Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σαράντος Καργάκος: "Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο."

(Σαράντος Καργάκος: 26-09-10 -Ιστορική & προφητική μαζί ατάκα: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου» )

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

«Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι...
 εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών». Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΡΕΥΝΑ ο γνωστός ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης στο λόγο του και κατασταλαγμένος στις σκέψεις του. Λάτρης του πολυτονικού συστήματος και της αρχαίας γλώσσας, ενώ οι απαντήσεις που δίνει είναι γραμμένες στο πολυτονικό, όπως όλα τα βιβλία και τα άρθρα του....



  • - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, ποια είναι η προσωπικότητά της και οι αρχές οι οποίες τη διέπουν; Εκτιμάτε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει πρόσωπο;

«Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο. Για ποια ελληνική κοινωνία μιλάτε; Αυτό το πληθυσμιακό αμάρευμα (=κατακάθι) δεν είναι κοινωνία , είναι α-κοινωνία. Με ποιον ή με τι κοινωνούμε; Το τι είμαστε, το έχει προσδιορίσει προφητικά και χλευαστικά ο Ηράκλειτος: «Σάρμα εική κεχυμένον ο κάλλιστος κόσμος μας» (=Σκουπίδια άτακτα χυμένα ο ωραιότατος κόσμος μας)! Στο μόνο που διακρινόμαστε είναι η παραγωγή και η έκθεση σκουπιδιών. Δημιουργούμε – όντας σκουπίδια της ιστορίας – τον «Πολιτισμό των Σκουπιδιών». Ας μη μιλάμε πια για πρόσωπο. Όπως συχνά έχω γράψει, είμαστε μια απρόσωπη έκφραση προσωπικότητας. Δεν έχουμε πρόσωπο και γι’ αυτό, όπως έλεγε ο λαός, όταν ήταν λαός κι όχι πολτός, «δεν βλέπουμε Θεού... πρόσωπο»!

  • - Δομικοί κοινωνικοί θεσμοί της χώρας μας όπως φερ΄ ειπείν η παιδεία, η πολιτεία, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και άλλα απαξιώνονται τόσο πολύ από τους ίδιους τους πολίτες... Μήπως αυτό είναι επικίνδυνο;

“Οι θεσμοί, για να είναι θεσμοί, πρέπει να είναι δεσμοί, όχι με την έννοια της αλυσίδας. Πρέπει να μας δένουν με κάτι (π.χ. με μια πίστη σε μια αξία) αναμεταξύ μας. Οι θεσμοί έχουν παραλύσει. Έχουν αυτοδιαλυθεί. Ουσιαστικά οι φορείς τους έχουν αυτοπαραιτηθεί. Η παρουσία τους είναι προσχηματική και... μισθολογική. Ένα παράδειγμα: η τήρηση των νόμων στην Ελλάδα είναι προαιρετική. Ποιος μεγάλος κλέφτης μπήκε φυλακή; Κι αν μπήκε, σε πόσο χρόνο βγήκε; Ασφαλώς κι είναι επικίνδυνη η απαξίωση των θεσμών εκ μέρους των πολιτών. Αλλά κατά πόσον οι κατά ταυτότητα Έλληνες είναι πολίτες; Είναι ιδιώτες και, όπως, εννοούσε τη λέξη ο Περικλής και όπως εννοούν τη λέξη idiot οι ξένοι. Δεν έχουμε αίσθημα πατρίδας, για να έχουμε σοβαρούς θεσμούς και σοβαρή πίστη στους θεσμούς. Τα όρια της πατρίδας μου είναι τα όρια της... τσέπης μου”.

  • - Τι έχετε να πείτε για την απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της;

“Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών”.

  • - Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας, το οποίο θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η βασική αιτία της γενικότερης και κοινώς αναγνωριζόμενης κοινωνικής παθογένειας σήμερα και ποια η προτεινόμενη λύση του;

“Υπό άλλες συνθήκες θα σας έλεγα ότι είναι η «απαιδία», όπως τη λέγει ο Πολύβιος. Η υπογεννητικότητα. Διότι οι αρχοντοχωριάτες (με δανεικά παρακαλώ!) κατά ταυτότητα Έλληνες προτιμούν ν’ ανατρέφουν σκυλιά και όχι παιδιά. Αν ήμουν υποκριτής θα σας έλεγα ότι είναι η φερόμενη (έτσι δε λέμε τώρα;) οικονομική κρίση. Αλλά μια κρίση δεν κάνει κακό. Η ακρισία, που μας έδερνε τόσον καιρό, ήταν το μεγάλο κακό. Η κρίση μπορεί να μας κάνει καλό: να «μάσουμε» όχι μόνο τα λεφτά αλλά κυρίως τα... μυαλά μας. Την μόνη λύση που εδώ και δύο χρόνια προτείνω με την αρθρογραφία μου είναι η προτροπή του Σεπτιμίου Σεβήρου: Laboremus (=ας εργαζόμαστε) και όχι το... ξαπλαρέμους”.

  • - Προσφέρεται σήμερα παιδεία από το κράτος; Ή προσφέρεται κακοπαιδεία, υποπαιδεία και υπνοπαιδεία;

“Δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει ακράτεια. Το φερόμενο ως κράτος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός κι ένας τεράστιος εσμός παρασίτων. Συνεπώς, αυτό που προσφέρεται σαν παιδεία είναι μια παρασιτική λειτουργία. Τους τίτλους «κακοπαιδεία», «υποπαιδεία», «υπνοπαιδεία» χρησιμοποιώ εδώ και μια τριακονταετία. Τα βιβλία μου «Αλαλία» και «Αλεξία» και το πρόσφατα εκδοθέν από τον «Αρμό», «Ελληνική παιδεία: Ένας νεκρός με... μέλλον», ξέρω ότι ενόχλησαν πολλούς. Αλλά αυτό νομίζω ότι είναι η αποστολή του πνευματικού ανθρώπου: να γίνεται σωκρατικός οίστρος, έστω κι αν το βραβείο με το οποίο θα τιμηθεί είναι το... κώνειον!”.

  • - Πως πρέπει να σταθεί η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση της εποχής μας; Πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο;

“Η Ελλάς, ως έννοια πνευματική και ηθική, ναι, οι φερόμενοι τώρα ως Έλληνες όχι. Εκτός πια κι αν επιτραπεί στην Ελλάδα να επιστρέψει στον τόπο της. Το να λες πως είσαι Έλληνας σήμερα στην Ελλάδα κάνει κακό στην υγεία και στη σταδιοδρομία. Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου. Ωστόσο, η ανθρωπότητα που διαρκώς βουλιάζει μέσα στο τέλμα μιας προόδου που δίνει την αίσθηση και το άρωμα του βόθρου, θα αισθανθεί κάποια στιγμή την ανάγκη μιας υγιούς αναπνοής. Όπως τα χρόνια της Αναγεννήσεως (αλλά και μετά) ιδανικό πρότυπο έγινε ο Έλληνας Άνθρωπος, το ίδιο θα συμβεί και στα προσεχή χρόνια. Θα ξαναρχίσει διεθνώς (στην Κίνα άρχισε πυρετωδώς) η σπουδή της αρχαίας μας γλώσσας, που, όπως έγραψε παλιά ο Wilhelm Schultze, είναι «η ανώτερη εκδήλωση του ανθρώπινου γλωσσοπλαστικού δαιμονίου» (Höchste Manifestation des sprachbildendem Menschengreistes). Τότε υπάρχει ελπίδα να υψωθεί και τούτος ο ασπόνδυλος, σαν μαλάκιο λαός, σε έθνος. Διότι, όπως σωστά λένε οι Γερμανοί, που μας φόρεσαν το καπίστρι της «Τρόικας», το έθνος είναι η γλώσσα (“Die Nation ist die Sprache”). Η κατάπτωσή μας άρχισε από την κατάπτωση της γλώσσας μας. Έτσι εγίναμε, όπως λέει ο Μακρυγιάννης, «παλιόψαθα των Εθνών». Αλλ’ αν θαύματα γίνονταν και στο παρελθόν, γιατί να μη γίνουν και στο μέλλον; Οι πραγματικά θρησκεύοντες προσδοκούν «ανάστασιν νεκρών». Εγώ, πιο ολιγαρκής, προσδοκώ την ανάσταση του φιλοτίμου μας. Κι αν είναι να πεθαίνουμε, να πεθαίνουμε για ένα φιλότιμο... Άμποτες!”.

ethnosnews.com
20/2/11 
 
Το είδαμε στο :  http://www.ellanodikis.net 

8 σχόλια:

  1. - Δομικοί κοινωνικοί θεσμοί της χώρας μας όπως φερ΄ ειπείν η παιδεία, η πολιτεία, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και άλλα απαξιώνονται τόσο πολύ από τους ίδιους τους πολίτες... Μήπως αυτό είναι επικίνδυνο;

    Πως να μην απαξιώνονται όταν όσο περισσότερο ξυπνάει ο Έλληνας μέρα με την μέρα βλέπει πως όλα αυτά είναι ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα από τους παγκοσμιους δυνάστες που ελέγχουν κάθε μέρα όλο και ποιο ξεδιάντροπα την χωρα μας.

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bill Protects Vaccine Makers Not Vaccine Takers
    http://www.youtube.com/watch?v=H5ziLxI1jyA

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς κύριε Καργάκο η μόνη δροσιά που θα βρίσκουμε από την ρυπαρότητα που αφήσαμε στο πέρας της νεοτέρας Ελληνικής πολιτικής Ιστορίας δρομολόγησαν αυτό που έχουμε σήμερα .

    Μια κοινωνία που μας μοιάζει και μια κατ 'επίφαση Δημοκρατία που πλέον δεν μας ανήκει , μα εμείς την χτίσαμε και την βυσσοδομήσαμε με βάση τα αναξιοπρεπή προσωπικά δικά μας ΘΕΛΩ .

    Δημιουργήσαμε έναν φαύλο κύκλο αναξιοπρέπειας για τα Ελληνικά επαγγέλματα ο ταξιτζής ( ο ταρίφας ), ο Ιατρός ( ο χασάπης ) , ο αστυνομικός ( ο μπάτσος ) και φυσικά όταν μόνον πρόκειται για εμάς και το επάγγελμα που εκπροσωπούμε μας κακοφαίνεται , ωρυόμαστε ωσάν τις Σειρήνες στρεφόμαστε κατά πάντων, γιατί : << ΕΓΩ δουλεύω ο άλλος είναι ανάξιος για την τροφή του >> .

    Διαπομπεύαμε την Ιστορία μας , τον πολιτισμό μας , την κουλτούρα μας φτάνει να ζήσουμε όπως όπως .

    Μπερδευτήκαμε στο διάβα μας και τώρα που καταλάβαμε ότι αυτήν η σαπίλα που μυρίζει προέρχεται από τις δικές μας ορέξεις, καθόμαστε αποσβολωμένοι και αντικρίζουμε τα τελευταία δείγματα πολιτισμού μας και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας να γκρεμίζονται σαν κάστρα που χτίστηκαν στην άμμο .

    Ανήμποροι οι πιο πολλοί να αντιληφθούμε λύσεις, μη παραδεχόμενοι ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν λύσεις , γιατί πρέπει πριν στήσουμε τους άλλους στα έδρανα της δικαιοσύνης ,να σταθούμε εμείς εκεί μπροστά στους προγόνους μας και να λογοδοτήσουμε .

    Να καταλάβουμε τι κάναμε , να αντιληφθούμε επιτέλους τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας , να αντιληφθούμε εν τέλει ότι ΕΛΛΑΣ σημαίνει ΦΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΙΑ ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ..... ΧΑΜΟΓΕΛΟ .

    Και εμείς ... βλέπουμε πλέον μόνον τα σφάλματα των άλλων, γιατί εκείνοι πάντα φταίνε , γιατί εκείνοι δημιούργησαν με τις πολιτικές τους επιλογές αυτήν την σαπίλα , ΕΓΩ φυσικά όχι .

    Μα δεν είμαι μόνον ΕΓΩ,αν .... αν πάψουμε επιτέλους να είμαστε μόνον ΕΓΩ και μάθουμε να είμαστε ΕΜΕΙΣ με την Πατρίδα μας, ίσως θα αντιληφθούμε ότι αν δεν σκύψουμε κανένας δεν θα επιχειρήσει να ανεβεί επάνω μας .

    Μέχρι τότε φυσικά θα φταίνε μόνον οι άλλοι, όχι .... ΕΓΩ .


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΩΝ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ....ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...
    ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ
    ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΦΙΛΕ 'Α-Ω'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε ανώνυμε σεβαστή η άποψη σου μα επέτρεψε μου να εμμένω στην δικη μου και ας βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματα τους.

    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1.1&thid=1414d729f8d56e4b&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3De8727ecc1c%26view%3Datt%26th%3D1414d729f8d56e4b%26attid%3D0.1.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbSJZfBa-nwXgBh8X3iXdBRQYizUlA

    Διαβάστε κι αυτό από τους E.N.D. και τον Aρτεμη Σώρρα.


    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Αρμαγεδόνα και του Ανωνύμου, όμως και μέρος αυτών του Α-Ω, λέγω ότι αν και στο ιστολόγιο αυτό συστηματικά φωτίζουμε την οργανωμένη προσπάθεια από συγκεκριμένο κέντρο που ασκεί την παγκόσμια εξουσία, καμία δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει, αν εμείς είχαμε υψηλή παιδεία, αυτογνωσία, πίστη στις αξίες μας και ηθικές αρετές, όμοιες με αυτές των άξιων προγόνων μας. Αν δεν είμαστε ανήθικοι ιδιοτελείς ατομιστές και κομφορμιστές και έντονα εγωπαθείς! Όχι ότι οι πρόγονοί μας υπήρξαν άγγελοι και αγνοί άνθρωποι. Αντίθετα, είχαν και αυτοί τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, την ιδιοτέλειά τους, τον καιροσκοπισμό, το μίσος και την …προδοσία μέσα τους. Η διαφορά όμως, είναι ότι αυτοί πίστευαν σε αξίες και είχαν την παιδεία που τους επέτρεπε να μην ξεπερνάνε κάποια όρια (τα όρια της κοινωνικής διάλυσης ). Η ένδειξη της υγιούς κοινωνίας που είχαν, φαινόταν από το γεγονός ότι όσοι εξετρέποντο από τα όρια, λογοδοτούσαν ηθικά και ποινικά και αποβάλλοντο από την κοινωνία. Όποιος εξετρέπετο, ήταν αποβλητέος και αποδιοπομπαίος! Ήταν η εξαίρεση του κανόνα!
    Σήμερα, η εξαίρεση του κανόνα είναι ο ηθικός, ο έντιμος και ο ενάρετος άνθρωπος-πολίτης! Αυτή είναι η διαφορά μας.
    Οι επιλογές και η νοοτροπία μας, είναι αυτές που επιτρέπουν στους «παγκόσμιους δυνάστες», αλλά και σε κάθε είδους δυνάστες να μας εξουσιάζουν και να μας ταλαιπωρούν!
    Μέχρι να καταλάβουμε όλοι, ότι έχουμε προσωπική ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλλίτερο μέλλον…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    Όσον αφορά την δικη μας ευθύνη Λύκιε μα και την ψήφο μας που μας αναφέρει ο ανώνυμος επιτρέψτε μου να κάνω μια επισήμανση.
    Προσωπικά πιστεύω όπως σας έχω επανειλημμένα αναφέρει στο παρελθόν πως όλα τα κόμματα του σημερινού μας κοινοβουλίου είναι υπάλληλοι των ιδιων αφεντικών που μας κυβερνούν και ξεπουλάνε την χωρα για ένα κομμάτι ψωμί από τα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού[πολιτικά και οικονομικά].
    Δυστυχώς κατά την προσωπική μου πάντα άποψη το μονο που ενδιαφέρει τους πολιτικούς που κυβερνούν τα τελευταία χρονια την χωρα μας είναι το πως θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχέδια των αφεντικών τους μα και πως στις περισσότερες περίπτωσης θα πλουτίσουν με τις κομπίνες και τις μίζες που δέχονται από ολούθε.
    Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να αλλάξουμε ο καθένας πρώτα σε προσωπικό επίπεδο μα είναι και φως φανάρι πως τα λαμόγια που ελέγχουν την πολιτική ζωή τις χώρας και ειδικά όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου είναι υποχείρια και μαργιονετες, που υπακούουν σχεδόν όλοι σε μυστικές εταιρίες τύπου μασονίας που όσο περισσότερο το ψάχνει κάποιος σίγουρα αντιλαμβάνεται πως όλα καταλήγουν στα ίδια οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά κέντρα του εξωτερικού και της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, που προσπαθούν να εφαρμόσουν με τις υποχθόνιες πρακτικές τους.

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.