοινωνία και η πατρίδα, θυσιάζουν την ζωή τους για να ωφεληθούν ΟΙ ΑΛΛΟΙ! >> ..

    Και όχι μόνον αυτό φίλε μου, καλούνται σε αυτήν την Ιερή τους υποχρέωση να δώσουν σάρκα και οστά με το αίμα τους .

    Πολλές φορές ένοιωσα την διαβολή μου γι' αυτήν την υποστήριξή μου στους ένστολους Ήρωες μας και πάντα έχω αυτήν την απογοήτευση μέσα μου γιατί ποτέ δεν κατάλαβαν κάποιοι την προσφορά τους .

    Όλοι θέλουμε να έχουμε την υγεία μας , να διαπρέπουμε μέσα από αυτήν και αν μη τι άλλο αν κάποια στιγμή μας το φέρει η μοίρα και μας απασχολήσει σοβαρά αυτήν τότε χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας .

    Πόση εμμονή κρύβετε και πόση αγάπη για το κοινωνικό σύνολο είναι δύσκολο θαρρώ κάποιος να το αντιληφθεί.

    Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που ψυχορραγεί και έχει ποτίσει αυτήν την Δημοκρατία ( που εμείς αφιλοκερδώς τους ταίζουμε νυχθημερόν ) και αυτοί ακόμη εκεί αγέρωχα σαν καλούνται δίνουν ότι πιο Ιερό τους περισσεύει για εμάς ... ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ .

    Και όχι φίλε μου δεν είναι τωρινή αυτήν η συνήθειά τους, αλλά αυτή η ζύμωση του ιερού καθήκοντος της προστασίας μας , με απεμπόληση παράλληλα του Ιερού της ζωής τους , του κάθε αστυνομικού, ισχύει εδώ και καιρό .

    Ποιος θα έδινε την ζωή τόσο εύκολα ή θα την έθετε σε κίνδυνο για να περισώσει ότι μπορεί από την ζωή κάποιου άλλου ;

    Είναι καθήκον τους και δουλειά τους λένε κάποιοι όχι τόσο αδαείς θα έλεγα .

    Εγώ θα έλεγα είναι αυτήν η ιερή συμφωνία με τον Θεό που έκαναν να δίνουν την ζωή τους για αλλουνού ζωή .

    Πιστεύω ότι Εκείνος εκεί επάνω τους ακούει .

    Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή και κάποιος δικός σου αρρωσταίνει θανάσιμα , με όλο σου το είναι παρακαλάς να δώσεις εσύ την ζωή σου αρκεί να ζήσει αυτός ,

    Εμάς δεν μας ακούει καλέ μου φίλε ,,, αυτούς όμως τους ακούει .

    Είναι αυτό που ζυμώνετε με αγάπη μέσα στα στήθια τους και κάνει τον Θεό να τους ακούει ...


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου Αρμαγεδών,
    οι λεγόμενοι "ένστολοι" στους οποίους αναφέρεσαι, είναι το ευεργέτημα μιας οργανωμένης κοινωνίας, που το δημιούργησε για να αυτοπροστατεύεται. Ένα τμήμα των μελών μιας κοινωνίας, τάσσεται στην υπηρεσία της προστασίας του συνόλου. Γι αυτό τον λόγο, φορά στολή! Την φορά για να είναι διακριτός ο ρόλος του και να θυμίζει στους άλλους αλλά και στον εαυτό του, ότι επιτελεί μια ιδιαίτερη αποστολή! Αυτήν του προστάτη και ακοίμητου φρουρού.
    Είτε πρόκειται για τον προστάτη της ευνομίας, είτε για τον προστάτη του έθνους, ο ρόλος τους είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό ρόλο, διότι είναι η μόνη αποστολή που απαιτεί την έκθεση σε κίνδυνο ζωής για το κοινωνικό σύνολο, δηλαδή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Επειδή λοιπόν οι ένστολοι, καλούνται εκ της αποστολής τους να εκθέτουν το υπέρτατο αγαθό (την ζωή τους), όταν για όλους τους άλλους είναι αυτονόητη η προστασία και η διαφύλαξη αυτού του αγαθού, οφείλουμε όλοι εμείς, όχι μόνο να τους τιμούμε, αλλά και να τους στηρίζουμε ηθικά και υλικά σε αυτή τους την δύσκολη αποστολή.
    Αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται περισσότερο από όλους μας, τον σεβασμό και την αποδοχή στο έργο τους. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε διασφαλισμένη κοινωνία, αλλά ζούγκλα που θα κυριαρχούσε ο φόβος και ο τρόμος. Δεν θα είχαμε καν Ελλάδα και ελληνικό έθνος.
    Όποιος λοιπόν καπηλεύεται, βυσσοδομεί ή εκμεταλλεύεται την αποστολή τους, εχθρεύεται το έθνος και την ίδια την κοινωνική συνοχή.
    Φυσικά αναφέρομαι στον θεσμικό ρόλο των ενστόλων και δεν υπεισέρχομαι σε θέματα διαφθοράς ή συμπεριφορών, κάποιων επίορκων. Αυτά πάντα θα υπάρχουν, εφόσον μιλάμε για ανθρώπους!
    Συνεπώς φίλε μου Αρμαγεδών, είναι χρέος μας να τους υπερασπιζόμαστε όταν βάλλονται, διότι αυτός που τους βάλλει, ουσιαστικά βάλλει εναντίων μας, εναντίων της κοινωνίας μας και επιθυμεί την κατάλυση και το χάος! Μην πτοείσαι λοιπόν φίλε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.