Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ευτυχισμένο το 2014!



Με τις καλύτερες ευχές μας για το νέο έτος, 
για υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευδαιμονία και ευτυχία, 
σε όλους τους φίλους του Καταχθόνιου Δαίμονα!



21 σχόλια:

  1. Πολύ καλή χρονιά σε όλους μαςς και να έχουμε δύναμη να αντέξουμε στον αγωνα μας. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΙΘΕ ΕΠΕΛΘΕΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
    "ΙΕΡΧΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά φίλε Λύκιε και σε όλη την παρέα σας. Εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε προσδοκία σας να γίνει πράξη. Στην καλύτερη διαδικτυακή παρέα, τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονια με υγεία πάνω από όλα σε όλους.
    Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει την αλήθεια, την ελευθερια, την αγάπη και την δικαιοσύνη για τον καθένα μας ξεχωριστά μα και για τον τόπο μας και για τον πλανήτη ολόκληρο!........;)
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

    Διονύσιος Σολωμός - Ὁ Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν
    http://users.uoa.gr/~nektar/arts/tributes/dionysios_solwmos/ymnos_eis_thn_eley8erian.htm

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Α-Ω, σου εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να σου φέρνει υγεία, αγάπη, φώτιση και καλή τύχη! Μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει την αλματώδη σου εξέλιξη στην πράξη και δεν μπορώ να σου κρύψω την χαρά μου γι αυτό! Με χαροποιεί πολύ που βλέπω την δύναμή σου να βελτιώνεσαι τόσο γρήγορα φίλε μου.
      Σε ευχαριστώ που είσαι στην παρέα μας και σου εύχομαι να είσαι πάντα δυνατός και να πετάς όλο και πιο ψηλά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Λύκιε σε ευχάριστο για τα καλά σου λόγια [αν και νομίζω πως έχεις καταλάβει πως δεν είμαι άνθρωπος που στέκεται σε αυτά και προσπαθώ να τα μετατρέπω σε πράξις......ακόμα και σε έναν χώρο που επικοινωνούμε γραπτώς]
      Το ζήτημα της εξέλιξης μου που ανέφερες παραπάνω ίσος να μην έχει να κάνει μονο με την πάροδο του χρόνου στην εξέλιξη του καθενός μας.....μέρα με την μέρα.....λεπτό με το λεπτό.....αλλα έχει να κάνει επίσης με την μεγαλύτερη άνεση που αισθάνομαι καθώς περνα ο χρόνος στο ιστολογιο σου.
      Δεν διάλεξα τυχαία να γράφω σε έναν χώρο που το πολιτικο-ιδεολογικό του υπόβαθρο ήταν κατά κάποιο τρόπο αντίθετο με το δικό μου!Ήταν και είναι ένα στοίχημα με το διαδίκτυο και με τον εαυτό μου τον ίδιο όσον αφορά για το εάν και ποσο γρήγορα μπορούμε να αρχίσουμε να ενωνόμαστε σαν λαός προάγοντας αυτά που μας ενώνουν και καταρρίπτοντας σιγά-σιγά αυτά που μας χωρίζουν.Όπως είπε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.......πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο ΕΜΕΙΣ!

      «Γηράσκω αεί διδασκόμενος.»

      Φίλοι μου όλοι είμαστε μαθητές μέχρι την στιγμή που θα αφήσουμε αυτόν εδώ τον μάταιο κόσμο τις αυταπάτης.Επίσης όμως αν το επιλέξουμε γινόμαστε αυτόματα και δάσκαλοι όταν συζητάμε και μεταδίδουμε τις γνώσης μα και τις εμπειρίες μας......;)

      Α-Ω

      Διαγραφή
    3. Φίλε Α-Ω,
      είναι ευχάριστο που θεωρείς τον Καταχθόνιο Δαίμονα, έναν χώρο οικείο για σένα! Πιστεύω ότι έκανες σωστή επιλογή που είσαι στον χώρο μας (που ανήκει και σε εσένα), διότι η γραπτή μεν, αλλά ουσιαστική επικοινωνία, επιτρέπει και την εκδήλωση συναισθημάτων (φιλία, ένταση, αγάπη, μίσος, ζήλια, εκδίκηση, πάθος, κτλ), που αποτελούν βιώματα-ερεθίσματα για προσωπική εργασία και τελικά, εξέλιξη. Έτσι λοιπόν, οι διάλογοι που εκτυλίσσονται εδώ, εκτός των ιδεών και των απόψεων, προκαλούν και εστίες εξελικτικής τριβής μεταξύ μας.
      Όσον αφορά τον λόγο που επέλεξες τον χώρο αυτόν για να δράσεις, δείχνει αυτό που είπα εξ αρχής:
      Έχεις δύναμη μέσα σου, που θέλεις να την αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο!
      Δεν ξέρω αν ο χώρος μας, είναι πραγματικά "αντίθετος" με τον δικό σου, αλλά αφού εσύ τον θεωρείς τέτοιον, προφανώς θα είναι για σένα!
      Προσωπικά δεν επιθυμώ να υπάρχει εδώ πολιτικοϊδεολογικός χρωματισμός.
      Αν όμως θεωρείς ότι η αποστασιοποίηση από ιδεολογίες (και η μη φιλική τους αντιμετώπιση) αποτελεί ιδεολογική τοποθέτηση στην αντίθετη πλευρά, νομίζω ότι έχει γίνει παρανόηση. Βεβαίως ο κάθε φίλος της παρέας μας, μπορεί να πιστεύει και να εκδηλώνεται σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω.
      Δική μας δουλειά, είναι η ανοχή και ο σεβασμός στις όποιες ιδέες, αρκεί αυτές να εκφέρονται με σεβασμό στον χώρο και τους υπόλοιπους επισκέπτες.
      Το ότι εδώ μπορείς να νιώθεις άνετα, οφείλεται κυρίως σε αυτή την αρχή που διέπει τον χώρο μας.
      Είμαστε όλοι ισότιμοι στον διάλογο και φίλοι μεταξύ μας.
      Νομίζω λοιπόν ότι το στοίχημα που έβαλες με τον εαυτό σου, το κερδίζεις καθημερινά. Χαίρομαι γι αυτό!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου Λύκιε θα μπορούσα να το αναλύσω και να γράψω παρα πολλά πράγματα μα όπως εξής καταλάβει δεν μου αρέσει να μακρηγορώ.......
      Επειδή δεν μου περισσεύει χρόνος αυτόν τον καιρό θα αναφέρω μοναχα πως νομίζω ότι τελικά τουλάχιστον εδώ μέσα οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι καλοπροαίρετοι σχολιαστές καταλαβαίνουν η άρχισαν να καταλαβαίνουν ποσο μεγάλη σημασία έχει πλέον η συνένωση Ελλήνων χωρίς χρώμα-κόμμα-θρησκευτικές και πολιτικές η ιδεολογικές πεποιθήσεις.........το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ..........;)

      Α-Ω

      Διαγραφή
  5. Λυκιε θέλω τη γνώμη σου για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη της Γμανίας. Μήπως δηλαδη θελουν να φαινεται για τρομοκρατία, θέλουν να πετύχουν άλλο στόχο, οπως να αυξηθούν τα μετρα ασφαλείας σς γερμανικούς στόχους στην Ελλαδα, λόγω προεδρίας μας; μήπως θέλουν να μας πλήξουνε για να παραιτηθούμε από την προεδρία; Η μηπως θέλουν να μας πουλησουν νέες τεχνολογίες σε θεματα ασφαλείας; Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κώστα,
    η επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, είχε σαφώς συμβολικό χαρακτήρα, περνώντας πολλαπλά μηνύματα. Βεβαίως, θα μπορούσε να είχε αφαιρεθεί ανθρώπινη ζωή, αν κάποιο βλήμα έπληγε κάποιον φρουρό ή μέλος της οικογένειας του πρέσβη. Αυτό φαίνεται πως δεν απασχολεί τους τρομοκράτες. Το ζήτημα που θέτεις, -αν το αντιλαμβάνομαι σωστά- είναι αν πρόκειται για τρομοκρατία ιδεολόγων ή για στημένο χτύπημα με επικάλυψη "τρομοκρατίας", προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις σε διάφορα επίπεδα.
    Αν μπορέσεις να αποδεχθείς οτι δεν υπάρχει αληθινή (ιδεολογική) τρομοκρατία (γιατί το σύστημα είναι ικανό να την εντοπίζει και να την εξουδετερώνει εν τη γεννέση της), αλλά μόνο "τρομοκρατία" του συστήματος, που λειτουργεί ως μοχλός πολιτικής μηχανικής (πιέσεις, εντυπώσεις, εκβιασμοί, τρόμος, κτλ), τότε ναι, το πραγματικό μήνυμα, δεν είναι "χτυπάμε τον γερμανικό ιμπεριαλισμό" κτλ, αλλά "μπορούμε να σας εκθέσουμε όποτε θέλουμε (Ελληνική κυβέρνηση) και μην τολμήσετε να σηκώσετε κεφάλι" ή κάτι παρόμοιο!
    Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλές αναγνώσεις σε τέτοια πονηρά "μηνύματα" της υποτιθέμενης τρομοκρατίας στην Ελλάδα!
    Δεν είναι τυχαίο, ότι από κοινού η γερμανική πλευρά και η ελληνική, προσπάθησαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ψευδώς ότι μόνο ένα βλήμα κατέληξε στο υπνοδωμάτιο της κόρης του πρέσβη, ενώ στην πραγματικότητα αυτά ήταν τουλάχιστον τρία! 'Έπρεπε δηλαδή, να φανεί ότι το χτύπημα ήταν καλά μελετημένο, ώστε να μην υπάρξουν θύματα...
    Το να επιδιώκουν την παραίτησή μας από την Προεδρία της Ε.Ε. για αυτό το εξάμηνο, δεν το βλέπω ισχυρό λόγο, ούτε και βάσιμο επιχείρημα. Η προεδρία στην Ε.Ε., δεν μπορεί να πετύχει σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία και τις αποφάσεις της Ε.Ε.
    Εξάλλου, οι ¨Ελληνες πολιτικοί δεν μπορούν να φοβίσουν τους ισχυρούς της Ευρώπης, αφού είναι πλήρως υποταγμένοι και πειθήνιοι στις εντολές τους, εντελώς εξασθενημένοι και απρόθυμοι να προβάλλουν και την ελάχιστη αξίωση (σε ότι αφορά την δυσμενή μας οικονομική και πολιτική μας θέση)!
    Σε θέματα ασφαλείας, ούτως ή άλλως μας πουλάνε δική τους τεχνολογία και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους πίεση για να το πετύχουν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφιερωμένο στους θαμώνες και μη του blog :-)
    Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά.

    http://www.sendspace.com/file/ilehhu


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Aya, αλλα το λιγκ που μας δινεις εχει ιό, να μην το κατεβάσει κανενας!!!
      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Φίλη Aya, σου εύχομαι Καλή Χρονιά!
      Η επισήμανση του Κώστα είναι σωστή. Κανείς να μην επιχειρήσει να κάνει κατέβασμα αρχείου από το συγκεκριμένο λιγκ, διότι πράγματι περιέχει κάποιον ιό.
      Aya, δοκίμασε να στείλεις την εικόνα σου στο mail μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Μετά από καιρό αποχής λόγο ανωτέρας βίας θα ήθελα μέσα από εδώ να αφήσω κι εγώ τις ευχές μου .

    Στον φίλο και οικοδεσπότης μας ΛΥΚΙΟ , στον Κώστα, στον Α-Ω ,στην " Ποιήτρια με τις εικόνες", στον ΙΕΡΑΡΧΗ , στον ΠΥΡΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝ , στην φίλη απο παλιά , στην Αλίκη , στον μαθητή στον ΣΤΟΧΑΣΤΗ , στην Aya , στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, στον ΕΛΕΟΣ, στην ΑΓΑΠΗ , σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επικοινωνούμε τόσο καιρό :

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ και να είναι σύντομα η ώρα που θα τελειώσει το δράμα που βλέπουμε να παίζεται στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας αυτά τα πέντε χρόνια οικονομικής καταβύθισης και οικονομικής εξόντωσης προς τέρψιν των φίλων μας τοκογλύφων .

    Σε όλους εσάς εύχομαι να ήσαστε πάντοτε προετοιμασμένοι σε αυτά που έρχονται .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Αρμαγεδών, αντεύχομαι Καλή Χρονιά, με υγεία και αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου, καθώς και αστείρευτη τύχη και δύναμη στην ζωή σου!
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  9. Sorry δεν είχα πρόθεση να βλαψω κανέναν. Το έστειλα στο email και πάλι συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη Aya, κανείς δεν σου επέρριψε ευθύνη γι αυτό! Σε ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη κάρτα σου και την παρέθεσα δίπλα στις δικές μου ευχές.
      Να είσαι πάντα καλά και υγιής!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή φίλη Aya, τώρα πρόσεξα την αφιέρωση που μας έκανες και τον τρόπο που μίλησες για όλους μας .
      Δείχνει έναν άνθρωπο με αστείρευτο σεβασμό και αγάπη προς τους συνανθρώπους της .
      Κρύβεις μια αστείρευτη ενέργεια , μια ογκοδέστατη αναζήτηση μάθησης και ξεδίπλωσης του μυαλού σου, που είναι σαν να θέλει να υπερπηδήσει αυτά που μόνον μας αναλώνουν ψευδεπίγραφα ως ανθρώπους .
      Μπράβο σου γι'αυτόν τον ωραίο σου χαρακτήρα που αναδύεις ως άνθρωπος να σε χαίρονται τα παιδιά σου , ο σύζυγός σου και όσοι έχουν δίπλα έναν άνθρωπο σαν και εσένα .

      Δεν νομίζω ( θα ήθελα να συμπληρώσω ) να υπάρχει άτομο εντός του ιστότοπου αυτού που θα ήθελε να σου επιρρίψει ευθύνες για την τόσο ωραία σου πράξη να δώσεις από καρδιάς και με αγάπη κάτι τόσο όμορφο .

      Χαιρετίζω και σε ευχαριστώ από καρδιάς γι 'αυτήν την ωραία σου πράξη .

      Θυμίζει ένα γνωστό πλέον κείμενο που όπου το ανταμώνεις σε κάνει πιο πολύ άνθρωπο :
      << Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα >>

      Να είσαι πάντοτε καλά εσύ , η οικογένειά σου και όλοι όσους αγαπάς .

      ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  10. Να ευχηθώ με την σειρά μου , καλή χρονιά , υγεία , ευτυχία , σε κάθε φίλη και φίλο , επώνυμο ή ανώνυμο που επισκέπτεται τις φιλόξενες σελίδες του φίλτατου Λύκιου , εξαιρετική όμορφη και με συμβολισμούς η ανακαίνηση του ιστολογίου , έτσι λοιπόν με θετικές σκέψεις ας πορευόμαστε εμπρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Αυτομέδων, αντεύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά, με υγεία και αγάπη!
      Καλωσορίζω την επάνοδό σου στην παρέα μας, που μας είχε λείψει πολύ.Χαίρομαι που βρίσκεις όμορφη την νέα εμφάνιση του ιστολογίου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Καλέ μου Αρμαγεδδών σ ευχαριστώ - σ' ευχαριστώ. Οι σκέψεις σου με ανέβασαν ψυχικά. Το είχα ανάγκη αυτό. Όμως νιώθω οτι το πνεύμα μου έχει δηλητηριαστεί απ όλες τις πάντες! Και σαν να μην έφτανε αυτό όλοι γύρω μου κάθονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.