Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Με όλα αυτά άραγε, είμαι ακόμη Έλληνας;


 

Γράφει "Ου Τσιουπάνης"
Πέρασαν εκείνα τα χρόνια της ανέχειας, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια και γυρίζω πίσω και σκέφτομαι αυτά που γράφει ο καρδιακός φίλος μου ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ και ο οικοδεσπότης μας ΛΥΚΙΟΣ και αναπολώντας τα παλιά αναλογίζομαι στο τι έφταιξα .

Μεγάλωσα από μια φτωχή θα έλεγα οικογένεια και από τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου, αναγκάστηκα να βρω δουλειά, δίχως βέβαια ασφάλεια τα πρώτα χρόνια .
Ξυλεία, οικοδομή , πρατήριο τσιγάρων , κάβα ποτών και τα πιο πολλά χρόνια δίχως να είμαι ασφαλισμένος καθότι ανήλικος .
Είχα όμως αυτό το σαράκι της μάθησης και όταν τα παιδιά του λυκείου μου κοιμούνταν, εγώ διάβαζα και χτύπαγα "ζήτα" στο τι εισέπραξα σήμερα .

Πέρασα στην νομική, πέταγα από την χαρά μου, μα έχοντας έναν πατέρα δίπλα μου να μου λέει, εγώ παιδάκι μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω αυτά τα σκαλοπάτια είναι πολύ ψηλά για εμένα .

Πρώτα έψαξα μια τρύπα για να μείνω στην πολύβουη πρωτεύουσα, καθότι παιδί της επαρχίας και να βρω δουλειά, για να μπορώ να επιβιώσω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου .

Όχι μια δουλειά, δουλειές θα έλεγα, το παιδί για όλα τα θελήματα, το παιδί του μανάβικου που πηγαίνει τα ζαρζαβατικά του μανάβη, στο σπίτι της κάθε μεγαλοκυρίας .
Το παιδί που θα έγραφε ένα κείμενο στην παλιά τότε γραφομηχανή της κάθε ανερχόμενης βιομηχανίας αργότερα .

Φυσικά τις πιο πολλές φορές δίχως ασφάλεια, χωρίς κουβέντα και με σκυμμένο το κεφάλι .

Πέρασαν εκείνα τα χρόνια, έγινα γνωστός σαν δικηγόρος, ανέλαβα δίκες αφιλοκερδώς γιατί είχα εκείνη την φλόγα να βοηθήσω το μεροκαματιάρη, αυτόν που δεν άντεχε οικονομικά να ανταπεξέλθει .
Άκουσα και τι άκουσα από κάποιους συναδέλφους μου, υποτίθεται επειδή κάνοντας ένα όνομα έτρεχαν τρεις υποθέσεις σε όλον τον εργασιακό τους βίο και αποστράγγιζαν οικονομικά τα θύματα, που αναζητούσαν διακαώς δικαίωση .

Ναι μεν ακριβή στον τόπο μας η δικαιοσύνη αλλά και για λίγους .

Από την σαπίλα του επαγγέλματος μου και όσα άντεξα και είδα αποφάσισα να αποσυρθώ .
Γύρισα στον τόπο μου, ασχολήθηκα με τα ζωντανά που λένε αυτοί οι απλοί αγράμματοι χωριάτες της επαρχίας μου .
Μεγαλούργησα έχοντας οικονομική ευρωστία, δεν δανείστηκα ποτέ και ούτε αναζήτησα κρατική επιδότηση .
Αφοσιώθηκα στην καλύτερη απόδοση του ζωικού κεφαλαίου μου και συνέδραμα στην ίδρυση τοπικών οργανώσεων με γνώμονα όμως πάντα, όποιος δουλεύει να είναι ασφαλισμένος .

Είχα όμως ένα κακό, για κάποιους ήμουν ρατσιστής και Εθνικόφρων, γιατί αναζητούσα παιδιά του τόπου μου να εργαστούν δίπλα μου, αλλά και στις τοπικές οργανώσεις, με την ιδέα ότι αυτοί θα ενδιαφέρονταν περισσότερο και στην ανάγκη τους για την αυριανή επιβίωση, θα έδιναν όλον τους το εαυτό .

Κάποια στιγμή κουράστηκα -δεν το κρύβω- από συνδιαλλαγές των τοπικών οργανώσεων και σιγά σιγά αποσύρθηκα να αφήσω και ελεύθερο τόπο να ενεργήσουν και άλλοι .

Κάποια μέρα να μην τα πολυλογώ, περιμένοντας το παιδί μου να γυρίσει από το σχολείο και κάνοντας τους ισολογισμούς μου στην δική μου επιχείρηση, σκεφτόμουν αυτά τα λόγια του φίλου μου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ και του ΛΥΚΙΟΥ και πριν ακόμη ολοκληρώσω τις σκέψεις μου, εμφανίστηκε ο γιος μου .
"Μπαμπά σήμερα κάνει πάρτι ο Ιλίρ, συγνώμη ο Πέτρος, στο νέο σπίτι του στις εργατικές κατοικίες και με έχει καλεσμένο, α ξέχασα μας κάλεσε όλους και έχει και όργανα από τον τόπο του. Θα πάμε;"

Είχε πέσει στην αντίληψη προ πολλού, η ενέργεια απόδοσης εργατικών κατοικιών σε μετανάστες, μα και σε λαθρομετανάστες, με έναν φάκελο ογκωδέστατο από παράνομες λαθρομεταφορές δεν το περίμενα πόσο άλλοτε και ούτε καν Βορειοηπειρώτης .

"Έχω πολύ δουλειά σήμερα" του απάντησα "και πρέπει να με βοηθήσεις αν θα ήθελες να ξεγεννήσω και τα ζωντανά μας , όταν τελειώσεις φαγητό σου σέλωσε τον Ντορή και την Κοκκινομάλλα και έλα να με βοηθήσεις αν θέλεις φυσικά" και εκεί έμεινε η κουβέντα .

Τι να του πω του παιδιού μου, ότι ο πατέρας του Ιλίρ (συγνώμη του Πέτρου), που μέχρι εχτές δεν ήθελε να διδαχθεί θρησκευτικά (έπαιζε στην αυλή με τους άλλους ομοϊδεάτες του, δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση του Θείου Πάσχα, Χριστουγέννων, 28ης Μαρτίου κ.ά.), ζητούσε μέχρι εχτές νομικές συμβουλές πως θα "πέσει στα μαλακά " από τις βρομοδουλειές του;

Με τι εισφορές προς τα δημόσια ταμεία του παραχωρήθηκε τι δικαίωμα της εργατικής κατοικίας;
Φταίω εγώ τώρα ξαφνικά και έγινα ρατσιστής ;
Όταν βλέπω συνάνθρωποι μου, να πεθαίνουν στην ψάθα και στο ενοίκιο, είμαι εγώ ο Κακός Έλληνας ή δεν είμαι Έλληνας ;

Μια καλημέρα σε όλους εσάς, που μέσα από το blog του Καταχθόνιου Δαίμονα δίνεται ότι μπορείτε με γνώμονα και την ιδεολογία της αγόγγυστης προσφοράς στον συνάνθρωπό μας και σε όλους εμάς, όπως λέει ο φίλος μου ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑΣ .

ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ 

 

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα τσοπάνη.
    Η άλωση της χώρας μας εκ των έσω ξεκίνησε όταν ο προδότης σαμαράς σαν υπουργός του προδότη μητσοτάκη άνοιξε τα σύνορα με την αλβανία με όλα τα γνωστά επακόλουθα.
    Εκείνη την εποχή το συνδικάτο των οικοδομων ήταν στην ακμή του και γεμάτο έλληνες εργαζομενους που δεν έκαναν βήμα πίσω στης διεκδίκησης τους.Όταν κατέβαιναν σε πορείες ήταν πολύ δύσκολο για τις κατασταλτικές δύναμης της εποχής να τους συγκρατήσουν και πολλές φορες παρέδιδαν στην ασφάλεια τα πιστολια και περίστροφα των αστυνομικών με πολιτικά [ασφαλίτες] που με δόλιο τρόπο προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν στις πορείες με αγνωστους σκοπούς!
    Οι τότε κυβέρνηση λοιπόν άνοιξε τα σύνορα με την αλβανία που με την σειρά της έδειξε την έξοδο σε πόλους τροφίμους φυλακων της χώρας αυτής με αποτέλεσμα τις έξαρσης της εγκληματικότητας στην χωρα μας.
    Η εξουσία μέσα σε λίγα χρονια κατάφερε να διασπάσει τα οικοδομικά συνδικάτα με το καινούργιο εργατικό δυναμικό που εισήγαγε το οποιο σε πολλές περίπτωσης δούλευε για ένα ξεροκόμματο και στις περισσότερες των περιπτώσεων ανασφάλιστο.
    Επήλθε λοιπόν η περιβόητη ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα μέχρι την μεγάλη παγκόσμια κομπίνα της ολυμπιάδας, που μας ξεζούμισε και μας καταχρέωσε λίγα χρονια αργότερα από την άλλη μεγάλη συνωμοσία και κομπίνα του χρηματιστηρίου.
    Σήμερα τα αποτελέσματα νομίζω είναι εμφανέστατα σε όλους τους τομής της χώρας με τους αλβανούς να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των οικοδομικών εργασιών έχοντας γίνει πλέον [μάστορες...!!!]παράλληλα πάντα με άλλες παράνομες δραστηριότητες που διεξάγουν [μια μερίδα όχι όλοι τους].
    Η προδοσία δεν έχει τέλος σε αυτήν εδώ την χωρα.Το μεγαλύτερο μέρος τις ευθύνης φέρουν οι προδότες πολιτικοί-μαργιονετες των παγκοσμιων εξουσιαστών που αφήσαμε να μας κυβερνούν από το 1823 και μετά!
    Δεν είναι τυχαίο που η ελληνική ιστορία έχει να παρουσιάσει δεκάδες χιλιάδες ήρωες....μα και άλλους τόσους προδότες!

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The ancient romance Jesus Christ
    http://www.youtube.com/watch?v=XiuqheVn72A

    George Carlin ~ The American Dream
    http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Τσιουπάνη,
    η ιστορία σου δείχνει την αγνότητα που κυριαρχούσε σε παρελθούσες εποχές, δύσκολες περιόδους του έθνους μας, που παρ’ όλες τις αντιξοότητες, οι Έλληνες κατάφερναν να τις αντιπαρέλθουν, να σπουδάσουν και να εξελιχθούν! Μαζί με αυτούς, θα εξελισσόταν και η Ελλάδα. Στην ελληνική ύπαιθρο, η κατάσταση αυτή κυριαρχούσε μέχρι και πρόσφατα.
    Το θέμα του ήθους, που κληρονόμησες από το περιβάλλον σου (αλλά και από την δική σου ιδιοσυστασία) δεν εκποιήθηκε στο διάβα της ζωής σου και αυτό σε τιμά. Το τίμημα της επιλογής σου, σε δικαίωσε. Το βίωμα και η δοκιμασία, μέσα από τον κυκεώνα και τις συμπληγάδες πέτρες του καιροσκοπισμού, της ιδιοτέλειας, της απληστίας και της αμετροέπειας, δεν φαίνεται να σε πτόησαν. Επέδειξες γνήσιο και ακραιφνή πατριωτισμό!
    Πατριωτισμό ουσιώδη! Δεν υπέστειλες τις πατρογονικές σου αξίες και δεν υποχώρησες στις επιταγές του εθνικού και ηθικού εκμαυλισμού της εποχής. Δεν έδωσες γην και ύδωρ!
    Ο γνήσιος πατριωτισμός σου, φίλε Τσιουπάνη, δεν σου επιτρέπει να ανεχθείς την εθνοπροδοσία και την κατάφορη αδικία εναντίων των συμπατριωτών σου.
    Άνθρωποι της δικής σου ηθικής ποιότητος, είναι που μου δίνουν ελπίδες ότι οι προσπάθειες των νεοταξιτών και των υπαλλήλων τους, θα ανασχεθούν στο σθεναρό ανάχωμα των ελλήνων πατριωτών! Η ιστορία μας, επιτρέπει αυτήν την μεγάλη Ελπίδα.
    Νομίζω ότι στο θέμα του πατριωτισμού, έδωσες με τα λόγια σου το καλύτερο απτό παράδειγμα για το τι αυτός σημαίνει!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος άδραξε την ώρα να μας γράψει πέντε αράδες βλέπω φίλε μου ΤΣΙΟΥΠΑΝΗ ή μήπως να συνεχίζω να σε πειράζω και να σε αποκαλώ << βλάχο >> .

    Ήταν καιρός να ασχοληθείς και να μας πεις δυο κουβέντες ή αν θες να προσφέρεις κομμάτι από τις γνώσεις σου στους φίλους θαμώνες , μια και εμείς οι δύο τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά .

    Και τότε θυμάμαι είχαμε συζητήσει και μου έλεγες ότι βλέπω πολύ μακριά και ευελπιστούσες να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα .

    Δυστυχώς όμως αυτό που έχει ξημερώσει δεν είναι μακριά από αυτά που είχαν ειπωθεί τότε από εμένα και μου το έχεις πει πολλές φορές .

    Απομένει να δούμε το "έργο" τι τέλος θα έχει .

    Αυτό που χαιρόμουν όμως πάντοτε σε εσένα είναι εκείνη η ατόφια Ελληνική καρδιά που χτυπά στα στήθια σου .

    Ναι μεγαλούργησες όχι τόσο οικονομικά , μα άπω οικογένεια και χαίρομαι σαν φίλος σου .

    Σε δικαίωσε η επιλογή σου να προχωρήσεις ένα βήμα πιο πέρα και να ασχοληθείς με αυτό πραγματικά που σε γέμιζε .

    Όχι δεν ασχολήθηκες μόνο με την ίδρυση τοπικών οργανώσεων αξιοποίησης Ελληνικού πλούτου της υπαίθρου μα και έβαλες πλάτη να βοηθήσεις πολύ κόσμο με τον τρόπο που εσύ πολύ καλά γνωρίζεις .

    Χαίρομαι που αυτό το Πατριωτικό στοιχείο έχει ρίζες μέσα σε εσένα και δεν αλλοιώτεψε μέσα από τα μεγαλεία σου .

    Να είσαι πάντοτε καλά και να μας γράφεις με εκείνον τον τρόπο που εσύ γνωρίζεις πολύ καλά .

    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπρρρρρρρρρρρρρ

    αι σαλαγατα ουρε σι ολοινούς κι τσι τσιουπρες

    ουρε ζαγαρ ΛΥΚΙΕ τι μι εσιαξες εδω ;
    τι ειναι δαυτου του ρετουσαρισμα ουρε ;

    ΛΥΚΙΕ σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και αν πιστεύεις ότι ο σχολιασμός μου έχει να προσφέρει κάτι χαρά μου που το έκανες άρθρο .

    Σας παρακολουθώ πολύ συχνά πολλές φορές με προσοχή και χαρά σε αυτό που κάνετε .

    Α-Ω αυτά που έγραψες τα λέγαμε εδώ και χρόνια όσοι κινούμασταν στις οποιεσδήποτε επαγγελματικές μας επάλξεις .

    Τα κόμματα του κοινοβουλίου μην πιστεύεις πως δεν το γνώριζαν αυτό , απεναντίας ήταν επιδίωξής τους .

    Με έναν τρόπο θα κατάφερναν να καταστρέψουν τα εργατικά δικαιώματα , γεμίζοντας μια Ελλάδα μα φτηνό δυναμικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και σαν αποτέλεσμα κατέστρεψαν τα δημόσια ταμεία εξανεμίζοντας τις εισφορές που είχαν εισρεύσει σε αυτά .

    Τα πιο πολλά καλώς τα αναφέρουν στα γραφόμενά τους ο ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑΣ και ΛΥΚΙΟΣ .

    ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. UFOTV® Presents : The New World Order - A 6000 Year History - HD MOVIE
    http://www.youtube.com/watch?v=-klNO-AjW6M

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε προσεκτικά τα ονόματα στο χρονικό σημείο........1:08:46.....!

      Α-Ω

      Διαγραφή
  7. 2013-2014 Something Is Going On!
    http://www.youtube.com/watch?v=psZePPDKbgI

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Ποιοί είναι αυτοί ... Πατρίδα μου ; "

    Ποιοί είν' αυτοί που θύμισες άσχημες φέρνουν τώρα
    της αγκαλιάς σου είναι παιδιά, μήτε είναι Προδότες ;
    και πως τα καταφέρνουνε μετά από τόσα χρόνια ,
    να κυβερνούν, να σε πουλούν μια οικογένεια κιότες ;

    Στοχεύουν με τον φόβο μας να μας κατασπαράξουν
    κι αποποιούνται του τρελού την δόξα για υπουργεία ,
    μιλάν σαν άλλοι να μιλούν , πράττουν σαν άλλοι να'ναι ,
    σκοπός τους να βουλιάξουμε ωσάν σε τρικυμία .

    Λιγόστεψαν τα όπλα τους που'χουν για ν' αδράξουν
    τον ιστό που ύφαναν σχεδόν σαράντα χρόνια
    και με τον φόβο στην καρδιά να μην τους καταλάβουν
    κυκεώνες μας κερνούν σε αρχαία μυθωδία .

    Τώρα όμως αλλιώτεψαν κι ενώθηκαν και πάλι ,
    σιδηροδέσμιους να κρατούν αυτό είναι η βούλησή τους ,
    έναν λαό που φαίνεται να ορθώνει το κεφάλι
    κι η τιμωρία των προδοτών είν η αναζήτησή τους .

    Τώρα όμως είναι πιο δειλοί πιο ύπουλοι συνάμα
    και πιο επικίνδυνα Πατρίδα μου είναι τα σχέδια τους ,
    γαυγίζουνε τον ίσκιο τους όλοι σαν κουστωδία
    του Εφιαλτών σαν στέρεψε θαρρώ η δύναμή τους .

    Φίλε μου ΤΣΙΟΥΠΑΝΗ κάποτε κάθισα και έγραψα ότι ήθελε να μεταφέρει με ποίηση ο οικοδεσπότης μας και φίλος ΛΥΚΙΟΣ ,τώρα γράφω αυτά που θα ήθελες να μεταφέρεις εσύ .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Σ'ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.