Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Να αποτραπεί το ολοκαύτωμα, αφού η Συρία θα είναι μόνο η αρχή. (Εξαιρετική Ανάλυση!!)

 


του Χρήστου Α. Καπούτση

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι; 
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
   
Περιμένουμε,  με δικαιολογημένη αγωνία, το στρατιωτικό πλήγμα των αμερικανών και των συμμάχων τους εναντίον της Συρίας.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, που είναι  και κάτοχος του Βραβείου ΝΟΜΠΕΛ για την ΕΙΡΗΝΗ, αποφάσισε την λύση στρατιωτικού χαρακτήρα στη σπαρασσόμενη Συρία. Επέλεξε τη στρατιωτική βία,  από τη διπλωματία…

Ήδη το αεροπλανοφόρο ΝΙΜΙΤΣ που το συνοδεύουν Πολεμικά πλοία και υποβρύχια  πλέουν προς την Ερυθρά Θάλασσα. Εκτιμάται ότι τα αμερικανικά Πολεμικά πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται σε απόσταση βολή από τη ΣΥΡΙΑ, μεταφέρουν ένα φορτίο , πάνω  από 300   πυραύλους Τόμαχοκ.
Την στρατιωτική επιχείρηση των αμερικανών εναντίον της Συρίας, θα συνδράμουν και η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, Η  ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ.
ΟΙ αμερικανοί σχεδιάζουν μια  σκληρή, αλλά περιορισμένης έκτασης επίθεση, διάρκειας το πολύ 3 ημερών, μέχρι να εξουδετερώσουν περίπου 100-120 στρατιωτικούς στόχους στη ΣΥΡΙΑ. Η έναρξη των Στρατιωτικών  επιχειρήσεων, πιθανόν να καθυστερήσει, αφού θα πρέπει να την εγκρίνει το Αμερικανικό  Κογκρέσο. Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ , σύμφωνα με μετρήσεις της αμερικανικής Κοινή Γνώμης,  δεν έχει λαϊκή  υποστήριξη, για αυτό ζητείται η έγκριση του Κογκρέσου, ώστε να  ενδυναμωθεί η αποδοχή και  η απήχηση, αυτής της απόφασης.  Πάντως, αρκετοί αμερικανοί Βουλευτές δεν έχουν πειστεί,  για την αναγκαιότητα της στρατιωτικής δράσης στη Συρία.   
 
Επίσης, αίσθηση προκαλούν και οι δηλώσεις που έκανε στη Deutsche Welle  για το συριακό ζήτημα ο αμερικανός διεθνολόγος Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ. Ο  επιφανής διεθνολόγος, ο Μπρεζίνσκυ, καταλογίζει στην αμερικανική πλευρά έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής, για τη ΣΥΡΙΑ και  σημειώνει ότι το στρατιωτικό-τιμωρητικό χτύπημα, είναι αμφίβολο αν λύνει το πολύπλοκο πρόβλημα της Συρίας.
Φυσικά, παράλληλα με τις στρατιωτικές προετοιμασίες, κλιμακώνεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας, από ΟΛΕΣ τις εμπόλεμες πλευρές. Σχετικά με την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζουν οι αμερικανοί ισχυριζόμενοι ότι ο ΑΣΑΝΤ χρησιμοποίησε χημικά εναντίον των πολιτών, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει  322 νεκρούς από χημικά, ενώ η τετρασέλιδη  αμερικανική έκθεση  που παρουσίασε  ο αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. Τζον Κέρι κάνει λόγο για 1429 νεκρούς. Είναι τεράστια η απόκλιση και μάλλον αναλόγων διαστάσεων και το ψέμα…
Tι είδους στρατιωτική δράση ετοιμάζουν οι αμερικανοί.
ΤΟ πιθανότερο είναι,  η επίθεση αυτή θα περιλαμβάνει χτυπήματα πυραύλων cruise, κυρίως τακτικούς Tomahawk, που θα εκτοξευτούν από πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια, τόσο αμερικανικά όσο και ΓΑΛΛΙΚΑ, με στόχους κάποιες αποθήκες του Συριακού Στρατού όπου εκτιμάται  ότι έχουν χημικά όπλα. Δεν θα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις. Δεν θα υπάρξουν αεροπορικοί βομβαρδισμοί. 
  Και αυτό διότι, η ΣΥΡΙΑΚΗ αεράμυνα, είναι ενισχυμένη με σύγχρονα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, που δεν επιτρέπουν την ανενόχλητη δράση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.  Αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια επίθεση χαμηλών στρατηγικών προσδοκιών,  επίθεση, που θα προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα στους τηλεθεατές και υψηλή τηλεθέαση στα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά πενιχρά αποτελέσματα,   όσον αφορά τη μείωση των στρατιωτικών ικανοτήτων του καθεστώτος Άσαντ.  Επίσης, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε, ανάλυση ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Εμπειρογνωμόνων, που έχει αποσταλεί στα ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ, όπου καταλήγει στο συμπέρασμα  ότι,  δεν θα   πρέπει  από αέρος να πληγούν οι χημικές βάσεις του Ασαντ, διότι  θα υπάρξει ακόμα χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην Συρία.  
Γιατί όμως οι αμερικανοί θα πραγματοποιήσουν, αυτή την περιορισμένη έστω, στρατιωτική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ. Κυρίως, για δύο λόγους.
Ο πρώτος,      διότι , εάν δεν αναλάβει   δράση ο αμερικανικός ΣΤΡΑΤΟΣ, μετά την παραβίαση της «κόκκινης γραμμής»,  που είχε θέσει  Ο Πρόεδρος ΟΜΠΑΜΑ, σχετικά με την χρήση χημικών όπλων, τότε, οι ΗΠΑ θα εμφανίζονταν «αδύναμες» και ο αμερικανός Πρόεδρος αναποφάσιστος, άρα,  με μειωμένο διεθνές κύρος. Εξέλιξη, που συνιστά πλήγμα για το κύρος της Υπερδύναμης.
και η  δεύτερη αιτία  της αμερικανικής επίθεσης κατά της Συρίας,  είναι η διαφαινόμενη στρατιωτική ήττα των αντικαθεστωτικών συριακών δυνάμεων. Ένα συνονθύλευμα μισθοφόρων, τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών, που  χρηματοδοτούνται αδρά  από τα εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και εξοπλίζονται  από τη Δύση, με κύρια βάση εξοπλισμού τους την Τουρκία, αλλά και την Ιορδανία. Ήττα των αντικαθεστωτικών θα σήμαινε,  ισχυροποίηση του ΑΣΑΝΤ και κυρίως,  ενδυνάμωση του ΙΡΑΝ και της ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ. Εξέλιξη αρνητική για το ΙΣΡΑΗΛ , άρα και για τις ΗΠΑ.
  Είναι επιβεβλημένο  να επισημάνουμε και  το εξής:
Για πρώτη φόρα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, ετοιμάζονται , να εμπλακούν σε έναν θρησκευτικό πόλεμο, για την πολιτική και ιδεολογική και δογματική κυριαρχία στο πλαίσιο του ΙΣΛΑΜ. Σε έναν πόλεμο σουνιτών εναντίον σιιτών μουσουλμάνων.   Είναι σαφές ότι, στρατιωτική επέμβαση της Δύσης με στόχο την ανατροπή του ΑΣΑΝΤ, συνιστά , ουσιαστική υποστήριξη των σουνιτών μουσουλμάνων. Και επομένως, οι αμερικανοί και σύμμαχοί τους, υποστηρίζουν την κυριαρχία του σουνιτικού Ισλάμ στην Α.Μεσόγειο και τη Β.Αφρική. Όμως, θα  πρέπει να γνωρίζουμε ότι, μεταξύ  των αντικαθεστωτικών σουνιτών που μετέχουν στον εμφύλιο και μάχονται για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος ΑΣΑΝΤ, βρίσκονται και ένοπλες ομάδες  ακραίων  τζιχαντιστων  ισλαμιστών και σκληροπυρηνικές εξτρεμιστικές και μισθοφορικές ομάδες επαγγελματιών δολοφόνων,  με διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ΑΛ – ΚΑΙΝΤΑ , όπως είναι η οργάνωση ΑΛ-ΝΟΥΣΡΑ. Πρόκειται για εξτρεμιστικές ισλαμικές Οργανώσεις,  που χρηματοδοτούνται από  το ΚΑΤΑΡ και από το Ουαχαμπιτικό καθεστώς του Βασιλικού Οίκου των ΣΑΟΥΝΤ, της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ.
 Η στρατιωτική επέμβαση των αμερικανών και των προθύμων συμμάχων τους στη ΣΥΡΙΑ, μάλλον δεν υπαγορεύεται από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ.
Και αυτό γιατί: το νέο καθεστώς που θα προκύψει από την ανατροπή του αδιαμφισβήτητα Δικτατορικού καθεστώτος του ΑΣΑΝΤ,   μάλλον δεν θα είναι φιλικό προς τη Δύση, δεν θα είναι ανοιχτό   σε δημοκρατικές εξελίξεις,  αφού η πολιτική εξουσία θα περάσει στα χέρια φανατικών Ισλαμιστών σουνιτών και ακόμη,  δεν θα έχει  τα εχέγγυα του σεβασμού των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των εθνοτικών ή θρησκευτικών ή και κοινωνικών  μειονοτήτων.
 Ο ελληνισμός της Συρίας.
Στη ΣΥΡΙΑ υπάρχουν έλληνες, ελληνορθόδοξοι και η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο απεγκλωβισμού και επαναπατρισμού των Ελλήνων , που είναι μόνιμοι κάτοικοι  στη Συρία. Υπολογίζονται από 3-5 χιλιάδες οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι στη Συρία. Ενώ είναι αρκετές χιλιάδες οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρίας. Έχει σχεδιαστεί , από τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας,    στρατιωτική επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, στην περίπτωση που θα υπάρξει περαιτέρω επιδεινώσει της κατάστασης και εφόσον  φυσικά επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας  και Πολεμικά Πλοία του Ναυτικού, είναι σε διαρκή ετοιμότητα, για την μεταφορά ελλήνων από τη ΣΥΡΙΑ στην Ελλάδα.
Η Ιστορία καταγράφει  αξιοσημείωτη ελληνική παρουσία στη Συρία.
Τα υπολείμματα των ελληνιστικών πόλεων που δημιουργήθηκαν από τη μακεδονική δυναστεία των Σελευκιδών ανάμεσα στον 3ο και 1ο π.X. αι. είναι άφθονα:  Η Aπάμεια διατηρεί ακόμα επιβλητικά ερείπια της στοάς, των αψίδων θριάμβου, του θεάτρου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα. Η ΑΠΑΜΕΙΑ κατά την Σελευκιδική περίοδο απετέλεσε το στρατιωτικό κέντρο του ελληνιστικού κράτους της Συρίας.
Στην ΑΠΑΜΕΙΑ της Συρίας  γεννήθηκε ένας πολύ αξιόλογος Έλληνας.  Ο Ποσειδώνιος  ο Απαμεύς ( 135 π.Χ.51 π.Χ.),  Στωικός φιλόσοφος, αστρονόμος, και  ιστορικός. Μάλιστα τον   θεωρούσαν τον πολυμαθέστερο άνθρωπο του κόσμου για την εποχή του. Για τον Ποσειδώνιο από την ΑΠΑΜΕΙΑ, η «Ιστορία» της Ανθρωπότητας επεκτείνεται πέρα από τη Γη και αποτελεί ένα τμήμα  της Ιστορίας του Σύμπαντος! 
Επίσης στη Συρία είναι και το Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιοχείας, η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη και σήμερα αραβόφωνη χριστιανική εκκλησία στη Μέση Ανατολή. Από το 1343 η έδρα του Πατριαρχείου βρίσκεται στη Δαμασκό , την Πρωτεύουσα της Συρίας. Μια Μεγάλη Πνευματική μορφή είναι ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός , που γεννήθηκε στη Δαμασκό το  675 από ελληνικής καταγωγής γονείς.  Θεολόγος, υμνογράφος   έγινε Πατέρας της Εκκλησίας μας  και ένας εκ των Τριών Ιεραρχών.
H θέση της Ελλάδας
Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την κρίση στην Συρία και την ελληνική θέση,  επισημαίνει ότι: «Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζει με καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδα  επιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας.
Οι θέσεις της χώρας μας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων.
Από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων.»
 Καταλήγοντας, για τη σημερινή πολύ σοβαρή κρίση στη ΣΥΡΙΑ,  δυστυχώς, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε αυτές τις δύσκολες ώρες,  είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση, και περάσουμε σε άλλα επίπεδα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ή χαοτικής υπερ-συστημικής κρίσης, με εφιαλτικές προοπτικές.
Επιμένω ότι,  η στρατιωτική επιλογή,  είναι η χειρότερη δυνατή λύση, για τη κρίση στη Συρία.  
Πηγή:  http://www.analystsforchange.org

21 σχόλια:

  1. Η θέση του Πούτιν για τη Συρία
    http://www.youtube.com/watch?v=0sfCwyf3qrc

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 23-08-2013
    http://www.youtube.com/watch?v=3xp5xY2Udic

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!:)
    ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΑΠΛΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ.

    Bόμβα από πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας
    http://www.youtube.com/watch?v=5naVn_4hmf4

    Meet John Kerry, Skull and Bones Ambassador
    http://www.youtube.com/watch?v=cE8uBGlkn5k#t=358

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό φθινόπωρο Α-Ω!
      Ευχαριστούμε για τα βιντεάκια που προτείνεις.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω οι παλαιότεροι καλοπροαίρετοι αναγνώστες να κατανοούν τους λόγους που αποφεύγω να σας γράφω πλέον συχνά και περιορίζομαι μονο σε υποδείξεις video κύριος και ιστιοτοπων.
    ;)

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω πάντως δεν κατανοώ τους λόγους που λες! Αλλά αν εσύ νομίζεις οτι έχεις λόγους, γιατί δεν τους συζητάς αν σε ενοχλεί κάτι;
    Ααα! και κατι ακόμα:
    Μεγάλε ποιός είσαι και κάνεις "υποδείξεις"; Είσαι ο δάσκαλος που ίντερνετ, ο μεγάλος γνώστης και φιλόσοφος, που θα μας εκπαιδεύσεις;
    Όπως γράφει με ευγένεια ο Λυκιος (αλλά εσύ που να το καταλάβεις) σου λέει την λέξη "προτείνεις"!
    Άλλο υποδεικνύω και άλλο προτείνω. Το πρώτο το λέει ο δάσκαλος, το δεύτερο το λέει ο ισότιμος στην κουβέντα.
    Μήπως ρε φίλε τελικά ο "λόγος" που επικαλείσαι είναι ο τρόπος που μιλάς και η μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου;(που δεν ειναι υποχρεομένοι βεβαια οι άλλοι να σε ανέχονται;)
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχάριστο που για μια ακόμη φορα με επιβεβαιώνεις.

      A-Ω

      Διαγραφή
  6. Πάντως παρέλειψα να σου ευχηθώ καλημέρα και καλό φθινόπωρο φιλαράκο Α-Ω!!!!!!!!!!!!
    Σου εύχομαι καλά μυαλά και πάντα με "τσαμπουκά" φιλαράκι.........μην μασάς τίποτα!!!!! Εμείς σ' αγαπάμε και ας είσαι όπως είσαι!!!!!!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The Animals - Don't let me be misunderstood (HQ)
      http://www.youtube.com/watch?v=vstNm5xzuKM

      A-Ω

      Διαγραφή
  7. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA
    http://www.youtube.com/watch?v=IAM85If0Loo

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε.Ν.D. Λαμπράκης, Βαλσαμάκης στις 6.9.2013 - NESARA Law
      http://www.youtube.com/watch?v=Dy4naHJ7vW8

      Α-Ω

      Διαγραφή
  8. The Truthseeker: 9/11 & Operation Gladio (E23)
    http://www.youtube.com/watch?v=vka7Da6e9LY#t=704

    ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟΣΑ VIDEO ΣΗΜΕΡΑ,ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.

    Α-Ω



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια καλησπέρα από καρδιάς Α-Ω Κώστα .

    Α-Ω πράττεις μέγα λάθος να αφαιρείς το δικαίωμα σου να συνομιλείς με παλιούς ή νέους συνσχολιαστές σου ( άλλωστε αυτή είναι η άποψή μου από παλιά εάν θυμάσαι )μα είναι δικαίωμά σου και θα το σεβαστώ .
    Η υποχωρητικότητα σου όμως σε αυτό σου το δικαίωμα αν το έπρατταν όλοι δεν θα υπήρχε αυτήν η συνομιλία μας έστω και εν μέσω αντιθέσεων και διαφορετικών απόψεων .
    Είμαστε εδώ για να ομιλούμε ΟΧΙ χαμηλοφώνως αλλά με σεβασμό , να μάθουμε να ακούμε να σοφιζόμαστε .

    Μέσα από την διαφορετικότητά μας πρέπει να μάθουμε να συμπορευόμαστε γιατί φίλε μου έρχονται πολύ δύσκολες στιγμές .

    Όσα όπλα και εάν μπορέσεις να αποκτήσεις το κυριότερο είναι να συμπλέεις στις δύσκολες καταστάσεις με τους ομοϊδεάτες σου , τους συνανθρώπους σου .
    Έχεις έναν χαρακτήρα , έχεις χαράξει δική σου εικόνα για το γίγνεσθαι τόσο για το Ελληνικό όσο και για το Παγκόσμιο που αν μη τι άλλο κρίνεται πλέον αλληλένδετο με το τι θα ξημερώσει και για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας .
    Είσαι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του Ιερού τόπου με την τόσο βαλθείσα Ελληνική Ιστορία .
    Δηλώνεις εν μέρει άτομο που δεν σου αρέσουν οι εξουσίες και οι αρχές και πράττεσαι υπέρ αυτών διαβάλλοντας ο ίδιος το δικαίωμά σου να ομιλείς με τους συνανθρώπους σου .
    ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ θυμάσαι ;
    Τότε θα πρέπει να αλλάξεις την άποψή σου ότι πρέπει να γράφεις - συνομιλείς με τους συνσχολιαστές σου .

    Το ξέρω ότι δεν γράφω όπως έγραφα κάποτε, λόγο κάποιων γεγονότων στην ζωή μου, μα και σε διενέξεις σε προηγούμενους ιστότοπους ( που γνωρίζεις πολύ καλά ) , μα δεν σταμάτησα ποτέ να ομιλώ με συμπατριώτες μου και να τρέφω τα ίδια αν πιο δυνατά συναισθήματα θα έλεγα .
    Έστω και αν έχω καταλάβει ότι σε "κάποιους" έγινα φορτικός γράφω ίσως λιγότερο αλλά δεν σταμάτησα .
    Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου , μην πάψεις να συνομιλείς .

    Σε κάθε περίπτωση θα ασπαστώ το δικαίωμά σου

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμαγεδων καλησπέρα.
      Ο Ελληνισμός και το πνεύμα του δεν μπορούν να χωρέσουν στα στενά όρια της λέξης πατρίδα!
      Θα σε παρακαλούσα εάν βρείς χρόνο να ακούσεις τα βιντεάκια των E.N.D. που σας έδωσα σήμερα!!!!Παρόλο που γνώριζα πάνω κάτω για τον νομο N.E.S.A.R.A.,άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα και πιθανότατα είναι σωστά γιατί έχουν μια βάση!

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σημαίνει να έχεις ΠΑΤΡΙΔΑ .
      ΠΑΤΡΙΔΑ λέξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ όπως και Πατριώτης .
      Πατριωτισμός είναι ολοκληρωτικά αλληλένδετος με τον Αρχαίο πολιτισμό μας τους ΕΛ-ΛΗΝΕΣ .
      Γι'αυτό οι πολέμιοι επικυριάρχοι βάλουν κατά του όρου ΠΑΤΡΙΔΑ και με τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν .
      Η λέξη Πατρίδα κάνει κακό στο μάλλον της Παγκοσμιοποίησης ( Ν.Τ.Π )γι'αυτό και η Ελλάδα δέχεται έναν τόσο αδίστακτο πόλεμο , γιατί ακριβώς έχει βαθιές ρίζες .

      Αυτές τις βαθιές ρίζες για να τις εκχερσώσουν πρέπει να μας κάνουν να μισήσουμε την Πατρίδα .

      Όταν καταφέρουν να μισήσουμε αυτόν τον τόπο ( που εν μέρει σε πολλούς το έχουν καταφέρει ) τότε αυτόν τον τόπο θα τον ξεπουλήσουν σε αυτούς που πάντα τον "ήθελαν" .

      Γι'αυτό φίλε Α-Ω ο Ελληνισμός είναι ακράδαντα συνδεδεμένος με τον όρο ΠΑΤΡΙΔΑ όπως και τον όρο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ .

      Όσον αφορά την γνωρίζω αρκετά όπως και τους όρους που έθεσαν για να χαρίσουν στην χώρα μας τα 600 δίς .
      Εκεί η συζήτηση τραβάει μακριά ....


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ.Ελληνισμός δεν σημαίνει να έχεις πατρίδα.
      Ελληνισμός = πολιτισμός-γλώσσα-ήθη και έθιμα!
      Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά δεν έχουμε πατρίδα από τότε που μας κυρίευσαν οι ρωμαίοι,άλλο αν εμείς τους κατακτήσαμε με τον πολιτισμό μας.
      Πατρίδα ίσος να είχαμε μονο τα πρώτα 2 χρονια της επανάστασης του 21, μέχρι ο κωλέτης και ο μαυροκορδάτος και λοιποί ξεπουλημένοι πολιτικοί τις εποχής πήραν το πρώτο δάνειο από τους εβραίους-άγγλους-σιωνιστές-τραπεζίτες-τοκογλύφους.Έκτοτε είμαστε υπόδουλοι οικονομικά!
      Η λέξη πατριώτης πάλι είναι διφορούμενη γιατί εκτος από τον καλο άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει τους συντοπίτες του με οποιονδήποτε τρόπο και με αγνες πρόθεσης, μπορεί να υπάρχει και ο βίαιος τραμπούκος εθνικιστής που φτάνει στα όρια του φασισμού πολλές φορες θέλοντας να εξοντώσει οποιονδήποτε αλλοδαπό η αντίθετο ιδεολογικά απέναντι του.
      Πατρίδα ουσιαστικά είχαμε μονο όταν ο Φίλιππος ο πατέρας του Αλεξάνδρου ένωσε τις ελληνικές πόλις κράτη διά πυρός και σιδηρου για να φτιάξει αργότερα ο γιος του μια τεραστια αυτοκρατορία.Πριν τον Αλέξανδρο απλός υπήρχε ο απόλυτος τοπικισμός με τα μικρά κρατίδια των πόλεων που όπως γνωρίζουμε πάμπολλες φορες σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους.

      Α-Ω

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα φίλοι μου. Μπαίνω κ εγώ στη κουβέντα φίλοι μου. Πρέπει να συμφωνίσετε μεταξύσ ας σε κάποιους ορισμούς. Δηλαδή τι είναι εθνος (άρα και εθνικισμός) και τι ειναι πατρίδα (αρα και πατριωτισμός). Δεν είναι αυτά τα δύο, συνώνυμα. Μετά θα μπορέσετε να ορίσετε τι είναι Ελληνισμός και τι σημαίνει για τους Ελληνες και τι για τους ξένους.
    Η παρέμβαση στην κουβέντα ήταν μόνο για να βοηθήσω και τους δυό σας να συνενοηθείτε και να βγει ένα συμπέρασμα.
    Εγώ θα παρακαλουθώ να δω που θα καταλήξει
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. A Ω φίλε μου όπως προειπες Ελληνισμός είναι πολιυισμος γλώσσα ήθη έθιμα έτσι ;
    Ελληνισμός όπως πάλι προειπες δεν σημαίνει ΠΑΤΡΙΔΑ άρα δεν υπάρχει ο όρος ιδιαίτερη πατρίδα μου ούτε και τοπικά έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μου ;
    Αυτά τα ήθη έθιμα που είναι Ελληνικα της ιδιαίτερης ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου δεν υφίστανται θέλεις να πεις ;
    Υπαρχει δη'άδη λαθεμένη μου άποψη ότι ΠΑΤΡΙΔΑ και ιδιαίτερη ΠΑΤΡΙΔΑ ότι είναι άκρως Ελληνικοτατη λέξη ;
    Όπου μιλάς για Ελληνισμο αυτοκλητα σκέφτεσαι εκείνη την ωραία χώρα που εδωσε τον λυχνο του πολιτισμού Παγκόσμια ή κάνω λάθος καλέ μου φίλε
    Οχι καλέ μου φίλε διχως την ΠΑΤΡΙΔΑ μας την ΕΛΛΑΔΑ δεν θα υπήρχαν Ελληνικα ήθη έθιμα πολιτισμός .

    ΣΕ βάζω σε σκέψεις γιατί Ελληνισμός σημαίνει ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ είναι όροι αλληλενδετοι .
    Απο αυτήν την έρμη την ΠΑΤΡΙΔΑ ξεκίνησαν όλα την ΕΛΛΑΔΑ μας .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν












    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τελευταία φορά που εισέρχομαι από κινητό .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν επειδή δεν έχω πολύ χρόνο θα δώσω δίκιο σήμερα στον Kώστα αν θέλουμε να κυριολεκτούμε......πατρίδα από τα πάτρια αν δεν κάνω λάθος......;!
    Αυτό που θέλω να σας δώσω εγώ όμως να καταλάβετε είναι το ποτε θα έχουμε ελεύθερη πατρίδα που θα αυτοδιοικείται από ελεύθερους Έλληνες;!?

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και ποτέ Α-Ω. Οι μικρές χώρες σαν την Ελλάδα, δεν μπορούν να ειναι ανεξάρτητες χωρις παραγωγή και αυτοδύναμη οικονομία. Εδώ μεγάλες χώρες και δίνουν λόγο στις υπερδυνάμεις. Εστω και προτεκτοράτο η Ελλάδα μας ειναι η πατρίδα μας και την αγαπάμε. Και πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ποιοί δεν την αγαπάνε και θέλουν το κακό της. Αυτοί είναι εχθροι της πατρίδας μας. Δηλαδή και Έλληνες και ξένοι,εε!
      Ο Ελληνισμός είναι ευρεία εννοια και περιλαμβάνει την Ελληνική λογική και την μόρφωση. Οποιοσδήποτε ξένος μπορεί να ακολουθήσει τον Ελληνισμό (ουτως η άλλως όλη η δύση την ακολουθεί,ε;) αλλά ¨Ελληνας δεν γίνεται. Ελληνας γενιέσαι (γονίδιο) και δεν γίνεσαι. Παρόλο που πολλοί Έλληνες (γεννημένοι) δεν έχουν Ελληνισμό μέσα τους!!!!!!!!!
      Αυτά πιστεύω εγώ φίλοι μου
      Κώστας

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.