Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


Ο 
 ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ

ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
&
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ




Θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβρη, ξεκούραστοι και ανανεωμένοι!

45 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι φίλε μου και καλές και ξεκούραστες διακοπές να έχεις εσύ αλλά και οι φίλοι θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμων .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι Λύκιε και καλή ανανέωση. Το ίδιο εύχομαι και σε όλους τους φίλους αυτού του χώρου. Καλά να περάσουμε όλοι μας!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως σωστοτατα ειπαν οι φιλοι παραπανω καλες μας διακοπες με ξεκουραση και ανανεωση, οταν παμε και εμεις οι υπολοιποι. Ως εκ τουτου:
    -ας πουμε οχι στην τηλεοραση (επιτρεπονται ταινιες που δεν εχουμε δει)
    -ας ερθουμε σε επαφη με τη φυση, πρακτικα οσες φορες μπορουμε ας γειωνομαστε με αυτη (λχ περπατημα ξυπολητοι στη παραλια)
    -ας φορτωσουμε βιταμινη D καθως το 80% απο εμας εχει ανεπαρκεια. 15-20 λεπτα καθημερινα κατω απο τον Ηλιο πριν 'παστωθουμε' με 3 μπουκαλια αντηλιακο.
    -ας χαλαρωσουμε ακουγοντας μουσικη χωρις να ειμαστε υπο την πιεση του χρονου
    -ας δοκιμασουμε νεες γευσεις και ποτα αλλα να μην χορταινουμε. Ας φαμε και πιουμε λιγο
    -ας παμε διακοπες με τον εαυτο μας και οχι οπου πανε οι αλλοι (χωρις να εξαιρειται η παρεα'καθε αλλο)
    -ας διαβασουμε καποιες καινουργιες οπτικες αλλα να μην 'μπουχτισουμε' με αυτες. Ας διαβασουμε κομματια, αρθρα ή καποια κεφαλαια βιβλιων και μετα ας τις επεξεργασθουμε στο δικο μας μυαλο κανοντας την εξης υποθεση. Αν ηταν ετσι πως συνδιαζεται με κατι αλλο που ηδη γνωριζω; Παραδειγμα τα ομηρικα επη που ειναι κεκαλυμμενη γνωση. Γιατι το αναφερω; Γιατι θα κανω μια προταση ιστοσελιδας το περιεχομενο της οποιας μελετω τις τελευταιες εβδομαδες που επεσε στην αντιληψη μου: codepetalouda.blogspot.gr

    Ας ξεκινησουμε απο το τελευταιο αρθρο που δοκιμαζει να εξηγησει τί ειναι η αγαπη:παγιδα ή δωρο της ανθρωποτητας και μετα παμε στο Εωσφορος-Προμηθεας:Η σκια της συνειδησης μας.

    Το Σεπτεμβρη με το καλο και με τα δυνατα μυαλα και του παροντος ιστοχωρου υπο την καθοδηγηση του Λυκιου, θαρρω ειλικρινα πως η αποκρυμμενη αληθεια σε θεμελιωδη ζητηματα για τον ανθρωπο θα υποστει ασφυκτικη πολιορκια μεχρι να βγει στο φως.
    Το σχεδιο δρασης και εφαρμογης ηδη μεθοδευεται..

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω με τον προλαλισαντα και επαυξανω. Με ολα οσα ειπε ευχομαιΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε ολες και ολους και να ζουμε με αγαπη. Λυκιε απο Σεπτεμβριο περιμενουμε νεα ΔΙΚΑ ΣΟΥ αρθρα και καθοδηγηση στο ψαξιμο της αληθειας. Καλες διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΟΜΕΝ ΚΑΛΟΝ ΘΕΡΟΣ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΛΥΚΙΟΝ !!!! ΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΠΛΕΟΝΤΑ ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ codepetalouda.blogspot.gr ΘΕΑΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΙΝ. ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΕΣΕΝ ΕΙΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ.ΕΠΑΡΣΙΣ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ" ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΑΣ ΤΟΥ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΜΟΥ!!! ΚΑΛΕΣ ΞΑΠΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΕΕΕ!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλο καλοκαιρι σε ολους και στον διαχειρηστη του μπλογκ ΛΥΚΙΟ.
    Θα περιμενω με αγωνια νεα αρθρα τον Σεπτεμβριο.
    ΛΥΚΙΕ γραψε αρθρο για την κατασταση που ζει η Ελλαδα μεσα στην κριση και τι να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Διαχειριστά, σας εύχομαι καλές διακοπές και καλή ξεκούραση. Εύχομαι να ανανεωθείτε αρκούντως ώστε να επανέλθετε δριμύτερος για το φθινόπωρο. Αναμένονται μεγάλες αλλαγές και σημαντικές εξελίξεις και η γνώμη σας είναι σημαντική για μας.
    Προσωπικά σας αναφέρω ότι αποτελείτε πηγή έμπνευσης και γνώσης για μένα και την εργασία μου (επαγγελματική και προσωπική).
    Στον κύριο «Στοχαστή», θέλω να πω ότι με βρίσκουν πλήρως σύμφωνο οι επιταγές του και ότι μελετώ το ιστολόγιο που μας επέδειξε.
    Διαπιστώνω όμως, ότι ο κύριος «Ιεράρχης», έχει κάποιο δίκιο σε όσα καταγγέλλει για τον «διδάσκαλο» Αλκιρέα. Υπάρχει θέμα ανακολουθίας των λόγων με την ηθική του και τον τρόπο που γράφει και απαντά. Πάντως καταφέρνει να προβληματίσει με την εναλλακτική του λογική, την οποία βρίσκω αρκετά αυθαίρετη και αστήρικτη σε πολλά σημεία. Μου έδωσε όμως στοιχεία για έρευνα.
    Λύκιε θα ήθελα και την δική σου άποψη, αν γνωρίζεις αυτόν τον Αλκιρέα.
    Ευχαριστώ.
    Ένας δημοσιογράφος των αρχαίων μυστικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Λύκιε,
    ευχομαι σε εσένα και σε όλους τους θαμώνες του ιστολογίου σου ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, καλή ξεκούραση, "αποφόρτιση μπαταριών" και επανάκαμψη το Φθινόπωρο με νέες δυνάμεις (σωματικές - ψυχικές - πνευματικές)και με νέες ιδέες συγγραφής!
    ΧΙΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο λίγο ως πολυ τρελο το μπλογκ σας......!!!!!!!
    Εχει ωραιες ιδεες και γνωσεις για επιβίωση αλλα εχει και πολλη τρελα .
    Ξερετε τώρα, ουφο, εξωγηίνοι, συνωμοσιες, εβραίοι, φαντάσματα, κουκλουξκλαν, χρυσαυγήτες, αναρχικοί, σεισμοι, λοιμοί και καταποντησμοί!!!
    Τίποτε δεν θα συμβεί, και τίποτε δεν υπάρχει πλέον από αυτά που ξέρουμε και ξέρει και η επιστήμη. Ότι υπάρχει φαίνεται κιόλας. Τα άλλα είναι της φανατασίας μας και για τα παιδιά. Ξεκολλήστε και ζήστε την αλήθεια και την πραγματικότητα.
    Όσο για τους υπερπατριώτες ελληναράδες, πάρτε το χαμπάρι. Τα πράμματα αλλάζουν και δεν μενουν ίδια. Η ελλάδα ανήκει σε όλους ελληνες και μη. Τώρα όλοι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά μεταξύ μας και η ελλάδα μας χωράει όλους. Δεν είναι ιδιοκτησία σας η ελλάδα.
    Μην κλαψουρίζετε γιατί δεν χάσατε και τίποτε αξιόλογο. Χωρίς εμάς τους "ξένους" δεν θα υπήρχατε τώρα.Η ελλάδα έχει ένα και μόνο προσόν ειναι φιλόξενη και πάντα πρέπει να είναι. Οσοι δεν είναι δεν αξίζουν να ζουν στην ελλάδα.
    Αγαπώ τη ελλάδα, αλλά και αυτή πρέπει να μ αγαπάει. Αλλιώς θα με δει απέναντί της(μιλάω για τους ελληναράδες που θέλουν να σφάζουν τους "άλλους" τους διαφορετικούς)!!!!!!
    Αυτά είχα να πω.........αν και ξερω οτι θα με διαγράψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν είναι μια τριτοκοσμική χώρα και θα σε δεχτεί αυτήν όπως και αυτοί που την κατοικούν .
      Με μια προϋπόθεση όμως καλείσαι εσύ να ενσωματωθείς στην Ελληνική πραγματικότητα και όχι εμείς στην δική σου .
      Αυτή η χώρα δημιουργήθηκε και αναστήθηκε από Έλληνες , έχουν τον δικό τους πολιτισμό, θρησκεία και ηθικές αξίες .
      Αν πιστεύεις ότι μπορείς να ενσωματωθείς κανένας δεν θα σου φέρει αντίρρηση αν όχι όμως επειδή εμείς δεν έχουμε σκοπό να να σε ζορίσουμε καλύτερα να επιστρέψεις από εκεί που ήρθες .

      Διαγραφή
    2. Εγω γεννήθηκα μεγάλωσα και σπουδάζω στην ελλάδα. Νοιώθω οτι είμαι έλληνας, αν και οι δικοί μου είναι ξένοι. Δεν ξέρω την γλώσσα των δικών μου και είμαι και χριστιανός (βαφτήστικα πρόσφατα) γιατί πιστεύω πως είναι η πιό σωστή θρησκεία (η ορθοδοξία όμως, όχι οι άλλοι)πολύ περισότερο απο το ισλάμ!!! Παραδε΄χομαι πως φτιάξατε τον ανώτερο πολιτισμό του κόσμου, αλλά όχι εσέις οι σημερινοί. οι αρχαίοι σας πρόγονοι. Εσείς δεν είστε αντάξιοί τους, και πολλές φορές μοιάζετε να μην ξέρετε την ιστορία σας, ίσως και να μην αξίζετε να λέτε πως είστε απόγονοί τους. Ότι κατάφεραν οι παλιοί τα χαλάσατε μόνοι σας. Ευτυχώς που οι ιδέες των αρχαίων πήγαν στην ευρώπη και σώθηκαν εκεί, αλλιώς αν έμεναν εδω θα χανόντουσαν. Είμαι ενσωματομενος στην ελληνικη πραγματικότητα και πιστεύω ότι θα πάω την χώρα αυτή μπροστά γιατί είμαι εργατικός και σπουδάζω.
      Σας ξαναλέω όμως ότι οι σημερινοι έλληνες, δεν αξίζετε τίποτε. Είστε μόνο κόμπλεξ και θεωρίες. Πράξη μηδεν. Χρυσαυγ'ίτες και ανάρχες και γίνεστε ζώα που τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα. Με πιέζουν να γίνω ανάρχας, αλλάείμαι αρκετά ξύπνιος για να δω την αηδία πίσω απ αυτό!!!! Εσείς την βλέπετε;
      Αφήστε την φιλοσοφία και την αρλούμπα από τις καρέκλες σας και πιάστε να δουλέψετε μπας και δούμε προκοπή.

      Διαγραφή
    3. Η εκτίμηση που σου έχει αποτυπωθεί πως οι σημερινοι έλληνες, δεν αξίζετε τίποτε τα λέει όλα και πόσο καλά έχεις ενσωματωθεί.

      Διαγραφή
    4. Ρε φιλαράκι απ' τα ξένα, μας ήρθες εδώ απρόσκλητος, σε μορφώσαμε, σε μάθαμε να σκέφτεσαι, σε μάθαμε να πιστεύεις στην αληθινή θρησκεία, σε κάναμε να νοιώθεις σαν το σπίτι σου και δεν φαίνεσαι να αλλάζεις τόπο γιατί σου αρέσει η Ελλάδα και μας την λες κιόλας από πάνω; Αν δεν είμαστε άξιοι των προγόνων μας, τότε θα ήμασταν κάφροι και απολίτιστοι βάρβαροι, που δεν θα σε αφήναμε να στεριώσεις πουθενά. Θα σε κυνηγούσαμε και θα σε διώχναμε, αν δεν σε σκοτώναμε κιόλας!! Αυτά κάνει ο δικό σου πολιτισμός, γιαυτό και έφυγες από κει και ήεθες εδώ να δεις μια άσπρη μερα. Μην είσαι αχάριστος και να εκτιμάς αυτό που σου δίνουμε εμείς οι Έλληνες φίλε.....
      Κώστας

      Διαγραφή
  11. Ανωνυμε αλλοδαπε, μπορει να γεννηθηκες στην Ελλαδα μας και να μην σε συνδεει τιποτε με την χωρα καταγωγης σου, ομως να ξερεις οτι το οτι σκεφτεσαι ετσι και το οτι εχεις τις γνωσεις για να μας κρινεις, το οφειλεις στην Ελλαδα και τον πολιτισμο της και την παιδεια που σου εδωσε. Αν μεγαλωνες στην χωρα σου, θα ειχες τετοιες γνωσεις;!!! Ειμαστε πολυ φιλοξενοι (δηλαδη παραειμαστε) και δεχομαστε καθε κριτικη. Στην χωρα σου ειστε τοσο φιλοξενοι και ανεχεστε ετσι τους διαφορετικους; Δες λοιπον και τα θετικα της Ελλαδας που ως παραδειγμα τα επιβεβαιωνεις εσυ(που αν και ξενος σου δινουμε την δυνατοτητα να μας κρινεις και να μορφονεσαι οσο και εμεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακουστε με τρελαμενοι έλληνες. Σας είπα νομίζω οτι αγαπω την ελλάδα, αλλα όχι και τους έλληνες. Δεν μ αρέσει η υποκρισία σας πως δηθεν ειστε φιλοξενοι, στάλήθεια θα θέλατε να μας διώξετε όλους μας, αν ήταν στο δικό σας χέρι. Φοβαστε την κατακραυγη των ξενων αφεντικών σας. Το παίζετε καλοί χριστιανοι ορθόδοξοι,αλλά μόνο αυτό δεν είστε. Δεν αγαπαάτε τον πλησίον ως εαυτόν. Κοιτάτε την πάρτη και το συνφέρον σας μόνο και αφήνετε να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από φωτιά. όταν κάποιοι θελουν να χτυπήσουν την διαφθρορα και σας χτυπαν την πόρτα, εσείς επαναστατείτε και θυμώνετε. Στην εστιαση πήγε στο 13% ο φπα και κανένας δεν κατεβάζει τις τιμές!!! Δηλαδή βάζουν ένα 10% στην τσέπη τους, ενώ η μείωση έγινε για να ανασάνει ο λαός από τα μέτρα στην κρίση!!!!!!! Οι ίδιοι όμως κλαίγονται γιατί δεν πάνε καλά οι δουλιές....!!! Λαμόγια έλληνες δεν βαζετε μυαλό ποτέ, θα είστε πάντα ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τσαντιζουν κατι τυπάκια σαν τον αρμαγεδόν που μας εχει πρίξει με ποιηματάκια εθνικιστικά και δεν βλέπει το χάλι που έχετε σαν λαός. Τις σαχλαμάρες του ιεραρχη,ελεος, του Κώστα, του στοχαστή και του λυκειου γελαω με την ψυχή μου!!! Η βλακεια ειναι βαθεια στο μυαλό σας και έχετε ανακαλύψει φαντασιώσεις για πνευματα, ψυχες και συνωμοσίες. Δεν βλέπετε το δάσος αλλά μόνο το δέντρο. ΕΙστε ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ.
    γεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε γιατί αλλοδαπέ, δεν στρίβεις σε άλλες παραλίες να παίξεις με το κουβαδάκι σου;
      Αφού εμείς στην δίνουμε, πήγαινε εκεί που βλέπουν το δάσος και άσε εμάς τους χαζούς να βλέπουμε το δέντρο. Και ξέρεις γιατί φιλαράκο:
      ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
      γιαυτό δίνε του!!
      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Δεν του δινω επειδη μου το λες έτσι Κώστα. Δεν ειμαι σπίτι σου να με διώχνεις φασιστάκο! Γιαυτο τον φασισμό των ελλ΄νων σας μιλάω. Ποιά φιλοξενία;;;;;

      Διαγραφή
  14. Φιλε ανωνυμε με χαμογελο διαβασα τις ενστασεις σου. Μπορω να σου τις καταρριψω ολες μια προς μια και να συμφωνησεις μαζι μου. Ειναι χαρακτηριστικες ενστασεις ενος νεοελληνα με την κακη εννοια της λεξης επηρεασμενο απο την εθνομηδενιστικη προπαγανδα που ολοι υφισταμεθα τα τελευταια 40+χρονια. Δεν θα το κανω γιατι δεν εχω το χρονο, θα πρεπει εσυ να βαλεις το νου σου να δουλεψει εξω απο τις πεποιθησεις που σου εχουν παπαγαλισει. Γιατι τα ισχυριζεσαι αυτα; Φιλοσοφησες πανω σε αυτα τα ζητηματα και κατεληξες εκει; Προφανως οχι γιατι ως επι το πλειστον ειναι λαθεμενα ενω δειχνεις να αγνοεις την απαραιτητη στοιχειωδη βαση. δεν θελω να το εκλαβεις ως προσβολη παρα ως προτροπη. Προτροπη να ψαξεις και να βρεις αυτον που σου εμφυτευσε αυτες τις αποψεις που εχουν αρρωστησει μεγαλος μερος της νεοελληνικης κοινωνιας.

    Γιατι συνεβη αυτο; Γιατι για να αναζητησει καποιος αυτα τα θεματα πρεπει να γνωριζει απο φιλοσοφια, γλωσσολογια, ιστορια,αρχαιολογια,θεολογια,μυθολογια,μεταφυσικη τουλαχιστον στα θεμελιωδη. Τι απο ολα αυτα θεωρεις οτι κατεχεις; Μπορει να εισαι πολυ καλος στα οικονομικα ή μηχανολογικα ή επιστημη τροφιμων κτλ αλλα αυτα ειναι αλλος τομεας, πρακτικος και καθημερινος. Δεν εχεις την δυνατοτητα λοιπον να ερχεσαι σε ενα χωρο που αποτελειται απο μελετημενα κυριως ατομα και να πιστευεις πως θα τους βαλεις στη θεση τους. Σε καταλαβαινω ομως γιατι διακρινω το πνευμα του ερευνητη. Δεν θα ερχοσουν εδω αν δεν το ειχες. Αυτο που επιζητας χωρις να το διατυπωνεις ειναι να σου δωσουν καποιοι με ευκολο τροπο να κατανοησεις τι συμβαινει. Μασημενη τροφη.

    Και εδω ερχομαι στον Ιεραρχη. Ειναι λανθασμενη νοοτροπια να κρινεις την πληροφορια που σου προσφερεται μεσα απο την κριση σου για τον μεταφορεα της. Γιατι πολυ απλα και αυτος την αναμεταδιδει. Δεν την ανακαλυψε κατα 99%. Μην κρινεις λοιπον τον οποιο Αλκιρεα πριν αποφασισεις γι αυτο που λεει. Κρινε μονος σου αυτο που λεει. Εφαρμοσε τα στον δικο σου νου.Αυτη τη γνωμη πρεπει να ζητας πρωτιστως. Εαν αναζητας τον παντογνωστη διδασκαλο λαθευεις. Δεν υπαρχει. Αυτο που θα βρεις με αυτη την αντοληψη θα ειναι ο γκουρου στον οποιο θα γινεις προβατο στο κοπαδι που θα τον τρεφει. Ειμαι σιγουρος πως δεν αποζητας αυτο. Παρε οσες πληροφοριες περισσοτερες μπορεις και φυγε. Δουλεψε τες στον κυκλο σου. Η παρεα αυτου του μπλογκ αποτελει εναν μικρο τετοιο κυκλο.

    Επιστρεφοντας στον ανωνυμο επισκεπτη θα του αναφερω 1-2 γεγονοτα για να μην νομιζει πως αερολογουσα προηγουμενως. Ο ελληνισμος ειναι σημαντικος γιατι ειναι ο φορεας που κραταει ζωντανη μια ολοκληρη κοσμοθεωρια και αντιληψη του κοσμου και της ανθρωποτητας. Ειναι επικινδυνος γιατι οσο υπαρχει σε οσοδηποτε ποσοτητα διατηρειται η πιθανοτητα αναβιωσης παγκοσμιως αυτης της κοσμοθεωριας. Αυτη η κοσμοθεωρια ειναι εξ ορισμου αντιθετη με την αλλη κοσμοθεωρια που ολοι γνωριζουν σαν μοναδικη αληθεια και ειναι η εβραικη που ξεκιναει με τη γενεση και συνεχιζει με το προπατορικο αμαρτημα κτλ.Σε αντιθεση λοιπον με αυτην την αποψη που θεωρει αμαρτια αυτο το γεγονος εχουμε την ελληνικη που δεν βλεπει πτωση αλλα προσφορα στον ανθρωπο του μεγιστου δωρου ,αυτο της φωτιας που μονο οι θεοι κατειχαν. Μιλαμε φυσικα για την επιγνωση. Επιγνωση του θανατου, επιγνωση της υπαρξης, επιγνωσης του ειμαι, επιγνωση του τί κανω, πού παω, γιατι ζω ή εστω αντιληψης αυτων των ζητηματων και αποπειρα να δωθουν εξηγησεις. Αυτην την επιγνωση πολλες οντοτητες θα στην αφαιρεσουν. Την υπαρξη αυτων των 2 κοσμοθεωριων για τον ανθρωπο τις περιγραφει ο βρετανος φιλοσοφος alan watts επειδη οπως οι νεοελληνες δεν πιστευειςποτέ ελληνα.Θα πω αυτο αν και θα μπορουσα να το τεκμηριωσω με 5 τροπους
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μονο που θα σου πω λοιπον σημερα ειναι πως σου προσφερεται μια επιλογη. Διαβασε προσεκτικα λοιπον. Και αυτο αφορα ολους μας

    Το γεγονος ειναι ενα. Ειτε το αμαρτημα και η πτωση (εβραικη αποψη) ειτε η προσφορα της φωτιας στον ανθρωπο (ελληνικη) Και τα δυο περιγραφουν την αποκτηση αυτης της γνωσης απο τον ανθρωπο, την επιγνωση που τον διαφοροποιησε απο τα υπολοιπα ζωα. Πλεον ο ανθρωπος γνωριζει. Δεν μπορει να συμπεριφερεται οπως πριν. Δεν δικαιουται ο αντρας να αποκτα οσες γυναικες γουσταρει οπως πριν μεσω βιασμου οπως παλιοτερα λχ. Παλαιοτερα ισως μπορουσε ως δυνατοτερο ζωο βασει των νομων της ζουγκλας. Πλεον οχι. Μπορει να το πραξει αλλα θα αποτελει υβρη. Και η υβρις τιμωρειται καρμικα, τον βυθιζει στον υλικο κοσμο.
    Αν επιλεξεις τον εβραικο δρομο θα πρεπει να ξερεις πως απορριπτεις τον θεικο σου σπινθηρα και διαιωνιζεις τον εαυτο σου με τιμωρια σε μια αδιεξοδη σαμσαρικη ζωη. Θα περνας ομως 'καλα'. Οπως και πριν την γνωση. "Οτι φαμε, οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κωλος μας" οπως λεει κι ο λαος. Θεος θα ειναι το χρημα

    Αν επιλεξεις τον ελληνικο δρομο οφειλεις να σεβεσαι προπαντων την ανθρωπινη ζωη. Θα πρεπει να μαθεις να μην προσκολλασαι σε τιποτα. Θα χρησιμοποιεις τα υλικα αγαθα αλλα δεν θα εχεις κανενος ειδου εθισμο. Εαν χασεις λχ καποια τετοια μεσα δεν θα τα βαφεις μαυρα. θα αναγνωριζεις πως ειναι τα μεσα για ενα σκοπο και οχι ο αυτοσκοπος, κλασσικο παραδειγμα το χρημα. Θα δουλευεις και θα βγαζεις χρηματα αλλα δεν θα τα αποθηκευεις οπως ο Σκρουτζ. Θα τα χρησιμοποιεις για να βελτιωνεις την ζωη σου και την ζωη των γυρω σου.Αυτος ο δρομος μεσω της αρετης που θα αποκτησεις θα σε οδηγησει στο Αγαθο, το αιωνια ομορφα οπως το περιγραφει ο Σωκρατης, πες το θεωση πες το πως θες. Ομως αυτο το μονοπατι σχηματιζεται με την τριβη μεσα σου οπως λεει και ο Γκουρτζιεφ (ελληνας και αυτος Γεωργιαδης λεγοταν).Θα χρειαστει να σου αρνηθεις απολαυσεις, δεν γινεται αλλιως.

    Βαλε τον νου σου σε δουλεια λοιπον και αποφασισε για τη ζωη σου. Εαν αγαπας την ελλαδα αγαπας αυτο ακριβως. Για αυτο η ψυχη σου θελησε να ερθεις εδω. Γιατι αγανακτησε με τις ανατολικες νοοτροπιες ιδιοκτησιας και βαρβαρισμους καταπιεσης. Σιγουρα η χωρα μας δεν ειναι τελεια γιατι παντα την κηδεμονευουν. Και την κηδεμονευουν επειδη φοβουνται μηπως οι ελληνες ξυπνησουν και ξυπνησουν ολους τους υπολοιπους λαους διδασκοντας τους πως υπαρχει τροπος. Σιγουρα οχι αυτος του εβραικου κεφαλαιου που εχει την ιδιοκτησιας των 4/5 της Γης. Για αυτο δεν θα ερθουν τα μαρμαρα που εκελψε ο Ελγιν πισω. Γιατι πανω σε αυτα τα μαρμαρα αποτυπωνεται η ιστορια της "πτωσης" απο την οπτικη των ελληνων, οπου οι κακοι της οπτικης των εβραιων ειναι οι καλοι της οπτικης των ελληνων και το αναποδο. Γι αυτο τα τελευταια χρονια δεν μπορει να βρει κανεις στα ελληνικα το βιβλιο ο κωδικας του Παρθενωνα του Johnson. Εαν διαβασεις την ιστοσελιδα που προτεινα θα καταλαβεις και ποιο ειναι το επομενο βημα που ετοιμασε για εμας την ανθρωποτητα χωρις εμας το ιερατειο των σοφων της Σιων. Την γυναικα του πρωτομαστορα και το γεφυρι της Αρτας αν εχεις ακουστα..
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρα δηλαδή και η ορθοδοξία και ο χριστος είναι σε λαθος δρόμο και είναι αντίπαλοι με τον δρόμο των ελλήνων που είναι οι σωστοί εε; Η πτώση που έκανε ο διάβολος στον άνθρωπο, είναι για τους ελληνες κατι καλο;;;!!!! Δηλαδη μας λες οτι ο διάβολος είναι ο θεός του καλού; Μυριζομαι σατανισμό εδώ, η λαθος νομιζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα σου απαντήσω. Δεν ισχύει ή το ένα ή το άλλο. Δεν απορρίπτεται με το Χριστο ο ελληνισμος .Τουναντιον, το μονοπάτι του ελληνισμού έχει ενσωματωθεί σε αυτό του χριστιανισμού και δη σε αυτό της ορθοδοξίας μέσω από το σύνολο των συνειδήσεων που καλώς ή κακώς επέλεξαν και τροποποιήσαν αυτόν το δρόμο. Εκεί θα διαπιστώσεις τεράστιες διάφορες λχ μεταξύ παλιάς διαθηκης (εβραικης) και καινης (επηρεασμένης από ελληνική σκέψη).

    Ο διαβολος-διαβολεας προσέφερε την επιλογή. Ο άνθρωπος την πήρε και την χρησιμοποιεί. Για τον έλληνα δεν υπάρχει ζήτημα αποδοχής ή όχι. Η αποδοχή ηταν αυτονόητη όπως αυτονόητη ηταν και η ευθύνη που ανελαβε για την ορθή χρήση της επιγνωσης. Σε αντιδιαστολή η οπτική των Εβραίων όπου επιθυμούν να παραμείνουν ανεύθυνοι. Διεκρινε λοιπον και ξεχωρισε απο πού προκυπτει η ομορφια του ελληνισμου σε αντιθεση με τον ανευθυνο καιροσκοπισμο των εβραιων.

    Ο ελληνικος δρομος συνάδει με αυτόν που επιθυμεί ο Δημιουργός γιατί επιθυμεί όπως ο οποιος πατέρας να δει τα καθ ομοιωσιν παιδιά του να επιλέξουν συνειδητά να επιστρέψουν δίπλα του και όχι από συνήθεια και από άγνοια. Αλλιώς δεν θα προσέφερε καν την επιλογή αυτή στον άνθρωπο. Θαρρείς πως δεν μπορούσε να την αποτρέψει; Οταν επιστρέψει ο ´ασωτος υιός ´, εμείς οι ανθρωποι δηλαδή η χαρά στο ουράνιο βασίλειο θα ειναι απέραντη και όπως λέει η παραβολή θα σφαξει ο Πατέρας τον μοσχο τον σιτευτο. Το παν όμως ειναι για τις ψυχές να βρουν το δρόμο της επιστροφής και αυτός ειναι ο σκοπος του ελληνικου δρόμου.

    Θυμίσου αν το εχεις πληροφορηθει βεβαια, τί είπε ο Χριστός και απεκρυψαν οι καθολικοί. Ελλας γαρ μονη ανθρωπογεννει. Γιατι το απεκρυψαν νομιζεις; Οποιος καλος ιστορικος θα σου πει επισης πως το Βυζαντιο επεσε απο τον πολεμο των δυτικων. Γιατι νομιζεις το επραξαν σε ομοδοξους;

    Κάποιοι σου έχουν προπαγανδισει αυτά ως σατανικα και να μείνεις μακριά. Τι εστι σατανας; Δεν ξέρουμε τί σημαινει, αλλά τα ρίχνουμε όλα σε αυτόν. Ορισμός της ανευθυνότητας και ανωριμοτητας που μας διακρινει. Ο εωσφορος προσέφερε μια επιλογή και εμείς ως άνθρωποι την πήραμε. Αν το αποδεχτεις αυτό και αναλαβεις τις ευθύνες της επιλογής μας αυτής, έχεις ελπίδες επιστροφής στην Πηγή. Αν μείνουμε να λέμε ο σατανας φταίει και εγώ εκμεταλλευομαι την κατάσταση και κατηγορώ αυτόν για όλα δεν θα υπάρξει ουδεμία ανέλιξη παρά μια σαμσαρικη ζωή και αυτός ειναι ο εβραικος τρόπος.

    Ο Χριστός ήρθε για να αποδείξει πως υπάρχει τρόπος και δρόμος και τον προετοίμασε. Πήρε τον δύσκολο εως ανεφικτο δρόμο και τον έκανε εθνική οδό με σήματα, φώτα και ταμπέλες. Αυτό αποδεικνύει πως ο πατέρας μας περιμένει και αγωνιά για την επιστροφή μας. Το έδειξε έμπρακτα με τον υιό του, τί άλλο να κάνει. Πλέον ειναι θέμα επιλογής και απόκτησης της γνώσης που μας κρύβουν αλλά που μπορούμε να βρούμε. Ειναι και επιτακτικό όμως γιατί οι "άλλοι" θέλουν να μας αποκλείσουν εδώ στερώντας μας μια και καλη την δυνατότητα.

    Αφαίρεσε απο την σκέψη σου την έννοια του μπαμπούλα σατανα και απογαλακτισου. Και εσύ όταν ήσουν παιδί ακουγες ίσως να σου λένε "μην βγαίνεις έξω τη νύχτα θα σε φάει ο μπαμπούλας". Μεγαλωσες όμως και δοκιμασες να βγεις έξω. Τότε είδες πως ο όποιος μπαμπούλας ειναι ανισχυρος μπροστά σου όταν εσύ είσαι ενταξει. Ο όποιος μπαμπούλας σατανας έχει την δύναμη που εσύ του δίνεις. Η μυρωδια του σατανισμου δεν ειναι τιποτε αλλο απο την μυρωδια της προπαγανδας που σε εχει επηρεασει. Αναγνωρισε την και εδω και αφαιρεσε την απο πανω σου. Σκεψου και ποιος σου επεβαλλε αυτη την σκεψη που σιγουρα δεν ειναι δικη σου. Μπες σε σωστες ατραπους σκεψης που θα προκυπτουν απο δικες σου νοητικες διαδικασιες χωρις πεποιθησεις επιπλαστες, οπως οταν ησουν παιδι. Πριν βεβαιως σου παπαγαλισουν το μυαλο με ανυπαρκτες φοβιες τυπου σατανα, μπαμπουλα, κακου δρακου.
    Ελπιζω να πηρες κατι σημερα και να θυμασαι. Δεν θα υπαρχει παντα ενας Λυκιος που με απεραντη υπομονη και ευγενεια θα μας καθοδηγει στο σωστο το δρομο. Δεν εχει την πολυτελεια του απειρου χρονου να το κανει. Παρε λοιπον οσες πληροφοριες σου προσφερονται απο συνανθρωπους ερευνητες, ευχαριστησε τους γι αυτες και προχωρα.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκεφτηκα να μην ξαναγράψω αλλά αξιζεις ενα ευχαριστω για τα λόγια που μου βάζεις στοχαστη. Συγγνωμη που σε παρεξήγησα εισαι πολύ σωστός και υπομονετικος μαζί μου. με έβαλεσ σε πολλές σκέψεις. Δεν ξερω να σ απαντήσω τίποτα και συγγνώμη γιαυτό!
    Δεν εχω μαθει να σκεφτομαι ετσι και να σου πω την αληθεια με ψιλοτρομαζουν α υτες οι σκεψεις. Ειναι πολύ βαθια νερά και εγω δεν ξερω μπανιο. Καταλαβαινεις τι λεω εε;; Προτιμω τα σίγουρα πραγματα στην ζωή μου.
    Πάντως σε ευχαριστώ και σου λεω ότι με έβαλες σε πολλές σκέψεις που ήταν πολλά μπερδεμένα μέσα μου.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ?
    ΚΡΙΜΑ!

    ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βλέπω πολλούς να ανταγωνίζονται και να τρέχουν απ’ εδώ και από κεί, δεν βλέπω όμως κανένα να αγωνίζεται για την απόκτηση της αρετής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΤΟΧΑΣΤΑ, Η ΗΘΙΚΗ ΠΟΙΟΤΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΣ ΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΞΕΛΑΒΕ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ Ο ΦΟΡΕΥΣ!!! ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΕΙΔΗΣΙΝ. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΛΚΙΡΕΩΣ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΙΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΘΙΓΕΙ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΤΟΜΟΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΑΙΣΘΗΣΙΝ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΝΟΧΗΣ, ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝ ΘΕΜΑ (ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ) ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΝ ΤΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΜΕΝΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΧΩΡΟ. ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩ ΣΥΝΕΠΕΙΑΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΕΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΝ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ, ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!!
    ΚΑΛΑΣ ΔΙΑΚΟΠΑΣ.
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας ευχομαι καλο καλοκαιρι κυριες και κυριοι του καταχθονιου. Το μπλογκ σας ειναι μοναδικο κσι περιεργο για τα δεδομενα του χωρου. Ειναι στα αληθεια ενα κλαμπ παρεας που εχει το δικο του στυλ συζητησης και επαφης Η επαφη που υπαρχει με αγγιζει βαθια! Βρισκω πολλα αρθρα πολυ ενδιαφεροντα θα τα πουμε μετα τις διακοπες Τζουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εύχομαι σε όλη την παρέα, καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.
    Από Σεπτέμβριο, καλή δυνάμη για ότι πρόκειται να μας φέρει η μοίρα μας. Κρατάτε το κεφάλι και την καρδιά ψηλά!
    Εις το επανειδήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. DUB compilation by Feelin Sillin.wmv MARKO FROM ZAGREB
    http://www.youtube.com/watch?v=PW5HtZ-YyIk

    ΧΑΧΑ!
    Άντε καλές βουτιές...πάρτε και την κατάλληλη καλοκαιρινή μουσική!

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. the threats of Facebook and data mining explained by Eben Moglen : sous-titré en français
    http://www.youtube.com/watch?v=DJjPzyo3osg#at=341

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το σχόλιο που έγινε από εσάς στο http://www.eglimatikotita.gr/2013/08/19_15.html με θέμα τον θάνατο του 19χρονου στο τρόλεϊ. Συγχαρητήρια για το σκεπτικό σας.
    Με κερδίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ
    http://www.youtube.com/watch?v=mCurcPBBJ1I#at=839

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. SUNDIVING COMET & CME August 20, 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=Kc4PwoGKxAI

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλό φθινόπωρο σε όλους
    Πριν τελειώσουν οι διακοπές σας αφιερώστε μερικές ώρες στον οδηγό πολεμικών τεχνών :
    http://automedon1k2.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html

    Ας προετοιμαζόμαστε με πολλούς τρόπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνδιαφέρον το άρθρο σου Αυτομεδων, αλλά τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι!
      Η σκοποβολή και η τοξοβολία δεν ειναι πολεμικες τεχνες!!!!!
      Ξέχασες το ρωσσικο "SYSTEMA"!!!
      Φιλικά, Κώστας.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κώστα ,
      το ρωσσικό σύστημα ανέβηκε ήδη στην ανάρτηση , φτάνοντας τις τέχνες στις 46 !, σε ευχαριστώ για την υπόδειξη .Όσον αφορά την πρακτική σκοποβολή και την τοξοβολία ( την δεύτερη την συμπεριλαμβάνουν ούτως ή άλλως , όπως και το Κιούντο όλοι οι σχετικοί σύνδεσμοι ), πιστεύω ότι εκ του αποτελέσματος , έχουν θέση ιδιαίτερα μάλιστα στην Ελλάδα , που δεν είναι ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    3. Αυτομέδων
      Φίλε μου θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με το θέμα της κατασκευής όπλων από απλά καθημερινά αντικείμενα, να συλλέξεις πληροφορίες και να παράγεις ένα άρθρο γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες που αν μη τι άλλο θα χρειαστούν αυτές οι πληροφορίες ( πάντα άποψή μου ).
      Αφήνω αυτό να το κάνεις εσύ που τόσο έχεις ασχοληθεί με αυτού του είδους τα άρθρα .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  30. 6 Αυγούστου 2013 - 5:16 μ.μ.

    Εγώ μετά από τόσο καιρό σου αφήνω ένα ... ΧΑΜΟΓΕΛΟ και σε καλωσορίζω για την διαφορετικότητά σου .
    Ελπίζω να παραμείνεις εδώ μέσα να δώσεις την δική σου άποψη πάνω στα θέματα τους αγαπημένου μας ιστότοπου .
    Εάν σε τσαντίζω με τα ποιηματάκια μου θα σε προτρέψω να τα προσπεράσεις , μα όσο θα βλέπω ότι φίλοι θαμώνες χαίρονται να τα διαβάζουν, θα μου επιτρέψεις να τα αναρτώ πρώτα εδώ ( όπως έχω συνηθίσει )

    Έναν χαιρετισμό στους φίλους και φίλες του Καταχθόνιου Δαίμονα που είναι και δικοί μου φίλοι .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλωσορίζω όλους τους φίλους και τις φίλες του Καταχθόνιου Δαίμονα και εύχομαι, καλό μας Φθινόπωρο!
    Διάβασα όλα τα σχόλια και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τους διαλόγους αλλά και τις εγκάρδιες ευχές, όλων των φίλων.
    Καλωσορίζω τον ανώνυμο «αλλοδαπό» επισκέπτη, που αν συνεχίσει να μας παρακολουθεί πιστεύω ότι θα ωφεληθεί.
    Οφείλω όμως κι εγώ, να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον φίλο Στοχαστή. Εύγε φίλε και πάνω απ’ όλα, εύγε για το ήθος σου!
    Νοιώθω υπερήφανος που οι φίλοι της παρέας μας, έχουν τέτοιο επίπεδο.
    Φίλε Αυτομέδων, ευχαριστούμε για το σπουδαίο σου άρθρο, το οποίο αποτελεί δική σου εργασία-έρευνα και που είναι πολύ χρήσιμη για μας. Η προτροπή του Αρμαγεδόνα, φαίνεται καλή ιδέα (να φτιάξεις άρθρο για ιδιοκατασκευή όπλων αυτοάμυνας) και θα μπορούσα να σε βοηθήσω πάνω σε αυτό. Θα φανεί χρήσιμο!
    Φίλε Α-Ω, είναι πολύ ενδιαφέρον το βιντεάκι που μας προτείνεις «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ» και θα συμβούλευα να το δουν όλοι.
    Να καλωσορίσω την Τζούλια (άσχετα αν είσαι ή όχι «κουκλάρα» όπως σχολίασε κάποιος…!)
    Εύχομαι λοιπόν σε όλους σας (ελπίζοντας ότι καταφέρατε έστω και για λίγο να ανανεωθείτε κάτω από τον ήλιο και το νερό της θάλασσας), καλή δύναμη για τον πολύ δύσκολο χειμώνα που πρόκειται να υποδεχθούμε.
    Ξεκινάμε με την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλλει δια της βίας τα γεωστρατηγικά της σχέδια στην Συρία, στηρίζοντας το ακραίο Ισλάμ και τα πετρελαϊκά συμφέροντα, παρεούλα με το Ισραήλ.
    Σύντομα θα ασχοληθούμε με το θέμα.
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Ειν' τα σημάδια φανερά γι'αυτό που μέλλει να'ρθει "

    Σαν να εγίνηκε ο καιρός αυτός που καρτερούμε
    την μέρα της αντίδρασης της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ να έρθει ,
    μα να φιλιώσουμε γιατί θα'ρθουν δύσκολες μέρες
    και ο καθείς ότι ποθεί κι ότι έκαμε θα λάβει .

    Έρχεται χειμώνας δύσκολος που όμοιος δεν υπάρχει,
    γιατί το τέρας θα βογκά σαν η ψυχή θα βγαίνει ,
    η πείνα θ'αγριέψει , πολλοί θα πιάσουν τα χωριά
    και με γέλιο θα θωρούν μόνο οι ανδρειωμένοι .

    Της πόλης ο αναστεναγμός θα σκίζει ωσάν μαχαίρι
    σαν τον ντελάλη που διαλαλεί μέσα στο μεσημέρι
    και οι φωνές των λιγοστών που θα'χουνε ξεμείνει
    θα σβήνουν μπρος στα ξέπνοα και ξεραμένα χείλη .

    Όσοι έχουνε θα χάσουνε κι όλοι θα γίνουν ένα ,
    αυτό ήθελαν αυτοί που χτύπαγαν το κάθε ιερό ,
    μα θα θεριέψει ο Έλληνας όπως έκαμε πάντα
    και των εχθρών μας το τέλος τους είναι πλέον γραπτό .

    Ειν' τα σημάδια φανερά γι'αυτό που μέλλει να'ρθει
    κάντε κουράγιο, υπομονή και μην τους προσκυνάτε,
    γιατί θα ξεκουβαριαστεί των Εφιαλτών τ' αδράχτι
    κάντε ότι πρέπει με λογική εκείνους να πονάτε .



    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν


    << γιατί το τέρας θα βογκά σαν η ψυχή θα βγαίνει >> ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας .
    << Της πόλης ο αναστεναγμός θα σκίζει ωσάν μαχαίρι >> θα υπάρχουν συντροφικά μαχαιρώματα του πολιτικού σκηνικού και εν μέρει αντιδράσεις επί δικαίων και αδίκων στους συνανθρώπους μας γιατί η πείνα είναι ο χειρότερος σύμβουλος .
    << και οι φωνές των λιγοστών που θα'χουνε ξεμείνει >> οι λιγοστοί που θα μιλούν σοφά δεν θα ακούγονται ( τουλάχιστον στην αρχή ) .

    << Όσοι έχουνε θα χάσουνε κι όλοι θα γίνουν ένα >> σαφέστατη η άποψή μου για ένα αναμενόμενο υπό τύπου οικονομικό κραχ , μιας κίνησης κουρέματος καταθέσεων όπως στην Κύπρο πλέον φαντάζει πιο υπαρκτή αλλά και με συνοδοιπόρο τις αλλεπάλληλες εσωτερικές υποτιμήσεις , έως την επιστροφή μας σε ΕΘΝΙΚΟ νόμισμα .

    << γιατί θα ξεκουβαριαστεί των Εφιαλτών τ' αδράχτι >> θα έχουμε σημαντικές αποκαλύψεις που θα συνταράξουν τον Ελληνικό λαό και θα δρομολογήσουν ένα διαφορετικό τοπίο από το σημερινό .

    << Ειν' τα σημάδια φανερά γι'αυτό που μέλλει να'ρθει
    κάντε κουράγιο, υπομονή και μην τους προσκυνάτε >>
    Θα υπάρξει σαφέστατα ένα μακρύ χρονικό διάστημα μιας αλλοπρόσαλλης διακυβέρνησης της χώρας μας ή μη διακυβέρνησης μα θα ξαναβρεθεί ο δρόμος μας .

    Στο βάθος είναι σε αναμονή οι παλαιοί μας εχθροί που καιροφυλακτούν μια τέτοια εξέλιξη , σαφέστατα οι εχθροί φίλοι δεν μπορούν να γίνουν ποτέ και μπορεί να σταθεί ως βήμα για να προσπαθήσουν να αλλάξουν την υπάρχουσα γεωστρατηγική θέση τους στην Μεσόγειο .

    Δεν ευελπιστώ να πάρω την θέση κανενός Ιερού Προφήτη μας , μα έχοντας μάτια να δώ λίγο πιο μπροστά παρατηρώ έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και επιθυμώ να μην βρεθεί κανένας απροετοίμαστος και αντεύχομαι κάποιες από αυτές τις εξελίξεις πλην όμως επιθυμώ την Λευτεριά τού λαού της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου .

    Εν τέλει ευελπιστώ να βγω ψεύτης για τα άσχημα τα οποία φαίνονται πως έρχονται .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους-ες του Καταχθόνιου Δαίμονα και σε εσένα φίλε Λύκιε και καλή επιστροφή να έχετε .

    Ξέρω ότι δεν σας έχω συνηθίσει σε τέτοιου είδους ποιήματα , μα θεωρώ ότι θα είναι χρήσιμο να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για παν ενδεχόμενο .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σας. Είμαι η Τζούλια, ευχαριστώ για το καλωσορισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.