Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αιφνιδιαστική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων με σενάριο κατά UCKάδων τρομοκρατών

Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα με σκοπό την....
διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου, δόθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 6/13» στην περιοχή της Καστοριάς που συμβαίνει για πρώτη φορά και συγκεκριμένα στο χωρίο Διποταμία, στοχεύει προφανώς στην αντιμετώπιση του UCK και του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς).
Στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα που μεταφέρθηκε με ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς τύπου Chinook με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Apache.

Η κινητοποίηση των Ειδικών Δυνάμεων με ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών και γενικότερα το σενάριο της άσκησης δεν είναι καθ’ όλου τυχαία. Ούτε βέβαια η χρονική συγκυρία.

Τα επεισόδια στην Πρεμετή με την δίωξη των Ορθοδόξων, η δράση θυλάκων του UCK στην Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην απόδραση των Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων και η πρόσφατη περιπέτεια στην ορεινή Ναυπακτία και μετά στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την εξουδετέρωση της ομάδας Κόλλα, προβληματίζουν την ελληνική κυβέρνηση.Πόσο μάλλον όταν συνδέονται με συνεχείς αλυτρωτικές δηλώσεις Αλβανών κατά της Ελλάδας, όπως τα περι Τσάμηδων και «Μεγάλης Αλβανίας» με σύνορα μέχρι την Πρέβεζα.

Ο UCC ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ενόπλους, ίσως και περισσότερους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδας.

Εκτιμάται πώς μετά τα Σκόπια και το Κόσσοβο στόχος του UCK είναι η Θεσπρωτία. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν πράκτορες του UCC να δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν εντοπίσει πολλά όπλα Καλάσνικοφ και πιστόλια.

Έχουν εντοπιστεί ακόμη και σχέδια ελληνικών στρατοπέδων σε κιτία κολών του ΟΤΕ.
 
 
Πηγή:  http://www.eglimatikotita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.