Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η επόμενη μέρα στην Τουρκία (Μέρος Δεύτερο)


Σχετικό άρθρο

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε άρθρο μας της Παρασκευής αναφερόμαστε στις αντικειμενικές συνθήκες που προκάλεσαν το ομολογουμένως ειρηνικό ξέσπασμα του κόσμου εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα αίτια αυτής της κρίσης είναι ενδογενή, με κυριώτερα τη ρατσιστική πολιτική εναντίον των μη σουνιτών  και κυρίως εναντίον των αλεβιτών, τη διαφθορά που αγγίζει πλέον και τον ίδιο τον Ερντογάν, την ισλαμική ατζέντα, που ανασύρει από το σουνιτικό του συρτάρι και φοβίζει τη φιλελεύθερη κοινωνία και την αλαζονική συμπεριφορά προς όλους όσους δεν τον στηρίζουν.
Όσον αφορά τους εξωγενείς παράγοντες, να σημειώσουμε ότι ασφαλώς και επεδίωξαν να παίξουν κάποιο ρόλο στην κρίση, κυρίως μέσα από επίσημες δηλώσεις και παρεμβάσεις δια του τύπου. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για τη στάση των ΗΠΑ, η εκτίμησή μας είναι ότι οι Αμερικανοί επίσημοι που έκαναν δηλώσεις για το θέμα, ακολούθησαν την πολιτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» όχι τόσο γιατί είναι δυσαρεστημένοι από τον Ερντογάν, αλλά κυρίως γιατί ανησυχούν ότι με το χαρακτήρα και την αλαζονική του συμπεριφορά, μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, ακόμα και στην ανατροπή του, κάτι που ασφαλώς δεν θέλουν να συμβεί!
Φυσικά υπάρχουν κύκλοι που επηρεάζουν πράγματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ -και δεν είναι μόνον οι εβραϊκοί- αλλά και άλλοι παράγοντες και χώρες, που δεν είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές του Ερντογάν. Όλοι αυτοί τήρησαν μια στάση που έδειχνε ότι ήθελαν την αποδυνάμωση του Ερντογάν σε τέτοιο βαθμό που να μην τους είναι ενοχλητικός, να μην έχει τη δυνατότητα να αντιστέκεται και να λέει «όχι», αλλά και να μην αμφισβητηθεί η θέση του στην εξουσία, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει κανείς ποια και πώς θα είναι η επόμενη μετά τον Ερντογάν ημέρα στην Τουρκία, χωρίς να επικρατήσει χάος και αστάθεια στο εσωτερικό και τον περίγυρό της!
Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν και οι Κούρδοι, έχοντας ως στόχο να έχουν απέναντί τους, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έναν αδύναμο Ερντογάν και άρα πιο εύκολα διαχειρίσιμο, αλλά όχι τόσο αποδυναμωμένο που να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος της πολιτικής λύσης του Κουρδικού, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, μέσω ημιεπίσημων συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ΡΚΚ-Οτζαλάν!
Όσον αφορά την Ελλάδα, αντί να διακινούνται σενάρια -που δεν έχουν λογική βάση- για εξαγωγή της κρίσης από την κυβέρνηση Ερντογάν μέσω ενός επεισοδίου με την Ελλάδα, καλό είναι να δούμε την όντως σοφή στάση που ακολουθούν προαναφερθέντες παράγοντες στο ζήτημα αυτό! Για να δικαιολογήσουμε το «δεν έχουν λογική βάση» τα σενάρια περί εξαγωγής κρίσης, να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο μάλλον θα αποδυνάμωνε παρά θα ενίσχυε την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού θα αποτελούσε κάτι σαν «φιλί της ζωής» στο στρατιωτικό κατεστημένο, ο ρόλος του οποίου θα αναδεικνυόταν και θα ενισχυόταν από μια στρατιωτική κρίση με την Ελλάδα! Πάντως, αν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι στο ζήτημα αυτό, πιο πιθανό είναι να γίνει μια καθαρή προβοκάτσια από τους στρατιωτικούς, για να πλήξουν τον Ερντογάν, παρά κάτι από την κυβέρνησή του. Από την πλευρά μας, δίνουμε ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει «ουρά» που θα φθάνει πέραν του Ατλαντικού!
Τέλος, να αναφερθούμε στις εσωτερικές διεργασίες που γίνονται στην Τουρκία, με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που συνεχίζονται για έβδομη μέρα (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο). Πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός λαός συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που δεν έχουν σχεδιαστεί από τους μηχανισμούς του βαθέος κράτους (εξαιροούνται οι συνδικαλιστικού χαρακτήρα). Με άλλα λόγια, είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κοινωνία γεύεται τους καρπούς της δημοκρατίας, που μόνο κατ’ όνομα υπήρχε στην Τουρκική Δημοκρατία από το 1923 μέχρι σήμερα. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σημειώσουμε, είναι ότι οι διαδηλωτές δείχνουν αξιοσημείωτη ωριμότητα, δεν κάνουν βανδαλισμούς και παραμένουν για μέρες στις πλατείες. Για το πρώτο, καλόν είναι να προβληματιστούν οι Έλληνες «δημοκράτες», για το δεύτερο, δίνουμε την παρακάτω εξήγηση: Οι Τούρκοι δημοκράτες δεν έχουν κάποιο κόμμα ή φορέα για να εκφραστούν μέσω αυτού και δίνουν οι ίδιοι το παρών, ακηδεμόνευτα, καλύπτοντας αυτό το κενό, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ιδέες τους.
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την Τουρκία;
Πρώτον, ο Ερντογάν, γιατί αυτό επέβαλαν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και η πολιτική επιβίωση η δική του και του κόμματός του, αποδυνάμωσε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κεμαλικού βαθέος κράτους και έκανε κάποια βήματα φιλελευθεροποίησης και εκδημοκρατισμού της χώρας, βήματα και διαρθρωτικές αλλαγές που επηρέασαν την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των Τούρκων και κυρίως της νεολαίας. Με άλλα λόγια, οι αλλαγές αυτές δημιούργησαν το πρόπλασμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας, η οποία αντιστέκεται στις απόπειρες αυταρχικοποίησης και συντηρητικοποίησης που επιχειρεί να κάνει ο Ερντογάν, είτε λόγω της ισλαμικής ατζέντας, είτε λόγω δικών του πολιτικών σχεδιασμών.
Αυτή η νέα κοινωνία, φαίνεται ότι δεν ανέχεται τη διαφθορά και τη δημιουργία ενός απολυταρχικού μηχανισμού εξουσίας, αποδεικτικό στοιχείο του οποίου είναι οι πιγκουίνοι του CNN TURK, τη στιγμή που το μητρικό κανάλι έδειχνε τις διαμαρτυρίες και την εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ!
Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν, ακριβώς γιατί δεν πίστεψε αλλά χρησιμοποίησε τη δημοκρατία, για να εξουδετερώσει τους στρατηγούς και τους κεμαλιστές, γίνεται τώρα θύμα των επιλογών του, αφού η δημοκρατία, την οποία όταν τον συνέφερε τη χρησιμοποίησε και τώρα επιχειρεί να περιορίσει, τον εκδικείται!
Δεύτερον, τα γεγονότα που είδαμε να εξελίσσονται όλες αυτές τις μέρες, έφεραν στην επιφάνεια τις ενδογενείς αδυναμίες της Τουρκίας και σε κάθε περίπτωση αποδυνάμωσαν την κυβέρνηση Ερντογάν στο εσωτερικό, ενώ σκίασαν και την «απαστράπτουσα» διεθνή εικόνα της Τουρκίας. Όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι εξισορροπούν κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση, λόγω της δεινής θέσης που βρέθηκαν Κύπρος και Ελλάδα, στη διαχείριση των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο μέτωπο Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη.
Τρίτον και τελευταίο, η Τουρκία, με τα γεγονότα του Ταξίμ, παίρνει μια σημαντική «στροφή» στην ιστορία. Το επόμενο διάστημα θα δούμε αν θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα της επιτρέψουν να εξελιχτεί σε μια φυσιολογική χώρα και κοινωνία ή αν θα ακολουθήσει το δρόμο που οδηγεί στο ισλαμικό σουνιτικό σκοτάδι, που όχι μόνο δεν αρνείτα αλλά καθαγιάζει το αμαρτωλό της παρελθόν, όπως οι σφαγές και οι γενοκτονίες Αλεβιτών, Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων!

κυριακάτικη δημοκρατία
Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr

11 σχόλια:

  1. σαββα με εκπλησεις
    ξερεις πολυ καλα οτι αυτο το ειρηνικο ξεσπασμα ειναι 100% κατευθυνομενο απο κεντρα συμφεροντων περαν του ατλαντικου.
    το επιχειρημα οτι απο τη μια πλευρα εδωσε ελευθεριες και απο την αλλη γινετε αυταρχικος δεν στεκει νομιζω παρ οτι ο σκοπος ηταν αλλος.
    ειναι αρκετα εξυπνος για να καταλαβει οτι καποια στιγμη θα γυρνουσαν πανω του. απλα τα σχεδια αλλαξαν και τωρα το περνει η μπαλλα των αλλαγων.
    θα συμφωνησω οτι η εξαγωγη της κρισης προς την ελλαδα απ την κυβερνηση του δεν στεκει γιατι απλα δεν κερδιζει κατι αυτος.
    σιγουρα ομως μπορει να γινει αν καποιοι πιστεψουν οτι τους βολευει κατι τετοιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως οι εξελίξεις στην γείτονα χώρα να είναι θέμα μυστικής διπλωματίας,κάτω απ΄το τραπέζι δηλαδή. Το πιθανότερο είναι πίσω από αυτές τις εξελίξεις να κρύβεται το Ισραήλ, που ΄τωρα τιμωρεί την Τουρκία για την στάση και το τσαμπουκά της. Βλέπουμε αριστεριστές, αναρχοκουμουνιστές, αντιεξουσιαστές και οικολόγους να είναι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ. Ε, δεν ξέρουμε ότι αυτούς παγκοσμιως τους ελέγχει το σιωνιστικό κέντρο? Άρα το Ισραήλ!!! Τρίξιμο δοντιών στους Τούρκους??? Μπορεί...
    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιστευω οτι κρυβετε κατι παραπανω απο ενα απλο εκφοβισμο των τουρκων για τους τσαμπουκαδες τους.
    φυσικα και οι σιωνιστες βλεπε ιστραηλ ειναι συνηθως πισω απο τα κεντρα αποφασεων του πλανητη,αλλα εδω εχουμε ποιο περιπλοκη κατασταση.
    ολος αυτος ο συρφετος των διαμαρτυρομενων στην πλατεια ταξιμ που εχει στη συνθεση του απο αριστερους μεχρι οικολογους ,αναρχικους κλπ,βγηκε ξαφνικα στους δρομους για ελλειψη δημοκρατιας στην τουρκια;δεν νομιζω.τα συμφεροντα στην περιοχη ειναι μεγαλα,ενεργειακα οικοπεδα,συρια,ιραν.στοχος ειναι η κυβερνηση ερντογαν,η θα υπακουει στις εντολες των μεγαλων αφεντικων η θα φυγει.
    τα κατευθυνομενα επεισοδια ειναι μια προειδοποιηση,τα αποτελεσματα πιστευω θα φανουν συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρεμβαίνοντας, θέλω να σας πω ότι η μέθοδος «εκβιάζω με ταραχές» που ασκήθηκε το 2008 στον Κ. Καραμανλή, από τις ΗΠΑ, δεν βρίσκει αντίστοιχη εφαρμογή στον Ερντογάν της Τουρκίας. Κι αυτό διότι τα πράγματα δεν είναι συγκρίσιμα. Η Τουρκία δεν είναι Ελλάδα (στην σκακιέρα της διεθνούς γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής) και η απόπειρα ισλαμοποίησης του Τουρκικού έθνους, ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τις ισορροπίες στην ευαίσθητη νοτιοανατολική Μεσόγειο (αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη )! Φαίνεται πως κάτι τέτοιο επιδιώκουν οι ΗΠΑ και στην ουσία το σιωνιστικό κέντρο, αφού έτσι θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ο επόμενος στόχος τους, η παγκοσμιοποίηση υπό την αρχή του ενός. Η μεθοδευμένη εξέγερση των αντιφρονούντων αριστεριστών, αλεβιτών και κεμαλιστών της Τουρκίας, βοηθάει στην πραγματικότητα την επιβολή του ακραίου ισλαμισμού. Διεγείρει τους μηχανισμούς συσπείρωσης και δράσης των φονταμενταλιστών σηιτών, που έχοντας το θρησκευτικό άλλοθι να εξοντώσουν τους απίστους, θα επιδιωχθεί από τον Ερντογάν μια εσωτερική σύγκρουση ώστε στο τέλος να επικρατήσει ο ισχυρός!
    Και γνωρίζουμε ποιος είναι ο ισχυρός παράγοντας αυτή την στιγμή στην Τουρκία:
    μετά την εκρίζωση των «εργκένεκον» του στρατεύματος και τον ευνουχισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από αντιφρονούντες κεμαλιστές, ο ισχυρός πρωθυπουργός υπερέχει σε επιρροή στην πλειονότητα των συνεπαρμένων πολιτών από την αραβική –ισλαμική άνοιξη και τον όψιμο φιλοαμερικανισμό τους. Πιστεύοντας σε μια μελλοντική ισλαμική κυριαρχία σε δύση και ανατολή, οι φανατικοί ισλαμιστές θα «καταβροχθίσουν» κάθε αντίθετη φωνή μέσα στην χώρα τους. Αυτό επιχειρεί σήμερα ο Ερντογάν: την εξέγερση των «δικών του» παιδιών, εναντίον των απίστων.
    Η συνεργασία των Τούρκων με τις ΗΠΑ, είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση, όπου τηρείται ευλαβικά το «δούνε και λαβείν» και όχι βέβαια το δουλοπρεπές «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»! Η συνεννόηση λοιπόν των δύο μερών γίνεται σε άλλο επίπεδο και όχι με εκβιασμούς τύπου «σας καίω τα δάση και τις πόλεις, ραγιάδες!». Κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ανεκτό από την Τουρκική πλευρά, που δεν διατάζει να δείχνει τα δόντια της κάθε φορά που «κάποιος» προσπαθεί να την καπελώσει χωρίς την δική της (ωφελιμιστική) συναίνεση…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα συμφωνησω στο γεγονος οτι η συνεργασια τουρκιας και ΗΠΑ ειναι σε πολυ διαφορετικο επιπεδο απο οτι η δικη μας συνεργασια μαζι τους.
    οι τουρκοι ξερουν να διεκδικουν και τις περισοτερες φορες τα καταφερνουν.εμεις;αστο καλυτερα.
    δεν νομιζω ομως οτι συμφερει στους αμερικανους μια φανατικη ισλαμιστικη τουρκια τι θα κερδισουν ;
    απ οτι γνωριζω παρασκηνιακα προωθουν ιδρυση κουρδικου κρατους χωρις να λαμβανουν υπ οψιν τις αντιρησεις της τουρκικης κυβερνησης,ουτε πιστευω οτι οι στρατιωτικοι παρεδωσαν τα οπλα τοσο ευκολα,οργανωνονται και περιμενουν την καταλληλη ευκαιρια.αν επιτρεψουν στην τουρκια να ισλαμοποιηθει θα σφιξει περισσοτερο ο κλοιος γυρω απο το ιστραηλ και αυτο δεν νομιζω να το θελει κανεις τους.γιατι παρ ολο που μπορει να πιστεουν οτι θα τους ελεγχουν ποτε δεν εισε σιγουρος οτι μπορεις να ελεγχεις φανατικους ισλαμιστες ,και σιγουρα δεν επιθυμουν μια μεταλλαξη της τουρκιας σε ιραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε HUNTER, ας μην συγχέουμε πάντοτε το "τι συμφέρει τους Αμερικανούς", με το τι προωθείται στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα. Ακόμα και τα συμφέροντα των Αμερικανών ευθειάζονται ή υποκύπτουν στον Σιωνιστικό σχεδιασμό της ΝΤΠ.
    Ζούμε μια περίοδο μεγάλων ανασχηματισμών στην παγκόσμια τάξη και μοχλός σε αυτό, είναι το θρησκευτικό πρόταγμα.
    Η προσπάθεια ομογενοποίησης των φυλών και των εθνών, ώστε να αμβλυνθούν οι διαφορές που προσδιορίζουν τις διάφορες εθνοτικές ταυτότητες, επιτυγχάνεται με την επέλαση ενός επιθετικού ισλαμικού μοντέλου, που ισοπεδώνει εύκολα ετοιμόρροπες κοινωνίες. Κοινωνίες δηλαδή με μικρές αντιστάσεις, φτώχια, ένδεια, πνευματική χρεοκοπία, πολιτική κρίση.
    Η καθυπόταξη τέτοιων λαών, είναι εύκολη υπόθεση με την επικράτηση του ακραίου Ισλάμ. Για αυτό τον λόγο επιχειρείται και η ισλαμοποίηση της Ευρώπης, πράγμα το οποίο παλαιότερα θα φαινόταν απίθανο! Η εισβολή εκατομμυρίων ισλαμιστών στην Ευρώπη και η κατάλληλες συνθήκες που δημιουργούνται ήδη, ευνοούν έναν τέτοιο σχεδιασμό.
    Η Τουρκία αποτελεί την κατακλείδα σε ένα τέτοιο σχέδιο. Είναι αναγκαία η ένωση υπό ένα δεσμευτικό καθεστώς (θρησκευτικό αυτή την φορά) όλων των εθνοτήτων και φυλών, που αποτελούν τον κορμό της Τουρκίας. Η αναβίωση του νεοοθωμανισμού, δηλαδή μιάς νέας (κυρίως οικονομικής) αυτοκρατορίας με επίκεντρο την Τουρκία και περιφέρεια την Εγγύς Ανατολή, την Ελλάδα και κάποιες βαλκανικές χώρες, αποτελεί το επόμενο βήμα (μεσοπρόθεσμα).
    Το Τουρκικό στράτευμα, βεβαίως έχει εφεδρείες αντίστασης σε ένα τέτοιο σχεδιασμό!
    Εννοείται πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και πολλά μπορούν να συμβούν.
    Αυτή την στιγμή, εφαρμόζεται πολιτική υψηλού ρίσκου, που αποσκοπεί στην ένταση και την κορύφωση. Μετα από τέτοιες μεγάλες εντάσεις προκύπτουν νέα δεδομένα, που ο ισχυρός που προκύπτει, οφείλει να αξιοποιήσει κατά το δικό του δοκούν!
    Εκεί έχουν επενδύσει.
    Το Κουρδικό αποτελεί τον «άσσο στο μανίκι» των Αμερικανών, ώστε να μπορούν εναλλακτικά να έχουν έλεγχο στα πετρέλαια της Μοσούλης και των υπόλοιπων περιοχών, που πρόκειται να αποδοθούν στο μελλοντικό Κουρδιστάν. Εννοείται ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, θα είναι θνησιγενής.
    Για να δώσουν όμως οι Τούρκοι, θα πρέπει να …πάρουν! Αυτό ας μην το ξεχνάμε…
    Πάντως η επιβολή του Ισλάμ σε ευρύτερη κλίμακα, αν και φαίνεται αντιαμερικανική, είναι το εντελώς αντίθετο. Ο όψιμος αντιαμερικανισμός των Ισλαμιστών, κρύβει μια αμφίδρομη σχέση εξουσιαστικών παιχνιδιών με την «άλλη» πλευρά!
    Επειδή όμως τα σχέδια στην εφαρμογή τους λοξοδρομούν από απροσδόκητους παράγοντες και νέα δεδομένα, μένει να αναμένουμε για να δούμε «που θα πάει το πράγμα»!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε ΛΥΚΙΕ
    οι ιδιοι σιωνιστες κυβερνανε και την αμερικη και προσπαθουν να κανουν κουμαντο σε ολοκληρο τον κοσμο.
    αν ο εξισλαμισμος της ευρωπης ειναι στα σχεδια τους τοτε οφειλω να ομολογησω οτι περπαταει καλα.
    δεν ξερω βεβαια αν ισχυρα κρατη πχ. γερμανια,αγγλια θα το δεχτουν τοσο ευκολα οπως ισως εμεις .
    το 451 στη μαχη των εθνων ο Αετιος σταματησε τις ορδες του αττιλα,πιστευω οτι και τωρα το ιδιο θα γινει αν και δεν θα ειναι ευθεια αντιπαραθεση δυναμεων.
    σιγουρα τα σχεδια δεν βγαινουν παντα οπως τα θελουμε πχ. συρια και ελπιζω να υπαρχει παντα μια ισχυρη ρωσσια να τους τα χαλαει.
    αναλογα με τα συμφεροντα της παντα βεβαια.
    ευχαριστω για την υπομονη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε HUNTER, κι εγώ σε ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο!
    Και βέβαια οι σιωνιστές "κυβερνάνε" τις ΗΠΑ, όπως και ολόκληρο (σχεδόν) τον κόσμο.
    Δυστυχώς, ο εξισλαμισμός της Ευρώπης ΕΙΝΑΙ το σχέδιό τους, αλλά δεν μένουν εκεί:
    Το Ισλάμ μπορεί να επεκταθεί και να κυριαρχήσει με την βία στην Ευρώπη (ώστε να εκτοπισθεί ο Χριστιανισμός και η ηθική του), αλλά δεν μπορεί να ριζώσει μόνιμα, διότι το πολιτισμικό επίπεδο των Ευρωπαίων δεν το επιτρέπει. Άρα μετά την ισοπέδωση των αντιδραστικών Ευρωπαίων και την πάταξη της χριστιανικής ηθικής, στην συνέχεια, θα χρεοκοπήσει γρήγορα και το Ισλάμ!
    Εκεί είναι λοιπόν και το τελικό στάδιο του σχεδιασμού τους:
    Η επιβολή μιάς «πανθρησκείας» δικής τους επινόησης, που περιέχει στοιχεία της New Age, της εωσφορικής λατρείας και του γνωστικισμού. Το θέμα είναι πως θα γίνει –αναγκαστικά- αποδεκτή από τις μάζες, ως σωτήρια λύση μετά το Ισλάμ…
    Έτσι το πεδίο για την επιβολή μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης, θα είναι καλά προετοιμασμένο! Βεβαίως υπάρχουν κι άλλα θέματα να «λυθούν» πριν αυτό συμβεί.
    Τα «ισχυρά» κράτη που αναφέρεις, είναι αυτά που πλήττονται αυτή την στιγμή από το επελάζων βίαιο Ισλάμ! Εκατομμύρια Ισλαμιστές φονταμενταλιστές ζουν και δρουν στην Μ. Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Σουηδία, κ.τ.λ., ακριβώς επειδή έδρασαν σαν δούρειοι ίπποι της ανοχής τους, στο αλλοδαπό στοιχείο. Τα σοβαρά επεισόδια στην Στοκχόλμη, το Λονδίνο και το Παρίσι, έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις και δημιούργησαν μεγάλο προβληματισμό, καθότι η κατάσταση ήταν για όλους τους απροσδόκητη και δυστυχώς, μη αναστρέψιμη! Εδώ έπαιξε καλά τον ρόλο της η «ευρωπαϊκή αριστερά» που στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τον πολυφυλετισμό, την ανοχή στο αλλοδαπό στοιχείο, την αλλοίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την ομογενοποίηση και τον εθνομηδενισμό. Βεβαίως όπως καλά θα κατάλαβες, αποτελούν τον «σιωνιστικό δάκτυλο» μέσα στην Ευρώπη.
    Οι μάχες του Αέτιου και των Ευρωπαίων, όπως και παλαιότερα των Ελλήνων κατά των Περσών, προστάτευσαν το μέλλον της Ευρώπης.
    Αυτή την φορά, δεν υπάρχουν ορδές βαρβάρων στα σύνορα της Ευρώπης.
    Οι ορδές των βαρβάρων εισήλθαν «ειρηνικά» εντός της και εμείς τους ανοίξαμε την πόρτα …φιλόξενα! Ο εχθρός δεν είναι «προ των πυλών», αλλά «εντός των πυλών»!
    Είναι ήδη αργά, διότι κάποιοι συνειδητοί δοσίλογοι, προδίδοντας άνοιξαν την πόρτα.
    Όμως όπως είπαμε, τα σχέδια μπορούν να «χαλάνε» στην πορεία, από παράγοντες που δεν προβλέφθηκαν από τους σχεδιαστές. Εκεί ποντάρουμε και εμείς…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια καλησπέρα από καρδιάς σε όλους-ες τους-τις φιλους-ες θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα .
    Δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε ένα τόσο ωραίο διάλογο και στα ωραία άρθρα που ανάρτησες φίλε ΛΥΚΙΕ .

    Αυτοί ΕβραιοΣιωνιστές η πιο άσχημη φάρα αναφέρω σε ένα ποίημα μου .

    Έχουν εμπεδώσει πως πρέπει να ισχυροποιήσουν το κράτος τους, το οποίο κρατάνε μακρυά απ'όλα αυτά .
    Προχωράνε σε ένα δρόμο που από καιρό έχουν χαράξει ισχυροποιώντας το κράτος συλλέγοντας ή υφαρπάζοντας τον πλούτο άλλο χωρών .

    ΝΤΠ ο Δούρειος Ίππος για τους απανταχού ΕβραιοΣιωνιστές ο τρόπος που θα υποτάξουν τα υπόλοιπα κράτη ,για να γεννηθούν οι αυριανοί .... δουλοπάροικοι τους .

    Όχι δεν τους φτάνει η ενδυνάμωση του ΕΓΩ τους και του κράτους τους , αλλά να διασφαλίσουν μέσω του κατακερματισμού των υπόλοιπων λαών ότι θα είναι μόνον αυτοί οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και θα έχουν αυτοί πάντα τον πρώτο λόγο .

    Δεν είναι τίποτε τυχαίο απ'όσα δρομολογούνται τόσα χρόνια .
    Ενδυνάμωσαν τα "όπλα" τους στο πέρασμα του χρόνου , Φαρμακοβιομηχανία , όπλοβιομηχανία , Τραπεζικό σύστημα , το δόγμα του Χένρυ Κίσινγκερ για την διαβολή των πιστεύω , της διαφορετικότητας ,της απεμπόλησης των ηθών της Ιστορίας των λαών .

    Μια μάζα όλοι οι λαοί και κάτω από την "σκέπη " τους .
    Γι'αυτό ο μόνος τρόπος να αντισταθούνε και να νικήσουν αυτήν την λαίλαπα , είναι να μην χάσουν την ανεξαρτησία τους τα κράτη , να μην δεχτούν αυτό που δέχτηκαν οι δικοί μας ΕΦΙΑΛΤΕΣ την παραχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ .

    Όχι και σε εμάς υπάρχει "επιστροφή" , γιατί έχουμε Ιστορικά αποθέματα , αυτά και μόνο αρκούν να μας διασφαλίσουν τον δρόμο που πρέπει να πάρουμε εκτός της Ελληνικής ψυχής της Ελληνικής κουλτούρας .
    Γι'αυτό έπρεπε να αλλοιωθεί η δημογραφικότητα και η Δημοκρατικότητα της χώρας .

    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Αρμαγεδών,
    η επιδίωξη των Εβραίων, παραδοσιακά είναι η διαβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως αυτός εξελίχθηκε πάνω στο Ελληνικό αξιακό πρότυπο.
    Η αλήθεια μάλιστα είναι ακόμη βαθύτερη:
    Απεμπολούν την ανθρώπινη υπόσταση και συγκεκριμένα τα στοιχεία της ελευθερίας της επιλογής και της αυτοδιάθεσης.
    Λειτουργούν ως εχθροί της ανθρωπότητας.
    Η εξήγηση έχει δοθεί πολλές φορές, μέσα σε αυτό το ιστολόγιο.
    Η ίδρυση του εβραϊκού κράτους (Ισραήλ) είναι η στάχτη στα μάτια του κόσμου.
    Ο Σιωνισμός είναι υπόθεση των Εβραίων της διασποράς και της διήθησης στον ιστό της παγκόσμιας εξουσίας.
    Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να ξυπνήσουμε βλέποντας την σιωνιστική παγίδα και έπειτα να επαναφέρουμε στην μνήμη μας την αρχετυπική μας ιδιότητα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλε αρμαγεδων
    οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου.
    οπως ειπες ειμαστε ακομη εδω,και ελπιζω να ειμαστε για πολλα χρονια ακομη.
    υπαρχουν ανθρωποι που αγωνιζονται γι αυτο το σκοπο με ολες τους τις δυναμεις και θελω να πιστευω οτι θα τα καταφερουμε.
    οι εφιαλτες θα παρουν αυτο που τους αξιζει.
    το ελληνικο πνευμα υπηρξε το φως της γης και οσο και αν το θελουν οι δικοι μας προδοτες και τα διεθνη αφεντικα δεν προκειτε να σβησει ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.