Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιός ήθελε αυτήν την ΕΡΤ;

Χθες ο Πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση υψηλού ρίσκου γιατί αποφάσισε εντελώς μόνος να συγκρουστεί με το σύστημα της μεταπολίτευσης στα μέσα επικοινωνίας.

Με μια ισχυρή κάστα, την οποία όσοι προσπάθησαν να ξεβολέψουν, έχασαν πανηγυρικά.

Γι’ αυτό και η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι τολμηρή.

Η ΕΡΤ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμαρτωλής μεταπολίτευσης. Πως... βολεύονταν οι …έξυπνοι και οι ημέτεροι, με ρουσφετολογικές πράξεις και απ’ ευθείας διαγωνισμούς και περνούσαν ζωή χαρισάμενη, σε βάρος των κορόϊδων.

Να ξεκαθαρίσουμε, από την αρχή, ότι στην ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν και εξαιρετικοί δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι που δίδαξαν με το παράδειγμα και το ήθος τους. Μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό το όνομα του Γ. Παπαστεφάνου. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι.

Όμως, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούσαν πάντα μια μικρή εξαίρεση. Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζαν.

Kαι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σεμνοί και αδικημένοι. Τους πρέπει κάθε τιμή και αναγνώριση.

Να ξεκαθαρίσουμε, επίσης, ότι προφανώς και χρειάζεται δημόσια τηλεόραση.

Άλλο, όμως, δημόσια τηλεόραση και άλλο ΕΡΤ….

Γιατί η ΕΡΤ, εδώ και δεκαετίες, είναι ένα σπάταλο μαγαζί που ζει παρασιτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν έχει κανένας παρά να δει τους παχυλούς μισθούς που δίδονται ακόμα και τώρα, σε καιρούς κρίσης..

Δεν έχει παρά να δει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων. Δεν ξέρω να υπάρχει καμιά άλλη δημόσια τηλεόραση σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος που να απασχολεί τόσο προσωπικό.

Και όλα αυτά τα χρόνια, όσες προσπάθειες έγιναν για να εξορθολογιστεί, έπεφταν στο κενό.

Και έπεφταν στο κενό γιατί η ΕΡΤ ήταν κάστρο τους ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς και της «γενιάς του Πολυτεχνείου». Θεωρούσαν και θεωρούν ότι είναι υποχρέωση ημών των φορολογουμένων να τους συντηρούμε με τους φόρους μας.

Μερικές από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες της ελληνικής τηλεόρασης έχουν γραφτεί από τα κομματικά παράσιτα που ψωμίζονται στο ραδιομέγαρο.

Και από τηλεθέαση; Μονοψήφια νούμερα!

Δείγμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που έτρεφε η ελληνική κοινωνία για τη δημόσια τηλεόραση.

Ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες λοιδορούσαν την ΕΡΤ, τώρα θυμήθηκαν το… ρόλο της!

Ποιό ρόλο της αλήθεια;

Τώρα θυμήθηκαν την αξία της ενημέρωσης; Όταν κατέβαζαν τους διακόπτες σε σημαντικές επισκέψεις ξένων ηγετών, δεν άκουγα κανέναν να μιλάει για το αγαθό της ενημέρωσης.

Αλήθεια, τους τελευταίους μήνες, πόσες μέρες έκανε απεργία το ενημερωτικό τμήμα της ΕΡΤ;

Βγήκαν επίσης κάποιοι κρατικοδίαιτοι και μίλησαν για «πραξικόπημα» και «χούντα»!

Ποια «χούντα» βρε άσχετοι! Η χούντα είχε σε ασφυκτικό έλεγχο την τηλεόραση, δεν την έκλεισε. Κάποιοι μάλιστα από τους μετέπειτα Αριστερούς έκαναν και καριέρα! Μετά δήλωσαν… αντιστασιακοί!

Βγήκε στο μεϊντάνι και το ΚΚΕ! Δεν μας λέτε βρε υποκριτές εσείς γιατί κλείσατε τον 902; Πόσες απολύσεις κάνατε στον «Ριζοσπάστη»; Εκείνοι δεν είχαν δικαιώματα;

Κάποιοι άλλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις απολύσεις. Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο να χάνει κάποιος τη δουλειά του. Όμως, τι έκαναν όλοι αυτοί οι… αγανακτισμένοι όταν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες έκλειναν τα καταστήματά τους;

Τι έκαναν για το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Έκαναν ποτέ καμιά εκδήλωση συμπαράστασης την οποία δεν πήρα χαμπάρι;

Αντιδρούν, μόνο όταν θίγονται οι ημέτεροι.

Και το άκρον-άωτον του θράσους, έκανε δήλωση και ο …σωτήρας ΓΑΠ! Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας στη χώρα αυτή.

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα για τους ειδικούς συμβούλους , για τους …κηπουρούς, για τις …εξωτερικές παραγωγές για τις αστρονομικές αμοιβές. Όμως, όλα αυτά είναι γνωστά.

Για αυτό ο κόσμος είχε απαξιώσει την ΕΡΤ. Επειδή ήξερε.

Τις τελευταίες ώρες έχει στηθεί και ένα όργιο παραπληροφόρησης από τους γνωστούς παπαγάλους.

Και παραπληροφορούν τον κόσμο ότι ο Σαμαράς δεν θέλει τη δημόσια τηλεόραση. Ο Σαμαράς -σ' αυτή την περίπτωση- είναι ο μόνος πρωθυπουργός που αντί για το λιβάνισμα των προκατόχων του, πήρε την απόφαση να σχεδιάσει από την αρχή μια νέα δημόσια τηλεόραση. Ας περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε.

Προφανώς και το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά μόνο με τέτοια ρίσκα αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες.

Ο Σαμαράς έχει βάλει ένα στοίχημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν η κυβέρνηση καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει το σχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση θα έχει συντρίψει έναν ισχυρό θύλακα αντίστασης. Και θα βγει ενισχυμένος.

Εννοείται ότι εδώ που έφτασε δεν νοείται επιστροφή γιατί αυτό θα σημάνει πανωλεθρία.

Αν πάλι Βενιζέλος και Κουβέλης βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από εκείνο των εκλεκτών τους, τότε ανοίγεται ο δρόμος για τις εκλογές και ο Σαμαράς θα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ως φορέας ανανέωσης… Και ας υπερασπίζονται οι άλλοι την αμαρτωλή ΕΡΤ…

Πηγή: http://gianniotis.blogspot.gr

14 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάποιος έβαλε ένα τέλος τίτλων στην ΕΡΤ, ένα όργανο πασοκικής κομματοκρατιας και αριστερης προπαγάνδας που όλοι μας έπρεπε να πληρώνουμε και μάλιστα αδρά!!!!! Ολοι αυτοί που σκιζουν τα ρουχα τους τωρα, ήταν πρασινοφρουροι που διορισμένοι από το κομμα τους αρμεγαν την παχιά αγ-ελλάδα που τελικά την έκαναν ισχνή!!!! Τώρα κλαίνε που εν μέσω κρίσης και μισθών 350-500 ευρώ, αυτοί οι κρατικοδίαιτοι χάσαν τους παχυλούς μισθούς των 1500-4500 ευρώ!!!!! Οι δεν δημοσιογράφοι από 6000 μέχρι 15000 μηνιαίως!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ο Τζάμπα ΠΕΘΑΝΕ κοπρίτες!!! Τώρα ψάξτε να βρείτε δουλειά να δουλέψετε αληθινά!!!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ , ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΨΗΓΜΑΤΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗΣ. ΗΓΝΩΗΣΕΝ ΤΟ ΜΕΓΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟΝ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΕΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ ΕΥΓΕ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟΝ ΒΗΜΑ: ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ , ΟΥΔΟΛΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΗΠΗΛΑΓΜΕΝΗΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗΝ ΛΕΛΑΠΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΕΙΠΩ , ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ....
    ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ , ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟΝ ΗΜΩΝ!
    ΕΑΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ!!!! ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗΝ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΙ......
    "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ΕΡΤ αυτή, την ήθελαν και την θέλουν αυτοί που πιστεύουν στην αδιαφάνεια και την απίστευτη σπατάλη.Δηλαδή όλα τα κτήνη που οδήγησαν την Έλλάδα στον Καιάδα.
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλες και φίλοι μου, έχετε απόλυτο δίκαιο σε όλα όσα είπατε.
    Έτσι είναι!
    Είναι λυπηρό που 2.500 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι για τους επόμενους τρεις μήνες. Ελπίζω όμως, πως η νέα εταιρία που θα συσταθεί, θα επαναφέρει τους 750 καλύτερους και παραγωγικότερους από αυτούς.
    Οι υπόλοιποι, θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία αλλού, όπως ακριβώς συμβαίνει με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες απολυμένους, που δικαίως ή αδίκως βρέθηκαν στην ανεργία. Οι συγκεκριμένοι όμως, μέχρι τώρα υπήρξαν ευνοημένοι από την κομματική τους συνδιαλλαγή (ψήφοι-διορισμοί) και απήλαυσαν επί δεκαετίες, υπέρμετρα υψηλούς μισθούς, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των πενιχρά αμειβόμενων συμπολιτών τους.
    Αυτό όμως που αποτελεί ευτύχημα, είναι ότι δόθηκε ένα τέλος στην ασύδοτη ιδεολογική προπαγάνδα που ασκούσαν οι κρατικοδίαιτοι αριστεριστές, εθνομηδενιστές, διεθνιστές και λοιποί περιθωριακοί της Ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι είχαν δημόσιο βήμα και «διαβατήριο» εισβολής στα σπίτια και τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών. Τα περίφημα ιστορικά «ντοκιμαντέρ», που παρουσίαζαν στρεβλά -και σύμφωνα με τα κομμουνιστικά ειωθότα- ιστορικά γεγονότα, οι περίφημες «επιμορφωτικές» εκπομπές από ψευτοδιανοούμενους της αριστερής (αποκλειστικά) θολοκουλτούρας και ο φασιστικός αποκλεισμός κάθε άλλης άποψης που δεν αριστεροκλείνει, επιτέλους αποκαθηλώθηκε!
    Η καταχρηστική αλαζονική επίδειξη δημοσιογραφικής δύναμης από μερίδα δημοσιογράφων, που με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ασκούσαν ηθοπλασία σύμφωνα με σταλινικά πρότυπα, τελειώνει εδώ.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι μαϊντανοί των μικροφώνων, δεν θα ξαναβρούν βήμα σε κρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας. Ας επανδρώνουν τα αναγνωρίσιμα όργανα των κομμουνιστών (ιδιωτική ραδιοφωνία-τηλεόραση), όπου ο τηλεθεατής θα ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ενημερώνεται υπό το συγκεκριμένο ιδεολογικό πρίσμα.
    Μένει να δούμε την συνέχεια!
    Ας μην ξεχνάμε πως για τους τρεις επόμενους μήνες που δεν θα λειτουργεί η ΕΡΤ, η Ελληνική οικονομία θα εξοικονομήσει 100.000.000 ευρώ! Οι σκέψεις είναι δικές σας…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ξεχνάς να βάλεις τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, οι οποίες θα είναι υπέρογκες! Αρα που είναι η εξοικονόμηση των 100.000.000€ ;;;

      Διαγραφή
    2. Τι σημασία έχει αν θα είναι 50, 80, ή 100 εκατομύρια, σημασία εχει ότι από δω και επειτα θα πάψει να υπάρχει αυτό το θέατρο του παραλόγου και της σπατάλης, όπως και της προπαγάνδας της μειοψηφίας!!!!!
      Κοιτάξτε πως έχουν λυσσάξει κρατικοδίαιτοι αριστερίσκοι που θέλουν να συνεχίσει το φαγοπότι που τόσα χρονια τους ειχαμε μάθει!!!!!
      Κώστας

      Διαγραφή
  5. Παρακολουθώ στη παράνομη εκπομπή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μια απίστευτη παρέλαση αριστερών, που ξεστομίζουν τις απίστευτες ανοησίες και σαχλαμάρες!!!! Μιλάνε για δημοκρατία και ελευθερία, αυτοί που ούτε να ορίσουν αυτές τις έννοιες ξέρουν, αλλά πόσο μάλλον η δική τους συμπεριφορά βρίθει από ωμή ασέβεια σε αυτές τις λέξεις. Είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιός είναι δημοκράτης, προοδευτικός, φασίστας, πατριώτης, με το έτσι γουστάρω σαν υπέρτατοι κριτές των πάντων. Βέβαια όλοι τους με μεγάλες τσέπες, ακριβά αυτοκίνητα και βίλες!!!!!!!!!
    Απορώ με τόσους ανόητους που έχουν κατασκηνώσει απ' έξω και διαμαρτύρονται.....
    Τους έπεισαν ότι θίχθηκε η ελευθερία της ενημέρωσης? Δηλαδή η ΕΡΤ έκανε ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση?? Η απλά οι αριστεριστές κρατικοδίαιτοι χάσαν την βόλεψή τους και την μισθάρα τους????
    Ε και??? Την ΕΡΤ την έβλεπαν ένα 7-8%. Οι υπόλοιποι βλέπουν ιδιωτική τηλεόραση. Και συνεχίζουν να βλέπουν......
    Απίστευτη υποκρισίαααα!!!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετε. Σας βαζω το πιο κατω αποσπασμα :


    Ψευδή και αναληθή είναι τα δημοσιεύματα που παίρνουν το φως της δημοσιότητας όπου δείχνουν τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη να προβάλλει "δήθεν¨" μεταξύ άλλων αντιρρήσεις...
    για την αποζημίωση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ !
    Ουδέποτε εκφράστηκαν τέτοιες απόψεις από το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και από κανέναν άλλον αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα της αποζημίωσης όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ.
    Ο Αντώνης Σαμαράς χθες την ομιλία του στο ΕΒΕΑ τόνισε:

    Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι, άλλωστε, θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο !
    Και που αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια στο νέο οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης !
    Αναφέρομαι στα κυκλώματα που αποσπούσαν σκανδαλώδη προνόμια, που απομυζούσαν την ΕΡΤ.
    Και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους.
    Εγώ πιστεύω ότι θα τα χάσουν.
    Μιλάω ακόμα και για τους δύο χιλιάδες περίπου που θα προσλάβει το Δημόσιο εκεί που έχει πραγματικές ανάγκες – στα νοσοκομεία και στα ΚΕΠ για παράδειγμα – στη θέση των υπεράριθμων που θα φύγουν από την ΕΡΤ.

    Να σας θυμίσω ακόμα, ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ με τον «ήπιο», ας πούμε, τρόπο.
    Όλες απέτυχαν!
    Και ξέρετε γιατί;
    Γιατί ήταν τόσο θεσμικά κατοχυρωμένα τα προνόμια και η αδιαφάνεια, που κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
    Προτάσεις, προσπάθειες υπήρξαν πολλές.
    Αλλά όλα είχαν καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα: μηδέν εις το πηλίκον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να με συγχωρειται για ενα ακομη που βρηκα :

      Για βαρύτατα κακουργήματα για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους ο Καλφαγιάννης πρόεδρος των εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ της ΕΡΤ
      Συναντιούνται σε λίγη ώρα μαζί του Βενιζέλος – Κουβέλης
      Βρίσκεται έξω, με περιοριστικούς όρους για απάτη και κατ΄ εξακολούθηση κατά της ΕΡΤ.
      Με πλαστές βεβαιώσεις έπαιρνε
      για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και εκείνη που εργάζεται στην ΕΡΤ) επίδομα λευχαιμίας για την υγιέστατη κόρη του και επίδομα τέκνου για την παντρεμένη κόρη του.

      Επέβαλε ο Τσίπρας την παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

      Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη!

      Η ΕΡΤ τον έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, η ΕΡΤ έχει κερδίσει αγωγή εις βάρος του και έχει εκδοθεί τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα.
      Βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους!!!!

      Διαγραφή
  7. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει χωρίς εργασία!
    Ας τους μετάτασσαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ας τους πετσοκόβαν τους παχυλούς μισθούς τους......γιατί να πάρουν αποζημίωσις;Και σε οποιον δεν άρεσε ας αποχωρούσε με μια πολύ μικρή αποζημίωση.
    Σύμφωνο απόλυτα πως υπήρχαν πολλοί κηφήνες εκεί μέσα μα το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό.
    Και για καθίστε βρε παιδιά.....εμείς δεν τους πληρώναμε τους χαραμοφάηδες μέσο των λογαργιασμων της ΔΕΗ;;;;;;;;;;;;;;πως τώρα θα εξοικονομήσει λεφτά το κράτος;;;;;;;;;θα συνεχίσει να μας τα παίρνει μέσο των λογαργιασμων με άλλον τρόπο;;;;;;;;;;

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης πολύ φοβάμαι πως τα καινούργια ρουφιανακια που θα βάλει η κοινοβουλευτική μας χούντα στις καινούργιες θέσεις θα βάλουν χοντρό χέρι στα αρχεία της EΡΤ παραποιώντας και διαγράφοντας ιστορικές αλήθειες και γεγονότα για να τα παρουσιάζουν όπως θέλουν στις επόμενες γενιές.......το νου σας!

      Α-Ω

      Διαγραφή

  8. Φίλε Α-Ω,
    είπαμε πως είναι κακό να μένει κανείς άνεργος, σε κάθε περίπτωση!
    Από τους 2500 εργαζομένους, περίπου οι 750 θα επανατοποθετηθούν στην νέα ΕΡΤ. Τουλάχιστον έτσι εξαγγέλθηκε. Ίσως οι υπόλοιποι να μεταταχθούν αλλού, ίσως και όχι.
    Το θέμα των απολύσεων είναι γενικότερο και αφορά την νέα κατάσταση της Ελλάδας μέσα στην κρίση. Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία.
    Όμως το θέμα της ΕΡΤ, δεν μπορούμε να το δούμε μόνο με τα μάτια της συμπάθειας για τους ανέργους.
    Υπάρχει και το θεσμικό ζήτημα, που έπληττε σκληρά την δημοκρατία, αλλά και την οικονομία μας.
    Η ΕΡΤ, απορροφούσε μεγάλα κονδύλια από τον εθνικό προϋπολογισμό, αφού τα 4 ευρώ ανά μήνα που μας κρατούσε η ΔΕΗ, δεν επαρκούσαν για τις «ανάγκες» της ούτε κατ’ ελάχιστον!
    Όσο για τα αρχεία της ΕΡΤ, δηλαδή τα λεγόμενα «ιστορικά ντοκουμέντα», μακάρι να αποκατασταθούν, διότι ήταν κατασκευασμένα σύμφωνα με την σκληρή αριστερή οπτική των πραγμάτων και σύμφωνα με τις κομμουνιστικές απόψεις περί …ιστορίας!
    Λες και η Ελλάδα, ανήκε στο σιδηρούν παραπέτασμα του σκληρού κομμουνισμού που έπλαθε την δική του ιστορία, σύμφωνα με το πώς βόλευε το καθεστώς! Αυτά που έκανε η Αλβανία του Χότζα, επιχειρούσε να κάνει το «ιστορικό» τμήμα της ΕΡΤ μετά την μεταπολίτευση!
    Βεβαίως, η αποκατάσταση να γίνει από ουδέτερους ιστορικούς, ώστε να ειπωθούν τα ιστορικά γεγονότα όπως έγιναν, χωρίς ιδεολογικό χρώμα και παραποίηση.
    Αυτά της ΕΡΤ, μόνο τέτοια δεν υπήρξαν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Λύκιε όταν μιλάω για τα ιστορικά αρχεία εννοώ μονο τα οπτικά και τα ηχητικά ντοκουμέντα άλλων εποχών.Το πως επιλεγει να τα παρουσιάζει ο οποιοσδήποτε είναι άλλο θέμα!
      Επιμένεις για τους αριστερούς που λες πως αυτοί παραποίησαν και γράψαν την ιστορία τα τελευταία χρονια στην ελλάδα........μα μην ξεχνάς πως η μονη έγνοια αυτών που μας εξουσιάζουν είναι το διαιρει και βασίλευε και πως έχουν πόλους δικούς τους μέσα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις παράταξης!;)

      Α-Ω

      Διαγραφή
  9. Όπως βλέπεις φίλε Α-Ω, δεν παίρνω θέση "υπέρ" κάποιας ιδεολογίας, αλλά μόνο "κατά"! Καταγγέλλω την ακρότητα από όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Επειδή στην προκειμένη περίπτωση, η ακρότητα προέρχεται από το αριστερό άκρο, το καταδεικνύω. Το γιατί συμβαίνει να έχει κυριαρχήσει η αριστερή «κουλτούρα» στην νεότερη Ελλάδα, είναι θέμα μιάς άλλης συζήτησης που περιλαμβάνει γνώσεις πολιτικής ιστορίας. Το θέμα είναι ότι αυτό, κάποτε θα πρέπει να τελειώσει.
    Ναι, δεν είναι το μόνο θέμα που βασανίζει την άμοιρη Ελλάδα μας. Είναι και πολλά άλλα! Αλλά τώρα, περί αυτού η συζήτηση.
    Το «διαίρει και βασίλευε» δεν θεραπεύεται με την ισοπέδωση των διαφορών και το πνίξιμο της ιστορικής αλήθειας. Αντίθετα, αυτό επιφέρει περαιτέρω όξυνση των άκρων. Πρέπει να επέλθει η ιστορική δικαίωση για κάθε ιστορική βεβήλωση που προηγήθηκε σκόπιμα. Τότε καταλαγιάζουν τα πάθη.
    Το αντίδοτο στο «διαίρει και βασίλευε» είναι η ανοχή και η σύμπνοια. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ο σεβασμός στην άποψη και την διαφορετικότητα. Αλλά και ο σεβασμός, στην επιθυμία των πολλών.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.