Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αστυνομικός έπεσε νεκρός σε αιματηρή συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

φωτό από facebook
Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός τα ξημερώματα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο αλλοδαπών και αστυνομικών που έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας.

Ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης που έπεσε στο καθήκον ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Νεκροί από την ανταλλαγή πυροβολισμών είναι και οι δύο Αλβανοί που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Την οδύνη του για το περιστατικό εξέφρασε ο... Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας:
"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους".
Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από το τμήμα σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ:
"Για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα: Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.
Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες".
Το χρονικό της συμπλοκής


Η ώρα ήταν μία παρά τέταρτο όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία, πήγαν να ελέγξουν - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μία καλύβα, 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.

Οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να τους παρέχει κάλυψη.

Όταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα ενώ ο δεύτερος φώτισε με το φακό του το εσωτερικό της. Οι δύο αστυνομικοί είδαν σε ένα κρεβάτι ένας άνθρωπο σκεπασμένο.
Φώναξαν στα αλβανικά “αστυνομία” κι εκείνος πετάχτηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα αλβανικά τον συνεργό του.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν και τον δεύτερο διαπίστωσαν πως κρατούσε καλάσνικοφ και άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω προκειμένου να βρουν κάλυψη.

Τότε, ο ένας από τους δύο κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί μέσα από την καλύβα βγαίνοντας κι έξω από αυτή. Μία από τις σφαίρες βρήκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα και πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού.

Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το όπλο του συνεργού του και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον κακοποιό.

Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Έτσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω από το μηδέν.

Μέσα στο εσωτερικό της καλύβας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο ενώ ερευνάται η γύρω περιοχή όπου ενδεχομένως οι δύο κακοποιοί να είχαν κρύψει όπλα ή ναρκωτικά.

Από τους δύο κακοποιούς έχει γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού προκειμένου σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές να διαπιστωθεί η ταυτότητα τω δραστών και το πιθανό εγκληματικό παρελθόν τους. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.
newsit

9 σχόλια:

  1. Θεός χωρεσ' το παιδί, τι να πω, κριμα πολύ. κριμα που ενω τους εχουν τσακισει τον μισθο τους, αυτοί τρέχουν μέσα στ αγρια μεσάνυχτα στους -15βαθμους, 45 λεπτά περπάτημα μεσ΄το σκοταδι για να ερθουν αγκαλια με τον θανατο, για να προστατέψουν εμας τους πολιτες την κοινωνία,την πατρίδα. Γιατι θα μπορούσε και αυτός να ειναι αγκαλιά με την κορούλα του και να κοιμάτε διπλα στο τζάκι του σπιτιου του. τιμη σον ηρωα αστυνομικο που θυσιασε το ιερότερο πραγμα την ζωή του για μας τους πολιτες της ελλάδας. Κλαίω. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο ταξίδι στον αδικοχαμένο αστυνομικό και εύχομαι η γυναικα και η κορούλα του να ορθοποδήσουν σύντομα.
    Άλλο ένα θύμα προστίθεται στα χιλιάδες που έχουν χάσει την ζωή τους με διαφορους τρόπους, εξαιτίας των προδοτών πολιτικών που κυβερνούν αυτήν εδώ την χωρα δίχως να έχουν λαϊκή εντολή, δημιουργώντας ξεφτιλισμένες κυβέρνησις ανίερων συνασπισμών.
    Ναι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι ξεπουλητάδες είναι οι ηθικοί αυτουργοί και αυτού εδώ του εγκλήματος.Ξεβράκωσαν τα σύνορα μας περνώντας τους συνοριοφύλακες που για αυτό είχαν προσληφθεί και τους μετέτρεψαν σε ομάδες Δίας και δέλτα για να φυλάνε τον κόλο τους από την οργή του λαου που πρόδωσαν.........

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΝΜΑΤΙΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Της Πατρίδας τα ιερά στα στήθια τους ζυμώνουν "

    Το'χουν αυτοί στην μοίρα τους Ελλάδα να θυμίζουν
    σαν των Ηρώων τη θύμηση και με αίμα να ραντίζουν
    αυτόν τον τόπο σαν τους καλεί και πάλι να εμψυχώσουν
    ξεχνώντας τα δικά τους τα ιερά, άλλων να περισώσουν .

    Και στέκονται αγέρωχα μπροστά στον θάνατό τους
    γι'αυτό το πείσμα να βοηθούν των συνάνθρωπό τους ,
    αυτούς που μιας στιγμής ασπάζονται, μα ... τους ξεχνάνε πάλι ,
    προδότες τους αποκαλούν , πριν ο χαμός να γιάνει .

    Ο πόνος των οικείων τους, που σ'αυτούς ποτάμι μένει η οργή τους ,
    και τις θυσίες αυτωνών ξεχνάν συνάνθρωποί τους
    και πως όσοι κι αν χάνονται στης Ελλάς τα κλεψιμαία
    αυτών που δικαιούνται αυτοί είν' μόνο η σημαία .

    Κι όμως αυτοί το ξέρουνε και δεν αποκαμώνουν
    γιατί της Πατρίδας τα ιερά στα στήθια τους ζυμώνουν ,
    και το'χουν βάλει για σκοπό με ότι τους περισσεύουν
    Θρησκεία , Πατρίδα και λαό πάντα να προστατεύουν .

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ
    ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ
    ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΕΛΛΗΝΑ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και δυστυχώς φίλε μου ΛΥΚΙΕ την ώρα που έγραφα την αφιέρωση για τον 43χρονο Ηλία Κωστένη, ακόμη ένας 25χρονος ο Κατσανίδης Κώστας, ειδικός φρουρός της Ομάδος "ΔΙΑΣ" έχασε τη μάχη για τη ζωή του μετά από νοσηλεία στην εντατική συνέπεια τροχαίου ατυχήματος που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Αττική Οδό όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε γλίστρησε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

    Γι αυτούς τους ανθρώπους το'χει η μοίρα τους να ποτίζουν με το αίμα τους την ΛΕΥΤΕΡΙΑ , γι' αυτό και είναι πραγματικά ΛΕΥΤΕΡΟΙ .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ωρα που καποιοι βιαζουν το σωμα της ελλάδας όταν αυτή σιγοπεθαίνει κοροιδεύντας τους πολιτες και ζητοντας την ψηφο τους, καποιοι δινουν και τη ζωή τους στο καθηκον για τους έλληνες!!!! Τιμη και δοξα σαυτούς τους ηρωες!!! Ας ειναι λαφρυ το χωμα που τους σκεπάζει. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οδύνη αισθάνομαι για τον ήρωα που έπεσε από σφαίρες που έριξαν τα βρωμερά σκυλιά... Εύγε στους αστυνομικούς που κατάφεραν να ξεβρωμίσουν τα ιερά χώματα της Φλώρινας. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!! ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, δυστυχώς και να φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο ο ηρωικός αστυνομικός, δεν θα σωνόταν, αφού κανένα αλεξίσφαιρο δεν σταματά την βολίδα του πολεμικού 7,62Χ39 διαμετρήματος του τυφεκίου ΑΚ47 kalasnikov! Και επειδή διάβασα κάπου το ανόητο επιχείρημα, ότι η βολίδα που φόνευσε τον υπαρχιφύλακα ήρθε από τα πλάγια και άρα αν φορούσε αλεξίσφαιρο θα σωνόταν, σας λέω ότι η βολίδα δεν προσκρούει στο γιλέκο σαν να προσκρούει σε μεταλλική επιφάνεια. Υπό οποιαδήποτε γωνία κι αν προσκρούσει η βολίδα του ΑΚ47, θα διατρήσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο (επιπέδου ΙΙΙΑ) ενώ η ταχύτητά του δεν πρόκειται να ανασχεθεί σημαντικά! Ας μην επιχειρούν κάποιοι ανεύθυνοι να αποδόσουν ευθύνη στον ήρωα νεκρό, προκειμένου να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες! Η ευθύνη του προϊσταμένου που εμπνεύστηκε και διέταξε την επιχείρηση, είναι τεράστια και θα πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. ΞΕΒΡΩΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΑΠΌ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΆ ΣΚΥΛΙΆ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.