Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το Αναψυκτήριο της Ημέρας (15-12-2013)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, με σεβασμό όμως στον συνομιλητή.

27 σχόλια:

  1. Καλημέρα ΄Λυκιε, καλημερα παρέα, καλημερα Αρμαγεδων, Γιωτα!! Ελπίζω ο φίλος ΑΩ που εξαφανιστηκε ξαφνικά να ειναι καλά και υγειής!!! Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καλησπέρα σε εσένα Κώστα στον οικοδεσπότη μας ΛΥΚΙΟ και σε όσους θέλουν να πούνε μια καλησπέρα .... αλλά και σε αυτούς που δεν θέλουν ή είναι απασχολημένοι με τα του βίου τους .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να δείτε το ( trance) φοβερή ταινία. Δείτε trailer στο imdb. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Καταχθόνιου!
    Θα μπορούσα να έχω κι εγώ έναν τέτοιο υπέροχα, συμπαντικό καφέ σαν αυτόν της εικόνας;;
    Να είστε καλά και να έχετε μια καλή εβδομάδα!

    Υ.Γ.Aya εννοείται πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για το "Trance" http://www.youtube.com/watch?v=L4_bdS3_gr0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλες και όλους!
    Συμπαντικός καφές, μόνο στον Καταχθόνιο Δαίμονα και την Χαοτική Μαγεία Συμπαντική Τάξη!
    Το Trance, φαίνεται ενδιαφέρον.
    Καλή εβδομάδα σε όλους!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε εγκαλώ για ακόμη μια φορά όταν εισέρχεσαι εντός αυτό του ιστότοπου να σκουπίζεις πρώτα τα πόδια σου έξω και να μην αφήνεις τις λάσπες σου όπου επιθυμείς οποιαδήποτε στιγμή .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    2. Μπραβο παιδιά (Λυκιε και Αρμαγεδών) που βάζετε και τηρειτε τα όρια της αξιοπρέπειας του μπλογκ μας!!!! Εδω δεν χωράει κανενας διαβολέας και αυτό το έχετε αποδείξει πολεες φορές.. Κωστας

      Διαγραφή
  7. " Οι νόμοι τους η εκδίκηση γι' αυτό που... θα υποστούνε "

    Σαράντα χρόνια ορμώμενοι σμιλεύανε τους νόμους
    τα'χα να εκδιώξουνε Έλληνες παρανόμους
    γράφανε και τους σβήνανε σαν ήταν οι αφεντάδες ,
    τρόπους για να πατάξουνε , αυτοί οι κλεφτοκοτάδες .

    Μα σαν αυτοί θα εκπέσουνε, οι αδούλευτοι πατέρες ,
    οι νόμοι που οι ίδιοι φτιάξανε τις ένδοξες τις μέρες
    αυτοί θα τους μαντρώσουνε εκεί που τους ταιριάζει ,
    θα ψάχνουν τότε για να δουν πως ξημεροβραδιάζει ...

    αυτός ο έρμος ο Έλληνας στις τόσες τους σοφίες ,
    αυτοί που γίναν ειδήμονες κι άρχοντες στις ληστείες ,
    κι εμάς τα' χα εστρίμωχναν ωσάν απατεώνες
    αυτοί οι αψεγάδιαστοι που λάτρευαν κορόνες .

    Κοίτα να δεις ο υπουργός πως έπεσε στο δίχτυ,
    αυτό που εκείνος άπλωσε στην ένδοξη του λήθη
    και τώρα που τον πιάσανε χαμόγελα σκορπάει
    αυτούς είχαμε πολιτικούς ; ε! αυτό σαν να πάρα πάει ...

    Όμως σαν το'χει το όνομα και Λιάπη τον φωνάζουν
    κι αν φόρεσαν κοσμήματα στα χέρια κι αν καγχάζουν ,
    έτσι είναι όλοι αυτοί σαν χέλια ξεγλιστράνε ,
    κοντή που είναι η μνήμη μας ,πάλι παλαμάκια θα βαράμε .

    Μια αφιέρωση στον πολιτικό άρχοντα κάποτε του τόπου μας κ. Λιάπη και πρώην Υπουργού .... Μεταφορών .
    Για αυτήν την έρμη τη φτώχεια που έχει τυλίξει αυτούς τους κάποτε λαϊκούς εκπροσώπους μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας εσυ τι πιστευεις για τους 58 Aya. Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανταποκρινόμενος στο ερώτημα της Aya, θα εκθέσω και την δική μου άποψη για το «κίνημα των 58».
    Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας ενός «νέου» κεντροαριστερού κόμματος, που αποσκοπεί στην αντικατάσταση του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ, μετά την αποδιάρθρωσή του.
    Επιχειρεί να υποκαταστήσει τον ίδιο μηχανισμό που υπήρχε (ΠΑΣΟΚ), σε ένα νέο περιτύλιγμα, μια νέα μορφή, ως χαμαιλέων που προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες του περιβάλλοντός του. Μέσα στους 58, περιλαμβάνονται πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γνωστά για την ηθική τους και την διεφθαρμένη πορεία τους, στις παρελθούσες κυβερνήσεις επί Σημίτη. Βεβαίως δεν λείπουν και οι αμιγώς εβραϊκής καταγωγής «φίλοι» μας, από την λίστα! Οι περισσότεροι από τους 58, είναι αριστεριστές «ακαδημαϊκοί» (δηλαδή, καθηγητές πανεπιστημίων), γνωστοί για την αριστερή τους δράση μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, αλλά και καλλιτέχνες. Άνθρωποι δηλαδή, των οποίων η ηθική επιτρέπει να χρησιμοποιούν το βήμα που τους δόθηκε από την κοινωνία, για να επηρεάσουν ή και να επιβάλλουν τις δικές τους κοσμοθεωρίες και πολιτικές ιδεολογίες, από θέση ισχύος. Άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την δύναμή τους, για να επιβάλλουν απόψεις.
    Βεβαίως όλοι αυτοί είναι αριστεροί μόνο στην ιδεολογία, αφού ο τρόπος ζωής τους, είναι πλήρως εναρμονισμένος με την καπιταλιστική πρακτική! Είναι δηλαδή, αριστεροί με …δεξιές τσέπες. Εννοούν τον σοσιαλισμό για τους άλλους, με τον εαυτό τους να εξαιρείται.
    Αυτοί λοιπόν οι 58 αριστεροί, διακατέχονται από την κουλτούρα του εθνομηδενισμού και του διεθνισμού. Είναι αναφανδόν υπέρμαχοι της ενωμένης Ευρώπης και της παγκοσμιοποίησης. Είναι οι εφαρμοστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως οι προκάτοχοί τους φρόντισαν να εντάξουν την χώρα μας, μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που μας οδήγησε στην κρίση. Κάποιοι εξ αυτών είναι τέκτονες. Έπρεπε λοιπόν, να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η χρεοκοπία του ενοχοποιημένου ΠΑΣΟΚ και ως εκ της κολυμβήθρας του Σιλωάμ καθαρμένοι, να αναγεννηθούν οι ίδιοι ως νέοι «σωτήρες» της δύσμοιρης Ελλάδος.
    Η θητεία του συστημικού Σαμαρά, φαίνεται να εξαντλείται (προγραμματισμένη πολιτική φθορά) και θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια «νέα» πρόταση, πιο «κοινωνική» (σοσιαλιστική), πάλι όμως από πρόθυμους συστημικούς πολιτικούς! Η μνημονιακή πολιτική θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση, είτε αναλάβει την διακυβέρνηση ο Τσίπρας, είτε ο νέος κεντροαριστερός πόλος, είτε πάλι ο Σαμαράς, είτε -το πιθανότερο- μια συνεργασία αυτών των πολιτικών δυνάμεων.
    Στο εξής, το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας θα παρουσιάζει διαρκείς πολιτικές ανακατατάξεις, μετακινήσεις, μεταλλάξεις, με νέα κόμματα, κινήματα και ρεύματα, που όμως όλα (ή σχεδόν όλα), θα αποτελούν όργανα του ίδιου συστήματος, το οποίο ξέρει πολύ καλά να εξαπατά και να παρουσιάζεται «χρωματιστό», όταν πίσω από την βιτρίνα κρύβεται καλά, το σκληρό νεοταξικό σχέδιο των παγκόσμιων εξουσιαστών.
    Οι 58 πρόθυμοι «σωτήρες» μας, μόλις βρεθούν στην εξουσία, θα αναπαράγουν το ίδιο μοντέλο με τους προκατόχους τους, αλλά με άλλο τίτλο. Είμαι βέβαιος ότι μεγάλη μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων, ανοήτως θα τσιμπήσει το «τυράκι» και θα πιαστεί στην «φάκα», όπως κάνει διαρκώς! Ελπίζω όμως, ότι επιτέλους κάποιοι Έλληνες αντιλαμβάνονται την παγίδα και θα τους γυρίσουν την πλάτη.
    Αυτό που θέλει να παρουσιάζεται σαν «νέα ελπίδα», με «νέα πρόσωπα», δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστράτευση της επόμενης φουρνιάς, από την ίδια δεξαμενή σκέψης, των πρόθυμων υπηρετών του ίδιου συστήματος.
    Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως τα ίδια πιστευω και γω Λυκιε για τους 58!! πάνε να εξαπατησουν τον λαό για μια ακόμα φορά, αλλά οι βλάκες πρωην πασόκοι θα τους ξαναφέρουν στην εξουσία!!!!
      Αντε να δουμε ποτε θα ξυπνησει αυτός ο βολεμένος και χαζός λαός!!!! Κώστας

      Διαγραφή
    2. Κώστα, ελπίζω όλο και περισσότεροι Έλληνες να ξυπνάνε από τον λήθαργο της εξαπάτησης των επαχθών πολιτικών ερπετών! Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε εμείς οι 'Ελληνες, ότι έχουμε υποστεί μια πλύση εγκεφάλου για το τι είναι "σωστό" και τι "λάθος" σε μια κοινωνία. Πρέπει κάποια στιγμή, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις αρχές της κοινωνίας, αλλά και τις σκέψεις μας. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε τις σωστές αξίες, αυτές που μας έμαθαν να απορρίπτουμε ως "κακές" και "βλαπτικές" και να αποβάλλουμε ιδεοληψίες και πρακτικές, που μας έμαθαν ως "σωστές" και "ωφέλιμες"!
      Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αποβάλλουμε όλες τις μιαρές ιδεολογίες που αποτελούν το ψευδοδίπολο του σοσιαλισμού και του καπιταλισμού και να επανέλθουμε σε πιο ανθρωποκεντρικά οικονομικοκοινωνικά συστήματα, που να προάγουν μη υλιστικές αξίες!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Φίλοι μου καλησπέρα. Συγκέντρωσα τουλάχιστον 45 σελίδες με άρθρα από το internet για την πρωτοβουλία των 58. Θα τα μελετήσω. Θέλω να μπορέσω να σκεφτώ καθαρά. Θέλω να καταλάβω τι συμβαίνει και θα γράψω τις σκέψεις μου. Δεν θέλω να προδικάσω κάτι ούτε να προσβάλλω κάποιον, λόγω το οτι είμαι άσχετη με την πολιτική ιστορία στην χώρα μου. Επίσης δεν βρήκα πουθενά για την δεοντολογία τους μάλλον είναι πολύ νωρίς ακόμη. .....όπως και να χει όμως απο τα λίγα που συγκράτησα.....και όχι απο τα σχόλια εδώ που ακόμη δεν πρόλαβα να διαβάσω μια μικρή φωνούλα μέσα μου..........σνιφφφφφ....σνιφφφφφ φωνάζει .........φέρτε μου - φέρτε μου γρήγορα μια ανθρωποαψίδα να κρυφτώ....:-((.....δεν μπορώ.....Γιώτα Γιώτα ξανακοιμήσου...........

    αυτά προς το παρόν.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη Aya, ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να κατανοήσω όσα θέλησες να εκφράσεις στο δια ταύτα του σχολίου σου. Θέλεις να κρυφτείς σε μια ανθρωποαψίδα και να ξανακοιμηθείς;!
      Μήπως εννοείς ότι είσαι μπερδεμένη και φοβάσαι να έρθεις αντιμέτωπη με αλήθειες ή με την σκληρή πλευρά των πραγμάτων; Ή μήπως προτιμάς την εθελοτυφλία;
      Οι ανθρωποαψίδες, δεν λειτουργούν προστατευτικά στην πραγματικότητα. Σε κάνουν να είσαι δέσμιά τους!
      Αποδεσμεύσου!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Όντας ΛΕΥΤΕΡΟΣ , δίχως από σειρά ετών πολιτικές παρωπίδες δεν ψάχνω και δεν με εκφράζουν πλέον πρώην προσκυνημένοι και λύκοι ,που ενδιαφέρονται να φορέσουν την στολή προβάτου για έναν και μόνο λόγο, να αναπαραστήσουν για ακόμη μια φορά Εθνοσωτήρες μέσα από παλιές συνταγές και Πατριδοκάπηλους .

    Δεν έχει κανένας από εμάς το δικαίωμα αυτό να ψάχνει λύσεις στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    Αυτοί έχουν μόνο ένα δικαίωμα , να επιτύχουν να δικαστούν από δικαστές γιατί αν πέσουν στα χέρια του λαού .....

    Ας ψάξουμε επιτέλους να βρούμε ανθρώπους που πρώτα έχουν μοχθήσει - δουλέψει - ιδρώσει για τον επιούσιο .
    Μόνο αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να σεβαστούν τον κόπο και τον μόχθο μιας ολόκληρης κοινωνίας ... της κοινωνίας μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου Αρμαγεδών, θίγεις ένα πολύ ωραίο θέμα:
    Πως πρέπει να είναι οι ωφέλιμοι πολιτικοί και ποια η προέλευσή τους.
    Δεδομένης της ανθρώπινης ψυχολογίας, οι συμπλεγματικές συμπεριφορές (τα λεγόμενα "κόμπλεξ"), ομαδοποιούνται και κατατάσσονται σύμφωνα με τις κοινωνικές τάξεις.
    Τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας (εργατική τάξη), ως τα πλέον καταπιεσμένα από την εξουσία των ανωτέρων τους τάξεων, νοιώθουν αδικημένα. Αποκτούν συμπλέγματα κατωτερότητος και αισθήματα εκδίκησης και μίσους.Η ανώτερη τάξη της κοινωνίας μας, συμπεριφέρεται αλαζονικά και υπεροπτικά προς τις κατώτερες, ενώ τις εκμεταλλεύεται προς όφελός της, αποκτώντας μια ελιτίστικη νοοτροπία και συμπλέγματα ανωτερότητας. Εκ φύσεως άρχει και εξουσιάζει, όχι δίκαια, αλλά βάσει των δικών της συμφερόντων. Η μεσαία (αστική) τάξη, βρίσκεται στο ...μέσο! Επιδιώκει την αναρρίχησή της στο ανώτερο επίπεδο και λειτουργεί εντόνως ανταγωνιστικά. Δημιουργεί προσδοκίες και ανάγκες, ενώ αναλώνεται στην προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων της και νοιώθει ανασφαλής, μήπως και ξεπέσει στην κατώτερη (οικονομικά) τάξη. Έχει τις μεγαλύτερες ανασφάλειες και φοβίες.

    Αν η κατώτερη τάξη αναλάβει ρόλο εξουσίας, είναι βέβαιο ότι θα την καταχραστεί διότι θα την χρησιμοποιήσει με σκοπό την αντεκδίκηση για ότι της συνέβη και θα περιάγει τον εαυτό της σε απληστία και υπερβολή! Δεν διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το μέτρον, για και εξουσιάσει δίκαια! Γι αυτό και δεν πρέπει να δίδεται η δυνατότητα στους καταπιεσμένους να εξουσιάζουν.

    Αν η μεσαία τάξη αναλάβει ρόλο εξουσίας, είναι βέβαιο ότι θα την χρησιμοποιήσει για πλουτισμό και ωφελιμισμό, συχνά αδικώντας τις κατώτερες και τις μεσαίες τάξεις, ενώ θα προσφέρει υπηρεσίες στις ανώτερες, με σκοπό να τις προσπελάσει. Δεν θα λειτουργήσει εκδικητικά προς κανέναν.

    Αν η ανώτερη τάξη διατηρήσει την εξουσία, θα συνεχίσει να αδικεί τους πολλούς για να δικαιώνει τους λίγους! Αν η ανώτερη τάξη έχει διαβληθεί ηθικά, θα λειτουργεί τυραννικά και απάνθρωπα σε όλους τους άλλους, απομακρυσμένα από την συλλογική πραγματικότητα και τόσο μακρυά, ώστε να μην μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα που έχει η εξουσία της, στις χαμηλότερες τάξεις. Η ανώτερη τάξη, δεν αποβλέπει μανιωδώς σε περαιτέρω αναρρίχηση, αφού είναι ήδη στην ανώτερη. Ο ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ των ομοίων της και αποσκοπεί στην μεγαλύτερη δύναμη επιρροής και εξουσίας. Αγωνίζονται για την σειρά κατάταξης.

    Σύμφωνα με αυτά τα πραγματικά δεδομένα, από ποια κοινωνική τάξη πρέπει να προέρχεται ο πολιτικός και ποια η ηθική που πρέπει να φέρει, ώστε να υπηρετήσει επωφελώς την κοινωνία;
    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμ όχι πως μπορώ να εθελοτυφλώ με αυτή την κατάντια? Φυσικά και είμαι μπερδεμένη και πρέπει να βάλω μια τάξη να ξέρω τι μου γίνεται – αλλά είναι τόσα πολλά και τόσοι πολλοί πολιτικοί που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Η αλήθεια πάντα τρομάζει. Έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα είναι θέμα παιδείας, φίλη Aya! Δυστυχώς είναι συνηθισμένο το να υπάρχουν πολίτες χωρίς πολιτική συνείδηση.Ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον. Ο πολίτης οφείλει να έχει άποψη και κρίση για τα κοινά. Αν δεν έχει, υπάρχει πρόβλημα (στην κοινωνία). Δεν σε ψέγω! Ψέγω την παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας, που αφήνει να υπάρχουν μη ενεργοί πολίτες. Μάλλον το σύστημα βολεύεται από τέτοιους.
    Αναρωτήσου, τόσα χρόνια τι ψήφιζες και με ποια λογική επέλεγες την ψήφο σου. Αναρωτήσου πόσο ώριμα ψήφιζες και αν η επιλογή σου διακαιονόταν από το αποτέλεσμα.
    Πάνω στα συμπεράσματα που θα βγάλεις, προσπάθησε να αντιληφθείς τον ρόλο που διαδραματίζεις ως πολίτης.
    Την πολιτική εκτός των γνώσεων που μπορείς να αποκτήσεις γι΄αυτήν, την βιώνεις καθημερινά.
    Από την ώρα που ξυπνάς, μέχρι την ώρα που κοιμάσαι, έρχεσαι αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών. Από την παιδεία των παιδιών σου, την ασφάλεια, την υγεία, την κυκλοφορία στους δρόμους, την οικονομία, την εργασία, την έκφραση, την διασκέδαση, το διάβασμα, όλα είναι απόρροιες της πολιτικής.
    Μια καλή αρχή, είναι να ρωτάς την άποψη ανθρώπων που εκτιμάς για το ήθος τους και τον τρόπο που ζουν. Αν υπάρχουν τέτοιοι στην ζωή σου, η γνώμη τους για την πολιτική θα είναι πιο κοντά στην αλήθεια από όσα κι αν διαβάσεις στο διαδίκτυο!
    Έκανες μια ερώτηση (και πολύ καλώς την έκανες) για τους 58. Πήρες την δική μου άποψη. Δεν σημαίνει ότι οφείλεις να την αποδεχτείς. Απλά ζήτησες και έλαβες ένα στοιχείο.
    Για σένα η πολιτική είναι ένα μεγάλο παζλ. Σίγουρα έχεις ήδη βρεί κάποια κομμάτια του και ψάχνεις πως να τα τοποθετήσεις ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται η εικόνα.
    Εγώ σου έδωσα ένα μικρό κομματάκι. Εσύ πρέπει να βρείς και τα υπόλοιπα.
    Καλή σου αρχή!
    Όπως ο τυφλός που θεραπεύεται και πρόκειται να αρχίσει να βλέπει, πρέπει να είναι έτοιμος για πολλές εκπλήξεις, έτσι και εσύ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για να υποδεχθείς σκληρές αλήθειες. Δεν θα πρέπει να σε τρομάξει καμία τους.
    Στην διάθεσή σου, για ότι θέλεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν θα μπω στο παιχνίδι αυτού του διαλόγου για ακόμη μια φορά προς τέρψιν των φίλων θαμώνων μας φίλε μου ΛΥΚΙΕ .

    Φίλε μου υποστήριξες σαφέστατα ότι αν λάβει την εξουσία η κατώτερη τάξη ή η μεσαία τάξη θα κινηθούν προς όφελός τους και φυσικά εις βάρος της ανώτερης τάξης .
    Θα έλεγα μετά από αυτό που ακολούθησε επί σειρά ετών, θα ήταν η Θεία δίκη αυτό που θα ερχόταν για την πλούσια κάστα της Ελλάδος .

    Και αν σκεφτούμε ότι η ένταξη μας στο ευρώ βοήθησε τους μεγαλοκαρχαρίες αυτού του τόπου και μόνον, εξανεμίζοντας δε τον οικογενειακό κορβανά , αλλά και τον κρατικό ,τότε ίσως θα την αποκαλούσαμε φίλε μου ΛΥΚΙΕ δίκαια και ισομερείς ακολουθία .

    Αν οι επιτηδευμένες ενέργειες της πλούσιας κάστας ήταν αυτές που δρομολόγησαν την ένταξή μας στο ευρώ , την απώλεια των εργατικών δικαιωμάτων και εισφορών , την ανισομερή φορολόγηση , αλλά και την υποστήριξη της ελίτ εις βάρος της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τότε η γέννηση ηγέτη από την μεσαία ή την κατώτερη τάξη θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ΛΑΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή και δικαία αντιμετώπιση των κοινωνικών τάξεων της Ελλάδος .

    Στο μόνο που δεν θα συμφωνήσω εκ του αποτελέσματος κρίνοντας φίλε μου ΛΥΚΙΕ είναι με το :<< Η ανώτερη τάξη, δεν αποβλέπει μανιωδώς σε περαιτέρω αναρρίχηση, αφού είναι ήδη στην ανώτερη. >>

    Ο πλούσιος πάντοτε θα διεκδικεί να γίνει πιο πλούσιος , όμως κανένας φτωχός δεν θα ήθελε να γίνει πιο φτωχός ....
    Εν αντιθέσει με τα αυτά που προείπες φίλε μου ΛΥΚΙΕ , θα έλεγα ότι η Ιστορία απέδειξε περίτρανα ότι από την μεσαία τάξη δημιουργείται ο πιο δίκαιος ηγέτης γι' αυτόν τον τόπο . ( και φυσικά θα αναφέρω τον Παπαδόπουλο δίχως να επιθυμώ και να διεκδικώ τις δάφνες του κρυφοχουντικού )

    Εάν υποστηρίξουμε δε ότι για ότι έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο προέρχεται από τον κόπο τον κόπο και τον ιδρώτα της μεσαίας και κατώτερης τάξης, κανονικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται δικαίωμα του εκλέγεσθαι από την ανώτερη κοινωνική τάξη .

    Βάζω στόχους υψηλούς φίλε μου και θεωρώ ότι αντιλαμβάνεσαι τον εν μέρει λοιδορικό τρόπο γραφής αυτού του σχόλιου μου ....

    Άλλωστε εάν υποστηρίζαμε ότι θα έπρεπε να κυβερνήσουν η μεσαία η κατώτερη τάξη θα μας ονόμαζαν ρατσιστές - Χρυσαυγίτες - φασίστες - αντιδημοκράτες ... κ.α...

    MΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΙΡΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε μου Αρμαγεδών,
    χαίρομαι που "σηκώνεις το γάντι"! Το σχόλιό μου που προηγήθηκε ήταν μια εισαγωγή στο σημαντικό ερώτημα "Πως πρέπει να είναι οι ωφέλιμοι πολιτικοί και ποια η προέλευσή τους" και αποτελούσε μια αρχική θεωρητική προσέγγιση. Είναι πολύ σημαντικό, πριν περάσουμε σε αναλύσεις επί του πρακτέου, να προηγείται η θεωρητική κάλυψη του θέματος.
    Αν και στην τοποθέτησή μου, δεν πήρα θέση, αλλά εκθέτοντας την κοινωνική ψυχολογία των τάξεων, έθεσα τις βάσεις για το ερώτημα: "από ποια κοινωνική τάξη πρέπει να προέρχεται ο πολιτικός και ποια η ηθική που πρέπει να φέρει, ώστε να υπηρετήσει επωφελώς την κοινωνία;"
    Η απάντηση δεν μπορεί να έρθει έτσι αβασάνιστα και με βάση το θυμικό, την επικαιρότητα και την διάθεση για αντεκδίκηση. Η απάντηση θα πρέπει να είναι σε διαχρονική βάση, με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Μιλάμε για την ορθή χρήση της εξουσίας στο διηνεκές και όχι για μια μεταβατική κατάσταση βραχυπρόθεσμης προοπτικής. Από την παράθεση της θεωρίας, προκύπτει ότι κάθε τάξη έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Σαφώς η μεσαία (αστική) τάξη είναι αυτή που φαίνεται περισσότερο ελπιδοφόρα για την ανάδειξη καλών πολιτικών, αλλά όχι και η ιδανική. Ακολούθως και από την άρχουσα (ανώτερη) τάξη, μπορεί να προκύψουν ιδανικοί ηγέτες, αρκεί αυτοί να είναι απηλλαγμένοι από την ανηθικότητα της υλιστικής νοοτροπίας της νομενκλατούρας τους. Γενικότερα, από καμία τάξη δεν μπορεί να προκύψει ο ιδανικός ηγέτης, αν δεν διακατέχεται από πίστη στις εθνικές αξίες και από υψηλή ηθική συνείδηση. Δυστυχώς, η κατώτερη τάξη, όσο κι αν αυτό ακούγεται άσχημα, δύσκολα μπορεί να αναδείξει επωφελείς ηγέτες, αφού όσοι από αυτούς κατάφεραν να αναρριχηθούν στην εξουσία, γρήγορα λησμόνησαν την "καταγωγή" τους και συμπεριφέρθηκαν ως βασιλικότεροι του βασιλέως", δηλαδή με υπερβολή και εκδικητική μανία, ιδίως προς την κατώτερη τάξη, από απέχθεια για την ίδια τους την προέλευση (θέλουν να διαγράψουν το "ποταπό" παρελθόν τους), βυθιζόμενοι μανιωδώς στην χλιδή του νεοπλουτισμού και της ματαιοδοξίας, αλλά και της εξουσιολαγνείας που τους προκάλεσε η απότομη αναρρίχηση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...Κι άλλη...γριά κάηκε.
    Δεν πειράζει. Αρκεί που...πήγε ζεστή.

    ...Κι άλλος...μαλάκας αυτοκτόνησε.
    Δεν πειράζει.
    Γλύτωσε απ΄τη μιζέρια και την πείνα.

    ...Χάσαμε λογαριασμό απ΄το πλήθος των Εξαθλιωμένων
    που ζουν στη παγωνιά και το σκοτάδι.
    Σιγά το κακό. Το κομμένο ηλεκτρικό επανασυνδέεται.
    Προσωρινά. Οσο διαρκούν οι..."άγιες μέρες".

    ...Και τα σπίτια μας θα γλυτώσουμε.
    Και δόσεις θα πληρώσουμε γι αυτό.
    Λίγα-πολλά δεν έχει σημασία. Για ένα χρόνο.
    Μέχρι τις εκλογές.

    ...Και χαράτσια οφείλουμε. Ισόβια.
    Υποχρέωσή μας, λένε.
    Αρκεί που το βάφτισαν "φόρο".

    ...Και ζωήν έχομεν...
    ΜΙΖΕΡΗ, Γ*ΜΗΜΕΝΗ...
    ........................................

    ...Και κυβέρνησιν έχομεν...
    Σκληρή. Ανάλγητη. Κυνική.
    Νεοφιλελεύθερη. Αυταρχική.
    - Ετσι λέμε.
    Και παίζουμε το π*υλί μας καμαρώνοντας την...
    .....................................

    ...Και...αντιπολιτεύσεις έχομεν.
    Μικρές και μεγάλες...
    Που περιμένουν να...ωριμάσει η Συμμορία και να πέσει μόνη.
    Που ονειρεύονται εκλογές από φθινόπωρο σε άνοιξη.
    Που σχεδιάζουν αντιμνημονιακές κυβερνήσεις στο...νερό.
    ...Χωρίς λαϊκό Ξεσηκωμό. Στα μαλακά...
    ................................................

    ...Και...Λαόν έχομεν !!
    ΄Η κοσμάκη.
    ΄Η λαουτζίκο.
    Ως Λαός...αναπαύεται ησύχως. Ασφαλής. Αμέριμνος.
    Ως κοσμάκης μυξοκλαίει. Επαίτης. Μοιρολάτρης.
    Και ως λαουτζίκος...
    περιμένει να γεννήσει μεσσίες...

    Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2o2R24ckP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το καινούριο προφίλ του ιστολογιου είναι αρκετά καλο και και μου αρέσει.
    Για όσους ενδιαφέρθηκαν για την απουσία μου να τους ενημερώσω πως είμαι καλά μα όπως είχα ενημερώσει και αρκετά νωρίτερα κάποια στιγμή θα σταματούσα να ασχολούμαι με το διαδίκτυο λόγο φόρτου εργασιών........ελπίζω να σας βρίσκω καλά όλους [πρώτα από όλα στην υγεία σας] και σας εύχομαι να περάσετε χαρούμενα-ευχάριστα και ευτυχισμένα τις γιορτινές μέρες.....:)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώστονε καλώστονε!! Μας τρόμαξες βρε ΑΩ με την εξαφανισή σου, δεν θυμομουνα οτι ειχες πει οτι θα κοψεις για λιγο!!! Πιστεύω να΄ σε καλά, αισθητη η απουσία σου!!!! Την καλημερα μου σε όλους και να΄ χουμε καλά Χριστούγεννα!! Κώστας

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.