Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

  Η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χρήση της Αρετής στην ελπίδα και τη δυστυχία.

Πρέπει, πραγματικά , να θεωρείται ο πιο άτυχος των ανθρώπων εκείνος που δεν έχει μάθει πως να αντέχει τη δυστυχία.
Κανένα ανθρώπινο ατύχημα δεν πρέπει να είναι απρόσμενο από εκείνους που είναι προικισμένοι με διάνοια.Να αντιμετωπίζεις τις ατυχίες σου με δύναμη και πολλή αξιοπρέπεια. Μη βλασφημείς και μην παραπονιέσαι αν η τύχη δεν σε έχει ευνοήσει, ή αν τα πράγματα έχουν πάει στραβά. Αυτά μόνο τείνουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα και όχι να τα βελτιώσουν. Σταμάτησε τα δάκρυά σου, διαφύλαξε την ηρεμία σου και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να επανορθώσεις. Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι σοφός εκεί όπου οφείλεις, σε καταστροφικές συνθήκες. Συχνά , οι ανόητοι γίνονται σοφοί, κάτω από την πίεση των δυστυχιών. Εφ' όσον είμαστε άνθρωποι δεν πρέπει να περιγελούμε αλλά να θρηνούμε για τις συμφορές των άλλων. Πάνω απ' όλα τα πράγματα , να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να συμπεριφέρεσαι όπως ταιριάζει σ' ένα Γιό του Θεού .Και ως τέτοιος, μη σκέφτεσαι με μικροπρέπεια ούτε με εκφυλισμό, σχετικά με τον εαυτό σου, ούτε να κρύβεις σκοτεινές σκέψεις.Εκείνος που έχει Φως μέσα του έχει μια λαμπρή μέρα, αν και περιβάλλεται από το σκοτάδι.
Στον ευγενή όλα τα πράγματα είναι αγνά. Όλα τα σημεία του ανθρώπου, όπως εκείνα ενός αγάλματος, οφείλουν να είναι όμορφα.  Να σκέφτεσαι όλα τα σημεία του σώματός σου ως ωραία και κανένα ως χαμηλό ή ταπεινό.Να φέρεσαι στον εαυτό σου σαν να είναι ελεύθερος άνθρωπος, με το να θυμάσαι ότι κανένας δεν είναι ελεύθερος αν δεν έχει κυριαρχία στον εαυτό του. Η ελευθερία είναι η ονομασία της Αρετής. Η σκλαβιά της κακίας.Είναι αναγκαίο να κάνουμε πόλεμο μόνο με πέντε πράγματα : στις αρρώστιες του σώματος, στην άγνοια του πνεύματος, στα πάθη του σώματος, στα στραβά της πόλης και στη διχόνοια των οικογενειών.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
     

Πηγή: http://psixikes-epafes.blogspot.gr

4 σχόλια:

 1. Σοφά λόγια που προέρχονται από Ελληνικές παρακαταθήκες και είναι τόσο διαχρονικά .

  Θα επιτελούσαν τα μέγιστα εάν όλοι μας βαδίζαμε και συμπλέαμε με αυτήν την άποψη .
  Ουτοπικό ίσως αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα .
  Νια πραγματικότητα που χρειάζεται όσο άλλοτε .

  Πολύ ωραία ανάρτηση ΑΓΑΠΗ .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην ανάρτηση αυτή, ενός από τους πιο "φωτεινούς" ανθρώπους της παγκόσμιας ιστορίας, διάλεξα να κάνω τις ευχές μου, και να προσφέρω ένα μικρό "σημάδι" τιμής(βραβείο).
  Καλό φθινόπωρο, καλό μήνα με υγεία σας εύχομαι, φίλοι μου, με ένα βραβείο που μπορείτε να παραλάβετε από το blog μου, χωρίς την δέσμευση, ακολούθησις των κανονισμών!
  Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και καλό ξημέρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή μας φίλη Xibalba, σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου και αντευχόμεθα!
   Ευχαριστούμε πολύ και για το βραβείο με το οποίο θέλησες να μας τιμήσεις, αλλά θα ήθελα να μας πεις λίγο για το τι ακριβώς επιβραβεύει.
   Καλημέρα και καλή δύναμη!
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 3. Όπως πάντα με μία "χρόνο καθυστέρηση" φίλε μου Λύκιε, να σου μεταφέρω (από το σχόλιο, στο δικό μου χώρο) , ακριβώς την απάντηση του (εύλογου) ερωτήματος σου, για το τι "ακριβώς επιβραβεύει;"!
  Επειδή η συγκεκριμένη λέξη, έχει μια κάπως βαριά σημασία, μπορείς να την παραβλέψεις, κρατώντας την (δική μου) σημασία στην λέξη βραβείο..." ένα σημάδι τιμής, που προσφέρω με μεγάλη χαρά σε ανθρώπους που μέσα από τα ψηφιακά τους λευκώματα, χαρίζουν στους αναγνώστες τους απλόχερα κομμάτια, της σκέψης τους, με τις απόψεις, τη γνώση, αλλά και με τις εμπειρίες τους...όπως ακριβώς κι εσύ!"
  Ακόμη και αν δεν το αποδεχθείς, από εμένα έφυγε σαν μια θετική σκέψη, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα...!
  Να έχεις μία καλή "φωτεινή" νέα ημέρα!

  Υ.Γ.Εάν αποφασίσεις για την αποδοχή του "σημαδιού", μπορείς να αποθηκεύσεις την ανάλογη εικόνα, και να την ανεβάσεις σε μια γωνιά του ιστολογίου σου δίνοντας κάποιον τίτλο ή και χωρίς(μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε μένα), από την "Διάταξη" σαν "προσθήκη gadget"...χωρίς περαιτέρω διαδικασίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.